ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 11 SEPTEMBER 2000 Aanwezig : Decavele Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Callewaert Burgemeester-voorzitter; Schepenen, Verhelst, Top, Dejonckere, Desmet, Deprez, Vanassche, Lelieur, Vandenbussche, Blouwe, Libert, Pattyn, Coppens, Daelman (aanwezig vanaf punt 7), Verheye, Van Damme, Wanzeele, Vandewalle, Coudron, Lootens, Windels, Schouttetens Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Schepen Detavernier, raadslid Opbrouck. De zitting begint om 19u30 Openbare zitting 1. Installatie opvolgend raadslid. DAGORDE GEMEENTERAAD 2. Vaststellen aangepaste rangorde gemeenteraadsleden. 3. Ondergronds brengen laagspanningsnet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Kapittelstraat. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW waarvan fr excl. BTW ten laste van de stad) en gunningwijze. 4. Vervangen openbare verlichting Lissebroek dringende werken. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningwijze. 5. Heraanleg voetweg Distelbosstraat Kuurnsestraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,-fr. excl. B.T.W.) en gunningswijze. 6. Regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46 nabij de Banmolens definitieve aanvaarding.

2 7. Aquafinwerken Collector Hazebeek Hulste projectnr & Collector RWZI Beveren-Leie Bavikhove projectnr : 1. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst met Aquafin. 2. Goedkeuren bijakte aan studiecontract d.d. 22 december 1997 tussen de stad en NV Lannoo-Snoeck (t.b.v. project ), raming ( ,- fr excl. BTW) en gunningwijze. 3. Goedkeuren studiecontract (t.b.v. project ), raming ( ,- fr excl. BTW) en gunningwijze. 8. Slopen van een woning in de Toekomststraat en creëren van een afsluitbare doorgang naar de speelplaats van de Centrumschool. Goedkeuren addendum aan het studiecontract dd. 17 augustus 1995, raming ( fr excl. BTW) en gunningwijze. 9. Beslissing tot het opsturen van een gemotiveerd voorstel tot het al dan niet geheel of gedeeltelijk behouden in het plannenregister van bijzondere plannen van aanleg, alsook de in uitvoering van deze bijzondere plannen van aanleg opgemaakte onteigeningsplannen, daterend van vóór het goedkeuringsbesluit van het gewestplan of die gelegen zijn in een gehele of gedeeltelijke herziening ervan. (Decreet van 26/04/2000 tot wijziging van het decreet van 18/05/1999 houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening). 10. Aansluiten van het Cultureel Centrum Het Spoor op het gebouwenbeheersysteem van de WVEM. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 11. Aankoop van een tapijtreiniger voor het Cultureel Centrum Het Spoor. Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze. 12. Aankoop van cd-rekken voor de Stedelijke Openbare Bibliotheek. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 13. Verbouwingswerken school Hulste. Goedkeuren verrekening, raming ( fr excl. BTW in meer en fr excl. BTW in min) en gunningwijze. 14. Aankoop van meubilair voor directiebureel en secretariaat basisschool Noord te Hulste. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 15. Aankoop van informatica voor directiebureel en secretariaat basisschool Noord te Hulste. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 16. Aankoop van projectieschermen en een projectortafel voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit (SAMW). Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 17. Aankoop van een betaalkaartsysteem voor de fotokopiemachine van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit (SAMW). Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze.

3 18. Aankoop van muziekinstrumenten voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit (SAMW). Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 19. Aankoop van meubilair voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord Peter Benoit (SAMW). Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze. 20. Stedelijke Akademie voor Beeldende Vorming (SABV) : stopzetting van de optie keramiek in de hogere graad. 21. Opname leningen investeringen Goedkeuren bestek, raming (leningen fr en intresten fr) en gunningswijze. 22. Aansluiten van het Politiecommissariaat op het gebouwenbeheersysteem van de WVEM. Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze. 23. Aankoop van stoelen voor de grote zaal van de brandweerkazerne. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 24. Aankoop van kunststoffen verkeersgeleiders i.f.v. de verkeersveiligheid. Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze. 25. Levering en plaatsing van 4 schuilhuisjes aan bushaltes voor reizigers VVM De Lijn. Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW waarvan fr lastens de stad) en gunningswijze. 26. Vaststellen presentiegelden naar aanleiding van de verkiezingen van 8 oktober Bekrachtiging politieverordening Burgemeester naar aanleiding van de verkiezingen van 8 oktober Vaststellen van een tijdelijk verkeersreglement ter gelegenheid van de jaarlijkse kermis Harelbeke-Zandberg op 23 en 24 september 2000 en de ermee gepaard gaande jogging op zaterdag 23 september 2000 en de wielerwedstrijd op zondag 24 september Politiepersoneel : openstellen betrekking inspecteur van politie. 30. Vragenkwartiertje. Geheime zitting 31. Stedelijk basisonderwijs : ontslag vastbenoemde leerkracht wegens aanstelling als vastbenoemd directeur in het katholiek basisonderwijs Harelbeke 32. Stedelijk basisonderwijs : ontslag tijdelijke leerkracht. 33. Stedelijk basisonderwijs : aanstelling tijdelijke leerkrachten.

4 34. Stedelijke Akademie voor Beeldende Vorming (SABV) : terbeschikkingstelling wegens persoonlijke aangelegenheden. 35. Stedelijke Akademie voor Beeldende Vorming (SABV) : terbeschikkingstelling leerkracht wegens ontstentenis van betrekking wegens stopzetten optie keramiek in de hogere graad. 36. Gemeentepersoneel : machtiging tot het uitoefenen van een nevenactiviteit. 37. Ontslag vastbenoemd Inspecteur van politie. 38. Politiepersoneel : bevordering naar hoofdinspecteur 1 ste klasse. Openbare zitting 1. Installatie opvolgend raadslid. Overwegende dat de heer Pierre Lano, werkend lid van de gemeenteraad van Harelbeke, bij brief van ontslag aanbood als gemeenteraadslid, ontslag waarvan akte werd genomen in gemeenteraadszitting van ; Overwegende dat betrokkene derhalve als raadslid dient vervangen door een opvolger behorend tot de lijst waarop hij werd verkozen en dit naar rang van deze opvolgers zoals vastgesteld in het PV van het hoofdbureau dd en correct bevonden door de Bestendige Deputatie op ; Overwegende dat Mevr. Christine Vandewalle (eerste opvolgster op genoemde lijst) op werd geïnstalleerd als werkend lid van de gemeenteraad in vervanging van Mevr. Jeanne Vandenborrre, effectief raadslid dat ontslag nam ; Overwegende dat de heer Frank Coudron (tweede opvolger op genoemde lijst) op werd geïnstalleerd als werkend lid van de gemeenteraad in vervanging van de Heer Pol Verschatse, effectief raadslid dat ontslag nam ; Gelet op de brief van waarbij de heer Chilo Vanlerberghe (derde opvolger op de lijst waarop de heer Pierre Lano werd verkozen) meldt in stadsdienst te zijn als leerkracht aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord ; Dat de heer Vanlerberghe zich in een geval van onverenigbaarheid wegens ambtsuitoefening bevindt en verklaart afstand te doen van zijn rechten als opvolger ; Overwegende dat de volgende in aanmerking komende opvolger Mevr. Mia Verfaillie Delanghe is, zijnde de vierde opvolger op de lijst waarop de heer Pierre Lano werd gekozen ; Dat deze echter bij brief van verklaart te verzaken aan haar mandaat ;

5 Overwegende dat de volgende in aanmerking komende opvolger de heer Henk Ottevaere is, zijnde de vijfde opvolger op de lijst waarop de heer Lano werd verkozen ; Dat deze echter eveneens bij brief van verklaart te verzaken aan zijn mandaat ; Overwegende dat de volgende in aanmerking komende opvolger de heer Albert Schouttetens is ; Dat diensvolgens overeenkomstig artikel 84 van de gemeentekieswet door de gemeenteraad dient overgegaan tot het onderzoek van de geloofsbrieven van de heer Albert Schouttetens ; Gehoord het verslag van de Heer Burgemeester betreffende het tot op heden ononderbroken voldoen aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden en het ontbreken van onverenigbaarheden in hoofde van de heer Albert Schouttetens voornoemd; Overwegende dat tot op heden de heer Albert Schouttetens geboren te Harelbeke op te Harelbeke, wonende te Harelbeke, Hazelaarsdreef 7 : - niet opgehouden heeft alle verkiesbaarheidsvereisten te vervullen opgenomen in artikel 65 lid 1 van de gemeentekieswet; - bij veroordeling niet beroofd werd van het recht tot verkiesbaarheid, noch uit het kiesrecht werd uitgesloten bij toepassing van artikel 6 van het kieswetboek, noch een nu nog durende schorsing van het kiesrecht opliep bij toepassing van artikel 7 van hetzelfde kieswetboek; - niet door toepassing van de besluitwet van en van de wetten van en betreffende de epuratie inzake burgertrouw van het recht op verkiesbaarheid is vervallen; - in de loop van de laatste twaalf jaar, zelfs met uitstel, niet veroordeeld werd wegens een van de misdrijven omschreven in de artikelen 240, 241, 243 en 245 tot 248 van het strafwetboek en gepleegd in de uitoefening van een gemeenteambt; Overwegende dat de heer Albert Schouttetens zich niet bevindt in een der gevallen van onverenigbaarheid wegens ambtsbekleding of verwantschap, voorzien door de artikelen 71, 73, 74 en 75 van de nieuwe gemeentewet (K.B. van zoals bekrachtigd bij wet van en naderhand diverse malen gewijzigd); Overwegende dat er zich derhalve niets verzet tegen de geldigverklaring van de geloofsbrieven de heer Albert Schouttetens voornoemd en de toelating van betrokkene tot het afleggen van de eed bepaald bij artikel 80 van de nieuwe gemeentewet; Om deze redenen; BESLUIT :

6 Stelt vast dat de derde, vierde en vijfde opvolger van de lijst waarop de Heer Pierre Lano werd verkozen verzaken aan opvolging, afstand waarvan akte wordt genomen ; Stelt vast dat de heer Albert Schouttetens, geboren te Harelbeke op 1 januari 1949 vanaf zijn verkiezing tot heden ononderbroken voldoet aan alle voormelde verkiesbaarheidsvoorwaarden en zich op heden niet bevindt in een geval van onverenigbaarheid zoals boven omschreven; Verklaart diensvolgens met unanimiteit van de aanwezige raadsleden de geloofsbrieven van de heer Albert Schouttetens geldig en laat hem toe tot de aflegging van de eed voorgeschreven bij artikel 80 van de nieuwe gemeentewet; De heer Albert Schouttetens legt deze eed onmiddellijk af in openbare zitting van de gemeenteraad in handen van Burgemeester Luc Decavele in volgende bewoordingen en in de Nederlandse taal : "Ik zweer getrouwheid aan de Koning; gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het Belgische Volk"; Derhalve is de heer Albert Schouttetens, aangesteld als titelvoerend gemeenteraadslid ter vervanging van de heer Pierre Lano wiens mandaat hij zal voltooien; Van voormelde eedaflegging werd een akte van eedaflegging opgemaakt in twee exemplaren en ondertekend door de burgemeester en De heer Albert Schouttetens ; Aldus gedaan en beraadslaagd in openbare zitting van de gemeenteraad van de Stad Harelbeke op ; 2. Vaststellen aangepaste rangorde gemeenteraadsleden. Gelet op de installatie van de heer Albert Schouttetens als werkend gemeenteraadslid in zitting van heden; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 17 lid 2 ; Na beraadslaging; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen ; BESLUIT : Voegt de Heer Albert Schouttetens aan de rangorde van de gemeenteraadsleden onderaan toe nà de Heer Dominique Windels. Bepaalt, gelet op de dienstanciënniteit van sommige raadsleden en de uitkomsten van de laatste gemeenteraadsverkiezingen, overeenkomstig artikel 17 laatste lid van de nieuwe gemeentewet, de tabel van de rangorde van de raadsleden bijgevolg als volgt :

7 Naam en voornaam Hoedanigheid Datum 1ste indiensttreding als gemeenteraadslid + eventuele onderbreking Datum laatste verkiezing Getal bekomen stemmen na de verdeling der stemmen Verhelst Rogerraadslid herkozen Top Mauriceraadslid Herkozen (onderbreking vanaf tot nieuwe indiensttreding ) Decavele Luc Raadslid Herkozen (7.123) Pinoie Ericraadslid Herkozen(5.7 99) Dejonckere Libertusraadslid Herkozen(1.3 88) Desmet Jozefraadslid Herkozen (1.087) Opbrouck Dirkraadslid Herkozen(86 5) Maes Lucienraadslid Herkozen(7.1 23) Beyaert Ritaraadslid Herkozen(2.6 65) Vandemeulebroucke Willy raadslid Herkozen (1.065) Deprez Hendrikraadslid Herkozen(97 3) Vanassche Andréraadslid Herkozen Lelieur Geryraadslid Herkozen Vandenbussche Wernerraadslid Blouwe Rikraadslid Libert Willemraadslid (verva ngen na ontslag op )( nieuwe indienst- treding ) Pattyn Rikraadslid (verva ngen naontslag op )( nieuwe indienst- treding )

8 Detavernier Soniaraadslid (vervangen na ontslag op ) (nieuwe indiensttreding ) Coppens Bertineraadslid Daelman Carloraadslid Verheye Lindaraadslid Van Damme Hendrikraadslid Callewaert Lucraadslid Wanzeele Rikraadslid Vandewalle Christineraadslid OpvolgendRa adslid Coudron Frankraadslid Opvolgend raadslid Lootens Andréraadslid Opvolgend raadslid Windels Dominique raadslid Opvolgend raadslid Schouttetens Albert raadslid Opvolgend raadslid 3. Ondergronds brengen laagspanningsnet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Kapittelstraat. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW waarvan fr excl. BTW ten laste van de stad) en gunningwijze. Overwegende dat naar aanleiding van de geplande wegenis- en rioleringswerken in de Kapittelstraat wordt geopteerd om tevens de luchtnetten van de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij ondergronds te brengen en de openbare verlichting te vernieuwen ; Overwegende dat de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij voorstelt om de bij brief dd. 15 juni 2000 bestaande verlichtingspalen te vervangen door 2 Aramis-toestellen met hogedruknatriumlamp 100 W ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ten laste van de stad ; Overwegende dat de tussenkomst van de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij voor deze werken fr., Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen bedraagt ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ;

9 Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het ondergronds brengen van het laagspanningsnet en het aanpassen van het openbaar verlichtingsnet in de Kapittelstraat geraamd wordt op fr. exclusief BTW waarvan fr. exclusief BTW lastens de stad ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het laagspanningsnet en het aanpassen van het openbaar verlichtingsnet te bestrijden door het opnemen van een lening. 4. Vervangen openbare verlichting Lissebroek dringende werken. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningwijze. Overwegende dat de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij laat weten bij brief dd. 18 juli 2000 dat de openbare verlichtingspalen in de Lissebroek in zeer slechte staat verkeren ;

10 Overwegende dat deze palen zich bevinden in het verlengde van de Evangeliestraat komende uit de voetgangerstunnel onder de spoorweg in de richting van Deerlijk ; Overwegende dat er reeds 2 palen dienden verwijderd te worden ; Overwegende dat de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij voorstelt deze 2 palen te vervangen door nieuwe LS-palen waarop VZ-armaturen geplaatst worden ; Overwegende dat de kosten voor deze vernieuwing ten laste vallen van de stad ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr., Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij het vernieuwen van de 2 openbare verlichtingspalen geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2.

11 Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe huidige beraadslaging aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 5. Heraanleg voetweg Distelbosstraat Kuurnsestraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,-fr. excl. B.T.W.) en gunningswijze. Overwegende dat de Gemeenteraad in zitting van 19 juni 2000 het nieuwe tracé voor de voetweg tussen de Distelbosstraat en de Kuurnsestraat definitief heeft aanvaard ; Overwegende dat vermits dit een druk gebruikte voetweg betreft het de bedoeling is om van deze verplaatsing gebruik te maken om de weg op een degelijke, onderhoudsarme wijze aan te leggen ; Overwegende dat door de Technische Dienst een aanleg in cementbeton wordt voorgesteld, zoals vroeger reeds gebeurde bij de Bruyelvoetweg ; Gezien het bestek nr betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,-frank, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het Schepencollege de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gezien dat deze gunningswijze toegelaten is aangezien het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van ,-frank blijft, zoals vastgesteld bij art. 120 van het K.B. van ; Gezien dat deze procedure het meest aangewezen is aangezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen ; Gezien dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken ;

12 Gezien dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, -termijnen en -prijs ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van en het K.B. van ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Heraanleg voetweg Distelbosstraat - Kuurnsestraat" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden met een lening ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Artikel 1 : Het bestek nr opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,-frank, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Heraanleg voetweg Distelbosstraat - Kuurnsestraat" wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het Schepencollege wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2000 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Heraanleg voetweg Distelbosstraat - Kuurnsestraat" aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 6. Regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46 nabij de Banmolens definitieve aanvaarding. Gelet op de beraadslaging van de gemeenteraad van 17 juli 2000 over de voorlopige aanvaarding van het voorstel vanwege het College van Burgemeester en Schepenen tot de regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46 nabij de Banmolens;

13 Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen om thans over te gaan tot definitieve beslissing inzake regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46 nabij de Banmolens; Overwegende dat volgende motieven die in aanmerking werden genomen bij het raadsbesluit van 17 juli 2000 thans gehandhaafd en hierna herhaald worden; Overwegende dat N.V. Vic, K. Karellaan 170 te Gent, de restauratie wenst te realiseren van de geklasseerde Banmolens (gesitueerd op de percelen 1112W-V-S, 1ste afdeling, sectie A) nabij de oude Leiearm; Overwegende dat er zich voor die Banmolens een stukje kasseiweg bevindt dat thans visueel en de facto exclusief deel lijkt uit te maken van de te restaureren site zodat voormelde NV. Vic dit stukje als waardevolle private toegangszone wenst te integreren in haar restauratiedossier (zie schriftelijke aanvraag dd. 27/01/2000); Overwegende dat het publiek deze kasseistrook al jaren niet meer gebruikt om vanaf de Meersstraat op grondgebied Kuurne (= aldaar oude buurtweg nr. 2) de huidige Watermolenstraat (= jaagpad) langs de Leie te bereiken (en omgekeerd); Overwegende dat dit gebruik is komen te vervallen op het moment dat het Ministerie van Openbare Werken, na de laatste rechttrekking van de Leie in de tweede helft van de jaren 70 en bij de realisatie van de Kuurnebrug begin jaren 80 een nieuwe Watermolenstraat (thans gesitueerd tussen de kadastrale percelen 1114E en 1114C) heeft aangelegd; Aangezien in de atlas der buurtwegen voormelde kasseistrook als deeltje van buurtweg nr. 8 staat ingeschreven kan worden gesteld dat er in de praktijk doch zonder enige officiële procedure reeds een verlegging plaatsvond naar de nieuwe Watermolenstraat die dus de Meersstraat in Kuurne (aldaar gekend als buurtweg nr. 2) met de Watermolenstraat (= buurtweg nr. 8 langs de nieuwe, rechtgetrokken Leie in de richting van de bloemmolens) in Harelbeke verbindt; Overwegende dat vooromschreven de facto verlegging(ook in het kader van de aanvraag van N.V. Vic t.b.v. vooromschreven restauratiedossier) best via de wettelijke procedure juridisch geregeld wordt aangezien dit geen nadeel betekent voor de buurtweggebruikers; Gezien het uittreksel uit de atlas der buurtwegen opgemaakt op 08/05/2000 door ing. Deman van de Provinciaal Technische Dienst waarop de voorgestelde verlegging aldus wordt omschreven : F-G (rood = vooromschreven kasseistrook) wordt afgeschaft en vervangen door I-J (groen); Overwegende dat de vroegere verbinding waarin voormeld stuk F-G voorzag door de in 1980 aangelegde nieuwe Watermolen behouden/verbeterd is (I-J); Dat anderzijds het stukje buurtweg nr. 8 vóór de kasseistrook, zijnde I-F (geel op voormeld uittreksel), behouden blijft als openbare buurtweg nr. 8 en meer bepaald om de toegang/bediening tot de percelen 1112T, 1113T, 1113V en 1112X te verzekeren;

14 Dat het rode tracé (F-G) zijn publiek belang verliest; Van oordeel zijnde dat het aangewezen is over te gaan tot de verlegging van dit tracé naar het groene tracé I-J; Overwegende dat bij de samenstelling van het door N.V. Vic voorgestelde regularisatiedossier voor voormeld deel van buurtweg nr. 8 is gebleken dat er in de buurtwegenatlas een voetweg nr. 46 is opgetekend die ter plaatse reeds jaren niet meer zichtbaar noch bruikbaar is; Gezien voormeld atlasuittreksel dd. 08/05/2000 waarop de tracés A-B en C-D-E in roze als af te schaffen voetweg nr. 46 worden aangeduid; Dat die voetweg nr. 46 bij de opmaak van de atlas (1845) als jaagpad langs de oude Leie dienstig was; Overwegende dat de inplanting o.a. door de diverse rechttrekkingen van de Leie sedert de opmaak van de atlas, een voetwegtracé oplevert dat wel juridisch daar blijft bestaan doch er geen enkel publiek nut van doorgang meer heeft; Dat bijgevolg een afschaffing van die publieke erfdienstbaarheid verantwoord is vanuit het feit dat ze aldus niet meer gebruikt wordt door het publiek juist omdat er beter aangelegde alternatieven bestaan op enkele stappen afstand nl. enerzijds via het jaagpad (H-D op voormeld uittreksel blauwe kleur) dat aansluit op de Watermolenstraat (= te behouden buurtweg nr. 8) langs de Leie richting Harelbeke-centrum (e.o.) en anderzijds via de nieuwe Watermolenstraat (=I-J); Overwegende dat de op voormeld uittreksel in roze kleur aangegeven tracés worden vervangen enerzijds door het blauwe tracé H-D (=bestaand jaagpad) en anderzijds door de hierop aansluitende Watermolenstraat; Dat de roze tracés bijgevolg hun publiek belang verliezen; Van oordeel zijnde dat het aangewezen is over te gaan tot verlegging van de op voormeld uittreksel aangeduide delen van voetweg nr. 46; Overwegende dat overeenkomstig de vigerende wetgeving door het College een openbaar onderzoek werd ingesteld over de regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46; Overwegende dat het openbaar onderzoek liep van 20 juli 2000 t.e.m. 21 augustus 2000 en als volgt gebeurde : Aanplakking ten stadhuize en ter plekke; Gezien het proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek, dd. 23 augustus 2000, waaruit blijkt dat er geen bezwaarschriften werden ingediend;

15 Overwegende dat betreffende de grondregeling die zal volgen uit de gedeeltelijke verlegging van buurtweg nr. 8 een schattingsverslag is opgemaakt op 22 februari 2000 door dhr. Planckaert, Ontvanger van het 2de registratiekantoor Kortrijk; Overwegende dat betreffende de grondregeling die zal volgen uit de gedeeltelijke verlegging van voetweg nr. 46 een schattingsverslag werd aangevraagd aan hoger genoemde Ontvanger van het 2de registratiekantoor Kortrijk; Overwegende dat aanvrager N.V. Vic zich bij brief dd. 14/02/2000 reeds principieel akkoord verklaarde met de kosten die uit de opheffing van het doorgangsrecht op F-G en de privatisering ervan (ter inlijving in zijn renovatieproject) zullen vloeien; Overwegende dat na de definitieve verlegging door de Bestendige Deputatie er een verkoopakte dient opgemaakt waarbij het buiten dienst gestelde grondgedeelte (deel van buurtweg nr. 8) zal vervreemd worden aan de aanpalende eigenaar zijnde N.V. Vic; Overwegende dat na de definitieve verlegging door de Bestendige Deputatie een akte van opheffen erfdienstbaarheid van publieke doorgang dient te worden opgemaakt voor wat betreft voetweg nr. 46; Gelet op de wet van 10 april 1841 op de buurtwegen, en de opeenvolgende wijzigingen aan deze wet; Gelet op de gemeentewet; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. : Akte wordt genomen van het feit dat bij het sluiten van het openbaar onderzoek inzake de regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46, nabij de Banmolens, is gebleken dat er geen bezwaarschriften werden ontvangen; Artikel 2. : Het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen tot de regularisatie van delen van buurtweg nr. 8 en voetweg nr. 46, zoals aangeduid op voormeld uittreksel uit de atlas der buurtwegen, wordt definitief aanvaard; Atikel 3. : Voornoemde regularisatie zal financieel worden geregeld in overstemming met de respectievelijke schattingsverslagen, opgemaakt door dhr. Planckaert, ontvanger van het 2de registratiekantoor Kortrijk; Artikel 4. : Afschrift van onderhavige beraadslaging zal in drievoud, samen met de stukken van het dossier, voor beslissing aan de Hogere Overheid worden toegestuurd; Artikel 5. : Na de beslissing van de Bestendige Deputatie zal opnieuw aan de gemeenteraad de ontwerpaktes opheffen erfdienstbaarheid van publieke doorgang (wat betreft voetweg nr. 46) en verkoop verlaten wegbedding (wat betreft buurtweg nr. 8) worden voorgesteld.

16 7. Aquafinwerken Collector Hazebeek Hulste projectnr & Collector RWZI Beveren-Leie Bavikhove projectnr : 1. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst met Aquafin. 2. Goedkeuren bijakte aan studiecontract d.d. 22 december 1997 tussen de stad en NV Lannoo-Snoeck (t.b.v. project ), raming ( ,- fr excl. BTW) en gunningwijze. 3. Goedkeuren studiecontract (t.b.v. project ), raming ( ,- fr excl. BTW) en gunningwijze. Overwegende dat Aquafin volgende werken op grondgebied van Harelbeke plant: 1. Projectnr Collector Hazebeek Hulste ter realisatie van een collector tussen Lendelede en Hulstedorp (meer bepaald tot aan de Kuurnestraat) ; 2. Projectnr Collector RWZI Beveren-Leie - Bavikhove, aansluitend bij voormeld project , ter realisatie van een collector vanaf de Kuurnestraat via Bavikhove-dorp richting toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te Beveren-Leie ; Overwegende dat de Vlaamse Milieumaatschappij de stad bij brief dd. 07 juni 2000 inlichtte dat project (Hulste) opgenomen is op het investeringsprogramma 2001 terwijl het project (Bavikhove) i.f.v. het meerjarenprogramma 2002 (tot 2005) kan worden voorzien ; Overwegende dat de stad naar aanleiding van en gelijktijdig met voormelde Aquafinprojecten die noodzakelijke openbare werken wenst uit te voeren die er zo technisch en geografisch mee verweven zijn dat ze - bij afzonderlijke uitvoering - tot tijds- en geldverspilling zouden leiden ; Dat het o.a (= niet-limitatieve opsomming) concreet volgende stadswerken betreft die gecoördineerd met voormelde Aquafinprojecten zouden worden uitgevoerd : 1. i.k.v. Collector Hulste : heraanleg Kerkstraat, Kuurnestraat en parking t.h.v. Hazebeek/Kerkstraat waarbij RWA-leidingen voorzien worden in Kerkstraat met aansluiting op de beek en waarbij de parking rechtstreeks naar de beek afwatert, e.a. ; 2. i.k.v. Collector Bavikhove: vernieuwen van het voetpad in de Vlietestraat, opvullen van de koker oude beek, voorzien van RWA-wachtaansluitingen in de Vliete- Bruyelstraat, e.a. ; Dat het dus wegens de plaatselijke en technische verwevenheid van de respectievelijke Aquafinprojecten met deze stadswerken aangewezen is om deze gecombineerd uit te voeren ; Dat er zich bijgevolg een samenwerking tussen de stad en Aquafin opdringt waarbij Aquafin wegens haar verhoudingsgewijze groter aandeel in de globale kost best als opdrachtgevend bestuur optreedt ; Overwegende dat het aangewezen is de rechten en plichten van beide partijen in een overeenkomst vast te leggen ;

17 Gelet op de twee ontwerpen van samenwerkingsovereenkomst enerzijds voor project en anderzijds voor project zoals voorgelegd door Aquafin ; Dat het basisprincipe van deze overeenkomsten is dat de stad wat betreft haar aandeel in de werken - instaat voor de rechtstreekse betaling van de studiekosten, de werken en de toezichtskosten aan respectievelijk het studiebureau, de aannemer en Aquafin ; Gelet op artikel 6 (pag. 4) van de samenwerkingsovereenkomsten nl. de stad staat in voor de betaling van het ereloon van het studiebureau in verhouding tot haar aandeel in het totale project en sluit hiervoor een afzonderlijke overeenkomst af wat impliceert dat de stad met de ontwerper van Aquafin een afzonderlijk contract dient af te sluiten voor die werken die ze voor eigen rekening binnen voormelde Aquafin-projecten wenst te realiseren ; Overwegende dat Aquafin voor haar collectorwerken een studiecontract afsloot met ontwerpbureau N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk ; Dat het aangewezen is dat de stad - naast het ondertekenen van de samenwerkingscontracten met Aquafin én in uitvoering ervan (zie art.6 pg.4) - contracten afsluit met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, waarbij deze de studies worden toevertrouwd voor de werken lastens en in opdracht van de stad binnen voormelde Aquafin-projecten ; Gelet op het studiecontract dd. 22 december in uitvoering van het raadsbesluit van 01 september tussen de stad en de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, betreffende het dossier Heraanleg van de Kerkstraat en aanleg parking ; Overwegende dat die opdracht zich situeert binnen het ruimer Aquafin-project en dat de voorwaarden van het contract dd. 22 december 1997 die zijn van het bestuursmemoriaal nr. 294 dd ; Overwegende dat de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, de studie Heraanleg van de Kerkstraat en aanleg parking niet afrondde omdat na het ondertekenen van het contract eind 1997 algauw duidelijk werd dat deze opdracht beter kon gekoppeld/gecombineerd worden met het ruimer Aquafin-project ; Overwegende dat de stad - i.f.v. haar contract met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd - ook nog geen erelonen uitbetaalde doch dat deze wel reeds zijn aangewend n.a.v. voorgaande begrotingen ; Overwegende dat het past enerzijds het contract met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, dd.22 december 1997 te behouden en uit te laten voeren doch anderzijds aan te vullen/uit te bereiden met een bijakte die tegen dezelfde voorwaarden ook in de studie voor de (nog niet in het contract van 22 december 1997 voorziene) stadwerken binnen het Aquafin-project voorziet ;

18 Dat het daarnaast ook aangewezen is om conform artikel 6 van de samenwerkingsovereenkomst met Aquafin een afzonderlijk contract af te sluiten met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, voor de studie van de aan het project nr (Bavikhove) gelinkte stadwerken ; Gelet op de wet van 24 december 1993 inzake overheidsopdrachten en de K.B. s dd. 08 januari 1996 en 26 september 1996 ; Overwegende dat de bijakte aan het initiële contract dd. 22 december 1997 (i.f.v. de collector-hulste) én het nieuwe studiecontract (i.f.v. de collector-bavikhove) kunnen toegewezen worden via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking in toepassing van art.17 par.2 1 a & f van de wet van 24 december 1993 ; Overwegende dat de kosten voor deze bijkomende studies geraamd wordt op respectievelijk ,-fr. excl. B.T.W. voor de bijakte i.f.v. de Collector-Hulste en op ,-fr. excl. B.T.W. voor de nieuwe opdracht i.f.v. de Collector-Bavikhove; Dat die ramingen onder het limietbedrag van 2,5 miljoen fr. blijven, zoals vastgesteld bij artikel 120 van het K.B. van 08 januari 1996 ; Overwegende dat verder voor een onderhandelingsprocedure (art.17 par.2.1 f van de wet van 24 december 1993) wordt gekozen omdat de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, over een feitelijk monopolie beschikt gelet op de zeer innige technische verwevenheid van de studie der stadswerken met de ruimere Aquafin-projecten en waarvoor ditzelfde bureau ontwerper is én met de studieopdracht dd. 22 december 1997 ; Overwegende dat de eenheid van visie en de concretisering/optimalisering van het voorbereidende studiewerk best gewaarborgd wordt via : - enerzijds het afsluiten van een bijakte met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, voor wat betreft de studie der stadswerken gelieerd aan het Aquafinproject ; en - anderzijds het ondertekenen van een nieuw studiecontract met de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd, voor wat betreft de studie der stadswerken gelieerd aan het Aquafin-project ; Dat het bijgevolg niet aangewezen is een derde te contracteren ; Overwegende dat de tarieven van de bijakte en van het nieuwe contract dezelfde zijn als die van het initiële contract dd. 22 december 1997 nl. deze zoals vastgelegd in het bestuursmemoriaal nr. 294 dd. 12 september 1979 zodat rekening houdende met de continue stijging der prijzen - deze als concurentieel mogen worden beschouwd ; Dat het afsluiten van de vooromschreven bijakte en het contract zonder concurrentie geen financieel nadeel betekent voor de stad ; Dat het trouwens wegens artikel 6 van de met Aquafin af te sluiten samenwerkingsovereenkomsten voor de projecten en , quasi uitgesloten is dat de stad met derden onderhandelt ;

19 Gelet op de bijakte zoals op heden in ontwerp voorgelegd ; Gelet op het studiecontract zoals op heden in ontwerp voorgelegd ; Overwegende dat het budget voor deze studies voorzien is onder artikel 877/ van de buitengewone begrotingswijziging 2000 en dat er met eigen middelen wordt gefinancierd ; Gelet op de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Artikel 1 : De door Aquafin voorgelegde overeenkomsten tussen de stad en Aquafin met betrekking tot volgende werken : 1. Projectnr Collector Hazebeek Hulste ter realisatie van een collector tussen Lendelede en Hulstedorp (meer bepaald tot aan de Kuurnestraat) ; 2. Projectnr Collector RWZI Beveren-Leie - Bavikhove dat aansluit bij voormeld project en dus vanaf Kuurnestraat voorziet in een collector via Bavikhove-dorp richting toekomstige rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) te Beveren-Leie ; worden goedgekeurd. Aan de secretaris en burgemeester wordt volmacht gegeven deze in naam van de stad te ondertekenen ; Artikel 2 : De bijakte aan het studiecontract dd. 22 december 1997 tussen de stad en de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk, zoals op heden voorgelegd en betreffende de studie der stadwerken gelinkt aan het Aquafinprojectnr , wordt goedgekeurd ; Artikel 3 : Het studiecontract, zoals op heden voorgelegd en betreffende de studie der stadwerken gelinkt aan het Aquafin-projectnr , wordt goedgekeurd; Artikel 4 : Zowel de in artikel 2 omschreven bijakte als het in artikel 3 omschreven studiecontract zullen via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking worden gegund aan de N.V. Lannoo-Snoeck & Partners, voornoemd ; Artikel 5 :

20 De geldmiddelen voor de uitvoering van voormelde studies zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2000 onder artikelnr. 877/ De financiering gebeurt met eigen middelen. 8. Slopen van een woning in de Toekomststraat en creëren van een afsluitbare doorgang naar de speelplaats van de Centrumschool. Goedkeuren addendum aan het studiecontract dd. 17 augustus 1995, raming ( fr excl. BTW) en gunningwijze. Gelet op zijn beraadslaging van 15 mei 1995 houdende goedkeuring van het met een ontwerper af te sluiten studiecontract voor het dossier Slopen van de woning in de Toekomststraat en creëren van een afsluitbare doorgang naar de speelplaats van de gemeentelijke centrumschool ; Gelet op het besluit van het schepencollege dd. 24 mei 1995 waarbij : - NV Lannoo-Snoeck, gevestigd Doorniksewijk 189 te Kortrijk wordt aangesteld tot ontwerper van de hierboven vermelde werken ; - het studiecontract, goedgekeurd door de Gemeenteraad in zitting van 15 mei 1995 onderhands wordt gegund aan NV Lannoo-Snoeck, voornoemd ; Gezien in uitvoering van voormeld gunningsbesluit en daaropvolgend studiecontract dd. 17 augustus 1995 NV Lannoo-Snoeck instond voor het ontwerp en de opvolging van de thans quasi voltooide werken ; Overwegende dat uit het proces-verbaal van voorlopige oplevering dd. 1 september 1999, opgesteld door ontwerper NV Lannoo-Snoeck, blijkt dat de einddatum van de werken was gesteld op 7 november 1997 terwijl de eigenlijke einddatum 22 juni 1999 werd ; Dat dit verschil tussen de vooropgestelde en de uiteindelijke einddatum verklaard wordt door de niet punctuele uitvoering van de uiteindelijke werken door aannemer Recuma en zijn niet nauwgezet toepassen van de uitvoeringstermijn van 40 dagen ; Overwegende dat er desondanks vele prestaties door studiebureau NV Lannoo-Snoeck werden geleverd (werfverslagen, aanmaningen aan aannemer Recuma in functie van een snellere uitvoering, ) die hun weerslag vinden in 2 kostennota s namelijk één dd. 15 september 1997 ten behoeve van fr. excl. BTW en een tweede dd. 19 februari 2000 ten behoeve van fr. excl. BTW ; Overwegende dat het College zich in zitting van 12 juli 2000 akkoord verklaarde met het vergoeden van deze bijkomende studieprestaties via het ter goedkeuring voorleggen van een bijakte aan de gemeenteraad mits er over de gevraagde som van ± fr. incl. BTW (= fr. excl. BTW fr. excl. BTW) nog onderhandeld werd ; Overwegende dat het studiebureau zich bij fax dd. 21 augustus 2000 bereid verklaarde voormelde 2 kostennota s te annuleren/reduceren tot een eenmalig, forfaitaire vergoeding van fr. excl. BTW ;

21 Overwegende dat dit gelet op de onmiskenbaar geleverde prestaties die buiten de initiële opdracht vallen een aanvaardbaar voorstel is ; Dat de eventuele uitbetaling van die forfait van fr. excl. BTW niet kan onder het basisstudiecontract dd. 17 augustus 1995 aangezien het juist de studie betreft van werken die niet meer onder de normale opdracht vallen zoals omschreven in dit contract ; Overwegende dat het bijgevolg past om het initieel contract uit te breiden met een addendum ; Gelet op het op heden voorgelegde addendum studiecontract ; Gelet op artikel a van de wet van 24 december 1993 ; Gelet op artikel 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben. Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het Addendum aan het studiecontract dd inzake vooromschreven werken, zoals dit op heden is voorgelegd ; Artikel 2. De ereloonkosten die voortvloeien uit het met NV Lannoo-Snoeck, gevestigd Doorniksewijk 189 te Kortrijk, afgesloten erelooncontract en het op heden voorgelegde Addendum aan dit studiecontract zullen volledig door de Stad Harelbeke aan de NV Lannoo-Snoeck betaald worden. Artikel 3. Het addendum aan het studiecontract dd wordt via een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking gegund aan NV Lannoo-Snoeck. Artikel 4. Kredieten ter financiering van het ereloon van het ontwerpbureau zijn voorzien in de buitengewone begroting 2000 en worden uitgebreid naar aanleiding van de eerstvolgende begrotingswijziging. De financiering gebeurt door eigen middelen. 9. Beslissing tot het opsturen van een gemotiveerd voorstel tot het al dan niet geheel of gedeeltelijk behouden in het plannenregister van bijzondere plannen van aanleg, alsook de in uitvoering van deze bijzondere plannen van aanleg opgemaakte onteigeningsplannen, daterend van vóór het goedkeuringsbesluit van het gewestplan of die gelegen zijn in een gehele of gedeeltelijke herziening ervan.

22 (Decreet van 26/04/2000 tot wijziging van het decreet van 18/05/1999 houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening). Gelet op het besluit van de gemeenteraad d.d. 19 juni 2000, waarbij werd beslist tot het opsturen van een gemotiveerd voorstel tot het niet behouden in het plannenregister van enkele bijzondere plannen van aanleg; Gelet op het K.B. van 04/11/1977, houdende vaststelling van het gewestplan Kortrijk; Gelet op het Besluit van de Vlaamse Regering d.d. 10/11/1998, houdende wijziging van het gewestplan Kortrijk op het grondgebied van o.a. Harelbeke; Gelet op het decreet van 18/05/1999 houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening, inzonderheid de artikelen 172 en 190; Gelet op het wijzigingsdecreet van 26/04/2000, inzonderheid de artikelen 39 en 46; Gelet op het aangetekend schrijven van de Gewestelijke planologische ambtenaar d.d. 31/08/2000, inzonderheid punt 1 van alinea 1, waarbij wordt gemeld dat voorgaand raadsbesluit geen melding maakt van B.P.A. nr. 44 Westwijk goedgekeurd bij M.B. van 09/02/1998; Overwegende dat dit BPA dateert van vóór de gewestplanwijziging, goedgekeurd bij besluit van de Vlaamse Regering d.d. 10/11/198, zodat daarover eveneens uitspraak moet gebeuren; Overwegende dat er geen strijdigheid bestaat tussen de gewestplanwijziging en het deel van het BPA vallende onder deze gewestplanwijziging, vermits het BPA reeds een invulling gaf aan de gewijzigde zonering (bufferzone); Overwegende dat het BPA recent is en noodzakelijk voor de verder ontwikkeling van een belangrijk Stadsdeel; Overwegende dat het derhalve aangewezen lijkt voormeld BPA te behouden in het plannenregister; Overwegende dat de Gewestelijke planologische ambtenaar in voormeld aangetekend schrijven van 31/08/2000 enkele opmerkingen formuleert die vanuit de Technische Dienst voldoende kunnen beantwoord worden; Overwegende dat uitstel van goedkeuring van het globale plannenregister concreet, bijvoorbeeld voor het renovatieproject van het Peter Benoitmuseum, een vertraging zou betekenen inzake het bekomen van de nodige stedenbouwkundige vergunning; Overwegende dat bedoelde vergunning pas kan verleend worden nadat BPA nr. 11 Statiekwartier, waarbinnen dit museum zich situeert, komt te vervallen zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 19/06/2000, conform art. 190 van het decreet van 18/05/1999 houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening;

23 Overwegende dat het voor het bestuur essentieel is dat het renovatieproject van het Peter Benoitmuseum gerealiseerd wordt in het Peter Benoitjaar 2001; Dat derhalve een spoedbehandeling verantwoord lijkt; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 27 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Aanvullend aan de beslissing van 19/06/2000, wordt voorgesteld het B.P.A. nr. 44 Westwijk, goedgekeurd bij M.B. 09/02/1998, geheel te behouden in het plannenregister conform artikel 190 eerste lid van het decreet van 18/05/1999 houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening. 10. Aansluiten van het Cultureel Centrum Het Spoor op het gebouwenbeheersysteem van de WVEM. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. Overwegende op vraag van de heer Marc Vaniseghem, Ind. Ing. van de technische dienst, een opdracht te gunnen met als voorwerp de deelname in de kosten voor de aansluiting van het Cultureel Centrum Het Spoor op het gebouwenbeheersysteem van de W.V.E.M.; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt; Gelet op het voorstel opgemaakt door de West-Vlaamsche Elektriciteitsmaatschappij, dd. 27 juni 1996; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op fr., B.T.W. excl. Gelet op het principiële akkoord van het College van Burgemeester en Schepenen, dd. 21 augustus 1996; Gelet op factuur nr. C , dd. 24 december 1998, van de West-Vlaamsche Elektriciteitsmaatschappij, ten bedrage van fr., B.T.W. excl.; Overwegende dat er op ons grondgebied slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen; Overwegende dat het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van fr. blijft zoals vastgesteld bij het aangehaalde art. 120;

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst

GR punt 32: Openbare werken - project afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst GR20130912 punt 32: Openbare werken - project 21.990 - afkoppelen Beukendreef - Pollare-Dorp - riolering Roost - goedkeuring samenwerkingsovereenkomst De Raad Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet;

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018.

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. Aanwezig: De heren Kompany, Burgemeester-Voorzitter, Obeid, Van Laethem, Rase, Mwen Dehing-van den Broeck, Baraka,

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN 17.02.2009 Openbare zitting 1. Aktename einde mandaat politieraadslid. Op de politieraad van 01.02.2007 werd de Heer André Vanassche,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H. (afw. pt. 18 en 19), Pattyn R.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN ARREST nr. A/2012/0457 van 7 november 2012 in de zaak 1011/0835/A/3/0784 In zake: de heer.., wonende te.. bijgestaan en vertegenwoordigd door: advocaat Geert VRINTS kantoor

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier

1 schepen J. Deroo DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD. Situering van het dossier. Bevoegd lid college. Dienst. technische dienst. Volgnummer dossier DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Dienst 1 schepen J. Deroo technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Openbare werken. a. Afkoppelen collectorennetwerk (project

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. Eandis. Saneren van elektriciteits-

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 februari 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN MAANDAG 12 AUGUSTUS 2019 Aanwezig: Luc Dupont, burgemeester. Aaron Demeulemeester,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

Raad van 27 september 2016

Raad van 27 september 2016 Raad van 27 september 2016 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; Brugada Terradellas P. (vanaf 19.40 uur), D Haese J., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S. (vanaf 19.45 uur), Lemmens J.,Matthys R.,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD

VERGADERING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE LANAKEN-MAASMECHELEN VERGADERING VAN DE POLITIERAAD 1 STE Uitnodiging : Mevrouw, Mijnheer, Wij hebben de eer u uit te nodigen om de vergadering van de politieraad van PZ Lanaken- Maasmechelen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere, Desmet, Opbrouck,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Bijlage 3. Formulier voor een voordracht van kandidaten door aftredende gemeenteraadsleden.

Bijlage 3. Formulier voor een voordracht van kandidaten door aftredende gemeenteraadsleden. Bijlage 3. Formulier voor een voordracht van kandidaten door aftredende gemeenteraadsleden. Formulier C3 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN l l l. l l l. 20l l l VOORDRACHT VAN DE KANDIDATEN DOOR DE UITTREDENDE

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI)

Minister van Binnenlandse Zaken. Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) Fritz Toussaintstr. 8 1050 Brussel Uitgiftenummer SSGPI-RIO-2012/2978 Tel 02 554 43 16 Uitgiftedatum 18-12-2012 Classificatiegraad

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2005 Aanwezig :

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2005 Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 SEPTEMBER 2005 Aanwezig : Vandemeulebroucke, Burgemeester-voorzitter dd; Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H., Vanassche,

Nadere informatie

SPECIFIEKE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE STAD BRUSSEL EN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE

SPECIFIEKE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE STAD BRUSSEL EN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE SPECIFIEKE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE STAD BRUSSEL EN DE GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE TUSSEN : De GEMEENTE SINT-JOOST-TEN-NODE, waarvan de kantoren gevestigd zijn Sterrenkundelaan 13 te 1210 Brussel,

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 21 FEBRUARI 2019 Aanwezig de heren en mevrouwen: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Alain Top: Voorzitter vast bureau; ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter van de OCMW-raad; Alain Top: Voorzitter

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken

Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken LOGO GEMEENTE(N) Samenwerkingsovereenkomst voor de bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken Overeenkomst bewegwijzering functionele fietsroutenetwerken maart 2013 p1/5 TUSSEN VOLGENDE PARTNERS: De

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 APRIL 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie