Jaana Kaismo. Prototype

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaana Kaismo. Prototype"

Transcriptie

1 Jaana Kaismo Prototype

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Mijn onderneming 3 Doelgroep 4 Inleiding prototype 5 Voorbereiding 6 De training 7 Resultaat 8 Begroting 9 Toekomstperspectief 10

3 Mijn onderneming Mijn onderneming is een studenten turnvereniging in Amsterdam. Ik heb een vereniging opgericht die de Amsterdamse studenten een plek geeft om elkaar te leren kennen. Hier wordt sporten als middel gebruikt om studenten bij elkaar te brengen. Daarnaast wordt er naast het trainen ook uitjes en wedstrijden georganiseerd. Per jaar zijn er vier studenten turnwedstrijden, waar alle 11 de studenten turnverenigingen aan mee doen. Naar de georganiseerde wedstrijden, organiseert de Nederlandse studenten turn bond ook nog allemaal andere dingen. Zo als de funastics, waar workshops gegeven worden, een stand dag en een weekend weg met alle verenigingen. Lid zijn van een studenten turnvereniging is dus voor je plezier, een plek om te sporten in een leuke omgeving en goed voor je sociale contacten. Wij accepteren ook MBO-studenten binnen de vereniging. De meeste verenigingen in Nederland doen dit niet. Ten eerste omdat MBO ers niet als student gezien worden, daarbij wordt gezegd dat ze anders denken. Ten tweede omdat MBO scholen niet in kosten bijdragen. Dit doen de hogescholen en voornamelijk de universiteiten wel. Wij trainen elke donderdag van 18:00-20:30 in de turnhal in Amsterdam Noord. Momenteel zijn we met een groep van 23 leden. Er zijn elke training ongeveer 10 tot 15 leden aanwezig. Wij hebben momenteel geen trainer, maar zijn hier wel naar opzoek. Visie: Het verbinden van studenten in Amsterdam door middel van een sport. Een vereniging waar plezier en kwaliteit voorop staat. Missie: Studenten een plek geven waar ze kunnen trainen met andere studenten en activiteiten organiseren naast de trainingen om.

4 Doelgroep Mijn doelgroep zijn studenten in Amsterdam met een passie voor turnen of die een passie voor turnen willen gaan creëren. Mijn doel groep heeft enig probleem met het vinden van een leuke turnvereniging in Amsterdam. Ze meeste turnverenigingen zijn vooral gericht op kinderen, waar soms maar een klein groepje jong volwassenen in zitten. Voor mijn omgevingsscan ben ik gaan uitzoeken wie mijn concurrenten waren in Amsterdam. Dat waren Turnz en Olympia. Bij deze verenigingen is mijn doelgroep te vinden. Turnz is een grote vereniging die vrije uren geven voor studenten. Zij hebben een hele mooie zaal met alles er op en eraan. Ze hebben alleen twee nadelen; 1. ze hebben geen vaste groep, want iedereen traint voor zichzelf. 2. Het is erg prijzig, want je betaalt 10 euro per keer. Je kan daar wel een strippenkaart aanvragen, maar dan blijft het als nog duur. Mijn andere concurrent is Olympia. Olympia is een volwassen vereniging die ook wordt gepromoot bij de studenten. Olimpia is aangesloten bij de USC, maar STAH wilt zich graag aansluiten bij het USC. We zijn wel al in gesprek geweest met het USC en zij willen de samen werking met Olympia stoppen en met ons verder, omdat wij een studenten vereniging zijn en Olympia een volwassen vereniging. Dit is natuurlijk heel voordelig voor ons. Olympia heeft ook contact met ons opgezocht, omdat zij met ons mee willen doen aan wedstrijden. Wij zijn deze samenwerking aangegaan en uiteindelijk heeft dat voor ons veel voordeel gedaan. De studenten van Olympia vonden het zo leuk bij ons dat ze vanaf volgend seizoen zich bij ons willen aansluiten. Wij hadden hier nog geen directe afspraken met Olympia over gemaakt, dus kunnen wij deze leden overnemen volgend seizoen. Mijn doelgroep komt het liefst naar ons, omdat ze dan met leeftijdsgenootjes kunnen trainen, dat er naast het trainen veel gezellige evenementen worden georganiseerd en het is een groep waar veel vriendschappen ontstaan. Ik heb getest wat mijn doelgroep wilt door middel van een Waarde Propositie Canvas:

5 Inleiding prototype Voor mijn prototype ga ik een gewone les beschrijven. Normaal is een prototype een uitprobeersel, maar omdat STAH al echt bestaat hebben bij geen uitprobeersels meer. Ik ga beschrijven wat een goede les is en waarom dat een goede les is. Ik gebruik in mijn beschrijving de verbeterpunten van de klanttesten en van de trainingen van het afgelopen jaar. Ik ben voornamelijk degene van de groep die bezig is met het bedenken van lessen. Dat komt omdat ik veel ervaring heb met turnen en vorig jaar bij een hele goede trainer een jaar les mogen geven. Van haar heb ik heel veel geleerd en dat probeer ik nu toe te passen bij STAH.

6 Voorbereiding Ik ben de hele week bezig met het bedenken van de les. Als eerste denk ik na wat handig is voor de groep om te doen. Waar heeft de groep behoefte aan? Of wat zag ik de vorige les fout gaan? bijvoorbeeld spanningsoefeningen. Spanningsoefeningen zijn tijdens turnen erg belangrijk, dus is het van belang om in je warming up spanningsoefeningen te doen. Ik denk ook na de individuele wensen van de leden. Wat moeten ze kunnen voor de wedstrijd en wat willen ze zelf graag leren? Naast het denken over wat de groep en de leden willen, moet je ook kijken wat voor periode het is. bijvoorbeeld of het een wedstrijd periode is. De groep moet zich dan niet gaan concentreren op nieuwe dingen, maar de onderdelen uit hun oefeningen gaan verbeteren en de wedstrijd oefeningen doornemen en aan elkaar laten zien. Na al het denk werk ga ik kijken op social media. Ik volg op Instagram allemaal turnaccounts, waar veel goede voorbereid oefeningen op worden gepost. Bij alles wat ik had bedacht om die les te doen, zoek ik leuke voorbereid oefeningen erbij. Vervolgens schrijf ik alles op wat ik bedacht had. Ik maak per onderdeel een lijstje met oefeningen. Deze lijstjes stop in in een map en dan kunnen de leden in de toekomst een lijstje pakken en daarmee aan de slag gaan. Costumer experience map ( medialabamsterdam): 1. Bedenken wat we deze week als groep gaan doen. 2. Bedenken wat de leden individueel willen leren volgende week 4. Alles wat opschrijven wat je bedacht hebt (lijstje maken) 3. oefeningen opzoeken op social media Bij het bedenken van de lessen kijk ik ook naar de klanttesten. Bij onze klanttetsen waren wij voor het eerst met een grote groep. Met een grote groep wordt het trainen anders dan met een groepje van zes personen. De eerste keer hadden we tijdens de training heel veel structuur bedacht. Hierdoor waren mensen of te lang bij een onderdeel en verveelde zich daar een beetje of ze moesten te lang wachten omdat er te grote groepen waren. Bij de tweede klanttest hadden we alleen de warming up samen gedaan en daarna iedereen los gelaten. Toen liepen de STAH leden wel in het rond om de nieuwe leden te helpen. Dit werkte goed, maar we kunnen niet elke training op deze manier doen. Anders kunnen de ouderen STAH leden bijna niet trainen. Dus nu heb ik bedacht om de eerste gedeelte van de les gezamenlijk te doen, daar bedenk ik dan ook allemaal oefeningen voor. Vervolgens mag iedereen zijn eigen ding doen, maar wordt van te voren wel bedacht wat iemand dan gaat doen en wat voor oefeningen diegene kan gaan gebruiken.

7 De training Er wordt de dag van de training eerst in de app groep een bericht gestuurd met wie er allemaal van plan is te komen die dag. Zo kan ik of iemand anders die de training heeft bedacht rekening houden met het aantal mensen die komen. De training begint om 18:00. Dan moet iedereen omgekleed in de zaal zijn. We beginnen met alles op te bouwen wat er bedacht is om die training te doen. Als er een wedstrijd in aankomst is, dan worden alleen de wedstrijd toestellen neergezet. Bij een gewone training kan er van alles worden neergezet. We beginnen met een warming-up. We warming-up houden we meestal op muziek, die geleid wordt door Kimberley. Zij heeft allemaal leuke choreografie op muziek, waar goede oefeningen in verwerkt zijn om warm te worden, te rekken en te strekken en krachtsoefeningen. Daarna houden we een gezamenlijke gedeelte waar we aandacht geven aan de van te voren bedachten onderdelen. Dit duurt meestal 30 to 45 minuten. Dan is het tijd voor het vrij turnen. Iedereen verdeelt zich over de toestellen en gaat aan de slag. Er worden meestal groepjes gemaakt die samen gaan trainen voor onderdelen. Per onderdeel bedenkt ik dan ook extra oefeningen die de leden kunnen doen zodat ze niet hoeven te wachten. De training is afgelopen om 20:30. Dan gaan we opruimen en af en toe spelen we nog een spel achteraf. Door met een spelletje af te sluiten ga je met veel energie de deur uit. Na de training blijven we altijd even nakletsen of gaan samen nog iets drinken.

8 Resultaat Ik merk dat de training op deze manier het beste verloopt. De warming-up en de gezamenlijke oefeningen zijn vaak erg intersief en daar wordt hard aan gewerkt door iedereen. Dat komt doordat de groep samen die oefeningen doen en je dus naar elkaar kan kijken. Zelf heb ik wanneer ik weet dat iemand kijk, ik extra mijn best ga doen. Door het gezamenlijke gedeelte, wat bijvoorbeeld spanning of lenigheid kan zijn, worden de oefeningen ook beter. Zo als een handstand. In het vrije gedeelte begint iedereen nieuwe onderdelen te oefenen. De nieuwe onderdelen worden per les bij iedereen beter, omdat ze veel hebben aan de gezamenlijke oefeningen. Het niveau van de leden is aan het groeien. Dit is heel fijn om te zien, omdat wij niet alleen een leuke vereniging willen zijn maar ook eentje met kwaliteit. Als we op deze manier door blijven trainen, staat er een mooie toekomst op ons te wachten!

9 Begroting Wij betalen voor onze locatie 30 euro per uur. wij trainen 2,5 uur dus betalen bij per les 75 euro. Begroting: STA gebaseerd op 20 leden Tabel 1 Kosten Dekking Personeel & organisatie Kosten Eigen inkomsten Dekking Bestuur* 200 Contributie 4000 Publiciteit/ communicatie Kosten Privaten Flyers/ posters 150,00 SSA per UvA/HvA lid 10 euro 110 Subtotaal Totaal 4110 verzekering Kosten NSTB 40,00 Subtotaal 40 Rekeningen Kosten Bank rekening abn 108 Rekening boekhoudpakket Eerste 15 maanden 0 Subtotaal 108 Locatie en kantoorkosten Kosten Huur zaal 3075 Subtotaal 3075 *Ons bestuur krijgt vrijwilligers vergoeding. Kas 427,00 Totaal 4110

10 Toekomstperspectief STAH is een levensvatbare onderneming, maar daar moet wel goed voor gezorgd worden. Wij zijn momenteel erg aan het groeien. Er komen veel studenten op proefles en die schrijven zich dan ook meteen in. Wij gaan deze zomer om promoten bij de introductie dagen van de hoge scholen. Hier hopen wij nog veel meer leden door binnen te halen. Dit moet elk jaar weer gaan gebeuren. STAh moet elk jaar weer actief gaan promoten, zodat STAH veel leden kan krijgen. Dit moet dan ook door elk bestuur duidelijk worden gemaakt aan het nieuwe bestuur. Wij willen plezierige en kwalitatieve lessen hebben, daarom zijn wij ook hard opzoek naar een trainer/trainster. Zoals hier boven beschreven staat bedenk ik voornamelijk alle lessen, maar op een geef moment kan ik dat allemaal niet meer doen. De trainer/trainster moet wel in het plaatje passen van onze studenten turnvereniging, want studenten willen niet gedrild worden. De trainer/ trainster moet een les bedenken die kwalitatief goed is, maar waar ook ruimte is om met elkaar te praten en even uit te rusten. Dit is wat studenten willen en dat moet een trainster niet gaan verpesten. Bij andere studenten turnverenigingen turnen de studenten vrij en loopt er een trainer in het rond. Wij willen het eerste deel van de les gestructureerd samen en daarna los trainen. Dit is kwalitatief goed, maar zorgt ook voor verbinding tussen de studenten. In onze statuten moet het bestuur per paar aftreden. Een oud bestuurslid kan zich wel weer opnieuw verkiesbaar stellen. De leden van STAH kunnen hun eigen bestuur kiezen. Dit bestuurslid moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij/zij moet tijd willen vrijmaken voor STAH, zich in willen zetten voor de vereniging en niet bang zijn om beslissingen te nemen of nieuwe ideeën in te brengen. Als ik naar mijzelf kijk ben ik continu bezig met STAH. Ik ben veel in contact met de leden, andere organisaties en zoals hier boven al geschreven staat ben ik de hele week bezig met een les voor STAH te bedenken. De nieuwe voorzitter zou in mijn voetstappen moeten treden en net zo veel energie moeten stoppen in STAH om de vereniging groeiende te houden. Als je naar de begroting kijk zie je dat we een kas hebben. Wij hebben besloten om iets meer geld aan onze leden te vragen dan nodig is, omdat we graag een buffer willen hebben. Wij willen voorbereid zijn als we opeens een rekening krijgen die we niet verwachten en daarom is het goed om een buffer te hebben. Mocht er aan het eind van het jaar te veel overgebleven zijn, dan wordt dit weer geïnvesteerd in de vereniging. Dit kan zijn als in een nieuw toestel, een feetje of cadeautjes voor onze leden. Wij willen onze leden veel kunnen bieden en een buffel maakt dat mogelijk. Op deze manier willen bij onze leden tevreden houden en werken aan een mooie toekomst.

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

Rekenen met verhoudingen

Rekenen met verhoudingen Rekenen met verhoudingen Groep 6, 7 Achtergrond Leerlingen moeten niet alleen met de verhoudingstabel kunnen werken wanneer die al klaar staat in het rekenboek, ze moeten ook zelf een verhoudingstabel

Nadere informatie

Ontwikkeldeel. Jaana Kaismo

Ontwikkeldeel. Jaana Kaismo Ontwikkeldeel Jaana Kaismo 500757017 Reflectieverslag Inleiding In mijn portfolio beschrijf ik hoe ik mij dit jaar heb ontwikkeld, kan je zien welk resultaten ik dit jaar heb gehaald en laat ik zien wat

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

HANDLEIDING Leerkracht

HANDLEIDING Leerkracht Actuele leskaart Onderwerp: cyberpesten 17 november 2017 HANDLEIDING Leerkracht Tijd Groep Doelen 60 minuten 6, 7 en 8 - Uw leerlingen leren wat cyberpesten is; - Uw leerlingen onderzoeken hun eigen rol

Nadere informatie

Algemeendeel. Jaana Kaismo

Algemeendeel. Jaana Kaismo Algemeendeel ana Kaismo 500757017 Portfoliocheck Naam student ana Kaismo VT / DT / DU Studentnummer 500757017 Telefoonnummer 639222274 Naam SLB-er Marijke Wildeboer Onderdelen Check Algemene deel Ontwikkeldeel

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN

Visie TZ&PC Proteus TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN Visie TZ&PC Proteus 2015-2020 TWELLOSE WATERKRACHT ZWEMPLEZIER EN -PRESTATIES VOOR IEDEREEN TZ&PC PROTEUS De Twellose Zwem & Poloclub Proteus (TZ&PC Proteus) is een zwemsportvereniging in het Gelderse

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

Inspelen met z'n allen

Inspelen met z'n allen Page 1 of 5 Inspelen met z'n allen Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up. Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast staat afgebeeld. De twee 'teams' blijven

Nadere informatie

Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid. Bestuursdocument 2018

Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid. Bestuursdocument 2018 Dioscuri 94 en Dioscuri missie en beleid Bestuursdocument 2018 Doelstelling / missie De missie van Dioscuri 94 en Dioscuri is om kinderen en jongvolwassenen uit Sint-Oedenrode en omgeving gezamenlijk plezier

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader

KADERBELEID. Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID Werven, behouden en waarderen van kader KADERBELEID TECHNISCH KADER Trainers, instructeurs, officials en bestuursleden hebben een grote invloed op het sport- en spelplezier van de sporters,

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN 2017-2018 BELANGRIJKE DATA SEIZOEN 2017-2018 Try-out turnen en rope skipping: zaterdag 2 september 2017 inschrijvingen selectiegroepen: zaterdag 2 september 2017

Nadere informatie

Doorlopende machtiging SEPA

Doorlopende machtiging SEPA Doorlopende machtiging SEPA Naam AAC 1899 Gymnastiek Adres mr JM de Kempenaersingel 56 PC woonplaats 6836 MH ARNHEM Incassant ID NL33ZZZ091009060000 Kenmerk machtiging Contributie Door ondertekening van

Nadere informatie

TOOLBOX TOOLBOX. Betekenisvol Contact AAN DE SLAG MET DE. Draaiboek voor twee trainingsbijeenkomsten

TOOLBOX TOOLBOX. Betekenisvol Contact AAN DE SLAG MET DE. Draaiboek voor twee trainingsbijeenkomsten AAN DE SLAG MET DE TOOLBOX Betekenisvol Contact Draaiboek voor twee trainingsbijeenkomsten TOOLBOX Ideeën voor betekenisvol contact tussen ouderen met dementie en familie of vrijwilligers Inleiding Voor

Nadere informatie

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging

Strategisch Plan 2013-2016. Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging Strategisch Plan 2013-2016 Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbal Vereeniging 1 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe willen we dat bereiken? 2 Wie zijn we? Wat zien we en wat willen we? Hoe

Nadere informatie

Onderzoeksboekje. Klas: Namen:

Onderzoeksboekje. Klas: Namen: Onderzoeksboekje Klas: Namen: De onderdelen van de onderzoekscyclus: 1. Introductie 2. Verkennen 3. Opzetten onderzoek 4. Uitvoeren onderzoek 5. Concluderen 6. Presenteren 7. Verdiepen/verbreden 2 Science

Nadere informatie

Je eigen nieuwjaarsbrief

Je eigen nieuwjaarsbrief Je eigen nieuwjaarsbrief Doelgroep Eerste, tweede, derde graad Aard van de activiteit De leerlingen schrijven zelf een nieuwjaarsbrief voor hun ouders. Vooraf Verzamel allerhande nieuwjaarsbrieven: tekstjes

Nadere informatie

1. Ontdek jouw talenten!

1. Ontdek jouw talenten! 1. Ontdek jouw talenten! Omgaan met informatie 1. Zaken op een rijtje zetten 1 2 3 4 - Ik houd ervan om opgezochte informatie te ordenen - Ik ben goed in het omgaan met (zak)geld - Ik kan belangrijke en

Nadere informatie

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid

Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek Rayon Rotterdam Zuid Draaiboek voor het organiseren van wedstrijden voor Rayon Rotterdam Zuid Algemene informatie Aanspreekpunten rayoncommissie Penningmeester Monique Wacker monique.rayonrotterdamzuid@gmail.com

Nadere informatie

50 JAAR INFOBROCHURE SEIZOEN

50 JAAR INFOBROCHURE SEIZOEN Wedstrijdgroep ACRO 50 JAAR INFOBROCHURE SEIZOEN 2015-2016 Misschien turn je al jaren bij de wedstrijdgroep ACRO van Gym Westerlo, of misschien ben je net nieuw. We wensen je in ieder geval van harte welkom

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard.

KLANTTEST. Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. KLANTTEST Een test bij onze doelgroep op de middelbare school Huygens College in Heerhugowaard. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Onderzoeksvraag 3. Vraagstuk 4. Doelstelling 5. Hypothese 6. Functieomschrijving

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

Wat ga je schrijven: een verklarende tekst. Voorbereiden op het schrijven met je schrijfmaatje

Wat ga je schrijven: een verklarende tekst. Voorbereiden op het schrijven met je schrijfmaatje Les 1: Een verklarende tekst schrijven Wat ga je schrijven: een verklarende tekst Jullie gaan een verklarende tekst schrijven: een flyer voor leerlingen uit een andere klas. Veel jongeren hebben geldproblemen.

Nadere informatie

PROTOTYPE. Grachelle Elskamp Sociaal Ondernemen HVA STARTUP

PROTOTYPE. Grachelle Elskamp Sociaal Ondernemen HVA STARTUP PROTOTYPE Grachelle Elskamp Sociaal Ondernemen HVA STARTUP Voorwoord Topondernemen leek mij de perfecte kans om te starten met een eigen onderneming. Samen met Earline Mijnals begon ik aan een onderneming

Nadere informatie

Leeuwarden Lacrosse. Deze brochure zal u een gedetailleerd beeld geven van de mogelijkheden tot ondersteuning van Leeuwarden Lacrosse.

Leeuwarden Lacrosse. Deze brochure zal u een gedetailleerd beeld geven van de mogelijkheden tot ondersteuning van Leeuwarden Lacrosse. Sponsorbrochure Voorwoord Voor u ligt de sponsorbrochure van Leeuwarden Lacrosse. Deze vereniging is de allereerste Lacrosse vereniging van Friesland en is opgericht in november 2011. Om inwoners van Friesland

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente District Oost Toestelkampioenschappen 1 en 2 juni 2019 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente Turnhal Weusthag Uitslagsweg 102 Hengelo (OV) Geachte trainers, bestuursleden

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Reflection Paper ICT. Lotte Oosterhof HAVT3a

Reflection Paper ICT. Lotte Oosterhof HAVT3a Reflection Paper ICT Lotte Oosterhof 48 73 52 HAVT3a Inhoudsopgave 1 wat heb ik geleerd? Blz. 3 2 Hoe heb ik dit geleerd? Blz. 4 3 Hoe ga ik dit in de praktijk brengen? Blz. 5 4 Mijn gegroeide vaardigheden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6.

Inhoudsopgave. Hoofdstukken. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3. 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. Communicatieplan Inhoudsopgave Hoofdstukken Blz. 1. Inleiding 1. 2. Doelgroep beschrijving 2,3 3. Doelstelling (SMART) 4. 4. Boodschap 5. 5. Middelen 6. 6. Organisatie 7. 7. Financieel overzicht 8,9. 8.

Nadere informatie

09 september Happy Birthday

09 september Happy Birthday Infobulletin Basisschool St. Petrus Boxtel, Tel: 0411-672348 E-mail: info@st-petrus.nl website: www.st-petrus.nl 09 september Happy Birthday 10 sept. Siemen gr. 3 10 sept. Jop gr. 8 13 sept. Yara gr. 4

Nadere informatie

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN

TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN TOOLKIT HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT? SPORTWEKEN Introductie Weet jij al wat voor activiteit jij organiseert voor het proefsporten? In dit hoofdstuk helpen we je hiermee op weg. We bieden je een handig

Nadere informatie

Instroom informatie Tonido

Instroom informatie Tonido Tonido Beste trainer, turnster en ouders, Uw dochter is geselecteerd voor de wedstrijdgroep van Tonido. Dit document geeft u de informatie die u nodig heeft om het komende seizoen een goede start te maken.

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Johnny van Bochove. Kerstviering

Johnny van Bochove. Kerstviering ! Implacement Projecten heeft een mooi jaar achter de rug met vele vertrouwde gezichten die voor stabiliteit zorgden en nieuwe gezichten die een belangrijke bijdrage leverden aan verfrissende ideeën. Er

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers

Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers Seizoensboekje Margriet F3 2011-2012 1 Inhoud: Van de begeleiding Doel Training/wedstrijd F3 Communicatie Was-lijst Teampot Spelers 2 Van de begeleiding Beste spelers en ouders/verzorgers van Margriet

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2016 Agenda

Nieuwsbrief December 2016 Agenda Nieuwsbrief December 2016 Agenda Turnen, 1e plaatsingswedstrijd 5e divisie te Winterswijk op 14 januari 2017 Turnen wedstrijdgroep Training Duiven op 22 januari 2017 09:00 Turnen, 1e plaatsingswedstrijd

Nadere informatie

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige les hebben we weer met een kaart gewerkt. Daarop stonden alle 4 de vragen die we de vorige lessen gebruikt hebben

Nadere informatie

Verslag Kwartaal 1. Fien Strijker Culturele en maatschappelijke vorming

Verslag Kwartaal 1. Fien Strijker Culturele en maatschappelijke vorming 2017 Verslag Kwartaal 1 Fien Strijker Culturele en maatschappelijke vorming 27-10-2017 Mensen denken tegenwoordig dat pesten alleen onder kinderen gebeurd. Maar houden we onszelf dan voor gek deze dagen

Nadere informatie

Beleid-selectie mei 2018

Beleid-selectie mei 2018 Beleid-selectie mei 2018 Inhoudsopgave 1. Missie/visie 2. Doelstelling 3. Lesgroepen 4. Doorstroming vanuit recreatie naar selectie 5. Wedstrijden en niveaus 6. Tijdens de trainingen 7. Opleiding stagiaires

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Beleidsplan S,ch,ng Glimlach in je Hoofd

Beleidsplan S,ch,ng Glimlach in je Hoofd Beleidsplan S,ch,ng Glimlach in je Hoofd Bekijk op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ccm5ggpci0u&t Hoe werkt stress ook al weer? Ac,ef stress management Wat kunnen we doen? Schoolsysteem veranderen?

Nadere informatie

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015 GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN Begroting 2014 & 2015 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 3 A. BEGROTING... 4 A.1. Inleiding... 4 A.2. Begroting op hoofdlijnen... 4 A.3. Kosten... 5 A.4. Opbrengsten... 7 Begroting

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO

DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 VMBO DEEL 1 DE NATIONALE WETENSCHAPSAGENDA VOOR SCHOLIEREN - DEEL 1 In Nederland wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Maar wie bepaalt wat er onderzocht wordt? In het voorjaar van 2015 hebben Nederlanders

Nadere informatie

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen

Ontwikkelingskansen voor ieder kind! Boodschappen. Kansen in kinderen. Boodschappen. voor ouders. Kansen in kinderen Ontwikkelingskansen voor ieder kind! voor ouders Voorwoord doen met kinderen in de supermarkt is heel leuk. Je moet alleen geen haast hebben! In het thema staat de supermarkt en alles wat je daar kunt

Nadere informatie

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4

DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE...1 2 INLEIDING...3 3 MISSIE DGC...3 4 DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...4 4.1 GYMNASTIEK...4 4.2 TURNEN...4 4.3 OVERIGE SPORT DGC...4 4.4 MOGELIJKE NIEUWE DOELGROEPEN EN PRODUCTEN...5

Nadere informatie

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko.

Reglement Jeugd. Volleybal vereniging Wijhko. Reglement Jeugd Volleybal vereniging Wijhko. In dit reglement: Algemene regels Wedstrijden spelen Training of wedstrijd afzeggen Activiteiten voor de jeugd Positief Coachen Algemene Regels Vervoer Bij

Nadere informatie

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam interventie: Cool 2B Fit Naam interventie- eigenaar: Stichting Cool 2B Fit Doelgroep: 4-12 jarigen / 12-18 jarigen (Cool 2B Fit is tot en met de leeftijd van 13 jaar) A) Kosten en uren Geef hieronder

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Ontmoeten met ambitie

Ontmoeten met ambitie Ontmoeten met ambitie Handleiding activiteiten Inleiding PerspectieF is een organisatie van christelijke jongeren die politiek actief zijn. PerspectieF wil stimuleren dat ook andere jongeren zich aansluiten

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting,

Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting, Bijlage 1: Vragenlijst voormeting Kidzwise...2 Bijlage 2: Aanvullingen vragenlijst eindmeting Kidzwise...6 Bijlage 3: Project geldgenoeg voormeting, onderzoek 1...7 Bijlage 4: Aanvullingen vragenlijst

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Selectiegids BCD Seizoen 2018 / 2019

Selectiegids BCD Seizoen 2018 / 2019 BCD Seizoen 2018 / 2019 Vooraf Je ontvangt deze selectiegids met informatie omdat je bent aangenomen in een selectieteam (of informatie wilt voor het komende seizoen) bij Bewegingscentrum Drachten. Gedurende

Nadere informatie

Jouw toekomst. Havo 5

Jouw toekomst. Havo 5 Jouw toekomst. Havo 5 2011-2012 LOB havo 5 Havo 5 Fase 4 = Beslissen: Deze fase ga je in als je in Havo 5 zit. Je stelt nu je definitieve top 2 vast. Je gaat nog een keer naar de beroepenavond, je organiseert

Nadere informatie

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN

CROWDFUNDING ZONNEPANELEN CROWDFUNDING ZONNEPANELEN Je wilt graag zonnepanelen crowdfunden. Wat een geweldig doel! Wij helpen je graag op weg met goede ideeën en zorgen dat je met alle belangrijke elementen rekening houdt! Hiervoor

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen

JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen JO11 Voorbereiding nieuwe seizoen Beste allen, Het seizoen 2016-2017 loopt op het eind. En het was een mooi jaar. Twee teams in JO11 zijn kampioen geworden. De JO11-1 in de hoofdklasse en de JO11-2 in

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Verslag Creatief Denken en Pitchen

Verslag Creatief Denken en Pitchen Verslag Creatief Denken en Pitchen Jeroen Dusseldorp 2041664 PM1DV Leraar: Serge verwiel 1 Voorwoord Korte evaluatie van trainingen De beroepsvaardigheden trainingen vond ik dit blok toch wel het leukste

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website).

Hang de Kwink van de Week onder de deelposter Zelfmanagement (zie Vooruitblik/ deelposter bij les 8 op de website). groepsfase performing VOORBEREIDING Lesdoel Nodig Kwink van de Week Een sterke groep Kwink thuis Emotiewoordenschat Ik herken reclame en kan er kritisch mee omgaan. - Pen en papier (bij Oriëntatie en Zelfstandig)

Nadere informatie

Ik ben BOOS. oefenboekje om te leren omgaan met boosheid. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BOOS. oefenboekje om te leren omgaan met boosheid. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BOOS oefenboekje om te leren omgaan met boosheid Steef Oskarsson Boos Boos is een emotie. Net als blij, bedroefd en bang. Iedereen is wel eens boos. Sommige mensen zijn vaak boos, sommigen niet.

Nadere informatie

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017

Van de bestuurstafel. Algemene ledenvergadering. Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief. September 2017 Gymnastiek en Turnvereniging Tiga Leek Nieuwsbrief www.tigaleek.nl September 2017 Van de bestuurstafel Het afgelopen jaar is een jaar geweest met veranderingen. We hebben helaas afscheid moeten nemen van

Nadere informatie

Hoe vraag je subsidies aan?

Hoe vraag je subsidies aan? 1 Hoe vraag je subsidies aan? Startgids Heb je een idee voor een project? Zoek je nog extra geld? In Borgerhout kan je subsidies aanvragen om projecten te organiseren. We weten dat zo n aanvraag ingewikkeld

Nadere informatie

]Zelf oplossingen bedenken

]Zelf oplossingen bedenken Bianca E. Boyer, Marije Kuin, Saskia van der Oord ]Zelf oplossingen bedenken WERKBOEK Dit werkboek is van:... D/2014/45/276 978 94 014 1840 9 nur 770 Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code):

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): Onderzoek: Residentiële opvang jongeren, Leefklimaat op de Groep Contactpersoon: Peer van

Nadere informatie

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan?

Zomer Challenge. Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Hoe enthousiasmeren we niet-tennissers om de challenge ook in de zomer aan te gaan? Zomer Challenge Met de Zomer Challenge dagen we je uit binnen drie maanden klaar te zijn voor het Zomer

Nadere informatie

Les 3 Radboud Kids: Meet the professor Voor de leraar

Les 3 Radboud Kids: Meet the professor Voor de leraar Les 3 Radboud Kids: Meet the professor Voor de leraar Overzicht Doelen Leerlingen vormen een beeld bij het onderzoek van de professor Leerlingen vergroten hun woordenschat door het leren van nieuwe vaktermen

Nadere informatie

Leidraad voor freerunning

Leidraad voor freerunning Leidraad voor freerunning versie februari 2015 Voorwoord Welkom bij Gymnastiekvereniging D.G.V!! Bij D.G.V. kun je naast freerunning recreatie turnen, selectie turnen, sportfit en kleutergymnastiek beoefenen.

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019

Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Informatiebrochure Instuifmaand Uniek Zwemmen Mei 2019 Uniek Zwemmen in Brabant Introductie Sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met een beperking kunnen extra drempels ervaren. Daarom

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Hallo!!...3 Aflevering 1...7 Opdracht 1...7 Opdracht 2...8 Aflevering 2...9 Opdracht 3...9 Opdracht 4...10 Aflevering 3...11 Opdracht 6...12 Opdracht 7...13 Werkblad Logboek...14

Nadere informatie

Wat is Kraak kracht? Kraak kracht

Wat is Kraak kracht? Kraak kracht Wat is? Met de kaarten van Kraak Kracht evalueert u Kraak de Klas. U gaat door middel van de vragen die op de kaarten staan in gesprek met de leerlingen over de vaardigheden die ze hebben gebruikt. U kunt

Nadere informatie

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april

5 april 2018 Akkoord Kascommissie tijdens ledenvergadering april 1 In de afgelopen jaren werd altijd een overzicht van inkomsten en uitgaven per kalenderjaar gegeven. Als basis voor de rapportage werden de mutaties binnen het kalenderjaar gebruikt. Sommige betalingen

Nadere informatie

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam interventie: Cool 2B Fit Naam interventie- eigenaar: Stichting Cool 2B Fit Doelgroep: 4-12 jarigen A) Kosten en uren Geef hieronder inzicht in de kosten en uren die nodig zijn om met de interventie

Nadere informatie

Informatieboekje Wedstrijdgroep Gymnastiek Vereniging Best

Informatieboekje Wedstrijdgroep Gymnastiek Vereniging Best Informatieboekje Wedstrijdgroep Gymnastiek Vereniging Best Opstapgroep Algemene informatie voor de opstapgroep Turnen Heren en Turnen Dames Informatieboekje Wedstrijdgroep Gymnastiek Vereniging Best 2018-2019

Nadere informatie

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 District Oost Turnen Heren PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 adresgegevens: Aladnahal Bevrijding 1 7121 WN Aalten Tel: 0543-474590 Entree:

Nadere informatie

Heb je een vraag over Meet the Professor? Stuur ook dan even een bericht naar Eline.

Heb je een vraag over Meet the Professor? Stuur ook dan even een bericht naar Eline. Beste leerkracht, Leuk dat jouw klas meedoet aan Meet the Professor 2018! Op woensdag 28 maart 2018 komt tussen 11:00 12:00 uur een professor op bezoek bij jou in de klas. In deze gouden envelop vind je:

Nadere informatie

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Iedereen kent misschien wel een Binky in zijn directe sport omgeving. Iemand uit je team of lesgroep die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat

Nadere informatie