Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 68. Oor Inboeknummer o8bstora88 Beslisdatum B&W 8 juli 2008 Dossiernummer 8a8.rSa Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Inleiding Hotel Van der Valk wil uitbreiden. Onderdeel van dit plan is een verplaatsing en uitbreiding met 110 automaten van een speelautomatenhal van Jac van Ham uit het centrum naar Van der Valk (totaal 210 automaten). Om dit te kunnen realiseren is een wijziging van de Verordening op de Speelautomaten en speelautomatenhallen noodzakelijk. De huidige verordening laat een tweede speelautomatenhal buiten het centrum namelijk niet toe. Eveneens is door Fair Play Centers (FPC) een uitbreiding van het aantal automaten gevraagd. Wij hechten veel waarde aan een goed werkend preventiebeleid; hieraan worden dan ook eisen gesteld. Aan de uitbreidingen werken wij mee, omdat gelijktijdig een convenant inzake de speelautomatenhallen met alle partijen wordt afgesloten. Op deze wijze wordt aan onze eisen voldaan. Dit convenant heeft volgens deskundigen een belangrijke positieve uitwerking op problematisch speelgedrag. Tenslotte wordt met dit voorstel een technisch probleem in de verordening gerepareerd. In het verleden is abusievelijk de definitie van het begrip centrum niet opgenomen. Deze omissie wordt hersteld. Doe Iste I I in g en het aangaan van een convenant met de verslavingszorg en de exploitanten van de speelautomatenhallen om problematisch speelgedrag effectief tegen te gaan; het verplaatsen van een speelautomatenhal in het centrum naar hotel Van der Valk; het verlenen van vergunningen voor uitbreidingen van het aantal automaten (Jac van Ham 110, FPC 140). Voorstel 1 De Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen te wijzigen conform raadsbesluit.

2 Raadsnummer 2 Instemmen met de consequentie dat een wijziging van de verordening impliceert dat door de gemeente een convenant wordt gesloten met de verslavingszorg en de exploitanten van de speelautomatenhallen en dat na ondertekening van het convenant door de burgemeester vergunningen worden verleend voor uitbreidingen van de het aantal automaten bij Jac van Ham (110 extra) en FPC (140 extra). Argumenten 1.1 Een goed preventi ebelei eli s van ui termate groot belang om problematisch speelgedrag tegen te gaan. Problematisch speelgedrag is een belangrijk aandachtspunt. Geenszins wordt meegewerkt aan ontwikkelingen die problematisch speelgedrag in Eindhoven doen toenemen. Het belang van een goed preventiebeleid blijkt uit twee belangrijke wetenschappelijke onderzoeken die in 2006 zijn verschenen met betrekking tot de aard en de omvang van de kanspelproblematiek, te weten het onderzoek Verslingerd aan meer dan een spel (COV en WODC) en het onderzoek meerspelers (CVO en Universiteit van Amsterdam). Uit deze onderzoeken kunnen twee duidelijke conclusies worden getrokken: 1 preventieactiviteiten hebben een wetenschappelijk bewezen reducerend effect op het aantal probleemspelers; 2 gemeenten dienen het preventiebeleid beter vorm te geven. Aan preventie wordt derhalve veel waarde gehecht. Daarom willen wij in Eindhoven een leeftijdsgrens van 21 jaar om een speelautomatenhal te mogen betreden, in plaats van de wettelijk voorgeschreven 18 jaar. Dit onderwerp is voor ons en de verslavingszorg van zeer groot belang. Juist in de leeftijd jaar zijn de hersenen nog in ontwikkeling en bestaat meer kans om een verslaving te ontwikkelen. Eveneens is de controle hierop van groot belang. Hierop willen wij dan ook maximaal inzetten. Dit betekent dat aan het preventiebeleid eisen worden gesteld. De realisatie van een speelautomatenhal in het Van der Valk hotel betekent gelijktijdig dat het aantal automaten ten opzichte van de huidige situatie in de Vrijstraat wordt uitgebreid met 110 automaten (Jac van Ham). Daarnaast is bij de burgemeester een aanvraag ingediend om het aantal automaten van FPC in de hun vestigingen aan de Kruisstraat, Nieuwstraat en Kerkstraat te mogen uitbreiden met 140 automaten om meer productdifferentiatie te kunnen aanbieden. Derhalve is onderzocht hoe het aantal automaten zich verhoudt tot problematisch speelgedrag. In dat kader zijn gesprekken gevoerd met de verslavingszorg, te weten Novadic-Kentron en de AGOG.

3 Raadsnummer Zowel de AGOG alsmede Novadic-Kentron geven aan dat de toename van het aantal automaten niet van invloed is op problematisch speelgedrag, mits het aantal automatenhallen niet wordt uitgebreid. Van wezenlijk belang is een goed werkend preventiebeleid. Het effect van de door ons gewenste preventiemaatregelen weegt volgens Novadic-Kentron en de AGOG duidelijk zwaarder dan de voorgestelde uitbreidingen van het aantal automaten. Dit met de kanttekening dat het aantal automatenhallen niet mag toenemen (het aantal hallen is van invloed op de verslaving). Onderzoekers van het Centrum Verslavingsonderzoek Utrecht, het IVO en de Jellink Kliniek hebben telefonisch laten weten dit standpunt te ondersteunen. Derhalve is besloten om een convenant met alle betrokken partijen aan te gaan. In dit convenant worden belangrijke voorwaarden opgenomen met betrekking tot het preventiebeleid: ten eerste wordt door partijen vrijwillig een leeftijdsgrens van 21 jaar gehanteerd (de wettelijke leeftijdsgrens is 18 jaar). Eindhoven loopt hiermee voorop in het preventiebeleid; daarnaast worden reeds gemaakte afspraken met de exploitanten van de speelautomatenhallen en de verslavingszorg over onder meer het maken van reclame, vrijwillige toegangsverboden en de mogelijkheid dat de verslavingszorg direct contact mag hebben met de personeelsleden, officieel vastgelegd; eveneens is het convenant opgenomen dat de gemeente Eindhoven en de verslavingszorg de naleving van de afspraken kunnen monitoren; onder regie van de gemeente zal minimaal twee keer per jaar het preventiebeleid worden geevalueerd en indien nodig bijgesteld. Het totale aantal automaten in Eindhoven komt na de voorgestelde uitbreidingen uit op 655: 210 voor Jac van Ham (een vestiging in de Vrijstraat, straks verplaatst naar het Van der Valk hotel) en 445 voor FPC (drie vestigingen, te weten aan de Kruisstraat, Kerkstraat en de Nieuwstraat). Tevens is onderzocht of het aantal van 655 automaten niet als maximumaantal in de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen moet worden opgenomen. Uit gesprekken met deskundigen blijkt echter dat dit mogelijk niet wenselijk is. Het aantal automaten is volgens de Novadic-Kentron en AGOG niet van invloed op de gokverslaving. Wel kan een bepaald type automaat meer verslavend zijn dan een ander type automaat. Technische ontwikkelingen en mogelijkheden wijzigen echter voortdurend. Ook de wetenschappelijke inzichten zijn nog in ontwikkeling.

4 Raadsnummer Het beperken van het aantal automaten leidt dus tot een schijnzekerheid, omdat dit geenszins garandeert dat sprake zal zijn van minder verslaving. Ook is gewaarschuwd dat maximering averechts kan werken: exploitanten zullen met minder automaten meer omzet willen maken, hetgeen mogelijk negatieve consequenties kan hebben (meer automaten die verslaving in de hand werken). Wij willen dan ook sterk inzetten op preventie en overleg met de verslavingszorg en exploitanten. De in het convenant opgenomen halfjaarlijkse evaluatie biedt voldoende mogelijkheden om met alle partijen afspraken te maken over actuele ontwikkelingen inzake preventie en mogelijke bijsturing. Wij zien hierin een duidelijke meerwaarde ten opzichte van het maximeren van het aantal automaten. Daarbij is van belang dat de samenwerking tussen de exploitanten en de verslavingszorg in Eindhoven al jarenlang uitstekend verloopt. 1.2 De verplaatsing van de huidigegokautomatenhalin de Vrij straat naar het Van der Valk hotelis een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. De speelautomatenhal in het Van der Valk hotel richt zich op een ander publiek dan de speelautomatenhal in de Vrijstraat. In hotel Van der Valk wordt een totaalaanbod geboden: een casino met een hapje en een niet alcoholisch drankje voor een ouder publiek dat op zoek is naar een avond hoogwaardig entertainment. Dit is een verbetering ten opzichte van de huidige situatie. De verplaatsing van de speelautomatenhal en de uitbreiding van het Van der Valk hotel worden door ons ondersteund. 1.3 Om de verplaatsing te kunnen realiserenis een wijziging van de Verordening juridisch noodzakelijk. De verordening laat vier speelautomatenhallen in Eindhoven toe. Omdat ingevolge artikel 2 van de verordening maar een speelautomatenhal buiten het centrum aanwezig mag zijn (de speelautomatenhal in de Kruisstraat), moet de verordening worden gewijzigd om een verplaatsing mogelijk te maken. De verdeling van het aantal hallen binnen en buiten het centrum is in 1987 opgenomen om te voorkomen dat teveel speelautomatenhallen in het centrum aanwezig zouden zijn. Het maximum aantal hallen in het centrum ÃćâĆňâĂİ destijds ingegeven door de feitelijke situatie ÃćâĆňâĂİ is gesteld op drie. Een verplaatsing van een speelautomatenhal naar buiten het centrum past binnen de bedoeling van de oorspronkelijke verordening: zo min mogelijk speelautomatenhallen in het centrum. Overigens bestaat er wetenschappelijk geen duidelijkheid over de vraag of een speelautomatenhal binnen of buiten het centrum van invloed is op mogelijke gokverslaving. Wel is duidelijk uit onderzoek dat het preventiebeleid van significante

5 Raadsnummer invloed is op de gokverslaving. Hierop wordt in de argumenten bij punt 2 uitvoerig terug gekomen. 1.4 Het begrip centrum moeti n de verordening nog worden gedefinieerd. Bij een vorige wijziging is het begrip centrum abusievelijk komen te vervallen. Met het centrum wordt bedoeld (en zo was het voorheen ook in de verordening opgenomen) het gebied dat wordt begrensd door de Keizersgracht, Kerkstraat, Ten Hagestraat, Vestdijk, 18 Septemberplein en de Emmasingel. De definitie kan in artikel 1 worden opgenomen door er een lid I aan toe te voegen. Kanttekeningen 2.1 Niet alleen op papier moet het goed zijn geregeld. Een convenant werkt alleen als het ook serieus wordt uitgevoerd en nageleefd. Hierop moet door de gemeente goed worden toegezien. De directeur van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling zal hiervoor zorg dragen. Kosten Aan dit voorstel zijn geen kosten verbonden. Communicatie Met betrekking tot het aangaan van het convenant wordt een persbericht opgesteld. Planning en uitvoering Niet van toepassing. Evaluatie Jaarlijks worden wij op de hoogte gehouden met betrekking tot het preventiebeleid. Uw raad wordt jaarlijks geinformeerd middels een raadsinformatiebrief. Bijlage(n) Als bijlage bij dit voorstel behoort: Convenant. De bijlage wordt meegestuurd. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven,

6 A. Brunninkhuis, secretaris. Raadsnummer

7 Raadsnummer Onteer praadsbeslui t De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 juli 2008; gelet op artikel 30c van de Wet op de Kansspelen; besluit: I vast te stellen de volgende wijzigingen van de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen 1993: Artikel l. Na lid k wordt een nieuw lid I ingevoegd, dat als volgt luidt: I. centrumgebied: het gebied dat wordt begrensd door de Keizersgracht, Kerkstraat, Ten Hagestraat, Vestdijk, het 18 Septemberplein en de Emmasingel. Artikel 2. Het tweede lid van dit artikel wordt als volgt gewijzigd: 1. De burgemeester kan uitsluitend vergunning verlenen voor het vestigen of exploiteren van: a. ten hoogste twee speelautomatenhallen in het centrumgebied; b. ten hoogste twee speelautomatenhallen in het overige gebied. II in te stemmen met de consequentie dat de wijziging van de Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen 1993 impliceert dat door de gemeente Eindhoven een convenant wordt gesloten met de verslavingszorg en de exploitanten van de speelautomatenhallen en dat na ondertekening van het convenant door de burgemeester vergunningen worden verleend voor uitbreidingen van de het aantal automaten bij Jac van Ham (110 extra) en Fair Play Centers (140 extra). Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van, voorzitter, griffier. EN

8 Convenant inzake speelautomatenhallen partijen: ]. Gemeente Eindhoven gevestigd te Eindhoven (kantoorhoudende te Eindhoven aan het Stadhuisplein 2), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.G.M.P. Peeters; hierna te noemen gemeente Eindhoven; en 2. JVH amin 8centertainmentB.V.,rechtsgeldigvertegenwoordigd door de heer XXXX, hierna te noemen exploitant; en 3. Fair Pia Centers B.V rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer R. Mannheirns, hierna te noemen exploitant; 4. Stichtin Anonieme Gokkers Om evin Gokkers Nederland afdelin Eindhoven rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer M. Jansen, hierna te noemen AGOG; en 5, Stichtin Novadic-Kentron te dezen deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door XXXX, hierna te noemen Novadic-Kentron. Overwegende dat: Het van belang is problematisch speelgedrag en risicovolle deelname aan kansspelen te bestrijden en te voorkomen; 2. Partijen zich realiseren dat ieder voor zich een bijzondere taak heeft bij de voorkoming en bestrijding van problematisch speelgedrag; 3. Partijen van mening zijn dat voorkoming en bestrijding van problematisch speelgedrag het meest effectief is door een gezamenlijke inspanning van alle bij dit convenant betrokken Partijen; 4. De samenwerking tussen de exploitanten van speelautornatenhallen in Eindhoven, de AGOG, Novadic-Kentron in het algemeen en in het bijzonder op het punt van de voorkoming en bestrijding van problematisch speelgedrag naar het oordeel van alle Partijen constructief en goed verloopt; 5. De gemeente Eindhoven het preventiebeleid meer wil gaan faciliteren en coãűrdineren;

9 6. GGZ-Nederland en de VAN Speelautomaten Brancheorganisatle in hun gezamenlijke "Actieplan: Naar nog minder kansspelverslaving in de amusernentscentra" (november 2005) er naar streven in gemeenten een protocol inzake de samenwerking tussen exploitanten en zorginstellingen af te sluiten; 7. Partijen het wenselijk vinden de samenwerkingsafspraken in dit convenant vast te leggen, hetgeen ook aansluit op voornoemd Actieplan en reeds gemaakte afspraken tussen Partijen. Komen als volgt overeen: Algemeen Artikel 1 doel Het doel van dit convenant is het vastleggen van werkafspra ken tussen Partijen teneinde tijdig ontwikkelingen omtrent problematisch speelgedrag en -verslaving in Eindhoven te kunnen signaleren en hierop adequaat te kunnen inspelen. 1. Dit convenant treedt op XXXXX voor onbepaalde tijd in werking en wordt jaarlijks per die datum geãńvalueerd. De eventueel daarna noodzakelijke actualisering van het convenant behoeft ondertekening door Partijen. 2. Ook tussentijds kunnen de afspraken zoals in dit convenant vastgelegd in onderling overleg tussen Partijen worden gewijzigd; wijzigingen worden schriftelijk vastgelegd en worden meegenomen bij de eerstvolgende evaluatie en actualisering van het convenant. Faciliterenfcoordineren door de gemeente Eindhoven Artik I 3 overle tussen Parti en Twee keer per jaar of zoveel vaker als wenselijk komen Partijen op initiatief van de gemeente Eindhoven bijeen om het preventiebeleid en de feitelijke uitvoering daarvan integraal te evalueren en indien nodig bij te stellen. 2. De gemeente Eindhoven zal onderzoeken of vertegenwoordigers van de horeca en Holland Casino bij het overleg als bedoeld onder het eerste lid aanwezig kunnen zijn en als partij willen deelnemen aan dit convenant, eventueel op uitnodiging.

10 Preventiebeleid Artikel4 laatseli keafs raken reventiebeleid 1. De volgende afspraken zijn in de gemeente Eindhoven tussen Partijen van kracht: het personeel van de exploitanten is gekwalificeerd volgens de daartoe geldende opleidingsnormen en neemt deel aan opleidingen om de kwaliteit te waarborgen; het personeel van de exploitanten volgt het speelgedrag van aanwezige personen en spreekt hen daar indien nodig op aan; er bestaat een witte lijst -een vrijwillig toega ngsverbod- die gelijktijdig geldt voor zowel Fair Play Centers alsmede voor 3vH garning & entertainment (de gegevens worden onderling uitgewisseld). Een verzoek tot plaatsing op de witte lijst kan bij de exploitanten van de speelautornatenhallen kn de AGOG en Novadic- Kentron worden ingediend.; er zijn voldoende informatiefolders over gokverslaving in de speelautornatenhal aanwezig, ook in de nabijheid van plaatsen die minder in het zicht zijn, zoals bijvoorbeeld de toiletten; de AGOG en Novadic-Kentron worden periodiek bij het werkoverleg van de exploitanten betrokken (direct contact met de betrokken medewerkers van de speelautomatenhallen); een minirnurn leeftijd van bezoekers van de speelautomatenhallen van 21 jaar. 2. De gemeente Eindhoven, AGOG en Novadic-Kentron kunnen de naleving van de afspraken als bedoeld onder het eerste lid monitoren. In het overleg als bedoeld in artikel 3, eerste lid, zullen hieromtrent afspraken worden gemaakt. artik I landeli k afs raken reventi leid 1. De exploitanten hebben de volgende landelijke codes ondertekend: VAN-ondernemerscode versie 1.5 (normen waaraan leden van de branche-organistatie zich dienen te houden); reclamecode Casinospelen en Kansspelautomaten uit oktober 2000; Actieplan "Naar nog minder Kansspelverslaving in de Amusementscentra" tussen de GGZ Nederland, VAN Speelautomaten Braneheorganisatie en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. 2. De exploitanten houden zich aan de codes als bedoeld in het eerste lid. 3. De exploitanten maken deel uit van landelijke overlegstructuren die invloed hebben op het tot stand brengen en het in stand houden van een kwalitatief hoogwaardig preventiebeleid.

11 Artikel 6 maatr elen erneente Eindhoven reventiebeleid indien dit mogelijk en noodzakehjk is, kunnen maatregelen ter bevordering van het preventiebeleid als voorwaarde of beperking aan de vergunningen van de exploitanten worden verbonden. Artikel7 slotbe alin en Deelname aan het convenant kan eenzijdig worden opgezegd, zulks met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden, of op elk moment zonder opzegtermijn wanneer dit gebeurt met instemming van alle Partijen. Aldus in vijfvoud opgemaakt en ondertekend te Eindhoven op XXXX 2008 Gemeente Eindhoven, JvH Gaming en entertainment B.V., Fair Play Centers B.V., Stichting Anonieme Gokkers Omgeving Gokkers, Stichting Novadic-Kentron, msden0701 i 905

Beleidsregels beoordeling aanvraag vergunning Speelautomatenhal

Beleidsregels beoordeling aanvraag vergunning Speelautomatenhal GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tilburg. Nr. 46073 18 augustus 2014 Beleidsregels beoodeling aanvraag vergunning speelautomatenhal Burgemeestersbesluit van 6 augustus 2014. Beleidsregels beoordeling

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Inboeknummer 10bst02100 Beslisdatum B&W Dossiernummer 21 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D

Verordening. speelautomaten (hallen) * * Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D Verordening speelautomaten (hallen) 2016 *16-0015386* 16-0015386 Verordening speelautomaten(hallen) 2016 D14-0175331 1 VERORDENING SPEELAUTOMATEN(HALLEN) 2016 De raad van de gemeente Waalwijk, gezien het

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 464 Bestuur Gewijzigde versie Voorstel is verworpen Beslisnota Beslisnota voor de raad t.a.v. speelautomatenhallen Wijchen, 6 december 2016 Geachte leden van de raad, Beslispunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel 116 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad

Raadsvoorstel 116 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad Vergadering 1 december 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Kaders voor de mogelijkheid om op meerdere locaties een speelautomatenhal te exploiteren B&W vergadering : 3 november 2015 Dienst / afdeling : Veiligheid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662 gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer Inboeknummer 11bst00085 Beslisdatum B&W 01 februari 2011 Dossiernummer 05.251 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 107405 16 november 2015 Speelautomatenhalverordening Leusden 2015 De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging)

gemeente Eindhoven 12R4864 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012 (eerste wijziging) gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R4864 12bst00567 Beslisdatum B&W 1 mei 2012 Dossiernummer 12.18.351 Raadsvoorsteltot wijziging van de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelasting2012

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Duiven Nr. 178765 13 oktober 2017 Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven De raad van de gemeente Duiven; overwegende dat de Raadscommissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6 Z g. OOZ Inboeknummer o8bstorror Beslisdatum B&W ro juni 2008 Dossiernummer 8a4.8SB Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen.

gemeente Eindhoven Doelstelling Door de bestemmingsplanherziening wordt de legale en bestaande situatie planologisch juist opgenomen. gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer 10R4104 Inboeknummer 10bst02151 Beslisdatum B&W 9 november 2010 Dossiernummer 045.252 Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 De raad der gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 juli 2000; bijlage nr. 6.6; gelet op het bepaalde in artikel 30, 31

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein

Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein gemeente Eindhoven 15R6303 Raadsnummer Inboeknummer 15BST00555 Beslisdatum B&W 12 mei 2015 Dossiernummer 15.20.251 12 mei 2015 Raadsvoorstel Wijziging Verordening Sociaal Domein Inleiding In het Raadsvoorstel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen Eindhoven 2011 gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Jeugd Raadsnummer Inboeknummer 11R4534 11bst01531 Beslisdatum B&W 04 oktober 2011 Dossiernummer 11.40.551 OplegvelRaadsvoorstel Verordening Ruimte- en inrichtingseisen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.'

Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.30.654 B&W beslisdatum 25 juli 2017 Raadsvoorstel Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Luchthaven Eindhoven e.o.' Inleiding Voor Luchthaven Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

Beleid gemeente Elburg Speelautomatenbeleid gemeente Elburg Raadsvoorstel speelautomatenbeleid Raad gemeente Elburg Etc, etc, Wij stellen voor: de Algemene Plaatselijke Verordening te wijzigen met dien

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhoven Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhoven Raadsnummer ZO. R3747. OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B&W rs juni 2OIO Dossiernummer oa4.6sr Raadsvoorstel tot het verstrekken van een lening aan de Bibliotheek Eindhoven ten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen gemeente Eindhoven Sport & Bewegen Raadsnummer Inboeknummer 11bst00629 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.753 Oplegvel Raadsvoorstel Beëindiging schoolzwemmen jvv/mc11012741 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare

Raadsvoorstel tot het instemmen met camerabewaking in de openbare gemeente Eindhouen Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling R a a dsnummer O8. R 8 O q.. O O Z Inboeknummer o8bstoao88 Beslisdatum B%W a8 oktober 2008 Dossiernummer 8qq asa Raadsvoorstel tot het instemmen

Nadere informatie

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5097 12bst01993 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.351 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE Inleiding

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987;

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; gelet op titel Va van de Wet op de kansspelen, het

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014

Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014 CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR7337_4 11 december 2018 Verordening tot wijziging van de Verordening Speelautomatenhallen Leeuwarden 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE LEEUWARDEN; gelezen het

Nadere informatie

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college

Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7163 Inboeknummer 17bst00207 B&W Beslisdatum 28 februari 2017 Dossiernummer 17.09.751 Raadsvoorstel Rechtstreekse subsidierelatie Stichting Glow Inleiding In 2011 werd

Nadere informatie

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven;

Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven; De raad van de gemeente Etten-Leur; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 6 maart 2012, met overneming van de daarin vermelde motieven; Gelet op titel Va van de Wet op de kansspelen (Stb.

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet; VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN 2017 De raad van de gemeente Roosendaal, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen:

gemeente Eindhoven In de Verordening Winkeltijden 1997 (hierna: verordening) van Eindhoven is het volgende opgenomen: gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5071 12bst01848 Beslisdatum B&W 30 oktober 2012 Dossiernummer 12.44.751 Raadsvoorstelaanpassing Verordening winkeltijden 1997 Inleiding In de Verordening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm.

gemeente Eindhoven Door deze wetswijziging is het nodig om in de ASV WOPT-norm te wijzigen in WNT-norm of een andere norm. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel1e Wijziging Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven - topinkomens Inleiding Vanuit een doelmatige en maatschappelijk

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016

Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 BLANCO gemeente Eindhoven 16R6835 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00752 Beslisdatum B&W 7 juni 2016 Dossiernummer 16.23.351 Raadsvoorstel Vaststellen Archiefverordening gemeente Eindhoven 2016 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders Duurzame-energiebedrijf

Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders Duurzame-energiebedrijf gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer 5 Milieu Raadsnummer ZO. R3502. OOI Inboeknummer ogbstoa6so Beslisdatum B&W rb januari 2OIO possiernummer oo3.ss2 Raadsvoorsteltot het vaststellen van de kaders

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren.

Vaststellen van de herindelingregeling teneinde de beoogde grenscorrectie door te kunnen voeren. gemeente Eindhoven 16R6929 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01163 Beslisdatum B&W 23 augustus 2016 Dossiernummer 16.34.657 Raadsvoorstel Grenscorrectie Eindhoven - Veldhoven - Herindelingsregeling Inleiding

Nadere informatie

INFORMATIE BROCHURE GEMEENTEN INZAKE AMUSEMENTSCENTRA

INFORMATIE BROCHURE GEMEENTEN INZAKE AMUSEMENTSCENTRA INFORMATIE BROCHURE GEMEENTEN INZAKE AMUSEMENTSCENTRA INHOUDSOPGAVE BLAD Introductie VAN Kansspelen Branche-organisatie 2 Positie VAN Kansspelen Branche-organisatie 3 Kansspelautomaten amusementscentra

Nadere informatie

Reactie Centrum voor Verantwoord Spelen t.a.v. wetsvoorstel "Modernisering Casinoregime"

Reactie Centrum voor Verantwoord Spelen t.a.v. wetsvoorstel Modernisering Casinoregime Reactie Centrum voor Verantwoord Spelen t.a.v. wetsvoorstel "Modernisering Casinoregime" 27 maart 2015 Centrum voor Verantwoord Spelen yvon@centrumvoorverantwoordspelen.nl www.centrumvoorverantwoordspelen.nl

Nadere informatie

MEDIATION-OVEREENKOMST

MEDIATION-OVEREENKOMST MEDIATION-OVEREENKOMST De ondergetekenden: De Mediator: De heer, gevestigd en kantoorhoudende te (3817 DN) Amersfoort, aan de Albert Hahnstraat 8. En De Partijen: A:.... en B:..... nemen in overweging

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid

gemeente Eindhoven Integraal dierenwelzijnsbeleid gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Staf Inboeknummer 11bst00449 Beslisdatum B&W 12 april 2011 Dossiernummer 11.15.552 Raadsvoorstel Integraal dierenwelzijnsbeleid Inleiding Wethouder Scholten heeft

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016

VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN GOOISE MEREN 2016 De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van 4 januari 2016, nr. RV16.007 gelet op het bepaalde in titel Va van de Wet op de kansspelen,

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester Vergadering: 12 december 2006 Agendanummer: 15 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek E-mail: ruitenb@winsum.nl Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Verordening speelautomaten en speelautomatenhallen

Verordening speelautomaten en speelautomatenhallen CVDR Officiële uitgave van Heerenveen. Nr. CVDR71873_1 25 oktober 2016 Verordening speelautomaten en speelautomatenhallen De raad der gemeente Heerenveen; overwegende dat het door de inwerkingtreding van

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2.

vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan 2. gemeente Eindhoven 16 R6678 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00199 Beslisdatum B&W 16 februari 2016 Dossiernummer 16.07.652 Raadsvoorstel vaststelling van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Dirk Boutslaan

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen.

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen. De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : 144262 contactpersoon : MTM de Vos telefoon : 14-0115 e-mail : m.devos@terneuzen.nl verzonden : Terneuzen, 28 juni 2016 Betreft: vestigingscriteria automatenhallen

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino inzake aanwezigheid op Magalhaesweg na 1 september 2015 De ondergetekenden: 1. Gemeente Venlo, een publiekrechtelijke rechtspersoon met als bezoekadres

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering van de Integrale Visie Erfgoed

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitvoering van de Integrale Visie Erfgoed gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5269 Inboeknummer 13bst00467 Beslisdatum B&W 15 januari 2013 Dossiernummer 13.02.451 RaadsvoorstelWijziging Erfgoedverordening Inleiding Op 10 april jl. heeft de Raad

Nadere informatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie

Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie BLANCO gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6463 Inboeknummer 15bst01200 Beslisdatum B&W 8 september 2015 Dossiernummer 15.37.551 Raadsvoorstel Programma Inwoners - en Overheidsparticipatie 2015-2018 Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur vastgoed

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur vastgoed gemeente Eindhoven Grond 5 Vastgoed Raadsnummer ZO. R35 9 5. OOI Inboeknummer ogbstoabzr Beslisdatum B&W a februari 2OIO Dossiernummer oos.ssr Raadsvoorstel tot het wijzigen van de beheersystematiek cultuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen. Discussienota

Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen. Discussienota Uitgangspunten voor beleid speelautomatenhallen Discussienota 1 Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeenteraad heeft besloten om het nulbeleid voor wat betreft de vestiging van speelautomatenhallen te verlaten.

Nadere informatie

b Wettelijke taak Zie inleiding. a Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college a Onvermijdelijk

b Wettelijke taak Zie inleiding. a Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4351 Inboeknummer 11bst00811 Beslisdatum B&W 10 mei 2011 Dossiernummer 11.19.256 RaadsvoorstelVaststellen verordening naamgeving en nummering gemeente Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd in Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter, hierna te noemen: het CBP

het College bescherming persoonsgegevens, gevestigd in Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de voorzitter, hierna te noemen: het CBP Samenwerkingsovereenkomst tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het College bescherming persoonsgegevens met het oog op de uitvoering van de zelfevaluatie BRP door gemeenten

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Uitgangspunt Financiën helder en op orde a Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5104 Inboeknummer 12bst01978 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.652 RaadsvoorstelOZB-tarieven 2013 en termijnen van betaling Inleiding Op 6 november

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer 5 Milieu, Raadsnummer 09. R3434. OOI Inboeknummer o9bstoasa8 Beslisdatum B&W 8 december 2009 Dossiernummer 950.554 Raadsvoorsteltot het instellen van een mobiliteitsfonds

Nadere informatie

Convenant Beschermingsbewind

Convenant Beschermingsbewind Convenant Beschermingsbewind 2017-2019 Partijen Voorliggend convenant beoogt samenwerkingsafspraken voor een periode van twee jaar (2017-2019) vast te leggen tussen: De dienstverlener beschermingsbewind,

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3"

Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Landhof, fase 3 Inboeknummer 14bst01405 Beslisdatum B&W 23 september 2014 Dossiernummer 14.39.651 Raadsvoorstel tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan "Landhof, fase 3" Inleiding De locatie Landhof ligt

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders nr ; GEMEENTERAAD Onderwerp: Verordening cliëntenparticipatie sociaal domein Borger-Odoorn 2016 Registratienummer: 16.07022 De raad van de gemeente Borger-Odoorn; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale publieke gemeente Eindhoven Sector Communicatie Raadsnummer 09. R3034. OOI Inboeknummer o9bstoo53a Beslisdatum B&W a4 maart 2009 Dossiernummer 9I3.I53 Raadsvoorstelbetreft Een sterke stad verdient een sterke lokale

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden.

b Onvermijdelijk Evenementen brengen afbreukrisico s met zich mee. Deze risico s moeten zoveel mogelijk voorkomen en / of geborgd worden. gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5089 Inboeknummer 12 bst01789 Beslisdatum B&W 6 oktober 2012 Dossiernummer 12.45.352 Raadsvoorsteltot het vaststellen van het Evenementenbeleid in Eindhoven "Gastvrij

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk.

gemeente Eindhoven Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC Eindhoven op bedrijventerrein De Hurk. gemeente Eindhoven Raadsnummer ZO.R36ZZ.OOZ Inboeknummer robstoo46g Dossiernummer ora.ssr ag maart aoro Raads voorhangbrief Betreft vastgoed transacties in verband met vestiging techniekopleiding SBA ROC

Nadere informatie

Beleidsregel vergunningverlening speelautomatenhallen Lelystad 2017

Beleidsregel vergunningverlening speelautomatenhallen Lelystad 2017 Beleidsregel vergunningverlening speelautomatenhallen Lelystad 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling Beleidsregel vergunningverlening

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Conform bespreking commissie FB van 11 december 2012

b Onvermijdelijk Conform bespreking commissie FB van 11 december 2012 gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5174 Inboeknummer 13bst00044 Beslisdatum B&W 8 januari 2013 Dossiernummer 13.02.651 RaadsvoorstelKwijtschelding gemeentelijke belastingen voor ondernemers Inleiding Naar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk'

gemeente Eindhoven Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk' gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13bst00411 Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorsteltot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan 'Grasrijk' Inleiding De wijk Grasrijk is een bestaande

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 10 augustus 2010 Raadsvergadering : 7 oktober 2010 Agendapunt : 10-X-12 Bijlage(n) : Kenmerk : VROM/AvE Commissie : Grondgebied Portefeuille : wethouder

Nadere informatie

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Convenant met FPC de Rooyse Wissel Datum Kenmerk B en W datum 29 december 2014 13 januari 2015 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder Monique Janssen Sjaak

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen

Verordening speelautomatenhallen Verordening speelautomatenhallen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld op 29 september 2015 Bekend gemaakt op 7 oktober 2015 In werking getreden op 7 oktober 2015 INDEX HOOFDSTUK 1 ALGEMENE

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep gemeente Eindhoven InboeknummerÃćâĆňâĂİ Griffie gemeenteraad Raadsnummer 07.R2OIO.OOI Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep stedenband Minsk over de bestuurlijke

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z00DBF350D8* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\318 Behandelend ambtenaar N. Mastilovic Zaaknummer Z.15-15974 Datum: 1 december 2015

Nadere informatie

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer Verordening op de kans- en de behendigheidsspelen vastgesteld door de gemeenteraad van s-hertogenbosch op 19 december 2006 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten goedgekeurd door de Kroon medegedeeld aan

Nadere informatie

Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout

Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet. Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet. Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 19 december 2013 13-118 Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet Aan de raad, Onderwerp Implementatie Drank- en Horecawet Gevraagde beslissing 1. Het Beleidsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven

Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven gemeente Eindhoven 16R6880 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00990 Beslisdatum B&W 12 juli 2016 Dossiernummer 16.28.851 Raadsvoorstel Benoemen 3 nieuwe leden Ombudscommissie Eindhoven Inleiding Sinds 2014

Nadere informatie

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL

BESTUURSCONVENANT PROVINCIE OVERIJSSEL GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER UITVOERING VAN HET PROVINCIAAL MEERJARENPROGRAMMA LANDELIJK GEBIED OVERIJSSEL BESTUURSCONVENANT PROVINCIE GEMEENTE STEENWIJKERLAND TER BESTUURSCONVENANT Het College van Gedeputeerde Staten van Overijssel, vertegenwoordigd door gedeputeerde P. Jansen, (de provincie) en de Gemeente

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00508 Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Nadere informatie

., MfN-registermediator A: B:

., MfN-registermediator A: B: Mediationovereenkomst Fuse Mediation., MfN-registermediator en de Partijen: A:.... hier vertegenwoordigd door:.... en B:..... hier vertegenwoordigd door:...... KOMEN HIERBIJ OVEREEN: 1 - Globale omschrijving

Nadere informatie

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening

b Wettelijke taak Wet elektronische bekendmakingen b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college Digitale dienstverlening gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5146 Inboeknummer 12bst02006 Beslisdatum B&W 27 november 2012 Dossiernummer 12.48.651 RaadsvoorstelVerordening bekendmakingen gemeente Eindhoven Inleiding Op 1 januari

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-04-2017 Agendapunt: Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017.

Raadsvergadering Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-085 Onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Bunnik 2017. Aan de raad, Onderwerp Verordening kwaliteit

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 13R5523 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek

gemeente Eindhoven 13R5523 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5523 13bst01580 Beslisdatum B&W 13 september 2013 Dossiernummer 13.37.453 RaadsvoorstelUitvoering amendement A14 sociale wijkfuncties bibliotheek Inleiding

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. R27 Z3. OOI Inboeknummer o8bstor4ry Beslisdatum B&W a september 2008 Dossiernummer 886.8Sa Raadsvoorsteltot het gewijzigd vaststellen

Nadere informatie

Beleidsregels beoordeling aanvraag vergunning Speelautomatenhal. Beschrijving vergunningprocedure Speelautomatenhalverordening

Beleidsregels beoordeling aanvraag vergunning Speelautomatenhal. Beschrijving vergunningprocedure Speelautomatenhalverordening Beleidsregels beoordeling aanvraag vergunning Speelautomatenhal Inleiding De raad heeft op 27 januari 2014 de Speelautomatenhalverordening Tilburg vastgesteld. Daarbij zijn ook de uitgangspunten voor de

Nadere informatie