ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H., Detavernier, Pattyn R., Libert (vanaf punt 24), Coudron, Deprez R., Top, Six (vanaf punt 24), Pattyn F., Vandenborre, Kindt, Vandekerckhove, Van Themsche (vanaf punt 16), Haezebrouck, Vandenabeele, Mestdagh Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Raadsleden Vanassche, Wanzeele, Demyttenaere, Deblock. De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Steenbrugstraat (verkavelaar OCMW Kortrijk). Goedkeuren bestek en raming ( EUR ten laste van de verkavelaar) en toelating tot uitvoering van de werken. 2. Plaatsen openbare verlichtingspaal op het kruispunt Nieuwenhovestraat/ Oostrozebeeksestraat te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (6 088,13 EUR + BTW) en gunningswijze. 3. Plaatsen openbare verlichtingspaal in de Vierschaar te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (1 876,91 EUR + BTW) en gunningswijze. 4. Verplaatsen openbare verlichtingspaal ter hoogte van de Begonialaan 38. Goedkeuren bestek, raming (1 043,75 EUR + BTW) en gunningswijze. 5. Groot onderhoud rioleringen 2005: 4. Relining in de Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark). Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 6. Groot onderhoud rioleringen 2005: 5. Relining in de Groeningestraat (Kortrijksesteenweg Elfde Julistraat). Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze.

2 7. Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Vanhoenacker. Kennisname beslissing tot opmaak, kennisname van de aanstelling van de intercommunale Leiedal als stedenbouwkundig ontwerper in functie van diens exclusiviteitscontract en goedkeuren contractuele voorwaarden en raming (3 456,99 EUR waarop geen BTW verschuldigd). 8. Kosteloze overdracht wegens openbaar nut van grond (voet- en fietsverbinding) in de Gulden-Sporenstraat door dhr. Martens aan de Stad Harelbeke. 9. Verkoop van grond gelegen op de hoek van de Toekomst- en Burgemeester Brabantstraat aan de sociale bouwmaatschappij CV Mijn Huis. 10. Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat. Goedkeuren aanvullende werken (meerprijs ingevolge de verhoging van de staalprijzen en gietijzer), raming (7 007,13 EUR + BTW) en gunningswijze. 11. Herinrichten doortocht Harelbeke/Gewestweg N43: fase 1. Goedkeuren aangepast bestek, aangepaste raming ( ,10 EUR incl. BTW waarvan ,72 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest, ,09 EUR ten laste van de Stad en ,30 EUR financieringsfonds voor schuldafbouw eenmalige investeringsuitgaven (FFEU). 12. Hervaststellen van het subsidiereglement voor het aanwenden van alternatieve energievormen. 13. Toelagen socio-culturele verenigingen Renovatie CC het Spoor - vernieuwen elektriciteit foyer CC. Goedkeuren aanvullende werken, raming (4 647,35 EUR + BTW) en gunningswijze. 15. Renovatie CC het Spoor lot bevloering. Goedkeuren aanvullende werken, raming (3 449,37 EUR + BTW) en gunningswijze 16. Renovatie CC het Spoor. Leveren en plaatsen van een balie met toebehoren in het CC het Spoor. Goedkeuren bestek, raming (5 900 EUR + BTW) en gunningswijze. 17. Stedelijke openbare bibliotheek. Samenwerkingsovereenkomst tussen het provinciebestuur en de openbare bibliotheek voor de coördinatie van het interbibliothecair leenverkeer tussen de West-Vlaamse openbare bibliotheken. 18. Vernieuwen van de informatica in de stedelijke openbare bibliotheek. Goedkeuren bestek, raming (12 018,36 EUR + BTW) en gunningswijze. 19. Aankoop van didactisch materiaal voor de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Goedkeuren bestek, raming (4 519,90 EUR + BTW) en gunningswijze. 20. Oprichting VZW 'Harelbeekse initiatieven voor sociale economie'. Goedkeuring statuten. 21. Opheffing stedelijk reglement mantelzorg. 22. Leveren en plaatsen van een toegangspoort aan het gebouw van de stedelijke welzijnsdienst. Goedkeuren bestek, raming (3 000 EUR + BTW) en gunningswijze.

3 23. Aanvraag eerste voorlopig twaalfde Gemeentelijk retributie-, tarief- en gebruiksreglement. Wijziging. 25. OCMW - budgetwijziging nr Kennisname. 26. OCMW - budget Kennisname. 27. Kerkfabriek St.-Salvator. Verlenen advies eindrekening penningmeester. 28. Politiezone Deerlijk Harelbeke. Vaststelling van de dotatie ten laste van de stadsbegroting op zicht van de begroting 2006 van de politiezone. 29. Stad Harelbeke t. Belgische Staat. Laattijdige doorstorting van de gemeentelijke aanvullende belasting op de personenbelasting door de Belgische Staat. Machtiging tot het instellen van hoger beroep. 30. Stad Harelbeke t. WVEM. Machtiging tot het instellen van hoger beroep. 31. Plaatsing van GSM-antennes en aanhorigheden op en nabij een nieuwe paal van de verlichtingsinstallatie van het Forestiersstadion. Goedkeuren contractuele voorwaarden concessieovereenkomst af te sluiten met de NV Belgacom Mobile. 32. Gemeentepersoneel. Toekenning eindejaarstoelage Stedelijke brandweer. Geactualiseerd en aangevuld rampenplan Harelbeke. Goedkeuring 34. Aankoop van notebooks, monitors en projectors voor de administratieve diensten van het stadhuis. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 35. Vragenkwartiertje. Geheime zitting 36. Stedelijk basisonderwijs. Aanstelling tijdelijke kleuteronderwijzeressen en tijdelijke onderwijzeres. 37. Stedelijk basisonderwijs. Benoeming deeltijdse kinderverzorgster in vast verband. 38. Stedelijk basisonderwijs. Aanstelling van een tijdelijke deeltijdse leerkracht voor onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers. 39. Stedelijk basisonderwijs. Verlof wegens opdracht. Wijziging statuut. 40. Stedelijk basisonderwijs. Toekennen ouderschapsverlof. 41. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tijdelijke aanstellingen a.i. ter vervanging leerkracht dans. 42. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tijdelijke aanstellingen a.i. ter vervanging leerkracht woord.

4 43. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Aanstelling tijdelijke studiemeester in extra toegekend uur. 44. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Aanstellen interimaire leerkrachten. 45. Wijziging samenstelling Raad van Bestuur van de stedelijke jeugdinfrastructuur. 46. Gemeentepersoneel. Benoeming industrieel ingenieur-preventieadviseur in vast verband. 47. Oprichting vzw 'Harelbeekse initiatieven voor sociale economie'. Aanduiding vertegenwoordigers. Openbare zitting *** 1. Uitbreiding waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Steenbrugstraat (verkavelaar OCMW Kortrijk). Goedkeuren bestek en raming ( EUR ten laste van de verkavelaar) en toelating tot uitvoering van de werken. Overwegende dat naar aanleiding van de goedkeuring van de verkaveling Steenbrugstraat van verkavelaar, het OCMW Kortrijk, het waterleidingsnet uitgebreid wordt ; Gelet op het ontwerp met raming inzake voormelde uitbreiding dd. 5 oktober 2005 ten bedrage van ,00 EUR, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk; Overwegende dat de aanpassingswerken niet ten laste kunnen gelegd worden van de stad ; Overwegende dat de kostprijs van vermelde werken - gelet op de verkavelingsvergunning dd. 13 mei zal gefinancierd worden door de verkavelaar, het OCMW Kortrijk, gevestigd Budastraat 27 te 8500 Kortrijk ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringskosten voor het uitbreiden van het waterleidingsnet ten behoeve van de private verkaveling Steenbrugstraat aldaar worden geraamd op ,00 EUR. De kosten vallen ten laste van de verkavelaar. Toelating wordt verleend tot uitvoering van de bedoelde werken. Artikel 2.

5 De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en het OCMW Kortrijk zullen van de beslissing, voorwerp van onderhavige beraadslaging, in kennis worden gesteld. 2. Plaatsen openbare verlichtingspaal op het kruispunt Nieuwenhovestraat/Oostrozebeeksestraat te Hulste. Goedkeuren bestek, raming (6 088,13 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat op het kruispunt Nieuwenhovestraat/Oostrozebekestraat te Hulste er geen openbare verlichting aanwezig is waardoor het daar zeer donker is ; Overwegende dat de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij voorstelt om het net ondergronds te brengen te plaatsen tot aan het kruispunt en daar een rechte conische metalen paal met VZ-Sox armaturen en lagedruknatriumlamp 36 Watt te plaatsen ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en teledistributiemaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kosten voor het plaatsen van een openbare verlichtingspaal op het kruispunt Nieuwenhovestraat/Oostrozebekestraat door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij geraamd worden op 6088,13 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het KB van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het KB van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 en 234 ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het plaatsen van een openbare verlichtingspaal op het kruispunt Nieuwenhovestraat/Oostrozebekestraat te Hulste geraamd wordt op 6088,13 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ;

6 Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting Artikel 4. De uitgave waartoe het plaatsen van een openbare verlichtingspaal op het kruispunt Nieuwenhovestraat/Oostrozebekestraat te Hulste aanleiding geeft, wordt gefinancierd op de wijze zoals opgenomen in deze begroting. 3. Plaatsen openbare verlichtingspaal in de Vierschaar te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (1 876,91 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat naar aanleiding van de uitvoering van de omgevingswerken in de Vierschaar te Harelbeke het park in deze wijk heraangelegd wordt ; Overwegende dat in het park momenteel geen openbare verlichting voorzien is ; Overwegende dat de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij voorstelt om een rechte conische metalen paal met lichtpunthoogte 4 meter en armatuur Alura te plaatsen ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en teledistributiemaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kosten voor het plaatsen van een openbare verlichtingspaal in de Vierschaar te Harelbeke door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij geraamd worden op 1876,91 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het KB van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het KB van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 en 234 ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

7 Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het plaatsen van een openbare verlichtingspaal in de Vierschaar te Harelbeke geraamd wordt op 1876,91 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting Artikel 4. De uitgave waartoe het plaatsen van een openbare verlichtingspaal in de Vierschaar te Harelbeke aanleiding geeft, wordt gefinancierd op de wijze zoals opgenomen in deze begroting. 4. Verplaatsen openbare verlichtingspaal ter hoogte van de Begonialaan 38. Goedkeuren bestek, raming (1 043,75 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat de openbare verlichtingspaal in de Begonialaan 38 te Hulste sterk verouderd is en dringend aan vervanging toe is ; Overwegende dat de paal 2 meter verplaatst wordt gezien ze momenteel juist ter hoogte van de voordeur staat ; Overwegende dat de verplaatsingskosten ten laste van de eigenaar vallen ; Overwegende dat de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij voorstelt om een rechte metalen paal te plaatsen met lichtpunthoogte 4 meter en armatuur K-lux 70 Watt ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en teledistributiemaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kosten voor de nieuwe openbare verlichtingspaal ter hoogte van de Begonialaan 38 door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij geraamd worden op 1043,75 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen en zijn ten laste van de stad ; Overwegende dat de kosten voor het verplaatsen van de openbare verlichtingspaal 386,02 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen bedragen en ten laste vallen van de eigenaar van de woning die de verplaatsing vraagt ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het KB van 8 januari 1996 aangepast bij artikel 2 van het KB van 20 juli 2000 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ;

8 Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lasten de stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningwijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 en 234 ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het verplaatsen van een openbare verlichtingspaal ter hoogte van de Begonialaan 38 geraamd wordt op 1043,75 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ten laste van de stad ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting Artikel 4. De uitgave waartoe het verplaatsen van een openbare verlichtingspaal ter hoogte van de Begonialaan 38 aanleiding geeft, wordt gefinancierd op de wijze zoals opgenomen in deze begroting. 5. Groot onderhoud rioleringen 2005: 4. Relining in de Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark). Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat aansluitend aan ernstige verzakkingen in de rijweg in de Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark) een cameraonderzoek uitgevoerd werd ; Overwegende dat hieruit bleek dat de riolering in een slechte toestand verkeerde ; Gezien enkele buizen ingestort waren die onmiddellijk hersteld werden door een aannemer ;

9 Gezien enkele buizen er minder erg aan toe waren en die nog gered kunnen worden door een relining ; Overwegende dat dringend herstel nodig is ; Overwegende dat de Technische Dienst voorstelt een relining uit te voeren op dit gedeelte van de riolering ; Gezien dit betekent dat een kunststofbuis in de buis aangebracht wordt waardoor er geen lekken meer in de openbare riolering kunnen optreden ; Overwegende dat deze nieuwe kunststofbuis bovendien voldoende eigen sterkte bezit om alle drukkrachten van de oude buis over te nemen ; Gezien bij het bepalen van de dikte van deze kunststofbinnenleiding uitgegaan wordt van een probleemloze levensduur van 50 jaar ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat volgens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,00 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,00 EUR blijft, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ; Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, - termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 4. Relining in de Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark)" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden met een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ;

10 Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,00 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen betreffende "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 4. Relining in Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark)" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 4. Relining in Brouwerijstraat (Stasegemdorp voetweg Brouwerspark)" aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 6. Groot onderhoud rioleringen 2005: 5. Relining in de Groeningestraat (Kortrijksesteenweg Elfde Julistraat). Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat aansluitend aan ernstige verzakkingen in het voetpad in de Groeningestraat (Kortrijksesteenweg 11 e Julistraat) een cameraonderzoek uitgevoerd werd ; Overwegende dat hieruit bleek dat de riolering in een slechte toestand verkeerde ; Overwegende dat dringend herstel nodig is ; Overwegende dat de Technische Dienst voorstelt een relining uit te voeren op dit gedeelte van de riolering ; Gezien dit betekent dat een kunststofbuis in de buis aangebracht wordt waardoor er geen lekken meer in de openbare riolering kunnen optreden ; Overwegende dat deze nieuwe kunststofbuis bovendien voldoende eigen sterkte bezit om alle drukkrachten van de oude buis over te nemen ; Gezien bij het bepalen van de dikte van deze kunststofbinnenleiding uitgegaan wordt van een probleemloze levensduur van 50 jaar ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ;

11 Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,00 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is gezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,00 EUR blijft, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ; Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, - termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 5. Relining in de Groeningestraat (Kortrijksesteenweg 11 e Julistraat)" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden met een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,00 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen betreffende "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 5. Relining in Groeningestraat (Kortrijksesteenweg 11 e Julistraat)" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 :

12 De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Groot onderhoud rioleringen 2005 : 5. Relining in Groeningestraat (Kortrijksesteenweg 11 e Julistraat)" aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 7. Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Vanhoenacker. Kennisname beslissing tot opmaak, kennisname van de aanstelling van de intercommunale Leiedal als stedenbouwkundig ontwerper in functie van diens exclusiviteitscontract en goedkeuren contractuele voorwaarden en raming (3 456,99 EUR waarop geen BTW verschuldigd). Gelet op het besluit van de Bestendige Deputatie d.d. 26 mei 2005 houdende goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 7 juni 2005; Gelet op het decreet van 18 mei 1999, houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, inzonderheid de artikelen 37 al. 3, 38, 39, 48 t.e.m.53 en 187 laatste alinea; Overwegende dat ingevolge voormelde goedkeuring van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan er geen BPA's meer kunnen opgemaakt noch gewijzigd worden; dat derhalve dient overgegaan tot de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan overeenkomstig voormeld art. 187 laatste alinea; Gelet op de beslissing van de gemeenteraad d.d. 06 oktober 2003, houdende toekenning aan de Intercommunale Leiedal van exclusiviteiten voor bepaalde soorten opdrachten, en meer bepaald artikel 1 punt : gemeentelijke RUP s en BPA s; Overwegende dat deze exclusiviteiten door de Intercommunale Leiedal werden opgenomen in haar statuten op de Buitengewone Algemene Vergadering d.d. 28 oktober 2003; Gelet op de afsprakennota nr. u HAR d.d. 21 september 2005 opmaak van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Vanhoenacker in het kader van de exclusieve dienstverlening van Intercommunale Leiedal; Gelet op de beslissing van het college van burgemeester en schepenen d.d. 12 oktober 2005 tot aanstelling van de Intercommunale Leiedal als ontwerper in functie van diens voormeld exclusiviteitscontract; Overwegende dat de stad de uitgave tot dewelke de overeenkomst aanleiding geeft, zal financieren op de wijze zoals bepaald zal worden op de buitengewone begroting van het dienstjaar 2005; Gelet op het verslag van de zitting Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d.27 september 2005, waarbij de opmaak van het RUP Vanhoenacker gunstig geadviseerd wordt; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen.

13 BESLUIT: Art. 1.: Neemt kennis van de principiële beslissing tot opmaak van het RUP "Vanhoenacker. Art. 2.: Neemt kennis van de aanstelling van de Intercommunale Leiedal, President Kennedypark 10 te 8500 Kortrijk, aan als stedenbouwkundig ontwerper belast met de opmaak van het RUP "Vanhoenacker in functie van diens exclusiviteitscontract. Art. 3.: Keurt de contractuele voorwaarden en de raming (3.456,99 EUR waarop geen BTW verschuldigd) goed met betrekking tot de opmaak van het RUP " Vanhoenacker ". Art. 4.: De uitgave waartoe huidige opdracht aanleiding heeft, is voorzien onder artikel 930/733/60 van de buitengewone begroting van het dienstjaar 2005 en wordt gefinancierd op de aldaar voorziene wijze. 8. Kosteloze overdracht wegens openbaar nut van grond (voet- en fietsverbinding) in de Gulden-Sporenstraat door dhr. Martens aan de Stad Harelbeke. Gelet op de éénzijdige belofte waarbij de heer Martens uit de Gulden Sporenstraat 104 te Harelbeke, er zich ten opzichte van de stad Harelbeke toe verbindt volgend onroerend goed, kosteloos en wegens openbaar nut, aan de stad over te dragen : STAD HARELBEKE - 1ste afdeling Gulden Sporenstraat Grond (deel voetverbinding) bekend ten kadaster sectie A, perceelnummer ex 1260F2, groot volgens gedane meting één are vierenvijftig centiaren (1a 54ca); Gezien het op heden voorgelegde ontwerp van akte van overdracht van onroerend goed; Gezien het metingsplan opgesteld op 27 november 2004 door de heer P. Hautekiet, landmeter te Harelbeke, waaruit blijkt dat het vooromschreven goed, zijnde lot 6 voormelde oppervlakte heeft; Gezien de uittreksels uit het kadastraal plan en de kadastrale legger; Gezien het bekomen hypothecair getuigschrift nopens het door de stad te verwerven goed; Overwegende dat uit de voorliggende stukken blijkt dat de heer Martens eigenaar is van het vooromschreven goed; Gelet op de terzake door het College van Burgemeester en Schepenen afgeleverde verkavelingvergunning nr. 03/02 van 20 augustus 2003; Gelet op artikel 6 van de verkavelingsvergunning dat bepaalt dat het stuk openbaar wandel- en fietspad kosteloos en onbelast aan de stad dient te worden overgedragen ter inlijving in het openbaar domein;

14 Gelet op het bodemattest afgeleverd door OVAM op 3 oktober 2005 dat voor het bedoelde goed volgende formule vermeldt : voor dit kadastrale perceel zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij OVAM; Dat uit dit attest en uit de beschikbare informatie bij de technische dienst blijkt dat het hier geen verontreinigde grond betreft; Dat er geen verder gevolg dient gegeven aan dit attest; Overwegende derhalve de noodzaak tot verwerving over te gaan; Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de decreten en uitvoeringsbesluiten houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening; Gelet op de Gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1 : Goedkeuring wordt verleend om het onroerend goed, voorwerp van onderhavige beraadslaging, ten openbare nutte en tegen de in ontwerp van akte aangegeven voorwaarden kosteloos te verwerven; Artikel 2 : De heer Burgemeester en de heer Stadssecretaris worden volmacht verleend om de akte, op heden in ontwerp voorgelegd, namens de stad Harelbeke te ondertekenen; Artikel 3 : Het schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 9. Verkoop van grond gelegen op de hoek van de Toekomst- en Burgemeester Brabantstraat aan de sociale bouwmaatschappij CV Mijn Huis. Overwegende dat de Sociale Bouwmaatschappij Mijn Huis (Marktstraat 80 te Harelbeke) een kleinschalig nieuwbouwproject wenst te realiseren op de braakliggende grond, gelegen hoek Toekomst- en B. Brabantstraat; Overwegende dat dit geplande project zich deels zal situeren op stadsgrond nl. de perceelnummers 350S, 340/02/D en 342/G (1 ste afdeling, sectie A) en deels op door Mijn Huis verworven (of nog te verwerven) grond; Overwegende dat bedoelde te verkopen stadsgronden uitgetekend zijn op het opmetingsplan d.d. 19 april 1994 van landmeter Hautekiet als loten 1,2,3,4,6,7,9 en 10 met een totale gemeten oppervlakte van 365,1 m²;

15 Overwegende dat bedoelde grond initieel door de stad werd aangekocht vanuit de wens/noodzaak om deze wijk te renoveren (cfr. deeloperatie nr. 2 van herwaarderingsgebied het Ooste ) zodat het nu door Mijn Huis daar geplande kleinschalig nieuwbouw-project perfect aansluit bij deze herwaarderingsgedachte; Dat het nu aangewezen is bedoelde grond onderhands te verkopen aan de bouwmaatschappij omdat dit noodzakelijk is om het geplande woonproject te kunnen realiseren; Overwegende dat deze stadsgrond er thans troosteloos (nl. niet aangelegd pleintje) bij ligt zodat de verkoop voor het omschreven woonproject een duidelijke opwaardering van de wijk zal betekenen; Dat de geplande onderhandse verkoop bijgevolg verantwoord is wegens het globale gemeentelijk belang de goede ruimtelijke ordening en sociale motieven; Gelet op het schattingsverslag van het Comité tot Aankoop van Kortrijk opgemaakt op 18 juni 2004; Gelet op de ontwerpakte van aankoop opgesteld door het Aankoopcomité van Kortrjk; Gelet op de vraag van Mijn Huis en dus ook haar impliciete goedkeuring gesteld in de brief van 13 augustus 2004 om de eerder afgesproken prijs van euro te hanteren; Van oordeel zijnde dat de stad Harelbeke - aangezien de bedongen prijs in overeenstemming is met het schattingsverslag bij deze verkoop geen financieel verlies zal lijden; Dat voor deze verkoop van stadsgrond de geëigende publiciteit aldus werd gevoerd : - aanplakking ter plaatse en aan het stadhuis van 29 sept. tot 17 oktober 2005; - publicatie in de infokrant van 6 oktober 2005; Gelet op het proces-verbaal van sluiten waaruit blijkt dat er tijdens de duur van het openbaar onderzoek geen bezwaren werden ingediend; Gelet op de door de instrumenterende ambtenaar in de akte vermelde bodemattesten d.d. acht juli tweeduizend en vijf waaruit blijkt dat het hier geen verontreinigde gronden betreft; Gezien de overige stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting, Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1.: De Gemeenteraad neemt akte van het feit dat bij het sluiten van het openbaar onderzoek er geen bezwaren werden ingediend;

16 Artikel 2.: De Gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan de onderhandse verkoop van 365,1 m² grond gelegen hoek Toekomst- en B. Brabantstraat aan Sociale Bouwmaatschappij Mijn Huis, Marktstraat 80 te Harelbeke tegen de voorwaarden én de prijs (in overeenstemming met het schattingsverslag) van de ontwerpaankoopakte; Artikel 3.: Het Comité wordt volmacht verleend om de authentieke akte voor vooromschreven verkoop te verlijden. De hypotheekbewaarder wordt ontslagen van ambtshalve inschrijving te nemen bij de overschrijving van de akte; Artikel 4.: Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 10. Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat. Goedkeuren aanvullende werken (meerprijs ingevolge de verhoging van de staalprijzen en gietijzer), raming (7 007,13 EUR + BTW) en gunningswijze. Gezien de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen van 19 maart 2003 houdende gunning van de opdracht tot uitvoering van de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,77 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Overwegende dat aannemer NV Stadsbader-Flamand, hoger genoemd, bij aangetekend schrijven dd. 22 april 2004, referte /ND/TD, bevel werd gegeven met de uitvoering van de werken aanvang te nemen op 15 mei 2003 ; Gezien de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen van 23 december 2003 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 1 betreffende de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,00 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen van 23 december 2003 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 2 betreffende de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,28 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen van 23 december 2003 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 3 betreffende de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,24 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen van 20 juli 2004 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 4 betreffende de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader- Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van 4.189,74 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de beraadslaging van de Gemeenteraad van 06 september 2004 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 5 betreffende de werken Heraanleg

17 Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,72 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de beraadslaging van de Gemeenteraad van 21 maart 2005 houdende goedkeuring en gunning van verrekening nr. 6 betreffende de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke voor de som van ,71 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Overwegende dat de noodzakelijkheid is gebleken een meerprijs aan te rekenen als gevolg van een verhoging van de staalprijzen en gietijzer ; Gezien de terzake door aannemer NV Stadsbader-Flamand, hoger genoemd, ingediende offerte (vervat in verrekening nr. 7) ten bedrage van globaal 7.007,13 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gezien de nota (horende bij verrekening nr. 7) waarbij de ontwerper der werken, Studiebureau NV Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende, de aangerekende meerprijs verantwoordt en gunstig advies verstrekt nopens de terzake door de aannemer ingediende offerte ; Van oordeel zijnde dat de aanvullende werken (verrekening nr. 7) voorwerp van onderhavige beraadslaging, verantwoord zijn en niet zullen schaden aan het geheel van de uit te voeren werken ; Overwegende dat de kostprijs van de werken als gevolg van de aanvullende werken (verrekening nr. 1 tem 7) wordt verhoogd met een bedrag dat groter is dan 10 % ( ,82 > ,84) van de aanbestedingssom ; Overwegende dat de Gemeenteraad cfr. artikel 236 van de Nieuwe Gemeentewet dienvolgens bevoegd is goedkeuring te verlenen aan de meerwerken, voorwerp van onderhavige beraadslaging ; Overwegende dat de meerprijs (verrekening nr. 7) voorwerp van onderhavige beraadslaging, onvermijdelijk vervlochten zijn met de reeds aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, voornoemd, gegunde werken ; Overwegende dat het dienvolgens niet mogelijk is meerdere aannemers te raadplegen ; Overwegende derhalve dat artikel a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten van aanneming van werken, leveringen en diensten, dient toegepast en de werken slechts kunnen worden toevertrouwd aan de NV Stadsbader-Flamand, voornoemd ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen ;

18 BESLUIT : Artikel 1 : Goedkeuring wordt verleend aan de inzake de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat voorgestelde aanvullende werken (verrekening nr. 7) en aanleiding gevende tot een meerprijs van 7.007,13 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2 : De opdracht tot uitvoering van de aanvullende werken, voorwerp van de op heden voorgelegde verrekening nr. 7, namelijk : - meerprijs als gevolg van een verhoging van de staalprijzen en gietijzer wordt voorgesteld bij toepassing van artikel a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, te gunnen aan aannemer NV Stadsbader-Flamand, gevestigd Kanaalstraat 1 te 8530 Harelbeke, voor de som van 7.007,13 Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 3 : De onder artikel 1 van onderhavige beraadslaging vermelde prijs is vatbaar voor toepassing van de herzieningsbepalingen, voorzien bij het bijzonder lastenboekbestek dat de werken Heraanleg Stationsplein en Stationsstraat beheerst ; Artikel 4 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2005 en zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting Herinrichten doortocht Harelbeke/Gewestweg N43: fase 1. Goedkeuren aangepast bestek, aangepaste raming ( ,10 EUR incl. BTW waarvan ,72 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest, ,09 EUR ten laste van de Stad en ,30 EUR financieringsfonds voor schuldafbouw eenmalige investeringsuitgaven (FFEU). Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad in zitting van 21 november 2005 waarbij het bestek, de raming ( ,53 EUR incl. BTW waarvan ,17 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest en ,82 EUR lastens de Stad) en de gunningswijze betreffende Herinrichten doortocht Harelbeke / Gewestweg N43 : Fase 1 goedgekeurd werd ; Overwegende dat door de erkenning van het kruispunt N43 met Pevernagestraat / Schipstraat als een gevaarlijk punt de heraanleg van dit kruispunt ifv een verbeterde verkeersveiligheid ten laste van de budgetten voor gevaarlijke punten (FFEU = FinancieringsFonds voor schuldafbouw Eenmalige investeringsuitgaven) komt ; Gezien dit een vermindering betekende van de kostenaandelen van het Vlaamse Gewest en van de Stad ; Overwegende dat hierdoor het voor het Vlaamse Gewest mogelijk werd om de aansluiting van de Marktstraat op de rotonde aan de Schipstraat iets uitgebreider te laten realiseren ; Gezien dit de beperkte aanpassing van het bestek en de beperkte toename van de totale raming van fase 1 verklaart ;

19 Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op artikel 117 van de nieuwe gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Goedkeuring wordt verleend aan het aangepaste bestek en de aangepaste raming ( ,10 EUR incl. BTW waarvan ,72 EUR lastens het Vlaamse Gewest, ,09 EUR lastens de Stad en ,30 EUR lastens FFEU) betreffende Herinrichten doortocht Harelbeke / Gewestweg N43 : Fase 1 ; Artikel 2 : De uitgave waartoe de aanpassing van het bestek en de aanpassing van de raming zoals vermeld in artikel 1 aanleiding geeft te bestrijden op de wijze zoals bepaald bij de buitengewone begroting Hervaststellen van het subsidiereglement voor het aanwenden van alternatieve energievormen. Overwegende dat het leefmilieu moet beschermd worden tegen de vervuiling tengevolge van de energetische bedrijvigheid vooral vanuit de fossiele brandstoffen en de kernenergie; Overwegende dat er moet gewaakt worden om een evenwichtige energiebalans na te streven met name door vermindering van vooral het aandeel van aardolie en door diversifiëring van de verschillende vectoren en de oorsprong van onze energiebevoorrading; Overwegende dat de niet-hernieuwbare grondstoffen moeten beschermd worden tegen onvoorkomelijke uitputting van de voorraden; Overwegende dat het gebruik van alternatieve, milieuvriendelijke energiebronnen kan bijdragen tot een duurzaam energiegebruik; Overwegende dat de aanwending van zonnewarmte als alternatieve energiebron nog geen brede toepassing vindt, onder meer door het feit de kostprijs per eenheid nog te hoog ligt; Overwegende dat de stad kan bijdragen door de aanwending van ecologische energievormen aan te moedigen door het toekennen van een betoelaging; Gelet op de Gemeenteraadsbeslissing van 15 juni 1998 waarin de betoelaging voor het aanwenden van alternatieve energievormen werd vastgelegd; Overwegende dat het huidige reglement een aantal nieuwe alternatieveenergievormen uitsluit, o.a. het gebruik van warmtepompen; Dat de betoelaging van 250 euro onvoldoende is om onze inwoners te doen kiezen voor een alternatief systeem; Dat het basisreglement bijgevolg dient aangepast te worden;

20 Overwegende dat artikels 1 tot en met 7 van het besluit van de Gemeenteraad van betreffende het vaststellen van het reglement voor de betoelaging voor de aanwending van alternatieve energievormen bijgevolg volledig dienen vervangen te worden door de artikels 1 tot en met 8 van het huidig voorliggende besluit van de Gemeenteraad; Overwegende dat de nodige kredieten voorzien zijn op artikel 879/ van de jaarlijkse begrotingen; Overwegende dat de milieuraad in de algemene vergadering van 8 december 2005 gunstig advies verleende. Gelet op de bepalingen van de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid art. 117, 119 en 112; Op voorstel van het college van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 21 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT Het besluit van de Gemeenteraad van betreffende het vaststellen van het reglement voor de betoelaging voor de aanwending van alternatieve energievormen wordt vervangen door onderstaand besluit: Artikel 1: onder dit reglement wordt verstaan: Installatie: deze die uitsluitend betrekking heeft op de opwekking en aanwending van alternatieve energievormen. Aanwending: het normaal en persoonlijk gebruik van de installatie gedurende een opeenvolgende periode van tenminste 5 jaar na het verlenen van de betoelaging. Alternatieve energievormen die in aanmerking voor betoelaging: Zonne-energie: zowel de thermische omzetting van zonne-energie in warm water of warme lucht, als de omzetting van zonne-energie in de rechtstreekse productie van elektriciteit. Zonneboilers: een actief thermisch zonne-energiesysteem voor o.a. het opwarmen van sanitair water en/of ruimteverwarming. Fotovoltaïsche zonnepanelen: panelen bestaande uit zonnecellen dewelke zorgen voor de directe omzetting van zonlicht in elektriciteit. Warmtepompen: elektrisch aangedreven apparaat dat de in de natuur aanwezige warmte kan benutten om o.a. gebouwen te verwarmen. Windenergie: omzetting van wind in de rechtstreekse productie van mechanische kracht of elektriciteit. Biomassa-energie: de productie van energie door de aanwending van biomassa en/of van afval afgeleide brandstoffen. Artikel 2: Toepassingsgebied Enkel de plaatsing van een installatie, geïnstalleerd na , in vergunde woningen op het grondgebied van Harelbeke komt in aanmerking voor een betoelaging. Artikel 3: Installatievoorwaarden en toelagen

21 1. Zonneboilers 1 Installatievoorwaarden: De collector dient een minimumoppervlakte te hebben van 1m². De boiler dient een minimuminhoud te hebben van 40 liter. (Vuistregel: per m² collector dient er minstens 40 liter boilerinhoud voorzien te worden.) 2 De premie bedraagt: 250 euro. 2. Fotovoltaïsche zonnepanelen 1 Installatievoorwaarden: Oriëntatie van de zonnepanelen: tussen zuidoost en zuidwest. Hellingshoek: tussen 20 en De premie bedraagt: 500 euro. 3. Warmtepompen 1 Installatievoorwaarden: De warmtepomp kan zowel voor ruimteverwarming als voor het verwarmen van sanitair water dienen, maar koeling (of gecombineerde koeling en verwarming) op basis van warmtepompen komt niet in aanmerking voor een premie. Warmtepompen met een vermogen hoger dan 10 kva komen niet in aanmerking voor een premie. De globale prestatiecoëfficiënt dient hoger of gelijk aan 3 te zijn. (Prestatiecoëfficiënt = geleverde energie / gebruikte elektrische energie.) De installatie mag geen hinder veroorzaken voor de omwonenden en het leefmilieu. 2 Indien het gaat om: Geothermische warmtepomp (aardwarmte): bedraagt de premie 500 euro. Grondwater-warmtepomp: bedraagt de premie 250 euro. Lucht-warmtepomp: bedraagt de premie 200 euro. 4. Windenergie 1 Voor de omzetting van windenergie in de rechtstreekse productie van mechanische kracht of elektriciteit voor de energieproductie van een particuliere woning wordt een toelage toegekend van 500 euro. 2 Deze installatie mag geen hinder veroorzaken voor de omwonenden en het leefmilieu. 3 Bij de aanvraag dient echter voldoende informatie in bijlage gevoegd te worden om de milieuvriendelijkheid van het project te kunnen evalueren. 5. Biomassa-energie 1 Voor de productie van energie door aanwending van biomassa en/of van afval afgeleide brandstoffen voor de energieproductie van een particuliere woning wordt een toelage toegekend van 250 euro.

22 2 Deze installatie mag geen hinder veroorzaken voor de omwonenden en het leefmilieu. 3 Bij de aanvraag dient echter voldoende informatie in bijlage gevoegd te worden om de milieuvriendelijkheid van het project te kunnen evalueren. Artikel 4: Aanvraagprocedure Teneinde een stedelijke premie te bekomen dient volgende procedure in acht genomen te worden: 1 De installatie dient geplaatst te worden na en de aanvraag dient te gebeuren op het voorgeschreven aanvraagformulier binnen de 6 maanden na de plaatsing. 2 Het aanvraagformulier dient vergezeld te zijn van volgende bewijsstukken: Een plan van de woning met de aanduiding van het alternatief energiesysteem. Een kopie van de factuur van de leverancier van de installatie. Kopie van de verkregen bouwvergunning en/of milieuvergunning voor de aanleg en/of exploitatie van de installatie. Artikel 5: Controle 1 Vooraleer over te gaan tot de toekenning van de premie zal de stad er zich van vergewissen dat aan de toekenningsvoorwaarden is voldaan. Dit zal gebeuren door een plaatsbezoek door de stedelijke milieudienst. Indien er niet voldaan wordt aan de voorwaarde, zal de premie geweigerd worden. 2 De stad behoudt zich het recht om steeds door plaatsbezoek na te gaan of aan de bepalingen van dit reglement is voldaan. De aanvrager zal niets doen dat ertoe kan strekken deze controle te bemoeilijken of onmogelijk te maken. 3 Bij niet-naleving van de voorwaarden uit het reglement zal de stad het uitbetaalde bedrag vermeerderd met de wettelijke verwijlintresten ambtshalve terugvorderen. Artikel 6: Inwerkingtreding Dit besluit treedt in werking vanaf 21 december Artikel 7: Kredieten De nodige kredieten worden voorzien op artikel 879/ van de jaarlijkse begrotingen. Artikel 8: Bekendmaking 1 Deze beslissing zal bekendgemaakt worden conform art. 112 van de Nieuwe Gemeentewet. 2 Een afschrift van dit besluit wordt gestuurd naar de intercommunale elektriciteitsmaatschappij WVEM. 13. Toelagen socio-culturele verenigingen 2005.

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik (Gemeenteraadsbeslissing: 21.02.2011) Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Definities Voor toepassing in afdeling 1 gelden

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Artikel 1 - Omschrijving In het kader van een duurzaam energiebeleid wordt een lijke subsidie verleend voor de installatie van

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Artikel 1: In het subsidiereglement wordt verstaan onder: Bestaande woning: woning waarvoor een volledige en

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 5), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Activiteitenkorrels

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011

Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Reglement Renteloze lening jeugdlokalen Goedgekeurd op de gemeenteraad van 19 december 2011 Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 2430 Laakdal info@laakdal.be www.laakdal.be Jeugddienst Laakdal Kerkstraat 21

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers;

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers; De raad, Gelet op het gemeentelijk subsidiereglement duurzame energie vastgesteld op de gemeenteraad van 10 november 2009 en laatst gewijzigd op 30 augustus 2011; Overwegende dat het subsidiereglement

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

bestek nummer: blad nummer 1/5

bestek nummer: blad nummer 1/5 bestek nummer: 2011 021 01 blad nummer 1/5 OPDRACHTGEVER: OPDRACHT: WZC DE LINDE Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem UITBREIDEN BESTAAND WOON- EN ZORGCENTRUM Lindestraat 16, 9790 Wortegem-Petegem PERCEEL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 19 DECEMBER 1998. - Besluit van de Vlaamse regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van 1 juli 1997 tot uitvoering van het decreet van 19

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 22), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Dejonckere, Deprez

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Notaris Ines van Opstal

Notaris Ines van Opstal SW/BUR/SV Alle briefwisseling te richten aan Stad Antwerpen - / Stedenbouwkundige vergunningen, Jan Van Rijswijcklaan 162, 2020 Antwerpen Notaris Ines van Opstal Louisalei 60 2660 HOBOKEN uw bericht van

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven

Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Stedelijk reglement betreffende investeringssubsidies voor eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 september 2010 Gewijzigd in de gemeenteraad van 21 november

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw

Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw OFFERTEFORMULIER. Project : VTS-site Collegestraat en O.L.V. plein 9100 Sint-Niklaas Bijzonder bestek nr. : Perceel nr. : Bouwrijp maken en strippen van het gebouw Bouwheer INTERWAAS Lamstraat 113 9100

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2002 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 4), Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen

Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen Gemeentelijk reglement tot toekenning van een verbeteringspremie voor woningen TITEL I: DOEL Artikel 1 Om het woningenbestand in de gemeente Wielsbeke te verbeteren, wordt binnen de perken van het daartoe

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 15 SEPTEMBER 2005 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebestuur. Jaarverslag

Nadere informatie

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Artikel 1 Subsidiereglement Thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties, warmtepompen

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2003 Callewaert Burgemeester-voorzitter wnd; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere (tot en met punt

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie