Werkingsverslag Halfjaarlijks verslag. Vlabus vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkingsverslag Halfjaarlijks verslag. Vlabus vzw"

Transcriptie

1 Werkingsverslag 2015 Halfjaarlijks verslag Vlabus vzw

2 2 Inhoudstafel 1. Inleiding 3 2. Deel I: Decretale opdrachten Kenniscentrum met betrekking tot professionalisering en tewerkstelling in de sport Aanspreekpunt voor de tewerkstelling van sportbegeleiders en sportondersteuners Initiatieven om de kwalitatieve tewerkstelling in de sportsector te verhogen Pool van sportbegeleiders en sportondersteuners beschikbaar stellen De kwaliteit van de pool van sportbegeleiders en sportondersteuners verhogen door bijscholing en begeleiding, met bijzondere aandacht voor doelgroepen en maatschappelijke behoeften Initiatieven om de kwaliteit van jeugdsportbegeleiders binnen sportverenigingen te verhogen en de professionele omkadering via coördinerende functies in sportverenigingen te verhogen De organisatie uitbouwen, structureren en beheren 5 3. Deel II: evaluatie per dienst Dienst dienstverlening Dienst HR Kwaliteitszorg Dienst Marketing & communicatie Dienst kenniscentrum Dienst financiën Staf Deel III: Realisaties jaaractieplan 2014 Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 5. Bijlagen Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

3 3 1. Inleiding Sinds 1 januari 2014 is Vlabus erkend door de Vlaamse Overheid. Via het decreet houdende het stimuleren, het coördineren en het subsidiëren van de tewerkstelling in de sportsector werden enkele opdrachten aan Vlabus toegekend. Als gevolg hiervan kent Vlabus sinds april 2014 als organisatie een geheel nieuwe structuur. Binnen Vlabus werden verschillende diensten onder leiding van een managementteam opgebouwd. Daarnaast werden de provinciale afdelingen omgevormd tot 3 regio s. Ook een nieuw softwareprogramma op maat van Vlabus is operationeel sinds De realisaties en verantwoording met betrekking tot de decretale opdrachten worden in deel I beschreven. In deel II worden alle acties, zoals beschreven in het jaaractieplan 2015, ingedeeld in de betreffende dienst van Vlabus. Per actie wordt beschreven welke realisaties er reeds bereikt werden. De operationele doelstellingen en acties die per dienst worden beschreven, kaderen in de 4 grote strategische doelstellingen van Vlabus: Strategische doelstelling 1: afstemmen van vraag en aanbod betreffende tewerkstelling in de sport Inspelen op de blijvende nood aan sporttechnische en organisatorische begeleiding, alsook de uitbouw van het aanbod van ondersteunende sport gerelateerde functies. Strategische doelstelling 2: blijvend bevorderen van de kwaliteit van de tewerkstelling in de sport Extra zorg voor kwaliteit zowel op het sportterrein als op administratief vlak: een betere matching via de nieuwe software een betere opvolging klanten en personeel permanente bijscholing van het personeel Strategische doelstelling 3: uitbouwen van een kenniscentrum en een infoloket rond tewerkstelling in de sport Actieve kennisverzameling en ontwikkeling over o.m. wetgeving en administratieve regelgeving, in functie van noden en behoeften bij professionalisering in de sport. Via een uitgebouwde loketfunctie instaan voor de nodige kennisverspreiding. Strategische doelstelling 4: optimaliseren van de interne werking van Vlabus vzw De structuur en de interne werking aanpassen aan de opdrachten omschreven in het nieuwe decreet houdende het stimuleren, het coördineren en het subsidiëren van de tewerkstelling in de sportsector en in functie van de invulling van de drie bovenstaande strategische doelstellingen. In deel III wordt een samenvatting van de tussentijdse evaluatie van het jaaractieplan 2015 opgenomen. De gerealiseerde acties worden in het groen geplaatst, nietgerealiseerde acties in het rood. Acties die extra bijsturing of aandacht nodig hebben, werden in het oranje gekleurd.

4 4 2. Deel I: Decretale opdrachten 2.1. Kenniscentrum met betrekking tot professionalisering en tewerkstelling in de sport Een kenniscentrum Sport en Tewerkstelling werd in de loop van 2014 operationeel. Het kenniscentrum van Vlabus is een platform, dat een antwoord wil bieden op alle vragen die betrekking hebben op arbeidsrecht en sociale wetgeving binnen de sporttewerkstelling. Ook met specifieke juridische vragen op het gebied van sport en tewerkstelling kan men bij deze dienst terecht. Op een Vlabus webpagina rond het Kenniscentrum Sport en Tewerkstelling vindt men interessante weetjes, achtergrondinformatie, actualiteit en duiding binnen het thema sport en tewerkstelling. Daarnaast gebruikt Vlabus haar expertise om als partner mee te werken aan het Bloso-Kics, het kennis- en informatiecentrum sport in Vlaanderen. Ze neemt hierin het deel sport en tewerkstelling voor haar rekening. Voor de verdere verwezenlijkingen van deze dienst verwijzen we naar deel II, dienst kenniscentrum Aanspreekpunt voor de tewerkstelling van sportbegeleiders en sportondersteuners Vlabus is het aanspreekpunt voor tewerkstelling van sportieve profielen in Vlaanderen. In haar structuur werden 6 consulenten HR aangeduid. Zij zijn het aanspreekpunt voor alle vaste en alle occasionele lesgevers in heel Vlaanderen. Daarnaast zijn er sinds het najaar van 2014 ook 3 consulenten klanten aan de slag. Zij communiceren met alle klanten van Vlabus, alsook potentiële klanten. In voorbereiding van de uitbreiding van de dienstverlening naar Brussel toe, werd in juni 2015 beslist een consulent HR extra aan te werven die deels voor regio Zuid, deels voor Brussel zal werken. Daarnaast zijn er 2 consulenten projecten. Eén van beide fungeert als aanspreekpunt voor alle sportclubs en trainers in het project sportclubs, alsook voor alle sportondersteuners. Tot slot bestaat er sinds 2014 een kenniscentrum sport & tewerkstelling, aangevoerd door een juriste. Deze dienst staat paraat voor iedereen met vragen rond het thema sport en tewerkstelling Initiatieven om de kwalitatieve tewerkstelling in de sportsector te verhogen Vlabus nam in 2015 verschillende initiatieven om de kwalitatieve tewerkstelling te verhogen. De cel werving en selectie binnen de dienst HR werkt aan een gerichte screening en selectie van potentiële kandidaten. Enkel gediplomeerde lesgevers en L.O- studenten met een minimum aan studiepunten geven les voor Vlabus opdrachten. Naast de diploma s worden ook de competenties van medewerkers opgevolgd. Een nieuw beoordelingsproces wordt toegepast sinds In functie van een goede of nog betere kwaliteit van de lessen worden heel wat lesbezoeken ingepland. Een voltijdse expert talentontwikkeling staat in voor competentieontwikkeling op maat van de medewerkers en neemt hiertoe verschillende initiatieven. Voor de verdere verwezenlijkingen van de personeelsdienst verwijzen we naar deel II, dienst HR.

5 Pool van sportbegeleiders en sportondersteuners beschikbaar stellen Het beschikbaar stellen van een pool lesgevers is de corebusiness van Vlabus. Voor het aantal tewerkgestelde lesgevers/sportondersteuners en het aantal uren (les)opdrachten vervuld in Vlaanderen, verwijzen we naar deel II, dienst dienstverlening De kwaliteit van de pool van sportbegeleiders en sportondersteuners verhogen door bijscholing en begeleiding, met bijzondere aandacht voor doelgroepen en maatschappelijke behoeften Vlabus heeft in 2015 ingezet op de kwaliteit van haar sportlesgevers. Drie bijscholingen werden door de expert talentontwikkeling zelf georganiseerd voor vaste en occasionele lesgevers in de eerste helft van 2015: G-sport op in sportcentrum Peerdsbos Brasschaat (49 vaste lesgevers, 11 consulenten) Schermen, padel en skike in provinciaal domein Puyenbroeck op (2 vaste en 19 occasionele lesgevers) Leerlijn zwemmen op in Sportcentrum De Nekker te Mechelen (47 vaste en 5 occasionele lesgevers en 8 consulenten) Daarnaast volgen vaste lesgevers ook nog externe bijscholingen Initiatieven om de kwaliteit van jeugdsportbegeleiders binnen sportverenigingen te verhogen en de professionele omkadering via coördinerende functies in sportverenigingen te verhogen In het begin van 2015 hebben verschillende medewerkers van Vlabus de werking en de mogelijkheden wat betreft tewerkstelling toegelicht tijdens 7 regiovergaderingen. Hierop waren in totaal 71 sportfunctionarissen en regio-coördinatoren aanwezig. De mogelijkheden om de professionele omkadering in sportclubs te verbeteren via een professionele tewerkstelling bij Vlabus werden er gepromoot De organisatie uitbouwen, structureren en beheren Het herstructureringsproces in creëerde een nieuw organisatiemodel voor Vlabus. Het nieuwe organigram (bijlage 2) werd in 2015 verder gefinaliseerd en zelfs uitgebreid. Verschillende verschuivingen gebeurden binnen het organigram. Voor de functie financieel manager bijvoorbeeld werd (en wordt nog steeds) een interne medewerker opgeleid. De nieuwe consulent klanten creëerde op zijn beurt een openstaande vacature bij de lesgevers. De functie expert talentontwikkeling werd actief ingevuld sinds begin 2015, na het bevallingsverlof van de betreffende medewerker. Daarnaast werd voor de ontwikkeling van nieuwe producten een nieuwe medewerker aangesteld sinds 20 april 2015; een tweede consulent projecten. Voor de functie coördinator ICT werd een nieuwe medewerker geselecteerd.

6 6 3. Deel II: evaluatie per dienst 3.1. Dienst dienstverlening Operationele doelstelling 01.01: Zoeken en tewerkstellen van sportbegeleiders voor sportactiviteiten Reguliere sportbegeleiding aanbieden: sportbegeleiding in de zin van initiëren van verschillende sportdisciplines aan diverse leeftijdscategorieën en doelgroepen blijft voor Vlabus een belangrijk werkdomein om kwaliteitsvolle begeleiding te garanderen voor tal van sportinitiatieven. Sinds 2014 zijn de 5 provinciale afdelingen omgevormd naar 3 regio s: Regio West, Regio Zuid en Regio Noord. De drie Vlabuskantoren zijn sinds 2014 gevestigd in Gent (voor regio West), Leuven (voor regio Zuid) en Herentals (voor regio Noord). Onze sportbegeleiders verzorgden in het eerste deel 2015 in totaal uren. Ten opzichte van de eerste 6 maanden in voorgaand werkingsjaar is dit een stijging met uren, een stijging van 9,8% (zie grafiek 1 en tabel 1). De redenen van deze stijgging liggen onder andere bij het project sportclubs en de sport ondersteunende functies. Ook merken we een toename van het aantal uren in de vorm van sportklassen. Het aantal uren sportkampen kende een verdere terugval (besparingen bij de overheden, en andere spelers in het sportveld). In 2015 ging het aantal samenwerkingsovereenkomsten (zie tabel 8) verder achteruit.

7 7 Tabel 1: Numeriek overzicht totaal aantal lesuren per maand Maand # uren 2014 # uren 2015 verschil Januari , , ,00 Februari , , ,00 Maart , ,00 624,00 April , ,00 40,00 Mei , ,00 800,50 Juni , , , , , ,50 Grafiek 1: Grafische overzicht van het totaal aantal gepresteerde lesuren , , , , , , ,00 # uren 2014 # uren , ,00 0,00 Januari Februari Maart April Mei Juni De resultaten in tabel 2 geven een weergave van het aantal uren dat per regio werd aangevraagd en verwerkt. De uren onder projecten (het project sportclubs en samenwerkingsovereenkomsten, alsook sport ondersteunende functies) zijn hier niet inbegrepen. Tabel 2: Numeriek overzicht aantal gepresteerde lesuren per regio per maand Regio Noord (jan.juni 2014) Regio Noord (jan.-juni 2015) Regio West (jan.-juni 2014) Regio West (jan.-juni 2015) Regio Zuid (jan.-juni 2014) Regio Zuid (jan.-juni 2015) januari 4.129, , , , , ,00 februari 4.369, , , , , ,50 maart 5.006, , , , , ,50 april 5.994, , , , , ,50 mei 4.702, , , , , ,50 juni 4.138, , , , , ,50 TOTAAL , , , , , ,50 Tabel 3: Numeriek overzicht aantal gepresteerde lesuren per regio per maand Ant. Lim. O.-Vl. Vl.-Brab. W.-Vl. Totaal

8 (jan.- juni) 2014 (juli-dec.) 2015 (jan.- juni) Regio Noord Regio Zuid Regio West , , ,50 Regio Noord Regio Zuid Regio West , , ,50 Regio Noord Regio Zuid Regio West , , , , , ,00 Grafiek 2: Grafisch overzicht van het totaal aantal uren per regio per maand

9 , , , , , ,00 Regio Noord Regio West Regio Zuid 1.000,00 0,00 Tijdens de maanden april en mei werden de meeste uren gepresteerd. Tabel 4: Numeriek overzicht aantal lesuren per opdrachtgever Januari Februari Maart April Mei Juni Totaal Publieke sector 5.726, , , , , , ,00 Bloso 61,00 141,00 66,00 178,50 110,00 76,50 633, 00 Overheid 5.665, , , , , , ,00 Private sector 6.179, , , , , , ,00 Non Profit 6.177, , , , , , ,00 Sportclubs Federaties 5.470, , , , , , ,50 Dynamo 0,00 5,00 15,00 0,00 5,00 0,00 25,00 Soc. culturele 3.485,50 verenigingen 706,50 508,50 756,50 447,00 622,5 444,5 Profit 2,00 0,00 0,00 0,00 4,00 6,00 12,00 Totaal , , , , , , ,00

10 10 Grafiek 3: Grafisch overzicht van de lesuren bij de verschillende opdrachtgevers Het aantal uren in de sportclubs en federaties is sinds 2013 sterk gestegen. Het aandeel van deze uren ten opzichte van het totaal aantal lesuren is gestegen tot 39,5%. Voor de sportclubs ligt het project sportclubs hier aan de basis. Hierbij worden professionele krachten deeltijds of voltijds officieel ingeschakeld in een sportclub. Het is duidelijk af te leiden uit tabel 5 dat de verschuiving van publieke sector naar private sector zich verder zet. Voornamelijk het stijgend aantal lesuren bij sportclubs is hiervoor verantwoordelijk. Tabel 5: De verhouding tussen aantal uren en bijhorend percentage enerzijds in de publieke sector, anderzijds in de private sector, sinds 2009 TOTAAL Publieke Private sector(u) sector (u) ,8 % ,2 % ,5 % ,6 % ,6 % ,4 % ,9 % ,1 % ,2 % ,8 % ,6 % ,4 % 2015 (jan.-juni) ,2% ,8%

11 Tabel 6: Overzicht van het aantal lesuren volgens activiteit Tabel jan-juni 2014 jan-juni 2015 Verschil Lessenreeks , ,00-395,00 Sportkamp , , ,50 Administratie (o.a. coördinatieopdracht ifv project) 2.764, ,50 430,00 Sportdag 9.449, , ,00 Sportklas 1.781, , ,00 Evenementen 608,00 431,50-176,50 Strandactiviteiten (i.h.k.v sportdagen) 10,00 10,50 0,50 Opleidingen 548,00 692,00 144,00 Trainingssessies (o.a. in project sportclubs) , , ,00 Vergadering 0,00 1,00 1,00 TOTAAL , , ,5 De voorbije jaren werden geen statistieken op basis van doelgroepen gerealiseerd. Vanaf 2014 spelen doelgroepen een belangrijke rol in de uitvoering van de decretale opdrachten. In tabel 7 ziet men de verdeling van het aantal gepresteerde lesuren bij de verschillende, gedefinieerde doelgroepen. Tabel 7: Overzicht van het aandeel per doelgroep, aangeduid door klanten bij hun aanvraag Doelgroepen jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Jeugd (-18) 21,50% 40,82% Volwassenen (18+) 9,23% 14,16% senioren (60+) 3,55% 7,53% Allochtonen 0,61% 0,36% Andersvaliden 1,27% 1,55% BLO/BUSO 0,27% 0,54% Gedetineerden 0,39% 0,67% Hartpatiënten 0,00% 0,11% Kankerpatiënten 0,01% 1,11% Zwangere vrouwen 0,00% 0,01% Gemengde doelgroep 63,10% 34,06% De Vlabus lesgevers zijn voor 40,82% van de tijd betrokken bij jeugdleden. Tabel 8 geeft een overzicht van de verschillende producten die door Vlabus geleverd worden aan de opdrachtgevers. In 2014 werd door de overheid massaal gebruik gemaakt van het voordelige clustertarief (41%). Dit tarief wordt toegekend aan opdrachten die minstens 3 uur aaneensluitend op dezelfde locatie doorgaan. Ook in het eerste deel van 2015 zien we dat de overheid nog steeds veel gebruik maakt van dit clustertarief. 11

12 Tabel 8: Overzicht van het aantal gepresteerde uren per product jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Overheid , ,00 Opdracht G-sport overheid basistarief (15% korting) 0,00 389,00 Opdracht G-sport overheid clustertarief (15% korting) 0,00 278,00 Opdracht overheid basistarief (actie scholen -10%) 0, ,00 Opdracht overheid basistarief (B-niveau) , ,00 Opdracht overheid clustertarief (B-niveau) , ,50 SWO Opdracht overheid basistarief (B-niveau) (10% korting) 0,00 743,50 jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Niet overheid 5.230, ,50 Opdracht G-sport niet overheid (15% korting) 0,00 20,00 Opdracht niet overheid 2014 (B-niveau) 5.230,50 30,00 Opdracht niet overheid 2015 (B-niveau) 0, ,50 jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Erkende sportclubs en federaties , ,50 Opdracht G-sport erkende sc (15% korting) 0,00 763,50 Opdracht project sportclubs 3/tarief , ,00 Opdracht project sportclubs 5/tarief 1 0, ,00 Opdracht sportclubs (B-niveau) 9.540, ,00 SOF Opdracht erkende sc en fed. (C-niveau) (25% korting) 0,00 204,00 SOF/SWO Opdracht sportclubs (B-niveau) (46,5% korting) 0, ,50 SOF/SWO Opdracht sportclubs (D-niveau) (46,5% korting) 0,00 491,00 SOF/Uurloners Opdracht sportclubs (C-niveau) (25% korting) 0,00 189,00 SWO Opdracht sportclubs (D-niveau) (46,5% korting) 0,00 980,50 jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Profitsector 26,00 12,00 jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 VTS/Dynamo 696,00 658,00 Opdracht bijscholingen (Dynamo) 0,00 25,00 Opdracht bijscholingen (VTS) 14,00 2,50 Opdracht cursusverantwoordelijke (VTS) 124,00 164,00 Opdracht directiekaderopleiding (VTS) 31,00 36,50 Opdracht docent (aspirant-) initiator (VTS) 367,00 269,00 Opdracht docent instructeur B (VTS) 52,00 53,50 Opdracht docent trainer A (VTS) 8,00 3,50 Opdracht docent trainer B (VTS) 81,00 86,00 Opdracht sportfunctionaris (VTS) 19,00 18,00 Strandanimatie (uitdovend tarief voor kustgemeenten) 7,00 0,00 Wat de sportieve disciplines betreft, is uit tabel 9 af te leiden welke 10 disciplines het vaakst aan bod komen tijdens Vlabus opdrachten en dit per regio. Er zijn kleine regionale verschillen 12

13 vast te stellen. Zwemmen, omnisport, administratie sportclubs, turnen (gevorderden) en dans zijn de 5 meest aangevraagde disciplines over de regio s heen. Ook in 2014 waren dit disciplines die zo goed als bij alle drie de regio s in de top 10 voorkwamen. Tabel 9: Overzicht van de top 10 van disciplines per regio op basis van aantal lesuren jan.-juni 2014 jan.-juni 2015 Regio Noord Discipline # uren % Discipline # uren % zwemmen 5.681,50 20,10 zwemmen 5.250,50 18,19 omnisport 3.080,00 10,90 administratie sportclubs 3.773,50 13,07 administratie sportdienst 1.504,00 5,32 turnen gevorderden (sportclub) 2.353,50 8,15 turnen gevorderden (sportclub) 1.326,50 4,69 omnisport 2.209,00 7,60 administratie sportclubs 1.300,50 4,60 naschoolse sport (sportacademie) 858,5 2,90 naschoolse sport (sportacademie) 980,50 3,47 onderhoudsgym 790 2,70 dans 694,50 2,46 dans 646 2,20 boksen 630,50 2,23 administratie sportdienst 617,5 2,10 toestelturnen 613,50 2,17 voorbereiding project sportclubs 611 2,10 onderhoudsgym 613,00 2,17 figuurtraining 502 1,74 Regio West Discipline # uren % Discipline # uren % omnisport 7.406,50 21,92 omnisport 9.463,50 25,80 zwemmen 3.333,00 9,87 zwemmen 4.257,00 11,59 avonturencircuit 3.018,50 8,93 administratie sportclubs 2.311,50 6,29 dans 2.421,00 7,17 dans 2.191,00 5,97 toestelturnen 2.044,50 6,05 turnen gevorderden (sportclub) 2.159,00 5,88 administratie sportclubs 1.265,50 3,75 seniorenturnen 1.117,50 3,04 turnen initiatie 1.242,50 3,68 klimmen 845 2,30 tennis 1.231,50 3,65 basketbal 790,5 2,15 seniorenturnen 1.140,00 3,37 tennis 783 2,13 administratie sportdienst 1.029,50 3,05 kleuterturnen 721,5 1,96 Regio Zuid Discipline # uren % Discipline # uren % zwemmen 2.041,00 15,27 administratie sportclubs 3.064,50 17,78 omnisport 1.874,00 14,02 zwemmen 2.818,00 16,35 naschoolse sport (sportacademie) 756,00 5,66 omnisport 2.115,00 12,27 administratie sportdienst 714,50 5,35 dans 1.238,50 7,18 volleybal 635,50 4,76 kleuterturnen 633,5 3,67 dans 609,50 4,56 turnen gevorderden (sportclub) 539 3,13 kleuterturnen 585,00 4,38 naschoolse sport (sportacademie) 467,5 2,71 onderhoudsgym 509,50 3,81 onderhoudsgym 463 2,69 administratie sportclubs 459,00 3,43 avonturencircuit 435 2,52 turnen initiatie 384,00 2,87 tennis 431 2,50 In grafiek 4 wordt een overzicht van de top 10 disciplines over de 3 regio s heen weergegeven. Omnisport en zwemmen worden zoals in 2014 ook nu het vaakst gegeven door Vlabus sportlesgevers. Grafiek 4: Overzicht van de top 10 van disciplines op basis van aantal lesuren over de regio s heen 13

14 14 Totaal aantal uren per discipline , , , , , , ,00 0,00 Het aantal uren Multimove, door Vlabus lesgevers ingevuld bedroeg in uren. In het eerste deel van 2015 vulden de Vlabus lesgevers reeds 831 uren in. Wat de verdeling betreft van vaste versus occasionele sportbegeleiders bij de invulling van lesopdrachten is in tabel 10 duidelijk af te leiden dat de occasionele lesgevers begin 2015 nog steeds het grootst aantal opdrachten invullen, namelijk 44,16%. Het aandeel van deze pool lesgevers is echter in dalende trend. Het aandeel van gepresteerde uren door vaste lesgevers is ca 27,00%, semi-vaste 1 lesgevers vullen ongeveer 28,01% van de lessen in (a.g.v het project sportclubs end e sport ondersteunende functies). Tabel 10: Overzicht van gepresteerde uren door vaste, semi-vaste en occasionele lesgevers (vgl tov. 2015) 2014 % jan.-juni 2015 % Vaste sportbegeleiders ,00 27, ,00 27,00 Trainers project sportclubs (semi) ,00 18, ,00 22,70 Sport ondersteunende functies (semi) 1.230,00 0, ,00 4,30 Samenwerkingsovereenkomsten (semi) 3.693,00 2, ,00 Occasionele sportbegeleiders ,00 51, ,50 44,16 VTS/Dynamo ,80 Over de 3 laatste jaren heen is er echter wel een duidelijke terugval vast te stellen (zie tabel 11) bij het aantal uren gepresteerd door uurloners. De terugval in sportkampen en sportdagen speelt hier ongetwijfeld een rol. De uren die door de maandloners worden gepresteerd kennen een stijgende trend. Dit is voornamelijk dankzij de extra tewerkstelling binnen het project sportclubs. Binnen deze uren, is immers een duidelijke verschuiving van maandloners die voorheen werkten binnen samenwerkingsovereenkomsten naar maandloners die werken binnen het project sportclubs. Tabel 11: Overzicht van gepresteerde uren door maandloners versus uurloners, sinds 2012, procentueel uitgedrukt 1 Semi vaste lesgevers zijn lesgevers die op zeer regelmatige basis voor Vlabus werken o.a. in projecten of samenwerkingsovereenkomsten.

15 jan.-juni 2015 Sportbegeleiders met maandloon 41,9% 44,7% 48,5% 55,0% Sportbegeleiders met uurloon 58,1% 55,3% 51,5% 45,0% Totaal , Samenwerkingsovereenkomsten afsluiten als hefboomfunctie/opstap naar volwaardige tewerkstelling binnen het eigen kader van de organisatie. Voor (bepaalde) tijdelijke projecten kunnen sportdiensten en federaties beroep doen op Vlabus om snel en flexibel sportbegeleiders in te zetten. In 2015 zorgde Vlabus binnen 5 samenwerkingsovereenkomsten voor de tewerkstelling van 5 personeelsleden. De samenwerkingsovereenkomst met Golf Puyenbroek (provincie Oost- Vlaanderen) liep t.e.m Verder was er een overeenkomst van 3 maanden voor de coördinatie van kleutersportdagen voor de sportregio Kempen. Een andere samenwerkingsovereenkomst met vzw Antwerpen Sportstad liep verder. Hierbij werd een lesgever ingeschakeld in het kader van Buurtsport. Ook de samenwerkingsovereenkomst met de Vlaamse Rugbybond liep verder. Met de provincie West-Vlaanderen werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de organisatie van de schoolsportdagen op het Provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers te Harelbeke. In september 2014 ging het project Arkorum van start. Dit is een samenwerking tussen de sportdienst van Roeselare, Vlabus, en 2 scholengroepen. Een lesgever van Vlabus verzorgt hierbij de sportklassen. De samenwerking verloopt succesvol, ook in Dit concept wil Vlabus doortrekken naar andere gemeenten en regio s. Operationele doelstelling 01.02: Administratief tewerkstellen van, door sportactoren voorgestelde, sportbegeleiders/docenten Reguliere sportbegeleiding aanbieden: sportbegeleiding in de zin van initiëren van verschillende sportdisciplines aan diverse leeftijdscategorieën en doelgroepen blijft voor Vlabus een belangrijk werkdomein om kwaliteitsvolle begeleiding te garanderen voor tal van sportinitiatieven. Diverse partners en klanten, onder andere Bloso VTS, Parantee, Dynamo, federaties (en sportclubs stellen zelf een sportlesgever voor. Vlabus zorgde voor de verdere administratieve afhandeling voor de tewerkstelling. Ook sportclubs met een samenwerkingsovereenkomst stellen meestal zelf een potentiële trainer voor. Het gaat hier naar schatting om ongeveer 27% van het totaal aantal uren. Het exacte aantal uren waarbij de klant zelf een lesgever voorstelt, kan via het softwareprogramma nog niet exact bepaald worden Uitbreiden van de tewerkstelling van docenten en gastsprekers. Oplijsten van potentiële (sport)organisatoren die sportgerelateerde opleidingen en bijscholingen aanreiken voor de verloning van hun docenten en gastsprekers Ook begin 2015 werden docenten en gastsprekers tewerkgesteld (658 uren), en voor een klein deel vergoed in de vorm van honoraria (166 uren). Samen is dit goed voor 824 uren. In 2014 telden we over een volledig jaar uren. We merken hier een lichte daling. De voornaamste spelers in deze lijst van potentiele organisatoren: VTS

16 16 VSF/Dynamo Gemeenten/ISB Provinciale sportdiensten: APB Sport en de Provincie Vlaams-Brabant Mogelijkheid tot samenwerking in verband met de loonadministratie van AOP ers onderzoeken. Sportbegeleiders van Vlabus en van Bloso verzorgen terzelfdertijd prestaties aan verschillende loon- en arbeidsvoorwaarden. Gelijkstelling onderzoeken en implementeren. Deze actie werd nog niet vervuld. Operationele doelstelling 01.03: Uitbreiden van de dienstverlening ifv tewerkstelling in de sportsector Sportclubs blijven ondersteunen via project halftijdse tewerkstelling aan een betaalbaar tarief. Uitwerken van een ondersteunings- en opvolgingsplan voor sportclubs op lange termijn met duidelijke criteria en doelstellingen binnen een afgebakend budget. In de periode januari-juni 2015 hadden we 36 overeenkomsten met 38 sportclubs, in 13 verschillende sporttakken. Dit leverde ,00 lesuren op. Met de clubbestuurders en trainers werd op 5 februari 2015 en 5 maart 2015 vergaderd om een tussentijdse stand van zaken te schetsen, het tarievenbeleid toe te lichten en tegelijk te brainstormen in verband met de uitbouw van een trajectbegeleiding voor de clubs Initiatieven uitwerken om de professionele omkadering via coördinerende functies in de sportclubs te verhogen. Oprichten van een werkgroep sportclubs waarbinnen initiatieven (functies, functieomschrijvingen, loonvoorwaarden, ) worden uitgewerkt. De werkgroep sportclubs werd opgericht en bestaat uit verschillende actoren (VSF, G-sport- Vlaanderen, sportclubs, VGC, gemeenten, Vlabus). In de periode jan-juni 2015 is deze werkgroep op 21 april 2015 samengekomen. De functieomschrijvingen en loonvoorwaarden werden duidelijk uitgeschreven. Voor coördinerende functies bleek er echter nog geen duidelijkheid wat betreft tariefbepaling Samenwerken met verschillende organisaties ifv dienstverlening naar specifieke kansengroepen: in kaart brengen van kansengroepen en de bijhorende behoeften en noden detecteren. In 2014 werden verschillende kansengroepen gedefinieerd: personen in armoede personen met een migratieachtergrond personen met een beperking gedetineerden laaggeschoolden obesen: het project Move XL waarbij obese kinderen begeleid werden, liep ook nog verder. Dit is een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, de LOGO s en Vlabus. Net zoals in 2014, ligt ook in 2015 de focus op 2 specifieke kansengroepen, nl. personen met een beperking en gedetineerden. Het actieplan voor personen met een beperking, opgesteld in samenwerking met G-sport Vlaanderen werd verder opgevolgd en uitgevoerd. Belangrijkste doelstellingen zijn: wederzijdse versterking via promotie, de uitbreiding van de pool potentiele G-sportlesgevers

17 17 en de prestatie van méér G-sporturen (4.000 uren). De werkgroep kwam samen op 24 januari 2015 en 14 april Realisaties jan-juni 2015: - Op 13 februari 2015 werd een vorming voor de vaste lesgevers georganiseerd. Ook de consulenten dienstverlening hebben hieraan deelgenomen. - Het aantal uren voor de eerste jaarhelft bedraagt 1.450,50 uren. De klanten krijgen 15% korting op de G-sporturen. Deze uren werden door 67 lesgevers gegeven. - G-sport Vlaanderen en Vlabus maken promotie via diverse kanalen (folders, promotieteksten, gezamenlijk op beurzen staan,.). - De consulenten HR van Vlabus bevragen tijdens hun bezoeken de interesse van de lesgevers voor G-sport, en noteren dit in een overzichtslijst. Dit heeft geleid tot een uitbreiding van de pool van potentiele G-sportbegeleiders. - Uitgave en verspreiding G-sportfolder in samenwerking met G-sport Vlaanderen Voor de doelgroep gedetineerden is er ook een actieplan opgesteld in samenwerking met de Rode Antraciet. Hiervoor kwam de werkgroep op 27 april 2015 samen. De belangrijkste punten zijn de uitbreiding van het aantal uren en lesgevers binnen de Vlaamse gevangenissen, en een administratieve vereenvoudiging voor de Rode Antraciet. Realisaties jan-juni 2015: - Er werd promotie naar lesgevers gevoerd via de website, nieuwsbrief, interview,. - De documenten met de richtlijnen per gevangenis worden ter info bezorgd aan de betrokken lesgever. - In de periode januari-juni bedroeg het aantal lesuren 572,50 uren, en het aantal lesgevers 30. Ten opzichte van 2014 is dit bijna een verdubbeling (in 2014: volledig jaar: 630 uren door 18 lesgevers) Samenwerken met andere beleidsdomeinen ifv begeleiding van sport en bewegen: overleggen met andere kabinetten welke functies (ifv nood en maatschappelijke meerwaarde) er kunnen gedetecteerd worden om via opstarttrajecten volwaardige tewerkstelling creëren. Binnen de werkgroep Tewerkstelling van het Overlegplatform Sport voor Allen worden de verschillende mogelijkheden van tewerkstelling in overleg met andere kabinetten mogelijk zijn (o.a. het WIJ-project). Operationele doelstelling 01.04: Aanbieden van sport ondersteunende functies Voorbereidend onderzoek voeren naar ondersteunende taken binnen de sportsector: in kaart brengen van de behoeften en opstellen van een stappenplan ter implementatie van de tewerkstelling van sportondersteuners. De sport ondersteunende functies zoals een poetsvrouw, onderhoudswerker, worden vanaf 1 juli 2015 aangeboden, met BTW. Voor de sportcoördinatoren is een ruling aangevraagd. Deze is nog in bespreking met de BTW-diensten Uitbouwen van een tewerkstellingspool voor sport ondersteunende functies: tijdens een testperiode alle spontane aanvragen voor sport ondersteunende functies invullen binnen de wettelijke mogelijkheden. Vervolgens deze ervaringen en de opgedane kennis verzamelen en gebruiken om het aanbod voor sport ondersteunende functies te verankeren in de werking Deze actie werd begin 2015 nog niet gerealiseerd.

18 18 Operationele doelstelling 02.02: Kwaliteit van de dienstverlening opvolgen en optimaliseren Vormen, coachen en persoonlijk contact met de sportbegeleiders (vaste en losse): jaarlijks worden vormingen georganiseerd ifv (kansen) groepen voor alle Vlabus sportbegeleiders. Op het terrein worden de lesgevers bezocht en waar nodig bijgestuurd in functie van een klantgerichte werking. De consulenten HR bezochten begin 2015 samen 68 vaste lesgevers en 170 uurloners (= 238). Met de bezoeken aan de vaste lesgevers zitten we op schema. Met de bezoeken aan de uurloners hebben we al een serieuze vooruitgang geboekt, en hebben we nog een kleine achterstand bij te benen. Op jaarbasis streven we naar 80 bezoeken per consulent HR (in totaal 480 bezoeken op het sportveld). Voor de vorming en coaching van het personeel verwijzen we naar realisaties van de dienst HR Vormen, coachen en persoonlijk contact met de sportondersteuners: jaarlijks scholen laaggeschoolde personeelsleden zich bij. Op het terrein worden de sportondersteuners bezocht en waar nodig bijgestuurd in functie van een klantgerichte werking. Deze actie werd in de eerste 6 maanden van 2015 nog niet uitgevoerd Databank oefenstof en know how uitbreiden, kwalitatief opvolgen en integreren in de werking; jaarlijks dienen de lesgevers oefenstof aan die na screening beschikbaar gesteld wordt op het intranet. Een kwalitatieve opvolging van de inhoud en de vorm van de oefenstof wordt opgenomen in het takenpakket van één of meerdere Vlabusmedewerkers. Zie dienst HR Initiatieven uitwerken ter verhoging van de kwaliteit van (jeugd)sportbegeleiders / sportondersteuners in sportclubs: oplijsten van initiatieven om de kwaliteit van (jeugd)sportbegeleiders/sportondersteuners te verbeteren. De consulent projecten neemt deel aan de organisatie van het platform sportclubondersteuning die instaat voor de verbetering van de werking van sportclubs op alle gebieden. Ook via de uitbouw van een trajectbegeleiding tracht Vlabus de kwaliteit van haar medewerkers te verbeteren Indien er behoefte is aan (bepaalde) pakketten voor sportdagen en sportkampen de nodige oefenstof en eventueel bijhorend materiaal of materiaallijst voorzien en aanbieden aan de klant. Het gebruik van bestaande pakketten evalueren en indien nodig bijsturen qua inhoud (en eventueel materiaal). De nieuwe consulent projecten, die startte op 20 april 2015, werkt nieuwe producten uit, overeenstemmend met de behoeften van de klanten. Het gebruik van pakketten is hier een onderdeel van. De bestaande pakketten worden gepromoot, gebruikt, geëvalueerd en bijgestuurd waar nodig. Sportdagen als totaalpakket (zonder inschrijvingen en promotie) worden door Vlabus ingevuld en georganiseerd, op vraag van de klant. Operationele doelstelling 02.03: Klantentevredenheid opvolgen

19 Klanten enquête en tevredenheidsmetingen optimaliseren: vernieuwen van de huidige klanten enquête en her bepalen van de nulwaarde. De doelstellingen qua tevredenheidspercentage bepalen en opvolgen aan de hand van jaarlijkse tevredenheidsmetingen. De bezoeken van klanten vanuit de regio s ondersteunen door een kwalitatief onderzoek, dat aanvullende informatie op beleidsniveau kan aanreiken. Een nieuwe klanten enquête werd voorbereid begin 2015 zodat afname in het najaar van 2015 kan gebeuren bij alle klanten. Uit de klantenbezoeken door de consulenten klanten blijkt dat: - de klanten doorgaans heel tevreden zijn over de lesgevers - de klanten de voorkeur geven aan een vaste lesgever - laattijdige aanvragen of vervangingen niet altijd ingevuld geraken - de communicatie met de klanten over het al dan niet beschikbaar zijn van een lesgever soms onvoldoende is - de klanten rechtstreeks met de lesgevers willen communiceren. - de aanvraagprocedure via de website voor een lesgever te complex is - de hoeveelheid aan offertes en facturen te groot is - de klanten de weg naar Docroom nog niet altijd gevonden hebben - de opvolging van de facturen soms moeizaam verloopt - een persoonlijk bezoek van de consulent klanten op prijs gesteld wordt Klachtenmanagementsysteem optimaliseren: updaten van de bestaande klachtenprocedure: op een alles kan beter document kunnen klanten via hun eigen login hun verzuchtingen invullen en opvolgen. Er werd een procedure uitgeschreven voor het extern klachtenmanagement. De nieuwe software laat ook toe klachten, meldingen en suggesties te registreren via een alles kan beter - knop. Deze werden opgevolgd door de consulenten klanten. De klachten werden geregistreerd en opgevolgd. De opmerkingen/klachten betreffen vooral de facturatie en software. Tabel 12: Overzicht van aantal ingebrachte klachten en bijhorende onderwerpen Inventarisatie meldingen vragen opmerkingen - klachten via OpenERP 2014 Jan-juni 2015 Door wie aangebracht? via DocRoom door klant ingebracht door consulent klanten 8 25 Totaal Onderwerp van de klacht aanvragen via klachtenknop 6 0 vraag om gegevens te wijzigen 4 4 opmerkingen over lesgever 3 1 opmerkingen over facturatie 14 10

20 20 opmerkingen over software Totaal Persoonlijk contact met actieve klanten, potentiële klanten en ex-klanten verhogen en intensifiëren: via plaatselijke bezoeken zowel de actieve als non-actieve als potentiële klanten bevragen over de (huidige) samenwerking, de kwaliteit van de dienstverlening en het (nieuwe) aanbod van Vlabus. In totaal heeft Vlabus actieve klanten in de eerste helft van Hiervan werden er 167 bezocht door de consulenten klanten in de eerste 6 maanden van het jaar. Er werden 34 prospects bezocht, en 12 ex-klanten. We zitten lichtjes achter op schema ten opzichte van de vooropgestelde doelstelling (160 klanten/consulent). De 3 consulenten klanten beantwoordden bovendien dagelijks telefonische vragen van klanten over de nieuwe software (voornamelijk rond het gebruik van Docroom en facturatie). Met de klant VGC (Vlaamse Gemeenschapscommissie) werden verschillende overlegmomenten ( , , , ) in functie van de integratie in 2016 gehouden. Hierbij werd een inventarisatie gemaakt van de gelijkenissen en verschillen in de werking.

21 Dienst HR Operationele doelstelling 01.01: Zoeken en tewerkstellen van sportbegeleiders voor sportactiviteiten Databank van gediplomeerde sportbegeleiders updaten en uitbreiden. Huidig databestand gediplomeerde sportbegeleiders in nieuwe software op punt zetten. Actief potentiële sportbegeleiders benaderen via onder meer bezoeken in hogescholen en universiteiten. De 2 officers werving & selectie houden de bestaande databank van lesgevers up to date. In de databank wordt een onderscheid gemaakt tussen actieve lesgevers en niet-actieve lesgevers: De actieve lesgevers zijn de lesgevers die voldoen aan de diplomavereisten en klaar zijn in het softwareprogramma om te matchen op een opdracht. De niet-actieve lesgevers zijn de lesgevers die nog niet ingeschakeld werden omdat hun dossier in de software nog niet afgerond is omdat zij niet beschikken over het juiste diploma. In het laatste geval worden de sollicitanten doorverwezen naar VTS voor het volgen van een cursus. Begin 2015 werd een update uitgevoerd voor alle lesgevers. Volgende zaken werden hierbij gecontroleerd: papieren diploma s indexeren, lesgeversfiches in de Vlabus database correct zetten (bv. schrijfwijze naam, bankrekeningnummer, regio, etc.), diploma s vanuit VOTASdatabank aanvullen (zie volgende punt ). Om de Vlabus databank verder uit te breiden met actieve lesgevers werden volgende acties genomen: Opmaak en publicatie van regiogerichte vacatures via de VDAB website Actieve werving via de VDAB-database (zowel bij nieuwe vacatures als bij werving in kader van openstaande lesopdrachten binnen dienstverlening) Actieve werving via de VOTAS-databank (vooral in kader van openstaande opdrachten binnen dienstverlening) Publicatie van openstaande vacatures op verschillende kanalen: o jobpagina s van hoger onderwijsinstellingen o sociale media (Facebook en LinkedIn) o Jobkanaal Intensieve opvolging van elke spontane sollicitatie Updaten dossiers niet-actieve lesgevers (gepland in najaar 2015) Begin 2015 werden 4 hogescholen en universiteiten bezocht (Karel De Grote Hogeschool Antwerpen, Thomas More Turnhout, Groep T Leuven, Katholieke Hogeschool Limburg) Vanuit VOTAS de Vlabus-databank aanvullen en bijwerken De gegevens van sollicitanten/inkomende lesgevers werden in de databank van de Vlaamse Trainersschool nagegaan. Als er diploma s in stonden vermeld die niet in de Vlabus databank zaten, dan werden ze in het dossier van betrokkene aangevuld. Ook werden de diploma s gekopieerd en bijgevoegd de Docroom (de digitale documentatieruimte) van de lesgever. Indien er geen kopie van het diploma raadpleegbaar bleek, werd dit opgevraagd. Informatie waarover Vlabus beschikte, maar de Vlaamse Trainersschool niet, werd aan VTS doorgegeven

22 22 Wervingscampagne voeren: via diverse wervingskanalen potentiele sportlesgevers en sportondersteuners aantrekken om zo de databank uit te breiden en meer opdrachten te kunnen vervullen Begin 2015 was Vlabus in functie van de uitbreiding van haar pool lesgevers aanwezig op volgende jobbeurzen: Jobinfodag KUL op Jobbeurs ICC Gent op uren loop U Gent op Jobbeurs: Shop a job (Jobkanaal) op Verder werd opnieuw een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met VDAB in kader van de publicatie van vacatures via de website en extra visibiliteitsacties van VDAB uit. Vanaf april 2015 doet Vlabus beroep op Jobkanaal. Zij bieden op vraag ondersteuning in de selectie en werving van medewerkers (bv. feedback geven op nieuwe vacatureteksten, informeren rond mogelijk premies, ondersteunen bij opmaak diversiteitsplan, etc.). Alle openstaande vacatures worden ook via Jobkanaal verspreid. Op organiseerde Jobkanaal overigens een bedrijfsbezoek aan Vlabus. Daarbij gaf Vlabus een bedrijfsvoorstelling aan verschillende arbeidsbemiddelaars (zoals VDAB en werkwinkel) en was er een netwerkmoment. Operationele doelstelling 02.02: Kwaliteit van de dienstverlening opvolgen en optimaliseren Vormen, coachen en persoonlijk contact met de sportbegeleiders (vaste en losse): Jaarlijks worden vormingen georganiseerd ifv (kansen)groepen voor alle Vlabus sportbegeleiders. Op het terrein worden de lesgevers bezocht en waar nodig bijgestuurd in functie van een klantgerichte werking. Zie DV Daarnaast worden vormingsplannen opgesteld voor en uitgevoerd door de vaste medewerkers. De vormingsnoden en -mogelijkheden voor de vaste sportbegeleiders werden tijdens een planningsgesprek overlopen met de leidinggevende consulent HR. Die noden werden doorgegeven aan de expert talentontwikkeling. Op basis daarvan werden vormingsplannen per lesgever opgemaakt. Aan de hand van deze vormingsplannen deed de expert talentontwikkeling voorstellen van externe vormingen. Lesgevers konden ook zelf voorstellen doen van vormingen die ze kunnen terugvinden in de databank op de website. De expert stond in voor de inschrijvingen voor vormingsmomenten. Ook voor de administratieve personeelsleden werden vormingsplannen opgesteld en opgevolgd door de expert talentontwikkeling. Naar aanleiding van de noden organiseerde de expert de nodige opleidingen. Een overzicht van alle georganiseerde opleidingen is terug te vinden onder bij Databank oefenstof en know how uitbreiden, kwalitatief opvolgen en integreren in de werking.: Jaarlijks dienen de vaste lesgevers oefenstof aan te leveren die, na screening, beschikbaar

23 23 gesteld wordt op het intranet. Een kwalitatieve opvolging van de inhoud en de vorm van deze oefenstof wordt opgenomen in het takenpakket van één of meerdere Vlabus medewerkers. Er werden 10 nieuwe lesvoorbereidingen aangebracht door vaste lesgevers. De expert talentontwikkeling gaf op al die voorbereidingen feedback aan de lesgevers. Er werden eveneens 10 lesvoorbereidingen op het intranet van Vlabus geplaatst. De lesgevers hebben tot eind november 2015 de tijd om minstens 1 nieuwe lesvoorbereiding voor 2015 te bezorgen aan de expert talentontwikkeling. Tegen december 2015 zouden er dus ongeveer 60 lesvoorbereidingen gemaakt moeten zijn door lesgevers. Alle voorbereidingen worden steeds gecontroleerd en naargelang de relevantie/kwaliteit op het intranet geplaatst. Vanaf maart 2015 werd er een sportexpert aangesteld om mee in te staan voor kwalitatieve lesvoorbereidingen. De sportexpert maakte al 5 lesvoorbereidingen die op het intranet geplaatst werden. Daarnaast is ze momenteel bezig met een 10-lessenreeks in kader van de samenwerking met Polar Electro Belgium Initiatieven uitwerken ter verhoging van de kwaliteit van (jeugd)sportbegeleiders/ sportondersteuners in sportclubs: Oplijsten van initiatieven om de kwaliteit van (jeugd)sportbegeleiders / sportondersteuners te verbeteren Zie DV Operationele doelstelling 04.02: uitbouwen en implementeren van een aangepast personeelsbeleid De gevalideerde resultaten uit de audit 2013 implementeren in het personeelsbeleid ter verbetering van de werking van de vzw Sinds 2014 ging Vlabus van start met een gecentraliseerde personeelsdienst. Binnen het managementteam werd een visie op de toekomst ontwikkeld en in de praktijk omgezet. Er werd onder andere rond volgende thema s gewerkt: Striktere toepassing van de sociale wetgeving. De verdere opmaak van HR gerelateerde procedures om efficiënter te kunnen werken en afwezige collega s gemakkelijk te kunnen vervangen. De opmaak van dienstnota s om HR gerelateerde afspraken te verduidelijken/aan te passen. Volgende dienstnota s werden t.e.m. juni 2015 opgemaakt: arbeidsregistratie, verplaatsingen in opdracht, onkosten en telewerk. De benadrukking van het belang van gekwalificeerde sportbegeleiders. De bestaande lijst van de looncategorieën die gekoppeld is aan bepaalde diploma s, is aangepast. Er is tevens een intern document opgemaakt waarin duidelijk staat onder welke looncategorie men mag werken met bepaalde diploma s. Die lijsten worden strikt opgevolgd door de dienst HR. Enkel nieuwe sportbegeleiders die voldoen aan de juiste voorwaarden worden op actief geplaatst. Invoering van telewerk voor managers en opstart van een proefproject voor de consulenten, coördinator en expert. Ontwikkeling van targets en herziening van de optimalisatieprocessen per functie

24 24 Opstart van een nieuw beoordelingsproces volgens model voor alle vaste medewerkers. Vanaf begin 2015 heeft elke vaste medewerker jaarlijks een plannings, opvolgings- en waarderingsgesprek met zijn directe leidinggevende. Hierin worden de jobinhoud en satisfactie besproken met de medewerker en worden doelstellingen opgesteld voor de komende periode Vormen en opleiden personeelsleden o.a. ifv lessen aan specifieke (kansen)groepen en laaggeschoolden. De werking vorming organiseert de nodige opleidingen voor personeelsleden in het kader van de vooropgestelde beleidsaccenten. Binnen het beoordelingsproces worden de vormingsuren per personeelslid opgevolgd en geëvalueerd. In 2015 werden reeds verschillende bijscholingen voor zowel lesgevers als administratief personeel georganiseerd door Vlabus. In tabel 13 is een overzicht van de reeds georganiseerde bijscholingen tot en met juni 2015 te zien. Tabel 13: overzicht interne bijscholingen januari - juni 2015 Datum Naam bijscholing Inhoud bijscholing Aantal en type deelnemers Beoordelingsprocessen Opstellen beoordelingsprocedure G-sport Theorie + praktijksessies over lesgeven aan sporters met een beperking Vorming Puyenbroeck Schermen, padel en skike Klantgericht telefoneren Aqua-day Bijscholing nieuwe leerlijn zwemmen 14 administratief personeel 49 vaste lesgevers 11 administratief personeel 2 vaste lesgevers 19 losse lesgevers 8 administratief personeel 47 vaste lesgevers 5 losse lesgevers 8 administratief personeel In totaal waren er 163 deelnemers voor de interne bijscholingen. Voor alle vaste medewerkers binnen Vlabus worden de vormingsuren opgevolgd en geëvalueerd door de expert talentontwikkeling. Er wordt op toegezien dat alle medewerkers voldoende vormingsuren voltooien. De expert talentontwikkeling doet ook opleidingsvoorstellen op basis van de ontwikkelnoden die tijdens het beoordelingsproces naar boven komen Extra tewerkstelling (o.a. voor laaggeschoolden) creëren door het verhogen van het aantal VTE s. Voor nieuwe en kwaliteit bevorderende functies alsook in het kader van projecten worden extra personeelsleden aangeworven door de overdracht van DAC-middelen.

25 25 Het realiseren van extra tewerkstelling is één van de decretale opdrachten. De personeelsmiddelen uit de verevening van de provincies en de herverdeling van de DACmiddelen dienen hiervoor aangewend te worden. Bij de afsluiting van het boekjaar worden deze cijfers uit de sociale balans gehaald Personeelstevredenheid opvolgen: bijsturen van de bestaande tevredenheidsenquête. Om de 2 jaar monitoring van de resultaten en opvolgen van de verbeterpunten in functie van de tevredenheidsgraad van de vaste personeelsleden. Via persoonlijke bezoeken aan en via een online enquête de tevredenheid en de verwachtingen van losse sportbegeleiders/sportondersteuners aftoetsen. Een nieuwe personeelsenquête werd in het voorjaar van 2015 opgemaakt zodat de afname in het najaar van 2015 kan gebeuren bij alle vaste medewerkers. Uit de bezoeken van de consulenten HR blijkt dat de lesgevers blij zijn om hen te ontmoeten. Zo kan er een gezicht gekleefd worden op hun aanspreekpunt. In het verleden was dit niet het geval. Persoonlijk contact is heel belangrijk. Ze vinden het fijn om feedback te krijgen en hun interesses te kunnen doorgeven. Het gebruik van docroom (elektronisch archief) lijkt bij de meeste lesgevers vlot te verlopen. Ze vinden het ook een meerwaarde dat ze administratief met alles in orde zijn. Een ander pluspunt is dat ze een gevarieerde job hebben, in aanraking komen met diverse doelgroepen, en kunnen lesgeven in verschillende disciplines. Er is ook een goed contact en binding met de klanten.

Beleidsplan

Beleidsplan Vlabus vzw Zuiderlaan 13, 9000 Gent 09 243 12 70 info@vlabus.be www.vlabus.be Beleidsplan 2014-2018 maakt werk van sport! 1 MISSIE Vlabus wil de professionele tewerkstelling van de sportsector in Vlaanderen

Nadere informatie

Werkingsverslag 2015 Vlabus vzw

Werkingsverslag 2015 Vlabus vzw Werkingsverslag 2015 Vlabus vzw Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Deel I: Decretale opdrachten 3 2.1. Kenniscentrum met betrekking tot professionalisering en tewerkstelling in de sport 3 2.2. Aanspreekpunt

Nadere informatie

Werkingsverslag 2014. Vlabus vzw

Werkingsverslag 2014. Vlabus vzw Werkingsverslag 2014 Vlabus vzw Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Deel I: Decretale opdrachten 3 2.1. Kenniscentrum met betrekking tot professionalisering en tewerkstelling in de sport 3 2.2. Aanspreekpunt

Nadere informatie

CATEGORISEREN & SEGMENTEREN BRIEFING KLANTEN SPORTWERK

CATEGORISEREN & SEGMENTEREN BRIEFING KLANTEN SPORTWERK CATEGORISEREN & SEGMENTEREN BRIEFING KLANTEN SPORTWERK #sportwerkonamission #maaktwerkvansport #kwaliteit #tewerkstellingindesport #werkgeverindesport Let s talk trash & de wijzigende tarieven en het waarom

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Communicatie

Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5 Communicatie Hoofdstuk 5: Communicatie 1. SWOT analyse Kansen: - Opleidingen voor beheer webpagina voor clubs - Website van de gemeente - Samenwerking met de jeugddienst dienst Vrije tijd -

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING

ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING ALGEMEEN REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE VOOR DE DIRECTE FINANCIELE ONDERSTEUNING A. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies

Nadere informatie

Nieuw businessmodel en tarievenmatrix Sportwerk Vlaanderen

Nieuw businessmodel en tarievenmatrix Sportwerk Vlaanderen Nieuw businessmodel en tarievenmatrix Sportwerk Vlaanderen Eind juni werd het nieuwe businessmodel voorgesteld en goedgekeurd door de voltallige raad van bestuur van Sportwerk Vlaanderen. Deze omschakeling

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het vernieuwd stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen. Enkel sportverenigingen die voldoen aan

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Werkingsverslag 2016 versie 24 maart , Sportwerk Vlaanderen vzw maakt werk van sport

Werkingsverslag 2016 versie 24 maart , Sportwerk Vlaanderen vzw maakt werk van sport versie 24 maart 2017 2017, Sportwerk Vlaanderen vzw maakt werk van sport Inhoud Deel 1: Inleiding 3 Deel 2: De cijfers van 2016 4 Deel 3: Evaluatie per strategische doelstelling 11 Deel 4: Realisaties

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden

REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN SPORTVERENIGINGEN voor de kwaliteitsvolle begeleiding van de leden GR 14.10.2014 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget

Nadere informatie

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden?

1. Kan de minister een overzicht bezorgen van het aantal uitgereikte diploma s door de Vlaamse Trainersschool, per jaar sinds 2003 tot op heden? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van PETER WOUTERS datum: 5 november 2014 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Sportclubs - Gekwalificeerde trainers Eén van de meest elementaire

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE

HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Gemeente Wevelgem Sportbeleidsplan 2008-2013 HOOFDSTUK 5 : IMPULSSUBSUDIE Met de Steun van de Vlaamse Gemeenschap 1 5.1. Inleiding Naast de beleidssubsidie voorziet de Vlaamse overheid vanaf een impulssubsidie

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden

Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden Contact: Sportdienst GC Baljuwhuis Marktplein 17, 1570 Galmaarden 054 51 61 60 sport@galmaarden.be Aanvraagdossier voor subsidies aan sportverenigingen in het kader van beleidsprioriteit 1: het ondersteunen

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME

Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Gemeentelijke Sportdienst Hamme Sporthal Meulenbroek Kaaiplein 32 9220 Hamme Tel: 052/47 63 74 Fax: 052/47 29 03 e-mail: sportdienst@hamme.be Impulssubsidiereglement Sportverenigingen HAMME Artikel 1:

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

CATEGORISEREN EN SEGMENTEREN DE WIJZIGENDE TARIEVEN EN HET WAAROM. Uitleg voor de klanten

CATEGORISEREN EN SEGMENTEREN DE WIJZIGENDE TARIEVEN EN HET WAAROM. Uitleg voor de klanten CATEGORISEREN EN SEGMENTEREN DE WIJZIGENDE TARIEVEN EN HET WAAROM Uitleg voor de klanten 1 20/06/2019 Inhoud: 1. Algemeen 2. De principes 3. De kostprijs 4. Sportbegeleiding & sportondersteuning 5. Soort

Nadere informatie

Beleids- en actieplan VTS Karate

Beleids- en actieplan VTS Karate Beleids- en actieplan VTS Karate 2017- Inhoud Beleids- en actieplan VTS Karate 2017-... 1 Missie:... 2 Strategische doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 2:...

Nadere informatie

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten

KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID. Resultaten KLANTENTEVREDENHEIDSONDERZOEK FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Resultaten Dienstverlening m.b.t. de facultatieve opdracht prioriteitenbeleid in het kader van het decreet van 13 juli 2001 en het

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundig

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. coördinerend/deskundig Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige sport Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: vrije tijd en zorg Dienst: vrije tijd en verenigingen (sport) Functiefamilie: administratief coördinerend/deskundig

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ERKENDE SPORTVERENIGINGEN Gemeentebestuur Buggenhout De Pit, Platteput 14 B-9255 Buggenhout Tel. 052 33 84 53 fax 052 33 95 87 www.buggenhout.be sportdienst@buggenhout.be Dexia 777-5940664-72 sportdienst SUBSIDIEREGLEMENT VOOR

Nadere informatie

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen

nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VDAB - Jobbeurzen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 699 van MIRANDA VAN EETVELDE datum: 12 september 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Jobbeurzen De kerntaak van VDAB is werkzoekenden

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst:

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Functienaam: afdelingshoofd Omgeving. Dienst: Subdienst: Functie Graadnaam: afdelingshoofd Functienaam: afdelingshoofd Omgeving Functiefamilie: Functionele loopbaan: A4a-A4b Afdeling: Omgeving Dienst: Subdienst: Code: Doel van de entiteit De afdeling staat in

Nadere informatie

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5

Functiekaart. Functionele loopbaan: B4 B5 Functie Graadnaam: Coördinator Functienaam: Coördinator Vrije Tijd Functionele loopbaan: B4 B5 Code: Cluster: Samenleving, Leven en Welzijn Afdeling: Vrije tijd, ontspanning en vrijwilligers Dienst: Subdienst:

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2018

Beleidsplan 2014-2018 Beleidsplan 2014-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Opbouw van het beleidsplan 3 3. Gegevensverzameling 4 3.1. Interne gegevens 4 3.1.1. Organogram AV RVB 4 3.1.2. Organogram personeel 2013 6 3.1.3.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

Vacature: Sportpromotor (B1-B3) Met aanleggen aanwervingsreserve

Vacature: Sportpromotor (B1-B3) Met aanleggen aanwervingsreserve Vacatures Vacature Sportpromotor (B1-B3) Omschrijving Vacature: Sportpromotor (B1-B3) Met aanleggen aanwervingsreserve 1. Wat zijn de toelatingsvoorwaarden? Om toegelaten te worden tot de vacante functie

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas, binnen de perken van het jaarlijks

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING REGLEMENT BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE

Nadere informatie

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen;

Subsidiereglement Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Subsidiereglement 2014-2019 Gelet op artikel 42, 1 en 3, Gemeentedecreet; Gelet op de wet van 16 juli 1973 betreffende de bescherming van de ideologische en filosofische strekkingen; Gelet op het decreet

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Sportdienst Pittem Egemstraat 47 8740 Pittem 051 46 03 80 sportdienst@pittem.be GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT ter ondersteuning van de kwalitatieve uitbouw van de sportverengingen Thema: Artikel 1 Het

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen

Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van sportverenigingen SUBSIDIEREGLEMENT Werking van Subsidie voor de kwaliteitsvolle werking van I. Algemene voorwaarden Artikel 1: Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden

Nadere informatie

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding

Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding GEMEENTERAAD: 00-00-0000 BEKENDMAKING: 00-00-0000 Reglement tot subsidiëring van erkende sportverenigingen ter verbetering van de kwaliteit van hun jeugdopleiding Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR DE KWALITEITSVERHOGING VAN DE JEUGDSPORTBEGELEIDERS EN JEUGDSPORTCOÖRDINATOREN VOOR SPORT- VERENIGINGEN AANGESLOTEN BIJ EEN ERKENDE VLAAMSE SPORTFEDERATIE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN

WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN WERKINGSVERSLAG PLOEGSPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1. LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging.

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. 25 augustus 2014 GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Het ondersteunen van de kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging. Algemene Bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Werkingsjaar:

Nadere informatie

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017

Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Subsidieaanvraag erkende sportverenigingen gemeente Assenede 2017 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement erkende sportverenigingen, zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 29.04.2015.

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt :

Een werkingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het daaropvolgende jaar. De procedure voor het verkrijgen van subsidies verloopt als volgt : Subsidiereglement voor erkende sportverenigingen van de gemeente Wetteren 1. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN Dit aanvraagformulier geeft uitvoering aan het subsidiereglement voor Kampenhoutse sportverenigingen. Enkel aanvragen van sportverenigingen

Nadere informatie

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018

INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS /03/2018 INFOVERGADERING GV JEUGDSPORTFONDS 2018 12/03/2018 Programma: 19u00-19u15: Ontvangst 19u15-19u25: Openingswoord Bruno Vermeire, Voorzitter Jeugdwerkgroep 19u25-20u10: - Evaluatie Jeugdsportfonds 2017 -

Nadere informatie

Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking

Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking Doel van de functie Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking De medewerker pedagogische cel coördineert ook de EVC- en EVK-procedure en ziet toe op de correcte afhandeling van de aanvragen. Ook

Nadere informatie

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren

Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners. Houthalen-Helchteren Participatie van kinderen uit kwetsbare gezinnen in een samenwerking tussen de sportdienst en sociale partners Houthalen-Helchteren De achtergrond De gemeente Houthalen-Helchteren wenst een sportaanbod

Nadere informatie

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN

STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN STEDELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR SPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN ARTIKEL 1 Rekening houdend met de richtlijnen van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

I. ALGEMENE VOORWAARDEN

I. ALGEMENE VOORWAARDEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT : IMPULSSUBSIDIE VOOR KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING EN BEGELEIDING I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op artikel 764/332-02/002

Nadere informatie

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels

Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Ravels Functiebeschrijving Deskundige vrije tijd Gemeente/OCMW Goedgekeurd op:. Handtekening:. versie 2.0 2019 Functiebeschrijving Cluster Functie Graad Niveau & rang Salarisschaal Type functie Directe leidinggevende

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een provincie Vlaams-Brabant Diversiteitsplan 2005-2007 Oprichting werkgroep diversiteit: kabinet gedeputeerde personeelsbeleid kabinet gedeputeerde sociale zaken

Nadere informatie

Globaal Sportinfrastructuurplan Vlaanderen Diederik Van Briel

Globaal Sportinfrastructuurplan Vlaanderen Diederik Van Briel Globaal Sportinfrastructuurplan Vlaanderen Diederik Van Briel Beleidskader Voorbereidende stappen - Proces Uitgangspunten Focus en Rol van Vlaanderen Vlaams regeerakkoord Beleidsnota Afbakenen type Sportinfrastructuur

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18/12/2013

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18/12/2013 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18/12/2013 SUBSIDIEREGLEMENT IN FUNCTIE VAN BELEIDSPRIORITEIT 2 VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP Toelichting Het nieuwe decreet voor de sport Houdende

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JEUGDFONDS 2019 DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JULLIE DOELEN:? STAP 1: SPORTAANBOD Is jullie sportaanbod goed

Nadere informatie

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie:

De sportverenigingen die aan de volgende criteria voldoen hebben recht op een subsidie: SUBSIDIEREGLEMENT SPORTVERENIGINGEN HEUVELLAND 1. Omschrijving Binnen de kredieten zoals voorzien op de begroting van de gemeente Heuvelland, kunnen sportverenigingen, erkend door het gemeentebestuur Heuvelland

Nadere informatie

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020 Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2020 Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wenst te inspireren, sensibiliseren, faciliteren en in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Voltijds tijdelijk deskundige HR (m/v)

Voltijds tijdelijk deskundige HR (m/v) De gemeente Kapellen is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen..

Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies. Seizoen.. Aanvraagformulier Sportclubs Holsbeek Basis- en Kwaliteitssubsidies Projectsubsidies Basissubsidie Seizoen.. 1. Leden Totaal aantal leden die in de gemeente wonen. Totaal aantal leden die niet in de gemeente

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool (VTS)

Vlaamse Trainersschool (VTS) Infosessie Vlaamse Kwalificatiestructuur 1 (VTS) Infosessie Impulssubsidies 2 Te bespreken punten Structuur en aanbod Sterktes van competentieprofielen voor Sport Welk traject werd er afgelegd Huidige

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking Aanvraagdossier voor IMPULSSUBSIDIES Tervuurse sportverenigingen met jeugdwerking Werkingsjaar 1 augustus 2009 tot 31 juli 2010 Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het reglement voor de subsidiëring

Nadere informatie

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking

Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking In te vullen door de sportdienst Ontvangstdatum: Aanvraag subsidies erkende Kortenbergse sportverenigingen met jeugdwerking Inleiding De gemeente Kortenberg keurde tijdens de Gemeenteraad van 1 september

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: beleidscoördinator Samenleving Leven en Welzijn

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: beleidscoördinator Samenleving Leven en Welzijn Functie Graadnaam: coördinator Functienaam: coördinator onderwijs Functionele loopbaan: B1-B3 Code: Afdeling: Samenleving, leven en welzijn Dienst: Burgerzaken, onderwijs en sociale dienst Subdienst: onderwijs

Nadere informatie

Trefdag PSY 100% mijn sportclub

Trefdag PSY 100% mijn sportclub Trefdag PSY 100% mijn sportclub Programma 14u: welkom en voorstelling Parantee-Psylos 14u30: De Geestige Buffalo s: 15u: 100% mijn sportclub algemeen 15u15-16u45: AANBOD STRUCTUUR KNOWHOW PROMOTIE en COMMUNICATIE

Nadere informatie

PROJECTMEDEWERKER G-SPORT

PROJECTMEDEWERKER G-SPORT WERVING & SELECTIE G-sport Vlaanderen zoekt voor het steunpunt: PROJECTMEDEWERKER G-SPORT In opdracht van G-sport 1 Vlaanderen en de Vereniging van Vlaamse Provincies (VVP) gaat het Autonoom Provinciebedrijf

Nadere informatie

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging

Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Vragenoverzicht van de online aanvraag voor de erkenning als Gentse sportvereniging Let op: dit document is enkel ter voorbereiding van de online aanvraag. Informatie over de erkenning 1. Vul de naam van

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS SUBSIDIEREGLEMENT VOOR GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS ARTIKEL 1 ALGEMEEN Binnen de perken van de kredieten daartoe goedgekeurd op de gemeentebegroting, kunnen aan de recreatiesportclubs, erkend door het gemeentebestuur,

Nadere informatie

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT 2008- Beleidsnota Sport 2008 pg.1/9 pg.2/9 IMPULSSUBSIDIE 2009-1 HET DECREET OP HET LOKALE OP HET LOKALE SPORT SPORT-VOOR

Nadere informatie

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels

Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020. Verslagen thematafels Ronde Tafel Vlaamse sportfederaties 2020 op 3 december 2013 Verslagen thematafels Thema 2: Wat zijn in 2020 de kerntaken van een sportfederatie? Moderator: Koen HOEYBERGHS Verslaggever: Chris MASSEZ 1.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019

Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Subsidiereglement voor bovenlokale projectondersteuning 2019 Artikel 1: Situering Sport Vlaanderen wenst te inspireren, sensibiliseren, faciliteren en in te zetten op de ontwikkeling van een levenslange

Nadere informatie

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN SPORTSEIZOEN

AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN SPORTSEIZOEN AANVRAAGDOSSIER SUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN SPORTSEIZOEN 2016-2017 1. Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het stedelijk subsidiereglement voor sportverenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad van

Nadere informatie

Deel 1: Het nieuwe decreet lokaal Sport voor Allenbeleid

Deel 1: Het nieuwe decreet lokaal Sport voor Allenbeleid Deel 1: Het nieuwe decreet lokaal Sport voor Allenbeleid van 2007 1 IINLEIIDIING Het vorige Decreet houdende erkenning en subsidiëring van de gemeentelijke sportdiensten, de provinciale sportdiensten en

Nadere informatie