Bijeenkomst WHEERLICHT. 7 februari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijeenkomst WHEERLICHT. 7 februari 2017"

Transcriptie

1 Bijeenkomst WHEERLICHT 7 februari 2017

2 AGENDA Welkom Terugblik afgelopen periode Terugblik proces participatie Antwoorden op vragen Laatste stand van zaken ontwerp Vervolg

3 TERUGBLIK AFGELOPEN PERIODE

4 Proces sinds laatste klankbordbijeenkomst Verdere bespreking gemeente - Synchroon Uitwerken plannen in verschillende varianten, welke voorgelegd en beoordeeld zijn door gemeente Afspraken over financiële haalbaarheid locatie en ontwikkeling Intentieovereenkomst bespreken en tekenen Communicatie

5 TERUGBLIK PROCES PARTICIPATIE

6 Startavond Wheerlicht

7 Startavond

8 Startavond

9 Klankbordavond 1,

10 Klankbordavond 1,

11 Klankbordavond 1,

12 Klankbordavond 2, Reacties klankbordgroep 8 laagse kop staat te dicht op de Richard Holstraat. Gebouw geeft schaduw in onze voortuinen. Het doorzicht wordt weggenomen.

13 Klankbordavond 2, Reacties klankbordgroep 8 laagse kop naar rotonde Liever langer en lager

14 Klankbordavond 2, Een lijf van 4 lagen Een kop van 8 lagen Kop 7m naar rechts en 4m naar achter

15 Klankbordavond 2, Een lijf van 4, kop van 7, staart van 5 lagen Kop naar rechts, naar achter en minder groot

16 Klankbordavond 2, Een lijf van 3 lagen Een kop + staart van 7 Kop naar rechts achter en verdraaid

17 Klankbordavond 2, Twee torens van 8 lagen

18 Klankbordavond 3, Uitgangspunt verdere uitwerking

19 Klankbordavond 3,

20 Klankbordavond 3, Hangend loggia Omkaderd Participatie Wheerlicht, Purmerend SYNCHROON

21 Klankbordavond 3,

22 Klankbordavond 3,

23 ANTWOORDEN OP VRAGEN

24 Vraag: De gemeente schermt met het feit dat er woningen gebouwd moeten worden en dat dat is opgelegd vanuit de provincie. Dit zou betekenen dat als we uit gaan van een gemiddelde bezetting de gemeente Purmerend in de komende jaren door groeit naar bijna inwoners. Wij willen cijfers en feiten zien. Antwoord: De gemeente heeft bij meerdere gelegenheden aangegeven dat de woningmarkt in Purmerend krap is. Maandag 30 januari 2017 heeft wethouder Krieger de plannen Purmerend 2040 gepresenteerd. Zie Er is weinig beweging in de woningmarkt. Regionaal geldt dit evenzeer. De woningbehoefte in de regio Amsterdam is becijferd op woningen. Purmerend zal aan die woningopgave ook een bijdrage leveren. De gemeente denkt daarbij aan zo n woningen. Overigens betekent een groei van woningen niet dat er een groei van personen komt.

25 Vraag: Graag willen we inzicht in de criteria van de prijsvraag. Er is nergens iets terug te vinden over een besluit hier omtrent wat is goed gekeurd door het college om deze prijsvraag uit te schrijven. Antwoord: In het kavelpaspoort ( paspoort%20jpgrootstraat.pdf) staat precies aangegeven aan welke criteria de ontwikkelaar moet voldoen. Voor de ontwikkeling van dit gebied hebben vijf ontwikkelaars een uitnodiging ontvangen. Daarvan zijn er twee vroegtijdig afgehaakt. Voor het inleveren van een plan was een deadline gesteld. Uiteindelijk zijn er drie partijen met de uitvraag aan de slag gegaan, waarvan 1 partij wegens tijdnood de deadline niet heeft gehaald. Wij geven geen inzicht in welke participanten waren aangeschreven uit privacy overwegingen.

26 Vraag: De grootste weerstand is niet tegen het bouwen zelf op deze locatie maar tegen het grote volume en de verkeersdrukte op deze locatie. Wij willen graag inzicht in de onderbouwing van het feit dat er wordt geschermd dat er 50 woningen moeten komen op deze locatie. Alle vragen die hier over gesteld zijn waarom deze grote worden eigenlijk afgedaan met de tekst gewoon omdat het moet. Antwoord: Het aantal woningen komt voort uit de Purmerend ambitie van de gemeente. Daarin is ook aangegeven dat eerst binnenstedelijk moet worden (her)ontwikkeld. Op basis daarvan is een verdeling van woningaantallen over de stad verdeeld en een begroting opgesteld voor de waarde van de locatie. De grondbieding moet marktconform zijn en voldoen aan de door de gemeente gestelde kaders.

27 Vraag: De verkeersdrukte op deze locatie is onwijs groot. Niet alleen een doorgaande route voor al het auto-, bus en vrachtverkeer, maar ook voor de vele scholieren uit de omliggende wijken. Dit plan kan verkeerskundig nooit op een juiste manier worden ingepast, het terrein ligt voor een veilige en goede ontsluiting te dicht op de rotondes. Antwoord: De gemeente en Synchroon zorgen dat er een verkeerskundige haalbaarheidstoets door een onafhankelijk partij wordt uitgevoerd. Aangezien dit ook onderdeel zal worden van het bestemmingsplan, zal er moeten worden voldaan aan de landelijke en/of gemeentelijke regelgeving.

28 Vraag: Waarom wordt er niet gebouwd op en rondom het industriegebied en waarom worden leegstaande gebouwen niet heringericht? Antwoord: De gemeente geeft aan dat de raad heeft besloten dat de locatie van t Noot bestemd is voor woningbouw. Industrieterreinen omzetten naar woningbouw is op zich een goede gedachte, maar niet elk gebied leent zich daarvoor en het duurt nog heel lang voordat dit daadwerkelijk gedaan kan worden. Daarnaast moet er, zoals eerder gezegd, eerst binnenstedelijk ontwikkeld worden.

29 Vraag: De klankbordgroep geeft aan dat de gemeente heeft bepaald dat de waterpartijen in deze omgeving tot een ecologisch plangebied horen. Het neerzetten van een groot gebouw op deze locatie is voor de buurt een maatschappelijke verarming en tast de landschappelijke kwaliteit van de omgeving ernstig aan. Antwoord: De gemeente geeft aan dat het groen dat verdwijnt, moet worden gecompenseerd. Er moet voldaan worden aan het vastgestelde (zo genoemde) Frame en Franje. De hoofdstructuur moet voldoen aan de opgestelde eisen. Zo wordt de Churchilllaan verbreed met een groenstrook en zal ook op de locatie zelf groen terugkomen. Met het hoogheemraadschap zijn gesprekken geweest voor de inpassing van het gebouw op deze locatie aan het water.

30 Vraag: Aan welke prijsklasse wordt er gedacht voor de woningen? Antwoord: De woningen binnen Wheerlicht zullen verschillen in grootte en prijs. Er wordt voor de woningen uitgegaan van woningtypes gericht op starters en senioren. De prijzen zullen tussen de ,- en ,- VON liggen. Daarvoor krijgen de bewoners een woning van hoge kwaliteit en ruim formaat, inclusief parkeerplaats.

31 Vraag: De klankbordgroep vraagt zich af of de combinatie senioren en starters wel gaat werken. Antwoord: De doelgroepen zijn opgesteld n.a.v. marktonderzoek en een analyse van de bestaande wijk. Het begrip senioren en starters is een ruim begrip. De combinatie van starters en senioren kan heel goed werken en elkaar ook versterken. Dit zien wij ook in andere projecten. Ouderen kunnen bijvoorbeeld uit hun isolement worden gehaald en vice versa. Daarnaast gaat het vooral om de woningtypologie die deze doelgroepen nodig hebben. Die lijken heel erg op elkaar.

32 Vraag: Er wordt aangegeven dat de gemeente al seniorenflats maakt, kan deze doelgroep daar niet terecht? Antwoord: De bedoelde seniorenflats zijn echt ouderen flats. Senioren in onze beleving zijn 55+, nog volop actief en de kinderen zijn net het huis uit. De woningen in Wheerlicht worden zo ingericht dat ze levensloopbestendig zijn. De doelgroep kan deze woning zien als het eindpunt van hun woon carrière, aangezien ze er heel lang zelfstandig in kunnen blijven wonen.

33 Vraag: Hoe verloopt het proces rond het indienen van het bestemmingsplan? Antwoord: Wanneer alle onderzoeken zijn uitgevoerd en door gemeente zijn goedgekeurd, wordt het bestemmingsplan ingediend. Wanneer de gemeente deze in behandeling neemt, wordt dit gepubliceerd op websites en in kranten. Zo kan iedereen op de hoogte zijn. Vervolgens is er een wettelijke periode waarin bezwaren of zienswijzen ingediend kunnen worden.

34 Vraag: Hoelang zal het slopen in beslag nemen? Antwoord: Het slopen wordt van tevoren goed gepland. Op dit moment is lastig in te schatten hoelang de sloop zal duren, maar we gaan uit van 1 tot 2 maanden. Het bouwen van het gebouw zal ruim een jaar in beslag nemen.

35 Vraag: Hoe zit het met eventuele schade aan de woning door de werkzaamheden? Antwoord: Er zijn wettelijke regels voor de opname van de woningen voor aanvang van de werkzaamheden (een zogeheten nulmeting), daarbij worden ook foto s van de bestaande situatie gemaakt. Maar het staat iedereen vrij om nu al foto s te maken van de woning, zodat eventuele door de bouw- of sloop gerelateerde schade kan worden vastgesteld.

36 LAATSTE STAND VAN ZAKEN ONTWERP

37

38

39

40

41

42

43 VERVOLG

44 Proces en planning Verder uitwerken ontwerp gebouw Inspraakbijeenkomst openbare ruimte Terugkoppeling buurtbijeenkomst Q1-Q2 Uitvoeren onderzoeken t.b.v. bestemmingsplan Q2 Opstellen bestemmingsplan Q2 Indienen bestemmingsplan

45

Conceptverslag 3de bijeenkomst klankbordgroep Wheerlicht op maandag 6 juni

Conceptverslag 3de bijeenkomst klankbordgroep Wheerlicht op maandag 6 juni Conceptverslag 3de bijeenkomst klankbordgroep Wheerlicht op maandag 6 juni Klankbordgroep: G. van der Laan, S. Nelis, R. Booij, C. Nukoop, D. Holsteijn, A. la Croix, R. Hendriks,, G. Beekveldt en N. Hettema-Koolhaas

Nadere informatie

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost)

20 januari 2016. Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) 20 januari 2016 Bewonersbijeenkomst Noordelijk Niertje (Oost) Opening Peter Schuiten: voorzitter Aangedragen agendapunten 1. Wat voor woningbouw wil de gemeente precies 2. Burgerinitiatief 3. Aantal woningen

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

De bijeenkomst vond plaats onder begeleiding van Theo Dohle van De Wijde Blik.

De bijeenkomst vond plaats onder begeleiding van Theo Dohle van De Wijde Blik. Verslag 2 de bijeenkomst klankbordgroep Wheerlicht op maandag 23 mei Bewoners: G. van der Laan, S. Nelis, R. Booij, C. Nukoop, D. Holsteijn, A. la Croix, R. Hendriks, T. Merlijn, P. Gootjes en N. Hettema-Koolhaas

Nadere informatie

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen

ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Nota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid - Herontwikkelingen Mei 2013 Inleiding In het kader van de wettelijke procedure heeft het ontwerp bestemmingsplan Leusden-Zuid

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015 Welkom! Bewonersavond aalbaarheid woningbouw aanwijk Maandag 18 mei 2015 Agenda 1. Opening 2. Formaliteiten 3. Interview wethouder M. Schreurs 4. Toetsing aalbaarheid 5. Burgerinitiatief 6. Klankbordgroep

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel. 3 december 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Saturnusgeel 3 december 2015 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Woningbouwproject Raamsdonk

Nieuwsbrief Woningbouwproject Raamsdonk Rietland 23 3621 GZ Breukelen Tel. 0346-26 49 04 Fax 0346-26 47 52 Rijn & Vecht Ontwikkeling B.V. PLANONTWIKKELAARS VAN FORMAAT! www.rijnenvecht.nl Nieuwsbrief Woningbouwproject Raamsdonk Inleiding: Het

Nadere informatie

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle

Wie is wie. Egon van Ineveld, Erik vd Elst. Paul Roodnat. Theo Dohle Molenkwartier Programma Welkom, toelichting op programma Wie is wie, voorstelronde Reacties uit het verleden over de plannen Aanvullen reacties door aanwezigen De volgende stappen: proces & planning Afsluiting

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 2 PROGRAMMA 2 E PARTICIPATIEAVOND ACHTER DE SLEUTEL 19 FEB. 2018 1. Opening / welkom 2. Introductie betrokken partijen - Wethouder Mathijs Kuijken

Nadere informatie

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp

Inhoud. > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp DREIJEN WAGENINGEN Inhoud > Plangebied > Opgave > Participatie proces > Kaders > Context > Resultaten proces en uitgangspunten > Stedenbouwkundig schetsontwerp Plangebied behoud Ritzema Bosweg behoud of

Nadere informatie

* in te vullen door organisatie Inleiding:

* in te vullen door organisatie Inleiding: Technische vragen raad Purmerend Fractie: Opsteller: Betreft: Onderwerp: Stadspartij Helana Aslander Geagendeerd : Ja Datum vergadering: Commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer uitstel (sociale)woningbouw

Nadere informatie

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST

LISSE. Nieuw Meerzicht INFORMATIEBIJEENKOMST INFORMATIEBIJEENKOMST Opening avondvoorzitter doel van de bijeenkomst - informeren - reacties ophalen opzet van de avond - plenair deel (20:00 20:45 uur) - niet-plenair deel (20:45 21:30) Gemeente Lisse

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

Mijn mening over harmelen.nl

Mijn mening over harmelen.nl Mijn mening over harmelen.nl Woonvisie Beleid in opdracht van Gemeenteraad Democratisch besluit Breed draagvlak Handvat voor alle partijen Geeft een inventarisatie over het huidige woning voorraad Uitvoeringskader

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans?

Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans? Wat, hoe en waarom? Alles wat u wilt weten over het toetsen van kleinschalige woningbouwinitiatieven in de gemeente Wijchen. Hoe maakt uw plan kans? Informatie over het nieuwe toetsingssysteem van de gemeente

Nadere informatie

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman

Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Programma inspraakavond Welkom en inleiding door wethouder Ruimtelijke Ordening, dhr. F.E. Bouwman Presentatie stedenbouwkundige visie door dhr. G.J. Hellinga van HzA, Stedebouw & Landschap Gelegenheid

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 4106385 B&W verg. : 9 december 2014 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan '3 woningen Maliskampsestraat 61 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan betreft een ontwerp

Nadere informatie

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016

Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Stekeldijk Purmerend 20 juni 2016 Inhoud: Project Overleg buurt Ruimtelijke ordening: - Verkeer - Parkeren - Bodem - Schaduw - Flora en Fauna - Geluid - Planschade Planning Stekeldijk Purmerend locatie

Nadere informatie

» Informatiebijeenkomst Hoven II

» Informatiebijeenkomst Hoven II » Informatiebijeenkomst Hoven II Herontwikkeling Hoven II Sfeerverslag informatiebijeenkomst 19 mei 2015 Sfeerverslag Opening en doel van de avond Onno de Vries, communicatieadviseur gemeente Capelle aan

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 28 juli 2014 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Voorstel Divinvest herinrichting sportcomplex VV Jisp Programma 3: Maatschappelijke

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Beslisdocument en plan van aanpak

Beslisdocument en plan van aanpak Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015

Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2. 7 oktober 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Cadenza 2 7 oktober 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

Bijlage Nota van beantwoording Z int Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen

Bijlage Nota van beantwoording Z int Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen Bijlage Nota van beantwoording Z 24681 int 12867 Inspraakprocedure en vooroverleg voorontwerp-bestemmingsplan Laantje van Van Wissen Inleiding Op 23 juni 2015 heeft het College van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Reinier de Graafweg. Bestemmingsplan Herinrichting

Reinier de Graafweg. Bestemmingsplan Herinrichting Reinier de Graafweg Bestemmingsplan Herinrichting Inleiding 1. Aanleiding 2. Ontwerp-proces 3. Stakeholders 4. Ontwerp 5. Resultaten onderzoeken lucht, geluid, doorstroming Aanleiding Westelijke ontsluitingsroute

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018

Informatieavond Kop op Tuindorp Oost. 15 feb 2018 Informatieavond Kop op Tuindorp Oost 15 feb 2018 CAREYN TUINDORP OOST AGENDA - TERUGBLIK - SPVE BESTEMMINGSPLAN WABO - PLANPRESENTATIE - GEBOUWEN - OMGEVING - WIJZIGING GEBOUW A - TOELICHTING VANUIT DE

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur.

R.T.G. - Ruimte. Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang uur. R.T.G. - Ruimte Kort verslag van de vergadering van RTG Ruimte II 5 oktober 2010; aanvang 21.00 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Meerdink Leden Rtg: de heren.migchelbrink, Navis, Luiten, Leemreise, Klein

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Ontwikkelzones en woningprogrammering

Gemeente Haarlem. Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Ontwikkelzones en woningprogrammering Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Aan de leden van de commissie Ontwikkeling Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Onderwerp 29 november 2016 drs. G.J.W.

Nadere informatie

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LOUIS COUPERUSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 9 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden opgehaald

Nadere informatie

Schriftelijke vragen

Schriftelijke vragen Schriftelijke vragen Invulling Katwijkerlaantracé met oog voor belangen omwonenden De CDA-fractie in de raad van de gemeente Zoetermeer stelt heden, 13 april 2014, de volgende vraag/vragen aan het college

Nadere informatie

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF

SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF 1 2 7 2 0 1 7 SAMENVATTING INLOOPAVOND ONTWIKKELING TERREIN VOORMALIG WATERBEDRIJF Op 30 mei 2017 was er een inloopavond in de raadzaal

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst t Veld Noord 28 november Dorpshuis De Harmonie, Zwarteweg 13

Bewonersbijeenkomst t Veld Noord 28 november Dorpshuis De Harmonie, Zwarteweg 13 Overleg Datum Bewonersbijeenkomst t Veld Noord 28 november 2017 Locatie Tijdstip Dorpshuis De Harmonie, Zwarteweg 13 20.00-21.30 uur Voorzitter Notulist Aanwezig Afwezig VRAGEN 1. Gaat de gemeente de woningen

Nadere informatie

Omgevingsparticipatie

Omgevingsparticipatie Presentatie Omgevingsparticipatie Ontwikkeling Westeinderhage Kudelstaart 3 april 2017 Agenda 1. Welkom 2. Inleiding 3. Uitleg consultatiemethode 4. Consultatie 5. Vervolg 6. Vragenronde 7. Afsluiting

Nadere informatie

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019

Informatieavond plannen Huis ter Heide. 13 mei 2019 Informatieavond plannen Huis ter Heide 13 mei 2019 Agenda van de avond 19.30 uur: Welkom door wethouder Sander Jansen 19.45 uur: Stand van zaken Huis ter Heide West Huis ter Heide Zuid 20.15 uur: Verkeer

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044

RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044 RAADSINFORMATIEBRIEF 19R.00044 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum : 29 januari 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder De Weger Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres

Nadere informatie

ACHTERWEG RUMPT STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STORY BV

ACHTERWEG RUMPT STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STORY BV ACHTERWEG RUMPT STEDENBOUWKUNDIGE VISIE STORY BV Introductie Ronald Van Meygaarden Adrie Preesman wethouder gemeente Geldermalsen projectleider gemeente Geldermalsen Hendy Story Peter Geerts projectontwikkelaar,

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen

Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma gemeente Harlingen Reactienota concept geactualiseerd Woningbouwprogramma 2016-2020 gemeente Harlingen In 2013 heeft de gemeenteraad de woonvisie voor de gemeente Harlingen voor de periode 2013 2020 vastgesteld. In de woonvisie

Nadere informatie

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015

Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal. Datum: 22 januari 2015 Informatieavond nieuwbouw Dorpsschool Rozendaal Datum: 22 januari 2015 1 Programma: 19.40 Welkom door schooldirectie (Peter de Bruijn) Stand van zaken (Mark Penninkhof) - Schoolgebouw en terrein - Projectorganisatie

Nadere informatie

Samenspraak haalbaarheid. Spazio 2. 3 november 2015

Samenspraak haalbaarheid. Spazio 2. 3 november 2015 Samenspraak haalbaarheid Jongerenwoningen Spazio 2 3 november 2015 Opzet avond Inleiding Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inhoudelijke toelichting projectmanager Hommo Hamster In groepen ophalen van

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen

Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen Q&A Zuid Schalkwijkerweg 58 Stedenbouwkundig ontwerp / woningen 1. Hoeveel woningen komen er? Tussen 30 en 38 woningen 2. Is het mogelijke minder maar meer luxueuze woningen te bouwen (gelijke opbrengsten,

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

T SUYT FASE II TERUGKOPPELING KLANKBORDGROEP #1 19 / 06 / 19

T SUYT FASE II TERUGKOPPELING KLANKBORDGROEP #1 19 / 06 / 19 T SUYT FASE II TERUGKOPPELING KLANKBORDGROEP #1 19 / 06 / 19 PROGRAMMA KLANKBORDGROEP #1 Uitgenodigd waren alle leden van de klankbordgroep, samengesteld naar aanleiding van de eerste brede bewoners bijeenkomst

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

Hoewel we het graag anders zouden zien, zit er wat vertraging op de lijn bij de ontwikkeling

Hoewel we het graag anders zouden zien, zit er wat vertraging op de lijn bij de ontwikkeling Hoewel we het graag anders zouden zien, zit er wat vertraging op de lijn bij de ontwikkeling van nieuwe woongebieden in Uden. Hoe komt dat toch? We vroegen het wethouder Maarten Prinssen. Verder attenderen

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST

Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied GEMEENTE SOEST Bewonersavond Soesterberg Noord - groen en levendig woonwerkgebied 18-01-2017 Indeling / programma van deze bewonersavond 19.30 uur Welkom door Janne Pijnenborg (wethouder) Voorstellen van de aanwezige

Nadere informatie

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP

HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP HUISVESTING ASHRAM COLLEGE NIEUWKOOP RUIMTELIJKE RANDVOORWAARDEN In de Scenariostudie huisvesting Nieuwkoop is gezocht naar de meest geschikte locatie voor de school. Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016 Samenspraak Jongerenwoningen 13 januari 2016 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en vervolg Doel avond Terugkoppelen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

DICHTERSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 21 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

DICHTERSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 21 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer DICHTERSBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 21 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden opgehaald

Nadere informatie

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo)

Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Beleidsregels binnenplans afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 1 Wabo) Versie: vastgesteld Gemeente Landsmeer, januari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

gelet op het Woonplan 2013-2023, vastgesteld door de gemeenteraad van Haren op 30 september 2013;

gelet op het Woonplan 2013-2023, vastgesteld door de gemeenteraad van Haren op 30 september 2013; HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE HAREN, gelet op het Woonplan 2013-2023, vastgesteld door de gemeenteraad van Haren op 30 september 2013; overwegende dat het vanwege regionale

Nadere informatie

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Locaties in eigendom van derden 1. Kruisvaertkade (eigenaar NS Stations) NS Stations en A.S.R. Vastgoed ontwikkeling

Nadere informatie

capaciteit risico opmerkingen

capaciteit risico opmerkingen SAMENVATTING PROJECTVOORTGANGSRAPPORTAGES GEMEENTE EERSEL Datum: 31 augustus 2017 1 3 Dorpshart Knegsel Realisatie woningbouw 2 9 Realisatieplan E-ersel De Multi Functionele Accommodatie (MFA) is inmiddels

Nadere informatie

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen:

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen: E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat 36 2405 ZL Alphen aan den Rijn Ingekomen: Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Alphen aan den Rijn, 22 oktober

Nadere informatie

Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Verlengde Westerbaan. 28 november 2017

Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Verlengde Westerbaan. 28 november 2017 Informatieavond ontwerpbestemmingsplan Verlengde Westerbaan 28 november 2017 Programma 19:00 uur Welkom en aftrap Wethouder Klaas Jan van der Bent 19:10 uur Presentatie: Ton Massaro Korte terugblik Toelichting

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

Westerbaan en Cantineweg. Informatieavond 22 april 2015

Westerbaan en Cantineweg. Informatieavond 22 april 2015 Westerbaan en Cantineweg Informatieavond 22 april 2015 Programma 19:30 uur Welkom en aftrap Wethouder Klaas Jan van der Bent 19:40 uur Presentatie: Ton Massaro Korte terugblik Waar staan we nu Vervolgstappen

Nadere informatie

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord Bijlage 4 Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord B&W-voorstel Onderwerp Procesvoorstel Samenspraak lokatieontwikkeling Voorweg- Noord Zaaknummer -2016-000173 Documentnummer DOC-2016-001530 Versie Auteur

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1);

Gelet op het bestemmingsplan Den Burg, de tussenuitspraak van 27 december 2018 ( /1/R1); Raadsbesluit B&W 15-01-2019 Raadscommissie 5/6-02-2019 Gemeenteraad 27-02-2019 Portefeuillehouder E.P. Kooiman Herstelbesluit voor 2 punten uit het bestemmingsplan Den Burg de tussenuitspraak van de Afdeling

Nadere informatie

Elementaire ontwerpen. MIRT-verkenning corridorstudie Amsterdam- Hoorn

Elementaire ontwerpen. MIRT-verkenning corridorstudie Amsterdam- Hoorn Elementaire ontwerpen MIRT-verkenning corridorstudie Amsterdam- Hoorn Opbouw 1. Doel presentatie 2. Ontwerpen knp Zaandam Functioneel (waarom) Ontwerp richtingen Keuzes in pakketten 3. Overige ontwerpen

Nadere informatie

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum.

Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Nieuwbouwplan aan Dorrestijnplantsoen te Heelsum. Informatieavond voor omwonenden en belanghebbenden op 3 november 2016. Het nieuwbouwplan betreft de volgende onderdelen: De sloop van het appartementengebouw

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN UITBREIDING PARKEERTERREIN BOSRIJK EINDVERSLAG VOOROVERLEG EN INSPRAAK

BESTEMMINGSPLAN UITBREIDING PARKEERTERREIN BOSRIJK EINDVERSLAG VOOROVERLEG EN INSPRAAK BESTEMMINGSPLAN UITBREIDING PARKEERTERREIN BOSRIJK EINDVERSLAG VOOROVERLEG EN INSPRAAK Vastgesteld door burgemeester en wethouders van Loon op Zand op 18 augustus 2015 1. INLEIDING Over het bestemmingsplan

Nadere informatie

Wooncoöpera*e de Dubbeldekker Hofmark Almere Haven. Par$cipa$ebijeenkomst 4 oktober 2017

Wooncoöpera*e de Dubbeldekker Hofmark Almere Haven. Par$cipa$ebijeenkomst 4 oktober 2017 Wooncoöpera*e de Dubbeldekker Hofmark Almere Haven Par$cipa$ebijeenkomst 4 oktober 2017 Welkom Terugblik Omgang met elkaar Doel van de avond Uitgangspunten Terugblik informa*eavond 20 september Burgerini$a$ef

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

De Dreijen, Wageningen

De Dreijen, Wageningen Participatiebijeenkomst 23 mei De Dreijen, Wageningen Ter Steege, Kuin Vastgoed en WUR adviseurs in ruimtelijke ontwikkeling Opzet bijeenkomst Algemene inleiding 20.00-20.30 Werksessie in groepen 20.30-21.00

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer

Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer Agenda bijeenkomst werkgroepen Stedenbouw & Groen en Verkeer 1. Welkom 2. Beknopte toelichting op historie 3. Planning 4. Toelichting rol gemeente en rol VOF 5. Doelstelling van werkgroepen 6. Toelichting

Nadere informatie

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30

behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 Zienswijzennota behorende bij het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van Zuidbroek uitwerking 30 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd uitwerkingsplan heeft met ingang van 9

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg Inleiding Tijdens de informatieavond van dit bestemmingsplan zijn vragen gesteld over de voorgestelde ontsluiting aan de Staddijk. Het was

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 2 1652 Wonen en Leefbaarheid Beslisnota Bestemmingsplan Huurlingsedam fase 2 Wijchen, 23 mei 2017 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. Het bestemmingsplan Huurlingsedam

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Aansluitend vindt een besloten vergadering plaats (vaststellen notulen) Spreekrecht voor inwoners: Inwoners kunnen maximaal 5 minuten tijdens de commissievergadering het woord

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Project Stork-locatie

Project Stork-locatie Project Stork-locatie 03-02-2016 Aanleiding van deze raadsinformatie bijeenkomst 23-12-2015 tussen uitspraak Raad van State op beroepszaak tegen bestemmingsplan Storklocatie. Op 13 april moet vastgesteld

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Ontwikkeling Sectorpark Halfweg Plan van aanpak fase 2: stedenbouwkundig ontwerp

Ontwikkeling Sectorpark Halfweg Plan van aanpak fase 2: stedenbouwkundig ontwerp Ontwikkeling Sectorpark Halfweg Plan van aanpak fase 2: stedenbouwkundig ontwerp 19 3 2014, Ben Mertens en Joeri Stork 1. Inleiding Op 2 april 2013 heeft uw commissie raadsvoorbereiding ingestemd met een

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Planstudie Paddepoelsterbrug Steller Jeanet Halsema De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon 050-3678865 Bijlage(n) 0 Ons kenmerk 6261150 Datum Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5

Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Registratienr.: Z/14/005277/9726 Agendapunt 5 Pagina 1 van 5 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 23 september 2014 Onderwerp: Coördinatieregeling Plantage Aan de raad. Beslispunten *Z001DD51A1 1. De coördinatieregeling als bedoeld in artikel

Nadere informatie

Nieuwe gymzaal in Kralingen

Nieuwe gymzaal in Kralingen Nieuwe gymzaal in Kralingen Waarom een nieuwe gymzaal in Kralingen? Gemeente Rotterdam stimuleert sporten en bewegen. Via Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente zich, samen met andere partijen, in voor

Nadere informatie

MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem

MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem MEMO: Verkeersaspecten Park Mariabosch, Baexem aan Heusschen Copier van afschrift onderwerp dhr. B. Houben, Rijksweg 12 referentie 08.B185 6271 AE Gulpen drs. A.M.M. (Wiet) Baggen, CSO Mr. J.J.A.J.M. Timmermans,

Nadere informatie

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy

Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Bijlage gemeente Houten: IS18.00062 Startnotitie Woningbouw Tuurdijk t Goy Aanleiding en probleemstellingdatum: 15 januari 2018 Het thema leefbaarheid in de kleine kernen staat al geruime tijd op de politieke

Nadere informatie

WOONVISIE VELSEN 2040

WOONVISIE VELSEN 2040 WOONVISIE VELSEN 2040 28 Februari vond een bijeenkomst plaats met raadsleden en inwoners over de nieuwe Woonvisie. Het eerste deel bestond uit een informatiemarkt, waarbij uitleg en achtergronden gegeven

Nadere informatie