Betreft vergadering Economie en Mobiliteit 19 mei 2014 Provinciale Staten 6 juni 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft vergadering Economie en Mobiliteit 19 mei 2014 Provinciale Staten 6 juni 2014"

Transcriptie

1 Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel UITV-5A Statenvoorstel realisering verbreding Tractaatweg Betreft vergadering Economie en Mobiliteit 9 mei 204 Te verzenden aan Provinciale Staten 6 juni 204 Statenbreed Verzenddatum 28 april 204 Commissiegriffier Annemieke Lobik, am.lobik@zeeland.nl Inhoudelijk ambtenaar Thijs Gilde, tp.gilde@zeeland.nl Adviseur staten Verantwoordelijk bestuurder Simon de Visser, s.de.visser@zeeland.nl C. van Beveren Inhoudelijk Aanleiding Op basis van aanbesteding van de Sloeweg en de raming van de Tractaatweg is gebleken dat de projectbudgetten voor beide projecten N62 niet toereikend zijn. Bevoegdheid PS Wat stellen GS voor? Een aanvullend krediet beschikbaar te stellen van 52,50 miljoen voor de verbreding van de Tractaatweg; Een bedrag van 6,92 miljoen als investering te activeren. De afschrijvingskosten worden 5 jaar ten laste gebracht van het MIZ Doelen en effecten Controleren Verbreding van de Tractaatweg met een tweede rijbaan Via voortgangsrapportages en jaarrekeningen Kosten en dekking Van de totaal geraamde kosten van 60 miljoen wordt 53 miljoen gedekt uit een rijksbijdrage. Het restant van 6,92 miljoen wordt in het voorstel geactiveerd, in 5 jaar afgeschreven en de hieruit voortvloeiende kosten worden gedekt binnen de middelen van het MIZ. Jaarlijkse afschrijvingslast Na het in gebruik nemen van de verdubbelde Tractaatweg nemen de onderhoudslasten toe met per jaar. Deze extra last is meegenomen in de Voorjaarsnota, evenals de jaarlijkse onderhoudslast van de Sloeweg van Overig In de statenvergadering van 25 april 204 is een amendement aangenomen, waarbij de extra investering voor de Sloeweg tijdelijk wordt geactiveerd. Als er meevallers zijn of andere financiële ruimte zich voordoet, komen GS met een voorstel om de investering alsnog in één keer af te schrijven. Dit besluit met betrekking tot het extra krediet voor de Sloeweg geldt zonder nadere besluitvorming niet voor het extra krediet van de Tractaatweg.

2 In een bijeenkomst op april 204 is informatie gegeven over het project verdubbeling Tractaatweg. De verstrekte informatie is opgenomen in SIS en kunt u als achtergrondinformatie gebruiken. Op 2 mei 204 om 6.30 uur is er een Zicht op Beleidbijeenkomst over dit project. Resultaat na commissiebehandeling In het Presidium is besloten dat het voorstel over het extra krediet voor de Tractaatweg zal worden behandeld in de PS-vergadering over Rekening en Voorjaarsnota, op 6 juni 204. Dit in tegenstelling tot het vermelde in het statenvoorstel. Het dictum van het statenvoorstel is aangepast, de volgende zinsnede is toegevoegd: Als meevallers of andere financiële ruimte zich voordoen komen GS met een voorstel om het restant van deze investering alsnog in één keer af te schrijven. Zie ook bijgevoegde brief van GS van 20 mei 204.

3 Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten i i De voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a Statengriffie bericht op brief van: uw kenmerk: ons kenmerk: /DG afdeling: Planvorming en Realisatie bijlage(n): behandeld door: T.P. Gilde doorkiesnummer: Aanvullend voorstel voor de dekking extra budget C 6,92 miljoen voor realisering Tractaatweg onderwerp: verzonden: 2 MEI 204 Middelburg, 20 mei 204 Geachte voorzitter, In de commissie Economie S Mobiliteit van 9 mei jl. is naar aanleiding van ons voorstel over de noodzakelijke verhoging van het projectbudget voor de Tractaatweg met afgerond ê 6,92 miljoen naar C 60 miljoen door gedeputeerde Van Beveren toegezegd dat vóór de PS vergadering van 6 juni a.s. een aanvullende brief naar PS zal worden verzonden met een aangepast voorgesteld besluit voor de dekking van het extra budget. Het aanvullend voorstel is gebaseerd op het aangepaste besluit voor de Sloeweg van PS op 25 april j.l. Het aanvullende besluit betreft het derde besluitpunt. Het aangepast voorgesteld besluit, wordt dan als volgt; «Een krediet van 6 52,50 miljoen (totaal krediet wordt daarmee 60 miljoen) verlenen voor het realiseren van de verbreding Tractaatweg. * Het aanvullend budget van C 6,92 miljoen (totaal budget wordt daarmee 60 miljoen) als investering te activeren (conform artikel 6 lid 9 van de financiële verordening provincie Zeeland 2009 besluit u hiermee af te wijken van artikel 6 lid 8) waarbij de afschrijvingskosten 5 jaar ten laste worden gebracht van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Zeeland. ^ Als meevallers of andere financiële ruimte zich voordoen komen GS met een voorstel om het restant van deze investering alsnog in één keer af te schrijven. Hoogachtend, gedeputeerde staten, man. voorzitter AFD. 36 ' AFD. rgwmmn i DATUM AMBT. 2 ' A.W. S DpC.NR., ZAAK ř** İ CLAS6. Provinciehuis Middel burg Bezoekadres: Abdij BK Middel burg ^ o o j í a 3^ Postadres: l l and.n Postbus T: LA Middel burg F:

4 Provinciale Staten Provincie Zeeland Financiële consequenties uitbesteding of opdracht: Kostensoort: Bedrag: Gedeputeerde belast met behandeling: Onderwerp: Uitbestedingen en opdrachten (kostensoort 025) ,00 Beveren, C. van Vergadering PS: Nr: Uİtv 5a Agenda nr: Vergadering GS: 20 mei Nr: realisering verbreding Tractaatweg VOORSTEL Aan de P rovinciale Staten van Zeeland Samenvatting: Voor het gehele project N62 is een bedrag van 606 miljoen beschikbaar (2 x 53 miljoen). Door Provinciale Staten is tot op heden een bedrag van ê 6,7 miljoen voor de voorbereiding (voor Trac taatweg en Sloeweg samen) ter beschikking gesteld. Het deel van bovenstaand voorbereidingskrediet voor de Tractaatweg betrof C 7,85 miljoen. Op basis van de raming van de Tractaatweg en de aanbesteding van de Sloeweg op 3 maart j. l. hebben wij geconcludeerd dat het niet meer mogelijk zal zijn om binnen de oorspronkelijke project budgetten beide projecten N62 te kunnen realiseren. Aangezien wij het van belang vinden dat zowel de Tractaatweg als de Sloeweg binnen de eerder vastgestelde scope uitgevoerd kunnen worden is in de voorjaarsconferentie door ons naar mogelijk heden voor bezuinigingen en aanvullende financiering gezocht. Voor de realisering van de Tractaat weg is op basis van de investeringsraming een projectbudget van C 60 miljoen benodigd. Dit project budget is inclusief een post onvoorzien. Wij stellen u voor om het benodigde aanvullende krediet dat nodig is voor zowel de Sloeweg als de Tractaatweg als investering te gaan activeren en de kosten daarvan (afschrijving en rente) jaarlijks ten laste te brengen in het MIZ waarbij verwezen wordt naar onze eerdere brief behandeld in uw vergade ring van 25 april. Wat willen we bereiken? De provincie werkt al een groot aantal jaren aan de verbetering van de bereikbaarheid van belangrijke delen van Zeeland, zoals het havengebied, de Kanaalzone en de verbinding met Vlaanderen. Essen tieel onderdeel daarbij is de N62, die de verbinding vormt tussen de A58 bij Goes en de R4ZExpresweg bij Gent. De N62 ontsluit het economisch kerngebied van Zeeland en zorgt voor de verbinding hiervan met andere delen van Zeeland en daarbuiten. Inmiddels is de N62, door de komst van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel voor een groot gedeelte opgewaardeerd tot een 2x2 strooks autoweg met ongelijkvloerse aansluitingen. De laatste schakels in dit geheel zijn de Sloeweg en Tractaatweg, waarvoor nu ook de plannen voor de verdub beling in uitvoering gaan komen. Daarmee ontstaat niet alleen een hoogwaardige noord zuidverbinding, van belang voor de ontwikke ling van Zeeland, maar wordt ook de verkeersveiligheid op dit traject sterk verbeterd. Het sluitstuk in de verbetering van de N62 vormt de verbreding van de Tractaatweg, waarvoor nu een aanvullend krediet wordt aangevraagd.

5 Onderwerp: realisering verbreding Tractaatweg Waaraan kunnen we zien of alles bereikt is? De verbreding van de Tractaatweg voorziet in het aanleggen van een tweede rijbaan naast de bestaande rijbaan. Afhankelijk van plaatselijke omstandigheden vindt deze verbreding plaats aan de oost- of westzijde van de bestaande weg. De bestaande aansluitingen, bij Axelse Sassing, Zwartehoek en Molenverkorting blijven bestaan en worden ongelijkvloers uitgevoerd. De doorgaande weg wordt ter plaatse van de aansluitingen verhoogd aangelegd. Bij de grens met Vlaanderen zal de verbinding met de Expresweg en de R4 in de toekomst ook als 2x2 strooks weg worden uitgevoerd. Dit zal naar verwachting rond 2020 gerealiseerd zijn. Wat doen we daarvoor? Allereerst is er voor de verbreding van de Tractaatweg een MER opgesteld, waarin 4 varianten met elkaar zijn vergeleken. Dit heeft geleid tot een voorkeursalternatief. Vervolgens is dit alternatief technisch uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp en is ook de haalbaarheid hiervan onderzocht. Een belangrijke rol hierbij speelt de problematiek als gevolg van de ondergrondse infrastructuur (kabels en leidingen). Ook de problematiek rondom de aansluiting Axelse Sassing (spoor, water, wegen en kabels en leidingen) is uitgebreid onderzocht en geoptimaliseerd. Het voorlopig ontwerp is uitgebreid besproken met de omgeving, belanghebbenden en stakeholders en aangepast op basis van de diverse wensen en opmerkingen. Vervolgens is het voorlopig ontwerp vertaald in een bestemmingsplan dat door de gemeente Terneuzen is opgesteld. Inmiddels is dit bestemmingsplan door de gemeenteraad vastgesteld. Door middel van diverse onderzoeken, uitgevoerd op basis van het voorlopig ontwerp, is inzicht gekregen in vele factoren die de uitvoerbaarheid van het plan en ook de kosten daarbij kunnen beïnvloeden. Op deze wijze wordt getracht de risico's die optreden beheersbaar te maken. Tot slot wordt er op dit moment een geïntegreerd contract (Design Ä Construct) met referentie ontwerp opgesteld waarin de uitvoering van het plan is vertaald in een programma van eisen. De volgens stap bestaat uit het aanbesteden (niet-openbare Europese aanbesteding) van het geïntegreerd contract. De aanbesteding kan gaan plaats vinden na besluitvorming budget door Provinciale Staten en als de conditionering gereed is en/of de risico's daarvan voldoende beheersbaar zijn. Met conditionering wordt bedoeld de condities die op orde moeten zijn voor de daadwerkelijke uitvoering van de weg in de omgeving. De (juridische) condities binnen dit project betreffen o.a. de planologische procedures, vergunningen, benodigde eigendommen, benodigde toestemmingen en afspraken met derden, etc. Concreet houdt dit in dat volgende belangrijkste risico's beheersbaar moeten zijn voor aanbesteding; Bestemmingsplan onherroepelijk (afhankelijk van behandeling beroepsschriften) Zekerheid hebben over de grondverwerving van de relevante percelen voor de uitvoering (inzet intensieve grondverwerving en indien nodig toepassen onteigeningsinstrument) Overeenkomsten over de inpassing/verlegging van de industriële leidingen (afronden onderzoeken en overeenstemming leidingbeheerders staan gepland voor medio dit jaar) Overeenstemming met prorail over de aanpassingen overwegen Axelse Sassing (overeenstemming plan van aanpak/offerte van prorail staat gepland voor 2 kwartaal 204). d e De verwachting is dat het contract op de markt kan worden gezet tussen september en eind dit jaar. Voor de voorselectie en aanbestedingsprocedure staan circa 8 maanden. Voor de realisatie (voorbereiding en uitvoering aannemer) wordt rekening gehouden met een termijn van 2 jaar. Geprognotiseerde datum gereed komt daarmee op tussen begin en eind 207. Wat mag het kosten? In het convenant tussen het Rijk en de provincie Zeeland over de uitvoering van enkele besluiten uit de Ontwikkelingsschets 200 Schelde-estuarium en het Derde memorandum van Overeenstemming is overeengekomen dat het Rijk circa C 00 miljoen (geïndexeerd t/m 203 C ) bijdraagt aan de verdubbeling van de Sloeweg en de Tractaatweg. Van dit bedrag is door u op dit moment 6,7 Í+ 43,88 miljoen euro voor de Sloeweg) voor de voorbereiding respectievelijk uitvoering van het project N62 beschikbaar gesteld. Uit de bijgestelde projectramingen voor beide projecten komt naar voren dat er in totaal 68 miljoen nodig zal zijn om het gewenste eindresultaat te kunnen realiseren. In de voorjaarsconferentie is voor de benodigde extra C 2 miljoen door ons een dekkingsvoorstel gemaakt. 2

6 Onderwerp: realisering verbreding Tractaatweg Voor de Tractaatweg is in totaal een investeringsbudget nodig van 6 60 miljoen. Van het beschikbare budget is reeds een voorbereidingskrediet van C7,850 miljoen verstrekt. Wij verzoeken u een aanvullend krediet van C 52,50 miljoen beschikbaar te stellen. In totaal komt dan het krediet uit op C 60 miljoen voor de realisatie van de verdubbeling Tractaatweg. Het aanvullend krediet wordt gedekt door het beschikbare budget van C 53,088 miljoen vanuit de rijksbijdrage. Het aanvullende budget van 6 6,92 miljoen wordt als investering geactiveerd en in 5 jaar afgeschreven. De afschrijving, jaarlijks C wordt ten laste gebracht van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Zeeland. U besluit hier conform artikel 6 lid 9 van de financiële verordening provincie Zeeland 2009 af te wijken van artikel 6 lid 8, waarin staat vermeld dat investeringen in de openbare ruimte direct ten laste van de exploitatie dienen te worden gebracht. Aan de geactiveerde investeringen zal conform artikel 6 lid van de financiële verordening provincie Zeeland 2009 geen rente vanuit het Meerjarenprogramma Infrastructuur Zeeland worden toegekend. Het onderhoud: Het onderhoudsareaal van droge infrastructuur wordt met de verdubbeling van de Tractaatweg structureel uitgebreid. Dit komt neer op extra onderhoudsgeld per jaar, waarvan circa de helft voor dagelijks onderhoud benodigd is en de andere helft een reservering voor groot onderhoud. Dit zal naar verwachting vanaf medio 207 benodigd zijn en via de voorjaarsnota aan u worden voorgelegd. Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. gedeputeerde staten, Drs. J.M.M. Polman, voorzitter, A.W. Smit, secretaris. Ontwerp-besluit Provinciale Staten van Zeeland, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 20 mei 204, nr ; » besluiten: Een krediet van C 52,50 miljoen (totaal krediet wordt daarmee 60 miljoen) verlenen voor het realiseren van de verbreding Tractaatweg. Het aanvullend budget van C 6,92 miljoen (totaal budget wordt daarmee 60 miljoen) als investering te activeren (conform artikel 6 lid 9 van de financiële verordening provincie Zeeland 2009 besluit u hiermee af te wijken van artikel 6 lid 8) waarbij de afschrijvingskosten 5 jaar ten laste worden gebracht van het Meerjarenprogramma Infrastructuur Zeeland. Als meevallers of andere financiële ruimte zich voordoen komen GS met een voorstel om het restant van deze investering alsnog in één keer af te schrijven. 3

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SERV-042 Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland 2016 Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Provinciale

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 3 juli Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 3 juli Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Statenvoorstel Uitgangspunten begroting 2016 Nummer FIN-210 15007329 Commissie Bestuur 19 juni 2015 Betreft vergadering Provinciale Staten

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 18 maart Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Commissie Economie 18 maart Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel 16004598 Brief GS van 15 maart 2016 Project N62 Sloeweg: Voortgang 4 e kwartaal met statenvoorstel tot bekrachtiging van de voorlopig opgelegde geheimhouding

Nadere informatie

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer FIN-120 Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland 2014 Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni Statenadviseur Simon de Visser

Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni Statenadviseur Simon de Visser Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel BLD-068 Statenvoorstel Garantstelling ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland Betreft vergadering Commissie Economie 17 juni 2016 Provinciale

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Statenvoorstel 11 e wijziging begroting 2014 Nummer SERV174 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft vergadering Provinciale

Nadere informatie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie

[^Zeeland. - 1 NAlW Provincie. I Z AK >4r;. ICLASS. Gedeputeerde Staten. de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie 18005139 Provincie [^Zeeland Gedeputeerde Staten de voorzitter van de Provinciale Staten p/a Statengriffie Onderwerp kenmerk Provinciale opcenten in relatie tot commissie 18005867 Jansen behandeld door

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Provincie Zeeland Naam voorstel Statenvoorstel 2 e wijziging begroting 2015 Nummer SERV169 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft

Nadere informatie

tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015

tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015 tractaatweg (n62) Marktinformatiebijeenkomst Woensdag 18 november 2015 programma 14.00 uur Inloop en koffie 14.30 uur Welkom door gedeputeerde Harry van der Maas 14.35 uur Introductie team Tractaatweg

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december 2014. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37 me.trimpe@zeeland.nl

Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december 2014. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37 me.trimpe@zeeland.nl Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend 1-1 Naam voorstel Nummer SERV-187 Statenvoorstel verkoop aandelen DELTA in Windpark Kreekraksluis B.V. Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over GSM bereik in Zeeland. Naam voorstel 14005111

Griffier van de Staten. Geleidebrief. GS brief over GSM bereik in Zeeland. Naam voorstel 14005111 Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel 14005111 GS brief over GSM bereik in Zeeland Betreft vergadering Provinciale Staten van 25 april 2014 Te verzenden aan Statenbreed Verzenddatum 28 maart

Nadere informatie

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll vä/ Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffier onderwerp Statenvoorstel inzake de nieuwe Europese privacyverordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

commissie Bestuur Commissie Economie Commissie Ruimte Commissiegriffier Margreeth Trimpe

commissie Bestuur Commissie Economie Commissie Ruimte Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Controlerend Provincie Zeeland Naam voorstel Nummer SERV-054 Statenvoorstel Jaarstukken 2015 Provincie Zeeland Betreft vergadering Gezamenlijke vergadering van de commissie

Nadere informatie

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014 Griffier van de Staten Geleidebrief Controlerend Naam voorstel 14012789 Nummer: SGR-67 Te verzenden aan Brief Rekenkamer Zeeland van 8 juli 2014 met onderzoeksrapport 'Inventarisatie vastgoed en gronden

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14003217 Brief GS van 25 februari 2014 over opstelling en gezamenlijke ondertekening intentieverklaring nieuwbouwlocatie Admiraal de Ruyterziekenhuis

Nadere informatie

Commissiegriffier Annemieke Lobik Inhoudelijk ambtenaar Johan Francke

Commissiegriffier Annemieke Lobik Inhoudelijk ambtenaar Johan Francke Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 15010530 Brief GS van 14 juli 2015 over voortbestaan mogelijkheid van kort verblijf op ziekenhuislocatie Oostburg Betreft vergadering Economie

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel SGR-21 Betreft vergadering Te verzenden aan Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar 2040 PS van 8 juni 2012 Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SBO-037 Statenvoorstel Vaststelling nota 'Kiezen of verliezen', een visie op de ontwikkeling van de Zeeuwse ziekenhuiszorg Betreft

Nadere informatie

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten 180 ' 3428 viva Provincie ^Zeeland Voorzitter Provinciale Staten van Zeeland t.a.v. de statengriffier onderwerp Voorjaarsnota 2018, gewijzigd meerjarenperspectief en begrotingwijziging

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 18 februari 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam 13992260 Brief van de heer E. van den Bossche en anderen over de verbreding van de Tractaatweg met aansluitpunten, d.d. 24 januari 2013 Betreft vergadering

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 2018MME22 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19 december 2017 NUMMER PS AFDELING Domein Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER Pauline Bredt DOORKIESNUMMER 06-22161118 DOCUMENTUMNUMMER 81C592AA

Nadere informatie

Aanpassing van de provinciale wegenverordening van aan de WABO 0Net algemene bepalingen Omgevingsrecht). Deze is ingegaan op 1 oktober 2010.

Aanpassing van de provinciale wegenverordening van aan de WABO 0Net algemene bepalingen Omgevingsrecht). Deze is ingegaan op 1 oktober 2010. Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Provincie Zeeland Naam voorstel Nummer E&M-126 Betreft vergadering Te verzenden aan Verzenddatum Commissiegriffier Inhoudelijk ambtenaar Verantwoordelijk

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr.

Griffier van de Staten. Geleidebrief informatief. GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr. Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14015011 GS brief van 7 oktober 2014 inzake Hoondert, afdoening toezegging aan cie. nr. 68 Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit

Nadere informatie

en Tractaatweg Afdoeningsvoorstel: behandelen in commissie Economie van 15 januari 2016

en Tractaatweg Afdoeningsvoorstel: behandelen in commissie Economie van 15 januari 2016 Griffier van de Staten Provincie Geleidebrief informatief Naam voorstel 15016262 Brief GS van 10 november 2015 over voortgang projecten N62 Sloeweg en Tractaatweg in het derde kwartaal 2015 Economie 18

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19010408 *19010408* onderwerp Wob-verzoek inzake hulp, steun of sponsoring aan mediaorganisaties of individuele journalisten in

Nadere informatie

llllllllllillllllllllllilllllllll f H 2018

llllllllllillllllllllllilllllllll f H 2018 18005144 PROV AfD. Af-D. fermun Gedeputeerde Staten DATUM 1 M 2018 AfcüJT De voorzitter van Provinciale Staten t.a.v. de statengriffier DOC.NR. ZAAK NR. CLASS. onderwerp Financiën Westerschelde Ferry B.V.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. p. 2. p. 3. p. 4

Inhoudsopgave. p. 2. p. 3. p. 4 Inhoudsopgave 20141031 - PS.VIII.02 - Amendement GL - SV Toetsingskader verkoop Indaver (DELTA NV) 20141031 - PS.VIII.02 - Amendement SGP-CDA-VVD-PvdA - SV 20141031 - PS.VIII.02 - SV Toetsingskader verkoop

Nadere informatie

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL Provinciale Staten Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag:,00 Financiële consequenties opdracht / uitbesteding: Kostensoort: Bedrag:,00 Gedeputeerde Vergadering PS: 29 juni 2018 belast

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 15 april Commissiegriffier Alma van Wallenburg

Betreft vergadering Provinciale Staten 15 april Commissiegriffier Alma van Wallenburg Griffier van de Staten Provincie Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel 16003118 / BLD-043 Statenvoorstel tot enkele aanpassingen van technische aard in de Waterverordening Zeeland en Provinciale Milieuverordening

Nadere informatie

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter,

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter, 17020519 Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie onderwerp wijziging begroting 2018 van de RUD Zeeland kenmerk 17020206 behandeld door E.IVI. Janse

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SERV-166 Statenvoorstel Toetsingskader verkoop Indaver (DELTA NV) Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober

Nadere informatie

Datum : 21 augustus 2007 Nummer PS : PS2007BEM34 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : Binnekamp

Datum : 21 augustus 2007 Nummer PS : PS2007BEM34 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2007INT Portefeuillehouder : Binnekamp S T A T E N V O O R S T E L Datum : 21 augustus 2007 Nummer PS : PS2007BEM34 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2007INT201571 Portefeuillehouder : Binnekamp Titel : Parkeren rond de nieuwbouw

Nadere informatie

Illlllllilllplllllillllllil. kenmerk llllllllllllllllllllllllllllillllllllllllllllllll

Illlllllilllplllllillllllil. kenmerk llllllllllllllllllllllllllllillllllllllllllllllll Gedeputeerde Staten Illlllllilllplllllillllllil 17007829 Provincie Zeeland Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland Postbus 6001 4330 LA MIDDELBURG onderwerp 3 wijziging begroting 2017 kenmerk

Nadere informatie

icie /^ groningen 6-1 1 maart 2010 Corrnr 2010-15.618, W Nummer 6/2010

icie /^ groningen 6-1 1 maart 2010 Corrnr 2010-15.618, W Nummer 6/2010 icie /^ groningen 1 maart 2010 Corrnr 2010-15.618, W Nummer 6/2010 Zaaknr 237914 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende de herinrichting van de kruisingen van

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Provinciale Staten 15 maart 2013

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Provinciale Staten 15 maart 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief Naam voorstel SGR-039 Nummer 130122 Initiatiefvoorstel superintercity van GroenLinks Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit van 18 februari 2013 Te verzenden

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 10 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep.

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep. Provinciale Staten IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll 17026286 JS Provincie ^Zeeland Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag: Kostensoort: Bedrag: 2, b - i Vov ]17 Gedeputeerde

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C.

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C. bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie ons kenmerk: afdeling: WEB0704616/27 Economie bijlage(n): behandeld door: 2 (statenvoorstel + statuten)

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 12 september Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 12 september Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14012746 Afschrift brieven GS van 19 augustus 2014 aan Omroep Zeeland en PZC over ontwikkelingen regionale nieuwsvoorziening in Zeeland Betreft

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 21 mei 2019 Documentnummer: , afdeling Mobiliteit Projecten Dossiernummer : K1280

v o o r d r a c h t 21 mei 2019 Documentnummer: , afdeling Mobiliteit Projecten Dossiernummer : K1280 v o o r d r a c h t 21 mei 2019 Documentnummer: 2019-031568, afdeling Mobiliteit Projecten Dossiernummer : K1280 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het beschikbaar

Nadere informatie

Provincie Zeeland. Geleidebrief informatief. Griffier van de Staten

Provincie Zeeland. Geleidebrief informatief. Griffier van de Staten Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Provincie Zeeland Naam voorstel 15013822 GS brief van 15 september 2015 met halfjaarlijkse rapportage over voortgang Sluiskiltunnel Betreft vergadering Commissie

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Provinciale staten

Voortgangsrapportage Provinciale staten Voortgangsrapportage Provinciale staten Algemeen Periode Status: Project: N62 Sloeweg (fase II) Vierde Datum 22-01-2018 kwartaalrapportage SW II SW17000272 Definitief Korte omschrijving van het project

Nadere informatie

provincie /f groningen

provincie /f groningen provincie /f groningen 25 oktober 2011 Corr.nr. 2011-45449, W Zaaknr. 352325 Nummer 31/2011 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende de herinrichting van de aansluiting

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan "Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke"

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke Beslisnota GS 'JSfJ. Provincie ^Zeeland OPENBAAR documentnummer 17023857 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Zaal

Nadere informatie

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet

Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet INT-19-47971 Raadsvoorstel Aan de raad Documentnummer : INT-19-47971 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Start Uitvoeringsprogramma Doorfietsroute westelijke route en beschikbaar stellen krediet Inleiding Op

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 21 februari Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 21 februari Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SERV131 Statenvoorstel 3e wijziging begroting provincie Zeeland 2014 Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 21

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Betreft vergadering Economie 4 september Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Economie 4 september Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Provincie Zeeland Naam voorstel 15009390 Brief Bestuur Vereniging van Eigenaren Stelleplas van 3 juli 2015 over geluidhinder recreatiegebied Stelleplas a.g.v.

Nadere informatie

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL

WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer VOORSTEL Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 17-02-2006 WEB-261 behandeling: Roy, M. le Agenda nr: Vergadering GS: 10-01-2006 Nr: WEB0506268/6 Onderwerp: Verhuizing Centrale Post Ambulancevervoer

Nadere informatie

In 2017 starten de werkzaamheden. We zijn ons bewust dat de weggebruikers hinder ondervinden van de werkzaamheden.

In 2017 starten de werkzaamheden. We zijn ons bewust dat de weggebruikers hinder ondervinden van de werkzaamheden. Nummer 1 najaar 2016 Op weg naar 2019 De Tractaatweg BV werkt, in opdracht van de Provincie Zeeland, aan een bredere Tractaatweg met nieuwe kruisingen. Sinds de komst van de Westerscheldetunnel en de Sluiskiltunnel

Nadere informatie

AFD AFO. TERMIJN AFD. TERMIJN DATUM \ 1 3 MAM MW8I 2017 DOC.NR. CLASS. kenmerk

AFD AFO. TERMIJN AFD. TERMIJN DATUM \ 1 3 MAM MW8I 2017 DOC.NR. CLASS. kenmerk Gedeputeerde Staten De Voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland p/a De statengriffie AFD AFO. TERMIJN DOC.NR. ZMKNfl. ZAAK NR. CLASS. 17004637 AW16T. pw- pv>- S-Vÿ Provincie HWME ï.p v.hcie2s=«^.^2eeland

Nadere informatie

Brief verzenden aan PS waarin wordt voorgesteld PS jaarlijks te informeren over de toegankelijkineid van de bushalten in Zeeland.

Brief verzenden aan PS waarin wordt voorgesteld PS jaarlijks te informeren over de toegankelijkineid van de bushalten in Zeeland. Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR documentnummer Zaaknummer venwijsnummer 17023928 llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Motie Toegankelijk Zeeland voorgesteld besluit Brief

Nadere informatie

afdeling: Beleid en Advies DATUM 2 5 AOG drs. A.W. Wissekerke (0118) Uitwerking aandeelhoudersstrategie NVWesterscheldetunr

afdeling: Beleid en Advies DATUM 2 5 AOG drs. A.W. Wissekerke (0118) Uitwerking aandeelhoudersstrategie NVWesterscheldetunr Gedeputeerde Staten 16012502 Provincie Zeeland bericht op brief van: uw kenmeric de voorzitter van Provinciale Staten p/a Statengriffie ^QVINCIE ZEELAND ons kennnerk: 16012277 AFD.^

Nadere informatie

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832

24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 fmff^ groningen Pifypiordrac h t 24 januari 2012 Corr.nr. 2012-02542, VB Nummer 2/2012 Zaaknr. 374832 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen voor het realiseren van de

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Bestuur 11 mei 2015. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37

Betreft vergadering Commissie Bestuur 11 mei 2015. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37 Griffier van de Staten Gewijzigde Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer FIN-198 Gewijzigd Statenvoorstel Strategie DELTA NV Betreft vergadering Commissie Bestuur 11 mei 2015 Provinciale Staten

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum linksonder Aan Provinciale Staten Ons kenmerk Bijlagen

Nadere informatie

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer - 3 FEB. 2016 IzeS^nd OPENBAAR illllllllllllllllllllllll Zaaknummer verwijsnummer 16001915» onderwerp ifc e>o 5 Cofinanciering van het project Blobased4SME in het l

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Ruimte 22 april Commissiegriffier Alma van Wallenburg

Betreft vergadering Commissie Ruimte 22 april Commissiegriffier Alma van Wallenburg Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Provincie Zeeland Naam voorstel 16005115 Brief GS van 22 maart 2016 over stand van zaken windpark Krammer Betreft vergadering Commissie Ruimte 22 april 2016

Nadere informatie

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5

: beslissing op bezwaarschrift afwijzing verzoek inpassingsplan Lage Weide, gemeente Utrecht. Besluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 mei 2015 NUMMER PS PS2015RGW06 AFDELING FLO/ MEC COMMISSIE RGW STELLER Dorien van Cooten & Henk de Vries DOORKIESNUMMER DOCUMENTUMNUMMER 8150FBF3

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14004714 Brief GS van 11 maart 2014 met afschrift brieven aan gemeenten Sluis en Hulst over krimpgelden Provincie Zeeland Betreft vergadering

Nadere informatie

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas

pikiekw,en O 3 NOV Paraaf Provinciesecretaris h-- Onderwerp start onteigening t.b.v. verlegging N456 en aansluiting A20 in de gemeente Zuidplas provincie ZUID HOLLAND pikiekw,en O 3 NOV. 2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DCZ Afdeling Ontwikkeling en Grondzaken Registratienummer PZH-2010-214515391 (DOS-2010- O001 369) Datum

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 6 juni 2012 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012. Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 14 JUNI 2012 Krediet oostelijke randweg en aanpassing Ondernemingsweg Voorstel: 1. Een krediet van 24.250.000,- beschikbaar stellen voor aanleg van de oostelijke

Nadere informatie

HOLLAND. Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

HOLLAND. Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten HOLLAND van Gedeputeerde Staten Onderwerp Meerjarenprogramma Provinciale Infrastructuur (MP!) 2015 t/m 2029 en Meerjarenprogramma Onderhoud Infrastructuur (MPO) 2015 t/m

Nadere informatie

A L G E M E E N B E S T U U R

A L G E M E E N B E S T U U R A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d.: 11 juli 2018 Agendapunt: 8 Betreft: Besluitvormend Programma: 1. Waterveiligheid Portefeuillehouder: Luitjens Route: DB-AB Onderwerp Aanvullend voorbereidingskrediet

Nadere informatie

- 8 NOV. 20)6. de voorzitter van Provinciale Staten p/a Statengriffie vgaja Provincie. Geachte voorzitter,

- 8 NOV. 20)6. de voorzitter van Provinciale Staten p/a Statengriffie vgaja Provincie. Geachte voorzitter, 16017357 vgaja Provincie Gedeputeerde staten ZC 613 R CJ de voorzitter van Provinciale Staten p/a Statengriffie - 8 NOV. 20)6 onderwerp kenmerk uw kenmerk behandeld door verzonden 16017546 nnr, F. van

Nadere informatie

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van

OIM. Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. Van Raadsvoorstel OIM Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van : college van B&W Datum : 15-12-2015 Pfh. : F. Forster Steller : N.A. van Slooten tel.nr. : 06 53986047 e-mail : hvslooten@delft.n1 Program ma :

Nadere informatie

Subsidieverzoek voor bijdrage van 5.000,- in de transitiekosten van Jazzfestival Middelburg naar Zeeland Jazz

Subsidieverzoek voor bijdrage van 5.000,- in de transitiekosten van Jazzfestival Middelburg naar Zeeland Jazz Roclicnnta fic; i i re3. / ül'l vhgj Provincie Besiisnota c^b ^Zeeland OPENBAAR llllllllllllllllllllllllllllllllillllllllllll onderwerp Zaaknumm.r 16003205 16002914 16000579 Subsidieverzoek voor bijdrage

Nadere informatie

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied

Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader Stationsgebied en kredieten korte termijn ontwikkeling Stationsgebied Raadsvoorstel *Z033D51A932* Aan de raad Documentnummer : INT-16-30494 Afdeling : Ontwikkeling Onderwerp : Afsluiting financieel kader Bijgesteld Ontwikkelingskader en kredieten korte termijn ontwikkeling

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 11 mei Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Commissie Economie 11 mei Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 15006324 Brief GS van 21 april 2015 inzake N62 Sloeweg Betreft vergadering Commissie Economie 11 mei 2015 Te verzenden aan PS via ibabs Verzenddatum

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H.

Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Vergadering: 23 november 2010 Agendanummer: 9 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: (wnd) burgemeester P. van der Zaag Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595 447753 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.

Nadere informatie

Programma officiële herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland

Programma officiële herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: 02-10-2009 belast met Nr: SBO-121 behandeling: Peijs, K.M.H. Agenda nr: Vergadering GS: 30 juni 2009 Nr: 09027177 Onderwerp: Programma officiële herdenking

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: 17-03-2003 belast met Nr: FEZ-732 behandeling: Bruinooge, D.J.P. Agenda nr: Vergadering GS: 04-02-2003 Nr: STA030513/27 Onderwerp: 4e wijziging begroting

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Provincie Zeeland Naam voorstel Statenvoorstel 1 e wijziging begroting 2015 Nummer SERV-175 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 januari Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 januari Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 13027409 Brief GS van 17 december over transitie jeugdzorg (afhandeling motie) Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie 12 februari Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Commissie Economie 12 februari Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel Afschrift van brief aan GS van FNV Streekvervoer d.d. 15 16002103 januari 2016 Betreft vergadering Commissie Economie 12 februari 2016 Te verzenden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 17 januari Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 17 januari Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 13028076 Brief GS van 17 december 2013 met reactie op inspraak KNFm Zeeland Betreft vergadering Commissie BFW 17 januari 2014 Te verzenden

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Voortgangsbericht project N211 Wippolderlaan. Geachte Statenleden,

Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten. Voortgangsbericht project N211 Wippolderlaan. Geachte Statenleden, Gedeputeerde Staten Contact ing C. Oud T 070-441 81 62 c.oud@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Provinciale Staten Datum Zie verzenddatum

Nadere informatie

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport

M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Gemeente Haarlem M. Snoek wethouder jeugd, onderwijs & sport Retouradres Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Samenleving en Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur A.M. Schneider Telefoon 5113691 E-mail: a.schneider@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr. 2008/38395 Bijlage

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 31 mei Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 31 mei Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 12009141 Brief GS van 10 april 2012 over verscherpt toezicht Inspectie Jeugdzorg op Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ) Betreft vergadering

Nadere informatie

OPENBAAR In de GS notadocumentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR In de GS notadocumentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR In de GS notadocumentnummer Zaaknummer verwijsnummer onderwerp Verlengen subsidieperiode van 3 SKNL projecten (Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap Zeeland)

Nadere informatie

31 mei 2011 Corr.nr , VV Nummer 16/2011 Zaaknr

31 mei 2011 Corr.nr , VV Nummer 16/2011 Zaaknr 31 mei 2011 Corr.nr. 2011-24.946, VV Nummer 16/2011 Zaaknr. 328334 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over gemaakte financiële afspraken over de N33. SAMENVATTING:

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19423535 19012288 *19423535* onderwerp Besluit subsidie-aanvraag St. Werkgroep Struikelstenen Zeeland na uitspraak Rechtbank voorgesteld

Nadere informatie

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012

PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' I 2012 PROVINCIALE STAT EN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. p^ \ ^O' * 16 ME ontv.: Routing I 01 V\^ a.d. Bijl.: Luttenbergstraat Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1. Onderwerp: Havenfront Willemstad / Vaststelling gewijzigde exploitatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1. Onderwerp: Havenfront Willemstad / Vaststelling gewijzigde exploitatie RAADSVOORSTEL Agendanummer 8.1 Raadsvergadering van 24 januari 2008 Onderwerp: Havenfront Willemstad / Vaststelling gewijzigde exploitatie Verantwoordelijke portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Statenbrief vaststelling inpassingsplan N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Doel van deze brief: Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: Te besluiten

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557;

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2013 Nummer 6557 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT É N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1195969 Datum: 28 april 2015 Behandeld door: Mark Jan Prins Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team Beleidsontwikkeling Onderwerp:

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. 2012 HR Haarlem. Betreft: Samenwerkingsovereenkomsten Afsluitdijk. Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. 2012 HR Haarlem. Betreft: Samenwerkingsovereenkomsten Afsluitdijk. Geachte leden, POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Provinciale Staten van Noord-Holland door tussenkomst van de Statengriffier, mr. J.J.M. Vrijburg Dreef 3, tweede etage 2012 HR Haarlem Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie