Vervolgens gaat hij over tot de agenda:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vervolgens gaat hij over tot de agenda:"

Transcriptie

1 413 Tegenwoordig: Jan SEYNHAEVE, burgemeester-voorzitter Mathieu DESMET, José DEBEL, Bernard GALLE, Geert BREUGHE, Lobke MAES, Frank ACKE, Marie DE CLERCK, schepenen Johny CAPPON, Luc DEFRAYE, Els ACX, Gerarda VERMANDER, Peter DOUCHY, Paula SEELS, Steven VERSCHAEVE, Marnix VANSTEENKISTE, Tim SABBE, Francies DEBELS, Stijn TANT, Pol MAES, Hendrik LIBEER, Luc VANNESTE, Paul CUVELIER, Agnes BAERT, Fanny VERVAEKE, Johan DEPRAETERE, Anja VIAENE, Vicky COUDENYS, Clément CASTELLI, Marcel MASQUELIN, Agna MOLLEFAIT, raadsleden Kurt PARMENTIER, secretaris Marnix VANSTEENKISTE, Luc VANNESTE en Agnes BAERT, raadsleden, nemen deel aan de zitting bij bespreking van punt 8. Vicky COUDENYS, raadslid, neemt deel aan de zitting bij bespreking van punt 12. Clément CASTELLI, raadslid, verlaat de zitting bij bespreking van punt 23. De heer burgemeester-voorzitter opent de zitting en stelt vast dat de raad behoorlijk werd bijeengeroepen bij brief van 6 november Het verslag wordt eenparig goedgekeurd. Vervolgens gaat hij over tot de agenda: OPENBARE ZITTING 1. FIGGA: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. 2. Psilon: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordigers. 3. W.I.V.: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. 4. WVEM: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. 5. MIROM: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. 6. Leiedal: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. 7. Toekennen bijkomende exclusiviteit aan Leiedal. 8. Aankoop lichte bestelwagen sector vrije tijd. 9. Zwembad Wevelgem: haalbaarheidsstudie. 10. Vervangen openbare verlichting Bissegemstraat. 11. Vervangen openbare verlichting Ieperstraat. 12. Huur-service contract voor oproepsysteem brandweer. 13. Aanstellen ontwerper en veiligheidscoördinator - diverse beperkte rioleringsprojecten zoneringsplan. 14. RUP nr Gullegem Roterij. 15. Aankoop gronden Kleine Molen. 16. Wijziging subsidiereglement voor hemelwatergebruik. 17. Wijziging subsidiereglement groendaken. 18. Wijziging subsidiereglement voor de bouw van individuele zuiveringsinstallaties bij particuliere woningen.

2 Gebruikelijk contract verkavelaar. 20. Voorlopige aanvaarding straatnamen. 21. RUP Gullegem Marktplein: definitieve aanvaarding. 22. Rekening Eindrapport 'Heerlijke Heulebeek'. 24. FIGGA: buitengewone algemene vergadering: aanstellen vertegenwoordiger. 25. Psilon: buitengewone algemene vergadering: aanstellen 2 vertegenwoordigers. 26. W.I.V.: buitengewone algemene vergadering: aanstellen vertegenwoordiger. 27. WVEM: buitengewone algemene vergadering: aanstellen vertegenwoordiger. 28. MIROM: buitengewone algemene vergadering: aanstellen vertegenwoordiger. 29. Leiedal: buitengewone algemene vergadering: aanstellen vertegenwoordiger. 30. Toetreding tot Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost. 31. Premie dakisolatie. 32. Interpellatie i.v.m. de mondelinge toepassing van de taalwetgeving. BESLOTEN ZITTING 33. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: aanwerving stagiair-brandweermannen. 34. Gemeentelijke vrijwillige brandweer: eervol ontslag onderluitenant. 35. Gecoro: nominatief aanduiden van een plaatsvervanger. OPENBARE ZITTING 1. FIGGA: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. DE GEMEENTERAAD, Gelet op het feit dat de gemeente aangesloten is voor de energievoorziening bij de intercommunale Gaselwest CVBA en aangesloten is bij de zuivere financieringsintercommunale voor de gemeenten van Gaselwest, FIGGA CVBA; Gelet op het feit dat de gemeente werd uitgenodigd per aangetekend schrijven van 14 oktober 2008 om deel te nemen aan de zitting van de buitengewone algemene vergadering van FIGGA van 17 december 2008; Gelet op de agenda van deze buitengewone algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. Goedkeuring van de begroting Kennisname van de voorziene activiteiten en de te volgen strategie 3. Statutaire benoemingen en vergoedingen; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op het artikel 43 2,5 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art.1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van FIGGA van 17 december 2008: 1. Goedkeuring van de begroting Kennisname van de voorziene activiteiten en de te volgen strategie 3. Statutaire benoemingen en vergoedingen.

3 415 Art.2. De vertegenwoordiger van de gemeente, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van FIGGA van 17 december 2008, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissing genomen in onderhavig besluit en als dusdanig de op de agenda geplaatste punten van de algemene vergadering van FIGGA van 17 december 2008, waarvoor een beslissing moet genomen worden, goed te keuren. Art.3. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en er onder meer kennis van te geven aan de intercommunale FIGGA, p/a Ravensteingalerij 3 b 6, 1000 Brussel en aan de aangeduide vertegenwoordiger. 2. Psilon: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordigers. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van Psilon; Gelet op de aangetekende brief d.d. 22 oktober 2008 van Psilon waarbij de aandeelhouders worden uitgenodigd voor de buitengewone algemene vergadering, die doorgaat op 9 december 2008; Gelet op de agenda van deze buitengewone algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. vaststelling werkprogramma vaststelling begroting vaststelling werkingsbijdrage 4. informatieve toelichting bij de stand van zaken van het crematoriumproject; Gelet op de bij de uitnodiging gevoegde bundel met informatie betreffende de geagendeerde punten; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op artikel 43 2, 5 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van Psilon van 9 december 2008: 1. vaststelling werkprogramma vaststelling begroting vaststelling werkingsbijdrage 4. informatieve toelichting bij de stand van zaken van het crematoriumproject. Art. 2. De vertegenwoordigers van de gemeente, die zullen deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van Psilon van 9 december 2008, op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig besluit. Art. 3. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van dit besluit en onder meer kennis te geven van dit besluit aan Psilon en aan de aangeduide vertegenwoordigers.

4 W.I.V.: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van de West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem; Gelet op de aangetekende brief d.d. 24 oktober 2008 van de intercommunale W.I.V. waarbij de aandeelhouders worden uitgenodigd voor de buitengewone algemene vergadering, die doorgaat op woensdag 17 december 2008; Gelet op de agenda van deze buitengewone algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. Bespreking van de te volgen strategie, van de te ontwikkelen activiteiten en van de begroting voor het jaar Bepaling van de werkingsbijdrage van de gemeenten in 2009 op 0,25 euro per inwoner; beslissing over de inning van deze bijdrage in twee schijven 3. Zetten van het bedrag van de presentiegelden voor de leden van de bestuursorganen op het maximumbedrag, toegelaten door het Besluit van de Vlaamse Regering van 4 juni 2004, en dat sinds 1 januari 2008, rekening houdend met alle toepasselijke indexeringen; beslissing tot verdere indexering voor de toekomst 4. Aanvaarding van het ontslag van een bestuurder zetelend namens deelnemer Harelbeke en benoeming van een nieuwe, vervangend bestuurder; aktename van het ontslag van een deskundige en gevolgtrekking 5. Varia; Gelet op de bij de uitnodiging gevoegde bundel met informatie betreffende de geagendeerde punten; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op artikel 43 2, 5 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van de West-Vlaamse intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem van 17 december 2008: 1. Bespreking van de te volgen strategie, van de te ontwikkelen activiteiten en van de begroting voor het jaar Bepaling van de werkingsbijdrage van de gemeenten in 2009 op 0,25 euro per inwoner; beslissing over de inning van deze bijdrage in twee schijven 3. Zetten van het bedrag van de presentiegelden voor de leden van de bestuursorganen op het maximumbedrag, toegelaten door het Besluit van de Vlaamse Regering van 4 juni 2004, en dat sinds 1 januari 2008, rekening houdend met alle toepasselijke indexeringen; beslissing tot verdere indexering voor de toekomst 4. Aanvaarding van het ontslag van een bestuurder zetelend namens deelnemer Harelbeke en benoeming van een nieuwe, vervangend bestuurder; aktename van het ontslag van een deskundige en gevolgtrekking 5. Varia.

5 417 Art. 2. De vertegenwoordiger van de gemeente, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale W.I.V. van woensdag 17 december 2008, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig besluit. Art. 3. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van dit besluit, onder meer de kennisgeving van dit besluit aan de intercommunale en aan de aangeduide vertegenwoordiger. 4. WVEM: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van de intercommunale WVEM; Gelet op de aangetekende brief d.d. 28 oktober 2008 van de intercommunale WVEM waarbij de aandeelhouders worden uitgenodigd voor de buitengewone algemene vergadering, die doorgaat op 24 november 2008; Gelet op de agenda van deze buitengewone algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. Te ontwikkelen activiteiten en te volgen strategie in Begroting Voorlopige resultaten Vervanging bestuurder met raadgevende stem en opnemen mandaat bestuurders met raadgevende stem 5. Benoeming lid sectorcomité Vlaams-Brabant; Gelet op de bij de uitnodiging gevoegde bundel met informatie betreffende de geagendeerde punten; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op artikel 43 2, 5 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van de WVEM van 24 november 2008: 1. Te ontwikkelen activiteiten en te volgen strategie in Begroting Voorlopige resultaten Vervanging bestuurder met raadgevende stem en opnemen mandaat bestuurders met raadgevende stem 5. Benoeming lid sectorcomité Vlaams-Brabant. Art. 2. De vertegenwoordiger van de gemeente, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale WVEM van

6 november 2008, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig besluit. Art. 3. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van dit besluit, onder meer de kennisgeving van dit besluit aan de intercommunale en aan de aangeduide vertegenwoordiger. 5. MIROM: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van MIROM Menen; Gelet op de mail d.d. 5 november 2008 van de intercommunale MIROM Menen waarbij de aandeelhouders worden opgeroepen voor de buitengewone algemene vergadering, die doorgaat op 4 december 2008 in de zetel van de vereniging; Deze documenten worden doorgestuurd onder voorbehoud, daar de begroting nog dient goedgekeurd te worden in de raad van bestuur d.d. 6 november 2008; Gelet op het feit dat de gemeente werd uitgenodigd per aangetekend schrijven van 7 november 2008 om deel te nemen aan de zitting van de buitengewone algemene vergadering van MIROM van 4 december 2008; Gelet op de agenda van deze algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. Aanstelling bestuurder 2. Te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie van het boekjaar Begroting Varia; Gelet op de bij de uitnodiging gevoegde bundel; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op artikel 43 2, 5 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging MIROM Menen van 4 december 2008: 1. Aanstelling bestuurder 2. Te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie van het boekjaar Begroting Varia. Art. 2. De vertegenwoordiger van de gemeente, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van de intergemeentelijke vereniging MIROM Menen van 4 december 2008, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig besluit.

7 419 Art. 3. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van dit besluit, onder meer de kennisgeving van dit besluit aan de intergemeentelijke vereniging en aan de aangeduide vertegenwoordiger. 6. Leiedal: buitengewone algemene vergadering: vaststellen mandaat vertegenwoordiger. De heer Tim Sabbe, Vlaams Belang, stelt dat zijn fractie zal tegenstemmen daar op de agenda van de algemene vergadering een bijkomende exclusiviteit voorgesteld wordt. Ook op het volgende agendapunt zal de fractie tegenstemmen omwille van het systeem van exclusiviteiten. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van de intercommunale Leiedal; Gelet op de brieven d.d. 4 september 2008 en 15 september 2008 van de intercommunale Leiedal waarbij de aandeelhouders worden uitgenodigd voor de buitengewone algemene vergadering, die doorgaat op 4 december 2008; Gelet op de agenda van deze algemene vergadering, waarop volgende punten worden vermeld: 1. Werkprogramma Begroting Gemeentelijke bijdrage in de werkingskosten voor Presentiegelden bestuurders en deskundigen 5. Exclusieve dienstverlening 5.1. Statutenwijziging: aanpassing lijst exclusieve diensten 5.2. Kennisname toekenning bijkomende exclusiviteiten door de deelnemende gemeenten 6. Toetreding van stad Wervik tot Leiedal 7. Toetreding van Leiedal tot de vzw Transfo 8. Toetreding van Leiedal tot de interlokale vereniging rond wonen 9. Toetreding van Leiedal tot de interlokale vereniging rond sociale economie; Gelet op de bij de uitnodiging gevoegde bundel met informatie betreffende de geagendeerde punten; Gelet op de bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder artikel 44, 3 lid; Gelet op artikel 43 2, 5 van het gemeentedecreet; BESLIST met 23 stemmen voor (CD&V: 19, sp.a: 3, Open Vld!: 1) bij 4 tegen (Vlaams Belang): Art. 1. Zijn goedkeuring te hechten aan de onderstaande punten, zoals geagendeerd voor de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale Leiedal van 4 december 2008: 1. Werkprogramma 2009

8 Begroting Gemeentelijke bijdrage in de werkingskosten voor Presentiegelden bestuurders en deskundigen 5. Exclusieve dienstverlening 5.1. Statutenwijziging: aanpassing lijst exclusieve diensten 5.2. Kennisname toekenning bijkomende exclusiviteiten door de deelnemende gemeenten 6. Toetreding van stad Wervik tot Leiedal 7. Toetreding van Leiedal tot de vzw Transfo 8. Toetreding van Leiedal tot de interlokale vereniging rond wonen 9. Toetreding van Leiedal tot de interlokale vereniging rond sociale economie. Art.2. Zijn goedkeuring te hechten aan het ontwerp van wijzigingen aan de statuten en hun bijlagen van de intercommunale Leiedal, zoals ter kennis gebracht aan de Gemeenteraad. Art. 3. De vertegenwoordiger van de gemeente, die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale Leiedal van 4 december 2008, op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in onderhavig besluit. Art. 4. Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van dit besluit, onder meer de kennisgeving van dit besluit aan de intercommunale en aan de aangeduide vertegenwoordiger. 7. Toekennen bijkomende exclusiviteit aan Leiedal. De heer Jan Seynhaeve, burgemeester, wijst erop dat het toekennen van een exclusiviteit aan de intercommunale Leiedal niet uitsluit dat de gemeente zelf deze taak vervult. Indien de gemeente er echter niet voor opteert om dit werk zelf te doen, wordt exclusief op Leiedal gerekend. Het betreft hier de financieel-administratieve opvolging van Europese projecten. Hij vermoedt dat de gemeente deze taak, wanneer nodig, normaal gezien zelf zal invullen, maar de mogelijkheid om op Leiedal een beroep te doen, zou toch weerhouden worden. De burgemeester neemt akte van de stemverklaring die de heer Tim Sabbe namens de fractie Vlaams Belang al afgelegd heeft met betrekking tot de agendapunten 6 en 7. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat de gemeente Wevelgem lid is van de intercommunale Leiedal; Gelet op de brieven d.d. 4 september 2008 en 15 september 2008 van de intercommunale Leiedal waarbij de aandeelhouders worden uitgenodigd om deel te nemen aan de buitengewone algemene vergadering op 4 december 2008; Gelet op artikel 4 2 van de statuten van Leiedal die de wederzijdse exclusieve diensten als volgt omschrijft:

9 421 Leiedal verstrekt de limitatief omschreven diensten op exclusieve en uitsluitende basis aan de deelnemende gemeente(n); en de deelnemende gemeente(n) verbind(t)(en) zich ertoe exclusief en uitsluitend een beroep te doen op Leiedal, onverminderd het recht van de deelnemende gemeente(n) om deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren en de exclusieve dienstverlening wordt verstrekt op kostendelende basis, d.w.z. de deelnemende gemeenten betalen aan Leiedal enkel hun aandeel in de gezamenlijke uitgaven en kosten, verbonden aan de door de op exclusieve basis verrichte diensten; Gelet op de statutenwijziging die werd goedgekeurd door de Gemeenteraad van heden waarbij de lijst van exclusieve diensten (bijlage 2 van de statuten van Leiedal) wordt aangevuld met punt 9.2 nl. Europese samenwerking: financieeladministratieve opvolging van Europese projecten; Overwegende dat door de Intercommunale Leiedal wordt gevraagd om vóór 3 december 2008 een beslissing te nemen over de toekenning van deze bijkomende exclusiviteit, die blijft gelden tot aan de algemene vergadering van het jaar, volgend op de hersamenstelling van de Gemeenteraden; Gelet op zijn beslissing van 9 november 2007 houdende de verbintenis om exclusief en uitsluitend een beroep te doen op Leiedal, onverminderd het recht van de gemeente om deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren, voor onder meer de exclusieve dienst 9.1. Europese projectontwikkeling: definiëring en redactie; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BESLIST met 23 stemmen voor (CD&V: 19, sp.a: 3, Open Vld: 1) bij 4 tegen (Vlaams Belang): Artikel 1 De gemeente verbindt zich ertoe exclusief en uitsluitend een beroep te doen op Leiedal, onverminderd het recht van de gemeente om deze activiteiten in eigen beheer uit te voeren, voor volgende bijkomende exclusiviteit: 9.2 Europese samenwerking: financieel-administratieve opvolging van Europese projecten Artikel 2 Deze exclusiviteit wordt toegekend tot aan de algemene vergadering van het jaar volgend op de hersamenstelling van de Gemeenteraden. Artikel 3 Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en er ondermeer kennis van te geven aan de Intercommunale Leiedal, Pres. Kennedypark 10 te Kortrijk. Marnix VANSTEENKISTE, Luc VANNESTE en Agnes BAERT, raadsleden, nemen deel aan de zitting. 8. Aankoop lichte bestelwagen sector vrije tijd.

10 422 De heer Jan Seynhaeve, burgemeester, wijst erop dat deze wagen, in het teken van de samenwerkingsovereenkomst milieu, eveneens voorzien wordt van een LPG-tank, naast benzine. De heer Steven Verschaeve, Vlaams Belang, wijst erop dat in de technische beschrijving staat dat er plaats moet voorzien zijn voor 5 personen. Anderzijds is er sprake van een lichte vrachtauto. Een lichte vrachtauto is niet bestemd voor het vervoer van personen. Het is niet normaal dat er tegelijk sprake is van een lichte bestelwagen en van personenvervoer voor 5 mensen. De heer Jan Seynhaeve meent dat dit waarschijnlijk enkel een kwestie van terminologie is en dat dergelijke wagen wel leverbaar zal zijn. De heer Verschaeve stelt dat wanneer de zitplaatsen bij de keuring van een lichte vrachtauto verwijderd worden, die vervolgens niet meer teruggeplaatst mogen worden. De burgemeester antwoordt dat de gemeentesecretaris er hem op wijst dat een wagen bedoeld wordt van bijvoorbeeld het type Citroën Berlingo. Het bestek wordt als dusdanig aan de garagehouders bezorgd zodat er geen verwarring mogelijk is. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de goedkeuring van het ontwerp en de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: - Aankoop lichte bestelwagen sector vrije tijd; Daar in de samenwerkingsovereenkomst milieu de aankoop van een nieuwe wagen met LPG voorzien is; Gelet op het bijzonder bestek nr. 1979/06308 daartoe opgemaakt door de gemeentelijke sector vrije tijd; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op ,59 euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.); Gezien de nodige kredieten voorzien zijn op het budget 2008 onder artikel 764/743-52; Gelet op art a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr. 1979/06308 en de raming voor de opdracht met als voorwerp aankoop lichte bestelwagen sector vrije tijd, opgesteld door de sector vrije tijd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek. De kostenraming bedraagt ,59 euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.). Art. 2. De bovenstaande opdracht zal gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal een beroep gedaan worden op de mededinging van minstens

11 423 5 leveranciers. Art. 4. De uitgave te financieren met eigen middelen en subsidies. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 9. Zwembad Wevelgem: haalbaarheidsstudie. De heer Geert Breughe, schepen van sport, wijst erop dat het huidige zwembad er al staat van in Het vertoont al enkele teken van verval. In het beleidsplan werd al aangekondigd dat een studie zou uitgevoerd worden om te peilen naar de toestand van het zwembad. Bedoeling is dat een studiebureau uitkijkt naar de mogelijkheden inzake exploitatie van het bestaande zwembad voor de komende 10 jaar. Daarbij moet natuurlijk rekening gehouden met alle specifieke wettelijke vereisten die dergelijke exploitatie met zich brengt. Ook de eventuele renovatiemogelijkheden moeten met hun kostprijs afgecheckt worden. De heer Clément Castelli, Open Vld, vraagt of het de bedoeling is om op lange termijn één gemeentelijk zwembad te behouden. De heer Breughe stelt dat het onderzoek in de eerste plaats moet nagaan of het huidige gebouw nog een toekomst heeft. Het gemeentebestuur wil een zicht krijgen op de eventuele renovatiekosten die vereist zijn. Stel dat blijkt dat deze kosten heel hoog uitvallen, dan pas kan overwogen worden om naar een nieuw zwembad uit te zien. Dan stelt zich ook de vraag waar het nieuwe zwembad moet komen. Maar de eerste piste is duidelijk kijken of het huidige gebouw nog een aantal jaren als zwembad geëxploiteerd kan worden. De heer Castelli vraagt of het de intentie is om op lange termijn één zwembad te behouden. De heer Breughe stelt dat dit het geval is. Eén zwembad is al duur genoeg. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de goedkeuring van het ontwerp en de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: - zwembad Wevelgem: haalbaarheidsstudie; Gelet op het bijzonder bestek nr daartoe opgemaakt door de projectingenieur; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.); Gezien een deel van de kredieten voorzien is op het budget 2008 onder artikel 764/ en dit krediet zal verhoogd worden in het budget 2009, voorgaande dienstjaren;

12 424 Gelet op art a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp zwembad Wevelgem: haalbaarheidsstudie, opgesteld door de projectingenieur. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek. De kostenraming bedraagt euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.). Art. 2. De bovenstaande opdracht zal gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal een beroep gedaan worden op de mededinging van minstens 3 dienstenverstrekkers. Art. 4. De uitgave te financieren met eigen middelen. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 10. Vervangen openbare verlichting Bissegemstraat. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de goedkeuring van het ontwerp en de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: - vervangen openbare verlichting Bissegemstraat; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op 9 104,85 euro (excl. B.T.W.), hetzij ,87 euro (incl. B.T.W.); Gezien de nodige kredieten voorzien zijn op het budget 2008 onder artikel 426/732-60; Overwegende dat de gemeente aangesloten is bij de WVEM met als exploitatiebedrijf Infrax, dat derhalve geen beroep kan gedaan worden op de mededinging; Gelet op art f van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan de raming voor de opdracht met als voorwerp - vervangen openbare verlichting Bissegemstraat. De kostenraming bedraagt 9 104,85 euro (excl. B.T.W.), hetzij ,87 euro (incl. B.T.W.). Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal geen beroep gedaan worden op de mededinging.

13 425 Art. 4. De uitgave te financieren met een lening. Het is toegelaten om deze uitgave te voorfinancieren met eigen middelen. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 11. Vervangen openbare verlichting Ieperstraat. DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de goedkeuring van het ontwerp en de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: - vervangen openbare verlichting Ieperstraat; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op ,32 euro (excl. B.T.W.), hetzij ,94 euro (incl. B.T.W.); Gezien de nodige kredieten voorzien zijn op het budget 2008 onder artikel 426/732-60; Overwegende dat de gemeente aangesloten is bij de WVEM met als exploitatiebedrijf Infrax, dat derhalve geen beroep kan gedaan worden op de mededinging; Gelet op art f van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan de raming voor de opdracht met als voorwerp - vervangen openbare verlichting Ieperstraat. De kostenraming bedraagt ,32 euro (excl. B.T.W.), hetzij ,94 euro (incl. B.T.W.). Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal geen beroep gedaan worden op de mededinging. Art. 4. De uitgave te financieren met een lening. Het is toegelaten om deze uitgave te voorfinancieren met eigen middelen. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. Vicky COUDENYS, raadslid, neemt deel aan de zitting. 12. Huur-service contract voor oproepsysteem brandweer. De heer Jan Seynhaeve, burgemeester, licht toe dat dit huurcontract gelinkt is aan het Astrid-verhaal, het communicatiesysteem voor veiligheidsdiensten. Voor het huidige oproepsysteem is er al een contract met Zenitel. Een aantal zaken dienen omwille van Astrid vervangen te worden. Zenitel zou het lopende contract vervangen en binnen een nieuw contract nieuwe apparatuur aanbieden in functie van

14 426 de nieuwe normen. Omwille van de compatibiliteit zou opnieuw geopteerd moeten worden voor Zenitel. Ook in andere zones wordt overigens met Astrid gewerkt. De heer Francies Debels, sp.a, vraagt of niet op een hoger niveau kan onderhandeld worden met deze leverancier, aangezien meerdere gemeentes van dergelijk oproepsysteem gebruik moeten maken. De burgemeester antwoordt dat onderhandelingen hier niet zo evident zijn, daar het hier in zekere zin om een monopoliepositie gaat. Onderhandelingen hebben weinig impact. De tarieven liggen vrij sterk vast. De heer Tim Sabbe, Vlaams Belang, stelt vast dat blijkbaar sowieso voor Zenitel gekozen wordt. Is dan nog sprake van een onderhandelingsprocedure of van een aanbesteding? De burgemeester antwoordt dat inderdaad voorgesteld wordt om te opteren voor een onderhandelingsprocedure. De heer Sabbe heeft nog een opmerking vanuit het dossier. Voor bijkomende prestaties bepaalt het onderhoudscontract een uurtarief van 75 euro per uur. Buiten de kantooruren wordt dit tarief gerekend aan 150%, op zon- en feestdagen aan 200%. Hij vindt dit gigantisch veel. De burgemeester vreest dat dit de tarieven zijn die in die sector van toepassing zijn. De heer Sabbe dringt toch aan om te onderhandelen. De burgemeester stelt dat het feit dat er slechts één relevante aanbieder is voor de gemeente niet uitsluit om toch te onderhandelen over de voorwaarden. De heer Tim Sabbe kan met deze opdracht akkoord gaan als er effectief onderhandeld wordt, als er aangedrongen wordt om een beter tarief te verkrijgen. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: Huur-service contract voor oproepsysteem brandweer; Gelet op het voorstel van huur-servicecontract n Gold van Zenitel Belgium NV voor een periode van zeven jaar, waarna het jaarlijks stilzwijgend verlengbaar is; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op 2 685,08 euro per maand (excl. B.T.W.), hetzij 3 248,95 euro per maand (incl. B.T.W.), te indexeren; Gelet op de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen d.d. 7 september 2004 houdende de goedkeuring aan het voorstel van een vernieuwd huur-servicecontract voor het oproepsysteem en de zend- en ontvangsttoestellen van de brandweer naar aanleiding van de wijziging van de infrastructuur naar de nieuwe normen van radioverbindingen (ASTRID-systeem); Gelet op de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen d.d.

15 februari 2006 houdende de gunning van het huur-servicecontact voor het oproepsysteem van de brandweer aan Zenitel Belgium NV; Gelet op de nota d.d. 22 oktober 2008 van de heer Ludwig Deleu, officierdienstchef; Overwegende dat de huidige infrastructuur moet gewijzigd worden naar de nieuwe normen van radio-verbindingen (ASTRID-systeem) en dat de installatie aan vernieuwing toe is; Overwegende dat het lopende contract nog ongeveer 2 jaar loopt; Overwegende dat de huidige dienstverlener, Zenitel Belgium NV, een deel van de bij haar gehuurde apparatuur, overeenkomstig het voorstel van huur-servicecontract, zou terugnemen en vervangen en de bestaande apparatuur die niet wordt teruggenomen tevens onder dit voorstel van huur-servicecontract zou onderbrengen; Overwegende dat het omwille van de technische vereisten aangewezen is om alle zendapparatuur bij dezelfde dienstenverstrekker te huren, dat een beroep op de mededinging voor deze opdracht derhalve niet mogelijk is; Gelet op het krediet dat voorzien is op het budget 2008 onder artikel 351/ en het budget dat zal voorzien worden op het budget 2009 en volgende jaren onder artikel 351/124-12; Gelet op de bepalingen van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en de diverse uitvoeringsbesluiten, in het bijzonder artikel 17 2, 1 f; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorwaarden zoals opgenomen in het ontwerp van huur-servicecontract n Gold. De kostenraming bedraagt 2 685,08 euro per maand (excl. B.T.W.), hetzij 3 248,95 euro per maand (incl. B.T.W.), te indexeren. Art. 2. De bovenstaande opdracht zal gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal geen beroep gedaan worden op de mededinging. Art. 4. De uitgave zal benomen worden op art. 351/ van het budget 2008 en volgende jaren. Art. 5. De uitgave te financieren met eigen middelen. Art. 6. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 13. Aanstellen ontwerper en veiligheidscoördinator - diverse beperkte rioleringsprojecten zoneringsplan. De heer José Debel, schepen van openbare werken, deelt mee dat het zoneringsplan intussen ook door de minister goedgekeurd is. Uit dit zoneringsplan werden nu een aantal projecten geselecteerd. Het betreft de aansluiting op de rioleringen met het oog op sanering van het afvalwater voor 85 woningen, verspreid over de drie deelgemeenten. De gemeente kiest er inderdaad voor om dadelijk een ontwerper aan het werk te zetten om te starten met de uitvoering van het zoneringsplan.

16 428 De weerhouden projecten zijn een afwisseling van clusters van huizen, aaneengesloten en alleenstaande woningen. Het is belangrijk dat er ervaring opgedaan wordt voor de verdere aanpak van het zoneringsplan. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat het noodzakelijk is over te gaan tot de goedkeuring van het ontwerp en de vaststelling van de wijze van gunnen voor de onderstaande opdracht: - aanstellen ontwerper en veiligheidscoördinator diverse beperkte rioleringsprojecten zoneringsplan; Gelet op het bijzonder bestek nr. 1978/06208 daartoe opgemaakt door de dienst openbare infrastructuur en mobiliteit; Overwegende dat deze uitgave mag geraamd worden op ,67 euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.); Gezien de nodige kredieten voorzien zijn op het budget 2008 onder artikel 879/733-60; Gelet op art a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Gelet op art. 42 en art. 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST EENPARIG: Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr. 1978/06208 en de raming voor de opdracht met als voorwerp aanstellen ontwerper en veiligheidscoördinator diverse beperkte rioleringsprojecten zoneringsplan, opgesteld door de dienst openbare infrastructuur en mobiliteit. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek. De kostenraming bedraagt ,67 euro (excl. B.T.W.), hetzij euro (incl. B.T.W.). Art. 2. De bovenstaande opdracht zal gegund worden bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Art. 3. Er zal een beroep gedaan worden op de mededinging van minstens 5 dienstenverstrekkers. Art. 4. De uitgave te financieren met eigen middelen. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 14. RUP nr Gullegem Roterij. De heer Mathieu Desmet, schepen van ruimtelijke planning, licht dit voorstel voor een nieuw op te maken ruimtelijk uitvoeringsplan toe: De Vlasroterij Devos langs de Schuttershoflaan, is gelegen ter hoogte van de monding van de Bankbeek in de Heulebeek. Dit is een strategische plaats, op 300 meter van het centrum van Gullegem. Het vormt de grens tussen de bebouwing en het provinciaal domein De Bergelen. De stopzetting van de activiteiten in deze roterij biedt nieuwe perspectieven. In het kader van de Heerlijke Heulebeek kiest het gemeentebestuur hier voor een woon- en groenproject.

17 429 Het plangebied is ruim 8 ha en omvat gronden van de roterij, het Neerhof van Hondschote en de provincie West-Vlaanderen. Het grootste deel heeft de bestemming groengebied. Het is de ambitie om de huidige landschappelijke en groene structuren te versterken. Belangrijk is hierbij de geplande groene corridor, als toegang tot het Provinciaal Domein De Bergelen. In het verlengde van de Kerkstraat moet het zo mogelijk zijn om vanuit de Schuttershoflaan het provinciaal domein, met een oppervlakte van bijna 50 ha, binnen te wandelen of te fietsen. Aangezien het gemeentebestuur opteert om het overstromingsgebied van de Heulebeek maximaal te vrijwaren, zijn slechts 2ha40a van het woongebied bebouwbaar. Aan een woningdichtheid van 25 woningen per hectare, betekent dit een aanbod van een 60-tal woongelegenheden. Gelet op de ligging wordt gedacht aan een gemengd project met onder andere een aandeel woongelegenheden voor senioren. Het is duidelijk dat duurzaam en kwalitatief wonen een bijzonder aandachtspunt wordt. Het is de bedoeling om de bebouwbare oppervlakte maximaal te beperken. Voor het Neerhof van Hondschote worden gedetailleerde voorschriften uitgewerkt, waardoor de toeristisch-recreatieve mogelijkheden van deze site worden versterkt. Om deze ambities waar te maken en dus sturend op te treden, wordt een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt, in samenspraak met de Intercommunale Leiedal. De kostprijs wordt geraamd op euro. De subsidies van de Vlaams overheid worden geraamd op euro. Mevrouw Vicky Coudenys, Groen!, snapt de redenering om hier voor een deel kwalitatief wonen, waar inderdaad een behoefte aan is, te koppelen aan het groenproject. Ze vraagt zich evenwel af of het voorzien van bijkomende woningen zo dicht bij het natuurdomein wel de beste oplossing is. Het is in zekere zin een uitbreiding van het centrum. Ze zal zich dan ook onthouden. De heer Desmet antwoordt dat het gedeelte waar woningen zullen komen gelegen is in het stedelijk gebied. Er is dus geen sprake van een uitbreiding van het centrum. * * * DE GEMEENTERAAD, Overwegende dat in het bindend gedeelte van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) staat vermeld dat de gemeente een RUP en/of inrichtingsplan zal maken voor de strategische projecten langs de Heulebeek in Gullegem (blz. 206), dat één van de bedoelde strategische projecten Roterij Devos in de Schuttershoflaan is; Overwegende dat het, omwille van het stopzetten van de bedrijfsactiviteiten op de site, aangewezen is de gronden te herbestemmen en dat het derhalve noodzakelijk is om een Ruimtelijk Uitvoeringsplan op te maken, meer bepaald RUP nr Gullegem Roterij;

18 430 Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, in het bijzonder artikel 37 en volgende; Gelet op de beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen van 5 november 2008; Gelet op de beslissing van de Gemeenteraad d.d. 9 november 2007 houdende de verbintenis van de gemeente om exclusief en uitsluitend een beroep te doen op Leiedal voor de opmaak van gemeentelijke RUP s, onverminderd het recht van de gemeente om deze activiteit in eigen beheer uit te oefenen; Gelet op de afsprakennota d.d. 21 oktober 2008 daartoe opgemaakt door Leiedal; Gezien de nodige kredieten voorzien zijn op het budget 2008 onder artikel 93003/733-60; Gelet op de bepalingen van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten, en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten inzonderheid artikel 17 2, 1 f; Gelet op artikel 43 2, 11 van het gemeentedecreet; BESLIST met 30 stemmen voor (CD&V: 21, sp.a: 4, Vlaams Belang: 4, Open Vld: 1) bij 1 onthouding (Groen!): Art. 1. Goedkeuring wordt gehecht aan de afsprakennota voor de opdracht met als voorwerp - RUP nr Gullegem Roterij. De kostenraming bedraagt ,01 euro (vrij van B.T.W.). Art. 2. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3. Er zal geen beroep gedaan worden op de mededinging. Art. 4. De uitgave te financieren met een lening. Het is toegelaten om deze uitgave te voorfinancieren met eigen middelen. Art. 5. Deze beslissing wordt voor uitvoering overgemaakt aan het College van Burgemeester en Schepenen. 15. Aankoop gronden Kleine Molen. De heer Mathieu Desmet, schepen van wonen, verwijst naar de zitting van de Gemeenteraad van mei waarin al beslist werd om een akte tot aankoop van deze gronden goed te keuren, dit als gevolg van de uitoefening van het voorkooprecht op deze gronden door het gemeentebestuur. De beslissing die vandaag aan de Gemeenteraad voorgelegd wordt, heeft betrekking op dezelfde gronden, voor dezelfde prijs. De procedure is wel gewijzigd. Er waren betwistingen omtrent het voorkooprecht. Nu wordt gewerkt via een minnelijke aankoop. De initiële koper ziet af van zijn geplande aankoop.

19 431 De schepen maakt van de gelegenheid gebruik om een korte stand van zaken te geven omtrent het gebied Kleine Molen: De ordening van het gebied De Kleine Molen in Wevelgem krijgt vorm. Het gaat over de zone, met een oppervlakte van om en bij de 30 ha, tussen de Gullegemstraat, de autosnelweg A17 naar Brugge en de spoorweg. Een korte stand van zaken: Het ruimtelijk uitvoeringsplan is in opmaak en zal voorzien in een 500-tal nieuwe woningen en ruimte voor een 20-tal KMO s. De projectregie is in handen van de Intercommunale Leiedal. Prioritair wordt de financiële haalbaarheid bestudeerd, want Wevelgem wil inzetten op betaalbaar wonen. Het is de ambitie om van De Kleine Molen een kwalitatief project te maken. Zo worden belangrijke eisen: duurzame mobiliteit en verkeer, voldoende parkeervoorzieningen, duurzaam waterbeheer, zongericht verkavelen, kwalitatieve groenvoorzieningen, veilige fiets- en wandelassen, energiezuinigheid, groene energie Het studiebureau VECTRIS heeft het eerste deel van de verkeersstudie afgerond. Als conclusie wordt een nieuwe openbare weg voorgesteld tussen de Gullegemstraat en de Kortrijkstraat (N8), voorzien van een tunnel onder de spoorweg. De kostprijs van deze verbinding wordt geraamd op 4 à 5 miljoen euro. Met het Vlaams Gewest zijn de onderhandelingen aan de gang om goedkeuring en maximale subsidie te bekomen. Het ontwerp van woonplan is rond en wordt binnenkort voorgelegd aan de Gemeenteraad. Specifiek voor de Kleine Molen kiezen we voor voldoende groen- en speelruimte, een gemiddelde dichtheid van 25 woningen per hectare, 25 % sociale huisvesting en daarenboven 25 % bescheiden woningen, want de woonstudie illustreert de behoefte aan kleinere woningen voor bijvoorbeeld alleenstaanden en ouderen. Om de doelstellingen, bijvoorbeeld 25 % sociale woningen, te realiseren is het aangewezen dat de gemeente enkele percelen in het gebied De Kleine Molen verwerft. Zowel de Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij als de Intercommunale Leiedal betonen interesse om op deze gronden projecten te realiseren indien gewenst. * * * DE GEMEENTERAAD, Beslist voor de verwezenlijking van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening stedelijk gebied Kortrijk over te gaan tot de aankoop van 4 percelen grond met een totale oppervlakte van 2 ha 34 a 89 ca in volle eigendom en van 2 percelen grond met een oppervlakte van 1 h a 17 a 40 ca voor twee vijfden in eigendom, gelegen in de Bieststraat.

20 Wijziging subsidiereglement voor hemelwatergebruik. De heer Frank Acke, schepen van milieu, verwijst naar het beleidsplan waarin de evaluatie van de subsidiereglementen inzake milieuthema s aangekondigd wordt. Een eerste reeks wijzigingen betreft de reglementen rond water. De wijzigingen zijn eerder technisch van aard. Bij de evaluatie van de toelagen moet gevraagd worden of wel de juiste zaken betoelaagd worden en of het nog opportuun is om aanvullend bij een andere overheid nog subsidies te verstrekken. De drie reglementen inzake water, die aan de Gemeenteraad voorgelegd worden, volgen de wijzigingen op Vlaams niveau. Wat het reglement op hemelwatergebruik betreft, werd vroeger voorzien in een subsidie van 250 euro of 125 euro bij het voorzien van een hemelwaterput bij bestaande woningen, indien gekozen werd voor 3 of 2 aftappunten. De burger diende vervolgens te wachten op het supplement van 250 euro dat vervolgens bijgedragen werd door het Vlaams Gewest. De schepen vervolgt: Nu wordt een ander systeem ingevoerd: de gemeente betaalt een bedrag van 500 euro aan wie in een bestaande woning een regenwaterput steekt met een pomp voor het gebruik van dat regenwater. Het Vlaams gewest doet een teruggave aan de gemeente. Er worden drie aftappunten verplicht. Het is dus een ander systeem waarbij de burger direct de volledige subsidie krijgt, en de gemeente pas later de teruggave van de Vlaamse Overheid ontvangt. Het aanleggen van infiltratievoorzieningen, waarbij het teveel aan water via de bodem gedraineerd wordt, wordt uit het reglement gehaald. Dit zal geïntegreerd worden in een nieuw op te maken subsidiereglement inzake afkoppeling van regenwater. In het kader van de zoneringsplannen zullen we moeten bekijken hoe we zo min mogelijk regenwater in onze riolen kunnen krijgen, dit om wateroverlast te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door de afkoppeling en het infiltreren in de bodem te betoelagen. Maar dit is voor de nabije toekomst eenmaal we afkoppelingsprojecten zullen starten. De schepen wijst erop dat het interessant is eerst enige ervaring inzake afkoppeling op te doen, zodat kan nagegaan worden wat dergelijke projecten effectief zullen kosten. Het reglement wordt ook uitgebreid naar bedrijven. Ook voor hen is het interessant om hemelwater opnieuw te gebruiken. Ze zullen in de toekomst eveneens geconfronteerd worden met de verplichtingen inzake afkoppeling en infiltratie. Vervolgens licht de schepen het subsidiereglement op groendaken toe. Een groendak is een dak bestaande uit gras of een andere vegetatielaag. Op deze manier wordt waterafvoer beperkt omdat het water door de planten of het gras wordt opgezogen. Zeker voor grote oppervlakten is dit waar en we hebben dan ook een aantal bedrijven die van dit subsidiereglement gebruik hebben gemaakt. Het huidig reglement voorziet een subsidie van 25 euro per vierkante meter zonder beperking inzake oppervlakte of bedrag. Het voorstel is om het bedrag van de subsidie op te trekken tot 31 euro. De terugbetaling van de Vlaamse overheid is immers 31 euro.

21 433 Daarnaast wordt voorgesteld om de oppervlakte te beperken tot 100 vierkante meter of euro. Bij grotere oppervlaktes daalt immers de prijs per vierkante meter, en het kan niet de bedoeling zijn dat de bedrijven dit volledig op kosten van de gemeenschap uitvoeren. De subsidie moet een incentive zijn. De heer Tim Sabbe, Vlaams Belang, merkt op dat in het reglement de voorwaarde dat de subsidie diende terugbetaald door de hogere overheid geschrapt werd. Kan dit wel? De heer Kurt Parmentier, gemeentesecretaris, stelt dat dit een probleem was in het vroegere reglement. Er kon slechts een subsidie bekomen indien die terugbetaald werd door het Vlaamse Gewest, maar dit Gewest besliste slechts tot terugbetaling indien de gemeente al een subsidie uitbetaald werd. Dit was als het ware een cirkelredenering. De heer Tim Sabbe vraagt dus of het inderdaad niet zo is dat de hogere overheid haar betoelaging stopzet. De heer Frank Acke zegt dat dit inderdaad niet het geval is. De schepen ligt vervolgens agendapunt 18 toe, betreffende de subsidie voor individuele zuiveringsinstallaties, de zogenaamde IBA s. Het bestaande reglement op deze installaties voorziet een gemeentelijke premie van 500 euro, aangevuld met een supplement van het Vlaams gewest van 500 euro. In het kader van de zoneringsplannen heeft de Vlaamse overheid dit supplement echter afgeschaft en enkel een subsidie voorzien voor de door de gemeente aangekochte, geplaatste en beheerde installaties. Voorlopig zijn we nog niet toe aan het zelf plaatsen van IBA s: dit zal pas in een latere fase van uitvoering van de zoneringsplannen gebeuren. De prognose is dat de verplichte installatie van IBA s mogelijk pas 2030 wordt. Dus: in de huidige situatie speelt de burger zijn supplement van 500 euro van het Vlaams Gewest kwijt. Om de gelijke behandeling van de burgers te waarborgen zullen wij als gemeente het volledige bedrag van euro voor onze rekening nemen. Bovendien maken wij van de gelegenheid gebruik om het zogenaamde Benorkeurmerk op te leggen. Dit is een soort kwaliteitsgarantie die een eventueel toekomstig beheer en onderhoud makkelijker zal maken. De heer Tim Sabbe, Vlaams Belang, meent dat voor wie verplicht wordt een IBA te plaatsen, dit kosteloos zou moeten zijn. Deze mensen hebben ook mee betaald voor het rioleringsnet. Hij stelt vast dat in afwachting dat IBA s aangelegd worden door de gemeente een tussenkomst verstrekt wordt van euro. Is de verplichting voor de aanleg van IBA s dan opgeschort? De schepen antwoordt dat de aanleg van IBA s momenteel inderdaad nog op vrijwillige basis gebeurt. In de zoneringsplannen worden in de eerste plaats de groene clusters aangepakt, dus gericht op collectieve zuivering was het eerste doel, maar dit doel is verlaten.

Verontschuldigd: Peter DOUCHY en Marcel MASQUELIN, raadsleden AGENDA : TOELAGEREGLEMENT VOOR LOKALE VOLWASSENENORGANISATIE VOOR AMATEURKUNSTEN.

Verontschuldigd: Peter DOUCHY en Marcel MASQUELIN, raadsleden AGENDA : TOELAGEREGLEMENT VOOR LOKALE VOLWASSENENORGANISATIE VOOR AMATEURKUNSTEN. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 12 december 2008 Tegenwoordig: Jan SEYNHAEVE, burgemeester-voorzitter Mathieu DESMET, José DEBEL, Bernard GALLE, Geert

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan DEPRAETERE en Vicky COUDENYS, raadsleden. Vervolgens gaat hij over tot de agenda:

Verontschuldigd: Johan DEPRAETERE en Vicky COUDENYS, raadsleden. Vervolgens gaat hij over tot de agenda: Zitting van 10 oktober 2008 Tegenwoordig: Jan SEYNHAEVE, burgemeester-voorzitter Mathieu DESMET, José DEBEL, Bernard GALLE, Geert BREUGHE, Lobke MAES, Frank ACKE, Marie DE CLERCK, schepenen Johny CAPPON,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur FME/edw a 04 85 02 20170523 P.V. 23 mei 2017 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en zeventien, op dinsdag 23 mei te

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 13 december Tegenwoordig: Verontschuldigd: Andy VERVAEKE, raadslid

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 13 december Tegenwoordig: Verontschuldigd: Andy VERVAEKE, raadslid GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 13 december 2013 Tegenwoordig: Jacques VANNESTE, voorzitter Luc DEFRAYE, Jan SEYNHAEVE, Arnold SEYNNAEVE, Hendrik VANHAVERBEKE,

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Agenda provincieraad OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: NAAM DATUM BEVOEGDHEDEN 1 STE COMMISSIE MAANDAG 12 JUNI 2017, 17U00 BESTUURLIJKE ORGANISATIE,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Verontschuldigd: Daphne FLAMEZ, raadslid. Vervolgens gaat de voorzitter over tot de agenda:

Verontschuldigd: Daphne FLAMEZ, raadslid. Vervolgens gaat de voorzitter over tot de agenda: 125 Tegenwoordig: Jacques VANNESTE, voorzitter Luc DEFRAYE, Jan SEYNHAEVE, Arnold SEYNNAEVE, Hendrik VANHAVERBEKE, Marnix VANSTEENKISTE, Mathieu DESMET, Francies DEBELS, Geert BREUGHE, Lobke MAES, Bernard

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Verzekeringen. Verzekeren van diverse risico's gedurende

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04.

- Kerkfabriek O.L.V. Hemelvaart : batig saldo van 6.340,01. - Kerkfabriek H. Kruisverheffing : batig saldo van 6.168,04. Zitting Gemeenteraad van 15.05.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zittingvan 10 oktober 2014 Tegenwoordig: Jacques VANNES TE, v oor zíiter Luc DEFRAYE, Jan SEYNHAEVE, Arnold SEYNNAEVE, HendTikVANHAVERBEKE,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019)

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) Openbare zitting 1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - Goedkeuring notulen en zittingsverslag vorige zitting d.d. 28 januari

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 06/10/2016 Aanwezig: F. Annys, wnd. voorzitter; G. Soete, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; A. Goethaels,

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN

GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) STATUTEN GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) Art. 1 - Taakomschrijving STATUTEN De Raad heeft een adviserende en een sensibiliserende taak. De adviserende taak omvat het verstrekken van advies

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie