Onafhankelijke en professionele ondersteuning voor uw Vereniging van Eigenaars

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onafhankelijke en professionele ondersteuning voor uw Vereniging van Eigenaars"

Transcriptie

1 WONEN Onafhankelijke en professionele ondersteuning voor uw Vereniging van Eigenaars De onafhankelijke VvE bestuurder van Langhenkel De oplossing bij gemengd bezit Ontzorgend Deskundig Onaf hankelijk Professioneel Het Langhenkel Backoffice VvE Ondersteuning van de onaf hankelijke VvE bestuurders Planning en rapportage Vraagbaak (of kennisbank) voor de gecontracteerde VvE Adviseur voor VvE kascommissies Zelfstandig onderzoek VvE administratie

2 Langhenkel Wonen is onderdeel van De Langhenkel Groep. De Langhenkel Groep is een gerenommeerd advies-, detacherings- en opleidingsbureau, dat landelijk opereert. Onze opdrachtgevers zijn de rijksoverheid, gemeenten, woningcorporaties, zorgkantoren, provincies en waterschappen. Met 350 professionals in vaste dienst en ruim vakspecialisten in ons netwerk, zorgen wij al bijna 30 jaar voor maatwerk oplossingen. Outsourcing zonder zorgen De afgelopen jaren heeft De Langhenkel Groep zich ontwikkeld tot een full-service organisatie op het gebied van detacheren. Maar Langhenkel biedt meer: wij staan opdrachtgevers met raad en daad bij en bevorderen daarmee een efficiënte bedrijfsvoering bij de klant. Outsourcing is een belangrijk instrument. Voor onze opdrachtgevers voeren wij daarbij geheel zelfstandig een aantal (wettelijke) taken en verantwoordelijkheden uit. Daarom zijn zaken als privacy (AVG), beveiliging van ICT, bevoegdheidsverdeling en integriteit bij Langhenkel goed geregeld. De onafhankelijke VvE bestuurder Voor een woningcorporatie met gemengd bezit blijft de bestuurdersrol altijd wat wringen. En dat zal zeker toenemen met de groeiende betrokkenheid van huurders in VvE complexen. De onafhankelijkheid van een uit de corporatie gedelegeerde bestuurder - soms zelfs in de eigenaarsrol - zal steeds meer in twijfel worden getrokken door bewoners in een VvE gebouw. Maar ook intern staat de rol van de medewerker die als VvE bestuurder optreedt ter discussie: wordt in een vergadering nu opgetreden namens de VvE of namens de corporatie als mede-eigenaar? Het leidt vaak tot een spagaat: dat komt het goed besturen van een VvE niet ten goede. Het optreden als VvE bestuurder is uitdagend werk. Werk waarin wet- en regelgeving, bouwkunde, financieel beheer en niet te vergeten mensen samenkomen. De onafhankelijke VvE bestuurder van Langhenkel gaat deze uitdaging graag aan en biedt een elegante oplossing voor de fricties die ontstaan bij gemengd bezit.

3 Ook de inzet van een onafhankelijke VvE bestuurder kent natuurlijk voor- en nadelen. De ons bekende zetten we graag even op een rij. Voordelen Vanuit de corporatie gedelegeerde medewerkers kunnen weer terug naar de oorspronkelijke taken. Een eigenaarsrol met bestuurstaak wordt minder belast. De onafhankelijke VvE bestuurder brengt een gestagneerd bestuursproces weer op gang en zal de vereniging reactiveren. Daar waar een bestuurder niet mogelijk bleek, wordt dit nu ingevuld door de onafhankelijke VvE bestuurder. Regulier overleg met de externe beheerder van de VvE is voortaan een taak van de onafhankelijke VvE bestuurder en ontlast de corporatie. De onafhankelijke VvE bestuurder beoordeelt contracten en onderhandelt waar nodig over nieuwe voorwaarden. Dat hoeft niet meer via de corporatie. In geval van een conflict met of tussen bewoners grijpt de onafhankelijke VvE bestuurder in. Dat werk vervalt bij de corporatie. Het organiseren van bestuursvergaderingen is voortaan een taak van de onafhankelijke VvE bestuurder: dat scheelt de corporatie veel tijd. Langhenkel draagt zorg voor een up-to-date kennisniveau door training en feedback. Het besturen van VvE s waarbij sprake is van gemengd bezit, is de kerntaak van onze professional. De Langhenkel onafhankelijke VvE bestuurder is goed verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Voor de corporatie geldt daardoor een gering aansprakelijkheidsrisico. Het Langhenkel backoffice is voor leden van de VvE s, de huurders en de corporatie uitstekend bereikbaar. De continuïteit van bestuur is gewaarborgd bij ziekte, verlof of wisseling van werkzaamheden. De onafhankelijke VvE bestuurder zorgt met zijn kennis en ervaring voor een kwaliteitsimpuls bij de VvE en de corporatie. De ervaren onafhankelijke VvE bestuurder weet weerstanden vroegtijdig te voorkomen door een neutrale en deskundige houding. Nadelen Het duurt even voordat de onafhankelijke VvE bestuurder vertrouwd is met de bewoners, het complex en het gebied. De kosten voor een extern bestuurder zijn fractioneel hoger. De corporatie komt meer op afstand te staan. Strategische invloed op het bestuursproces is niet mogelijk, anders dan via de ALV.

4 Kenmerken van de onafhankelijke VvE bestuurder De onafhankelijke VvE bestuurder van Langhenkel heeft de volgende kenmerken: een afgeronde HBO/WO-opleiding; minimaal twee jaar relevante werkervaring; afgeronde opleiding VvE bestuurder (via Langhenkel Opleiding, Training & Advies); bekend met de Wet verbetering functioneren Vereniging van Eigenaars en modelreglementen waaronder die van 2017; bekend met de huurwet en de praktische toepassing daarvan in gemengde VvE s; communicatief sterk, secuur, probleemoplossend en bereid kennis te delen. Langhenkel begeleidt de onafhankelijke VvE bestuurder. Dat betekent dat deze: deel uit maakt van een hecht team met collega s die elkaar bijstaan; wordt ondersteund door bekende experts op het gebied van de VvE; een uitstekende backoffice krijgt met actuele kennis van VvE zaken; tijdelijk wordt vervangen indien nodig.

5 Langhenkel backoffice Het Langhenkel backoffice in Zwolle helpt de onafhankelijke VvE bestuurder met: de bezoek- en vergaderplanning; het beheer van de VvE agenda s; follow-up op actiepunten; dossiervorming; rapportering richting VvE; rapportering richting de corporatie; incidentenregistratie. Als extra service aan bewoners van de gecontracteerde VvE s heeft Langhenkel een VvE helpdesk ingericht. Deze is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00.

6 Langhenkel doet meer! Contracten De praktijk leert dat het opnieuw onderhandelen met vaak al lang aan de VvE gebonden leveranciers lastig is of niet altijd het beoogde resultaat oplevert. Langhenkel heeft ruime ervaring op het gebied van inkoop en wil de VvE daarbij helpen. Desgewenst (her)onderhandelt Langhenkel Wonen over lopende onderhouds- en servicecontracten. En dit op basis van no cure no pay. Ondersteuning kascommissie Bestuurders willen gevrijwaard worden van aansprakelijkheid. Dit geldt ook voor de corporatie die de rol van VvE bestuurder vervult. Maar soms kent de VvE geen kascommissie of ontbreekt het de kascommissie aan financiële deskundigheid. Het lijkt praktisch dat de corporatie zelf dan maar de controle uitvoert, maar dit is niet toegestaan. Het inschakelen van een accountant is dan - volgens modelreglement of splitsingsakte het enige alternatief. Een veelal kostbare aangelegenheid. Langhenkel Wonen biedt daarom VvE s het onafhankelijk kascommissieadvies. Financiële experts met ruime kennis en ervaring met VvE s helpen de kascommissie op weg of controleren zelfstandig de jaarstukken. In dat geval wordt een onderbouwd kascontroleverslag opgesteld met advies over het al dan niet verlenen van decharge aan het bestuur. Iets voor uw VvE? Ons backoffice helpt u graag verder.

7 Meer informatie Deze folder is een eerste kennismaking met onze onafhankelijke VvE bestuurder. We komen graag bij u langs om het nader toe te lichten en samen de voordelen voor uw organisatie in kaart te brengen. Neem gerust contact met ons op. Irene Weertman-Halfwerk senior regiomanager Sociaal Domein / Wonen iweertman@langhenkel.nl Telefoon : (06) LinkedIn : Irma Faber accountmanager Wonen ifaber@langhenkel.nl Telefoon : (06) LinkedIn :

8 Financiën Kwartaalanalyse op begroting Kwartaalanalyse debiteuren Contact met debiteur > 60 dagen Rechtsprocedure debiteur Controle 1e concept jaarrekening Controle eindconcept jaarrekening Jaarrekening bespreken Controle incidentele facturen Fiatteren incidentele betalingen Doornemen conceptbegroting Controle reservering aan Liquiditeitsprognose Begroting bespreken Analyse bank- en spaarrekeningen Openen nieuwe spaarrekening Verzekeringen Analyse portefeuille Eventueel nieuwe offertes Controle geldige taxatie Analyse schade en afwikkeling Contact met gedupeerde eigenaar Techniek Kwartaalanalyse regulier onderhoud Analyse storingen en klachten Analyse SLA leveranciers Overleg procesverbetering leveranciers Eventueel initiatief nieuwe tender MJOB analyse voortgang uitvoering Beoordeling offertes Investeringsonderhoud Fiatteren opdrachten Investeringsonderhoud Schouw eerste oplevering met Beheerder Schouw eindoplevering met Beheerder Analyse nieuwe inbreng/toepassingen Analyse herijking MJOB Vergadering van eigenaars (ALV) Inventarisatie agendapunten Overleg gebiedsbeheerder/wijkbeheer Opstellen concept agenda Afstemmen met medebestuursleden Afstemmen commissies/werkgroepen Productie Bestuurders bijlagen vergaderstukken Productie jaarverslag bestuur Voorzitten vergadering Controle 1e concept notulen Controle actiepunten/deadlines Controle definitief concept notulen Bij < quorum tweede ALV voorzitten Controle concept notulen Extra vergadering van eigenaars Inventarisatie agendapunten Overleg aanvrager(s) Opstellen agenda Afstemmen met medebestuursleden Voorzitten vergadering Controle 1e concept notulen Controle actiepunten/deadlines Controle definitief concept notulen Sociaal beheer Overleg wijkbeheer/huismeester Overleg bewonerscommissie Uitzetten acties uit overleg Afstemmen met medebestuursleden Korte analyse wangedragingen of conflicten Feedback aan partijen Uitgebreide analyse bewoners- buurtconflict Uitvoering beperkende maatregelen Overleg met (buurt)bewoners Opstellen convocaties (prikbord) Afstemmen met verhuurder Werven bestuurskandidaten Inventariseren en bespreken Capaciteitsanalyse en begeleiding naar ALV Locatiebezoek VvE Regulier bezoek Aan- en afrijden locatie VESTIGING ZWOLLE Noordzeelaan JW Zwolle Postbus DC Zwolle T (038) VESTIGING ROSMALEN Stationsplein 3e 5241 GN Rosmalen T (073) info@langhenkel.nl

De onafhankelijke VvE bestuurder

De onafhankelijke VvE bestuurder WONEN De onafhankelijke VvE bestuurder Langhenkel Wonen is er ook voor uw Vereniging van Eigenaars HET AANBOD VAN LANGHENKEL WONEN Deskundig Integer Onaf hankelijk Professioneel Langhenkel Wonen is onderdeel

Nadere informatie

Alles op een rijtje WAT DOET JOUW BEHEERDER?

Alles op een rijtje WAT DOET JOUW BEHEERDER? Alles op een rijtje WAT DOET JOUW BEHEERDER? Je bent huiseigenaar en klant bij Woonstad Rotterdam VvE-Beheer. Iedere maand betaal je voor het beheer van de Vereniging van Eigenaren, de exploitatie en onderhoud

Nadere informatie

VvE-beheer. Functioneel beheer. 31 mei 2013. Versie: 1.0. E : info@elckerlycweg.nl

VvE-beheer. Functioneel beheer. 31 mei 2013. Versie: 1.0. E : info@elckerlycweg.nl VvE-beheer Functioneel beheer 31 mei 2013 Versie: 1.0 E : info@elckerlycweg.nl 1 Administratief en financieel beheer 1.1 Register Bijhouden van de benodigde gegevens van/voor alle leden van de VvE. 1.2

Nadere informatie

FULL-SERVICE VVE BEHEER

FULL-SERVICE VVE BEHEER FULL-SERVICE VVE BEHEER Ondersteuning projectontwikkelaar Bestuursondersteuning Administratief beheer Financieeladministratief beheer Technisch beheer en onderhoud Calamiteiten, meldingen en klachten AANVANG

Nadere informatie

Gecombineerde huur/koop complexen

Gecombineerde huur/koop complexen onderwerp Gecombineerde huur/koop complexen Datum april 2013 Aan Van 1 INLEIDING In de vastgoedportefeuille van Maasdelta Groep ontstaan door de verkoop van huurwoningen steeds meer complexen waarin huurders

Nadere informatie

Wij bouwen graag met u aan. Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen

Wij bouwen graag met u aan. Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen Wij bouwen graag met u aan Visie & Strategie Advies & Realisatie Management& Beheer Slim & Duurzaam Lokaal & Samen Uw Vereniging van Eigenaren goed verzorgd de toekomst in Goed VvE beheer is van groot

Nadere informatie

handleiding ONLINE VVE-EIGENARENPAGINA

handleiding ONLINE VVE-EIGENARENPAGINA handleiding ONLINE VVE-EIGENARENPAGINA Handleiding online VvE-eigenarenpagina Inhoud Inloggen 4 Eigenarenpagina 6 Hoofdmenu 7 Prikbord 7 Belangrijke Documenten 7 Mijn Gegevens 7 Administratief Beheer 8

Nadere informatie

Mediation en beleidsbemiddeling in het publieke domein

Mediation en beleidsbemiddeling in het publieke domein Mediation en beleidsbemiddeling in het publieke domein HET AANBOD VAN LANGHENKEL OPLEIDING, TRAINING & ADVIES Opleidingen, workshops en trainingen Het implementeren van mediation Het opzetten van een pool

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties Welkom bij VvE Compleet! Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Compleet. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de eigenaar-bewoner. Dat dit een hele opgave is,

Nadere informatie

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.]

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.] Organisatiestructuur van de Vereniging van Eigenaars. 1. Inleiding. De organisatiestructuur van een Vereniging van Eigenaars [VvE] is veelal bepalend voor het goed functioneren van een VVE. Of er nu 10,

Nadere informatie

Educa Voor een professioneel VvE-bestuur

Educa Voor een professioneel VvE-bestuur Educa Voor een professioneel VvE-bestuur Het bestuur van een Vereniging van Eigenaars (VvE) is eindverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een gebouw. Daarvoor moet u als bestuurslid weten hoe

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E.

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. A. Financieel beheer Exploitatiebegroting Jaarlijks actualiseren van de exploitatiebegroting aan de hand van facturen van het voorafgaande jaar verhoogd

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaren. Vastgoeddiensten in vertrouwde handen. mijn-thuis.nl

Vereniging van Eigenaren. Vastgoeddiensten in vertrouwde handen. mijn-thuis.nl Vereniging van Eigenaren in vertrouwde handen thuis ondersteunt op alle niveaus en neemt initiatief Vereniging van Eigenaren in vertrouwde handen thuis is specialist op het gebied van beheer van vastgoed.

Nadere informatie

Meerjarenonderhoudsplanning. VvE Beheer

Meerjarenonderhoudsplanning. VvE Beheer Bouwkundig Onderzoek & Advies Projectbegeleiding Meerjarenonderhoudsplanning VvE Beheer Inhoud Wie zijn wij? Wie zijn wij?... Organisatie & werkgebied... 1 2 Zoekt u een beheerder voor uw vereniging van

Nadere informatie

n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl

n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl ❶ Inhoud 1. Inhoud blz. 1 2. Introductie blz. 2 3. Pakketten en diensten blz. 3

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties Welkom bij VvE Compleet! Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Compleet. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de eigenaar-bewoner. Dat dit een hele opgave is,

Nadere informatie

Zorgeloos beheer met Maasvallei VvE diensten

Zorgeloos beheer met Maasvallei VvE diensten Zorgeloos beheer met Maasvallei VvE diensten Maasvallei VvE diensten Zorgeloos beheer met Maasvallei VvE diensten Als eigenaar van een woning in een gebouw met meerdere eigenaren wilt u niks liever dan

Nadere informatie

In augustus 2013 is Primatch Nederland opgericht, waarmee ons landelijk partnermodel is ontstaan.

In augustus 2013 is Primatch Nederland opgericht, waarmee ons landelijk partnermodel is ontstaan. Over Primatch Primatch HR Groep is actief in het inrichten en uitvoeren van werving processen, arbeidsmarktcommunicatie en selectie-dienstverlening. Vanuit een uniek arbeidsmarktconcept ondersteunen we

Nadere informatie

Inhoud. Zeven zekerheden

Inhoud. Zeven zekerheden maart 2018 Inhoud Zeven zekerheden... VvE beheer 2017 in vogelvlucht... Waarom Woonbron VvE Beheer?... Waar voor uw geld... Wij zien u graag... Meten is weten... Uw belastingopgave... Heeft uw VvE een

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties Welkom bij VvE Compleet! Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Compleet. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de eigenaar-bewoner. Dat dit een hele opgave is,

Nadere informatie

Het Oud Hollandsch Uitbesteding Spel

Het Oud Hollandsch Uitbesteding Spel Het Oud Hollandsch Uitbesteding Spel Inleiding Voor u ligt het Oud Hollandsch Uitbesteding Spel mogelijk gemaakt door Buytenshuis, een initiatief van BMC Interlink. De bedoeling is om u op een eenvoudige

Nadere informatie

Hoe kiest u als VvE een goede beheerder? Zo!

Hoe kiest u als VvE een goede beheerder? Zo! Hoe kiest u als VvE een goede beheerder? Zo! Als VvE bent u niet verplicht om het beheer uit te besteden. Maar vaak is het wel makkelijk en verstandig. Alleen al om de continuïteit van de VvE te waarborgen.

Nadere informatie

Welkom bij VvE Beheer Den Haag. Waar staat VvE Beheer Den Haag voor? Beheer op maat, de visie van VvE Beheer Den Haag

Welkom bij VvE Beheer Den Haag. Waar staat VvE Beheer Den Haag voor? Beheer op maat, de visie van VvE Beheer Den Haag Welkom bij VvE Beheer Den Haag Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Beheer Den Haag. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de bewoner. Dat dit een hele opgave

Nadere informatie

Een opleidingsaanbod voor woningcorporaties

Een opleidingsaanbod voor woningcorporaties Opleiding, training & Advies Een opleidingsaanbod voor woningcorporaties Passend in deze tijden van verandering Kennis en vaardigheden voor mensen die werken in het hart van de maatschappij De achtergrond

Nadere informatie

Deze module is het meest geschikt voor nieuwbouw waarbij de VvE een actief bestuur heeft welke zelf alle technische zaken regelt.

Deze module is het meest geschikt voor nieuwbouw waarbij de VvE een actief bestuur heeft welke zelf alle technische zaken regelt. VvE Beheer Module Meerjarenonderhoudsplan met begroting. Deze module is het meest geschikt voor nieuwbouw waarbij de VvE een actief bestuur heeft welke zelf alle technische zaken regelt.. Een uitgebreid

Nadere informatie

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW)

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW) Versie: 1.3b Datum: 31-07-2012 Auteur: Marcel H.A. de Kock Organisatievormen van een VvE Een VvE kan op verschillende manieren georganiseerd zijn. In dit document worden de 3 meest voorkomende organisatievormen

Nadere informatie

Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer. Verenigingen van Eigenaren

Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer. Verenigingen van Eigenaren CACHCA Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer Verenigingen van Eigenaren EVEN VOORSTELLEN.. CACHCA VvE beheer is een allround professionele dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren en bezitters

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN Partner voor Verenigingen van Eigenaren Zoekt u ondersteuning bij de organisatie van uw VvE en het onderhoud van uw pand? Wij zijn een onafhankelijke en professionele partner

Nadere informatie

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1

Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Uitgifte juli 2017, versie 1 Handreiking Bewonerscommissie. Dit document is samengesteld om u te laten zien hoe een bewonerscommissie wordt opgericht, geïnstalleerd en ondersteund

Nadere informatie

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ)

Pilaster VvE Beheer B.V. - uw VvE beheerder op internet. (PTWQ) pagina 1 van 5 16-002 - Pootlaan, Huibert (86/244), gevestigd te Alkmaar Besluiten 15 juni 2010 Vaststellen notulen algemene ledenvergadering 30 juni, 27 augustus en 22 september 2009. Benoeming bestuur

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre

VERTROUWELIJK. Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre VERTROUWELIJK Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre Versieblad Versie Status Datum Wijzigingen 0.1 Concept 24-11-2014 startnotitie 0.2 Concept 4-12-2014 Review bestuurder 0.3 Concept

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3. 2 VvE-Meter 4. 1.1 toelichting op de vragenlijst 3

Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3. 2 VvE-Meter 4. 1.1 toelichting op de vragenlijst 3 VvE-Meter 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 toelichting op de vragenlijst 3 2 VvE-Meter 4 VvE Belang Postbus 210, 4900 AE Oosterhout Tel. 0900-20 20 510 ( 0,10/min) Fax. 0162-46 15 26 E-mail: info@vvebelang.nl

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars Vossenlaan 313 t/m 359 te Nijmegen

Vereniging van Eigenaars Vossenlaan 313 t/m 359 te Nijmegen Vereniging van Eigenaars Vossenlaan 313 t/m 359 te Nijmegen Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave: Algemene informatie Jaarrekening 2016 - balans per 31 december 2016 - exploitatierekening 2016 - toelichtingen

Nadere informatie

Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd. Koningin Wilhelminalaan EL Naarden T E W newomij.

Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd. Koningin Wilhelminalaan EL Naarden T E W newomij. Uw VvE vakkundig en met zorg beheerd Koningin Wilhelminalaan 31 1411 EL Naarden T 088 639 66 00 E vvebeheer@newomij.nl W newomij.nl Goed VvE-beheer: geen sinecure Het beheer van uw VvE behelst veel meer

Nadere informatie

Competentieprofiel deskundige ICT

Competentieprofiel deskundige ICT Competentieprofiel deskundige ICT 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan deskundige ICT personeel en organisatie secretariaat B1-B3 2. Context ICT draagt bij tot de uitwerking van

Nadere informatie

HYPOTHEEKADVIES WAARMEE U ZELF UW TOEKOMST BEPAALT

HYPOTHEEKADVIES WAARMEE U ZELF UW TOEKOMST BEPAALT HYPOTHEEKADVIES WAARMEE U ZELF UW TOEKOMST BEPAALT Attent Limburg- Financieel Zeker Cartylshofstraat 15 6191GG Neerbeek 06-53458225 Info@attent-limburg.nl UW EIGEN HUIS, UW EIGEN HYPOTHEEK UW EIGEN FINANCIËLE

Nadere informatie

Vastgoed Beheer Twente levert maatwerk

Vastgoed Beheer Twente levert maatwerk levert maatwerk www.vastgoedbeheertwente.nl Wat doet is de partij voor het beheren van uw. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft hét specialisme in huis om het beheer optimaal en professioneel toe te passen.

Nadere informatie

Informatiebrochure De Waarnemer

Informatiebrochure De Waarnemer Informatiebrochure De Waarnemer Welkom bij De Waarnemer Introductie Informatie voor verloskundige waarnemers Wat doet De Waarnemer voor mij? Kwaliteitsontwikkeling Ontzorgen Verzekeringen Hoe werkt het

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 20 februari 2013 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij

Nadere informatie

WIE IS DE BAAS IN DE VVE?

WIE IS DE BAAS IN DE VVE? WIE IS DE BAAS IN DE VVE? Klik om de titelstijl van het mw mr. Astrid Luijk-van Veldhuizen model te bewerken Juridische Dienst VvE Belang mw Carola Peters-van der Gouw Hoofdredacteur VvE Magazine Inhoud

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Hartelijk welkom op deze presentatie van Syndeks

Hartelijk welkom op deze presentatie van Syndeks 1 Hartelijk welkom op deze presentatie van Syndeks Syndeks een combinatie van ingenieurs- en inkoopactiviteiten Materiekennis Syndeks b.v. Son & Europese Aanbestedingen Lid van 2 Syndeks in een notedop

Nadere informatie

Conceptbegroting November 2016

Conceptbegroting November 2016 Conceptbegroting November 2016 Inleiding Schouten B.V. heeft ons gevraagd de begroting op te stellen voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) ZuiderDuineN te Den Haag. Op de volgende pagina s treft u deze

Nadere informatie

Datum: Adviserend. 16 mei 2019

Datum: Adviserend. 16 mei 2019 Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging Treasurystatuut 2014. 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Ja. 4. Behandelschema: Datum: Informerend Datum: Adviserend Datum:

Nadere informatie

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Zorgdragen voor adequaat beheer en onderhoud van systemen en applicaties, voor tijdige en effectieve ondersteuning van en kennisontwikkeling

Nadere informatie

Algemene informatie over de 9HUHQLJLQJYDQ(LJHQDUHQ

Algemene informatie over de 9HUHQLJLQJYDQ(LJHQDUHQ Algemene informatie over de 9HUHQLJLQJYDQ(LJHQDUHQ VERENIGING VAN EIGENAARS Bij de aankoop van een appartement koopt u in feite een appartementsrecht. Dit geeft u eigenlijk het exclusieve gebruiksrecht

Nadere informatie

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud

Veelzijdig Vakmanschap. Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00. Service & Onderhoud Veelzijdig Vakmanschap Echte service is bereikbaar zijn. Altijd. via 088-429 00 00 Service & Onderhoud Friso neemt uw zorg uit handen. Voor onderhoud... Wat kunnen wij voor u betekenen? Reparatie Onderhoud

Nadere informatie

Samen wonen in een VvE

Samen wonen in een VvE Samen bouwen aan beter wonen Samen wonen in een VvE 2 Bewonerscommissie en een Vereniging van Eigenaren Samen wonen in een VvE Huren in een Vereniging van Eigenaren Wanneer een woongebouw bestaat uit koop-

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren van SLA s;

Nadere informatie

Tijmen Kroes. Voor een financiele toekomst die werkt.

Tijmen Kroes. Voor een financiele toekomst die werkt. Tijmen Kroes Voor een financiele toekomst die werkt. Hoe prettig is zekerheid? Tijmen Kroes regelt het voor u Hoe prettig is het om de zekerheid te hebben dat uw financiële toekomst goed geregeld is? De

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars

Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars 2010 Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars Inhoudsopgave Overeenkomst tussen partijen. Artikel 1. De Overeenkomst. 1.1. Duur van de overeenkomst. 1.2. Opzegtermijn. 1.3. Schorsing & ontslag

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre

Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre Reglement Raad van Toezicht Stichting Spine & Joint Centre Versie 12 december 2017 Versieblad Versie 1.0 2.0 3.0 3.1 4 Status Definitief Datum 24-11-2014 4-12-2014 9-12-2014 15-11-2017 12-12-2017 Wijzigingen

Nadere informatie

!"#$%&""'$#$(%)*+,-"$.%/*!,0*$1 DocumentForce )*+,-"$.%23$34"-"$.%/51.""-%4"631""'7%*8%/93'":*#$.

!#$%&'$#$(%)*+,-$.%/*!,0*$1 DocumentForce )*+,-$.%23$34-$.%/51.-%4631'7%*8%/93':*#$. DocumentForce Het simpele gegeven alleen al, dat een gemiddelde medewerker op kantoor tot maar liefst acht uur per week besteedt aan het zoeken naar dat daar veel winst te behalen valt. *Bron: Blue Lion

Nadere informatie

DIENSTEN EN BEVOEGDHEDEN MANAGER VVE

DIENSTEN EN BEVOEGDHEDEN MANAGER VVE I. Standaarddiensten en -bevoegdheden De standaarddiensten en -bevoegdheden omvatten het volgende: A. Technische diensten a) Het behandelen van alle aangelegenheden die verband houden met het zogenaamde

Nadere informatie

Huurder. in een. VvE Complex

Huurder. in een. VvE Complex Huurder in een VvE Complex Wonen met huurders en eigenaren in een appartementencomplex Het komt vaak voor dat huurders en huiseigenaren samen in een appartementencomplex wonen. Dit noemen wij een gemengd

Nadere informatie

Reglement voor de Audit Commissie Woonstichting Vooruitgang

Reglement voor de Audit Commissie Woonstichting Vooruitgang Reglement voor de Audit Commissie Woonstichting Vooruitgang Pagina 1 van 5 Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1) Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van

Nadere informatie

VERHUUR BEKIJK DE VAN WOONRUIMTE EENS OP EEN ANDERE MANIER

VERHUUR BEKIJK DE VAN WOONRUIMTE EENS OP EEN ANDERE MANIER VERHUUR BEKIJK DE VAN WOONRUIMTE EENS OP EEN ANDERE MANIER U leest deze brochure met een reden: u heeft huurders nodig. En dat komt goed uit, want wij kennen meer dan 100.000 studenten, starters, expats,

Nadere informatie

Toolkit Bedrijfsvoering. Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor

Toolkit Bedrijfsvoering. Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor Toolkit Bedrijfsvoering Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor Gezonde bedrijfsvoering als succesfactor Van transitie naar transformatie Continu goede én betaalbare zorg leveren? Vraagstukken op een

Nadere informatie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie LexPartners: uw full service juridische sparringpartner en huisadviseur Door het sterk gestegen belang voor ondernemingen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kalhorn VvE Beheer 3 september 2013

RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kalhorn VvE Beheer 3 september 2013 RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kalhorn VvE Beheer 3 september 2013 Amsterdam kantoor Displaystraat 23 1033 RZ Amsterdam postadres Postbus 199 1000 AD Amsterdam e-mail amsterdam@kalhorn.nl telefoon 020 208 99

Nadere informatie

Jong Talent Programma s

Jong Talent Programma s Kennis van de Overheid Jong Talent Programma s Investeer in de toekomst van uw organisatie Jong talent heeft de toekomst Ze zijn er gelukkig volop: jonge mensen die kiezen voor een carrière bij de overheid.

Nadere informatie

Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER

Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER Inhoud Wat doet een VvE?... 4 Waarom moet je lid zijn van een VvE?... 4 Hoe werkt een VvE?... 5 Splitsingsakte en splitsingstekening... 7 Stemmen... 8 VvE-bijdrage...

Nadere informatie

Trium Finance houdt zich onder meer bezig met de advisering over- en bemiddeling in:

Trium Finance houdt zich onder meer bezig met de advisering over- en bemiddeling in: ONAFHANKELIJK EN ZELFSTANDIG Trium Finance is een volledig zelfstandig en onafhankelijk financieel adviesbureau en heeft geen contractuele verplichtingen om producten of diensten van een bepaalde bank

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid

PROFIELSCHETS. Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid PROFIELSCHETS Profielschets bestuurslid Gestichten van Weldadigheid Het bestuur van de Stichting bestaat uit vijf natuurlijke personen. Bij de samenstelling van het bestuur van de Stichting wordt uitgegaan

Nadere informatie

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior)

Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Functiebeschrijving technisch administrateur (junior) Doel Het tijdig en correct voeren van (sub-)administraties van de nieuwbouwprojecten, vastgoed onderhoud- en investeringsprojecten, het leveren van

Nadere informatie

Uw VvE professioneel en met zorg beheerd

Uw VvE professioneel en met zorg beheerd Uw VvE professioneel en met zorg beheerd Newomij VvE Beheer Koningin Wilhelminalaan 31 1411 EL Naarden T 088 639 66 00 E vvebeheer@newomij.nl W newomij.nl Goed VvE-beheer: geen sinecure Het beheer van

Nadere informatie

SLA s voor niet-juristen

SLA s voor niet-juristen 2-daagse training SLA s voor niet-juristen Verhoog uw rendement door heldere afspraken Initiatief en organisatie In samenwerking met sla.heliview.nl Wat leert u in deze training? Het beoordelen en verbeteren

Nadere informatie

BEDRIJFSOVERDRACHT: EEN STAPJE TERUG OF EEN GROTE STAP VOORUIT?

BEDRIJFSOVERDRACHT: EEN STAPJE TERUG OF EEN GROTE STAP VOORUIT? BDRIJFSOVRDRACHT: STAPJ TRUG OF GROT STAP VOORUIT? Pagina 1 van 6 BDRIJFSOVRDRACHT: STAPJ TRUG OF GROT STAP VOORUIT? Overnames, bedrijfsopvolging en fusies zijn geen zaken waarin een organisatie snel ervaring

Nadere informatie

ALV 17 januari 2017 Uitkomsten besturingsmodel

ALV 17 januari 2017 Uitkomsten besturingsmodel ALV 17 januari 2017 Uitkomsten besturingsmodel Aanleiding onderzoek besturingsmodel Inrichting oude bestuur Bestuurscrises 2014 en voorjaar 2016 Nieuwe regelgeving en druk van rijkstoezichthouders Besluit

Nadere informatie

Slagvaardig partnerschap

Slagvaardig partnerschap Slagvaardig partnerschap Gemeente Purmerend Concept-cliënt service Plan 2010 27 September 2010 Opdracht In de overeenkomst van dienstverlening die is afgesloten tussen de gemeente Purmerend en zijn de

Nadere informatie

Technisch projectmedewerker

Technisch projectmedewerker Technisch projectmedewerker Doel Bijdragen aan de uitvoering van projecten vanuit de eigen discipline, uitgaande van een projectplan en onder verantwoordelijkheid van een Projectmanager/ -leider, zodanig

Nadere informatie

De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom.

De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom. Regels binnen een VvE De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom. De Vergadering bepaalt de structuur en het beleid van de vereniging.

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor internationale projecten

Aanvraagformulier voor internationale projecten Aanvraagformulier voor internationale projecten Vooraf Cordaid raadt u aan om, voordat u begint met het invullen van dit formulier, na te gaan of uw project in aanmerking komt voor financiering. U kunt

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend

Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend Geniet van het leven Vertrouwd, voordelig en vernieuwend De Huizenbemiddelaar aan- of verkoopbemiddeling voor één vast laag tarief. De Huizenbemiddelaar is één van de eerste full service makelaars die

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 25 april 2012 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij een

Nadere informatie

Reglement van de auditcommissie van Stadgenoot

Reglement van de auditcommissie van Stadgenoot Reglement van de auditcommissie van Stadgenoot Dit reglement is vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 27 januari 2015. Artikel 1. Preambule a. Ter verduidelijking van en in aanvulling op statutair

Nadere informatie

WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER

WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER MVE-VVE Inhoud Wat doet een VvE?.................................................................................... 4 Waarom moet je lid zijn van een VvE?.........................................................

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur.

Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur. Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur. Klik om de titelstijl van het model mw mr. Astrid te bewerken Luijk-van Veldhuizen Juridische Dienst VvE Belang Inhoud Structuur VvE Klik om Wat de zijn titelstijl

Nadere informatie

Documentnummer: : Eindnotitie implementatie privacy

Documentnummer: : Eindnotitie implementatie privacy Eindnotitie implementatie privacy Afdeling Bedrijfsvoering, team Advies en Middelen 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.3 2. Resultaten.3 3. Documenten.4 4. Implementatie.5 4.1 Training voor het sociaal

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur

FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING. Stichting Talent Adjunct-algemeen directeur FUNCTIEBESCHRIJVING EN -WAARDERING Adjunct-algemeen directeur januari 2013 Opdrachtgever Nieuwstraat 23 A 1621 EA Hoorn Auteur P.P.J.G. Janssen Project 5POBA4560 1 FUNCTIE INFORMATIE Functienaam Adjunct-algemeen

Nadere informatie

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB.

Uw persoonlijk adviseur. Copyright 2002 TIAB. TIAB Uw persoonlijk adviseur Maak kennis met TIAB TIAB Uw persoonlijk adviseur TIAB DETACHERING Wij zijn uw persoonlijk adviseur, waar u op terug kunt vallen, in iedere discipline TIAB OPLEIDINGEN TIAB

Nadere informatie

VvE Eerste van Swindenstraat 429 t/m 461 en 471 t/m 503 te Amsterdam ( ), gevestigd te Amsterdam ( )

VvE Eerste van Swindenstraat 429 t/m 461 en 471 t/m 503 te Amsterdam ( ), gevestigd te Amsterdam ( ) Notulen Totaal aantal stemmen: 851; aantal stemmen vertegenwoordigd: 651 (76,5 procent) Aanwezig Mevrouw G.M.N. Nijenhuis, De heer J.H.G. Smit, De heer O.E. Widerberg, Ymere Wonen Oost Afwezig De heer

Nadere informatie

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management

Perselectief Interim. Specialistisch Interim Management Perselectief Interim Specialistisch Interim Management Inleiding De laatste economische ontwikkelingen hebben organisaties nieuwe uitdagingen gegeven. Of het nu de sector bouw is of onderwijs & overheid,

Nadere informatie

De Langhenkel Groep en sociale (wijk)teams Tijdelijke professionals Praktijkgerichte cursussen en trainingen Vakliteratuur

De Langhenkel Groep en sociale (wijk)teams Tijdelijke professionals Praktijkgerichte cursussen en trainingen Vakliteratuur De Langhenkel Groep en sociale (wijk)teams Tijdelijke professionals Praktijkgerichte cursussen en trainingen Vakliteratuur De Langhenkel Groep Werken in het hart van de maatschappij Ondersteuning in de

Nadere informatie

Standaard dienstenpakket besturen van Vereniging van Eigenaars (VvE)

Standaard dienstenpakket besturen van Vereniging van Eigenaars (VvE) Standaard dienstenpakket besturen van Vereniging van Eigenaars (VvE) Module 0: Opstarten/overnemen VVE Deze module bestaat uit twee onderdelen. 0.1 opstarten van een VvE Het opstellen van een huishoudelijk

Nadere informatie

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014 Inrichting financiële functie Klaar voor de start 19 mei 2014 Els Verschure (Infinite Financieel) Erik de Vries (DUO) Programma Introductie bemensing bedrijfsvoering Financieel management en beheer Wie

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE FUNCTIE VAN BEHEERDER VAN VvE (naam) te (plaats)

OVEREENKOMST INZAKE DE FUNCTIE VAN BEHEERDER VAN VvE (naam) te (plaats) OVEREENKOMST INZAKE DE FUNCTIE VAN BEHEERDER VAN VvE (naam) te (plaats) De Vereniging van Eigenaars naam te plaats ten deze, naar hun verklaring, rechtsgeldig vertegenwoordigd door het bestuur, hierna

Nadere informatie

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE

BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE BESTUURSFUNCTIES BINNEN DE BCE Concept d.d.28-8-2017 1. Taken De taken van het bestuur zijn kort samen te vatten: het besturen van de vereniging. Naast de bestuurstaak kan een bestuurslid belast zijn met

Nadere informatie

Op basis van de afgegeven vergunningen door de AFM is advisering mogelijk met betrekking tot de navolgende producten:

Op basis van de afgegeven vergunningen door de AFM is advisering mogelijk met betrekking tot de navolgende producten: Noordakker 12 2371 DB Roelofarendsveen T 071-2600666 E info@kuiperadvies.com W www.kuiperadvies.com Kuiper Advies KvK 51311909 BTW nr. 084.969.544.B.02 Rabobank 1588.33.317 Sinds begin 2011 is Kuiper Advies

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Functieprofiel. Positie Financieel Medewerker. Organisatie Quaestus Executive Leadership

Functieprofiel. Positie Financieel Medewerker. Organisatie Quaestus Executive Leadership Functieprofiel Organisatie Quaestus Executive Leadership Datum 8 June 2016 De organisatie Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten in Executive Search,

Nadere informatie

Vereniging van Eigenaars - Scan.

Vereniging van Eigenaars - Scan. 1 Stichting www.apartwonen.nl Dé digitale woonconsumenten organisatie voor Verenigingen van Eigenaars Vereniging van Eigenaars Scan. Waarom een VvEScan? Bij uw beoordeling en afweging voor het kopen van

Nadere informatie