Jaarrapportage Deze presentatie is een rapportage van de. bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarrapportage 2014. Deze presentatie is een rapportage van de. bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid."

Transcriptie

1

2 Jaarrapportage 2014 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Present Gouda in 2014 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

3 Samenvatting In 2014 is het eerste lustrum gevierd, Present Gouda bestaat vijf jaar! Van 2009 tot 2014 is Present uitgegroeid tot een professionele organisatie die samenwerkt met vele partners in Gouda en waarmee vele vrijwilligers zich verbonden voelen. In 2014 opnieuw groei van het aantal projecten Operationeel team uitgebreid Extra inzet op verduurzaming van de stichting Het rondkrijgen van de financiën blijft een aandachtspunt.

4 Inhoud jaarrapportage Missie Present Eerste lustrum gevierd Doelen Present Gouda 2014 Realisatie van doelen Partners in 2014 Financiën Vooruitblik op 2015 De impact van Present - vier verhalen uit de praktijk

5 Missie Present Mensen in beweging brengen voor elkaar Dat doen we door een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

6 Present Gouda vijf jaar Op 10 april is het vijfjarig bestaan van Present Gouda gevierd met een feestelijke bijeenkomst met ruim 50 genodigden. Er waren ervaringsverhalen, Er waren ervaringsverhalen, een terugblik op vijf jaar Present Gouda, felicitaties van o.a. Present Nederland, een quiz en een afsluiting van de Present-afette.

7 Present Gouda vijf jaar. Ter ere van het jubileum is een projectenestafette georganiseerd, de Presentafette. De verfkwast werd doorgegeven aan o.a. bestuur en ambassadeurs, een groep mensen van de GKV, de gemeente Gouda, de voorgangers van de Goudse kerken en de flexwerkers.

8 Doelen Present Gouda 2014 De ambitie voor 2014 was een gestage groei in het aantal projecten. Verdere versteviging van het operationeel team Uitbreiding duurzame (financiële) partnerschappen met bedrijven, kerken en organisaties Inspelen op de veranderingen in het sociale domein en de decentralisatie van overheidstaken. Samenwerking met MO s voor koppeling van formele en informele zorg Nieuwe concepten ontwikkelen i.s.m. partners

9 Realisatie doelen 2014 (1) Aantal gerealiseerde projecten Verwachting Realisatie Realisatie 2014: 103 projecten waarvan 58 praktisch en 45 sociaal door 688 vrijwilligers in uren waarin mensen naar elkaar omzien!

10 De impact van Present uit de praktijk Weer bezoek durven ontvangen na het opruimen van je huis Dat is wat Present met je doet! Een alleenstaande man, aangemeld door het Leger des Heils, is twee keer geholpen door vrijwilligers met het opruimen en opknappen van zijn huis. Door de puinhoop was het overzicht kwijt en kwam er niemand meer over de vloer. Door de vrijwilligers is alles opgeruimd, behangen en geverfd. Het resultaat is groter dan een schoon huis: hij overziet het weer, houdt nu zelf alles goed bij en het mooiste is; er is weer contact met zijn ouders, zij komen weer bij hem op visite.

11 Realisatie doelen 2014 (2) Doel: versteviging operationeel team In 2014 zijn twee groepenbegeleiders gestart met het uitvoeren van coördinerende taken (vrijwilligers). Daarnaast is het aantal groepenbegeleiders uitgebreid tot 7 mensen die zich allen regelmatig tot incidenteel inzetten. We zijn (landelijk) overgegaan op een nieuwe website en een nieuw intern systeem (Presentnet). Met financiering van Stichting Porticus kon een relatiebouwer worden aangesteld voor een dag Functie Fte per week, met als doel het Coordinator 0,5 verduurzamen van de stichting. Relatiebouwer 0,2 Een maatschappelijk stagiair heeft Projectcoordinatoren en 0,3 de organisatie tijdelijk versterkt. groepenbegeleiders Omvang operationeel team 2014: Vrijwilligers ICT en PR 0,2 zie tabel. Totaal 1,2 fte

12 Realisatie doelen 2014 (3) Doel: Uitbreiding duurzame (financiële) partnerschappen met bedrijven, kerken en organisaties Er zijn 15 projecten uitgevoerd door bedrijven. De gemeente Gouda heeft voor het eerst subsidie toegekend. Een kerk is een adoptie project gestart waarmee zij zich via Present een jaar lang verbinden aan verschillende hulpvragers. De relatiebouwer heeft een verkenning uitgevoerd onder bedrijven naar opties voor (financieel) partnerschap. In samenwerking met het VIP hebben we de maatschappelijke beursvloer georganiseerd. Doel gedeeltelijk behaald. Duurzame afspraken maken blijkt een tijdsintensief traject. Veel bedrijven kiezen voor eenmalige of flexibele binding.

13 De impact van Present uit de praktijk Wanneer komen jullie weer? In woongroep het Baken van Philadelphia werd door de bewoners reikhalzend uitgekeken naar de vrijwilligers van Present. Samen spelletjes doen, creatief bezig zijn en gewoon koffie drinken en kletsen. Het doet de bewoners meer dan goed, aldus de leiding. Waar ze anders om half negen al vragen of ze naar bed mogen, blijven ze nu in contact en zoeken de gezelligheid op. De energie stroomt meer, ze maken contact met 'de buitenwereld ; we zien ze gewoon genieten!

14 Realisatie doelen 2014 (4) Doel: Inspelen op de veranderingen in het sociale domein en de decentralisatie van overheidstaken. Er zijn verkennende gesprekken over samenwerking gevoerd met drie maatschappelijke organisaties, waarvan een leidt tot een concrete overeenkomst. I.s.m. Gemiva is een pilot gestart met vrijwilligerswerk voor lvg- jongeren. Deze pilot was zeer succesvol. Samenwerking wordt voortgezet zodra financiering rond is. Door de voorbereiding op de decentralisaties per 1 januari 2015 hadden veel maatschappelijke organisaties de focus op andere zaken liggen. Er is aansluiting met het sociaal team gezocht.

15 De impact van Present uit de praktijk (Jonge) mensen met een beperking of een bijstandsuitkering betrekken bij de maatschappij en nieuwe talenten laten ontdekken. Ook dat kan via Present! Twee groepen deelnemers van de reintegratiecursus van de gemeente gingen via Present aan de slag bij Humanitas en de Ruiterclub Bloemendaal. En Present matchte voor het project Dat Werkt van Gemiva en de gemeente Gouda een groep jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt met de sportschool Victory Sports Nederland.

16 Onze partners in 2014 Bedrijven Maatschappelijke organisaties Prinsenhof Huisartsenpraktijk Bloemendaal Rabobank Gouwestreek Gemiva SVG De Klup Sociaal team Noord Eclipse Kinderdagcentrum Gemiva Ronssehof St. Philadelphia Goudse Verzekeringen GGZ MH St. Zevenster St. Pameijer Ortec Leger des Heils Siriz Opvang Activisie Fondsen Meldpunt Zorg en Overlast Gemiva zorgboerderij Mozaiek Wonen Stichting Porticus VOC De Ark Netwerkorganisaties Adessium Stek Jeugdhulp Inloophuis Domino Rotary Kerken WV Gemiva diversen Kwintes Helping Hands Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Humanitas ASVZ Overheid Parousia Gouda Vierstroom thuisbegeleiding Kwadraad Gemeente Gouda Kruiskerk Waddinxveen Zorgparters MH St. Lichtpunt VIP PraiseAvond Gouda Irishof Swanenburghs Hofje Afd. Reintegratie gemeente Apostolisch Genootschap Hanepraij Zorgboerderij Bovenstee Studenten Morgenstond gemeente Ronssehof Reaktgroep Solidamentum Vrije Evangelische Gemeente Gouwestein Buurtzorg Nederland PKN Gouda Savelberg MEE

17 Financiën 2014 Begroting was Euro Realisatie van uitgaven is Euro Realisatie van inkomsten is Euro Jaar afgesloten met een verlies van Euro

18 Financiën 2014 (details) Baten 2014 Verduurzaming Present Kerken Gemeente Bedrijven Lokale fondsen Giften particulier 180 Lasten 2014 Personeelskosten Organisatiekosten PR-kosten Present Nederland Totaal lasten Totaal baten

19 Balans 2014 Baten Materiele vaste activa Vlottende activa Liquide middelen Totaal Activa Kapitaal Stichting Kortlopende schulden Totaal Passiva

20 De impact van Present uit de praktijk Vrijwilliger zijn via Present: het verruimt je blik en je kunt eigenlijk zo makkelijk iets betekenen voor een ander. In de zomer van 2015 gingen 13 jongeren van Helping Hands aan de slag bij het Leger des Heils. Ze knapten diverse klussen op rondom het Veerhuys en trokken een paar dagen op met de bewoners. Het was interessant om een kleine indruk te krijgen hoe de bewoners daar leven en we waren ook heel blij dat we met elkaar mochten eten. Het was heel mooi en zinvol om te doen. En: Ik heb het idee dat we echt iets hebben bijgedragen aan het welzijn van de bewoners.

21 Vooruitblik 2015 In 2015 blijven we doen waar we goed in zijn: vrijwilligersgroepen begeleiden in het doen van zinvol vrijwilligerswerk voor mensen in maatschappelijke nood in onze stad. Om in de groei te kunnen voorzien is een verdere versteviging van het operationeel team prioriteit. Dit willen we met behulp van vrijwilligers realiseren (budgetneutraal). We voorzien een lichte groei van het aantal projecten, met nieuwe groepen vrijwilligers. Door te investeren in de naamsbekendheid en de relaties van Present Gouda hopen we nieuwe (financiele) partnerschappen te kunnen aangaan om de continuiteit te waarborgen. Daarmee willen we in 2015 opnieuw bijdragen aan de beweging waarin mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien!

22 Contact Bestuur Jan Hagoort (voorzitter) Arjen van de Wetering (penningmeester) Jeannette den Hartog (secretaris) Operationeel team Annet Perdijk (coördinator) T: E:

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen.

Samenvatting. 2012 is opnieuw een jaar van uitbouwen van Stichting Present Gouda geweest met beperkte financiële middelen. Jaarrapportage 2012 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2012 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2012

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2017 Jaarverslag 2017 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2017 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Inhoud jaarrapportage

Inhoud jaarrapportage JAARVERSLAG 2016 Jaarrapportage 2016 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Present Zoetermeer in 2016 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2018 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting. Present Kampen

Jaarrekening Stichting. Present Kampen Jaarrekening 2013 Stichting Present Kampen Inhoudsopgave: 1. Bestuurverslag 2. Activiteitenverslag 3. Jaarrekening 31-12-2013 4. Begroting 2014 Bestuursverslag 2013 Samenstelling van het bestuur G.J. Brouwer,

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Jaarverslag 2013 Stichting Present Leeuwarden

Jaarverslag 2013. Jaarverslag 2013 Stichting Present Leeuwarden Jaarverslag 2013 1 Inhoud Jaarverslag 2013... 1 Inhoud... 2 Eerste lustrum voor SPL... 3 Cijfers... 4 Gegevens Kerken 2013 die groepen ingezet hebben... 5 Gegevens overige organisaties 2013 die groepen

Nadere informatie

Inhoud jaarrapportage

Inhoud jaarrapportage JAARVERSLAG 2015 Jaarrapportage 2015 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Present Zoetermeer in 2015 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting

Nadere informatie

aantallen vrijwilligers en uren

aantallen vrijwilligers en uren JAAR VERSLAG 2013 1 Doelstelling en realisatie Voor 2013 was het doel van Present Houten: 70 groepen vrijwilligers inzetten in en 10 in Nieuwegein. Het werden 60 groepen bestaande uit 248 vrijwilligers.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Jaarverslag 2014 Stichting Present Leeuwarden

Jaarverslag 2014. Jaarverslag 2014 Stichting Present Leeuwarden Jaarverslag 2014 1 Inhoud Jaarverslag 2014... 1 Inhoud... 2 Inleiding... 3 Cijfers 2014... 4 Gegevens overige organisaties 2014 die groepen ingezet hebben... 5 Projecten per maatschappelijke organisatie...

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2012 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2012 10 februari 2013 Inhoud Blad Jaarbericht 2012 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2012 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2012

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten. Rapport inzake jaarbericht 2015 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Drachten Rapport inzake jaarbericht 2015 7 april 2016 Inhoud Blad Jaarbericht 2015 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2015 4 Overzicht inkomsten en uitgaven 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Van betekenis...in Zeewolde

Van betekenis...in Zeewolde Van betekenis......in Zeewolde Postbus161 161 Postbus 3890AD ADZeewolde Zeewolde 3890 0626 2601 0180 8007 07 06 KvK-nummer54810043 54810043 KvK-nummer: Regiobank 85.00.30.528 IBAN: NL54 RBRB 0850 0305

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding: Zoeken... 3 1. Missie, visie en werkwijze... 4 Werkwijze... 4 2. Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers... 5

Nadere informatie

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017

STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND. Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 STICHTING PRESENT SMALLINGERLAND Rapport betreffende jaarbericht 2016 Overige gegevens 2 maart 2017 Inhoud Jaarbericht 2016 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 Overzicht inkomsten en uitgaven 2016

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar JAARVERSLAG 2017 Voorwoord In tegenstelling tot de jaren daarvoor was 2017 voor Present Alkmaar een lastig jaar. Dat heeft enerzijds te maken met verloop in het operationele team, waardoor er voor de coördinator

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Present Meppel

Jaarrekening Stichting Present Meppel Jaarrekening 2016 Stichting Present Meppel 7-3-2017 Stichting Present Meppel Postbus 433 7940 AK Meppel E-mail: info@presentmeppel.nl www.stichtingpresent.nl/meppel KvK 59301821 RSIN 853411955 Bankgegevens:

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM

BELEIDSPLAN SERVE THE CITY HAARLEM 1. Analyse van de huidige situatie 2. Lange termijn 3. Middellange termijn 4. Financiën 5. Bekendheid Als je honderd mensen niet kunt helpen, help er dan eentje Moeder Theresa 1. Analyse van de huidige

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2014 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord... 3 3. Comité

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

Stichting Present Maassluis

Stichting Present Maassluis Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf:

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: 1 Inleiding Een jaar waarin weer veel is veranderd en aangepakt. Sinds 25 mei 2013 is de naam van de stichting gewijzigd in Stichting Present Zuidoost Friesland. Reden

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar..

JAARVERSLAG Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. JAARVERSLAG 2015 Wij geloven in een Hollands Kroon Waar mensen er zijn voor elkaar.. Stichting Present Hollands Kroon Secretariaat: Brugstraat40 1775BG Middenmeer 0227-502057 www.stichtingpresent.nl/hollandskroon

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2015 Present Steenwijkerland 31-03-2016-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2013 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren

Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren Inspiratiebijeenkomst Present & Bedrijven Presentdagen 19 januari 2019 Harry van Wieren Programma 60 minuten Inhoud 1. Present & Bedrijven: waar staan we? 2. Speeddate 3. Aandachtspunten 4. Eigen en andermans

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Leeuwarden

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Leeuwarden Jaarverslag 2012 1 Inleiding Het jaar 2012 kenmerkt zich in groei van met name operationeel vrijwilligers. Er is een organisatie ontstaan die aangestuurd wordt door de betaalde krachten. Vrijwilligers

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2016 Present Steenwijkerland 21-03-2017-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening JAARREKENING 2014 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2014 1 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640, 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel 3. Financiële ondersteuning 4. Vrijwilligers 5. Hulpvragers 6. Beperkingen 7. Financieel jaarverslag 2018 SchuldHulpMaatje-Culemborg

Nadere informatie

Stichting Present Zoetermeer Rabobank Jaarverslag 2012

Stichting Present Zoetermeer Rabobank Jaarverslag 2012 Stichting Present Zoetermeer Jaarverslag 2012 06-41756899 info@stichtingpresent-zoetermeer.nl www.stichtingpresent.nl/zoetermeer Rabobank 3881.44.432 1 STICHTING PRESENT ZOETERMEER 1.1 Bestuur en algemeen

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Samen voor Woerden. Colofon

Samen voor Woerden. Colofon Jaarverslag 2014 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland Jaarverslag 2012 1 Inleiding Het eerste volle jaar voor Stichting Present Opsterland is achter de rug. Er zijn veel contacten gelegd en 52 projecten uitgevoerd. Al is het wat minder dan gepland, toch een

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Nijverheidsstraat 97 7575 BH Oldenzaal Tel: 06 52 86 25

Nadere informatie

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG

SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG SWOS FINANCIEEL JAARVERSLAG 2 1. Inhoudsopgave financieel Jaarverslag 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding: 3-2.1 Algemeen - 2.2 Financiering St.SWOS - 2.3 Financieel resultaat - 2.4 Vooruitblik 2018 3. Balans

Nadere informatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie

HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie HalfjaarJaarverslag Enschedese Headbangers Organisatie maart 2013 - november 2013 Enschedese Headbangers Organisatie Gronausevoetpad 165 7533 VG Enschede contact@enschedeseheadbangers.nl www.enschedeseheadbangers.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Voorne-Putten

Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Voorne-Putten Jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Voorne-Putten Stichting Leergeld Voorne Putten, gevestigd te Spijkenisse, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer :24385134 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2017

Jaarverslag. SchuldHulpMaatje Culemborg 2017 6 Jaarverslag SchuldHulpMaatje Culemborg 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doel 3. Financiële ondersteuning 4. Vrijwilligers 5. Hulpvragers 6. Beperkingen 7. Financieel jaarverslag 2017 SchuldHulpMaatje-Culemborg

Nadere informatie

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2014

Stichting Boek en Troost. Jaarverslag 2014 Stichting Boek en Troost Jaarverslag 2014 Opgericht 11 december 2013 KvK 59422386 Inhoud. 1. Secretarieel jaarverslag 2. Informatie over de bezoekers 3. Toelichting op het financiële jaarverslag 3.1. Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland

Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Jaarverslag 2016 Schuldhulpmaatje West-Friesland Inhoud: Hulpvragers Maatjes Coördinatoren Sponsors Financiën Bestuur Toekomst Namens het bestuur mag ik u verslag uitbrengen van de activiteiten van Schuldhulpmaatje-WF

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Zoetermeer T Projectcoördinator: Mirjam Konijn

Jaarverslag Stichting Present Zoetermeer T Projectcoördinator: Mirjam Konijn T 06 38 01 79 11 Projectcoördinator: Mirjam Konijn info@stichtingpresent-zoetermeer.nl www.stichtingpresent.nl/zoetermeer Twitter: @presentzmeer Rabobank: 0388 1444 32 KK: 555 29 046 oorwoord oor u ligt

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Present Besturendag 19 november 2016

Present Besturendag 19 november 2016 Present Besturendag 19 november 2016 Afscheid van bestuursleden André Rouvoet Marco van der Graaf Erik Dannenberg Voorzitter Present Nederland Lunch en workshoprondes Workshops: 1. Mogelijkheden van de

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?!

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?! Jaarplan 2013 JAARPLAN 2013 Ondertitel Onmisbaar, maar onbetaalbaar?! ///////////////////////////////// CITAAT AUTEUR Inhoud 1 VOORWOORD 2 2 FORMULE STICHTING PRESENT 3 2.1 MISSIE 3 2.2 DE IMPACT VAN

Nadere informatie

Algemeen 3. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Grondslagen 6. Toelichting op de balans per 31 december

Algemeen 3. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Grondslagen 6. Toelichting op de balans per 31 december Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Algemeen 3 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Grondslagen 6 Toelichting op de balans per 31 december 2016 7 Toelichting staat van baten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan:

JAARVERSLAG 2010. Een vliegende start. Met dank aan: JAARVERSLAG 2010 JAARVERSLAG 2010 Een vliegende start Met dank aan: IK DURF NU DE DEUR WEER OPEN TE DOEN Ik heb Stichting Present ingeschakeld om klussers te zoeken voor het huis van een cliënte met een

Nadere informatie

Inleiding: Alles goed?

Inleiding: Alles goed? Inleiding: Alles goed? Een korte vraag die we stellen en waar we regelmatig ook een kort antwoord opgeven: ja hoor. Een vraag die eigenlijk veel te groot is voor een kort antwoord. Het zou bijzonder zijn

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Alfa Accountants en Adviseurs B.V. Postbus 73 6720 AB Bennekom Telefoon: 088 2531650 E-mail: bennekom@alfa.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website: www.presentwageningen.nl

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens

Jaarverslag 2012. christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Jaarverslag 2012 christelijke jongeren enthousiast maken om zich actief in te zetten voor de medemens Ede, juli 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Horizonjaar ROC Menso Alting College... 4 Netwerk Dien

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2016 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2016 7 BALANS PER 31 DECEMBER 2016 8 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2016 9 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2016 10

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792 Bijlage 1: Jaarrekening Balans per 1 januari 2016 ACTIVA PASSIVA Materiele vaste activa 1.237 Continuïteitsreserve 53.000 Vorderingen 43.518 Bestemmingsreserve 14.707 Liquide middelen 48.511 Overige reserves

Nadere informatie

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee?

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee? 1 JAARPLAN 2017 Voorwoord Nadenkend over de toekomst, kijken we ook altijd even terug. Jaren van Present zijn in Rotterdam laten haar sporen na. We worden goed gevonden door vrijwilligers, hulpverleners

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2015 Balans per 31 december 2015 Activa 2015 2014 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 1 Vlottende activa Vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam

Jaarrekening Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde. Herenwaard 23 Brittenoord AK Rotterdam 3079 KB Rotterdam Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2016 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2016 Activa 2016 2015 Vaste activa Materiële vaste activa Herenwaard 23 1

Nadere informatie

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1

Stichting Present Enschede. Jaarrekening gevestigd te Enschede. Stichting Present Enschede 1 Stichting Present Enschede gevestigd te Enschede Jaarrekening 2018 Stichting Present Enschede 1 Inhoud Inleiding 1 Algemeen 3 1.1 Algemene gegevens 1.2 Bestuur 1.3 Oprichting Stichting Present Enschede

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2015 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2015 4 Staat van Baten en Lasten over 2015 6 Toelichting 7 3 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2015 Pagina 2

Jaarverslag Jaarverslag 2015 Pagina 2 Jaarverslag 2015 Jaarverslag 2015 Mijn cliënt was buitengewoon blij met de hulp en zag zijn vervuilde huis veranderen in de oorspronkelijke staat. Zonder deze groep bijzondere mensen was het nooit gelukt!

Nadere informatie

Inleiding. Met veel plezier en dankbaarheid hebben we als bestuur en medewerkers van SPL hieraan gewerkt. Veel leesplezier.

Inleiding. Met veel plezier en dankbaarheid hebben we als bestuur en medewerkers van SPL hieraan gewerkt. Veel leesplezier. Inleiding Het eerste volle jaar van Stichting Present Leeuwarden (SPL) zit erop. Op de kop af vijftig projecten zijn uitgevoerd door meer dan driehonderd vrijwilligers. Steeds meer organisaties en groepen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen

Financieel jaarverslag Stichting Leergeld Emmen e.o. te Emmen Financieel jaarverslag 2016 te Emmen Inhoudsopgave. Blz. Algemeen 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten en Lasten over 2016 6 Toelichting 7 Algemeen Postbus 97 Telefoon: 06-27 28

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2017-2020 Strategisch plan Stichting Present Noordoostpolder 2017-2020 Voor u ligt het strategisch document van de Stichting Present Noordoostpolder. Dit document omschrijft de plannen

Nadere informatie

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015

Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam Inloophuis De Rose-Linde gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 Stichting Inloophuis Roosendaal en omstreken handelend onder de naam "Inloophuis De Rose-Linde" gevestigd te Roosendaal Jaarverslag 2015 INHOUD Pagina Balans per 31 december 2015 2 Rekening van baten en

Nadere informatie

Jaarverslag. Postbus 161 3890 AD Zeewolde 06 26 01 80 07 info@stichtingpresent-zeewolde.nl www.stichtingpresent-zeewolde.nl KvK-nummer: 54810043

Jaarverslag. Postbus 161 3890 AD Zeewolde 06 26 01 80 07 info@stichtingpresent-zeewolde.nl www.stichtingpresent-zeewolde.nl KvK-nummer: 54810043 Jaarverslag IBAN: NL54 Regiobank RBRB 0850 85.00.30.528 0305 2012 2013 Jaarverslag Stichting Present Zeewolde 2012-2013 Inhoudsopgave: 1.0 Inleiding 2.0 Missie & Visie 3.0 Werkwijze & Projectaanpak 4.0

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof

Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Jaarverslag 2014 Stichting Open Hof Verslag bestuur Inleiding Voor u ligt het Jaarverslag 2014 van de Stichting Open Hof. Deze Stichting beheert het pand De Open Hof, aan Om en Bij 116 in Den Haag. In

Nadere informatie

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013.

Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013. Activiteitenverslag en financiële verantwoording Netwerk ICF Veenendaal, 2013. In het kader van voldoen aan de nieuwe ANBI regelgeving publiceren wij in dit document: Naam van de instelling: Stichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015

Financieel jaarverslag 2015 Financieel jaarverslag 2015 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2015 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa

Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa Financiële verantwoording 2014 Stichting Diwa Balans per 31 december 2014 31-12-2014 31-12-2013 Activa Vaste activa 0 0 Vlottende activa Liquide middelen (bank) 13 815 15 538 Totaal activa 13 815 15 538

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 3 juni 2016 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2015 van de de.

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016

Financieel jaarverslag 2016 Financieel jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2016 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie te Dordrecht

stichting Opvangcentrum - Jeugdevangelisatie te Dordrecht te Dordrecht Jaarverslag en jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag 1 Algemene gegevens 2 Balans 3 Exploitatierekening 4 Toelichtingen op de balans 5 BESTUURSVERSLAG Algemeen Het bestuur van

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

STICHTING ZOG MH TE GOUDA. Financieel verslag 2015

STICHTING ZOG MH TE GOUDA. Financieel verslag 2015 STICHTING ZOG MH TE GOUDA Financieel verslag 2015 Inhoudsopgave Pagina 1. Algemeen 1.1 1.1 Jaarverslag 3 1.2 Vaststelling van de jaarrekening 4 1.3 Samenstellingsverklaring 5 2. Jaarrekening 2.1 Balans

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2017 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden Jaarverslag Present Walcheren 2017 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...

Nadere informatie