TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST"

Transcriptie

1 1 TRAGE WEGEN IN SCHELLEBELLE VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. . Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 24 april 2017: Milieudienst, t.a.v. Brecht Looman, Oud Dorp 2, 9260 Wichelen Het project trage wegenplan Schellebelle is een initiatief van de gemeente Wichelen, i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme en de provincie Oost-Vlaanderen.

2 2 Een herstelplan voor het traag patrimonium in Schellebelle In maakte de gemeente Wichelen een herstelplan op voor de trage wegen in het deelgebied Wichelen. Dit jaar is het de beurt aan Schellebelle. Een bospad, een veldweg, een doorsteekje in een woonwijk, Trage wegen vind je overal. Fietsers, wandelaars, ruiters en landbouwers weten ze zeker te vinden. Ook verenigingen maken er regelmatig gebruik van. Denk maar aan een wandeling, een loopparcours of een mountainbiketocht. Maar waar liggen al deze wegjes? En zijn ze nog goed toegankelijk? De voorbije weken gingen vrijwilligers op pad om alle bestaande en verdwenen trage wegen te inventariseren. Het resultaat is een overzichtelijke kaart met alle trage wegen die er juridisch gezien zijn, aangevuld met enkele toegankelijke trage wegen die momenteel nog geen juridisch statuut hebben. En nu? In een tweede stap willen we aan een zo breed mogelijke groep gebruikers opmerkingen en suggesties vragen over de bestaande en potentiële trage wegen. De synthese van deze bevraging moet de basis vormen voor een herwaarderingsplan dat de gemeente kan gebruiken voor onder meer heraanleg en onderhoud van haar trage wegen. Hoe vul ik deze vragenlijst in? Op de evaluatiekaart is elke trage weg genummerd. Elk wegnummer op de kaart komt overeen met een wegnummer in de vragenbundel. Per weg vind je een korte beschrijving en kan je een viertal vragen beantwoorden. De antwoorden noteer je in de tabel achteraan deze vragenbundel. De nummering is gebeurd op basis van de Atlas der Buurtwegen (document uit 1840, dat vandaag nog altijd juridisch afdwingbaar is). In die atlas staan sentiers (S) (in het Nederlands voetwegen ) en chemins (C) (in het Nederlands buurtwegen ). Beide wegen kennen dezelfde juridische bescherming, maar een sentier is meestal smaller dan een chemin. De trage wegen die niet in de atlas voorkomen, maar wel een openbaar gebruik kennen of mogelijks gekend hebben, noemen we feitelijke trage wegen (F). De prefixen S, C en F staat bij elk wegnummer (zowel op de kaart als in de vragenbundel) De trage wegen zijn verdeeld in twee categorieën: bestaande, goed toegankelijke trage wegen: groen op de kaart wegen die verdwenen zijn of er verwaarloosd bij liggen: rood op de kaart

3 3 Het is belangrijk dat je de vragen beantwoordt vanuit jouw standpunt of dat standpunt van jouw vereniging. Zo zal bijvoorbeeld een school vooral aandacht hebben voor de verkeersveiligheid op weg naar school, terwijl de wandelclub droomt van mooie wandellussen. Naast de functionele kijk van een landbouwer is ook de historische of ecologische invalshoek van een heemkundige kring of een natuurvereniging belangrijk. Al deze meningen zorgen ervoor dat alle functies van trage wegen aan bod komen. De vragen Hieronder overlopen we kort de vragen en geven enkele praktische opmerkingen. Per trage weg noteer je de antwoorden op de vragen in de tabel achteraan dit document. 1. Weet je hoe deze trage weg genoemd wordt of werd in de volksmond? Vroeger had elke trage weg een naam. Soms was dit een officiële naam (uit de Atlas der buurtwegen), soms kregen wegen een volksnaam. Laat het ons weten! 2. Is deze trage weg belangrijk voor mij of voor mijn organisatie? Belangrijk wil zeggen: een weg die je gebruikt of zou gebruiken indien hij opengesteld wordt. Of een weg die je leefomgeving aangenamer maakt. Bijvoorbeeld: Prima ontsluiting voor de achterliggende velden De weg is een veilig alternatief voor de drukke baan naar school Ik wil graag van de unieke natuur langs de weg blijven genieten Dit wegje is al zo oud dat je het moet koesteren voor de toekomst Een avontuurlijk wegje voor mountainbikers Het stukje weg vormt de ontbrekende schakel voor een mooie verbinding met andere trage wegen. 3. Wat kan er aan deze trage weg beter of anders? Geef alle mogelijke suggesties. Bijvoorbeeld: Helemaal niets. De weg ligt er prima bij en moet zo blijven. Beter onderhouden! Kan de prikkeldraad langs de weg niet vervangen worden door een mooie haag? De verdwenen weg hoeft niet dwars door de akker te lopen. Kan hij niet verlegd worden naar de rand van het perceel? Een naambordje zou het openbaar karakter beter aangeven.

4 4 Door de putten in de weg kan ik hier moeilijk met mijn fiets doorheen. Kan hier iets aan gedaan worden? Kan deze weg autovrij gemaakt worden d.m.v. paaltjes en/of een verkeersbord? Door de weg verder door te trekken kan je de woonwijk verbinden met het speelplein/park. Voor een rood (verwaarloosd of verdwenen) stukje weg stellen we ook deze vraag: 4. Hoe belangrijk vind je het om het ontoegankelijke deel van deze trage weg te openen? Prioritair Belangrijk Niet-prioritair. Waarom? Bijvoorbeeld: Prioritair. Goed alternatief voor de drukke weg Belangrijk. De weg loopt door een heel mooi landschap. Niet-prioritair. Het gebied is niet aantrekkelijk voor wandelaars of fietsers. Prioritair. Via deze weg kan je van de woonwijk naar het centrum langs trage wegen. Niet-prioritair. Er is twintig meter verder een andere trage weg die op hetzelfde punt uitkomt. Moet ik elke trage weg evalueren? Dat mag natuurlijk, maar het hoeft niet. Je mag een selectie maken van de trage wegen die je graag wil bekijken. Een oudercomité of jeugdbeweging kan bijvoorbeeld enkel die wegen evalueren die in de buurt van de school liggen of die belangrijk zijn om te spelen. Je kan de trage wegen ook verdelen onder collega s of vrienden. Of maak er een verenigingsactiviteit van. Hoe meer reacties we krijgen per weg, hoe representatiever het beeld over de noden en wensen. Het vervolg Het gemeentebestuur van Wichelen en het Regionaal Landschap Schelde-Durme zullen al uw opmerkingen en suggesties grondig bekijken en een samenvatting maken. Het resultaat van deze bevraging wordt opnieuw voorgelegd aan de gebruikers van trage wegen op een publieke evaluatieavond die zal doorgaan op dinsdag 30 mei Tijdens deze evaluatieavond bespreken we dan weg per weg alle opmerkingen die de verschillende gebruikers noteerden en zoeken naar de prioriteiten per weg. Het verslag van deze vergadering vormt de basis van een adviesnota voor het gemeentebestuur, die haar tragewegenbeleid hierop kan afstemmen. Op die manier komt een netwerk van trage wegen tot stand dat rekening houdt met uw visie.

5 5 Nog suggesties? Ken je nog andere trage wegen binnen Schellebelle die openbaar gebruikt worden of werden? Zet ze gerust op de kaart en geef hieronder een korte beschrijving. Vind je dat er bepaalde nieuwe verbindingen moeten gemaakt worden (om bijv. een mooi aaneensluitend trage wegennetwerk te verkrijgen)? Teken ze op de kaart en geef hieronder je motivatie. Ideeën om de trage wegen in de stad meer bekendheid te geven? Geef hier je suggesties!.... Hartelijk dank voor je medewerking! Met vragen en opmerkingen kan u terecht bij:

6 6 Brecht Looman, milieudienst, 052/ , Katrijn Loosveldt, projectverantwoordelijke trage wegen bij Regionaal Landschap Schelde- Durme - 052/ katrijn@rlsd.be Deze vragenlijst (incl. invultabellen) en de evaluatiekaart zijn ook terug te vinden op de website van het Regionaal Landschap Schelde-Durme: (via het nieuwsitem op de homepagina). Belangrijke data 24 april 2017: uiterste datum om deze vragenlijst terug te bezorgen aan Brecht Looman, Milieudienst, Oud Dorp 2 te 9260 Wichelen - milieudienst@wichelen.be 30 mei 2017 (start om 19u): evaluatieavond in het Sociaal Huis, 2de verdieping, Oud Dorp 2 te 9260 Wichelen BESCHRIJVING TRAGE WEGEN HERTBRUG c23 - c25: tweesporenpad tussen de Spoorwegstraat en Ertbrugstraat. Toegankelijk. Naam: (aan begin- en eindpunt staat een houten, blauw geschilderd paaltje met nr. 13). s72: smal graspad tussen de Ertbrugstraat en trage weg c25. Toegankelijk. Op sommige plaatsen zeer smal en modderig. f21b + f22: tweesporenpaden tussen trage wegen c23 en s70a. Toegankelijk. c24: verbinding tussen de Spoorwegstraat en Ertbrugstraat. Er is geen spoor meer van de weg te zien; volledig ingenomen door tuinbouw. f20: verbinding tussen de Spoorwegstraat en Ertbrugstraat; alternatief voor verdwenen trage weg c20. Toegankelijk. Halfverhard (grind). c21: verbinding tussen de Veldwegel en de Dendermondsesteenweg. De weg (tweesporenpad) is toegankelijk vanaf de Veldwegel. Vanaf de Dendermondsesteenweg ziet de weg eruit als een private oprit + het eerste deel loopt aan de rand van een tuin (geen omheining tussen trage weg en tuin). f25 c28: verbinding tussen de Stationsstraat en Ertbrugstraat, via trage weg s70a. Aan de Stationsstraat staat het verkeerbord doodlopende straat. In de feite is dit een onverharde doorlopende straat tot aan trage weg c70a. Het eerste deel (vanaf Stationsstraat) is vrij breed (tweesporepad), op het einde versmalt de weg tot een 1m-pad.

7 7 s70a: verbinding tussen de Stationsstraat en Ertbrugstraat. Het wegdeel tussen de Ertbrugstraat en de beek is toegankelijk voor landbouwverkeer (breed tweesporenpad); het wegdeel tussen de beek en de Stationsstraat is een smal, aarden pad van ca. 1m breedte. Aan de kant van de Stationsstraat staat C3-verkeersbord verboden toegang met onderschrift uitgezonderd landbouwvoertuigen en fietsers. BELLEKOUTER c29a: verbinding tussen Lindenlaan en Kloosterland. De weg ziet er aan begin- en eindpunt uit als een private oprit; doorgang is versperd door garage. c29b: deel 1 van c29b is een toegangsweg naar het voetbalplein vanuit de Trompstraat. Toegankelijk. Halfverhard (grind / gras). Deel 2 ligt langs de rand van het voetbalveld; er is geen duidelijk tracé zichtbaar op terrein. c30a: brede doorsteek tussen Bellekouterlaan en Reukens. Toegankelijk. Halfverhard (grind / gras) c30b: verbinding tussen Bellekouterlaan en Burgemeester D Hollanderlaan. Het begin ziet eruit als een private oprit, verderop is de weg verdwenen in bebouwing/tuinen. c30c (deel 1): verlengde van de Bellekouterlaan. Er is geen spoor meer van de weg te vinden; de weg is ingenomen door tuin. c30c (deel 2): verbinding tussen de Hoekstraat en de Trompestraat. Er is geen spoor meer van de weg te vinden; de weg is ingenomen door bebouwing/tuinen. c35 f29: verbinding tussen de Pijpoelstraat en Reukens. Toegankelijk; ligt aan de rand van enkele graspercelen. Onverhard (gras) f23: verbinding tussen de Hoogstraat en de kerk; via het dorpsplein en het kerkhof. Toegankelijk. Smal tegelpad f24: brede trage weg langs de Schelde; onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk. Aan begin staat een C3-verkeersbord verboden toegang met onderschrift uitgezonderd dienstvoertuigen en fietsers. Naast het verkeersbord staan 2 wegneembare hinderpaaltjes. Halverhard (grind / ternair zand?) f26: brede doorsteek vanaf Hogelandweg naar trage weg f24. Aan begin staat een C3-verkeersbord verboden toegang met onderschrift uitgezonderd dienstvoertuigen en fietsers. Naast het verkeersbord staan 2 wegneembare hinderpaaltjes. Halverhard (grind / ternair zand?) f27: verbinding tussen Reukens en buurtweg s68c. Toegankelijk. Halfverhard. s68c (deel 1): tegelpad tussen trage weg f27 en Burgemeester D Hollansderlaan, via de Bellekouterlaan. Toegankelijk.

8 8 s68c (deel 2): verbinding tussen Burgemeester D Hollansderlaan en Kloosterland. Er is geen spoor meer van de weg te vinden; de weg is ingenomen door bebouwing. s68c (deel 3): verbinding tussen Kloosterland en Hekkergemstraat. Toegankelijk. Halfverhard (grind / dolomiet) s64a: smal tegelpad tussen de Hogelandweg en de Dendermondsesteenweg. Toegankelijk s64b: verbinding tussen de Hoekstraat en de Dendermondsesteenweg. Toegankelijk. Verhard (asfalt). s10: brede, geasfalteerde toegangweg naar de Schelde tveer. Aan begin staat een C3-verkeersbord verboden toegang met onderschrift uitgezonderd fietsers en dienstvoertuigen. s65a: verbinding tussen trage wegen c29 en s65b. De weg ligt langs de rand van het voetbalveld; er is geen duidelijk tracé zichtbaar op terrein. s65b: verbinding tussen de Hoekstraat en trage weg s65c. Het is een brede, geasfalteerde toegangsweg naar het voetbalterrein. Aan de kant van de Hoekstraat staat een C3-verkeersbord verboden toegang met onderschrift uitgezonderd aangelanden. s65c: verbinding tussen trage wegen c35 en s65b. Ter hoogte van het voetbalveld is de doorgang onderbroken door twee metalen hekken. s66: tegelpad tussen de Hekkergemstraat en de Hoogstraat. Aan de kant van de Hoogstraat staat een C3-verkeersbord verboden toegang. s67: tegelpad tussen de Hekkergemstraat en de Hoogstraat. Aan begin- en eindpunt staat een C3- verkeersbord verboden toegang. s69a: de weg loopt vanaf f27 in westelijke richting achter de huizen en komt uit ter hoogte van het rondpunt in de Bellekouterlaan. De weg ziet er aan begin- en eindpunt uit als een private oprit; doorgang is versperd door garages. S69b: brede doorsteek vanaf de Bellekouterlaan naar de Lindenlaan. Doorgang voor auto s wordt verhinderd door twee brede bloembakken. Aan begin- en eindpunt staat een C3-verkeersbord verboden toegang. s69c: tegelpad tussen de Lindenlaan en Hekkergemstraat. Toegankelijk. s70b: tegelpad tussen de Stationsstraat en Hekkergemstraat. Aan begin- en eindpunt staat een C3- verkeersbord verboden toegang + een fietssluis. Naam: Zwanewegel s70c (deel 1): tegelpad tussen Hekkergemstraat en Dorp. Aan begin- en eindpunt staat een C3- verkeersbord verboden toegang. Naam: Zwanewegel s70c (deel 2): tegelpad over het dorpsplein.

9 9 BRUGSKEN c38c: verbinding tussen de Dendermondsesteenweg en Ten Brugsken. Er is geen spoor meer van deze weg te zien. De brug over de Molenbeek lag vroeger op deze weg, maar met de brug werd afgebroken / verbinding werd verlegd met de aanleg van de Dendermondsesteenweg. f15 - c31a -c38b: maakt een lus aan de Dendermondsesteenweg. Tweesporenpad (m.u.z. wegdeel f15: asfaltweg). Toegankelijk; onderdeel van MTB-route de 8 van Wichelen. De verbinding naar trage weg c38a is verdwenen wegens afgeschafte spoorwegovergang. c31b: verbinding tussen de Dendermondsesteenweg en de parallelweg langs de schelde. Niet traceerbaar op terrein; opgenomen in het tuinbouwbedrijf Van Herrewege. c02: verbinding tussen de Bruinbekestraat en de Dendermondsesteenweg. Straat met éénrichtingsverkeer. c32a: verbinding (tweesporenpad) tussen de Bruinbekestraat en de Dendermondsesteenweg. Toegankelijk. c32b: doodlopende weg (brede betonbaan), vertrekkend vanaf de Dendermondsesteenweg. Toegankelijk, loopt dood op een tuinbouwbedrijf. c31b en s62: verbinding tussen de Hogelandweg en Brugsken. Beide buurtwegen zijn ingenomen door tuinbouwbedrijven; aan de kant van de Hogelandweg staat een verbodsteken verboden toegang. Langs de kant van Schellebelle, Hogelandweg kan men doorwandelen tot en met de versperring door een witte loods van tuinbouwbedrijf Van Herrewege (+/- 100 meter), nog voor de Scheldebocht, maar de weg lijkt op een private toegangsweg. Vroeger kon men nog verder doorwandelen tot aan de oude Volvogarage. Langs de andere kant, Brugsken, kan men nauwelijks 50 meter wandelen of een loods van Kelbilflor met daarachter overgroeid struikgewas verspert er de weg. OMGEVING STATION SCHELLEBELLE c3: verbinding tussen de Bruinbekestraat en de Hoekstraat. Naam: Boschstraat (volgens POPP kaarten). Tweesporenpad. Toegankelijk; onderdeel van MTB-route c10: vroegere spoorwegovergang, aan eerste station op spoorlijn Gent-Dendermonde (toen er nog geen aftakking naar Brussel was). Er is geen enkele spoor meer van de weg te zien, er ligt een spoorwissel. c15: verbinding tussen trage weg c26 en de Pollepelstraat. Naam: Byt traatje (volgens POPP kaarten). Tweesporenpad. Toegankelijk. c26: verbinding tussen de Stationsstraat en de Pollepelstraat. Naam: Rycker Kauterweg (volgens POPP kaarten). Men kan de weg (tweesporenpad) betreden vanaf de Stationsstraat, maar voorbij de afslag naar c15 is de weg niet meer toegankelijk door slecht onderhoud (hoog opschietend gras) en

10 10 verderop door dubbele metalen poort. Wegdeel tussen Pollepelstraat en metalen poort verdwenen in weiland. c27a: vroegere verbinding tussen het Ertbrugkasteel en Schellebelle oost, het wegdeel TW c27a loopt momenteel dood op een weide. Naam: Veldtraatje (volgens POPP kaarten). Deels breed onverhard graspad, deels tweesporenpad. Toegankelijk, maar maakt geen verbinding meer met de Pannekensweg wegens ingenomen door weiland en doorsneden door spoorweg. c27b: ligt in het verlengde van TW c27a, loopt dood op spoorweg. Naam: Veldtraatje (volgens POPP kaarten)tracé nog zichtbaar in het landschap: weideafsluiting volgt oorspronkelijk tracé. Trage weg opgenomen in het weiland. c27c: ligt in het verlengde van TW c36, verbinding met de dienstweg naast de spoorweg (f01). Naam: Perre (volgens POPP kaarten). Tweesporenpad. Toegankelijk. c34a: doorsteek tussen Pijpoelstraat en Pater Bontinckstraat. Deel van buurtweg 34 die doorsneden werd bij de aanleg van de spoorweglijn. Naam: Pijpoelweg (volgens POPP kaarten). Toegankelijk. Deels verhard (stoeptegels, klinkers), deels halfverhard (dolomiet). c34b: zijweg van trage weg c36. Naam: Pijpoelweg (volgens POPP kaarten). Toegangsweg naar landbouwperceel. Tweesporenpad. c33: zijweg van de Oostakkerstraat. Tweesporenpad. Toegankelijk. c36: zijweg van de Hoekstraat, loopt parallel naast de spoorlijn Gent-Dendermonde. Naam: Pannekensweg (volgens POPP kaarten). f16 s73a: verbinding tussen de Stationsstraat en de Sterkbosstraat. Naam: Kasteelwegelken (volgens POPP kaarten). Tweesporenpad. Toegankelijk. f17: weg rond bufferbekken Roebeek (Integraal Waterbeleid Benedenscheldebekken). Begin- en eindpunt van de trage weg (t.h.v. straat Peyzershoek) is afgesloten met poort en draadafsluiting. De andere zijden van het bufferbekken zijn niet afgesloten en net naast de tweede poort is een wandelpad ontstaan. De trage weg wordt sporadisch gebruikt door wandelaars en joggers. f01: dienstweg NMBS (naast spoorlijn Gent-Brussel) om vanaf de spoorwegovergang aan de Bosstraat een dienstgebouw (in vork spoorsplitsing) te bereiken. Tweesporenpad. Toegankelijk. f02: trage weg (fietsverbinding) naast de spoorlijn Gent-Dendermonde dat Pijpoelstraat met de Hoekstraat verbindt. Verhard (tegelpad). Toegankelijk. f03: verbinding tussen Spoorwegstraat en verkaveling Heuvel (via parking sportschuur en grasveldje van de verkaveling). Alternatief voor verdwenen trage weg s68b. Deels verhard (beton), deels onverhard (gras). s68b: zijweg van de Spoorwegstraat. Dit betreft het noordelijk deel van buurtweg 68 die werd doorsneden bij de aanleg van de spoorweg. Naam: Reukers weg (volgens POPP kaarten). Men kan de weg betreden vanaf de Spoorwegstraat tot aan het graspleintje, maar verderop is het oorspronkelijk

11 11 tracé van TW s68b verdwenen in de verkaveling Heuvel (tuinen, bebouwing). Het graspleintje aan het einde van het toegankelijk deel geeft uitweg naar een straat van deze verkaveling. Het eerste - nog toegankelijk - wegdeel wordt bijna niet gebruikt omdat er een alternatieve, korte weg is van het graspleintje naar de Spoorwegstraat, met name via de parking van de sportschuur: zie beschrijving trage weg f03. s68a: zijweg van trage weg f16, loopt dood aan spoorweg. Dit betreft het zuidelijk deel van buurtweg 68 die werd doorsneden bij de aanleg van de spoorweg. Naam: Reukers weg (volgens POPP kaarten). Tweesporenpad. s63: verbinding tussen de Pannekensweg en Bosstraat. Naam: Wittebrood weg (volgens POPP kaarten). Er is geen spoor meer van de weg te vinden; weg is opgegaan in een akker. s74 (a + b): verbinding tussen de Stationsstraat en trage weg c15 / Pollepelstraat. Er is geen spoor van de weg te vinden; weg is opgegaan in tuinbouwvelden TUSSEN SPOORWEG GENT-D MONDE, BRUINBEKESTRAAT EN KRIJGELSRTAAT c36: verbinding tussen de Bruinbekestraat en de Roelandstraat. Toegankelijk. Breder dan 2 m. Deels halverhard (grind / steengruis), deels tweesporenpad. c38a: verbinding tussen de Roelandstraat en het pad langs de spoorweg (c38). De weg wordt voornamelijk gebruikt door landbouwverkeer. Toegankelijk. Tweesporenpad (bij regen: modder en plasvorming) c38: verbinding tussen trage wegen c38a en f13; loopt parallel naast de spoorweg. Toegankelijk. Breed graspad. f13 c40: verbinding tussen de trage weg c38a en de Watermolenstraat. Toegankelijk. Trage weg c40 betreft een goed onderhouden tweesporenpad; trage weg f13 is een graspad. s58: verbinding tussen trage wegen c40 en c38a. Men kan de weg (zeer smal graspad) betreden vanaf het tweesporenpad c40, maar ca. 50m verder verdwijnt de weg in een akker. Er is geen aansluiting met trage weg c38a. s57b: verbinding tussen de trage weg c38a en de Watermolenstraat. Vanaf trage weg c38a wordt enkele meters van TW s57b gebruikt als moestuin, verderop tot aan de Watermolenstraat - is de weg een breed, toegankelijk graspad. c57: tegelpad tussen de Watermolenstraat en de wijk Molenakker. Toegankelijk. c57a: verbinding tussen de Krijgelstraat ende Watermolenstraat. Niet toegankelijk: kant van de Watermolenstraat ziet de trage weg eruit als een private oprit + doorgang versperd door garage. Verderop is de weg ingenomen door een verkaveling. s59: verbinding tussen de Watermolenstraat en de Krijgelstraat. Toegankelijk. Wegdek in betonnen platen. Naam: (aan kant Krijgelstraat staat een houten, geel geschilderd paaltje met nr. 4)

12 12 c41: verbinding tussen de Krijgelstraat en de waterloop. Men kan de weg (brede, asfaltbaan) betreden, maar na ca. 150m staat een verbodsteken (verboden toegang /privé-eigendom). s52: verbindng tussen zijweg Krijgelstraat en de trage weg c41. Er is geen spoor van de weg te zien. c42a + f12 + c42b: verbinding tussen de Krijgelstraat en trage weg s55. Men kan de weg betreden vanaf de Krijgelstraat (c42a) en vanaf trage weg s55 (c42b), maar de doorgang naar trage weg f12 is aan beide kanten afgesloten door een hek + verbodsteken. s55: tegelpad tussen de Krijgelstraat en de Wanzelestraat. Toegankelijk. TUSSEN BRUINBEKESTRAAT, SUIKERSTRAAT EN SPOORWEG GENT-BXL c45: verbinding tussen de Moeststraat en de trage weg c46. Men kan de weg (tweesporenpad) betreden vanaf de Moeststraat en vanaf trage weg c46, maar het middenste gedeelte van de trage weg is niet toegankelijk wegens afgesloten door een draad. s60a: verbinding tussen trage weg c45 en de Moeststraat. Men kan de trage weg (1-m brede wegel in asfalt) betreden vanaf de Moeststraat; vanaf trage weg c45 (achterkant serre) wordt de doorgang verhinderd door een draad. c60: verbinding tussen trage weg c45 en de Suikerstraat. Het begin- en eindpunt zijn niet zichtbaar op terrein wegens ingenome door weiland / tuin en bebouwing. Het middenste gedeelte loopt langs de rand van een akker. s60b: verbinding tussen de Moeststraat en trage weg c43a. Men kan de weg (tweesporenpad) betreden vanaf de Moeststraat, maar eind verderop verdwijnt de weg in een akker. c44: verbinding tussen de Moeststraat en trage weg c46. Tweesporenpad. Toegankelijk. c46: verbinding (tweesporenpad) tussen de Suikerstraat en de Eetgoedstraat. Toegankelijk. s61: verbinding tussen trage weg f11 (toegangsweg ten noorden van de spoorweg) en trage weg c46. Men kan de weg betreden vanaf trage weg c46, maar eind verderop is de doorgang verhinderd door een afsluiting. s63: doodlopende trage weg, vertrekkend vanaf trage weg c46. Het begin van de weg is nog zichtbaar op terrein, weliswaar sterk omgewoeld door tractorbanden. c47: doodlopende trage weg (tweesporenpad), vertrekkend vanaf de Suikerstraat. Volledig toegankelijk. TUSSEN SPOORWEG GENT-BXL, BREMENHULSTSTRAAT, SCHOOLSTRAAT c48: verbinding tussen de Suikerstraat en trage weg s54a. Men kan de weg betreden vanaf de Suikerstraat, maar na ca. 100m verdwijnt de weg in weiland.

13 13 s54a: verbinding tussen de Verhoogstraat en de spoorweg. Er is geen spoor van de weg te zien op terrein; ingenomen door bebouwing, tuin en weiland. c49: doodlopende trage weg (tweesporenpad), vetrekkend vanaf de Verhoogstraat. Toegankelijk, eindigt in een weide. c50: zijweg van trage weg c49. Toegankelijk, m.u.z. het laatste deel dat dwars over de spoorweg loopt. f04: verbinding (tweesporenpad / breed graspad) tussen de Eetgoedstraat en trage weg s61 (Eetgoed), achter windekind. Toegankelijk. s61: verbinding tussen de Eetgoedstraat en trage weg f04, passeert de bio-boederij/seizoenschuur. Toegankelijk. Breedte: werd in 2015 versmald van een 3-m breed pad naar een 1-m pad. Trage weg s61 loopt verder zuidwaarts naar Serkamp (Schoolstraat) via trage weg f05. f18 - c8 c7: breed pad in halverharding (dolomiet?) tussen de Bremenhulsstraat en de Serskampse Dreef. Toegankelijk. Onderdeel van fietsknooppuntennetwerk Toerisme Oost-Vlaanderen + ruiterrroute + MTB-route + wandellus Groene Gordel c78: parallelweg naast trage weg c7. Er is geen spoor van de weg te zien op terrein. f19: verbinding tussen trage wegen f05 en f18. Toegankelijk voor wandelaars en MTB ers. Voetgangerssluis aan beginpunt (kant trage weg f18) en in het midden verhindert doorgang door landbouwverkeer. Verharding: aangestampte aarde / gras TUSSEN SUIKERSTRAAT EN WANZELESTRAAT f09: zijweg langs de spoorweg, bereikbaar vanaf de Suikerstraat. Tweesporenpad. Toegankelijk. f08: ligt in het verlengde van trage weg f09. Deel 1 (tot aan kruispunt met trage weg f07): tweesporenpad; deel 2 (vanaf kruispunt met trage weg f07): smal graspad. f07: verbinding tussen trage wegen f08 en f09. Toegankelijk. Breed graspad; wordt gebruikt door land- en tuinbouwers. c51a (deel 1): verbinding tussen trage wegen f09 en f06. Tweesporenpad. Toegankelijk c51a (deel 2): verbinding tussen trage wegen f09 en f08. Er is geen spoor van de weg te zien op terrein, verdwenen in tuinbouwakker c51c: verbinding tussen de Suikerstraat en trage weg c51a. Tweesporenpad. Toegankelijk, maar halverwege staat een verbodsteken privaat. De MTB-route de 8 van Wichelen loopt langsheen deze trage weg. c51b: verlengde van trage weg c51a. Er is geen spoor meer van de weg te zien, de weg is opgegaan in een maïsakker. De verbinding tussen trage wegen c51a en f08 wordt tegenwoordig gemaakt via trage weg f06 die een paar meter oostwaarts ligt t.o.v. van het tracé c51b.

14 14 s54c: verbinding tussen trage weg s51c en de Vijverstraat. Men kan de weg (smal graspad) betreden via de Vijverstraat, maar eind verderop is het officieel tracé (cfr. Atlas der Buurtwegen) verdwenen in een akker. Aangelanden wandelen daarom langs de rand van dit akker tot aan trage weg c51c. Dit alternatief tracé staat op de evaluatiekaart aangeduid als trage weg f33. s54b: verbinding tussen trage wegen c51c en f09. Men kan de weg betreden vanaf trage weg c51c en vanaf trage weg f09, maar middenste weggdeelte is niet toegankelijk wegens slecht onderhoud (dichtgegroeid). c52b: verbinding tussne de Suikerstraat en trage wegnc52a. Tweesporenpad. Toegankelijk. c52a (deel 1): verbinding tussen trage wegen c52b en c51c. Men kan de weg (smal graspad tussen twee prikkeldraden) betreden vanaf kruispunt met c52b, maar eindje verderop is de doorgang versperd wegens dichtgegroeid. c52a (deel 2): verlengde van trage weg c52a richting spoorweg, doodlopend. Dit deel is verdwenen in (maïs)akker.

15 15 TW-nr. (volks)naam? Weg belangrijk voor mij of mijn organisatie? Waarom wel/niet? Wat kan er anders/beter aan deze trage weg Bij ontoegankelijk wegdeel: Belangrijk Waarom wel/niet? te openen? Ja/neen

16 16 TW-nr. (volks)naam? Weg belangrijk voor mij of mijn organisatie? Waarom wel/niet? Wat kan er anders/beter aan deze trage weg Ontoegankelijk wegdeel Belangrijk Waarom wel/niet? te openen? Ja/neen

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 1 februari 2019 Aan

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 15 april 2019 Aan Mireille

Nadere informatie

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Deze bundel graag terugbezorgen tegen

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 20 augustus 2018: Dienst Patrimonium,

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Telefoon:

Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Zottegem (deelgemeenten: Strijpen en Velzeke) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage

Nadere informatie

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon:

(fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Geraardsbergen (fase 2: Zarlardinge, Goeferdinge + Geraardsbergen centrum, Overboelare, Moerbeke + Viane) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Voeren, deelgebied Remersdaal Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in

Nadere informatie

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon:

(Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Oudenaarde (Deelgemeenten: Eine + Heurne + Mullem en Mater + Nederename + Welden) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Binkom (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Linden (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Pellenberg (Lubbeek) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we?

Hoe vul ik deze evaluatiebundel in? Wat vragen we? Deze vragenlijst en bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Nazareth, de Vlaamse Landmaatschappij en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Ouwegem Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer /

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen Schellebelle

Herstelplan trage wegen Schellebelle Herstelplan trage wegen Schellebelle Regionaal Landschap Schelde-Durme, Katrijn Loosveldt Sociaal huis te Wichelen, 31 januari 2017 INHOUD RLSD: Wat? Hoe? Trage wegen: Wat? Waar? Waarom? Herstelplan Trage

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Sinaai Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer najaar

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lembeke Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Lembeke Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:. Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer/ najaar/ winter/ voorjaar Deze bundel graag

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres:

Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp. Evaluatiebundel. Jouw gegevens. Naam:... Adres: Focus op trage wegen in Bierbeek en Opvelp Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer / najaar

Nadere informatie

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1

Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Trage wegenplan Geraardsbergen Fase 1 Deelgemeenten: Smeerebbe-Vloerzegem+Ophasselt, Nederboelare+Schendelbeke, Onkerzele, Zandbergen, Nieuwenhove+Waarbeke, Grimminge+Idegem infovergadering - evaluatiebundels

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Nevele, Poesele & Vosselare Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:. Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Machelen-aan-de-Leie Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode:

Nadere informatie

Trage wegenplan: Geraardsbergen

Trage wegenplan: Geraardsbergen Trage wegenplan: Geraardsbergen Fase 2 Deelgemeenten: Zarlardinge, Goeferdinge, Geraardsbergen Centrum, Overboelare, Moerbeke, Viane infoavond - evaluatiebundels 2 april 2019 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN

Nadere informatie

Trage wegenplan: Oudenaarde

Trage wegenplan: Oudenaarde infoavond - evaluatiebundels 19 juni 2019 Trage wegenplan: Oudenaarde Eine, Heurne, Mullem en Mater, Nederename, Welden 17 REGIONALE LANDSCHAPPEN IN VLAANDEREN REGIONAAL LANDSCHAP VLAAMSE ARDENNEN ALGEMENE

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Eeklo Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Eeklo Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS e-mail: Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer/ najaar/ winter/ voorjaar Deze bundel graag terugbezorgen vóór 3 december 2012: Mobiliteitsdienst Eeklo, tav Nicole

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel Focus op trage wegen in Stekene Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage wegen in de periode: zomer /

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN ZELE-OOST. adviesnota 27 februari 2017

TRAGE WEGEN IN ZELE-OOST. adviesnota 27 februari 2017 TRAGE WEGEN IN ZELE-OOST nota 27 februari 207 Het project trage wegenplan Zele-oost is een initiatief van de gemeente Zele, i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme en de Provincie Oost-Vlaanderen. . Legende...

Nadere informatie

Bijlage - Inhoud attributentabel

Bijlage - Inhoud attributentabel Bijlage - Inhoud attributentabel Let op: Om te vermijden dat er verschillende aparte shapefiles opgemaakt / bewerkt / bijgehouden worden van de trage wegen, wordt álle informatie over de trage wegen (inventarisatiedata

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering

Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering Focus op trage wegen in Lochristi - Zeveneken De verslaggeving en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Lochristi en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Assenede Evaluatiebundel

Focus op trage wegen in Assenede Evaluatiebundel Evaluatiebundel JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres: Telefoon:.. e-mail:... Wij vertegenwoordigen volgende doelgroep: Gelieve deze bundel op te sturen of binnen te brengen vóór 7 januari 2012: Milieudienst Assende,

Nadere informatie

22/06/2011. Even voorstellen. Vorming Inventariseren. Trage Weg? Vanavond. Géén trage wegen. Soorten trage wegen

22/06/2011. Even voorstellen. Vorming Inventariseren. Trage Weg? Vanavond. Géén trage wegen. Soorten trage wegen Even voorstellen Vorming Inventariseren Pieter Brusselman, Trage Wegen vzw Trage Wegen vzw Sinds 2002 40-tal organisaties: Pasar Natuurpunt Bond Beter Leefmilieu Scouts en Gidsen Vlaanderen Belangenvereniging:

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied 2

Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied 2 Focus op trage wegen in Oosterzele, gebied Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Oosterzele en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun

Nadere informatie

Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008

Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008 Samenvatting rondvraag trage wegen Beringen infoavond 17 juni 2008 Adviezen i.v.m. het herstel en de ontwikkeling van het netwerk trage wegen! let op: dit zijn enkel de wensen en meningen van de aanwezigen

Nadere informatie

Beleidsplan Trage Wegen

Beleidsplan Trage Wegen Beleidsplan Trage Wegen Inhoudstafel 1 1. Inleiding 2 2. Adviesnota Rustige verbinding van Hoogstraat naar de wijk (1a) Veilige doosteek naar sportpark: de wijk en heel het achterliggend dorp kan langs

Nadere informatie

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject.

Dilbeek/Itterbeek voetwegen ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Dilbeek/Itterbeek voetwegen 45 40 39 ten noorden van de Roomstraat. Trage wegenproject. Ten noorden van de Roomstraat in Itterbeek bevinden zich 3 voetwegen: ITT 39, 40 en 45. De toestand is er de voorbije

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN WAASMUNSTER

TRAGE WEGEN IN WAASMUNSTER TRAGE WEGEN IN WAASMUNSTER DEELGEBIED WAASMUNSTER-NOORD ADVIESNOTA 9 JANUARI 015 1 Inhoud 1. Legende.... Detailoverzicht... 3 3. Unaniem, belangrijk... 1 4. Suggesties voor nieuwe verbindingen... 1 Voorliggende

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN HAMME DEELGEBIEDEN SINT-ANNA EN ZOGGE ADVIESNOTA 2 JUNI 2014

TRAGE WEGEN IN HAMME DEELGEBIEDEN SINT-ANNA EN ZOGGE ADVIESNOTA 2 JUNI 2014 TRAGE WEGEN IN HAMME DEELGEBIEDEN SINT-ANNA EN ZOGGE ADVIESNOTA JUNI 04 Inhoud. Legende.... Detailoverzicht... 3 3. Unaniem, belangrijk... 8 4. Suggesties voor nieuwe verbindingen... 8 Deze adviesnota

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Laarne Op 6 april 2009 deelde de projectwerkgroep (Milieudienst, Regionaal Landschap Schelde durme en Trage Wegen vzw) evaluatieformulieren

Nadere informatie

Trage wegenplan: Zottegem

Trage wegenplan: Zottegem Trage wegenplan: Zottegem Deelgemeenten Velzeke, Strijpen, Oombergen, Elene Infoavond vorming inventariseren 05 april 2017 Trage wegenplan: Zottegem Deelgemeenten Velzeke, Strijpen, Oombergen, Elene 1.

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos Vereniging voor het behoud, herstel en de multifunctionele ontwikkeling van trage wegen in Vlaanderen Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kapelle-op-den-Bos Op

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Belsele Adviesnota

Focus op trage wegen in Belsele Adviesnota Focus op trage wegen in Belsele Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de Stad Sint- Niklaas en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Adviesnota

Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Adviesnota Focus op trage wegen in Gijzenzele, Moortsele en Landskouter Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Oosterzele en Trage Wegen vzw. Ze krijgen

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN DENDERMONDE

TRAGE WEGEN IN DENDERMONDE TRAGE WEGEN IN DENDERMONDE DEELGEBIED BAASRODE ADVIESNOTA 27 MEI 205 Inhoud. Legende... 2 2. Detailoverzicht... 3 3. Unaniem, belangrijk... 4. Suggesties voor nieuwe verbindingen... Voorliggende adviesnota

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Moerzeke Op 5 november 2008 deelde de projectwerkgroep (Milieudienst, Regionaal Landschap Schelde durme en Trage Wegen vzw)

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN UITBERGEN

TRAGE WEGEN IN UITBERGEN TRAGE WEGEN IN UITBERGEN ADVIESNOTA DECEMBER 2011 1 Inhoud 1. Legende... 4 2. Detailoverzicht... 5 3. Unaniem, belangrijk... 9 4. Suggesties voor nieuwe verbindingen... 9 Deze adviesnota en de bijhorende

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN BUGGENHOUT. Adviesnota 1 september 2016

TRAGE WEGEN IN BUGGENHOUT. Adviesnota 1 september 2016 TRAGE WEGEN IN BUGGENHOUT Adviesnota september 206 Het project trage wegenplan Buggenhout is een initiatief van de gemeente Buggenhout, i.s.m. Regionaal Landschap Schelde-Durme en de provincie Oost-Vlaanderen.

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie

Project Trage wegen Ingelmunster. Visie Project Trage wegen Ingelmunster Visie Juni 2008 1.1 Beleidsvisie trage wegen 1.1.1 Algemeen De visie voor het beleidsplan bestaat erin, rekening houdend met de landbouw-economische aspecten, de oorspronkelijke

Nadere informatie

Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster

Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster Sigma : geen stigma meer voor Waasmunster 1 We onderscheiden 3 deelgebieden : - Sombeke/Wareslage : het gebied waar Sigma de grootste impact zal hebben - Het Weymeersbroek : het gebied tussen Durmedijk

Nadere informatie

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk

Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk Vereniging voor het behoud, herstel en de multifunctionele ontwikkeling van trage wegen in Vlaanderen Adviesnota i.v.m het herstel en de ontwikkeling van het trage wegennetwerk in Kortrijk Op 20 mei 2008

Nadere informatie

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID

Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID Actiepunten rond trage wegen: WOMMELGEM ZUID - Om de volledige oost-west verbinding te realiseren, dient het ontbrekende stukje weg achter de serre van de heer Rommens in orde gebracht te worden. Het gaat

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN PUURS (DEEL)GEMEENTE BREENDONK ADVIESNOTA OKTOBER 2013

TRAGE WEGEN IN PUURS (DEEL)GEMEENTE BREENDONK ADVIESNOTA OKTOBER 2013 TRAGE WEGEN IN PUURS (DEEL)GEMEENTE BREENDONK ADVIESNOTA OKTOBER 2013 1 Inhoud 1. Legende... 3 3. Detailoverzicht... 4 4. Unaniem, belangrijk... 13 5. Te onderzoeken... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag

Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag Herstelplan trage wegen deelgemeente Liezele (Puurs) Tussentijds rapport: inventaris en resultaten publieke rondvraag 1 Het Regionaal Landschap Schelde- Durme is een samenwerkingsverband tussen openbare

Nadere informatie

CULTUURRAAD KAMPENHOUT Vergadering Dagelijks Bestuur van 25 juni 2013. Luyten Rita, Dhr. De Groote Tim, Dhr. Hermans Jan Dhr.

CULTUURRAAD KAMPENHOUT Vergadering Dagelijks Bestuur van 25 juni 2013. Luyten Rita, Dhr. De Groote Tim, Dhr. Hermans Jan Dhr. Aanwezig Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant CULTUURRAAD KAMPENHOUT Vergadering Dagelijks Bestuur van 25 juni 2013. Dhr. Quisthoudt Dirk Luyten Rita, Dhr. De Groote Tim, Dhr. Hermans Jan Dhr.

Nadere informatie

Buurtwegen. Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen

Buurtwegen. Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen Buurtwegen Instrument voor duurzame mobiliteit? Bert Meulemans, Landelijke Gilden, schepen Inhoud Buurtwegen, redder des vaderland? Hazenpad of ganzenpad? Meer buurt meer wegen? Moeite noch geld gespaard?

Nadere informatie

LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE

LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE LANGS TRAGE WEGEN IN MEERLE Wandelen over oude kerkpaadjes, veldwegels en andere trage wegen BROCHURE SAMENGESTELD N.A.V. DE WANDELING IN MEERLE TIJDENS DE DAG VAN DE TRAGE WEG OP ZONDAG 19 OKTOBER 2014

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

OPMAAK TRAGEWEGENPLAN. 17 mei 2019

OPMAAK TRAGEWEGENPLAN. 17 mei 2019 OPMAAK TRAGEWEGENPLAN 17 mei 2019 METHODIEK aangeleverd door de Provincie Antwerpen gebruikt door alle RL en en Trage Wegen vzw ook toegepast in Provincie Oost- Vlaanderen resultaat van meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum. Regionaal Landschap Meetjesland. ism Provincie Oost-Vlaanderen

Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum. Regionaal Landschap Meetjesland. ism Provincie Oost-Vlaanderen Herstelplan trage wegen Eeklo Viola van Rossum Regionaal Landschap Meetjesland ism Provincie Oost-Vlaanderen Regionaal Landschap Meetjesland vzw www.rlm.be Inleiding Uitgangspunt Trage Wegen Herstelplan:

Nadere informatie

Trage wegen inventariseren Hoe doe je dat?

Trage wegen inventariseren Hoe doe je dat? Trage wegen inventariseren Hoe doe je dat? Praktische handleiding voor vrijwilligers B eginnen bij het begin Een dicht netwerk van paden en wegen waar wandelaars en fietsers zich thuis voelen. Dat lijkt

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN LAARNE

TRAGE WEGEN IN LAARNE TRAGE WEGEN IN LAARNE DEELGEMEENTE KALKEN ADVIESNOTA MEI - SEPTEMBER 2011 1 Inhoud 1. Legende... 3 3. Detailoverzicht... 4 4. Unaniem, belangrijk... 14 5. Te onderzoeken... 15 6. Suggesties voor nieuwe

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Nokere. Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond

Focus op trage wegen in Nokere. Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Focus op trage wegen in Nokere Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Dit verslag is een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Kruishoutem, de Vlaamse Landmaatschappij

Nadere informatie

Project Trage wegen Ingelmunster. Startnota

Project Trage wegen Ingelmunster. Startnota Project Trage wegen Ingelmunster Startnota Juni 2007 1 PROJECT TRAGE WEGEN 3 1.1 Reden tot opmaak 3 1.2 Projectteam 3 1.3 Naar een actuele inventaris 3 1.3.1 Opmaken van een basiskaart 3 1.3.2 Opzoeken

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Olsene Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond

Focus op trage wegen in Olsene Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Focus op trage wegen in Olsene Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Dit verslag is een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Zulte, de Vlaamse Landmaatschappij

Nadere informatie

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29

Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Diest - aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde & alternatief fietspad tussen R26 en N29 Aansluiting van R26 Antwerpsestraat met N29 Schoonaerde data > Dubbelrichtingsfietspaden aan beide

Nadere informatie

Wandelroute Rondom de Soester Duinen

Wandelroute Rondom de Soester Duinen Wandelroute Rondom de Soester Duinen Deze route wordt aangeboden door de toeristisch georiënteerde bedrijven rondom de Soester Duinen Start- en eindpunt: De route heeft 8 mogelijke startpunten Afstand:

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Mere Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering

Focus op trage wegen in Mere Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering Focus op trage wegen in De verslaggeving en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Erpe- en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie OostVlaanderen.

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Hamme-centrum Adviesnota

Focus op trage wegen in Hamme-centrum Adviesnota Focus op trage wegen in Hamme-centrum Adviesnota Deze adviesnota en de bijhorende kaarten zijn een onderdeel van het trage wegenproject van de gemeente Hamme en Regionaal Landschap Schelde - Durme. Ze

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Opdrachtgever Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Burst en Bambrugge Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering

Focus op trage wegen in Burst en Bambrugge Verslaggeving rondvraag en synthesevergadering Focus op trage wegen in Burst en Bambrugge De verslaggeving en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Lozer

Focus op trage wegen in Lozer Focus op trage wegen in Lozer Synthese gebruikersevaluatie Verslag rondvraag en syntheseavond Dit verslag is een onderdeel van het tragewegenproject van de gemeente Kruishoutem, de Vlaamse Landmaatschappij

Nadere informatie

Focus op trage wegen in Sinaai Adviesnota

Focus op trage wegen in Sinaai Adviesnota Focus op trage wegen in Sinaai Deze adviesnota en de bijhorende kaart zijn een onderdeel van het tragewegenproject van de stad Sint- Niklaas en Trage Wegen vzw. Ze krijgen hiervoor de steun van de provincie

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Infovergadering Heraanleg Fabriekstraat te Kallo

Infovergadering Heraanleg Fabriekstraat te Kallo Infovergadering Heraanleg Fabriekstraat te Kallo 15.01.2018 DEEL 1 WEGENIS INHOUDSOPGAVE DEEL 1 WEGENIS DEEL 2 AFKOPPELING OP PRIVAAT TERREIN 1. SITUERING Kenmerken: Lokale weg type II = lokale gebiedsontsluitingsweg

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

1. Start: P naast kasteel Wijlre

1. Start: P naast kasteel Wijlre Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Limburg : Wijlre-Valkenburg : Wijlre : P aan de Beertsenhoven : Naast Kasteel Wijlre RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1

LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting. Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 LAR- Zuid - Tracé- wijziging buurtwegen Toelichting Menen / Kortrijk : Buurtwegen SRBT LAR- Zuid 1 Situering : De projectzone opgenomen in voorliggend dossier is gelegen op de grens tussen de stad Kortrijk

Nadere informatie

Een organisatie van Femma Bazel

Een organisatie van Femma Bazel Beste fietser en wandelaar, Vanaf 2 juli 2018 tot 8 september 2018 kan je deelnemen aan de fiets- of wandelzoektocht van ongeveer 14 km. Tussendoor is het de bedoeling 24 detailfoto s te herkennen. We

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd

Goede straten en fijne plekken in Engboogerd Goede straten en fijne plekken in Engboogerd 28 en 30 augustus 2018 10 september 2018 Aanscherping en aanvulling ontwerpprincipes Basisprofiel wijk Engboogerd Wijkprogramma 7 ONTWERPPRINCIPES Verbeterpunten

Nadere informatie

VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM

VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM VERSLAG EVALUATIE TRAGE WEGEN LEDE, DEELGEBIED OORDEGEM Het verslag is opgesteld met de input van de MAP-IT sessie en de evaluatiebundels VERSLAGGEVERS: Maxime Vancoillie Peter Govaert en Geertrui Van

Nadere informatie