ALV 29 januari 2016 Vrijdag 29 januari 2016 Aanvang: uur te Muiderzand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALV 29 januari 2016 Vrijdag 29 januari 2016 Aanvang: uur te Muiderzand"

Transcriptie

1 ALV 29 januari 2016 Vrijdag 29 januari 2016 Aanvang: uur te Muiderzand 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Verenigingsjaarverslag Wedstrijdcommissaris: verslag 2015 & events Verslag technische commissie 6. Verslag communicatie 7. Financieel verslag 2015 en begroting 2016 Verslag kascommissie Decharge van het bestuur Verkiezing kascommissie 8. Bestuursverkiezing 9. Rondvraag en sluiting 1 Opening De vice voorzitter, Jan Geert Boeve, opent de vergadering en heet iedereen welkom. Een aantal bestuursleden is afwezig. De voorzitter, Henk Sol, is helaas is verhinderd vanwege een eerdere heupoperatie. Willem Schopman (secretaris) is vanwege familieomstandigheden afwezig, Ad Lagendijk (communicatie) is vanwege vakantie afwezig. Jan Geert verzoekt de aanwezigen om de presentielijst te tekenen. 30 personen zijn aanwezig. Erik van Vuuren verzorgt de notulering met hulp van Raymond Roesink. Het concept verenigingsverslag en het concept financiële verslag 2015/ begroting 2016 zijn via de website gepubliceerd. De vergadering is akkoord met de voorgestelde agenda. 2 Mededelingen/ ingezonden stukken ontvangen. Een ingezonden stuk van de heren Lagerweij en Dekking wordt behandeld tijdens het onderwerp financiën. 3 Verenigingsverslag Goede samenwerking met wedstrijdcomités Ledenaantal stabiel op 511 Digitale communicatie vervangt papier Bijeenkomst NzC samen met de RORC in de Maas Geslaagde novemberbijeenkomsten: Dag van het wedstrijdzeilen Prijsuitreiking, samen met Stichting Shorthanded. Opleving van Dutch Quarter Ton (DQTC)

2 Het verenigingsverslag 2015 wordt zonder wijzigingen vastgesteld door de vergadering. Op 14 november is met succes de dag van het wedstrijdzeilen georganiseerd waarbij voor het eerst zeilers en organiserende verenigingen samen kwamen. Er was veel interactie tussen de aanwezigen en nadien werden er veel enthousiaste reacties ontvangen. DQTC bestaat uit een aantal mooie evenementen. Er zijn inmiddels 27 ORC gemeten kwart-tonners. Hylke Steensma is in deze klasse zeer actief en spoort actief eigenaren op door flessenpost in de kuip achter te laten van potentiele leden. In 2016 is in Breskens de One ton Cup revival, met schepen uit o.a. België, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland. Vraag uit het publiek of de schepen binnen de 2Handed competitie gemeten zijn. Voor de 2Handed competitie wordt nauw samengewerkt tussen de stichting Shorthanded en de NzC als klassenorganisatie. Alle deelnemende schepen zijn gemeten. In deze competitie varen ongeveer 50 boten mee. In totaal hebben zo'n 250 boten meegedaan aan één van de evenementen. Niet gemeten boten varen doorgaans onder een SWhandicap. Er volgt tijdens de ALV kortstondig een levendig gesprek over de verschillende varianten van meetbrieven waarbij de wedstrijdcommissaris en de voorzitter van de technische commissie toelichting gaven. 4 Verslag Wedstrijdcommissaris Nieuw in 2015: NK 2Handed Double scoring success Contactpersoon per evenement Verbondsbezems in ORC 1-3, IRC 1-3, 2H, DQT 2016: klassenkampioenschap Sportboten Voorbereiden op mogelijke organisatie WK ORCi in 2018 Ondersteunen Commodores Cup John van der Starre kijkt terug op 7 plezierige jaren als wedstrijdcommissaris. Hij draagt met een gerust hart zijn functie over aan Erik van Vuuren. Het Nederlands Kampioenschap 2Handed met 22 deelnemers was een hoogtepunt in 2015, ze krijgt in 2016 een vervolg. Ook de NKs ORC en IRC waren succesvol. De communicatie met de comités gaat steeds beter. Dit jaar zal er nog meer aandacht zijn om meer uniforme NoR/SI te krijgen. In 2015 is onder dubbel scoring (IRC/ ORC) gevaren, daarop zijn de klassegrenzen aangepast. Zeilers zijn hier tevreden over. Discussie over het handhaven van de IRC is altijd actueel in Nederland, de NzC blijft IRC faciliteren. IRC is met name voor deelname aan races in de UK belangrijk. Een vraag vanuit het publiek was of de IRC als losse competitie in de wedstrijdkalender blijft. De IRC-competitie wordt ook in 2016 gevaren. De NzC stelt dit jaar per evenement een contactpersoon aan. De contactpersoon is doorgaans een bestuurslid van de NzC waar deelnemers en organisaties naar kunnen gaan met vragen. Arthur Peltzer (lid van de technische commissie NzC) ondersteunt namens de NzC de sportbotenklasse. Dit jaar vindt het Klassen Kampioenschap voor sportboten plaats in Enkhuizen van 9-11 september. Er zijn nog vier evenementen die voor sportboten activiteiten willen ontplooien.

3 De Commodores Cup en WK ORCi in 2016 zijn belangrijke internationale evenementen. De NzC levert stimuleert deelnemers tot deelname en ondersteunt verder met haar expertise. 22 januari is vanuit de NzC overleg georganiseerd voor de Commodores cup met de Elke en de Saffier Nitro. Elk land vormt met drie boten een team. We zijn op zoek naar een kleinere boot met een TCC tussen en Er zijn teams benaderd om het trio te completteren. Samen met Jachtclub Scheveningen, de gemeente Den Haag en het KNWV is de Noordzee Club druk bezig om het WK ORCi 2018 naar Scheveningen te halen. Toewijzing voor 2018 vindt in november plaats. Er wordt waarschijnlijk een stichting opgericht. De stichtingsvorm zorgt ervoor dat de organisatie herkenbaar is, bovendien worden de risico's buiten de verenigingen gehouden. Het team is actief bezig met de financiering. De vergadering heeft verder geen vragen bij het beleid en is akkoord. 5 Technische Commissie. Plannen 2016: 56 proefmeetbrieven in ORC Declared meetbrieven gerealiseerd Coördinatie verricht bij groepsmetingen (5 boten) Meetbrief- en veiligheidscontroles bij alle races meetellend voor de Verbondsbezems en extra focus op North Sea Regatta en Breskens Sailing Weekend Ondersteuning Dutch Quarter Ton Cup (DQTC) Controles uitbreiden en versterken Sportboten promoten ORC Declared verder ondersteunen en organiseren groepsmetingen Lezingen over ratingsysteem in Nederland verzorgen Afgelopen jaar zijn er 56 proefmeetbrieven gemaakt, met dank aan Ab Pasman! Een erg goede service voor de leden, een belangrijke reden voor diverse leden om lid te zijn. Er zijn 191 ORC Declared meetbrieven uitgegeven. Per meetbrief hebben het KNWV en de Noordzee Club EUR25 gesponsord, zodat de declared meetbrief het eerste jaar gratis is. Het doel is de drempel te verlagen voor scheepseigenaren zonder meetbrief om deel te gaan nemen aan wedstrijden. Vervolgens stimuleren we de overstap naar een gemeten ORC-meetbrief. Een declared meetbrief wordt uitgegeven zonder meting, ze is gebaseerd op bestaande data uit het ORC bestand. Het aantal declared meetbrieven was voor 2015 begroot op 50 stuks. Er zijn in 2016 al 3 groepsmetingen gepland, voor de van Uden Reco Regatta en de IJtoren races en een meting in Naarden. Het initiatief is succesvol gebleken. Voor 2016 zijn er al 17 ORC Declared meetbrieven aangevraagd. De controles worden in 2016 verder uitbreid. Controles zijn succesvol, de schepen blijken steeds beter in orde te zijn. In 2016 wordt er meer vanaf het water gecontroleerd, zodat je ook kunt zien of er conform de

4 meetbrief gevaren wordt. Om meer controles te kunnen uitvoeren, is het de bedoeling om het aantal controleteams uit te breiden. Inzet van klassencontroleurs is lastig, omdat ORC lastiger is dan eenheidsklassen. Vraag vanuit het publiek is of meters ook advies over een ORC-/ IRC-optimalisatie kunnen geven. Leo van Raam en Jacco Hekhuis van de technische commissie zijn altijd bereid mee te denken, via Ab Pasman kan een proefmeetbrief worden aangevraagd. Voor uitgebreide analyse en advies wordt verwezen naar professionals. De vergadering heeft verder geen vragen bij het beleid en is akkoord. 6 Verslag Communicatie. Digitaal vervangt papier Website: het kennisplatform voor wedstrijdzeilers in kajuitboten Nieuwsbrieven Nieuws: inhoudelijke artikelen, verslagen van zeilers en verenigingen Social media Wedstrijdkalender-poster: Bij meetbrieven via watersportverbond Naar wedstrijdorganiserende verenigingen Bij watersportzaken en haven Branding: Grote kunststof Noordzee Club posters bij alle Verbondsbezem evenementen Banenkaarten tijdens Vuurschepen, North Sea Race en North Sea Regatta 2016 verder uitbouwen De belangrijkste communicatie van de Noordzee Club gaat sinds 2015 digitaal. De wedstrijdkalender wordt nog op papier uitgegeven, ze wordt op meerder manieren verspreid. Doel van de nieuwe NzC-website is het kennisplatform te zijn voor wedzeilers in kajuitboten. De belangrijkste zaken worden verder verspreid via de digitale nieuwbrieven en via social media (Facebook en Twitter). De NzC heeft in 2015 verder gewerkt aan herkenbaarheid tijdens evenementen. Ze was volop aanwezig op diverse evenementen met grote banners. Voor de Vuurschepenrace en de North Sea Race waren speciale geplastificeerde banenkaartjes op zakformaat gemaakt met de globale koersen en afstanden zodat ieder bemanningslid beter op de hoogte is tijdens de race. De vergadering heeft verder geen vragen bij het beleid en is akkoord.

5 7 Financieel verslag 2015 en begroting Leden kascommissie: Jaap Kakebeeke, Rob Schutte, Jacqueline Terpstra Verslag kascommissie Decharge bestuur Leden kascommissie: Uittredend: Jaap Kakebeeke Voorgesteld als nieuw lid: Pascal Bakker Contributie 2016 EXPLOITATIEREKENING Realisatie Begroting Realisatie Begroting Inkomsten Contributies Sponsorbijdragen Rente Giften Totaal inkomsten Uitgaven Prijzen inclusief verzekering Nieuwe activiteiten (ORC Decl.) Promotie wedstrijdzeilen Lustrum Ondersteuning topzeilen Wedstrijdkalender Nieuwsbrief Website Bestuur en administratie Technische Commissie Onvoorziene uitgaven Totaal uitgaven Exploitatieverschil Het exploitatieverschil was in 2015 volgens begroting. Er waren extra activiteiten, maar ook extra opbrengsten. Extra kosten waren er vanwege diverse nieuwe initiatieven, zoals de ORC Declared meetbrieven, de Noordzee Club banners en de nieuwe website. Het doel van de ORC declared meetbrieven is om zo groot mogelijke wedstrijdvelden te krijgen, met aangroei van nieuwe leden. Daartoe investeert de NzC EUR25 per declared meetbrief; de EUR25 door het KNWV. In 2015 was de declared meetbrief gratis voor de scheepseigenaar, in 2016 wordt van de eigenaar een bijdrage van EUR25 gevraagd.

6 De ingekomen vraag van de heren Lagerweij en Dekking is of het begrote tekort voor 2016 niet te groot is. De penningmeester antwoord dat het tekort volgens het in 2015 geformuleerde beleid is en dat de reserves groot genoeg zijn. Jaap Kakebeeke geeft namens de kascommissie aan dat het verslag transparant is, en de vanuit de kascommissie gestelde vragen goed zijn beantwoord. De balans en de exploitatierekening geven een getrouw beeld. Het advies van de kascommissie aan de vergadering is met het verslag akkoord te gaan en het bestuur decharge te verlenen. Jan Geert geeft aan de kritische inzet van de kascommissie te waarderen. De vergadering verleent decharge aan het Bestuur. Jaap Kakebeeke is dit jaar uittredend kascommissielid, Pascal Bakker is bereid gevonden deze rol over te nemen. De vergadering is akkoord met de benoeming van Pascal. De Contributie blijft gehandhaafd op 35 euro, plus 8 euro voor niet-automatische incasso. 8 Bestuursverkiezing. Aftredend Henk Sol, John van der Starre Voorgesteld als nieuwe voorzitter Jan Geert Boeve Voorgesteld als nieuw bestuurslid Peter Tjalma, Raymond Roesink Henk Sol en John van der Starre treden af. Ze worden geëerd met een speld van verdienste. Henk Sol is 7 jaar voorzitter geweest. Henk heeft op zijn kenmerkende wijze een duidelijk gezicht gegeven aan de Noordzee Club. Dankzij zijn tomeloze inzet heeft hij samen met diverse betrokkenen veel opgezet, waaronder standaard wedstrijdbepalingen, het marifoonprotocol en veiligheidsprotocollen. John van der Starre heeft de speld van verdienste gekregen, ondanks dat hij aangaf nog niet aan een speld van verdienste toe te zijn omdat hij zich graag blijft inzetten voor de Noordzee Club. John is van grote waarde omdat hij graag zijn grote kennis deelt, verder is hij als actief zeiler een boegbeeld van het wedstrijdzeilen. De vergadering benoemt Jan Geert Boeve als nieuwe voorzitter. Peter Tjalma en Raymond Roesink worden benoemd als bestuurslid. Het nieuwe bestuur bestaat uit Jan Geert Boeve (voorzitter), Willem Schopman (secretaris), Peter Tjalma (penningmeester), Erik van Vuuren (wedstrijdcommissaris), Leo van Raam (voorzitter Technische Commissie), Jacco Hekhuis (technische commissie), Ad Lagendijk (communicatie) en Raymond Roesink (automatisering).

7 9 Rondvraag en sluiting Rob Schutte heeft als teamlid van wv Uitdam de eredivisie zeilen gewonnen. Hij wordt hiermee gefeliciteerd. Rob geeft een toelichting op het evenement. De voorzitter dankt eenieder voor de aanwezigheid en het prettige verloop van de vergadering. Gezamenlijk wordt een drankje gedronken.

Financieel Verslag Begroting 2016

Financieel Verslag Begroting 2016 Financieel Verslag 2015 Begroting 2016 d.d. 14 januari 2016 Financieel Verslag Noordzee Club 2015 en Begroting 2016 EXPLOITATIEREKENING 2014 2015 2015 2016 Realisatie Begroting Realisatie Begroting Inkomsten

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 1 juni 2018 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 1 juni 2018 om 16:00 uur

Nadere informatie

Uitnodiging FLEVO RACE 2007

Uitnodiging FLEVO RACE 2007 Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging Uitnodiging FLEVO RACE 2007 (sedert 1939) 17, 18 en 19 augustus 2007, Enkhuizen ORC Club, IRC, Ronde en Platbodem Jachten, First 31.7, Pion, X-99, SW

Nadere informatie

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik.

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik. 6-7 Oktober 2018 Regatta Center Medemblik Notice of Race / Aankondiging Handicapklassen IRC en ORC Club ORC Two Handed (Kajuit)Eenheidsklassen en sportboten Ongemeten toerjachten Wedstrijdorganisatie:

Nadere informatie

Het is weer tijd voor nieuws van het J24 front. In deze nieuwsbrief:

Het is weer tijd voor nieuws van het J24 front. In deze nieuwsbrief: Zeilen! J24 Het is weer tijd voor nieuws van het J24 front. In deze nieuwsbrief: Een nieuw jaar, een nieuw bestuur Vanuit het kersverse vernieuwde en verjongde J-24 klassebestuur allereerst de beste zeilwensen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl -

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl - Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl - - 1 boot, 2 man, 50 mijl - Georganiseerd door de stichting SHORTHANDED.NL in samenwerking met WSV Lelystadhaven op zaterdag 28 april

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Aankondiging FLEVO RACE 2014 (sedert 1939)

Aankondiging FLEVO RACE 2014 (sedert 1939) Koninklijke Nederlandsche Zeil- en Roeivereeniging Aankondiging FLEVO RACE 2014 (sedert 1939) 15, 16 en 17 augustus 2014, Enkhuizen ORC Club 1-4 Shorthanded Klasse Rond- en Platbodem Jachten Klassieke

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Pampusclub gehouden op 22 november 2015 op de Sociëteit van KWVL te Loosdrecht, aanvang 14.

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Pampusclub gehouden op 22 november 2015 op de Sociëteit van KWVL te Loosdrecht, aanvang 14. Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Pampusclub gehouden op 22 november 2015 op de Sociëteit van KWVL te Loosdrecht, aanvang 1400 uur 1 Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Aanwezig vanuit het bestuur: Camiel Aarts (Voorzitter) Anja Bekkers (Secretaris & Communicatie, Verslag) Victor Sanders (Penningmeester) Robert Wijdeveld (Technische Commissie) Rob van den Berg (Activiteiten)

Nadere informatie

AANKONDIGING. Oktoberraces 2016 Lustrum Editie. ORC ORC TwoHanded IRC ongemeten jachten onder SW handicap. Georganiseerd door Jachtclub Scheveningen

AANKONDIGING. Oktoberraces 2016 Lustrum Editie. ORC ORC TwoHanded IRC ongemeten jachten onder SW handicap. Georganiseerd door Jachtclub Scheveningen AANKONDIGING Oktoberraces 2016 Lustrum Editie ORC ORC TwoHanded IRC ongemeten jachten onder SW handicap Georganiseerd door Jachtclub Scheveningen Van 1 t/m 2 oktober 2016 op de rede van Scheveningen. 1.

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik.

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik. 07-08 Oktober 2017 Regatta Center Medemblik Notice of Race / Aankondiging Handicapklassen IRC en ORC Club ORC Two Handed (Kajuit)Eenheidsklassen en sportboten Ongemeten toerjachten Wedstrijdorganisatie:

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Notulen NEVIR ALV 2017

Notulen NEVIR ALV 2017 Notulen NEVIR ALV 2017 Van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op vrijdag 9 juni 2017 te Hotel Casa, Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam.

Nadere informatie

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero-lid. Apeldoorn, 3 november Betreft: Algemene Ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero-lid Apeldoorn, 3 november 2014 Betreft: Algemene Ledenvergadering Beste leden van Provero, Op dinsdag 11 november 2014 vindt tijdens de bijeenkomst De Omgevingswet, terug naar de zandbak tussen

Nadere informatie

AANKONDIGING AVONDWEDSTRIJDEN 2014 Notice of Race

AANKONDIGING AVONDWEDSTRIJDEN 2014 Notice of Race AANKONDIGING AVONDWEDSTRIJDEN 2014 Notice of Race 1 Watersport vereniging Lelystad Mede mogelijkgemaakt door North Sails De wedstrijdcommissie van de watersport vereniging Lelystad (WVL) nodigt u van harte

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl -

Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl boot, 2 man, 50 mijl - Aankondiging voor de 50 mijl shorthanded - 1 boot, 1 man, 50 mijl - - 1 boot, 2 man, 50 mijl - Georganiseerd door de stichting SHORTHANDED.NL in samenwerking met WSV Lelystadhaven op Zaterdag 30 april

Nadere informatie

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1

T.C. Skinlo. Algemene Leden Vergadering 1 maart Opening 1 T.C. Skinlo Algemene Leden Vergadering 1 maart 2016 Opening 1 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Goedkeuring notulen ALV 12 november 2015 4. Jaarverslagen bestuursleden 5. Goedkeuring

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Notulen ALV 26-09-2015

Notulen ALV 26-09-2015 Notulen ALV 26-09-2015 1. Opening Voorzitter Wendy Tavenier doet het welkomstwoord. Er zijn nieuwe leden bij en daardoor stelt het bestuur zich nogmaals voor. Vervolgens wordt de ALV gepresenteerd aan

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Admiraliteitsraad

Uitnodiging voor de Admiraliteitsraad Datum: 21-10-15 Ref: UVAR1511 Opgesteld: 24-10-2015 Aan: T.k.a.: Alle (team) leid(st)ers waterwerk Leden admiraliteit 6 van de Maze Regiobestuur Ronde de Rotte Cirkel coördinatoren Admiraliteit 1,4,8,9

Nadere informatie

Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur

Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur Neil Armstrong Scouting Groep Uitnodiging: Groepsraad Datum: donderdag 15 november 2018 Aanvang: 19:45 uur Bezoekadres: Scheerdersstraat 5 5667 HP Geldrop E-mail: secretariaat@nasg.nl Beste lid van Neil

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2017

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2017 22-23 April 2017 Marina Stellendam Notice of Race / Aankondiging Handicapklassen IRC en ORC Club ORC Two Handed (Kajuit)Eenheidsklassen en sportboten Ongemeten toerjachten Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014

Talentbijeenkomst. Agenda. Mededelingen. 1 april 2014 Nieuwegein. ISC Medemblik Bart van Breemen / Rob Franken 8-4-2014 Talentbijeenkomst 1 april 2014 Nieuwegein Agenda Opening en mededelingen Verslag bijeenkomst oktober 2013 Gebruik ISC Medemblik Overstap- en doorstroming talent Persoonlijkheidsvorming/ Coachplatforms

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

WELKOM. Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering

WELKOM. Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering WELKOM Afd. Noord Brabant Algemene Ledenvergadering 18-2-2017 Agenda Opening en mededelingen Vaststellen agenda Jaarverslag afd. Noord Brabant Financieel verslag Verslag kascommissie Decharge penningmeester

Nadere informatie

AANKONDIGING ZUIDERZEE REGATTA 2019

AANKONDIGING ZUIDERZEE REGATTA 2019 AANKONDIGING ZUIDERZEE REGATTA 2019 De Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging nodigt, in samenwerking met de Pion Klasseorganisatie en de Noordzeeclub, eigenaren van schepen uit de Pionklasse

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart 2017 Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Locatie Complex La Finca te Benalmádena 1. Voorzitter opent om 11,00 uur de

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

AANKONDIGING. Voor de LENCO REGATTA Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse Tirion 21 klasse J/22 Klasse

AANKONDIGING. Voor de LENCO REGATTA Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse Tirion 21 klasse J/22 Klasse AANKONDIGING Voor de LENCO REGATTA 2016 Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse Tirion 21 klasse J/22 Klasse En voor het Open Nederlands Kampioenschap Quarter Ton klasse Georganiseerd door Watersportvereniging

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik b.v.

Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie wordt georganiseerd door de Holland Regatta Club in samenwerking met Regatta Center Medemblik b.v. Winterwedstrijden Holland Regatta Club 20121/2013 Notice of Race / Aankondiging Handicapklassen ORC Club Ongemeten toerjachten (Kajuit)Eenheidsklassen en sportboten Wedstrijdorganisatie: De wedstrijdserie

Nadere informatie

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen.

1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. Huishoudelijk Reglement Stichting PAR 1. Algemeen 1.1. Doelstelling Stichting Paralympisch Aangepast Roeien stelt zich ten doel het aangepast roeien naar paralympisch niveau te bevorderen. 1.2. Doelgroep

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

AMBITIEPLAN 2014-2019. BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM

AMBITIEPLAN 2014-2019. BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM AMBITIEPLAN 2014-2019 BUSINESSCLUB FOOT VALLEY v.v. BENNEKOM INHOUDSOPGAVE pagina Inleiding 2 1. Beschrijving van de businessclub 2 1.1 Historie 2 1.2 Huidige situatie 2 1.3 Doelstellingen 3 1.4 Missie

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht

Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Notulen Najaarsledenvergadering Afd.Utrecht Datum: 19 oktober 2015 Locatie: PHV D.O.S. te Zeist Bestuur: Vacature (voorzitter) Jeroen Vunderink (secretaris en ad interim voorzitter) Bert van Ede (penningmeester)

Nadere informatie

Aankondiging. Nederlands Kampioenschap

Aankondiging. Nederlands Kampioenschap Aankondiging voor het Nederlands Kampioenschap In de 16m² klasse georganiseerd door Watersportvereniging Sleattemermar onder auspiciën van het Watersportverbond van 24 tot en met 27 augustus 2017 op het

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 25-03-2013 Datum: maandag 25-03-2013 Aanvang: 19.30 uur Locatie: Buurtcentrum Sprang-Driessen Aanwezig: 19 van de 25 leden (volgens presentielijst) 1. Welkom en opening vergadering door de voorzitter Zie bijlage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit

Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Huishoudelijk reglement van de volleybalvereniging Voluit Wijziging reglement Artikel 1 Wijzigingen in dit reglement treden in werking op de dag, nadat de ledenvergadering daartoe heeft besloten, tenzij

Nadere informatie

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen

Kampioenen Wedstrijdvissen. 3. Notulen Wedstrijdcommissie Marinus Klein. 2. Kampioen NK IJsvissen Algemene ledenvergadering 16 mei 2017 Sportvisserij Oost-Nederland Raalte 1. Opening 3 deel 1 ALV 16 mei 2017 1. Opening 2. Jubilarissen, Kampioenen Wedstrijdvissen en Kampioen IJsvissen 2017 3. Notulen

Nadere informatie

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats.

Op vrijdag 1 juni 2018 vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Vereniging de Jonge Balie te Gelderland plaats. Aan de leden van Vereniging De Jonge Balie te Gelderland mr. L.C.M. Veerbeek Tel: 06 55856130 secretaris.jongebalie@pvdb.nl www.jongebaliegelderland.nl Nijmegen, 16 mei 2018 Betreft: Oproeping algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 16 november Virtuele Classroom Powered by Learning Connected

Algemene Leden Vergadering 16 november Virtuele Classroom Powered by Learning Connected Algemene Leden Vergadering 16 november 2017 Virtuele Classroom Powered by Learning Connected Programma 19.30 19.35 Welkom en programma 19.35 19.40 Verslag ALV 23 maart 2017 19.40 19.45 Organisatie bureau

Nadere informatie

W.V. de Pettelaer 2012

W.V. de Pettelaer 2012 Doel van deze presentatie Het huidige bestuur ondersteunen bij het vinden van nieuwe bestuursleden en de uitvoering van verenigingstaken Ideeën te kunnen toetsen op voldoende draagvlak voor een andere

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect

JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect JAARVERSLAG 2015 Een mooi klein gebeuren, met een groot effect Jaarverslag 2015 Stichting Tekenen voor Kinderen Voorwoord 2015 Dit jaar is er voor het eerst sinds de oprichting van de stichting Tekenen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Aankondiging. Schuttevaerrace

Aankondiging. Schuttevaerrace Aankondiging voor de Schuttevaerrace Van vrijdag 29 juni tot en met zaterdag 30 juni 2018 op het IJsselmeer en de Waddenzee. Georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Aanwezig: 24 leden. Later gaat 1 lid tijdens de vergadering, nog voor de bestuursverkiezing, weg.

Aanwezig: 24 leden. Later gaat 1 lid tijdens de vergadering, nog voor de bestuursverkiezing, weg. Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 22.03.2019, 19:00-21:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 24 leden. Later gaat 1 lid tijdens

Nadere informatie

Aankondiging. Schuttevaerrace

Aankondiging. Schuttevaerrace Aankondiging voor de Schuttevaerrace Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni 2015 op het IJsselmeer en de Waddenzee. Georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek in samenwerking met de stichting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017

NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD. Datum: Donderdag 19 juni 2017 NOTULEN VAN DE VOORJAARSVERGADERING VAN DE EINDHOVENSE SPORTRAAD Datum: Donderdag 19 juni 2017 Aanvang: ± 19.30 uur Einde: ± 21.30 uur Locatie: Grote vergaderruimte Sportbedrijf de Karpen, JC Dirkxpad

Nadere informatie

BOC Jaarvergadering 2016. BCC Zutphen, 30 januari 2016

BOC Jaarvergadering 2016. BCC Zutphen, 30 januari 2016 BOC Jaarvergadering 2016 BCC Zutphen, 30 januari 2016 Agenda 1. Ingekomen stukken en mededelingen 2. Verslag ALV 2015 (zie bijlage) 3. Terugblik op activiteiten jubileumjaar 2015 (secretaris) 4. Financieel

Nadere informatie

REGATTA 2018 Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse J 22 klasse Quarter Ton Shorthanded Ongemeten

REGATTA 2018 Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse J 22 klasse Quarter Ton Shorthanded Ongemeten AANKONDIGING Voor de REGATTA 2018 Voor de klassen ORC Club 1 t/m 4 FF65 klasse J 22 klasse Quarter Ton Shorthanded Ongemeten Georganiseerd door Watersportvereniging Lelystad Onder auspiciën van het Watersportverbond

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

sponsormap Breskens sailing weekend ONE TON CUP revival augustus 2016 MEER INFO

sponsormap Breskens sailing weekend ONE TON CUP revival augustus 2016 MEER INFO sponsormap Breskens sailing weekend ONE TON CUP revival 2016 25 28 augustus 2016 MEER INFO www.breskenssailing.org 2016 2 sponsormap breskens sailing weekend 2016 Colofon Breskens Sailing Weekend is een

Nadere informatie

Inhoudsopgave : 7. Verslag kascommissie Jennifer Aalbers en Judith de Vries

Inhoudsopgave : 7. Verslag kascommissie Jennifer Aalbers en Judith de Vries Inhoudsopgave : 1. Opening door de voorzitter ( ALV 2015 2016 ). 2. Mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering 2014-2015 4. Jaarverslagen commissies 5. Financiële stukken 2014 2015 6. Balans 7.

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Financieel verslag van de penningmeester 2008

Financieel verslag van de penningmeester 2008 Het bestuur van Watersportvereniging Rijn en Lek heeft het genoegen u uit te nodigen voor de Algemene Leden Vergadering op maandag 16 maart 2009 om 19.45 uur in het clubschip. De volgende huishoudelijke

Nadere informatie

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015

Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 Verslag: Algemene leden vergadering TV Hercules dd. 28 januari 2015 1. OPENING Abe de Jong (voorzitter) opent om 20.00 uur de vergadering en heet allen welkom, en wel in het bijzonder erelid Klaas van

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie