Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB"

Transcriptie

1 Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB Datum: 9 september 2018 Aanvang: uur Locatie: De Uitkomst, Langeweg 2B, Vianen 1. Opening en welkom 2. Mededelingen, ingekomen en uitgegane stukken 3. Verslag ALV 10 september 2017, Besluiten en Actiepunten (bijlage 1) 4. Jaarverslag secretaris (bijlage 2) 5. Jaarverslag wedstrijdzaken (bijlage 3) 6. Financieel: jaarrekening, balans en toelichting (bijlagen 4, 5 en 6) 7. Verslag van de Kascommissie en benoeming nieuw lid van de commissie. Decharge van het bestuur Wim Westland is aftredend. Joke Ederveen blijft lid. Harry van Etten wordt nieuw lid. Een nieuw reservelid moeten door de vergadering worden benoemd. 8. Bestuurssamenstelling Maurice Goossens is volgens rooster aftredend en stelt zich niet herkiesbaar. Martin Slagmolen is volgens rooster aftredend en herkiesbaar (zie bijlage 2). (Tegen-) kandidaten kunnen worden aangemeld bij de secretaris van het district tot 1 week vóór de Algemene Leden Vergadering van 9 september Zie hiervoor ook de Statuten District Utrecht artikel Beleidsvoornemens en districtsactiviteiten Viertallencompetitie Parencompetities Districtsbeker (viertallen) Opleidingen en onderwijscoördinatie Verenigingsondersteuning Materiaalaanschaf 10. Begroting (bijlage 7 en 8) 11. Bondscongres 3 november 2018 in Arnhem 12. Datum volgende ALV 13. Rondvraag en wvttk 14. Sluiting 17 augustus 2018 Conny ten Cate Secretaris/webmaster

2 Bijlage 1 Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB Datum: 10 september 2017 Locatie: De Uitkomst, Langeweg 2B, Vianen Aanwezig: Barbara van Dijk (erelid), Henk Groenen (BOD 84), Hennie van Dijk, Ton Reijerse(BC Nieuwegein), Harry van Etten, Hans Hendriks (BC Vianen), Donald Lambert (B3R), Addy Warmerdam (BC Maartensdijk), Nico Verhaar (BC Concordia), Gerard Loeber (BC Open Kaart), Ig Nieuwenhuis (BC Oog in Al), Willem Jan van Rooijen (BC Star), Johan le Fèvre (BC 80), Ilona Vink, Kees Vink (DBV), Rik Verbeek (DS 16), Anja Verbeek, Laurens Roodbol (ABCD), Jack Kardolus (BC Larsheim), Els de la Parra, Joke Ederveen (DDS), Theo van Munnen (NBB), Diny van der Leest (BC Sans Atout), Nellie Birkhoff (BC 80), Harry Janssen (BC Victoria), Evert van Linge (BC Nieuwegein), Maurice Goossens, Martin Slagmolen, Ciska Zuur, Marja Cottaar, Conny ten Cate, Jan Peter Pals. Afwezig m.b.: BC De Slempers, BC APIHBuiten, BC Dorestad, BC Lingewaal,BC Maarn, BC Doorn, BC Dombridge, BC Bilthoven, BC Kornebridge, NRBV de Heuvelrug, BC Het Hollebloc, BC VOG-de Linge, BC Groenekan. 1. Opening en welkom Maurice Goossens heet alle aanwezigen welkom en met name Barbara van Dijk (erelid) en Theo van Munnen (bondsbestuur). 2. Mededelingen, ingekomen en uitgegane stukken Punten 12 worden 12A en 12B. 3. Verslag ALV 6 september 2016 Goedgekeurd. 4. Jaarverslag secretaris Winnaars Dank-wel-drive 2016 zijn Arnoud Vermeer en Karl Blijenberg. Winnaars Eduard den Haringbeker 2017 zijn Nellie Birkhoff en Peter Veldhuis. 5. Jaarverslag wedstrijdzaken Geen opmerkingen. 6. Financieel: jaarrekening, balans en toelichting van de 5 competities zijn winstgevend. De seniorencompetitie is verliesgevend. Ciska meldt dat dit m.n. komt vanwege de uitbreiding zaal. Ook de extra kosten als gevolg van het verzetten van één sessie draagt hieraan bij. 7. Verslag kascommissie en benoeming nieuw leden kascommissie. Op advies van de kascommissie verleent de vergadering het bestuur decharge. De kascommissie adviseert de van Lanschot rekening op te heffen.,wim Westland blijft lid, nieuw lid wordt Joke Ederveen. Reservelid wordt Harry van Etten.

3 Bijlage Voorstel invoering Dagelijks Bestuur Jack Kardolus geeft toelichting omtrent het verzoek tot invoering van een Dagelijks Bestuur. In de ontstane discussie wordt overwegend het belang van de verantwoordelijken voor de kerntaken als bestuurslid benadrukt, met name vanwege de noodzakelijke samenwerking tussen beleidsmakers en uitvoerders. Met name Donald Lambert, Evert van Linge en Gerard Loeber verwoorden hun mening tot behoud van de huidige constructie. De strekking: Dat het geen goed idee is en er ook geen enkele aanleiding toe is om in een goed functionerend bestuur in een goed functionerend district een bestuurstussenlaag te plaatsen. De vergadering besluit middels stemming met grote meerderheid dat het voorstel niet wordt aangenomen. Naar aanleiding van de toelichting van Jack Kadolus vraagt Laurens Roodbol naar de beschikbaarheid van de argumentatie die leidde tot het advies van Pim Vaders, om Jack niet voor te dragen voor de functie van voorzitter. Maurice legt uit dat het niet gebruikelijk is om in de vergadering personen te bespreken. Barbara zegt dat, aangezien Pim Vaders door de NBB was aangesteld, deze informatie niet beschikbaar is voor de leden van het district. 9. Bestuurssamenstelling De voorgedragen leden Conny ten Cate en Marja Cottaar worden gekozen, en Ciska Zuur wordt herkozen als bestuurslid. Maurice Goossens wordt door de ledenvergadering in de functie van voorzitter benoemd. Wat betreft de voorgestelde bestuursamenstelling merkt Theo van Munnen op dat binnen het district eerder is besloten dat DKL de lading niet dekt en dus wordt de samenstelling: Maurice Goossens voorzitter/clubadviseur Conny ten Cate secretaris Marja Cottaar penningmeester Martin Slagmolen onderwijsadviseur Ciska Zuur wedstrijdzaken 10. Beleidsvoornemens en districtsactiviteiten -Viertallencompetitie Vooral de 2 de klasse laat vermindering van het aantal viertallen zien. Verder zijn de aantallen ongeveer gelijk gebleven. -Parencompetities De inschrijvingen seniorenparen zijn aanmerkelijk verminderd van 96 naar 72 paren tot nu toe. Op dringend verzoek van NDC Den Hommel zijn de wedstrijden van de seniorenparen verhuisd naar de woensdag. De overige competities laten weinig veranderingen zien. -Districtsbeker (viertallen) Er hebben zich 21 viertallen voor de districtsbeker ingeschreven.

4 Bijlage 1-3 -Opleidingen en onderwijscoördinatie a. Spelpeilontwikkeling Momenteel 119 inschrijvingen tegen 104 vorig jaar. Voor de cursus in Culemborg zijn nog 6 plaatsen over. Martin heeft van het district Dordrecht toestemming gekregen om clubs in de omgeving van Culemborg te benaderen teneinde deze plaatsen op te vullen. b. NBB-AH Ledenwerving en promotie De NBB doet dit jaar weer mee. Drie clubs hebben vorig jaar meegedaan aan een pilot, met als resultaat nul komma nul. c. Docenten kaderdag VBD (Vereniging Bridge Docenten) 11 november 2017 Een van de onderwerpen zal zijn Clubgericht bridgeles geven. Middels een zgn. brainstormsessie wordt een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden om cursisten reeds tijdens bridgecursus vertrouwd te maken met belangrijke aspecten van het clubbridge, zoals: -> bridge is een puntenspel -> tempo spelen (4 spellen per half uur) -> arbitrage -> sociale aspecten, incl. etiquetten. Vanuit de zaal: Het goed zou zijn als ook wervingscoördinatoren van de clubs hieraan zouden deelnemen. Martin: De bijeenkomst mag niet te massaal worden, maar hij zal van 2 clubs wervingscoördinatoren uitnodigen. Laurens Roodbol: Is de kaderdag alleen voor gediplomeerde bridgedocenten? Martin: Ook niet gediplomeerde bridgedocenten van het district Utrecht zullen worden uitgenodigd. Laurens: Wat is het beleid van het district t.a.v. de wildgroei van bridgecursussen? Martin: Het district verzorgt geen basiscursussen, slechts cursussen voor gevorderde spelers. Laurens Roodbol: Wie bepaalt welke docenten worden ingezet? Martin: Elke cursus wordt geëvalueerd en aan de hand daarvan bepaalt hij wie gaat doceren. Laurens: Hoe verhoudt de inzet van bestuursleden als docent zich tot art. 13 van het HH? Maurice: Dit gaat het bestuur nader onderzoeken. d. Subsidie van het district voor werving nieuwe leden Het district Amsterdam kent districtssubsidie toe aan de clubs voor cursisten die na de beginnerscursus lid worden van de club. Is dat een idee voor ons district? In de zaal wordt verschillend gedacht over de effectiviteit van zo n subsidie ( 1 per beginner per les, max. 15. Totaal max. 250 per club), doch overwegend positief. Besloten wordt dit mee te nemen in plannen m.b.t. het aanwenden van de financiële reserve. Barbara meldt dat in district Rotterdam gratis lessen worden verzorgd, indien men lid wordt van een club en/of NBB.

5 Bijlage 1-4 -Kaderopleidingen nieuwe spelregels: Er zijn 4 bijeenkomsten georganiseerd ten behoeve van de invoering van de nieuwe spelregels, ca. 120 arbiters hebben zich ingeschreven. 30 september is de laatste sessie. Cursus NBBR I en II gaan van start 13 september Cursus BVC (basisvaardigheden clubleiding, voorheen CLA) bestaat uit 6 lessen, start februari Er wordt dit seizoen geen cursus CLB georganiseerd door het district. Tijdens de kaderdag 21 oktober 2017 zal Thilo Kielmann s middag uitleg geven omtrent het steeds populairder wordende systeem NBB-Clubranking (NBB-CR). Theo van Munnen meldt dat landelijke ongeveer 50% van de clubs tevreden zijn de invoering van Club Ranking. Dit geldt dus niet voor het district Utrecht. -Verenigingsondersteuning Geen mededelingen -Materiaalaanschaf Er zullen 7 nieuwe bridgemates worden aangeschaft. 11. Begroting Theo van Munnen merkt op dat de Districtsviertallen een structureel overschot laten zien. Maurice meldt dat hier naar zal worden gekeken. -Joke Ederveen merkt op dat 800 voor districtsboekje erg veel lijkt. Ook anderen lijkt dit erg veel in het digitale tijdperk. Maurice meldt dat binnen het bestuur de discussie hieromtrent reeds gaande is. Diny van der Leest vraagt waarom 0,50 per invaller moet worden betaald. Maurice legt uit dat deze afdracht naar de NBB gaat en dat het district hier buiten staat. Er worden inmiddels geen kosten meer afgedragen voor meesterpunten. -Theo van Munnen verzoekt het bestuur een plan te vormen m.b.t. het aanwenden van het overschot. Maurice zegt toe dat het bestuur een plan zal opstellen m.b.t. het aanwenden van de financiële reserve. 12A. Voorstel Amendement Hervormingscommissie Maurice legt uit dat dit een onderwerp is voor het bondscongres van 4 november 2017 en dat het districtsbestuur daar geen stem heeft. Jack Kardolus legt de mogelijkheid voor tot het creëren van een gezamenlijk standpunt van de leden van het district. Tijdens de vergadering wordt duidelijk dat het huidige voorstel voor menigeen niet duidelijk is en dus ook niet wordt begrepen. Besloten wordt dat Ig Nieuwenhuizen, Donald Lambert, Jack Kardolus en Laurens Roodbol gezamenlijk een nieuw amendement gaan formuleren, hetgeen als gezamenlijk standpunt tijdens het bondscongres kan worden ingediend. Er zal dan wel eerst worden gepeild of de leden het met het nieuwe voorstel eens zijn.

6 Bijlage B. Bondscongres 4 november 2017 in Zwolle Maurice roept alle leden op tot het bijwonen van dit congres. 13. Datum volgende ALV 9 september Rondvraag Kees Vink, ABCD, vraagt naar de mogelijkheid om i.p.v. tijdens laatste centrale avond, de laatste viertallenwedstrijd thuis te spelen. Dit omdat deze centrale avond zo onrustig verloopt. Ciska Zuur zegt dat de centrale avond een wens was van de clubs, maar zal dit in overweging nemen. De DKL-viertallen merkt op dat clubs in onderling overleg, binnen het competitiereglement, kunnen bepalen waar en wanneer te spelen. Dit geldt niet voor de centrale avond. Willem Jan van Rooijen, BC Star, dankt mede namens BC Star het bestuur voor alle werkzaamheden en wenst het nieuwe bestuur veel succes. Theo van Munnen verzoekt het bestuur met maken van plannen m.b.t. het uitnutten van gelden niet te wachten tot 2018, maar eerder de leden op de hoogte te brengen van de plannen, opdat zij tijdig hun mening kunnen vormen. 15. Sluiting Maurice dankt alle aanwezigen voor hun inbreng en sluit de vergadering. Conny ten Cate September 2017 Secretaris

7 Bijlage 1 supplement Besluiten en actiepunten van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB Datum: 10 september 2017 Locatie: De Uitkomst, Langeweg 2B, Vianen Besluit Voorstel invoering Dagelijks Bestuur De vergadering besluit middels stemming met grote meerderheid dat het voorstel niet wordt aangenomen. Besluit Bestuurssamenstelling De voorgedragen leden Conny ten Cate en Marja Cottaar worden gekozen, en Ciska Zuur wordt herkozen als bestuurslid. Maurice Goossens wordt door de ledenvergadering in de functie van voorzitter benoemd. Conny ten Cate secretaris Marja Cottaar penningmeester Martin Slagmolen onderwijsadviseur Ciska Zuur wedstrijdzaken Actiepunt Beleidsvoornemens en districtsactiviteiten Laurens: Hoe verhoudt de inzet van bestuursleden als docent zich tot art. 13 van het HH? Maurice: Dit gaat het bestuur nader onderzoeken. Besluit/actiepunt Subsidie van het district voor werving nieuwe leden Het district Amsterdam enz. Besloten wordt dit mee te nemen in plannen m.b.t. het aanwenden van de financiële reserve. Besluit -Materiaalaanschaf Er zullen nieuwe bridgemates worden aangeschaft. Actiepunt Begroting Theo van Munnen merkt op dat de Districtsviertallen een structureel overschot laten zien. Maurice meldt dat hier naar zal worden gekeken. -Theo van Munnen verzoekt het bestuur een plan te vormen m.b.t. het aanwenden van het overschot. Maurice zegt toe dat het bestuur een plan zal opstellen m.b.t. het aanwenden van de financiële reserve.

8 Bijlage 1 supplement 2 Besluit 12A. Voorstel Amendement Hervormingscommissie Besloten wordt dat Ig Nieuwenhuizen, Donald Lambert, Jack Kardolus en Laurens Roodbol gezamenlijk een nieuw amendement gaan formuleren, hetgeen als gezamenlijk standpunt tijdens het bondscongres kan worden ingediend. Er zal dan wel eerst worden gepeild of de leden het met het nieuwe voorstel eens zijn. Conny ten Cate September 2017 Secretaris

9 BIJLAGE 1 - Pagina 1 / 2 Samenstelling bestuur Jaarverslag van de Secretaris Het bestuur bestond in het verslagjaar uit: Naam Functie Benoemd Aftredend Herkiesbaar Maurice Goossens Voorzitter/Clubadviseur Nee Conny ten Cate Secretaris Marja Cottaar Penningmeester Ciska Zuur Bestuurslid Martin Slagmolen Onderwijsadviseur Ja Erelid Barbara van Dijk - Hage (sinds november 2003) Onderscheidingen Een Stuur is uitgereikt aan: Joop Weijburg (B.C. Nieuwegein) Een Kei is uitgereikt aan: Piet Baas (B 3 R Harmelen) Nellie Birkhof-Donia (B.C. 80) Henk Schrijvershof (B.C. Maarssenbroek) Rob Bosman (Veenendaalse Bridgevereniging) Karl Bleijenburg (B.C. IJsselstein) Gerda van Ophem (Bridgeclub ) Dank-je-wel-drive en Nieuwjaarsdrive De Uitkomst, het onderkomen van B.C. Vianen, was ook dit jaar weer de locatie voor de A.L.V. en aansluitend de Dank-je-wel-drive of Vrijwilligersdrive. Deze drive werd gewonnen door Ig Nieuwenhuis en Sytze Sietsma. Na afloop werd Annemiek Keuken-Mager van NRBV De Heuvelrug gekozen tot "Vrijwilliger van het jaar". Annemiek was zelf niet aanwezig, maar de oorkonde, wijn en bloemen heeft zij later overhandigd gekregen. Op dezelfde locatie werd tijdens de Nieuwjaarsdrive 2018 door 56 paren gestreden om de Eduard den Haringbeker en deze werd gewonnen door Nico Ernst & Mies de Haan van B3R Harmelen. Halverwege de middag heeft Wim de Jong van BC Sans Atout een presentatie gegeven ter introductie van de clinic "Maak kennis met bridge". Tijdens beide gelegenheden werd iedereen gastvrij ontvangen door de vrijwilligers van B.C. Vianen, t.w. Ank Koot, Anneke en Rien van Damme. Bart Warmerdam, Herma en Henri Oostendorp hebben als vanouds iedereen verwend met heerlijke hapjes. Clubadviseur Er is dit jaar voor de clubadviseur geen noodzaak tot actie voorgekomen.

10 BIJLAGE 1 - Pagina 2 / 2 Onderwijs en opleidingen Voor het vijfde jaar werd de cursus Spelpeilontwikkeling in een aantal locaties, verspreid over het district, gegeven. De belangstelling is weer iets toegenomen. Evaluatie??? Kerngetallen Leden Ereleden Verenigingen Verenigingsleden Onderscheidingen Kei Stuur Viertallencompetities Teams viertallencompetitie Teams districtsbeker Parencompetities Open paren Gemengde paren Senioren paren Dames paren Technische opleidingen BVC (CLA)* CLB NBBR-I NBBR-II Spelpeilontwikkeling Speelniveaus Speellocaties Modules Deelnemers Kaderdagen Arbiters Docenten * 22* 40* 34* 88* 47* *Ontleend aan de uitslagen op de website van het district. Juni 2018

11 Bijlage 3 Jaarverslag Wedstrijdsecretariaat seizoen #5 Jaarverslag van de wedstrijdsecretaris / DKL-paren en kaderopleidingen en de DKL-viertallen van de vereniging District Utrecht van de Nederlandse Bridge Bond over de periode van 1 juli 2017 tot 1 juli 2018 VIERTALLENCOMPETITIE De voorbereiding, opzet en uitslagverwerking werden uitgevoerd door de DKL-viertallen, Jan Peter Pals. Enkele opmerkingen betreffende relevante ontwikkelingen ná 1 juli zijn toegevoegd. Bij de viertallencompetitie in het seizoen was de indeling: Totaal aantal teams: 91 Hoofdklasse : 16 viertallen in 2 poules van 8 teams Eerste klasse : 32 viertallen in 4 poules van 8 teams Tweede klasse : 33 viertallen in 3 poules van 7 teams en 2 poules van 6 teams Derde klasse : 10 viertallen in 2 poules van 5 teams Hoofdklasse (hele competitie) Kampioen van de poules: Poule A: Culemborg 1 Poule B: B3R 1 De promotiewedstrijd voor dit seizoen voor een plaats in de tweede divisie werd gewonnen door Culemborg. Aangezien de leden van dit team de BC Culemborg verlieten, gaf de club de tweede divisie plaats op. Doordat dit zeer laat gemeld werd, legde de afdeling wedstrijdzaken van de NBB, beslag op deze plaats. B3R 1 nam deel aan de promotiewedstrijd voor twee extra plaatsen in de tweede divisie, maar slaagde er niet in een plaats te realiseren. Vanuit de hoofdklasse degradeerden: Dombo 2, Dombo 3, Linschoten 1 en BCO 5. Zoals gebruikelijk werd de laatste ronde (op 11 april) centraal gespeeld in het NDC Den Hommel. De BC Victoria heeft te kennen gegeven haar plaats in de hoofdklasse op te geven. Daarom hebben de twee teams die in beide afdelingen op de zevende plaats eindigden op 31 juli een beslissingswedstrijd gespeeld met als inzet handhaving in de hoofdklasse. Deze wedstrijd werd gewonnen door Linschoten 1. Eerste klasse (hele competitie) Kampioen en promotie naar de hoofdklasse: Poule A: BCO 7 Poule B: B3R 2 Poule C: Culemborg 2 Poule D: Star 12 Vanuit de eerste klasse degradeerden: Breukelen 1, Wilhelminapark 1, HWH 2, Vechtstreek 1, BOD 3, Bunnik 1, BCO 10 en Kamerik 1. Zoals gebruikelijk werd de laatste ronde (op 11 april) centraal gespeeld in het NDC Den Hommel. Tweede klasse (hele competitie) Kampioen en promotie naar de eerste klasse: Poule A: Veenendaal 5 Poule B: Utrecht Oost 1 Poule C: Nieuwegein1 Poule D: Montfoort 1 Poule E: Veenendaal 3

12 Bijlage 3 Jaarverslag Wedstrijdsecretariaat seizoen #5 Zoals gebruikelijk werd de laatste ronde (op 12 april) centraal gespeeld in NDC Den Hommel. Derde klasse (hele competitie) Poule A: Breukelen 4 Poule B: Dorestad 2 Zoals gebruikelijk werd de laatste ronde (op 12 april) centraal gespeeld in NDC Den Hommel. Prognose seizoen In het seizoen wordt gespeeld in: 2 hoofdklassen van elk 8 teams 4 eerste klassen van elk 8 teams 5 tweede klassen (1 poules van 8 teams en 4 van 7 teams) Het verlies ten opzichte van het vorig seizoen is beperkt gebleven tot 7 viertallen. In alle klassen wordt een hele competitie gespeeld. Aangezien er voor de derde klasse slechts vier aanmeldingen waren, is besloten deze klasse voorlopig op te heffen. Alle vier de betreffende teams hebben te kennen gegeven in de tweede klasse te willen uitkomen. In alle klassen zal de laatste ronde centraal worden gespeeld in het NDC Den Hommel op woensdag 17 april DISTRICTSBEKERCOMPETITIE De voorbereiding, opzet en uitslagverwerking werden uitgevoerd door de DKL-viertallen, Jan Peter Pals. Via een knock-out systeem, waarbij in de tweede ronde de vijf beste verliezers weer werden geplaatst, dunde het veld van 22 deelnemende verenigingen uiteindelijk uit tot een finale op 20 april tussen Dombo en HWH, die werd gewonnen door Dombo. De strijd om de derde plaats, tussen Heksentoer en BOD, werd gewonnen door Heksentoer. Na overleg met de Bondsbureau van de NBB is nu een modus gevonden om op rechtvaardige wijze meesterpunten voor deze competitie toe te kennen. PARENCOMPETITIES De organisatie en opzet van deze competities waren in handen van de DKL, Ciska Zuur. Er werden 4 parencompetities georganiseerd: Open paren voor paren van elke samenstelling Gemengde parencompetitie Seniorenparen voor spelers geboren voor 1 januari 1959 Damesparencompetitie voor paren van vrouwelijke samenstelling OPEN PAREN COMPETITIE De wedstrijdleiding van deze competitie was in handen van Harry Janssen. De wedstrijden werden op zes zondagmiddagen gespeeld in De Uitkomst, Vianen Ingeschreven werd: Hoofdklasse: 20 paren ( : 22) 1 ste klasse: 20 paren (19) Totaal 40 paren (41) Hoofdklasse Open Paren Kampioen en promotie naar de tweede divisie: Arie Kamerbeek & Hans van Oostrom. De nummers twee en drie Jan-Willem Hoetmer & Jaap Poot respectievelijk Eric Slump & Tim van Zon werden uitgenodigd om aan de promotiewedstrijden mee te doen. (waarbij er 6 kunnen promoveren naar de 2 de divisie paren). 5 paren degradeerden naar de 1 ste klasse.

13 Bijlage 3 Jaarverslag Wedstrijdsecretariaat seizoen #5 1 ste klasse Open Paren Kampioen en promotie naar de hoofdklasse: Lukas Burgering & Ron Veltman. Daarnaast promoveerden er nog 4 paren naar de HK. GEMENGDE PARENCOMPETITIE De wedstrijdleiding van deze competitie was in handen van Ciska Zuur. De wedstrijden werden op drie zaterdagen (2 zittingen van 20 spellen per dag) gespeeld in De Uitkomst, Vianen Ingeschreven werd : Hoofdklasse: 18 paren (18) 1 ste klasse: 17 paren (18) 36 paren (33) Eén paar heeft zich halverwege teruggetrokken. Hoofdklasse Gemengde Paren Kampioen werden Erik ten Oever & Gabriëlla Parra en kregen daarmee een NBBvrijkaartje voor de landelijke halve finale. 5 Paren degradeerden naar de 1 ste klasse. 1 ste klasse Gemengde Paren Kampioen en promotie naar de hoofdklasse: Michel Jansma & Jeanette van Veen Daarnaast promoveerden er nog 4 paren naar de HK. SENIORENPARENCOMPETITIE De wedstrijdleiding van deze competitie was in handen van Ciska Zuur met assistentie van Harry Janssen en Ferdinand Verwijs. De wedstrijden werden op zes woensdagen in twee sessies gespeeld in het NDC Den Hommel. De indeling was: Hoofdklasse: 19 paren (20) 1 ste klasse: 19 paren (20) 2 de klasse: 19 paren (19) 3 de klasse: 18 paren (19) 4 de klasse: 16,5 paren (16) Totaal: 91,5 paren (91) Drie paren hebben in de loop van het seizoen om diverse redenen afgehaakt en één paar is er halverwege het seizoen bij gekomen. Hoofdklasse Seniorenparen (A) Kampioen werden Jan Meijer & Jan Tulp en kregen daarmee een NBB-vrijkaartje voor de landelijke halve finale. 5 paren degradeerden naar de 1 ste klasse. 1 ste klasse Seniorenparen (B) Kampioen van de 1 ste klasse werden Fris IJdenberg & Lotty ten Veen en kregen daarmee een NBB-vrijkaartje voor de landelijke halve finale. Daarnaast promoveerden 3 paren naar de HK en degradeerden er 6 naar de 2 de klasse. 2 de klasse Seniorenparen (C) Kampioen van de 2 de klasse werden Maurice Goossens & Geert Smeekens. Daarnaast promoveerden 3 paren naar de 1 ste klasse en degradeerden er 6 naar de 3 de klasse. 3 de klasse Seniorenparen (D) Kampioen van de 3 de klasse werden Bram Huisman & Loes Huisman Daarnaast promoveerden 3 paren naar de 2 de klasse en degradeerden er 6 naar de 4 de klasse.

14 Bijlage 3 Jaarverslag Wedstrijdsecretariaat seizoen #5 4 de klasse Seniorenparen (E) Kampioen van de 3 de klasse werden Anneke de Klerk & Paulus van Mansfeld Daarnaast promoveerden 3 paren naar de 3 de klasse. DAMES PARENCOMPETITIE De wedstrijdleiding van deze competitie was in handen van Ciska Zuur. De wedstrijden werden op zes dinsdagen gespeeld in het NDC Den Hommel. Gezien het aantal deelnemers zijn ook hier drie klassen geformeerd De indeling was: Hoofdklasse: 18 paren (19) 1 ste klasse: 14 paren (19) 2 de klasse: 15 paren (0) Totaal: 47 paren (40) Hoofdklasse Damesparen (A) Kampioen werden Tineke Beuk & Tineke van Heck met als vaste invalster Corrie Melis en kregen daarmee een NBB-vrijkaartje voor de Bondsklasse. 5 paren degradeerden naar de 1 ste klasse. 1 ste klasse Damesparen (B) Kampioen van de 1 ste klasse werden Barbara van Dijk & Marlies Liedenbaum. Daarnaast promoveerden 3 paren naar de HK. 4 paren degradeerden naar de 3 de klasse. 2 de klasse Damesparen (C) Kampioen van de 2 de klasse werden Ynske van Empel & Marianne Pluymakers. Daarnaast promoveerden 3 paren naar de HK. PROTESTCOMMISSIE van het District Utrecht De protestcommissie bestond dit seizoen uit 7 leden: Sipke van Manen (voorzitter), Jan Peter Pals (secretaris), Loek Fresen, Harry Janssen, Cees Kuenen, Ed Kuijpers en Reggie Schouten. De PC is één keer bijeen geweest en behandelde verder dit seizoen via drie protesten. Voorts heeft de commissie enkele keren op verzoek van clubs en individuele spelers naar zaken gekeken en daarover geadviseerd. TECHNISCHE OPLEIDINGEN De organisatie en coördinatie van de kaderopleidingen binnen het district Utrecht was in handen van Ciska Zuur, DKL. Opleiding Basis Club Vaardigheden (oude CLA) Deze cursus werd georganiseerd en gegeven door Ciska Zuur. Er schreven zich in totaal 21 cursisten voor de live cursus, inclusief veel live arbitrages, in (er zijn sinds vorig seizoen ook twee website modules), waarvan er van de 16 die in april een toets van het District aflegden, er 15 slaagden. Opleiding Clubleider B Er was dit jaar geen opleiding CLB Cursus NBB-Rekenprogramma Deze cursus werd georganiseerd en gegeven door Ciska Zuur.

15 Bijlage 3 Jaarverslag Wedstrijdsecretariaat seizoen #5 Module I van het NBB-Rekenprogramma werd op 13 en 20 september gegeven voor 12 cursisten. De Module II in combinatie met Module III werd op 30 sept gegeven aan 11 deelnemers. Kaderavonden Nieuwe Spelregels (2017) op 2, 9 en 30 september 2017 In het kader van de nieuwe spelregels, die per 1 september 2017 ingaan, had het district reeds in juni twee kaderavonden georganiseerd. Deze avonden werden georganiseerd en gegeven door Ciska Zuur. Er waren in september 38, 31 resp. 23 aanwezigen. In totaal hebben 141 arbiters deze avonden bezocht. Voorlichting NBB-clubranking en kadermiddag Arbiters op 21 oktober 2017 Voorafgaand aan de kadermiddag voor Arbiters kwam Thilo Kielmann uitleg en voorlichting geven over de Flexibele NBB-clubranking (65 aanwezigen). De middag werd, na een introductie door Ciska Zuur over de belangrijkste Nieuwe Spelregels, geheel gewijd aan live arbitrages over die nieuwe spelregels (42 aanwezigen), opgesteld door Jan Peter Pals. INTERNET Inschrijvingen voor de competities zowel voor paren als voor viertallen verlopen nu vrijwel geheel via de website van de NBB. Daarnaast schrijven nu ook vrijwel alle deelnemers voor de kaderopleidingen zich via dit medium de website van het district in, Gelukkig wordt de groep, met name voor de dames- en seniorencompetitie, die het internetten niet voldoende machtig zijn en daarom via of telefonisch inschrijven, steeds kleiner. Zoals gebruikelijk konden de uitslagen, voorzien van handverdelingen en frequentiestaten, en actuele standen van alle parencompetities op de districts-website bekeken worden. Geconstateerd mag worden dat alle verenigingen dezelfde avond of uiterlijk de volgende morgen de uitslagen van de viertallenwedstrijden per naar de DKL-viertallen hebben doorgestuurd. Hij kon daardoor de standen steeds actueel houden, en daarop blijken veel verenigingen prijs te stellen. Het zou mooi zijn als nu ook nog alle wedstrijdformulieren (met daarop de spelers en met name de invallers mèt hun NBB nummer) snel worden ingestuurd. MEESTERPUNTEN Voor alle districtswedstrijden, zowel in de viertallencompetitie als in de parencompetities, worden de meesterpunten volledig automatisch door het gebruikte NBB- Rekenprogramma toegekend; in de parencompetities per zitting, in de viertallencompetities na afloop van de gehele competitie, en afhankelijk van het aantal gespeelde wedstrijden. O.a. voor de MP is het daarom van belang dat van alle vaste spelers in de viertallencompetitie op het uitslagformulier de naam wordt vermeld en van iedere invaller steeds naam én bondsnummer; bij viertallenwedstrijden is dat van de vaste spelers al bekend bij de DKL, maar van invallers moet het worden vermeld. Een rechtvaardige toekenning van de MP voor de Districtsbeker heeft, na overleg met het Bondsbureau van de NBB, vorm gekregen. Bilthoven, augustus 2018 Ciska Zuur DKL Jan Peter Pals DKL-viertallen

16 District Utrecht van de NBB Bijlage 4 Jaarrekening Ontvangsten begroting werkelijk werkelijk NBB-retributie Kadertraining Rekencursus NBBR CLA/CLB spelpeilverbetering Deelnemersbijdragen open paren dames paren gemengde paren senioren paren viertallen Boetes/Protestgelden pm 50 Rente Totaal Uitgaven begroting werkelijk werkelijk Kadertraining NBB rekencursus CLA/CLB spelpeilverbetering Competities / drives open paren dames paren gemengde paren senioren paren viertallen openingsdrive/algemeen Districtsbeker Vergaderingen / ALV Materiaal en apparatuur Reis- en bestuurskosten Drukwerk / kopieën Porti, telefoon, administratie Betalingsverkeer Protestbehandeling pm 53 Representatie Onvoorzien Onvoorzien Reservering Lusturm Reservering Materiaal 750 Totaal Overschot/tekort

17 District Utrecht van de NBB Bijlage 5 Balans per 30 juni 2018 Activa Banktegoeden Van Lanschot Bankiers ING rekening Overlopende activa Nog te ontvangen Totaal Passiva Kortlopende schulden 420,00 Vooruit ontvangen Reserve jeugd Reservering Lustrum Reservering materiaal Algemene reserve

18 District Utrecht van de NBB Bijlage 6 Toelichting jaarrekening en balans Resultaat: een tekort van 5.078,00 Mede veroorzaakt door een niet begrootte reservering voor materiaal en lustrum. Deze reserveringen zijn opgenomen naar aanleidingen van het voorstel, op verzoek van de ALV, afbouwen vermogen. In verband met de nieuwe spelregels, is er een extra uitgave gedaan ten behoeve van kadertraining. Slechts een deel hiervan werd vergoed door de NBB. Tevens is besloten werkelijk gemaakte bestuurskosten weer te vergoeden, denk daarbij aan reis- en vergaderkosten. In het voorjaar van 2018 is besloten de Van Lanschot rekening op te heffen en het saldo over te maken naar de ING rekening courant. Dit is overzichtelijker en gezien de rente ontwikkelen ook logisch.

19 District Utrecht van de NBB Bijlage 7 Begroting Ontvangsten begroting begroting werkelijk NBB-retributie Kadertraining 500 Rekencursus nbbr CVB Spelpeilverbetering Deelnemersbijdragen open paren dames paren gemengde paren senioren paren viertallen Boetes/Protestgelden pm pm Rente Totaal Uitgaven begroting begroting werkelijk Kadertraining Rekencursus nbbr CBV Spelpeilverbetering Competities / drives open paren dames paren gemengde paren senioren paren viertallen openingsdrive/algemeen districtsbeker Vergaderingen / ALV Materiaal en apparatuur Reis- en bestuurskosten Drukwerk districtboekje/ ko Porti, telefoon, administrat betalingsverkeer Protestbehandeling pm pm Representatie Onvoorzien Voorgaand jaar 449 Reservering Lusturm Reservering Materiaal Totaal Overschot/tekort

20 District Utrecht van de NBB Bijlage 8 Toelichting begroting Het bestuur verwacht weinig wijzigingen ten opzichte van het jaar Omdat er geen vergoeding wordt verwacht vanuit de NBB voor kadertraining zal deze door het district worden aangeboden. BVC/CLB cursus en NBBR cursus zijn in principe kostendekkend. Omdat district Utrecht extra lessen aanbiedt, is hier een kleine bijdrage voor begroot. Bij de parencompetities worden weinig wijzigingen verwacht. Het aantal deelnemende viertallen loopt terug. Daarentegen is besloten geen districtboekje meer uit te geven, maar een viertallenboekje met een beperkte oplage. Zoals eerder gemeld is besloten weer een reservering op te nemen voor lustrum en materiaal. Er resteert een tekort. Dit is acceptabel zolang de algemene reserve nagenoeg gelijk is aan de totale jaaruitgaven.

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB

Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB Agenda voor de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging District Utrecht van de NBB Datum: 10 september 2017 Aanvang: 11.00 uur Locatie: De Uitkomst, Langeweg 2B, Vianen 1. Opening en welkom 2. Mededelingen,

Nadere informatie

Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen:

Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen: Het District Utrecht NBB organiseert elk seizoen: PARENCOMPETITIES. Deze parencompetities geven u de kans in een gezellige sfeer overdag eens tegen andere spelers te spelen. Deze aankondiging betreft zowel

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

District Groningen 2017 / 2018

District Groningen 2017 / 2018 BC Groningen, clubavond, vlnr: Pieter Ausma, Willem Struik, Wim Stel, Sjors Oosterbaan District Groningen 2017 / 2018 ALV 15 september 2018 1 Informatie over NBB en district Groningen De Nederlandse Bridge

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding)

Tabellenboekje. Meesterpunten. (behorend bij Handleiding) Tabellenboekje Meesterpunten (behorend bij Handleiding) 1 2 Inhoud Voorwoord... 5 Inleiding... 7 Clubwedstrijden Tabel 1a Parencompetities in groepen, Categorie 1... 9 Tabel 1b Parencompetities in groepen,

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010.

Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Secretariaat District Kennemerland J. Vermeerstraat 40 2102 BW Heemstede Tel: 023-5286656 E-Mail: helenedeklerk@hotmail.com Notulen ALV Districtsraad Kennemerland dd. 2 oktober 2010. Aanwezig: Ron Jedema

Nadere informatie

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012

IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 IJ.B.C. DE JUMP Velserbroek, 14-01-2012 Secretariaat: Westbroekerweg 81 1991 LX Velserbroek Tel. 023-5389451 e-mail adres: michael@dejump.nl Hierbij nodigen wij U uit tot het bijwonen van de jaarlijkse

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

Districtsvergadering te Schiedam 24 augustus '11. Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011. Westfrankelandsestraat 11 Schiedam

Districtsvergadering te Schiedam 24 augustus '11. Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011. Westfrankelandsestraat 11 Schiedam Districtsvergadering woensdag 24 augustus 2011 Westfrankelandsestraat 11 Schiedam 1 NBB district Delft 2 1 Agenda 3 Opening en welkom Doel van de bijeenkomst Te bespreken onderwerpen Wensen verenigingen

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Tafeltennisvereniging Rapidity Agenda ALV

Tafeltennisvereniging Rapidity Agenda ALV Het bestuur van tafeltennisvereniging Rapidity nodigt u hierbij uit om de Algemene Ledenvergadering van Rapidity bij te wonen die zal worden gehouden in het clubgebouw aan het Kuenenplein 1, 1944 RK Beverwijk

Nadere informatie

District Groningen 2015 / 2016

District Groningen 2015 / 2016 APIH, clubavond District Groningen 2015 / 2016 ALV 25 september 2015 Bestuur district Groningen 1 Informatie over NBB en district Groningen De Nederlandse Bridge Bond (NBB) heeft sinds 2010 de bridge verenigingen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district.

Mw. F. Curfs Dhr. J. Beljaars. 1. Opening. De voorzitter heet de aanwezigen van harte welkom op de najaarsvergadering van het district. District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond Concept Notulen Najaarsvergadering dd. 18 november 2006. Aanwezig : van het bestuur Dhr. M. Scholte, (voorzitter) Dhr. P. Gerits (vice-voorzitter)

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN

Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Artikel 1. Opkomst Wedstrijdreglement Bridgeclub Het Twentse Ros ALGEMEEN Leden dienen op het vastgestelde tijdstip aanwezig te zijn. Aan leden die op dat tijdstip niet aanwezig zijn, kunnen door de WL

Nadere informatie

CONCEPT Kort Verslag van de ALV van 10 november Opening 2.Verslag van de vergadering van 25 april Ingekomen stukken en mededelingen

CONCEPT Kort Verslag van de ALV van 10 november Opening 2.Verslag van de vergadering van 25 april Ingekomen stukken en mededelingen 1 CONCEPT Kort Verslag van de ALV van 10 november 2018 Aanwezig waren de verenigingen: BC s Gravenaas ( Wim Emmerik en Mieke van Dijk), BC Multibridge (Ben Endlich) BC No Smoke (Hans Samwel en Hans Zuijderwijk),

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Zie wedstrijdreglement parencompetities van het district.

Wedstrijdreglement Zie wedstrijdreglement parencompetities van het district. INLEIDING De afgelopen jaren is de belangstelling voor de districtswedstrijden aanzienlijk teruggelopen. Voor de damescompetitie was zelfs zo weinig belangstelling dat deze van het programma is verdwenen.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017.

CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. CONCEPT Notulen voorjaarsvergadering dd. 6 mei 2017. Aanwezig: van het bestuur: Dhr. G. v/d Ven (voorzitter) Dhr. A. Sijben (vice-voorzitter/clubadviseur) Dhr. A. van Cruchten (secretaris) Dhr. H. Sleven

Nadere informatie

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR

BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR BC HONKVAST ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 OKTOBER 2015 19.00 UUR Agenda 1. Opening door de voorzitter 2. Algemene mededelingen en/of ingekomen stukken 3. Goedkeuring van de notulen van de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014.

WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. WEDSTRIJDREGLEMENT VAN DE B.C. DE HONNEUR. VASTGESTELD DOOR HET BESTUUR D.D. 1 februari 2014. Technische commissie De voorzitter van de Technische Commissie (TC) is lid van het bestuur. De TC wordt gevormd

Nadere informatie

DISTRICT UTRECHT VIERTALLENBOEKJE

DISTRICT UTRECHT VIERTALLENBOEKJE DISTRICT UTRECHT VIERTALLENBOEKJE 2018-2019 42 9.10 Als een speler invalt in strijd met de voorwaarden genoemd in het eerste of tweede lid, verbeurt de vereniging een boete van 100. 9.11 Indien een speler

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur.

Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur. UITNODIGING : Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de 8 e Algemene Ledenvergadering op donderdag 14 april 2016 in Aller Erf, aanvang 19.30 uur. Na afloop van de vergadering zal er gespeeld

Nadere informatie

NBB - MOG wedstrijd- en cursuskalender

NBB - MOG wedstrijd- en cursuskalender NBB - MOG wedstrijd- en cursuskalender 2013-2014 De Nederlandse Bridgebond (NBB) en het District Midden & Oost Gelderland (MOG) organiseren jaarlijks een aantal bridgecompetities en bridgetoernooien. Uw

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Notulen ALV District Dordrecht NBB 11 april 2015

Notulen ALV District Dordrecht NBB 11 april 2015 Notulen ALV District Dordrecht NBB 11 april 2015 Aanwezig: B.C. De Devel B.C. t Ambacht Sans Fumer B.C. Hoornaar B.C. ter Merwe N.R.B.C. Drechtsteden Willemien Dingemans Bas van der Jagt Jacqueline Willemse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Multi Bridge (verder omschreven als vereniging): opgericht op 31 juli 2002. aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. aangesloten bij het

Nadere informatie

concept Herman & Loes Kroon, Jos van Munster Marijke Claassen, Tini Westein Frans Uelman, Leen van de Herik, Lex de Gunst

concept Herman & Loes Kroon, Jos van Munster Marijke Claassen, Tini Westein Frans Uelman, Leen van de Herik, Lex de Gunst concept Notulen ALV District Dordrecht NBB 21 april 2018 Aanwezig: B.C. Gorkum B.C. Je Coupe B.C. t Ambacht B.C. Sans Atout B.C. Sans Fumer B.C. Hoornaar B.C. Papendrecht N.R.B.C. Drechtsteden DBC/Thuredrecht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 7 april 2012, Turfhoeve te Sevenum

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 7 april 2012, Turfhoeve te Sevenum Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 7 april 2012, Turfhoeve te Sevenum 1 Inhoudsopgave 1. Opening vergadering door Voorzitter... 3 2. Toevoegingen aan de agenda... 4 3. Mededelingen... 4

Nadere informatie

punt besproken/afspraken actie Opening De voorzitter Ruud van Touw opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

punt besproken/afspraken actie Opening De voorzitter Ruud van Touw opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Personeelsvereniging EPZ Concept Besprekingsverslag bespreking op : 13 maart 2012 referentie : PV/AJB/V122069 onderwerp : Algemene ledenvergadering 2012 plaats : Bedrijfsrestaurant aanwezig : zie presentielijst

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BC 80,

Wedstrijdreglement BC 80, I Afkortingen en begrippen NBB: Nederlandse Bridge Bond. TC: Technische Commissie van BC 80. Parencompetitie: totaal aantal clubavonden van deze competitievorm in het seizoen. Viertallencompetitie: totaal

Nadere informatie

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012)

REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 # 6 REGLEMENT PARENCOMPETITIES DISTRICT UTRECHT NBB (zoals van kracht per 1 aug 2012) 1 Reglementen 1.1 Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen van het District Utrecht en: - de internationale

Nadere informatie

Notulen van de jaarvergadering Districtsraad d.d. 14 oktober 2017 in Velserhooft

Notulen van de jaarvergadering Districtsraad d.d. 14 oktober 2017 in Velserhooft 1 Aanwezig Notulen van de jaarvergadering Districtsraad d.d. 14 oktober 2017 in Velserhooft Districtsbestuur Kennemerland: Jannie Willemsen (voorzitter), Gerard van den Berk (penningmeester), Hans Rumping

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 06-11-2017 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Ledenadministratie Ton Schinck Marianne Freke Robert Cornelisse Danny Ahrens

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Technisch clubreglement

Technisch clubreglement Technisch clubreglement Technisch clubreglement Blad 1 van 12 Inhoud: 1. Definities 3 2. Basisafspraken.. 4 3. Afdeling woensdag.. 6 4. Afdeling maandag.. 10 5. Zomercompetitie 11 6. Slotbepaling 12 Technisch

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght

Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght Huishoudelijk Reglement Bridgeclub De Burght Artikel 1: Toetreding als lid In aansluiting op artikel 5.1 van de statuten toelating gewone leden wordt het volgende bepaald: A De vereniging kent een wachtlijst;

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 (ACTIVITEITENVERSLAG)

JAARVERSLAG 2017 (ACTIVITEITENVERSLAG) JAARVERSLAG 2017 (ACTIVITEITENVERSLAG) ALGEMEEN VERENIGINGEN Het aantal verenigingen van het district bedroeg per 1 januari 2017 vijfenveertig (45) verenigingen. ALGEMENE VERGADERING De algemene vergadering

Nadere informatie

Bridgeseizoen 2014-2015

Bridgeseizoen 2014-2015 Bridgeseizoen 2014-2015 Maak uw clubagenda met hulp van de NBB Beloning na gedane arbeid! Ruitenboertoernooi Uw clubavond is de voorronde! Districtscompetities Leuk om mee te doen Bridgecongres Zorg dat

Nadere informatie

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden.

Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Competitie reglement Algemene Bepalingen Tenzij aangegeven geldt het reglement voor zowel paren als viertal wedstrijden. Artikel 1: Begrippen Begrippen welke in dit reglement gebruikt worden zijn als volgt

Nadere informatie

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge

Clubwedstrijdreglement B.C. Interbridge 5 september 2018 Algemeen Dit is het clubwedstrijdreglement van de B.C. Interbridge. In dit reglement worden zaken geregeld die nodig zijn voor een goed verloop van de clubavond. Dit reglement is vastgesteld

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 De data van de nacompetitie zijn onder voorbehoud. Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout.

Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Wedstrijdreglement van BC 3 Sans-Atout. Het wedstrijdreglement omvat naast algemene afspraken en bepalingen de nodige regelingen voor het spelen van parencompetitie, viertallencompetitie, topintegraalcompetitie

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT

CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE- EN WEDSTRIJDREGLEMENT HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL I-1 a. Spelregels voor wedstrijdbridge alsmede het wedstrijdreglement (aanvulling op de spelregels) zijn, voor zover bindend

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN. Versiedatum: TOEPASSINGSGEBIED. 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging Bridgedistrict *. Bladzijde 1 van 8 Ref: 2010.0487.01 AR MV HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICTEN Versiedatum: 21-12-2010 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict *. 2.

Nadere informatie

Beleidskader

Beleidskader Beleidskader 2015-2016-2017 201 VOORBEELD Secretariaat: contactgegevens MISSIE VISIE STRATEGIE Inleiding Het Bestuur van de Bridgeclub X heeft in 2015 uitvoerig gesproken over diverse actuele problemen,

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw

Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Competitiereglement Bridgevereniging Adriaan Pauw Algemeen Artikel 1: 1. De organisatie en inrichting van de competities *) van de vereniging zijn een taak van de Technische Commissie (hierna T.C.) 2.

Nadere informatie

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken.

Een door het Bestuur ingestelde en door haar benoemde commissie, bestaande uit een aantal leden welke het Bestuur adviseert omtrent wedstrijdzaken. Artikel 1 Toepassing van definities Het wedstrijdreglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne wedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers deelnemen. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 maart 2019

Nieuwsbrief 17 maart 2019 Nieuwsbrief 17 maart 2019 In deze Nieuwsbrief: 1. Erelid Hein Schalken 2. Een bestendigd Schollevaar 3. Vrijwilligersdrive 4. Puzzelwandeltocht 5. Denksportcentrum 6. Zomercompetitie 7. Bridgeles 8. ALV

Nadere informatie

NBB viertallencompetitie, eindstanden

NBB viertallencompetitie, eindstanden NBB viertallencompetitie, eindstanden Team 1 Team 2 Team 3 Team 4 2015-2016 klasse 2B Bart Rijpert klasse 2C Niels van Amstel klasse 2D Margreet Tiemstra klasse 2A l'schtn 1 198 Hermine Boer-van Liemt

Nadere informatie

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking

1 Algemeen 2 Competitie Parenwedstrijden Feestelijke drives 3 Ranking 1 Algemeen Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Spelregels voor Wedstrijdbridge, vastgesteld door de Nederlandse Bridgebond (NBB), en het door de NBB vastgestelde Wedstrijdreglement (aanvulling

Nadere informatie

District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond

District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond District Noord- en Midden Limburg van de Nederlandse Bridgebond Notulen voorjaarsvergadering dd. 14 mei 2011. Aanwezig : van het bestuur: Dhr. P. Gerits (vice-voorzitter), Dhr. A. Sijben Dhr. A. van Cruchten

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1

Wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement BC De Vriendschap, oktober 2013, pagina 1 Wedstrijdreglement Algemene bepalingen Art.1 Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de verschillende soorten speelavonden van Bridgeclub De Vriendschap. Art.2 BC De

Nadere informatie

Hierbij nodigen wij U uit voor het bijwonen van de districtsraadsvergadering en de sluitingsdrive die zal worden gehouden op

Hierbij nodigen wij U uit voor het bijwonen van de districtsraadsvergadering en de sluitingsdrive die zal worden gehouden op Secretariaat Aan de besturen van de aangesloten clubs de ereleden van verdienste de leden van het districtsbestuur Roel Boer Kloosterweg 7 6241 GA Bunde tel : 043-3649453 r.m.boer@hetnet.nl Hierbij nodigen

Nadere informatie

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities

Competitie Reglement. Artikel 1: Toepassing van definities Competitie Reglement Artikel 1: Toepassing van definities Het reglement is van toepassing bij alle door de vereniging georganiseerde interne parenwedstrijden waaraan leden van de vereniging en invallers

Nadere informatie

Indeling per Klasse

Indeling per Klasse 14 Indeling per Klasse 2018-2019 Hoofdklasse A Hoofdklasse B B3R 1 APIHBuiten BCO 4 B3R 2 BCO 6 BCO 5 BOD 1 Culemborg 1 DDS 1 DS '16 Heksentoer 1 Linschoten 1 Star 9 Star 10 Star 12 Star 11 1 e klasse

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST

BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Convocatie A.L.V. 16 oktober 2014 blad 1 BOWLING VERENIGING LEIDEN ZUID-WEST Algemene Leden Vergadering Donderdag 16 oktober 2014 te Leiden Bowling Vereniging Leiden Zuid-West Convocatie A.L.V. 16 oktober

Nadere informatie

Notulen ALV District Dordrecht NBB 9 april 2016

Notulen ALV District Dordrecht NBB 9 april 2016 Notulen ALV District Dordrecht NBB 9 april 2016 Aanwezig namens de verenigingen BC Gorcum Jan van Heems Sans Fumer Sophie van Blokland DBC Thuredregt Kees de Jong B.C. De Vesting Frans Uelman Hans Aalberts

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem

Huishoudelijk Reglement en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem en Competitiereglement van Algemene Bridge Club Doetinchem A.B.C.D. 23 nov. 53 ALGEMENE BR IDGECLUB DOETINCHEM Versie 2018 van de vereniging A.B.C.D. Op een speciale vergadering, na de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16

Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16 Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16 1 Zaterdag district Noord... 3 Reserve Hoofdklasse... 3 Reserve 1 e klasse A en B... 3 Reserve 2 e klasse A t/m D... 3 Reserve 3 e klasse

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2016

EELD IS BIJ WAT ER SPEELT EN GESPEELD. Van de voorzitter. NIEUWSBRIEF NR januari 2016 WAT ER SPEELT EN GESPEELD EELD IS BIJ NIEUWSBRIEF NR. 2016-01 6 januari 2016 Inhoud - Van de voorzitter - Wijnoltsbokaal - Externe viertallencompetitie district Delft - Pepernootdrive - Kerstdrive - Let

Nadere informatie

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse

Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Commissiereglement van Bridgeclub Spijkenisse Opgericht op 10 september 1964 Gevestigd te Spijkenisse Commissiereglement BC Spijkenisse d.d. 28 april 2014 Pagina 1 Index: Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Vaste

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Voorjaarsoverleg Welkom en Opening

Voorjaarsoverleg Welkom en Opening Voorjaarsoverleg 2018 Welkom en Opening Mededelingen Ingekomen stuk Groningen Yeti s Breda afwezig. Felicitaties met nieuwe boarding Afmelding Hoorn Bij opmerkingen en vragen duidelijk spreken. Starten

Nadere informatie

Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT

Bridgeclub De Vlissingse Fles SPEELREGLEMENT Bridgeclub "De Vlissingse Fles" SPEELREGLEMENT Art 1 ORGANISATIE 1. Het bestuur organiseert elk speelseizoen, in overleg met de technische commissie, hierna de T.C. genoemd, de interne competities. Deze

Nadere informatie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie

Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie Viertallencompetitie Meesterklasse en Eerste Divisie 2018-2019 van de Nederlandse Bridge Bond Utrecht, juli 2018 Dit document bevat: 1. Algemene bepalingen A. Competitiestructuur B. Organisatie van de

Nadere informatie

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde

Nadere informatie

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement

BC Hoog Laag. Competitie- en Wedstrijdreglement BC Hoog Laag Competitie- en Wedstrijdreglement Artikel 1 Het bestuur stelt de wedstrijdagenda op legt deze ter bespreking voor aan de algemene ledenvergadering. Het bestuur is bevoegd gedurende het speelseizoen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Pg.01

Algemene Ledenvergadering Pg.01 30-03-2016 Algemene Ledenvergadering Pg.01 Van François Bakker Dinsdag 30 maart 2016 Aanwezig: Siem Appeldoorn, François Bakker (bestuurslid, notulen), Wim van de, Berg, Dirk Blom, Gea Boschker, Gerard

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

STATUTEN EN REGLEMENTEN

STATUTEN EN REGLEMENTEN STATUTEN EN REGLEMENTEN van de Bridge Club Heeg BCH opgericht 21 september 1989 1. Statuten art 1. De vereniging, verder club genoemd, draagt de naam Bridge Club Heeg BCH en is gevestigd te Heeg. De club

Nadere informatie

Informatie Bridgeclub "Sassem Troef"

Informatie Bridgeclub Sassem Troef Versie 27-05-2018 Informatie Bridgeclub "Sassem Troef" Ons huidige bestuur Voorzitter Secretaris Penningmeester Voorzitter TC Aad Kaandorp Tineke Klaver Robert Cornelisse Ton Schinck Algemene informatie

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

ALGEMENE LEDEN VERGADERING ALGEMENE LEDEN VERGADERING Datum : 5 juni 2019 Tijd : 20.30-21.30 UUR Lokatie : Clubhuis SV DEN HOORN Zuidhoornseweg 4, Den Hoorn (ZH) Agenda 1. Opening en welkom door de voorzitter 2. Verslag van de reguliere

Nadere informatie

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015

KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 KNLTB REGIO NOORDWEST INFORMATIE REGIO WINTER BUITEN COMPETITIE 2014-2015 De Regio Winter Buiten Competitie (RWBC) gaat in november 2014 weer van start en wordt gespeeld in de maanden november, december

Nadere informatie

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End,

Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Notulen voorjaarsvergadering d.d. 18 mei 2016. Aanwezig: Van bestuurszijde O. van der Meer, R. Slim, A. Hoogendoorn, W. van t End, Mevr. L. Albers en A. Janssen. Afwezig: (m.k.) de afgevaardigden van B.C.

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december

Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Verslag Algemene Leden Vergadering 18 december Datum: 18-12-2008 Aanwezig: Hilco Kollen (vz); Monica Berkhout; Patrick Heetla; Sjouke Koopmans; Jordi Meijer; Gerben de Vries; Stanley ter Wal: Stefan Talen:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCW

Huishoudelijk Reglement BCW Huishoudelijk Reglement BCW Artikel 1: Algemeen Bridgevereniging BC Weert (verder omschreven als vereniging): opgericht op `19 juni 1969, als fusieclub van BCW (opgericht 27 augustus 1952) en BCL (opgericht

Nadere informatie

Bridge Club Zuidlaren

Bridge Club Zuidlaren Bridge Club Zuidlaren Competitie-reglement 1. Indeling in groepen 2. Afmelden en verhindering 3. Spelen in een andere groep 4. Promotie/degradatie 5. Systeemkaarten 6. Speeltempo 7. Algemeen 8. Spelregels

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 14 april 2018, Kerkeböske te Helden

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 14 april 2018, Kerkeböske te Helden Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 14 april 2018, Kerkeböske te Helden 1 Inhoudsopgave 1. Opening vergadering door Voorzitter... 3 2. Toevoegingen aan de agenda... 4 3. Mededelingen...

Nadere informatie

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland

Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland Herindelingsdocument jeugd district Zuid Nederland In dit document zijn de herindelingscriteria opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland van seizoen 2017 2018. Onder de districtscompetities

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 9 april 2016, Kerkeböske te Helden

Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 9 april 2016, Kerkeböske te Helden Verslag van de vergadering van de TeCo op zaterdag 9 april 2016, Kerkeböske te Helden 1 Inhoudsopgave 1. Opening vergadering door Voorzitter... 3 2. Toevoegingen aan de agenda... 4 3. Mededelingen... 4

Nadere informatie

Viertallencompetitie Tweede Divisie

Viertallencompetitie Tweede Divisie Viertallencompetitie Tweede Divisie 2018-2019 van de Nederlandse Bridge Bond Utrecht, juli 2018 Dit document bevat: 1. Aanvullende bepalingen A. Competitiestructuur B. Organisatie van de wedstrijden C.

Nadere informatie