TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST"

Transcriptie

1 TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. . Ik vertegenwoordig volgende organisatie:

2 Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 20 augustus 2018: Dienst Patrimonium, t.a.v. Kevin Mattez, Administratief Deskundige, Werf 9, 9300 Aalst - Kevin.Mattez@Aalst.be, tel Deze vragenlijst en bijhorende kaarten zijn een onderdeel van het project trage wegen Erembodegem, waarin de Stad Aalst, het Regionaal Landschap Schelde- Durme met ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen, samen werken aan de herwaardering van de trage wegen in Erembodegem. De kaarten maken deel uit van een trage wegenstudie, maar hebben op zich geen juridische waarde. Met vragen en opmerkingen bij het invullen van de vragenlijst kan je terecht bij: Lies Vervaet, medewerker Trage Wegen bij Regionaal Landschap Schelde-Durme vzw, lies@rlsd.be - T Kerkstraat Wetteren

3 Een herstelplan voor het traag patrimonium in Erembodegem Erembodegem heeft veel wegjes en paden voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer en voor landbouwverkeer: kerkwegels, jaagpaden, bospaden, doorsteekjes in wijken Ze bieden een veilige en soms kortere route naar werk, school of buurtwinkel. Het zijn ook mooie wegen voor een ontspannende wandeling of fietstocht in de buurt. Doorheen de jaren zijn vele trage wegen in slechte staat geraakt of zelfs verdwenen. Stad Aalst, in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost- Vlaanderen wil het trage wegennetwerk van Aalst herwaarderen. Na Moorsel, Meldert en Baardegem is nu Erembodegem aan de beurt. Maar waar liggen al deze wegjes? En zijn ze nog goed toegankelijk? Een eerste stap was het inventarisatiewerk. De voorbije maanden gingen vrijwilligers op pad om alle bestaande en verdwenen trage wegen te inventariseren. Een hele klus! Het resultaat is een overzichtelijke kaart met alle trage wegen die er juridisch gezien zijn, aangevuld met enkele toegankelijke trage wegen die momenteel nog geen juridisch statuut hebben. En nu? We willen graag de mening horen van de lokale bevolking en de gebruikers van trage wegen: wandel- en fietsliefhebbers, landbouwers, ruiters of menners, jeugdbewegingen, buurtbewoners, Welke trage wegen zijn voor jou of jouw vereniging belangrijk? Welke trage wegen verdienen een opknapbeurt? Waar zijn er potenties om alternatieve, veilige en mooie verbindingen te realiseren? Kortom, wat is goed en wat kan anders/beter? In deze bundel kan je opmerkingen en suggesties kwijt over de trage wegen en het netwerk aan trage wegen.

4 Hoe vul ik deze vragenlijst in? In Erembodegem telt ontzettend veel trage wegen. Elke weg kreeg in deze bundel een uniek nummer, lopende van 1 tot 474. Dat zijn heel wat nummers! Omdat trage wegen van Erembodegem in een later stadium zal opgenomen worden in een algemene databank voor volledig Vlaanderen ( moet elk stukje weg afzonderlijk genummerd worden. Voor deze grootschalige databank stopt elk stukje weg van zodra het een andere wegje kruist, de wegbedding verandert of de breedte wijzigt. Vandaar dat één lang wegje soms meerdere nummers kan hebben. Alle wegjes kan je opsporen op de evaluatiekaart. Om de kaart overzichtelijk te houden, hebben we Erembodegem ingedeeld in 23 sectoren. Van elke sector hebben we een gedetailleerde kaart opgemaakt. Hieronder vind je een beschrijving van de sectoren en de nummers van de wegjes die zich in die sector bevinden. Wil je de evaluatiekaarten grondig bekijken of verder verspreiden? Je vindt ze op onze website De trage wegen zijn verdeeld in drie categorieën: bestaande, goed toegankelijke trage wegen: groen op de kaart wegen die moeilijk toegankelijk zijn of een specifiek knelpunt vertonen: oranje op de kaart wegen die er sterk verwaarloosd bij liggen of verdwenen zijn: rood op de kaart Per wegje kan je een viertal vragen beantwoorden. Je noteert jouw antwoorden in de tabel achteraan deze vragenbundel. Vergeet zeker niet de sector en het nummer van het wegje te noteren. Er ik ook ruimte voor algemene suggesties en ideeën. Het is belangrijk dat je de vragen beantwoordt vanuit jouw standpunt of dat standpunt van jouw vereniging. Zo zal bijvoorbeeld een school vooral aandacht hebben voor de verkeersveiligheid op weg naar school, terwijl de wandelclub droomt van mooie wandellussen. Naast de functionele kijk van een landbouwer is ook de historische of ecologische invalshoek van een heemkundige kring of een natuurvereniging belangrijk. Al deze meningen zorgen ervoor dat alle functies van trage wegen aan bod komen.

5 De vragen Hieronder overlopen we kort de vragen en geven enkele praktische opmerkingen. Per trage weg noteer je de antwoorden op de vragen in de tabel achteraan dit document. 1. Weet je hoe deze trage weg genoemd wordt of werd in de volksmond? Vroeger had elke trage weg een naam. Soms was dit een officiële naam (uit de Atlas der buurtwegen), soms kregen wegen een volksnaam. Ken je zo n naam? Laat het ons weten! 2. Is deze trage weg belangrijk voor mij of voor mijn organisatie? Belangrijk wil zeggen: een weg die je momenteel gebruikt of zou gebruiken indien hij opgeknapt wordt. Of een weg die je leefomgeving aangenamer maakt. Bijvoorbeeld: De weg is een veilig alternatief voor de drukke baan naar school Dit wegje is al zo oud dat je het moet koesteren voor de toekomst Prima ontsluiting voor de achterliggende akkers en weiden Het stukje weg vormt de ontbrekende schakel voor een mooie verbinding met andere trage wegen Een avontuurlijk wegje voor mountainbikers Ik wil graag van de unieke natuur langs de weg blijven genieten 3. Wat kan er aan deze trage weg beter of anders? Geef alle mogelijke suggesties. Bijvoorbeeld: Helemaal niets. De weg ligt er prima bij en moet zo blijven. Beter onderhouden! Een naambordje zou het openbaar karakter beter aangeven. Door de putten in de weg kan ik hier moeilijk met mijn fiets doorheen. Kan hier iets aan gedaan worden? Door de weg verder door te trekken kan je de woonwijk verbinden met het speelplein/park. Kan de prikkeldraad langs de weg niet vervangen worden door een mooie haag? Kan deze weg autovrij gemaakt worden d.m.v. paaltjes en/of een verkeersbord?

6 Voor een rood (verwaarloosd of verdwenen) stukje weg stellen we ook deze vraag: 4. Hoe belangrijk vind je het om het ontoegankelijke deel van deze trage weg te openen? Prioritair Belangrijk Niet-prioritair. Waarom wel of niet? Bijvoorbeeld: Prioritair. Goed alternatief voor de drukke weg Prioritair. Via deze weg kan je van de woonwijk naar het centrum langs trage wegen Prioritair. Via deze weg kan je op een veilige manier met de fiets naar de sporthal. De verdwenen weg hoeft niet dwars door de akker te lopen. Kan hij niet verlegd worden naar de rand van de akker? Belangrijk. De weg loopt door een heel mooi landschap Niet-prioritair. Het gebied is niet aantrekkelijk voor wandelaars of fietsers Niet-prioritair. Er is twintig meter verder een andere trage weg die op hetzelfde punt uitkomt Moet ik elke trage weg evalueren? Dat mag natuurlijk, maar het hoeft niet. Je mag een selectie maken van de trage wegen die je graag wil bekijken. Een oudercomité of jeugdbeweging kan bijvoorbeeld enkel die wegen evalueren die in de buurt van de school liggen of die belangrijk zijn om te spelen. Je kan de trage wegen ook verdelen onder collega s of vrienden. Of maak er een verenigingsactiviteit van. Hoe meer reacties we krijgen per weg, hoe representatiever het beeld over de noden en de wensen. Het vervolg Het stadsbestuur van Aalst en het Regionaal Landschap Schelde-Durme zullen al jouw opmerkingen en suggesties grondig bekijken en een samenvatting maken. Het resultaat van deze bevraging wordt opnieuw voorgelegd aan de gebruikers van trage wegen op een publieke evaluatieavond die zal doorgaan op woensdag 12 september 2018 om 20u in zaal Schotte. Op de evaluatieavond wikken en wegen we de ingediende suggesties en wensen en gaan we op zoek naar de prioriteiten. De synthese van deze vergadering vormt de basis van een herwaarderingsplan voor het stadsbestuur, die het beleid rond trage wegen hierop kan afstemmen. Zo komt een kwaliteitsvol netwerk aan trage wegen tot stand dat rekening houdt met de noden en wensen van de gebruikers!

7 Nog suggesties of opmerkingen? Heb je nog interessante weetjes over een trage weg? Noteer ze hieronder! Ken je nog andere trage wegen in Erembodegem die openbaar gebruikt worden of werden? Zet ze gerust op de kaart en geef hieronder een korte beschrijving. Ideeën om de trage wegen in de stad meer bekendheid te geven? Geef hier je suggesties!.... Hartelijk dank voor je medewerking! Deze vragenbundel en de evaluatiekaarten zijn terug te vinden op de website van het Regionaal Landschap Schelde-Durme: en ook (Wat > recreatie > trage wegen > en in jouw gemeente > Aalst).

8 Sector 1 Sector 2 Sector 3 Beschrijving sectoren grens tussen Aalst en Erembodegem ter hoogte van het stadspark en het Osbroek geen trage wegen Erembodegem in deze sector grens tussen Aalst en Erembodegem ter hoogte van de Dender en de Gerstjens geen trage wegen Erembodegem in deze sector gelegen op de grens tussen Aalst en Erembodegem ter hoogte van de Immerzeeldreef trage wegen Erembodegem nummer 97 Sector 4 grens tussen Aalst en Erembodegem ter hoogte van het Kluisbos trage wegen Erembodegem nummer 171 tot 200 dit zijn niet toegankelijke wegen van het Kluisbos Sector 5 grens van Moorsel, Affligem en Erembodegem ter hoogte van het Kluisbos trage wegen Erembodegem nummer 201 tot 215 dit zijn niet toegankelijke wegen van het Kluisbos Sector 6 grens van Aalst, Nieuwerkerken en Erembodegem ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de E40 trage wegen Erembodegem nummer 1 tot 3 Sector 7 gelegen op de grens van Aalst en Erembodegem ter hoogte van het Osbroek trage wegen Erembodegem nummer 4 tot 21 Sector 8 centrum van Erembodegem en gebied langs de Dender trage wegen Erembodegem nummer 21 tot 65, nummer en nummer 221 Sector 9 centrum van Erembodegem, ter hoogte van de Brusselbaan trage wegen Erembodegem nummer 66 tot 106 en nummer 219 Sector 10 Hoek en het Kluisbos trage wegen Erembodegem nummer 107 tot 170, nummer 220, 222, 223 en 477 trage wegen 133 tot 170 niet toegankelijk in het Kluisbos Sector 11 Terjoden en ter hoogte van de N45 trage wegen Erembodegem nummer 224 tot 243 8

9 Sector 12 N405 en industrieterrein ten zuiden van E40 trage wegen Erembodegem nummer 244 tot 273 Sector 13 wijk Gaston De Schepperstraat en industrie ter hoogte van E40 trage wegen Erembodegem nummer 274 tot 296 Sector 14 tussen Brusselbaan en E40, ter hoogte van de Sint-Amanduskapel trage wegen Erembodegem nummer 297 tot 326 Sector 15 tussen Brusselbaan en Dom Van Asschelaan, ter hoogte van Sint-Amanduskerk Ten Bos trage wegen Erembodegem nummer 327 tot 356 Sector 16 grens tussen Erembodegem en Hekelgem trage wegen Erembodegem nummer 357 tot 371 Sector 17 grens tussen Erembodegem en Haaltert trage wegen Erembodegem nummer 372 tot 381 Sector 18 grens tussen Erembodegem en Welle trage wegen Erembodegem nummer 382 tot 394 Sector 19 grens tussen Erembodegem en Welle ter hoogte van de N405 en de Wellemeersen geen trage wegen Erembodegem in deze sector Sector 20 grens tussen Erembodegem en Denderleeuw, ter hoogte van E40 en Wellemeersen trage wegen Erembodegem nummer 395 tot 434 Sector 21 grens tussen Erembodegem en Teralfene trage wegen Erembodegem nummer 435 tot 472 Sector 22 grens tussen Erembodegem en Hekelgem, ter hoogte van Ten Bos trage wegen Erembodegem nummer 473 tot 475 Sector 23 grens tussen Erembodegem en Denderleeuw, vlak langs de Dender trage wegen Erembodegem nummer 419 en 460 9

10 Nr. sector Nr. weg Vraag 1: Weet je hoe deze trage weg genoemd wordt of werd in de volksmond? Vraag 2: Is deze trage weg belangrijk voor mij of voor mijn organisatie? Waarom? Vraag 3: Wat kan er anders of beter? In het geval van een verwaarloosd of verdwenen stukje weg: vraag 4 Belangrijk om te openen? Waarom wel/niet? 10

11 Nr. sector Nr. weg Vraag 1: Weet je hoe deze trage weg genoemd wordt of werd in de volksmond? Vraag 2: Is deze trage weg belangrijk voor mij of voor mijn organisatie? Waarom? Vraag 3: Wat kan er anders of beter? In het geval van een verwaarloosd of verdwenen stukje weg: vraag 4 Belangrijk om te openen? Waarom wel/niet? 11

12 Nr. sector Nr. weg Vraag 1: Weet je hoe deze trage weg genoemd wordt of werd in de volksmond? Vraag 2: Is deze trage weg belangrijk voor mij of voor mijn organisatie? Waarom? Vraag 3: Wat kan er anders of beter? In het geval van een verwaarloosd of verdwenen stukje weg: vraag 4 Belangrijk om te openen? Waarom wel/niet? 12

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 1 februari 2019 Aan

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 15 april 2019 Aan Mireille

Nadere informatie

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Deze bundel graag terugbezorgen tegen

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Telefoon:

Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Zottegem (deelgemeenten: Strijpen en Velzeke) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage

Nadere informatie

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon:

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Geraardsbergen (fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig

Nadere informatie

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon:

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Oudenaarde (Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer /

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lembeke Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Lembeke Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:. Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer/ najaar/ winter/ voorjaar Deze bundel graag

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer najaar

Nadere informatie

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we?

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we? Deze vragenlijst en bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Nazareth, de Vlaamse Landmaatschappij en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres:

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres: Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer / najaar

Nadere informatie

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Deelgemeenten: Smeerebbe-Vloerzegem+Ophasselt, Nederboelare+Schendelbeke, Onkerzele, Zandbergen, Nieuwenhove+Waarbeke, Grimminge+Idegem infovergadering - evaluatiebundels

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen Schellebelle

Herstelplan trage wegen Schellebelle Herstelplan trage wegen Schellebelle Regionaal Landschap Schelde-Durme, Katrijn Loosveldt Sociaal huis te Wichelen, 31 januari 2017 INHOUD RLSD: Wat? Hoe? Trage wegen: Wat? Waar? Waarom? Herstelplan Trage

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Trage wegenplan: Oudenaarde

Trage wegenplan: Oudenaarde infoavond - evaluatiebundels 19 juni 2019 Trage wegenplan: Oudenaarde Eine, Heurne, Mullem en Mater, Nederename, Welden 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN IN VLAANDEREN REGIONAAL LANDSCHAP VLAAMSE ARDENNEN ALGEMENE

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer /

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Eeklo Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Eeklo Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS e-mail: Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer/ najaar/ winter/ voorjaar Deze bundel graag terugbezorgen vóór 3 december 2012: Mobiliteitsdienst Eeklo, tav Nicole

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:. Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Beleidsplan Trage Wegen

Beleidsplan Trage Wegen Beleidsplan Trage Wegen Inhoudstafel 1 1. Inleiding 2 2. Adviesnota Rustige verbinding van Hoogstraat naar de wijk (1a) Veilige doosteek naar sportpark: de wijk en heel het achterliggend dorp kan langs

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Assenede Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Assenede Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Wij vertegenwoordigen volgende doelgroep: Gelieve deze bundel op te sturen of binnen te brengen vóór 7 januari 2012: Milieudienst Assende,

Nadere informatie

OPMAAK TRAGEWEGENPLAN. 17 mei 2019

OPMAAK TRAGEWEGENPLAN. 17 mei 2019 OPMAAK TRAGEWEGENPLAN 17 mei 2019 METHODIEK aangeleverd door de Provincie Antwerpen gebruikt door alle RL en en Trage Wegen vzw ook toegepast in Provincie Oost- Vlaanderen resultaat van meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne Op 6 april 2009 deelde de projectwerkgroep (Milieudienst, Regionaal Landschap Schelde durme en Trage Wegen vzw) evaluatieformulieren

Nadere informatie

Trage wegen? 1000 vormen. Herwaarderen van trage wegen: kansen voor plattelandsmobiliteit. Twee kenmerken. 1) traag verkeer 2) openbaar karakter

Trage wegen? 1000 vormen. Herwaarderen van trage wegen: kansen voor plattelandsmobiliteit. Twee kenmerken. 1) traag verkeer 2) openbaar karakter Trage wegen? Twee kenmerken 1) traag verkeer 2) openbaar karakter Herwaarderen van trage wegen: kansen voor plattelandsmobiliteit Ilse Mertens Trage Wegen vzw 1000 vormen Nog meer functies Vele functies

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied 2

Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied 2 Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Oosterzele en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum. Regionaal Landschap Meetjesland. ism Provincie Oost-Vlaanderen

Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum. Regionaal Landschap Meetjesland. ism Provincie Oost-Vlaanderen Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum Regionaal Landschap Meetjesland ism Provincie Oost-Vlaanderen Regionaal Landschap Meetjesland vzw www.rlm.be Inleiding Uitgangspunt Trage Wegen Herstelplan:

Nadere informatie

Trage wegenplan: Zottegem

Trage wegenplan: Zottegem Trage wegenplan: Zottegem Deelgemeenten Velzeke, Strijpen, Oombergen, Elene Infoavond vorming inventariseren 05 april 2017 Trage wegenplan: Zottegem Deelgemeenten Velzeke, Strijpen, Oombergen, Elene 1.

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos Vereniging voor het behoud, herstel en de multifunctionele ontwikkeling van trage wegen in Vlaanderen Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos Op

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Belsele Adviesnota

Focus op trage wegen in Belsele Adviesnota Focus op trage wegen in Belsele Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de Stad Sint- Niklaas en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke Op 5 november 2008 deelde de projectwerkgroep (Milieudienst, Regionaal Landschap Schelde durme en Trage Wegen vzw)

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk Vereniging voor het behoud, herstel en de multifunctionele ontwikkeling van trage wegen in Vlaanderen Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk Op 20 mei 2008

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Adviesnota

Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Adviesnota Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Oosterzele en Trage Wegen vzw. Ze krijgen

Nadere informatie

Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster

Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster 1 We onderscheiden 3 deelgebieden : - Sombeke/Wareslage : het gebied waar Sigma de grootste impact zal hebben - Het Weymeersbroek : het gebied tussen Durmedijk

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag

Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen openbare

Nadere informatie

22/06/2011. Even voorstellen. Vorming Inventariseren. Trage Weg? Vanavond. Géén trage wegen. Soorten trage wegen

22/06/2011. Even voorstellen. Vorming Inventariseren. Trage Weg? Vanavond. Géén trage wegen. Soorten trage wegen Even voorstellen Vorming Inventariseren Pieter Brusselman, Trage Wegen vzw Trage Wegen vzw Sinds 2002 40-tal organisaties: Pasar Natuurpunt Bond Beter Leefmilieu Scouts en Gidsen Vlaanderen Belangenvereniging:

Nadere informatie

Tussentijds rapport trage wegen Oudegem: inventaris en publieke rondvraag (Gemeenteraad, oktober 2009)

Tussentijds rapport trage wegen Oudegem: inventaris en publieke rondvraag (Gemeenteraad, oktober 2009) Tussentijds rapport trage wegen Oudegem: inventaris en publieke rondvraag (Gemeenteraad, oktober 2009) 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen openbare besturen en lokale

Nadere informatie

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject.

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Dilbeek/Itterbeek voetwegen 45 40 39 ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Ten noorden van de Roomstraat in Itterbeek bevinden zich 3 voetwegen: ITT 39, 40 en 45. De toestand is er de voorbije

Nadere informatie

Tussentijds rapport trage wegen Berlare: inventaris en publieke rondvraag (oktober 2009)

Tussentijds rapport trage wegen Berlare: inventaris en publieke rondvraag (oktober 2009) Tussentijds rapport trage wegen Berlare: inventaris en publieke rondvraag (oktober 2009) 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen openbare besturen en lokale verenigingen

Nadere informatie

Tussentijds rapport trage wegen Waasmunster (ten zuiden van de E17): inventaris en publieke rondvraag (december 2009)

Tussentijds rapport trage wegen Waasmunster (ten zuiden van de E17): inventaris en publieke rondvraag (december 2009) Tussentijds rapport trage wegen Waasmunster (ten zuiden van de E17): inventaris en publieke rondvraag (december 2009) 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen openbare

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken De verslaggeving en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Lochristi en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun

Nadere informatie

Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008

Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008 Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008 Adviezen i.v.m. het herstel en de ontwikkeling van het netwerk trage wegen! let op: dit zijn enkel de wensen en meningen van de aanwezigen

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Startnota

Project Trage wegen Ingelmunster. Startnota Project Trage wegen Ingelmunster Startnota Juni 2007 1 PROJECT TRAGE WEGEN 3 1.1 Reden tot opmaak 3 1.2 Projectteam 3 1.3 Naar een actuele inventaris 3 1.3.1 Opmaken van een basiskaart 3 1.3.2 Opzoeken

Nadere informatie

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen

De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen Fietsersbond vzw Afdeling Kontich De Missing Link op de Groene Ring ten zuiden van Antwerpen De zuidrand van Antwerpen is een dicht bevolkt gebied. Gelukkig zijn er toch nog enkele groene gebieden. Tussen

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST 1 TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. e-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 24 april 2017: Milieudienst,

Nadere informatie

Verkeersborden. Eindtermen. Doelgroep. Lesdoel. Lager onderwijs: Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS

Verkeersborden. Eindtermen. Doelgroep. Lesdoel. Lager onderwijs: Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Doelgroep Eerste graad van de lagere school. Lesdoel De leerlingen kennen de juiste betekenis van de voornaamste verkeersborden voor voetgangers

Nadere informatie

Provincie ondersteunt gemeenten voor het realiseren van een beleid Trage wegen

Provincie ondersteunt gemeenten voor het realiseren van een beleid Trage wegen Provincie ondersteunt gemeenten voor het realiseren van een beleid Trage wegen Maandag 26 januari 2015 Infomoment Trage wegen Provinciehuis Boeverbos Tom Vermeersch Dienst Gebiedsgerichte werking 1 Achtergrond

Nadere informatie

CONCEPTNOTA DECREET GEMEENTEWEGEN. Commissie Mobiliteit en Openbare Werken 01/12/2016. Lies Jans Dirk De Kort Gwendolyn Rutten

CONCEPTNOTA DECREET GEMEENTEWEGEN. Commissie Mobiliteit en Openbare Werken 01/12/2016. Lies Jans Dirk De Kort Gwendolyn Rutten CONCEPTNOTA DECREET GEMEENTEWEGEN Commissie Mobiliteit en Openbare Werken 01/12/2016 Lies Jans Dirk De Kort Gwendolyn Rutten CONTEXT Vlaams Regeerakkoord 2014 2019 We moderniseren de bestaande Buurtwegenwet

Nadere informatie

Trage Wegen Doen Bewegen. Erfgoed Hoogstraten vzw

Trage Wegen Doen Bewegen. Erfgoed Hoogstraten vzw Trage Wegen Doen Bewegen Erfgoed Hoogstraten vzw Trage Wegen Doen Bewegen Dirk Kinaupenne Plaats maken voor veilig wandelen en fietsen. Kansen geven aan de natuur. Zich ontspannen in eigen streek. Een

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer. Wijchen Betreft Informatie Verzonden : : : :

Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer. Wijchen Betreft Informatie Verzonden : : : : Aan de bewoner(s) rond het Wijchens Meer Postbus 9000 6600 HA Wijchen Bezoekadres Kasteellaan 22-24 6602 DE Wijchen t 024 751 71 11 gemeente@wijchen.nl Wijchen Betreft Informatie Verzonden 23 januari 2014

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN UITBERGEN

TRAGE WEGEN IN UITBERGEN TRAGE WEGEN IN UITBERGEN ADVIESNOTA DECEMBER 2011 1 Inhoud 1. Legende... 4 2. Detailoverzicht... 5 3. Unaniem, belangrijk... 9 4. Suggesties voor nieuwe verbindingen... 9 Deze adviesnota en de bijhorende

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE

SCHOOLSTRAAT. VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat Beveren VANAF MA CAUWENSTRAAT VRASENE SCHOOLSTRAAT VU Gemeente Beveren Marc Van de Vijver burgemeester Stationsstraat 2 9120 Beveren VANAF MA 24 09 2018 CAUWENSTRAAT VRASENE AAN DE OUDERS VAN DE LEERLINGEN VAN GBS DE OOGAPPEL EN VB DE ZONNEPIT

Nadere informatie

Bijlage 2: De terreininventarisatie: handleiding

Bijlage 2: De terreininventarisatie: handleiding Wegwijs in de inventarisatie Wil je gemeente een tragewegenplan opmaken? Dan is het belangrijk om eerst een zicht te hebben om de trage wegen van je gemeente. Dat doe je door je trage wegen te inventariseren,

Nadere informatie

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen.

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen. NatuurlijkGeuldal Stichting Natuurlijk Geuldal, voor behoud en verbetering van natuur, landschap en leefomgeving in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg Keutenberg 5, 6305 PP Schin op Geul, tel: 0434592007,

Nadere informatie

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed!

November Concept van (ontwerp-) Provinciaal Inpassingsplan gereed! November 2017 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Actieplan Verkeersveiligheid Riemst

Actieplan Verkeersveiligheid Riemst Actieplan Verkeersveiligheid Riemst Door middel van dit actieplan verkeersveiligheid zet de gemeente Riemst sterk in op de verbetering van de verkeersveiligheid in haar gemeente. Hierdoor wordt er een

Nadere informatie

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn! ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn)

Nadere informatie

TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE

TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE TRAGE WEGEN BELEIDSVISIE SEPTEMBER 2016 VOORWOORD De trage wegen in en rond het centrum, maar zeker ook deze op het platteland krijgen vanaf heden de volle aandacht van de gemeente. Er is vanuit de bevolking

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie Project Trage wegen Ingelmunster Visie Juni 2008 1.1 Beleidsvisie trage wegen 1.1.1 Algemeen De visie voor het beleidsplan bestaat erin, rekening houdend met de landbouw-economische aspecten, de oorspronkelijke

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen deelgebied Zele ten westen van de N47 Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag

Herstelplan trage wegen deelgebied Zele ten westen van de N47 Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag Herstelplan trage wegen deelgebied Zele ten westen van de N47 Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen

Nadere informatie

Uitwerking huidig circulatieplan is ruim onvoldoende, de definitieve aanleg kan en moet beter voor fietsers.

Uitwerking huidig circulatieplan is ruim onvoldoende, de definitieve aanleg kan en moet beter voor fietsers. Dossier n.a.v. afloop testfase circulatieplan Vijfhoek Uitwerking huidig circulatieplan is ruim onvoldoende, de definitieve aanleg kan en moet beter voor fietsers. Vandaag, 29 februari 2016, is het exact

Nadere informatie

Trage wegen in Zottegem Meer dan een plan

Trage wegen in Zottegem Meer dan een plan Trage wegen in Zottegem Meer dan een plan Opgestart in 2014 Goedkeuring laatste fase door de Gemeenteraad in juni 2018 Grondgebied verdeeld in 4 stukken 4 fasen Tragewegenplan Zottegem Samenwerking met

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Nokere. Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond

Focus op trage wegen in Nokere. Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Focus op trage wegen in Nokere Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Dit verslag is een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Kruishoutem, de Vlaamse Landmaatschappij

Nadere informatie

De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt

De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt De politieke mening Zoersel over het Memorandum van Natuurpunt 2018 Inhoud Inleiding 3 Resultaten 4 Natuurgebieden inrichten en beheren 4 Meer natuur in openbare ruimten, tuinen en bedrijventerreinen 4

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst

Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst Een terugblik ter inspiratie voor de toekomst Geïnteresseerde inwoners van Nieuwpoort en Langerak konden donderdag 18 juni 2015 in Het Arsenaal meepraten en -denken over de nieuwe wijk Langerak- Zuid.

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 1 Deelgemeenten: Smeerebbe-Vloerzegem+Ophasselt, Nederboelare+Schendelbeke, Onkerzele, Zandbergen, Nieuwenhove+Waarbeke, Grimminge+Idegem infoavond 19 april 2017 Trage

Nadere informatie

Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein

Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein MACOBO: VOORSTELLING GEREALISEERD PROJECT Collector Mal-Sluizen Herinrichting Neremsplein - 1 Opmaak Landschapsplan - 2 Herwaarderingsplan - 3 Omgevingsaanleg zwembad MACOBO: VOORSTELLING GEREALISEERD

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

TJUCHEM. Dorp met een visie

TJUCHEM. Dorp met een visie TJUCHEM Dorp met een visie 2017-2027 Inhoud. Inleiding. Blz. 1 Plan van aanpak dorpsvisie 2017 2027. Blz. 2 Zwakke en sterke punten van Tjuchem. Blz.3 Kansen en bedreigingen voor Tjuchem. Blz.4 Visie verkeer.

Nadere informatie

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke strategische projectstudie Gent Dampoort 1999 2004-2008 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke

Nadere informatie

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8

Brief LES. tegelijk GR EN. Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 Brief LES Handleiding voor de leerkracht Groep 7 en 8 ALLE FIETSERS TEGELIJK GROEN INLEIDING/AANLEIDING Vanuit de basisscholen kwam het signaal dat leerlingen verwarring ervaren op alle fietsers groen

Nadere informatie

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN WORTEGEM-PETEGEM DEELGEMEENTE : WORTEGEM

TRAGE WEGEN IN WORTEGEM-PETEGEM DEELGEMEENTE : WORTEGEM TRAGE WEGEN IN WORTEGEM-PETEGEM DEELGEMEENTE : WORTEGEM ADVIESNOTA NOVEMBER 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Projectverloop... 4 3. Gebruikte codes en legende van de wenselijkheidskaart en de tabel...

Nadere informatie

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING HEIDENATUURPARK RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 2015 RMI. Alle rechten voorbehouden. Aan de informatie in deze rapportage kunnen geen rechten

Nadere informatie

Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave

Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave Woonmilieus/Versnelde woningbouw opgave Bouw op de locatie van de camping en bouw niet op het landgoed (9x). Een mooie, landschappelijke, geïntegreerde, eigentijdse, gezonde woonomgeving. Denk hierbij

Nadere informatie

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN

1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN 1. KORTENBERG ALS VERZAMELING VAN STERKE KERNEN Kortenberg bestaat uit verschillende kernen, de 5 deelgemeentes; Meerbeek, Everberg, Kwerps, Erps en Kortenberg. De deelkernen worden omkaderd door de nog

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Sinaai Adviesnota

Focus op trage wegen in Sinaai Adviesnota Focus op trage wegen in Sinaai Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de stad Sint- Niklaas en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE

ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE ONTDEK DE LEIESTREEK MET EEN GREETER! WELKOM IN WIELSBEKE WAT ZIJN GREETERS? Leiestreek Greeters zijn enthousiaste inwoners van de regio die op vrijwillige basis kleine groepjes toeristen (maximum 6) op

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Zaterdag 9 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Zaterdag 9 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening koppelingsgebieden Desteldonk Gentse Kanaalzone Geachte gouverneur (Denys), Geachte schepenen

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

Jeugdwerking SK Herdersem. Cmp : Koekeroel, adres : Koekeroel, 9310 Herdersem 0471/ Kamiel Lambrechtcup

Jeugdwerking SK Herdersem. Cmp : Koekeroel, adres : Koekeroel, 9310 Herdersem 0471/ Kamiel Lambrechtcup Jeugdwerking SK Herdersem Cmp : Koekeroel, adres : Koekeroel, 9310 Herdersem 0471/838235 Kamiel Lambrechtcup Maandag 15 augustus 2016 (U6-U7-U8-U9-U10-U11-U12) U8 (20 ) Reeks A KVC JONG LEDE 3957 Reeks

Nadere informatie

LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE

LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE Wandelen over oude kerkpaadjes, veldwegels en andere trage wegen BROCHURE SAMENGESTELD N.A.V. DE WANDELING IN MEERLE TIJDENS DE DAG VAN DE TRAGE WEG OP ZONDAG 19 OKTOBER 2014

Nadere informatie

Omgevingsvisie buitengebied

Omgevingsvisie buitengebied Omgevingsvisie buitengebied Omgevingsvisie buitengebied Stand van zaken en vervolg Gerard Overkamp 30-04-2018 Gerard Overkamp goverkamp@winterswijk.nl 31 augustus 2018 De samenstellen van de Omgevingsvisie

Nadere informatie

VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM

VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM Het verslag is opgesteld met de input van de MAP-IT sessie en de evaluatiebundels VERSLAGGEVERS: Maxime Vancoillie Peter Govaert en Geertrui Van

Nadere informatie

Inspraakvergadering. Afgevaardigde 5 maart maart april Milieuraad X X X Gecoro X X Cultuurrraad X X X

Inspraakvergadering. Afgevaardigde 5 maart maart april Milieuraad X X X Gecoro X X Cultuurrraad X X X Technische dienst Ons kenmerk: TD/NB/CV/1.811.122 (2009-494) Betreft: Gemeentelijk Mobiliteitsplan project Trage Wegen Inspraakvergadering 1. Samenstelling en aanwezigheid Afgevaardigde 5 maart 2009 18

Nadere informatie

Preborden BASISONDERWIJS. Doelgroep. Ontwikkelingsdoelen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie

Preborden BASISONDERWIJS. Doelgroep. Ontwikkelingsdoelen. Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie Lesfiche verkeers- en mobiliteitseducatie BASISONDERWIJS Preborden Doelgroep Ontwikkelingsdoelen Derde kleuterklas Kleuteronderwijs: Mens en maatschappij De kleuters - 1.9 kennen en begrijpen omgangsvormen,

Nadere informatie

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID - Om de volledige oost-west verbinding te realiseren, dient het ontbrekende stukje weg achter de serre van de heer Rommens in orde gebracht te worden. Het gaat

Nadere informatie

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links!

Op het einde van de fotozoektocht moet je een klein stukje langs een vrij drukke straat stappen. Wees dus voorzichtig en hou uiterst links! Startplaats We starten de fotozoektocht op de parking van de Hospicebossen te Nazareth. Deze parking bevindt zich aan de ingang vlakbij de brug over de autosnelweg. Wegbeschrijving: Vanaf de startplaats

Nadere informatie

Buurtwegen. Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen

Buurtwegen. Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen Buurtwegen Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen Inhoud Buurtwegen, redder des vaderland? Hazenpad of ganzenpad? Meer buurt meer wegen? Moeite noch geld gespaard?

Nadere informatie

Lesbeschrijving. Projectintroductie les 1

Lesbeschrijving. Projectintroductie les 1 Lesbeschrijving Projectintroductie les 1 Doel: De leerlingen ontdekken wat zij al weten over de Schelde. Ook ontdekken ze dat er soms andere belangen liggen vanuit deze thema s Lesduur: 50 minuten Vak(ken):

Nadere informatie

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart

Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen. Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Fietssnelwegenplan Oost-Vlaanderen Conclusies consultatieronde en fietssnelwegenkaart Historiek Reeds geruime tijd ondersteunt de Provincie de realisatie van fietsinfrastructuur Ondersteunen van gemeentes

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

1 Natuurinrichtingsproject Berlare Broek Donkmeer

1 Natuurinrichtingsproject Berlare Broek Donkmeer 1 Natuurinrichtingsproject Berlare Broek Donkmeer Het waterrijk landschap en de groene omgeving van het Donkmeer bekoort de mens al lang. Turfontginning, de aanleg van visvijvers, weilanden, akkers en

Nadere informatie