Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen."

Transcriptie

1 Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website aanpast, start dan met een korte beschrijving (140 karakters) en kies voor een sprekend beeld. Hou je antwoorden op onderstaande vragen ook to the point. Identiteit Van wie gaat het project uit? (bv. individu, bewonersgroep, vzw, samenwerkingsverband, ) Het project gaat uit van Oude Bareel Natuurlijk! ( Oude Bareel Natuurlijk! werd in 2015 opgericht door enkele verontruste maar hoopvolle buurtbewoners. Wij ijveren voor het behoud van de overgebleven open ruimte in de wijk Oude Bareel. Daarnaast dromen we van een natuurlijke, duurzame en buurtgerichte inrichting van dit stukje groen. Wie is de contactpersoon? Sara Schroé - sara.schroe@gmail.com / Co-creatie/participatie Voor wie is het project bestemd? Voor alle inwoners en omwonenden van de Oude Bareel: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen; jeugd- en buurtverenigingen, de school, Met wie werk je samen? Op welke manier? De inwoners van de Oude Bareel: leden en sympathisanten van Oude Bareel Natuurlijk! Het wordt ook gedragen door de buurtverenigingen (vb. Okra, jeugdbewegingen, Dekenij ) Wie heb je nodig om je project te realiseren?

2 OCMW Gent, gezien wij hopen de weide in eigendom van het OCMW in ons project te kunnen opnemen (kadasternummer: c 0226/00-000) De Groendienst voor het onderhoud van de trage wegen en de speelruimtes. Stad Gent voor het realiseren en inrichtingen van trage wegen (voor het vervolledigen van de wandelroute) De eigen verenigingsleden, leden van de lokale jeugdverenigingen en een tuinaannemer, zoals bv. Peter Vosters ( Op welke manier wordt het project gedragen door de wijk, buurt en/of stad (bewoners, organisaties, ondernemingen, )? De voorgaande jaren hebben we een aantal activiteiten (wandelingen, buurtpicknick, ) georganiseerd in de Oude Bareel. De opkomst was telkens heel hoog (vb. meer dan 150 man op onze eerste wandeling in de herfst van 2015). Dit toont aan dat er nood is aan groene ruimte en ontmoetingsplekken. Vanuit verschillende verenigingen krijgen we ook steun (Okra, De Bokkensprong, jeugdverenigingen, de Kring, De Dekenij, ). Ook verkregen we al regelmatig sponsoring tijdens onze activiteiten van lokale bakkers en supermarkten. Hoe wil je de wijk, buurt en/of stad (nog) meer betrekken bij het project? Bij de opstart van onze verenging organiseerden we 2 infoavonden waarbij we de buurtbewoners bevraagd hebben naar hun dromen en wensen voor de buurt. Hieruit kwam naar voor dat behoud van de groene ruimte en een actievere/openbare invulling hiervan heel belangrijk is voor de buurt. Uit deze vergaderingen en de activiteiten die hierop volgden is onze vrijwilligersgroep gegroeid van 4 naar 21 actieve vrijwilligers en vele sympathisanten. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten en mee te werken Hiervoor doen we regelmatig een wervende oproep. In het kader van dit project zullen we ook één (of meerdere) infoavond(en) organiseren om de buurtbewoners te informeren over de wandelroute en spelelementen. Hiermee willen we dit project bekend maken en staan we open voor vragen, opmerkingen en ideeën. We zullen het project ook toelichten op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Dekenij (waar steeds heel veel lokale verenigingen aanwezig zijn). We willen de lokale verenigingen ook betrekken bij de concrete uitwerking (vb samen een bijenhotel bouwen). Maatschappelijke meerwaarde Wat is de achtergrond van het project?

3 In de oude Bareel bevindt zich een groot aaneengesloten stuk open groene ruimte. Je vindt er bos, open kouter, bulkenlandschap met oude knotbomenrijen en drassige graslanden. Een plaats met een grote ecologische waarde maar weinig toegankelijk voor de buurt. Ondanks de aanwezigheid van deze groene ruimte, missen we een plaats om elkaar te ontmoeten. Waarom wil je net dit project realiseren? We dromen van een open gebied waar natuur, landbouw en buurt hand in hand gaan. In tijden waarin veel mensen op zichzelf gericht zijn, kan dit een plek zijn waar mensen elkaar terug kunnen ontmoeten en kan het de sociale cohesie in de buurt versterken. Daarnaast willen we dat kinderen nog kunnen ravotten en spelen in de natuur dichtbij huis. Hierbij willen we ook de aanwezige natuurwaarden versterken. Wat is de ambitie van het project? Wat maakt het uniek voor de wijk, buurt en/of de stad? De nog resterende groene ruimte opwaarderen en de aanwezige natuurwaarden versterken. Centraal in het gebied is er nog geen volwaardig park of groene speelruimte aanwezig. De open plekken die er in de wijk zijn, willen we op een ecologische en/of sociale manier inrichten en verbinden met elkaar. We willen dit ook bij een groter publiek bekend maken. We willen dat de buurt (incl school en verenigingen) zich er thuis voelt en zich mede verantwoordelijk voelt. Op welke manier heeft het project oog voor duurzaamheid? (bv. ecologie, leefbaarheid, gezondheid, ) De buurt staat zwaar onder druk door de verdere uitbreiding van omliggende kmo- en woonzone's, de drukke R4 en Antwerpsesteenweg, toenemend sluipverkeer,... Een groene long is echt een must voor de leefbaarheid in de wijk. Door het project wordt het gebied toegankelijker om te wandelen, joggen, fietsen, huisdier uitlaten, Sporten in een natuurlijke omgeving is goed voor de gezondheid. Zeker voor kinderen en ouderen. Het project zal zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt, dit remt de stadsvlucht van jonge gezinnen naar verdere gemeentes. Deze zachte recreatie willen we realiseren met 'natuurlijke materialen' in harmonie met de reeds aanwezige natuur en landschap. Op welke manier heeft het project oog voor kind- en jeugdvriendelijkheid?

4 We voorzien avontuurlijke speelruimte voor kinderen en jongeren en educatieve speelvormen op diverse plekken langs de wandelroute. Bij de inrichting van de groene ruimtes houden we rekening met een kindgerichte ontwikkeling ervan. Op die manier worden groengebieden zoveel mogelijk toegankelijk gemaakt voor kinderen met vooral veel ruimte om te ontdekken. We geloven erin dat bepaalde groenelementen grote potenties voorzien voor beweegbaarheid en spel. Verschillende van de geplande voorzieningen kunnen via workshops samen met de kinderen (en hun ouders) uit de buurt aangelegd worden: vb. wilgentunnel en -hutten vb. klimboom om op te klauteren; liggende speelboom vb. sneukelhoutkanten vb. avontuurlijke kijkhut vb. tegels in de vorm van voetafdruk van dieren om de route aan te duiden vb. insectenhotel Daarnaast is een een veilig groene trage weg tussen de verschillende groene rustplekken. Ook voor de school en jeugdverenigingen in de wijk zou dit een meerwaarde kunnen zijn. Realiseerbaarheid Op welke manier wil je voor, tijdens en na het project communiceren naar/met de wijk, buurt en/of stad? Communicatie naar de wijk en buurt voorafgaand en tijdens realisatie van het project: - via infobrieven en infoavonden - via digitale communicatie: website, digitale nieuwsbrief en Facebookpagina OBN! - via parochieblad - via lokale en regionale pers Eenmaal het project gerealiseerd is, willen we een flyer uitbrengen waarop de route en spelelementen weergegeven zijn. Deze flyer willen we in de buurt bussen zodat iedereen op de hoogte is en er gebruik van kan maken. Daarnaast willen we onze website uitbreiden en verder ontwikkelen zodat volgende elementen aan bod komen: - kaart met wandelroute - info over dieren - info over Oude Bareel Natuurlijk! - quiz mbt buurt en voorkomende dieren - Communicatie met Stad Gent: Voorafgaand en tijdens realisatie project via regelmatige overlegmomenten met de betrokken diensten, zoals bv. Groendienst en OCMW Eenmaal het project gerealiseerd is, lijkt de Wijkregisseur ons de aangewezen persoon om mee te communiceren over

5 Hoe wil je dit project realiseren? Hoe ziet de fasering (voorbereiding, uitvoering, afronding en evaluatie) eruit? Waar en wanneer vindt wat plaats? Voorbereiding: Brainstorm met geïnteresseerde leden en sympathisanten van Oude Bareel Natuurlijk! Het project wordt uitgewerkt door een werkgroep en regelmatig teruggekoppeld naar de leden. Op voorhand hebben we een aantal burgers en kinderen bevraagd over hun wensen en dromen. Dit wordt meegenomen in de uitwerking. Terreinbezoek en overleg met professionele tuinaannemer voor de natuurlijke speelruimtes. Uitvoering: Door een werkgroep van oude Bareel Natuurlijk! zullen op regelmatige tijdstippen werkdagen georganiseerd worden voor de buurt zodat iedereen die wil kan bijdragen (communicatie via verschillende kanalen). Samenwerking met de Groendienst en professionele tuinaannemer. Afronding en evaluatie: Bevraging van eigen leden en lokale buurtverenigingen, en bijsturen indien nodig (waar mogelijk). Wat is de voorziene einddatum (uiterlijk 30 juni 2019, cf. artikel 4, e) van het project? Wat gebeurt er na die datum? Zomer 2018 Na afronding van het project, moet het wandeltraject onderhouden worden door de werkgroep. Zij zullen meermaals per jaar werkdagen organiseren voor de buurt. Welk kosten en inkomsten voorzie je? zie kostenraming in bijlage

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen.

Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Deze vragen kunnen je helpen en inspireren bij het concretiseren van je project. Je bent uiteraard vrij om extra informatie toe te voegen. Als je je project op de website www.burgerbudget.gent aanpast,

Nadere informatie

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade Groenzone Oerle zuid Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle Wendy van Kemenade Context Oerle, ons dorp Dia 2 Waarde gebied Elementen in het gebied Waterbergingen* Bos en bomen* Oude houtsingels* Boomgaard,

Nadere informatie

Subsidies netwerken rond voedselverspilling 19/02/2019

Subsidies netwerken rond voedselverspilling 19/02/2019 Subsidies netwerken rond voedselverspilling 19/02/2019 Overzicht 1. Duurzame wijken 2. Tijdelijke invullingen 3. Klimaatprojecten 4. OOG - Ondersteuningspunt Ondernemers Gent 5. Startersfabriek 6. Wijk

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA JEUGDHULP

V R A G E N K A A R T THEMA JEUGDHULP V R A G E N K A A R T? THEMA JEUGDHULP THEMA: JEUGDHULP? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond het thema jeugdhulp en

Nadere informatie

Kritische succes factoren. Opstartfase Samentuinen

Kritische succes factoren. Opstartfase Samentuinen Kritische succes factoren Opstartfase Samentuinen Trefdag samentuinen Kritische succesfactoren Kennismaking Waarom volg je deze workshop? Vanuit welke achtergrond ben je hier? Welke ervaringen heb je?

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Schoten GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Schoten WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Convenant Groen en krachtwijken

Convenant Groen en krachtwijken Convenant Groen en krachtwijken Partijen: 1. De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, handelend als bestuursorgaan, G. Verburg Hierna te noemen: de Minister van LNV, en 2. Het college van

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN ZWIJNDRECHT EN BURCHT VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 1 februari 2019 Aan

Nadere informatie

NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014

NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014 NATUURPUNT MALDEGEM-KNESSELARE nominatie Groene Pluim 2014 NATUURPUNT vzw Een onafhankelijke organisatie gedragen door vrijwilligers grootste natuurbeschermingsorganisate in Vlaanderen eind 2001 opgericht

Nadere informatie

ONS PLAN IN VRAAG EN ANTWOORD

ONS PLAN IN VRAAG EN ANTWOORD ONS PLAN IN VRAAG EN ANTWOORD Wie zijn wij? Wij zijn twee twintigers die het groeiende ecologische en socio-culturele bewustzijn op een innovatieve manier tastbaar willen maken in de stad. Hoe kan je ons

Nadere informatie

in Deurne Welkomstnota tuinders

in Deurne Welkomstnota tuinders in Deurne Welkomstnota tuinders 1. Inleiding De boer op in de stad, van een echte volkse tuin tot stadslandbouw in Deurne is het resultaat van de opwaardering en uitbreiding van de bestaande volkstuin

Nadere informatie

Strategisch advies toekomst Linkeroever

Strategisch advies toekomst Linkeroever Strategisch advies toekomst Linkeroever advies van OS/Marketingstrategie/Strategie op vraag van SW december 2016 versie 3.0 1 Context 1.1 Stadsvernieuwing op Linkeroever Er staan op het vlak van stadsontwikkeling

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Brasschaat GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Brasschaat WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

Opstart Buurtwerkgroep

Opstart Buurtwerkgroep Opstart Buurtwerkgroep Maandag 28 november 2016 Agenda 1. Inleiding door Rinkkaai NV Ontstaan van het idee voor een buurtplek Uitgangspunten voor de buurtplek Ruimtelijke randvoorwaarden 2. Toelichting

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

Springen Lekker vies worden Scheppen

Springen Lekker vies worden Scheppen Voetballen Klauteren Verstoppert je Springen Lekker vies worden Scheppen Rennen En nog Naar buiten! Ontdek en beleef de natuur! Buiten spelen is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Bewegen

Nadere informatie

WESSEMSE WASSTRAAT Plan van aanpak voor uitwerking van idee: Het groene hart van Wessem

WESSEMSE WASSTRAAT Plan van aanpak voor uitwerking van idee: Het groene hart van Wessem WESSEMSE WASSTRAAT Plan van aanpak voor uitwerking van idee: Het groene hart van Wessem Door de wasstraat We gaan door de wasstraat! Nee, geen wasstraat voor je auto, maar we gaan jullie idee verder uitwerken.

Nadere informatie

Bewonersvereniging Noordwest

Bewonersvereniging Noordwest Bewonersvereniging Noordwest Centrum Publieksparticipatie Natura 2000 T.a.v. 65 Postbus 30316 2500 GH Den Haag Betreft: Zienswijze van de Bewonersvereniging Noordwest (Wageningen) op aanwijzing van Het

Nadere informatie

Zonder U geen speeltuin!

Zonder U geen speeltuin! Zonder U geen speeltuin! Het belang van een speeltuin 22 september 2012 Speeltuinwerk Limburg 1 Pilot renovatie speeltuin t Heksenpretje Project omschrijving Huidige stand van zaken Wat is er al gebeurd?

Nadere informatie

aan het woord Peter Bellens, gedeputeerde, en de pilootgemeenten luister, kijk, lach en wees verwonderd Dries Desmet

aan het woord Peter Bellens, gedeputeerde, en de pilootgemeenten luister, kijk, lach en wees verwonderd Dries Desmet 9u30 10u10 10u45 11u15 12u 12u40 13u op ontdekking, gewoontebreker Mariska Vonck aan het woord Peter Bellens, gedeputeerde, en de pilootgemeenten innoveren is als een marathon lopen Sara Pieters workshop

Nadere informatie

Kijkkader Journeys Buurtgerichte netwerken voor kinderen en gezinnen

Kijkkader Journeys Buurtgerichte netwerken voor kinderen en gezinnen Kijkkader Journeys Buurtgerichte netwerken voor kinderen en gezinnen Dag allemaal, Met dit kijkkader gingen 10 pioniers Buurtgerichte netwerken voor kinderen en gezinnen op bezoek bij elkaar in 2017. Mede

Nadere informatie

Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout. Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap

Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout. Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap Kindvriendelijke publieke ruimte in Turnhout Kind & Samenlevings vzw & Fris in het landschap Waar moet het naartoe met de publieke ruimte voor kinderen en jongeren? Kind & Samenlevings vzw & Fris in het

Nadere informatie

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging

Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Buurtcomités en bewonersgroepen: resultaten bevraging Welkom! Bevraging: wat kwam eruit? Bevraging: wie vulde in? 73 mensen vulden vragenlijst in Comités en wijken uit heel Gent Interesse in een uitwisselingsdag?

Nadere informatie

Aan de slag met onderzoek! EEN SPANNEND VERVOLG VERHAAL

Aan de slag met onderzoek! EEN SPANNEND VERVOLG VERHAAL Aan de slag met onderzoek! EEN SPANNEND VERVOLG VERHAAL Een verhaal over onderzoek, ter inspiratie! In dit verhaal kunnen jullie volgen hoe Annelies een eigen praktijkgericht onderzoek zal opstarten. Dit

Nadere informatie

Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland

Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland Naar een inrichting voor het Randstedelijk groengebied Pallieterland Van idee tot inrichting op het terrein Het idee Van idee naar programma De uitgangspunten voor het programma Eventueel locatieonderzoek

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

Slim ruimtegebruik in Gent

Slim ruimtegebruik in Gent Multifunctioneel ruimtegebruik: inspiratie uit Gent Slim ruimtegebruik in Gent bevolking groeit, verjongt en verdunt ruimte is niet oneindig slim ruimtegebruik laat toe meer te doen met dezelfde ruimte

Nadere informatie

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK

MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK MAAK JE BUURT GROENER MET EEN PARK OM DE HOEK WAT IS EEN PARK OM DE HOEK? Een Park om de Hoek is een groene ontmoetingsplek in de wijk. Een plek om bij te komen en bij te kletsen met buren. We toveren

Nadere informatie

Fris in het landschap is al veel jaren intensief bezig met vrij spel voor natuur en kinderen: Natuurrijk Park de Groene Long te Kuurne (1995).

Fris in het landschap is al veel jaren intensief bezig met vrij spel voor natuur en kinderen: Natuurrijk Park de Groene Long te Kuurne (1995). 1/5 Visie van Fris in het Landschap op natuur in je buurt Avontuurlijke kwaliteit tot in je buurt Het Reigersparkje moet zinnenprikkelende natuur blijven, een parkje waar natuurbeleving en stilte kan ervaren

Nadere informatie

Herstelplan trage wegen Schellebelle

Herstelplan trage wegen Schellebelle Herstelplan trage wegen Schellebelle Regionaal Landschap Schelde-Durme, Katrijn Loosveldt Sociaal huis te Wichelen, 31 januari 2017 INHOUD RLSD: Wat? Hoe? Trage wegen: Wat? Waar? Waarom? Herstelplan Trage

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART

TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART #LVOPDEKAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART TOEKOMSTVISIE LV OP DE KAART DIT IS Leidschendam-Voorburg is een actieve en betrokken gemeenschap waar mensen met plezier wonen, ondernemen en recreëren. Deze groene gemeente

Nadere informatie

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Wijnegem

GruunRant. memorandum gemeenteraadsverkiezingen Wijnegem GruunRant memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 Wijnegem WAAROM GRUUNRANT? Rode draad: behouden versterken - verbinden GruunRant begint stilaan een begrip te worden als het gaat over de versterking

Nadere informatie

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN

PLEIDOOI DOORONTWIKKELING HUIS VAN EEMNES TEN BEHOEVE VAN BEHOUD, VERSTERKEN EN VERBETERING VAN VOORZIENINGEN EN LEEFBAARHEID VOOR DE GEMEENSCHAP VAN Eemnes, 28 maart 2018. Onderwerp: Pleidooi Stichting Huis van Eemnes/St. De Hilt & Bibliotheek Gooi en meer in het kader van de noodzakelijke doorontwikkeling van het Huis van Eemnes als gemeenschapshuis

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar

Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar Kaartenbundel met 'Gentse Top Tien' voor kinderen in het derde en vierde leerjaar Met de Gentse Top Tien, een pakketje speelkaarten, toont de Stad Gent leerkrachten, leerlingen en ouders de weg naar enkele

Nadere informatie

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden kaap WORKOUT Het Kaap Workout plan is een initiatief van Lorenzo Elstak en Lisa van de Merwe in samenwerking met ontwerpbureau de Staalslagerij. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de aanleg van een

Nadere informatie

5 april Buurttuin Arlo

5 april Buurttuin Arlo 5 april 2017 Buurttuin Arlo Inhoud Inhoud 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Oprichting 1 januari 2017... 4 1.3 Organisatie... 4 1.4 Financiën... 5 1.5 Tuin-regels... 5 1.1 Doelstelling Het ontstaan van het initiatief

Nadere informatie

Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken. Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst

Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken. Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst Onderzoek naar Een nieuwe toekomst voor de pastorij in Nieuwerkerken Greet De Brauwere (Hogeschool Gent) in opdracht van de stad Aalst Het onderzoek: Centrale vraag Welke diverse ideeën leven bij buurtbewoners

Nadere informatie

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017

Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 Feestelijke opening Spellekenspark op 6 mei 2017 In de wijk Westveld in Sint-Amandsberg is het parkje aan de bibliotheek in de Heiveldstraat volledig vernieuwd. Op 6 mei 2017 opent de buurt het parkje

Nadere informatie

Uitreiking Jong & Wijs Prijs

Uitreiking Jong & Wijs Prijs Uitreiking Jong & Wijs Prijs De Stad Gent heeft voor het eerst de Jong & Wijs Prijs uitgereikt. De prijs beloont mensen en organisaties die zich inzetten om van Gent een kind- en jeugdvriendelijke stad

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN HAMME-KASTEL VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 15 april 2019 Aan Mireille

Nadere informatie

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw!

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! MUSIC FOR LIFE 2016 Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! In het kader van MFL 2016 Music For Life, editie 2016 De Music for Life-campagne van Studio Brussel vindt dit jaar opnieuw

Nadere informatie

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimte project Moervaartvallei. met alle betrokkenen werk maken van een breed open ruimte project voor de Moervaartvallei.

Nadere informatie

Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen

Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen Dinkelhoeve Invulling braakliggende terreinen 1 2 3 Werkgroepen Het stuk braakliggend terrein naast/tegenover uw huis was bestemd voor woningbouw. De gemeente heeft dit stuk land afgeschreven. Dat betekend

Nadere informatie

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten

Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten Uitslagen Groene Peiler Natuur in de buurt van de stad? Ingevuld door 206 respondenten 1) Hieronder staan een viertal stellingen over het belang van natuur in gebieden rond de stad. Kunt u aangeven in

Nadere informatie

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland

natuurlijke speelruimte in het Meetjesland presentatie 10 mei 2012, Zottegem natuurlijke speelruimte in het Meetjesland Jonathan Vercruysse, Projectmedewerker natuurlijke speelterreinen 1. Ontstaan en verloop van het project Ontstaan van het project

Nadere informatie

Cursus Natuurgids Turnhout

Cursus Natuurgids Turnhout Cursus Natuurgids Turnhout Programma van de ochtend Voorstelling Natuurpunt CVN & cursus Kennismaking met elkaar Kennismaking met de locatie & andere betrokkenen Praktische afspraken Natuurpunt CVN vzw

Nadere informatie

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM

Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht Het samen zelf doen! WELKOM Eigen Kracht: waarom? Grote veranderingen in maatschappij Bevolkingsafname en meer ouderen, minder jongeren Veranderingen in zorg, arbeidsmarkt, woningmarkt, economie,

Nadere informatie

Januari 2011 VERWENMOMENT

Januari 2011 VERWENMOMENT Januari 2011 VERWENMOMENT Galerijtip van de maand: VERWENMOMENT Januari is voor heel wat jeugdleiders examenmaand. De ideale gelegenheid om de Jeugd Rode Kruiskindjes eens iets voor de leiding te laten

Nadere informatie

Werkpunt 2: Betrekken van moeilijk bereikbare doelgroepen

Werkpunt 2: Betrekken van moeilijk bereikbare doelgroepen Stad Gent 13/08/10 Wijk 20: Nieuw Gent - UZ Werkpunt 2: Betrekken van moeilijk bereikbare doelgroepen Situatieschets In het voorjaar van 2006 besloot de Gebiedsgerichte Werking extra middelen in te zetten

Nadere informatie

Structuurschets Berendrecht - Zandvliet polderdorpen tussen haven en stad

Structuurschets Berendrecht - Zandvliet polderdorpen tussen haven en stad Structuurschets Berendrecht - Zandvliet polderdorpen tussen haven en stad 2015 03 11 final book 14.indd 1 10-4-2015 00:13:11 december 2013 www.antwerpen.be 03 22 11 333 Welk Berendrecht en Zandvliet willen

Nadere informatie

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Lokale dienstencentra OCMW Brugge Ganzenstraat 33-8000 Brugge Lokale Dienstencentra Ganzenstraat 33 8000 BRUGGE Van toepassing op de lokale dienstencentra OCMW Brugge

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

Info- en ontmoetingsdag WATER IN DE BUURT 17 oktober 2011 Stijn Hermans Vlaamse Landmaatschappij

Info- en ontmoetingsdag WATER IN DE BUURT 17 oktober 2011 Stijn Hermans Vlaamse Landmaatschappij Info- en ontmoetingsdag WATER IN DE BUURT 17 oktober 2011 Stijn Hermans Vlaamse Landmaatschappij 19-10-2011 1 INHOUD Situering Opitter stelling Vlaamse Landmaatschappij (VLM) stelling landinrichting Landinrichtingsproject

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000

Nadere informatie

GESCHIKT OM ERIN OF ERMEE TE KUNNEN LEVEN

GESCHIKT OM ERIN OF ERMEE TE KUNNEN LEVEN LEEFBAARHEID GESCHIKT OM ERIN OF ERMEE TE KUNNEN LEVEN De algemene definitie van leefbaarheid luidt als volgt (Van Dale): geschikt om erin of ermee te kunnen leven Bij de mate van leefbaarheid zijn er

Nadere informatie

Buurtwerk Spijker en Schardauw

Buurtwerk Spijker en Schardauw Buurtwerk Spijker en Schardauw Buurtwerk Spijker en Schardauw wil de inwoners uit de buurt van Spijker en Schardauw zoveel mogelijk betrekken bij hun leefomgeving en hen ondersteunen om die leefomgeving

Nadere informatie

Opzet ondernemingsplan

Opzet ondernemingsplan De organisatie Type organisatie Rechtsvorm en aansprakelijkheid KvK nr / BTW nr Verzekeringen Eigenschappen (en vergunningen) Vestigingsplaats en wijk Sinds (startdatum) Organigram (bestuur, personeel,

Nadere informatie

Informatiegids. Buurtvereniging Stenfert. Dieren

Informatiegids. Buurtvereniging Stenfert. Dieren Informatiegids Buurtvereniging Stenfert Dieren 2014 Plattegrond van de wijk Het verzorgingsgebied van Buurtvereniging Stenfert ligt tussen de Geitenbergweg, de Harderwijkerweg, de Buitensingel, de Wilhelminaweg

Nadere informatie

Agenda Groen voor de Stad

Agenda Groen voor de Stad Agenda Groen voor de Stad Een nieuw Haags groenbeleid Derde stadsgesprek, 19 april 2016 Programma 1. Opening 2. Presentatie: resultaten gesprek met de stad 3. Deelsessies 4. Vervolg 5. Afronding en borrel

Nadere informatie

TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST

TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST TRAGE WEGEN IN EREMBODEGEM VRAGENLIJST JOUW GEGEVENS Naam:.. Adres:.. Telefoon:.. E-mail:. Ik vertegenwoordig volgende organisatie: Deze vragenlijst graag terugbezorgen vóór 20 augustus 2018: Dienst Patrimonium,

Nadere informatie

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend

Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Ontwerpteam voor de herbestemming van de Heilig Hartkerk en het Heilig-Hartplein in Sint- Amandsberg is gekend Eind vorig jaar ging sogent - het Gentse stadsontwikkelingsbedrijf - op zoek naar een ontwerpteam

Nadere informatie

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling WINVORM 19 mei 2015 MAARTEN HOREMANS ruimtelijk planner stedenbouwkundig ambtenaar Landschap en ruimtelijke ontwikkeling een noodzakelijk duo voor een kernversterkend beleid Situering Situering Situering

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie

Groene gemeente Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke

Groene gemeente Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke Groene gemeente 24-11-16 Trefdag Lokale besturen Sien Cromphout & Rani Bracke Ecologisch Educatief Groene gemeente Economisch Recreatief Gezondheid Groen speelweefsel Wat? Waarom? Waar en hoe? Ideeën en

Nadere informatie

Een Wonderwoudje in jouw Gemeente

Een Wonderwoudje in jouw Gemeente Een Wonderwoudje in jouw Gemeente De natuurvoordelen die bomen ons bieden zijn talrijk en divers. Zij reguleren onze temperatuur, zorgen voor zuiverder lucht en een betere waterkwaliteit. Ze bevorderen

Nadere informatie

Terugblik op de Kennisdag Participatie voor gemeenten En wat vinden de burgers ervan?

Terugblik op de Kennisdag Participatie voor gemeenten En wat vinden de burgers ervan? Terugblik op de Kennisdag Participatie voor gemeenten En wat vinden de burgers ervan? Op donderdag 7 juni jl. werd de jaarlijks Kennisdag Participatie voor gemeenten georganiseerd. Een dag bedoeld voor

Nadere informatie

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde

gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde eigenheid: EHS als een kans juist voor de toekomst uitbreiding park naar natuurwaarde Werkgroep Sportvelden en IJsbaanterrein Economisch profiel gebruikswaarde belevingswaarde toekomstwaarde Versterken groen Score belangrijkheid (oranje ronde stickers): 1 Score kwetsbaarheid (groene ronde

Nadere informatie

Project Lokaal Vrijwilligen. kansen en valkuilen in de versterking van het lokale vrijwilligerswerk

Project Lokaal Vrijwilligen. kansen en valkuilen in de versterking van het lokale vrijwilligerswerk Project Lokaal Vrijwilligen kansen en valkuilen in de versterking van het lokale vrijwilligerswerk Project ism. Cera en VVSG loopt van november 2015 tot en met oktober 2017 ter ondersteuning van OCMW s,

Nadere informatie

Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen.

Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen. Diggiefeest 2019 Waarom sponsoren? Als organisatie stelden we 5 goede redenen op om het Diggiefeest te sponsoren. Hieronder kun je ze alvast lezen. 1. Diggie vzw: een uniek project De opbrengst van het

Nadere informatie

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw!

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! MUSIC FOR LIFE 2018 Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! In het kader van MFL 2018 Music For Life, editie 2018 De Music For Life-campagne van Studio Brussel vindt dit jaar opnieuw

Nadere informatie

SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN

SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN SAMENVATTING VAN WERKGROEPEN OUD STEIN WONEN EN WERKEN WERKGROEP VROM Handhaven van het aantal sociale huurwoningen, ook bij sloopopgave na 2020. De aantrekkelijkheid van oud- Stein vergroten door in te

Nadere informatie

Het leven zoals het is. Welzijnsraad Machelen

Het leven zoals het is. Welzijnsraad Machelen Het leven zoals het is Welzijnsraad Machelen Onze start: welzijnsraad in Machelen Hoe is de welzijnsraad tot stand gekomen? Mei 2013: lancering van een oproep door de gemeente voor deelname aan de nieuw

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven

Wij. maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN. Wij maken Dordt Samen aan de slag met initiatieven Wij maken Dordt SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN SAMEN AAN DE SLAG MET INITIATIEVEN Waar mensen elkaar ontmoeten, ontstaan als vanzelf nieuwe netwerken en initiatieven. Inwoners die met elkaar samenwerken.

Nadere informatie

Naam en adresgegevens Otto Munters Overtoom 473 III Suzanne Johansson Frederiksstraat 118 Daniëlle Kortekaas Overtoom 467. Adres Overtoom 473 III

Naam en adresgegevens Otto Munters Overtoom 473 III Suzanne Johansson Frederiksstraat 118 Daniëlle Kortekaas Overtoom 467. Adres Overtoom 473 III Aanvraagformulier voor bijdrage uit buurtbudget voor de Helmers-, Cremer- en Vondelparkbuurt in Oud West. (Een vertegenwoordiging van buurtbewoners (de Regiegroep) neemt de besluiten m.b.t. toekenning

Nadere informatie

Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op

Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op GruunRant = 40 km² potentieel samenhangend geheel GruunRant bestaat al! 10x oppervlakte Central Park New York GruunRant is een quasi eiland

Nadere informatie

Verslag bewonersbijeenkomst Toekomst van het Diemerpark. 13 november 2017 Stichting Ludo Cultureel Centrum

Verslag bewonersbijeenkomst Toekomst van het Diemerpark. 13 november 2017 Stichting Ludo Cultureel Centrum Verslag bewonersbijeenkomst Toekomst van het Diemerpark 13 november 2017 Stichting Ludo Cultureel Centrum 1 Inhoud 1 Verslag in woorden... 3 1.1 Thijs Reuten aan het woord... 3 1.2 Praktische informatie...

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders

Aan burgemeester en wethouders Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2016.0.032.999 Coördinerend Portefeuillehouder Zaaknummer 2016-06-00868 Anja Haga Cluster BR Vertrouwelijk Nee Ambtenaar Cees Vermeulen Datum in college 28-06-2016

Nadere informatie

Werkgroep verkavelen en publieke ruimte Sint-Niklaas

Werkgroep verkavelen en publieke ruimte Sint-Niklaas Werkgroep verkavelen en publieke ruimte Sint-Niklaas Toelichting Ingrid Verbessem: Stedenbouwkundig adviseur 27/04/2015 Workshop: Overheid als actieve stedenbouwer Werkgroep verkavelingen Opstart werkgroep

Nadere informatie

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje VOORWOORD Voor u ligt het wijkperspectief. Hierin vindt u een toekomstschets van de wijk. Hoe mooi, leefbaar en compleet

Nadere informatie

Zet je speelweefsel op kaart met Jeugdmaps.be. Raf Verbruggen, De Ambrassade

Zet je speelweefsel op kaart met Jeugdmaps.be. Raf Verbruggen, De Ambrassade Zet je speelweefsel op kaart met Jeugdmaps.be Raf Verbruggen, De Ambrassade Studiedag Groen Speelweefsel, 24 april 2017 JEUGDMAPS.BE WAT IS JEUGDMAPS.BE? Online GIS-tool (sinds begin maart 2017): Webtool

Nadere informatie

Aan de slag met groen speelweefsel! Instrumenten voor gemeentelijk speelweefselbeleid

Aan de slag met groen speelweefsel! Instrumenten voor gemeentelijk speelweefselbeleid Aan de slag met groen speelweefsel! Instrumenten voor gemeentelijk speelweefselbeleid Katrijn Gijsel (Steunpunt Jeugd) Mochten onze kinderen en ook de volwassenen in de tachtiger jaren opnieuw kunnen spelen

Nadere informatie

GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN

GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN GROENE LOPER VECHTDAL, OMMEN ROUTE 15 km 20 17 De Groene Loper verbindt groene initiatieven, zo ook in het Vechtdal. Ontdek in Ommen een aantal plekken waar gezamenlijk is gewerkt aan het vergroten van

Nadere informatie

V R A G E N K A A R T THEMA: GEZONDHEIDSZORG

V R A G E N K A A R T THEMA: GEZONDHEIDSZORG V R A G E N K A A R T? THEMA: GEZONDHEIDSZORG THEMA: GEZONDHEIDSZORG? Vragenkaart: waar staan we nu? Bepaal een score tussen 1 en 9, waarbij 1 staat voor we hebben nauwelijks samenwerking rond het thema

Nadere informatie

REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM)

REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) NOTA REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) Datum: 1 augustus 2007 REPORTAGE: SPEELTERRIEN WEYNESHOF (RIJMENAM) 1 augustus 2007 pagina 1 > 6 1 Speelterrein Weyneshof (Rijmenam) 1.1 KORT In t kort

Nadere informatie

Bouw mee aan het Houtdokpark

Bouw mee aan het Houtdokpark Nero Uitnodiging infowandeling Bouw mee aan het Houtdokpark Vrijdag 25 april 2014, om 19 uur Clubhuis voor senioren, Roerstraat 5, 9000 Gent Bouw mee aan het Houtdokpark De komende jaren krijgt uw wijk

Nadere informatie

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017

STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI. Beleidsplan 2017 STICHTING FIETSMAATJES GELDERSE VALLEI Beleidsplan 2017 VOORWOORD In juli 2016 werd in het kader van de Giro d Italia een straatfeest georganiseerd op de Diedenweg, te Bennekom. Aan dit straatfeest werd

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Telefoon:

Naam:... Adres:... Telefoon: Trage wegen in Zottegem (deelgemeenten: Strijpen en Velzeke) Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Ik bezocht de trage

Nadere informatie

ANIMATIES VOOR UW KLAS

ANIMATIES VOOR UW KLAS ANIMATIES VOOR UW KLAS VERENIGINGEN 1. APIS BRUOC SELLA Deze vereniging wil de stadsbewoners warm maken voor het milieu en mikt meer bepaald op stadsnatuureducatie. Als lesmateriaal maakt ze daarbij op

Nadere informatie

3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur

3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur 3. LANDSCHAP - Landschap aan je voordeur STADSBEELDEN/THEMA S Kortrijk 1. WERKEN Werken waar we wonen 2. NABIJHEID In de stad is alles dichtbij 3. LANDSCHAP Landschap aan je voordeur 3. LANDSCHAP Landschap

Nadere informatie

COMPLEXE STADSPROJECTEN

COMPLEXE STADSPROJECTEN KENNISCENTRUM VLAAMSE STEDEN - interlokale vereniging COMPLEXE STADSPROJECTEN draaiboek Naam website KCVS PARTICIPATIETRAJECT Oorspronkelijke naam document Gebiedsgerichte werking voorstel participatie

Nadere informatie

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT!

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT! AANVRAAGFORMULIER 'ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS' 2013-2014 voor straat- en buurtfeesten van 1 augustus 2013 tot 30 juni 2014 en van 1 augustus 2014 tot 31 december 2014 In te vullen door de Stad Gent - Dienst

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Aanpassing Speelruimtebeleidsplan (2012) Advies Jongerenraad Utrechtse Heuvelrug (JRUH)

Aanpassing Speelruimtebeleidsplan (2012) Advies Jongerenraad Utrechtse Heuvelrug (JRUH) Aanpassing Speelruimtebeleidsplan (2012) Advies Jongerenraad Utrechtse Heuvelrug (JRUH) Advies op de uitgangspunten (memo 12 november) 1. Speelplekken zijn heel, veilig en uitdagend en bij voorkeur ook

Nadere informatie

STAPPENPLAN TIJDELIJKE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS

STAPPENPLAN TIJDELIJKE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS STAPPENPLAN TIJDELIJKE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS Jaarlijks trekken er Belgische en buitenlandse (Franse, Ierse, Britse, ) groepen van woonwagenbewoners rond in Vlaanderen. Deze groepen

Nadere informatie