Schimmelinfectie Weg Stappenplan. In 3 Stappen Schimmelinfectie Stoppen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schimmelinfectie Weg Stappenplan. In 3 Stappen Schimmelinfectie Stoppen"

Transcriptie

1 2011 Schimmelinfectie Weg Stappenplan In 3 Stappen Schimmelinfectie Stoppen O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m

2 Schimmelinfectie Weg Stappenplan Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach Susanne Kuiper Ervaringsdeskundige klantenservice@optimalegezondheid.com Copyright - Alle rechten zijn voorbehouden. Disclaimer: Dit e-book en andere informatieproducten van optimalegezondheid.com worden aangeboden voor informatiedoeleinden. Het is geen medisch advies, noch moet het zodanig worden opgevat. Voor diagnose of behandeling van een schimmelinfectie moet altijd eerst een arts of gekwalificeerde professional ingeschakeld worden.

3 Inleiding Ik wil je graag bedanken voor het downloaden van mijn gratis e-book en dat je de beslissing hebt genomen definitief van je schimmelinfectie af te komen op een natuurlijke manier. In deze korte handleiding krijg je een aantal handige tips en strategieën om op een natuurlijke manier je schimmelinfecte te stoppen en wat je het beste kunt doen om ervoor te zorgen dat je schimmelinfectie niet meer terugkomt. Ook ga je leren waarom een schimmelinfectie zo gevaarlijk is voor het lichaam als je niet snel begint met behandelen. Te lang doorlopen met een schimmelinfectie kan zorgen voor een candida overgroei Door de tips te implementeren zet je de eerste stap om optimale gezondheid te bereiken en je klachten zullen snel afnemen. Indien je iemand kent met een schimmelinfectie raad ik je het aan om dit e-book door te sturen. Veel lees plezier en als je vragen hebt kun je mij altijd een sturen. Succes, Oprichter en Health Coach Optimalegezondheid.com

4 Wat Is Een Schimmelinfectie? Goed, laten maar direct beginnen met de basis, wat is een schimmelinfectie precies? Schimmel is een gist-achtige schimmel die in het menselijk lichaam leeft. Het kan worden gevonden in de mond, de darm, en voor vrouwen in de vagina. Er zijn meer dan 150 soorten van Candida gisten en ongeveer tien daarvan veroorzaken problemen voor de mens. We spreken dan officieel over Candida Albicans (schimmelinfectie) oftewel het evenwicht tussen de gistcellen en de goede bacteriën in je lichaam is verstoord. Wanneer je het hebt over Candida dan wordt gedacht dat het een chronische aandoening is waarbij een schimmelinfectie slechts een symptoom van het grote onderliggende probleem is. Daarom is het belangrijk om je te richten op niet alleen de symptomen, maar juist de oorzaak van de infectie.

5 Oorzaken Schimmelinfectie Er zijn talrijke oorzaken van een schimmelinfectie en de meest voorkomende is toch wel het moderne leven van nu waarin een gezond lichamelijk evenwicht verstoord raakt. Denk dan vooral aan antibiotica, gifstoffen, corticosteroïden, te weinig essentiële voedingsstoffen, conserveringsmiddelen, teveel suikers, en stress. Hieronder een rijtje met alle mogelijke factoren en oorzaken van een schimmelinfectie. Indien jij nog een toevoeging hebt, stuur dan een .

6 Schimmelinfectie Oorzaken & Factoren o Antibiotica o Steroïden o Receptmedicijnen o De pil Genitale irritatie o Douchen o Zeep en andere hygiëneproducten o Direct contact met candida (geslachtsgemeenschap) Immuunsysteem o Een verzwakt immuunsysteem o Allergieën o Vermoeidheid o Stress o Herhaalde bacteriële infecties Interne en externe factoren o Dieet o Hormoon wijzigingen (menopauze, zwangerschap)

7 o Diabetes Al deze factoren dragen bij om een schimmelinfectie op te lopen. Door je immuunsysteem te verzwakken of de hoeveelheid goede bacteriën te verminderen kan de gist zich vermenigvuldigen en zich steeds verder koloniseren in je lichaam totdat de balans verstoord is geraakt!

8 Schimmelinfectie komt vaak voor De realiteit is dat het bijna onvermijdelijk is om niet een omgeving te creëren waarin candida kan bestaan. We worden letterlijk geboren in een milieu waarin een schimmelinfectie gemakkelijk kan optreden. Daarom hebben veel mensen ook regelmatig last van een schimmelinfectie / terugkerende infectie. Ook zijn medicijnen niet altijd even effectief omdat alleen de symptomen van de aandoening primair worden behandeld, ook wordt er te snel antibiotica voorgeschreven waardoor het probleem zelfs velen malen kan verergeren. Het gevolg van teveel antibiotica is een lichamelijke Schimmel & Receptmedicijnen Het tegenstrijdige is natuurlijk dat de receptmedicijnen bedoeld zijn om de schimmelinfectie aan te pakken, maar in feite maken ze juist het probleem vaak veel erger. resistentie, dit bekent dat je immuunsysteem zwaar onderdrukt wordt en de bacteriën resistent zijn geworden voor antibiotica, geloof me, dat is het laatste wat je wilt omdat antibiotica momenteel nog de enige effectieve medicijn is voor serieuze infecties! *Natuurlijk altijd overleggen met je arts over medicijn gebruik

9 Symptomen Schimmelinfecties De meeste mensen met schimmelinfectie hebben last van een cluster van symptomen - zonder dat ze weten dat het bijna allemaal door een schimmelinfectie wordt veroorzaakt. Hieronder een lijst (volgende pagina) met de meest voorkomende schimmelinfectie symptomen: Schimmelinfectie symptomen kunnen per persoon erg variëren door de cluster van symptomen.

10

11 Wanneer Candida Aanvalt! Als deze lastige aandoening niet effectief behandeld wordt, dan kan de gist zich ontwikkelen in een koppige organisme waar je niet zo gemakkelijk van af kunt komen. Deze vorm van de gist bacterie wordt ook wel een mycelium producerende vorm genoemd en door de schimmeldraden kan het zelfs je organen aantasten. Dit leidt tot een groot aantal auto immuun reacties van je lichaam en dit kan zeer uitdagend zijn om te overwinnen. Wanneer de schimmelinfectie zover is gevorderd wordt het ook wel een chronische candida / schimmelinfectie genoemd en in de volksmond ook wel een terugkerende schimmelinfectie of candida overgroei. Waarbij er een grote hoeveelheid candida de bloedstroom heeft bereikt en het kan zelfs je leven bedreigen! (Als je last hebt van een candida overgroei moet je zeer snel professionele hulp inschakelen!! De tips uit mijn ebook en methode zul je ook direct moeten toepassen)

12 Schimmelinfectie En Je Immuunsysteem Schimmelinfectie en je immuunsysteem zijn nauw verbonden. Door giftige stoffen, stress en een ongezonde voeding krijgen steeds meer mensen last van een zwakke weerstand. Schimmelinfecties komen daarom ook vaker voor bij mensen met een zwak immuunsysteem. Daarbij kan candida ook velen malen erger worden omdat je immuunsysteem niet in staat is de infectie af te weren. Zodra een individu met een zwak immuunsysteem last begint te krijgen van candida bestaat de kans dat er een candida overgroei begint te ontwikkelen. Vaak het gevolg van een antibiotica kuur om een andere infectie te elimineren kan candida zich door het hele lichaam nestelen en voor grote problemen zorgen.

13 Een lichaam met een verzwakt immuunsysteem zal nooit in staat zijn de balans te herstellen en natuurlijk te genezen van een schimmelinfectie! Dit is een kritisch punt dat zeker niet onderschat moet worden. Als je ervoor wilt zorgen dat je nooit meer last krijgt van candida, dan is de eerste stap om je immuunsysteem te versterken en juist daarin kan mijn Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode jou helpen! Met een sterk immuunsysteem loop je veel minder risico op een schimmelinfectie / terugkerende Kortom, met een zwak immuunsysteem ben je velen malen kwetsbaarder voor een schimmelinfectie - maar ook andere infecties en ziekten. Vaak belemmert een schimmelinfectie juist het geneesproces van andere ziektes en dat is exact de reden waarom de symptomen erg variëren en opeenstapelen.

14 Wat je nu kunt doen: Stap 1: Acidophilus Het allereerste wat je moet doen is om geen antibiotica te nemen tenzij het absoluut noodzakelijk is (overleg altijd met je arts). Probeer vervolgens een alternatieve natuurlijke methode om je immuunsysteem te vergroten. Als je toch antibiotica moet nemen, zorg er dan tenminste voor dat je extra goede bacteriën binnenkrijgt uit je voeding. De bacterie die je moet nemen is de acidophilus en deze kun je ook als supplement krijgen bij de natuurwinkel. Dit zal je helpen om de balans in je darmflora te herstellen. Stap 2: Anti-Candida Dieet Hier zijn de belangrijkste punten samengevat om ervoor te zorgen dat de candida gist niet langer brandstof krijgt om door te groeien, dit noem ik ook wel een anti candida dieet, hieronder een aantal tips uit het Anti-Candida Dieet een zeer effectieve methode om schimmelinfecties tegen te gaan. Hieronder een aantal tips (afkomstig uit de Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode)

15

16 RECEPTEN Vis met olijven en kruiden Ingrediënten: Medium grote vis naar eigen keuze, olijf olie, knoflook, en kruiden. Bereiding: Bak de vis gaar in een pan met een redelijke hoeveelheid vis. Voeg daar de knoflook, en kruiden bij. Drie bonensalade Ingrediënten: 3 kopjes waarvan in elke 1 soort boon: kikkererwten bruine bonen en witte bonen. Voor een betere spijsvertering, laat bonen een tijdje in het water liggen. Dit zorgt voor een minder opgeblazen gevoel. Bereiding: 3 lepels olijfolie, 1 eetlepel appelazijn, 1-2 teentjes geraspte knoflook, zout en peper naar smaak, 1 eetlepel verse gehakte basilicum of, koriander, munt of peterselie. *(volledige lijst met uitgewerkte recepten vind je in de Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode)

17 Hoef ik alleen maar het Candida Dieet te volgen en mijn schimmelinfectie is weg? Helaas niet, de behandeltips uit dit ebook kunnen je vandaag nog helpen om je schimmelinfectie direct te verminderen. Het blijft een feit dat je de KERN van het probleem moet aanpakken om definitief van je schimmelinfectie af te komen. Nu moet je beginnen met een totaaloplossing om snel je schimmelinfectie uit je systeem te krijgen en houden! De totaaloplossing is vele malen effectiever doordat we samen de oorzaak van je schimmelinfectie gaan aanpakken. Niet langer symptoom behandeling zoals bij traditionele behandelingen. Door te richten op de oorzaken van je schimmelinfectie verdwijnt het als sneeuw voor de zon.

18 Schimmelinfectie Snel en Definitief Stoppen De snelste manier om van je schimmelinfectie af te komen en terugkerende schimmelinfectie permanent te voorkomen ga ik hieronder kort bespreken. Allereerst is een anti candida dieet belangrijk om verdere candida overgroei te voorkomen en je lichaam het gereedschap te geven om je immuunsysteem te versterken. De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode richt zich op de volgende KERN onderdelen om extreem snel je schimmelinfectie per direct te stoppen: 1. Gifstoffen en overmatige candida bacteriën elimineren. 2. Immuunsysteem versterken (kritisch) 3. Natuurlijke Anti Candida Supplementen Stap 1: Overmatige Candida Bacteriën Doden: Er zijn 2 belangrijke redenen om de opgehoopte gifstoffen en schimmel bacteriën uit je lichaam te elimineren. De meerderheid van de candida gist blijft in je dikke darm en ook de overblijfselen zul je daar nog aantreffen, wachtend om weer de kop op te steken. Daarom is jezelf grondig reinigen en overmatige candida bacteriën doden de eerste stap naar een schimmel vrij leven.

19 Stap 2: Immuunsysteem Versterken: Door een schimmelinfectie heeft je lichaam een zware klap gekregen, je immuunsysteem is verzwakt en je lichaam moet weer aansterken. Door je immuunsysteem te versterken krijg je de volgende resultaten: Direct Stoppen van bacteriële en schimmelinfecties; Voedsel allergieën en allergische aandoeningen zoals huidproblemen nemen af; Voorkom tandbederf; Verdubbel je energie; Voel je beter en fitter omdat de balans hersteld is. Stap 3: Natuurlijke Anti Candida Supplementen: Natuurlijke supplementen zoals knoflook, olijf blad, grapefruit zaad extract en oregano olie elimineren direct je schimmelinfectie (plus nog meer). In sommige gevallen zijn deze natuurlijke supplementen niet goed voor de zogenaamde goede bacteriën, dus het is absoluut noodzakelijk dat je voldoende probiotica neemt om de balans te handhaven. Zeer snel met behulp van de unieke samenstelling van natuurlijke supplementen verdwijnt je schimmelinfectie extreem snel en verminder je de

20 kans op candida overgroei! De sleutel tot blijvend resultaat is om niet te stoppen! Het is belangrijk om door te gaan omdat de schimmel nog niet helemaal uit je systeem is. Conclusie Als je het hele rapport hebt doorgelezen en je denkt of weet dat je een schimmelinfectie hebt en je wilt er direct wat aan doen. Dan kun je het beste even kijken naar mijn natuurlijke Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode. De komende tijd zal ik je nog meer tips sturen over schimmelinfecties stoppen en wat je het beste kunt doen. Op je gezondheid, Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach

21 Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode Het maakt niet uit wat voor type schimmelinfectie je hebt, hetzij spruw, huiduitslag, vaginale schimmelinfectie, schimmelinfectie mannen etc. De Schimmelinfectie Direct Stoppen Methode pakt je schimmelinfectie bij de KERN aan en zorgt ervoor dat je binnen maximaal 30 dagen genezen bent van je schimmelinfectie. Een forse vermindering van klachten kun je al binnen 7 dagen verwachten. Kijk voor meer informatie op:

22 Succesverhalen van mensen:

23 Voor meer tips en mijn onthullende ontdekking klik hieronder: Disclaimer: De volledige inhoud van dit rapport is gebaseerd op de adviezen, tenzij anders vermeld is deze informatie nooit bedoeld als vervanger voor professionele zorg.

Schimmelinfectie Weg Stappenplan. In 3 Stappen Candida de Baas Worden

Schimmelinfectie Weg Stappenplan. In 3 Stappen Candida de Baas Worden 2011 Schimmelinfectie Weg Stappenplan In 3 Stappen Candida de Baas Worden O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Schimmelinfectie Weg Stappenplan Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach Susanne

Nadere informatie

Schimmel Weg Stappenplan

Schimmel Weg Stappenplan Schimmel Weg Stappenplan Stap voor stap, weg met schimmel Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

Schimmelinfectie Weg Stappenplan

Schimmelinfectie Weg Stappenplan O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Schimmelinfectie Weg Stappenplan Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com Susanne Kuiper Ervaringsdeskundige OptimaleGezondheid.com

Nadere informatie

Psoriasis vrij leven. Stap voor stap, weg met Psoriasis. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst

Psoriasis vrij leven. Stap voor stap, weg met Psoriasis. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Psoriasis vrij leven Stap voor stap, weg met Psoriasis Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te maken!

Nadere informatie

Anti Acne Tips. Tips om acne aan te pakken

Anti Acne Tips. Tips om acne aan te pakken Anti Acne Tips Tips om acne aan te pakken O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m Anti Acne Tips Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com 2010-2011

Nadere informatie

Jicht Pijn Verdwijn Tips

Jicht Pijn Verdwijn Tips Jicht Pijn Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met Jicht Aanvallen & Pijn Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch

Nadere informatie

Anti Acne Tips. Stap voor stap, weg met acne. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst

Anti Acne Tips. Stap voor stap, weg met acne. Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Anti Acne Tips Stap voor stap, weg met acne Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te maken! Hier

Nadere informatie

Aambeien Verdwijn Tips

Aambeien Verdwijn Tips Aambeien Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met aambeien Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

Hoge Bloeddruk Direct Verlagen

Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Hoge Bloeddruk Direct Verlagen Stap voor stap, weg met Hoge Bloeddruk Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Druk Candida Albicans de kop in met de juiste voeding Candida Albicans is een eencellige schimmel (gist) welke in de maag en het darmstelsel leeft, in mindere mate ook op de huid, de vagina, de huidplooien,

Nadere informatie

4 Anti Oorsuizen Supplementen

4 Anti Oorsuizen Supplementen 4 Anti Oorsuizen Supplementen Stap voor stap, weg met OORSUIZEN Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik

Nadere informatie

Tips om de klachten van een Prikkelbare Darm te verminderen

Tips om de klachten van een Prikkelbare Darm te verminderen Tips om de klachten van een Prikkelbare Darm te verminderen O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m PDS Stoppen Tips Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Aambeien Verdwijn Tips

Aambeien Verdwijn Tips Aambeien Verdwijn Tips Stap voor stap, weg met aambeien Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf ik hem te

Nadere informatie

INFECTIE VAGINALE SCHIMMEL- APOTHEEK.NL

INFECTIE VAGINALE SCHIMMEL- APOTHEEK.NL VAGINALE SCHIMMEL- INFECTIE WAT IS EEN VAGINALE SCHIMMEL- INFECTIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN APOTHEEK.NL V A G I N A L E SCHIMMELINFECTIE

Nadere informatie

Cholesterol Direct Verlagen

Cholesterol Direct Verlagen Cholesterol Direct Verlagen Stap voor stap, weg met Hoog Cholesterol Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

An apple a day presenteert:

An apple a day presenteert: presenteert: Zo maak je de perfecte bottenbouillon! Mijn naam is Martine Trouw, darmtherapeute, natuurvoedingskundige en detoxcoach. In het dagelijks leven help ik mensen hun darmflora te herstellen en

Nadere informatie

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT

7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT 7 EASY TIPS TO BLOW OFF FAT FREE REPORT In dit gratis rapport praten we over zeven makkelijke voeding tips voor maximale vet vetbranding. De meeste vragen gaan altijd over wat ze niet mogen eten. Maar

Nadere informatie

Eerste hulp bij PCOSklachten

Eerste hulp bij PCOSklachten Eerste hulp bij PCOSklachten WIE BEN IK? Ik ben Anita en ik woon in Amersfoort. In 2010 stopte ik met de pil om erachter te komen of mijn cyclus op gang zou komen. Op dat moment was ik 28 jaar. Mijn nicht

Nadere informatie

49 Vaginale schimmelinfectie.indd 6

49 Vaginale schimmelinfectie.indd 6 Vaginale schimmelinfectie WAT IS EEN VAGINALE SCHIMMELINFECTIE WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Nadere informatie

Clostridium Difficile

Clostridium Difficile Clostridium Difficile Onlangs is via uw ontlasting aangetoond dat u een infectie hebt met de clostridiumbacterie. In deze folder vindt u informatie over deze bacterie, de behandelingsmogelijkheden en de

Nadere informatie

Herpes Weg Tips. 3 Anti-Herpes Tips. OptimaleGezondheid.com

Herpes Weg Tips. 3 Anti-Herpes Tips. OptimaleGezondheid.com Herpes Weg Tips 3 Anti-Herpes Tips OptimaleGezondheid.com Anti Herpes Tips Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com 2010-2011

Nadere informatie

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik.

Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik. Je gezondheid, zó werk je eraan! Correct antibioticagebruik www.lm.be Het natuurlijke afweersysteem De meeste virale en bacteriële infecties genezen spontaan na enkele dagen. In normale omstandigheden

Nadere informatie

Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle

Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle Zo krijg jij je darmen ond der controle Gedaan met die prikkelbare darmen Katjaa Callens Copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com

Nadere informatie

PROBIOTIC phlora. Voor jouw gezondheid!

PROBIOTIC phlora. Voor jouw gezondheid! PROBIOTIC phlora Voor jouw gezondheid! Wat zijn probiotica? Probiotica zijn micro-organismen zoals bacteriën of gisten. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze je gezondheid kunnen ondersteunen. Door

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes

In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes In deze nieuwsbrief: Aanbiedingen van de maand november + stuntaanbieding! Heerlijk herfst recept Wees lief voor je darmen Nieuwsflits Sapjes Aanbiedingen van de maand In de maand november zijn onderstaande

Nadere informatie

Spruw bij een baby of de moeder

Spruw bij een baby of de moeder Spruw bij een baby of de moeder Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Spruw is een infectie van het mondslijmvlies. Het wordt veroorzaakt door het Candida-gist. Candida

Nadere informatie

Food2Move Papendrecht

Food2Move Papendrecht 19 tips om een candida infectie de baas te worden Een relatief veel voorkomende aandoening is een candida infectie. Schimmelinfecties kunnen zich op verschillende plekken op je lichaam uiten. Zo kan een

Nadere informatie

Vaginale hygiëne. Wat zijn vaginale klachten?

Vaginale hygiëne. Wat zijn vaginale klachten? Vaginale hygiëne Vaginale hygiëne De vagina is een kwetsbaar lichaamsdeel. Ze is gevoelig voor vocht, warmte en knellende kleding. Deze folder geeft je beknopte informatie over goede hygiënische verzorging

Nadere informatie

Informatie over Clostridium difficile

Informatie over Clostridium difficile Informatie over Clostridium difficile 2 Clostridium difficile is een bacterie die bij elk mens in de dikke darm voorkomt. Door toediening van antibiotica kan het evenwicht in de darmen verstoord raken.

Nadere informatie

Wie ben ik/inleiding

Wie ben ik/inleiding Wie ben ik/inleiding Mijn naam is Martine Trouw en ik ben een zoetekauw in hart en nieren. Gezond eten komt mij niet aanwaaien, daar moet ik echt tijd en energie in steken. Na een stressvolle puberteit

Nadere informatie

Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen

Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen 2011 4-Anti-Oorsuizen Supplementen Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m 4 Anti-Oorsuizen Supplementen Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer

Nadere informatie

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken

LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 9 MICRO-ORGANISMEN A: BACTERIËN Wraps maken INLEIDING De komende lessen gaan over micro-organismen. In deze les gaan we in op bacteriën. De lessen hierna kijken

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Tandpasta gezond en natuurlijk, zelf maken met kokosolie Tandpasta gebruiken we allemaal meerdere keren per dag, maar is die jij gebruikt ook veilig en gezond. Allereerst zit er bijna altijd fluoride in

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Andere problemen Omstandigheden die spruw en candidiasis kunnen bevorderen

Andere problemen Omstandigheden die spruw en candidiasis kunnen bevorderen Spruw en Candidiasis Spruw is een schimmelinfectie in de mond. Het komt veel voor bij baby s en jonge kinderen. Soms gaat het gepaard met hardnekkige luieruitslag. Borstvoedende moeders kunnen deze schimmelinfectie

Nadere informatie

Yunio Borstvoeding. Spruw. Yunio is onderdeel van.

Yunio Borstvoeding. Spruw. Yunio is onderdeel van. Yunio Borstvoeding Spruw Yunio is onderdeel van. Spruw Yunio ondersteunt (aanstaande) ouders in de ontwikkeling van hun kind. Spruw (Candidiasis Albicans) is een gistcel. Deze gistcel is altijd in het

Nadere informatie

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker

Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker Geheimen & Gevaren Van Suiker Hoe Je Snel en Gemakkelijk Kunt Afkicken Van Suiker 1 Geheimen en Gevaren Van Suiker Door Jack Boekhorst - OptimaleGezondheid.com E-mail: klantenservice@optimalegezondheid.com

Nadere informatie

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen?

Moeten mensen er echt mee leren leven of... zou het ook aan onze voeding kunnen liggen? Darmklachten zijn een steeds vaker voorkomend probleem. Ondanks de toename van het aantal klachten is er nog steeds geen passende oplossing gevonden voor het probleem. In mijn praktijk Detoxenzo kloppen

Nadere informatie

LES 10 MICRO-ORGANISMEN C: SCHIMMELS EN GISTEN / Borrelballetjes maken

LES 10 MICRO-ORGANISMEN C: SCHIMMELS EN GISTEN / Borrelballetjes maken VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN LES 10 MICRO-ORGANISMEN C: SCHIMMELS EN GISTEN / Borrelballetjes maken INLEIDING De vorige les ging over verschillende vormen en soorten bacteriën. In deze les staan

Nadere informatie

Ontzuren en ontgiften

Ontzuren en ontgiften BODY & MIND M A S S A G E P R A K T I J K Ontzuren en ontgiften Verzuring Verzuring betekent letterlijk het zuurder worden van iets. Ons lichaam is verzuurd als het zuurgehalte, ph-waarde, van ons lichaam

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant,

Nieuws van TerraLife. TerraLife nieuwsbrief. Geachte klant, Nieuws van TerraLife Geachte klant, Wij zijn erg verheugd u hierbij onze eerste nieuwsbrief te mogen toesturen. In de nieuwsbrief van TerraLife willen we u graag informeren over actuele gezondheidsklachten,

Nadere informatie

VERZORGING VAN PAARD EN HOEF

VERZORGING VAN PAARD EN HOEF VERZORGING VAN PAARD EN HOEF STERKE HOEVEN voor je paard wat kun JIJ doen? De ideale voeding voor een paard bestaat uit een grote variatie aan voedingsstoffen. Daarom eten wilde paarden niet alleen grassen

Nadere informatie

Copyright Het reflux plan

Copyright Het reflux plan Vraag & Antwoord Box Hieronder staan de meest gevraagde vragen omtrent Het Reflux Plan. Het doel van deze vraag & antwoord box is om uw vragen snel te beantwoorden zodat u meteen kunt starten en geen tijd

Nadere informatie

Spruw Candidiasis. Vrouw Moeder Kind-centrum

Spruw Candidiasis. Vrouw Moeder Kind-centrum Spruw Candidiasis Vrouw Moeder Kind-centrum Inleiding Spruw is een schimmelinfectie die u en uw kind kunnen oplopen als u borstvoeding geeft. In deze brochure leest u meer over: wat spruw is; de symptomen

Nadere informatie

Gezondheid havo 5. In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting.

Gezondheid havo 5. In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. Gezondheid havo 5 In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. Microben en je gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige soorten kunnen je ziek maken. Toch is het grootste gedeelte

Nadere informatie

Huidbehandeling Tegen Eczeem

Huidbehandeling Tegen Eczeem Huidbehandeling Tegen Eczeem Per Direct Verlichting Van Jeukende Eczeem Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Inhoud Inleiding... 2 Wie ben ik?... 3 Huidverzorging Eczeem... 5 Gezichtsreiniging

Nadere informatie

Low Impact Oefeningen

Low Impact Oefeningen Low Impact Oefeningen Tips Om Fibromyalgie Klachten Te Verlichten Versie 2012 Optimalegezondheid.com Jack Boekhorst Ik begin dit gratis rapport met een misschien wel erg bold statement, maar toch durf

Nadere informatie

HET FOODWISE PROGRAMMA

HET FOODWISE PROGRAMMA Chronische klachten te lijf met HET FOODWISE PROGRAMMA INHOUDSOPGAVE Waarom FoodWise? pagina 3 Wat is een lekkende darm? pagina 4-6 Opbouw programma pagina 7 Inhoud programma.. pagina 8 Voorbereiden op

Nadere informatie

Fout 1: Te veel voeding geven

Fout 1: Te veel voeding geven Fout 1: Te veel voeding geven De eerst fout die we gaan bespreken, is er een die vrijwel elke koi hobbyist vroeg of laat gemaakt heeft namelijk het overvoeden van de koi. En het is niet eens zo heel gek,

Nadere informatie

Gezondheid vwo 5-6. In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting.

Gezondheid vwo 5-6. In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. Gezondheid vwo 5-6 In samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting. Zijn microben nou goed of slecht voor onze gezondheid? Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie sterven jaarlijks 17 miljoen mensen aan

Nadere informatie

Spruw. Albert Schweitzer ziekenhuis Juni 2014 Pavo 1141

Spruw. Albert Schweitzer ziekenhuis Juni 2014 Pavo 1141 Spruw Albert Schweitzer ziekenhuis Juni 2014 Pavo 1141 Inleiding Spruw is een infectie van het mondslijmvlies. Het wordt veroorzaakt door het Candida-gist. Dit gist komt bij bijna de helft van alle volwassenen

Nadere informatie

Veel voorkomende SOA. Gynaecologie. alle aandacht

Veel voorkomende SOA. Gynaecologie. alle aandacht Veel voorkomende SOA Gynaecologie alle aandacht Veel voorkomende SOA Er zijn virale en bacteriële soa. Virale soa worden veroorzaakt door een virus. Als je er eenmaal een hebt opgelopen, blijft een virale

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK?

GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? P R A K T I J K D E W A T E R L E L Y GRATIS E-BOOK WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? WWW.PRAKTIJKDEWATERLELY.NL WORDT JE DOOR HET ETEN VAN GLUTEN ZIEK? Auteur: Petra Vermeer Orthomoleculair- en

Nadere informatie

Inhoud Hoe BRAVO ben jij?

Inhoud Hoe BRAVO ben jij? Inhoud Hoe BRAVO ben jij? Inleiding 2 De behandeling van een aandoening 2 Medicijnen 2 Leefstijl 5 Een verergering van je klachten 6 Jouw behandelplan 8 Bewegen 8 Roken 8 Alcohol en voeding 8 Ontspanning

Nadere informatie

Antibiotica behandeling bij discogene pijn

Antibiotica behandeling bij discogene pijn Antibiotica behandeling bij discogene pijn Anesthesie alle aandacht Achtergrond Deze folder is bestemd voor patiënten met lage rugklachten, die in aanmerking komen voor behandeling met antibiotica bij

Nadere informatie

Bonus Rapport : De GodenDrank

Bonus Rapport : De GodenDrank Bonus Rapport : De GodenDrank De Godendrank Om iedere dag optimaal te beginnen Katjaa Callens Copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD)

Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD) Clostridium Difficile Associated Diarrhoea (CDAD) s Herenbaan 172 2840 Rumst tel: 03 880 90 11 (algemeen) tel: 03 880 91 90 (afspraken) Informatiebrochure e-mail: info@hfr.be www.azheiligefamilie.be 2

Nadere informatie

Copyright Het Reflux Plan

Copyright Het Reflux Plan Onderstaande supplementen worden aangeraden bij brandend maagzuur. Volg strikt de stappen van het stappenplan, dus eerst het dieet volgen met de 3 reflux regels, en dan pas overgaan op supplementen indien

Nadere informatie

Urineweginfecties en antibiotica

Urineweginfecties en antibiotica Urologie Urineweginfecties en antibiotica www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Algemene oorzaken urineweginfecties... 3 Blaasontsteking... 4 Verschijnselen kunnen zijn:... 4 Diagnose... 4 Behandeling... 5

Nadere informatie

Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek?

Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek? Informatie voor patiënten Waarom een ontlastingonderzoek? RP Vitamino Analytic Postbus 38 NL - 4493 ZG Kamperland Copyright 2008 RP Vitamino Analytic BV, NL 4493 ZG Kamperland Item-Nr. 374840-08/08 Waarom

Nadere informatie

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE

TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE TOP 10 GEZONDE GEFERMENTEERDE GROENTE Hoewel u gefermenteerde levensmiddelen in de supermarkt kunt kopen, zijn deze meestal gepasteuriseerd op hoge temperatuur waardoor de nodige vriendelijke bacteriën

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Gezonde darmen in 8 eenvoudige stappen Gezonde darmen zijn belangrijk voor eigenlijk je hele lichaam en gezondheid, in je darmen wordt je eten verteerd en vervolgens omgezet in energie, voedingstoffen

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding 10 meest krachtige natuurlijke antibiotica De 10 meest krachtige natuurlijke antibiotica. Antibiotica heeft op het gebied van de geneeskunde heel veel levens gered, het is een van de weinige middelen om

Nadere informatie

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison 40 HOOFDSTUK 4 Zeven ingrediënten voor effectieve koude acquisitie 41 Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison Koude acquisitie hoort helaas tot een van de minst geliefde

Nadere informatie

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is

NL/SPI-141419 ASTMA Wat is Wat is ASTMA Astma Als u deze brochure leest, is dat waarschijnlijk omdat u een vermoeden heeft van astma, net de diagnose heeft gekregen of iemand in uw omgeving heeft astma. En daar wilt u graag iets

Nadere informatie

Spruw augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis

Spruw augustus 2012 Ikazia Ziekenhuis 1 Wat is spruw? is een schimmelinfectie (candida albicans) die ontstaat door een verminderde weerstand als gevolg van o.a. ziekte, vermoeidheid, zwangerschap of stress. Deze schimmelinfectie kan zich bevinden

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Informatie voor patiënten. Diabetes en seksualiteit

Informatie voor patiënten. Diabetes en seksualiteit Informatie voor patiënten Diabetes en seksualiteit z Seksualiteit en diabetes mellitus 1 Over problemen met seksualiteit wordt niet zo gemakkelijk gesproken. Doordat het een beladen onderwerp is, kunnen

Nadere informatie

Smoothiegoodness De introductie

Smoothiegoodness De introductie Smoothiegoodness De introductie Hoera!! Hier begint jouw groene smoothieavontuur. Dit betekent een geweldige stap vooruit in je gezondheid en energieniveau, fantastisch dat je eraan gaat beginnen. Misschien

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Leef Gezond Academie. Dag 3. Dit is jouw werkboek. Meer energie op je bord. 8 dagen meer energie op je bord

Leef Gezond Academie. Dag 3. Dit is jouw werkboek. Meer energie op je bord. 8 dagen meer energie op je bord Leef Gezond Academie Dag 3 Dit is jouw werkboek Meer energie op je bord 8 dagen meer energie op je bord Woensdag Word je bewust van je eigen beperkende gedachten. Welke beperkende overtuigingen heb je?

Nadere informatie

Antibiotica VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Antibiotica VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL Antibiotica HOE GEBRUIKT U ANTIBIOTICA COMBINATIE MET ANDERE MIDDELEN BIJWERKINGEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN GEBRUIK TIJDENS ZWANGERSCHAP EN BORSTVOEDING RESISTENTIE TEGEN ANTIBIOTICA VRAAG OVER

Nadere informatie

6,9. Praktische-opdracht door een scholier 1495 woorden 3 april keer beoordeeld

6,9. Praktische-opdracht door een scholier 1495 woorden 3 april keer beoordeeld Praktische-opdracht door een scholier 1495 woorden 3 april 2007 6,9 19 keer beoordeeld Vak ANW Inhoud 1. Wat is AIDS? 2. Wat is HIV? 3. Hoe werkt het ziekteverloop van AIDS? 4. Wat doet het immuunsysteem

Nadere informatie

Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN

Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN Management summary Schuttelaar & Partners 001-01.ppt december 00 Marieke Gaus Context en doel van het onderzoek Doel onderzoek Het onderzoek wordt uitgevoerd

Nadere informatie

Gluten & koemelk De link met gezondheidsklachten Een complete gids voor therapeut & patiënt

Gluten & koemelk De link met gezondheidsklachten Een complete gids voor therapeut & patiënt Gluten & koemelk De link met gezondheidsklachten Een complete gids voor therapeut & patiënt Hilde Maris 4 TherapieWijzer Een woordje uitleg... 9 1. De geschiedenis van granen... 13 1.1. Tarwe is genetisch

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies.

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies. Gezond gewicht Wat kunt u er zelf aan doen? Vraag ons gerust om advies altijd dichtbij www.alphega-apotheek.nl Gezond gewicht De meeste mensen willen graag een aantal kilo s afvallen. Maar is dat wel nodig?

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

LABORATORIUMTESTEN. Aan de hand van de testuitslagen kunnen er specifieke behandelingen worden ingezet zoals: Bijnierstress profiel 129,43

LABORATORIUMTESTEN. Aan de hand van de testuitslagen kunnen er specifieke behandelingen worden ingezet zoals: Bijnierstress profiel 129,43 LABORATORIUMTESTEN New Balanced is aangesloten bij een tweetal laboratoria. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om diverse feces- en speekseltesten te laten uitvoeren. Alle testen zijn thuis testen. Je krijgt

Nadere informatie

Spruw. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar

Spruw. Moeder en Kind Centrum. Beter voor elkaar Spruw Moeder en Kind Centrum Beter voor elkaar 2 Wat is spruw? Spruw is een schimmelinfectie (candida albicans) die ontstaat door een verminderde weerstand als gevolg van o.a. ziekte, vermoeidheid, zwangerschap

Nadere informatie

Menstruatiepijn VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Menstruatiepijn VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL Menstruatiepijn WAT IS MENSTRUATIEPIJN WAT KUNT U ZELF DOEN WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN WANNEER KUNT U BETER NAAR UW HUISARTS GAAN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN VRAAG OVER UW MEDICIJNEN? WWW.APOTHEEK.NL

Nadere informatie

Multiple Sclerose en voeding. Kan 't ook

Multiple Sclerose en voeding. Kan 't ook Multiple Sclerose en voeding Kan 't ook Wie is MS-Anders MS en voeding Het Programma Anders Hoe nu verder Wie is MS-Anders Onafhankelijk, kritisch, open-minded Kwaliteit van leven Regulier én complementair

Nadere informatie

Bloedvergiftiging (sepsis)

Bloedvergiftiging (sepsis) Bloedvergiftiging (sepsis) Albert Schweitzer ziekenhuis december 2014 pavo 0661 Inleiding De arts heeft u verteld dat u of uw familielid een bloedvergiftiging heeft. Een bloedvergiftiging wordt meestal

Nadere informatie

ontdek hoe antibiotica werkt en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerd of overmatig gebruik

ontdek hoe antibiotica werkt en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerd of overmatig gebruik Het antibiotica spel ontdek hoe antibiotica werkt en wat de gevolgen kunnen zijn van verkeerd of overmatig gebruik Blaasontsteking? Even langs de dokter voor een antibioticakuurtje. Ook bij longontsteking,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee november 2013. Blaasproblemen bij de hond en kat zijn een veelvuldig voorkomend probleem...

Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee november 2013. Blaasproblemen bij de hond en kat zijn een veelvuldig voorkomend probleem... Nieuwsbrief Dierenkliniek Goeree Overflakkee november 2013 Blaasproblemen bij de hond en kat zijn een veelvuldig voorkomend probleem... Regelmatig zien wij honden en katten met blaasproblemen, die vaak

Nadere informatie

Patiënteninformatie Lage luchtweginfecties

Patiënteninformatie Lage luchtweginfecties Patiënteninformatie Lage luchtweginfecties Een lage luchtweginfectie is een ontsteking van het onderste deel van de luchtwegen en kan u erg ziek maken. In deze folder vindt u informatie over de klachten,

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar

Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum. Beter voor elkaar Adalimumab (Humira) bij de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa Maag-Darm-Levercentrum Beter voor elkaar 2 Inleiding Uw behandelend arts heeft met u gesproken over het gebruik van Adalimumab (Humira).

Nadere informatie

Clostridium difficile

Clostridium difficile Clostridium difficile 2 Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat bij u de ziekenhuisbacterie Clostridium difficile aanwezig is. Deze folder geeft informatie over deze bacterie. Ook leest u in deze folder

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

Gezondheid. ziekte, hygiëne en medicijnen. mbo

Gezondheid. ziekte, hygiëne en medicijnen. mbo Gezondheid ziekte, hygiëne en medicijnen mbo Microben zijn onlosmakelijk verbonden met je gezondheid. In de gezondheidszorg wordt dagelijks strijd geleverd met microben. Verplegers en doktersassistenten

Nadere informatie

het antibiotica-spel Wat zijn de gevolgen van verkeerd of overmatig antibioticagebruik?

het antibiotica-spel Wat zijn de gevolgen van verkeerd of overmatig antibioticagebruik? het antibiotica-spel Wat zijn de gevolgen van verkeerd of overmatig antibioticagebruik? Blaasontsteking? Even langs de dokter voor een antibioticakuurtje. Ook bij longontsteking, bloedvergiftiging of een

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Gezond eten goed voor je darmen 10

Gezond eten goed voor je darmen 10 voedingsvezels Darmen en vezels 3 De werking van de darmen/spijsvertering 4 Vezels zijn de brandstof voor je darmen 5 Disbalans in je darmen 7 Het prikkelbare darmsyndroom 7 Candida albicans infectie 8

Nadere informatie