OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42"

Transcriptie

1 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 26 augustus 2005, te uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel Rondgedeeld : VERSLAG Aanwezig : Mevr. De Coninck, voorzitter; MM. Aertbeliën, Neel, Fyens, Peeters, Mevr. Debrock, Mevr. Quackels, MM. Laenens, Geeraerts, De Jonghe en De Vroey, leden; M. Van Gorp, algemeen secretaris; Verontschuldigd : Mevr. Berx, MM. Wuyts, Vandervee, Mevr. Vogels, leden GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING D.D. 12/08 Het verslag kan niet goedgekeurd worden gezien het nog niet bedeeld werd 2 PROCEDURES INGESTELD DOOR STATUTAIR BENOEMDE GENEESHEREN WAARIN ZOWEL DE VZW ZNA ALS HET OCMW ANTWERPEN GEDAAGD WORDEN VERDEDIGING DOOR DEZELFDE RAADSMAN (BCP 19/07) Beslist wordt met algemene stemmen der aanwezige leden : de overeenkomst met de v.z. w. ZNA te bevestigen, waarbij wordt overeengekomen dat de advocaat van ZNA zal tussenkomen voor het OCMW Antwerpen in alle gevallen waarin de verdediging tegenover een statutair benoemd geneesheer als aanlegger, voor beide partijen de zelfde inhoud heeft; dat de v.z.w. ZNA vrijwillig in een soortgelijke procedure zal tussenkomen indien enkel het OCMW Antwerpen wordt gedagvaard, en dat het OCMW Antwerpen vrijwillig zal tussenkomen in soortgelijke procedures, waarin de v.z.w. ZNA alleen zou worden gedagvaard ; dat de juridische dienst PM een kopie van de relevante briefwisseling en dossierstukken zal ontvangen ter inhoudelijke opvolging van het dossier; en dat de onkosten zullen gedragen worden door de v.z.w. ZNA, dit alles in afwijking van de bestaande procedure, waarbij de advocaat wordt aangesteld door het Vast Bureau op voorstel van de dienst dagvaardingen van het Departement Financiën.

2 - 2-3 AANPASSING ARBEIDSREGLEMENT Beslist wordt, met algemene stemmen der aanwezige leden, het arbeidsreglement en de bijlagen zoals achteraan het verslag opgenomen goed te keuren en met ingang van toepasbaar te verklaren. 4 AANPASSING VAN DE AC-STRUCTUUR AAN HORIZON 2010 Historisch perspectief OP 10 september 2004 werd de boekhoudkundige structuur aangepast aan de strategische en ondersteunende departementen. In 2004 werd de organisatie van het OCMW aangepast, met het oog op de toekomstige ontwikkelingen. Deze organisatie-aanpassing kreeg de naam Horizon Daar het evident is dat de boekhoudkundige structuur gelijkloopt met de organisatorische structuur moeten een aantal wijzigingen in de structuur van de activiteitencentra doorgevoerd worden. Klanten perspectief Alle medewerkers die betrokken zijn bij het beleid of de financiële opvolging van een activiteitencentrum worden met deze nieuwe opstelling de mogelijkheid geboden een beter inzicht te krijgen in de financiële en budgettaire opvolging van de activiteitencentra en de strategische en ondersteunende departementen. Organisatie perspectief Het budgethouderschap werd ondertussen goedgekeurd door de Raad op 15 juli Na opleiding en begeleiding kan hierdoor de verantwoordelijkheid van de diverse budgethouders duidelijk omschreven worden. Op die manier zou,in de toekomst, het groot aantal interne budgetwijzigingen gedurende het jaar kunnen vermeden worden en zou de individuele budgettaire verantwoordelijkheid duidelijker kunnen vastgesteld worden. De huidige aanpassing heeft eveneens als gevolg dat bepaalde activiteitencentra wel blijven bestaan, maar onder gebracht worden in een andere strategisch of ondersteunend departement. Financieel perspectief Het is evident dat de structuur van de financiële rapportering moet overeenstemmen met de organisatorische structuur opdat deze gegevens zouden kunnen gebruikt worden als beleidsinstrument door de verantwoordelijken. Om die reden werd ook de structuur van het budget 2006 aangepast. Innovatieperspectief Het koppelen van het budget en de financiële opvolging aan de strategische doelstellingen en de organisatiestructuur. Aanpassen van de boekhoudkundige/financiële structuur in Oracle aan de bestaande organisatiestructuur. Hierbij wordt tevens getracht, met het oog op de volgende versie van Oracle en de herziening van de financiële functie, om het aantal activiteitencentra drastisch te verminderen en de boekhoudkundige en financiële opvolging veel meer te richten op kostenplaatsen.

3 - 3 - Beslist wordt met algemene stemmen der aanwezige leden : de boekhoudkundige structuur aan te passen aan de organisatie structuur en de doelstellingen van horizon Dit houdt concreet de volgende wijzigingen in ten opzichte van vroeger : Nieuwe activiteitencentra AC Logisitieke diensten Ten gevolge van het Dynamo-project worden een aantal vroegere activiteitencentra gegroepeerd onder één activiteitencentrum. De opvolging gebeurt in de volgende kostenplaatsen : Onderhoud Ontwikkelingsbedrijf Aankopen Centrale diensten VLOT-dienst (verhuizingen, logistieke ondersteuning en transport) Poetsdienst (binnen de OCMW instellingen en kantoren) AC Centrale diensten Residentieel Wonen Als gevolg van de uitsplitsing van het departement Wonen en Zorg. AC Centrale diensten Thuis Wonen Als gevolg van de uitsplitsing van het departement Wonen en Zorg. Naamsveranderingen AC Organisatie & Ontwikkeling Ter vervanging van de vroegere benaming Klantenrelatiemanagement en om de benaming in overeenstemming te brengen met Horizon AC Maatschappelijke Integratie Crisisbemiddeling Na de reorganisatie van dit AC wordt de nadruk gelegd op crisisbegeleiding en veel minder op rechtsbegeleiding, waardoor deze vroegere benaming vervalt. Worden vanaf 1/1/2006 niet meer gebruikt AC Projectwerking De medewerkers en de activiteiten van dit AC worden ondergebracht onder het AC Organisatie & Ontwikkeling en worden opgevolgd onder de kostenplaats Studie en Adviesbureau. AC TAL Technische Dienst AC TAL Aankopen en Werken AC Vaste Activa in Aanbouw De logisitieke diensten worden volledig gereorganiseerd als gevolg van het Dynamoproject. Hierdoor vervalt het gebruik van bovenstaande AC s. De opvolging van deze activiteiten wordt ondergebracht onder een nieuw AC AC R.V.T. Joostens Dit RVT werd volledig overgedragen aan ZNA. AC Centrale diensten Wonen en Zorg Als gevolg van de opsplitsing van het vroegere Departement Wonen en Zorg in een departement Residentieel Wonen en een departement Thuis Wonen, moeten de centrale diensten ook opgesplitst worden.

4 - 4 - AC Karweihulp Vanaf 2005 wordt dit activiteitencentrum geschrapt omdat gedurende 2004 de personeelsleden van dit AC voornamelijk werden ondergebracht onder de Klusjesdienst van de Logistieke Diensten. AC GGZ Nazorgcentra De activiteiten van dit AC werden opgenomen in de activiteiten van de sociale centra. AC SV Crisiswoningen Dit AC werd samengevoegd met het AC Gemeubelde kamers. AC Beschut Wonen Daar de activiteiten van Beschut Wonen vanaf 1/1/2006 worden ondergebracht onder een vzw structuur en het OCMW enkel de woningen ter beschikking zal stellen, vervalt dit AC. De opvolging van deze woningen zal verder gebeuren door AC Privaat Patrimonium. Worden vanaf 1/1/2006 ondergebracht onder een ander departement AC Archief en museum Deze dienst valt nu onder het departement Organisatie & Ontwikkeling, vroeger onder departement Algemene Zaken. AC Vervoerdienst Senioren Daar deze dienst voornamelijk moet instaan voor het recreatief vervoer van de senioren wordt dit AC opgevolgd door het departement Thuis Wonen, waarvan de activieiten gericht zijn op seniorenzorg. AC SV Gemeubelde kamers / Crisiswoningen Dit AC wordt ondergebracht onder het Departement Maatschappelijke Integratie, onder Crisisbegeleiding. Met de aanpassing aan Horizon 2010 gebeurde er ook een herschikking van een aantal activiteitencentra: Vallen onder departement Residentieel Wonen Alle RVT s Dagverblijf Melgeshof (AC ) Nursinghome St.Maria (AC ) Jeugdzorg Vallen onder departement Thuis Wonen Alle Sociale woningen Domus Flandria Sociale woningen Vlabo Alle Service flats Gezinszorg Thuisverpleging Personenalarm Poetsdienst Centrale diensten thuiszorg

5 - 5 - Vallen onder Maatschappelijke Integratie AC GGZ Dagcentra AC GGZ Consultaties 4 bis PENSIOENVERZEKERINGSOVEREENKOMST. BIJVOEGSEL AAN DE OVEREENKOMST BETREFFENDE HET BEHEER EN DE UITBETALING VAN PENSIOENEN Beslist wordt met algemene stemmen der aanwezige leden de aanpassingen vermeld in het 3 e bijvoegsel aan de pensioenverzekeringsovereenkomst tussen stad en OCMW Antwerpen, de vzw Pensioenfonds en Ethias goed te keuren. Beslist wordt voor het diensjaar 2005 een minderuitgave te voorzien van 5 miljoen euro op basis van de ramingen uitgevoerd door Ethias. Voorgesteld wordt deze toe te wijzen aan het vergrijzingsfonds (Balans/Passiva/rubriek 7: voorzieningen voor risico en kosten deel C: grote herstellings- en onderhoudswerken). 3 de BIJVOEGSEL AAN DE PENSIOENVERZEKERINGSOVEREENKOMST BETREFFENDE HET BEHEER EN DE UITBETALING VAN DE PENSIOENEN VAN DE STEDELIJKE PENSIOENKAS EN VAN DE MANDATARISSEN VAN DE STAD ANTWERPEN EN VAN HET OCMW Tussen : - de Stad Antwerpen, vertegenwoordigd door haar College van burgemeester en schepenen, waarvoor optreedt de heer P. JANSSENS, burgemeester en de heer R. VERHAERT, stadssecretaris, die optreden in uitvoering van de gemeenteraadsbeslissing van 12 september 2005, hierna de Stad genoemd, - het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van Antwerpen, vertegenwoordigd door de voorzitter, mevrouw M. DE CONINCK en de secretaris, de heer P. VAN GORP, die optreden in uitvoering van de beslissing van de Raad van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van 26 augustus 2005 hierna het O.C.M.W. genoemd, - de VZ. Pensioenfonds voor het personeel van de stad Antwerpen en van het OCMW, vertegenwoordigd door de heer L. BUNGENEERS, schepen van financiën, in hoedanigheid van voorzitter, bijgestaan door de heer M.Heirwegh, secretaris, die optreden in uitvoering van de beraadsbeslissing van de Raad van beheer van.., hierna de V.Z.W. Pensioenfonds genoemd; en anderzijds : - Ethias Leven, Onderlinge levensverzekeringsvereniging, toegelaten onder nr 0662, voor levensverzekeringen en beheer van collectieve pensioenfondsen (KB van 04 en 13 juli 1979, BS van 14 juli 1979) en met de maatschappelijke zetel : rue des Croisiers 24 - B 4000 Luik, hierna «Ethias» genoemd, voorheen Omob genoemd,

6 Fortis AG, Belgische maatschappij van algemene verzekeringen n.v., toegelaten onder nr. 0079, voor levensverzekeringen en beheer van collectieve pensioenfondsen en met de maatschappelijke zetel : Emile Jacqmainlaan 53 B 1000 Brussel, hierna «Fortis AG» genoemd wordt overeengekomen, vanaf 1 januari 2005, de bestaande overeenkomst van 26 juli 1994 en haar bijlagen als volgt te wijzigen : Voorafgaandelijk Vanaf 1 januari 2005 wordt de financiering van de pensioenen voor het statutair personeel van de stad en het OCMW Antwerpen gedeeltelijk toevertrouwd aan het gemeenschappelijk pensioenstelsel van de RSZPPO. Rekening houdende met de gevolgen van deze beslissing dient de bestaande pensioenovereenkomst aangepast te worden. Aangezien men echter de te solidariseren pensioenen die ten laste zullen worden genomen door het gemeenschappelijk pensioenstelsel van de RSZPPO POOL 2 slechts kan bepalen na afloop van het aansluitingsjaar 2005, wanneer de exacte loonmassa van de Stad en het O.C.M.W. evenals hun werkelijke pensioenlast gekend zal zijn, blijft voor het aansluitingsjaar 2005 de huidige pensioenverzekering verder lopen enkel met in acht name van de aanpassingen vermeld in het 3 de bijvoegsel. Deze aanpassing, enkel van toepassing voor het overgangsjaar 2005, zal gevolgd worden door een tweede aanpassing die in werking treedt vanaf PUNT 3 VERPLICHTINGEN VAN DE STAD, HET OCMW EN DE VZ. PENSIOENFONDS de vierde en zevende paragraaf worden als volgt vervangen, terwijl de vijfde paragraaf komt te vervallen : Vierde paragraaf : Om de bestendigheid van de uitbetaling van de pensioenen te verzekeren, worden de hiernavolgende jaarlijkse bijdragen ter beschikking gesteld van Ethias : 1. door de stad : - een werkgeversbijdrage die gelijk is aan 39,5% van de loonmassa van de statutaire personeelsleden en de mandatarissen aangesloten bij de stedelijke pensioenkas; - een werkgeversbijdrage van 19,5% van de loonmassa van de statutaire personeelsleden die vroeger waren aangesloten bij de stedelijke pensioenkas maar sinds 1 april 2001 te laste vallen van het Fonds voor de pensioenen van de geïntegreerde politie; - een werknemersbijdrage die gelijk is aan 7,5% van de loonmassa van de statutaire personeelsleden en de mandatarissen aangesloten bij de stedelijke pensioenkas; Het bedrag aan werkgeversbijdragen wordt voor het jaar 2005 verminderd met 10 miljoen EURO. 2. door het O.C.M.W. : de bijdragen (werkgevers- en werknemersbijdragen), die beperkt zullen blijven tot de bijdragevoeten die jaarlijks worden vastgesteld door de Rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten (RSZPPO) voor het gemeenschappelijk pensioenstelsel POOL 1, met dien verstande dat deze bijdrage ten minste gelijk moet zijn aan het bedrag van de werkelijk uitbetaalde pensioenen aan de O.C.M.W.-gepensioneerden voor datzelfde jaar. Het bedrag aan werkgeversbijdragen wordt voor het jaar 2005 verminderd met 5 miljoen EURO.

7 - 7 - Zevende paragraaf : De externe middelen, de overschotten van de rekening begrafenisvergoedingen en de bijkomende bijdrage voor het jaar 2005 gelijk aan 7,5% van de loonmassa van 2005 gestort door de RSZPPO in toepassing van de wet van 6 augustus 1993 betreffende de pensioenen van het benoemd personeel van de plaatselijke besturen, in het kader van de aansluiting vanaf 1 januari 2005 van de Stad en het O.C.M.W. tot het stelsel van de nieuwe aangeslotenen POOL 2, zullen eveneens geboekt worden op de lopende rekening. INWERKINGTREDING Deze overeenkomst treedt in werking op 1 januari 2005 Opgemaakt in vijf exemplaren, waarvan elk der partijen verklaart er één te hebben ontvangen, te Antwerpen, op. Voor de Stad Het College de stadssecretaris de burgemeester R. Verhaert P. Janssens Voor het O.C.M.W. de secretaris de voorzitter P. Van Gorp M. De Coninck Voor de VZW PENSIOENFONDS de secretaris de voorzitter M. Heirwegh L. Bungeneers Voor Ethias Voor Fortis AG

8 - 8-5 DOMUS FLANDRIA DE RAPE - APPARTEMENT LANGE NOORDSTRAAT ANTWERPEN - RENOVATIEWERKEN - TOEWIJZING FIRMA VERELST - VERZOEK OM GOEDKEURING (LOG 23/08) Historisch perspectief Gelet op het decreet van 14 juli 1998 tot wijziging van de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; Gelet op de wet van 24 december 1993, vooral de artikelen 14 en 15, betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de Koninklijke besluiten van 8 januari 1996 (zoals gewijzigd bij KB van 25 maart 1999) en 26 september 1996 (zoals gewijzigd bij KB van 29 april 1999); Overwegende dat het appartement is uitgebrand en gerenoveerd dient te worden; Organisatieperspectief Gelet op het feit dat hiervoor een onderhandelingsprocedure werd uitgeschreven; Aangezien hierop aan 3 firma s prijs werd gevraagd zijnde; Firma MC Construct NV, Firma Wase Schilderwerken BVBA en firma Onderneming Verelst BVBA; 3 firma s reageerden op onze prijsvraag en dit gaf volgend resultaat: Naam Inschrijver Adres Biedinsprijs + BTW Onderneming Verelst BVBA Drabstraat 256 A ,19 EUR + 6% BTW 2640 Mortsel MC Construct NV Wijnegemsteenweg ,00 EUR + 6% BTW 2970 s Gravenwezel Wase Schilderwerken BVBA Kattestraat Kruibeke ,00 EUR + 6% BTW Gezien dat het administratief en rekenkundig nazicht werd uitgevoerd door het Departement Logistiek afdeling Technisch Onderhoud & Interventies administratie en geen bemerkingen geeft; Gezien het technisch nazicht door het Departement Logistiek afdeling Technisch Onderhoud & Interventies Sector Urban geen bemerkingen geeft;

9 - 9 - Gelet op het gunstig advies van Departement Logistiek afdeling Technisch Onderhoud & Interventies; Gelet op de gunstigste offerte van de firma Verelst BVBA ten bedrage van ,19 EUR exclusief 6% BTW. Financieel perspectief Gelet op het feit dat ingevolge artikel 46 2 van de organieke OCMW wet voor deze uitgave gunstig advies werd verleend door de heer Martin Conincx, ontvanger met een schrijven dd. 16 juni 2005 voor bovenvermelde werken voor een bedrag van ,34 Euro inclusief 6% BTW. Gezien dat de uitgave kan gebeuren op het investeringsbudget 2005 van het activiteitencentrum met rekeningnummer B , kostenplaats met vermelding van het projectnummer 05471; Innovatieperspectief - Nihil Beslist wordt, met algemene stemmen der aanwezige leden; Het renoveren van het appartement Lange Noordstraat 10/108 te 2000 Antwerpen na brandschade toe te wijzen aan de Firma Verelst BVBA ten bedrage van ,19 EUR exclusief 6% BTW of in totaal ,34 EUR. De uitgave te boeken op het investeringsbudget 2005 activiteitencentrum met rekeningnummer B , met vermelding van het projectnummer ALLE DISTRICTEN - VERHURINGEN VAN VOERTUIGEN MET VOERDER (LOG 23/08) De Raad, Gelet op de organieke wet van 8 juli 1976 op de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, houdende bepalingen betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn en laatste wijzigingen; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en haar uitvoeringsbesluiten; Gelet op de Richtlijn van de Raad van de Europese Gemeenschap betreffende de coördinatie van de procedures voor het plaatsen van overheidsopdrachten voor leveringen ;

10 Gelet op artikel 46 2 van de organieke OCMW-wet waar de heer Ontvanger, dd. 14/02/2005 een gunstig visum heeft verleend voor het uitschrijven van deze prijsvraag ; Gelet op het Bijzonder Comité Logistiek dd. 22/02/2005 en Raadszitting dd. 25/02/2005, waar het zittingstuk werd voorgebracht met de motivering voor het uitschrijven van een algemene offerteaanvraag voor de verhuringen van voertuigen met voerder ; Gelet op het Bijzonder Comité Logistiek dd. 31/05/2005 en Raadszitting dd. 10/06/2005, waar het zittingstuk werd voorgebracht met de motivering voor het uitschrijven van een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking voor de verhuringen van voertuigen met voerder ; Gelet op artikel 46 2 van de organieke OCMW-wet waar de heer Ontvanger, dd. 16/08/2005 een gunstig visum heeft verleend voor dit vervoer ; Gelet op de motivering en het gunstig advies van het Bijzonder Comité Logistiek dd. 23/08/2005 ; Beslist met algemene stemmen der aanwezige leden : de firma Algemene Antwerpse Taxicentrale, Eendrachtstraat 18, 2060 Antwerpen, te gelasten met de verhuringen van voertuigen met voerder aan de prijzen en voorwaarden van haar offerte. Algemeen Secretaris, Voorzitter, Paul Van Gorp. Monica De Coninck.

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 23 juni 2006, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 05.07.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 14 juli 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 25.07.2006 Aanwezig

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 10 maart 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 21.03.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 9 juni 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 16.06.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 15 juli 2005, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 01.08.2005 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 24 maart 2006, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 05.04.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 13 oktober 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 25.10.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 14 april 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 20.04.2006 Aanwezig

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 28 juli 2006, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 07.08.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 27 oktober 2006, te 10.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 06.11.2006 VERSLAG

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Beknopte samenvatting: Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan:

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Beknopte samenvatting: Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan: GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 mei 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00453 Onderwerp: Aanpassing overeenkomsten met Ethias in het kader van het pensioendossier - Goedkeuring Beknopte

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 25 augustus 2006, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 4 september 2006.

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 8 december 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 18.12.2006 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 28 oktober 2005, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 10.11.2005 VERSLAG

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van donderdag 25 november 2005, te 13.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 RONDGEDEELD : 8.12.2005 VERSLAG

Nadere informatie

R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO

R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO Met dit formulier dient u als toekomstige werkgever mede te delen: 1. welke kenmerkende gegevens dienen opgenomen te worden in het werkgeversrepertorium van de

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 12 mei 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD : 19.05.2006 VERSLAG

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 22 juni 2011 Aanwezig Depondt Geert, Allewaert Patrick,

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

Budgethouderschap. Juridische benadering. Rudi Hellebosch e3pos Agentschap Binnenlands Bestuur. Inhoud. Organieke wet op de OCMW (NOB)

Budgethouderschap. Juridische benadering. Rudi Hellebosch e3pos Agentschap Binnenlands Bestuur. Inhoud. Organieke wet op de OCMW (NOB) schap Juridische benadering Inhoud schap in: Organieke wet op de OCMW (NOB) Gemeente-, OCMW-, Provinciedecreet (GOP) 1 OCMW-wet Artikel 87, 2, 1 - definitie budgethouderschap: schap is de aan een ambtenaar,

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 10 februari 2006, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Ann Van Gorp Tel. 03-223 56 43 RONDGEDEELD 21.02.2006 VERSLAG

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 26.06.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 26.06.2006 1. F I N A N C I E N 1. AANPASSEN VOLMACHTEN CENTRALISATIEREKENINGEN RUSTHUIZEN. ======================================================= Gelet

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname.

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname. OCMW Waasmunster RD 2012/6 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 19 september 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Sociale kruidenier

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/16/011 BERAADSLAGING NR. 16/004 VAN 2 FEBRUARI 2016 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

-00-- (luik 1), in het RSZPPO- r of een r werkt (luik 2), 3. de naam. Sociale Maribel, afhouding (luik 5), te sturen naar: Directie Sociale

-00-- (luik 1), in het RSZPPO- r of een r werkt (luik 2), 3. de naam. Sociale Maribel, afhouding (luik 5), te sturen naar: Directie Sociale R2 Beheer gegevens werkgeversrepertorium RSZPPO 00 Met dit formulierr kunt u als werkgever: 1. SCHRAPPING: stopzetting van uw activiteit als werkgever (geen personeel meer in dienst) (luik1), WIJZIGING:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 november 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00883 Onderwerp: Convenant betreffende medische opvolging en vaccinaties voor de leerlingen van de International

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Memorie van Toelichting

Memorie van Toelichting OCMWANTWERPEN Memorie van Toelichting Exploitatie Budgetwijziging 2005 1 17/11/05 Inleiding Om de vergelijking met het goedgekeurde budget te behouden en omdat het wel degelijk gaat om een wijziging van

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels De Kamers hebben aangenomen

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Verontschuldigd:

Verontschuldigd: Vergadering van 20 september 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

ONTWERP 25.09.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD

ONTWERP 25.09.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 25.09.2006 1. F I N A N C I E N 1. GOEDKEURING BESTEK LENING TER FINANCIERING VAN DE INVESTERINGSUITGAVEN 2005 FD/2006/2. =================================================

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Verzekeringen. Verzekeren van diverse risico's gedurende

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt stadsbeheer Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/16/199 BERAADSLAGING NR. 16/004 VAN 2 FEBRUARI 2016, GEWIJZIGD OP 4 OKTOBER 2016, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 25 januari 2010 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Ingrid VANDEN BERGHE, Alphonse VAN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 2 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00991 Onderwerp: Sluiten van een bijakte aan de huurovereenkomst d.d. 26/10/2015 voor het onroerend goed

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 april 2014 Besluit nummer: 2014_GR_00281 Onderwerp: Overeenkomst betreffende de aanpassing van het Centraal Aanmeldingsregister voor inschrijvingen

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00107 Onderwerp: Studieopdracht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken betreffende de Steenakker te Gent

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012.

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. NOTULEN VAN DE RAAD ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. Aanwezig : De heer Ivan De Clerck, voorzitter. De heer Dirk Tytgat, de heer Chris Conserriere, mevrouw Rika Buyse, de heer Ronny Vanden Broecke, mevrouw

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 26 oktober 2016 1/5 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 26 oktober 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 5 april 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 mei 2016 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00988 Onderwerp: Convenant tussen het Interstedelijk Centrum voor Leerlingenbegeleiding - Stad Gent en Stad Oostende

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel

OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel RAADSZITTING OPENBARE ZITTING Vergadering van vrijdag 1 juli 2005, te 8.30 uur OCMWANTWERPEN Stafdiensten Algemeen Secretaris Secretariaat Hilde Daes Tel. 03-223 56 42 Rondgedeeld : 13.07.2005 VERSLAG

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Hervorming financiering ambtenarenpensioenen

Hervorming financiering ambtenarenpensioenen Hervorming financiering ambtenarenpensioenen van lokale besturen Wet van 24 oktober 2011 Rijksdienst voor sociale zekerheid van de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten Overzicht I. Inleiding II.

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

er of een 2. of u met 3. de naam toepassing hetgeen niet van Jozef II straat Brussel een exemplaar te voegen.

er of een 2. of u met 3. de naam toepassing hetgeen niet van Jozef II straat Brussel een exemplaar te voegen. R1 Aansluitingsformulier werkgevers RSZPPO Met dit formulierr dient u als toekomstige werkgever mee te delen: 1. welke kenmerkende gegevens dienen opgenomen te worden in het werkgeversrepertorium van de

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie