ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ENQUÊTE VACATURE. Deel jouw droom over gemeente zijn!"

Transcriptie

1 ENQUÊTE VACATURE Deel jouw droom over gemeente zijn! Beste mede-dromer, Wij zijn op zoek naar wat jij graag wilt, waar je behoefte ligt en wat jij verwacht als het gaat over gemeente zijn (cq kerk zijn) bij de PGZ. De mooie kans doet zich namelijk voor, dat we daar met elkaar over na mogen denken, om zo te komen tot de beste invulling van de ontstane ruimte per 1 januari Hiermee bedoelen we dat er na het vertrek van ds. Harry (emeritaat) verschillende mogelijkheden zijn om deze plek weer op te vullen met één of meer functies en/of personen. Omstandigheden veranderen altijd en daarmee ook de behoefte van mensen. Als PGZ hebben we de continue uitdaging om hier optimaal invulling aan te geven in relatie tot onze opdracht, onze visie en op basis van wie en wat we willen zijn. Voor elkaar en voor anderen, in relatie tot God, de bijbel, ons geloof, onze gewoontes en/of andere dingen die jij in dit kader belangrijk vindt. Omdat deze dingen dus voor iedereen verschillen, willen we, voordat we keuzes maken over de invulling van de ontstane vacature, eerst graag weten: wat willen we eigenlijk? Wat wil jij?! Waar liggen behoeftes en hoe kunnen we die als PGZ ondersteunen/stimuleren/faciliteren? Wat is het, dat ons als gemeente meerwaarde geeft en hoe versterken we dat verder? Welke dingen zullen in de toekomst meer of minder aandacht moeten krijgen? Wat is de richting die we met elkaar op willen? Hoe organiseren we dat vervolgens zo goed mogelijk en welke rollen zijn daar dan voor nodig? Dat zijn veel vragen en het aantal antwoorden zal nog veel meer zijn. We verwachten echter wel dat er op een aantal belangrijke onderdelen een gedeelde visie zal bestaan. Deze visie, jouw ideeën daarover, willen we graag horen en lezen. Aan de hand hiervan zullen wij als werkgroep vacature een totaal overzicht maken en de gemeente van advies voorzien. Dus dat betekent dat we op zoek gaan naar het antwoord op: wat is de beste invulling voor de PGZ naar aanleiding van de ontstane ruimte? Dit antwoord verzinnen we niet zelf, maar horen we graag van jou en van alle andere mensen die betrokken zijn bij onze gemeente. De werkgroep inventariseert dit door mensen te spreken, individueel of in groepen. En we doen dit door de stellingen en vragenlijst die nu voor je ligt. Doe jezelf dus een plezier en vul deze in! Jouw antwoorden en ideeën worden dan door de werkgroep verwerkt en op die manier heb je invloed op de richting die we als gemeente samen kiezen. Bij voorkeur vul je de antwoorden in op onze online vragenlijst via onderstaande link.

2 Als dat lastig is, vraag dan iemand om te helpen of je kan ook dit papier gebruiken. Deze kan dichtgevouwen ingeleverd worden in de brievenbus bij de ingang van onze kerkzaal. Voel je vrij om alles op te schrijven wat je kwijt wil. Als er meer onderwerpen zijn die je graag wil delen dan is daar op het eind ruimte voor. Indien gewenst, kan iemand van de werkgroep ook langskomen als dat beter werkt. Alle antwoorden en suggesties worden volledig anoniem verwerkt. Wij zijn bijzonder nieuwsgierig naar wat jij te zeggen hebt! Mail: App: Live: aanspreekbaar na de diensten Werkgroep vacature Arie Bosman Selma de Jong Bart Vrieling Ineke Meijer Henri Kroon De stellingen- & vragenlijst bestaat uit de volgende 5 onderdelen: 1. Ontmoeten 2. Vieren 3. Omzien 4. Ontwikkelen 5. Inrichten Bij elk onderwerp wordt kort toegelicht wat we daarmee bedoelen. Voel je echter vrij om bij deze onderdelen of aan het eind zelf aan te geven wat jij belangrijk vindt. De voorgestelde vragen zijn vooral bedoeld om de onderdelen van gemeente zijn zoveel mogelijk in de breedte te behandelen. We realiseren ons daarbij dat het zeker niet volledig is, dus neem gerust de ruimte om andere onderdelen te benoemen en jouw behoefte of ideeën hierover met ons te delen. Op de laatste pagina is er ruimte om alles te delen wat nog niet aan bod is gekomen. Voor vragen over de vragen zijn we uiteraard ook bereikbaar. Veel plezier met invullen en aanvullen! 1. Ontmoeten We ontmoeten dagelijks mensen, maar de betekenis van een ontmoeting is vaak heel verschillend. En een ontmoeting binnen de kerk, bij onze gemeentelijke activiteiten, op straat of tijdens een viering kan van grote betekenis zijn, voor jezelf of voor een ander. Het gaat ook over elkaar kennen en gekend worden, er mogen zijn en de ander zien en spreken. Ontmoeten en in gesprek zijn met elkaar, is dus een belangrijk onderdeel van gemeente zijn.

3 Daarom zijn we benieuwd wat jij vindt van onderstaande stellingen. Welke aspecten zijn voor jou wel of niet belangrijk als het gaat om ontmoetingen binnen onze gemeente of wellicht daarbuiten? Wat zou je graag zelf ervaren en/of wat gun je andere mensen? Hoe zou je graag zien dat we daar vorm en inhoud aan geven? Waarom voel jij je niet, minder of juist wel thuis in onze gemeente? Welke rol speelt ontmoeting daarbij? Hieronder is ruimte om jouw mening te delen over bovenstaande of over andere dingen in relatie hiermee.

4 2. Vieren Een (kerk)dienst noemen we ook wel een viering, maar niet elke viering hoeft ook een eredienst te zijn. Vieren (samen een viering houden) is een belangrijk onderdeel van gemeente zijn, omdat we dan samen komen. De reden hiervoor is voor ons allemaal verschillend, maar zal ook grote overeenkomsten vertonen. Je komt er misschien voor een rustmoment, een spiegel, voor verdieping, om God te prijzen, om te zingen of te luisteren, te bidden of voor een speciale gelegenheid. En zo zijn er nog meer redenen om te vieren. En dat hoeft ook niet altijd in een kerkzaal te zijn of met een predikant. Vieren kan dus verschillende vormen hebben, maar één ding is zeker, vieringen vormen een bijzonder onderdeel binnen gemeente zijn. Hieronder vind je een aantal woorden/zinnen die bij vieren horen. We willen graag dat je aangeeft hoe belangrijk elk onderdeel voor jou is als je aan vieren denkt.

5 Wat maakt een viering voor jou een goede viering? Wat gaat er prima zoals het nu gaat en wat mag of moet er worden verbeterd? Waar hebben de mensen om ons heen behoefte aan als we denken aan vieringen? Waarom kom je juist wel of juist niet naar een viering of bepaalde vormen daarvan? Wat zou je graag zien dat er in vieringen gebeurt en hoe moeten we dat doen? Wat is vieren voor jou nog meer, op welke plek en hoe, waar word jij blij van?! Hieronder is ruimte om je gedachten en ideeën te delen in relatie tot vieren en vieringen.

6 3. Omzien Aandacht en zorg voor elkaar hebben is wat we verwachten binnen een gemeente, maar zeer zeker ook daarbuiten gedaan wordt. Omzien naar elkaar dus, zowel naar binnen gericht (zoals pastoraat) als naar buiten gericht (zoals diaconaat). Verwachten we daar veel of weinig van en ben je dan wel eens teleurgesteld of word je vaak blij verrast? Omzien naar elkaar is een mooi onderwerp en heeft een zeer waardevolle plaats binnen gemeente zijn. Het is ook van betekenis voor mensen buiten gemeente die wij kunnen ondersteunen met onze inzet en waar nodig (financiële) middelen. Er is veel over te zeggen en te vinden en willen graag van jou weten hoe jij hier tegenaan kijkt. Hieronder een aantal stellingen daarover met vervolgens weer gelegenheid voor toelichting of uitbreiding.

7 Waarom vind jij omzien naar elkaar belangrijk, wat brengt het jou en anderen? Hoe vind je dat het nu gaat, wat kan er eventueel anders en beter? Welke relatie heeft omzien met onze identiteit als gemeente en hoe kan het ons verder versterken? Wat maakt dat we als gemeente van betekenis kunnen zijn voor elkaar en voor anderen? Hoe kunnen we daar het beste richting aan geven, nu en in de toekomst? Laat hierna weten hoe jij tegen deze onderwerpen aankijkt of wellicht dat er nog andere invalshoeken van belang zijn bij dit onderwerp!

8 4. Ontwikkelen Een kerk/gemeente is bij uitstek een plek om meer te leren over geloof, of om juist bevestiging te krijgen en wellicht ook uitgedaagd te worden met vragen. Een plek dus om jezelf te ontwikkelen als het gaat om zaken die typisch bij een kerk en het geloof horen, of er juist (nog) niet helemaal bij horen, om zo ook andere visies mee te laten wegen in je eigen mening, gevoel, overtuiging of beleving. Er zijn vele redenen waarom mensen bijvoorbeeld een viering bezoeken en activiteiten of er juist van weg blijven. Hoe dan ook, als gemeente organiseren we veel dingen waarbij er aanbod is met inhoud, of gelegenheid tot bezinning. Bedoeld ter activatie of wellicht juist om tot rust te komen. Woorden als verdieping, vorming, toerusting horen daar bij, maar ook meditatie, gesprek en stil zijn. En zo is er nog veel meer te zeggen over ontwikkeling en ontwikkelen. Hieronder weer een aantal stellingen met daarna de gelegenheid om je eigen behoefte aan ontwikkeling te delen.

9 Wat zou jij in de nabije toekomst graag willen leren binnen onze gemeente? Waarom is ontwikkeling eigenlijk belangrijk, of juist minder? Welke onderdelen binnen de gemeente zdragen het beste bij aan een leven lang leren en ontwikkelen? Wat maakt activiteiten interessant om jou in beweging te krijgen? Wat verwacht je van de kerk en onze gemeente in relatie tot je eigen interesses? Hieronder heb je de ruimte om nader in te gaan op een stelling of er eentje van jezelf toe te voegen. En zoals bekend, alle andere meningen over dit onderwerp zijn ook welkom!

10 5. Inrichten Dit gedeelte gaat tenslotte over de invulling van de ontstane ruimte, meer praktisch gezien. Wat is er nodig om de droom waar te maken? De vragen hiervóór zijn bedoeld om een beeld te krijgen van de richting die je graag wil dat we op gaan met elkaar. Nu willen we ook graag weten of je ideeën hebt over de inrichting, dus hoe kunnen we dat het beste organiseren. Er zijn namelijk verschillende wegen naar Rome en het is ook zo dat er al een bestaande organisatie is, met ook een aantal ingevulde rollen, waarbij we bijvoorbeeld denken aan ds. Lex. Om de nieuwe richting zo goed mogelijk te bereiken, moet er aanvulling gezocht worden die hieraan optimaal bijdraagt. Welke rol of rollen zijn er voor nodig? Moet het een predikant zijn, of een kerkelijk werker? Hoe moet de tijd en energie verdeeld worden over de verschillende aandachtsgebieden. Of misschien moeten we niet zozeer denken aan functieprofielen, maar meer aan hoe de nieuwe persoon moet zijn? Welke karaktereigenschappen zijn belangrijk om ons mee te nemen in de richting die we willen? Ook kunnen we denken aan projectmatige inzet met kortere perioden of juist iemand die wat langer blijft. Alles kan dus, niks is gek. Hieronder enkele suggesties welke voorkeur heb jij? Dus hoe zou jij het doen? Heb je zelf een ander aanvullend idee? Schrijf het op!

11 Hoe moeten we de aandacht binnen de gemeente verdelen als het gaat om de hiervoor besproken onderwerpen? Als je meer onderwerpen wil toevoegen aan de verdeling, laat het dan weten in het vrije tekstveld hierna. Wat heeft onze gemeente nodig om jouw ideeën ook daadwerkelijk vorm te geven? Wie kan dat het beste doen en waarom vind je dat? Welke rol of rollen hebben we nodig, of zijn andere dingen belangrijk? Doen we dat voor kortere of langere tijd en hoe organiseer je dat het beste? Wat maakt iemand geschikt om te doen wat jij voor ogen hebt? Welke talenten moet iemand met zich meebrengen en hoe moeten die dan worden ingezet? Geef jouw mening over hoe we dit als gemeente het beste kunnen inrichten!

12 Afsluiting Tot slot nog enkele vragen die ons helpen om het plaatje compleet te krijgen, niet verplicht om in te vullen Tot welke leeftijdsgroep behoor je? Hoe vaak bezoek je de (zondagse) vieringen? Aan hoeveel gemeentelijke activiteiten neem je per jaar deel? Je hebt een heleboel vragen beantwoord over je geloofsleven en je droom voor de Protestantse Gemeente Zeewolde. Mocht je aanvullende ideeën hebben, dan kun je die apart toevoegen. Ook kan je mailen naar Hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst! Op de gemeenteavond in juni zullen wij onze bevindingen delen. Bedankt voor je betrokkenheid!! Als je de resultaten van de enquête wil ontvangen, vul dan hieronder je adres in.

Advies invulling vacante plaats PGZ 2018

Advies invulling vacante plaats PGZ 2018 Advies invulling vacante plaats PGZ 2018 richting geven aan onze veelkleurige gemeente Werkgroep Vacature juni 2017 PG Zeewolde Arie Bosman Ineke Meijer Bart Vrieling Selma de Jong Henri Kroon SAMENVATTING

Nadere informatie

kerkwerk +kerkspiegel

kerkwerk +kerkspiegel www.kerkspiegel.nl VERSIE 2.1 2014 INFORMATIE PAKKET kerkwerk +kerkspiegel begeleiding en hulpmiddel voor kerkreflectie en kerkbeleid de kerkspiegel is een methode van: advies, training en begeleiding

Nadere informatie

Onze kerk en haar toekomst

Onze kerk en haar toekomst Onze kerk en haar toekomst Wat is de toekomst van onze kerk? De Protestantse Gemeente Haarlem (PGH), bestaande uit de kerkgemeenschappen van de Ontmoetingskerk, de Bavo/Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, werkt

Nadere informatie

Waar is God? Leeftijd: 9-12 Thema: God Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de aanwezigheid van God onder de mensen.

Waar is God? Leeftijd: 9-12 Thema: God Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de aanwezigheid van God onder de mensen. Waar is God? Leeftijd: 9-12 Thema: God Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de aanwezigheid van God onder de mensen. Doelen van deze bijeenkomst: De kinderen leren dat God overal te vinden is.

Nadere informatie

Werkvormen - III - Collegiale consultatie

Werkvormen - III - Collegiale consultatie Werkvormen - III - Collegiale consultatie Inleiding; Twee pastores 1 gaan met elkaar in gesprek. Ze kunnen elkaar inzicht geven, bemoedigen en kracht geven. Het is een collegiale consultatie. Er zijn verschillende

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Deze vragenlijst is bedoeld om meer informatie te krijgen over of, hoe vaak en waarvoor u als gemeentelid of als andere belangstellende gebruik maakt van websites

Nadere informatie

Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net

Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net Hoe zorgen we ervoor dat we ziekte en kwetsbaarheid als een normaal deel van het leven gaan beschouwen? zorgaanzet.net Suggesties of ideeën om deze uitdaging aan te pakken? Schrijf ze op deze postkaart.

Nadere informatie

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op.

Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. Visie Gereformeerde Kerk Nijkerk 2017-2022 Vastgesteld door de Grote Kerkenraad op. 1 We zijn een open christelijke gemeente die al meer dan 125 jaar een eigen plek heeft in de Nijkerkse samenleving. Als

Nadere informatie

Werkschrift. Uit mijn comfortzone

Werkschrift. Uit mijn comfortzone Uit mijn comfortzone Wanneer werd jij voor het laatst uit je comfortzone gehaald? Bedenk wat jouw reacties zijn als je uit je comfortzone wordt gehaald. Ga je flauwe grappen maken? Weiger je bepaalde dingen

Nadere informatie

WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN?

WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN? WAT WILLEN DE GEMEENTELEDEN VAN DE LUCASKERK IN DE ZONDAG VIERINGEN? DOEL VAN DE ENQUETE De vieringen in de Lucaskerk beter laten aansluiten bij de behoeften van de gemeenteleden OPZET VAN DE ENQUETE Via

Nadere informatie

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen

Speciaal voor de GEMEENTE rondom de OPSTANDINGSKERK zijn we op. Ouderlingen Talenten gezocht!! Ieder mens heeft zijn of haar eigen gaven en talenten gekregen. Herken je jouw talenten in een van de pijlen? Mogen we je dan vragen of je een paar uur van je tijd aan de gemeente wilt

Nadere informatie

BIJLAGE MENSEN UITNODIGEN VOOR DE CURSUS

BIJLAGE MENSEN UITNODIGEN VOOR DE CURSUS BIJLAGE MENSEN UITNODIGEN VOOR DE CURSUS BIJLAGE PAGINA 1 MENSEN UITNODIGEN VOOR DE CURSUS Deze tekst is te gebruiken voor de trainingsdag van cursusleiders. Hoewel sommigen onmiddellijk positief zullen

Nadere informatie

Beleidsplan Versie april Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede

Beleidsplan Versie april Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede Beleidsplan 2016 2020 Versie 1.3 23 april 2016 Protestantse Gemeente Wijk bij Duurstede 1 Opbouw van het document De werkgroep Werk aan de kerk is bezig geweest met het voorbereiden van een nieuw beleidsplan

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

in ZICHT CHIRO IN 2020

in ZICHT CHIRO IN 2020 in ZICHT CHIRO IN 2020 Dag Chiroleiding Chirojeugd Vlaanderen telt maar liefst 960 Chirogroepen, van Adinkerke tot Zutendaal. Allemaal met hun eigen gewoontes en tradities, afdelingen en leiding. En wat

Nadere informatie

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk

Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Toespraak van de voorzitter van de kerkenraad na de kerkdienst van 27 januari 2013 betreffende het beleid van de Petrakerk Beste Petrakerkers, zusters en broeders, In zijn laatste Kroniek in het blad Kerkinformatie,

Nadere informatie

Handboek. voor ouderlingen en oudsten. Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels

Handboek. voor ouderlingen en oudsten. Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels Handboek voor ouderlingen en oudsten Peter van de Kamp (red.) Ad Heystek Willem van der Horst Sake Stoppels Buijten & Schipperheijn Motief - Amsterdam Inhoud Inleiding 7 Deel 1: De basis 1 Waarom eigenlijk

Nadere informatie

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.

Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. Kerk 20.21 Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit. a. Inleiding Veel christenen verlangen ernaar hun leven met elkaar en met hun omgeving te delen met hun buren,

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen.

Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Paasfeest: Opstaan! Leeftijd: 9-12 Thema: Opstanding, Pasen Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de Stille Week en Pasen. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen kunnen de belangrijke gebeurtenissen

Nadere informatie

Enquête kerkdiensten, jaarthema en beleid Gereformeerde kerk Wijnjewoude-Hemrik

Enquête kerkdiensten, jaarthema en beleid Gereformeerde kerk Wijnjewoude-Hemrik Enquête kerkdiensten, jaarthema en beleid Gereformeerde kerk Wijnjewoude-Hemrik Inleiding en werkwijze In deze enquête vragen wij u/ jullie een mening over kerkdiensten en activiteiten voor gebed. Vanaf

Nadere informatie

De waarde van de kerk

De waarde van de kerk De waarde van de kerk Presentatie Actie Kerkbalans 2019 Catharijneconvent, 18 januari 2019 Jan Schinkelshoek, lid Interkerkelijke Commissie Geldwerving voorzitter Raad voor de Plaatselijke Geldwerving

Nadere informatie

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk)

Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Profielschets Gereformeerde Kerk Bennekom (Brinkstraatkerk) Schets van de plaats Bennekom Bennekom is een welvarend dorp binnen de gemeente Ede, met ongeveer 16.000 inwoners. Het dorp ligt tussen Ede en

Nadere informatie

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn.

1. Wat zijn volgens u de kerntaken van onze wijkgemeente, nu en voor de komende jaren? Kies maximaal drie thema s die voor u het belangrijkst zijn. In deze gemeentepeiling willen we graag in beeld krijgen wat onze gemeenteleden belangrijk vinden voor de Goede Herderkerk, nu en in de toekomst. Er worden 12 vragen gesteld, vooral over de dingen die

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud Inleiding... 3 De basis... 4 Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige... 4 Overview persoonlijk ontwikkelplan...

Nadere informatie

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden

PROFIEL SCHETS. Protestantse Gemeente Zunderdorp. Stichting Diensten met Belangstellenden PROFIEL Protestantse Gemeente Zunderdorp SCHETS Stichting Diensten met Belangstellenden ALGEMEEN WERKPERCENTAGE De Protestantse Gemeente van Zunderdorp en de Stichting Diensten met Belangstellenden (DmB)

Nadere informatie

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien Samen groeien door Visie en missie De Wingerd, samen groeien Vanuit de christelijke identiteit ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaar, inspireren we elkaar, zijn we nieuwsgierig en gaan we de dialoog

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 15 september 2019 om 9.30 uur in Open Hof Startzondag: Een goed verhaal voorgangers: drs. Berthina van der Kamp ds. Kasper Jager orgel en piano: Diddy

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Hoi mooie meid, Colofon

Hoi mooie meid, Colofon BELLE Bijbel Hoi mooie meid, Colofon Belle Bijbel 1e druk 2018 // ISBN 9789089121325 // NUR 701 Hoofdredactie en ontwikkeling: Eline Hoogenboom en Anne-Mareike Schol-Wetter Redactie en ontwikkeling: Daniëlle

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas:

Ik geloof, geloof ik. Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw. Mijn naam en klas: Ik geloof, geloof ik Levensbeschouwelijk dossier Griftland college Bovenbouw Mijn naam en klas: Bezinningsmomenten In de godsdienstlessen stonden de afgelopen jaren verhalen centraal en de verschillende

Nadere informatie

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum:

Werkbeleving. Naam: Bea Voorbeeld. Datum: Werkbeleving Naam: Bea Voorbeeld Datum: 16.07.2015 Bea Voorbeeld / 16.07.2015 / Werkbeleving (QWBN) 2 Hoe beleef je je werk? Je hebt een vragenlijst ingevuld met vragen over je werkbeleving. Hierbij is

Nadere informatie

Hoe is het eigenlijk met u?

Hoe is het eigenlijk met u? Hoe is het eigenlijk met u? In oktober hebben we drie bijzondere diensten gehad. We gaven daarmee gehoor aan de roep uit de gemeente (geuit op de Gemeentefestivals van 2013 en 2014, en op twee gemeenteavonden)

Nadere informatie

ds. Huib Klijn Mensen van de weg gemeentewerkboek

ds. Huib Klijn Mensen van de weg gemeentewerkboek ds. Huib Klijn Mensen van de weg gemeentewerkboek waar dit boek over gaat De eerste stap Mensen van de weg bevat werkvormen voor een compleet seizoen kerkenwerk Deze Cd-rom biedt materiaal aan voor het

Nadere informatie

Ge nspireerd door Henri Nouwen

Ge nspireerd door Henri Nouwen Schrijven en zo woorden geven aan ons hart en onze gedachten brengt ons vaak naar plekken in onszelf die we nauwelijks kennen. Een van de mooiste aspecten van schrijven is dat het krachtige bronnen en

Nadere informatie

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus

vragen te stellen, Een nieuwe start: Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1316 zondag: 3 e zondag van de zomer datum: 07-07-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Lucas 2:41-52 (BGT) liederen: Opw 733; 'Samen in het licht';

Nadere informatie

Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde.

Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde. Liturgie zondag 23 september Tussen hemel en aarde. Welkom en Inleiding Eeuwenlang was de zorg voor de ziel een aangelegenheid van theologen, een zaak van de kerk. Het was de kerk die bepaalde hoe de mens

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 januari 2015 Waarom dit 'beleidsplan'? We kunnen discussiëren over het nut, maar dat heeft niet zoveel zin. Wel

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Zevenbergen

Hervormde Gemeente Zevenbergen Hervormde Gemeente Zevenbergen 2018 Geef voor je kerk. Geef je leven zin. Tijden veranderen. Dat is waar. In dit digitale tijdperk gaan die veranderingen ook echt snel. Wanneer tijden veranderen is het

Nadere informatie

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door.

Namens Jelle: Je kan heel goed verslagen schrijven. En je bent altijd gemotiveerd om te werken. Ga vooral zo door. 360 graden feedback groep sigma 7 2.0: Feedback aan Max: Dit project ben ik een stuk zelfverzekerder ingestapt dan het vorige project. Ik weet nu veel beter wat mijn eigen kwaliteiten zijn en ook die van

Nadere informatie

Geloofsontmoetingen. Gemeente kring Vergader opening Regio ontmoeting. Thema. Kom mee naar buiten. Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland

Geloofsontmoetingen. Gemeente kring Vergader opening Regio ontmoeting. Thema. Kom mee naar buiten. Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland Geloofsontmoetingen Gemeente kring Vergader opening Regio ontmoeting Thema Kom mee naar buiten Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland Voorwoord Sinds een paar jaar is de bondsgemeenschap bezig

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀

䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 䰀䘀唀一䐀匀倀刀䄀夀䔀刀一䤀䜀䠀吀㐀 㜀䠀䄀一䐀䈀伀䔀䬀吀 Voorwoord Wat fijn dat jij een Prayer Night wil organiseren en samen met andere jongeren tot God wil bidden en Hem wil aanbidden. Begin de voorbereiding met gebed en vraag

Nadere informatie

(Her)oriëntatie op je loopbaan

(Her)oriëntatie op je loopbaan (Her)oriëntatie op je loopbaan Enkele handvatten om naar je loopbaan en competenties te kijken december 2015 Onderhoudscheck voor je loopbaan Je bent het meest succesvol als je werk doet dat aansluit op

Nadere informatie

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Deze handreiking is bedoeld voor de ouderlingen ter voorbereiding op het huisbezoek wanneer het gemeentethema ter sprake wordt

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 13 augustus 2017 Kleur: groen Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video Wall: Crèche: ds. Arie van der Maas Jan Hollebek Joke de Putter

Nadere informatie

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN

CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN CLUBAANBOD EN TRAINING SAMEN HET GELOOF ONTDEKKEN EN VERDIEPEN Bruisend Jeugdwerk De kerk als plek waar jongeren, gelovig of niet, graag naartoe gaan om God beter te leren kennen. Jeugdleiders die dichterbij

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Grootouders wisselen ervaringen uit over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders helpen elkaar op weg met tips en adviezen over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders zijn

Nadere informatie

We wensen je veel succes en plezier bij de organisatie van de PrayerNight!

We wensen je veel succes en plezier bij de organisatie van de PrayerNight! Je hebt het voornemen om een PrayerNight te organiseren: super! We worden warm van mensen die het verlangen hebben om samen met en voor anderen te bidden. Maar hoe organiseer je nu zo n PrayerNight? Daarmee

Nadere informatie

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente

leren omgaan met Diversiteit In je gemeente Geloven kun je niet alleen! Stap 1 Jouw kijk op de wereld 15 min. Kijken in de spiegel naar jezelf Wat vind je van je eigen lichaam? Wat vind je mooi? Als je zou mogen kiezen, welk deel zou je dan weghalen?

Nadere informatie

Meer omzet in minder tijd

Meer omzet in minder tijd Voor verswinkeliers die willen floreren Meer omzet in minder tijd Vijf bouwstenen voor succesvolle ondernemers Ir. Jo Spiertz Bedrijfskundige, ondernemerscoach Meer omzet in minder tijd En 5 waardevolle

Nadere informatie

Het hartsmotivatie-profiel

Het hartsmotivatie-profiel Je eigen beoordeling van jouw hartsmotivaties De eerste stap tot ontdekken wat jouw gaven zijn, is het volgende hartsmotivatie-profiel invullen. Nadat je de 45 vragen hebt beantwoord, noteer je de scores

Nadere informatie

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019

Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Toelichting op de vieringen in de periode 16 december 2018 t/m 20 januari 2019 Waar heb jij een boodschap aan? Een brievenbus. bij ieder huis is er één. Aan het begin van de oprit, naast het huis, in de

Nadere informatie

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in

Activiteiten in de kerk Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in Activiteiten in de kerk 2018-2019 Bijlage bij het jaarboekje van de Vredeskerk Plant een jonge boom in de aarde en hij gaat groeien; zet een stok in de grond en er gebeurt niets. Levende organismen kunnen

Nadere informatie

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE Van

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

Enquête-uitslag. van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde

Enquête-uitslag. van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde Enquête-uitslag van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde 1 Inleiding In het laatste kwartaal van 28 is er onder alle leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren

Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Focus op trage wegen in deelgemeente Beveren Evaluatiebundel Jouw gegevens Naam:... Adres:...... Telefoon:... E-mail:... Ik vertegenwoordig volgende organisatie:... Deze bundel graag terugbezorgen tegen

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd

Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Opdracht 1.1: Observeer je verhaal in je hoofd Het is belangrijk om te weten waar je nu staat, zodat je weet van waar je straks vertrekt. Als jij weet wat voor verhaal hebt, welk verhaal jij jezelf verteld

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 1 juli 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart.

Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Hemelvaart: Tot Ziens! Leeftijd: 9-12 Thema: Hemelvaart Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over Hemelvaart. Doelen van de bijeenkomst: De kinderen leren meer over Hemelvaart: het verhaal van het

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

Welkom! Inhoudsopgave

Welkom! Inhoudsopgave Welkom! We heten u van harte welkom in de Kerk van de Nazarener Dordrecht. Met deze brochure willen we u informeren over wie wij zijn en hoe onze gemeente functioneert. Mogelijk heeft u al eerder een dienst

Nadere informatie

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code):

In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): In te vullen door medewerker of onderzoeker: Datum van vandaag: - - Instelling: Groep: Code (meting-unieke code): Onderzoek: Residentiële opvang jongeren, Leefklimaat op de Groep Contactpersoon: Peer van

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo

euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo euzedossier ouderparticipatie oriëntatie op studie en beroep in de onderbouw van havo/vwo Op vier bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N

W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N W E R K E N M E T D I M E N S I E K A A R T E N O N T W I K K E L R U I M T E C R E Ë R E N Acties 1. Onderzoek elkaars kwaliteiten en verdeel de dimensies 2. Zorg dat de dimensies op het juiste moment

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Inge Test

Inge Test Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Werkbeleving 2 Hoe beleef je je werk? Je hebt een vragenlijst ingevuld met vragen over je werkbeleving. Hierbij is ingegaan op je ervaringen in het werk en

Nadere informatie

Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep

Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep Programma Groepsontwikkeling Modelbrieven voor groepen Modelbrief 1: Aankondiging deelname programma Groepsontwikkeling in de groep Beste ouders/verzorgers en leden van de (naam groep), Een goede Scoutinggroep

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen

Protestantse gemeente te Hoek. Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Protestantse gemeente te Hoek Zondagsbrief Zondag 15 juli 2018 Kleur: groen Ouderling van dienst: Organist: Koster: Video wall: Crèche: ds. Joshi van Veen uit Elspeet Henk Siersema Akko de Feijter Sjaak

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017

Nieuwsbrief Vorming. zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Nieuwsbrief Vorming zien, gedenken, verbinden oktober 2017 Pionieren? Mogen we ook nog gewoon kerk-zijn? Misschien begin ook ik te lijden aan de idee dat er weinig nieuws onder de zon is. U herkent het

Nadere informatie

Communicatiemateriaal

Communicatiemateriaal Communicatiemateriaal ACE ARNHEM/ACHTERHOEK/LIEMERS Communicatiemateriaal V 1.0 27-01-2017 Inhoudsopgave Programma 3 Mail werkplekbegeleiders 4 Flyer werving medewerkers 5 Mail gast-medewerkers 6 Tekst

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019

Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Zondagsbrief en Orde van Dienst zondag 15 september 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 15 september 2019 Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant:

Nadere informatie

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt.

Ik weet dat mijn gegevens anoniem zullen worden toegevoegd aan een databestand dat voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt wordt. Toestemmingsverklaring: Ik heb informatie gekregen over de inhoud, methode en het doel van het onderzoek. Ik weet dat de gegevens en resultaten van het onderzoek alleen anoniem en vertrouwelijk gebruikt

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN

OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN OMDAT JIJ HET WAARD BENT VOOR ONDERNEMENDE MENSEN Vijf daagse Experience WERKBOEK Hartelijk welkom bij De Ontwikkel Cirkel en onze Experience Omdat JIJ Het Waard Bent! Wij zijn Linda en Annemiek en wij

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan

Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN. Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid GOEDE HERDERKERK TE HOOGEVEEN Beleidsplan Beleidsplan Protestantse wijkgemeente Zuid 2018-2022 In dit document zetten we het beoogde beleid voor de Protestantse wijkgemeente

Nadere informatie

In dit laatste kerkblad voor de vakantie willen we u graag bijpraten over de vacaturetijd en het

In dit laatste kerkblad voor de vakantie willen we u graag bijpraten over de vacaturetijd en het Vacaturetijd De afgelopen maanden In dit laatste kerkblad voor de vakantie willen we u graag bijpraten over de vacaturetijd en het beroepingswerk. Regelmatig informeren gemeenteleden hoe het daarmee staat.

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT

BELEIDSPLAN van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT BELEIDSPLAN 2014 2018 van de Protestantse Gemeente het Vierkant, Wognum-Benningbroek-Sijbekarspel-Nibbixwoud VIERKANT VOORUIT Wognum februari 2014 Aangepaste versie februari 2017 INHOUDSOPGAVE BELEIDSPLAN

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu!

Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken begint met je bewust worden van een aantal zaken. Wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom doe ik dingen op de manier hoe ik ze doe?

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle

Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle Werkdocument voor het pastoraat van de Hervormde gemeente te Kapelle 1. Missie Het pastoraat is er op gericht om elkaar in kerk en wereld te helpen Jezus Christus te vinden en te volgen. Deze missie houdt

Nadere informatie

Hervormde Gemeente te Dirksland

Hervormde Gemeente te Dirksland Hervormde Gemeente te Dirksland Beste leden van de Hervormde Gemeente van Dirksland, We maken deel uit van een gemeente, dit verbindt ons met elkaar en inspireert ons. We verblijden en steunen elkaar in

Nadere informatie

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen

Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Vragenlijst kindvriendelijke steden en gemeenten voor volwassenen Als onderdeel van de quickscan Lees dit eerst. Dan kan je de vragenlijst sneller invullen. Door middel van deze vragenlijst willen we weten

Nadere informatie

De organisatie van een dreumesdienst

De organisatie van een dreumesdienst De organisatie van een dreumesdienst Leeftijd: leiding Soort bijeenkomst: Soort werkvorm: heel programma Thema: Tijdsduur: 130 min voorbereiding, viering zelf 30 min min. Stappenplan De organisatie van

Nadere informatie

Trouw zijn in de onrechtvaardige mammon

Trouw zijn in de onrechtvaardige mammon Achtste zondag van de Zomer TUINDORPKERK - UTRECHT 11 augustus 2013 (Jan Luyken, 1649-1712) Ga gauw zitten en schrijf: vijftig Trouw zijn in de onrechtvaardige mammon voorganger: dr. Roelf Haan organist:

Nadere informatie

Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: leiding geven samenvatten verbeelden

Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: Jij bent een kei in: leiding geven samenvatten verbeelden Begeleiden - Werkbladen 133 Werkblad 14 Daar ben jij goed in!!! Doel: benoemen van de gaven die vrijwilligers inbrengen en het waarderen van hun inzet, bijvoorbeeld op een vrijwilligersavond. Benodigdheden:

Nadere informatie

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE

DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Netwerkthermometer DE NETWERKTHERMOMETER LEERLINGEN INSTRUCTIE Wat is De Netwerkthermometer De Netwerkthermometer is een test. Een test om een gedegen beeld te krijgen van hoe je zelf aan kijkt tegen je

Nadere informatie

Welkom bij De Jutters

Welkom bij De Jutters Welkom bij De Jutters De Jutters denkt met je mee De Jutters centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie 1 Hoofdlocatie Postadres De Jutters Dr. van Welylaan 2 2566 ER Den Haag Een volledig overzicht van

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 17 juni 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees Jan Antuma Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen

Weet wat je kan. Zelfvertrouwen Weet wat je kan Zelfvertrouwen Zelfvertrouwen kan groeien Hoofdstuk 4 gaat over werken aan zelfvertrouwen. Onderwerpen in dit hoofdstuk: Stripje: Zelfvertrouwen kan groeien. blz 2 Doen waar je goed in

Nadere informatie