ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 MAART 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano (vanaf pt 12), Dejonckere, Desmet, Deprez, Vanassche, Lelieur, Vandenbussche, Blouwe (tot en met pt 23), Libert, Pattyn, Coppens, Daelman, Verheye, Van Damme, Wanzeele, Vandewalle, Lootens, Windels Gemeenteraadsleden, en Duyck Gemeentesecretaris. Verontschuldigd : Schepen Maes, raadsleden Opbrouck en Coudron. De zitting begint om 19u30 Openbare zitting DAGORDE GEMEENTERAAD 1. Taken en actiepunten van de kindergemeenteraad van Harelbeke. 2. Voorstelling thema s Jongeren Aan de Macht-Party. 3. Uitbreiden waterleidingnet in de Kervijnstraat ter hoogte van de huisnummers Goedkeuren bestek, raming ( fr.) en toelating tot uitvoering van werken. 4. Ondergronds brengen laagspanning- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Klaverbeekdreef. Goedkeuren bestek, raming (stadsaandeel fr incl. BTW) en gunningswijze. 5. Bijplaatsen openbare verlichting Klein Harelbekestraat. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 6. Vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk: deelproject Acacialaan. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze.

2 7. Vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk: deelproject Populierendreef / Hazelaarsdreef. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 8. Gedeeltelijke afschaffing voetweg nr. 31 tussen de Blauwhuisstraat en de Barzestraat te Hulste: voorlopige aanvaarding. 9. Kosteloze overdracht wegens openbaar nut van grond- evenals infrastructuurwerken gelegen tussen Paretteplein en Vrijdomkaai door het OCMW Harelbeke. 10. B.P.A. nr. 21 Koutermolen wijziging B aanvraag herzieningsbesluit. 11. B.P.A. nr. 54 Tweebruggenstraat voorlopige aanvaarding. 12. Overleg met het katholiek vrij basisonderwijs Harelbeke over de reorganisatie van het basisonderwijs op het grondgebied van de stad Harelbeke. Kennisgeving stand van zaken. 13. Stedelijk basisonderwijs : organisatie herverkiezing participatieraden goedkeuren werkgebied en onderschrijven van pedagogisch project als voorwaarde om lid te zijn van de participatieraad. 14. Niet betaalde schoolfacturen machtiging tot instellen rechtsvordering. 15. Aankoop van een digitaal fototoestel voor de stedelijke informatiedienst. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 16. Sociaal Impulsfonds goedkeuren voortgangsrapport Aankoop van feestmaterieel voor de Stad Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 18. Renovatie gevels sporthal De Dageraad. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 19. Aankoop van een PC/server voor de stedelijke sportdienst. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 20. Aankoop van sportmateriaal voor de stedelijke sportdienst. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 21. Aankoop van een aanhangwagen voor de stedelijke sportdienst. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 22. Belastingsverordening op het leggen van riolen : opheffing. 23. Belastingsverordening op de bestrating : opheffing.

3 24. Verplaatsingskosten leden van het college van burgemeester en schepenen en gemeenteraadsleden aanpassing beslissing van Aankoop van een fotokopieerapparaat voor de dienst secretarie. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 26. Aankoop van een politiecombi. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 27. Aankoop van tafels en stoelen voor de inrichting van de crisiszaal in de brandweerkazerne te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 28. Leveren en plaatsen van zonnewering en verduistering in de vergaderzaal van de brandweerkazerne te Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 29. Aankoop van een reanimatieset voor de ambulance in dienst bij de stedelijke brandweer. Goedkeuren bestek, raming ( fr, excl. BTW) en gunningswijze. 30. Aankoop van een hydraulische schaar voor de stedelijke brandweer. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 31. Aankoop van een graveermachine voor de stedelijke brandweer. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 32. Aankoop van dompelpompen of gelijkaardige ledigingspompen voor de stedelijke brandweer. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. 33. Vaststellen politieverordening op het verkeer ter gelegenheid van verschillende wielerwedstrijden op zaterdag (E3-prijs). 34. Vragenkwartiertje Geheime zitting 35. Stedelijk basisonderwijs : affectatie vastbenoemde leerkracht aan de school Noord. Openbare zitting 36. Stedelijk basisonderwijs : intrekking raadsbesluit van 15 maart 1999 houdende vaststellen vacante uren leerkracht lager onderwijs in de school Noord, ten belope van 12/24. Geheime zitting 37. Stedelijk basisonderwijs : intrekking vaste benoeming leerkracht aan de school Noord, ten belope van 12/24.

4 38. Stedelijk Basisonderwijs : goedkeuren aanstellen tussentijdelijke leerkrachten. 39. Stedelijk basisonderwijs : beslissing toepassen systeem van uitgestelde wedde voor de maanden juli en augustus 1999 en juli 2000, op de tijdelijke leerkrachten buiten subsidie. Openbare zitting 1. Taken en actiepunten van de kindergemeenteraad van Harelbeke. De raad aanhoort Burgemeester Yvo Deprez van de Harelbeekse kindergemeenteraad. De kindergemeenteraad van Harelbeke is reeds een zestal maanden actief. Maandelijks komen de kinderen samen op woensdagavond. De kinderen hebben heel wat ideeën en willen tal van dingen gerealiseerd zien. Wat hen zeer nauw aan het hart ligt zijn de senioren. In december hebben ze zelf ontworpen nieuwjaarskaarten naar de Harelbeekse senioren verstuurd en op zaterdag 11 maart brachten ze een bezoek aan het dienstencentrum om de bejaarden een leuke namiddag te bezorgen. Ook hebben de kinderen tal van ideeën voor het uitwerken van de "Dag van het kind". Ze verzorgden ook de opening van de tentoonstelling over racisme die in maart georganiseerd werd in het jeugdcentrum TSAS en ze hebben reeds zelf hun eigen briefpapier ontworpen. De Burgemeester vraagt om het budget te verhogen van frank naar frank. In de toekomst willen de kinderen nog meer actiepunten uitwerken, deze worden toegelicht door Schepen van Informatie, Frank Merckx. 1. Planten van een millenniumboom in het najaar 2000 of voorjaar De kinderen stellen drie plaatsen voor : - Aan het nieuw aan te leggen stationsplein, - Ofwel aan de nieuwe bibliotheek, - Ofwel aan de kerk op het marktplein 2. Opkuis van het zwerfvuil in Harelbeke In bepaalde straten waaronder de Noordstraat ligt er veel vuilnis. In samenwerking met de milieudienst willen ze een grote opkuis realiseren. 3. Een minivoetbalmatch spelen tegen de leden van het College en/of Gemeenteraad. De raad akteert tussenkomsten van de volgende raadsleden Raadslid C.Daelman : dankt de jeugd voor hun engagement in uitvoering van het jeugdwerkbeleidsplan, het te verhogen budget van frank naar frank, aldus vraag van een alerte burgemeester Deprez, zal nuttig besteed worden gezien de vermelde drie prioriteiten, drukt zijn appreciatie uit vooral voor het milieubewustzijn dat blijkt uit de prioriteiten en hoopt verder op een goede start van het initiatief. Raadslid R. Verhelst : vraagt hoeveel vrouwen er in het college zijn, antwoord 2 van de 6 schepenen.

5 Raadslid W. Libert : jong begonnen, oud gedaan; feliciteert de initiatiefnemers van de kindergemeenteraad. Is een goede zaak die ernstig dient genomen. De politiek wordt wel eens in een slecht daglicht geplaatst, maar het mooie ervan is dat men steeds terbeschikking staat voor het welzijn van de medeburgers, drukt de hoop uit dat de jongeren bereid zijn om aan dit welzijn te werken. Raadslid L. Dejonckere : Apprecieert de voorgelegde punten : 2 milieu en 1 sport. Jeugd wijst de raad erop dat zij ook aan sport moeten doen; tijdig melden wanneer voetbalmatch doorgaat; jeugd kan ons goede tips geven voor de uitwerking van het volgende jaarprogramma; proficiat met het initiatief. Raadslid Desmet : betuig bewondering om uw project in het publiek voor te stellen, koken kost geld zodat uw vraag tot verhoging van het budget aan schepen Financiën dient voorgelegd; steunt de opkuisactie vb Noordstraat die wellicht gevolg is van werken door aannemer; voetbalmatch, ik zal in de goal staan. Schepen Pinoie : ondersteunt punt 1 : wij waren recent op pad voor de inplanting van millenniumbomen, maar de voorgestelde plaatsen kwamen nog niet aan bod, dus goed initiatief van u. Zwerfvuil : volle steun van de stad - er is intussen in College een personeelslid aangesteld voor de permanente opkuis. Schepen Vandemeulebroucke : Apprecieert dat de kindergemeenteraad die nog over geen diensten beschikt, zelf alles uitvoert wat wij op papier zetten - cfr bezoek rustoord, beurs tegen racisme, het is vooral goed dat er interesse is voor mensen. Burgemeester - voorzitter Yvo Deprez dankt tenslotte de gemeenteraad voor zijn luisterbereidheid. 2. Voorstelling thema s Jongeren Aan de Macht-Party. Op zaterdag 11 december 2000 werd er in het jeugdcentrum een Jongeren Aan de Macht party georganiseerd. Acht jongeren hebben elk een thema voorgesteld die ze willen gerealiseerd zien in Harelbeke. Het onderwerp en persoon die het meeste stemmen behaalde werd "Burgemeester voor één Nacht". De eer viel te beurt aan Koen Kerckhof. De JAM-party werd georganiseerd met de belofte dat alle thema's zouden besproken worden op de gemeenteraad van Harelbeke. De volgende acht thema's kwamen aan bod : Meer graffiti projecten en legale bases (muren) in Harelbeke Eigen publiciteitsborden terug in Harelbeke Voorzien van een veilig jeugdlokaal Voorzien van een veilige omgeving rond het jeugdlokaal Gratis openbaar (disco)vervoer voor jongeren Verfraaiing en onderhoud van het judoplein in de Veldstraat Betere uitbouw van het jeugdcentrum TSAS, (infrastructuur, vestiaire, muziekinstallatie) Meer kwaliteit in het Harelbeekse uitgaansleven

6 De meeste thema's worden door de jeugddienst zelf opgevolgd, zoals gratis discovervoer, verfraaiing judopleintje, betere uitbouw jeugdcentrum en meer kwaliteit in het Harelbeeks uitgaansleven. De stellingen "Eigen publiciteitsborden terug in Harelbeke" en "voorzien van veiligheid in en rond het jeugdlokaal" worden door Francis Pattyn en Koen Kerckhof op deze gemeenteraad van maart voorgesteld. Koen Kerckhof wil "een subsidie voor technopreventie" in het leven roepen variërend van frank tot frank. Dit om de nodige aanpassingen te doen aan hun jeugdlokalen om inbrekers op afstand te houden. Deze subsidie kan tevens gebruikt worden om de veiligheid in hun lokalen te verbeteren. Hij wil ook meer politiecontroles in kritische periodes om de veiligheid rond het jeugdlokaal te verhogen. Geregeld infosessies rond het thema "een veilige omgeving" zouden hier aansluitend ook kunnen gerealiseerd worden. Francis Pattyn wil de eigen publiciteitsborden terugzien in Harelbeke. Hij zegt : " Deze werden afgeschaft zonder overleg met de jeugdraad/jongeren. De investering van de vroegere borden kan niet terug gewonnen worden, want we mogen ze niet meer plaatsen. De eigenheid en de creativiteit van de verenigingen wordt sterk ondermijnd door de nieuwe strikte borden in wit en zwart." Bovendien duurt het 4 weken vooraleer borden opgehangen worden. Let wel was wel zeer druk n.a.v. fuif KSA. De raad akteert volgende tussenkomsten op het voorstel Koen Kerckhof : Raadslid C. Daelman : apprecieert de democratische inslag van deze aanpak door directe betrokkenheid van de jeugd; er zijn goede praktische voorstellen gedaan en de JP zal daar positief op inspelen. Raadslid W. Libert : het aanbrengen van de jeugdzorg kan maar gebeuren via de jeugd zelf naar de schepen van jeugd toe - het is aan de gemeenteraad om tegemoet te komen aan de problematiek. Raadslid B. Coppens : Als moeder van 2 kinderen sta ik achter de voorstellen gezien investeren in de jeugd gelijk staat met investeren in de toekomst. Raadslid R. Verhelst : 5 jaar terug deed ik al een voorstel voor diefstalpreventie waarop best eens kan teruggekeerd worden : opleiding van iemand van de politie aan wie de bevolking raad kan vragen om diefstal te voorkomen aan de hand van concrete situaties van de woning; dan best eens gemeentelijke premie voorzien voor uitvoering beveiligingswerken aan de woning. Burgemeester L. Decavele : actie, "veilig huis" startte vroeger een werkgroep die blijkbaar weinig succesvol is - er was weinig belangstelling vooral vanwege zij die erom gevraagd hebben, er wordt best over de zaak eens een debat gevoerd binnen de jeugdraad in kader van het jeugdwerkbeleidsplan. Raadslid Windels D. : Politie zal graag meewerken aan gesprekken in 't Sas over preventie, diefstal, drugs,. Schepen Vandemeulebroucke : jeugdraad is daar sinds 96 mee bezig in een goede samenwerking met politie, rijkswacht en jeugddienst - overigens is de zaak niet beperkt tot Tsas. Antwoord Burgemeester op tussenkomst Francis Pattyn :

7 Het was fout van het bestuur dat jeugdraad niet betrokken werd; best debat College-jeugdraad over die zaak om misschien het reglement te wijzigen en stuk tegemoet te komen aan creativiteit jeugd. 3. Uitbreiden waterleidingnet in de Kervijnstraat ter hoogte van de huisnummers Goedkeuren bestek, raming ( fr.) en toelating tot uitvoering van werken. Overwegende dat door de heren Berton Gabriël en Berton Paul, wonende in de Kervijnstraat te Bavikhove een aanvraag voor aansluiting op het waterleidingsnet ingediend werd bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Overwegende dat deze 2 woningen niet meegenomen werden in de grote uitbreidingen, ten behoeve van de stad, wordt voorgesteld om het waterleidingsnet aldaar uit te breiden teneinde deze aansluiting te kunnen realiseren ; Overwegende dat door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening een ontwerp opgemaakt werd voor de aanleg van een aanvoerleiding van Ø 90 mm. met 1 brandkraan ; Gelet op dit ontwerp dd met een raming ten bedrage van ,-frank, zonder BTW verschuldigd, opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk ; Gelet op het gunstig advies van de brandweer dd ; Overwegende dat er op ons grondgebied één maatschappij actief is, namelijk de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening ; Overwegende dat de werken kunnen gefinancierd worden met gelden van de Autonome Investeringskredieten, die bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening t.v.v. de stad als trekkingsrechten beschikbaar zijn ten behoeve van nieuwe uitbreidingen ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na er in openbare zitting voer beraadslaagd te hebben ; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening te Kortrijk en waarbij de uitvoeringskosten voor het uitbreiden van het waterleidingsnet in de Kervijnstraat ter hoogte van de huisnummers op ,-frank wordt geraamd. Aan de VMW wordt toelating gegeven de werken uit te voeren overeenkomstig genoemd bestek ;

8 Artikel 2. De werken onder artikel 1 zijn niet rechtstreeks ten laste van de Stadsbegroting 2000 en zullen gefinancierd worden met gelden van de Autonome Investeringskredieten. 4. Ondergronds brengen laagspanning- en kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Klaverbeekdreef. Goedkeuren bestek, raming (stadsaandeel fr incl. BTW) en gunningswijze. Gezien de geplande wegenis- en rioleringswerken in de Klaverbeekdreef (insteekstraat van de Kuurnsestraat rechtover de Kerkstraat) wordt door de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij voorgesteld de luchtleidingen aldaar ondergronds te brengen ; Overwegende dat tevens de openbare verlichting voorzien zou worden van 4 rechte palen en armaturen met hogedruknatriumlamp 70 Watt ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Electriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen, waarvan fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ten laste van de stad ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Artikel 1.

9 Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij de uitvoeringskosten voor het ondergronds brengen van het laagspannings-, kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet in de Klaverbeekdreef geraamd wordt op fr. exclusief BTW, waarvan fr. excl. BTW ten laste van de stad ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe het ondergronds brengen van het laagspanningsnet, kabeltelevisienet en aanpassen openbaar verlichtingsnet aanleiding geeft te bestrijden door het opnemen van een lening. 5. Bijplaatsen openbare verlichting Klein Harelbekestraat. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. Overwegende dat in de Klein Harelbekestraat ter hoogte van huisnummer 4 de straat onvoldoende verlicht is ; Overwegende dat voorgesteld wordt om aldaar een bijkomend lichtpunt te voorzien ; Overwegende dat de kosten voor deze vernieuwing ten laste vallen van de stad ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr., Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ;

10 Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij het bijplaatsen openbare verlichting Klein Harelbekestraat geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe huidige beraadslaging aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 6. Vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk: deelproject Acacialaan. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. Overwegende dat vorig jaar reeds een dossier goedgekeurd werd voor de vernieuwing van de dringendste palen op de Collegewijk ; Overwegende dat op een systematische wijze de palen in slechte toestand op de Collegewijk thans zullen verder venieuwd worden ; Overwegende dat een eerste deelproject, namelijk het vervangen van de betonnen sierpalen in de Berkenlaan reeds goedgekeurd werd ; Overwegende dat het tweede deelproject het vernieuwen van de betonnen sierpalen in de Acacialaan omvat ;

11 Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om de betonnen sierpalen te vervangen door metalen sierpalen met een lichtpunthoogte van 10 m. en een arm van 1,6 m. ; Overwegende dat de verouderde armaturen bij die gelegenheid vervangen worden door toestellen MC 12 met een hogedruknatriumlamp van 100 W ; Overwegende dat de kosten voor deze vernieuwing ten laste van de stad vallen ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr., Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ; Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij het vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk : deelproject Acacialaan geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ;

12 Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe huidige beraadslaging aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 7. Vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk: deelproject Populierendreef / Hazelaarsdreef. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. Overwegende dat vorig jaar reeds een dossier goedgekeurd werd voor de vernieuwing van de dringendste palen op de Collegewijk ; Overwegende dat op een systematische wijze de palen in slechte toestand op de Collegewijk thans zullen verder venieuwd worden ; Overwegende dat een eerste deelproject, namelijk het vervangen van de betonnen sierpalen in de Berkenlaan reeds goedgekeurd werd ; Overwegende dat een tweede deelproject, namelijk het vervangen van de betonnen sierpalen in de Acacialaan in de raad van heden ter goedkeuring voorgelegd wordt ; Overwegende dat het derde deelproject het vernieuwen van de betonnen sierpalen in de Populierendreef/Hazelaarsdreef omvat ; Overwegende dat de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij voorstelt om de betonnen sierpalen te vervangen door metalen sierpalen met een lichtpunthoogte van 10 m. en een arm van 1,6 m. ; Overwegende dat de verouderde armaturen bij die gelegenheid vervangen worden door toestellen MC 12 met een hogedruknatriumlamp van 100 W ; Overwegende dat de kosten voor deze vernieuwing ten laste van de stad vallen ; Gelet op het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, Hoogstraat te Brugge ; Overwegende dat de kostprijs van vermeld bestek geraamd wordt op fr., Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Gelet op artikel a en f van de wet van 24 december 1993 en artikel 120 van het K.B. van 8 januari 1996 dat het in deze wet bedoelde bedrag vaststelt ; Overwegende dat de sommen van de bedoelde werken lastens de Stad beneden dit bedrag blijven ;

13 Overwegende dat er op ons grondgebied bovendien slechts één maatschappij actief is, namelijk de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij, aan wie onderhavige werken kunnen worden toegewezen ; Overwegende dat het ook om deze redenen bijgevolg past als gunningswijze te opteren voor een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Gelet op de vigerende onderrichtingen betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten ; Gelet op de artikelen 117 en 234 van de Nieuwe Gemeentewet ; Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Artikel 1. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek opgemaakt door de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij te Brugge en waarbij het vernieuwen van de openbare verlichting in de Collegewijk : deelproject Populierendreef/Hazelaarsdreef geraamd wordt op fr. Belasting over de Toegevoegde Waarde niet inbegrepen ; Artikel 2. Het Schepencollege wordt gelast de vereiste formaliteiten te vervullen en de opdracht te gunnen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking ; Artikel 3. De geldmiddelen, voor de uitvoering van de werken vereist, zijn voorzien bij de buitengewone begroting 2000 ; Artikel 4. De uitgave waartoe huidige beraadslaging aanleiding geeft te bestrijden met een lening. 8. Gedeeltelijke afschaffing voetweg nr. 31 tussen de Blauwhuisstraat en de Barzestraat te Hulste: voorlopige aanvaarding. Overwegende dat n.a.v. een plaatsbezoek dd. 9/12/1999 (zie vergaderingsverslag dd. 13/12/1999) dhr. Demuynck, eigenaar van de percelen 178C, 180F, 180G en 170K (5 de afdeling, sectie A), de stad verzocht de regularisatieprocedure op te starten inzake de opheffing van het deel van voetweg nr. 31 dat voormelde percelen doorkruist; Overwegende dat het College van Burgemeester en Schepenen op besloot het regularisatiedossier voor de gedeeltelijke afschaffing van de voetweg nr. 31 in te wachten;

14 Overwegende dat landmeter Hautekiet in opdracht en voor rekening van aanvrager Demuynck, een opmetingsplan dd. 15/11/1999 voorlegde waarop de vooromschreven afschaffing werd uitgetekend; Overwegende dat het College op 26/1/2000 kennis nam van het ingediende regularisatiedossier voor de voetweg nr. 31; Gelet op de uittreksels uit de Atlas der Buurtwegen opgemaakt op 14/2/2000, die de gedeeltelijke afschaffing van voetweg nr. 31 in rode kleur tussen de punten A en B afbeelden; Overwegende dat de voorgestelde afschaffing betrekking heeft op het deel van voetweg nr gelegen tussen de Blauwhuisstraat (Chemin 11) en de Barzestraat (Chemin 5) dat door de percelen eigendom van dhr. Demuynck loopt waarop deze als zaakvoerder van N.V. Horizon een tuinbouwbedrijf uitbaat; Overwegende dat in het kader van de ontwikkeling van het tuinbouwbedrijf geen rekening werd gehouden met het bestaan noch met de mogelijke afschaffing van voetweg nr. 31, waarvan dhr. Demuynck trouwens beweert dat hij reeds was gedoofd in de jaren 50 (zie verslag plaatsbezoek dd. 9/12/1999); Overwegende dat enerzijds het publiek de facto reeds jaren gebruik maakt van de nabij gelegen Barzestraat zelf om vanuit de Blauwhuisstraat de Barzestraat/Ginstestraat te bereiken en dat anderzijds door de verdere exploitatie van voormeld tuinbouwbedrijf het mogelijks gebruik van de voetweg onmogelijk is; Overwegende dat de gedeeltelijke afschaffing van voetweg nr. 31 eigenlijk een regularisatie van een bestaande situatie is die voor de bevolking derhalve geen hinder zal betekenen; Dat uit voormelde redenen de noodzaak vloeit van de afschaffing van het deel van voetweg nr. 31 zoals aangeduid tussen de punten A en B op voormeld uittreksel uit de Atlas der Buurtwegen; Overwegende dat betreffende de grondregeling die zal volgen uit de gedeeltelijke afschaffing van voetweg nr. 31 een schattingsverslag is aangevraagd; Gelet op de wet van 10/4/1841 op de buurtwegen, en de opeenvolgende wijzigingen aan deze wet; Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, inzonderheid op artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - na beraadslaging in openbare zitting; - met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen.

15 Artikel 1 : Het voorstel van dhr. Demuynck, ingewilligd door het College van Burgemeester en Schepenen, tot afschaffing van een gedeelte van de voetweg nr. 31 te Hulste wordt voorlopig aanvaard; Artikel 2.: Het College van Burgemeester en Schepenen wordt gelast over te gaan tot het instellen van een openbaar onderzoek inzake gedeeltelijke afschaffing van voetweg nr. 31; 9. Kosteloze overdracht wegens openbaar nut van grond- evenals infrastructuurwerken gelegen tussen Paretteplein en Vrijdomkaai door het OCMW Harelbeke. Gelet op de ontwerpakte waarbij het OCMW van Harelbeke, gevestigd Paretteplein 19 te Harelbeke, voor hetwelke hiervoor vertegenwoordigd zijn, de heren : a) Ruddy Deprez, voorzitter, wonende te Harelbeke, Ter Perre 172; en b) Luc Raes, Secretaris, wonende te Harelbeke, Platanenlaan 12; respectievelijk optredend in hun gezegde hoedanigheid en handelend in naam en voor rekening van het OCMW Harelbeke, er zich ten opzichte van de Stad Harelbeke toe verbindt volgend onroerend goed, kosteloos en wegens openbaar nut, aan de Stad over te dragen van zodra deze alle daartoe nodige toelatingen heeft verkregen : STAD HARELBEKE eerste afdeling : Een stuk grond en alle ermede verenigde en geïncorporeerde infrastructuurwerken, gelegen tussen het Paretteplein en de Vrijdomkaai, bekend ten kadaster sectie A, deel van perceel nummer 366M, vroeger nummer 366K, groot volgens gedane meting 08a03ca, zoals afgebeeld op het hierna vermeld opmetingsplan van 20/8/1999; Overwegende dat voormelde ontwerpakte werd goedgekeurd door overdrager OCMW op de OCMW-raad op 24/2/2000 (zie OCMW-raadsbeslissing); Overwegende dat voormelde ontwerpakte éénzijdig ondertekend werd op 15/3/2000 door dhr. Ruddy Deprez, voorzitter en dhr. Luc Raes, Secretaris, respectievelijk optredend in hun gezegde hoedanigheid en handelend in naam en voor rekening van het OCMW Harelbeke; Gezien het opmetingsplan dd. 20/8/1999, opgemaakt door dhr. Pol Hautekiet, landmeter-schatter te Harelbeke, waaruit blijkt dat het vooromschreven goed de voormelde oppervlakte heeft; Gezien de uittreksels uit het kadastraal plan en de kadastrale legger; Gezien het bekomen hypothecair getuigschrift nopens het door de Stad te verwerven goed; Overwegende dat uit de voorliggende stukken blijkt dat het OCMW Harelbeke eigenaar is van het vooromschreven goed;

16 Overwegende dat de overdracht van voormeld goed aan de Stad geschiedt om reden van openbaar nut ter inlijving in het openbaar domein van de Stad en dit bij toepassing van artikel 80 van de Huisvestingscode, geactualiseerd bij artikel 65 van de Wooncode (decreet van 15/7/1997), zoals reeds werd beslist bij gemeenteraadsbesluit van 18/5/1992; Gelet op het bodemattest afgeleverd door OVAM op 20/10/1999 die voor de inname volgende formule vermeldt : voor dit kadastraal perceel zijn geen gegevens beschikbaar in het register van verontreinigde gronden omdat er geen gegevens beschikbaar zijn bij OVAM; Dat uit dit attest en uit de beschikbare informatie bij de technische dienst blijkt dat het hier geen verontreinigde grond betreft; Dat er verder geen gevolg dient gegeven aan het attest; Overwegende de noodzakelijkheid over te gaan tot verwerving van het vooromschreven goed, ter inlijving in het openbaar domein van de Stad; Gezien de stukken van het dossier; Gelet op de gemeentewet, in het bijzonder artikel 117; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; - na beraadslaging in openbare vergadering; - met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. Artikel 1. : Goedkeuring wordt verleend om het onroerend goed, voorwerp van onderhavige beraadslaging ten openbare nutte en tegen de in het ontwerp van akte aangegeven voorwaarden kosteloos te verwerven; Artikel 2. : De heer Burgemeester en de heer Stadssecretaris worden volmacht verleend om de akte, op heden in ontwerp voorgelegd, namens de Stad Harelbeke te ondertekenen; Artikel 3. : Het Schepencollege wordt gelast de vereiste administratieve formaliteiten te vervullen. 10. B.P.A. nr. 21 Koutermolen wijziging B aanvraag herzieningsbesluit. Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996, in het bijzonder art. 12 en art. 41; Gelet op het K.B. van 17 januari 1974 houdende goedkeuring van het bijzonder plan van aanleg nr. 21 Koutermolen gewijzigd bij M.B. van 16 november 1992;

17 Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 15 maart 1999 houdende o.a. aanstelling van Buro 2 Plus tot stedenbouwkundig ontwerper voor het opmaken van B.P.A. nr. 21 Koutermolen wijziging B; Gelet op de memorie van toelichting ref van 22 februari 2000 opgemaakt door Buro 2 Plus, die een duidelijke opsomming bevat van de te herziene delen en een duidelijke situering en omschrijving van de problemen en elementen; Overwegende dat deze nota grotendeels wordt gevolgd doch mits het leggen van een nuance inzake de Beneluxlaan, zodat kan gesteld worden dat om volgende redenen de gedeeltelijke herziening van het BPA nr. 21 Koutermolen, wordt opgestart: - een belangrijk deel van het B.P.A. is gerealiseerd via de oprichting van sociale woningbouw. Op dit ogenblik zijn vele van deze sociale woningen aan verbouwing toe en het is dringend noodzakelijk de stedenbouwkundige voorschriften te herformuleren, actualiseren en uniformiseren in het licht van de huidige stedenbouwkundige visies; - door de heraanleg van de spoorweg Kortrijk-Oudenaarde en het verdwijnen van het station van Stasegem, moet het plaatselijk stedenbouwkundig weefsel hersteld worden; - door de veranderingen op de woningmarkt dient het vroegere project dat voorzien was op de hoek van de Steenbrugstraat en de Generaal Deprezstraat te worden herzien. Door een aangepast concept uit te werken, kan de kern van de deelgemeente Stasegem beter afgewerkt worden. De uitwerking van dit project, met inbegrip van de achterliggende inbreiding, noopt tot een herziening van het bestaande BPA; - de wijzigende visie inzake de sluiting van de Beneluxlaan (verbinding Steenbrugstraat- Veldrijk) dient vertaald te worden in het kader van een wijziging van het BPA, waarbij de aanpalende bouwzones eveneens moeten herdacht worden. Overwegende dat bijgevolg, ter vrijwaring van de wettelijke belangen, een herziening van het voormeld plan van aanleg overeenkomstig artikel 41 van voormeld decreet geboden is; Om deze redenen: Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. ART. 1. : Toelating te vragen om het bijzonder plan van aanleg nr.21 Koutermolen goedgekeurd bij K.B. van 17 januari 1974 en gewijzigd bij M.B. van 16 november 1992, te herzien. ART. 2. : Dit besluit zal met de voormelde memorie van toelichting aan de Vlaamse Executieve worden voorgelegd met verzoek te beslissen tot herziening van het B.P.A. nr.21 Koutermolen.

18 11. B.P.A. nr. 54 Tweebruggenstraat voorlopige aanvaarding. Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996; Gelet op het heden voorgelegde bijzonder plan van aanleg nr. 54 Tweebruggenstraat en de daarbijhorende stukken opgemaakt door de CV Leiedal, stedenbouwkundig ontwerper, belast met het opmaken van het bijzonder plan van aanleg ingevolge beslissing van de gemeenteraad van 12 juli 1993; Overwegende dat het bijzonder plan van aanleg nr. 54 Tweebruggenstraat geen aanleiding kan geven tot regeling van vastgestelde bouwovertredingen; Overwegende dat er geen afwijkingen van het Gewestplan voorzien zijn; Gelet op het verslag van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 6 februari 1996; Gelet op het verslag van de plenaire vergadering, dd. 13 maart 1997, waaruit blijkt dat, mits te voldoen aan de gemaakte opmerkingen, het plan gunstig geadviseerd wordt; Gelet op het verslag van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu d.d. 18 november 1997; Gelet op het verslag van de hoorzitting met de betrokken bewoners van 2 maart 1998; Gelet op de verslagen van de Raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu van respectievelijk 6 april en 7 december 1998; Gelet op het schrijven dd. 22 maart 1999 van de commissie van advies voor ruimtelijke ordening voor de streek van West-Vlaanderen waaruit blijkt dat de streekcommissie, in vergadering van 12 maart 1999, kennis heeft genomen van het voorontwerp en het gunstig geadviseerd heeft; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. Art. 1. : Het B.P.A. nr. 54 Tweebruggenstraat, omvattend plan van de bestaande toestand en bestemmingsplan met de stedenbouwkundige voorschriften, wordt voorlopig aanvaard. Art. 2. : Deze plannen zullen onderworpen worden aan de formaliteiten voorgeschreven door het decreet betreffende de ruimtelijke ordening, gecoördineerd op 22 oktober 1996.

19 12. Overleg met het katholiek vrij basisonderwijs Harelbeke over de reorganisatie van het basisonderwijs op het grondgebied van de stad Harelbeke. Kennisgeving stand van zaken. Neemt kennis van de door schepen Rita Beyaert naar voor gebrachte stand van zaken betreffende het overleg met het katholiek vrij basisonderwijs Harelbeke over de reorganisatie van het basis onderwijs op het grondgebied van de stad Harelbeke luidend als volgt : 1. Aanleiding en voorgaanden 1.1. Het is bekend dat op tussen het vrije katholieke net en het gemeentelijke net een protocol van akkoord werd gesloten over de herverkaveling van de aanbod in het basisonderwijs te Harelbeke. Dit akkoord verzekerde het gemeentelijk onderwijs op bepaalde plaatsen van een redelijke 50 % of 100 % instroom, al naar gelang de plaats. Ingeval de afgesproken instromen in het gedrang zouden komen werd overeengekomen daaromtrent overleg te plegen in een poging bij te sturen. Indien dat niet lukte voorzag het protocol uitdrukkelijk dat de beide netten de vrijheid hadden alle nodige maatregelen te treffen. Toen substantiële afwijkingen in de verzekerde instroomcijfers werden vastgesteld ging het genoemde overleg door en probeerde men alsnog bij te sturen. Dit had jammer genoeg geen resultaat Het is eveneens bekend dat de gemeenteraad op daarom diende vast te stellen dat de instroomcijfers op zeer substantiële wijze afweken van de verzekerde instroom. Aldus diende te worden vastgesteld dat de verzekerde cijfers niet op een redelijke wijze werden gehaald. De voor de hand liggende conclusie was dan ook dat, gezien het protocol een wederkerige overeenkomst was die wat de verzekerde instroom betreft op het veld blijkbaar niet werkte, ook de stad niet meer kon gehouden zijn. De gemeenteraad heeft dan ook op in die zin beslist en meteen het besluit genomen dat de onderhandelingen met het vrij katholiek onderwijs opnieuw dienden te worden aangeknoopt. Ter vrijwaring van de instroom in het gemeentelijk onderwijs (en dus ook ter vrijwaring van de werkgelegenheid) besloot de gemeenteraad te Hulste kleuteronderwijs in te richten. Deze beslissing hypothekeerde niet verdere onderhandelingen. Meteen besliste de gemeenteraad tegen een besluit te nemen om met ingang van kleuteronderwijs op te richten in andere vestigingsplaatsen van het stedelijk onderwijs en dit in functie van de rationalisatie van het aanbod en de resultaten van het overleg met het vrij onderwijs. Terzelfdertijd werd, om de onderhandelingen met het vrij onderwijs niet te hypothekeren, beslist de herstructurering en de oprichting van een programmatieschool in het gemeentelijk onderwijs uit te stellen. Aan de structuur van een programmatieschool mag immers binnen een bepaalde periode niets worden gewijzigd. Er werd ook vastgesteld dat de aanleunende huurovereenkomsten niet konden worden uitgevoerd gezien zij een bijzaak vormden aan het protocol dat niet werd uitgevoerd.

20 Dit alles werd aan het vrij onderwijs meegedeeld bij aangetekende brief van Nadat de fracties hun vertegenwoordigers in de stadsdelegatie hadden aangeduid ging de stedelijke onderwijscommissie aan het werk. Het gesprek met het vrij katholiek onderwijs werd opnieuw op gang gebracht. Bij deze gesprekken was ook het gemeenschapsonderwijs aanwezig Uiteindelijk werd op 2 februari 2000 aan de inrichtende machten van het vrij onderwijs verzocht tegen 15 februari te bevestigen dat zij bereid waren met de stad en het gemeenschapsonderwijs verder te onderhandelen naar een rationalisatie van het aanbod toe, wat inhield dat de gesprekspartners de bereidheid dienden te hebben om bepaalde vestigingsplaatsen op te geven. Er werd een duidelijk positief antwoord gevraagd. In dat geval kon een nieuwe vergadering worden belegd waarop de partijen vertrekkend vanuit het uitgangspunt rationalisatie hun concrete voorstellen ter tafel zouden leggen. Het vrij onderwijs repliceerde daarop dat men bereid was verder te onderhandelen over een rationalisatie van het aanbod, maar dat deze onderhandelingen maar konden slagen als het vrij onderwijs qua leerlingenaantallen geen verliezer was. 2. Stand van zaken 2.1. Uiteindelijk ging het overleg door op 1 maart laatstleden. Zoals afgesproken legde de stadsdelegatie een voorstel voor. Dit voorstel was het volgende : Plaats Voorstel Vrij Gemeentelijk Centrum Situatie blijft (concur.) 0 0 Zandberg Alles vrij onderwijs Hulste Alles gemeentelijk Stasegem Kleuter vrij, alle lager gemeentelijk Bavikhove Alles vrij onderwijs Eiland Alles vrij onderwijs SALDO Dit voorstel mag niet alleen beoordeeld worden op de bovenstaande cijfergegevens. Deze cijfergegevens geven enkel het directe geraamde gevolg ten opzichte van het leerlingenverloop weer. Het voorstel kan niet los gezien worden van de plaatsen waar de beide netten aanwezig zijn en de daardoor gecreëerde wederzijdse monopolies. Het is slechts op de plaatsen waar men aanwezig is en blijft dat er voor dit net ontwikkelings- en groeikansen blijven

21 bestaan. Met de huidige geboortecijfers en de geldende normen is het immers zeer onwaarschijnlijk dat later op die plaatsen die men verlaat opnieuw kan worden gestart. Plaatsen waar het gemeentelijk onderwijs in het stadsvoorstel aanwezig is : Centrum Stasegem en Hulste (3). Plaatsen waar het vrij onderwijs in het stadsvoorstel aanwezig is : Centrum Stasegem Bavikhove Zandberg - Eiland en Arendswijk (weliswaar buiten de onderhandelingen in de relatie stad vrij onderwijs) (6). Wat monopolieposities ten opzichte van elkaar betreft geeft het stadsvoorstel het volgende. Monopolieposities stad : Hulste en Stasegem (enkel lager). Monopolies vrij : Zandberg, Eiland, Bavikhove en Stasegem (kleuter. Zie echter ook de aanwezigheid van het gemeenschapsonderwijs met een kleuterschool aldaar). Op de overige plaatsen is er concurrentie tussen de netten. De stad was dus van oordeel een evenwichtig voorstel te hebben gedaan Het vrij onderwijs heeft op de vergadering van 1 maart gesteld dat het voorgaande voorstel voor hen niet aanvaardbaar was. De twee hoofdredenen daarvoor waren de volgende : vooreerst de omvang van het geschatte leerlingenverloop in min voor het vrij onderwijs en daarnaast het feit dat de vrije school Stasegem sedert in programmatie is waardoor er voor vier jaar aan de structuur van de school niets kan worden veranderd en waardoor de overgang van het lager onderwijs uit deze school naar de stad niet mogelijk is. Het vrij onderwijs houdt dus enkel rekening met de onmiddellijke en blote geraamde cijfers en zet de operatie niet in een ruimer verband. Bovendien heeft het vrij onderwijs blijkbaar een maatregel genomen (programmatie in Stasegem) die het overleg ernstig hypothekeert. Het vrij onderwijs stelde voor het overige wel te willen praten, behoudens over het overdragen van de lagere school te Stasegem Na enig aandringen heeft het vrij onderwijs het volgende tegenvoorstel gepresenteerd. Plaats Voorstel Vrij Gemeentelijk Centrum Situatie blijft (concur.) 0 0 Zandberg Alles vrij onderwijs Hulste Alles gemeentelijk Stasegem Volledige concurrentie (= - 50 (?) + 50 (?) Gemeente richt kleuter op) Bavikhove Alles vrij onderwijs

22 Eiland Alles vrij onderwijs Saldo - 27 (?) + 27 (?) Plaatsen waar het gemeentelijk onderwijs in het voorstel van het vrij onderwijs aanwezig is : Centrum Stasegem en Hulste (3). Plaatsen waar het vrij onderwijs in het voorstel van het vrij onderwijs aanwezig is : Centrum Stasegem Bavikhove Zandberg, Eiland en Arendswijk (weliswaar buiten de onderhandelingen in de relatie stad vrij onderwijs) (6). Wat monopolieposities ten opzichte van elkaar betreft geeft het voorstel van het vrij onderwijs het volgende. Monopolieposities stad : Hulste. Monopolies vrij : Zandberg, Eiland, Bavikhove. Op de overige plaatsen is er concurrentie tussen de netten. Dit voorstel was voor de stadsdelegatie niet aanvaardbaar. De prijs voor het oprichten van kleuter te Stasegem werd veel te zwaar geacht, temeer daar het voorstel ernstige gevolgen heeft voor de tewerkstelling van de leerkrachten. 3. Nader verloop Gezien de beslissing van de raad van wordt aan de gemeenteraad hierbij kennis gegeven van de stand van zaken. In de raad van kan, omdat nog de participatieprocedure en de procedure syndicaal overleg dient gevolgd, geen beslissing worden genomen over programmatie of herstructurering in het gemeentelijk onderwijs. Zulks zal in een latere zitting dienen te gebeuren. Wel kan de raad van de stand van zaken kennis nemen. 13. Stedelijk basisonderwijs : organisatie herverkiezing participatieraden goedkeuren werkgebied en onderschrijven van pedagogisch project als voorwaarde om lid te zijn van de participatieraad. Overwegende de vernieuwing van de participatieraden in het stedelijk onderwijs uiterlijk op 31 mei Gelet op het decreet van 23 oktober 1991 betreffende de medezeggenschap in het gesubsidieerd onderwijs. Gelet op de wijzigingen van het decreet van 23 oktober 1991 in het decreet van 5 april 1995 inzonderheid art. 19. Gelet op de wijziging van het kiesreglement door de participatieraden stedelijke basisscholen Noord en Zuid, conform wijziging decreet van 5 april 1995 in vergadering van 10 februari 2000.

23 Gelet op de aansluitende wijziging van het kiesreglement in de participatieraden van 14 maart 2000, wijziging betreffende de onverenigbaarheden. Gelet op de raadsbeslissing van 17 februari 1992 houdende princiepsbeslissing tot het oprichten van een participatieraad voor de stedelijke lagere school Zuid en een participatieraad voor de stedelijke basisschool Noord. Gelet op de raadsbeslissing van 18 september 1995 houdende vaststelling pedagogisch project in het stedelijk basisonderwijs. Gelet op het syndicaal overleg in vergadering van 10 februari en 14 maart Gelet op de participatieraden van 10 februari en 14 maart Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 117 en art Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting. Met 26 stemmen voor, 0 tegen en 0 onthoudingen. ART. 1. : Handhaaft zijn beslissing van zitting van 17 februari 1992 tot oprichting participatieraden van de stedelijke basisscholen Noord en Zuid met als werkgebied hun respectievelijke drie afdelingen en het aantal mandaten. ART. 2. : Keurt de aanpassingen in het verkiezingsreglement, oorspronkelijk vastgesteld bij raadsbesluit van 17 januari 1992, aan het decreet van 5 april 1995, voor zoveel als nodig, goed. ART. 3. : Om effectief te zetelen in de participatieraad moeten de verkozenen het pedagogisch project zoals vastgelegd in het raadsbesluit van 18 september 1995 onderschrijven. ART. 4. : Belast het College van Burgemeester en Schepenen met de organisatie van de hernieuwing van de participatieraden van de stedelijke basisscholen op basis van het onder art. 2 vermelde kiesreglement. 14. Niet betaalde schoolfacturen machtiging tot instellen rechtsvordering. Overwegende dat volgende schoolrekeningen tot op heden ondanks aanmaningen onbetaald blijven ; Naam kind + tegenpartij Voorwerp Bedrag Claerhout Melissa Dhr en mevr. Claerhout Nieuwstraat Harelbeke Schoolrekening 993 van BEF

24 Bombello Enrico Mevrouw Willems Barbara Spijker Kuurne Schoolrekening 993 van BEF Dat ondanks herhaald aandringen de voormelde bedragen niet geregeld worden ; Gelet op de noodzaak de gemeentelijke financiën behoorlijk te beheren en iedereen die zich in eenzelfde situatie bevindt gelijk te behandelen ; Overwegende anderzijds dat moet vermeden worden dat invorderingskosten worden gedaan waarvan mits onderzoek op voorhand kon worden geweten dat zij nutteloos zouden zijn ; Gelet op het besluit van het college van (kennisname solvabiliteitsonderzoek) ; Overwegende dat daaruit niet voldoende blijkt dat betrokkenen insolvabel zouden zijn en er dus geen reden is geen poging te doen om tot invordering over te gaan ; Overwegende dat er dus reden is het college van burgemeester en schepenen te machtigen tot het instellen van een rechtsvordering zoals hierna bepaald ; Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet, inzonderheid art. 270 ; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen ; Na beraadslaging in openbare zitting ; Met 26 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen Enig artikel : machtigt het college van burgemeester en schepenen een rechtsvordering in te stellen ter recuperatie van voormelde bedragen hetzij zowel in hoofdsom, renten aankleven en kosten. 15. Aankoop van een digitaal fototoestel voor de stedelijke informatiedienst. Goedkeuren bestek, raming ( fr excl. BTW) en gunningswijze. Overwegende dat het nodig is een opdracht te gunnen met als voorwerp de aankoop van een digitaal fototoestel voor de Stedelijke Informatiedienst van Harelbeke om o.a. de infokrant met mooie foto s te kunnen uitgeven, Gelet op de Nieuwe Gemeentewet, inzonderheid artikel 117, eerste lid en artikel 234, eerste lid, Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inzonderheid artikel 17 1 en 17 2, 1 punt a, Gelet op het bestek opgemaakt door de Centrale Aankoopdienst van de Stad Harelbeke,

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 FEBRUARI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Pinoie, Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere, Desmet, Opbrouck,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 FEBRUARI 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Callewaert (vanaf punt 14.) Schepenen, Desmet, Dejonckere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2005 Aanwezig : Decavele (vanaf punt 25) Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Daelman Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 OKTOBER 2003 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke (vanaf punt 14), Maes, Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 OKTOBER 2014 1. Aanvraag stedenbouwkundige vergunning voor goedkeuring. 2. Vraag tot het bekomen van toelating tot het verharden

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 SEPTEMBER 2015. ===================================== 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Activiteitenkorrels

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2014/179/, (II) Inzake :, wonende te..,, vertegenwoordigd door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de GEMEENTE, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 MEI 2000

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 MEI 2000 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 MEI 2000 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Vandemeulebroucke, Beyaert, Detavernier, Callewaert Schepenen, Verhelst, Top, Lano, Dejonckere, Desmet, Opbrouck,

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET SCHEPENCOLLEGE ZITTING 3 NOVEMBER 2015. ===================================== 1. Renovatie van cc Het SPOOR - studieopdracht. Goedkeuren bestek, raming (77.272,72 euro +

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29 MAART 2016. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN Milieu 1. Detailstudie door Infrax in het

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/148/ (II) Inzake :, wonende te, bijgestaan door, advocaat te.., Verzoekende partij Tegen :.., vertegenwoordigd door het College

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 DAGORDE GEMEENTERAAD Aanwezig : ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 OKTOBER 2002 Decavele Burgemeester-voorzitter; Maes, Beyaert, Pinoie, Vandenbussche, Schepenen, Desmet, Dejonckere, Deprez H. (afw. pt. 18 en 19), Pattyn R.,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2017/214/(...) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2017/214/(...) Inzake : (...), wonende te ( ), Verzoekende partij Tegen: (...), vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN

RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN RAAD VOOR VERGUNNINGSBETWISTINGEN VOORZITTER VAN DE DERDE KAMER TUSSENARREST nr. S/2013/0269 van 17 december 2013 in de zaak 1112/0485/SA/3/0437 In zake: 1. de heer..., wonende te... 2. mevrouw..., wonende

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Reglement rentearme leningen

Reglement rentearme leningen Reglement rentearme leningen Reglement van Stad Zottegem voor het toekennen van rentearme leningen voor jeugdwerkinfrastructuur bij erkende plaatselijke jeugdwerkinitiatieven en erkende sportverenigingen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 DAGORDE GEMEENTERAAD ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 APRIL 2004 Aanwezig : Decavele Burgemeester-voorzitter; Vandemeulebroucke, Maes (vanaf punt 5), Beyaert, Vandenbussche, Callewaert, Top Schepenen, Pinoie, Dejonckere,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding

OFFERTEFORMULIER. AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016. open aanbesteding AANLEG VAN HET VICTORIA REGIAPARK IN GENTBRUGGE/GENT Besteknummer GD 09/2016 open aanbesteding OFFERTEFORMULIER Belangrijk: dit offerteformulier dient volledig te worden ingevuld.. Het totaalbedrag (excl.

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGE DIENSTVERLENING TUSSEN: wonende te handel drijvende onder de naam en ingeschreven in de KBO met nummer. De vennootschap.. en ingeschreven in de KBO met nummer. vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raad van 27 september 2016

Raad van 27 september 2016 Raad van 27 september 2016 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; Brugada Terradellas P. (vanaf 19.40 uur), D Haese J., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S. (vanaf 19.45 uur), Lemmens J.,Matthys R.,

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061

BIJLAGE. OVEREENKOMST n CAR/14/061 BIJLAGE Bijlage nr. 1 OVEREENKOMST n CAR/14/061 Gebruik van de gevel van het gebouw gelegen aan de Lokvogelstraat 3 te 1020 Brussel voor de uitvoering van een muurschildering «Jommeke» in het kader van

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 24 FEBRUARI 2014. ===================================== DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1. Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs.

Hiermee speelt het gemeentebestuur een stimulerende rol voor het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs. REGLEMENT VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN SUBSIDIE VOOR ONDERWIJSINFRASTRUCTUUR VOOR SCHOLEN OP GRONDGEBIED STEENOKKERZEEL HOOFDSTUK 1. ALGEMEEN ARTIKEL 1. DOELSTELLING 1 Binnen de grenzen van de jaarlijks

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. =====================================

DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== DOSSIERS VOOR TE LEGGEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 15 DECEMBER 2015. ===================================== Juridische dienst 1. Motie betreffende het behoud van het vredegerecht

Nadere informatie

Zitting van 5 maart 2008

Zitting van 5 maart 2008 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 5 maart 2008 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie, RICOUR

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005

Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 Zitting Gemeenteraad van 29 november 2005 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester - Luc Vandekerckhove, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Marcel Dendauw, Eric D'Hoop, Schepenen - Herman De

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/2010/28. Inzake :Verzoeker, wonende te, bijgestaan door Mter M. D.

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING. Nr. GO/2010/28. Inzake :Verzoeker, wonende te, bijgestaan door Mter M. D. 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING Nr. GO/2010/28 Inzake :Verzoeker, wonende te, bijgestaan door Mter M. D., advocaat te, Verzoekende partij Tegen :Verweerder, vertegenwoordigd door de

Nadere informatie