ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H. (afw. pt. 18 en 19), Pattyn R., Daelman, Wanzeele, Coppens, Libert (vanaf punt 2), Coudron, Vandenberghe, Deprez R., Top, Demyttenaere, Six, Deblock, Pattyn F., Vandenborre, Kindt, Vandekerckhove, Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Schepen Vandemeulebroucke en Callewaert Raadsleden Vanassche, Detavernier, Van Themsche. De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Herinrichting Stationsplein en Stationsstraat: a. Ontdubbeling waterleiding en wijzigen huisaansluitingen. Goedkeuren bestek, raming (12.698,00 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. b. Aanpassen waterleidingsnet. Goedkeuren bestek, raming (7.268,00 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 2. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Stationsstraat. Goedkeuren bestek, raming (58.984,20 EUR incl. BTW waarvan ,85 EUR incl. BTW ten laste van de stad) en gunningswijze. 3. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet op het Stationsplein en deel Noordstraat. Goedkeuren bestek, raming (95.695,24 EUR incl. BTW waarvan ,48 EUR incl. BTW ten laste van de stad) en gunningswijze. 4. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet in de Beneluxlaan te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (8.146,22 EUR + BTW) en gunningswijze. 5. Vervangen openbare verlichting in de Evangeliestraat te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (8.690,69 EUR + BTW) en gunningswijze.

2 6. Vervangen openbare verlichting in de Guido Gezellelaan/Beiaardlaan te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (2.948,46 EUR + BTW) en gunningswijze. 7. Aanleg collector Vaarnewijkbeek (Aquafinproject nr ): a.. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst met Aquafin. b. Goedkeuren voorwaarden veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking, raming (3.040,00 EUR + BTW). c. Goedkeuren studiecontract, raming (8.264,46 EUR + BTW) en gunningswijze. 8. Aanleg collectoren Bavikhove. Goedkeuren aangepaste samenwerkingsovereenkomst met Aquafin ingevolge veiligheidscoördinatie en raming (7.200,00 EUR + BTW). 9. BPA nr. 60 Hulste Park : definitieve aanvaarding. 10. BPA nr. 61 Sectoraal BPA Zonevreemde Bedrijven fase II bis: definitieve aanvaarding. 11. Verwerving ten openbare nutte van grond gelegen aan het Stationsplein te Harelbeke. 12. Verkoop stadsgrond gelegen nabij de Oosterluisdreef. 13. Restauratie Peter Benoithuisje. Goedkeuren aanvullende werken (3.618,42 EUR + BTW) en gunningswijze. 14. Aankoop van kunstwerken. Goedkeuren bestek, raming (1.490,60 EUR + BTW) en gunningswijze. 15. Stedelijke basisschool Centrum en Zuid : vaststellen en aanwenden lestijdenpakket ingevolge telling leerlingen op de "eerste schooldag van oktober". 16. Stad Harelbeke t. de echtgenoten Tack-Coucke. Machtiging tot het instellen van een rechtsvordering. 17. Vragenkwartiertje Geheime zitting 18. Westtoer : aanduiden vertegenwoordiger in het regionaal adviescomité van de toeristisch recreatieve regio. 19. Stedelijk basisonderwijs : benoeming in vast verband directeur stedelijke basisschool Noord. 20. Stedelijk basisonderwijs : affectaties vastbenoemde leerkrachten. 21. Stedelijk basisonderwijs : toekennen verlof wegens opdracht.

3 22. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tijdelijke en tussentijdelijke kleuteronderwijzeressen. 23. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tijdelijke en tussentijdelijke leerkrachten. 24. Stedelijk basisonderwijs : aanstelling van personeelsleden uit de vervangingspool toegewezen aan de ankerschool. 25. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen leerkracht uit de vervangingspool. 26. Stedelijk basisonderwijs : terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking en reaffectatie van vastbenoemde leerkracht lichamelijke opvoeding. 27. Stedelijk basisonderwijs : terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking van vastbenoemde leerkrachten erkende godsdiensten. 28. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tijdelijke gereaffecteerde leerkrachten rooms katholieke godsdienst. 29. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tussentijdelijke leerkrachten rooms katholieke godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 30. Stedelijk basisonderwijs : terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking van vastbenoemde leerkracht niet confessionele zedenleer. 31. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tijdelijke leerkrachten protestantse godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 32. Stedelijk basisonderwijs : aanstellen tijdelijke leerkracht orthodoxe godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 33. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : gedeeltelijk ontslag vastbenoemde leerkracht voor 2,5 lesuren/week AMV + samenzang. 34. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW) : terbeschikkingstelling om persoonlijke reden leerkracht piano. 35. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV) : aanstellen interimaire leerkrachten. 36. Stadspersoneel : benoeming geschoold arbeider op proef. Openbare zitting ****** 1. Herinrichting Stationsplein en Stationsstraat: a. Ontdubbeling waterleiding en wijzigen huisaansluitingen. Goedkeuren

4 bestek, raming (12.698,00 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. b. Aanpassen waterleidingsnet. Goedkeuren bestek, raming (7.268,00 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat naar aanleiding van de herinrichtingwerken van het Stationsplein en Stationsstraat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening voorstelt de waterleiding te ontdubbelen ; Overwegende dat er momenteel slechts één leiding is in het gedeelte tussen de Marktstraat en het Stationsplein), namelijk langs de kant van het park ; Overwegende dat door het voorzien van een ontdubbelingsleiding aan de overzijde voorkomen wordt dat ingeval van een nieuwe aansluiting de ganse rijweg dient opengebroken te worden ; Overwegende dat de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening voorstelt om terzelfder tijd de huisaansluitingen te wijzigen op deze verdubbeling ; Overwegende dat voorzien wordt deze werken uit te voeren voorafgaande de herinrichtingwerken Stationsplein en Stationsstraat ; Gelet op het ontwerp voor het voorzien van de verdubbelingleiding en het wijzigen van de aansluitingen met raming dd ten bedrage van ,00 euro, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk ; Overwegende dat deze werken kunnen gefinancierd worden met gelden van de Autonome Investeringskredieten ; Overwegende dat er tevens twee baandwarsingen moeten vervangen worden (één ter hoogte van de Marktstraat en één ter hoogte van apotheek De Geyter) voor passage van de nieuw aan te leggen riool ; Gelet op het ontwerp voor het vervangen van de baandwarsingen met raming dd ten bedrage van 7.268,00 euro, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en die ten hare laste wordt genomen ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1.

5 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het voorzien van een verdubbelingsleiding en het wijzigen van de aansluitingen geraamd wordt op ,00 euro, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek ; Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad en worden gefinancierd met gelden van de autonome investeringskredieten. Artikel 3. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij het vervangen van de twee baandwarsingen geraamd wordt op 7.268,00 euro, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek ; Artikel 4. De werken onder artikel 3 zijn niet ten laste van de stad en vallen volledig ten laste van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. 2. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Stationsstraat. Goedkeuren bestek, raming (58.984,20 EUR incl. BTW waarvan ,85 EUR incl. BTW ten laste van de stad) en gunningswijze. Overwegende dat in het kader van de stadskernvernieuwing de Stationsstraat volgend jaar heraangelegd wordt ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om tijdens deze werken tevens de luchtleidingen ondergronds te brengen en het openbaar verlichtingsnet aan te passen ; Overwegende dat de offerte van de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij het ondergronds brengen van de luchtleidingen over de volledige lengte van de Stationsstraat tot in de Tuinstraat ter hoogte van huisnummer 2 omvat ; Overwegende dat tevens de luchtleidingen - die de Stationsstraat dwarsen ter hoogte van de hoek met het Stationsplein - ondergronds gebracht worden en een voorlopige eindpaal voor de laagspanning voorzien wordt ter hoogte van de centrale Belgacom ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voor de openbare verlichting 7 antracietgrijze conische metalen sierpalen voorziet met lichtpunthoogte 6 meter en armatuur Citea-Midi met hogedruknatriumlamp 70 W ; Overwegende dat deze lichtpunten telkens opgesteld worden aan de voetpadzijde zonder parkeerstrook ;

6 Overwegende dat er ter hoogte van het te voorzien verkeersplateau aan de ingang van het stadspark 2 cilinder gegradeerde sierpalen in antracietgrijs geplaatst worden met lichtpunthoogte 4 meter en armatuur Fulgara met mastercolorlamp 70 W (= identieke sierpaal als in het stadspark) ; Overwegende dat de lichtkleur op het plateau verschillend is van het lichtkleur in het overige gedeelte van de Stationsstraat (= in de straat intensiever wit licht t.o.v. het witte sfeerlicht op het plateau) ; Overwegende dat in de voetgangerstunnel onder de spoorwegbrug naar de Gaversstraat toe geen openbare verlichting aanwezig is ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij 4 asymmetrische projectoren voorziet van het type NEOS 2 met hogedruknatriumlamp 70 W op 4 meter hoogte onder de brug opgesteld ; Overwegende dat tevens een wachtbuis meegelegd wordt met de ondergrondse netten - langsheen de Stationsstraat onder de spoorwegbrug tot op het kruispunt met de Eilandstraat - om een toekomstige glasvezelverbinding tussen het stadhuis en de bibliotheek mogelijk te maken ; Overwegende dat in deze offerte tevens rekening gehouden werd met het voorlopig herstel van de opgebroken wegbedekking ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op ,20 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan ,85 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ten laste van de stad ; Overwegende dat de tussenkomst van de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voor die werken geraamd wordt op 8930,35 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ;

7 Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het ondergronds brengen van het laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Stationsstraat geraamd wordt op 58984,20 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan 50053,85 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ten laste van de stad ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de laagspanning en de openbare verlichting vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2002 ; De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de kabeltelevisie vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het laagspanningsnet en de openbare verlichting aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het kabeltelevisienet aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 3. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet op het Stationsplein en deel Noordstraat. Goedkeuren bestek, raming (95.695,24 EUR incl. BTW waarvan ,48 EUR incl. BTW ten laste van de stad) en gunningswijze. Overwegende dat in het kader van de stadskernvernieuwing wordt - aansluitend aan de herinrichting van de Stationsstraat - het Stationsplein heraangelegd. Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om tijdens deze werken tevens de luchtleidingen ondergronds te brengen en het openbaar verlichtingsnet aan te passen ;

8 Overwegende dat de offerte van de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij het ondergronds brengen van de luchtleidingen op het Stationsplein en de Noordstraat (tussen de Stationsstraat en de Peter De Coninckstraat) omvat ; Overwegende dat in het gedeelte tussen de Stationsstraat en de Noordstraat (huisnummer 5) wordt gekozen voor sierverlichting die aangebracht wordt aan de kant van het station ; Overwegende dat in het gedeelte Noordstraat (huisnummer 5) tot aan de Peter De Coninckstraat gekozen wordt voor standaardverlichting met rechte metalen sierpalen met lichtpunthoogte 8 meter en voorzien van een armatuur MC12, geplaatst aan de zijde van de onpare huisnummers (= overkant station) ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om aan de voorziene rotonde (ter hoogte van apotheek De Geyter) 4 antracietgrijze conische sierpalen (RAL 7016) met lichtpunthoogte acht meter met kleine uitsteek met toestel Citea-Midi en hogedruknatriumlamp 150 W te plaatsen ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voor de wegverlichting langsheen het station 3 dezelfde conische sierpalen met twee kleine uitsteken voorziet met aan de straatzijde een toestel Citea-Midi met hogedruknatriumlamp 100 W op acht meter hoogte en aan de stationszijde een identiek toestel met hogedruknatriumlamp 70 W op zes meter hoogte dat fungeert als pleinverlichting ; Overwegende dat voor het gedeelte langsheen de bestaande fietsbergplaats gekozen wordt voor een identieke sierpaal als op de rotonde doch voorzien van één toestel Citea- Midi met hogedruknatriumlamp 100 W ; Overwegende dat aan de achterzijde van het gerestaureerde stationsgebouw 2 extra lichtpunten geplaatst worden met toestel Citea-Mini op lichtpunthoogte 4 meter ; Overwegende dat uit esthetisch oogpunt als sfeerverlichting gekozen wordt voor een lichtzuil 'Nemo Torch' met mastercolorlamp 70 W van 5 meter hoog bestaande uit een behuizing uit geborsteld roestvaststaal inox voorzien van een schokbestendige lichtgeleider uit opaal methacrylaat ; Overwegende dat de 5 lichtzuilen in lijn geplaatst worden met de voorzijde van het gerenoveerde stationsgebouw ; Overwegende dat deze zuilen 's nachts zorgen voor een zachte witte sfeerverlichting op het Stationsplein en overdag een unieke sfeer van het Stationsplein rondom het gerenoveerde gebouw benadrukken ; Overwegende dat er ook een aftakpunt voor eventuele verlichting van het gerenoveerde stationsgebouw voorzien wordt en een aftakpunt op de toekomstige rotonde om een eventuele verlichting van een kunstwerk mogelijk te maken ; Overwegende dat in deze offerte tevens rekening gehouden werd met het voorlopig herstel van de opgebroken wegbedekking ;

9 Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op 95695,24 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan 81995,48 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ten laste van de stad ; Overwegende dat de tussenkomst van de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voor die werken geraamd wordt op 13699,76 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het ondergronds brengen van het laagspannings- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet op het Stationsplein en deel Noordstraat geraamd wordt op 95695,24 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan 81995,48 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen ten laste van de stad ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3.

10 De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de laagspanning vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2002 ; De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de openbare verlichting vereist, zijn voor een deel (namelijk 49312,93 euro incl. BTW) voorzien op de buitengewone begroting 2002 en dienen voor een deel (namelijk 28626,89 incl. BTW) voorzien te worden op de buitengewone begroting 2003 De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de kabeltelevisie vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het laagspanningsnet aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. De uitgave waartoe het aanpassen van de openbare verlichting aanleiding geeft voor het eerste deel te bestrijden met eigen middelen en het tweede deel te bestrijden op de wijze zoals opgenomen in de begroting De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het kabeltelevisienet aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 4. Ondergronds brengen laagspannings- en kabeltelevisienet in de Beneluxlaan te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (8.146,22 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat er in december vorig jaar in de Beneluxlaan te Stasegem een schadegeval was ; Overwegende dat een bundelkabel (= laagspanning en kabeltelevisie), die ingegroeid was in de boomkruin, door het herfstweer gebroken werd ; Overwegende dat het defect onmogelijk definitief te herstellen is ; Gezien dergelijke schadegevallen in de Beneluxlaan in de toekomst best vermeden worden, wordt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorgesteld om het laagspannings- en kabeltelevisienet ondergronds te brengen ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op 8146,22 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ;

11 Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het ondergronds brengen van het laagspannings- en kabeltelevisienet in de Beneluxlaan te Harelbeke geraamd wordt op 8146,22 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de laagspanning vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2002 ; De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken betreffende de kabeltelevisie vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het laagspanningsnet aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het kabeltelevisienet aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 5. Vervangen openbare verlichting in de Evangeliestraat te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (8.690,69 EUR + BTW) en gunningswijze. Gezien uit veiligheidsoverwegingen recent, aan de ingang van het zijstraatje in de Evangeliestraat, twee lichtpunten met betonnen sierpalen verwijderd werden ; Overwegende dat de openbare verlichting in de overige zijstraten bestaat uit 5 oude betonnen sierpalen met lichtpunthoogte 5 meter voorzien van een verouderde kofferarmatuur met kwikdamplamp 125 W ;

12 Overwegende dat twee andere palen reeds vervangen werden door een gegalvaniseerde sierpaal met lichtpunthoogte 5 meter ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om zeven metalen sierpalen met lichtpunthoogte 5 meter te plaatsen voorzien van een armatuur MC12 met hogedruknatriumlamp 70 W ; Overwegende dat de twee nieuwe palen voorzien worden van een nieuwe armatuur van hetzelfde type ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op 8690,69 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het vervangen van de openbare verlichting in de Evangeliestraat geraamd wordt op 8690,69 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2.

13 Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het vervangen van de openbare verlichting aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 6. Vervangen openbare verlichting in de Guido Gezellelaan/Beiaardlaan te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (2.948,46 EUR + BTW) en gunningswijze. Gezien door de verouderde verlichtingsarmaturen in de Guido Gezellelaan en Beiaardlaan te Hulste de straatverlichting nogal gebrekkig is ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om alle TLtoestellen te vervangen door armaturen MC12 met hogedruknatriumlamp 100 W, geplaatst op een boogvormige crossbuis ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op 2.948,46 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het K.B. van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

14 Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het vervangen van de openbare verlichting in de Guido Gezellelaan en Beiaardlaan geraamd wordt op 2.948,46 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2002 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het vervangen van de openbare verlichting aanleiding geeft te bestrijden met eigen middelen. 7. Aanleg collector Vaarnewijkbeek (Aquafinproject nr ): a.. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst met Aquafin. b. Goedkeuren voorwaarden veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking, raming (3.040,00 EUR + BTW). c. Goedkeuren studiecontract, raming (8.264,46 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat dit project van Aquafin de aanleg van een collector in Bavikhove betreft vanaf de Bavikhoofsestraat, waar het vuil water (DWA) uit de toekomende riolen gehaald zal worden, om langsheen de Leie naar de Kervijnstraat gebracht te worden, waar zal aangesloten worden op de voorziene collector (project "collector RWZI Beveren-Leie - Bavikhove - projectnummer ) ; Overwegende dat naar aanleiding van en gelijktijdig met dit Aquafinproject het aangewezen is dat de Stad die openbare werken laat uitvoeren die er technisch en geografisch zo mee verweven zijn dat ze - bij afzonderlijke uitvoering - tot tijds- en geldverspilling zouden leiden, nl. het aanpassen van de toekomende, te kleine riolering in de Bavikhoofsestraat (kant Bavikhove tot aan de Afspanningsstraat) ; Gezien van de gelegenheid gebruik zal gemaakt worden om in dit stukje Bavikhoofsestraat het rioleringssysteem gescheiden te maken (DWA - RWA) ; Overwegende dat vermits slechts een korte afstand voorbij de Afspanningsstraat de ontsluiting van de nieuwe verkaveling Femo (Duivestuk) met een gescheiden rioleringssysteem toekomt zou het vooropgestelde gescheiden rioleringssysteem in de Bavikhoofsestraat tot aan de ontsluiting van deze verkaveling doorgetrokken worden ;

15 Gezien het dus wegens de plaatselijke en technische verwevenheid van het Aquafinproject met deze stadswerken aangewezen is om deze gecombineerd uit te voeren ; Gezien er zich bijgevolg een samenwerking tussen de Stad en Aquafin opdringt waarbij Aquafin - wegens haar verhoudingsgewijze groter aandeel in de globale kost - best als opdrachtgevend bestuur optreedt ; Overwegende dat het aangewezen is de rechten en plichten van beide partijen in een overeenkomst vast te leggen; Gelet op het ontwerp van "samenwerkingsovereenkomst" voor project "Aanleg collector Vaarnewijkbeek" zoals voorgelegd door Aquafin ; Gelet op het Koninklijk Besluit dd. 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele werkplaatsen (Belgisch Staatsblad dd. 07 februari 2001) dat in werking is getreden op 01 mei 2001 ; Overwegende dat de aanstelling van een veiligheidscoördinator ontwerp en - verwezenlijking - zoals wettelijk voorzien in voormeld Koninklijk Besluit - ook opgenomen is in voormelde samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad en Aquafin ; Overwegende dat art. 5 1 en 15 2 van het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 bepaalt dat wanneer op eenzelfde plaats (in concreto : project ) werken zullen uitgevoerd worden voor rekening van meerdere opdrachtgevers zij, respectievelijk, één gemeenschappelijke coördinator ontwerp en -verwezenlijking dienen aan te stellen via een schriftelijke overeenkomst ; Gelet op de mail dd. 08 oktober 2002 van Aquafin waarbij de Stad werd ingelicht dat zij voor het project via een algemene offerteaanvraag en conform de wetgeving op overheids-opdrachten, bij toewijzingsbrief dd.01 februari 2002 de Firma Bopro, gevestigd Zandvoortstraat c 27/30 te 2800 Mechelen als coördinator ontwerp en verwezenlijking aanduidt ; Overwegende dat deze gunning aan N.V. Bopro, voornoemd, slaat op perceel 3 van het veiligheidscoördinatiebestek nl. "Team West-Noord" waarin het project nr is opgenomen ; Gelet op het gunningsdossier door Aquafin aan de Stad overgemaakt dd. 08 oktober 2002 ; Overwegende dat dit volledig strookt met de bepalingen van de samenwerkingsovereenkomst zoals voorgelegd door Aquafin ; Gezien deze samenwerkingsovereenkomst ondermeer bepaalt dat Aquafin als bouwheer de gemeenschappelijke coördinator ontwerp en -verwezenlijking aanstelt en dat het coördinatiebureau rechtstreeks factureert aan de medeopdrachtgever Stad Harelbeke, en dit evenredig i.f.v. haar aandeel in het globale project ;

16 Gezien het basisprincipe van deze overeenkomst is dat de Stad - voor wat betreft haar aandeel in de werken - instaat voor de rechtstreekse betaling van de studiekosten, de kosten betreffende veiligheidscoördinatie, de werken en de toezichtskosten aan respectievelijk het studiebureau, de veiligheidscoördinator, de aannemer en Aquafin ; Gelet op artikel 2 3 (pag. 3) van de samenwerkingsovereenkomst wat impliceert dat de Stad zonder voorbehoud akkoord gaat met de gunning van de opdracht veiligheidscoördinatie ontwerp voor haar deel van de werken en hiervoor de nodige financiële middelen zal voorzien ; Gelet op artikel 6 2 (pag. 4 en 5) van de samenwerkingsovereenkomst wat impliceert dat de Stad zonder voorbehoud akkoord gaat met de gunning van de opdracht veiligheidscoördinatie verwezenlijking voor haar deel van de werken en hiervoor de nodige financiële middelen zal voorzien ; Overwegende dat de kosten voor de veiligheidscoördinatie ontwerp en - verwezenlijking geraamd worden op 3.040,00 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde ; Gelet op artikel 6 (pag. 4) van de samenwerkingsovereenkomst nl. "de stad staat in voor de betaling van het ereloon van het studiebureau in verhouding tot haar aandeel in het totale project en sluit hiervoor een afzonderlijke overeenkomst af" wat impliceert dat de stad met de ontwerper van Aquafin een afzonderlijk contract dient af te sluiten voor die werken die ze voor eigen rekening binnen voormeld Aquafin-project wenst te realiseren; Overwegende dat Aquafin voor haar collectorwerken een studiecontract afsloot met ontwerpbureau N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk; Gezien het aangewezen is dat de stad - naast het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin en in uitvoering ervan (zie art. 6 pag. 4) - een contract afsluit met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, waarbij deze de studie wordt toevertrouwd voor de werken lastens en in opdracht van de Stad binnen voormeld Aquafinproject ; Gelet op de wet van 24 december 1993 inzake overheidsopdrachten en de K.B.'s dd. 08 januari 1996 en 26 september 1996 ; Overwegende dat het studiecontract toegewezen kan worden via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking in toepassing van art. 17 par. 2.1 a & f van de wet van 24 december 1993 ; Overwegende dat de kosten voor deze studie geraamd wordt op 8.264,46 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde ; Gezien deze raming onder het limietbedrag van EUR blijft zoals vastgesteld bij artikel 120 van het K.B. van 08 januari 1996 ;

17 Overwegende dat verder voor een onderhandelingsprocedure (art. 17 par. 2.1 f van de wet van 24 december 1993) wordt gekozen omdat de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, over een feitelijk monopolie beschikt gelet op de zeer innige technische verwevenheid van de studie der stadswerken met het ruimer Aquafinproject nr waarvoor ditzelfde bureau ontwerper is ; Overwegende dat de eenheid van visie en de concretisering/optimalisering van het voorbereidend studiewerk best gewaarborgd wordt via het ondertekenen van een studiecontract met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, voor wat betreft de studie der stadswerken gelieerd aan het Aquafinproject nr ; Dat het bijgevolg niet aangewezen is een derde te contacteren ; Overwegende dat de tarieven van het voorgelegde contract dezelfde zijn als die zoals vastgelegd in het bestuursmemoriaal nr. 294 dd. 12 september 1979 zodat - rekening houdende met de continue stijging der prijzen - deze als concurrentieel kunnen worden beschouwd ; Gezien het afsluiten van het contract zonder concurrentie geen financieel nadeel betekent voor de stad ; Overwegende dat het trouwens wegens artikel 6 van de met Aquafin af te sluiten samenwerkingsovereenkomst voor het project nr quasi uitgesloten is dat de Stad met derden onderhandelt ; Gelet op het studiecontract zoals op heden voorgelegd ; Gelet dat het budget voor de studiekosten en de kosten veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking zullen voorzien worden bij de buitengewone begroting 2003 en zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2003 ; Gelet op de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 BESLUIT: Artikel 1 : De door Aquafin voorgelegde overeenkomst tussen de Stad en Aquafin met betrekking tot volgende werken "Aanleg collector Vaarnewijkbeek (Aquafinproject nr )" wordt goedgekeurd. Aan de Secretaris en Burgemeester wordt volmacht gegeven deze in naam van de Stad te ondertekenen ; Artikel 2 :

18 De voorwaarden en de raming, zoals op heden voorgelegd en betreffende de veiligheids-coördinatie ontwerp en -verwezenlijking gelinkt aan het Aquafinproject nr wordt goedgekeurd ; Artikel 3 : Het studiecontract, zoals op heden voorgelegd en betreffende de studie der stadswerken gelinkt aan het Aquafinproject nr wordt goedgekeurd ; Artikel 4 : Het in artikel 2 omschreven studiecontract zal via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking worden gegund aan de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk ; Artikel 5 : De geldmiddelen voor de uitvoering van voormelde studie evenals voor de veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking zullen voorzien worden bij de buitengewone begroting De financiering gebeurt zoals voorzien bij de buitengewone begroting Aanleg collectoren Bavikhove. Goedkeuren aangepaste samenwerkingsovereenkomst met Aquafin ingevolge veiligheidscoördinatie en raming (7.200,00 EUR + BTW). Gelet op het Aquafinproject nr "Aanleg collectoren Bavikhove" ter realisatie van een collector vanaf de Kuurnsestraat via Bavikhovedorp richting toekomstige rioolwaterzuiverings-installatie (RWZI) te Beveren-Leie ; Overwegende dat n.a.v. dit project tezelfdertijd ook werken lastens de Stad zouden worden uitgevoerd gezien het wegens de plaatselijke en technische verwevenheid van die stadswerken met het Aquafinproject aangewezen blijkt deze gecombineerd uit te voeren ; Gezien daarom door de Gemeenteraad in zitting van 11 september 2000 een samenwerkingsovereenkomst werd goedgekeurd waarbij de rechten en plichten van beide partijen werden vastgelegd en waarbij Aquafin - wegens haar verhoudingsgewijs groter aandeel in de globale kost - als opdrachtgevend bestuur optreedt ; Gelet op de terzake tussen Aquafin en de Stad afgesloten samenwerkingsovereenkomst ; Gelet op het Koninklijk Besluit dd. 25 januari 2001 betreffende de tijdelijke of mobiele werkplaatsen (Belgisch Staatsblad 07 februari 2001) dat in werking is getreden op 01 mei 2001; Overwegende dat de aanstelling van een veiligheidscoördinator ontwerp en - verwezenlijking - zoals wettelijk voorzien in voormeld Koninklijk Besluit - ook opgenomen moet worden in voormelde samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad en Aquafin ;

19 Overwegende dat art. 5 1 en 15 2 van het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 bepaalt dat wanneer op eenzelfde plaats (in concreto : project nr ) werken zullen worden uitgevoerd voor rekening van meerdere opdrachtgevers zij, respectievelijk, één gemeenschappelijke coördinator ontwerp en -verwezenlijking dienen aan te stellen via een schriftelijke overeenkomst ; Gelet op de mail dd. 08 oktober 2002 van Aquafin waarbij de Stad werd ingelicht dat zij voor het project via een algemene offerteaanvraag en conform de wetgeving op overheids-opdrachten, bij toewijzingsbrief dd.01 februari 2002 de Firma Bopro, gevestigd Zandvoortstraat c 27/30 te 2800 Mechelen als coördinator ontwerp en verwezenlijking aanduidt ; Overwegende dat deze gunning aan N.V. Bopro, voornoemd, slaat op perceel 3 van het veiligheidscoördinatiebestek nl. "Team West-Noord" waarin het project nr is opgenomen ; Gelet op het gunningsdossier door Aquafin aan de Stad overgemaakt dd. 08 oktober 2002 ; Overwegende dat dit niet volledig strookt met de bepalingen van het contract tussen de Stad en Aquafin zodat deze de Stad een aangepaste samenwerkingsovereenkomst voorstelt voornamelijk voortvloeiend uit de inwerkingtreding op 01 mei 2001 van het Koninklijk Besluit van het Koninklijk Besluit op de tijdelijke en mobiele werkplaatsen ; Gelet op de voorgelegde aangepaste samenwerkingsovereenkomst ; Gezien deze aangepaste samenwerkingsovereenkomst - in tegenstelling tot de initiële overeenkomst - ondermeer bepaalt dat Aquafin als bouwheer de gemeenschappelijke coördinator aanstelt en dat het coördinatiebureau rechtstreeks factureert aan de medeopdrachtgever stad Harelbeke, en dit evenredig i.f.v. haar aandeel in het globale project; Overwegende dat de kosten voor de veiligheidscoördinator - ontwerp en verwezenlijking - voor de werken lastens de Stad - geraamd worden op 7.200,00 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde ; Overwegende dat de eenheid van visie en de concretisering / optimalisering van de veiligheidscoördinatie best gewaarborgd wordt via het afsluiten van een aangepaste samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad en Aquafin ; Dat dit trouwens in art. 5 en art. 15 van het Koninklijk Besluit van 25 januari 2001 wettelijk wordt voorzien ; Overwegende dat het budget voor de veiligheidscoördinatie voorzien zal worden bij de buitengewone begroting 2003 en gefinancierd zal worden op de wijze zoals bepaald bij die begroting ; Gelet op de Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ;

20 Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 BESLUIT: Artikel 1 : De door Aquafin voorgelegde aangepaste samenwerkingsovereenkomst tussen de Stad en Aquafin met betrekking tot project nr wordt goedgekeurd. Deze aangepaste samenwerkingsovereenkomst voorziet de nodige aanpassingen teneinde project nr in overeenstemming te brengen met de reglementering inzake tijdelijke en mobiele werkplaatsen (K.B. 25 januari 2001). Aan de Secretaris en Burgemeester wordt volmacht gegeven deze in naam van de Stad te ondertekenen. Artikel 2 : De raming van 7.200,00 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde (lastens de Stad) voor de veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking voor project nr wordt goedgekeurd. Artikel 3 : De geldmiddelen voor de veiligheidscoördinatie ontwerp en -verwezenlijking worden voorzien bij de buitengewone begroting 2003 en zullen gefinancierd worden op wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting BPA nr. 60 Hulste Park : definitieve aanvaarding. Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonder artikel 117; Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996, inzonderheid de artikelen 12 en 14; Gelet op artikel 171 van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening zoals gewijzigd door artikel 38 het decreet van 26 april 2000; Gelet op het ontwerp van bijzonder plan van aanleg nr. 60 Hulste Park en de bijhorende stukken opgemaakt door de Intercommunale Leiedal, stedenbouwkundig ontwerper, bij raadsbesluit van 15 december 1997 belast met het opmaken van het bijzonder plan van aanleg; Overwegende dat het bijzonder plan van aanleg nr. 60 Hulste Park geen aanleiding kan geven tot regeling van vastgestelde bouwovertredingen; Overwegende dat op 5 plaatsen in het bedoelde plangebied wordt afgeweken van het gewestplan Kortrijk; Overwegende dat de afwijkingen t.o.v. het gewestplan zich baseren op de stedenbouwkundige doelstellingen (hoofdstuk 4 van de toelichtingnota) en op de structuurschets (hoofdstuk 5 van de toelichtingnota) voor het plangebied;

21 Overwegende dat de doelstellingen en de structuurschets kaderen binnen de visie van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen (RSV) en die van het Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan (PRS) op de ontwikkeling van kernen in het buitengebied; Overwegende dat voor een deel van het gebied (bouwblok achter de Sint-Pieterskerk) begrepen in het ontwerp BPA, dat volgens het gewestplan als bestemming parkgebied heeft, geopteerd wordt om, afwijkend van het Gewestplan, hier bebouwing toe te laten; Overwegende dat, ten einde te voldoen aan de voorwaarden bepaald door de Raad van State i.v.m. afwijkingen aan een gewestplan, voor het betrokken gebied dan dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: er dient aangetoond dat de bestemming in het hoger plan achterhaald is of niet meer kan verwezenlijkt worden; de in het lagere plan voorgestelde bestemming dient te beantwoorden aan de op dat ogenblik bestaande planologische noden en mogelijkheden; deze planologische redenen moeten duidelijk zijn en goed gelokaliseerd kunnen worden; Dat het ontwerp van B.P.A. inderdaad in overeenstemming is met voormelde door de Raad van State gestelde principes, gezien: 1. de huidige bestemming niet zal gerealiseerd worden gelet op de aanwezige bebouwing (een beeldbepalend hoekgebouw); gezien de ligging van deze zone langs de hoofdstraat van het dorp, aan het marktplein, wordt geopteerd om hier bebouwing toe te laten, met de mogelijkheid tot menging van functies. Omwille van de visuele landschappelijke waarde wordt gesuggereerd om de bestaande hoogstambomen ter hoogte van de kerk te behouden, afhankelijk van de fytosanitaire toestand ervan; 2. de voorgestelde centrumfunctie beantwoordt aan de planologische noden gelet op de reeds aanwezige bebouwing. 3. de afwijking dermate beperkt is (10a 50ca) en precies gelokaliseerd is en steunt op de eigen aard van het gebied, zoals vermeld onder punt 1 hierboven. Overwegende dat voor een deel van het gebied (pastorij) begrepen in het ontwerp BPA, dat volgens het gewestplan als bestemming parkgebied heeft, geopteerd wordt om, afwijkend van het Gewestplan, om te vormen tot zone voor gemeenschapsvoorzieningen; Overwegende dat, ten einde te voldoen aan de voorwaarden bepaald door de Raad van State i.v.m. afwijkingen aan een gewestplan, voor het betrokken gebied dan dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: er dient aangetoond dat de bestemming in het hoger plan achterhaald is of niet meer kan verwezenlijkt worden; de in het lagere plan voorgestelde bestemming dient te beantwoorden aan de op dat ogenblik bestaande planologische noden en mogelijkheden; deze planologische redenen moeten duidelijk zijn en goed gelokaliseerd kunnen worden; Dat het ontwerp van B.P.A. inderdaad in overeenstemming is met voormelde door de Raad van State gestelde principes, gezien:

22 1. de huidige bestemming niet zal gerealiseerd worden gelet op de aanwezige bebouwing (pastorij) en gezien de ligging in het centrum van het dorp en langs een openbaar park, wordt geopteerd om deze site te vrijwaren voor gemeenschapsvoorzieningen; 2. de voorgestelde oplossing beantwoordt aan de planologische noden gelet op de reeds aanwezige bebouwing. 3. de afwijking dermate beperkt is(04a 75ca) en precies gelokaliseerd is en steunt op de eigen aard van het gebied, zoals vermeld onder punt 1 hierboven. Overwegende dat voor een deel van het gebied (private tuin aan de Kerkstraat) begrepen in het ontwerp BPA, dat volgens het gewestplan als bestemming parkgebied heeft, geopteerd wordt om, afwijkend van het Gewestplan, om te vormen tot zone voor private tuin; Overwegende dat, ten einde te voldoen aan de voorwaarden bepaald door de Raad van State i.v.m. afwijkingen aan een gewestplan, voor het betrokken gebied dan dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: er dient aangetoond dat de bestemming in het hoger plan achterhaald is of niet meer kan verwezenlijkt worden; de in het lagere plan voorgestelde bestemming dient te beantwoorden aan de op dat ogenblik bestaande planologische noden en mogelijkheden; deze planologische redenen moeten duidelijk zijn en goed gelokaliseerd kunnen worden; Dat het ontwerp van B.P.A. inderdaad in overeenstemming is met voormelde door de Raad van State gestelde principes, gezien: 1. dit deel van het plangebied momenteel reeds wordt ingenomen als private tuin; er wordt geopteerd om dit deel te behouden als private tuin bij de woonzone langs de Kerkstraat. 2. de voorgestelde oplossing beantwoordt aan de planologische noden. Door dit deel te bevestigen als tuin wordt de afwijking t.o.v. het gewestplan minder hard gesteld. Bovendien ligt de grens tussen openbaar groen en privaat terrein op deze manier eenduidig vast: de grens wordt gevormd door de vroegere beek, die nog altijd de huidige perceelsstructuur bepaalt. 3. de afwijking dermate beperkt is (01a 68ca) en precies gelokaliseerd is en steunt op de eigen aard van het gebied, zoals vermeld onder punt 1 hierboven. Overwegende dat voor een deel van het gebied (deel Kerkstraat uitgevende op Kuurnsestraat in het verlengde van de Klaverbeekdreef) begrepen in het ontwerp BPA, dat volgens het gewestplan als bestemming Gebied voor KMO s en ambachtelijke bedrijven heeft, geopteerd wordt om, afwijkend van het Gewestplan, om te vormen tot woongebied; Overwegende dat, ten einde te voldoen aan de voorwaarden bepaald door de Raad van State i.v.m. afwijkingen aan een gewestplan, voor het betrokken gebied dan dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: er dient aangetoond dat de bestemming in het hoger plan achterhaald is of niet meer kan verwezenlijkt worden;

23 de in het lagere plan voorgestelde bestemming dient te beantwoorden aan de op dat ogenblik bestaande planologische noden en mogelijkheden; deze planologische redenen moeten duidelijk zijn en goed gelokaliseerd kunnen worden; Dat het ontwerp van B.P.A. inderdaad in overeenstemming is met voormelde door de Raad van State gestelde principes, gezien: 1. de aldaar gevestigde bedrijven reeds grotendeels weggetrokken zijn uit het gebied en de bedrijfsgebouwen werden hierbij omgevormd tot appartementsgebouwen. 2. de voorgestelde oplossing beantwoordt aan de planologische noden gezien de herbestemming een aanmoediging betekent voor het wonen in het centrum en de versterking van de aanwezige centrumfuncties. 3. de afwijking dermate beperkt is (55a 50ca) en precies gelokaliseerd is en steunt op de eigen aard van het gebied, zoals vermeld onder punt 1 hierboven. Overwegende dat voor een deel van het gebied (hoek Kerkstraat ten NW van de bedrijfsgebouwen NV Delvano) begrepen in het ontwerp BPA, dat volgens het gewestplan als bestemming deels agrarisch gebied en deels gebied voor milieubelastende industrie heeft, geopteerd wordt om, afwijkend van het Gewestplan, om te vormen tot woongebied; Overwegende dat, ten einde te voldoen aan de voorwaarden bepaald door de Raad van State i.v.m. afwijkingen aan een gewestplan, voor het betrokken gebied dan dient voldaan te worden aan volgende voorwaarden: er dient aangetoond dat de bestemming in het hoger plan achterhaald is of niet meer kan verwezenlijkt worden; de in het lagere plan voorgestelde bestemming dient te beantwoorden aan de op dat ogenblik bestaande planologische noden en mogelijkheden; deze planologische redenen moeten duidelijk zijn en goed gelokaliseerd kunnen worden; Dat het ontwerp van B.P.A. inderdaad in overeenstemming is met voormelde door de Raad van State gestelde principes, gezien: 1. de zone voor milieubelastende industrie opgenomen werd in het sectoraal BPA zonevreemde bedrijven Fase I (goedgekeurd bij MB 07/05/2001). Hierin wordt een beperkte uitbreiding van het bedrijf Delvano mogelijk gemaakt door de omvorming van agrarisch gebied tot opslagzone. Het BPA voorziet tevens garanties i.v.m. hinder van de bedrijfsgebouwen. Het deel agrarisch gebied en het deel gebied voor milieubelastende nijverheid dat omgevormd wordt tot woongebied betreft dan ook een restperceel. Het deel agrarisch gebied bevindt zich totaal geïsoleerd t.o.v. de rest van het agrarisch gebied. De omvorming ervan tot woongebied schaadt dan ook op geen enkele manier de externe landbouwstructuren. Het deel gebied voor milieubelastende nijverheid werd niet opgenomen in het sectoraal BPA zonevreemde bedrijven. Gezien de ligging nabij het centrum en de wens om de Kerkstraat een meer residentieel karakter te geven, is een omvorming tot woongebied van dit restperceel een logische optie.

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2002 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H. (vanaf punt 7), Vanassche,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere, Desmet, Opbrouck,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Moderniseren openbaar verlichtingsnet

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 4), Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 5), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 MAART 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 1), Beyaert, Pinoie, Vandenbussche (afw. pt. 21), Callewaert (afw. pt 21);

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000 Aanwezig : Decavele Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Callewaert Burgemeester-voorzitter; Schepenen, Verhelst, Top, Dejonckere, Desmet, Deprez,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 8), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Activiteitenkorrels

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Waterlopen. Oeverherinrichting Noord-Ede, aanleg van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 28 Onderwerp Nutsvoorzieningn. Eandis. Uitvoering masterplan Sas

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. Riolerings- en bestratingswerken Michel

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Callewaert Burgemeester-voorzitter wnd; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere (tot en met punt

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Private verkaveling. Kop van 't Sas. Goedkeuring wegentracé.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 21 APRIL 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano (vanaf pt 12), Dejonckere,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gebouwen. Gemeentelijk sportcentrum. Renovatie zwembad.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

RESULTAAT verschil

RESULTAAT verschil Persnota GR 26/05/2014 1. Goedkeuren jaarrekening 2013 van intercommunale Gaselwest. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de jaarrekening 2013 van Gaselwest goed te keuren. De resultatenrekening per 31 december

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Motie betreffende het behoud van het vredegerecht

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015. RAADZAAL 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 26 FEBRUARI 2015 RAADZAAL 19u30 1. BIJDRAGE STAD NIEUWPOORT AAN DE POLITIEZONE Aan de raad wordt gevraagd het bedrag van 2.638.239 als bijdrage van de stad Nieuwpoort

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opmaak gemeentelijk

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2001 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2001 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2001 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H., Vanassche

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 SEPTEMBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche (tot en met pt 32), Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst technische dienst Volgnummer dossier 10 Onderwerp Begraafplaatsen. Uitbreiding en herinrichting

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 10.10.2011 Aanwezig : MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx W. Bouwen L.,Vosters B. en Hermans

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 JULI 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 JULI 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 JULI 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie