BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN"

Transcriptie

1 BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Indiener(s) mevrouw J. van den Bergh raadslid PvdA Dordrecht/plv. Drechtraadslid Vraag voor college Dordrecht en Drechtstedenbestuur Datum 24 februari 2012 Onderwerp Art. 40 vragen over het al of niet nog formeel aandeelhouder zijn in de ROM-D van mevrouw J. van den Bergh namens de gemeente Dordrecht Toelichting Geacht college en Drechtstedenbestuur, In de vorige raadsperiode was ik als raadslid namens Dordrecht aandeelhouder in de ROM-D. In de nieuwe structuur waartoe is besloten in 2009 zouden de Drechtsteden als 1 aandeelhouder optreden en Dordrecht niet langer meer vertegenwoordigd zijn via een raadslid. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 is mij verzocht nog eenmaal de aandeelhoudersvergadering bij te wonen i.v.m. het vaststellen van de jaarstukken, omdat de nieuwe structuur nog niet was gerealiseerd, maar dit zou spoedig volgen. Het was dan ook niet nodig een nieuw lid te benoemen, omdat het slechts eenmalig zou zijn. Een jaar later werd ik opnieuw gebeld, met hetzelfde verzoek. Het bleek dat de nieuwe structuur nog altijd niet was gerealiseerd. In mei 2011 werd er opnieuw in de aandeelhoudersvergadering nu echt definitief afscheid genomen van de oude aandeelhouders. De nieuwe structuur trad snel in werking. Voor mij was daarmee de zaak afgesloten, en ik leefde in de veronderstelling dat ik niet langer Dordrecht vertegenwoordigde in de ROM-D als aandeelhouder. Mijn rol als aandeelhouder was in deze raadsperiode niet beoogd. Het zou alleen nog een functie hebben in een eenmalige aandeelhoudersvergadering in 2010 in de overgang naar de nieuwe situatie. Ik heb dan ook part noch deel gehad aan de discussie en de afspraken betreffende de Noordoevers. Tot mijn grote verbazing werd in het debat over de ROM-D/NOORDOEVERS in de raadsvergadering van Dordrecht van dinsdag 21 februari 2012 mijn naam genoemd bij de vraag wie er nu eigenlijk aandeelhouders waren. Want ik wist niet beter dan dat mijn positie als aandeelhouder al lang was beëindigd. Maar op die vraag kwam geen duidelijkheid. Nu duidelijkheid hierover verschaffen is mijns inziens nodig, gezien de ook door uzelf steeds benadrukte urgentie van de verdere besluitvorming en de discussie in de Drechtraad van 6 maart a.s. Graag ontvang ik dan ook langs deze (wellicht ongebruikelijke) weg vóór 6 maart 2012 de antwoorden op de volgende vragen:

2 In de oude structuur waren de afzonderlijke Drechtsteden aandeelhouders in de ROM-D. In de nieuwe structuur (afgesproken in 2009) treedt het DSB als een aandeelhouder op, na overdracht van de volmachten van de afzonderlijke gemeenten. Is deze nieuwe structuur inmiddels gerealiseerd en juridisch geformaliseerd? Zo nee, wat is hiervan de reden? Antwoord Juni 2011 zijn in een gecombineerde aandeelhoudersvergadering de vertegenwoordigers van de aandeelhouders van ROM-D Holding, ROM-D Beheer en ROM-D CV bijeengeweest. In die vergadering is inderdaad de mededeling gedaan dat dat de laatste maal zou zijn dat de vertegenwoordigers van de aandeelhouders in die samenstelling in vergadering bijeen zouden zijn. De formele juridische beëindiging van de vennotenposities van de vertegenwoordigers van de aandeelhouders uit de oude structuur moest nog wel plaatsvinden, met een formeel te ondertekenen besluit door de vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Dit laatste is inderdaad nog niet gebeurd. De vertegenwoordigers van de aandeelhouders zijn dus tot het moment van ondertekening van het beëindigingsformulier nog vennoot, maar hierbij is nadrukkelijk aan te geven dat dit inmiddels slechts een papieren positie is. In 2010 heeft het Drechtstedenbestuur aan de colleges, conform de in de beslisnotitie 2009 vastgelegde nieuwe situatie, het verzoek voorgelegd het Drechtstedenbestuur aan te wijzen als gemachtigde van de gemeente in de AvA s van de ROM-D. Bij de vaststelling van de beslisnotitie in 2009 heeft de Drechtraad besloten tot de in die notitie opgenomen wijzigingen in de aandeelhoudersconstructie van de ROM-D. In de periode tot nu is de feitelijke aansturing van de ROM-D al op die nieuwe situatie geënt, en deze zal met de punten uit de nu voorliggende voorstellen over project Noordoevers-Transformatiezone en ROM-D, verder versterkt worden. De voorstellen over de gefaseerde doorontwikkeling en loskoppeling van de ROM-D van project Noordoevers-Transformatiezone, en over de ROM-D zijn, vanuit die feitelijke nieuwe verantwoordelijkheidstoedeling, door het Drechtstedenbestuur inhoudelijk voorbereid, en heeft deze vervolgens ter besluitvorming en kennisneming voorgelegd aan de aandeelhouders binnen de Drechtsteden, de individuele gemeenten. Dit betekent tegelijkertijd dat de huidige vertegenwoordigers van de aandeelhouders, die immers nog voortkomen vanuit de situatie van vóór de beslisnotitie, niet betrokken zijn in het voorbereidingsproces van deze voorstellen, en zich dan ook niet verantwoordelijk hoeven noch kunnen te voelen voor het in procedure brengen ervan. Voor de zomerperiode 2012 zal de juridische afhechting plaats hebben gevonden. Nogmaals wordt hierbij nadrukkelijk aangegeven dat dit slechts een formaliteit is en conform de besluiten uit de beslisnotitie van Het betreft dus geen inhoudelijke wijziging van de aansturing van de ROM-D, maar slechts inlossing van hetgeen waartoe de Drechtraad heeft besloten en opdracht heeft gegeven.

3 Wie zijn momenteel formeel de aandeelhouders in de ROM-D? Antwoord Zie antwoord op vraag Ben ik, evenals de andere aandeelhouders namens hun gemeente, op dit moment wel of niet formeel aandeelhouder in de ROM-D namens de gemeente Dordrecht? Antwoord Zie antwoord op vraag Indien ja, waarom zijn de 6 aandeelhouders namens de gemeenten niet betrokken, en hoe wordt hen de ruimte gegeven om die formele rol in de verdere besluitvorming zorgvuldig in te vullen? Antwoord Zie antwoord op vraag 1.

4 Retouradres: Postbus AA DORDRECHT Aan Gemeentebestuur Spuiboulevard GR DORDRECHT mevrouw J. van den Bergh van de fractie PvdA Stratosfeerstraat GR DORDRECHT Datum 6 maart 2012 Ons kenmerk SO/ Betreft Beantwoording vragen ex artikel 40 RvO over het al of niet nog formeel aandeelhouder zijn in de ROM-D van mevrouw J. van den Bergh namens de gemeente Dordrecht Geachte mevrouw Van den Bergh, In antwoord op de vragen zoals door u gesteld in uw brief d.d. 24 februari 2012 inzake uw rol bij de vertegenwoordiging van de gemeente Dordrecht in de aandeelhoudersvergadering van de ROM-D, kunnen wij u het volgende meedelen. Omdat u de vragen zowel aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht als aan het Drechtstedenbestuur heeft gesteld, is onze beantwoording in overeenstemming met die van het Drechtstedenbestuur. Daarbij is afstemming gezocht met de directeur van de ROM-D. Wij benadrukken dat "de" ROM-D op dit moment bestaat uit de ROM-D Holding, ROM-D C.V. en ROM-D Beheer. F (078) Contactpersoon A.H. Nap T (078) E ah.nap@dordrecht.nl DOSSIER Afschrift: - SO/EOG, AH Nap SK Dordrecht West BG - SBC/Concern, PHF Kennedie SK Dordrecht West 2 e etage - SBC/Concern, APE Jaquet SK Dordrecht West 2 e etage - wethouder Mos SK Dordrecht wethouder Van de Burgt SK Dordrecht bestuursvoorlichter van Wijnen SK Dordrecht SBC/Concern, EG Imthorn SK Dordrecht raadsgriffier Van Hall t.b.v. raads- en burgerraadsleden, SK Dordrecht Oost 1 e etage Vraag 1. In de oude structuur waren de afzonderlijke Drechtsteden aandeelhouders in de ROM-D. In de nieuwe structuur (afgesproken in 2009) treedt het DSB als een aandeelhouder op, na overdracht van de volmachten van de afzonderlijke gemeenten. Is deze nieuwe structuur inmiddels gerealiseerd en juridisch geformaliseerd? Zo nee, wat is hiervan de reden? Antwoord: In juni 2011 zijn in een gecombineerde aandeelhoudersvergadering van ROM-D Holding, ROM-D Beheer en de vennoten van ROM-D CV de vertegenwoordigers van de aandeelhouders bijeengeweest. In die vergadering is inderdaad de mededeling gedaan dat deze vergadering de laatste vergadering zou zijn waarin de bestaande vertegenwoordigers van de aandeelhouders/vennoten als gemachtigden zouden optreden. De formele juridische intrekking van de machtigingen van deze vertegenwoordigers "uit de oude structuur" moest nog wel plaatsvinden. Dit laatste is nog niet gebeurd via besluiten in de betreffende AVA's. De vertegenwoordigers van de aandeelhouders van de betreffende vennootschappen zijn dus tot het moment van ondertekening van het beëindigingsformulier nog steeds gemachtigden. Op 21 juni 2011 heeft het college echter besloten het Drechtstedenbestuur aan te Pagina 1/3

5 Datum 6 maart 2012 Ons kenmerk Betreft SO/ Beantwoording vragen ex artikel 40 RvO over het al of niet nog formeel aandeelhouder zijn in de ROM-D van mevrouw J. van den Bergh namens de gemeente Dordrecht wijzen als gemachtigde van de gemeente in de AVA's van ROM-D. Dit besluit vervangt het oude collegebesluit van 4 mei 2010, waarin het college u als gemachtigde van de gemeente voor de AVA van ROM-D-beheer had aangewezen. Bij iedere AVA zal door het college een gevolmachtigde voor vertegenwoordiging worden aangewezen. Bij de vaststelling van de beslisnotitie in 2009 heeft de Drechtraad besloten tot de in die notitie opgenomen wijzigingen in de aandeelhoudersconstructie van de ROM-D. In de periode tot nu is de feitelijke aansturing van de ROM-D al op die nieuwe situatie geënt en deze zal met de punten uit de nu voorliggende voorstellen over de gefaseerde doorontwikkeling van het project Noordoevers- Transformatiezone, loskoppeling van de ROM-D en over de ROM-D als ontwikkelingsmaatschappij verder worden versterkt. Voor de zomerperiode 2012 zal de juridische afhechting plaats hebben gevonden. Deze is slechts een formaliteit en conform de besluiten uit de beslisnotitie van Het betreft dus geen inhoudelijke wijziging van de aansturing van de ROM-D, maar de implementatie van hetgeen waartoe de Drechtraad heeft besloten en opdracht heeft gegeven. Vraag 2. Wie zijn momenteel formeel de aandeelhouders in de ROM-D? Antwoord: Op 4 mei 2010 hebben wij een besluit genomen met betrekking tot de verdeling vertegenwoordiging gemeente onder collegeleden bij de aanvang van de nieuwe collegeperiode. Op basis hiervan geldt dat voor de gemeente Dordrecht nu nog de heer Van den Oever is benoemd als vertegenwoordiger in de aandeelhoudersvergadering van de ROM-D Holding N.V. en de ROM-D C.V. en U bent benoemd als vertegenwoordiger in ROM-D Beheer NV, waarvan de heer Van den Oever president commissaris is. Op 21 juni 2011 heeft het college echter besloten het Drechtstedenbestuur aan te wijzen als gemachtigde van de gemeente in de AVA's van ROM-D. Dit besluit vervangt voornoemd collegebesluit van 4 mei Omdat uw vertegenwoordiging nog niet is ingetrokken is hierdoor mogelijk verwarring ontstaan. Vraag 3. Ben ik, evenals de andere aandeelhouders namens hun gemeente, op dit moment wel of niet formeel aandeelhouder in de ROM-D namens de gemeente Dordrecht? Antwoord: Op 10 mei 2011 hebben wij ingestemd met het opdragen van de zeggenschap van de gemeente over de ROM-D via een volmacht aan het Drechtstedenbestuur. Op 21 juni 2011 hebben wij daartoe bovengenoemd besluit genomen. In het verlengde van dit besluit bent u niet langer aandeelhouder namens de gemeente Dordrecht in de AvA van ROM-D Beheer N.V.. Pagina 2/3

6 Datum 6 maart 2012 Ons kenmerk Betreft SO/ Beantwoording vragen ex artikel 40 RvO over het al of niet nog formeel aandeelhouder zijn in de ROM-D van mevrouw J. van den Bergh namens de gemeente Dordrecht Vraag 4. Indien ja, waarom zijn de 6 aandeelhouders namens de gemeenten niet betrokken, en hoe wordt hen de ruimte gegeven om die formele rol in de verdere besluitvorming zorgvuldig in te vullen? Antwoord: Zie antwoord op vraag 1. Wij vertrouwen er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, Het college van Burgemeester en Wethouders de loco-secretaris de burgemeester M.S. van der Priem A.A.M. Brok Pagina 3/3

Wijkagenten nemen deze plek bijna dagelijks in de avonduren mee in hun controles evenals de surveillancedienst.

Wijkagenten nemen deze plek bijna dagelijks in de avonduren mee in hun controles evenals de surveillancedienst. Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT mevrouw N. de Smoker-van Andel en de heer P.J.T. Tiebosch van de fractie D66 p/a Voorstraat 367 3311 CT

Nadere informatie

Antwoord: Opening in 's-gravendeel is gepland op 1 april en in Leerdam komt geen centrum.

Antwoord: Opening in 's-gravendeel is gepland op 1 april en in Leerdam komt geen centrum. Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de fractie Beter Voor Dordt Voorstraat 367 3311CT DORDRECHT Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum

Nadere informatie

De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht

De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht Postadres: Postbus 350 3300 AJ Dordrecht De colleges, burgemeesters en raden van Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht Gemeente Dordrecht Spuiboulevard 300 3311 GR Dordrecht

Nadere informatie

Retouradres: Postbus AA DORDRECHT. Gemeentebestuur Spuiboulevard GR DORDRECHT. Aan. T F (078)

Retouradres: Postbus AA DORDRECHT. Gemeentebestuur Spuiboulevard GR DORDRECHT. Aan. T F (078) Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de heer CA. van Verk van de fractie PvdA Steegoversloot 29 3311 PM DORDRECHT Datum Geachte heer Van Verk, Bij brief 27 juli 2015 jl. heeft u ons op grond van

Nadere informatie

Dordrecht. Gemeentesecretaris

Dordrecht. Gemeentesecretaris Gemeentesecretaris Dordrecht Postbus 8 3300 AA Dordrecht AAN de Algemene Directie de directeuren van de sectoren de directeuren van bedrijven de secretaris van de commissie Bestuur en Middelen Bezoekadres

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN. Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Indiener(s) Regiofractie D66 Vraag voor A.S. Scholten Datum 25 januari 2011 Onderwerp Problematiek ROM-D Toelichting D66 De ROM-D heeft geldzorgen en verkeert door diverse

Nadere informatie

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Raadsvergadering, 26 oktober 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Nr.: 411 Agendapunt: 10 Datum: 11 oktober 2010 Voorgesteld besluit 1)

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

ROM-D. Juridische structuur en werking. 8 mei 2012

ROM-D. Juridische structuur en werking. 8 mei 2012 ROM-D Juridische structuur en werking 8 mei 2012 STRUCTUUR ROM-D JURIDISCHE STRUCTUUR ROM-D De Drechtsteden zijn individueel, samen met de Provincie aandeelhouder van ROM-D Holding. De Provincie is voornemens

Nadere informatie

Benoemingen verbonden partijen

Benoemingen verbonden partijen Openbaar Onderwerp Benoemingen verbonden partijen Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting In verband met de installatie van het nieuwe college

Nadere informatie

AI-'HAlN'.i RAADSGRIFFIE DORD. Gemeenteraa Presidium Commissie Griffie D!V team 2

AI-'HAlN'.i RAADSGRIFFIE DORD. Gemeenteraa Presidium Commissie Griffie D!V team 2 Gemeentebestuur DOSSIER Afschrift: - SBC (E.G. Imthorn) - PM (M. Beringer) - wethouder Van den Oever - ST/COM - raadsgriffier Paans t.b.v. raads- en burgerraadsleden Postbus 8 3300 AA Dordrecht Aan mevrouw

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 19 oktober 2017

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d.

Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team BV/PC NV Bergkwartier aandeelhoudersvergadering 30 juni 2009 1- Notagegevens Notanummer 189718 Datum 24-6-2009 Programma: 07. Wonen en

Nadere informatie

Overzicht nevenfuncties burgemeester gemeente Dordrecht, de heer drs A.A.M. Brok (sinds 2010)

Overzicht nevenfuncties burgemeester gemeente Dordrecht, de heer drs A.A.M. Brok (sinds 2010) Overzicht nevenfuncties burgemeester gemeente Dordrecht, de heer drs A.A.M. Brok (sinds 2010) Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden - Drechtraad voorzitter DB en AB nee 2010 Veiligheidsregio Zuid-Holland

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ZSPM) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk ZSPM) Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Benoeming Raad van Commissarissen Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting De gemeente Nijmegen is de enige aandeelhouder

Nadere informatie

Met deze brief informeren wij uw raad over de uitwerking van deze regeling, die wij op 4 oktober 2016 hebben vastgesteld.

Met deze brief informeren wij uw raad over de uitwerking van deze regeling, die wij op 4 oktober 2016 hebben vastgesteld. Dordrecht Retouradres: Postbus 8 Aan de gemeenteraad 3300 AA DORDRECHT Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum Begrotingsprogramma Bijlage(n)

Nadere informatie

NOTULEN / VOLGNR.: Herstructurering de Meerlanden

NOTULEN / VOLGNR.: Herstructurering de Meerlanden ONDERWERP : NOTULEN / VOLGNR.: Herstructurering de Meerlanden Voorgesteld besluit: Op grond van het onderstaande hebben wij besloten om: 1. Kennis te nemen van het voorstel tot wijziging van de structuur

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS

Gemeente Den Haag BSD/ RIS Gemeente Den Haag BSD/2015.92 RIS 280743 Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg, en het college

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden

14R.00426. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426. Gemeente Woerden RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00426 ^ 3 gemeente WOERDEN Van: college van burgemeester en wethouders Datum : 7 oktober 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Samenwerking en Toekomst Drechtsteden

Samenwerking en Toekomst Drechtsteden sterke, aantrekkelijke, bereikbare regio politiek/maatschappelijk gestuurd rmjp Samenwerking en Toekomst Drechtsteden Toekomst Netwerkbestuur 20 maart 2013 programmering: helder belegde bevoegdheden doortastend

Nadere informatie

BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van het college.

BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van het college. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere gelet op artikel 52 van de Gemeentewet BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden

Nadere informatie

Vindt u het acceptabel dat er in de Wielen bijna geen activiteiten meer zijn? a. Zo nee, wat kunt en gaat u hieraan doen?

Vindt u het acceptabel dat er in de Wielen bijna geen activiteiten meer zijn? a. Zo nee, wat kunt en gaat u hieraan doen? Retouradres: Postbus 8 Aan 3300 AA DORDRECHT Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT mevrouw M.G. Stolk van de fractie VSP Herman Hesse-erf 134 3315 BL DORDRECHT T 14078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Artikel 3. Taken voorzitter

Artikel 3. Taken voorzitter Ontwerp-besluit De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad van 14 maart 2013; overwegende dat het gewenst is de integrale bevoegdheid van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere BESLUIT:

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere BESLUIT: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere gelet op artikel 52 van de Gemeentewet BESLUIT: vast te stellen het navolgende Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden

Nadere informatie

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT. Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Aan

Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT. Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT. Aan Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de heer HJ. Tazelaar en mevrouw M.G. Stolk van de fractie VSP Voorstraat 367 3311 CT DORDRECHT Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14078 F

Nadere informatie

Openbaar advies voor beslissing B en W

Openbaar advies voor beslissing B en W Openbaar advies voor beslissing B en W Sector Financien Afdeling Alg. financieel beleid registratienummer: 2000001464 Naam: S. van Heinsberg, toestelnummer: 773 paraaf chef/hoofd sector paraaf sectorcontroller

Nadere informatie

Algemeen mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Veiligheidsregio Drenthe

Algemeen mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Veiligheidsregio Drenthe Algemeen mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Veiligheidsregio Drenthe Vastgesteld in AB VRD 18-12-2013 1 Algemeen mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluit Veiligheidsregio Drenthe Het algemeen bestuur,

Nadere informatie

: vaststellen verordening en benoeming leden werkgeverscommissie

: vaststellen verordening en benoeming leden werkgeverscommissie Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Dordrecht Retouradres: Postbus 8 Aan 3300 AA DORDRECHT Gemeenschappelijke Regeling Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid t.a.v. het Algemeen Bes

Dordrecht Retouradres: Postbus 8 Aan 3300 AA DORDRECHT Gemeenschappelijke Regeling Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid t.a.v. het Algemeen Bes Dordrecht Retouradres: Postbus 8 Aan 3300 AA DORDRECHT Gemeenschappelijke Regeling Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland Zuid t.a.v. het Algemeen Bestuur Postbus 166 3300 AD DORDRECHT Raadsgriffie Spuiboulevard

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE. De raad van de gemeente Montfoort;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE. De raad van de gemeente Montfoort; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE De raad van de gemeente Montfoort; Gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling 10.1.2 van de Algemene

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. 6 december 2016 nummer van de vergadering van burgemeester en wethouders 6 december 2016 nummer 1163139 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen.

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00700 Datum: 8 juli 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan:

Nadere informatie

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief.

Afweging: Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de bijgevoegde conceptantwoordbrief. College Onderwerp: V20100186 Vragen ex artikel 61 RvO van fractie CDA Heusden naar aanleiding van het krantenartikel over stichting De Biezen en het eigenaarschap van buurthuis De Schakel. Collegevoorstel

Nadere informatie

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015.

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. *ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. Agendanr. 6. Aan de Raad No.ZA.15-32280/DV.15-450, de griffie. Sellingen, 12 februari 2015 Onderwerp: Verordening commissie voorbereiding aanbeveling

Nadere informatie

AB: Ja Opdrachtgever: Harm Küpers. Deelnemers in de gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis

AB: Ja Opdrachtgever: Harm Küpers. Deelnemers in de gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis Onderwerp: Aanpassing gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis Nummer: Bestuursstukken\1363 Agendapunt: 6 DB: Ja 22-4-2013 BPP: Nee Workflow Opsteller: Rudi Boets, 0598-693861 Personeelszaken, Facilitair,

Nadere informatie

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken.

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken. RAADSVOORSTEL Nummer 2018/8 datum raadsvergadering : 21 maart 2019 onderwerp : Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad portefeuillehouder : Gemeenteraad datum raadsvoorstel

Nadere informatie

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn

Collegevoorstel. Collegevoorstel. zaak_zaaknummer. Maatschappelijke Ontwikkeling. Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn bericht_id zaak_zaaknummer Collegevoorstel Maatschappelijke Ontwikkeling Regnr B&W dd 19 mei 2015 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Zorg en welzijn DT dd OR dd B&W dd OR dd Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

BV mobiliteitsplatform doeigroepenvervoer

BV mobiliteitsplatform doeigroepenvervoer DORDRECHT1 ) ) Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT Datum 14 juni 2016 Ons kenmerk MO/1640258 Begrotingsprogramma Zorg en ondersteuning Betreft WENSEN EN BEDENKINGEN

Nadere informatie

Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag

Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag Plan van aanpak Evaluatie Drechtstedendinsdag Inleiding In september 2010 is gestart met de Drechtstedendinsdag volgens het besluit van de Drechtraad op 16 juni 2010. Naast dit besluit is tevens afgesproken

Nadere informatie

Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen

Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen Bouwen en Wonen Vragenformulier BIBOB Model Rechtspersonen Dit formulier zenden aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Dordrecht, Afdeling Bouwen en Wonen, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht De Wet

Nadere informatie

Reglement van Orde van het college

Reglement van Orde van het college Reglement van Orde van het college Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tynaarlo; gelet op artikel 52 Gemeentewet besluiten vast te stellen het: Reglement van orde voor de vergaderingen en andere

Nadere informatie

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT

Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; BESLUIT Gemeentebestuu r Dordrecht BESLUIT Nr. OW/2003/3885 Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien het voorstel d.d. 3 december 2003; BESLUIT 1. in te stemmen met de Notitie

Nadere informatie

3.5.4 Deelnemingen. N.V. Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)

3.5.4 Deelnemingen. N.V. Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) 3.5.4 Deelnemingen N.V. Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) Den Haag. De BNG is de bank van en voor overheden en instellingen die het maatschappelijk belang behartigen. De kernactiviteit van de bank is het

Nadere informatie

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren.

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren. B en W Adviesnota Onderwerp bestuurlijke vertegenwoordiging in diverse instanties Zaaknummer 363598 Teammanager Ilse Rutten B & W datum 2 juli 2018 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Kwaliteit en Support Naam

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester

Raad V200701046 versie 3 december 2007. Verordening functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstel Inleiding:In 2006 is met de fractievoorzitters de afspraak gemaakt dat er in de loop van 2007 een functioneringsgesprek zou worden gehouden met de burgemeester. In het kader van de voorbereiding

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Wat als je er samen niet uit komt? Adres Geschillencommissie WSNS

Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Wat als je er samen niet uit komt? Adres Geschillencommissie WSNS Geschillencommissie 'Weer Samen Naar School' Het beleid rondom 'Weer Samen Naar School' (WSNS) is er op gericht om kinderen zoveel mogelijk het reguliere onderwijs te laten volgen. Basisscholen zullen,

Nadere informatie

Arnhem ţ â. iiiiiiiiigiiitigiiiiiiiiiiiiii 0 3 FEB 2016 GEMEENTE BEUNİNGEN INGEKOMEN INĴ februari 2016

Arnhem ţ â. iiiiiiiiigiiitigiiiiiiiiiiiiii 0 3 FEB 2016 GEMEENTE BEUNİNGEN INGEKOMEN INĴ februari 2016 INĴ 6.00603 iiiiiiiiigiiitigiiiiiiiiiiiiii G E M E E N T E Arnhem ţ â Aan de Colleges van de gemeenten van het voormalig stadsregiogebied Arnhem - Nijmegen incl. Druten GEMEENTE BEUNİNGEN INGEKOMEN 0 3

Nadere informatie

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december

Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december bijlage 13 Vergadernotitie voor de Drechtraad op 7 december Onderwerp Protocol werkwijze Auditcommissie agendapunt 11 datum 4 november 2010 steller J.S. Moret Doorkiesnummer 078 639 8515 e-mail regiogriffie@drechtsteden.nl

Nadere informatie

KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD?

KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD? KLACHTEN OVER WONEN BOMMELERWAARD? De drie woningcorporaties in de Bommelerwaard verdelen gezamenlijk hun huurwoningen onder de naam Wonen Bommelerwaard. Het kan voorkomen dat een ingeschreven woningzoekende

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit:

gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr. SBC/2008/934; besluit: Dordrecht Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 238 3311 GR Dordrecht gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van 30 september 2008, Nr.

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoemingen verbonden partijen

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Benoemingen verbonden partijen Openbaar Onderwerp Benoemingen verbonden partijen Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting In verband met de installatie van het nieuwe college

Nadere informatie

RIS Geachte mevrouw Özmen,

RIS Geachte mevrouw Özmen, RIS294694 Retouradres: Postbus 19157, 2500 CD Den Haag Aan De voorzitter van de commissie Bestuur Uw kenmerk Ons kenmerk RK/2016.16 Doorkiesnummer 070-3532048 E-mailadres rekenkamer@denhaag.nl Aantal bijlagen

Nadere informatie

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8

Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Zaaknummer 00474132 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo K. Musters (Gemeentebelangen) over renteclaim Akkerstraat 6-8 Collegevoorstel Feitelijke informatie In de brief van 6 mei 2016 stelt raadslid de heer

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

Specifiek Kader voor de Verbonden Partij Waalfront BV

Specifiek Kader voor de Verbonden Partij Waalfront BV Specifiek Kader voor de Verbonden Partij Waalfront BV Gemeente Nijmegen Opgesteld door: DWS, P110, Diana van Eldik Datum: 13 januari 2011 Uiterste datum van actualisatie: 13 januari 2012 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten

Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: Sliedrecht, 31 maart 2014 Onderwerp: Benoeming (plaatsvervangende) leden Drechtraad en toekenning van de stemgewichten Beslispunten De heren

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente )

RUD UTRECHT. Besluit: vast te stellen navolgend Mandaatbesluit RUD Utrecht provincie Utrecht/gemeente ) Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente PM/het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van

Nadere informatie

AVvA Trade Port Noord en AVvA NV WOM Klavertje 4

AVvA Trade Port Noord en AVvA NV WOM Klavertje 4 Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp RIB nummer 2013 98 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder AVvA Trade Port Noord en AVvA NV WOM Klavertje 4 27 augustus 2013 Innovatieve en Excellente

Nadere informatie

(naar het idee van dualistische stelsel).

(naar het idee van dualistische stelsel). 1 - De Drechtraad is het Algemeen Bestuur van de GR Drechtsteden en belast met het algemeen bestuur waaronder kaderstelling en toezicht - Leden: leden worden lokaal aangewezen waarbij het aantal leden

Nadere informatie

BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014

BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014 BESLUIT DRECHTRAAD d.d. 2 december 2014 Portefeuillehouder Steller E. van de Burgt M.J. van der Hammen Onderwerp Verordening cliëntenparticipatie werk en inkomen Drechtsteden 2015 DE DRECHTRAAD Gezien

Nadere informatie

6 juni / EJ. Terpstra Beantwoording vragen ex artikel 38 RvO inzake VNG in het algemeen en het

6 juni / EJ. Terpstra Beantwoording vragen ex artikel 38 RvO inzake VNG in het algemeen en het Retouradres Postbus 511, 2003PB Raadsfractie Trots t.a.v. de heer S. van den Raadt Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 6 juni 2016 EJ. Terpstra 0235113009 eiterpstra@haarlem.nl

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201805896 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen de gevel van de middenspanningsruimte Beeklaan 404T door het plaatsen van een ventilatierooster

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Sliedrecht, 18 juni Zaaknummer:

Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Sliedrecht. Sliedrecht, 18 juni Zaaknummer: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Sliedrecht, 18 juni 2013 Zaaknummer: 1026789 Onderwerp: Afwikkeling Noordoevers-Transformatiezone Beslispunten 1 in te stemmen met het niet actief ontwikkelen

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College

Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College Reglement Klachtbehandeling externe klachtencommissie van het Da Vinci College 1 Begripsbepalingen 1.1 Onder klacht wordt in dit reglement verstaan uitingen van ontevredenheid met betrekking tot het Da

Nadere informatie

Parafering besluit D&H 4-9-2012 (Geen) Geparafeerd door: Baeten, P.J.R. Tekke, R.M.H. VV 27-9-2012 - -

Parafering besluit D&H 4-9-2012 (Geen) Geparafeerd door: Baeten, P.J.R. Tekke, R.M.H. VV 27-9-2012 - - agendapunt 3.b.7 1020857 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden JAARREKENING 2011 HOLDING IOPW N.V. Portefeuillehouder Bom - Lemstra, A.W. Datum 4 september 2012 Aard bespreking Informatief Afstemming

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad

DORDRECHT. Aan. de gemeenteraad *P DORDRECHT Retouradres: Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Aan de gemeenteraad Gemeentebestuur Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT T 14 078 F (078) 770 8080 www.dordrecht.nl Datum 4 december 2012 Begrotingsprogramma

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C.

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C. bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie ons kenmerk: afdeling: WEB0704616/27 Economie bijlage(n): behandeld door: 2 (statenvoorstel + statuten)

Nadere informatie

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College.

Stadspartij Knillis heeft de volgende vragen ex artikel 39 aan het College. Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente s-hertogenbosch Postbus 12345 5200 GZ s-hertogenbosch s-hertogenbosch, 2 april 2013 Betreft: Vragen ex art 39 RvO Realisatie sortiebrug Geacht

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie. KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007

Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie. KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007 Nederlandse Vereniging Psychomotorische kindertherapie KLACHTENREGLEMENT Herziene versie januari 2007 Algemeen Het klachtenreglement van de N.V.P.M.K.T. beschrijft de opvang, bemiddeling en behandeling

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

Handelen in de geest van wens en wet

Handelen in de geest van wens en wet 13 OKTOBER 2013 Handelen in de geest van wens en wet Stand van zaken en ontwikkelingen rond de gemeenschappelijke regeling en dualisme Mogelijkheden voor de GR Drechtsteden om de griffier door het AB te

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur;

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur; Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 (artikel 33 Gemeentewet) Gemeente Etten-Leur 1 GEMEENTE Maa ETTEN-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; Gelezen het voorstel van de voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22

GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van 24 mei 2005. nummer 22 GEMEENTE ALBLASSERDAM NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van 24 mei 2005 nummer 22 A.D. van den Bergh, Burgemeester J. de Gruijter, wethouder P.A. Zevenbergen, J.M. Dekker, H.H.

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201807145 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het gedeeltelijk veranderen van het uitvaartcentrum Benoordenhoutseweg 279 door het constructef

Nadere informatie

Proces behandeling bezwaarschriften

Proces behandeling bezwaarschriften Proces behandeling en Uitgangspunten: - Voorliggend werkproces is tijdelijk, in het kader van de uitvoering van het plan van aanpak n.a.v. het rekenkameronderzoek Bezwaarlijke termijnen: tijd voor een

Nadere informatie

Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR

Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Nieuwe wethouder: portefeuilleverdeling, waarneming burgemeester, onderlinge vervanging wethouders en benoeming GR Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201811994 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de voorgevel van de woning Bentinckstraat 32B door het plaatsen van kozijnen

Nadere informatie

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling verordening commissie bezwaarschriften Raadsvergadering 29 juni 2010 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201707241 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het wijzigen van de achtergevel van de woning Laan van Meerdervoort 930 door het realiseren van

Nadere informatie

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; Regeling behandeling rechtspositionele bezwaren regio Drechtsteden

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; Regeling behandeling rechtspositionele bezwaren regio Drechtsteden Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; gelet op de bereikte overeenstemming in het Netwerk Georganiseerd Overleg van 20 april 2012; Vast te stellen de navolgende regeling:

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET De raad van de gemeente Leeuwarden; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling

Nadere informatie

REGLEMENT 3.683.BD/BJZ PROTOCOL PROCESBESLUIT EN VERTEGENWOORDIGING IN RECHTE

REGLEMENT 3.683.BD/BJZ PROTOCOL PROCESBESLUIT EN VERTEGENWOORDIGING IN RECHTE 3.683.BD/BJZ PROTOCOL PROCESBESLUIT EN VERTEGENWOORDIGING IN RECHTE Vastgesteld bij collegebesluit van 19 juni 2007, nr. 6a. Datum bekendmaking: 27 juni 2007. Datum inwerkingtreding: 28 juni 2007. Gemeenteblad

Nadere informatie

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN

O 6 JUNI gemeente Neder-Betuwe Z/18/055694/UIT/18/ t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg TV NIJMEGEN gemeente Neder-Betuwe Bezoekadres: GGD Gelderiand-Zuid t. a.v. het Algemeen Bestuur Groenewoudseweg 275 6524 TV NIJMEGEN Burgemeester Lodderstraat 20, Oplieusden Postadres: Postbus 20, 4043 ZG Opheusden

Nadere informatie

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van..

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP MAATSCHAPPELIJKE ZETEL ONDERNEMINGSNUMMER VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van.. Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Bruggesteenweg 360-8830 Hooglede-Gits RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 BTW BE 0405.548.486 VOLMACHT 1 Ondergetekende:

Nadere informatie

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar

beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar Onderwerp Zaaknummer: OWZIG05 beantwoording vragen art. 61 fractie DMP Heusden over de beleidsregels leerlingenvervoer schooljaar 2010-2011 Collegevoorstel Inleiding In de brief van 26 augustus 2010 stelt

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 27 juli 2016 Onderwerp: Verordening op de functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstelnummer: 58 PROGRAMMA 1. Bestuur Behandeling in oordeelvormende

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie