Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen"

Transcriptie

1 Verslag bewonersinformatieavond Reimerswaalbuurt Osdorp 17 april 2012, eerste bijeenkomst Aanwezig: - Circa 200 bewoners - Jan Voskamp, regiodirecteur Ymere - Kenneth Edam, gebiedsmanager Ymere - Steven Verbond, consulent gebiedsbeheer Ymere - Een medewerker van Wijksteunpunt wonen 1. Onafhankelijk gespreksleider Arjan Kaashoek opent de bijeenkomst van de Reimerswaalbuurt om uur. Vanwege de grote opkomst is de avond in twee delen gesplitst. De eerste bijeenkomst duurt tot uur. 2. Allereerst wordt er een presentatie gegeven door Jan Voskamp en Kenneth Edam. Een kopie van deze presentatie is bij dit verslag gevoegd. Na de presentatie is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De bewoners krijgen een verslag van de avond per post toegestuurd. 3. Vragensessie Opmerking Daar waar de informatie op de avond wat onduidelijk is geweest of waar nadere aanvulling nodig is hebben we dit in het verslag opgenomen Vraag 1 Kunnen de woningen centrale verwarming krijgen nu de woningen voorlopig niet gesloopt worden? In principe plaatst Ymere geen centrale verwarming in de woningen. De investering is hiervoor te hoog mede omdat we niet weten wat de toekomst van de woningen is Maar: Ymere is in gesprek met NUON om het mogelijk te maken de woningen aan te sluiten op stadsverwarming. Dit kan de plannen van Ymere veranderen. Zodra we hier meer over weten krijgt u hierover bericht van ons. Vraag 2 Ymere geeft als optie dat bewoners van woningen zonder centrale verwarming een elektrische kachel van Ymere kunnen krijgen. Wie betaalt de elektriciteitskosten van deze kachels? Het beschikbaar stellen van elektrische kachels is een optie voor bewoners die vinden dat hun gaskachel de woning niet voldoende verwarmt. Net zoals bij centrale verwarming en een gaskachel moeten de bewoners zelf de energiekosten betalen.

2 Vraag 3 Is het mogelijk om binnen een blok te verhuizen als er sprake is van gezinsuitbreiding en de huidige woning te klein is? Nu de sloop van de woningen is uitgesteld, gelden voor de huidige bewoners de reguliere spelregels. In principe kunt u alleen verhuizen als u via Woningnet een andere woning vindt. In speciale gevallen kan Ymere wellicht maatwerk regelen. Mensen met specifieke wensen kunnen contact opnemen met Steven Verbond, gebiedsconsulent Ymere. Vraag 4 De klachten die bij BBNR worden gemeld, blijken niet te worden opgepakt, wat moet ik nu? Ymere zal bij het buurtbeheerbedrijf informeren hoe het met de klachtenafhandeling gaat. In de ogen van Ymere doet BBNR erg haar best om de klachten te verhelpen. Als bewoners vinden dat de klachten die bij BBNR gemeld zijn niet worden verholpen, dan kunnen ze dit melden bij Steven Verbond, gebiedsconsulent Ymere. Vraag 5 Waarom komt er een huurverhoging als de bewoners niet tevreden zijn over hun woning? De bewoners vinden dat Ymere eerst goed onderhoud moet uitvoeren. Er is de afgelopen jaren geen huurverhoging doorgevoerd. Ymere was dit niet verplicht, maar heeft als gebaar naar de bewoners geen huurverhoging doorgevoerd. Nu de woningen de komende vijf jaar niet gesloopt zullen worden, krijgen ze per 1 augustus 2012 weer een reguliere wettelijke huurverhoging van 2,3%. Nabericht: Ten onrechte is gemeld dat alle huurders uit de Reimerswaal in de afgelopen jaren geen huurverhoging hebben gehad. De bewoners van de woningen in het blok in Zonzeelstraat 1-8/Ookmeerweg en Schoonboomstr hebben wel jaarlijks een huurverhoging gekregen. U kunt bij de huurcommissie op twee manieren bezwaar maken 1. Uitsluitend op formele gronden tegen de huurverhoging per 1 juli Dit kan alleen als a. De huurverhoging meer is dan 2,3% b. De nettohuur door de huurverhoging boven maximaal redelijk uitkomt c. U het voorstel te laat hebt ontvangen d. U voor de 2 e keer binnen één jaar een huurverhoging ontvangt e. Er een huurverlaging heeft plaatsgevonden op basis van een onderhoudsprocedure door de huurcommissie waarbij het gebrek nog niet is verholpen. Let op de huurcommissie moet dan al een uitspraak hebben gedaan.

3 2. een procedure tot huurverlaging op basis van onderhoudsgebreken. Deze procedure kunt u het hele jaar door opstarten bij de huurcommissie. Maar voordat de huurcommissie uw zaak in behandeling neemt moet u het gebrek eerst schriftelijk melden aan Ymere. Ymere heeft dan 6 weken de tijd om het gebrek te verhelpen. Is dit na zes weken niet gebeurd dan kunt u bij de huurcommissie een verzoek tot huurverlaging op basis van gebreken doen Het Wijksteunpunt Wonen kan u hier hulp bij bieden. De huurcommissie bepaalt uiteindelijk of de bezwaren tegen de huurverhoging gerechtvaardigd zijn. Opmerking van de buurtbewoners: Namens de buurtbewoners wordt er een document overhandigd met daarin de gewenste oplossingen voor de problematiek. Het individueel melden van problemen heeft volgens deze buurtbewoners geen nut, want er wordt volgens hen niets mee gedaan. Als er niets wordt gedaan met de gewenste oplossingen, stellen de bewoners dat ze met dit document naar de huurcommissie en de media gaan. Vraag 6 Kunnen de koopwoningen in het project Steelvliethof niet omgezet worden naar sociale huurwoningen? Het doel van de stedelijke vernieuwing is om gemengde wijken te creëren met koop-, markten sociale huurwoningen. Als we alleen maar sociale huurwoningen bouwen, dan houden we een eenzijdig samengestelde wijk. Daarnaast heeft Ymere de opbrengst van de verkoop van de woningen nodig om te kunnen investeren in sociale woningbouw. Vraag 7 Kunnen de koopwoningen die door de crisis niet worden verkocht, worden ingezet als huurwoningen? Dit is op zich een goed idee. In het kader van uitplaatsen van stadsvernieuwingsurgenten zet Ymere soms koopwoningen om naar huurwoningen. We kunnen niet alle koopwoningen omzetten in huurwoningen, omdat in Amsterdam West ook vraag is naar koopwoningen. Daarnaast heeft Ymere de opbrengst van de verkoop van de woningen nodig om te kunnen investeren in sociale woningbouw. Vraag 8 Op het Steelvlietplein zijn er door de vernieuwing 10 parkeerplaatsen verloren gegaan. Daarnaast is het zo dat de parkeergarages in De Stadstuinen en Vrankendijke voor een deel leeg staan omdat men daar moet betalen en op straat niet. Ook zijn er drie parkeerplaatsen voor invaliden die niet gebruikt worden omdat er geen auto in past. Hierdoor is er in de wijk voor de bewoners niet genoeg plek om hun auto te parkeren. Als we de auto op de stoep parkeren, krijgen we een boete. Kan er wat aan het parkeerprobleem worden gedaan? Een projectmanager van het stadsdeel geeft als antwoord op deze vraag dat het aantal parkeerplaatsen in de Reimerswaalbuurt voldoet aan de parkeernorm. Ymere vertelt dat de tarieven van de parkeergarages in de nabije omgeving omlaag zijn gegaan, om te stimuleren dat bewoners in de parkeergarage parkeren.

4 Vraag 9 Ymere gaat de buitenkant van de woningen schilderen, terwijl de klachten in de woningen veel groter zijn. Kan het schilderen van de buitenkant niet worden uitgesteld, zodat het geld kan worden besteed aan het verbeteren van de binnenkant van de woningen? Omdat de sloop van de woningen is uitgesteld, worden de woningen weer meegenomen in het periodiek planmatig onderhoud. Het schilderen van de buitenkant van de woningen hoort daarbij. Naast het schilderen van de buitenkant, gaan we ook de tocht, vocht en schimmel klachten inventariseren in de woningen. Deze klachten gaan we zo spoedig mogelijk verhelpen. In de woningen in de Schoonboomstraat en Willemskerkestraat hebben we dit jaar de klachten al geinventariseerd. Vraag 10 Hoe wordt rekening gehouden met de bewoners die tegenover blok 3 wonen als het heien gaat beginnen? Bouwen gaat altijd gepaard met overlast. Ymere maakt afspraken met de aannemer om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De aannemer zal de omwonenden informeren over de werkzaamheden en werktijden. Vraag 11 Stel dat we scheuren in de muren krijgen door het heien, wat kunnen we daar dan tegen doen? Voordat het heien begint worden er bouwkundige opnames gedaan in de woningen. Als er scheuren in uw muren komen dan kunt u dat direct melden bij de projectleider van de bouw. Vraag 12 De Reimerswaalbuurt wordt steeds onveiliger en onleefbaarder. Er zijn veel dak- en thuislozen uit de opvang in de Jan Rebelstraat die in de wijk rondzwerven. Kinderen kunnen daardoor niet meer veilig op straat spelen. Wat kan er gedaan worden om de leefbaarheid te verbeteren? Ymere vindt het van belang dat de wijk schoon, heel en veilig is. We hebben daarom 1. samen met het stadsdeel het BBNR opgericht om hier aan te werken. 2. een werkgroep Veiligheid opgericht. Het stadsdeel, Ymere en bewoners werken samen aan de veiligheid in de buurt. 3. een sociaal beheeroverleg waar alle betrokkenen uit de buurt aan deelnemen Bewoners hebben zelf een belangrijke rol om de wijk schoon en leefbaar te houden. Klachten over overlast van zwervers of onveilige situaties kunt u melden bij BBNR of bij buurtregisseur Frans van der Tol (telefoonnummer zie onderaan de brief).

5 Vraag 13 Krijgen kinderen waarvan de ouders naar een andere (senioren)woning verhuizen een urgentie voor een woning? Omdat niet bekend is wanneer de woningen gesloopt gaan worden krijgt niemand meer een stadsvernieuwingsurgentie. Kinderen van ouders die naar een andere (senioren)woning verhuizen krijgen geen voorrangspositie. Zij moeten zelf naar een andere woning zoeken. Vraag 14 Er worden in de buurt regelmatig auto s opengebroken, wie doet er wat aan de veiligheid? Er is samen met bewoners en het stadsdeel een veiligheidsplan opgesteld met maatregelen om de veiligheid te bevorderen. Als u ziet dat er auto s worden opengebroken, dan kunt u de politie bellen op nummer Contactpersonen - Gebiedsconsulent Ymere, Steven Verbond, Anderlechtlaan 200, tel BBNR, Osdorperban Buurtregisseur Frans van der Tol, telefoon (vragen naar wijkteam Meer en Vaart en dan naar de heer Van Tol) Wijksteunpunt Wonen, Groenpad 4, tel

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden

Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden Veel gestelde vragen Josephwijk Roosendaal omwonenden 1. Hoeveel woningen gaat Alwel slopen en hoeveel woningen komen er terug? We slopen 229 huurwoningen. Alwel heeft een visie met een programma van eisen

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan

Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Veel gestelde vragen Driehoek Schaerweijdelaan Seyster Veste informeerde de bewoners van de Driehoek Schaerweijdelaan Tollenslaan Jacob van Lenneplaan over de uitgangspunten voor een sloop-nieuwbouw plan

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Zeeheldenbuurt. Juni 2013

Zeeheldenbuurt. Juni 2013 Zeeheldenbuurt Inhoud Schilderwerk Asbestkaart Lege woningen Bewonerspeiling Rapport peiling Verder met de plannen Bewonerscommissie Contact met Portaal Contact Portaal Hans Oosterbaan 0800 767 82 25 Colofon

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Bezwaar tegen huurprijsverhoging (artikel van het Burgerlijk Wetboek) ZKN en ZKN

uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Bezwaar tegen huurprijsverhoging (artikel van het Burgerlijk Wetboek) ZKN en ZKN uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Bezwaar tegen huurprijsverhoging (artikel 253.1 van het Burgerlijk Wetboek) Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek;

Nadere informatie

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn

Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Sloop/vervangende nieuwbouw Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn Wat heeft Intermaris besloten? Intermaris heeft besloten uw woning niet te renoveren, maar om de 26

Nadere informatie

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project

sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project sociaal plan bij wijkontwikkeling en onderhoud Informatie voor huurders betrokken bij een project Inhoudsopgave 1. Mijn woning wordt gesloopt 1.1. Wanneer wordt mijn woning gesloopt 1.2. Hoe vind ik een

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing 1 Huuraanpassing 2019 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing Huuraanpassing 2019 Deze informatie staat op de website www.rochdale.nl/huuraanpassing Inhoud 1 Spelregels 2 2 De huuraanpassing

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting

uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting uw rechten en plichten bij sloop en herhuisvesting 2017 www.lefier.nl 1 Lefier gaat uw woning slopen. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt gesloopt. inleiding Lefier

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125)

VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING. 27 oktober Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum. (Aantal aanwezigen huurders 125) VERSLAG VAN DE HUURDERSRAADPLEGING 27 oktober 2016 Raadhuis (burgerzaal) Gemeente Hilversum (Aantal aanwezigen huurders 125) 1. Welkom namens de drie HBV s van de Alliantie, Dudok Wonen en Gooi & Omstreken

Nadere informatie

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014

Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Toekomst Sluisweg verslag bewonersavond 13 mei 2014 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 13 mei 2014 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen: Van

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing 1 Huuraanpassing 2018 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing Huuraanpassing 2018 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning Inhoud

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit

informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit informeert Een klacht? Samen komen we er wel uit Een klacht? Samen komen we er wel uit De medewerkers van Ymere doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding

Nieuwsbrief maart 2012. In deze nieuwsbrief: Inleiding Nieuwsbrief maart 2012 In deze nieuwsbrief: Inleiding 1. Verhuizing wijkinfopunt 2. Wisselwoningen 3. Resultaten 2 e ronde woningtoewijzing 4. Dichtzetten woningen 5. Daken 6. ZAV (zelf aangebrachte voorzieningen)

Nadere informatie

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten!

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten! > Melden van klachten Niet tevreden? Laat het ons weten! > Inhoudsopgave > Wat te doen bij klachten? 1 Wat te doen bij klachten? 2 Waar kunt u met uw klacht terecht? 4 Voor welke klachten kan ik terecht

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie

uitspraak van de Huurcommissie uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST)

VERSLAG INSPRAAKBIJEENKOMST STEDENBOUWKUNDIG PLAN KADOELERBREEK STADSDEEL AMSTERDAM-NOORD D.D. 3 JULI 2006 (MIDDAGBIJEENKOMST) Aanwezig L. Ederveen Voorzitter, SDAN N. Pouwels Projectmanager Kadoelerbreek, SDAN M. Neep Stedenbouwkundige, RPHS-architecten S. Bach Projectleider, Woningcorporatie Ymere alsmede circa 30 personen als

Nadere informatie

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging.

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. 1 Huurverhoging 2016 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. Huurverhoging 2016 Met behulp van deze informatie, kunt u nagaan hoe het huurverhogingspercentage voor uw woning is bepaald.

Nadere informatie

Opening speelplek in Het Bosveld

Opening speelplek in Het Bosveld Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Opening speelplek Bosveld Informatie Nieuwbouw Vogels voeren Inrichting openbare ruimte Een mooie speelplek voor de jeugdige bewoners van Het Bosveld Speelplek Het

Nadere informatie

Terugblik bewonersavond

Terugblik bewonersavond Februari 2014 PAGINA 1 In dit nummer Terugblik bewonersavond Nieuwbouw: Parkietstraat & Vinkenstraat Vogels voeren Aanleg Park Nieuwbouw Parkbuurt Terugblik bewonersavond Enthousiasme over de nieuwbouwplannen

Nadere informatie

EnErgiE zuiniger van jouw woning

EnErgiE zuiniger van jouw woning EnErgiE zuiniger maken van jouw woning 2016 EnErgiE zuiniger maken van jouw woning, 2016 Inhoud 02 Waarom dit boekje? 04 Waarom jouw woning energiezuiniger? 04 Wat komen we bij jou doen: 1. Reeds geïsoleerde

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2018 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer...

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Nieuws Jaarlijkse uitgave Huurverhoging Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Info Algemeen Postbus 1502 320 BA Oud-Beijerland Lamborghinilaan

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Sociaal Plan Kadoeler Breek

Sociaal Plan Kadoeler Breek Sociaal Plan Kadoeler Breek 2 Inhoud 1 Wat is het Sociaal Plan? 4 2 Het project en de ingreep 5 3 Herhuisvesting 6 4 Wat is een passende woning? 9 5 Financiële regelingen 10 6 Verhuizing eerste fase 11

Nadere informatie

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen Verslag Onderwerp: Samenspraak ikv haalbaarheidsonderzoek jongerenwoningen Spazio2 Vergaderdatum en tijd: 3 november 2015, 19:30-22:30 Vergaderplaats: Wijkcentrum Castellum Palensteyn te Zoetermeer Aanwezig:

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Toelichting op de Huurovereenkomst

Toelichting op de Huurovereenkomst Toelichting op de Huurovereenkomst In het eerste deel van de overeenkomst staat omschreven met welke huurder(s) Tiwos een huurovereenkomst heeft getekend. De genoemde personen zijn ieder voor de volle

Nadere informatie

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging Huurverhoging 2015 Over het hoe en waarom van de huurverhoging 2 3 Inhoud 1 Spelregels 4 2 Wat doet Rochdale met de huuropbrengst? 8 3 Bezwaar tegen de huurverhoging 10 4 Huurtoeslag en inkomensdaling

Nadere informatie

De ingrijpende renovatie is afgerond

De ingrijpende renovatie is afgerond september 2012 PAGINA 1 In dit nummer De ingrijpende renovatie is afgerond. Start sloopwerk in oktober. Start inrichting openbare ruimte. Overlast voor bewoners. Leggen en verleggen kabels en leidingen.

Nadere informatie

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat

Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat Rapportage over de kwaliteit van het wonen in het huizenblok Molukkenstraat, Soendastraat, Bilitonstraat en Madurastraat December 2012 Inleiding In de loop van dit jaar heeft de SP Amsterdam Oost met bewoners

Nadere informatie

Verslag bewonersinformatieavond 7 en 8 juni 2016

Verslag bewonersinformatieavond 7 en 8 juni 2016 Verslag bewonersinformatieavond 7 en 8 juni 2016 Ambrosiuslaan 12-34, Sportlaan 248-258 en 324-334, Acacialaan 2-16 en 24-38, Spaanse Aaklaan 1-31 en Fluweelboomlaan 38-84 Op 7 en 8 juni 2016 is er voor

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Mijn huishoudinkomen was in 2015 lager dan in 2014, kan ik bezwaar maken? U kunt bezwaar maken als uw huishoudinkomen in 2015

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

VOORBEELD. Onderhoud. De rechten en plichten van huurder en verhuurder. rond het onderhoud van woningen

VOORBEELD. Onderhoud. De rechten en plichten van huurder en verhuurder. rond het onderhoud van woningen Onderhoud De rechten en plichten van huurder en verhuurder rond het onderhoud van woningen Zevende (gewijzigde en herziene) druk, november 2012 ONDERHOUD Zevende (gewijzigde en herziene) druk, november

Nadere informatie

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1

Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Verslag bewonersavond voor project Rembrandtweg fase 1 Plaats: Goede Herderkerk Datum: 20 november 2014 Tijd: 19:00 20:30 uur Opening De directeur-bestuurder van Woonvisie, Alfred van den Bosch, opent

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

ZELF KLUSSEN IN UW WONING

ZELF KLUSSEN IN UW WONING ZELF KLUSSEN IN UW WONING (zelf aanbrengen van veranderingen) WONINGBOUWVERENIGING ANNA PAULOWNA Woningbouwvereniging Anna Paulowna Aan de inhoud van deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Op

Nadere informatie

Samen bereiken we meer

Samen bereiken we meer Mei 2009 Samen bereiken we meer Informatie over het vernieuwingsplan Wildemanbuurt en Blomwijckerbuurt Mei 2009 In oktober 2008 hebben bewoners en ondernemers de kans gekregen mee te praten over de vernieuwing

Nadere informatie

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019

Presentatie bewoners Gele Lisstraat. 29 januari 2019 Presentatie bewoners Gele Lisstraat 29 januari 2019 2 Doel en inhoud presentatie Presentatie uitkomst individuele gesprekken bewoners januari 2019 (Kevin Groot) Besluitvorming vernieuwing Gele Lisstraat

Nadere informatie

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp

Informatieboekje. Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Informatieboekje Sloop Wat nu? Pinksterbloem 2 t/m 144 (even nummers) Leiderdorp Maart 2017 Inleiding 1. Sloop Rijnhart Wonen heeft besloten om de woningen aan de Pinksterbloem 2 t/m 144, even nummers,

Nadere informatie

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl

Een klacht indienen. Opnieuw tevreden worden over uw thuis. Thuis is een huis van Servatius. servatius.nl Een klacht indienen Opnieuw tevreden worden over uw thuis Thuis is een huis van Servatius servatius.nl Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Wilt u meer weten? We helpen u graag! Stel uw vragen

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie

uitspraak van de Huurcommissie uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56

Bewonersavond d.d. 7 maart Hoflaan oneven , Weidehof nrs 33-56 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Hoflaan oneven 101-167, Weidehof nrs 33-56 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben we van u gehoord? Wat zijn de voorgenomen plannen? Wanneer willen we dat doen en

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Klachten? Samen lossen we het op!

Klachten? Samen lossen we het op! Klachten Klachten? Samen lossen we het op! Bij Stek zijn we pas tevreden als u tevreden bent. Helaas kan dat niet altijd. En dus kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Over een reparatie of over

Nadere informatie

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat

Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Vinkenbaan/Mussenpad/Geelgorsstraat/Mezenpad/ Merelstraat/Tapuitstraat Inhoudsopgave Waarom...3 Wat...3 Percentage ingevulde enquêtes per straat...3 Conclusie...4 Renovatie...4 Sloop/nieuwbouw...4 Aanbevelingen

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing.

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. 1 Huuraanpassing 2017 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. Huuraanpassing 2017 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning. Inhoud

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg

Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 6 januari 2014 Notulen informatieavond GALVANO Aalsterweg 1. Opening / wie zijn wij Marc Reijs opent de informatieavond en heet iedereen van harte welkom. Foolen & Reijs Vastgoed BV (FRV) houd zich bezig

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL.

VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. VEEL GESTELDE VRAGEN PROJECT OUDEGEINLAAN, DE WIERSLAAN, NIJEVELDSINGEL, VRONESTEINLAAN EN LINSCHOTENSINGEL. In dit overzicht vindt u een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen die gaan over uw woning,

Nadere informatie

Waarom wordt flat 11 opgeknapt?

Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom wordt flat 11 opgeknapt? Waarom renovatie/groot onderhoud van flat 11? Flat 11 - Prinses Margrietlaan te Kerkebosch Zeist De flat is uit de jaren 60 en heeft een opknapbeurt nodig. Om een gevarieerd

Nadere informatie

over woningverbetering

over woningverbetering over woningverbetering In deze brochure staat wat u van Lefier kunt verwachten bij een woningverbetering van uw woning. Ook kunt lezen wat wij van u verwachten. wat is woningverbetering? Onder woningverbetering

Nadere informatie

1. HET PROCES Pagina 2. 2. DE UITKOMST Pagina 7. 3. TOT SLOT Pagina 9

1. HET PROCES Pagina 2. 2. DE UITKOMST Pagina 7. 3. TOT SLOT Pagina 9 Bewonerspeiling Zeeheldenbuurt maart / april 2013 INHOUD: 1. HET PROCES Pagina 2 2. DE UITKOMST Pagina 7 3. TOT SLOT Pagina 9 1 1. HET PROCES Inleiding Plangebied Overleg bewonerscommissie Mening bewoners

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid

Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Bewonersbijeenkomst Leusden-Zuid Datum en locatie : 27 september 2011, Gemeentehuis Leusden, 19.30-21.45 uur Aanwezigen: Dhr. Henk Pullen Mw. Joyce Oskam Dhr. Bert Vruggink Dhr. Mark ter Bals Mw. Irma

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017

Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 Veel gestelde vragen Huurverhoging 2017 GroenWest heeft de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen voor u op een rij gezet. De vragen zijn onderverdeeld in de volgende onderwerpen: Algemeen Inkomensverklaring

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht?

Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Alle medewerkers van ProWonen doen dagelijks hun best om ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Meestal lukt dat prima, maar helaas gaat er

Nadere informatie

Dit is de gezamenlijke nieuwsbrief van Bo-Ex en de Toekomtclub507. Inhoud Deze nieuwsbrief is in het leven geroepen om u als bewoner van

Dit is de gezamenlijke nieuwsbrief van Bo-Ex en de Toekomtclub507. Inhoud Deze nieuwsbrief is in het leven geroepen om u als bewoner van Inhoud Bewonersavond op 6 maart 2018 Waar staan we nu? Huurders-betrokkenheid Actie Veilig en Waterdicht Hoe gaan we verder Buurtbeheer: meer zeggenschap voor de bewoners. Hoogte van de huur Bewonersavond

Nadere informatie

De Sluyterslaan aan het woord. Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011

De Sluyterslaan aan het woord. Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011 De Sluyterslaan aan het woord Uitslag van een door de SP en actieve bewoners gehouden buurtenquête in december 2011 Dit is een uitgave van de SP in Nieuwegein, december 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning?

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning? INHOUD Vragen over huurverhoging 1 Vragen over inkomensverklaringen 3 Vragen over bezwaarmogelijkheden 4 Vragen over huurverlaging 5 ====================================================== VRAGEN OVER HUURVERHOGING

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk

Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Verslag Bewonersbijeenkomst Ringweg en Westzanerdijk Dinsdag 25 november 2014 Locatie: het Blauwe Pand in Zaandam Verslaglegging: Suzanne Witteman van De Wijde Blik Op dinsdagavond 25 november 2014 organiseerde

Nadere informatie

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering

Sociaal statuut. Algemeen. Procedure bij sloop en ingrijpende verbetering Sociaal statuut Het sociaal statuut is belangrijk voor huurders die te maken krijgen met de sloop of renovatie van hun woning. In een sociaal statuut zijn de rechten van huurder vastgelegd. Er staan afspraken

Nadere informatie

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet

Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Sociaal Plan bewoners Spatter/Fortuin de belangrijkste zaken puntsgewijs voor u op een rij gezet Uw flat aan de Spatter- en Fortuinstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor in de plaats. Als bewoner

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 10 september 2014

Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Nieuwsbrief 3 10 september 2014 Dit is de derde nieuwsbrief over de ontwikkelingen in project Rijsoord. U ontvangt een nieuwsbrief na elke klankbordbijeenkomst. Deze nieuwsbrief wordt bij alle bewoners

Nadere informatie

Belangrijkste resultaten: toedeling sociale huurwoningen

Belangrijkste resultaten: toedeling sociale huurwoningen Afdeling Bestuursinformatie, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Resultaten Bewonerspanel: maartpeiling 2012 Van 19 maart t/m 1 april 2012 heeft Bestuursinformatie

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 maart 2018 Agenda: 1. Opening en mededelingen 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste

Nadere informatie

uitspraak van de Huurcommissie

uitspraak van de Huurcommissie uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Parkeerplan. Parkeerplan Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen

Parkeerplan. Parkeerplan Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen Uitkomsten parkeeronderzoek en inventarisatie van parkeerplaatsen 1 Agenda Introductie (Wethouder Ritsema) Opdracht van het wijkteam leefomgeving noord west (Caroline Baarschers) Uitkomsten parkeeronderzoek

Nadere informatie

SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan

SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan SP-onderzoek naar de woningen op de Ter Braaklaan, Schaerweijdelaan en Vestdijklaan De SP-Zeist heeft eind 2012 / begin 2013 onderzoek gedaan in en rond de Ter Braaklaan. Dit naar aanleiding van klachten

Nadere informatie

Aanleiding voor deze projecten: 2. Waarom deze graffiti niet verwijderd is. 2. Aanpak. 2. Wijkorgaan. 2

Aanleiding voor deze projecten: 2. Waarom deze graffiti niet verwijderd is. 2. Aanpak. 2. Wijkorgaan. 2 Anti graffiti project: Inhoud pagina Aanleiding voor deze projecten: 2 Waarom deze graffiti niet verwijderd is. 2 Aanpak. 2 Wijkorgaan. 2 Drie wijken waarin de meeste graffiti bekladdingen gemeld zijn.

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

JAARRAPPORTAGE WIJKSTEUNPUNTEN WONEN

JAARRAPPORTAGE WIJKSTEUNPUNTEN WONEN JAARRAPPORTAGE WIJKSTEUNPUNTEN WONEN Tabel 1. Alle contacten per WSWonen totaal aangek. BC's lopende indiv. unieke woning gerichte huur- waarmee particip. WSWonen: contacten woningen opnamen benaderingen

Nadere informatie

Betreft: verkoop van uw huurwoning

Betreft: verkoop van uw huurwoning Belangrijk, urgent!! Amsterdam, 26 augustus 2010 Betreft: verkoop van uw huurwoning De Vereniging Zuid -en Pijpbelangen tegen Deelraadswillekeur wil u over het volgende informeren en oproepen bezwaar te

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Huurverhoging: verzoek om uitspraak

Huurverhoging: verzoek om uitspraak Huurverhoging: verzoek om uitspraak Heeft u een geschil met uw huurder of verhuurder omdat u het samen niet eens wordt over de huurverhoging? Dan kunt u dit formulier invullen en de Huurcommissie vragen

Nadere informatie