Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter. Sportvisserij MidWest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter. Sportvisserij MidWest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL"

Transcriptie

1 Verslag 22e overleg VBC Rijnland Datum 16 maart 2016 Locatie HHR Rijnland Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter Koen Mathot secretaris Martine Leewis Hoogheemraadschap van Rijnland Rutger Meijer Sportvisserij Zuidwest Nederland Peter Slats HSV De Leede Ton van der Spiegel S Gravenhaagse HSV Jorke Wessels Trainee Sportvisserij Midwest NL Afwezig Koos van Egmond beroepsvisser Haarlemmermeerpolder Ed van Egmond beroepsvisser Haarlemmermeerpolder Sjors van Veen eigenaar Visserijbedrijf (afgemeld) Tom Voorhamm Sportvisserij MidWest Nederland Hans van der Laan beroepsvisser Gast Bart Schaub t.b.v. agendapunt 3a 1. Opening en vaststellen agenda Wiegert Dulfer opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Desiree da Silva Passos is nieuw binnen de VBC en voert vanaf heden het secretariaat voor de VBC. De agenda is zonder op- en of aanmerkingen vastgesteld. 2. Mededelingen/ingekomen stukken Sjors van Veen en Hans van der Laand hebben zich afgemeld. Verder zijn er deze vergadering geen beroepsvissers aanwezig. a) Vismigratiedag 21 mei 2016 Voor Rijnland zal de wereld vismigratiedag 21 mei a.s. in Katwijk plaatsvinden. Koen Mathot en Bart Schaub zullen beiden aanwezig zijn. Tijdens deze dag is er een groep die uitleg zal geven over vis-en vismigratie en een groep die uitleg zal geven over het pompgemaal van Katwijk. Voor eenieder die interesse heeft is van harte welkom en bij deze het verzoek om dit onder de aandacht van de achterban te brengen. Martine Leewis en Wiegert Dulfer hebben de wereld vismigratiedag beiden in hun agenda`s. Afgesproken is om informatie inzake de wereld vismigratiedag te plaatsen op de website van VBC.

2 b) Waterplanten onderzoek Er is een onderzoek gestart inzake de groei van waterplanten, want bijvoorbeeld in de Kagerplassen leidt dat tot veel overlast. Het duurt nog even voordat een eerste set informatie binnen is zodat geïnventariseerd kan worden wat precies het probleem is. De totale duur van het onderzoek duurt ongeveer 6 tot 7 maanden. Het zou mooi zijn als tussentijds de resultaten al kenbaar gemaakt kunnen worden. Wordt vervolgd. c) Maaien terugkoppeling WSB overleg Er wordt met de aannemers gesproken over het maaiseizoen tot 1 april Dan wordt communicatie rondom maaien zoals in het vorige VBC vergadering afgesproken met hen besproken. Daarnaast zullen de aannemers worden geïnformeerd over de kaart die is gemaakt. Er worden nieuwe contracten opgesteld die pas ingaan als het huidige bestek is afgelopen. De contracten lopen nog maximaal 3 jaar door. In de nieuwe contracten zullen meldingen van vernielingen en slecht maaiwerk worden opgenomen in een past performance overzicht waar men dan op kan worden aangesproken. Afgesproken is dat 2016 nog zal doorlopen zoals op dit moment is vastgelegd. Meldingen over maaien kan op de gebruikelijke wijze gemeld worden bij de telefoonnummers die bij eenieder bekend zijn. Afgesproken is dat einde van het seizoen een overzicht van de meldingen over maaien zal worden geagendeerd ter informatie. d) Visrechten openbaar? Op de vraag of visrechten openbaar zijn wordt aangegeven dat deze niet openbaar zijn, maar ze zijn wel opvraagbaar. e) Rivierkreeften standpunten Het is niet mogelijk om visrechten op rivierkreeften te verkrijgen. Deze worden niet uitgegeven, alleen voor schub en/of aal. 3. Inhoudelijke onderwerpen KWR 2 monitoring 2015 presentatie Bart Schaub laat door middel van een presentatie zien wat er in 2015 aan monitoring is gedaan en wat er in 2016 op de planning staat. De rapportages worden op internet van Rijnland gezet. De voortgangsrapportage is de eerste, het is dus even spannend wat daar uitkomt en het is een mooi uitgangspunt.

3 In de rapportage is de nieuwe normering (verbeterde maatlat) voor het opmeten van de vissen opgenomen. De nieuwe serie tot 2021 zal ook op basis van de nieuwe verbeterde maatlat gaan plaatsvinden. De rapportage zal t.z.t. worden geagendeerd. Bart Schaub gaat regelen dat Martine Leewis een keer kan meekijken bij de monitoring. Status VBC Bijlage 1 Ieder lid van het VBC bestuur is op basis van de huidige constructie hoofdelijk aansprakelijk. Dat is een onwenselijk risico. Er is afgesproken om naar het huidige convenant te kijken en daar waar nodig zaken te wijzigen, zoals het o.a. niet meer houden van een ALV maar de benaming van de Algemene Vergadering te wijzigen in Plenaire vergadering, de financiele bijdragen alleen te gebruiken ten behoeve van de dekking van de operationele kosten en geen winst te maken. Omdat Rutger Meijer aangeeft dat VBC Schieland op dit moment bezig is hun convenant aan te passen zal VBC Rijnland wachten totdat deze is afgerond en hun voorstel meenemen in de eigen herbeoordeling van het convenant. De verwachting is namelijk dat VBC Rijnland de wijzigingen van VBC Schieland kan gebruiken om het eigen convenant aan te passen. Planning Programma 2016 Maatregel 1. Kaart opstellen met paai- en opgroeigebieden voor vis. Voorbeeld Leendert de Boerspolder. Er lopen twee zaken door elkaar om de een goede en overzichtelijke kaart te maken: 1, overwinteringsgebieden en 2, paai-en opgroeigebieden. Ton van der Spiegel gaat een voorstel maken wat precies de bedoeling is incl. de verwachte kosten en dat agenderen tijdens de eerstvolgende vergadering. Koen Mathot zal Ton van der Spiegel de lijst met acties doorgeven zodat hij daarmee aan de slag kan gaan. 2. Project beperken predatie aalscholver door inrichtingsmaatregel en waterlichamen. Kaarten maken waar aalscholvers zitten. 3. Structureel bij inrichtings- en /of beheersmaatregelen Verder kan dit punt tijdens de eerstvolgende vergadering worden geagendeerd om de eerste aanzet te bekijken en te beoordelen. Rutger Meijer geeft aan dat het goed zou zijn om het maken van de kaart waar aalscholvers zitten samen met de beroepsvissers te maken. Afgesproken is dat dit punt tijdens de eerstvolgende vergadering wordt geagendeerd zodat ook hier de eerste aanzet kan worden bekeken en beoordeeld. Dit punt ligt even stil totdat helder wordt hoe het verder gaat met het maken van de kaarten. Het is een vervolgactie op maatregel 1 uit deze lijst.

4 een risicoinventarisatie uitvoeren voor vis. Bij watervergunning aanvraag NVO Rijnland, check doen op bevisbaarheid. 4. Afspraken vismonitoring vastleggen binnen VBC (planning, inzet vrijwilligers, visrechthebbende, trendanalyse en gebruik HVR), koppeling van spiegelkarper projecten aan KRW monitoring. Maatregelen oppakken in SN Aan de hand van onderzoek SN naar aangepaste visplaatsen, vismogelijkhedenmi ndervalide sportvisser verbeteren. Dit is al tijdens agendapunt 3 KRW 2 monitoring 2015 besproken. Er zal een inventarisatie plaatsvinden van de mindervalide visplekken. Daaruit voortvloeiende zal duidelijk worden wat moet worden aangepast. Wortd vervolgd. viscongres Koen Mathot, Ton van der Spiegel en Hans van der Laan zijn tot de conclusie gekomen dat zij een viscongres zoals voorheen de beheerdersbijeenkomst niet meer te willen organiseren. De opkomst viel toentertijd namelijk tegen. Het zou veel mooier zijn als het organiseren van een viscongres breder gedragen kan worden waardoor het opzetten van inhoudelijke onderwerpen gemakkelijker verloopt en de opkomst kan worden vergroot. Martine Leewis zal met de afdeling communicatie van Rijnland kijken wat de mogelijkheden zijn voor het organiseren van een viscongres al dan niet in gezamenlijkheid of los van VBC. Afgesproken is om tijdens de eerstvolgende VBC vergadering helderheid te hebben hoe verder te gaan. Pilot loodverlies Sportvisserij Nederland, Rijnland en VBC willen daar graag wat aan doen. Afgesproken is dat aan Sportvisserij Nederland zal worden gevraagd welke hulp zij van VBC Rijnland nodig hebben om ervoor te zorgen dat de sportvisser in Rijnland voorop loopt door loodvrij te vissen. Dit kan dan tijdens de eerstvolgende vergadering opnieuw worden geagendeerd.

5 4. Verslagen Lidmaatschap Leiden Hengelsportvereniging Hengelsportvereniging Leiden zou graag deel willen nemen aan de VBC vergaderingen. De huidige samenstelling is het in verleden tot stand gekomen en toen was er afgesproken; twee afgevaardigden van Mid-West en twee voor Zuid- West Nederland en twee beroepskrachten van de federatie en tot slot twee vertegenwoordigers van de hengelsportvereniging. Er is geen bezwaar om Hengelsportvereniging Leiden of een andere verenigingen toe te laten maar wel als de balans aan deze bestuurstafel veranderd. Er zijn nu 4 beroeps- en 4 sportvisvertegenwoordigers lid van het VBC bestuur. Als Hengelsportvereniging Leiden ervaart dat zij te weinig betrokken worden en niet goed op de hoogte worden gehouden dan is dat aan de federatie om hun rol goed op te pakken, en niet aan de VBC. Afgesproken is dat aan alle leden van de VBC gevraagd zal worden of zij interesse hebben om agenda-lid te worden zodat zij de agenda van de vergaderingen ontvangen en of zij eventueel betrokken willen worden bij de onderwerpen die aan bod komen en indien men graag onderwerpen wil bespreken of onder de aandacht wil brengen dan is dat mogelijk door middel van het inbrengen van een agendapunt. Afgesproken is dat Hengelsportvereniging Leiden gevraagd zal worden om het Masterplan uitzetten karpers in een VBC vergadering van mei te presenteren. Verslag 21e VBC Rijnland vergadering 25 november 2015 Verslag van VBC Rijnland vergadering 25 november 2015 is unaniem akkoord. Acties Acties 131, 142, 151, 153, 154 en 161 zijn afgehandeld en kunnen van de lijst worden verwijderd. Actie 149, Position Paper vis is klaar en kan worden meegestuurd met het verslag van deze vergadering. Verslag ALV VBC Rijnland 16 december 2015 Bijlage 3 Verslag van ALV VBC Rijnland 16 december 2015 is unaniem akkoord en kan worden toegestuurd naar alle leden van desbetreffende vergadering. 5. Rondvraag Rutger Meijer, hoe zit het precies met de kostenpost van het secretariaat? Is dat het bedrag wat is vastgesteld tijdens de laatste plenaire vergadering? De kosten voor het extern laten voeren van het secretariaat zijn ten opzichte van het vorige jaar gelijk gebleven. Koen Mathot, het Leids Visreservaat zou graag een presentatie willen geven. Is daar interesse voor?

6 Het is prima om een presentatie tijdens de plenaire vergadering aan het einde van het jaar te agenderen. Koen Mathot, het Leids Visreservaat doet ook aan zaklamp-vissen in het donker in de Leidse binnenwateren. Zijn er gegadigden die daar bij aanwezig willen zijn? 6. Sluiting Ja dat is leuk. Laten we dat 25 mei a.s. proberen te regelen. Martine Leewis zal een voorstel doen en een locatie om te vergaderen zoeken zodat vooraf of aansluitend de vergadering deelgenomen kan worden aan het zaklamp-vissen/ nachtvissen. De eerstvolgende VBC vergadering staat gepland op woensdag 25 mei a.s. Definitieve locatie zal t.z.t. nog worden bekend gemaakt.

7 Nr. Datum Onderwerp Status Gereed van / voor Actiehouder Overzicht maken schatting aantal karpers n.a.v. de spiegelkarperprojecten binnen Rijnlands beheergebied rond (inz. karper nota) i.c.m. uitzetplan Leidse Karper Commissie Mei 2016 Ton van der Spiegel Rutger Meijer Interview samenwerking sport- en beroepsvissers Jorke Wessels, trainee Sportvisserij Mid-West NL 148 Jaarlijks evalueren baggeren en maaien ivm Koen Mathot klachten en uitvoering door aannemers Position Paper vis binnen Rijnland, ter info Koen Mathot, afgehandeld, opgestuurd naar desiree Viscongres in Leiden, contact met bureau Koen i.s.m. Ton van der Spiegel en Hans van der Laan, afgehandeld Huurovereenkomst aanpassen en Koen Mathot onderbouwing tarieven voor ALV december Maatregel 1 VBC programma: Kaart opstellen met paai- en opgroeigebieden voor vis. Voorbeeld Leendert de Boerspolder Ton van der Spiegel Ton van der Spiegel gaat een voorstel maken wat precies de bedoeling is incl. de verwachte kosten en dat agenderen tijdens de eerstvolgende vergadering. Koen Mathot zal Ton van der Spiegel de lijst met acties doorgeven zodat hij daarmee aan de slag kan gaan. Verder kan dit punt tijdens de eerstvolgende vergadering worden geagendeerd om de eerste aanzet te bekijken en te beoordelen Maatregel 2 VBC programma: Project beperken predatie aalscholver door inrichtingsmaatregelen waterlichamen. afgehandeld, Koen website KRW wateren naar Ton van der Spiegel gestuurd. Desiree 2016 Actie sportvisserij, Ton van der Spiegel en Rutger Meijer

8 Kaarten maken waar aalscholvers zitten. Afgesproken is dat dit punt tijdens de eerstvolgende vergadering wordt geagendeerd zodat ook hier de eerst aanzet kan worden bekeken en beoordeeld Maatregel 3 VBC programma: structureel bij inrichtings- en beheersmaatregelen een risico-inventarisatie uitvoeren voor vis Knelpunten aangeven paaiplaatsen Maatregel 4 VBC programma: Afspraken vismonitoring vastleggen binnen VBC (planning, inzet vrijwilligers, visrechthebbende, trendanalyse en gebruik HVR), koppeling van spiegelkarper projecten aan KRW monitoring Maatregel 5 VBC programma: SN Aan de hand van onderzoek SN naar aangepaste visplaatsen, vismogelijkhedenmindervalide sportvisser verbeteren Maatregel 6 VBC Programma: Viscongres organiseren Informatie inzake de wereld vismigratiedag s/32-vis/ mei-2016-wereldvismigratiedag plaatsen op de website van VBC Afgesproken is dat einde van het seizoen een overzicht van de meldingen over maaien zal worden geagendeerd ter informatie Bart Schaub gaat regelen dat Martine Leewis een keer kan meekijken bij de Desiree Koen Mathot, on hold vanwege kaart met opgroei gebieden Sjors van Veen 2016 Koen Mathot 2016 Tom van der Spiegel 2016 Koen Mathot i.s.m. Ton van der Spiegel en Hans, van der Laan afgehandeld Desiree da Silva Passos 2 nov 2016 Desiree da Silva Passos Bart Schaub

9 monitoring Wijzigen Convenant, eerst nog even wachten op input VBC Schieland Martine Leewis zal met de afdeling communicatie van Rijnland kijken wat de mogelijkheden zijn voor het organiseren van een viscongres al dan niet in gezamenlijkheid of los van VBC. Viscongres tijdens de eerstvolgende VBC agenderen Afgesproken is dat aan Sportvisserij Nederland zal worden gevraagd welke hulp zij van VBC Rijnland nodig hebben om ervoor te zorgen dat de sportvisser in Rijnland voorop loopt door loodvrij te vissen. Allen Martine Leewis Desiree da Silva Passos Federatie Zuid west komt met een idee, dat bespreken volgende VBC, pilot viswedstrijd. Dit kan dan tijdens de eerstvolgende Desiree da Silva Passos vergadering opnieuw worden geagendeerd Afgesproken is dat aan alle leden van de Wiegert Dulfer & Desiree da VBC gevraagd zal worden of zij interesse Silva Passos hebben om agenda-lid te worden zodat zij de agenda van de vergaderingen ontvangen en of zij eventueel betrokken willen worden bij de onderwerpen die aan bod komen en indien men graag onderwerpen wil bespreken of onder de aandacht wil brengen dan is dat mogelijk door middel van het inbrengen van een agendapunt Afgesproken is dat Hengelsportvereniging dit moet sportvisserij doen, Leiden gevraagd zal worden om het federatie zuidwest, Rutger Masterplan uitzetten karpers in een VBC Meijer vergadering van mei te presenteren Agenderen van een presentatie van Leids Einde jaar tijdens Desiree da Silva Passos

10 visfederatie tijdens de plenaire vergadering einde Vergaderlocatie voor 25 mei zoeken naar aanleiding van het inplannen nachtvissen in Leiden plenaire vergadering Martine Leewis

Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter. Sportvisserij MidWest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL

Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter. Sportvisserij MidWest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL Verslag 21e overleg VBC Rijnland Datum 25 november 2015 Locatie HHR Rijnland Aanwezig Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter Koen Mathot secretaris Martine Leewis Hoogheemraadschap van Rijnland Rutger

Nadere informatie

John Steegh opent de vergadering en er is een korte voorstelronde.

John Steegh opent de vergadering en er is een korte voorstelronde. Werkcomité VBC Rijnland, nummer 25, 17 mei 2017 gast: Roel van der Plas t.b.v. agendapunt 3.4 1. Opening en vaststellen agenda John Steegh opent de vergadering en er is een korte voorstelronde. John Steegh,

Nadere informatie

Verslag 17e overleg VBC Rijnland

Verslag 17e overleg VBC Rijnland Verslag 17e overleg VBC Rijnland Datum : 22 september2014 Locatie : HHR Rijnland Aanwezig: Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter Hans van der Laan Koen Mathot Marian Res onafhankelijk secretaris verslag

Nadere informatie

Aanwezig Hans van der Laan Beroepsvisser Hoogheemraadschap van Rijnland. Sportvisserij MidWest Nederland. Vertegenwoordiger beroepsvissers Tom

Aanwezig Hans van der Laan Beroepsvisser Hoogheemraadschap van Rijnland. Sportvisserij MidWest Nederland. Vertegenwoordiger beroepsvissers Tom Verslag 19e overleg VBC Rijnland Datum 24 maart 2015 Locatie HHR Rijnland Aanwezig Hans van der Laan Beroepsvisser Hoogheemraadschap van Rijnland Hans Schouffoer Hoogheemraadschap van Rijnland Peter Slats

Nadere informatie

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014

Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Verslag Werkcomité vergadering 10 april 2014 Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag 14e overleg VBC Rijnland

Verslag 14e overleg VBC Rijnland Verslag 14e overleg VBC Rijnland Datum : 12 september 2013 Locatie : HHR Rijnland Aanwezig: Chiel Amkreutz Goudse Hengelaarsvereniging Viswaterpachting Jarno Deen Koos van Egmond Ed van Egmond Hans van

Nadere informatie

Verslag 16e overleg VBC Rijnland

Verslag 16e overleg VBC Rijnland Verslag 16e overleg VBC Rijnland Datum : 12 maart 2014 Locatie : HHR Rijnland Aanwezig: Wiegert Dulfer onafhankelijk voorzitter Hans van der Laan Beroepsvisser Koen Mathot Marian Res onafhankelijk secretaris

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland

Plan van Aanpak. Opstellen Visplan VBC Rijnland Plan van Aanpak Opstellen Visplan Rijnland - Inleiding - Inhoudsopgave Plan van Aanpak... Inleiding.... Aanleiding.... Leeswijzer... Doel en resultaat.... Doelen.... Resultaten... Visplan.... Opzet Visplan....

Nadere informatie

Visplan R&IJ. Stand van zaken. Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland

Visplan R&IJ. Stand van zaken. Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Visplan R&IJ Stand van zaken Door Frank Bosman Hengelsport Federatie Midden Nederland Inhoud Visplan Hfdst 2. Hfdst 3. Hfdst 4. Hfdst 5. Hfdst 6. Huidige situatie gebied en beleid Huidige situatie visserij,

Nadere informatie

Concept verslag Werkcomité vergadering 6 oktober 2015

Concept verslag Werkcomité vergadering 6 oktober 2015 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Martin Hoorweg Leijenseweg 115, 3721 BC Bilthoven Tel: 030-6058442, Email: hoorweg@sportvisserijnederland.nl Concept verslag Werkcomité vergadering

Nadere informatie

Verslag Werkcomité vergadering dd. 24 januari 2013

Verslag Werkcomité vergadering dd. 24 januari 2013 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Caroline Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Verslag Werkcomité vergadering dd. 24 januari

Nadere informatie

Verslag 2e overleg VBC Rijnland

Verslag 2e overleg VBC Rijnland Verslag 2e overleg VBC Rijnland Datum : 27 juni 2011 Locatie : Kantoor te Leiden Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Ard Verheijen Sportvisserij Zuidwest Nederland Ton vd Spiegel s Gravenhaagse

Nadere informatie

Verslag 1e overleg VBC Rijnland

Verslag 1e overleg VBC Rijnland Verslag 1e overleg VBC Rijnland Datum : 26 april 2011 Locatie : Kantoor te Leiden Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Ard Verheijen Sportvisserij Zuidwest Nederland Ton vd Spiegel s Gravenhaagse

Nadere informatie

Verslag Werkcomité vergadering 5 juni 2014

Verslag Werkcomité vergadering 5 juni 2014 Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Caroline Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Verslag Werkcomité vergadering 5 juni 2014 Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag 13e overleg VBC Rijnland

Verslag 13e overleg VBC Rijnland Verslag 13e overleg VBC Rijnland Datum : 20 juni 2013 Locatie : HHR Rijnland Aanwezig: Jarno Deen Hans van der Laan Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Marian Res onafhankelijk secretaris verslag

Nadere informatie

Verslag 10e overleg VBC Rijnland

Verslag 10e overleg VBC Rijnland Verslag 10e overleg VBC Rijnland Datum : 11 december 2012 Locatie : Raadhuisplein 9 te Hoofddorp Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Martin Hoorweg Sportvisserij Nederland verslag Ard Verheijen

Nadere informatie

Verslag 7e overleg VBC Rijnland

Verslag 7e overleg VBC Rijnland Verslag 7e overleg VBC Rijnland Datum : 26 april 2012 Locatie : Westeinder Paviljoen te Kudelstaart Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Martin Hoorweg Sportvisserij Nederland verslag Ard

Nadere informatie

Verslag 11e overleg VBC Rijnland

Verslag 11e overleg VBC Rijnland Verslag 11e overleg VBC Rijnland Datum : 26 februari 2013 Locatie : HHR Rijnland Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Martin Hoorweg Sportvisserij Nederland Chiel Amkreutz Goudse Hengelaarsvereniging

Nadere informatie

Verslag 4e overleg VBC Rijnland Datum : 19 oktober 2011 Locatie : Hoogheemraadschap Rijnland te Leiden

Verslag 4e overleg VBC Rijnland Datum : 19 oktober 2011 Locatie : Hoogheemraadschap Rijnland te Leiden Verslag 4e overleg VBC Rijnland Datum : 19 oktober Locatie : Hoogheemraadschap Rijnland te Leiden Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Ard Verheijen SportvisserijZuidwest Nederland Tom Voorhamm

Nadere informatie

Verslag 3e overleg VBC Rijnland

Verslag 3e overleg VBC Rijnland Verslag 3e overleg VBC Rijnland Datum : 5 september 2011 Locatie : Ichtuskerk te Reeuwijk Aanwezig: Walter Menkveld onafhankelijk voorzitter Ard Verheijen Sportvisserij Zuidwest Nederland Ton vd Spiegel

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

Overeenkomst tot oprichting van een visstandbeheercommissie voor het beheergebied van Hoogheemraadschap van Rijnland (VBC Rijnland)

Overeenkomst tot oprichting van een visstandbeheercommissie voor het beheergebied van Hoogheemraadschap van Rijnland (VBC Rijnland) Overeenkomst tot oprichting van een visstandbeheercommissie voor het beheergebied van Hoogheemraadschap van Rijnland (VBC Rijnland) Beroepsvisserij, sportvisserij en hoogheemraadschapschap; alle drie hebben

Nadere informatie

Sportvisserij Zuidwest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL. beroepsvisser Haarlemmermeerpolder

Sportvisserij Zuidwest Nederland. Trainee Sportvisserij Midwest NL. beroepsvisser Haarlemmermeerpolder Verslag 23e verleg VBC Rijnland Datum 25 mei 2016 Lcatie HHR Rijnland Aanwezig Ken Matht secretaris Martine Leewis Hgheemraadschap van Rijnland Rutger Meijer Sprtvisserij Zuidwest Nederland Peter Slats

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011

Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 14 NOVEMBER 2011 1 Agenda algemene ledenvergadering 14 november 2011 1. Opening door de voorzitter en mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 11 april 2011.

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Eddy Lammens, RWS WVL

Eddy Lammens, RWS WVL RWS Water, Verkeer en Leefomgeving Uitzetten en onttrekken van vis Waar komen we vandaan, waar gaan we naar toe? Eddy Lammens, RWS WVL 1 9-5-201212-4-20128-912-4-20128-9 November 2011 Waarom is dit thema

Nadere informatie

HSV Ons Genoegen-Almere.

HSV Ons Genoegen-Almere. HSV Ons Genoegen- Almere Postbus 30208 1303 AE Almere bestuur@hsvog.nl Verslag van de algemene ledenvergadering van. Datum: 18 december 2014 Notulen: Jos Holla Aanwezig: 28 leden, presentielijst aanwezig

Nadere informatie

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018

Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Actie en besluitenlijst vergadering Datum: 13 december 2018 Aanwezig: Bram Schloesser, Marc van der Meulen, Stephan Gerards, Chantal Pijls, Angèle Gubbels en Ron van Wessel Afwezig: Abe Brouns Gast: Andrew

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Hoogheemraadschap van Delfland. Integrale nota Vis. Nota van beantwoording en wijziging

Hoogheemraadschap van Delfland. Integrale nota Vis. Nota van beantwoording en wijziging Hoogheemraadschap van Delfland Integrale nota Vis Nota van beantwoording en wijziging Beantwoording ingekomen zienswijze en ambtshalve wijzigingen op de Integrale nota Vis Status: Definitief Datum: 10

Nadere informatie

Enquête waterplanten en sportvisserij

Enquête waterplanten en sportvisserij Sportvisserij Nederland Leijenseweg 115, 37 AD Bilthoven T. -584 www.sportvisserijnederland.nl Rapport (exclusief bijlagen) Enquête waterplanten en sportvisserij Omvang van het probleem en probleemlocaties

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Voorstel bijvangstenregeling

Voorstel bijvangstenregeling Voorstel bijvangstenregeling 2017-2018 Opgesteld voor: Algemene Ledenvergadering Sportvisserij Fryslân Opgesteld namens: Algemeen Bestuur Opgesteld door: Kantoor Onderwerp: Bijvangstenregeling 2017-2018

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN Datum 11 februari 2016 Aanwezig Afwezig MK Afwezig ZK Voorzitter Notulen Andries Boschker, Marja Assinck, Anke Cuppers, Peter van Uden, Inez Vallenduuk, Annie

Nadere informatie

Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan besproken.

Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan besproken. Verslag Dagelijks Bestuur KleinLef Woensdag 18 november 2015 09.00 11.00 uur Huurcommissie, Turfmarkt 104, Den Haag 1. Opening Pim opent de vergadering. Aansluitend aan de vergadering wordt het jaarplan

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje

Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om uur bij het Heuveltje Notulen bestuursvergadering Dorpsraad Beek Loerbeek d.d. 12 september 2016 om 20.00 uur bij het Heuveltje Aanwezig: Hans Hofs, Anita Derksen, Ellen van Hierden, Anita Gerritsen, Susan Dikker, Carlo Heuveling,

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (voorzitter), mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, J.B. Uit den Boogaard,, R. van Netten

Nadere informatie

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg.

Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Verslag van het 1 e Regio Zuid management overleg. Aanwezig: Gerard Oostveen (Arbeidsinspectie), Jeroen Meijering (Veiligheidsregio Zeeland), Hans van Mensvoort (Brandweer Noord/Midden en West-Brabant),

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 21 december 2017 Agenda: 1. Opening 2. Terugkoppeling koude opnames 3. Uitgangspunten (technisch en sociaal) 4. Verslag vorige bijeenkomst

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 20 oktober 2015 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Tijs (voorzitter) Ronald Theuns, Ben Kusters, Femke van Roozendaal, Mona Boelhouwers, Francy Derijck, van den Born, Babette

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 9maart 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Frits Hoff(directeur), Ton Vromen

Nadere informatie

Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010. Andre Nooteboom (heemraad)

Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010. Andre Nooteboom (heemraad) Orientatieavond VBC-Veluwe 7 oktober 2010 Andre Nooteboom (heemraad) Doelstellingen avond Elkaar meenemen in oprichtingsproces VBC-Veluwe Zorgen voor draagvlak en enthousiasme Kennis en informatie overdracht

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving)

Afwezig:Marielle Aendenroomer (met kennisgeving), OV De Bezige Bijtjes (met kennisgeving) Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 10 november 2016 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Geerten van Eldik, Carlien Schouten G: Els Breukers (eerste deel) Directie: Frits Hoff SOMOR: Arjen

Nadere informatie

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015

SWOT Analyse. Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 SWOT Analyse Hengelsportvereniging Ons Genoegen Schinnen Maart 2015 Visie en beleid Visie en beleid: De komende jaren gaat het bestuur een lange termijn planning maken, om te borgen dat we nog lang de

Nadere informatie

agendapunt 3.b.2 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Datum 21 december 2010 Afstemming Bijlagen 6 Zaaknummer 19727

agendapunt 3.b.2 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Datum 21 december 2010 Afstemming Bijlagen 6 Zaaknummer 19727 agendapunt 3.b.2 861558 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden STAND VAN ZAKEN VISRECHT Portefeuillehouder Woorst, I.J.A. ter Datum 21 december 2010 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming Bijlagen

Nadere informatie

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11)

Yvette van den Broek, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Aanwezig: Cc:, Petra Wouters Wijs, Stephanie Bol Thea Zuiderduin en Saskia de Vos (tot en met agenda punt 11) Archief Notulen MR-vergadering op 25-01-2016 1. Opening Twee extra agendapunten worden door

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem

Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem Verslag Regio-overleg Noord&West 28 februari 2012 te Haarlem Aanwezig: Hengelsportvereniging Naam Hengelsportvereniging Naam Amsterdamse HV G. Veldhuisen HSV Velsen J. Oomen A. Van der Velden L. Noordzij

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

~!~!~ Ministerie van lnfrasrrucruur en Milieu

~!~!~ Ministerie van lnfrasrrucruur en Milieu ti Rijkswaterstaat ~!~!~ Ministerie van lnfrasrrucruur en Milieu verslag Verslag van bespreking Deelnemers 6 e Voortgangsoverleg Oesterdam Zuid Contract 31051225 5 juli 2012 Peter den Otter (Zeeweringen)

Nadere informatie

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.);

Ans Smits (vz); Marcel Vis (sec); Hans van Duren; Willie Pluijm; Miranda Vugts (Regio- Politie B.O.S.); NOTULEN Bewonersoverleg De Leeuwerik K.v.K. 56652739 Klompenmaker 42 5683 NE Best secretaris@bodeleeuwerik.nl www.bodeleeuwerik.nl Locatie: Datum: Aanwezig: Afwezig: De Boei, Leemkuilen 101, 5683 BT Best

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

EVALUATIE KRW-VISMAATLATTEN : zienswijze Sportvisserij Nederland. J. Quak Hoofd cluster Kennis en informatie

EVALUATIE KRW-VISMAATLATTEN : zienswijze Sportvisserij Nederland. J. Quak Hoofd cluster Kennis en informatie EVALUATIE KRW-VISMAATLATTEN : zienswijze Sportvisserij Nederland J. Quak Hoofd cluster Kennis en informatie Opbouw Belang KRW sportvisserij Sportvisserij Nederland Onderzoek TAUW Uitkomsten discussiebijeenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

Basiscursus Viswaterbeheer. Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland

Basiscursus Viswaterbeheer. Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland Basiscursus Viswaterbeheer Bert Zoetemeyer Gerwin Gerlach Sportvisserij Nederland Opdracht 1 a. Kies welk water voor jouw vereniging het belangrijkste viswater is b. Motiveer waarom dit zo is c. Meld dit

Nadere informatie

Concept Verslag Plenaire vergadering dd. 7 november 2013 (met actiepunten)

Concept Verslag Plenaire vergadering dd. 7 november 2013 (met actiepunten) Visstandbeheercommissie De Stichtse Rijnlanden Secretaris: Caroline Hofman Stoombootweg 39, 1035 TT Amsterdam Tel: 020-6828040, Email: hofman@aquamarien.nl Concept Verslag Plenaire vergadering dd. 7 november

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer

Contactdag Bestuursleden VISMA 2014. Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Contactdag Bestuursleden VISMA 2014 Onno Terlouw & Bert Zoetemeyer Onderwerpen Ontwikkeling ledental - VISpas 2013/14 VISpascampagne 2014 Wedstrijdjaar 2014 Sportvisserij in de media Visstandbeheer Controle

Nadere informatie

Visplan naam water. Eventueel een ondertitel. Illustratie. Eventueel het logo van de VBC

Visplan naam water. Eventueel een ondertitel. Illustratie. Eventueel het logo van de VBC VBC Visplan naam water Eventueel een ondertitel Illustratie Eventueel het logo van de VBC Statuspagina Titel Samenstelling E-mail Homepage Visplan naam water VBC Adresgegevens Bibliografische referentie:

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden Algemene ledenvergadering H.S.V. De Snoekbaars Datum: 10-03-2016 Voorzitter Notulist Freek v. Emst Secretaris Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden F. van Emst X Voorzitter

Nadere informatie

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk:

Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Aan: Leden FR-TNW Van: Secretaris FR-TNW Uw kenmerk: Ons kenmerk: TNW/FR/KvdS/201705-11 Telefoon: 06 12729830 Fax: - e-mail: k.m.vandersluijs@student.utwente.nl Datum 11 mei 2017 Betreft Notulen vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze

Programma. 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân. 20:30 Korte pauze Programma 19:30 Welkom + voorstelronde Sake van der Meer 20:00 Introductie Beleidsplan Sv Fryslân 20:30 Korte pauze Harrie Holtman 20:45 Inleiding + workshop: de HSV scan Bert Zoetemeyer 21:00 Workshop:

Nadere informatie

Hengelsportvereniging Ons Genoegen - Schinnen

Hengelsportvereniging Ons Genoegen - Schinnen Verslag Algemene ledenvergadering 29-03-2019 08-04-2019 Aanwezig en afwezig: 19 personen aanwezig (inclusief 5 bestuursleden) en 6 leden afgemeld. 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Bijzondere ALV Biesboschfedera4e

Bijzondere ALV Biesboschfedera4e De Biesbosch verdient het Project Toekomst Waterrecreatie Bijzondere ALV Biesboschfederae Agenda 1. Welkomstwoord 2. Mededelingen. Presentatie door Gertjan Pap. Discussie. Stemming. Rondvraag 7. Sluiting

Nadere informatie

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom.

Lidwien Vos (directie) (schuift om 21:00 uur aan) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering met een woord van welkom. Notulen van de mr-vergadering op 12 juni 2017 Aanwezigen: Jasper de Bock (interim-voorzitter MR) Lotte van Deursen Rene Glas Bas de Groot Marco van Leeuwen Laura Lijf-Versteeg Diederik Miedema Lidwien

Nadere informatie

Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart

Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart Beheerplannen Sportvisserij Op de Kaart Locatie: Vereniging: Vorden HSV de Snoekbaars Versie: 2 Auteur: Rinus Robaard - Hengelsport Federatie Midden Nederland Inhoudsopgave 1.Inleiding pag. 3 2.Locaties

Nadere informatie

AGENDAPUNT 10. Onderwerp: Beleidsnota visstandbeheer Nummer: Voorstel. Stelt het college u voor om

AGENDAPUNT 10. Onderwerp: Beleidsnota visstandbeheer Nummer: Voorstel. Stelt het college u voor om VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 10 Onderwerp: Beleidsnota visstandbeheer Nummer: 267203 In D&H: 23-02-2010 Steller: P.G.M. Heuts In Cie: BMZ Telefoonnummer: 030 6345777 SKK 25-03-2010 Afdeling:

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol Bijlage 1 bij agendapunt 4 voor de AB-vergadering van 20 november 2014 NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol ONDERWERP: Concept verslag van de vergadering

Nadere informatie

Notulen vergadering MR

Notulen vergadering MR Notulen MR Vergaderdatum: 21-11-2017 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Secretaris: Bas Notulist: Aanwezig Afwezig Ad Buckens Ad Buckens, Arianne Thijssen, Bas van Dijck, Femke

Nadere informatie

Karperproject Noord-Willemskanaal Onderzoek naar de verspreiding van karpers in een groot boezemkanaal

Karperproject Noord-Willemskanaal Onderzoek naar de verspreiding van karpers in een groot boezemkanaal Karperproject Noord-Willemskanaal Onderzoek naar de verspreiding van karpers in een groot boezemkanaal Peter Paul Schollema Vissennetwerk 25 November 2016 Aanleiding De Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

5. Andere schooltijden, voorstel keuze continurooster

5. Andere schooltijden, voorstel keuze continurooster Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel, Marian Sempel, Petra Spijkerman, Marian Pronk, Mirjam Post,Johan Nekkers, Martin Buitink, Peter Messerschmidt, Maryse van Assenbergh, Simone Schreurs, Ria

Nadere informatie

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010

Omvang van de Nederlandse sportvisserij, in 2010 Indicator 23 september 2011 U bekijkt op dit moment een archiefversie van deze indicator. De actuele indicatorversie met recentere gegevens kunt u via deze link [1] bekijken. In Nederland zijn ruim een

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Friese Vis met Beleid

Friese Vis met Beleid Friese Vis met Beleid Beleid Visstandbeheer in relatie tot de ecologische waterkwaliteit Nico Broodbakker Coördinator uitvoering KRW-maatregelen, visbeleid & vismigratie Beleidsuitgangspunten visstandbeheer

Nadere informatie

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas VERSLAG Vergadering: Medenzeggenschapsraad Nutsschool Zorgvliet Datum: Donderdag 25 september 2014 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: School Aanwezig: Peter Molog,

Nadere informatie

AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: uur

AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: uur AGENDA REGIETEAM RADEN LAND VAN CUIJK 14 DECEMBER 2011 Locatie: Cuijk (raadzaal) Aanvang: 20.00 uur Nr. Agendapunt en voorstel Toelichting 1 Opening De heer Siroen (Cuijk) opent, als raadslid van de gastgemeente,

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen Algemene ledenvergadering 16 mei 2017 Sportvisserij Oost-Nederland Raalte 1. Opening 3 deel 1 ALV 16 mei 2017 1. Opening 2. Jubilarissen, Kampioenen Wedstrijdvissen en Kampioen IJsvissen 2017 3. Notulen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 september 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 september 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 september 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen N Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour N Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk

Notulen ledenvergadering vrijdag in de Treemter Balk Notulen ledenvergadering vrijdag 16-03-2018 in de Treemter Balk Aanwezig deze avond: 5 bestuursleden en 9 leden. Afwezig met kennisgeving de heren J. Bruinsma, H. Keuning, M. Schram en O. Schram. 1. Opening

Nadere informatie

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra

VISMA 2014. Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014. Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra VISMA 2014 Rotterdam Ahoy, 28 maart 2014 Toine Aarts George Hampsink Frans Boonstra INHOUD 7 jaar de VISpas Online VISpas Bestelmodule VISpas Campagne vanaf 24 april Visplanner update Stijgers en Dalers,

Nadere informatie

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag)

Namens de gemeente Wethouder Johan Lalieu (vz) Karin Peeters (accountmanager Bedrijven; verslag) Verslag Betreft: Het Horecaoverleg Gemeente Maasgouw Van: Karin Peeters Onderwerp: Vergadering dd. 14 oktober 2015 Aanwezig: Namens bestuur Koninklijke Horeca Maasgouw: René Broen Luc van Engelen Nicole

Nadere informatie

Aanleg van een vissteiger of visstoep

Aanleg van een vissteiger of visstoep Aanleg van een vissteiger of visstoep Nederland is een paradijs voor sportvissers. Er is een overvloed aan viswater met een aantrekkelijke visstand. Helaas zijn grote delen van het Nederlandse viswater

Nadere informatie

Uitzetten (en onttrekken) in Noord-Brabant

Uitzetten (en onttrekken) in Noord-Brabant Uitzetten (en onttrekken) in Noord-Brabant Marco Beers Waterschap Brabantse Delta 28 november 2013 1 Inleiding Visserijbeleid in Noord-Brabant Brabantse keuzeklapper (in ontwikkeling) VBC s Visplan Brabantse

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

Publiek/Gasten : Hans van Hoenselaar, Sanne van der Drift, Carin Wüstefeld

Publiek/Gasten : Hans van Hoenselaar, Sanne van der Drift, Carin Wüstefeld Verslag van de vergadering van de Participatieraad (PR) van de Gemeente Overbetuwe d.d. 1 februari 2019 tijd: 9:30 12:00 uur in het Gemeentehuis te Elst Aanwezig: Leden: Roel Keuken (voorzitter), Gerrit

Nadere informatie