Bijlage 1: Plan van Aanpak. Plan van aanpak. Op weg naar een facilitair service centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage 1: Plan van Aanpak. Plan van aanpak. Op weg naar een facilitair service centrum"

Transcriptie

1 Bijlage 1: Plan van Aanpak Plan van aanpak Op weg naar een facilitair service centrum

2 1 Inleiding De omgeving waarin de overheid en dus ook de gemeente opereert is de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig. Op tal van terreinen uit zich dit. De burger is er niet meer voor de gemeente maar de gemeente is er voor de burger. Gemeenten anticiperen daarop door veel aandacht te besteden aan bekende items als openheid, transparantie van bestuur, klantgerichtheid, bedrijfsmatig functioneren ( efficiënt en effectief) tegen marktconforme prijzen, et cetera et cetera. Ook organisatorisch heeft dit zijn weerslag gekregen. In Hellevoetsluis is in opvolgende jaren een organisatiefilosofie uitgekristalliseerd die gericht is op omgevings- en vraaggericht inrichten van de organisatie, waarbij een kleine hoogwaardige op regie gerichte smalle en platte organisatie met goed opgeleide, flexibele en breed inzetbare medewerkers de kern van deze filosofie vormt. Het hanteren van deze filosofie naar buiten heeft de afgelopen jaren meer aandacht gekregen dan het hanteren ervan naar binnen. Dat is tot op heden een gemiste kans, immers wat voor de klanten van de gemeente geldt, geldt rechtsevenredig voor de klanten binnen de gemeentelijke organisatie. Ter nadere duiding, de huidige inrichting van de organisatie kent een tweetal afdelingen (plus de brandweer) die zich vooral richten op de primaire processen die gericht zijn op derden ( de burgers, bedrijven en instanties) en een tweetal afdelingen die zich deels of zo na geheel richten op de ondersteuning van die primaire processen. De stafafdeling Bestuurszaken is bijna volledig op deze ondersteunende processen gericht. Steeds vaker wordt deze ondersteunende rol getypeerd als Facilitair Management. Deze term wordt veelal als volgt gedefinieerd: De kunst om facilitaire componenten van de bedrijfsvoering tegen zo laag mogelijke kosten en een zo hoog mogelijk serviceniveau, zo goed mogelijk af te stemmen op het primaire proces van de organisatie. Facilitair management heeft inmiddels in de particuliere sector een grote vlucht genomen; het is inmiddels zelfs een vak geworden, waarvoor een HBO beroepsopleiding bestaat.

3 2 Facilitair management in Hellevoetsluis: De facilitaire taken in Hellevoetsluis zijn voor het grootste deel ondergebracht in de productgroepen Centrale Verzorging en Documentaire Informatie Voorziening. Twee productgroepen die met grote inzet hun facilitaire taken binnen de gestelde kaders uitvoeren. De eerder genoemde gemiste kans ligt dan ook zeker niet aan de inzet van de facilitaire medewerkers, maar veeleer aan het niet doorontwikkelen van de ook eerder genoemde organisatiefilosofie ten aanzien van deze ondersteunende processen. De productgroepen werken op dit moment veelal reactief. Enerzijds omdat ze te laat worden betrokken bij de ontwikkelingen in het primaire proces, maar anderzijds omdat het vooral doeners zijn, die het uitvoeren voor op stellen. Met veel creativiteit weet men problemen en knelpunten altijd weer op te lossen, maar soms gaat dit ten koste van efficiency en van effectiviteit. Beide productgroepen zijn soms ook bezig met hetzelfde product of proces zonder dat een en ander voldoende is afgestemd. Een in 2000 uitgebracht rapport van Ernst&Young over de facilitaire taken in Hellevoetsluis gaf reeds aan dat de facilitaire dienstverlening van de gemeente versplinterd is en integrale afstemming en aansturing ontbeert. Geadviseerd werd dit te verwezenlijken door het aanstellen van één facilitair aanspreekpunt en het inrichten van één organisatieonderdeel waar alle facilitaire taken zoveel als mogelijk zijn ondergebracht. Hoewel inmiddels aanmerkelijke veranderingen plaats vinden en plaats hebben gevonden waarin Hellevoetsluis bepaald voorop loopt, zoals de digitalisering van informatiestromen en besluitvorming, de herinrichting van het archief, de totstandkoming van een frontoffice in de vorm van een centrale balie, et cetera, is een echte en gerichte doorontwikkeling van dit advies niet tot stand gekomen. Immers deze ontwikkelingen veronderstellen niet alleen invulling van de techniek ervan, maar ook invulling en verankering van andere werkwijzen en veranderende taakinvullingen van medewerkers. De huidige situatie waarin de beide productgroepleiders niet meer aanwezig zijn biedt een natuurlijk moment om aan veranderingen te werken en de facilitaire functie te centraliseren in de vorm van één facilitair afdeling binnen de gemeentelijke organisatie.

4 3 Richting voor deze veranderingen Om de verandering richting te geven, dient er een gezamenlijke visie ontwikkeld te worden. Hieronder zijn een aantal richtinggevende lijnen aangegeven. De logistieke en verzorgende processen van de gemeente Hellevoetsluis zijn door de mensen werkzaam in deze processen zodanig geoptimaliseerd dat zowel de klant, de opdrachtgever en de medewerkers een optimale tevredenheid hebben over de geleverde prestaties; Verbeteringen en vernieuwingen van de processen en activiteiten worden pro-actief en in gezamenlijkheid opgepakt; Per product is een afspraak gemaakt over de kwaliteit, prijs en levertijd; Meldingen en verzoeken over facilitaire producten worden via het ééningangsprincipe behandeld; Continue productinnovatie met waar mogelijk gebruik maken van de moderne technologie; Klachten over de facilitaire leveringen worden binnen 24 uur afgehandeld; Naast de zaken zelf goed blijven doen, wordt gestreefd naar een optimale balans tussen zelf doen of uitbesteden, waarbij efficiency en effectiviteit centraal staan; De medewerkers zijn gemotiveerd en opgeleid voor hun taken; Flexibele inzet op diverse taken wordt tot op zekere hoogte verder ingevoerd; Operationele aansturing op een zo laag mogelijk niveau (Coördinatoren); Eenhoofdige leiding; Blijvende doorontwikkeling van de organisatie.

5 4 De gedachte achter het plan De weg, die gelopen gaat worden om tot een facilitair service centrum te komen is niet alleen een structuur verandering, maar vooral een leerproces voor de mensen en de organisatie. De organisatie Hellevoetsluis heeft veel geïnvesteerd in de harde kant van de organisatie en is daar dan ook zeer vooruitstrevend in. De zachte kant het wij en ik heeft geen volledige aansluiting met deze harde kant. De werkwijze om deze verandering tot stand te brengen is zo opgezet dat het gezamenlijk en open wordt uitgevoerd.het personeel en de klanten van het facilitair service centrum definiëren de producten en kwaliteitseisen. De medewerkers formuleren de werkprocessen waarmee de producten tot stand komen. Het doel is om een maximaal draagvlak te krijgen op de gezamenlijke visie en de uit te voeren stappen om daar te komen. Door middel van plenaire sessies en diverse werkgroepen zal in een aantal maanden tijd de organisatie CV en DIV omgevormd worden in een facilitair service centrum, waar de basis is gelegd voor verdere ontwikkeling van het facilitaire proces voor ongeveer 2 à 3 jaar. Belangrijk is dat het management in de organisatie het veranderingsproces maximaal faciliteren en hun commitment uitspreken. Een aantal uitgangspunten zijn tijdens de sessie niet bespreekbaar, zo is de missie van de gemeente en de hoofdstructuur van de gemeente een gegeven. Binnen afdeling Bestuurszaken komt één aanspreekpunt op facilitair gebied. Deze functie productgroepleider heeft de taak om de vertaalslag te maken van strategisch niveau naar operationeel niveau. Onder deze productgroepleider komt een coördinatorlaag. Deze coördinator is de verbinding tussen de operationele activiteiten en de leiding van de productgroep. De productgroep werkt met een een meerjarig bedrijfsplan.

6 5 Het plan van aanpak Leiding Voorbereiding BIJEENKOMST Start Noodzaak Visie stappen Werkgroepen Leiding BIJEENKOMST Klanten Producten Organisatie Werkprocessen structuur Voorbereiding werkgroepen leiding Voorbereiding BIJEENKOMST Afronding LEIDING DRAAGT ZORG DAT HET PROCES VAN CONTINUE VERBETERING DOOR GAAT

7 Een voorbereidingsgroep bereidt in november de eerste plenaire sessie voor. De groep bestaat uit leidinggevenden, medewerkers,or en ondersteuners.de voorbereidingsgroep heeft twee taken, zorgdragen voor de inhoudelijke zaken en de logistieke taken, voor, tijdens en na de plenaire sessies. De voorbereidingsgroep zal de exacte inhoud van de eerste plenaire sessie bepalen. De plenaire sessie 12 december wordt bijgewoond door het personeel van beide afdelingen, en een aantal sleutelfunctionarissen. De sessie heeft een directief deel en een non-directief deel. De leiding geeft in het begin de aftrap en vertelt waar zij naar toe willen en waarom. Tevens wordt aangegeven welke randvoorwaarden er zijn In deze sessie wordt een inventarisatie opgesteld van de huidige situatie, knelpunten in de huidige werkprocessen en verbeteringsvoorstellen. Al deze knelpunten en voorstellen worden door middel van een waardering geprioriteerd. Daarnaast wordt gewerkt aan de gezamenlijke visie van het facilitair service centrum. Tijdens de sessie wordt in kleine groepen gewerkt om iedereen maximaal de kans te geven om zijn mening en ideeën in te brengen. De logistieke ondersteuning tijdens de sessies zorgt ervoor, dat de communicatie van de ene groep beschikbaar komt bij de andere groep. Aan het einde van de sessie wordt een stappenplan opgesteld en de diverse werkgroepen samengesteld, die de voorstellen verder uitwerkt. De dag zal starten om ongeveer 7.30 uur met een gezamenlijk ontbijt. Tijdens het ontbijt wordt het doel van het veranderingsproces uitgelegd en de dagindeling. Omdat de afdeling een belangrijke ondersteunende rol heeft is het niet mogelijk om de gehele groep een dag vrij te maken. De dag zal daarom in twee delen worden opgesplitst. Van 8.30 tot uur zal het eerste team aan de slag gaan en van tot uur het tweede team. Om uur wordt de bijeenkomst afgesloten met een werkdiner, waar een terugkoppeling wordt gegeven van de dag aan beide teams. De begeleidinggroep presenteert de gegevens en de gemaakte afspraken. Om acht uur wordt de bijeenkomst afgesloten. De werkgroepen werken in ongeveer 6 werkweken, de diverse zaken verder uit en dragen zorg voor een lijst van knelpunten waar het management een beslissing over moet nemen voor de volgende plenaire sessie. De exacte indeling van de werkgroepen wordt in de voorbereidingsgroep bepaald en tijdens de plenaire sessie gevuld. De voorbereidingsgroep, waarvan de samenstelling is aangepast om een breed draagvlak te houden, bereidt de tweede sessie voor. Begin februari vindt deze tweede sessie plaats, deze sessie kan dezelfde dagindeling hebben als de eerste, maar dit wordt heel erg bepaald door de vraagstukken. Het kan zijn dat het aantal benodigde uren niet noodzakelijk is. De klant heeft een belangrijke rol in deze tweede sessie. Zij geven aan wat ze van de beide afdelingen vinden, wat goed gaat en wat minder

8 goed gaat. Daarnaast kunnen zij aangeven wat zij in de toekomst verwachten. In welke vorm, de klant zich presenteert wordt in de voorbereidingsgroep bepaalt. Werkgroepen en voorbereidingsgroep werken in 6 weken de derde en laatste sessie uit(planning eind maart). De bedoeling is, dat na deze tweede sessie de puntjes op de i gezet gaan worden en dat de derde plenaire sessie een eindsessie wordt. In deze derde sessie worden de eindresultaten vermeld, spreken de medewerkers en de leiding hun commitment uit. En bespreken zij hoe ze door blijven gaan met de continue verbetering. De capaciteit Het bovenstaande proces vraagt van het management en het personeel de nodige inspanning. Deze aanpak waarborgt grote betrokkenheid van het personeel. De inspanning komt boven op de normale werkzaamheden. Waar nodig zal met prioriteiten werkzaamheden uitgesteld worden of door overuren cq inhuur het werk uitgevoerd worden. Dit wordt in nauw overleg met de medewerkers gedaan. Naast de huidige interim, die vooral de operationele leiding heeft, maar ook een belangrijke rol heeft in het veranderingsproces, zal een procesleider ingehuurd worden om bovengenoemde werkwijze te faciliteren. Deze procesleider is dagvoorzitter tijdens de plenaire sessies en voorzitter van de voorbereidingswerkgroep. Daarnaast participeert hij in de werkgroepen indien noodzakelijk, maar heeft hier een belangrijke bewakingsrol, dat alle werkgroepen op tijd hun activiteiten afronden. Voor kennis en ondersteuning over werkprocessen en administratieve inrichting levert de afdeling Controlling de benodigde capaciteit. Voor de logistieke administratieve ondersteuning heeft het secretariaat na overleg capaciteit beschikbaar gesteld, omdat zij graag dit proces willen faciliteren. Indien voor bepaalde onderwerpen kennis benodigd is, die we niet voorhanden hebben, dan wordt dat tijdelijk extern ingekocht. De communicatie Het gehele proces wordt ondersteund door een communicatieplan. De voorbereidinggroep maakt hier een voorzet voor. De afdeling communicatie levert hiervoor capaciteit. Het management stelt het vast.

9 Bijlage 2 Indeling Facilitaire zaken in hoofdprocessen van Gemeente Hellevoetsluis I n k o o p Back-office Primaire en ondersteunende processen Gemeente Frontoffice Burger Bedrijven Anderen P R O C E S Secretariaat & Balie Facilitaire Zaken Centrale Balie Huisvesting & Service Bode Documentaire Informatie voorziening

10 Bijlage 3 : De organogrammen Bijlage 3.1 organigram Facilitaire Zaken Bedrijfsvoering Hoofd Bestuurszaken Productgroepleider Facilitaire Zaken Rest Afdeling Bestuurszaken Coordinator Secretariaat & Balie Facilitaire Zaken Coordinator Huisvesting & Service Coordinator Documentaire Informatie Voorziening Coordinator Centrale Balie Bodes Secretaresse Secretarieel Catering & Service Huisvesting & Service Allround medewerker DIV DIV CB

11 Bijlage 3.2 Organigram CV Productgroepleider Centrale Verzorging Bedrijfsvoering Coordinator Centrale Balie Opzichter W erkvoorbereider Gebouwenonderhoud Bode CB Centraal Meldpunt Facilitaire Dienstverlening 1ste medewerker Koffie & Kantineverzorging Kofiie & Kantineverzorger Dienstverlening

12 Bijlage 3.3 Organigram DIV Productgroepleider DIV Allround medewerker Plv productgroepleider Secretaresse Allround medewerker Documentaire informatieverzorger secretarieel medewerker

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN

ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN ICT EN INFORMATIEBELEIDSPLAN 2018-2023 VERSIE definitief Vastgesteld op : 14 augustus 2018 Directeur bestuurder 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. Positionering ICT en Informatiebeleid

Nadere informatie

Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena

Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena Profielschets Teammanager bestuursondersteuning Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Nadere informatie

Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena

Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena Profielschets Teammanager personeel & organisatie Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Nadere informatie

De servicedesk binnen de facilitaire organisatie

De servicedesk binnen de facilitaire organisatie De servicedesk binnen de facilitaire organisatie Uitgangspunten en dilemma s L.P. de Rouw Uitgangspunten servicedesk Servicedesk als sturing op mijn backoffice. Centrale ondersteuning voor de klant (borgen,

Nadere informatie

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model.

Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. Kwaliteitszorg met behulp van het INK-model. 1. Wat is het INK-model? Het INK-model is afgeleid van de European Foundation for Quality Management (EFQM). Het EFQM stelt zich ten doel Europese bedrijven

Nadere informatie

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden

Informatie en organisatie. Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden Informatie en organisatie Specialisten in dienstverlening, bedrijfsvoering en informatiemanagement bij lokale overheden De organisatie moet meer nadruk op efficiency dan op nieuwe uitdagingen leggen De

Nadere informatie

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing.

De impact en implementatie van de outsourcing op de bedrijfsvoering is als één van de 6 deelprojecten ondergebracht binnen het project outsourcing. Bijlagen 1 en 2: Aanbevelingen en opvolging Gateway Reviews (corsa 2018017934) Bijlage 1: Aanbevelingen en opvolging Gateway Review 2018 Aanbeveling Opvolging Status Opmerking 1. Richt een apart project

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Profielschets. Manager Vastgoedbeheer. Woonwaard. ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard

Profielschets. Manager Vastgoedbeheer. Woonwaard. ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard Profielschets Manager Vastgoedbeheer Woonwaard ERLY the consulting company Datum: Augustus 2015 Opdrachtgever: Woonwaard Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Inleiding Woonwaard

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen

Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Toelichting hoofdstructuur Pré Wonen Alles lijkt lichter en makkelijker te gaan: iedereen kent zijn of haar rol, beleid- en besluitvorming verloopt één keer goed en er is veel minder behoefte aan afstemming.

Nadere informatie

Whitepaper. www.facto.nl. De regiepiramide ontsluierd

Whitepaper. www.facto.nl. De regiepiramide ontsluierd De regiepiramide ontsluierd Inleiding Regie is een veelgebruikte term voor een vorm van organiseren in het facilitaire werkveld. Toch is het lang niet altijd duidelijk wat er precies onder moet worden

Nadere informatie

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam

Profiel. Manager Bibliotheken. 20 maart 2015. Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Profiel Manager Bibliotheken 20 maart 2015 Opdrachtgever Stichting Bibliotheek Rotterdam Voor meer informatie over de functie Manon Min, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang

Stichting Kinderopvang Op Kop. Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Stichting Kinderopvang Op Kop Rapport functieomschrijving en functiewaardering coördinator kinderopvang Door dhr. R. Terpstra Datum 5 december 2014 Functieomschrijving coördinator kinderopvang Algemene

Nadere informatie

Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3. Van virtueel naar één geheel. 14 juni 2007 v. 1.1. Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg

Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3. Van virtueel naar één geheel. 14 juni 2007 v. 1.1. Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg Casus: richtinggevend voor uitwerking blok 3 Van virtueel naar één geheel 14 juni 2007 v. 1.1 Leon-Paul de Rouw Robin Scherrenburg Meer informatie over het onderwerp servicedesk en andere aspecten op het

Nadere informatie

Profielschets Teammanager informatie Fusiegemeente Altena

Profielschets Teammanager informatie Fusiegemeente Altena Profielschets Teammanager informatie Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de

Nadere informatie

Profielschets. Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard

Profielschets. Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard Profielschets Procesmanager Bouw & Onderhoud Woonwaard ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woonwaard Datum: maart 2015 Inleiding Woonwaard is een klantgerichte en vernieuwende woningcorporatie,

Nadere informatie

FU02 Schoolleider Saltho Onderwijs. Management -> Schoolmanagement Management -> Overig management

FU02 Schoolleider Saltho Onderwijs. Management -> Schoolmanagement Management -> Overig management FUWA-PO Sessie Functie-informatie Blz. 1 Functienaam Codering CONCEPT 1 Organisatie Saltho Onderwijs Onderdeel Koraal Groep Salarisschaal 12 Indelingsniveau Vc FUWASYS-advies 12 - Vc Werkterrein Management

Nadere informatie

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers

Zaakgericht samenwerken. Visie en Koers Zaakgericht samenwerken Visie en Koers 2009032816 We staan voor diverse ambities en knelpunten Burgers 7x24 inzicht in status aanvragen Efficiënter werken Borgen rechtmatigheid Inzicht bij medewerkers

Nadere informatie

Profiel. Adjunct afdelingshoofd Dienstverlening. 28 maart Opdrachtgever Gemeente Gooise Meren

Profiel. Adjunct afdelingshoofd Dienstverlening. 28 maart Opdrachtgever Gemeente Gooise Meren Profiel Adjunct afdelingshoofd Dienstverlening 28 maart 2018 Opdrachtgever Gemeente Gooise Meren Voor meer informatie over de functie Irene Vervelde, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor

Nadere informatie

ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT.

ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT. BEOOGDE ONTWIKKELINGEN ONDERSTAANDE TEKST BEVAT ENKELE RELEVANTE DELEN UIT HET CONCEPT-FUSIERAPPORT. BESTUURS- EN MANAGEMENT FILOSOFIE We zien de nieuwe organisatie als een vehikel om zowel de basisscholen

Nadere informatie

Uitvoeringsplan organisatieontwikkeling 2014

Uitvoeringsplan organisatieontwikkeling 2014 Uitvoeringsplan organisatieontwikkeling 2014 Theo van Waes Interim-secretaris December 2013 1 Inleiding In het kader van de Koersnotitie een viertal programma s ontwikkeld, o.a. het Programma Organisatieontwikkeling.

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206

Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Functieprofiel: Directeur Service Eenheid Functiecode: 0206 Doel Voorbereiden en uitvoeren van het beleid van in het algemeen en van de eigen service in het bijzonder, alsmede het leidinggeven aan de werkzaamheden

Nadere informatie

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena

Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Profielschets Twee directeuren Fusiegemeente Altena Altena De nieuwe gemeente Altena gaat op 1 januari 2019 van start en bestaat uit de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Met de herindeling

Nadere informatie

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden

Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden STUDIEDAG Projectmatig werken in lokale overheden LEUVEN 27 oktober 2011 Projectmatig werken in de lokale sector Katlijn Perneel, Partner, ParFinis Projectmatig 2 - werken voor lokale overheden 1 Inhoud

Nadere informatie

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten Functiefamilie AS Strategisch adjuncten DOEL Het management adviseren en ondersteunen op organisatorisch, administratief en/of inhoudelijk vlak teneinde optimaal bij te dragen tot de dienstverlening en

Nadere informatie

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen)

MARKETEER RESULTAATGEBIEDEN. Wat kan ik doen om de doelen te bereiken? (Activiteiten) Wat moet ik bereiken? (Doelen) Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het ontwikkelen, coördineren en realiseren van campagnes en acties binnen een team en/of thema met als doel het bereiken, benaderen en activeren van de doelgroepen. Welke

Nadere informatie

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM

IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM IN ZES STAPPEN MVO IMPLEMENTEREN IN UW KWALITEITSSYSTEEM De tijd dat MVO was voorbehouden aan idealisten ligt achter ons. Inmiddels wordt erkend dat MVO geen hype is, maar van strategisch belang voor ieder

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

SOM= Effectief en plezierig werken

SOM= Effectief en plezierig werken SOM= Effectief en plezierig werken 1 VRAGEN AAN U: Wordt in uw organisatie de werkplek effectief gebruikt? Zitten de collega s met een glimlach achter hun bureau? Vindt er bij u veel samenwerking tussen

Nadere informatie

Kortom, van visie naar werkelijkheid!

Kortom, van visie naar werkelijkheid! Wie zijn wij Scopeworks is een internationaal bureau wat zich richt op executive search, interim management en consulting. Ons kantoor is gevestigd in Nederland en vanuit hier worden onze diensten wereldwijd

Nadere informatie

In 8 stappen naar bedrijfskundig FM. Van FM-specialist tot strategisch businesspartner

In 8 stappen naar bedrijfskundig FM. Van FM-specialist tot strategisch businesspartner In 8 stappen naar bedrijfskundig FM Van FM-specialist tot strategisch businesspartner Inhoud STAP 1. Maak een businessplan voor FM STAP 2. Zorg voor een optimale werkomgeving STAP 3. Zorg voor een flexibele

Nadere informatie

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij

Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Heerde: Gewoon, Samen en Dichtbij Dienstverleningsvisie gemeente Heerde Versie 31 juli 2014 Pagina 1 Inleiding De gemeente Heerde ontvangt dagelijks haar klanten om producten of diensten te verlenen. Deze

Nadere informatie

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur

Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur DB-vergadering 09-07-2013 Beantwoording van vragen uit vergaderingen van het dagelijks bestuur, de commissies en het algemeen bestuur vraag van uit de vergadering van dagelijks bestuur dagelijks bestuur

Nadere informatie

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service

HECTAS Uw partner in facilitaire diensten. Betrouwbare service HECTAS Uw partner in facilitaire diensten Betrouwbare service Altijd binnen bereik Soms ligt iets dat goed is heel dichtbij. Neem nou HECTAS. Onze decentrale, klantgerichte organisatie heeft diverse vestigingen

Nadere informatie

Datum: 31 augustus 2011

Datum: 31 augustus 2011 ICT assessment Methodiek: ITEM-C ICT assessment Ontwikkeld door: ITEM-C advies en interim management Auteur: H.W. Gooskens Datum: 31 augustus 2011 Copyright: ITEM-C advies en interim management Niets uit

Nadere informatie

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten Kansrijke Samenwerking Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten November 2012 Even voorstellen: Harrie van den Bergh Manager Facility Services, GGZ Oost Brabant Facility Services: Inkoop & Magazijn, Techniek

Nadere informatie

de mens maakt het Verschil!

de mens maakt het Verschil! De mens maakt het verschil! De organisatie verandert... kunnen mijn medewerkers dat ook? Uw organisatie staat voor veel uitdagingen! Ze worden veelal veroorzaakt door ontwikkelingen waar u middenin zit;

Nadere informatie

Strategische inkoop. a. De behoefte en vraag van gebruikers is leidend bij de levering van. Door Henk Rietveld en Leon-Paul de Rouw Augustus 2004

Strategische inkoop. a. De behoefte en vraag van gebruikers is leidend bij de levering van. Door Henk Rietveld en Leon-Paul de Rouw Augustus 2004 Strategische inkoop Door Henk Rietveld en Leon-Paul de Rouw Augustus 2004 1. Inleiding Vanuit vraaggericht facility management streeft de facilitaire organisatie naar een optimale aansluiting tussen facilitaire

Nadere informatie

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Amsterdam

Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Amsterdam Beleidsplan 2018 Stichting Combiwel Amsterdam Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1. Gegevens organisatie... 3 1.1 Algemene gegevens... 3 1.2 Contactgegevens:...

Nadere informatie

Informatiemanager. Doel. Context

Informatiemanager. Doel. Context Informatiemanager Doel Ontwikkelen, in stand houden, evalueren, aanpassen en regisseren van het informatiemanagement, de digitale informatievoorziening en de ICT-facilitering van de instelling en/of de

Nadere informatie

Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement Stakeholdermanagement ONTDEK DE KRACHT VAN DE VOICE OF THE STAKEHOLDERS Van strategie naar implementatie in 4 stappen. 2019 leansixsigmatools.nl versie 7.00 INHOUD Inleiding... 2 1. Stakeholder management

Nadere informatie

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302

Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Functieprofiel: Projectleider Functiecode: 0302 Doel Voorbereiden en opzetten van en bijbehorende projectorganisatie, alsmede leiding geven aan de uitvoering hiervan, binnen randvoorwaarden van kosten,

Nadere informatie

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services

Slimmer, Slanker, Sneller Management Services Slimmer, Slanker, Sneller Management Services? Herman van der Meulen Directeur Directie Management Services Agenda Het COA en Management Services waar hebben we het over Organisatieschets COA Organisatieschets

Nadere informatie

Profiel. Hoofd P&O (0,6-1 fte) 22 december Opdrachtgever Stichting Proceon

Profiel. Hoofd P&O (0,6-1 fte) 22 december Opdrachtgever Stichting Proceon Profiel Hoofd P&O (0,6-1 fte) 22 december 2017 Opdrachtgever Stichting Proceon Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

Whitepaper. Woningcorporaties & Klant Contact Centrum. Inrichten Klant Contact Centrum bij woningcorporaties

Whitepaper. Woningcorporaties & Klant Contact Centrum. Inrichten Klant Contact Centrum bij woningcorporaties Whitepaper Woningcorporaties & Klant Contact Centrum Inrichten Klant Contact Centrum bij woningcorporaties Inleiding Klantgerichtheid blijft centraal staan in de dienstverlening van de woningcorporaties.

Nadere informatie

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van:

Het beleidsterrein organisatie omvat het zorgdragen voor het beheer en de ontwikkeling van: RIS112296_09-01-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk /2003.963 RIS 112296 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: I. vast te stellen: Uitvoeringsbesluit Organisatie 1. Omschrijving van het beleidsterrein

Nadere informatie

Waarde(n)vol werk in uitvoering

Waarde(n)vol werk in uitvoering Bijeenkomsten februari 2017 De bijeenkomsten werden gehouden in het kader van het A+O fonds project: Waarde(n)vol werk in uitvoering Doel van het project Invulling van vakmanschap en professionele ruimte

Nadere informatie

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO)

Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) Functiebeschrijving Operationeel Manager Naschoolse Opvang (NSO) FUNCTIE-INFORMATIE Functienaam Operationeel Manager Codering 102 Organisatie Stichting Professionele Kinderopvang Bonaire Functieschaal

Nadere informatie

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc

Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc Servicedesking! Hot or Not? Egbert van der Steege MSc FACTO CONGRES 2013 Servicedesking! Hot or Not? 11 juni 2013 BENT U TEVREDEN OVER DE PERFORMANCE VAN UW (FACILITAIRE) SERVICEDESK? DRAAGT UW (FACILITAIRE)

Nadere informatie

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1

FUNCTIEDOCUMENT. Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 FUNCTIEDOCUMENT RWS Sector : Management Datum : december 2011 Functie : Manager Functienummer : 1.1 CONTEXT RWS heeft vier afdelingen (Strategie & Beleid, Klant, Vastgoed en Bedrijfsvoering). Deze afdelingen

Nadere informatie

KWARTAALBIJEENKOMST V D P GEMEENTE ZUTPHEN

KWARTAALBIJEENKOMST V D P GEMEENTE ZUTPHEN KWARTAALBIJEENKOMST V D P GEMEENTE ZUTPHEN 17 MAART 2011 ZUTPHEN Veranderen naar? Herindeling 2005 Project O&O: Huis van de toekomst Kernwaarden: sociaal, inspirerend, ondernemend, verbindend Kernkwaliteiten:

Nadere informatie

EFQM model theoretisch kader

EFQM model theoretisch kader EFQM model theoretisch kader Versie 1.0 2000-2009, Biloxi Business Professionals BV 1. EFQM model EFQM staat voor European Foundation for Quality Management. Deze instelling is in 1988 door een aantal

Nadere informatie

Het BiSL-model. Een whitepaper van The Lifecycle Company

Het BiSL-model. Een whitepaper van The Lifecycle Company Het BiSL-model Een whitepaper van The Lifecycle Company Met dit whitepaper bieden we u een overzicht op hooflijnen van het BiSL-model. U vindt een overzicht van de processen en per proces een beknopte

Nadere informatie

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn. Het college van de gemeente Zuidhorn; gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gehoord de OR; B E S L U I T : vast te stellen het: Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie

Hoofdstuk 1 Uitgangspunten en structuur ambtelijke organisatie CVDR Officiële uitgave van Reusel-De Mierden. Nr. CVDR303252_1 9 januari 2018 Organisatiebesluit Reusel-De Mierden 2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden; gelet op artikel 160

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS

FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS FUNCTIEPROFIEL MANAGER FINANCE DIAKONESSENHUIS Inhoudsopgave 1 Diakonessenhuis 3 De organisatie 3 De structuur 3 Financiën/de Concerndienst 4 Vergroten van de wendbaarheid 4 2 Manager Finance 4 Plaats

Nadere informatie

LBM workshop. Goed Besturen. Toon Peerboom. 4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn

LBM workshop. Goed Besturen. Toon Peerboom. 4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn LBM workshop Goed Besturen Toon Peerboom 4 juni 2011 Cultureel Centrum de Postkoets Horn Definitie Van Dale over besturen: een (zich voortbewegende) zaak de gewenste richting doen volgen Spreekwoord; wie

Nadere informatie

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Zorgdragen voor adequaat beheer en onderhoud van systemen en applicaties, voor tijdige en effectieve ondersteuning van en kennisontwikkeling

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

SECRETARIAATMEDEWERKER (voor 24 uur per week)

SECRETARIAATMEDEWERKER (voor 24 uur per week) Interne en externe oproep Afdeling Client Service Bureau Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenw ichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van

Nadere informatie

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203

Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Functieprofiel: Teamleider Functiecode: 0203 Doel Plannen en organiseren van de werkzaamheden en aansturen van de medewerkers binnen een team, binnen het vastgestelde beleid van een overkoepelende eenheid

Nadere informatie

Organisatiestructuur 3.0

Organisatiestructuur 3.0 Organisatiestructuur 3.0 Organisatiestructuur 3.0 Uitgangspunten / Bestuurlijk Coalitieprogramma: - Groeien in externe gerichtheid, slagvaardigheid, ondernemerschap - Investeren in de kwaliteit van de

Nadere informatie

Plan van Aanpak Deelproject: Inrichting & Infrastructuur SSC

Plan van Aanpak Deelproject: Inrichting & Infrastructuur SSC Plan van Aanpak Deelproject: Inrichting & Infrastructuur SSC Versie: februari 2006 Doel overkoepelend deelproject Het project ontwikkeling Shared Service Center van de gemeente Leiden bestaat uit een vijftal

Nadere informatie

Zou het niet iedeaal zijn

Zou het niet iedeaal zijn Zou het niet iedeaal zijn ...als op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker alles klaarstaat?! Er zal geen discussie over bestaan. Het zou ideaal zijn wanneer alle voorzieningen op de eerste werkdag

Nadere informatie

Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties

Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties Organisatie-ontwikkeling door integrale kwaliteitszorg Presentatie NMKG / 22-11-2001 Het kwaliteitsmodel voor overheidsorganisaties. Afgeleide van het INK-model

Nadere informatie

Uw omgevingsdienst regio Utrecht

Uw omgevingsdienst regio Utrecht Uw omgevingsdienst regio Utrecht Raadsavond 6 april 2017 Jacco Post Directeur ODRU Arno Klarenbeek Regievoerder gemeente Zeist Mark Boerman Accountmanager ODRU Programma ODRU uitgenodigd door Zeist over

Nadere informatie

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305

Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Functieprofiel: Senior Managementassistent Functiecode: 0305 Doel Het verrichten van werkzaamheden voor een eenheid op beleidsuitvoerend en ondersteunend gebied, van administratieve, uitvoerende en secretariële

Nadere informatie

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord

Profiel. Strategisch HR adviseur. 8 december 2015. Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Profiel Strategisch HR adviseur 8 december 2015 Opdrachtgever Stichting Openbaar Onderwijs Noord Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (070) 414 27 00 evt. mobielnummer

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Ondersteuning: Functiegroep Administratief & secretarieel:

Functiebeschrijving. Functienaam. Normfunctienaam. Code Peildatum. Functiereeks Ondersteuning: Functiegroep Administratief & secretarieel: Functiebeschrijving Functienaam Medewerker administratief & secretarieel II Normfunctienaam Medewerker administratief & secretarieel II Code Peildatum N07.01.04 1-1-2013 Functiereeks Ondersteuning Het

Nadere informatie

PRESENTATIE ISO-CERTIFICERING NMKG d.d. 4 NOVEMBER 2004

PRESENTATIE ISO-CERTIFICERING NMKG d.d. 4 NOVEMBER 2004 PRESENTATIE ISO-CERTIFICERING NMKG d.d. 4 NOVEMBER 2004 Mr. Hans R. Lingen, plv. griffier Den Haag SHEET 1 Organogram De formatie van de Haagse griffie bedraagt 22,3 fte. Het betreft hier overigens voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108

Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 15 december 2011 AB11.01003 RV2011.108 Gemeente Bussum Instemmen met de Verantwoording van het Programma Elektronische Dienstverlening

Nadere informatie

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 6 juli 2010 Agendanr. = = = = =.

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 6 juli 2010 Agendanr. = = = = =. *Z002895EF2B* Besluitvormende raadsvergadering d.d. 6 juli 2010 Agendanr. = = = = =. Aan de Raad No. ZA.10-4882/DV.10-121, afdeling Facilitaire Zaken. Sellingen, 24 juni 2010 Onderwerp: Uitbouw van het

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. - Afdeling HR van Coöperatie Univé Rivierenland is ondergebracht in Univé Rivierenland Organisatie B.V.

FUNCTIEPROFIEL. - Afdeling HR van Coöperatie Univé Rivierenland is ondergebracht in Univé Rivierenland Organisatie B.V. FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Werklocatie: Univé Rivierenland Organisatie B.V. Manager HR Sliedrecht Doel van de functie Het bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen van

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012

Nameting Scan Mijn Bedrijf 2.0 2011-2012 Sociale innovatie De volgende vragen gaan over sociale innovatie en innovatief ondernemingsbeleid. Sociale Innovatie is een vernieuwing of een verbetering in de arbeidsorganisatie en in de arbeidsrelaties

Nadere informatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie

Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Zaakgewijs werken Advies omtrent architectuur en implementatie Den Haag, 1 mei 2009 Digital Groep Definitief MANAGEMENTSAMENVATTING De gemeente X heeft hoge ambities op het gebied van dienstverlening en

Nadere informatie

Zelforganiserende teams Waternet (een transparant kijkje in onze praktijkcase)

Zelforganiserende teams Waternet (een transparant kijkje in onze praktijkcase) KLANT CENTRAAL Klant Centraal = Organisatieverandering binnen Waternet (Samensmelting van 3 klantcontact afdelingen en georganiseerd naar zelforganiserende team ( cirkels ) Zelforganiserende teams Waternet

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING AFDELINGSHOOFD VERSIE 4 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING AFDELINGSHOOFD VERSIE 4 APRIL 2017 Afdelingshoofd Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van één of meerdere werkprocessen, binnen

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven

FUNCTIEFAMILIE 5.2 Operationeel leidinggeven Doel van de functiefamilie Aansturen van medewerkers en organiseren en superviseren van hun dagelijkse werkzaamheden teneinde een efficiënte en continue werking van het eigen team te garanderen en zodoende

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017 Directeur bedrijfsvoering Doel Zorgdragen voor de beleidsontwikkeling en, na vaststelling van het te voeren beleid door anderen, voor beleidsimplementatie en -evaluatie van (deel)processen in de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Opdracht. Deelnemers. Naam Telefoonnummer E-mail 0598-373791 0598-373717 06-52356655 06-46200758

Opdracht. Deelnemers. Naam Telefoonnummer E-mail 0598-373791 0598-373717 06-52356655 06-46200758 Inventariseer de concrete beleidsmatige en financiële overeenkomsten en verschillen met betrekking tot het beleidsterrein van Werk en inkomen en formuleer beslispunten voor de totstandkoming van één gezamenlijke

Nadere informatie

Resultaat risico inventarisatie Noordelijk Belastingkantoor

Resultaat risico inventarisatie Noordelijk Belastingkantoor Resultaat risico inventarisatie Noordelijk Belastingkantoor NOTITIE AAN: Bestuur NBK 11-1-2019 VAN: VKA STATUS: Aanleiding en vraag Het Noordelijk Belastingkantoor (hierna: NBK) verzorgt voor drie noordelijke

Nadere informatie

VASTSTELLING GEWIJZIGDE HOOFDSTRUCTUUR BESTUURSDIENST (BSD)

VASTSTELLING GEWIJZIGDE HOOFDSTRUCTUUR BESTUURSDIENST (BSD) Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2015.99 RIS 280748 VASTSTELLING GEWIJZIGDE HOOFDSTRUCTUUR BESTUURSDIENST (BSD) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gezien: - de ambities in het coalitieakkoord

Nadere informatie

Vacature Business Development & Sales

Vacature Business Development & Sales Vacature Business Development & Sales Functieomschrijving 0 1 20.10. 2016 Vacature Business development &sales 01 Zelfstandige denker, met gevoel voor het ontwikkelen en benutten van commerciële kansen.

Nadere informatie

Hoofdstructuur fusieorganisatie WML en ISD-ML

Hoofdstructuur fusieorganisatie WML en ISD-ML Hoofdstructuur fusieorganisatie WML en ISD-ML Concept 2 SG 6 februari 2012 1 1. Inleiding De ISD-ML en de WML zijn voornemens om zowel bestuurlijk als organisatorisch te fuseren. Tot dit voornemen hebben

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Adjunct-algemeen directeur januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur P.P.J.G. Janssen Project 5POBA4560 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Adjunct-algemeen

Nadere informatie

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v!

RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! RPCZ zoekt: onderwijsadviseurs m/v! Teamleden van RPCZ werken aan een gezamenlijke ambitie. Deze is gebaseerd op passie, creativiteit, respect, vertrouwen, relatie en plezier. Onze ambitie is om in Zeeland

Nadere informatie

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel In dienst van de stad De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel Maatschappij Aantrekkelijke en bruisende

Nadere informatie

Inhoud Strategisch Facilitair Plan

Inhoud Strategisch Facilitair Plan Strategisch FM-plan Inleiding Binnen een turbulente omgeving probeert de facilitair organisatie steeds weer om haar missie te verwezenlijken door de doelen na te streven. Dit is strategisch facilitair

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Functiebeschrijving Teammanager VGE Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts met goedkeuring van LIMOR

Nadere informatie

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam

Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Jaarplan 2016 Naam: Organisatieplan Streetcornerwork en Stichting Volksbond Amsterdam Actuele Beschrijving Algemeen 2016 zal in het teken staan van de fusie van Streetcornerwork (SCW) en de Stichting Volksbond

Nadere informatie

Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland

Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland Directeur Dienstverlening en directeur Bedrijfsvoering Slachtofferhulp Nederland Organisatie Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken, vermissingen en calamiteiten.

Nadere informatie

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Ellen Bruin, september 2015 Over de Dienst Gezondheid en Jeugd De Dienst Gezondheid & Jeugd verzorgt namens 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 3 februari 2009 Agendapunt: 9

Registratienummer: GF Datum: 3 februari 2009 Agendapunt: 9 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF09.20018 Datum: 3 februari 2009 Agendapunt: 9 Portefeuillehouders: de heren drs. M. Scheweer drs. P.M.M. de Jonge Behandelend ambtenaar: de heer H. Drijfhout Telefoonnummer:

Nadere informatie

belangstellenden Datum: Juli 2004

belangstellenden Datum: Juli 2004 STICHTINGSKATERN Status: informatie Aan: belangstellenden Van: CvB Vivente Datum: Juli 2004 Bijlagen: geen stichtingskatern...1 Het ontstaan van Vivente...3 Grondslag en doel van de stichting...3 Donateur...3

Nadere informatie

OPRICHTING BEDRIJFSVOERINGSEXPERTISECENTRUM (BEC) EN VASTSTELLEN INRICHTING

OPRICHTING BEDRIJFSVOERINGSEXPERTISECENTRUM (BEC) EN VASTSTELLEN INRICHTING RIS 296996 OPRICHTING BEDRIJFSVOERINGSEXPERTISECENTRUM (BEC) EN VASTSTELLEN INRICHTING Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - in het Coalitieakkoord 2014-2018 Vertrouwen

Nadere informatie

Stop met procesgericht ICT-beheer. Betere resultaten door eigen verantwoordelijkheid

Stop met procesgericht ICT-beheer. Betere resultaten door eigen verantwoordelijkheid Stop met procesgericht ICT-beheer Betere resultaten door eigen verantwoordelijkheid Wie is Leo Ruijs? Leo Ruijs, Service 8-2 - Ontwikkelingen vakgebied 1950-1970 Beheer als specialisatie 1970-1990 ICT

Nadere informatie

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard)

Organisatie: Samenwerkingsverband Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Functie-informatie Functienaam: Directeur samenwerkingsverband Organisatie: Samenwerkingsverband 28.05 Stichting Samenwerkingsverband RiBA ( Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard) Werkterrein: Management

Nadere informatie