Zit u graag mee aan tafel? Laat het ons ten laatste op 28 maart weten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zit u graag mee aan tafel? Laat het ons ten laatste op 28 maart weten."

Transcriptie

1 Gent, 18 maart 2004 PERSBERICHT : KATJA RETSIN, AXL PELEMAN EN COWBOY HENK ZIJN KONIJNEN! 10 Bekende Vlamingen worden 14 dagen vegetariër. Wat gebeurt er met Bekende Vlamingen wanneer ze twee weken lang vlees en vis afzweren? De Vlaamse vegetarische organisatie EVA vzw wilde de proef op de som nemen. Ter gelegenheid van de grote vegetarische happening V-day op 3 en 4 april in Antwerpen, ronselden zij tien dapperen die de uitdaging aannamen: MINISTER ADELHEID BYTTEBIER, JAN VERHEYEN & LIEN WILLAERT, MARTINE PRENEN, KATJA RETSIN, KATRIEN DEVOS, COWBOY HENK, LEEN DEMARÉ, SABINE APPELMANS en WEN PELEMAN (vrouw van). Zullen zij het volhouden of falen zij jammerlijk? Wat vangen ze aan met de vergeten groente die we in hun veggie survival kit stopten? Zal deze ervaring hun leven voorgoed veranderen? En wat met een kannibaal als Cowboy Henk?! Minister Byttebier, Martine Prenen, Katja Retsin en Katrien Devos geven u een antwoord op deze en andere vragen tijdens de door EVA aangeboden gastronomische perslunch, op 30 maart 2004 om 11u00 in het Vegetarisch Infocentrum, St.-Pietersnieuwstraat 130, Gent. Het volledige menu om duimen en vingers van af te likken vindt u op de keerzijde. Wij onthullen ook wie SP.a er Guy Swennen opvolgt en de Gouden Wortel 2004 wint voor de grootste verdienste voor vegetarische voeding in Vlaanderen. De winnaar zal aanwezig zijn. Zit u graag mee aan tafel? Laat het ons ten laatste op 28 maart weten. Geen tijd? Speel dit gerust door aan een collega van uw redactie. Graag tot dan! De deelnemende BV s zijn vanaf vandaag beschikbaar voor interviews. Contacteer ons gerust voor hun coördinaten. Contact Tobias Leenaert, 0494/ of 09/ info@vegetarisme.be EVA vzw, St.-Pietersnieuwstraat 130, 9000 Gent Alle info over V-day op (persmateriaal:

2 GASTRONOMISCHE PERSLUNCH Op 30 maart 2004 om 11u00 in het Vegetarisch Infocentrum, St.-Pietersnieuwstraat 130, Gent. Bouillon van gekarameliseerde venkel, cappuccino van selder met shii-také poeder Gebakken kokosrisotto met gegrilde mergpompoen, Taggiasche olijfjes en vinaigrette van citroen en basilicum Tempura van bloemkool en gember, emulsie van saffraan en korianderolie *** Specerijenrolletje met geroosterde seitan en komkommer, gebakken tofu met chutney van groene tomaat en schuimige saus van amandel *** Mangolassi met basilicum & vanille uit Tahiti, granité van ananas. Schuim van toncabonen en bittere chocoladeroom met crumble van speculoos Geroosterd bananenbrood met maanzaad, sorbet van cassis en sojayoghurt met nootmuskaat & kaneel Dit menu werd samengesteld door chef-kok Philippe Van den Bulck, die ervaring opdeed in onder meer El Bulli (Barcelona) en Le Louis XV (Monaco).

3 V-DAY³ - DE GROOTSTE VEGETARISCHE HAPPENING IN DE BENELUX 3-4 april Zaal Stuurboord, Antwerpen Vegetarisch eten wordt met de dag populairder. België telt naar schatting een paar honderd duizend vegetariërs, en 1 op 2 consumenten koopt geregeld vegetarische producten. Zowel in de winkelrekken als op menukaarten zien we een snel stijgend vegetarisch aanbod. Ook het succes van V-day, georganiseerd door de vegetarische organisatie EVA vzw, is een duidelijk teken. V-day nu toe aan zijn derde editie - is de grootste vegetarische happening in de Benelux. In het weekend van 3-4 april 2004 worden in zaal Stuurboord te Antwerpen zo n à bezoekers verwacht, die afkomen op de proef- en infobeurs, veggie kookworkshops, de uitreiking van de Gouden Wortel en de Prijs der Zintuigen, en vooral: het verhaal van Bekende Vlamingen die twee weken lang vegetarisme op de proef namen. Hieronder vindt u alvast voorlopige info. Voor meer info over de laatste editie, zie Contact Tobias Leenaert, 0494/ of 09/ info@vegetarisme.be EVA vzw, St.-Pietersnieuwstraat 130, 9000 Gent Alle info over V-day op (persmateriaal: EVA928_Aff 42x60 Retsin V-Day_Q :11 Pagina 1 EVA928_Aff A3 Peleman V-Day v1_q :43 Pagina 1 EVA928_Aff 42x60 Henk V-Day_Q :02 Pagina 1

4 Vegetarische proef- en infobeurs De vegetarische beurs, de grootste in zijn soort in de Benelux, brengt een heel aantal producenten van vegetarische voeding en organisaties bij elkaar. Bezoekers krijgen een unieke kans om vertrouwde en nieuwe producten te proeven en te beoordelen, van vleesvervangers tot broodbeleg, van sojamelk tot een biowijntje. Kookworkshops Wie meer wil weten over hoe t allemaal in de praktijk in zijn werk gaat, kan terecht in een van de vele kookworkshops. Met diverse themademonstraties vertellen ervaren veggiekoks het publiek alles over koken zonder vlees, van eenvoudig tot exotisch, van fastfood-sandwiches tot haute cuisine. Onder meer koken met de wok, koken voor kinderen, Indisch vegetarisch koken, enz. Ook jonge bezoekers kunnen zelf aan de slag in de kinderkookworkshop! BV s go veggie Bekende Vlamingen nemen vegetarisch eten op proef: ze gaan de uitdaging aan om veertien dagen lang vlees en vis te laten voor wat ze zijn. Dit jaar zijn (onder voorbehoud) van de partij: Minister Adelheid Byttebier, Sabine Appelmans, Herr Seele & Cowboy Henk, Kotmadam Katrien De Vos, Martine Prenen, Mevrouw Axl Peleman, Leen Demaré, Katia Retsin en Jan Verheyen & Lien Willaert. Zij komen demonstreren wat zij in hun tweeweekse geleerd hebben in de keuken, en vertellen over hun ervaringen. Zie hieronder voor meer info. Receptenwedstrijd EVA s Prijs der Zintuigen is de prijs voor het beste vegetarische recept, een door chef koks fel begeerde onderscheiding. Tijdens de vorige editie van V-Day viel de eer te beurt aan restaurant Mata Mata & Pili Pili in Antwerpen en Brasserie Pakhuis te Gent. Dit jaar dingen restaurants in heel Vlaanderen en Brussel naar deze prijs. De winnaar wordt gekozen door een combinatie van websitebezoekers en een professionele jury, met medewerking van de Groentekok Frank Fol. Gouden Wortel Elk jaar onderscheidt EVA een persoon of groep die zich verdienstelijk maakte voor vegetarische voeding met de Gouden Wortel. SP.a er Guy Swennen kreeg hem in 2003 voor zijn inspanningen om vegetarische opties verplicht te maken op het menu van openbare cafetaria s. Wie het in 2004 wordt hoor je op V-Day³. Snacks Niemand verlaat V-Day met een hongerige maag, want naast de proefbeurs kan de bezoeker ook de hele dag door genieten van gevarieerde snacks. Wie denkt dat vegetarisch sla en tomaten betekent, schuift best even mee aan!

5 BV s go veggie Vegetarisch eten, is dat moeilijk? Is het iets voor asceten en wereldverbeteraars? Is het te tijdrovend voor mensen met een drukke carrière? En is het ook aan kannibalen besteed? Wij selecteerden een proefteam, bestaande uit vogels van diverse pluimage. Zij nemen vegetarisch eten op proef voor twee weken. Van EVA kregen ze een veggie survival kit: een wok, kookboeken, restaurantgidsen en vergeten groenten. Ze vertellen u graag alles over hun belevenissen U kan EVA contacteren voor hun contactinfo. Minister Adelheid Byttebier wordt twee weken vegetariër, mede in het kader van de campagne Vinnig Vlaanderen, rond gezonde voeding. Aandachtspunten binnen Vinnig Vlaanderen zijn minder vet, meer vezels, groenten, fruit en water. We zijn er zeker van dat Minister Byttebier op elk van deze tests goed zal scoren en na haar veggie veertiendaagse een goed rapport zal kunnen voorleggen. Cowboy Henk t Is geen kleine uitdaging die deze blonde jongen aanneemt! Cowboy Henk is niet alleen een geduchte vleeseter: hij is momenteel zelfs kannibaal. Hij wordt tijdens dit experiment gecoacht door zijn geestelijke vader Herr Seele, die u graag op de hoogte brengt van hoe Henk dit alles verteert. Jan Verheyen & Lien Willaert VTM-programmamaker/regisseur Jan Verheyen vormt een tandem met zijn Vitaya-echtgenote. Samen proberen zij zich een week te onthouden van de vleselijke lusten in de keuken. De meeste van onze proefkonijnen zijn vrouwen. Weet Jan zijn mannetje te staan? Er zal wat team spirit nodig zijn, want deze jongen eet zelfs niet graag groenten! Martine Prenen Deze levensgenietster houdt veel van dieren en neemt deze uitdaging aan om dierenliefde voor twee weken door te trekken tot op het bord. Slaagt zij in haar opdracht? Katja Retsin Zij kwam reeds op tegen kanker en komt nu op voor gezond vegetarisch eten. Heimelijk fluisterde ze ons toe dat ze wel ambities heeft om veggie te worden. Misschien zijn deze twee weken het begin van iets moois? Sabine Appelmans Aangezien zo zo n veggie-friendly achternaam heet, konden we niet anders dan onze uitdaging ook voorleggen aan deze ex-sportvrouw van het Jaar. Is vegetarisch eten geschikt voor mensen die erg fysiek actief zijn? Sabine onderzoekt het. Katrien De Vos De kost die de Kotmadam kookt voor haar studentjes mag dan niet altijd vegetarisch zijn, maar bij Mevrouw De Vos thuis zal je nooit vlees in de kookpotten vinden. Leen Demaré Ook Leen Demaré is van de partij, en bericht zelfs live over haar ervaring op radio Donna. Slaagt zij erin om duizenden luisteraars met haar te laten meedoen? Mevrouw Axl Peleman Normaal is het de vrouw die klaagt dat de man altijd zijn biefstuk wil. In huize Peleman is het anders: het Antwerps boegbeeld is al jarenlang veggie en heeft zijn vrouw nog niet meegekregen. Een boeiend experiment dus.

6 Programma - zaterdag 3 april Pastaltijd! Verrassende en eenvoudige veggie pastagerechten Tine Tomme, De Meridiaan Veggie koken met en voor kinderen Simpel en lekker, voor en door kinderen Martine Vermeire, Kinderkookschool Sofraya Hoe bedrieg ik mijn partner? Hoe zorg je ervoor dat je partner of kinderen vlees niet missen in hun maaltijd? Mieke Vervecken, De natuurlijke kookschool Indisch Vegetarisch koken Restaurant Bhavani Uitreiking Gouden wortel Deze EVA-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of groep die zich verdienstelijk maakte voor vegetarisme in België Koken met Katja Katja Retsin toont wat ze tijdens haar twee veggie weken heeft opgestoken! Presentatie: Marc Peirs Team Spirit! met Jan Verheyen & Lien Willaert Jan en Lien namen onze uitdaging aan in tandem. Het resultaat van twee keer twee weken zonder vlees! Presentatie: Marc Peirs Programma onder voorbehoud van wijzigingen

7 Programma - zondag 4 april Australisch Vegetarisch Philippe Van den Bulck, Kookotheek Veggie koken met en voor kinderen Simpel en lekker, voor en door kinderen Martine Vermeire, Kinderkookschool Sofraya Arabisch Vegetarisch koken Fatima, restaurant El Warda Wok away! Verrassend vegetarisch met de wok Kasper Stuart, Restaurant Wok & Tafeldier/Chili Club De vegetarische kwiezien van Martine en Katrien met Martine Prenen en Katrien Devos Presentatie: Herr Seele Vinnig vegetarisch met Minister Adelheid Byttebier Presentatie: Herr Seele Uitreiking Prijs der Zintuigen voor het beste vegetarische gerecht Presentatie: Herr Seele en Frank Fol Programma onder voorbehoud van wijzigingen

Tobias Leenaert, EVA vzw Designing Change 29 jan. 2010

Tobias Leenaert, EVA vzw Designing Change 29 jan. 2010 Tobias Leenaert, EVA vzw Designing Change 29 jan. 2010 Wat houdt de campagne in? Uitdagingen Resultaten en gevolgen Aanpak en strategie Eerst even EVA informeert het brede publiek over de voordelen van

Nadere informatie

EVA vzw - duurzame voeding voor steden en gemeenten - BBL studiedag 1

EVA vzw - duurzame voeding voor steden en gemeenten - BBL studiedag 1 Minder vlees, meer verantwoord Maureen Vande Cappelle, EVA vzw Tobias Leenaert, EVA vzw EVA vzw zet zich in voor de maximale productie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke,

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s.

Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s. Beste, Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s. U vindt deze hier onderaan. Wij hopen dat deze u mag bevallen en kijken alvast uit om u te mogen verwelkomen.

Nadere informatie

EVA vzw. Ethisch Vegetarisch Alternatief

EVA vzw. Ethisch Vegetarisch Alternatief EVA vzw Ethisch Vegetarisch Alternatief EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) vzw werd in juli 2000 opgericht met als doel het grote publiek evenals de horeca en voedingsindustrie, dokters en diëtisten,

Nadere informatie

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen

Introduceren thema Voeding en Bewegen. Wat doe je als leerkracht? Omschrijving van de opdracht: Thema: Voeding en bewegen Natuur & Techniek Mijn lijf: Voeding en bewegen Omschrijving van de opdracht: Introductie Thema: Voeding en bewegen In dit thema staan de volgende hogere orde denkvragen centraal rondom voeding en bewegen:

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Het Mentale Dieet Plan

Het Mentale Dieet Plan 8 - Weken - MaaltijdSchema Enkele tips Het 8 weken Maaltijdschema is een hulpmiddel om je te helpen je eerste kilo's op een vlotte manier te verliezen. Wanneer je dit schema precies opvolgt ga je gegarandeerd

Nadere informatie

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden?

Stappenplan. 1. Wat is het draagvlak? Hoe kan je het draagvlak verbreden? op school Scenario Stappenplan Het stappenplan is een handige leidraad als je van plan bent om Donderdag Veggiedag in te voeren op school. Je moet immers bij veel dingen stilstaan en het is belangrijk

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade

DAGMENU 1 DAGMENU 2. Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade DAGMENU 1 Ontbijt Fat burner + NewINShape muesli met chocolade karamelsmaak +150 gram magere kwark 1 appel Lunch Fat burner + NewINShape shake Rolletje rookvlees met gekookt ei Diner Fat burner + Gegrilde

Nadere informatie

Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken

Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken Bonus Rapport : Gemakkelijker en gezonder koken 7 tips om koken gemakkelijk en gezond te maken Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je dit hele Eboek afprint. Welkom! Met ons drukke, gehaaste

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK

DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK DOELGROEP ONDERZOEK MOBIDICK Tadek de Ruijter Niek Schadenberg Guillermo Peroti CMD2d Inhoudsopgave Inleiding 2 Vragenlijst 3 Albert Heijn Allerhande 4 Albert Heijn doelgroep 5 Interview 1 6 Interview

Nadere informatie

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT 7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT In dit gratis rapport praten we over zeven makkelijke voeding tips voor maximale vet vetbranding. De meeste vragen gaan altijd over wat ze niet mogen eten. Maar

Nadere informatie

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Het ontstaan van koken... 3 De eerste ontdekking... 3 Het eerste beetje koken... 3 De ontwikkelingen... 3 Kok worden...

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Donderdag 20 oktober The Taste of Life Travel: Bali Deel 1 Rudolph's Bakery: Afl. 10

Donderdag 20 oktober The Taste of Life Travel: Bali Deel 1 Rudolph's Bakery: Afl. 10 Donderdag 20 oktober 06.00 The Taste of Life Travel: Bali Deel 1 Rudolph en Stella bezoeken het exotische Bali. De smaak van Bali vertaalt Rudolph in recepten, als Rudjak Manis, Balinese vis en JanJan

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Kookdame. Eten zoals thuis.

Kookdame. Eten zoals thuis. Kookdame Eten zoals thuis. Hoe raar is dat? Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding

Nadere informatie

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen.

De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De site mmmakkelijk.nl werkt net zo makkelijk als de titel doet vermoeden. Toch is het handig om nog wat uitleg te krijgen. De volgende onderwerpen komen aan bod: mmmakkelijk.nl Basis uitgangspunten recepten

Nadere informatie

Home. à la carte. Het restaurant bij u thuis

Home. à la carte. Het restaurant bij u thuis Het restaurant bij u thuis Geen zin om te koken? Lekker thuisblijven genietend van topkwaliteit? Tafelen in eigen huis of op een door u een gekozen locatie, zonder zelf de handen uit de mouwen te steken.

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Welkom bij t Drummerke

Welkom bij t Drummerke Welkom bij t Drummerke Wilt u iemand verrassen met een sfeervol diner? Vraag dan eens naar onze cadeaubon. Wij accepteren de volgende cadeaubonnen: Dinerbon eetcafé t Drummerke Nationale Horeca Cadeaukaart

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet Eten inhoud blz.. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen 0 7. Dat lust ik niet. 8. Hap, slik, boem! 2 9. Filmpjes 4 Pluskaarten 5 Bronnen

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Bereidingen van makreel: gerookt, tartaar en gemarineerd 13,50 met een kleine salade van augurkjes, sjalot, peterseliewortel en citrus

Bereidingen van makreel: gerookt, tartaar en gemarineerd 13,50 met een kleine salade van augurkjes, sjalot, peterseliewortel en citrus Onze koude voorgerechten Bereidingen van makreel: gerookt, tartaar en gemarineerd 13,50 met een kleine salade van augurkjes, sjalot, peterseliewortel en citrus Noordzeekrab, ijsbergsla, wortel, gember,

Nadere informatie

GROENTE & FRUIT LESPAKKET

GROENTE & FRUIT LESPAKKET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET LESPAKKET: MAAK KENNIS MET MAAK KENNIS MET HET LESPAKKET INLEESBLAD Beste leerkracht, Maak kennis met het Groente en Fruit lespakket van de Louis Bonduelle Foundation. Het

Nadere informatie

Auditieve oefeningen: thema eten

Auditieve oefeningen: thema eten Auditieve oefeningen: thema eten Boek van de week: 1; Koekjes van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma 2; Het pannenkoekenboek van Eric Carle 3; Olifantensoep Ingrid en Dieter Schubert 4; Finn kookt zelf

Nadere informatie

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef!

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef! Welkom bij Taste! Taste! is er voor iedereen die liefde voelt voor pure cuisine. Voor fijnproevers die zichzelf en hun tafelgenoten willen overrompelen met smaken, geuren en composities die aan de basis

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen leren de actieve voedingsdriehoek kennen en begrijpen de indeling ervan. De leerlingen kunnen zelf voedingsmiddelen indelen bij de passende voedselgroep. geeft

Nadere informatie

Wij wensen u een smaakvolle avond toe.

Wij wensen u een smaakvolle avond toe. Restaurant De Arendshoeve Liefhebbers van vers zijn bij ons aan het juiste adres. Elke dag serveren we onze gasten verrassende seizoensgerechten, op de inspiratie van de nieuwe Nederlandse keuken; Dutch

Nadere informatie

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van

jubileumeditie van de Week van de Smaak te vieren kozen we voor deze bijzondere plek. Hier, in het centrum van Brussel, in het hart van Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Dinsdag 13 april 2010 Voorstelling Week van de Smaak 11 tot 21 november 2010 (enkel het gesprokene telt) Beste vrienden,

Nadere informatie

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Moeilijke eters 800398 / augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Eetproblemen bij kinderen Sommige kinderen zijn zeer moeilijke eters. Voor ouders en kind kan dit heel lastig zijn. Ouders proberen van alles. Ouders zijn angstig dat hun kind niet genoeg binnen krijgt

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid

lyondellbasell.com Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Eet dit Dat niet Verbeter je gezondheid Verander je keuzes, verander je leven Deze presentatie heeft als doel om u betere beslissingen te laten nemen m.b.t. voeding om zo uw gezondheid te verbeteren. Belangrijke

Nadere informatie

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten

Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Fantasie en verbeelding komen terug in de gerechten Van harte welkom in restaurant Miró! De Spaanse schilder Joan Miró werd geboren op 20 april 1893 in Barcelona. Hij studeerde aan de School voor Schone

Nadere informatie

Tussendoortjes om je vingers van af te likken

Tussendoortjes om je vingers van af te likken Deel 3 Tussendoortjes om je vingers van af te likken Auteur: Natasha Rose Sinds 2010 begeleidt Natasha meer dan 150 vrouwen naar een gezonder, slanker lichaam met de succesvolle Ayurvedisch Afslanken Methode,

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Robin Hood. Leren, werken en meedoen

Robin Hood. Leren, werken en meedoen Robin Hood Leren, werken en meedoen Wijkrestaurant In de Voortuin is een initiatief van Stichting Robin Hood Eindhoven. Bij Robin Hood staat Leren, werken en meedoen centraal. Wij zijn een leerwerkbedrijf

Nadere informatie

Luisteractiviteit 52: Boterhammen in het park

Luisteractiviteit 52: Boterhammen in het park Luisteractiviteit 52: Boterhammen in het park Eindterm: De cursist kan de informatie overzichtelijk ordenen in prescriptieve teksten zoals een instructie. Context: Afspraken en regelingen/ Maaltijden en

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

Inleiding. 4 een gezonde barbecue

Inleiding. 4 een gezonde barbecue Inleiding Het weer is stralend. Je zonovergoten tuin of balkon vrààgt gewoon om een barbecue. Gezelligheid en lekker eten, daar gaat het om. Je wilt er iets speciaals van maken. Smaakvolle, bijzondere

Nadere informatie

Lunchkaart. Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50

Lunchkaart. Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50 Lunchkaart Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50 Indonesisch Naanbrood uit de oven belegd met scampi s, geitenkaas en tomaten salsa 12,75 Tosti uit

Nadere informatie

Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin.

Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin. Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin. Naast gastronomisch genieten hechten wij ook waarde aan het milieu en biologische ingrediënten. Voor u ligt onze menukaart waarop u diverse symbolen zult aantreffen.

Nadere informatie

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in.

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss 3000. Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in. Kookt Pizza Boss 3000 Nieuwste keukengerei voor bij u in huis Bruisende kookworkshops Culinair koken in Tilburg Lekker eten? De beste restaurants in Tilburg Borrel Hapjes Interview met een chefkok Tips

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Taken voor Module 1

Inhoudsopgave. Taken voor Module 1 wr kbok, S I T A u T I S R L TAKN, N N S S L L D O M MTHODN Inhoudsopgave Taken voor Module 1 1.1 Vegetarisme van gisteren tot vandaag... 4 Leersituatie: veggie of niet?... 4 1.2 Waarom kiezen mensen in

Nadere informatie

Handleiding Groente- en fruitles

Handleiding Groente- en fruitles Groep 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 Handleiding Groente- en fruitles Groente- en fruitles voor groep 3 t/m 8 In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs dat groente en fruit eten belangrijk is om te

Nadere informatie

Voedselverspilling in huis

Voedselverspilling in huis Voedselverspilling in huis 13 november 2014 Karin Bemelmans Missie Het Voedingscentrum informeert consumenten over en stimuleert hen tot een gezonde en meer duurzame voedselkeuze 1942 2014 Rapport Gezondheidsraad,

Nadere informatie

menukaart Restaurant Aan Tafel Nachtegaalstraat AD Utrecht (030)

menukaart Restaurant Aan Tafel Nachtegaalstraat AD Utrecht (030) menukaart Restaurant Aan Tafel Nachtegaalstraat 61 3581 AD Utrecht (030) 2 40 04 43 info@restaurantaantafel.com www.restaurantaantafel.com Welkom bij ons Aan Tafel. Aan Tafel staat voor heerlijk ontspannen

Nadere informatie

Van harte Wolkom in Restaurant De Heeren van Harinxma.

Van harte Wolkom in Restaurant De Heeren van Harinxma. Van harte Wolkom in Restaurant De Heeren van Harinxma. Seizoensproducten als boerenkool, witlof, wintertruffel en varkenskoontjes zijn ingrediënten waar we op dit moment graag mee koken. Verder halen we

Nadere informatie

Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin.

Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin. Geachte gast, Welkom bij Restaurant Savarin. Naast gastronomisch genieten hechten wij ook waarde aan het milieu en biologische ingrediënten. Voor u ligt onze menukaart waarop u diverse symbolen zult aantreffen.

Nadere informatie

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten

tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten tasting Maak kennis met onze nieuwe lentegerechten nieuwe lentegerechten Inleiding Een primeur! Onze eerste editie van het online Flavors magazine. We nemen je mee het voorjaar in met volop nieuwe gerechten.

Nadere informatie

Lkp times. FOOD GLOSSY edition

Lkp times. FOOD GLOSSY edition Lkp times FOOD GLOSSY edition De leerlingen van de Prinses Ireneschool hebben een healthy lifestyle. Vanaf groep 1 wordt de leerlingen geleerd dat healthy, happy betekent! Lekker in je vel zitten, veel

Nadere informatie

LEKKER GENOEG OM VOOR TE STERVEN

LEKKER GENOEG OM VOOR TE STERVEN LEKKER GENOEG OM VOOR TE STERVEN Je hebt het vast wel eens gehoord: veel snacken is ongezond. Je krijgt te veel verkeerde vetten binnen als je veel hamburgers en friet eet. Daarom proberen de meeste fastfoodrestaurants

Nadere informatie

REGELS. Kies het goede woord. 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem

REGELS. Kies het goede woord. 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem 114 114 REGELS 1 1 Ik vind de fiets niet mooi. Ik koop... niet. a het b hem 2 Deze film is pas nieuw. Bijna niemand heeft... gezien. 3 Deze slagroom moet je niet meer eten.... is te oud. a Het b Hij 2

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Getest: de maaltijdboxen van Smartmat

Getest: de maaltijdboxen van Smartmat Page: Circulation: 0 9b790e 0 Getest: de maaltijdboxen van Smartmat Het is dé culinaire hype van het moment: maaltijden uit een box. Bedrijven à la HelloFresh en Smartmat leveren je een doos boordevol

Nadere informatie

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas.

Welke melk, yoghurt, kwark en kaas? In dit menu gaan wij uit van halfvolle melk, magere yoghurt, magere kwark en 48+ kaas. belangrijke info Welk menu moet ik volgen? Afhankelijk van jouw caloriebehoefte kun je het menu van 1.250, 1.500, 1.800 of 2.100 Kcal per dag volgen. Op www.projectgezond.nl/hoeveel-calorieen-per-dag/

Nadere informatie

Over de Tong. Doelstellingen. foto kok berry happend in groente

Over de Tong. Doelstellingen. foto kok berry happend in groente Over de Tong Met Over de Tong ontdekken uw leerlingen van alles over de vijf smaken zoet, zuur, bitter, zout en umami. Met elkaar doen ze smaaktesten en proeven de producten die bij het lesprogramma horen.

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta

Een vier kleuren salade met zelfgebakken volkorenstengels, rauwkostslierten en dips van humus, tapenade en notenpasta Verslag van de kookwedstrijd Irun2Bfit door Karin Nguyen en Matíze van Wersch van het Valuascollege uit Venlo, de winnaressen van de landelijke finale bij de Librije in Zwolle op woensdag 11 juni 2014

Nadere informatie

Draaiboek Beweeg en voedingsmarkt

Draaiboek Beweeg en voedingsmarkt Draaiboek Beweeg en voedingsmarkt Inhoudsopgave Inleiding 3 Pagina Groep 1/2 4-5 Groep 3 6-7 Groep 4 8 Groep 5 9 Groep 6 10 Groep 7 11 Groep 8 12 Bijlage 1; scorekaart kennisspel 13 Bijlage 2; scorekaart

Nadere informatie

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER MAAK KENNIS MET ONZE KEUKEN... Met ons label AMBACHTELIJK BEREID IN BÖRK leggen wij extra nadruk op de mooie, natuurlijke & gezonde producten uit de streek. Stuk

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

Menukaart. Geniet van landelijke gezelligheid

Menukaart. Geniet van landelijke gezelligheid Menukaart Geniet van landelijke gezelligheid Welkom in onze theetuin. Loop eens een rondje door de tuin, bekijk ons atelier of neem eens een kijkje in ons thee winkeltje. Geniet verder van onze gastvrijheid,

Nadere informatie

Verslag van Voedselinname

Verslag van Voedselinname Verslag van Voedselinname 1. Noteer gedurende één week al het genuttigde eten en drinken, inclusief water. 2. Het is het beste als je het verslag invult tijdens je maaltijd of snack; het is dus aan te

Nadere informatie

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen begrijpen het principe van de actieve voedingsdriehoek.

Infofiche 1. De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De leerlingen begrijpen het principe van de actieve voedingsdriehoek. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen begrijpen het principe van de actieve voedingsdriehoek. De leerlingen kennen de verschillende voedselgroepen van de actieve voedingsdriehoek. De leerlingen kunnen

Nadere informatie

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang

Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Handleiding Kind in Beeld Kinderopvang Waarom is kinderopvang goed voor mijn kindje. Foto Je bent zwanger. Het is goed om dan al na te denken over kinderopvang van je kindje.. Foto In de kinderopvang zorgt

Nadere informatie

Instructies voor het correct opwarmen van uw feestmenu

Instructies voor het correct opwarmen van uw feestmenu Instructies voor het correct opwarmen van uw feestmenu Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Om het succes van uw gastronomisch feest te garanderen, geven wij u enkele tips met betrekking

Nadere informatie

HET SPECIALITEITENMENU

HET SPECIALITEITENMENU Geachte gast, Op onze menukaart vindt U twee soorten gerechten: De vertrouwde klassieke gerechten die al jaren op onze kaart vermeld staan, en de steeds wisselende specialiteiten als: wild-, asperge- en

Nadere informatie

Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen:

Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen: Menu prijzen Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen: Voorgerechten menu 18,50 Soep of voorgerecht, voorgerecht en 2 kleine dessertjes

Nadere informatie

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 Koude Buffetten 2015 In deze menuboek geven we verschillende mogelijkheden voor koude

Nadere informatie

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Tekst en recept copyright Annemarie Lutters Dit e-book mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron vermeldt of een weblink legt naar http://www.blijaantafel.nl

Nadere informatie

Biologische tomatensoep 7,50 geserveerd met een dikke snee biologisch bruinbrood belegd met oude kaas en radijssnippers

Biologische tomatensoep 7,50 geserveerd met een dikke snee biologisch bruinbrood belegd met oude kaas en radijssnippers Soep Biologische tomatensoep 7,50 geserveerd met een dikke snee biologisch bruinbrood belegd met oude kaas en radijssnippers Heldere runderbouillon 6,50 met knapperige groenten, geserveerd met zuurdesembrood

Nadere informatie

het snelle Paleo kook boek het snelle PALEO-kookboek Daniel Green eet jezelf gezond, slank en energiek PALEO kook Paleo is the new way to go Culy.

het snelle Paleo kook boek het snelle PALEO-kookboek Daniel Green eet jezelf gezond, slank en energiek PALEO kook Paleo is the new way to go Culy. Paleo is the new way to go Culy.nl Vol gezonde en gemakkelijke powerrecepten én tips VIVA De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten,

Nadere informatie

ORGANISATIE: VZW AFRIKA AT HOME METHODIEK: DE SMAAK VAN AFRIKA

ORGANISATIE: VZW AFRIKA AT HOME METHODIEK: DE SMAAK VAN AFRIKA PEDAGOGISCHE FICHE ORGANISATIE: VZW AFRIKA AT HOME METHODIEK: DE SMAAK VAN AFRIKA 1. Algemene info Adres: VADDENHOEK 25, 9700 OUDENAARDE-MULLEM Tel: 0473 21 08 79 0486 90 14 63 Fax: E-mail: INFO@AFRIKA-AT-HOME.BE

Nadere informatie

Voorgerechten. Tomatensoep 5,50. Rode linzensoep 5,50. Uiensoep 5,50

Voorgerechten. Tomatensoep 5,50. Rode linzensoep 5,50. Uiensoep 5,50 Voorgerechten Soepen Tomatensoep 5,50 Rode linzensoep 5,50 Uiensoep 5,50 Salades Gemengde salade 6,20 Salade met sla, ui, tomaat, komkommer, maïs en yoghurtdressing Herdersalade 7,50 Salade met sla, ui,

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Menu: Om het u niet moeilijker te maken hebben wij voor u een voorselectie gedaan en een 4, 5 en 6 gangen menu samengesteld.

Menu: Om het u niet moeilijker te maken hebben wij voor u een voorselectie gedaan en een 4, 5 en 6 gangen menu samengesteld. Menu: Om het u niet moeilijker te maken hebben wij voor u een voorselectie gedaan en een 4, 5 en 6 gangen menu samengesteld. Wilt u toch een eigen keuze maken dan mag u de diverse gerechten ook los bestellen.

Nadere informatie

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten

De interne werking van de collegekeuken. Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De interne werking van de collegekeuken onder het motto Een evenwichtig aanbod om gevarieerd te eten De De interne keuken - voorstelling - van van een een dag dag De De interne interne keuken keuken -

Nadere informatie

Gaat jouw liefde door de maag?

Gaat jouw liefde door de maag? Gaat jouw liefde door de maag? Valentijnsdag; commerciële onzin, of een mooi moment om extra lief voor elkaar te zijn? Jij mag het zeggen, maar wij geven je in ieder geval recepten voor een heerlijke brunch,

Nadere informatie

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden.

Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy van der Reijden. Start 2016 goed met de 21 dagen Clean Meals Challenge. Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE Doe mee en start op: Maandag 11 januari OF Maandag 18 januari Met dagelijkse online coaching van celebribytrainer Guy

Nadere informatie

Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen

Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen Effectmeting bij kinderen, ouders, leerkrachten en directie van smaakklassen Vakgroep Landbouweconomie Prof. Dr. Xavier Gellynck Dr. Hans De Steur Ir. Sara De Pelsmaeker Universiteit Gent Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen

Nadere informatie

INLEIDING. Lies. Laat je inspireren en verruim je kookhorizon. Veel kookplezier en smulgenot!

INLEIDING. Lies. Laat je inspireren en verruim je kookhorizon. Veel kookplezier en smulgenot! INLEIDING Tegenwoordig is er aan kookboeken en recepten geen gebrek, wel integendeel. Zowel in winkels als op het internet slaan ze je ermee om de oren. Maar hoe kan je tussen al die informatie datgene

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k

PASSIE VOOR ETEN L. Food Connect. eten maakt je dag een stuk leuker. D. Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k Maaltijd aan huis Food Connect PASSIE VOOR ETEN L Lekker eten maakt je dag een stuk leuker. D Dat geldt vast ook voor uw cliënten. Laat u het k koken van hun maaltijden over aan onze koks, d dan kunt

Nadere informatie

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen

VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Gezond eten Opleiding Lekker en gezond eten met kinderen tips and tricks VC Groot Dilbeek Denkcel opleidingen Lifestyle bij VC Groot Dilbeek gezond eten We willen als club ons steentje bijdragen om de

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K.

Vitamines zitten in kleine hoeveelheden in je eten en drinken. Je hebt het halve alfabet aan vitamines: A, B, C, D, E, K. Testlab Er zitten heel veel voedingsstoffen in gezonde producten. Dat hebben jullie in de film gezien. Nou ja gezien? Voedingsstoffen zijn niet zichbaar in producten, maar we kunnen ze wel aantonen. Daar

Nadere informatie