ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 NOVEMBER 2005 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 8), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf punt 16), Vanassche, Detavernier, Pattyn R., Wanzeele (vanaf punt 16), Libert, Coudron, Deprez R., Top, Six, Deblock (vanaf punt 11), Pattyn F., Vandenborre, Kindt, Vandekerckhove, Haezebrouck, Vandenabeele, Mestdagh Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Raadsleden Demyttenaere en Van Themsche De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Renovatie openbare verlichting, Brugsesteenweg te Hulste naar aanleiding van wegeniswerken in het kader van project 3V (Veilig Verkeer Vlaanderen). Goedkeuren aanvullende werken (1 216,68 EUR + BTW) en gunningswijze. 2. Aanpassen waterleidingsnet aan de rotonde Spinnerijstraat/Vaartstraat. Goedkeuren bestek, raming (25 295,70 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 3. Aanpassen waterleidingsnet in de N43 naar aanleiding van het herinrichten van de doortocht fase 1. Goedkeuren bestek, raming (31 870,30 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. 4. Weg- en rioleringswerken nabij project Marbra-Lys. Rotonde Spinnerijstraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,82 EUR + BTW en proefkosten) en gunningswijze. 5. Herinrichten doortocht Harelbeke/Gewestweg N43: fase 1. a. Goedkeuren bestek, raming ( ,53 EUR BTW inbegrepen waarvan ,71 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest en ,82 EUR ten laste van de stad) en gunningswijze. b. Beslissing tot verbreding kant Westwijk. 6. Wijzigen eigendomsstructuur binnen residentie Majestic II. Goedkeuren aanpassing basisakte dd. 29 december Snoeien hoogstammige bomen op het grondgebied van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (7 405 EUR + BTW) en gunningswijze. 8. Goedkeuren beleidsplan toerisme Harelbeke. 9. Samenwerkingsplatform tussen de scholengemeenschap De Balk en het kunstonderwijs van Harelbeke om de punten van ICT van het kunstonderwijs te kunnen gebruiken. Akkoordverklaring voor een periode van zes jaar.

2 10. Stedelijk basisonderwijs. Overeenkomst tot het oprichten van een medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap De Balk. Goedkeuring. 11. Stedelijk basisonderwijs. Vaststelling huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap De Balk. 12. Stedelijke Academie voor muziek en Woord (SAMW). Aanwending lestijdenpakket schooljaar Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Aanwending lestijdenpakket schooljaar Aankoop van een geluidsinstallatie voor de gemeentelijke basisschool Zuid. Goedkeuren bestek, raming (3 300 EUR + BTW) en gunningswijze. 15. Aankoop van instrumenten en didactisch materiaal voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 16. Aankoop van een podiumwagen. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 17. Aankoop van een notebook en een beamer voor de stedelijke Welzijnsdienst. Goedkeuren bestek, raming (1 980 EUR + BTW) en gunningswijze. 18. Delegatie bevoegdheden inzake overheidsopdrachten aan het college van burgemeester en schepenen voor het dienstjaar West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij (WVEM). Verkoop door de gemeenten van de ondergrondse kabels van het openbaar verlichtingsnet. 20. West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij (WVEM). Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2005 en vaststellen van hun mandaat. Goedkeuren ontwerp statutenwijziging. 21. West-Vlaamse Energie- en Teledistributiemaatschappij (WVEM). Kapitaalsverhoging bij nv EFIN en onderschrijving van kapitaal. 22. Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen. Aanduiden vertegenwoordigers en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering en vaststellen van hun mandaat. 23. West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem. Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordigers in de buitengewone algemene vergadering en vaststellen van hun mandaat. 24. Intercommunale Maatschappij voor Openbare Gezondheid (IMOG). Aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de buitengewone algemene vergadering en vaststellen van hun mandaat. 25. Aankoop van een snijmachine voor de stadsdrukkerij. Goedkeuren bestek, raming (8 200 EUR + BTW) en gunningswijze. 26. Zone 30 schoolomgeving: leveren van materialen. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze. 27. Aankoop van een polyvalente wagen voor de stedelijke brandweer. Goedkeuren bestek, raming ( EUR + BTW) en gunningswijze.

3 28. Vaststellen van een tijdelijk politiereglement op het verkeer ter gelegenheid van de kerstmarkt te Harelbeke-Stasegem op 17 december Vragenkwartiertje Geheime zitting 30. Stedelijk basisonderwijs. Affectatie vastbenoemde leerkracht. 31. Stedelijk basisonderwijs. Tijdelijke aanstelling van doorlopende duur (TADD) en tijdelijke aanstelling van deeltijdse leerkrachten onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers. 32. Stedelijk basisonderwijs. Aanstellen tijdelijke deeltijdse onderwijzer. 33. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tijdelijke aanstellingen a.i. ter vervanging leerkracht saxofoon/klarinet. 34. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking voor het ambt van leraar hout, piano en dwarsfluit. 35. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Wedertewerkstelling in de eigen academie van personeelsleden in terbeschikkingstelling wegens ontstentenis van betrekking (TBS/OB). 36. Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tijdelijke aanstellingen leerkrachten schooljaar Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (SAMW). Tijdelijke aanstellingen studiemeester-opvoeders/opstellers schooljaar Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Tijdelijke aanstellingen schooljaar Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Verzoek om vermindering opdracht personeelslid per 1 september 2005 en aanstellen interimaire vervanger. 40. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Aanstellen interimaire leerkrachten. 41. Gemeentepersoneel. Benoeming op proef van 5 beambten (voor de diensten burgerzaken, financiën, info, technische dienst en werking & personeel). 42. Gemeentepersoneel. Benoeming op proef van 6 administratieve medewerkers (voor de diensten financiën, info, jeugd, sport, technische dienst en werking & personeel). 43. Gemeentepersoneel. Vaststellen werfreserve van administratief medewerker (voor de diensten: info en technische dienst). Openbare zitting *** 1. Renovatie openbare verlichting, Brugsesteenweg te Hulste naar aanleiding van wegeniswerken in het kader van project 3V (Veilig Verkeer Vlaanderen). Goedkeuren aanvullende werken (1 216,68 EUR + BTW) en gunningswijze.

4 Gelet op de beraadslaging van het College van Burgemeester en Schepenen dd. 4 mei 2005 houdende gunning van de opdracht "renovatie openbare verlichting, Brugsesteenweg te Hulste naar aanleiding van wegeniswerken in het kader van project 3V (Veilig Verkeer Vlaanderen)" aan de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, gevestigd Hoogstraat te Brugge, voor de som van 4191,60 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, voornoemd, bij schrijven dd. 10 mei 2005, ref /ID/TD in kennis gesteld werd de werken uit te voeren ; Overwegende dat door de Technische Dienst gevraagd werd om 2 bijkomende lichtpunten te vervangen kant Hulste gezien het ontwerp openbare verlichting niet aangepast werd aan het gewijzigde wegenisontwerp ; Overwegende dat de kostprijs van de offerte 1216,68 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen bedraagt ; Overwegende dat door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorgesteld wordt om de bestaande TL-armaturen te vervangen door armaturen MC2 met hogedruknatriumlamp 150 W te plaatsen op een gebogen crossbuis ; Overwegende dat uit de offerte van de WVEM blijkt dat de meerwerken, voorwerp van onderhavige beraadslaging, wordt verhoogd met een bedrag dat groter is dan 10% van de aanbestedingssom ; Overwegende dat de Gemeenteraad dientengevolge bevoegd is goedkeuring te verlenen aan de meerwerken ; Overwegende dat de meerwerken, voorwerp van onderhavige beraadslaging, onvermijdelijk vervlochten zijn met de reeds aan aannemer WVEM gegunde werken ; Overwegende dat de gepaste kredieten voorzien zijn bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 onder artikel 426/ ; Overwegende dat de werken zullen gefinancierd worden met eigen middelen ; Overwegende derhalve dat artikel a van de wet van 24 december 1993 betreffende overheidsopdrachten ; Gelet op de artikelen 117, 234 en 236 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan de meerwerken, opgenomen in de offerte van de West- Vlaamse Elektricteitsmaatschappij gevestigd Hoogstraat te Brugge en aanleiding gevende tot een meerprijs van 1216,68 EUR, Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2.

5 De meerwerken, voorwerp van onderhavige beraadslaging mogen - bij toepassing van artikel a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - gegund worden aan de WVEM, gevestigd Hoogstraat te Brugge en kan verrekend worden met de hen reeds gegunde opdracht inzake "renovatie openbare verlichting, Brugsesteenweg te Hulste, naar aanleiding van wegeniswerken in het kader van project 3V (Veilig Verkeer Vlaanderen)" ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van deze werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 en worden gefinancierd met eigen middelen. 2. Aanpassen waterleidingsnet aan de rotonde Spinnerijstraat/Vaartstraat. Goedkeuren bestek, raming (25 295,70 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat in zitting van heden de weg- en rioleringswerken nabij het project Marbra-Lys : rotonde Spinnerijstraat goedgekeurd werd ; Overwegende dat tijdens deze werken het waterleidingsnet aangepast wordt ; Gelet op het ontwerp met raming inzake voormelde uitbreiding dd. 14 september 2005 ten bedrage van ,70 EUR, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk; Overwegende dat deze aanpassingswerken gefinancierd worden met autonome investeringskredieten ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringswerken voor het aanpassen van het waterleidingsnet aan de rotonde Spinnerijstraat/Vaartstraat aldaar worden geraamd op ,70 EUR, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek. Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad maar worden gefinancierd met autonome investeringskredieten. 3. Aanpassen waterleidingsnet in de N43 naar aanleiding van het herinrichten van de doortocht fase 1. Goedkeuren bestek, raming (31 870,30 EUR) en toelating tot het uitvoeren van de werken. Overwegende dat in zitting van heden het herinrichten van de doortocht Harelbeke/Gewestweg N43 goedgekeurd goedgekeurd werd ;

6 Overwegende dat tijdens deze werken het waterleidingsnet aangepast wordt ; Gelet op het ontwerp met raming inzake voormelde uitbreiding dd. 13 oktober 2005 ten bedrage van ,30 EUR, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk; Overwegende dat deze aanpassingswerken volledig ten laste vallen van de VMW ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid artikel 117 ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringswerken voor het aanpassen van het waterleidingsnet in de N43 naar aanleiding van het herinrichten van de doortocht Fase 1 aldaar worden geraamd op ,30 EUR, zonder BTW verschuldigd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek. Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet ten laste van de stad maar vallen volledig ten laste van de VMW. 4. Weg- en rioleringswerken nabij project Marbra-Lys. Rotonde Spinnerijstraat. Goedkeuren bestek, raming ( ,82 EUR + BTW en proefkosten) en gunningswijze. Overwegende dat in zitting van 17 oktober 2005 de Gemeenteraad het bestek, de raming en de gunningswijze betreffende Weg- en rioleringswerken in de private verkaveling Marbra-Lys goedkeurde ; Gezien direct aansluitend aan de wegeniswerken binnen de verkaveling en 100 % ten laste van de verkavelaar, de Stad de noodzakelijke wegenis- en rioleringswerken op haar aanpalend openbaar domein wenst te laten uitvoeren ; Overwegende dat het de herinrichting met een rotonde van het kruispunt Halle-, Spinnerij-, Vaartstraat met Stasegemdorp en het daar aanpassen van de bestaande riolering betreft ; Overwegende dat bijgevolg in diezelfde zitting tevens het aanstellen van een ontwerper, het goedkeuren van de contractuele voorwaarden, de raming van de studiekosten en de gunningswijze betreffende Weg- en rioleringswerken nabij project Marbra-Lys : Rotonde Spinnerijstraat werd goedgekeurd ; Gezien door het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 19 oktober 2005 het erelooncontract via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking gegund werd aan het Studiebureau NV Jos Dumoulin, gevestigd Zwaaikomstraat 19 te 8800 Roeselare;

7 Gezien het bestek nr. W/2000/1822/131 en bijhorende plannen betreffende de uit te voeren werken opgemaakt door BVBA Jos Dumoulin, gevestigd Zwaaikomstraat 19 te 8800 Roeselare ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,82 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding ; Gezien dat deze gunningswijze verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ; Overwegende dat de benodigde kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone begrotingswijziging ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Weg- en rioleringswerken nabij project Marbra-Lys : Rotonde Spinnerijstraat" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek nr. W/2000/1822/131 en bijhorende plannen opgemaakt door de Stedelijke Technische Dienst en met raming ten bedrage van ,82 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, betreffende "Weg- en rioleringswerken nabij het project Marbra-Lys " wordt goedgekeurd ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begrotingswijziging 2005 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Weg- en rioleringswerken nabij het project Marbra-Lys " aanleiding geeft te bestrijden op de wijze zoals bepaald bij de buitengewone begrotingswijziging Herinrichten doortocht Harelbeke/Gewestweg N43: fase 1. a. Goedkeuren bestek, raming ( ,53 EUR BTW inbegrepen waarvan

8 ,71 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest en ,82 EUR ten laste van de stad) en gunningswijze. b. Beslissing tot verbreding kant Westwijk. Overwegende dat door de Gemeenteraad in zitting van 27 mei 2002 de principiële beslissing genomen werd om de doortocht van Harelbeke her in te richten en tevens de contractuele voorwaarden vastgelegd werden om een ontwerper aan te stellen ; Overwegende dat na het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) goedgekeurd door de Raad in zitting van 16 juni 2003 na een algemene offertevraag in het College van Burgemeester en Schepenen dd. 03 december 2003 het Studiebureau NV Plantec, gevestigd Nieuwpoortsesteenweg 399 te 8400 Oostende aangesteld werd als ontwerper der werken ; Gezien het concept voor de herinrichting van de doortocht (d.i. het deel van de N43 gelegen binnen de bebouwde kom) door de provinciale auditor goedgekeurd werd in de auditcommissie ; Overwegende dat in functie van de financiële kredieten van de AWV het dossier (voorlopig) werd opgesplitst in 2 fasen ; Gezien de eerste fase de Kortrijksestraat en de aanzet van alle aanliggende straten omvat ; Overwegende dat de 2 e fase door AWV op dit ogenblik vooropgesteld wordt voor hun begroting 2007 ; Overwegende dat de herinrichting van de Kortrijksestraat de aanleg van een rotonde ter hoogte van de Schip- en Pevernagestraat, van een centrale groene parking met centraal rustpleintje, een rijweg aan weerszijden van de centrale parking (+ busbaan kant rijrichting Gent) en een langsparking kant bestaande bebouwing omvat ; Overwegende dat tezelfdertijd het rioolstelsel wordt gescheiden (RWA/DWA) en geheroriënteerd ; Overwegende dat door deze heroriëntering na realisatie van de volledige doortocht de bestaande druk op het rioolstelsel (Vlaanderenlaan, Groeningestraat, Eiland, ) in belangrijke mate verminderd zal worden waardoor het risico op wateroverlast evenredig zal verminderen ; Gezien het bestek en bijhorende plannen, ons voorgelegd via het opdrachtgevend bestuur de Administratie Wegen en Verkeer, Afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen ; Overwegende dat blijkens de bij vermeld bestek horende raming de kostprijs van de uit te voeren werken geraamd wordt op ,53 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan ,71 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest en , 82 EUR ten laste van de Stad ; Gehoord het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding ; Gezien dat deze gunningswijze verantwoord is gezien daardoor de concurrentie maximaal speelt ; Gelet op de vigerende reglementering inzake de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en meer bepaald de wet van 24 december 1993 en het KB van 08 januari 1996 ;

9 Overwegende dat de benodigde kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone begrotingswijziging ; Overwegende dat de Stad de uitgave tot dewelke "Herinrichting doortocht Harelbeke / Gewestweg N43 : Fase 1" aanleiding geeft, gelet op de in de begroting opgenomen financieringswijze, wenst te bestrijden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting 2005 ; Overwegende dat na goedkeuring van het in opmaak zijnde RUP Westwijk het ook mogelijk wordt om in de richting van Kortrijk een langsparking langs de rijweg aan te leggen ; Gezien dit niet alleen het voordeel heeft dat er aan de kant van het Westwijkproject de mogelijkheid om te laden en te lossen en om te parkeren ontstaat, maar tevens zorgt voor een symmetrische structuur van het straatbeeld ; Gezien dit laatste voornamelijk herkenbaar zal zijn in het beeld van de aangeplante bomen ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; - na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; - met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen ; BESLUIT : Artikel 1 : Het bestek en bijhorende plannen ons voorgelegd via het opdrachtgevend bestuur, de Administratie Wegen en Verkeer, Afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen en met raming ten bedrage van ,53 EUR Belasting over de Toegevoegde Waarde inbegrepen waarvan ,71 EUR ten laste van het Vlaamse Gewest en ,82 EUR ten laste van de Stad, betreffende "Herinrichten doortocht Harelbeke / Gewestweg N43 : Fase 1" wordt goedgekeurd alsook de uitbreiding, die mogelijk zal worden na het goedkeuren van het RUP Westwijk ; Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast de opdracht tot uitvoering van de werken te gunnen bij openbare aanbesteding; Artikel 3 : De geldmiddelen voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2005 ; Artikel 4 : De uitgave waartoe "Herinrichten doortocht Harelbeke / Gewestweg N43 : Fase 1" aanleiding geeft te bestrijden op de wijze zoals voorzien bij de buitengewone begroting Wijzigen eigendomsstructuur binnen residentie Majestic II. Goedkeuren aanpassing basisakte dd. 29 december 1998.

10 Gelet op de site Majestic, gelegen in de Gentsestraat 13 en kadastraal gekend als 1ste afdeling, sectie A met enerzijds perceelnr. 468k (= voorliggende appartementenblok, ook residentie Majestic I genoemd) en anderzijds perceelnr. 468h (= achterliggend, voormalig cinemacomplex met uitweg achteraan naar de Toekomststraat, ook residentie Majestic II genoemd); Gelet op de bestaande basisaktes van de 2 voormelde residenties nl. - voor residentie Majestic I (= appartementen) is de basisakte en bijhorend reglement van mede-eigendom- verleden voor notaris Goethals op van toepassing - voor residentie Majestic II (= cinema) is de basisakte en bijhorend reglement van mede-eigendom- verleden voor notaris Torrelle op van toepassing; Gelet op schenkingsakte dd waarbij de stad volgende goederen verwierf : - appartement/kavel 1 (vroegere studio) uit res. Majestic I + 100/1000 ste medeeigendom in gemeenschappelijke delen. Basisakte dd is hier van toepassing. - kavel 2 (vroegere bovenste cinemazaal) uit res. Majestic II + 60/100 ste medeeigendom in gemeenschappelijke delen. Basisakte dd is hier van toepassing; Overwegende dat eigenares-vandamme van appartement 2 (= huidige reisbureau Flamingo) uit Majestic I thans 49m² uit kavel 1 van Majestic II wenst te verwerven jegens de consoorten Lamaire; Overwegende dat eigenares-vandamme via het slopen van een muur aldus vanuit en ten behoeve van appartement 2 van Majestic I een berging zou bekomen in Majestic II (= nieuwe kavel 3) ; Dat een aanpassing van de basisakte dd noodzakelijk is wegens de creatie van die derde, nieuwe kavel; Overwegende dat er voor de stad zoals blijkt uit het schema hierna- niets verandert : Kavel Eigenaar Mede-eigendom na basisakteaanpassing Privatief deel na basisakte- aanpassing 1 Cons. Lamaire 35/100 i.p.v. vroeger 40/100 Ondercinemazaal 49m² 2 Stad 60/100 blijft ongewijzigd Bovencinemazaal= ongewijzigd 3(nieuw) Vandamme(nieuw) 5/100 (nieuw) Koopt 49m² jegens én uit kavel1 Overwegende dat het aantal kavels (2) in Majestic II zoals notarieel vastgelegd bij akte dd wijzigt naar 3 zodat hiervoor een akkoord van alle mede-eigenaars, waaronder de stad, moet worden bekomen; Gelet op de terzake door notaris voorgelegde aanpassing aan de basisakte dd ; Overwegende dat in het voorgelegd ontwerp van wijzigende basisakte hierna vermelde clausule inzake de uitweg op de achterperceelsgrens van Majestic II is opgenomen : de eigenaar van kavel 3 krijgt geen aandeel in de inrit aan de achterkant van het gebouw vanuit de Toekomststraat, gezien de nieuw gecreëerde kavel ( ) niet paalt aan de uitweg noch ermee in verbinding staat. De kosten voor het onderhoud van de uitweg zullen aldus ten laste blijven van de twee kavels K1 en K2 ( ) ; Overwegende dat het de raad toekomt zich over deze aanpassing waaraan geen kosten lastens de stad zijn verbonden- van de basisakte dd uit te spreken; Gezien de overige stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, inzonderheid artikel 117;

11 Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 23 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1.: De Gemeenteraad hecht haar goedkeuring aan een beperkte aanpassing van de basisakte dd voor Residentie Majestic II gelegen in de Gentsestraat 13. Bedoelde aanpassing betreft- in hoofde van mede-eigenaar Stad Harelbeke- enkel het creëren van een nieuwe kavel 3 zonder impact op de privatieve stads kavel 2 noch op de daarbij horende gemeenschappelijke delen. Expliciet wordt ook de goedkeuring gegeven aan volgende clausule inzake de uitweg op de achterperceelsgrens van Majestic II zoals opgenomen in de thans voorliggende wijzigende basisakte : de eigenaar van kavel 3 (K3) krijgt geen aandeel in de inrit aan de achterkant van het gebouw vanuit de Toekomststraat, gezien de nieuw gecreëerde kavel ( ) niet paalt aan de uitweg noch ermee in verbinding staat. De kosten voor het onderhoud van de uitweg zullen aldus ten laste blijven van de twee kavels K1 en K2 ( ) Artikel 2: De Burgemeester en Secretaris worden volmacht verleend om de hiervoor omschreven akte namens de stad te tekenen. Artikel 3: Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 7. Snoeien hoogstammige bomen op het grondgebied van de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming (7 405 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp het snoeien van hoogstammige bomen op grondgebied van de Stad Harelbeke; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1 punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 120; Overwegende dat het bedrag van de opdracht beneden de grens van EUR + BTW blijft zoals vastgesteld door het aangehaalde artikel 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996, inzonderheid artikel 3 2, betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service;

12 Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 23 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp het snoeien van hoogstammige bomen op grondgebied van de Stad Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW. Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 4 Het K.B. van 26 september houdende vaststelling van de algemene aannemingsvoorwaarden van de overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten, vormt de algemene administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1. Artikel 5 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht tegen prijslijst b. de uitvoeringstermijn is vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de opdracht zal in één keer worden betaald na volledige uitvoering ervan d. er is geen prijsherziening. Artikel 6 De uitgave waartoe sprake van in artikel 1 zal gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen. 8. Goedkeuren beleidsplan toerisme Harelbeke. Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal lokaal cultuurbeleid; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering daterend van 11 januari 2002 ter uitvoering van het decreet van 13 juli 2001; Gelet op het gemeenteraadsbesluit d.d. 15 april 2002 intentieverklaring i.f.v. decreet 13 juli 2001; Overwegende dat voor de aanvraag tot erkenning voor de toeristische dienst een beleidsplan dient opgemaakt. Overwegende dat de commissie voor museaal - en erfgoedbeleid in vergadering d.d.

13 10 oktober 2005 het beleidsplan gunstig heeft geadviseerd; Overwegende dat de culturele raad in vergadering d.d. 27 oktober 2005 het beleidsplan gunstig heeft geadviseerd; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 24 stemmen voor 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; Besluit: Art. 1.: Het beleidsplan toerisme Harelbeke wordt goedgekeurd. 9. Samenwerkingsplatform tussen de scholengemeenschap De Balk en het kunstonderwijs van Harelbeke om de punten van ICT van het kunstonderwijs te kunnen gebruiken. Akkoordverklaring voor een periode van zes jaar. Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 18 april 2005 houdende verlenging van de scholengemeenschap "De Balk" voor zes schooljaren vanaf het schooljaar Gelet op de omzendbrief van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap dd. 18/7/ laatste wijziging dd. 30/06/2005 met kenmerk GD/2003/04, in verband met de maatregelen vanaf het schooljaar betreffende ICT-coördinatie. Overwegende dat volgens die omzendbrief een samenwerkingsplatform kan worden opgericht tussen de scholengemeenschap "De Balk" en het deeltijds kunstonderwijs. Overwegende dat vanaf 1 september 2005 een samenwerkingsplatform wordt vastgelegd voor de periode van zes schooljaren (gelijklopend met de scholengemeenschappen). Overwegende dat bij raadsbesluiten van 6 oktober 2003 en 20 december 2004 een samenwerkingsplatform werd onderschreven tussen de scholengemeenschap "De Balk" en het kunstonderwijs van Harelbeke voor respectievelijk het schooljaar en Gelet op de vraag van het kunstonderwijs om verder samen te werken met "De Balk". Overwegende dat het kunstonderwijs wenst in te stappen om zo hun punten voor ICT te kunnen benutten, zijnde 18 punten in SAMW en 10 punten in SABV. Gelet op het verslag van de vergadering van het beheerscomité van de scholengemeenschap "De Balk" van 6 oktober 2005 waarbij de aanvraag unaniem werd aanvaard. Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen. Na beraadslaging in openbare zitting. In aanwezigheid van vermelde leden. Met unanimiteit van stemmen. BESLUIT : Artikel 1 : De gemeenteraad neemt akte van de beslissing van het beheerscomité van de scholengemeenschap "De Balk" tot onderschrijving van een samenwerkingsplatform met het kunstonderwijs van Harelbeke om de punten ICT van het kunstonderwijs te kunnen gebruiken vanaf 1 september 2005 voor een periode van zes jaar. Artikel 2 :

14 Deze beslissing wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de toezichthoudende overheid. 10. Stedelijk basisonderwijs. Overeenkomst tot het oprichten van een medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap De Balk. Goedkeuring. Gelet op het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad. Gelet op de Ministeriële Omzendbrief GD/2004/03 van 13 juli 2004 : Lokale participatieregeling in het basis- en secundair onderwijs. Overwegende dat bij raadsbeslissing van 18 oktober 2004 één schoolraad werd opgericht voor de stedelijke basisscholen Centrum, Noord en Zuid. Overwegende dat bij raadsbesluit van 18 april 2005 de scholengemeenschap de Balk werd verlengd voor zes schooljaren vanaf het schooljaar Overwegende dat alle basisscholen uit het gesubsidieerd onderwijs op het niveau van de scholengemeenschap de inspraak van de ouders, personeelsleden en leerlingen moeten organiseren. Overwegende dat alle schoolraden van de scholen behorende tot een scholengemeenschap, vertegenwoordigd dienen te worden in een medezeggenschapscollege. Gelet op het verslag van de vergadering van de scholengemeenschap de Balk dd. 7 juli 2005 waarbij de overeenkomst tot het oprichten van een medezeggenschapscollege werd vastgesteld. Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en 135. Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen. Met 24 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen BESLUIT : Art. 1 : De overeenkomst tot het oprichten van een medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap de Balk wordt goedgekeurd. Art. 2 : De overeenkomst geldt voor de duur van het mandaat van de schoolraad, zijnde tot 31 maart Stedelijk basisonderwijs. Vaststelling huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap De Balk. Gelet op het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad. Gelet op de gemeenteraadszitting van heden houdende goedkeuring van de overeenkomst tot het oprichten van een medezeggenschapscollege voor de scholengemeenschap de Balk. Gelet op de installatievergadering van het medezeggenschapscollege dd. 19 oktober 2005 waarbij het huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege unaniem werd goedgekeurd.

15 Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid de artikelen 117 en 135. Na beraadslaging in openbare zitting. Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1. Het huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege van de scholengemeenschap de Balk, waarvan de tekst in bijlage, werd vastgesteld. Stedelijk Basisonderwijs Harelbeke Huishoudelijk reglement van het medezeggenschapscollege van de scholengemeenschap de Balk. HOOFDSTUK 1: SAMENSTELLlNG VAN HET MEDEZEGGENSCHAPSCOLLEGE. Artikel 1. In het medezeggenschapscollege zetelen de vertegenwoordigers van volgende geledingen: - de schoolraden - de schoolbesturen Elke schoolraad wordt vertegenwoordigd door de voorzitter en 1 afgevaardigde van elke andere geleding, dan die waaruit de voorzitter komt. De leden van het beheerscomité van de scholengemeenschap zetelen als waarnemende leden (afgevaardigden schoolbesturen) HOOFDSTUK 2: DUUR VAN HET MANDAAT. Artikel 2. De mandaten van de vertegenwoordigers van de schoolraden in het medezeggenschapscollege gelden voor de duur van hun mandaat in de betrokken schoolraden. De duur van de mandaten van de vertegenwoordigers van de schoolbesturen wordt bepaald door de duur van hun mandaat in het beheerscomité van de scholengemeenschap. HOOFDSTUK 3: PROCEDURE VAN PLAATSVERVANGING BINNEN HET MANDAAT. Artikel 3. Ingeval er vroegtijdig een einde komt aan het mandaat van een lid van het medezeggenschapscollege, dan wordt dit voleindigd door een plaatsvervanger, die op dat

16 moment aangeduid wordt door de schoolraad of de gemeenteraad die het ontslagnemende lid een mandaat verleende. HOOFDSTUK 4: PRAKTISCHE WERKING VAN HET MEDEZEGGENSCHAPSCOLLEGE. Artikel 4 De voorzitter. De leden van het medezeggenschapscollege duiden de voorzitter aan. Een directeur noch een lid van het schoolbestuur kunnen als voorzitter worden aangeduid. De voorzitter wordt aangeduid bij consensus of, indien geen consensus kan worden bereikt, bij gewone meerderheid van de stemgerechtigde leden. Bij onvoorziene afwezigheid van de voorzitter op een bijeenkomst van het medezeggenschapscollege wordt het oudste aanwezige lid van de geleding schoolraden als waarnemend voorzitter aangeduid. Specifieke taken van de voorzitter: - De voorzitter nodigt de leden schriftelijk uit. - De voorzitter stelt de dagorde op. - De voorzitter leidt de debatten en handhaaft de orde in de vergadering. - De voorzitter opent en sluit de vergadering. - De voorzitter staat (in samenwerking met de secretaris) in voor het opzoeken en verzamelen van de nodige documenten ter voorbereiding van de respectievelijke agendapunten. - De voorzitter richt de vraag om informatie aan het/de schoolbestuur(en). - De voorzitter leidt de beraadslagingen. - De voorzitter meldt de adviezen en standpunten via het secretariaat van het medezeggenschapscollege aan de voorzitter van het beheerscomité of de directeur coördinatie van de scholengemeenschap. Artikel 5 Secretariaat. De secretaris is verantwoordelijk voor het administratie van het medezeggenschapscollege. De secretaris wordt binnen of buiten het medezeggenschapscollege aangeduid bij wijze van consensus. Bij afwezigheid wordt een plaatsvervanger aangeduid. Specifieke taken van de secretaris: - de secretaris stelt de notulen van de vergadering op en maakt het ontwerp van verslag binnen de tien werkdagen over aan de leden van het medezeggenschapscollege. - de secretaris stelt tijdens de vergadering een proces-verbaal op van de standpunten en adviezen die het medezeggenschapscollege hebben uitgebracht. - de secretaris staat in voor de praktische verwerking van alle briefwisseling bestemd voor het medezeggenschapscollege. - de briefwisseling uitgaande van het medezeggenschapscollege wordt altijd ondertekend door de voorzitter en de secretaris. - de secretaris beheert het archief van het medezeggenschapscollege. Het verslag vermeldt: - de agenda; - de naam van de aanwezige leden en van de verontschuldigde leden; - voor elk punt van de agenda: - de beslissing van het medezeggenschapscollege, met name de tot stand gekomen consensus of de uitslag van de stemming(en) en, indien nodig, het voorstel dat aan het beheerscomité is overgemaakt, samen met een omstandige motivering. - de eventuele minderheidsstandpunten.

17 Het verslag van de vergadering wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Een exemplaar ervan wordt toegezonden aan elk lid van het medezeggenschapscollege. De adviezen en standpunten uitgebracht door de geleding van de schoolraden, worden tijdens de vergadering vastgelegd in een proces-verbaal dat ondertekend wordt door alle aanwezige stemgerechtigde leden. Het medezeggenschapscollege kan voor infrastructurele en administratieve ondersteuning een beroep doen op het beheerscomité of de scholengemeenschap. Artikel 6 Algemene Werkafspraken. 1 Wijze van bijeenroeping. Het medezeggenschapscollege wordt door de voorzitter bijeengeroepen bij wijze van schriftelijke uitnodiging met vermelding van plaats, datum, tijdstip en de agendapunten. Eventuele informatieve documenten worden als bijlage meegestuurd. De uitnodiging wordt ten laatste tien werkdagen voor de bijeenkomst overgemaakt aan de leden, uitgezonderd bij hoogdringendheid. Het gebruikelijke tijdstip en de plaats van samenkomst wordt na overleg binnen het medezeggenschapscollege vastgelegd. Er wordt niet vergaderd tijdens de lesuren. De voorzitter roept het medezeggenschapscollege bijeen : - om te overleggen met het beheerscomité - om facultatief advies uit te brengen aan het beheerscomité; - op schriftelijk verzoek van ten minste één van de schoolraden behorend tot de scholengemeenschap, uiterlijk tien werkdagen na ontvangst van het verzoek. 2 De agenda. De voorzitter bepaalt de agendapunten. De leden kunnen tot uiterlijk vijf werkdagen voor de vergadering schriftelijk een punt aan de agenda toevoegen. 3 Besluitvorming. Het medezeggenschapscollege kan slechts rechtsgeldig beraadslagen indien de meerderheid van de stemgerechtigde leden aanwezig is. Indien de vergadering niet voldoende stemgerechtigde aanwezigen telt, wordt een datum vastgelegd voor een nieuwe vergadering, minstens één week later. De volgende vergadering beslist ongeacht het aantal stemgerechtigde aanwezigen. In principe wordt bij wijze van consensus een standpunt ingenomen. Indien er geen consensus kan worden bereikt, beslist het medezeggenschapscollege bij gewone meerderheid. De gewone meerderheid wordt gevormd uit de helft van de stemgerechtigde leden plus één. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. De afgevaardigden van het beheerscomité zetelen als waarnemende leden en hebben geen stemrecht. 4 Mededeling van de verslagen van het medezeggenschapscollege. Het ontwerp van verslag, met daarin de adviezen en standpunten van het medezeggenschapscollege, wordt binnen de tien werkdagen volgend op de vergadering schriftelijk meegedeeld aan de leden van het medezeggenschaps-college. Indien geen enkel lid binnen de vijftien werkdagen na de vergadering opmerkingen heeft geformuleerd op de inhoud van het verslag, wordt het verslag als goedgekeurd beschouwd.

18 Indien minstens één lid binnen de vijftien werkdagen na de vergadering opmerkingen heeft geformuleerd over de inhoud van het verslag, zal de secretaris na overleg met de voorzitter en indien de opmerking gegrond is, dit verslag aanpassen. Het verslag wordt dan in een verbeterde versie naar alle leden opgestuurd. Indien na vijf werkdagen geen opmerkingen binnenkomen wordt dit dan definitief als goedgekeurd beschouwd. Artikel 7 - Bevoegdheden. 1 Bevoegdheden en bevoegdheidsmateries. De bevoegdheden worden op onderstaande wijze uitgeoefend. Het medezeggenschapscollege heeft: a. Overlegbevoegdheid. Het medezeggenschapscollege overlegt met het beheerscomité over: 1. de ordening binnen de scholengemeenschap van een rationeel onderwijsaanbod. 2. de afspraken over een objectieve leerlingenoriëntatie en leerlingenbegeleiding. b. Adviesbevoegdheid. Het medezeggenschapscollege heeft facultatief adviesrecht met betrekking tot onderwerpen, die in het beheerscomité worden besproken en die één of meer geledingen (vertegenwoordigd in het medezeggenschapscollege) aanbelangen. 2 Afspraken met het beheerscomité. Het medezeggenschapscollege maakt met het beheerscomité van de scholengemeenschap de volgende afspraken: - het medezeggenschapscollege zal worden geïnformeerd via de schoolraad. - het overleg wordt georganiseerd tussen de voorzitters van het beheerscomité en het medezeggenschapscollege. - de adviezen worden kenbaar gemaakt via de respectievelijke schoolraden. Het medezeggenschapscollege heeft in functie van de uitoefening van zijn advies- en overlegbevoegdheden: - een algemeen informatierecht. - het recht op eigen verzoek of op vraag te worden gehoord. Artikel 8 Arbeidsvoorwaarden. De door het medezeggenschapscollege uitgeoefende advies- en overlegrechten hebben geen betrekking op de arbeidsvoorwaarden waarover het lokaal comité zich uitspreekt. Artikel 9 Individuele dossiers. Het medezeggenschapscollege is niet bevoegd om individuele dossiers te behandelen. Artikel 10 Communicatie en informatie. Het medezeggenschapscollege informeert de schoolraden van de scholengemeenschap over de standpunten die worden verdedigd en de principes die bij de uitoefening van zijn functies worden gehanteerd via schriftelijke berichtgeving. Artikel 11 - Klachten. Klachten inzake de niet-naleving van de bepalingen omtrent de bevoegdheden en de besluitvormingsprocedures kunnen door het medezeggenschapscollege, zijn geledingen en iedere belanghebbende worden ingediend bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur.

19 Het Contactadres van de CZB is het volgende: Departement Onderwijs Secretariaat-Generaal t.a. v. Willy Van Belleghem Kamer 5B 12 Koning Albert II-laan Brussel Artikel 12. Voor alle gevallen die niet geregeld zijn in dit huishoudelijk reglement beslist de voorzitter na overleg met de leden van het medezeggenschapscollege. HOOFDSTUK 5: SLOTBEPALINGEN. Artikel 13. Dit huishoudelijk reglement treedt in werking op ; Het huishoudelijk reglement kan enkel bij consensus worden gewijzigd. Artikel 14. Elk lid van het medezeggenschapscollege ontvangt een exemplaar van dit huishoudelijk reglement. 12. Stedelijke Academie voor muziek en Woord (SAMW). Aanwending lestijdenpakket schooljaar Gelet op het Besluit van de Vlaamse Executieve van 31 juli 1990 houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs - studierichting Muziek, Woordkunst en Dans. Gelet op de aanwendingspercentages zoals die door de Vlaamse Executieve uit hoofde van het decreet betreffende het Onderwijs II van 31 juli 1990 voor het schooljaar bepaald werden. Gelet op het schrijven van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Bestuur Deeltijds Kunstonderwijs, betreffende de ingevolge het aanwendingspercentage toegekende uren aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord voor het schooljaar uren leraar lagere en middelbare graad Muziek 104 uren leraar lagere en middelbare graad Woordkunst 13 uren leraar lagere graad Dans 193 uren leraar hogere graad Muziek 81 uren leraar hogere graad Woordkunst. 824 leraarsuren in totaal 33 uren opsteller 20 uren directeur 4 uren ICT-coördinator (niveau HOKT Hoger onderwijs korte type) Overwegende dat na aanwending van de gesubsidieerde uren ingevolge het lestijdenpakket, met het oog op de organisatie van het goede verloop van de lessen, en het opstarten sinds het schooljaar van nieuw ingerichte cursussen, nl. prénotenleer en jazzklas, nood blijft bestaan aan bijkomende lesuren en bijkomende uren studiemeester-opvoeder.

20 Overwegende dat deze nood aan bijkomende niet gesubsidieerde uren wordt bepaald op 6 lesuren voor de cursussen, nl. prénotenleer en jazzklas en 7,5 lesuren AMV + Samenzang, en 98,5u studiemeester-opvoeder. Gelet op het syndicaal overleg van 17 november Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen. Na beraadslaging in openbare zitting. Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : ARTIKEL 1 : Gaat over tot de aanwending van het lestijdenpakket voor de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord : Lagere- en Middelbare Graad : Muziek : Woordkunst : Dans : Hogere Graad : Muziek : Woordkunst : 461,5 u 113 u 14 u 164 u 71 u TOTAAL 823,5u ==== Opsteller Directie : ICT-coördinator (niveau HOKT) 33 u ==== 20 u ==== 4u ==== ARTIKEL 2 : Voor het schooljaar lesuren prénotenleer, 3 lesuren jazzklas, 7,5 lesuren AMV + Samenzang en 98,5 studiemeester-opvoeder op niet gesubsidieerde wijze te voorzien, waarvan 3 lesuren prenotenleer, 3 lesuren jazzklas en 36u "studiemeester-opvoeder" ten laste van de Stad Harelbeke zijn en de rest lastens de plaatselijke besturen. 13. Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming (SABV). Aanwending lestijdenpakket schooljaar Gelet op het Besluit van de Vlaamse Executieve van 31 juli 1990 houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs - studierichting Beeldende Kunst. Gelet op de aanwendingspercentages zoals die door de Vlaamse Executieve uit hoofde van het decreet betreffende het Onderwijs II van 31 juli 1990 voor het schooljaar bepaald werden. Gelet op het schrijven van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Bestuur Deeltijds Kunstonderwijs, betreffende de ingevolge het aanwendingspercentage toegekende uren aan de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming voor het schooljaar :

21 165 uren leraar lagere en middelbare graad. 65 uren leraar hogere graad 230 leraarsuren in totaal. 28 uren opsteller 20 uren directeur + gesubsidieerd buiten het lestijdenpakket. - 6 uren Experiment Kunstbeschouwing Hogere Graad. - 6 uren ICT-coördinator (niveau opsteller) Overwegende dat na aanwending van de gesubsidieerde uren ingevolge het lestijdenpakket - met het oog op het goede verloop van de lessen nood blijft bestaan aan bijkomende lesuren en bijkomende uren studiemeester-opvoeder. Overwegende dat deze nood aan bijkomende niet-gesubsidieerde uren wordt bepaald op 11 lesuren lagere- en middelbare graad en 4u studiemeester-opvoeder. Gelet op het syndicaal overleg van 17 november Na beraadslaging in openbare zitting. Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. BESLUIT : ARTIKEL 1 : Gaat over tot de aanwending van het lestijdenpakket voor de Stedelijke Academie voor Beeldende Vorming : Lagere - en Middelbare graad : Hogere graad : Totaal Opsteller : Directie : 165 u 65 u u ==== 28 u ==== 20 u ==== + gesubsidieerd buiten het lestijdenpakket. - 6 uren Experiment Kunstbeschouwing Hogere Graad. - 6 uren ICT-coördinator (niveau opsteller) ARTIKEL 2 : Voor het schooljaar , 11 lesuren lagere- en middelbare graad en 4 u studiemeester-opvoeder op niet gesubsidieerde wijze te voorzien. 14. Aankoop van een geluidsinstallatie voor de gemeentelijke basisschool Zuid. Goedkeuren bestek, raming (3 300 EUR + BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van 3 cd-rekken ten behoeve van de uitbreiding van het bestaande meubilair in de cd-afdeling van de stedelijke openbare bibliotheek te Harelbeke;

22 Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1 punt a; Gelet op het bestek opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst van de Stad Harelbeke; Overwegende dat de prijs van de opdracht geraamd wordt op EUR + BTW; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid art. 120; Overwegende dat het geraamde bedrag van de opdracht beneden de grens van EUR. + BTW blijft zoals vastgesteld bij het aangehaalde art. 120; Gelet op het K.B. van 8 januari 1996 en het K.B. van 26 september 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten; Overwegende dat de onderhandelingsprocedure aangewezen is gezien de aard van de bestelling en gezien deze gunningswijze aan de Stad de meeste waarborgen biedt betreffende prijsvorming en service; Overwegende dat de gepaste kredieten ingeschreven zijn op de buitengewone dienst van de begroting; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting te hebben over beraadslaagd; Met 25 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT : Artikel 1 Er zal een opdracht worden gegund met als voorwerp de aankoop van een geluidsinstallatie voor de gemeentelijke basisschool Zuid te Harelbeke. Artikel 2 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met betrekking tot de opdracht waarvan sprake in artikel 1 en die wordt geraamd op EUR + BTW Artikel 3 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal worden gegund bij onderhandelingsprocedure. Artikel 4 De bijzondere administratieve contractuele bepalingen toepasselijk op de opdracht waarvan sprake in artikel 1, zijn de volgende : a. de opdracht is een opdracht volgens globale prijs b. de uitvoeringstermijnen zijn vastgesteld op 28 kalenderdagen c. de prijs van de onderneming zal in één keer worden betaald, na volledige uitvoering ervan. d. Er is geen prijsherziening. Artikel 5 De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gefinancierd worden door aanwending van eigen middelen.

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIJLAGE Bijlage nr. 2 Huishoudelijke reglementen voor de schoolraden van Kasterlinden, secundair onderwijs voor jongeren met gehoor- of gezichtsproblemen (Dilbeekstraat 1, 1082 Brussel); Kasterlinden,

Nadere informatie

H U I S H O U DELIJK REGLEMENT V A N D E SCHOOLRAAD

H U I S H O U DELIJK REGLEMENT V A N D E SCHOOLRAAD Gemeenteschool DE ZONNEBLOEM Geneikenstraat 15 3560 LUMMEN tel: 013 390 485 fax: 013 390 591 e-mail: gemeenteschool@lummen.be website: www.zonnebloem.lummen.be H U I S H O U DELIJK REGLEMENT V A N D E

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHOOLRAAD

Huishoudelijk reglement SCHOOLRAAD Huishoudelijk reglement SCHOOLRAAD Aangepast augustus 2017 HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING VAN DE SCHOOLRAAD Artikel 1 In de schoolraad zetelen de vertegenwoordigers van volgende geledingen: de ouders; het personeel;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD VAN DE GEMEENTELIJKE SCHOLEN VAN HOUTHALEN-HELCHTEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD VAN DE GEMEENTELIJKE SCHOLEN VAN HOUTHALEN-HELCHTEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD VAN DE GEMEENTELIJKE SCHOLEN VAN HOUTHALEN-HELCHTEREN HOOFDSTUK 1: SAMENSTELLING VAN DE SCHOOLRAAD Artikel 1 In de schoolraad zetelen de vertegenwoordigers van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van de gemeentelijke basisscholen van schoolbestuur Lubbeek

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van de gemeentelijke basisscholen van schoolbestuur Lubbeek Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van de gemeentelijke basisscholen van schoolbestuur Lubbeek HOOFDSTUK 1 SAMENSTELLING VAN DE SCHOOLRAAD Artikel 1 In de schoolraad zetelen de vertegenwoordigers

Nadere informatie

2. Secretarie - Gemeentelijk onderwijs - Schoolraad - Huishoudelijk reglement - Aktename. De Gemeenteraad in openbare zitting,

2. Secretarie - Gemeentelijk onderwijs - Schoolraad - Huishoudelijk reglement - Aktename. De Gemeenteraad in openbare zitting, KNOKKE-HEIST Overzichtslijst overgemaakt op 5 JULI 2005 Aanwezig : Afwezig : UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 30 juni 2005 Graaf L. Lippens: Burgemeester, M. Willems: Eerste Schepen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Oprichting In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 6 augustus

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD Hoofdstuk 1 - Oprichting Art.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus

Nadere informatie

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem

Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Sint-Donatusinstituut Middenschool Bovenbouw Merchtem Ouderraad: huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Schoolraad van De Dageraad Lange Altaarstraat 4-20, 2018 Antwerpen Huishoudelijk Reglement Art. 1. Art. 2. Hoofdstuk 1 Oprichting In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie

Nadere informatie

Onze-Lieve-Vrouwinstituut lagere school, Kloosterweg 1, 1640 Sint-Genesius-Rode inst. nr. 4853

Onze-Lieve-Vrouwinstituut lagere school, Kloosterweg 1, 1640 Sint-Genesius-Rode inst. nr. 4853 BASISSCHOOL 5 oktober 2017 BETREFT: Huishoudelijk reglement van de schoolraad 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad,

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement

Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem. Ouderraad: huishoudelijk reglement Vrije Basisschool De Papaver Adegemdorp 16a 9991 Adegem Tel en fax 050/71.15.93 e-mail vbs.depapaver@telenet.be Hoofdstuk 1 Oprichting Ouderraad: huishoudelijk reglement Art.1. Art. 2. In uitvoering van

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD SINT-JORISSCHOOL Fabiolalaan 2 Kloosterstraat 15 8930 Menen 8940 Geluwe Tel.: 056 51 36 82 Tel./Fax : 056 51 47 51 Fax : 056 51 99 12 056 53 14 20 www.sint-jorisschool.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de schoolraad van Vrije basisschool IZOO

Huishoudelijk reglement van de schoolraad van Vrije basisschool IZOO Huishoudelijk reglement van de schoolraad van Vrije basisschool IZOO Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1 In uitvoering van het decreet betreffende participatie op school van de Vlaamse Onderwijsraad van 2 april

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement schoolraad basisscholen Sint-Victor

Huishoudelijk reglement schoolraad basisscholen Sint-Victor 1 Huishoudelijk reglement schoolraad basisscholen Sint-Victor 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Art. 2. De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgend adres: Apostoliekenstraat 26, 2300 Turnhout

Art. 2. De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgend adres: Apostoliekenstraat 26, 2300 Turnhout Huishoudelijk reglement voor de schoolraad Basisschool Heilig Graf, Apostoliekenstraat Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke

Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke sector TD Huishoudelijk reglement GECORO Middelkerke Huishoudelijk Reglement GECORO Middelkerke Artikel 1: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar werking. Artikel 2: Dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 FEBRUARI 2015. ===================================== 1. Aanstelling vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur Imog en Algemene Vergadering WIV naar

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres:

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres: 1 Huishoudelijk reglement voor de schoolraad 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege

Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege Huishoudelijk reglement ouderraad Sint-Ritacollege 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs vzw Guimardstraat 1 1040 BRUSSEL Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN

Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Seniorenadviesraad Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 Bij elke legislatuur wordt er een gemeentelijke seniorenadviesraad samengesteld en erkend door het gemeentebestuur. De seniorenadviesraad

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 JUNI 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 18 SEPTEMBER 2003 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelastingen. Onwaarden...2

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO R e g l e m e n t v a n O r d e Doelstelling van de GECORO De GECORO beoogt het behoud, de verbetering, de onderbouwing en uitwerking van een goede

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Statuten cultureel adviesorgaan Sint-Laureins

Statuten cultureel adviesorgaan Sint-Laureins Gemeente Sint-Laureins cultureel adviesorgaan Sint-Laureins Inhoud ERKENNING...3 OPDRACHT EN DOELSTELLINGEN...3 AFSPRAKEN GEMEENTEBESTUUR...4 INFORMATIE-UITWISSELING EN OVERLEG...4 ADVIES VRAGEN...4 ADVIES

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad Heilig Graf Secundair onderwijs

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad Heilig Graf Secundair onderwijs Huishoudelijk reglement voor de schoolraad Heilig Graf Secundair onderwijs Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Commissie Zorgvuldig Bestuur

Commissie Zorgvuldig Bestuur Commissie Zorgvuldig Bestuur CZB/KL/P/KBO/2013/336 BETREFT: ontslag lid van de schoolraad 1. PROCEDURE 1.1. Ontvangst: 7 november 2013 1.2. Verzoeker [X] 1.3. Betrokken school/schoolbestuur - School: gemeentelijke

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 OKTOBER 2006 l Aanwezig: Vandemeulebroucke waarnemend Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Vandenbussche (vanaf pt. 3), Callewaert, Daelman Schepenen Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad in het basisonderwijs

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad in het basisonderwijs Hoofdstuk 1 Oprichting Huishoudelijk reglement voor de schoolraad in het basisonderwijs Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden uitoefent overeenkomstig zijn statuten. Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSE TOEZICHTCOMMISSIE VOOR HET ELEKTRONISCHE BESTUURLIJKE GEGEVENSVERKEER Titel I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1. De Vlaamse toezichtcommissie voor het elektronische bestuurlijke

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Ouderraad Basisschool De Vogelzang

Ouderraad Basisschool De Vogelzang Ouderraad Basisschool De Vogelzang Huishoudelijke reglement 1. Oprichting - ontbinding Art.1. In de onderwijsinstelling Basisschool De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, 9041 Oostakker, wordt een ouderraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur

Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Statuten Gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur Artikel 1. Oprichting Het gemeentebestuur richt, op initiatief van de milieuverenigingen van Dilbeek, een gemeentelijke adviesraad voor milieu en

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Tussen de hierna vermelde schoolraad. Via-scholen Secundair onderwijs. vertegenwoordigd door Tom Sevenants, voorzitter

Tussen de hierna vermelde schoolraad. Via-scholen Secundair onderwijs. vertegenwoordigd door Tom Sevenants, voorzitter 1 Bijlage: Model van overeenkomst tussen de schoolraad, het schoolbestuur en de directeur over de procedureregels bij het uitoefenen van de participatierechten Tussen de hierna vermelde schoolraad Via-scholen

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/35806] 22 APRIL 2016. Besluit van de Vlaamse Regering houdende de goedkeuring van het huishoudelijk reglement van de Vlaamse Hoge Handhavingsraad voor Ruimte en Milieu, vermeld

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk

Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Huishoudelijk reglement feestcomité Meerdonk Artikel 1 - Verwijzing naar wettelijke basis De gemeenteraadbeslissing van 7 maart 2013 tot de delegatie van budgethouderschap aan wijkcomités en burgerinitiatieven.

Nadere informatie

SINT-JOZEFSCOLLEGE vzw Pontstraat AALST. Huishoudelijk reglement voor de schoolraad (basisonderwijs)

SINT-JOZEFSCOLLEGE vzw Pontstraat AALST. Huishoudelijk reglement voor de schoolraad (basisonderwijs) 1 SINT-JOZEFSCOLLEGE vzw Pontstraat 7 9300 AALST Huishoudelijk reglement voor de schoolraad (basisonderwijs) 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere, Deprez H. (vanaf pt 4),

Nadere informatie

Overeenkomst tussen de schoolraad, het schoolbestuur en de directeur over de procedureregels bij het uitoefenen van de participatierechten

Overeenkomst tussen de schoolraad, het schoolbestuur en de directeur over de procedureregels bij het uitoefenen van de participatierechten 1 Overeenkomst tussen de schoolraad, het schoolbestuur en de directeur over de procedureregels bij het uitoefenen van de participatierechten Tussen de hierna vermelde schoolraad schoolraad van de scholen

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie