AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen"

Transcriptie

1 AUDITVERSLAG Onder Onnes van Giesbers Wijchen

2 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende infrastructuur. De waarde daarvan wordt door een breed publiek alleen herkend als zij zich gedragen als goede buren in de omgeving waarin zij werken. Overlast voor de omgeving is bij bouwprojecten niet altijd uit te sluiten. De manier waarop een bouwer te werk gaat en de overlast beperkt bepaalt dan ook de acceptatie in de omgeving en daarmee ook het imago van de bouwsector als geheel. Veel bouwbedrijven zetten de laatste jaren hoog in op goed omgevingsmanagement, vanuit de overtuiging dat deze manier van werken ook bijdraagt aan een beter rendement. Het is immers niet voor niets dat steeds meer opdrachtgevers hoge eisen stellen op dit gebied en goed omgevingsmanagement soms zelfs expliciet belonen. Het project Onder Onnes is aangemeld bij Bewuste Bouwers. Daarmee geeft het projectteam aan belang te hechten aan een goede relatie met de omgeving. 2. OVER HET PROJECT Giesbers Groep heeft de grond aan de Hatertseweg verworven en samenwerking gezocht met woningcorporatie Standvast Wonen. Daarbij is afgesproken dat Giesbers een sturende rol kreeg als ontwikkelaar èn als bouwteampartner. Door de marktsituatie is een gewijzigd risicoprofiel ontstaan. Er is een groter aantal huurwoningen ingepast, waarmee Standvast haar portefeuille kon uitbreiden. De locatie biedt een unieke kans: een vitale woonomgeving creëren met een mix van mensen, woningen, koop en huur, voor jong en oud, samen of alleen. De stedenbouwkundige vorm van Ônder Onnes is ontstaan door zijn omgeving. Hoogteverschil op de terreinsituatie en geluidsbelasting door wegverkeer in de nabije omgeving zijn mede bepalend geweest voor de opzet en architectuur. Niet alleen de haalbaarheid en maakbaarheid, vooral de juiste vertaling van de vraag naar het product is kenmerkend voor onze aanpak hier. In de zoektocht om de verschillende belangen zoveel mogelijk te dienen, maakten wij keuzes die uiteindelijk resulteren in een mooie balans tussen leefbaarheid en duurzame investering. Enerzijds vertaalt zich dat in de woningen, anderzijds in een wijk, waar het prettig wonen is. Ten opzichte van de in het Bouwbesluit gestelde ambitie van 6,0 behaalden wij een GPR-score van 7. Variatie zorgt voor keuzemogelijkheden die aansluiten bij de persoonlijke wensen van de toekomstige bewoners. De woningen bezitten een aantal vaste en variabele componenten. Bij de technische invulling vraagt dat aandacht voor architectuur en metselwerk. Vanuit onze kennis kijken we continu mee naar de beelden die ontstaan. Het eindbeeld bewijst uiteindelijk dat eenvoud kwaliteit oplevert.

3 3. WERKWIJZE Auditlocatie De audit is afgenomen in de keet op de bouwplaats. Focus audit De focus van deze audit lag enerzijds op de het informeren van de vertegenwoordigers van het team over Bewuste Bouwers, anderzijds was de insteek om te inventariseren hoe de bouwplaats invulling geeft aan Bewust Bouwen. Documentatiestudie Voorafgaand aan de audit is de projectwebsite en de website van de bouwer bestudeerd. Auditeur De audit is afgenomen door Margo Dierick. Gesproken personen Gesproken is met Arend Koedijk, uitvoerder en Patrick Gerdsen, projectleider. Beide heren hadden nog niet eerder met Bewuste Bouwers gewerkt. 4. ALGEMENE INDRUK Deze bouwplaats en de locatie van de uitvoerder zijn goed aangegeven, waardoor bezoekers niet over de bouw gaan dwalen. De bouw maakt een georganiseerde indruk en de medewerkers komen gemotiveerd over. Zij zijn open in het gesprek en bereid mee te denken over verbeterpunten.

4 5. IMPLEMENTATIE PIJLERS BEWUSTE BOUWERS

5 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. A De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. B Klachten en verzoeken worden snel en professioneel afgehandeld. C Het aanspreekpunt voor de omgeving voor het verkrijgen van informatie of melden van klachten is duidelijk. D De contactgegevens van het bouwbedrijf of opdrachtgever zijn duidelijk aangegeven. Bovenstaande norm is in de waardering opgesplitst in twee beoordelingsitems te weten Aanspreekbaarheid en Communicatie en klachtafhandeling. Het onderdeel Bewust telt daarmee dubbel mee in de eindbeoordeling. In onderstaande paragrafen worden de bevindingen voor beide items weergegeven. Aanspreekbaarheid Van de bouwer is alleen de website zichtbaar vanaf de straat. Van de beveiliger is wel op meerdere plekken aan het hek een telefoonnummer vermeld. Via dit nummer, dat 24 uur per dag bereikbaar is kan wel contact opgenomen worden met de bouwplaats. De posters van Bewuste Bouwers hangen in de keet, de banner hangt aan de zijde van de bouw waar de meeste mensen langskomen. Er is een website met projectinformatie die primair een commerciële insteek heeft. Communicatie en klachtafhandeling In het begin ging communicatie vooral vanuit opdrachtgever Standvast, nu is Giesbers zelf leidend. Start bouw is gevierd met de buurt en geïnteresseerden. Wanneer er bijzondere werkzaamheden zijn doet de uitvoerder briefjes in de bussen van omwonenden, bijvoorbeeld bij het vlinderen. Het telefoonnummer van kantoor staat op deze brieven. Als mensen bellen met vragen gaat de uitvoerder bij ze langs. Hij heeft een leuk contact met omwonenden. Ook de communicatie en samenwerking met de gemeente gaat soepel, daar wordt door de uitvoerder tijd in gestoken. Met de kerst zijn kaartjes verstuurd om mensen te bedanken voor begrip en medewerking. Hierop stond ook het calamiteitennummer vermeld. Er worden nieuwsbrieven verstuurd naar kopers en huurders, daar zijn ook weleens open dagen voor. Klachten komen meestal via kantoor bij de uitvoerder binnen. Deze worden wel opgelost, maar niet geregistreerd. Soms worden ze in het dagboek opgenomen.

6

7 1 Bewuste Bouwers werken bovenal veilig. A Bouwactiviteit mogen geen onaanvaardbaar risico vormen voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en de omgeving. B Met name in een stedelijke omgeving kan een bouwplaats voor veel overlast en verkeershinder zorgen. Bewuste Bouwers realiseren zich dat en trachten overlast te voorkomen of te beperken. C De omgeving van de bouwplaats en de toegangswegen naar de bouwplaats zijn veilig voor medewerkers, bezoekers en omgeving. 2 De bouwplaats is goed toegankelijk voor bezoekers en leveranciers. Bovenstaande norm is evenals de eerste norm in twee beoordelingsitems opgedeeld, te weten Omgevingsveiligheid en Bezoekersveiligheid. Omgevingsveiligheid Met de gemeente is overleg gevoerd over aanvoerroutes en transport. Rondom het bouwterrein zijn verkeersdrempels verlaagd voor het bouwverkeer. Er is een verplichte route zo snel mogelijk van en naar de snelweg om de buurt zoveel mogelijk te ontlasten, hiervoor is een border weggehaald. Er staan bordjes vanaf de A73, de route staat ook op het projectinformatieformulier. Planning van aanvoer wordt geregeld door de uitvoerder. De fasering van het project is aangepast doordat een deel van de koopwoningen niet verkocht is en dus nog niet gebouwd wordt. Hierdoor is het oorspronkelijke plan om met schuifpoorten te werken komen te vervallen. De vrachtwagens verlaten het bouwterrein meestal op een andere plek dan waar ze inrijden. Als wel dezelfde toegang gebruikt wordt keren ze eerst, zodat ze vooruit het terrein afrijden. Voor de fietsers en voetgangers is er weinig veranderd. Er kan bij de kerk geparkeerd worden, tenzij er een uitvaart is. Dat wordt dan aangegeven met linten en een aankondiging in de keet. bij het naastgelegen zorggebouw mag niet geparkeerd worden, daar is een bord geplaatst. Tijdens het rondje over de bouw blijkt dat een deel van de stoep stukgereden is, dit zal aangepast worden.

8 Bezoekersveiligheid Bij twee ingangen hangt een duidelijk bord dat verwijst naar de uitvoerder. Dit voorkomt dat bezoekers over de bouwplaats gaan dwalen. Ook is de keet veilig te bereiken doordat een afzetting voorkomt dat bezoekers op de bouwplaats zelf terecht komen. Bij de ingang bij de keten ontbreekt echter een waarschuwingsbord en op de keet zelf staat ook geen aanduiding naar de uitvoerder. Zodra je boven de keet binnenkomt zie je wel meteen een verwijzing naar de uitvoerder. Boven de deuren is duidelijk aangegeven wie waar zit. Er is een AED met een duidelijk zichtbaar bordje. Bezoekers worden niet geregistreerd, wel begeleid.

9 1 Een bouwplaats van Bewuste Bouwers is schoon en opgeruimd,met name vanaf de openbare weg gezien. A Bouwmaterialen zijn opgeruimd, opgestapeld en waar nodig afgedekt. B Vuil en stof worden geminimaliseerd. De bouw ziet er voldoende verzorgd uit. Opvallend zijn de gebouwen die niet volledig gesloopt mogen worden, maar daar wordt op een goede manier mee omgegaan. Op twee plekken worden spullen gelost, dat is overzichtelijk en houdt de bouw netjes. De bouwwegen zijn redelijk schoon en de bouw staat rondom netjes in de hekken. Het ketenpark wordt twee keer per week schoongemaakt.

10 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. A De bouwplaats biedt medewerkers toolboxmeetings over het werken met milieuschadelijke producten. B De bouwplaats biedt medewerkers richtlijnen en/of voorlichting over energie- en waterbesparing, geluids- en stofreductie. Afval wordt gescheiden in diverse stromen. Bij de keet staat een huisvuil- en aparte papiercontainer. Er is geen groene stroom, wel FSC-certificering. s Avonds blijft alleen de noodverlichting rondom de keet branden. Een vaste medewerker zorgt ervoor dat de lampen uitgaan zodra het s ochtends voldoende licht is. Restbeton wordt gebruikt voor legoblokken die hier of op een andere bouwplaats hergebruikt worden. Bomen worden beschermd en er zijn maatregelen genomen voor de vleermuizen.

11 1 Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. A Zij stellen zich correct en professioneel op naar de omgeving. B Bewuste Bouwers zorgen goed voor hun medewerkers. C De medewerkers hebben zich gecommitteerd aan Bewuste Bouwers. Er is een informatieformulier voor nieuwe medewerkers, dat wordt getekend. Deze informatie is er alleen in het Nederlands. Er is een damestoilet. De deelname aan Bewuste Bouwers is besproken, dus de medewerkers zouden op de hoogte kunnen zijn. Er wordt gewerkt aan een sirene voor calamiteiten, zodat daar snel op gereageerd kan worden. Er zijn nieuwe stanleymessen en handschoenen aan alle medewerkers verstrekt, omdat gebleken is dat de meeste verwondingen snijwonden waren. Er is stagiair en een leerling op de bouw. En schoonmaak gaat via een bedrijf die dat doet met mensen die moeilijk inzetbaar zijn.

12 6. SAMENVATTENDE WAARDERING Op de meeste onderdelen wordt goed gescoord. De goede communicatie valt op met als leuk voorbeeld de kerstkaart. Hierdoor wordt op communicatie ruim boven de norm gescoord. Dat geldt ook voor sociaal vanwege de stanleymessen en handschoenen. Er zijn ook een paar verbeterpunten: - Het verwijsbord naar de uitvoerder is prima, maar door de eenvoudige toevoeging van een telefoonnummer zou dit ook buiten werktijden nog een functie hebben. - De route naar de uitvoerder kan nog verduidelijkt worden door ook bij die entree en op de keet een verwijsbord te plaatsen. - Het is een overweging de projectinformatie in een paar veel voorkomende talen te vertalen. Beoordelingsitems Beoordeling Waardering (schaal 1 t/m 5, 3 =norm) 1. Bewust a. Aanspreekbaarheid Boven de norm 3,5 b. Communicatie en klachtafhandeling 2. Veilig Boven de norm 4,5 a. Omgevingsveiligheid Boven de norm 3,5 b. Bezoekersveiligheid Boven de norm 3,5 3. Verzorgd Norm 3 4. Milieu Boven de norm 3,5 5. Sociaal Boven de norm 4 Totaal 25,5

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Beekherstel de Grift Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep

AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep AUDITVERSLAG Arnhemseweg Parallelstructuur fase 3 Van: Roelofs Groep 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw

AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw AUDITVERSLAG Realisatie Kersenbaan fase 2 Van: Roelofs Groep en Hegeman Beton- en Industriebouw 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige

Nadere informatie

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief.

BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. NORMKAART BEWUST 1 Bewuste Bouwers communiceren proactief. A De omgeving is voor aanvang van en tijdens de bouw over de bouwwerkzaamheden geïnformeerd. B Klachten en verzoeken worden snel en professioneel

Nadere informatie

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid

MILIEUnormkaart. 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid MILIEUnormkaart 1 Bewuste Bouwers zijn milieubewust en hebben beleid voor afvalmanagement en energiebesparing. a De bouwplaats biedt medewerkers toolboxmeetings over het werken met milieuschadelijke producten.

Nadere informatie

AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV

AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV AUDITVERSLAG Project Herinrichting wijk Bruins slot in Nijkerk van Roelofs wegenbouw BV 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V.

Interne verbouwing gemeentehuis Elst. Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. MYSTERIEVERSLAG Interne verbouwing gemeentehuis Elst Van: Kuijpers Bouw Heteren B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

Bewuste Bouwers Gedragscode

Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers Gedragscode Bewuste Bouwers zijn het visitekaartje van de bouwsector. Een Bewuste Bouwer zet de gedragscode in op haar projecten en werkt zo op een veilige, duurzame en omgevingsbewuste

Nadere informatie

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm.

Omgeving. NORMKAART versie 3. Tips voor Maatregelen op en rondom het project. Tips voor Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Medewerkers op het project zijn zich bewust van hun impact op mensen in de omgeving. Zij communiceren proactief voorafgaand

Nadere informatie

Workshop Communicatie & bewustwording

Workshop Communicatie & bewustwording Workshop Communicatie & bewustwording Barbara van Baarsel Buro Barcode 7 maart 2019 @bewustebouwers info@bewustebouwers.nl Agenda 1 Startpunt: bewustwording 2 De vijf pijlers & Goede Voorbeelden 3 Mogelijke

Nadere informatie

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm.

Omgeving NORMKAART. Maatregelen. Bewustwording & Communicatie. Norm. Boven de norm. Norm. Boven de norm. Omgeving Bewuste Bouwers beperken hinder en hinderbeleving voor de omgeving. Bouwplaats medewerkers zijn zich bewust van de impact van hun handelen op mens, flora en fauna in de omgeving. Zij communiceren

Nadere informatie

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V.

Nieuwbouw Koedood. Van: U-build Bouw B.V. AUDITVERSLAG Nieuwbouw Koedood Van: U-build Bouw B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken met de

Nadere informatie

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC

AUDITVERSLAG. Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC AUDITVERSLAG Nieuwbouw Hoog Catharijne Van: BAM NHC 1 1. INLEIDING Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en werken en bijbehorende

Nadere informatie

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V.

Uitbreiding Lavans Helmond. Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. AUDITVERSLAG Uitbreiding Lavans Helmond Van: Cornelissen Aannemingsbedrijf B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen

Nadere informatie

TOELICHTING TOOLBOXMEETING

TOELICHTING TOOLBOXMEETING NAAM E.V.: WERKNUMMER: TOELICHTING TOOLBOXMEETING 2014-09 Hierbij verzoek ik je de bijgevoegde toolboxmeeting uiterlijk te houden op maandag 27 oktober 2014 Het ingevulde en ondertekende "formulier Toolboxmeeting"

Nadere informatie

VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE

VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE VERSLAG DOORONTWIKKELING GEDRAGSCODE Bewuste Bouwers ontwikkelt de gedragsnorm door. Doel van de doorontwikkeling is om de kwaliteit van bouwplaatsen in Nederland verder aan te scherpen. De huidige gedragscode

Nadere informatie

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V.

Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst. Van: Roelofs Groep B.V. AUDITVERSLAG Dorpsvernieuwing Hoofdweg Emst Van: Roelofs Groep B.V. 1. Inleiding Bouwbedrijven leveren een grote maatschappelijke bijdrage doordat ze zorgen voor hoogwaardige voorzieningen voor wonen en

Nadere informatie

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD

GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD GEDRAGSCODE GEACTUALISEERD Welke aanpassingen zijn er t.o.v. versie 3? De namen van de pijlers zijn onveranderd: Omgeving, Veilig, Vakmensen, Milieu en Verzorgd. De normkaarten zijn aangepast. De normregels

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw:

TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: TSH Delft - BREEAM NL - MAN 9 DEFINITIEF d.d. 1 november 2018 1. Eenvoudig omschrijving van het project en het gebouw: The Student Hotel Delft is een nieuwbouwproject van 13.524 m2 BVO, waarin 350 (studenten)kamers

Nadere informatie

Welkomstwoord en toelichting programma

Welkomstwoord en toelichting programma Welkomstwoord en toelichting programma Gemeente Westland Maarten van Beek, gemeente secretaris / algemeen directeur De Groene Schakel Marcel Poolman, communicatiemanager Lars Roosken, projectmanager Arno

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Nieuwsbrief WONINGVERBETERING POPPENHARE COEVORDEN

Nieuwsbrief WONINGVERBETERING POPPENHARE COEVORDEN Nieuwsbrief WONINGVERBETERING POPPENHARE COEVORDEN BESTE BEWONERS EN OMWONENDEN, Na de zomervakantie start het project Woningverbetering Poppenhare in Coevorden. U woont in of dichtbij de woningen die

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Verdilaan maandag 18 april 2016 Welkomstwoord en toelichting

Nadere informatie

Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Hart van s-gravenzande presentatie omwonenden dinsdag 22 september 2015 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie Edwin

Nadere informatie

Informatieavond. Dr. Schaepmanlaan Roosendaal

Informatieavond. Dr. Schaepmanlaan Roosendaal Informatieavond Aanleg gescheiden rioolstelsel Dr. Schaepmanlaan Roosendaal Agenda Bedrijfsinformatie Den Ouden Groep Projectteam Projectinformatie Doelstelling Fasering Planning Communicatie Risico s

Nadere informatie

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad

publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad publieks en bestuurscentrum verdilaan kantoorgebouw voor medewerkers laan van de glazen stad Nieuw gemeentehuis Westland presentatie omwonenden Laan van de Glazen Stad dinsdag 19 april 2016 Welkomstwoord

Nadere informatie

Buurt informatie. Nieuwbouw Wisselspoor

Buurt informatie. Nieuwbouw Wisselspoor Buurt informatie Nieuwbouw Wisselspoor 28 maart 2019 samen in ontwikkeling en bouw 1 EVEN VOORSTELLEN Gebroeders Blokland is als ontwikkelende aannemer regionaal werkzaam binnen een straal van 100 km en

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014

de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 de Trip presentatie Omwonenden maandag 1 september 2014 Programma COM4Trip Boele & van Eesteren de Trip Communicatie omgeving COM4Trip bv Werkmij realisatie (60%) Boele & van Eesteren, met haar co-makers

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande

Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande Sloop en start bouw winkelcentrum s-gravenzande 2 Programma 19.30 uur Inleiding en doel van de avond door Onno van der Kaaij, gemeente Westland 19.35 uur Stand van zaken sloop door Peter Immers, BPD 19.45

Nadere informatie

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer

Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer Kalender Woondekken en Rodebuurt, Zoetermeer 12_ERA Renovatiekalender Woondekken april2017.indd 1 30/05/2017 10:35 Wat gebeurt er van dag tot dag in mijn woning? Veiligheid op nummer 1! Wij gaan werkzaamheden

Nadere informatie

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Omwonendenbijeenkomst Pleiadenplantsoen IJmuiden dinsdag 23 mei 2017 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie en omgevingsmanagement

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken.

Aan de bewoners van. Wijchen, 20 augustus : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken. Aan de bewoners van Wijchen, 20 augustus 2018 Project Betreft : 22 sociale huurwoningen Hendrik van Tulderstraat : Stand van zaken Geachte lezer, Zoals u weet is er op de hoek van de Jacob Romansstraat

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Verslag eindpresentatie

Verslag eindpresentatie Verslag eindpresentatie Datum: 31 januari 2019 Wormerveerstraat 15 Tijd: 19.30-21:00 uur Woningen (sociale huur) voor Locatie: Museum Het Schip, Oostzaanstraat 45 48 statushouders Aanwezig: ca. 25 buurtbewoners

Nadere informatie

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum

BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie BLVC-uitvoeringsplan Nieuwbouw Vrijzinnig- Christelijk Lyceum Opdrachtgever HEVO B.V. Project nieuwbouw en renovatie VCL Den Haag Datum 17 juni

Nadere informatie

Richtlijnen communicatieplan evenement

Richtlijnen communicatieplan evenement Richtlijnen communicatieplan evenement Inleiding Voor u ligt de richtlijn communicatieplan evenement. Voordat u verder gaat is er een aantal belangrijke punten over deze richtlijn. Deze richtlijn is bedoeld

Nadere informatie

Spoorproject & Goes beter bereikbaar

Spoorproject & Goes beter bereikbaar Spoorproject & Goes beter bereikbaar Bouw spooronderdoorgang Terwellegang & rotondes Informatiebijeenkomst 12 april 2018 www.goes.nl/spoorproject www.goesbeterbereikbaar.nl Welkomstwoord Wat wordt gebouwd?

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief.

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden. Communicatietips & bouwetiquette

Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden. Communicatietips & bouwetiquette Bouwen of verbouwen = met je buren rekening houden Communicatietips & bouwetiquette Stappenplan Communicatietips In deze folder vindt u communicatieadviezen voor particulieren met bouwplannen. Hiermee

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Wij zijn Brabantse Waard

Wij zijn Brabantse Waard Wij zijn Brabantse Waard Gastvrij wonen Inhoudsopgave 3 Wie is Brabantse Waard 4 Een organisatie met een transparante structuur 5 Onze missie en visie 5 Doelstellingen waarin de gast centraal staat 6 Onze

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 1 JULI 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In april ontving u van ons een brief dat 77% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging, ondertussen

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2012. Presenteert. 4-5 Verbeter de bouw 6-7. Voorbeelden en ideeën 8-9 14-15. Bouwplaatsen.

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2012. Presenteert. 4-5 Verbeter de bouw 6-7. Voorbeelden en ideeën 8-9 14-15. Bouwplaatsen. Presenteert 2012 4-5 Verbeter de bouw 6-7 Voorbeelden en ideeën 8-9 Bouwplaatsen 14-15 Ontwikkelingen editorial Bestuur Bewuste Bouwers digitaal Altijd en overal het laatste nieuws van Bewuste Bouwers

Nadere informatie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie

VE02/RO/0707. stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie VE02/RO/0707 GEDRAGSCODE stichting volkshuisvestinggroep wooncompagnie Inhoudsopgave 1 algemeen kader 3 1.1 Toepassingsgebied 3 1.2 Uitgangspunten 3 2 De voorbereidingsfase 4 2.1 Informatievoorziening

Nadere informatie

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. Op 11 juni 2018 kwamen 650 betrokken professionals, vrijwilligers en creatieve denkers bij elkaar in Utrecht. In kleine groepen

Nadere informatie

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen

(concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen (concept) Draaiboek Evenementen Gemeente Vianen Naam evenement: Datum: Evt. versie: Inleiding: Een omschrijving van het evenement met daarbij algemene informatie zoals doel van het evenement, welke organisatie

Nadere informatie

Aan de slag Start werkzaamheden

Aan de slag Start werkzaamheden nieuwsbrief HOORN NOORD FASE 2 SEPTEMBER 2016 nr 1 Aan de slag Start werkzaamheden In juli ontving u van ons een brief dat 72% van de bewoners instemde met de werkzaamheden en bijbehorende huurverhoging.

Nadere informatie

Voorzetgebouw, Godebald & Radboud Zuid presentatie omwonenden maandag 3 juli VolkerWessels - Innovator in de bouw 1

Voorzetgebouw, Godebald & Radboud Zuid presentatie omwonenden maandag 3 juli VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Voorzetgebouw, Godebald & Radboud Zuid presentatie omwonenden maandag 3 juli 2017 VolkerWessels - Innovator in de bouw 1 Welkomstwoord en toelichting programma Boele & van Eesteren Marcel Poolman, communicatie

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT Presenteert Verbeter de bouw. Voorbeelden en ideeën Bouwplaatsen.

BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT Presenteert Verbeter de bouw. Voorbeelden en ideeën Bouwplaatsen. BEWUSTE BOUWERS PRESENTEERT 2012 Presenteert 2012 4-5 6-7 Verbeter de bouw Voorbeelden en ideeën 8-9 14-15 Bouwplaatsen Ontwikkelingen EDiTORiAl Bestuur Hans Huis in t Veld Jacqueline Schlangen Marc Unger

Nadere informatie

Opinie project riolering Lijnbaan

Opinie project riolering Lijnbaan Opinie project riolering Lijnbaan Inhoud: 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen Stadsbeheer van de gemeente Dordrecht is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van rioolvervanging en herinrichtingsprojecten.

Nadere informatie

Verbouw. aandeweg bleek Ghet mogelijk is een nog hoger BREEAMniveau. r wordt een klein Enatuurgebiedje gerealiseerd midden in de stad.

Verbouw. aandeweg bleek Ghet mogelijk is een nog hoger BREEAMniveau. r wordt een klein Enatuurgebiedje gerealiseerd midden in de stad. Een tweede leven voor het ABN AMRO gebouw Het gebouw van ABN AMRO op de Grote Markt in Groningen ondergaat een verbouwing waarbij het uiterlijk zo min mogelijk wordt aangetast. Want, zegt Ruud Dessing

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD RIOLERING DIETSVELD INFORMATIEAVOND HAARLEM 13 FEBRUARI 2017

GROOT ONDERHOUD RIOLERING DIETSVELD INFORMATIEAVOND HAARLEM 13 FEBRUARI 2017 INFORMATIEAVOND HAARLEM 13 FEBRUARI 2017 1 Huub Schipper Projectleider 2 AGENDA 01 GEMEENTE HAARLEM 02 VOORSTELLEN BOSKALIS 03 TOTSTANDKOMING CONTRACT 04 MET WIE GAAN WE DIT DOEN 05 WAT GAAN WE DOEN 06

Nadere informatie

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader

Wooncompagnie. Gedragscode voor de uitvoering van werken. 1. Algemeen kader Wooncompagnie Gedragscode voor de uitvoering van werken 1. Algemeen kader 1.1 Toepassingsgebied a. Deze gedragscode is van toepassing op alle werkzaamheden op het gebied van onderhoud waarbij de uit te

Nadere informatie

Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam

Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam Bewonersavond Ophoging & herinrichting Kastelenbuurt Schiedam 1 Wie is Gebr. de Leeuw B.V.? Standaard projecten, daar zijn we goed in. Speciale projecten, dat is onze specialiteit. 2 Gebr. de Leeuw B.V.

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Inspiratieboek Woongebied De Pas Uw ideeën voor een nieuwe dorpswijk. Resultaat participatietraject 9 mei 2019

Inspiratieboek Woongebied De Pas Uw ideeën voor een nieuwe dorpswijk. Resultaat participatietraject 9 mei 2019 Inspiratieboek Woongebied De Pas Uw ideeën voor een nieuwe dorpswijk Resultaat participatietraject 9 mei 2019 U geeft ons inspiratie voor De Pas Aan de zuidrand van Elst komt het woongebied De Pas. In

Nadere informatie

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven

Nadere informatie

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam Wijkvisie Dubbeldam Dordrecht december 2014 1 Inleiding Missie Trivire Trivire wil als woningcorporatie van betekenis zijn voor mensen. Dat is onze missie. We zorgen voor goed onderhouden woningen in schone,

Nadere informatie

ONS KENhERK 10UIT DOORKIESNUhíbIER

ONS KENhERK 10UIT DOORKIESNUhíbIER gemeente Schiedam M. Siìjee Wethouder voor Binnenstad, Monumenten, Economische Zaken, Werk en inkomen, Ondenvijs, Jeugdbeleid, Toerisme en Stadspromotie I Postbus 1501 Aan de gemeenteraad van Schiedam

Nadere informatie

Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof

Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof Nieuwsbrief Looiershof 3 e week mei 2017 Voortgang Project Looiershof Beste mensen, In de afgelopen week is het archeologisch vooronderzoek afgerond, zijn peilbuizen aangebracht en is het einde van het

Nadere informatie

Weet wat er gebeurt in uw wijk. Communicatietips voor buurtbewoners

Weet wat er gebeurt in uw wijk. Communicatietips voor buurtbewoners Weet wat er gebeurt in uw wijk Communicatietips voor buurtbewoners Stappenplan Wilt u graag weten wat er aan bouwplannen in uw buurt zijn? Vermoedt u dat er (bouw- of sloop) plannen zijn en wilt u uw mening

Nadere informatie

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens

Prettig wonen? 64% van de deelnemers aan het onderzoek is het eens met de stelling De buurt waarin ik woon is een fijne buurt. helemaal mee oneens Uitkomsten onderzoek Leefbaarheid Toen wij vorig ar aan de deelnemers van het MitrosPanel vroegen over welke onderwerpen zij graag hun mening willen geven, zijn er vooral zaken genoemd die te maken hebben

Nadere informatie

Rapport klanttevredenheid 2013

Rapport klanttevredenheid 2013 Rapport klanttevredenheid 2013 2014.1.73 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Procedure nieuwe verhuur 4 3. 3.1 Reparatieverzoeken Resultaten afgehandelde enquêtes Meerssen 2013 5 5 4. Procedure vertrekkende

Nadere informatie

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Uw gemeente en een gezond milieu Nieuwe woningen, nieuwe wegen, nieuwe bedrijven. In een gemeente die in beweging

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

Gevelrenovatie. Zeekant / Gevers Deynootweg Scheveningen. VvE Zeekant

Gevelrenovatie. Zeekant / Gevers Deynootweg Scheveningen. VvE Zeekant Gevelrenovatie Zeekant / Gevers Deynootweg Scheveningen VvE Zeekant Building Samen bouw for the je future beter sustainable builder Inhoudsopgave 01. Wie is Vastbouw 02. Werkzaamheden die we gaan uitvoeren

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Nieuwbouw Zernike College Locatie Helperbrink

Nieuwbouw Zernike College Locatie Helperbrink Nieuwbouw ernike College Locatie Helperbrink ienswijze en reactie bewoners Brinklaan op het voorlopig Bouwontwerp maandag 25 november 2013 Agenda 1. Algemene reactie huidige situatie 2. Reactie op het

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP

INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST UPDATE VAN DE KLANKBORDGROEP INFORMATIEBLAD NOORDELIJK DEEL VERZETSHELDENBUURT GOES-OOST In dit informatieblad praten we u bij over de laatste ontwikkelingen rondom de geplande sloopwerkzaamheden en vervangende nieuwbouw in het noordelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Medewerkersbalie. Zwolle, 5 april Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel. Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden,

Medewerkersbalie. Zwolle, 5 april Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel. Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden, Zwolle, 5 april 2017 Betreft: aanvullende informatie Bevrijdingsfestival Overijssel Geachte bewoner(s) rondom Park de Wezenlanden, Op dit moment zijn wij druk bezig met de organisatie van Bevrijdingsfestival

Nadere informatie

Zaans Medisch Centrum - Casestudy

Zaans Medisch Centrum - Casestudy Zaans Medisch Centrum - Casestudy Project: Onderwerp: ZMC BREEAM-NL, credit MAN 9, casestudy Beschrijving van het project en het gebouw Het ontwerp van Mecanoo Architecten te Delft laat een gebouw zien

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Geacht college, Dat brengt ons tot de volgende vragen:

Geacht college, Dat brengt ons tot de volgende vragen: Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 16 maart 15 Betreft: artikel 51 vragen nav wijkbezoekbezoek vogelbuurt Bijlagen: foto s van de omgeving Geacht college, Onlangs brachten we als PvdA Maassluis

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012

Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Kinderdagverblijf LOULOU Klanttevredenheidsonderzoek 2012 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2013 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek 3

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

BEWONERSINFORMATIE. VvE De Vrolike Eik 1. Pagina 1-8

BEWONERSINFORMATIE. VvE De Vrolike Eik 1.   Pagina 1-8 BEWONERSINFORMATIE VvE De Vrolike Eik 1 https://www.vanwijkvgo.nl/onderhanden/vrolike-eik/ Pagina 1-8 ALGEMENE PROJECTINFORMATIE In opdracht van VvE Beheer Amsterdam voeren wij onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

Omdat bouwen teamwork is

Omdat bouwen teamwork is Omdat bouwen teamwork is Nijhuis Bouw Innovatie en duurzaamheid komen bij Nijhuis samen. Wij bouwen niet alleen huizen, ook leefbare wijken en gebieden waar het prettig wonen, werken en recreëren is. Ontwikkelen

Nadere informatie

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat.

Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. Overlast Overal waar mensen wonen, gebeurt wel eens wat. De tv staat te hard, de vuilniszakken blijven te lang liggen, de takken in de tuin hangen over Toch is er een groot verschil tussen ergens last

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers

Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers Voorbeelden van aanbesteden en contracteren met Bewuste Bouwers Meer informatie over deze voorbeelden is verkrijgbaar bij iljawerkhoven@bewustebouwers.nl In standaard aannemingsovereenkomst Voorbeeld van

Nadere informatie

1. Sociale samenhang en verenigingsleven

1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. Sociale samenhang en verenigingsleven 1. De inwoners kennen elkaar: helemaal mee eens 2. Er is contact tussen de inwoners: mee eens 3. Er zijn weinig conflicten tussen inwoners: helemaal mee eens 4.

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 07-05-2019 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 3 Opgesteld door: Marijke Schat () Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Singravenlaan Definitief 1 november 2017

Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Singravenlaan Definitief 1 november 2017 Stedenbouwkundige Randvoorwaarden Singravenlaan Definitief 1 november 2017 Context Stedenbouwkundig Aan de hand van ruimtelijke studies is in 2005 een stedenbouwkundig plan opgesteld en met de buurt besproken.

Nadere informatie