ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere, Deprez H, Vanassche, Pattyn R., Wanzeele, Libert, Coudron, Deprez R., Top, Demyttenaere, Six, Deblock (vanaf pt. 15), Pattyn F., Vandenborre (vanaf pt. 19), Kint, Vandekerckhove, Haezebrouck, Vandenabeele, Mestdagh Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd: Burgemeester Decavele en Raadsleden Detavernier en Van Themsche. De zitting begint om u Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Weg- en rioleringswerken project Gentsestraat Kapittelstraat. Goedkeuren bestek en raming (54 745,95 EUR + BTW deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels ten laste van CVBA Mijn Huis). 2. Weg- en rioleringswerken in de verkaveling Gaversstraat fase 2. Goedkeuren bestek en raming ( ,73 EUR + BTW deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels ten laste van CVBA Mijn Huis). 3. Wegenis- en rioleringswerken in de Kapelstraat - fase 2. Goedkeuren bestek, raming ( ,50 EUR + BTW) en gunningswijze. 4. Voet-, fiets- en ruiterverbinding 'Beneluxlaan' tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat. a. Wegeniswerken: Goedkeuren bestek, raming ( ,50 EUR + BTW) en gunningswijze. b. Groenaanleg: Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 5. Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Kerkhof Gentsesteenweg. Voorlopige vaststelling. 6. Ruil van grond deels om reden van openbaar nut tussen de stad Harelbeke en de eigenaars van het perceel gelegen Peter Benoitlaan 1. Goedkeuren ontwerpakte.

2 7. Bouwen kleuterklassen ten behoeve van de school Hulste lot 1: ruwbouw en afwerking. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 8. Aankoop informatica voor de schoolgemeenschap 'De Balk'. Goedkeuren bestek, raming (4 958,67 EUR + BTW) en gunningswijze. 9. Vernieuwen van de schoolbanken in de gemeentescholen te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (31 818,18 EUR + BTW) en gunningswijze. 10. Aankoop van didactisch materieel voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (4 380,17 EUR + BTW) en gunningswijze. 11. Aankoop van muziekinstrumenten voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (16 115,70 EUR + BTW) en gunningswijze. 12. Aankoop van bureau- en vergadermeubilair voor de directie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (3 074,38 EUR + BTW) en gunningswijze. 13. Plaatsen archiefrekken in de dienst Burgerzaken. Goedkeuren bestek, raming (6 531,21 EUR + BTW) en gunningswijze. 14. Heraanleg oudstrijdersperk begraafplaats Hulste. Goedkeuren bestek, raming (9 655 EUR + BTW) en gunningswijze. 15. Aanleg parking begraafplaats Gentsesteenweg. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 16. Inventarisatie begraafplaatsen. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 17. Aankoop van een RFID-systeem en beveiliging Stedelijke Openbare Bibliotheek. Goedkeuren bestek, raming (82 644,63 EUR + BTW) en gunningswijze. 18. Aankoop van een kunstwerk. Goedkeuren voorstel, raming (1 000 EUR) en gunningswijze. 19. Aankoop van een trekker en een gazonmaaier voor de sportdienst. Goedkeuren bestek, raming (17 768,60 EUR + BTW) en gunningswijze. 20. Aankoop bureaumeubilair voor de administratie van het stadsbestuur. Goedkeuren bestek, raming (9 917,36 EUR + BTW) en gunningswijze. 21. Uitbreiding van de huur- en de onderhoudsovereenkomst van de kopiemachines. Goedkeuren uitbreiding, raming (347,77 EUR + BTW/maand) en gunningswijze. 22. Desaffectatie en goedkeuren verkoop buiten dienst gestelde drukpers Ryobi. 23. Aanpassing van het dispatchingsysteem van de brandweer in het kader van 'ASTRID'. Goedkeuren bestek, raming (14 545,45 EUR + BTW) en gunningswijze. 24. Goedkeuren begrotingswijziging 3 en 4 dienstjaar 2006 en bijlagen.

3 25. Kerkfabriek Sint-Pieter Kuurne. Begrotingswijziging 1 dienstjaar Verlenen advies. 26. Kerkfabriek Sint-Salvator. Begrotingswijziging 1 dienstjaar Verlenen advies. 27. Kerkfabriek Sint-Augustinus. Begrotingswijziging 1 dienstjaar Verlenen advies. 28. Kerkfabriek Sint-Salvator. Verlenen advies eindrekening penningmeester. 29. Politiezone Deerlijk Harelbeke. Vaststelling van de dotatie ten laste van de stadsbegroting op zicht van de eerste wijziging van de begroting 2006 van de politiezone. 30. Aanstellen van een veiligheidscoördinator ontwerp en verwezenlijking voor 'Restauratie kerk fase 2', kerkbestuur Sint-Petrus Hulste. Goedkeuren invul- en raamovereenkomst. 31. Transportovereenkomst stad Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) in het kader van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending. Goedkeuren contractuele voorwaarden. 32. Transportovereenkomst stad Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW) in het kader van het decreet van 24 mei 2002 betreffende water bestemd voor menselijke aanwending. Bepaling omvang transportvergoeding, BOT (bijdrage opvang en transport) en VEW (vergoeding eigen waterwinners) Plaatsing van gsm-antennes en aanhorigheden op en nabij een nieuwe paal van de verlichtingsinstallatie van het Forestiersstadion. Wijziging uitvoeringstermijn. 34. Plaatsing van gsm-antennes en aanhorigheden op en nabij een nieuwe paal van de verlichtingsinstallatie van het voetbalveld van OG Stasegem. Goedkeuren verlenging van de termijn van de overeenkomst. 35. Samenwerkingsovereenkomst tussen de politiezone Gavers en de stad Harelbeke en de gemeente Deerlijk dienstjaar Goedkeuring. 36. Cameratoezicht op de parking ingericht op de gewezen goederenkoer van de NMBS. Aanvaarden principe en vaststellen reglement. 37. Aktename van de tijdelijke verordening van de burgemeester ter gelegenheid van de kermis te Harelbeke centrum tussen 15 en 19 september West-Vlaamse intercommunale vliegveld Wevelgem Bissegem (WIV). Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 14 december 2006 en vaststellen van hun mandaat. 39. Leiedal. Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de buitengewone vergadering van 7 december 2006 en vaststellen van hun mandaat. 40. WVEM: Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de tweede algemene vergadering en vaststellen van hun mandaat. 41. Vragenkwartiertje.

4 Geheime zitting 42. Stedelijk basisonderwijs. Ontslag vastbenoemde leerkracht. 43. Stedelijk basisonderwijs. Terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking van vastbenoemde leerkrachten. 44. Stedelijk basisonderwijs. Reaffectatie en aanstelling in tijdelijke andere opdracht (TAO) van vastbenoemde leerkrachten. 45. Stedelijk basisonderwijs. Terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking van vastbenoemde leerkracht lichamelijke opvoeding en reaffectatie terbeschikkinggestelde leerkracht lichamelijke opvoeding. 46. Stedelijk basisonderwijs. Terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking van vastbenoemde leerkracht Rooms-katholieke godsdienst en reaffectatie terbeschikkinggestelde leerkracht RKG. 47. Stedelijk basisonderwijs. Aanstellen deeltijdse tijdelijke leerkracht in een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD) voor Rooms-katholieke godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 48. Stedelijk basisonderwijs. Aanstellen deeltijdse tijdelijke leerkracht in een tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD) voor protestantse godsdienst op voordracht van de bevoegde instanties van de betrokken godsdienst. 49. Stedelijk basisonderwijs. Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD) van een kinderverzorgster. 50. Stedelijk basisonderwijs. Tijdelijke aanstellingen van doorlopende duur (TADD) in een wervingsambt van kleuteronderwijzers/-essen. 51. Stedelijk basisonderwijs. Tijdelijke aanstellingen van doorlopende duur (TADD) in een wervingsambt van onderwijzers/-essen. *** 1. Weg- en rioleringswerken project Gentsestraat Kapittelstraat. Goedkeuren bestek en raming (54 745,95 EUR + BTW deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels ten laste van CVBA Mijn Huis). Op grond van volgende overwegingen: Dat in het kader van Privaat Publieke Samenwerking door de groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie en de sociale huisvestingsmaatschappij CVBA Mijn Huis, gevestigd Marktstraat 80 te 8530 Harelbeke een sociaal appartementsgebouw werd opgericht in de Gentsestraat tussen de Kapittel- en de Toekomststraat. Dat het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Departement Algemene Zaken en Financiën, Administratie Overheidsopdrachten, Gebouwen en Gesubsidieerde Infrastructuur, gevestigd Graaf de Ferraris-gebouw 7 e verdieping, Koning Albert II-laan 20 bus 9 te 1000 Brussel nu wens over te gaan tot de aanleg van het aanpalend openbaar domein.

5 Dat deze aanleg omvat : - de aanleg van het ontbrekend openbaar domein van de Kapittelstraat ; - de aanleg van het stukje groenzone tussen het appartementsgebouw en het aanpalend hoekgebouw in de Kapittelstraat ; - de aanleg van het bedieningswegje en voetpad langsheen het gebouw kant Gentsestraat overeenkomstig het ontwerp van de doortocht N43 bovenop de ondergrondse garages ; - de voorlopige verharding van de parking tussen dit bedieningswegje en de bestaande groenvoorzieningen langs de Gentsestraat ; - het herstel van het voetpad langs de Toekomststraat ; - de aanleg van de regenwaterriool voor de afwatering van het bedieningswegje en van de toekomstig aan te leggen parkeervakken. Dat de definitieve aanleg van de parkeerzone langs de Gentsestraat en de aanpassing van de Toekomststraat aan het peilen van het huidige project later zullen uitvoering krijgen in het kader van het doortochtproject zelf. Het op heden voorgelegde bestek nr. WS betreffende Weg- en rioleringswerken project Gentsestraat Kapittelstraat met bijhorende plannen en raming, opgemaakt door NV Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende - in opdracht en voor rekening van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastuctuur, voornoemd en de CVBA Mijn Huis, voornoemd. Dat de werken worden uitgevoerd ten laste en op risico van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur, voornoemd en van de CVBA Mijn Huis, voornoemd. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgmeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Het bestek nr. WS met bijhorende plannen, opgemaakt door NV Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende, en de er bijhorende raming ten bedrage van ,95 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde (kosten deels lastens het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels lastens CVBA Mijn Huis) wordt goedgekeurd. 2. Weg- en rioleringswerken in de verkaveling Gaversstraat fase 2. Goedkeuren bestek en raming ( ,73 EUR + BTW deels ten laste van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels ten laste van CVBA Mijn Huis). Op grond van volgende overwegingen: Verwijzend naar het rooilijndossier voor het globale sociale woonproject Goudwinde, hoek Gaverstraat Heerbaan, dat door de Gemeenteraad van 24 april 2001 goedgekeurd werd. Dat het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastuur, gevestigd Koning Albert II-laan 20 bus 9 te 1000 Brussel op heden het dossier Weg- en rioleringswerken in de verkaveling Gaverstraat Fase 2 voorlegt.

6 Dat de eerste fase de inrichting van het openbaar domein rondom de reeds bestaande appartementsblokken langs de kant van de Heerbaan betrof en huidige 2 e fase de infrastructuurwerken ter ontsluiting van de sociale bouwkavels betreft. Dat bedoelde gronden gelegen zijn in het BPA 29 Arendswijk-West (MB 16 januari 1980) en behoren tot de zone voor sociale woningbouw. Dat de verkaveling voorziet in 48 loten voor koppelbouw en 19 loten voor rijbebouwing. Dat voor de uitrusting van deze zone wegenis en infrastructuur dient aangelegd. Het op heden voorgelegde bestek nr. IZ betreffende Weg- en rioleringswerken in de verkaveling Gaverstraat Fase 2 met bijhorende plannen en raming, opgemaakt door D & V Consulting NV, gevestigd Accent Business Park, Gebouw C6, Kwadestraat 151a te 8800 Roeselare - in opdracht en voor rekening van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastuctuur, voornoemd en de CVBA Mijn Huis, gevestigd Marktstraat 80 te 8530 Harelbeke. Dat de werken zullen worden uitgevoerd ten laste en op risico van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur, voornoemd en van de CVBA Mijn Huis, voornoemd; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgmeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Het bestek nr. IZ met bijhorende plannen, opgemaakt door D & V Consulting NV, gevestigd Accent Business Park, Gebouw C6, Kwadestraat 151a te 8800 Roeselare, en de er bijhorende raming ten bedrage van ,73 EUR exclusief Belasting over de Toegevoegde Waarde (kosten deels lastens het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur en deels lastens CVBA Mijn Huis) wordt goedgekeurd. 3. Wegenis- en rioleringswerken in de Kapelstraat - fase 2. Goedkeuren bestek, raming ( ,50 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen: De eerste fase van deze werken werd gerealiseerd in Door de zeer slechte toestand van de riolering dringt zich nu de vernieuwing van de riool op in het aansluitend gedeelte. Huidig bestek voorziet in de opsplitsing van de riolering in RWA (RegenWaterAfvoer) en DWA (DroogWeerAfvoer) en dit conform de huidige regelgeving. De werkzone beperkt zich tot het oude gedeelte van de Kapelstraat aansluitend aan de globale vernieuwing. De aansluiting van de DWA-riool naar de collector zal in een volgende fase gebeuren. In het kader daarvan werd een opdracht met als voorwerp Wegenis- en rioleringswerken in de Kapelstraat: Fase 2 uitgeschreven en een bestek met nr opgemaakt door Studiebureau Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,50 excl. BTW. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van openbare aanbesteding. Deze gunningswijze toegelaten en verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt.

7 Het krediet is voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en er worden aanvullende kredieten voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van De werken zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet inzonderheid art. 117 en 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 en 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Verwijzend naar volgende eerdere beslissing: - het besluit van de gemeenteraad van 20 maart 2006 betreffende de goedkeuring van het addendum aan het studiecontract met de ontwerper, de raming studiekosten en de gunningswijze van de opdracht, met name de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; - het besluit van het College van Burgemeester en Schepenen van 22 maart 2006 betreffende de gunning van het addendum aan het studiecontract dd. 27 maart 1996 Wegenis- en rioleringswerken in de Kapelstraat Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr en de raming voor de opdracht met als voorwerp Wegenis- en rioleringswerken in de Kapelstraat opgemaakt door Studiebureau NV Snoeck & Partners, gevestigd Doorniksewijk 189 te 8500 Kortrijk, en de lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,50 excl. BTW; Artikel 2: Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding; Artikel 3: De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van 2006 en zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en de buitengewone begrotingswijziging 2 van 2006.

8 4. Voet-, fiets- en ruiterverbinding 'Beneluxlaan' tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat. a. Wegeniswerken: Goedkeuren bestek, raming ( ,50 EUR + BTW) en gunningswijze. b. Groenaanleg: Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen: Op de grondstrook (15 m breed en iets meer dan 300 m lang) tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat waarop ooit de doortrekking van de Beneluxlaan was voorzien, wordt nu conform het ter plaatse geldend BPA Koutermolen 21 wijz. B (MB 13 maart 2003) de aanleg gepland van een voet-, fiets- en ruiterverbinding. Na overleg met de Provincie heeft deze aan de Stad de kosteloze ondersteuning toegezegd van Westtoer, Provinciebedrijf voor toerisme en recreatie in West- Vlaanderen. Resultaat van de medewerking is het thans door Westtoer voorgelegde dossier voor de realisatie van voormelde groene verbinding. Bijhorend plan werd eerst overlegd met en later aangepast aan de opmerkingen van de Stad. De aanleg voorziet enerzijds in een laanvormige verbinding tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat voor 3 soorten verkeer m.n. voetgangers, fietsers en ruiters, telkens met een eigen bedding en anderzijds in inlands doch onderhoudsvriendelijk groen. Op beide uiteinden van de verbinding komt er een afremmend groen sas zodat de gebruikers niet onmiddellijk op de straat komen. Aan de kant Steenbrugstraat is dit eerder een klein pleintje dat voor een rustpunt zorgt. Aan de kant Veldrijk komt er ook een groene, veilige oversteek via de bestaande spoorwegovergang in de richting van de Gavers. In het kader daarvan werd een opdracht met als voorwerp Voet-, fiets en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Wegeniswerken uitgeschreven en een bestek met nr. D05/42 opgemaakt door Westtoer, gevestigd Koning Albert I-laan 120 te 8200 Sint Michiels Brugge. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,50 excl. BTW. en veiligheidscoördinatie Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van openbare aanbesteding. Gezien dat deze gunningswijze toegelaten en verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt. In het kader daarvan werd tevens een opdracht met als voorwerp Voet-, fiets en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Groenaanleg uitgeschreven en een bestek met nr. D05/42B opgemaakt door Westtoer, gevestigd Koning Albert I-laan 120 te 8200 Sint Michiels Brugge. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 excl. BTW. en veiligheidscoördinatie Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Gezien dat deze gunningswijze toegelaten en verantwoord is gezien deze procedure het meest aangewezen is gezien het Bestuur, rekening houdend met de aard en de omvang van het werk - de meest geschikte aannemers vooraf kan selecteren waarvan het Bestuur (uit ervaring) weet dat ze de opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Dat dus enerzijds door het vooraf selecteren van minimum 3 aannemers de concurrentie speelt, doch anderzijds de zekerheid blijft dat de aangeschreven aannemers over de nodige vakkennis en deskundigheid beschikken. Overwegende dat bovendien - het Bestuur over de mogelijkheid beschikt te onderhandelen met de gekozen inschrijver over de overeenkomst teneinde deze te optimaliseren voor wat betreft bijvoorbeeld technische uitvoeringsmodaliteiten, - termijnen en prijs. Het krediet is voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en er worden aanvullende kredieten voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van 2006.

9 De werken zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet inzonderheid art. 117 en 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 en 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr. D05/42 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Voet-, fiets- en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Wegeniswerken opgemaakt door Westtoer, gevestigd Koning Albert I-laan 120 te 8200 Sint-Michiels, en de lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,50 EUR excl. BTW en veiligheidscoördinatie. Goedkeuring wordt tevens gehecht aan het bestek met nr. D05/42B en de raming voor de opdracht met als voorwerp Voet-, fiets- en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Groenaanleg opgemaakt door Westtoer, gevestigd Koning Albert I-laan 120 te 8200 Sint-Michiels, en de lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,00 EUR excl. BTW en veiligheidscoördinatie; Artikel 2: Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht betreffende Voet-, fiets- en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Wegeniswerken" te gunnen bij openbare aanbesteding en de opdracht Voet-, fiets- en ruiterverbinding Beneluxlaan tussen Veldrijk en de Steenbrugstraat: Groenaanleg te gunnen bij onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Artikel 3: De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en bij de buitengewone begrotingswijziging 2 van 2006 en zullen gefinancierd worden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2006 en de buitengewone begrotingswijziging 2 van 2006.

10 5. Ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Kerkhof Gentsesteenweg. Voorlopige vaststelling. Op grond van volgende overwegingen: Het voorliggend ruimtelijk uitvoeringsplan omvat het kerkhof langs de Gentsesteenweg (nieuw kerkhof) en het aanpalend benzinestation Power. Voor het plangebied bestond reeds een BPA, met name BPA nr. 33 Gentsesteenweg wijz. A, goedgekeurd bij MB van De aanleiding voor het gedeeltelijk vervangen van dit BPA is de aanleg van een parking voor het kerkhof langs de Gentsesteenweg. In het vigerend BPA was de realisatie van een parking onmogelijk door de bestemming wonen. Naast deze bestemmingswijziging werden de voorschriften van het aanpalende benzinestation verruimd. De bestemming werd aangepast van zone voor benzinestation naar zone voor gemengde activiteiten. Dit laatste omvat lokale bedrijvigheid, kleinhandel, diensten of een combinatie. Het ruimtelijk uitvoeringsplan heeft aldus twee hoofdbestemmingen: zone voor kerkhof voor het bestaande kerkhof en de uitbreiding op termijn (waar nu nog een hoeve staat op stadsgrond) en zone voor gemengde activiteiten voor het bestaande benzinestation. De parkings langs de Oosterluisdreef en langs de Gentsesteenweg werden via een overdruk aangeduid. Als laatste werd aandacht besteed aan bufferzones met groen t.o.v. de N36, het spoor en de aanpalende percelen. Bij beslissing van het college van burgemeester en schepenen d.d. 08 maart 2006 werd beslist tot de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan Kerkhof Gentsesteenweg en werd de Intercommunale Leiedal, President Kennedypark 10 te 8500 Kortrijk, belast met de opmaak ervan. De gemeenteraad heeft bij beslissing van 24 april 2006 kennis genomen van voormelde aanstelling en de contractuele voorwaarden en raming goedgekeurd. De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (Gecoro) heeft op 05 juli 2006 het voorontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan gunstig geadviseerd. Uit het verslag van de plenaire vergadering d.d. 12 juli 2006, blijkt dat, mits te voldoen aan de gemaakte opmerkingen, het plan gunstig geadviseerd wordt. De Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op 04 september 2006 het voorstel van ontwerp van het ruimtelijk uitvoeringsplan gunstig geadviseerd voor voorlopige vaststelling. Op basis van voormelde adviezen werd het ontwerp van het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kerkhof Gentsesteenweg en de daarbij horende stukken opgemaakt door de Intercommunale Leiedal, stedenbouwkundig ontwerper. De gemeenteraad heeft van alle voormelde stukken kennis genomen. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het besluit van de Bestendige Deputatie d.d. 26 mei 2005 houdende goedkeuring van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 7 juni 2005;

11 - artikel 117 van de nieuwe gemeentewet; - de artikelen 49 van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, zoals gewijzigd bij decreet van 21 november 2003; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Het ontwerp van het gemeentelijke Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Kerkhof Gentsesteenweg wordt voorlopig vastgesteld. Artikel 2: De plannen worden onderworpen aan de formaliteiten voorgeschreven door artikel 49 2, 3 en 4 van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, zoals gewijzigd bij decreet van 21 november Ruil van grond deels om reden van openbaar nut tussen de stad Harelbeke en de eigenaars van het perceel gelegen Peter Benoitlaan 1. Goedkeuren ontwerpakte. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In opdracht en voor rekening van de familie Joye-Dejaegher maakte Notaris Maelfait, Stationsplein 2 te Harelbeke de ontwerpakte ruil op van volgende onroerende goederen: 1) Afstand ten openbare nut door de heer en mevrouw Joye-Dejaegher aan de Stad Harelbeke: 1,45 m² grond, kadastraal gekend, Stad Harelbeke Eerste afdeling, sectie A, perceelnummer ex 1260r zoals afgebeeld onder lot 1 van het opmetingsplan van landmeter Hautekiet d.d. 22 februari 2002; 2) Afstand door de Stad Harelbeke aan de heer en mevrouw Joye-Dejaegher van: 205,95 m² grond, kadastraal gekend, Stad Harelbeke - Eerste afdeling sectie A, zonder perceelnummer zoals afgebeeld als lot 2 van bovenvermeld metingsplan. De ruil geschiedt mits een opleg te betalen door de familie Joye-Dejaegher ten bedrage van 7157,50 euro meer alle bijhorende kosten; Deze ontwerpakte ruil werd reeds éénzijdig ondertekend op 30 september 2006 door de familie Joye-Dejaegher, Izegemsestraat 178, 8501 Kortrijk/Heule; Uit het opmetingsplan d.d. 22 februari 2002 opgemaakt door landmeter Hautekiet blijkt dat de te ruilen gronden een oppervlakte hebben zoals voormeld; Het geactualiseerde proces-verbaal van schatting d.d. 18 januari 2006 werd opgesteld door e.a. inspecteur Stevens van het 2 e Registratiekantoor te Kortrijk; Uit dit proces-verbaal van schatting en de bedongen opleg blijkt dat de stad geen financiëel verlies zal lijden door voorgestelde ruil; Doordat het College van Burgemeester en Schepenen op 9 november 2005 de verkavelingswijziging 2005/5 goedkeurde kon het af te stane stadslot 2 vervreemd worden. De bestemming wijzigde daardoor namelijk van openbare wegenis naar voortuinzone;

12 Het aangewezen is het door de stad te vervreemden onroerend goed (lot 2) onderhands af te staan aan de aangelanden daar dit reeds jaren geïntegreerd werd in hun private tuin en daar dit paalt aan hun eigendom gelegen nabij de P. Benoitlaan 1; Bovendien past het om (lot 1) te verwerven ter inlijving in de openbare voetpadstrook aangezien dit lot reeds jaren aldus is aangelegd en gebruikt; Er kan in der minne worden overgegaan tot ruiling van de onroerende goederen voorwerp van onderhavige beraadslaging, wat ook blijkt uit de éénzijdig door de tegenpartij ondertekende ontwerpakte; Er is op volgende wijze geëigende publiciteit aan deze ruil gegeven: - aanplakking ter plaatse van 2 februari tot en met 20 februari 2006; - aanplakking aan het stadhuis; - publicatie in de infokrant van 16 februari 2006; Uit het proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek d.d. 22 februari 2006 blijkt dat er geen bezwaren werden ingediend tegen voormelde ruil; Uit de door de notaris voorgelegde stukken blijkt dat voor deze transactie 2 bodemattesten werden afgeleverd door OVAM op 14 september en op 27 september 2006 die volgende formule vermelden: Voor deze kadastrale percelen zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij OVAM; Volgens de beschikbare informatie bij de technische dienst d.d. 21 september 2006 betreft het hier geen verontreinigde gronden; Er dient geen verder gevolg gegeven aan voormeld OVAM-attest; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - Artikelen 117 en 123 van de nieuwe gemeentewet; Om deze redenen; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare vergadering over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1: Instemming wordt verleend met volgende ruil: 1) 1,45 m² grond wordt door de stad verworven ten openbare nutte en ter inlijving in de openbare voetpadstrook en is kadastraal gekend, Stad Harelbeke Eerste afdeling, sectie A, ex 1264r zoals afgebeeld onder lot 1 van het opmetingsplan van landmeter Hautekiet d.d. 22 februari ) 205,95 m² grond wordt door de stad Harelbeke aan de aanpalers vervreemd en is kadastraal gekend, Stad Harelbeke Eerste afdeling, sectie A, zonder perceelnummer zoals afgebeeld onder lot 2 van bovenvermeld opmetingsplan. De ruil gebeurt tegen de voorwaarden vervat in de ontwerpakte en uit een opleg door de familie Joye-Dejaegher te betalen aan de stad van 7.157,50 euro. Artikel 2: Akte wordt genomen dat er bij het sluiten van het openbaar onderzoek geen bezwaren werden ingediend;

13 Artikel 3: De heer Burgemeester en de heer Secretaris worden volmacht verleend om de in art. 1 bedoelde authentieke akte opgemaakt door Notaris Maelfait uit Harelbeke namens de Stad Harelbeke te ondertekenen; Artikel 4: Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 7. Bouwen kleuterklassen ten behoeve van de school Hulste lot 1: ruwbouw en afwerking. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. Gezien de stukken van het dossier; Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Sinds enkele jaren is er een tekort aan ruimte in de school Hulste. In afwachting van beschikbare kredieten bij de subsidiërende overheid DIGO werden tijdelijk containerklassen gehuurd ten behoeve van de kleuters. Momenteel blijken kredieten beschikbaar te zijn bij DIGO zodat de containerklassen vervangen kunnen worden door een nieuwbouw inclusief het nodige sanitair en andere noodzakelijke ruimtes. De nieuwbouw wordt voorzien aan de voorzijde van het schoolcomplex. Het eerste lot: ruwbouw en afwerking omvat het bouwen van de nieuwe kleuterklassen en de afwerking ervan. De loten centrale verwarming, sanitair en ventilatie, elektriciteit en fietsenstalling worden apart opgemaakt. In het kader van de opdracht met als voorwerp Bouwen kleuterklassen ten behoeve van de school Hulste - lot 1: ruwbouw en afwerking werd een bestek opgemaakt door De heer en mevr. Vanherweghe - Cleemput uit Harelbeke. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,00 excl. btw of ,07 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van openbare aanbesteding. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 722/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen.

14 BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek en de raming voor de opdracht met als voorwerp Bouwen kleuterklassen ten behoeve van de school Hulste - lot 1: ruwbouw en afwerking, opgemaakt door De heer en mevr. Vanherweghe - Cleemput uit Harelbeke. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,00 excl. btw of ,07 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare aanbesteding. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 722/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop informatica voor de schoolgemeenschap 'De Balk'. Goedkeuren bestek, raming (4 958,67 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop informatica schoolgemeenschap werd een bestek met ref inform.sch. opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De aankoop nodig is omdat het oude softwareprogramma niet meer wordt ondersteund en het nieuwe programma werkt via een server en deze centraliseert de volledige leerlingen- en leerkrachtenadministratie van de zes scholen van de schoolgemeenschap. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 4.958,67 excl. btw of 6.000,00 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 722/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 3; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; - - het aankoopadvies van de Preventieadviseur dd. 29 september 2006; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen.

15 BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref inform.sch. en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop informatica schoolgemeenschap, opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 4.958,67 excl. btw of 6.000,00 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 722/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Vernieuwen van de schoolbanken in de gemeentescholen te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (31 818,18 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen: In het kader van de opdracht met als voorwerp Vernieuwen van de schoolbanken in de gemeentescholen te Harelbeke werd een bestek met ref schoolbanken opgemaakt door de Financiële dienst; De aankoop is een verdere vernieuwing van de schoolbanken in de drie gemeentelijke basisscholen te Harelbeke; De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,18 excl. btw of ,00 incl. 21,00% btw; Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 722/ van de buitengewone dienst; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 1; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; - het aankoopadvies van de Preventieadviseur dd. 26 september 2006; Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

16 Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Op voorstel BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref schoolbanken en de raming voor de opdracht met als voorwerp Vernieuwen van de schoolbanken in de gemeentescholen te Harelbeke, opgemaakt door de Financiële dienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,18 excl. btw of ,00 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 722/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop van didactisch materieel voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (4 380,17 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop didactisch materieel SAMW werd een bestek met ref did.samw opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. Het betreft de aankoop van kasten, cello- en pianostoelen, een beamer en aanpassing van een bestaand bord voor enerzijds de uitbreiding van het didactisch materieel en anderzijds aanpassing van het didactisch materieel. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 4.380,17 excl. btw of 5.300,00 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 734/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 3; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen;

17 Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref did.samw en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop didactisch materieel SAMW, opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 4.380,17 excl. btw of 5.300,00 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 734/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop van muziekinstrumenten voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (16 115,70 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop muziekinstrumenten werd een bestek met ref instrumenten opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De aankoop van nieuwe instrumenten is nodig om aan de eisen van de gemaakte keuzes van de leerlingen te kunnen voldoen. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,70 excl. btw of ,00 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 734/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier;

18 Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref instrumenten en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop muziekinstrumenten, opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,70 excl. btw of ,00 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 734/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Aankoop van bureau- en vergadermeubilair voor de directie van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming (3 074,38 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Aankoop zetels directie SAMW werd een bestek met ref meub.samw opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De aankoop van de zetels zijn een vervanging van de oude stoeltjes in het bureel van de directie. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 3.074,38 excl. btw of 3.720,00 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 734/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 3; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gezien de stukken van het dossier;

19 Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met ref meub.samw en de raming voor de opdracht met als voorwerp Aankoop zetels directie SAMW, opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 3.074,38 excl. btw of 3.720,00 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 734/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Plaatsen archiefrekken in de dienst Burgerzaken. Goedkeuren bestek, raming (6 531,21 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: In het kader van de opdracht met als voorwerp Plaatsen archiefrekken in Burgerstand & Bevolking werd een prijsopgave opgemaakt door de firma Joye nv, leverancier van de bestaande archiefrekken. Het plaatsen van archiefrekken in de dienst Bevolking is er nodig om plaatswinning; de uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 6.531,21 excl. btw of 7.902,76 incl. 21,00% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Alleen aan de nv Joye zal prijs worden gevraagd om reden dat deze firma identieke rekken heeft geplaatst in de dienst Burgerlijke Stand en dat deze dan complementair zijn wat in de toekomst een groot voordeel zou zijn bij een eventuele herinrichting van de dienst. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 104/ van de buitengewone dienst; Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a en f; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen;

20 Gezien de stukken van het dossier; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben; Met 24 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT: Art. 1: Goedkeuring wordt gehecht aan de prijsopgave en de raming voor de opdracht met als voorwerp Plaatsen archiefrekken in Burgerstand & Bevolking, opgemaakt door de firma Joye nv uit Harelbeke. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt 6.531,21 excl. btw of 7.902,76 incl. 21,00% btw. Art. 2: Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Art. 3: De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden op artikel 104/ van de buitengewone dienst van het dienstjaar Heraanleg oudstrijdersperk begraafplaats Hulste. Goedkeuren bestek, raming (9 655 EUR + BTW) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Het oudstrijdersperk op de begraafplaats te Hulste is aan een opfrissingsbeurt toe. De werken omvatten het reinigen van de grafstenen en het herschilderen van de letters, het verplaatsen van de grafstenen zodat deze op één rij komen te staan en het groenonderhoud gemakkelijker kan uitgevoerd worden + het verwijderen van de bestaande haagjes en het plaatsen van een doek tegen onkruid, bedekt met kiefte. In het kader van de opdracht met als voorwerp Heraanleg oudstrijdersperk begraafplaats Hulste werd een bestek met nr opgemaakt door de Technische diensten. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op 9.655,00 excl. Btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service. Het krediet is voorzien in de begroting van 2006 op artikel 878/ van de buitengewone dienst. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art. 234 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; - het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikels 248 tot 260 betreffende het algemeen administratief toezicht op de gemeenten; - de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 17, 2, 1 a.; - het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 120, gewijzigd bij KB 20 juli 2000; - het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid art. 3, 2; - de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen;

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 14 MEI 2007 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 5), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Activiteitenkorrels

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie

Goedkeuren activiteitenverslag en jaarrekening, balans per 31 december 2010 van het autonoom gemeentebedrijf Ardooie Zitting van 02 mei 2011 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L., Steen

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd)

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL Aanwezig : voorzitter van de gemeenteraad burgemeester Vz OCMW (niet stemgerechtigd) ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 APRIL 2010 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert burgemeester De heren Luc Callewaert (afw. bij pt. 28), Alain

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2006 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 22), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Dejonckere, Deprez

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

Gelet op artikel 26, tweede lid, 42 1 en 2 en artikel 43 2, 10 van het gemeentedecreet;

Gelet op artikel 26, tweede lid, 42 1 en 2 en artikel 43 2, 10 van het gemeentedecreet; Stadsbestuur Veurne VOORSTELLEN VAN BESLISSING VOOR DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MAART 2012 Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Gelet

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 8 JANUARI 2009 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, S. Imbrechts,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Motie betreffende het behoud van het vredegerecht

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 16 DECEMBER 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Onderhoud en heraanleg wegen 2015 - Deel 1 : Kapelstraat,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid januari 2018, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 06.12.2018 AANWEZIG. Jan Laurys, burgemeester Diest, voorzitter Manu Claes, burgemeester Scherpenheuvel-Zichem, raadslid Peetermans, De Graef, Pauwels, Buttiens, Schuyten, Sannen, Gybels, Jacobs,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd: UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 12 januari 2009 MM. Buijs E., burgemeester-voorzitter Hendrickx Wim,

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 9 JUNI 2015. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Groepsaankoop spouwmuurisolatie.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART 2016. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Detailstudie door Infrax in het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 FEBRUARI 2007 Aanwezig :De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp

Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Vergaderingsverslag dossier 20180607-u-HAR- verslag plenaire vergadering bestand Stad Harelbeke plaats 01/06/2018 Datum Plenaire vergadering RUP Harelbeke Bavikhove dorp West voorontwerp Overeenkomstig

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER

Politiezone HAMME - WAASMUNSTER Politiezone HAMME - WAASMUNSTER OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLISSINGEN GENOMEN DOOR DE POLITIERAAD IN ZITTING VAN 28 JUNI 2018. OPENBARE ZITTING 1. Politieraad: Eedaflegging en installatie politieraadslid.

Nadere informatie

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 21 MAART 2016 OM UUR

DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 21 MAART 2016 OM UUR DAGORDE PUBLIEK VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN MAANDAG 21 MAART 2016 OM 20.00 UUR ALGEMEEN 001. KOFFIESTOP EN JAARBRIEF WERKGROEP NOORD-ZUID - KENNISNAME Werkgroep Noord-Zuid organiseert

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA april 2019, definitief vastgeteld Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32

Nadere informatie