BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien..."

Transcriptie

1 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande gebouwen nieuw leven in lijn met de oorspronkelijk functie, afgestemd op deze tijd. Het daarvoor benodigde concept wordt niet vooraf bedacht, maar van onderaf ontwikkeld, door (kleine) initiatieven samen te brengen en te vormen tot één sterk geheel. De basis van TOON ligt in een procesgerichte en locatieonafhankelijke aanpak die ervan uitgaat dat de inhoud gevormd wordt vanuit ondernemerschap en vanuit de omgeving. Het proces wordt onze coöperatie van professionals geïnitieerd en aangezwengeld en door mensen uit de omgeving opgepakt, uitgewerkt en uitgevoerd. Zodanig dat de ontwikkelde functie op zichzelf kan staan, zelf geld genereert en zo snel mogelijk onafhankelijk wordt. Zo krijgt een gebouw een nieuwe functie met een diversiteit aan activiteiten die de mens inspireren en verrijken, mensen in hun kracht zetten, en waar uiteindelijk alle gebruikers en de omgeving als geheel van profiteren... TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

2 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande gebouwen nieuw leven in lijn met de oorspronkelijk functie, afgestemd op deze tijd. Het daarvoor benodigde concept wordt niet vooraf bedacht, maar van onderaf ontwikkeld, door (kleine) initiatieven samen te brengen en te vormen tot één sterk geheel. De basis van TOON ligt in een procesgerichte en locatieonafhankelijke aanpak die ervan uitgaat dat de inhoud gevormd wordt vanuit ondernemerschap en vanuit de omgeving. Het proces wordt onze coöperatie van professionals geïnitieerd en aangezwengeld en door mensen uit de omgeving opgepakt, uitgewerkt en uitgevoerd. Zodanig dat de ontwikkelde functie op zichzelf kan staan, zelf geld genereert en zo snel mogelijk onafhankelijk wordt. Zo krijgt een gebouw een nieuwe functie met een diversiteit aan activiteiten die de mens inspireren en verrijken, mensen in hun kracht zetten, en waar uiteindelijk alle gebruikers en de omgeving als geheel van profiteren... TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

3 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande gebouwen nieuw leven in lijn met de oorspronkelijk functie, afgestemd op deze tijd. Het daarvoor benodigde concept wordt niet vooraf bedacht, maar van onderaf ontwikkeld, door (kleine) initiatieven samen te brengen en te vormen tot één sterk geheel. De basis van TOON ligt in een procesgerichte en locatieonafhankelijke aanpak die ervan uitgaat dat de inhoud gevormd wordt vanuit ondernemerschap en vanuit de omgeving. Het proces wordt onze coöperatie van professionals geïnitieerd en aangezwengeld en door mensen uit de omgeving opgepakt, uitgewerkt en uitgevoerd. Zodanig dat de ontwikkelde functie op zichzelf kan staan, zelf geld genereert en zo snel mogelijk onafhankelijk wordt. Zo krijgt een gebouw een nieuwe functie met een diversiteit aan activiteiten die de mens inspireren en verrijken, mensen in hun kracht zetten, en waar uiteindelijk alle gebruikers en de omgeving als geheel van profiteren... TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

4 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande gebouwen nieuw leven in lijn met de oorspronkelijk functie, afgestemd op deze tijd. Het daarvoor benodigde concept wordt niet vooraf bedacht, maar van onderaf ontwikkeld, door (kleine) initiatieven samen te brengen en te vormen tot één sterk geheel. De basis van TOON ligt in een procesgerichte en locatieonafhankelijke aanpak die ervan uitgaat dat de inhoud gevormd wordt vanuit ondernemerschap en vanuit de omgeving. Het proces wordt onze coöperatie van professionals geïnitieerd en aangezwengeld en door mensen uit de omgeving opgepakt, uitgewerkt en uitgevoerd. Zodanig dat de ontwikkelde functie op zichzelf kan staan, zelf geld genereert en zo snel mogelijk onafhankelijk wordt. Zo krijgt een gebouw een nieuwe functie met een diversiteit aan activiteiten die de mens inspireren en verrijken, mensen in hun kracht zetten, en waar uiteindelijk alle gebruikers en de omgeving als geheel van profiteren... TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

5 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ TOON werkt vanuit de volgende vier pijlers: 1. TOON je werk Een werk- en ontmoetingsplek voor creatieve, coöperatieve en maatschappelijk betrokken ondernemers, die geïnspireerd willen raken en anderen willen inspireren. 2. TOON je mogelijkheden Leerlingen, studenten, (startende) ondernemers en bewoners krijgen de mogelijkheid te leren en zich te ontwikkelen door met ons en met elkaar samen te werken aan activiteiten, producten, diensten en projecten; afgestemd op de behoeftes van de omgeving. 3. TOON je mens zijn Mensen krijgen de ruimte om (bestaande) activiteiten en initiatieven vanuit zorg, welzijn, cultuur en de wijk vorm te geven en initiatieven met elkaar te verbinden. Zo creëren we duurzame verbindingen door het sociale en het commerciële bij elkaar te brengen. hallo 4. TOON jezelf Een fysiek en digitaal netwerk voor mensen uit de wijk, het bedrijfsleven, de ondernemende overheid, onderwijs, zorg, welzijn en cultuur met als doel jezelf zichtbaar maken in je omgeving, anderen leren kennen, het leren met en van elkaar en het ontwikkelen van duurzame activiteiten en (samenwerkings)projecten. TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

6 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND De praktijk TOON richt met minimale middelen een uitnodigende werk- en activiteitenruimte in, binnen de mogelijkheden van het leegstaande gebouw. We zijn vanaf de start open en stellen onze ruimtes, onze kennis en ons netwerk ter beschikking aan de omgeving. TOON begint klein en laagdrempelig: communiceren in de omgeving dat we er zijn, wat we doen en nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen, een kop koffie te komen drinken, aan te sluiten bij de wekelijkse lunch, met ideeën te komen voor leuke activiteiten in het gebouw, voor ondernemerschap, et cetera. Ook onderzoeken we in de omgeving wie er wonen en werken en wat hun behoeftes zijn op het gebied van ondernemerschap, werk, zorg, welzijn, onderwijs, winkels, activiteiten en evenementen. Op basis deze behoeftes ontwikkelt TOON een stimulerend, initiërend en activerend programma, met als doel dat hieruit nieuwe activiteiten, producten en diensten door mensen uit de omgeving worden opgezet. We werken altijd vanuit de insteek leer me het zelf te doen. Vanuit het door de omgeving ontwikkelde aanbod destilleren we de meest veelbelovende producten, diensten en initiatieven. En werken deze, samen met de initiatiefnemers, uit tot een concrete commercieel haalbare business case met een sterk sociaal karakter. TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

7 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Achtergrond Op het gebied van herbestemmen liggen grote uitdagingen op ons pad, onder andere door de economische krimp, de vergrijzing en de digitalisering. De leegstand van gebouwen en terreinen neemt toe, terwijl het investeringsvermogen van traditionele ontwikkelaars, zoals gemeente en woning coöperaties, juist afneemt. Voorzieningen op het platteland en in de stad verdwijnen of worden gecentraliseerd. Ideeën zijn er genoeg, haalbare en rendabele ideeën veel minder. Bestuurders, volkshuisvesters en gemeenten zien vaak in uitgebreide herontwikkeling dé oplossing om maatschappelijke, economische en ruimtelijke verbetering te realiseren. Bouwen of verbouwen lost het probleem echter niet op. Het gaat immers niet om gebouwen, maar om wat mensen in die gebouwen doen, zoals Marcus Westbury betoogt in zijn TED talk Cities as Software. De laatste trends sluiten daar op aan: (burger)participatie groeit, het zelf oplossend vermogen van mensen neemt toe en we zien veel ontwikkeling op het gebied van de deeleconomie en duurzaamheid. Het aantal zp ers groeit, co-creatie is vanzelfsprekend en offline wordt weer in! TOON haakt op deze trends in en geeft leegstaande gebouwen en terreinen de mogelijkheid een nieuwe functie te vervullen in en met name ten dienste van hun omgeving, zowel in economische, culturele- als maatschappelijke zin. TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

8 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Wie wij zijn Wij zijn ondernemers met hart voor mens en omgeving! We vinden het belangrijk dat iedereen met zijn werkzaamheden dicht bij zichzelf blijft. Daarom werken wij TOON vanuit een coöperatieve werkvorm. De inzet van individuele expertises wordt per opdracht op de specifieke vraag en behoefte afgestemd. Onze expertises liggen onder andere op het vlak van procesbegeleiding, concept denken & omdenken, social design, communicatie, interieur- en grafisch ontwerp, cultuurhistorie, architectuur en bouw- en installatieadvies. Initiatiefnemers Pieter van Traa Als evenwichtskunstenaar zoek ik vaak naar balans wanneer ik het verleden een toekomst geef Ik ben eigenaar van De Steunbeer B.V. restauratiearchitecten en beschouw alles waar het plakkertje monumenten op past tot mijn werkgebied. Op het gebied van cultureel erfgoed bied ik een breed palet aan diensten aan voor particulieren, overheden, stichtingen, verenigingen en kerkgenootschappen. Rob Lindhout Vanuit inhoud en verbinding, via anders denken, op zoek naar de vraag achter de vraag. Met als doel een glimlach op het gezicht van de gebruiker Als eigenaar van Puur Sang interieurconcepten B.V. help ik organisaties bij huisvestingsvraagstukken: wie ben je als organisatie? Waar sta je voor? Wat wil je bereiken en uitstralen? En hoe huisvesting daaraan bijdragen? Als hoofdactiviteit ontwerpt en realiseert Puur Sang interieurs. Wij zijn ervan overtuigd dat een omgeving, die de identiteit van een organisatie weerspiegelt, bijdraagt aan diens succes. TOON is een initiatief van Steunbeer B.V. en Puur Sang interieurconcepten B.V.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie

Perspectief voor de Achterhoek

Perspectief voor de Achterhoek Perspectief voor de Achterhoek 1 Perspectief voor de Achterhoek Aanleiding Op 23 september organiseerde De Maatschappij met Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek een interactieve bijeenkomst met als doel

Nadere informatie

Coproductie of contraproductie?

Coproductie of contraproductie? Coproductie of contraproductie? Over de moeizame samenwerking tussen gemeenten en Bewonersbedrijven 03-11-2015 Reinout Kleinhans - Faculteit Bouwkunde, Afdeling OTB Bron foto s: www.bewonersbedrijven.nl

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand te brengen met

Nadere informatie

NAGELE. programmaboekje

NAGELE. programmaboekje NAGELE programmaboekje Januari 2013 GROEN Uit het ontwerp van Nagele en de beplantingsplannen valt af te leiden dat de groenstructuur van Nagele is opgebouwd uit verschillende typen beplantingen die elk

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden

REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden REVITALISERING HERONTWIKKELING Noodzakelijk Voor kantoor- en winkelpanden Kader Sinds de crisis van 2008 tot 2016 is er veel veranderd in de vraag naar bedrijfshuisvesting. Met name de kantorenmarkt en

Nadere informatie

Wie we zijn en waar we vandaan komen

Wie we zijn en waar we vandaan komen Wie we zijn en waar we vandaan komen Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen blazersensemble De Tegenwind en de Band Zonder Verblijfsvergunning geleid

Nadere informatie

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018

Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 2 Programma Zelfbouw Rotterdam 2015-2018 pakjeruimte.nl zelfbouw@rotterdam.nl facebook.com/zb010 pinterest.com/pakjeruimte Programma zelfbouw rotterdam 2015-2018

Nadere informatie

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG

vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG vitale buren maken vitale buurten DE STRATEGISCHE KOERS VAN DE VOORZORG 2018-2028 oktober 2017 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD ONZE VISIE ONZE MISSIE p. 3 p. 5 p. 7 ONZE KERNWAARDEN p. 7 EEN ECHTE HEERLENSE

Nadere informatie

Voortzetting van de subsidieregeling

Voortzetting van de subsidieregeling Voortzetting van de subsidieregeling De huidige regeling Leefbaarheid en Gemeenschapsvoorzieningen is zo succesvol dat deze recht doet aan continuering. De 60 aanvragen bij de laatste tranche van deze

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. Inhoud ROL EN INZET GEMEENTE. 1 Conclusies

Gebiedsontwikkeling. Inhoud ROL EN INZET GEMEENTE. 1 Conclusies Gebiedsontwikkeling ROL EN INZET GEMEENTE Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De kracht van de samenleving wordt steeds belangrijker. De gemeente Dordrecht is overtuigd van die kracht en zoekt

Nadere informatie

De sociaaleconomische waarde van tijdelijk gebruik. Alexandra de Jong 3 juli 2012

De sociaaleconomische waarde van tijdelijk gebruik. Alexandra de Jong 3 juli 2012 De sociaaleconomische waarde van tijdelijk gebruik Alexandra de Jong 3 juli 2012 Opbouw van de presentatie Inleiding Tijdelijk gebruik Onderzoeksopzet Case studies Conclusies & aanbevelingen 2 Inleiding

Nadere informatie

Smaakmakerssessie Maastricht

Smaakmakerssessie Maastricht Smaakmakerssessie Maastricht Wat zijn de kansen voor zelfbouw? Fotoverslag bijeenkomst 19 november 2014 Gewoon beginnen, dan komen de mensen vanzelf Vrijbuiters, eigenheimers, ondernemers en mensen met

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE ALGEMEEN

HERBESTEMMINGSINFORMATIE ALGEMEEN HERBESTEMMINGSINFORMATIE ALGEMEEN www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand te brengen met een zo

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

!"#$"%!"&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren

!#$%!&%'(! 550 m2. 450 m2. 1500 m2. 400 m2. 900 m2. 4200 m2. ontmoeting & idee. verbeelding & verbinding. experimenten & leren !"#$%"#&' 400 m2 ontmoeting & idee 400 m2 550 m2 experimenten & leren verbeelding & verbinding ()*+#,-#'%)#* 900 m2 innovatie & ondernemerschap 1500 m2 maken & doen 450 m2 presenteren & ontspanning Herontwikkeling

Nadere informatie

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand Korte Voorhout 20 Postbus 216, 2501 ce Den Haag 070 785 4903 06 430 54 372 info@annavastgoedencultuur.nl Heeft u een leegstaand pand waarvoor u nog geen bestemming

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Als we dit van tevoren hadden geweten.

Als we dit van tevoren hadden geweten. Als we dit van tevoren hadden geweten. Kennisontwikkeling Experiment Bewonersbedrijven 24-09-2015 Reinout Kleinhans - Faculteit Bouwkunde, Afdeling OTB Foto s: www.bewonersbedrijven.nl Delft University

Nadere informatie

Bedrijfsverzamelgebouwen

Bedrijfsverzamelgebouwen Bedrijfsverzamelgebouwen Een onderzoek naar de toegevoegde waarde van bedrijfsverzamelgebouwen P5 presentatie 2 juli 2014 Student: Jeroen Ketting, 4168860 Faculteit TU Delft, Bouwkunde Afdeling: Real Estate

Nadere informatie

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze Een goede buur De deur staat altijd open en de koffie is heerlijk. Het servies misschien niet helemaal jouw smaak, maar toch vertrouwd. Hier kom je graag voor een wijze raad, een vernieuwend idee of een

Nadere informatie

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018

De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. 25 juni 2018 De sociale top 2018 in Utrecht. Op 11 juni 2018 kwamen 650 betrokken professionals, vrijwilligers en creatieve denkers bij elkaar in Utrecht. In kleine groepen

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

Gangmakers voor Bussum!

Gangmakers voor Bussum! Met de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden in het vizier en de op handen zijnde Raadsverkiezingen in maart 2014 geeft de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) met dit pamflet haar visie op de economische

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen AANLEIDING De creatieve industrie is een sector die de economische en culturele waarde van betekenis centraal stelt en exploiteert. Deze

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VITAS Creative Development

VITAS Creative Development VITAS Creative Development 1 CREATIVE DEVELOPMENT Creative development gaat verder dan alleen een mooi design maken voor software producten. VITAS is expert op het gebied van het ontwerpen van gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern . Uitnodiging Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern Uitnodiging @PIT (voorlopige werktitel) Datum: 12 april 2013 ( http://www.appeltern.nl ) (zie routebeschrijving op hun site) Plaats: De Tuinen

Nadere informatie

Sessie 12. Tijdelijk gebruik van ruimte

Sessie 12. Tijdelijk gebruik van ruimte Sessie 12 Tijdelijk gebruik van ruimte TIJDELIJK GEBRUIK VAN RUIMTE Raf Verbruggen, De Ambrassade ISB-congres, 22 maart 2017 TIJDELIJK GEBRUIK VAN RUIMTE Korte voorstelling project ruimte delen is ruimte

Nadere informatie

Terugblik Dag van de Herbestemming. Erfgoed in de participatiemaatschappij Het organiseren van maatschappelijke betrokkenheid

Terugblik Dag van de Herbestemming. Erfgoed in de participatiemaatschappij Het organiseren van maatschappelijke betrokkenheid Terugblik Dag van de Herbestemming Erfgoed in de participatiemaatschappij Het organiseren van maatschappelijke betrokkenheid Donderdag 20 september 2018 Thema: Erfgoed in de participatiemaatschappij Het

Nadere informatie

Workshop Wijkeconomie

Workshop Wijkeconomie Workshop Wijkeconomie Workshop Wijkeconomie 1. JJJJJJJjjjj 1 Regie over eigen leven en omgeving Burgerkracht van klein tot groot 2 Monopolie op beleid naar de burger MANIFEST VAN ACTIEVE WIJKBEWONERS Gevraagd:

Nadere informatie

Eén wijk met samenhang en dynamiek

Eén wijk met samenhang en dynamiek Eén wijk met samenhang en dynamiek Bewonersvisie Maliskamp; naar een integraal plan 2014-2018 1 2 Leeswijzer Om de visie compact te houden en snel leesbaar, is ervoor gekozen te werken met korte zinnen

Nadere informatie

Leegstand. Probleem of kans?

Leegstand. Probleem of kans? Leegstand. Probleem of kans? Leegstand. Van probleem naar kans! Problemen Kansen pakken en problemen Kansen aanpakken Bedreiging leefbaarheid, verpaupering, vandalisme Middel om te komen tot stedelijke

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

Programma. 9.30-10.00 uur Inloop met koffie en thee.

Programma. 9.30-10.00 uur Inloop met koffie en thee. Programma 9.30-10.00 uur Inloop met koffie en thee. 10.00-10.15 uur Welkom en introductie op de dag door Gerdo van Grootheest, Frank Strolenberg en Frans Pollux 10.15-10.45 uur Introductie Maastrichtse

Nadere informatie

ROC-lounge. de school als social hub

ROC-lounge. de school als social hub ROC-lounge de school als social hub ROC lounge Het vervlechten van onderwijs en bedrijfsleven biedt kansen om de passie en talenten van studenten en professionals bij elkaar te brengen. Wederzijds profijt

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers. Meers 3 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Meers Meers 3 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen dorpen uitdagingen

Nadere informatie

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014

VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 VISIEDOCUMENT R DAMSE NIEUWE SAMEN DE STAD VERDER BRENGEN. MAART 2014 R damse Nieuwe is een collectief van jonge ondernemende Rotterdammers die de nieuwe economie van de stad vertegenwoordigen. Onze droom

Nadere informatie

INTRODUCTIE. BASIS VOOR CULTUURPARTICIPATIE NEXT Regiopakket

INTRODUCTIE. BASIS VOOR CULTUURPARTICIPATIE NEXT Regiopakket INTRODUCTIE BASIS VOOR CULTUURPARTICIPATIE NEXT Regiopakket INTRODUCTIE De Basis voor Cultuurparticipatie In 2017 hebben op initiatief van het LKCA landelijk ruim 200 professionals meegedacht aan de Basis

Nadere informatie

Een gemeentelijk dorpenbeleid. Plattelandsacademie Leuven, 28 april

Een gemeentelijk dorpenbeleid. Plattelandsacademie Leuven, 28 april Een gemeentelijk dorpenbeleid Plattelandsacademie Leuven, 28 april Trends in de dorpen Wonen In het buitengebied neemt bevolking tot 2030 globaal toe In sommige gemeenten zal er krimp zijn Groei zal ook

Nadere informatie

DoeMee! Een initiatief in Uden

DoeMee! Een initiatief in Uden DoeMee! Een initiatief in Uden Waar werkgevers talenten vinden om samen het werk in de toekomst duurzaam uit te voeren. Waar mensen die werk zoeken hun talenten ontplooien. Een metamorfose in samen duurzaam

Nadere informatie

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven!

Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Slimme zet! Vindingrijk in vastgoedopgaven! Postbus 711 3900 AS Veenendaal Kerkewijk 26 3901 EG Veendaal (T) 0318-55 19 60 (F) 0318-55 19 61 (M) info@ingeniousvastgoed.nl (I) www.ingeniousvastgoed.nl Haar

Nadere informatie

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK PROJECT UITGELICHT: HET GROOT ZIEKENGASTHUIS IN S-HERTOGENBOSCH OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK Maakt werk van leegstand Hoofdkantoor Dr. Kuyperstraat 9 2514 BA Den Haag T: 070 335 20 30 F: 070 347 07 77 3 Oud

Nadere informatie

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt

Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt DE VRAAG / OPDRACHT Ontwikkel een platform dat de lokale samenwerking(en) tussen onderwijs en bedrijfsleven in Amstelveen viert én versterkt Zorg voor een concept dat 1) Zorgt voor herkenning, trots en

Nadere informatie

Magie van de Baronie

Magie van de Baronie Magie van de Baronie Beste lezer, Voor je ligt een boekje dat we met veel plezier hebben gemaakt. Hierin wordt ons Rabobankverhaal verteld door middel van beelden. Al bladerend ervaar je op welke manier

Nadere informatie

Instrument: de Actorenanalyse. 1. Wat is een Actorenanalyse. 2. Doel van een Actorenanalyse. Instrumenten Actorenanalyse

Instrument: de Actorenanalyse. 1. Wat is een Actorenanalyse. 2. Doel van een Actorenanalyse. Instrumenten Actorenanalyse Instrument: de Actorenanalyse Instrument: de Actorenanalyse 1 1. Wat is een Actorenanalyse 1 2. Doel van een Actorenanalyse 1 3. Het opstellen van een Actorenanalyse 2 4. Eisen aan een goede Actorenanalyse

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Samen betekenis en energie geven aan dorpen

Samen betekenis en energie geven aan dorpen Brengt dorpsfans verder Samen betekenis en energie geven aan dorpen Aanpak 1. 2. Waarom 3 Wat 4 3. Voorbeelden 8 2 1. Waarom Volop uitdagingen en kansen in dorpen Dorpen zijn steeds minder in trek. Er

Nadere informatie

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans

Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni december Resultaten voor Stad in Balans Cirkelmarkt Initiatiefnemer: And The People (voortkomend uit bewonersinitiatief) Periode: 1 juni 2017 1 december 2017 Resultaten voor Stad in Balans Omschrijving Het gebied rond De Hallen en de Ten Katemarkt

Nadere informatie

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015

PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 PROVINCIALE VERKIEZINGEN 2015 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2015 zijn er provinciale verkiezingen. In de provinciale verkiezingsprogramma s mogen de speerpunten

Nadere informatie

Drempels. droom. werkelijkheid

Drempels. droom. werkelijkheid Drempels tussen droom en werkelijkheid Een dynamisch groen kennissysteem, midden in de praktijk In de groene sector spelen vraagstukken waar direct en gerichte antwoorden voor nodig zijn. Goede oplossingen

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Help, een wooncoöperatie!

Help, een wooncoöperatie! Help, een wooncoöperatie! Naar een nieuw segment op de woningmarkt Tineke Lupi, (Platform31) Hanno van Megchelen (Coöperatie Roggeveenstraat) Richelle Krens (Haag Wonen) en Ludolf de Boer (Gemeente Den

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

aan de slag met de omgevingswet online en fysieke touchpoints voor de overheidsorganisaties die een rol hebben in het ruimtelijk domein november 2017

aan de slag met de omgevingswet online en fysieke touchpoints voor de overheidsorganisaties die een rol hebben in het ruimtelijk domein november 2017 aan de slag met de omgevingswet online en fysieke touchpoints voor de overheidsorganisaties die een rol hebben in het ruimtelijk domein november 2017 Hoe laten we burgers en bedrijven in aanraking komen

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel:

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel: Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart 2016 De belangrijkste uitkomsten per thematafel: 1. Samenwerken (samen met anderen ondernemen (zie foto bijlage 1) 1. Veel organisaties

Nadere informatie

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland

Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland september 13 Begrijpen Verbinden Meedoen communicatieplan transities sociaal domein Rivierenland Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. (Albert Einstein, 1879-1955) M e r k c o a

Nadere informatie

EXPERTSESSIE WONEN EN ZORG 28 FEBRUARI 2017

EXPERTSESSIE WONEN EN ZORG 28 FEBRUARI 2017 EXPERTSESSIE WONEN EN ZORG 28 FEBRUARI 2017 DOELEN EXPERTSESSIE Check aanpak en prioriteiten thema duurzaamheid binnen ontwikkel- en vernieuwingsprogramma Helder maken ambities en kaders Verrijken en maken

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2014 AANDACHT VOOR VITALE KLEINE KERNEN IN TOEKOMSTIG GEMEENTELIJK BELEID In maart 2014 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Politieke partijen schrijven daarvoor hun verkiezingsprogramma

Nadere informatie

Ambities. Krachten bundelen en verbindingen leggen voor daadkracht, draagvlak en om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan.

Ambities. Krachten bundelen en verbindingen leggen voor daadkracht, draagvlak en om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Ambities Krachten bundelen en verbindingen leggen voor daadkracht, draagvlak en om gemeenschappelijke uitdagingen aan te gaan. Historische kwaliteit behouden, benutten, versterken en verduurzamen voor

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen Programma Wat is creativiteit? Creatieve mensen en hun kenmerken Het creatief proces Hoe herken je creativiteit bij kinderen?

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand

Nadere informatie

Voor de buurt met de buurt

Voor de buurt met de buurt Voor de buurt met de buurt Wij willen een samenleving die ruimte en kansen biedt aan iedereen. Van jong tot oud, van gezond tot ziek, van onafhankelijk tot hulpbehoevend en van werkend tot niet-werkend.

Nadere informatie

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER?

GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEEF JIJ DIT GLAZEN HUIS KARAKTER? GEZOCHT: CREATIEVE ONDERNEMERS MET LEF De komende jaren vervult De Kas een huiskamerfunctie, een ontmoetingsplek in de in aanbouw zijnde wijk Vossenpels. Initiatieven

Nadere informatie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie

Manifest. Input voor het coalitieakkoord. Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Manifest Input voor het coalitieakkoord Gebaseerd op speerpunten vanuit het Gelderse platteland en de kleine kernen in onze provincie Maart 2015 Geachte heer, mevrouw, Op het PlattelandsParlement Gelderland

Nadere informatie

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK WAT IS EEN PARK OM DE HOEK? Een Park om de Hoek is een groene ontmoetingsplek in de wijk. Een plek om bij te komen en bij te kletsen met buren. We toveren

Nadere informatie

Evaluatie en prioriteiten Cultuurhistorie. Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving

Evaluatie en prioriteiten Cultuurhistorie. Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving Evaluatie en prioriteiten Cultuurhistorie Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving Aanleiding Motie Een goed advies is het halve werk Toezegging portefeuillehouder Opbouw presentatie 1. De cijfers 2. Ambitie gemeente

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G.

Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 26 oktober 2004 Nummer PS : PS2004IME11 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2004MEC001993i Portefeuillehouder : G. Mik Titel : Inzet middelen

Nadere informatie

Studio BliQ. Het future center van de gemeente Oss

Studio BliQ. Het future center van de gemeente Oss Studio BliQ Het future center van de gemeente Oss Studio BliQ is Studio BliQ is het future center van de gemeente Oss. Met studio BliQ wil de gemeente Oss een klimaat stimuleren waarin creativiteit, innovatie

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF

Culturele Hoofdstad Kansen voor SWF 3 de Notitie (versie 30 april 2015) Culturele Hoofdstad 2018 Kansen voor SWF Culturele Hoofdstad 2018 biedt de gemeente Súdwest-Fryslân kansen! Kansen om het gebied te profileren en kansen om als gebied

Nadere informatie

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor

Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Dynamische en bruisende Spoorzone dromen realiseren achter het spoor, we gaan ervoor Ambitie en Aanleiding Activiteiten Te realiseren waarden Onze werkwijze Ambitie Spoorzone met allure * Kwaliteitsverbetering

Nadere informatie

Het huis van JBC. Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw

Het huis van JBC. Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw Het huis van JBC Stap 1 op weg naar een gezamenlijke beleving van het nieuwe schoolgebouw Van schoolvisie naar gezamenlijke beleving van het nieuwe gebouw Met leerlingen, school, ouders en architect aan

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

De ondernemende architect

De ondernemende architect De ondernemende architect Nieuwe realiteit Nieuwe architect Nieuwe BNA Bijeenkomsten met leden november / december 2012 Visie BNA De Nieuwe Realiteit leidt tot een transitie naar een nieuwe architectuurpraktijk!

Nadere informatie

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide. Kerensheide 22 oktober 2018

Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide. Kerensheide 22 oktober 2018 Accommodatiebeleid gemeente Stein De toekomst van Kerensheide Kerensheide 22 oktober 2018 Speelschema 1. Inleiding 2. Deel 1: Huidige situatie 3. Deel 2: Toekomstbeeld 4. Afsluiting en vervolg Verenigingen

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie

KAW. Woningmarktonderzoek Hoogeveen

KAW. Woningmarktonderzoek Hoogeveen KAW Woningmarktonderzoek Hoogeveen Waarom een woonvisie? Omdat de samenstelling van de bevolking verandert Elk jaar ruim 100 woningen er bij Steeds minder mensen per woning Aantal gezinnen kromp snel maar

Nadere informatie

De Zelfstandige Professional Over drijfveren en verbinden

De Zelfstandige Professional Over drijfveren en verbinden De Zelfstandige Professional Over drijfveren en verbinden 2012. Een e-paper in co-creatie tussen Experis, CommunityBouwers en Zelfstandige Professionals. Over de vraag waarom professionals kiezen om te

Nadere informatie

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten

Werken met een Architect. Jeroen de Vries Architecten Werken met een Architect Jeroen de Vries Architecten WERKEN MET EEN ARCHITECT Je loopt rond met het idee je droomhuis te gaan bouwen of je huis te laten verbouwen, maar eigenlijk weet je niet precies hoe

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

STAGEMOGELIJKHEDEN INHOUD 1 HET CULTUURPARK. Participatiestage / Afstudeerstage. Bonaire Caribisch Nederland

STAGEMOGELIJKHEDEN INHOUD 1 HET CULTUURPARK. Participatiestage / Afstudeerstage. Bonaire Caribisch Nederland STAGEMOGELIJKHEDEN STAGE OPDRACHTEN: SOORT STAGES: VAKGEBIED: NIVEAU: STAGEPERIODE: STARTDATUM: WERKLOCATIE: RIJBEWIJS: Zie voorbeelden Participatiestage / Afstudeerstage Divers MBO HBO - WO in overleg

Nadere informatie

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad Inhoud A Delfts Doen! Delftenaren maken de stad 1 Delfts Doen! Delftenaren maken de stad P lannen maken in de stad doe je niet alleen. Een goed initiatief vraagt samenwerking en afstemming met bewoners,

Nadere informatie

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler CommTalks 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen Concept & samenstelling Betteke van Ruler Interne communicatie moet anders Pieter van Gelder 104 Nederland en de manier waarop we zijn georganiseerd

Nadere informatie

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50

CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW. Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters BROCHURE CROWDABOUTNOW Brochure.indd 1 08-12-11 07:50 Brochure.indd 2 08-12-11 07:50 CrowdAboutNow Crowdfunding platform voor starters CrowdAboutNow; wat

Nadere informatie

Thuishuis met gemeenschapsruimte. 24 november 2016

Thuishuis met gemeenschapsruimte. 24 november 2016 24 november 2016 Wie zijn wij? Architectuur op het gebied van: Wonen Werken Zorgen Recreëren Ontwikkeling / (Her)inrichting Ontwerp Bouwtechniek Bouwbegeleiding Verbouw / Interieur Architectuur die staat

Nadere informatie

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019

Werklocaties. Nota Kantoren Rotterdam samengevat. 19 juni 2019 Werklocaties Nota Kantoren Rotterdam samengevat 19 juni 2019 2 Ruimtelijkeconomisch beleid voor kantoren in Rotterdam Voor een aantrekkelijke, economisch sterke stad is er evenwicht nodig tussen zowel

Nadere informatie

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Heeft u het al gehoord? Kijk op de website www.ravellaan-the-future.nl voorstel voor ONDERNEMERSFONDS RAVELLAAN - THE FUTURE november 2015 Jong & Klasse

Nadere informatie