Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen"

Transcriptie

1 Anti-Oorsuizen Supplementen Super Supplementen Om Oorsuizen Direct Te Verminderen O p t i m a l e G e z o n d h e i d. c o m

2 4 Anti-Oorsuizen Supplementen Door: Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com Hans Schepers Ervaringsdeskundige auteur Tinnitus Verdwijn Methode klantenservice@optimalegezondheid.com Copyright - Alle rechten zijn voorbehouden. Disclaimer: Dit e-book en andere informatieproducten van optimalegezondheid.com worden aangeboden voor informatiedoeleinden. Het is geen medisch advies, noch moet het zodanig worden opgevat. Voor diagnose of behandeling van oorsuizen moet altijd eerst een arts of gekwalificeerde professional (KNO) ingeschakeld worden. Het ebook 4-Anti Oorsuizen Supplementen is gebaseerd op de Tinnitus Verdwijn Methode en heeft zeker nuttige tips om je oorsuizen te verminderen. Maar om permanent tinnitus met tenminste 70% te verminderen in 21 dagen heb je het complete programma nodig. Voor meer informatie over de Tinnitus Verdwijn Methode klik dan hieronder:

3 Inleiding We willen je graag bedanken voor het downloaden van het e-book en dat je de beslissing hebt genomen om op een natuurlijke manier wat te doen tegen tinnitus / oorsuizen. In dit ebook krijg je supplementen, tips en strategieën om zo snel mogelijk en op een natuurlijke manier je de symptomen van tinnitus te verminderen. Ook ga je leren waarom oorsuizen een bericht is van je lichaam dat er een probleem is en kan duiden op een onbalans in het lichaam. Door de tips te implementeren zet je de eerste stap om optimale gezondheid te bereiken en je klachten zullen snel afnemen. Indien je iemand kent met oorsuizen kun je altijd dit ebook doorsturen. Veel lees plezier en als je vragen hebt kun je (ons) altijd een sturen. Succes, Team Optimalegezondheid.com klantenservice@optimalegezondheid.com

4 Introductie Tinnitus / Oorsuizen Heb jij of iemand die je kent last van oorsuizen? Heb je last van constant gering, gezoem, gefluit of gesuis die alleen jij kunt horen. S teeds meer mensen krijgen last van oorsuizen en dat is de oorzaak van veel ongemak en hinder. Maar voordat we naar de supplementen en tips gaan om oorsuizen drastisch te verminderen is het belangrijk om te weten waardoor je oorsuizen wellicht wordt veroorzaakt. Onderzoek heeft aangetoond dat oorsuizen veroorzaakt kan worden door een cluster van factoren. Dit is de directe reden waarom oorsuizen voor veel mensen zo lastig te behandelen en te verminderen is. Ik heb verhalen gelezen waarbij mensen tientallen jaren last hebben van oorsuizen zonder behandeling. Sommige mensen weten niet eens dat de last en hinder die ze ervaren komt door de aandoening genaamd tinnitus. Daarbij zijn er veel factoren waardoor tinnitus plotseling kan optreden of zelfs volledig door veroorzaakt kan worden. Hieronder heb ik een lijst gemaakt met alle mogelijke *factoren van oorsuizen. Het kan goed zijn dat je last hebt van één of meer factoren waardoor oorsuizen geprikkeld kan worden. Kennis hebben over deze factoren is de eerste stap om je oorsuizen klachten te behandelen. *indien er factoren ontbreken, graag en naar klantenservice@optimalegezondheid.com

5

6 Gehoorverlies Als je last hebt van oorsuizen en één van deze bovenstaande factoren heb je ook last van dan heb je een goede indicatie waardoor de oorsuizen kunnen optreden. Meest voorkomende oorsuizen prikkel is toch wel een gehoorbeschadiging of gehoorverlies vanwege hard geluid. Om dit goed te begrijpen ga ik het eerst hebben over hoe ons gehoor precies werkt. Je oren zijn ongelooflijke complexe organen en zeer gevoelig. Ze zijn in staat om zelfs de kleinste vibratie op te vangen en vervolgens te vertalen in je hersenen zodat je het kunt begrijpen. Het meest ongelooflijke hieraan is dat het volledig onbewust en op de automatische piloot gaat. Wat is geluid? Geluid en licht zijn beide golven en afhankelijk van de frequentie en trillingen in de lucht. Wanneer de frequentie van de bron hoog is dan heeft de geluidsgolf ook een hoge frequentie. Het geluid dat we horen komt allemaal van een vibrerende bron. Wanneer je een torenbel hoort zorgen de trillingen van de bel ervoor dat de lucht in trilling wordt gebracht en je hoort het geluid.

7 Wat betreft onze oren zijn de trommelvliezen de ontvangers van deze trillingen. Wanneer de trillende lucht onze trommelvliezen bereikt gaan onze trommelvliezen ook trillen. De trommelvliezen verzenden deze trillingen naar hele kleine botten in het middenoor, totdat de trillingen het binnenoor bereiken waarin de trilling omgezet wordt naar elektrische signalen in de hersenen zodat we kunnen horen. Een beschadiging aan het gehoor wat één van de grote oorzaken is van tinnitus is te wijten aan beschadigingen (hard lawaai) aan de oor zenuw. Deze oor zenuw is verantwoordelijk voor het sturen van elektrische signalen naar de hersenen dat wordt omgezet naar onze perceptie van geluid. Mensen met dit soort gehoorbeschadigingen hebben niet alleen problemen om te horen en oorsuizen, maar ook het begrijpen van woorden tijdens een gesprek.

8 TIP: Indien je denkt dat je oorsuizen komt door een gehoorbeschadiging is het EXTREEM belangrijk om verdere beschadigingen te voorkomen. Je kunt beginnen met je oren te beschermen door speciale oordopjes en hard lawaai zoveel mogelijk te vermijden! Oorsuizen & Stress Stress is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen waaronder hoge bloeddruk, cholesterol en talloze andere chronische klachten. Het probleem van stress is dat je lichaam simpelweg niet gemaakt is om voor een langere tijd met de spanning om te gaan. Uiteindelijk is het gevolg dat de ketting breekt en chronische klachten optreden. Niet voor niets is het wetenschappelijk meerdere malen aangetoond dat stress, angst en nervositeit niet alleen je oorsuizen kan veroorzaken, maar zelfs vele malen erger kan maken! Ik weet dat stress een normaal onderdeel is van het leven. Maar vooral de hoeveelheid en de duur zorgt voor grote lichamelijke problemen. Als je lang genoeg last hebt van teveel stress kan het zelfs leiden tot het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Hierdoor is het noodzakelijk dat mensen met tinnitus goed leren omgaan met stress en angst om juist tinnitus niet te verergeren en andere gezondheidsrisco s vermijden!

9 Oorsuizen Vicieuze Cirkel: Oorsuizen / Tinnitus Zwak Immuunsysteem Slaapproblemen Stress Oververmoeidheid Het vervelende van oorsuizen is dat oorsuizen alleen al voor stress zorgt, en dat weer voor slaapproblemen, oververmoeidheid, stress, zwakker immuunsysteem en NOG MEER LAST van oorsuizen. Daarbij kun je ook nog last krijgen van extra klachten zoals slapeloosheid, angst en zelfs depressie, een vicieuze cirkel als het ware die moeilijk te doorbreken is. Je snapt natuurlijk dat het daarom van ongelooflijk groot belang is om toch een manier te vinden om je te leren ontspannen, ondanks de hinderlijke symptomen van tinnitus. Natuurlijk is dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zul je een manier moeten vinden om juist je stress niveaus te beperken omdat door stress het gezoem en gesuis velen malen erger wordt.

10 Gelukkig zijn er veel manieren om stress en angst onder controle te krijgen voordat het uit de hand loopt en je tinnitus verergert. Hieronder een aantal anti-stress tips: Leer om proactief te ontspannen: denk aan ontspanningstechnieken zoals meditatie of probeer thuis of buiten de deur pilates/yoga. Wanneer je erg last hebt van tinnitus / oorsuizen ga dan even de deur uit om te wandelen. Hierdoor kun je even niet denken aan oorsuizen en je gedachten verzetten. Drink niet teveel cafeïne dus niet teveel koffie, thee of frisdrank, want onderzoek heeft aangetoond dat teveel cafeïne voor meer stress en indirect oorsuizen kan zorgen. Goed slaapritme: niet teveel slapen overdag, als je moe bent probeer dan een zogenaamde powernap van 20 minuten en zorg voor stilte in je slaapkamer (hier ga ik zo dadelijk dieper op in). Ga aan de slag met een effectieve anti-stress management (link hieronder) om de negatieve factoren van stress en oorsuizen onder controle te krijgen.

11 Oorsuizen en Slaapproblemen Veel mensen met oorsuizen hebben grote problemen om in slaap te vallen en om diepe slaap te bereiken. Je lichaam heeft juist deze diepe slaap (REM) nodig om te herstellen en onvoldoende van deze slaap kan oorsuizen klachten zeker verergeren. Het hebben van oorsuizen alleen kan slapen een lange strijd maken. Vaak uren lang wakker liggen en niks lijkt te helpen. Het vervelende hiervan is dat je daardoor in een vicieuze cirkel terecht kan komen. Je hebt oorsuizen waardoor je slecht slaapt, slecht slapen veroorzaakt weer meer oorsuizen. Gelukkig kun je toch veel doen om slaap te bevorderen, een manier is om melatonine te gebruiken om het dag / nacht ritme te versterken.

12 Melatonine Melatonine is een hormoon afkomstig uit de pijnappelklier en vind je in de hersenen. Melatonine helpt om de slaapcyclus van het lichaam te bevorderen. Kleine hoeveelheden van melatonine tref je aan in vlees, graan, fruit en in verse groente. Effect op je lichaam Je lichaam heeft een eigen interne klok om de natuurlijke dag / nacht cyclus te bevorderen. Ook zorgt deze interne klok ervoor hoeveel melatonine je lichaam aanmaakt. Normaal gesproken wordt er meer melatonine aangemaakt door je lichaam later op de dag en blijft het hoog gedurende de nacht om slaap te bevorderen. Vervolgens daalt de hoeveelheid melatonine drastisch wanneer het weer licht is en vroeg in de ochtend is. Slaapproblemen Het lichaam heeft ongeveer 200 verschillende cyclussen waarvan wakker worden en slapen slechts één is. Zelfs hoe snel je hart klopt, je adem haalt en met je ogen knippert zijn allemaal onderdelen van een cyclus. Mensen die last hebben van slaapproblemen hebben vaak een verstoring met hun circadiaan ritme, oftewel slaap en waak ritme. Depressies De pijnappelklier reageert heftig op de hoeveelheid licht in je omgeving om de productie van melatonine te bepalen. Ongelooflijk eigenlijk, dat je interne klok en pijnappelklier in staat zijn aan de hand van de hoeveelheid licht in te schatten wanneer er melatonine moet worden aangemaakt.

13 Bij te weinig licht kan de interne klok op de hobbel komen, of dat er op verkeerde tijdstippen melatonine wordt aangemaakt. Daarom hebben mensen in landen met relatief weinig zonlicht vaak last van depressies doordat de interne klok niet goed werkt. Maar ook het omgekeerde is er nu gaande, we hebben nu overal kunstmatig en grote hoeveelheden licht waardoor de productie van melatonine ook weer wordt beïnvloed. Studie In een dubbele blinde studie gedaan onder patiënten met tinnitus werd onderzocht of melatonine daadwerkelijk kan helpen om slaap te bevorderen en oorsuizen te verminderen. De patiënten in de studie kregen 3.0 mg melatonine toegediend voor een periode van 30 dagen. Vervolgens kregen ze ook 30 dagen een placebo en de resultaten zijn vrij interessant. Resultaten Uit het onderzoek is gebleken dat melatonine goed kan helpen tegen oorsuizen. Vooral mensen met slaapproblemen kunnen baat hebben bij melatonine om diepe slaap te bevorderen. Wel letten op de dosering aangezien 3.0 mg te veel kan zijn, een lagere dosering van 0.1 tot 0.5 kan ook al goed werken. Werking en Bijwerkingen Melatonine kan worden gebruikt om slaapproblemen of chronische slaapstoornissen te behandelen. De bijwerkingen kunnen zijn hoofdpijn, maagpijn, depressies, en vermoeidheid. Ook is het belangrijk om te laten

14 Slaap Tip: totale donkere slaapkamer - schaf eventueel extra dikke gordijnen aan en verwijder ook alle *lichte* objecten. Het doel is om je kamer dusdanig donker te maken dat je helemaal niks meer kunt zien. Dit heeft natuurlijk een zeer positieve werking op de aanmaak van melatonine in je lichaam en het bevorderen van diepe slaap. controleren of melatonine verder geen extra bijwerkingen heeft in combinatie met andere medicijnen. Zoals altijd eerst overleggen met je arts of KNO arts voordat je begint met melatonine. Ook kun je zelf al veel doen om de aanmaak van melatonine in je lichaam te bevorderen. Denk aan een donkere slaapkamer (echt donker) en gedurende de dag veel zonlicht! Melatonine vervult een belangrijke rol in het dag/slaap ritme

15 Tinnitus supplementen Steeds meer mensen met tinnitus geven de voorkeur aan natuurlijke producten in plaats van traditionele recept behandelingen met chemische stoffen. Je lichaam heeft de juiste voedingsmiddelen nodig om goed te kunnen functioneren. Natuurlijke supplementen kunnen een goede aanvulling zijn op je dagelijkse voedingspatroon. Echter mogen natuurlijke supplementen niet gezien worden als vervanging van een gebalanceerd goed dieet. Er is een aantal natuurlijke supplementen die een goede werking hebben op oorsuizen. Dit betekent niet dat natuurlijke supplementen alleen de genezing is, maar ze kunnen daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de vermindering van oorsuizen klachten. Hieronder een lijst met de beste supplementen die voor verlichting kunnen zorgen bij oorsuizen: Zink Ginkgo Biloba Q10 Magnesiumcitraat Houd wel in het achterhoofd dat je niet alle supplementen tegelijk moet gaan gebruiken.

16 4-Anti-Oorsuizen Supplementen Zink Mensen met tinnitus (oorsuizen) bemerkten een aanzienlijke afname van het suizen toen zij dagelijks een zinksupplement van 50 mg namen (dosering altijd overleggen). Na twee maanden vertoonde 46 procent van de mensen die extra zink namen, zowel een Figuur 1 Zink supplement meetbare als een subjectieve verbetering vergeleken met proefpersonen die een placebo kregen. Veel mensen met tinnitus hebben een tekort aan zink. Deze essentiële stof helpt het lichaam bij het genezingsproces. Tevens wordt zink gebruikt voor het bestrijden van verkoudheid en griep symptomen. De belangrijkste functie van zink is het versterken van je immuunsysteem waardoor je lichaam zich beter kan weren tegen infecties en bacteriën. Ginkgo Biloba Ginkgo biloba is een boom uit de familie Ginkgoaceae. De soort wordt ook wel ginkgo, Japanse notenboom, Japanse tempelboom of Chinese tempelboom genoemd. De plant wordt gezien als een levend fossiel. Naar verluidt worden in China reeds duizenden jaren de zaden van de ginkgo gebruikt bij ademhalingsproblemen, blaas- en nierproblemen, spijsverteringsproblemen, gehoorverlies en andere kwalen. De bladeren worden onder andere gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren, bij ademhalingsproblemen, huidziekten, en angst. gehoorverlies, geheugenverlies,

17 Veel mensen gebruiken ginko biloba om oorsuizen te verminderen. Men zegt dat ze daadwerkelijk een groot verschil merken op het moment dat ze dit kruid zijn gaan gebruiken. Ginkgo is een breed werkende anti-oxidant. Als je je lichaam zwaar belast - bijvoorbeeld door gevaarlijke erogene stoffen te gebruiken - is het zeker een optie. Wel moet opgemerkt worden dat er momenteel nog GEEN wetenschappelijke onderbouwing is of ginko biloba daadwerkelijk voor verlichting kan zorgen! Q10 Supplementatie van coënzym Q10 kan symptomen van oorsuizen verminderen bij patiënten met lage bloedconcentraties coënzym Q10. Figuur 2 Q10 supplement In deze eerste studie werd bij 20 patiënten met chronisch oorsuizen het effect van coënzym Q10 op oorsuizen onderzocht. De behandelingsperiode duurde drie maanden en de patiënten kregen driemaal daags 100 mg coënzym Q10. Bij 7 deelnemers met de laagste concentraties coënzym Q10 in het bloed bleek het supplement de symptomen van oorsuizen duidelijk te verminderen. Bij de rest van de groep leverde suppletie geen verbetering op. Magnesiumcitraat Als je op google zoekt, zul je merken dat er erg veel pilletjes en medicijnen zijn die je zullen vertellen dat het een oorsuizen geneesmiddel is. Deze bestaat helaas niet! In sommige gevallen kunnen

18 deze speciale supplementen wel de oorsuizen verminderen. Het overgrote deel van deze supplementen bevat magnesium citraat. Ondanks dat er weinig wetenschappelijk bewijs is, blijft het een feit dat veel mensen wel baat hebben bij dit supplement wanneer ze dit aan hun dagelijkse supplementatie toevoegen! Wat te onthouden Oorsuizen kan veroorzaakt worden door een cluster van factoren. De meest voorkomende is een gehoorbeschadiging en teveel angst, stress en nervositeit. Een effectieve manier om oorsuizen per direct te verminderen is door proactief met een anti stress management te beginnen. Slaapproblemen veroorzaakt meer oorsuizen en hierdoor val je in een vicieuze cirkel. Om toch diepe slaap te bereiken is een optimaal slaapklimaat belangrijk. Zorg ervoor dat je slaapkamer geheel donker is om de aanmaak melatonine te bevorderen. Eventueel aanvullen met supplementen (altijd overleggen met je arts). Oorsuizen supplementen (Zink, Ginkgo Biloba, Q10 en Magnesium citraat kunnen helpen om oorsuizen te verminderen. Veel mensen met oorsuizen hebben ook een stoornis in hun stofwisseling (metabolisme). Controleer dit bij je arts en ga aan de slag met een gezondere leefstijl. Met name de inname suikers onder controle krijgen is erg belangrijk! Vermijd lawaai reis met oordopjes gebruik vingers voor noodgevallen bij extreem hard lawaai. Zorg voor veel achtergronden geluiden, bijvoorbeeld koelkasten die aan staan, fans, airconditioners etc.

19 Ga aan de slag met de Tinnitus Verdwijn Methode om op een natuurlijke veilige manier je oorsuizen met tenminste 70% verminderen in 21 Dagen. Tinnitus Verdwijn Methode Zoals je hebt gelezen kan oorsuizen veroorzaakt worden door verschillende factoren. Maar gelukkig is het zeker mogelijk om voorgoed verlost te zijn van je oorsuizen klachten. Helaas is het niet een simpel supplement, of je laten hypnotiseren of alleen supplementen. Om blijvend van oorsuizen af te komen heb je een totaaloplossing nodig. Nu moet je beginnen met een totaaloplossing om blijvend van oorsuizen af te komen Stel je eens voor hoe het zou zijn als je geen last meer hebt van oorsuizen en dat je niet meer aan het gepiep en gesuis hoeft te denken. Dat je gewoon normaal kunt slapen en de volgende dag uitgerust wakker wordt. Deze voordelen zijn allemaal mogelijk en kun je zeker bereiken! Oorsuizen Snel Stoppen: De snelste manier om van de klachten van tinnitus af te komen en een verslechtering van oorsuizen permanent te voorkomen ga ik hieronder kort bespreken. 1. Specifieke KERN oorzaken van je oorsuizen achterhalen en beginnen met adequate behandeling. 2. Anti Stress Management om stress, nervositeit en angst onder controle te krijgen om één van de grote oorsuizen prikkels aan te pakken.

20 3. Diepe Slaap bevorderen om gerelateerde oorsuizen slaapproblemen te verminderen zodat je lichaam de ruimte krijgt om te herstellen. 4. Immuunsysteem bevorderen met specifieke weerstand verhogende supplementen en leefstijl aanpassingen zodat je lichaam zichzelf kan herstellen van oorsuizen. De Tinnitus Verdwijn Methode is de meest snelle en natuurlijke oplossing om permanent je oorsuizen dramatisch in volume te verminderen en te stoppen. Want onderzoek heeft meerdere malen aangetoond dat de natuurlijke methodiek zeer effectief is tegen tinnitus / oorsuizen. Kijk voor meer informatie op:

21 Getuigenissen

22 (Meer succesverhalen kun je op de website lezen) Voor meer informatie en mijn onthullende tinnitus ontdekking klik hieronder:

23 Conclusie Ik hoop dat de tips en strategieën uit dit ebook nuttig zijn en dat je oorsuizen wellicht nu met een andere invalshoek zult benaderen. Het doel van dit ebook en de Tinnitus Verdwijn Methode is om je het gereedschap in huis te geven om op een alternatieve natuurlijke manier oorsuizen dramatisch te verlichten en onder controle te krijgen / houden. Zodra je eenmaal door hebt waardoor jouw specifieke oorsuizen wordt veroorzaakt ben je een stap dichterbij om er ook wat aan te kunnen doen, en niet het gevoel te hebben dat oorsuizen onbehandelbaar is en dat je er maar mee moet leren leven. Oorsuizen kan een verschrikkelijke aandoening zijn en de kwaliteit van je leven erg verminderen. Wat je met mijn methode gaat leren is om proactief je oorsuizen aan te pakken door je hele gezondheid te verbeteren. Ik weet dat er momenteel nog geen geneesmiddel tegen oorsuizen is, maar je kunt zeker VEEL doen om oorsuizen dusdanig te verminderen dat je er vrijwel geen last meer van hebt. Op je gezondheid, Jack Boekhorst - Initiatiefnemer / Coach OptimaleGezondheid.com Hans Schepers Ervaringsdeskundige auteur Tinnitus Verdwijn Methode

24 Disclaimer: De volledige inhoud van dit rapport is gebaseerd op de adviezen, tenzij anders vermeld is deze informatie nooit bedoeld als vervanger voor professionele zorg.

25 Bronnen (Engels): (Nederlands):