AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV"

Transcriptie

1 AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV

2 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende infrastructuur. De waarde daarvan wordt door een breed publiek alleen herkend als zij zich gedragen als goede buren in de omgeving waarin zij werken. Overlast voor de omgeving is bij bouwprojecten niet altijd uit te sluiten. De manier waarop een bouwer te werk gaat en de overlast beperkt bepaalt dan ook de acceptatie in de omgeving en daarmee ook het imago van de bouwsector als geheel. Veel bouwbedrijven zetten de laatste jaren hoog in op goed omgevingsmanagement, vanuit de overtuiging dat deze manier van werken ook bijdraagt aan een beter rendement. Het is immers niet voor niets dat steeds meer opdrachtgevers hoge eisen stellen op dit gebied en goed omgevingsmanagement soms zelfs expliciet belonen. Het project herinrichting wijk Bruins Slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Daarmee geeft het projectteam aan belang te hechten aan een goede relatie met de omgeving. 2. OVER HET PROJECT De gemeente Nijkerk is bezig met de herinrichting van de wijk Bruins Slot in Nijkerk. De straten worden opnieuw ingericht en een deel van het bestaande gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel. De wijk Bruins Slot is één van de oudere wijken van Nijkerk. De ideale ligging grenzend aan het centrum, het afwisselende en kleinschalige karakter en de variatie aan bouwstijlen typeren deze wijk. Bij de herinrichting van deze wijk zet de gemeente zich in om deze bestaande kwaliteiten en de rijke historie van de wijk te combineren in het nieuwe straatbeeld. Belangrijke elementen om rekening mee te houden bij de herinrichting vormen naast de genoemde riolering ook het parkeren, de groenvoorzieningen en de verkeeromloop door de wijk. Het project wordt in samenwerking met Roelofs gerealiseerd en is opgedeeld in twee fases. Een ontwerpfase en een uitvoeringsfase. Het huidige gemengd rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Het gaat dan om een regenwaterriool en een vuilwater riool. Het regenwater dat op straten, parkeerplaatsen en daken valt wordt via het regenwaterriool afgevoerd naar bijvoorbeeld een sloot, vijver of kanaal. Om dit in de wijk Bruins Slot mogelijk te maken, wordt de regenwaterafvoerleiding losgekoppeld aan de voorzijde van de woningen en op het regenwaterriool aangesloten.

3 3. WERKWIJZE Auditlocatie De audit is afgenomen in het ketenpark van Roelofs aan de Bruins Slotlaat Focus audit De focus van deze audit lag enerzijds op de het informeren van de vertegenwoordigers van het team over Bewuste Bouwers, anderzijds was de insteek om te inventariseren hoe de bouwplaats invulling geeft aan Bewust Bouwen. Documentatiestudie Voorafgaand aan de audit is de website van de bouwer bestudeerd. Auditeur De audit is afgenomen door Berend van Ommen. Gesproken personen Gesproken is met dhr. Jan Faassen (regiomanager wegenbouw), dhr. Ernstjan Spijker (KAM coordinator) en dhr. Hendri Lamberdink (uitvoerder). Namens Bewuste Bouwers was ook Margo Dierick aanwezig om kennis te maken met de teamleden. 4. ALGEMENE INDRUK De eerste indruk van het ketenpark is goed te noemen. De parkeermogelijkheid rondom de keten is voldoende al staan helaas niet alle voertuigen in de vakken geparkeerd. Wat opviel was dat er een centrale parkeer en schaftgelegenheid was voor het personeel op een aangrenzend terrein. Het ketenpark ziet er verder georganiseerd en netjes uit, de gesproken teamleden lieten een goede en gemotiveerde indruk achter.

4 5. IMPLEMENTATIE PIJLERS BEWUSTE BOUWERS

5 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. A De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. B Klachten en verzoeken worden snel en professioneel afgehandeld. C Het aanspreekpunt voor de omgeving voor het verkrijgen van informatie of melden van klachten is duidelijk. D De contactgegevens van het bouwbedrijf of opdrachtgever zijn duidelijk aangegeven. Bovenstaande norm is in de waardering opgesplitst in twee beoordelingsitems te weten Aanspreekbaarheid en Communicatie en klachtafhandeling. Het onderdeel Bewust telt daarmee dubbel mee in de eindbeoordeling. In onderstaande paragrafen worden de bevindingen voor beide items weergegeven. Aanspreekbaarheid Bij het gemeentehuis staat een projectbord, hierop ontbreken echter contactgegevens van zowel Roelofs als wel de gemeente Nijkerk. Een telefoonnummer, adres of website - vermelding zou hier zeker wenselijk zijn. Ook is er bij het ketenpark van Roelofs geen contactmogelijkheid aangegeven. De gemeente Nijkerk heeft op de algemene website wel relevante projectinformatie staan met een telefoonnummer van de toezichthouder: Op de website van Roelofs ontbreekt dit project helaas. De banner van Bewuste Bouwers met daar op een link naar hangt wel duidelijk zichtbaar op de hekken rond de keten van Roelofs.

6 De direct omwonenden hebben allemaal een schrijven gehad bij start werkzaamheden met de contactgegevens (06 nummers) van de uitvoerder en voorwerker. Ook staat in deze brief dat omwonenden persoonlijk de medewerkers van Roelofs mogen aanspreken voor vragen of klachten. Roelofs is 24/7 bereikbaar via het mobiele nummer van de uitvoerder of algemene telefoonnummer. Klachten die buiten de gebruikelijke werktijden worden gemeld via het algemene telefoonnummer worden doorgeschakeld naar een van de directieleden van Roelofs. De naamborden, vlaggen en huisstijl van Roelofs zijn overal volop herkenbaar aanwezig. Communicatie en klachtafhandeling Er zijn voor aanvang van het project drie informatieavonden gehouden voor omwonenden en belangstellenden. Op deze avonden hadden de aanwezigen inspraak op het werkterrein - inrichtingsplan van Roelofs. De direct omwonenden van de betreffende uitvoeringsfase worden geïnformeerd door middel van nieuwsbrieven van Roelofs waarin wordt toegelicht wanneer er bijvoorbeeld buiten de reguliere werkuren wordt gewerkt en waarom en waar er overlast zou kunnen ontstaan. Ook worden er nieuwsbrieven verstuurd aan de gehele wijk waarin onder andere de planning/ fasering van de werkzaamheden wordt toegelicht. Voor de klachtenafhandeling is geen schriftelijk protocol aanwezig. De klachten die binnen komen worden aan de uitvoerder doorgegeven die ze vervolgens wel in zijn logboek registreert en verder in behandeling neemt. De terugkoppeling van de klacht loopt ook weer via de uitvoerder. Mochten er zware klachten binnenkomen dan neemt de KAM medewerker deze voor zijn rekening. Wekelijks is er op maandag tussen 9:00-10:00 een inloopspreekuur in de uitvoerderskeet. Dit staat vermeld in de nieuwsbrieven. Hierbij is de toezichthouder van de gemeente en de uitvoerder van Roelofs aanwezig. Er worden geen excursies georganiseerd voor bijvoorbeeld scholen, dit project leent zich daar ook niet echt voor. Roelofs doet met gemiddeld 3 tot 4 grotere projecten mee aan de dag van de bouw.

7 1 Bewuste Bouwers werken bovenal veilig. A Bouwactiviteit mogen geen onaanvaardbaar risico vormen voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en de omgeving. B Met name in een stedelijke omgeving kan een bouwplaats voor veel overlast en verkeershinder zorgen. Bewuste Bouwers realiseren zich dat en trachten overlast te voorkomen of te beperken. C De omgeving van de bouwplaats en de toegangswegen naar de bouwplaats zijn veilig voor medewerkers, bezoekers en omgeving. 2 De bouwplaats is goed toegankelijk voor bezoekers en leveranciers. Bovenstaande norm is evenals de eerste norm in twee beoordelingsitems opgedeeld, te weten Omgevingsveiligheid en Bezoekersveiligheid. Omgevingsveiligheid De bewegwijzering naar het werkterrein is duidelijk aangegeven. De looppaden langs het werkterrein is afgezet middels bouwhekken. Gezien de direct omwonenden via het werkterrein naar hun huizen moeten komen, wordt er extra aandacht besteed aan het achterlaten van het werkterrein na werktijd. Zo worden grote gaten bijvoorbeeld gedempt en materialen veilig opgeslagen. De waarschuwingsborden voor het omgevingsverkeer zijn ook goed en duidelijk aangegeven. leveranciers krijgen geen routebeschrijvingen maar een telefoonnummer van de uitvoerder die ze naar de bouwplaats loodst.

8 Bezoekersveiligheid Het ketenpark is afzonderlijk van het werkterrein gesitueerd en is bij afwezigheid van de uitvoerder afgesloten voor bezoekers middels bouwhekken. Een telefoonnummer van de uitvoerder op bouwhekken zou hier wenselijk zijn. Het werkterrein is een openbare weg die tijdens de werkzaamheden enkel mag worden gebruikt door fietsers en voetgangers op de daarvoor door Roelofs aangelegde looppaden. De omwonenden moeten over deze paden lopen om hun woning te bereiken. Daar waar machines aan het werk zijn is dat gedeelte extra afgezet middels bouwhekken. Alle (werk) bezoekers worden geregistreerd door de uitvoerder en krijgen een mondelinge instructie van deze met betrekking tot de geldende regels op het werkterrein. Tijdens de audit heb ik geen onveilige situaties vastgesteld. In het ketenpark is helaas nog geen AED aanwezig.

9 1 Een bouwplaats van Bewuste Bouwers is schoon en opgeruimd,met name vanaf de openbare weg gezien. A Bouwmaterialen zijn opgeruimd, opgestapeld en waar nodig afgedekt. B Vuil en stof worden geminimaliseerd. Het ketenpark en het werkterrein geeft een goede en georganiseerde indruk. Er ligt nagenoeg geen zwerfafval op het werkterrein. Het afval wordt in containers gescheiden afgevoerd. De goede doorlatende eigenschap van de grond op het werkterrein zorgt er voor dat moddervorming beperkt blijft. Daarentegen wordt er in de droge periodes gesproeid met water om stofvorming te beperken Alle materialen staan netjes gesorteerd binnen hekken voorzien van waarschuwingsborden.

10 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. A De bouwplaats biedt medewerkers toolboxmeetings over het werken met milieuschadelijke producten. B De bouwplaats biedt medewerkers richtlijnen en/of voorlichting over energie- en waterbesparing, geluids- en stofreductie. Er wordt duidelijk aandacht geschonken aan het onderdeel milieu, Roelofs werkt met de normering middels de Co2 ladder en staat op trede 5. Dit geeft aan dat er actief wordt gewerkt om de uitstoot van Co2 tot een minimum te beperken. Concreet houd dit o.a. in dat het afval gescheiden wordt afgevoerd, er wordt ge carpoolt, er schone auto s worden geleased, maar ook dat de verlichting en verwarming in het ketenpark niet onnodig blijft branden. Verder wordt uitkomend materiaal zoveel mogelijk hergebruikt. Roelofs is als bedrijf ook FSC gecertificeerd wat inhoud dat er enkel duurzaam hout wordt toegepast. Roelofs koopt ook centraal groene stroom in. In de toolbox meetings is het onderwerp milieu ook een terugkerend item waarin onder ander zuinig rijden wordt besproken en de omgang met afval en hergebruik hiervan. Er zijn geen specifieke eisen met betrekking tot bescherming van de flora en fauna op het bouwterrein. Door Roelofs wordt centraal groene stroom ingekocht en gebruikt. Er worden lokale diensten afgenomen zoals bijvoorbeeld loonwerkers uit de directe omgeving.

11 1 Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. A Zij stellen zich correct en professioneel op naar de omgeving. B Bewuste Bouwers zorgen goed voor hun medewerkers. C De medewerkers hebben zich gecommitteerd aan Bewuste Bouwers. De eigen medewerkers van Roelofs zijn op de hoogte van de inhoud en doelstelling van Bewuste Bouwers. Middels een workshops worden de eigen medewerkers nauw betrokken bij het praktisch invullen van de peilers van Bewuste Bouwers. Onderaannemers krijgen tijdens de kick-off bespreking uitleg van de uitvoerder over de geldende huisregels en gedragsregels. Een projectinstructieboekje zou een goed aanvulling op deze mondelinge instructie zijn. De medewerkers zijn allemaal keurig gekleed in de huisstijl van Roelofs. Radio s zijn wel toegestaan op de bouwplaats mits het volume acceptabel is. De uitvoerder handhaaft hier op. Er zijn geen anderstalige of laaggeletterde werknemers op het project aanwezig. De personeelsvoorzieningen zien er zeer netjes uit, toiletten e.d. worden 1x per week gereinigd. Er zijn geen damestoiletten aanwezig echter wel een directietoilet in de uitvoerderskeet. Het welzijn van alle medewerkers staat bij Roelofs hoog in het vaandel.

12 6. SAMENVATTENDE WAARDERING Het project heeft op de meeste onderdelen een goede indruk achtergelaten, met name aan de items Communicatie & klachtenafhandeling en Milieu wordt veel aandacht besteed. Hierbij wordt in het bijzonder veel waarde gehecht aan goede communicatie met omwonenden,door zelfs het mobiele telefoonnummer van de uitvoerder te verstrekken. Sociaal scoort vooral goed door dat de eigen medewerkers nauw worden betrokken bij de praktische invulling van de pijlers van bewuste Bouwers. Een verbeterpunt is de aanspreekbaarheid door buitenstaanders daar een telefoonnummer, website of adres op de borden ontbreken. Beoordelingsitems Beoordeling Waardering (schaal 1 t/m 5, 3 =norm) 1. Bewust a. Aanspreekbaarheid Norm 3 b. Communicatie en klachtafhandeling 2. Veilig Norm 4 a. Omgevingsveiligheid Norm 3.5 b. Bezoekersveiligheid Norm 3 3. Verzorgd Norm Milieu Norm 4 5. Sociaal Norm 4 Totaal 25

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief.

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. NORMKAART BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. A De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. B Klachten en verzoeken worden snel en professioneel

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid MILIEUnormkaart 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. a De bouwplaats biedt medewerkers toolboxmeetings over het werken met milieuschadelijke producten.

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen

AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

Bewuste Bouwers Gedragscode

Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. Een Bewuste Bouwer zet de gedragscode in op haar projecten en werkt zo op een veilige, duurzame en omgevingsbewuste

Nadere informatie

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm.

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van hun impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand

Nadere informatie

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V.

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. MYSTERIEVERSLAG Interne verbouwing gemeentehuis Elst Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm.

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Bouwplaats medewerkers zijn zich bewust van de impact van hun handelen op mens, flora en fauna in de omgeving. Zij communiceren

Nadere informatie

TOELICHTING TOOLBOXMEETING

TOELICHTING TOOLBOXMEETING NAAM E.V.: WERKNUMMER: TOELICHTING TOOLBOXMEETING 2014-09 Hierbij verzoek ik je de bijgevoegde toolboxmeeting uiterlijk te houden op maandag 27 oktober 2014 Het ingevulde en ondertekende "formulier Toolboxmeeting"

Nadere informatie

Workshop Communicatie & bewustwording

Workshop Communicatie & bewustwording Workshop Communicatie & bewustwording Barbara van Baarsel Buro Barcode 7 maart 2019 @bewustebouwers info@bewustebouwers.nl Agenda 1 Startpunt: bewustwording 2 De vijf pijlers & Goede Voorbeelden 3 Mogelijke

Nadere informatie

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V.

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V. AUDITVERSLAG Nieuwbouw Koedood Van: U-build Bouw B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken met de

Nadere informatie

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD Welke aanpassingen zijn er t.o.v. versie 3? De namen van de pijlers zijn onveranderd: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. De normkaarten zijn aangepast. De normregels

Nadere informatie

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC AUDITVERSLAG Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V.

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. AUDITVERSLAG Uitbreiding Lavans Helmond Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V.

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V. AUDITVERSLAG Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst Van: Roelofs Groep B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en

Nadere informatie

Informatieavond. Dr. Schaepmanlaan Roosendaal

Informatieavond. Dr. Schaepmanlaan Roosendaal Informatieavond Aanleg gescheiden rioolstelsel Dr. Schaepmanlaan Roosendaal Agenda Bedrijfsinformatie Den Ouden Groep Projectteam Projectinformatie Doelstelling Fasering Planning Communicatie Risico s

Nadere informatie

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw:

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november 2018 1. Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: The Student Hotel Delft is een nieuwbouwproject van 13.524 m2 BVO, waarin 350 (studenten)kamers

Nadere informatie

Infobijeenkomst 28 januari 2016. Herinrichting winkelcentrum Stein

Infobijeenkomst 28 januari 2016. Herinrichting winkelcentrum Stein Infobijeenkomst 28 januari 2016 Herinrichting winkelcentrum Stein Welkomstwoord Danny Hendrix Wethouder Gemeente Stein Agenda infoavond - Voorstelronde - Algemene projectinformatie centrumplan (AvdP) -

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Kavelpaspoort Plot 3. Zeker doen! Kom je erbij? 20 vrijstaande woningen 316 tot 574 m²

Kavelpaspoort Plot 3. Zeker doen! Kom je erbij? 20 vrijstaande woningen 316 tot 574 m² Kavelpaspoort lot 3 20 en 316 tot 574 m² Kom je erbij? Zeker doen! Zelf bouwen... Zeker doen! Vrij om zelf te bouwen in assaupark! Zeker doen! Wij hebben een kavel! Veilig opgroeien Zeker doen! In de nieuwe

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

zelf bouwen? Kavelpaspoort Plot 4 15 vrijstaande woningen 372 tot 567 m²

zelf bouwen? Kavelpaspoort Plot 4 15 vrijstaande woningen 372 tot 567 m² zin in zelf bouwen? Kavelpaspoort lot 4 15 en 372 tot 567 m² Zin in zelf bouwen? Zin in Nassaupark In de nieuwe wijk Nassaupark op het voormalige honkbalveld van de Hoofddorp ioniers in Hoofddorp, Haarlemmermeer,

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder. Winssen, 11 februari 2019 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Datum: 11 februari 2019 Handtekening: Luuk Bruisten Inhoud

Nadere informatie

Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam

Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam 1 Wie is Gebr. de Leeuw B.V.? Standaard projecten, daar zijn we goed in. Speciale projecten, dat is onze specialiteit. 2 Gebr. de Leeuw B.V.

Nadere informatie

Toelichting en gebruik V&G-deelplan.

Toelichting en gebruik V&G-deelplan. Toelichting en gebruik V&G-deelplan. SMT Bouw & Vastgoed streeft ernaar de Veiligheid, Gezondheid en Milieu aspecten op haar projectlocaties optimaal te beheersen. Om dit te realiseren hanteert SMT Bouw

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum Versie 1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2016. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum Versie 1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2016. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 6 Datum 8-3-2016 1 Rapportnr Opgesteld door A. van de Wetering & H. Buuts Gedistribueerd aan 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder Autorisatie directie J.W.A. van de Wetering

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

uitvoering jan van renesseweg

uitvoering jan van renesseweg 1 uitvoering jan van renesseweg JULI 2016 De Jan van Renesseweg krijgt een enorme upgrade Beste lezer, De totstandkoming van het Masterplan Renesse heeft anderhalf jaar in beslag genomen en is uiteindelijk

Nadere informatie

Traffic Service Nederland Communicatieplan

Traffic Service Nederland Communicatieplan Communicatieplan 01-01-2018 t/m 31-12-2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1. Organisatiestructuur 1.2. Verantwoordelijken 2. Doelstellingen en doelgroepen 2.1. CO2 grafiek 3. CO2-uitstoot per

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H.

CO₂ Communicatieplan. CO₂ Communicatieplan. Datum 13-05-2015. Versie 1.1. Rapportnr 3C.COM-PLAN2015-1.1. Opgesteld door. A. van de Wetering & H. 1 van 7 Datum Rapportnr Opgesteld door Gedistribueerd aan A. van de Wetering & H. Buuts 1x Directie 1x KAM Coördinator 1x Handboek CO₂ Prestatieladder 1 2 van 7 2 3 van 7 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING Beschrijving

Nadere informatie

Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande

Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande 2 Programma 19.30 uur Inleiding en doel van de avond door Onno van der Kaaij, gemeente Westland 19.35 uur Stand van zaken sloop door Peter Immers, BPD 19.45

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder(s): Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Het Knaapengevoel. Vooraf

Het Knaapengevoel. Vooraf Het Knaapengevoel Vooraf Zo gaan we met elkaar om! Leg het maar eens uit: het Knaapen-gevoel. Als werknemers van KnaapenGroep weten we onbewust wat ermee bedoeld wordt en gedragen we ons ernaar. Maar hoe

Nadere informatie

Energie management actieplan

Energie management actieplan Energie management actieplan Gebr. Beentjes GWW, 05 mei 2015 Datum: 05-05 -2015 Blad 2 van 9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Bedrijfsbeschrijving Gebr. Beentjes GWW B.V... 4 1.1 Organogram... 4 1.2 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per / brief geïnformeerd.

. Door een aanpassing in de manier van testen zijn er in de Wisselstraat geen werkzaamheden. Bewoners zijn hierover per  / brief geïnformeerd. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Beter omgaan met hemelwater

Beter omgaan met hemelwater Beter omgaan met hemelwater Informatie over het afkoppelen van het dakoppervlak Wat kunt u doen? Van alles eigenlijk. Een van de gemakkelijkste dingen die u gewoon thuis kunt doen, is de regenpijp doorzagen.

Nadere informatie

WETERING. CO₂ Communicatieplan

WETERING. CO₂ Communicatieplan WETERING 2018 2 van 6 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Beschrijving Communicatieplan... 3 2 DOELSTELLINGEN, MIDDELEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN... 4 2.1 Interne communicatie... 4 2.1.1 Doelstelling... 4 2. Doelgroepen...

Nadere informatie

BLVC-uitvoeringsplan. GGZ Zoetermeer

BLVC-uitvoeringsplan. GGZ Zoetermeer BLVC-uitvoeringsplan GGZ Zoetermeer Opgesteld door: S. Damen en K. Extercatte Centrum: GGZ Zoetermeer Versie: 3.0 Datum: 10 januari 2008 Blad 2 I Projectbeschrijving 1.1 Achtergrondinformatie In 1998 is

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2013. Presenteert. 6-7 Audits. 4-5 Best practices 8-9 10-11. Opdrachtgevers. Bouwers

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2013. Presenteert. 6-7 Audits. 4-5 Best practices 8-9 10-11. Opdrachtgevers. Bouwers Presenteert 2013 4-5 Best practices 6-7 Audits 8-9 Opdrachtgevers 10-11 Bouwers EDITORIAL Bestuur Paul Schumacher Jacqueline Schlangen Bewuste Bouwers groeit Het jaar in cijfers GROEI 208 165 107 47 2010

Nadere informatie

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland

In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland In acht stappen naar een beter en veiliger ingericht Parkeerterrein Nieuwland in Broek in Waterland 5 april 2017, Dorpsraad Broek in Waterland De Dorpsraad Broek in Waterland heeft in haar halfjaarlijks

Nadere informatie

Planning Eind week 46 zal Dusseldorp de bomen kappen en zullen de geveltuintjes aan de zijde met de even huisnummers worden verwijderd.

Planning Eind week 46 zal Dusseldorp de bomen kappen en zullen de geveltuintjes aan de zijde met de even huisnummers worden verwijderd. Geachte bewoner van de Adamsweg, Zoals u wellicht weet gaat Dusseldorp ISM voor de gemeente Hengelo aan het werk met de herinrichting van de Adamsweg. Via deze brief willen wij u informeren betreffende

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker Dunamis Holding BV Postbus 371 2400 AJ ALPHEN AAN DEN RIJN : Besluit in ontwerp - verlening Rietveld 33 A in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postadres Postbus

Nadere informatie

CO2-reductieplan. Versie 6. Contactpersoon Gert Molenaar

CO2-reductieplan. Versie 6. Contactpersoon Gert Molenaar CO2-reductieplan Versie 6 Contactpersoon Gert Molenaar Hasselt Naam Functie Datum Opgesteld door G.J. Molenaar KAM-manager Gecontroleerd door H. Dolstra Adj. directeur 18 februari 2016 Vastgesteld door

Nadere informatie

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM!

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! 1 REDEN PROJECT De bestaande onderheide riolering is aan het einde van haar levensduur. Vervanging is noodzakelijk. Huidige riool

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder Pennings Groenvoorziening B.V. Geffen, 25 oktober 2018 Wim Pennings Akkoord namens directie Handtekening: Wim Pennings Inhoud

Nadere informatie

HANDBOEK. Gedragscode. Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3

HANDBOEK. Gedragscode. Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3 HANDBOEK Gedragscode Achtergrondinformatie en beoordelingsmethodiek Versie 3 Colofon Bewuste Bouwers Zilverstraat 69 Postbus 942 2700 AX Zoetermeer 079 325 24 25 info@bewustebouwers.nl www.bewustebouwers.nl

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder

3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder 3.C.2 Communicatieplan CO 2 - prestatieladder T.b.v. certificering CO 2 -prestatieladder Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Doelstellingen en doelgroepen... 3 2.1 Communicatiedoelstellingen... 3 2.2 Doelgroepen...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Gisteren en vandaag heeft het boren door onvoorziene omstandigheden helaas vertraging opgelopen.

Gisteren en vandaag heeft het boren door onvoorziene omstandigheden helaas vertraging opgelopen. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Welkomstwoord en toelichting programma

Welkomstwoord en toelichting programma Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur De Groene Schakel Marcel Poolman, communicatiemanager Lars Roosken, projectmanager Arno

Nadere informatie

Herinrichting Treebord e.o.

Herinrichting Treebord e.o. Herinrichting Treebord e.o. Welkomswoord: Kees Oskam Plaats Datum Presentator Presentatie Informatieavond 14 mei 2019 Pagina 1 Programma van de avond Voorstellen Totstandkoming project Bewonersparticipatie

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren.

. Parkeren op het Baron G.A. Tindalplein is sinds enkele weken niet meer toegestaan, de gemeente kan controleren en bekeuren. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3

CO2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 CO2 Prestatieladder Energie auditverslag Auteur: Dhr. A.J. van der Heul Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 22-12-2017 Inhoudsopgave 1.0 Energie auditverslag...3

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête Kustwerk Katwijk

Tevredenheidsenquête Kustwerk Katwijk Q Onder de inzendingen verloten wij dinerbonnen t.w.v. 5 euro te besteden bij een van de strandpaviljoensof horecagelegenheden op de Boulevard. Als u mee wilt loten, vragen wij u onderstaande gegevens

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein

Startbijeenkomst. Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein Startbijeenkomst Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein Programma 19:30 19:35 20:00 20:10 21:00 21:15 Opening en welkom Bert Koning (projectleider) Aanleiding tot het project Projectopzet

Nadere informatie

3.C.2 COMMUNICATIEPLAN

3.C.2 COMMUNICATIEPLAN 3.C.2 COMMUNICATIEPLAN 1. INLEIDING Om het beleid van Brouwers Groenaannemers inzake CO2-reductie en duurzaam ondernemen op een effectieve wijze te realiseren is goede en effectieve communicatie nodig.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Welkomstwoord Paul van Schijndel Locatie Het uit te voeren werk is gelegen in de Zwembadweg, Molendijk-zuid en Aloysiusstraat tussen de Boschweg en de Structuurweg in de gemeente

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder Tuin & Groenverzorging Bruisten B.V. Winssen, 24 november 2017 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Handtekening: Luuk Bruisten

Nadere informatie

Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2)

Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2) Communicatieplan (3.C.1 & 3.C.2) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Versienummer: 1 Autorisatiedatum: 01-03-2016 Ons communicatieplan omvat alle communicatie

Nadere informatie

CO 2 reductiedoelstellingen 2018

CO 2 reductiedoelstellingen 2018 CO 2 reductiedoelstellingen 2018 Meeuwisse Nederland B.V. Conform niveau 5, CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1. Doelstellingen 3 1.2. Doelstellingen per emissiebron en per FTE tot

Nadere informatie

Communicatieplan 3C v2. CO2 prestatieladder

Communicatieplan 3C v2. CO2 prestatieladder Communicatieplan 3C v2 CO2 prestatieladder Adres Strangeweg 7 7731 GV Ommen T +31 (0) 529 452150 F +31 (0) 529 451165 E info@dunnewindgroep.nl Projectgegevens Naam: Status: CO2 prestatieladder Definitief

Nadere informatie

EASY CLEAN UP B.V UW PARTNER IN AFVAL MANAGEMENT OP DE BOUW

EASY CLEAN UP B.V UW PARTNER IN AFVAL MANAGEMENT OP DE BOUW EASY CLEAN UP B.V UW PARTNER IN AFVAL MANAGEMENT OP DE BOUW Wie zijn wij? Wij zijn een organisatie van plus minus 100 mensen. Logistiek direct alles voor u geregeld vanaf ons kantoor. Onze binnendienst

Nadere informatie

Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland. Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis

Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland. Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis Duurzame renovatie provinciekantoor Noord-Holland Haarlem 15 april 2013 Kees Schouten Omgevingsmanager Een Nieuw Huis Met passie, samenwerken en deskundigheid naar een blijvend duurzaam provincie kantoor

Nadere informatie

V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N

V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N V E I L I G H E I D S & G E Z O N D H E I D S P L A N O N D E R H O U D B E R M E N E N W A T E R G A N G E N G E M E E N T E P A P E N D R E C H T E N G E M E E N T E A L B L A S S E R D A M Fase: ontwerpfase

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Verdilaan maandag 18 april 2016 Welkomstwoord en toelichting

Nadere informatie

Concept Communicatieplan

Concept Communicatieplan Concept Communicatieplan DATUM AUTEUR VERSIE Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Achtergrond... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Randvoorwaarden... 3 2 Communicatiestrategie... 4 2.1 Doelgroepen...

Nadere informatie

Informatieavond. Herinrichting dorpskern Neerkant. Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant. Werkgroep Wonen en Woonomgeving

Informatieavond. Herinrichting dorpskern Neerkant. Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant. Werkgroep Wonen en Woonomgeving Informatieavond Herinrichting dorpskern Neerkant Werkgroep Wonen en Woonomgeving Maandag 13 november 2017 Gemeenschapshuis De Moost, Neerkant Herinrichting dorpskern Neerkant Opening en welkomstwoord door:

Nadere informatie

Partijen Herinrichting Plan Dekker Winkel. Jerry Wilms/Rian Duinmeijer. Aannemer. Opdrachtgever

Partijen Herinrichting Plan Dekker Winkel. Jerry Wilms/Rian Duinmeijer. Aannemer. Opdrachtgever Herinrichting Plan Dekker Winkel Jerry Wilms/Rian Duinmeijer Partijen Aannemer Projectleider Uitvoerder S. Veltman K. de Jonge Opdrachtgever Wethouder Projectleider Directievoerder Toezichthouder Toezichthouder

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Laan van de Glazen Stad dinsdag 19 april 2016 Welkomstwoord

Nadere informatie

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie :

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2B4 Managementverklaring Datum : 3 okt. 2017 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2017.1 MANAGEMENTVERKLARING CO2 Een van de doelstellingen van het Fens Beheer B.V. is het zo goed mogelijk

Nadere informatie

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 Programma COM4Trip Boele & van Eesteren de Trip Communicatie omgeving COM4Trip bv Werkmij realisatie (60%) Boele & van Eesteren, met haar co-makers

Nadere informatie

gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde

gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde M gedragscode voor aannemers vrije kavels De Melkweg te Oosterwolde M 2 Inhoudsopgave Inleiding Bouwplaatsvoorzieningen Verband met andere werken Te verstrekken gegevens Informatieplicht Communicatie Boete

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste gebruiker/ bewoner van dit pand, Voor u ligt de derde maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt

Nadere informatie

Reconstructie Coolsingel Rotterdam

Reconstructie Coolsingel Rotterdam Reconstructie Coolsingel Rotterdam Van Gelder Het werk in hoofdpunten Uitvoering tussen april 2018 en eind 2021 RAW (Open posten) met EMVI (Plan van Aanpak) Uitvoering in 14 fases / deelopdrachten Deelopdracht

Nadere informatie

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2012. Presenteert. 4-5 Verbeter de bouw 6-7. Voorbeelden en ideeën 8-9 14-15. Bouwplaatsen.

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2012. Presenteert. 4-5 Verbeter de bouw 6-7. Voorbeelden en ideeën 8-9 14-15. Bouwplaatsen. Presenteert 2012 4-5 Verbeter de bouw 6-7 Voorbeelden en ideeën 8-9 Bouwplaatsen 14-15 Ontwikkelingen editorial Bestuur Bewuste Bouwers digitaal Altijd en overal het laatste nieuws van Bewuste Bouwers

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Remmits Beheer Opgesteld : Gecontroleerd: Status : E. Luiken F. Pesch Definitief Maart 2014-1 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen 1.3 Doelstellingen

Nadere informatie

REALISATIE BBB ROTHEM 20 JULI 2017

REALISATIE BBB ROTHEM 20 JULI 2017 1 REALISATIE BBB ROTHEM 20 JULI 2017 Inhoud 1. Openingswoord gemeente Meerssen 2. Voorstellen projectteam 3. Toelichting werkzaamheden 4. Omgevingshinder 5. Contactgegevens 6. Afsluiting 2 1. Openingswoord

Nadere informatie

CO2- communicatieplan

CO2- communicatieplan CO2- communicatieplan Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 3.0 Auteur(s) Erik Luiken Kenmerk 3.C.2 Datum 28-03-2017 Versie 6.0-1 - - 2 - Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 1.1 Voorwoord 1.2 Marktontwikkelingen

Nadere informatie

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar

Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Aan de bewoners, eigenaren, verenigingen en bedrijven aan de Waalsdorperlaan en Buurtweg e.o. in Wassenaar Datum 22 augustus 2018 Datum verzending 22 augustus 2017 Uw kenmerk Behandelaar Victor Erdman

Nadere informatie

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 Informatieavond: Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 (aansluiting J. v.d. Berghstraat, aansluiting Steenbergseweg en bouwrijp maken terrein Leeuwerik, Nachtegaal en Kievit ) Programma terugblik

Nadere informatie

Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden

Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden Evaluatie hinder bij wegwerkzaamheden Projectnummer: 10203 In opdracht van: Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer drs. Merijn Heijnen dr. Willem Bosveld Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Nistelrode, maart 2016 Opgesteld door: M Schakenraad (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: Dhr. A Strijbosch Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie