Financiële gevolgen van ruiling van gronden in het Gezondheidspark tegen een perceel bouwgrond aan de Theresiastraat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financiële gevolgen van ruiling van gronden in het Gezondheidspark tegen een perceel bouwgrond aan de Theresiastraat"

Transcriptie

1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Kerckhaert / PSZ Burgerjaarverslag 2010 Kennis te nemen van het burgerjaarverslag Het burgerjaarverslag te behandelen in samenhang met het gemeentelijke jaarverslag. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B2 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / PF Financiële gevolgen van ruiling van gronden in het Gezondheidspark tegen een perceel bouwgrond aan de Theresiastraat In te stemmen met de financiële gevolgen van deze ruiling waarbij van het netto verkoopresultaat van ,= een bedrag van ,= ten gunste van de egalisatiereserve Accommodaties komt en eenzelfde bedrag wordt gereserveerd binnen het grondexploitatiecomplex Gezondheidspark als dekking voor waardevermindering onroerend goed, dat is aangekocht op grond van de regeling schrijnende gevallen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B3 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / PF Jaarverslag en Jaarrekening In te stemmen met de herziene vaststelling van de kredieten conform de ter inzage gelegde staat van kredieten Het jaarverslag 2010 van de gemeente Hengelo vast te stellen en de daarin opgenomen toelichting, analyses, conclusies en aanbevelingen te aanvaarden als verantwoording van het college over het gevoerde beleid en beheer in 2010; 3. De lasten over het jaar 2010 vast te stellen op afgerond , de baten op en daarmee het resultaat vóór bestemming te bepalen op nadelig; 4. Het resultaat ná bestemming te bepalen op afgerond nadelig, en dit te onttrekken aan de algemene reserve, waarbij dit resultaat tot stand is gekomen door het doen van dotaties aan reserves van afgerond en onttrekkingen aan reserves van ; 5. Het balanstotaal ultimo 2010 vast te stellen op afgerond en het eigen vermogen na bestemming op afgerond ; 6. Daarnaast in te stemmen met het weer doteren aan de algemene reserve [1101] een bedrag van , en dit bedrag te dekken via de navolgende onttrekkingen; , uit de reserve WMO verstrekkingen [1343] , uit de reserve arbeidsmarkt [1351] VERGADERING D.D AGENDAPUNT B4 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / PF Herziening grondexploitaties per Kennis te nemen van de boekwaardeoverzichten, zoals opgenomen in deel II nog niet in exploitatie genomen gronden. 2. Kennis te nemen van het weerstandsvermogen van het grondbedrijf. 3. Tot vaststelling over te gaan van de overige per herziene grondexploitaties en de daarmee samenhangende herziening van de reserve van het grondbedrijf. 4. Tot vaststelling over te gaan van de volgende wijzigingen in de grondexploitaties en de daaraan gelieerde reserves en voorzieningen, overeenkomstig het gestelde in hoofdstuk 2 van de herzieningen (bijlage Ia: Algemene toelichting): Per de volgende grondexploitaties afsluiten: 33. Campus en expres (1e fase Westermaat); 91. Plein (1e fase Westermaat); 88. Expo (1e fase Westermaat); 93. Bovenwijkse Voorzieningen Westermaat (1e fase Westermaat); 18. O-kwadraat; 21. Exploitatieovereenkomsten :

2 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 2 o Rossinistraat /Sweelinkstraat: De Brug o Zernikestraat o Dieselstraat o Bedrijfswoningen Oude Postweg o Holec Hazemeijer o Bornsestraat/Achterhoeksemolenweg 86. Kop Boeldershoek Ten laste van de reserve van het grondbedrijf een voorziening te treffen om de contante waarde van tekortexploitaties af te dekken. Per wordt dan een voorziening getroffen van ,-. Ten laste van de reserve van het grondbedrijf een voorziening te treffen voor nog niet in exploitatie genomen. Per wordt dan een voorziening getroffen van ,- De voorziening is t.o.v verhoogd met 3,3 miljoen, met name om de boekwaarde van de complexen Weusthagpark, sportpark Groot Driene en Westermaat Veld af te waarderen ( 3,1 miljoen). Per de storting vanuit de algemene dienst aan de reserve van het grondbedrijf (voor het gezondheidscentrum in Hart van Zuid) en de onttrekking vanuit de reserve ten gunste van Hart van Zuid te laten vervallen. 5. In te stemmen met de toezending van de herzieningen aan de provincie Overijssel. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B5 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / SO Politieke programma s voor de nieuwe begrotingsopzet 1. In te stemmen met de keuze van de volgende vijf politieke programma s: a. Alle hens aan dek voor economie, arbeidsmarkt en onderwijs; b. Zorg voor de mens gegarandeerd; c. Naar een nieuwe vorm van ontmoeting en betrokkenheid; d. Naar een aantrekkelijke binnenstad; e. Transformatie naar een toekomstbestendige stad met een focus op Zuid. 2. In te stemmen met de keuze voor de volgende twee facetagenda s: a. Duurzaamheid; b. Burgerparticipatie. VERGADERING D.D AGENDAPUNT B6 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Kerckhaert / SO Standpunt Bestuursakkoord B6 M1 Het standpunt van het college m.b.t. het Bestuursakkoord , zoals beschreven in de brief van 10 mei 2011, te ondersteunen. Motie SP en PvdA aanvaard.

3 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 3

4 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 4 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C1 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Oude Alink / WZ Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es In te stemmen met de volgende verbetervoorstellen: 1. De communicatie te verbeteren en de participatie te bevorderen door: de informatiecirkel bij het verzenden van bewonersbrieven bij werkzaamheden te vergroten; in de brieven duidelijk aan te geven om welke trede van de participatieladder het gaat; inwoners de mogelijkheid te geven om gezamenlijk gemeentegrond te onderhouden bij percelen die niet grenzen aan de eigen tuin. Voor deze participatie worden nadere criteria uitgewerkt. de persoonlijke benadering bij fase 3 van project Groene structuren Hasseler Es voort te zetten en alle werktekeningen van het project op de gemeentelijke website te plaatsen; 2. Fase 3 van het project Groene structuren Hasseler Es in drie deelfasen uit te voeren. De klankbordgroep (voortkomend uit de informatieavond van 10 mei) wordt voorafgaand aan de uitvoering van de eerste deelfase geraadpleegd over de voorgenomen renovatiewerkzaamheden met als doel om afstemming te vinden over welke beplanting kan blijven staan en welke beplanting aan vervanging toe is. Tevens worden direct aanwonenden van de te renoveren groenvakken betrokken bij de keuze van het plantmateriaal. Voor de uitgevoerde fasen 1 en 2 wordt in het najaar van 2011 met de klankbordgroep overlegd waar en op welke wijze de diversiteit van de reeds gerenoveerde groenvakken eventueel kan worden vergroot. Dan volgt ook een evaluatie van de gevolgen van deze nieuwe werkwijze (tevredenheid, kwaliteit, kosten, tijd). De raad zal hierover worden geïnformeerd. 3. De verkoop van snippergroen in de Hasseler Es aan te passen door: Per direct te stoppen met het toepassen van de uitsterfconstructie. Dit zal met terugwerkende kracht gelden voor alle buurten in de Hasseler Es. Een uitzondering hierop wordt gevormd door percelen (met een bestaande gebruikersovereenkomst) die wezenlijk bijdragen aan de groene structuur van de wijk. Voor deze percelen geldt dat de gemeente het beheer overneemt op het moment dat het perceel van eigenaar wisselt. Voor deze situaties wordt het college voorgesteld separate besluiten te nemen. Bij percelen die in het verleden in gemeentelijk beheer zijn teruggenomen na toepassen van de uitsterfconstructie, krijgen de nieuwe inwoners mogelijkheid om de gemeentegrond alsnog in gebruik te nemen middels een gebruikersovereenkomst. Dit geldt alleen als de betreffende percelen niet bijdragen aan de groene structuur van de wijk. De eventuele kosten die hiervoor worden gemaakt, komen voor rekening van de betreffende bewoner. 4. De handhaving op illegaal grondgebruik voort te zetten op de huidige wijze. 5. Kennis te nemen van de notitie scenario s Groenprojecten Hasseler Es. C1 M5 Motie CDA aanvaard

5 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 5

6 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 6 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C2 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Oude Alink / SO Invoering Diftar per Met als uitgangspunt het raadsbesluit van 27 mei 2009 en de daarop gebaseerde uitwerking zoals geformuleerd in de Beleidsnotitie invoering Diftar (19 april 2011) en de Oplegnotitie Invoering van DifTar in de Gemeente Hengelo (20 april 2011): 1. Bij invoering van gedifferentieerde tarieven voor de afvalstoffenheffing (Diftar) per 1 januari 2012 het variabele tarief (per lediging) voor een grijze container (restafval) hoger vast te stellen als voor een even grote groene container (gft-afval), rekening houdend met het verschil in verwerkingskosten en verschil in gemiddeld gewicht tussen een volle grijze en groene container. 2. Als tarief voor ondergrondse containers een bedrag per aanbieding ( klik ) te hanteren gelijk aan het variabele tarief voor 60 liter bij gebruik van een grijze container (eenvierde van een grijze 240-liter container). 3. Het tarief per lediging voor een (grijze en groene) container van 140 en 240 liter evenredig aan die inhoudsmaat vast te stellen. 4. Het zogenoemde stortquotum (het zonder verdere kosten op het Milieupark te storten of tegen uitsluitend voorrijkosten door Twente Milieu op te halen grof huishoudelijk afval) per te verhogen van 150 naar 250 kg per jaar en de kosten van die verhoging, ± 4,- per aansluiting per jaar, in het vaste tarief te verwerken. 5. Voor particulieren het storten van grof tuinafval op het Milieupark gratis te houden en voor het ophalen uitsluitend het voorrijtarief in rekening te brengen. Het voorrijtarief voor 2012 door verhoging van 7,50 naar 15,- voor ± 45% kostendekkend te maken en de avondservice af te schaffen. 6. Jaarlijks in het voorjaar particulieren eenmaal de mogelijkheid te bieden op een door Twente Milieu te bepalen dag zonder voorrijkosten een takkenronde te houden en de kosten daarvan, ± 1,50 per aansluiting per jaar, in het vaste tarief te verwerken. 7. Burgers de mogelijkheid te bieden eenmalig gedurende een bepaalde periode gratis hun grote grijze container in te ruilen voor een kleine en/of hun kleine groene container voor een grote. Voor het overige het huidige omwisseltarief voor containers ( 28,50 ofwel ± 60% van de werkelijke kosten) te handhaven. 8. Voor de eenmalige gratis omwisseling een krediet te verstrekken voor nieuwe containers; uitgaande van omruilingen ; (kapitaalslasten ) en voor de bijkomende kosten een budget van Deze kosten ( = ) buiten de tariefsberekening houden maar dekken door onttrekking uit de Reserve Afvalverwerking. 9. Voor het op verzoek beschikbaar stellen van een tweede grijze en/of groene container zowel een (evenredig) vast tarief als het voor die container geldende variabele tarief in rekening te brengen en burgers met een medische indicatie een inkomensonafhankelijke financiële tegemoetkoming toe te kennen. 10. Kwijtschelding van afvalstoffenheffing te verlenen tot maximaal het volledige vaste tarief en het variabele tarief voor het gemiddeld aantal ledigingen in Hengelo van containers van de betreffende kleur en inhoudscapaciteit. De maximale kwijtschelding voor 2012 vast te stellen op het tarief afvalstoffenheffing Te gaan werken met een systematiek van voorlopige en definitieve aanslagen waarbij in 2012 de voorlopige aanslag gelijk is aan het aanslagbedrag van 2011 en in de jaren daarna gebaseerd wordt op de werkelijke aanbiedfrequentie van het voorgaande jaar. 12. Indien eind 2012 mocht blijken dat er over 2012 een substantieel overschot op de Afvalstoffenheffing 2012 ontstaat, dat bij de aanslagoplegging in februari 2013 als eenmalige uitkering met een voor alle huishoudens gelijk bedrag te doen verrekenen. 13. Het college te machtigen bij de verdere (voorbereiding van de) invoering van Diftar in onvoorziene situaties in de geest van deze besluitvorming en de daaraan ten grondslag liggende documenten te handelen en daarover achteraf de Commissie Fysiek te informeren. Het college te verzoeken de raad vooralsnog halfjaarlijks te rapporteren op basis van monitoring, al dan niet leidend tot aanpassing van beleid of uitvoering.

7 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 7 VERGADERING D.D AGENDAPUNT C3 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Bron / BP Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat 1. in te stemmen met de behandeling van de zienswijzen, zoals opgenomen in de "Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat, dat deel uitmaakt van dit besluit; 2. in het ontwerp bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat de wijzigingen aan te brengen, zoals deze zijn opgenomen in de "Staat van wijzigingen bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat", dat deel uitmaakt van dit besluit; 3. het bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat (met identificatienummer NL.IMRO.0164.BP , getekend op de ondergrond NL.IMRO.0164.BP0036.dgn) gewijzigd vast te stellen; 4. geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan Busdoorsteek Pasteurstraat; 5. Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel en de VROM-inspectie verzoeken om toestemming te verlenen tot versnelde publicatie in het kader van artikel 3.8 lid 4 Wro. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C4 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Bron / BP Exploitatieovereenkomst Zuivelhoeve In te stemmen met de inhoud en het tekenen van de exploitatieovereenkomst met de Zuivelhoeve door het college. VERGADERING D.D AGENDAPUNT C5 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Bron / BP Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc 1. in te stemmen met de behandeling van de zienswijzen, zoals opgenomen in de "Nota zienswijzen - Ontwerp bestemmingsplan Expo Business Parc", dat deel uitmaakt van dit besluit; 2. in het ontwerp bestemmingsplan Expo Business Parc de wijzigingen aan te brengen, zoals deze zijn opgenomen in de "Staat van wijzigingen bestemmingsplan Expo Business Parc", dat deel uitmaakt van dit besluit; 3. het bestemmingsplan Expo Business Parc (met identificatienummer NL.IMRO.0164.BP , getekend op de ondergrond NL.IMRO.0164.BP0032.dgn) gewijzigd vast te stellen; 4. na gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan Expo Business Parc de VROMinspecteur en Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel te verzoeken het besluit eerder dan zes weken na vaststelling bekend te mogen maken; 5. geen exploitatieplan vast te stellen voor het bestemmingsplan Expo Business Parc; 6. het beeldkwaliteitplan Expo Business Parc vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D1 Reg.nr. 10G PORTH./SECTOR Lievers / SB Duurzaam verwarmen Twentebad a. In te stemmen met de voorgestelde maatregelen voor het revitaliseren van de binneninstallatie van het Twentebad. Hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van En daarin ook mee te nemen de overschrijding ad op de investering Energiescan Twentebad. b. De lasten van deze investeringen te dekken uit enerzijds de aanwezige dekking voor het krediet CV Installatie 2009 ad en anderzijds uit de verlaging van de energiekosten ad VERGADERING D.D AGENDAPUNT D2 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Ten Heuw / PSZ Begroting 2012 & jaarverslag 2010 Stadsbank Oost Nederland Als zienswijze uit te spreken dat de Raad akkoord is met de ontwerpbegroting 2012 van de Stadsbank, onder voorwaarde dat de primaire begroting voor wat betreft de bijdrage van de gemeente Hengelo uitkomt op

8 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 8 VERGADERING D.D AGENDAPUNT D3 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Ten Heuw / BP D3 Jaarstukken 2010 en begrotingen RBT 1. Geen bezwaar te maken tegen de door het Dagelijks Bestuur van het Openbaar Lichaam RBT vastgestelde jaarstukken 2010 en het Dagelijks Bestuur hierover schriftelijk te berichten. 2. Het Dagelijks Bestuur van het Openbaar Lichaam RBT schriftelijk te berichten dat men zich kan vinden in de herziene grondexploitatie en risicoanalyse per , de herziening begroting 2011, de begroting 2012 en de meerjarenraming Amendement aanvaard

9 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 9 VERGADERING D.D AGENDAPUNT D4 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Oude Alink / BP Intensivering project Eigen Kracht in het CJG De toegekende subsidie Intensivering project Eigen Kracht in het CJG à van de provincie Overijssel in te zetten voor voortzetting van de al ingezette aanpak voor de verankering van de Eigen Kracht conferenties in het CJG. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D5 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Ten Heuw / WZ Vaststellen wijkperspectief Hengelose Es Het wijkperspectief Hengelose Es vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT D6 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Oude Alink / WZ Vaststellen wijkperspectief Hasseler Es Het wijkperspectief Hasseler Es vast te stellen. VERGADERING D.D AGENDAPUNT E1 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / PF 6 e wijziging Beleidsbegroting 2011 Vast te stellen de 6 e wijziging van de Beleidsbegroting VERGADERING D.D AGENDAPUNT E2 Reg.nr. 11G PORTH./SECTOR Mulder / PF 7 e wijziging Beleidsbegroting 2011 Vast te stellen de 7 e wijziging Beleidsbegroting 2011 Aldus vastgesteld 31 mei en 1 juni 2011.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / R.G.J, ter Beek. Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / R.G.J, ter Beek. Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200612 111111111 / 421707 R.G.J, ter Beek WZ OA ONDERWERP AGENDANUMMER Voorstel continuering groenprojecten Hasseler Es.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 01-06-2010 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ke/PSZ ONDERWERP: Burgerjaarverslag 2009. Reg.Nr. 10G200415/347859 1. Kennis te nemen van het burgerjaarverslag

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201844 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Trouwlocaties Hengelo Aan de raad wordt voorgesteld: de 'Criteria trouwlocaties gemeente

Nadere informatie

P.J. Hoogendoorn SO OA. Invoering Diftar per

P.J. Hoogendoorn SO OA. Invoering Diftar per SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200544 422362 / 422362 ONDERWERP Invoering Diftar per 01-01-2012 P.J. Hoogendoorn SO OA AGENDANUMMER C2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-11-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201694 PORTH./SECTOR Mulder Financiering en kredietaanvraag plankosten 1 e fase Hart van Zuid 1. Een

Nadere informatie

Over te gaan tot vervanging van de huidige reserve-tankautospuit en hiervoor een krediet van beschikbaar te stellen.

Over te gaan tot vervanging van de huidige reserve-tankautospuit en hiervoor een krediet van beschikbaar te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 30-06-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ke ONDERWERP: Kredietaanvraag tankautospuit Reg.Nr. 275472 Over te gaan tot vervanging van de huidige

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 10-11-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ter Ellen ONDERWERP: Advies over de prioritering van projecten in het kader van het Europees Fonds

Nadere informatie

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen.

De samenwerkingskoers van Hengelo, zoals weergegeven in het document Samenwerken: coalitions of the willing 2.0, vast te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 23-04-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 13G200404 PORTH./SECTOR Schelberg Samenwerkingskoers Hengelo: coalitions of the willing 2.0 De samenwerkingskoers

Nadere informatie

De grondexploitatie behorend bij de ontwikkeling van de Kanaalzone in Hart van Zuid vast te stellen.

De grondexploitatie behorend bij de ontwikkeling van de Kanaalzone in Hart van Zuid vast te stellen. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 17-07-2012 AGENDAPUNT C1 Reg.nr. 12G200599 PORTH./SECTOR Mulder Grondexploitatie kanaalzone Hart van Zuid De grondexploitatie behorend bij

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 25-01-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 10G201949 PORTH./SECTOR Mu / PF Grondslagen herzieningen grondexploitaties 1-1-2011. a) ermee in te stemmen

Nadere informatie

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma

In te stemmen met het gebruik van de visie als kader voor de voorbereiding van deel 2: werkprogramma Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 02-07-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 1001940 PORTH./SECTOR Bron Ontwikkelagenda Netwerkstad In te stemmen met de Ontwikkelagenda Netwerkstad

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200528 418777 / 418777 ONDERWERP P. Neuteboom BP Br Vaststellen Bestemmingsplan en Beeldkwaliteitplan Expo Business parc

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 08-10-2013 AGENDAPUNT C1 REG.NR. 1004687 PORTH./SECTOR Bron Definitief vaststellen welstandsnota 2013 1. de welstandnota definitief vast

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 21-02-2012 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 12G200040 PORTH./SECTOR Mulder Budgetoverheveling 2011-2012 1. In te stemmen met het voorstel budgetoverheveling

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 06-11-2012 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201480 PORTH./SECTOR Schelberg ONDERWERP: Beleidsplan Veiligheidsregio Twente 2013-2015 BESLUIT: het

Nadere informatie

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 03 mei 2011

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 03 mei 2011 Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 03 mei 2011 Aanwezig: Afwezig: Kerckhaert (burgemeester), Bron, Mulder (wethouders), Licht (gemeentesecretaris), De Boer (ambtelijke

Nadere informatie

-Zorg voor milieu en oog voor duurzaamheid -Eerlijke verdeling van kosten -Uiteindelijk besparen op de totale kosten

-Zorg voor milieu en oog voor duurzaamheid -Eerlijke verdeling van kosten -Uiteindelijk besparen op de totale kosten Oplegnotitie Invoering van DifTar in de Gemeente Hengelo 20 april 2011 Op 27 mei 2009 heeft de raad van de gemeente Hengelo ervoor gekozen om in te zamelen middels de diftar systematiek. Diftar gaat uit

Nadere informatie

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving.

Combinatie van voorgaande redenen, te weten: Actie vanuit eerder besluit en externe wet- en regelgeving. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201887 394266 / 394266 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststelling best.plan Deurningerstr.-Schaepmanstr. AGENDANUMMER

Nadere informatie

A. Voorzitter van de commissie sociaal, tevens lid van het presidium B. Lid van de Werkgeverscommissie Griffie.

A. Voorzitter van de commissie sociaal, tevens lid van het presidium B. Lid van de Werkgeverscommissie Griffie. Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 21-09-2010 AGENDAPUNT A6 PORTH./SECTOR Ke/Griffie ONDERWERP: Benoeming voorzitter Cie sociaal, lid van het presidium Reg.Nr. 382557 en lid

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 26-02-2013 AGENDAPUNT B1 REG.NR. 12G201670 PORTH./SECTOR Lievers Wijziging CAR-UWO per 1 januari 2013 ten behoeve van het personeel van de

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1. De heer B.G. van Wakeren te benoemen tot lid van het comité Emsdetten Hengelo

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1. De heer B.G. van Wakeren te benoemen tot lid van het comité Emsdetten Hengelo Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 14-04-2009 AGENDAPUNT A6 PORTH./SECTOR Ke ONDERWERP: Benoeming raadslid in comité Emsdetten - Hengelo Reg.Nr. 283585 De heer B.G. van Wakeren

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 11/12-11-2008 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ter Ellen ONDERWERP: Proceskosten invoertraject Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBT) (250178)

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A.C.J. Mahler BP Br. Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL 11G / A.C.J. Mahler BP Br. Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200590 422686 / 422686 ONDERWERP A.C.J. Mahler BP Br Vaststellen bestemmingsplan busdoorsteek Pasteurstraat. AGENDANUMMER

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 24-04-2012 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 12G200115 PORTH./SECTOR Mulder Nieuwbouw Twente Milieu 1. Een krediet beschikbaar te stellen van 4.200.000,-

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. R.G.J. ter Beek SB OA / G Nota snippergroen Facetagenda: Duurzaamheid

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. R.G.J. ter Beek SB OA / G Nota snippergroen Facetagenda: Duurzaamheid SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 13G200295 R.G.J. ter Beek SB OA 505205 / 505205 ONDERWERP Nota snippergroen 2013 AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

Debby Bouwhuis BP Br

Debby Bouwhuis BP Br SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 10G201307 394854 / 394854 ONDERWERP Debby Bouwhuis BP Br Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Boeldershoek 2009 AGENDANUMMER

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 18 september 2018 Zaaknummer: 522157 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009 Gemeente Hengelo Toe te passen grondslagen Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009 Toe te passen grondslagen 27 oktober 2008 Sector Financiën en bedrijfsvoering Toe te passen grondslagen Gemeente

Nadere informatie

Sector: Stad Kerkrade, 22 september Aanbiedingsbrief. aan de raad.

Sector: Stad Kerkrade, 22 september Aanbiedingsbrief. aan de raad. Agendapunt nr.: Sector: Stad Kerkrade, 22 september 2010 Aanbiedingsbrief aan de raad. Nr.: 10it00474 Hierbij bieden wij u aan ter overweging en beslissing een ontwerpbesluit, nr. 10Rb039 inzake tarieven

Nadere informatie

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord

akkoord bespreken afwijzen ^Conform ū Aangepast akkoord B en W voorstel Onderwerp I4int00856 Jaarstukken, begroting en grondexploitatie XL Businesspark (RBT) Samenvatting voorstel 1. Geen bezwaar te maken tegen het vaststellen van de jaarstukken, de grondexploitatie

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013 Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013 Toe te passen grondslagen 6 december 2012 Sector Personeel en Financiën Afdeling Grondzaken Inleiding Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar de uitgangspunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel OP.16. Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : A.

Raadsvoorstel OP.16. Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : A. Raadsvoorstel OP.16 Vergadering: : 20 december 2016 Agendanummer : Opiniërende vergadering : 6 december 2016 Portefeuillehouder : A. van Loon Onderwerp : belasting- en legesvoorstellen 2017 Aan de raad,

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- C

Voorstel Gemeenteraad VII- C Voorstel Gemeenteraad VII- C Onderwerp Portefeuillehouder Maatregelen illegale stort en bijplaatsingen Hans van Agteren agendaletter (C)) Programma DF Aangeboden aan Raad 27 november 2017 Stuknummer Corsanummer

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 november 2016

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 november 2016 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn locosecretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 19-07-2011 AGENDAPUNT B1 Reg.nr. 429015 PORTH./SECTOR Griffie Eindafrekening fractieondersteuning 2010 1. In te stemmen met afrekening fractieondersteuning

Nadere informatie

8 oktober / n.v.t wethouder C.M.A. (Cor) van den Berg

8 oktober / n.v.t wethouder C.M.A. (Cor) van den Berg Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 8 oktober 2012 9 2012/ n.v.t wethouder C.M.A. (Cor) van den Berg Kenmerk

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016

Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016 Besluit Raad Nr. Datum 0 5 JUL 2016 RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: : 13 juni 2016

Nadere informatie

Raadsavond 9 mei 2016 Registratienummer Portefeuillehouder Y. Peters-Adrian

Raadsavond 9 mei 2016 Registratienummer Portefeuillehouder Y. Peters-Adrian Raadsavond 9 mei 2016 Registratienummer 16.041 Portefeuillehouder Y. Peters-Adrian Opsteller M. Radema Onderwerp Invoering diftar Beslispunten 1. Invoeren van diftar op basis van volume/frequentie per

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 CVDR Officiële uitgave van Oldenzaal. Nr. CVDR429046_1 21 december 2017 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 De raad van de gemeente Oldenzaal;

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de tarieven en bepalingen van de gemeentelijke belastingen voor het jaar 2007.

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de tarieven en bepalingen van de gemeentelijke belastingen voor het jaar 2007. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel tot het wijzigen van de tarieven en bepalingen van de gemeentelijke belastingen voor het jaar 2007. Inleiding Traditiegetrouw wordt in het laatste kwartaal van het jaar het

Nadere informatie

Onderwerp : Verordening Reinigingsheffingen : Besluit tot vaststelling van de verordening Reinigingsheffingen 2012

Onderwerp : Verordening Reinigingsheffingen : Besluit tot vaststelling van de verordening Reinigingsheffingen 2012 Raadsvoorstel Onderwerp : Verordening Reinigingsheffingen. Indiener agendapunt Gevraagd besluit Bijlage(n) : Het college van burgemeester en wethouders, portefeuillehouder: H. Nijskens : Besluit tot vaststelling

Nadere informatie

Aan de leden van het algemeen bestuur van de RAD Hoeksche Waard

Aan de leden van het algemeen bestuur van de RAD Hoeksche Waard Aan de leden van het algemeen bestuur van de RAD Hoeksche Waard Westmaas, 29 april 2015 Geacht bestuur, In het beslisdocument Goed Scheiden Loont (GSL) is uitgegaan van een aantal voorlopige uitgangspunten.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/04/2017 week 14. 1. Domein Bestuur en Organisatie Themarekening 2016 17.00216 1. De raad voor te stellen over

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT H. Oude Hesselink FBV Ter Ellen. 7e wijziging Beleidsbegroting Middelen

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT H. Oude Hesselink FBV Ter Ellen. 7e wijziging Beleidsbegroting Middelen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 243933 H. Oude Hesselink FBV Ter Ellen ONDERWERP 7e wijziging Beleidsbegroting 2008 AGENDANUMMER E1

Nadere informatie

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015

Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Betreft Raadsvoorstel inzake vaststelling belastingverordeningen voor 2015 Vergaderdatum 6 november 2014 Gemeenteblad 2014 / 69 Agendapunt 3 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld de navolgende

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 8. Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control Datum: 26 november 2012. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 8 Onderwerp: Verbeterpunten Planning en Control 2012 Datum: 26 november 2012 Portefeuillehouder: dhr. E. Goldsteen Decosnummer: 124 Informant: Jan van der

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011 Casenummer 10G201949 Registratienr. 395792 / 395792 Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011 Toe te passen grondslagen 3 december 2010 Sector Personeel en Financiën Afdeling Grondzaken Inleiding

Nadere informatie

Oldenzaal zonder afval

Oldenzaal zonder afval Oldenzaal zonder afval Factsheets eerste kwartaal Diftar 2017 Aanbiedgedrag Restafval Aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer Tarief 3,14 - totaal

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Raadsvoorstel voor behandeling in oordeelvormende/besluitvormende vergadering Datum vergadering : 29 juni 2017 Zaaknummer: 68979 Onderwerp : Tarievenblad afvalstoffenheffing

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 21 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders 21 november 2017; CVDR Officiële uitgave van Losser. Nr. CVDR605815_1 27 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Losser houdende regels omtrent de heffing en invordering van afvalstoffenheffing Verordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum : : Z114155/Raad : Herziening Afvalstoffenheffing. Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel

Raadsvoorstel. Datum : : Z114155/Raad : Herziening Afvalstoffenheffing. Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel Raadsvoorstel Datum : 31-10-2019 Kenmerk Portefeuillehouder Ja Onderwerp : Z114155/Raad-00477 : P.L.P.S. Hofman : Herziening Afvalstoffenheffing Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel 1. De notitie

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman)

Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, (t.a.v. C.F.M. Veltman) Vergadering: 6 november 2012 Agendanummer: 6b Status: Opiniërend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar C.F.M. Veltman, 0595 447729 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. C.F.M. Veltman) Aan

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Nog steeds loopt de hoeveelheid restafval ten gevolge van het scheiden van afval in Renswoude minder terug dan in de omliggende gemeenten.

Nog steeds loopt de hoeveelheid restafval ten gevolge van het scheiden van afval in Renswoude minder terug dan in de omliggende gemeenten. Raadsvoorstel Nummer: 169470 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 24 oktober 2017. Agendapunt: 13 Onderwerp: Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Renswoude 2018 Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

RAADSBERICHT (voor de leden van de raad en de algemene raadscommissie)

RAADSBERICHT (voor de leden van de raad en de algemene raadscommissie) RAADSBERICHT (voor de leden van de raad en de algemene raadscommissie) Van Aan : het college van burgemeester en wethouders : de raads- en commissieleden Datum : 7 december 2016 Nr. : 2016-120 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad,

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 178319 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 23 oktober 2018 Agendapunt: Onderwerp: Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Renswoude 2019 Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten

Raadsvoorstel. Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Belastingtarieven 2015: afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 3 september 2014 4 november 2014 Berekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012. Vastgesteld d.d. Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 september 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina - 1

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 februari 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 8 februari 2011 Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken d.d. 1 februari 2011 2 Besluitenlijst conformstukken d.d. 1 februari 2011 3 Besluitenlijst kabinetsstukken d.d. 1 februari 2011 a.1

Nadere informatie

Enschede zonder afval

Enschede zonder afval Enschede zonder afval Factsheets tweede kwartaal Diftar Aanbiedgedrag Restafval Aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel Q1 en Q2 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer Tarief 4,03 - totaal

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 24 mei R06S004/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 24 mei R06S004/z Datum Agendapunt Documentnummer 17 R06S004/z160020536 Onderwerp Masterplan Grondstoffen 2016-2020 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Een duurzame en efficiënte verwijdering en verwerking van al het huishoudelijk

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 10.O (07-03-2017) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC

gemeente?all Zoetermeer I I Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat Zaaknummer Documentnummer DOC gemeente?all Zoetermeer I I B&W-voorstel Onderwerp Instemming en publicatie ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zaaknummer -2016-000644 Documentnummer DOC-2016-004837 AKKOORD Versie Auteur Gemeentesecretaris

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Enschede zonder afval

Enschede zonder afval Enschede zonder afval Factsheets - Resultaten Diftar Aanbiedgedrag Restafval Gemiddeld aantal ledigingen/stortingen per inzamelmiddel 140 liter 240 liter 30 liter verzamelcontainer 7 9 53 0 10 20 30 40

Nadere informatie

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t :

ONTWERP Bijlage: 3. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; b e s l u i t : ONTWERP Bijlage: 3 BESLUIT Griffienummer: De raad van de gemeente Zutphen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014 met nummer ; gelet op artikel 15.33 van

Nadere informatie

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting

Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Avalex Verkorte jaarrekening 2011 Balans, Resultatenoverzicht en beknopte toelichting Den Haag 28 juni 2012 Inleiding Dit document bevat jaarcijfers van Avalex over het boekjaar 2011. Het bevat een balans

Nadere informatie

Titel : Voortgangsrapportage Diftar Hengelo Datum : 30 augustus Inhoudsopgave

Titel : Voortgangsrapportage Diftar Hengelo Datum : 30 augustus Inhoudsopgave Voortgangsrapportage Diftar Hengelo Kwartaal 1 & 2 2012 / 30 augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Grondstofstromen en restafval 4 2.1 Totaaloverzicht 4 2.2 Huishoudelijk restafval 5 2.3 GFT (huis-aan-huis

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200502 / 418739 ONDERWERP H. Oude Hesselink PF Mu AGENDANUMMER 5 e wijziging Beleidsbegroting 2011. BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

BIEO Begroting in één oogopslag

BIEO Begroting in één oogopslag BIEO 2017 Begroting in één oogopslag INLEIDING Voor u ligt de begroting in één oogopslag (BIEO) 2017 van de gemeente Wierden. Naast het begrotingsjaar 2017 wordt er aandacht geschonken aan de ontwikkeling

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 22 maart 2011 Aanwezig: W. Meulman, burgemeester D.T. Prinsse, J. Janssen, R.C.J. de Vent, wethouders A. van der Wilt, loco-secretaris.

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing Sittard-Geleen 2013"

Verordening afvalstoffenheffing Sittard-Geleen 2013 CVDR Officiële uitgave van Sittard-Geleen. Nr. CVDR237023_1 15 mei 2018 Verordening afvalstoffenheffing Sittard-Geleen 2013" De Raad van de gemeente Sittard-Geleen, Gezien het voorstel van het college

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit Aan de Raad Made, 31 augustus 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Oprichten woning aan de Laakdijk te Terheijden in

Nadere informatie

Raadsvoorstel. drs. D.M.P.G. Smolenaers 20 juni mei De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. drs. D.M.P.G. Smolenaers 20 juni mei De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs. D.M.P.G. Smolenaers 20 juni 2019 Datum voorstel 14 mei 2019 Agendapunt Onderwerp Jaarstukken 2018 De raad wordt voorgesteld te besluiten: 1. het verslag 2018

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 25 juni 2013 NUMMER : WM/MFI/NKu/7725 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN)

Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN) Registratiekenmerk: Datum vergadering: Agendapunt: Onderwerp: Portefeuillehouder: Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de OmgevingsDienst Brabant Noord (ODBN) Aan: De raad

Nadere informatie

Raad: Besluit: Datum: 27 februari 2007 Onderwerp: Advies:

Raad: Besluit: Datum: 27 februari 2007 Onderwerp: Advies: Agendanr. : Doc.nr. : B200615438 Team : Ondersteuning leefomgeving Steller: W. Broeders Datum: 7 februari 2007 Portefeuille: M.G.M. van der Poel College: Datum: 13 februari 2007 Openbaar: Ja Persbericht:

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2017

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2017 VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2017 De raad van de gemeente Waalwijk heeft het voorstel over de belastingverordeningen 2017 van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016 gelezen

Nadere informatie

Rectificatie VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2015

Rectificatie VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Waalwijk Nr. 212290 5 december 2017 Rectificatie VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2015 Verordening afvalstoffenheffing 2015 De raad van de gemeente Waalwijk;gelezen

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2019

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2019 1 VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING 2019 De raad van de gemeente Waalwijk heeft het voorstel over de belastingverordeningen 2019 van het college van burgemeester en wethouders van 25 september 2018 gelezen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 03-11-2015

BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 03-11-2015 Registratienummer: 779604 Registratiedatum: 29 oktober Domein/team: id-bo Opsteller: mevrouw C. de Laat BESLUITENLIJST B&W VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 03-11- Nr. Afd. Portef. 2. id-bo MM 775858

Nadere informatie

Paragraaf 1: Lokale heffingen

Paragraaf 1: Lokale heffingen Paragraaf 1: Lokale heffingen inzameling van regenwater evenals de zorg voor de grondwaterstand. De kosten die hiervoor worden gemaakt, worden met de rioolheffing verhaald op gebruikers van woningen en

Nadere informatie

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978 "l.u-iols C\. ^ tt-oc n.{ GEMEENTE accoord voor kennisgeving aann. w w m I Y \/t f P y s! fr Raadsvoorstel (gewijzigd) bespreken afwijzen eerst rapport raadsvergadering 14-4-2015 agendapunt nummer 15int00978

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Verschuiving Van Afval Naar Grondstof

Verschuiving Van Afval Naar Grondstof Verschuiving Van Afval Naar Grondstof Afvaltarieven bewegen mee Sessie : DIFTAR paradox 28 maart 2019 Iwan v.d. Velden Inhoud Sessie Wat is DIFTAR Structuur afvalstoffenheffing Beleidswijziging Denken

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2011;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2011; Casenummer 11G201489 Registratienr. 446801 / 446801 Sector/afdeling: GBT De raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2011; gelet op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 22/05/2018 week 21. 1. Domein Ruimte winkeltijdenverordening Harderwijk (zomeropenstelling 2018) 1. Instemmen

Nadere informatie

Diftar in andere gemeenten

Diftar in andere gemeenten Diftar in andere gemeenten Uitgangspunten, tarieven en resultaten 19 april 2011 Inhoudsopgave 1 Apeldoorn 3 1.1 Beleid 3 1.1.1 Tarieven 3 1.1.2 Inzameling (halen en brengen) 3 1.2 Resultaten 4 1.2.1 Reductie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt:

Raadsvoorstel. 19 juni Geachte raad, Nummer: Behandeld door: J. van Dijk Datum: Agendapunt: Raadsvoorstel Nummer: 175879 Behandeld door: J. van Dijk Datum: 19 juni 2018 Agendapunt: Onderwerp: Toekomst afvalinzameling Renswoude 3.0 Geachte raad, Samenvatting: De gemeenteraadsverkiezingen van 21

Nadere informatie

: 12 december : wethouder B. Bonnema

: 12 december : wethouder B. Bonnema R16.00048 E bprrv Littenseradiel : 12 december 2016 : Gemeentelijke belastingen, heffingen en tarieven : wethouder B. Bonnema : De raad besluit : 1. de belastingen, de heffingen en de tarieven overeenkomstig

Nadere informatie

Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing)

Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing) Bijlage agendapunt 9. Vaststelling belastingverordeningen 2010 (afvalstoffenheffing) In de programmabegroting 2010 is in de paragraaf B. Lokale heffingen een toelichting met onderbouwing opgenomen met

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen

Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen Bijlage verordening afvalstoffenheffing 2017 Tarieventabel Hoofdstuk 1 Maatstaven en tarieven voor periodiek inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen 1. De belasting wordt per perceel berekend naar een

Nadere informatie

Tariefberekening diftar obv Volume en Frequentie

Tariefberekening diftar obv Volume en Frequentie Tariefberekening diftar obv Volume en Frequentie KOSTEN aantal huishoudens 17.000 aantal huishoudens met 240 liter grijs 80% 12.880 aantal huishoudens met 140 liter grijs 20% 3.220 aantal huishoudens met

Nadere informatie