Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Noord-Zuidsamenwerking: KLEUR BEKENNEN Akkoord met de modaliteiten van de kaderovereenkomst BTC - Vlaamse partners - VGC Eddy Couckuyt 1. Feitelijke en juridische gronden Artikel 42, paragraaf 1 en 2 van het provinciedecreet, dat de bevoegdheden van de Provincieraad regelt; Het meerjarenplan Meerjarenplan : Doelstelling: duurzame ontwikkeling en de realisatie van de millenniumdoelstellingen in het Zuiden en Oost-Europa ondersteunen en de internationale solidariteit in Oost-Vlaanderen bevorderen; Actieplan: lokale besturen en actoren binnen onderwijs, welzijn en vrijetijdssector stimuleren tot internationale solidariteit en Wereldburgerschap; Actie : de kaderovereenkomst Programma Kleur Bekennen voor een meer kwaliteitsvol aanbod aan mondiale vorming in het onderwijs (doelgroep 3e graad lager onderwijs, secundair onderwijs en hoger onderwijs) uitvoeren; De ondertekende overeenkomst tussen de Belgische overheid en BTC voor de uitvoering van het programma ; Het ontwerp van kaderovereenkomst inzake het educatief programma "Kleur Bekennen" tussen de Belgische Technische Coöperatie, De Vlaamse Gemeenschapscommissie en de 5 Vlaamse provincies. 2. Motivering De voorgestelde overeenkomst kwam tot stand na overleg met de verschillende partners en beantwoordt aan de gestelde beleidsdoelstellingen inzake mondiale vorming naar het onderwijs zoals in het meerjarenplan werd opgenomen. 3. Besluit Enig artikel: De modaliteiten van de overeenkomst, zoals hierna opgenomen, worden goedgekeurd.

2 p. 2 KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS-VGC Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur Transitiejaar 1 september augustus 2015 Tussen 1. De Belgische Technische Coöperatie, vertegenwoordigd door., bestuurder en., bestuurder. hierna BTC genoemd en 2. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), vertegenwoordigd door de heer Guy Vanhengel, collegevoorzitter bevoegd voor Onderwijs en Vorming, De Provincie Vlaams Brabant, vertegenwoordigd door de heer Luc Robijns, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking en de heer Jos De Boeck, directeur directie Mens, handelend in uitvoering van het besluit van de deputatie d.d De Provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de heer Eddy Couckuyt, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking en de heer Albert De Smet, provinciegriffier, De Provincie West-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de heer Jean de Bethune, gedeputeerde Noord-Zuidbeleid en de heer Geert Anthierens, provinciegriffier, De Provincie Antwerpen, vertegenwoordigd door de heer Rik Röttger, gedeputeerde Noord-Zuidbeleid en de heer Danny Toelen, provinciegriffier, De Provincie Limburg, vertegenwoordigd door de heer Frank Smeets, gedeputeerde voor welzijn, gezondheid en gelijke kansen en mevrouw Renata Camps, provinciegriffier, hierna de partners genoemd. wordt overeengekomen wat volgt, onder voorbehoud van de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst tussen BTC en de Belgische Staat voor de periode van 1 september 2014 tot en met 31 augustus 2019: INLEIDING Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur is het programma voor wereldburgerschapseducatie, hierna WBE genoemd, van de Belgische staat, uitgevoerd door BTC. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met partners op het gehele Belgische grondgebied. De partners verbinden zich

3 p. 3 ertoe, onder coördinatie van BTC, een samenhangend educatief beleid te voeren op het gehele Belgische grondgebied. Het programma Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur heeft de opdracht om WBE te promoten en te stimuleren bij scholen. Kleur Bekennen richt zich naar de doelgroep van basis en secundair onderwijs. Voor de hogescholen is de doelgroep beperkt tot de lerarenopleiding ten einde toekomstige leerkrachten inzicht te geven in het belang van WBE en hen zo voor te bereiden op een actieve invulling en rol in hun toekomstige school. ARTIKEL 1: VOORWERP VAN DE OVEREENKOMST Deze overeenkomst past in het kader van het educatief programma Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur waarvan de doelstellingen zijn vastgelegd in het Financieel en Technisch Dossier, dat door de stuurgroep werd goedgekeurd op 1 april 2014, en in de uitvoeringovereenkomst afgesloten tussen de Belgische Staat en BTC voor de periode van 1 september 2014 tot en met 31 augustus 2019, en waarvan de uitvoeringsmodaliteiten zullen vastgelegd worden in het actieplan. 1. De overeenkomst tussen de Belgische Staat en BTC bepaalt de nadere regels voor de organisatie van het programma Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur door BTC gedurende deze periode. Het Technisch en Financieel Dossier (september 2014 augustus 2019) van het programma is als bijlage bij de overeenkomst gevoegd. 2. Het actieplan Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur maakt deel uit van het jaarplan van BTC, dit in uitvoering van de overeenkomst tussen de Belgische staat en BTC. Deze overeenkomst heeft betrekking op het transitiejaar, lopende van 1 september 2014 tot en met 31 augustus De ondertekening van een volgende overeenkomst, met dezelfde partners en binnen dezelfde uitvoeringsovereenkomst tussen de Belgische staat en BTC, voor de periode van 1 september 2015 tot en met 31 augustus 2019, zal afgerond worden voor 15 april ARTIKEL 2: UITVOERING EN TAAKVERDELING ARTIKEL 2.1: OPDRACHT KLB wordt een expertisecentrum op het vlak van WBE en ondersteunt initiatieven op het vlak van WBE in het onderwijs. Op het niveau van de actoren van WBE verzekert KLB een opvolging van de kwaliteit en de promotie van pedagogisch materiaal; KLB stimuleert de reflectie en de innovatie in het domein, KLB analyseert de evolutie van de sector, KLB nodigt uit tot dialoog tussen de structuren onderling en tussen de beide landsgedeelten en faciliteert, indien gewenst, dit proces. Op niveau van de scholen stimuleert KLB scholen met toegang tot kwaliteitsvolle pedagogische middelen om WBE te verankeren binnen hun werking en promoot KLB een geïntegreerde aanpak vanuit de volgende thema s: vrede, democratie & burgerzin, duurzame ontwikkeling, onderlinge afhankelijkheid, mensenrechten, diversiteit, sociale rechtvaardigheid en opvoeden tot wereldburgers.

4 p. 4 Het programma Kleur Bekennen heeft de volgende doelstellingen: Algemene doelstelling: Jongeren handelen als verantwoordelijke burgers, zijn zich bewust van het belang van internationale solidariteit en dragen bij tot een meer rechtvaardige wereld. Specifieke doelstelling: Scholen verankeren initiatieven van WBE in hun werking en maken gebruik van kwaliteitsvolle pedagogische middelen en ondersteuning. Deze doelstellingen zijn omgezet in een logisch kader met resultaatsgebieden en indicatoren zoals omschreven in het Financieel en Technisch Dossier. Resultaat 1 : Een pertinent, kwaliteitsvol en gestructureerd aanbod aan WBE is beschikbaar. Resultaat 2 : Scholen versterken de kwaliteit van WBE in hun werking door gebruik te maken van advies, vormingen, coaching en structurerende projecten. Resultaat 3 : De analyses, reflecties en innoverende praktijken m.b.t. WBE zijn gedeeld met de stakeholders uit de sector en met de actoren van het onderwijs. ARTIKEL 2.2: VERANTWOORDELIJKHEDEN BTC BTC is verantwoordelijk ten aanzien van de Belgische Staat voor het beheer van het programma zoals beschreven in het Technisch en Financieel Dossier. Zij stelt de nodige middelen ter beschikking, waaronder personeel, voor de goede uitvoering van het programma. Zij stelt een coördinatieteam in dat beroep kan doen op de ondersteunende diensten van de BTC. Specifieke verantwoordelijkheden van het BTC coördinatie team - Eindverantwoordelijkheid opnemen inzake de resultaatsgebieden 1 en 3 van het logisch kader zoals gespecifieerd in het Technisch en Financieel Dossier (resultaatsverbintenis). - Voor het bereiken van de specifieke doelstelling gaat het coördinatie team samen met de partners een inspanningsverbintenis aan. - Ten laatste op 15 maart 2015 een verslag over het kalenderjaar 2014 en over de transitie van het programma opstellen dat gebaseerd is op de verslagen van alle partners en de activiteiten van het coördinatieteam. Het verslag bevat operationele, strategische en financiële aspecten, en wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de stuurgroep. - Toezien op het respecteren en de uitvoering van de overeenkomst met de partners. - Coördineren van de ontwikkeling en het dagelijks beheer van het programma. - Waken over de kwaliteit van het programma en opmaak van het jaarverslag. - Instaan voor de communicatiestrategie en de nationale promotie van het programma. - Instaan voor de specifieke promotie inzake resultaatsgebied 1 en 3. - De samenwerking en afstemming met andere betrokken partijen zoals de onderwijswereld, de NGO-sector, de culturele sector, het verenigingsleven, bevorderen.

5 p. 5 - Zorgen voor vorming en pedagogische ondersteuning van het educatieve team. - Met elke operationele partner ten minste een overlegmoment per jaar organiseren. - De overlegstructuur opstellen, zoals beschreven in het Technisch en Financiële Dossier. - Voorbereiden en lanceren van de "oproep/subsidieaanvraag ten gunste van de scholen en de leerkrachten. Specifieke verplichtingen tegenover de partners BTC verbindt zich ertoe om, binnen de perken van het beschikbare budget, financiële middelen ter beschikking te stellen van de partner om de in het goedgekeurde actieplan vastgestelde resultaten te verwezenlijken. ARTIKEL 2.3: VERANTWOORDELIJKHEDEN VAN DE PARTNER Elke partner is verantwoordelijk voor het verwezenlijken van de resultaten van het programma binnen zijn werkveld, zoals beschreven in het Technisch en Financieel Dossier en in het actieplan. Hij stelt hiervoor de nodige middelen ter beschikking, zowel logistiek, administratief als wat het personeel betreft. Het personeel dat door het programma gefinancierd wordt, mag geen andere taken uitvoeren dan de implementatie van het Kleur Bekennen programma. Bij langdurige afwezigheid of vertrek van personeel worden de nodige inspanningen gedaan om zo spoedig mogelijk de vrijgekomen betrekking in te vullen on de continuïteit van het programma te verzekeren. De aanwerving gebeurt in overleg met de coördinator van het programma. De partner sluit zich aan bij de visie en de pedagogische principes van het programma en maakt gebruik van de coördinatiemechanismen en ondersteuning die door het coördinatieteam worden ontwikkeld: registratie voor administratieve opvolging van het programma, promotiemateriaal, opleidingen... Specifieke gezamenlijk verantwoordelijkheden van de partners: - In samenwerking met het coördinatieteam een gezamenlijk actieplan voor het schooljaar opstellen voor het programma. Dit wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de stuurgroep op 1 juli Eindverantwoordelijkheid opnemen inzake het resultaatsgebied 2 zoals gespecifieerd in het Financieel en Technisch Dossier (resultaatsverbintenis). - Voor het bereiken van de specifieke doelstelling gaan de partners samen met het coördinatieteam een inspanningsverbintenis aan. - Ten laatste op 1 maart 2015 geeft elke partner een verslag over het kalenderjaar 2014 en over de transitie van het programma rond operationele en financiële aspecten van de uitvoering. - Instaan voor promotie van het programma in de provincies/het Brussels hoofdstedelijk gewest. - Instaan voor de promotie en communicatie met betrekking tot resultaatsgebied 2. - De samenwerking en afstemming met andere betrokken partijen op partner niveau bevorderen.

6 p. 6 - De partner neemt deel aan de overlegstructuren zoals omschreven in het Financieel en Technisch Dossier en vaardigt een vertegenwoordiging af voor het technisch comité en de stuurgroep, zoals beschreven in het Financieel en Technisch Dossier. - Implementeren en opvolgen van de projecten in het kader van de "Oproep/subsidieaanvraag in de scholen. ARTIKEL 3: FINANCIËLE UITVOERINGSMODALITEITEN De financiering aan de partners gebeurt op basis van de financiële planning zoals voorgesteld in het Financieel en Technisch Dossier. De verdeling van het budget voor het schooljaar zal definitief vastgelegd op basis van de gezamenlijk actieplan, goedgekeurd door de stuurgroep. Onderstaande tabel geeft de financiële planning voor het vijfjarenprogramma, waarmee het HR budget voor het programma gegarandeerd wordt met een jaarlijkse indexeringsaanpassing van 3%. FINANCIËLE PLANNING KLB/ALC (in euros) TOTAL Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Coordinatie Provincies Personeelskosten 230, , ,000 1,053, ,000 1,084, ,000 1,117, ,000 1,150, , ,340 3,740,000 5,537,873 RH Coordinatie ( 9ETP) 230, , , , , ,000 3,740,000 RH Provincies KBL (11 ETP) 198, , , , , ,685 3,220,990 RH Provinces ALC (9 ETP) 142, , , , , ,655 2,316,883 Werkingskosten 15,807 20,917 44,458 64,853 45,620 66,626 46,784 68,448 48,399 70,322 32,813 48, , ,303 Werking coord 15,807 44,458 45,620 46,784 48,399 32, ,881 Prov KLB 12,550 38,912 39,976 41,069 42,193 28, ,582 Prov ALC 8,367 25,941 26,650 27,379 28,129 19, ,721 Activiteiten 40,000 55, , , , , , , , ,300 90, , , ,237 R1 22,350 81,000 82,200 83,400 84,600 54, ,550 R1.1 Documentatie 6,480 6,576 6,672 6,768 4,320 30,816 R1.2. Expertises (inclusief Comité Q) 7,500 21,060 21,372 21,684 21,996 14, ,652 R1.3. Communicatie 6,000 19,440 19,728 20,016 20,304 12,960 98,448 R1.4. Extern pedagogisch aanbod 3,500 13,770 13,974 14,178 14,382 9,180 68,984 R1.5. Vorming 5,350 8,100 8,220 8,340 8,460 5,400 43,870 R1.6. Studiedagen 12,150 12,330 12,510 12,690 8,100 57,780 R2 55, , , , , , ,237 R2.1. Subsidie documentatiecentra 28,000 83,937 84,917 85,897 86,877 57, ,466 KLB 16,800 50,362 50,950 51,538 52,126 34, ,480 ALC 11,200 33,575 33,967 34,359 34,751 23, ,986 R2.2. Vorming 12,000 37,686 38,126 38,566 39,006 25, ,352 KLB 7,200 22,612 22,876 23,140 23,404 15, ,811 ALC 4,800 15,074 15,250 15,426 15,602 10,387 76,541 R2.3. Animatie 10,000 23,982 24,262 24,542 24,822 16, ,133 KLB 6,000 14,389 14,557 14,725 14,893 9,915 74,480 ALC 4,000 9,593 9,705 9,817 9,929 6,610 49,653 R2.4. Ateliers/capitalisatie 5,000 25,695 25,995 26,295 26,595 17, ,286 KLB 3,000 15,417 15,597 15,777 15,957 10,623 76,371 ALC 2,000 10,278 10,398 10,518 10,638 7,082 50,914 R3 Coordinatie 17,650 54,000 54,800 55,600 56,400 36, ,450 R3.1. Uitwisselingen en reflecties 0 19,500 43,300 32,200 33,000 24, ,500 R3.2. Kennisplatform 17,650 26,500 6,500 11,000 11,000 5,000 77,650 R3.3. Pilootprojecten 0 4,500 2,500 6,900 6, ,800 R3.4. Institutionele verankering 0 3,500 2,500 5,500 5,500 6,500 23,500 SUBTOTAAL 285, , ,458 1,289, ,620 1,324, ,784 1,361, ,399 1,398, , ,514 4,655,881 6,747,413 Beheerskosten BTC 34, , , , ,328 79, ,706 APPEL A PROJETS 242, , , , ,000 BUDGET TOTAAL 320, ,794 1,238,193 1,289,463 1,267,134 1,324,835 1,296,078 1,361,205 1,335,727 1,398, , ,514 6,199,587 6,747, ,898 2,527,656 2,591,969 2,657,283 2,734,329 1,698,865 12,947,000 De betaling van de partner gebeurt in schijven. Een eerste schijf, gelijk aan 100% van het jaarbudget 2014 zoals bepaald in het TFD, kan door de partner gevraagd worden in de maand september Dit gebeurt door een schrijven aan BTC met de vraag tot betaling van 100% van het budget Voor 2015 gebeurt dit in januari De vraag tot betaling van de eerste schijf gelijk aan 70% van het jaarbudget Een eventuele tweede schijf, gelijk aan 30% van het jaarbudget 2015 verminderd met het eventuele budgetsaldo van het voorgaande jaar, zal door de partner gevraagd kunnen worden vanaf de maand juli 2015 van het betreffende jaar. De niet-bestede middelen dienen te worden terugbetaald aan BTC op verzoek van BTC. Zonder een voorafgaand akkoord van de Stuurgroep is het niet toegestaan om het initiële goedgekeurde budget te overschrijden.

7 p. 7 ARTIKEL 4: INTELLECTUELE RECHTEN EN PROMOTIE De BTC blijft eigenaar van de intellectuele rechten van alle documenten en aangemaakte educatieve materialen ontworpen en verworven in het kader van het programma Kleur Bekennen/Annoncer la Couleur. Alle middelen die aangekocht en gefinancierd worden door BTC in het kader van het programma blijven te allen tijde ter beschikking van het programma. De persoonsgegevens die in het kader van het programma Annoncer la Couleur/Kleur Bekennen door de partners en de coördinatie worden verworven, worden uitsluitend voor het programma aangewend. De partners van het programma Kleur Bekennen worden vermeld op de gemeenschappelijke documenten die in het kader van de activiteiten worden uitgegeven. De partner verbindt zich ertoe de huisstijl van het programma te gebruiken. De huisstijl verleent zichtbaarheid aan het programma en de verschillende partners door het gebruik van de logo s en (of) een verklarende tekst. ARTIKEL 5: PERSONEEL PARTNERS Het beschikbare HR budget van 11 VTE voor de partners wordt verdeeld volgens volgende verdeelsleutel: - 2 VTE personeelsleden per Vlaamse Provincie; - 1 VTE personeelslid voor de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Deze personeelsleden worden gefinancierd vanuit het programma budget. De invulling (administratief-educatief-documentalist profiel) van de 2 VTE personeelsleden per provincie kan verschillen gezien de context en interne werking van de partner. Het staat elke partner eveneens vrij om de standplaats van de personeelsleden te bepalen. Elke partner staat het vrij om aanvullende personeelsinzet te financieren vanuit eigen budgetten om tegemoet te komen aan de doelstellingen van het programma. Deze personen worden opgenomen binnen de overlegstructuren en interne communicatiesystemen van het programma. ARTIKEL 6: OVERGANG VORIG PROGRAMMA Het programma Kleur Bekennen voorziet ondersteuning voor de doelgroep van kleuter-, basis- en secundair onderwijs. Dit is een verruiming van de doelgroep van het vorige programma (10 tot 18 jaar). Daarnaast is er ook een sterkere focus naar verankering binnen het onderwijs op institutioneel niveau en binnen de schoolpraktijk. Om deze vernieuwingen op een goede manier door te voeren zal het schooljaar dienen als een transitiejaar. De invulling van dit transitiejaar zal in detail omschreven staan in het actieplan Het gebruik van de naam Kleur Bekennen kids wordt stopgezet uiterlijk vanaf 1 januari 2015, omwille van mogelijke verwarring met het KLB programma en omwille van overlappende doelgroep. Het staat de partners vrij om aanvullende investeringen in personeel, activiteiten of subsidies binnen te brengen in het Kleur Bekennen programma of te kiezen voor een eigen provinciaal educatie programma weliswaar onder een andere naam dan Kleur Bekennen Kids.

8 p. 8 ARTIKEL 7: EVALUATIE EN AUDIT Het volledige programma van de partners en de coördinatie, wordt geëvalueerd door de Stuurgroep. Er kan een financiële controle van het gebruik van de middelen die aan de partners toegekend zijn, gebeuren.

9 p. 9 ARTIKEL 8: DUUR EN OPZEG Deze overeenkomst loopt van 1 september 2014 tot en met 31 augustus Wanneer één van de partners de overeenkomst wenst te beëindigen, of er andere voorwaarden wenst aan te koppelen, kan hij dit doen via een opzegging per aangetekend schrijven, ten laatste voor 30 maart van het lopende schooljaar. De opzeggingstermijn loopt tot het einde van het schooljaar (30 juni). BTC kan de overeenkomst met een partner beëindigen bij niet nakoming van de verplichtingen die in de overeenkomst zijn opgenomen of bij niet uitvoering van de goedgekeurde activiteitenplannen. Dit gebeurt met een aangetekend schrijven aan de partner. De opzeggingstermijn bedraagt 3 maand. Deze bepaling sluit niet uit dat tijdens de looptijd van deze overeenkomst aanpassingen via een bijakte kunnen worden aangebracht. Deze overeenkomst wordt rechtmatig opgezegd bij stopzetting van de financiering vanwege de federale overheid aan BTC. ARTIKEL 9: GESCHILLEN Geschillen die voortvloeien uit de toepassing van deze kaderovereenkomst en de uitvoeringsmogelijkheden worden in der minne geregeld. Indien dit mislukt zijn enkel de rechtbanken van Brussel bevoegd om juridische stappen te ondernemen. ARTIKEL 10: SLOTBEPALINGEN De huidige overeenkomst wordt voor een duur van 1 jaar afgesloten en treedt in werking op 1 september Iedere wijziging van de bepalingen van de huidige overeenkomst moet het voorwerp zijn van een bijakte ondertekend door alle partijen. BIJLAGE: TECHNISCH EN FINANCIEEL DOSSIER KLB/ALC Gent, namens de Provincieraad:

10 p. 10 de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS. Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur. Hoofdfase: 1 januari augustus 2014

KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS. Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur. Hoofdfase: 1 januari augustus 2014 KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur Hoofdfase: 1 januari 2010-31 augustus 2014 Tussen 1. De Belgische Technische Coöperatie, vertegenwoordigd door., bestuurder

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Provincieraadsbesluit betreft verslaggever KLEUR BEKENNEN Kaderovereenkomst januari 2010 tem augustus 2014 de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS-KLB. Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur 2014-2019. Periode 1 september 2015-31 augustus 2019

KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS-KLB. Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur 2014-2019. Periode 1 september 2015-31 augustus 2019 KADEROVEREENKOMST BTC VLAAMSE PARTNERS-KLB Programma Kleur Bekennen / Annoncer la Couleur 2014-2019 Periode 1 september 2015-31 augustus 2019 Tussen 1. De Belgische Technische Coöperatie, naamloze vennootschap

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1303265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1001206 betreft verslaggever ALGEMEEN WELZIJNSWERK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1701688 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: THUISZORG IN BUZAU- ROEMENIE Goedkeuring

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

BI JLAGE DE OVEREENKOMST

BI JLAGE DE OVEREENKOMST BI JLAGE Bijla ge n r. 1 Besluit houdende de goe dkeuring van een ov ereenko m st tussen de Belgische staa t, de Vlaamse provinciebesturen, d e V la amse Ge meenscha pscom m is sie en de Be lgische Technische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1403169 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Personeelsbehoefte Opmaak inventaris in het kader van de projecten "Ruien" en "Groene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1502622 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Gelijke Kansen Prijs Gelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

AANVRAAG TOT KANDIDATUUR

AANVRAAG TOT KANDIDATUUR AANVRAAG TOT KANDIDATUUR LID VAN HET ANALYSECOMITE «MATERIALEN ONDER DE LOEP» CONTEXT Wie zijn we? Kleur Bekennen is het programma opvoeden tot wereldburgerschap van de Belgische Staat, uitgevoerd door

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president,

het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Geert Bourgeois, minister-president, Overeenkomst tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de ondersteuning van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING 061/12h/av/040015a : Regelgeving regiogerichte Noord- Zuidsamenwerking de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

verder genoemd de Provincie en anderzijds:

verder genoemd de Provincie en anderzijds: Overeenkomst voor de uitvoering van een ondersteuningsprogramma ter bevordering van het lokale Noord-Zuidbeleid in Oost-Vlaanderen in uitvoering van het Provincieraadsbesluit van 04/12/2013 met betrekking

Nadere informatie

OVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013

OVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 OVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 Tussen : enerzijds de Vlaams Overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1805507 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwdonk overdracht van het domein Nieuwdonk van DDS naar de provincie : ontwerp protocolakkoord. Alexander

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 02/416 24 oktober 2002 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst en toekenning van een subsidie voor organisatie van multimediavormingsprojecten in het onderwijs tijdens het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1704175 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Mondiale solidariteit: thuiszorg Buzau Goedkeuring

Nadere informatie

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES

CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES BIJLAGE Bijlage nr. 1 CONVENANT BETREFFENDE EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VAN OUDERENMIS(BE)HANDELING VOOR HET VLAAMSE GEWEST, DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN DE PROVINCIES Tussen De Vlaamse overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Versie 30 mei 2008, definitief

Versie 30 mei 2008, definitief Overeenkomst inzake de uitvoering van het Operationeel Programma in het kader van Doelstelling 3 Europese Territoriale Samenwerking: INTERREG IV-A Grensregio Vlaanderen - Nederland Versie 30 mei 2008,

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de provincie Oost-Vlaanderen PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013

BESTUURSOVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de provincie Oost-Vlaanderen PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 BESTUURSOVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de provincie Oost-Vlaanderen PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 Tussen : enerzijds de Vlaams Overheid, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1404380 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Noord-Zuidsamenwerking: voorstel tot wijziging van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN VZW Jeugd Rode Kruis

OVEREENKOMST TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN VZW Jeugd Rode Kruis BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst met vzw Jeugd Rode Kruis OVEREENKOMST TUSSEN HET COLLEGE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE EN VZW Jeugd Rode Kruis Tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), vertegenwoordigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; collegebesluit nr. 01/394 27 oktober 2001 Besluit houdende goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Erasmushogeschool Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie over de ontwikkeling en de

Nadere informatie

OVEREENKOMST PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013

OVEREENKOMST PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst 'Programma Milieuzorg op School (MOS)' met de Vlaamse Overheid, met ingang van 1 september 2013 OVEREENKOMST tussen de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. directie Ruimte dienst Mobiliteit Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit. Artikel 1 Definities Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1506321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Project Intergemeentelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING- REGIOBELEID RWANDA de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1501842 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( )

PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE ( ) PARTNEROVEREENKOMST VOOR KWALITATIEVE THUISZORG IN BUZAU-ROEMENIE (2017-2019) Tussen: de Provincie Oost-Vlaanderen, met zetel in het Provinciehuis, Gouvernementstraat 1, 9000 Gent (België), handelend in

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1406653 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid programmatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1106348 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever JEUGD - wijziging subsidiereglement

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1402757 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Ontwikkeling,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie 2006-2007 Tussen de partijen: De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, hierna genoemd de regionaal coördinator,

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Tussen de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS)

BESTUURSOVEREENKOMST Tussen de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) BESTUURSOVEREENKOMST Tussen de Vlaamse Overheid, de Vlaamse provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie PROGRAMMA MILIEUZORG OP SCHOOL (MOS) met ingang van 1 september 2013 Tussen : enerzijds de Vlaams

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Personeel dienst Personeelsbeheer Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROJECTEN - FUNCTIEBESCHRIJVINGEN EN FORMATIEWIJZIGINGEN Educatief project Milieuzorg op School (MOS) in de Vlaamse

Nadere informatie

De provincie West-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de deputatie waarvoor optreden:

De provincie West-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de deputatie waarvoor optreden: BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samwerkingsoverekomst in het kader van de Interprovinciale Sociale Kaart SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE INTERPROVINCIALE SOCIALE KAART Tuss De provincie Antwerp, vertegwoordigd

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE INTERPROVINCIALE WERKING DATA & ANALYSE

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE INTERPROVINCIALE WERKING DATA & ANALYSE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE INTERPROVINCIALE WERKING DATA & ANALYSE Tuss De provincie Antwerp, vertegwoordigd door de deputatie waarvoor optred: de heer Maart Puls, departemtshoofd Welzijn,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/338 14 juli 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van het erfgoedconvenant voor de eindrealisatie van de Weik van t Brussels 2005 (tweede fase) en voorbereiding

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ONTWIKKELINGSSAMENWERKING: REGIONALE SAMENWERKING MET ECUADOR Verslag aan de Raad mbt wijziging kaderovereenkomst wegens heroriëntatie

Nadere informatie

Overeenkomst vzw VBJK - Begeleiding van (nieuwe) initiatieven buurtgerichte buitenschoolse opvang

Overeenkomst vzw VBJK - Begeleiding van (nieuwe) initiatieven buurtgerichte buitenschoolse opvang BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst vzw VBJK - Begeleiding van (nieuwe) initiatieven buurtgerichte buitenschoolse opvang Overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vzw VBJK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Initiatiefnemer: Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw KOCB Projectomschrijving

Nadere informatie

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president,

enerzijds, het Vlaams Gewest, vertegenwoordigd door de Vlaamse Regering, in de persoon van de heer Kris Peeters, minister-president, Overeenkomst van vijf jaar tussen het Vlaams Gewest en de provincie Oost- Vlaanderen betreffende de structurele onderbouwing van een provinciaal steunpunt duurzaam wonen en bouwen. Tussen, enerzijds, het

Nadere informatie

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen :

Artikel 3. Deze overeenkomst beoogt de volgende doelstellingen : DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN EN BOSGROEP VLAAMSE ARDENNEN vzw Tussen enerzijds de Provincie Oost-Vlaanderen, vertegenwoordigd door de Bestendige Deputatie, waarvoor optreden de heer A. Denys, gouverneur,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1504563 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG dossier mantelzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1606756 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiaal beleid: projecten in Oost-Europa met draagvlak in

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Personeel dienst Werving & Loopbaan dossiernummer:. 1402026 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Projecten Dienst egov: opmaak inventaris in het kader van het project 'Informatieveiligheidsconsulent

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PERSONEN MET EEN HANDICAP Wijziging reglement de heer Eddy Couckuyt De Provincieraad, Gelet op het provinciedecreet, art 42 1 en

Nadere informatie

PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen

PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen PROVINCIAAL REGLEMENT: wereldburgerschap stimuleren in West-Vlaanderen Art. 1 - Doelstellingen Met dit reglement wil de Provincie West-Vlaanderen, binnen de perken van het budget en de bevoegdheden, het

Nadere informatie

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN

REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN REGLEMENT SUBSIDIËRING PROJECTEN TER BEVORDERING VAN GELIJKE ONDERWIJSKANSEN Artikel 1. Voorwerp Binnen de perken van de daartoe op het budget van de provincie Oost-Vlaanderen goedgekeurde kredieten en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1702911 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: projecten Oost-Europa met draagvlak

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NIEUW PROVINCIAAL REGLEMENT MBT PROJECT SPORTPROMOTOREN de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 3

BIJLAGE. Bijlage nr. 3 BIJLAGE Bijlage nr. 3 Samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Centrum Ambulante Diensten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie inzake het Brussels Aanmeldingspunt voor Personen met een handicap 1 Overeenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ENERGIESNOEIERSBEDRIJVEN Reglement met betrekking tot toekenning van subsidies aan energiesnoeiersbedrijven de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1600604 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Ouderenbeleid Programmatie

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING TUSSEN DE REGERING VAN DE REPUBLIEK MALAWI BETREFFENDE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

INTENTIEVERKLARING TUSSEN DE REGERING VAN DE REPUBLIEK MALAWI BETREFFENDE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING INTENTIEVERKLARING TUSSEN DE REGERING VAN DE REPUBLIEK MALAWI EN DE VLAAMSE REGERING., BETREFFENDE ONTWIKKELINGSSAMENWERKING PREAMBULE Om de relaties tussen de Regering van de Rcpubliek Malawi en de Vlaamse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE VLAAMSE REGERING EN DE PEDAGOGISCHE BEGELEIDINGSDIENSTEN

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE VLAAMSE REGERING EN DE PEDAGOGISCHE BEGELEIDINGSDIENSTEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE VLAAMSE REGERING EN DE PEDAGOGISCHE BEGELEIDINGSDIENSTEN Tussen de Vlaamse Regering, vertegenwoordigd door de heer Frank Vandenbroucke, Vlaams minister van Onderwijs

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; collegebesluit nr. 02/26 24 januari 2002 Besluit houdende de goedkeuring van de Overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Het Punt - Steunpunt voor Vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de interprovinciale sociale kaart, periode 2013

Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de interprovinciale sociale kaart, periode 2013 ! Samenwerkingsovereenkomst in het kader van de interprovinciale sociale kaart, periode 2013 De partijen Tussen De provincie Antwerpen, vertegenwoordigd door de deputatie waarvoor optreden: de heer Peter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1404216 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG Zelfzorg en gebruikersparticipatieprojectwerking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming Paulo - Bestuursopleiding dossiernummer: 1504713 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Opleiding lokaal toezichthouder milieuhandhaving vastlegging nieuw examenreglement

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie departement Personeel --- vergadering van 21 maart 2019 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Riet Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1901374

Nadere informatie

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061 BIJLAGE Bijlage nr. 1 OVEREENKOMST n CAR/14/061 Gebruik van de gevel van het gebouw gelegen aan de Lokvogelstraat 3 te 1020 Brussel voor de uitvoering van een muurschildering «Jommeke» in het kader van

Nadere informatie

Subsidiereglement Internationale Solidariteit

Subsidiereglement Internationale Solidariteit Subsidiereglement Internationale Solidariteit 1. Algemeen kader De cel Internationale Solidariteit van de gemeente Anderlecht streeft ernaar projecten inzake internationale solidariteit te ontwikkelen,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING : REGIOBELEID ECUADOR de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad, Gelet op artikel 65 van de provinciewet;

Nadere informatie

Hoofdstuk I - Algemene bepalingen

Hoofdstuk I - Algemene bepalingen SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE VLAAMSE REGERING EN HET VLAAMS ONDERSTEUNINGSCENTRUM VOOR HET VOLWASSENENONDERWIJS Tussen de Vlaamse Regering, vertegenwoordigd door de heer Frank Vandenbroucke, Vlaamse

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020.

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening en eindigt op 31 augustus 2020. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0050 26-11-2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Emile Jacqmainlaan 135 te 1000 Brussel,

Nadere informatie