Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur."

Transcriptie

1 Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur. Klik om de titelstijl van het model mw mr. Astrid te bewerken Luijk-van Veldhuizen Juridische Dienst VvE Belang

2 Inhoud Structuur VvE Klik om Wat de zijn titelstijl de taken van het bestuur? model te bewerken Hoe komt de VvE aan een bestuur?

3 Structuur VvE vergadering van eigenaars bestuur/bestuurder/administrateur voorzitter commissies en. de beheerder?

4 Vergadering van eigenaars De vergadering is het hoogste orgaan binnen de VvE. De eigenaars komen in vergadering bij elkaar om besluiten te nemen. De vergadering neemt besluiten; niet het bestuur!

5 Volgens het boekje

6 Bestuur/bestuurder/administrateur De bestuurder(s) is/zijn de wettelijke vertegenwoordiger(s) van de VvE. Door de vergadering benoemd voor onbepaalde tijd. Al dan niet uit de eigenaars. De vergadering kan de bestuurder(s) te allen tijde ontslaan. Vertegenwoordiging tegenover derden blijkt uit de inschrijving van de VvE bij de Kamer van Koophandel.

7 Inschrijving Kamer van Koophandel inschrijven: VvE (verplicht) alle bestuurders (verplicht) optioneel: beheerder als gevolmachtigde kosten: eenmalige inschrijfvergoeding 50,- niet inschrijven is een economisch delict boete (maximaal ongeveer ,-)

8 Modelreglement 1973 Art. 40 lid 1: administrateur lees: bestuurder.* Art. 32 lid 5: voorzitter van de vergadering uit de eigenaars of hun echtgenoten. *Denk aan commissies.

9 Modelreglement 1983 Art. 41 lid 1: een of meer administrateurs, lees: bestuurder(s). Art. 33 lid 5: voorzitter van de vergadering.

10 Modelreglement 1992 Art. 41 lid 1: een of meer bestuurders. Art. 41 lid 7: oneven aantal. Art. 33 lid 5: voorzitter van de vergadering. Art. 33 lid 7: voorzitter bestuur kan ook voorzitter van de vergadering zijn.

11 Modelreglement 2006 Art. 53 lid 1: een oneven aantal van een of meer bestuurders. Art. 45 lid 5: voorzitter van de vergadering. Art. 33 lid 7: voorzitter bestuur kan ook voorzitter van de vergadering zijn.

12 (Concept) Modelreglement 2017 een oneven aantal van een of meer bestuurders. voorzitter van de vergadering al dan niet uit de eigenaars. voorzitter bestuur kan ook voorzitter van de vergadering zijn.

13 Taken bestuurder eventueel op te dragen aan beheerder Bijeenroepen vergadering. Uitvoeren besluiten. Beheer en vertegenwoordiging VvE. Onderhoud en meerjarenonderhoudsplan Beheren financiën: opstellen jaarstukken (begroting, exploitatierekening, balans); incasseren periodieke bijdragen. Toezicht op naleving reglementen. Opgave notaris bij verkoop.

14 Taken voorzitter van de vergadering Voorzitten van de vergadering. Verlenen van machtiging aan de bestuurder/het bestuur voor het nemen van spoedeisende maatregelen. Beschikken over de gelden van het reservefonds tezamen met een eigenaar die daartoe door de vergadering is aangewezen. Vervangen van de bestuurder bij diens belet of ontstentenis (art. 5 : 133 lid 1 BW).

15 Nog even op een rijtje De vergadering is het hoogste orgaan binnen de VvE. De VvE wordt vertegenwoordigd door het bestuur, dat ten minste bestaat uit één persoon. Ook kan bestaan uit meer personen, tenzij modelreglement 1973 van toepassing is. Naast de bestuurder benoemt de vergadering ook een voorzitter van de vergadering.

16 Hoe ziet dit er uit? Voorzitter bestuurder van de secretaris voorzitter penningmeester Vergadering x x (x) x x x

17 Help mijn VvE heeft een bestuur! De VvE heeft een bestuurder, maar deze voert de taken niet goed uit. Voert de besluiten van de vergadering niet uit. Stelt geen (meerjarenonderhouds)begroting en/of jaarstukken op. Houdt geen toezicht op naleving van de reglementen. Maant eigenaars niet aan in verband met achterstallige bijdragen. Roept de vergadering niet bijeen.

18 Wat te doen? De eigenaars hebben recht op inzage. Een bepaald aantal eigenaars (bijvoorbeeld met ten minste 10% van het totaal aantal stemmen) kan de vergadering bijeen roepen.

19 Ontslag bestuur(ders). De vergadering kan de bestuurder te allen tijde ontslaan. Ontslag hoeft niet als agendapunt op de uitnodiging voor de vergadering te staan. Besluit wordt genomen door de vergadering met een gewone meerderheid van stemmen.

20 Aansprakelijkheid bestuur Bestuurder kan aansprakelijk worden gesteld indien hij buiten zijn boekje gaat (= onbehoorlijk bestuur): ongerechtvaardigde persoonlijke verrijking; niet correct uitvoeren van besluiten van de vergadering. Bestuurders hoofdelijk aansprakelijk! Sluit daarom een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af.

21 Enkele voorbeelden Penningmeester gaat er met de kas vandoor. Een nota, die voor rekening komt van een eigenaar, wordt betaald uit de middelen van de VvE.

22 Help! Mijn VvE heeft geen bestuur! Dus geen wettelijk vertegenwoordiger (meer). Er moet een nieuwe bestuurder worden benoemd.

23 Benoeming bestuur(ders). De vergadering benoemt de bestuurder(s). Benoeming bestuurder dient als agendapunt op de uitnodiging voor de vergadering te staan. Besluit wordt genomen met een gewone meerderheid van stemmen.

24 Wie kan bestuurder zijn van een VvE? Een eigenaar. Een huurder. Een familielid of kennis van een eigenaar. Een professioneel bestuurder. De VvE-beheerder.

25 Extern bestuurder? Voordelen: is professioneel (?); onpartijdig. Nadelen: heeft geen persoonlijk belang bij VvE; staat op afstand.

26 Externe voorzitter van de vergadering? Niet mogelijk als modelreglement 1973 van toepassing is. Ook in alle andere gevallen verdient het de voorkeur een voorzitter te hebben uit de eigenaars. N.B. Denk aan beschikken over de gelden van het reservefonds.

27 Extern bestuurder = VvE beheerder? De VvE-beheerder kan door de vergadering worden benoemd tot bestuurder. De VvE-beheerder wordt daardoor de wettelijk vertegenwoordiger van de VvE. De VvE-beheerder kan niet tevens de voorzitter van de vergadering zijn.

28 Taken Administratief/financieel beheer Vergadering voorbereiden/uitschrijven. Boekhouding incl. opstellen begroting en exploitatierekening (jaarstukken). Incasseren (periodieke) bijdragen. Beheer financiële middelen.

29 Wat mag de beheerder niet? Alleen beschikken over de gelden van het reservefonds. Het adviseren en afsluiten van verzekeringen, tenzij de beheerder een AFM-vergunning heeft.

30 Technisch/bouwkundig beheer Dagelijks technisch beheer (waaronder technische storingen). Bouwkundig beheer (waaronder MJOP en het verzorgen van de directievoering over door de vereniging opgedragen groot onderhoud).

31 Beheer-/bestuursovereenkomst Taken en bevoegdheden (heeft een beheerder alle kennis in huis?). Honorarium en indexering. Rekening en verantwoording. Aansprakelijkheid. (On)bepaalde tijd. Opzegtermijn.

32 Op zoek naar een bestuurder/beheerder Maak een wensenlijst. Vergelijk de offertes. Aanbestedingsformat via onze website: SKW certificering: Productgroep: Beheerders van VvE s.

33 Bestuurdersbijeenkomst Voor alle bestuurders van een VvE. Meerpaal 12, Oosterhout en andere locaties. Van tot uur. 90,75 p.p. (inclusief lunch). Houd onze website en de nieuwsbrief in de gaten!

34 30,- Handboek voor de VvE ABC van de VvE Nú beursaanbieding 60,- De VvE en de Rechter VvE en het schilder- en onderhoudswerk Activeren van een (slapende) VvE De Kascommissiegids voor de VvE

35 Postbus 210, 4900 AE Oosterhout Tel:

WIE IS DE BAAS IN DE VVE?

WIE IS DE BAAS IN DE VVE? WIE IS DE BAAS IN DE VVE? Klik om de titelstijl van het mw mr. Astrid Luijk-van Veldhuizen model te bewerken Juridische Dienst VvE Belang mw Carola Peters-van der Gouw Hoofdredacteur VvE Magazine Inhoud

Nadere informatie

De buren huren. Geen probleem?!

De buren huren. Geen probleem?! De buren huren. Geen probleem?! Klik om de titelstijl van het mw mr. model Astrid te Luijk-van bewerkenveldhuizen Juridische Dienst VvE Belang Gemengd bezit eigenaren en huurders in één complex. Eigenaars

Nadere informatie

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW)

Organisatievormen van een VvE. Doel volgens de wet. Definities volgens de Dikke van Dale. Burgerlijk Wetboek (BW) Versie: 1.3b Datum: 31-07-2012 Auteur: Marcel H.A. de Kock Organisatievormen van een VvE Een VvE kan op verschillende manieren georganiseerd zijn. In dit document worden de 3 meest voorkomende organisatievormen

Nadere informatie

VvE Bloom IV De Rijpgracht te Amsterdam (1837), gevestigd te Amsterdam (1837)

VvE Bloom IV De Rijpgracht te Amsterdam (1837), gevestigd te Amsterdam (1837) Notulen VvE Bloom IV De Rijpgracht te Amsterdam (1837), gevestigd te Amsterdam (1837) Notulen van de Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 12 juni 2018, aanvang 14:00 uur. Totaal aantal stemmen:

Nadere informatie

Opening en welkom. Kleine VvE en t/m 10 appartementen. Nederland

Opening en welkom. Kleine VvE en t/m 10 appartementen. Nederland Opening en welkom Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren Aantal woningen in Nederland Huur Woningcorporaties 2,4 mln Grote beleggers 0,2 mln Particuliere verhuurders 0,6 mln Koop Appartementen

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 25 april 2012 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij een

Nadere informatie

Schade aan het gebouw; hoe gaan we dat oplossen? model te bewerken mw. mr. Karin Tiggelaar-Tervoert Schaderegeling Zakelijk Centraal Beheer

Schade aan het gebouw; hoe gaan we dat oplossen? model te bewerken mw. mr. Karin Tiggelaar-Tervoert Schaderegeling Zakelijk Centraal Beheer Schade aan het gebouw; hoe gaan we dat oplossen? Klik mw. mr. om Astrid de Luijk-van titelstijl Veldhuizen van het Juridische Dienst VvE Belang model te bewerken mw. mr. Karin Tiggelaar-Tervoert Schaderegeling

Nadere informatie

Breda Den Haag Haarlem

Breda Den Haag Haarlem 2014 Breda Den Haag Haarlem Opening Klik om de en titelstijl Welkom van door het : model te bewerken Mr C.J.C.M. (Kees) Oomen Directeur Organisatie en Public Affairs Stichting VvE Belang PROGRAMMA VAN

Nadere informatie

n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl

n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl n2beheer-vve Handboek VvE beheer Hogewoerd 150 2311 HV Leiden T (071) 513 65 11 info@n2bouwadvies.nl www.n2bouwadvies.nl ❶ Inhoud 1. Inhoud blz. 1 2. Introductie blz. 2 3. Pakketten en diensten blz. 3

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden

Concept d.d. 17 november Uitsluitend bestemd voor discussiedoeleinden 1 STATUTENWIJZIGING JURIDISCHE FACULTEIT DER AMSTERDAMSCHE STUDENTEN Heden, [*], verscheen voor mij, mr. Cornelia Holdinga, notaris te Amsterdam: [*]. De comparant verklaarde ter uitvoering van een besluit

Nadere informatie

GEMENGDE COMPLEXEN. mr. J.A. (John) Liewes Juridische Dienst VvE Belang

GEMENGDE COMPLEXEN. mr. J.A. (John) Liewes Juridische Dienst VvE Belang Introductie film GEMENGDE COMPLEXEN mr. J.A. (John) Liewes Juridische Dienst VvE Belang Inhoud Wat is een gemengd complex In gebruik geven Overlast Misbruik van machtspositie Oplossingen Wat is een gemengd

Nadere informatie

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken

Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken reglement NGA 22-11-2014 blz. 1/5 Reglement Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1.1 De Nederlands Gereformeerde Instelling Arbeidszaken is een instelling die

Nadere informatie

Statuten Peak Oil Nederland

Statuten Peak Oil Nederland Statuten Peak Oil Nederland ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NAAM, PLAATS EN DUUR Artikel 1

Nadere informatie

Hoe werkt een VvE? mr. Menke Rozeboom (advocaat) mr. Gert Bossinade (notaris) PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015

Hoe werkt een VvE? mr. Menke Rozeboom (advocaat) mr. Gert Bossinade (notaris) PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015 Hoe werkt een VvE? mr. Menke Rozeboom (advocaat) mr. Gert Bossinade (notaris) PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015 Onderwerpen Inleiding Toelatingsregeling Onderhoudsfonds Wijziging bestemming Wijziging

Nadere informatie

VvE-beheer. Functioneel beheer. 31 mei 2013. Versie: 1.0. E : info@elckerlycweg.nl

VvE-beheer. Functioneel beheer. 31 mei 2013. Versie: 1.0. E : info@elckerlycweg.nl VvE-beheer Functioneel beheer 31 mei 2013 Versie: 1.0 E : info@elckerlycweg.nl 1 Administratief en financieel beheer 1.1 Register Bijhouden van de benodigde gegevens van/voor alle leden van de VvE. 1.2

Nadere informatie

Hoe werkt een (gemengde) VvE?

Hoe werkt een (gemengde) VvE? Hoe werkt een (gemengde) VvE? De regels en de praktijk 20 februari 2013 VVEgemak: Michiel Hopman Wordt het nu heel anders na oprichting van een VvE? Nee, huurders en eigenaren hebben beiden belang bij

Nadere informatie

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.]

1 oktober 2010 [STICHTING APARTWONEN.] Organisatiestructuur van de Vereniging van Eigenaars. 1. Inleiding. De organisatiestructuur van een Vereniging van Eigenaars [VvE] is veelal bepalend voor het goed functioneren van een VVE. Of er nu 10,

Nadere informatie

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E.

TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. TAAKOMSCHRIJVING / TOELICHTING BEHEERTAKEN V.v.E. A. Financieel beheer Exploitatiebegroting Jaarlijks actualiseren van de exploitatiebegroting aan de hand van facturen van het voorafgaande jaar verhoogd

Nadere informatie

De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom.

De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom. Regels binnen een VvE De Vergadering is het hoogste orgaan (en dus de baas). De Vergadering stuurt het bestuur aan en niet andersom. De Vergadering bepaalt de structuur en het beleid van de vereniging.

Nadere informatie

Dienstenpakket De Rendant

Dienstenpakket De Rendant Dienstenpakket De Rendant A. Administratie en Financiën 1. Het uitvoeren van het administratief beheer, naar beste weten en kunnen en met inachtneming van de belangen van de vereniging. Ledenbestand en

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert. Huishoudelijk reglement

Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert. Huishoudelijk reglement Vereniging van Eigenaars Hoofdsplitsing Poort van Limburg te Weert Huishoudelijk reglement Pagina 1 van 5 Het Huishoudelijk Reglement VvE HS Poort van Limburg te Weert is bedoeld als aanvulling op het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE ORDE VAN ADVOCATEN EN DE RAAD VAN TOEZICHT IN HET ARRONDISSEMENT MIDDEN-NEDERLAND. Vastgesteld op 31 oktober 2013 tijdens de jaarvergadering van Orde van Advocaten, op grond

Nadere informatie

WELKOM IN GRONINGEN. Neem u mobiele telefoon en ga naar de volgende website: Svp één inlog per aanwezige VvE

WELKOM IN GRONINGEN. Neem u mobiele telefoon en ga naar de volgende website: Svp één inlog per aanwezige VvE WELKOM IN GRONINGEN Neem u mobiele telefoon en ga naar de volgende website: Svp één inlog per aanwezige VvE www.sendc.com Log in met de code: VVE (hoofdletters) Opening Klik om de en titelstijl Welkom

Nadere informatie

Dos : Ref : JSV ( ) STICHTING

Dos : Ref : JSV ( ) STICHTING Dos : 2014.000132.01 Ref : JSV (130314.1) STICHTING Heden, zevenentwintig maart tweeduizend veertien, verschijnen voor mij, mr. Ernst-Jan Gras, kandidaat-notaris, hierna verder te noemen: notaris, waarnemer

Nadere informatie

STICHTING Strategische Board Stedendriehoek

STICHTING Strategische Board Stedendriehoek STICHTING Strategische Board Stedendriehoek Heden, @ tweeduizend dertien verscheen voor mij, mr. Jan-Hein Brummelhuis, notaris te Deventer: @ De verschenen persoon verklaarde een stichting op te richten,

Nadere informatie

Format statuten stichting of vereniging

Format statuten stichting of vereniging Format statuten stichting of vereniging Model van statuten voor een stichting ONDERDEEL VAN www.pep-eboek.nl, de praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken UITGEGEVEN DOOR PEP Den Haag

Nadere informatie

Voorstel wijzigingen in het reglement van splitsing van een gemengd complex van Stadgenoot

Voorstel wijzigingen in het reglement van splitsing van een gemengd complex van Stadgenoot Bijlage 1 bij advies Huurderscommissie Nieuwmarkt d.d. 18 december 2012 Voorstel wijzigingen in het reglement van splitsing van een gemengd complex van Stadgenoot PREAMBULE In overweging nemende dat: -

Nadere informatie

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN)

Concept. Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Concept Statuten, Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) Artikel 1 NAAM en ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Verenigde Taxibedrijven Nijmegen (VTN) 2. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

Nadere informatie

P O C K E T B A S I S I N F O R M AT I E V O O R A P P A RT E M E N T S E I G E N A A R S

P O C K E T B A S I S I N F O R M AT I E V O O R A P P A RT E M E N T S E I G E N A A R S P O C K E T B A S I S I N F O R M AT I E V O O R A P P A RT E M E N T S E I G E N A A R S g e b a s e e r d o p h e t M o d e l r e g l e m e n t j a n u a r i 1 9 9 2 Deze pocket is een initiatief van

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

Conceptbegroting November 2016

Conceptbegroting November 2016 Conceptbegroting November 2016 Inleiding Schouten B.V. heeft ons gevraagd de begroting op te stellen voor de Vereniging van Eigenaren (VvE) ZuiderDuineN te Den Haag. Op de volgende pagina s treft u deze

Nadere informatie

Statuten Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Statuten Stichting Huurdersbelang Stadswonen Statuten Stichting Huurdersbelang Stadswonen Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Huurdersbelang Stadswonen. 2. De stichting is gevestigd te Rotterdam. Organen en Definities

Nadere informatie

Statuten Stichting Budgetbeheer Noord

Statuten Stichting Budgetbeheer Noord Statuten Stichting Budgetbeheer Noord Artikel 1 - Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Stichting Budgetbeheer Noord 2. Zij is gevestigd te Transportbaan 15 9672BJ Winschoten 3. De stichting

Nadere informatie

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies

Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Statuten en Huishoudelijk reglement der Bachelor Students of International Studies Algemene bepalingen Artikel 1. - Naam De vereniging draagt de naam: Bachelor Students of International Studies (afgekort

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Het Nutshuis. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente 's-gravenhage. Artikel 2 - Doel 1. Het doel van de stichting is -

Nadere informatie

FINANCIEEL & TECHNISCH VASTGOEDBEHEER

FINANCIEEL & TECHNISCH VASTGOEDBEHEER VvE-Beheer Waarom VvE beheer? Bij de koop van een appartement wordt u mede-eigenaar van het gebouw en wordt u van rechtswege lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Een VvE behartigt de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement

Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam. Inhoudsopgave. 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Beleidsplan Gemeente des Heeren Amsterdam Inhoudsopgave 1. Inleiding en toelichting 2. Uittreksel Statuten 3. Uittreksel Reglement Opgeslagen op:23 november 2015 1 Inleiding Dit is het beleidsplan van

Nadere informatie

PROGRAMMA. Zaal: Shoichiro Toyoda. Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur! Schade aan het gebouw: hoe gaan we dat oplossen?

PROGRAMMA. Zaal: Shoichiro Toyoda. Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur! Schade aan het gebouw: hoe gaan we dat oplossen? PROGRAMMA Presentaties deel 1: 13.00-14.00 uur Zaal: Shoichiro Toyoda Help! Mijn VvE heeft (g)een bestuur! Zaal; Henry Ford Verborgen gebreken: hoe lossen we die op? Presentaties deel 2: 15.00 16.00 uur

Nadere informatie

Stappenplan. activeren van een slapende VvE PUNT VAN DE HUUR. thuis in de stad

Stappenplan. activeren van een slapende VvE PUNT VAN DE HUUR. thuis in de stad Stappenplan PUNT VAN DE HUUR 2017 activeren van een slapende VvE thuis in de stad De teams van!woon Stappenplan activeren van een slapende VvE!WOON team Centrum Recht Boomssloot 52 1011 EC Amsterdam centrum@wooninfo.nl!woon

Nadere informatie

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE

STICHTING GOOISE SCHOLEN FEDERATIE 1 DOORLOPENDE TEKST van de statuten van de Stichting Gooise Scholen Federatie, zoals deze statuten luiden na de akte van statutenwijziging op 11 december 2018 voor mr. M.S.M. Bosse, notaris te Blaricum

Nadere informatie

VvE-beheer, wat houdt het in?

VvE-beheer, wat houdt het in? VvE-beheer, wat houdt het in? Informatie over wat een VvE is en met zich mee brengt, en de diensten waarmee Bremavo VvE-beheer u kan helpen. Definitie. VvE staat voor Vereniging van Eigenaars, en is eigenlijk

Nadere informatie

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen:

Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen. Juridische vragen: Onderverdeeld in - Juridische vragen - Vragen over onderhoud - Financiële vragen Juridische vragen: Kan ik mijn lidmaatschap van de VvE opzeggen? Nee. Als eigenaar van een appartement bent u verplicht

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT. Oktober 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VC VOLT Oktober 2016 Artikel 1. De vereniging draagt de naam Volleybal Club Volt (afgekort VC Volt). Zij is gevestigd te Cuijk (NB) en is opgericht op 14 juli 2016 als voortvloeisel

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

STATUTEN (Stichting Walk for Dogs 2017))

STATUTEN (Stichting Walk for Dogs 2017)) STATUTEN (Stichting Walk for Dogs 2017)) Statuten van de Stichting Walk for Dogs 2017, zoals deze luiden blijkens akte van oprichting op 6 april 2018 verleden voor mr. Hendrik Johan de Boer, kandidaat-notaris,

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een

Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een Hieronder volgt een concepttekst van de beoogde statuten van de nieuwe huurdersvereniging in Zuid. De notaris maakt op basis hiervan een rechtsgeldige tekst. In de linkerkolom is aangegeven wat in het

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING

/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING - 1-25637/FB/AM/versie1 STATUTEN STICHTING STATUTEN ------------------------------------------------------------------- Artikel 1 - Naam en zetel ---------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. De naam van de vereniging is: Expiatio. 2. De vereniging is gevestigd in Bilthoven. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd.

1. De naam van de vereniging is: Expiatio. 2. De vereniging is gevestigd in Bilthoven. 3. De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd. STATUTEN EXPIATIO DE NAAM VAN DE VERENIGING 1. De naam van de vereniging is: Expiatio. DE ZETEL VAN DE VERENIGING 2. De vereniging is gevestigd in Bilthoven. DE TIJD WAARVOOR DE VERENIGING IS OPGERICHT

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O.

STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. STATUTEN VAN DE HISTORISCHE VERENIGING HARDENBERG E.O. De statuten zijn op 19 september 2003 notarieel vastgelegd voor notaris mr. H.H. Bulthuis. Art. 1. Naam en zetel. De vereniging draagt de naam Historische

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast

AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND. Uitgave november In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast AFDELINGSREGLEMENT NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave november 2018 In deze uitgave is de tekst van artikel 3 aangepast Hoofdstuk I Algemene organisatie Artikel 1 Indeling Afdelingen 1 De lid-verenigingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT ORDE VAN ADVOCATEN ARRONDISSEMENT NOORD-HOLLAND Artikel 1 Begripsbepalingen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: Advocaat: de advocaat die kantoorhoudt in het arrondissement

Nadere informatie

Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur

Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur Statuten Promotie Driebanden Groot Veldhoven. Artikel 1 - Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Promotie Driebanden Groot Veldhoven verder genoemd als DGV. 2. Zij is gevestigd te Veldhoven 3.

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Bijlage 1 Model statuten stichtingen

Bijlage 1 Model statuten stichtingen Bijlage 1 Model statuten stichtingen NAAM, ZETEL EN DUUR ARTIKEL 1. l. De stichting draagt de naam: STICHTING 2. Zij is gevestigd te Voorburg. 3. De stichting is opgericht voor onbepaalde tijd. DOEL ARTIKEL

Nadere informatie

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST

CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST CONCEPT STATUTEN van STICHTING OBLIGATIEHOUDERS OLD LIQUORS INVEST Artikel 1 - Naam en zetel De Stichting draagt de naam: Stichting Obligatiehouders Old Liquors Invest. Zij is gevestigd te Breda. Artikel

Nadere informatie

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen

rjc/phr/ / CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode Mr M.J. Meijer c.s., notarissen 1 CONCEPT AKTE VAN OPRICHTING Vereniging Heerlijkheid Berkenrode 2 Heden, @, verschenen voor mij, mr Rudolf Jan Cornelis van Helden, notaris te Amsterdam: 1. @ 2. @De comparanten verklaarden bij deze een

Nadere informatie

Statuten vereniging Choochem

Statuten vereniging Choochem Statuten vereniging Choochem Artikel 1: Naam vereniging 1. De vereniging draagt de naam: Choochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen ; zij is statutair gevestigd te Amersfoort. 2.

Nadere informatie

Bestuursreglement van Stichting Pensioenfonds Haskoning

Bestuursreglement van Stichting Pensioenfonds Haskoning Bestuursreglement van Stichting Pensioenfonds Haskoning Artikel 1. Begripsbepalingen. Administrateur: de administrateur van het Pensioenfonds als bedoeld in artikel 10 lid 5 van de Statuten; Algemeen Bestuur:

Nadere informatie

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties

Uw aanspreekpunt! Welkom bij VvE Compleet! De kleine VvE. Beheer van de kleine VvE: de opties Welkom bij VvE Compleet! Allereerst danken wij u voor uw interesse in VvE Compleet. Goed beheer van een vereniging van eigenaren begint volgens ons bij u, de eigenaar-bewoner. Dat dit een hele opgave is,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013

Statuten Bestuurdersvereniging ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 ChristenUnie Ingaande 4 juli 2013 NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Bestuurdersvereniging ChristenUnie. 2. De vereniging heeft haar zetel in de gemeente Amersfoort. 3. In deze statuten

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels

1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Stichting VIA, Verenigd Industrie overleg inzake regelgeving omtrent Asbest en schadelijke vezels 2. Zij is gevestigd te Amsterdam op het adres

Nadere informatie

Concept Statuten Statuten der Piratenpartij Nederland. Wiki Piratenpartij. 1 Naam, duur en zetel. 2 Doel en middelen. Artikel 1.

Concept Statuten Statuten der Piratenpartij Nederland. Wiki Piratenpartij. 1 Naam, duur en zetel. 2 Doel en middelen. Artikel 1. Wiki Piratenpartij Concept Statuten 12-05-2016 Statuten der Piratenpartij Nederland De Piratenpartij is een platte organisatie waarin iedereen een bijdrage kan leveren. Een principeprogramma voor de partij

Nadere informatie

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008

Reglement Centraal College van Deskundigen IKB Vleeskalveren 2008 Reglement Centraal College van Deskundigen Besluit van het bestuur van de Stichting Brancheorganisatie Kalversector van 12 februari 2014 houdende de vaststelling van een reglement ter zake van het functioneren

Nadere informatie

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d

Federatie NVVS FOSS SH-Jong, Huishoudelijk reglement (definitief) d.d HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op basis van het gestelde in artikel 16 van de statuten. In dit reglement zijn in aanvulling op de statuten spelregels opgenomen voor een

Nadere informatie

VvE 1665 Eerste Atjehstraat te AMSTERDAM

VvE 1665 Eerste Atjehstraat te AMSTERDAM VvE 1665 Eerste Atjehstraat 146-148 te AMSTERDAM AGENDA 1.2 - aangepast Betreft : Algemene ledenvergadering 2016 Vergaderdatum : 03 maart 2016 Kenmerk Tijdstip Locatie Vergaderset : 1665/ACT000146 : 19:00

Nadere informatie

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2.

STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren De Zandput. 2. STATUTEN (per 10 januari 2012) Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Eigenaren "De Zandput". 2. Zij heeft haar zetel te Zoutelande, gemeente Veere. Doel Artikel 2 1. Het

Nadere informatie

CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid

CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid Concept Statuten CLB (versie 13 juni 2011) 1 CONCEPT-STATUTEN CENTRUM VOOR LOKAAL BESTUUR van de Partij van de Arbeid Naam, zetel en duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Centrum voor Lokaal Bestuur

Nadere informatie

c. door zijn ondercuratelestelling of de onderbewindstelling van zijn gehele vermogen; d. door zijn vrijwillig aftreden; e. door zijn ontslag door de

c. door zijn ondercuratelestelling of de onderbewindstelling van zijn gehele vermogen; d. door zijn vrijwillig aftreden; e. door zijn ontslag door de STATUTEN Artikel 1 -Naam en vestigingsplaats 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vivir Juntos. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente Leiden. Artikel 2 - Doel 1. De stichting heeft ten doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion

Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion Statuten van de Stichting Administratiekantoor Convectron Natural Fusion, gevestigd te Rotterdam, volgens de akte van oprichting van 4 januari 2010,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf)

Huishoudelijk reglement Ledenraad van DVAN (DVAN-HHR-LR-20150930.pdf) Algemeen Artikel 1 Afkortingen 1.1 DVAN Denksportvereniging Apeldoorn Noord LR Ledenraad HHR-DVAN Huishoudelijk reglement op het niveau van de vereniging HHR-LR Huishoudelijk reglement op het niveau van

Nadere informatie

Vereniging van Gepensioneerden ANWB

Vereniging van Gepensioneerden ANWB Vereniging van Gepensioneerden ANWB tstatuten Statuten van de VERENIGING van GEPENSIONEERDEN ANWB te Den Haag Artikel 1. Naam en zetel 1. De Vereniging is genaamd: VERENIGING van GEPENSIONEERDEN ANWB.

Nadere informatie

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument

PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument PROF OF NIET, WE DELEN DEZELFDE PASSIE! Statuten stichting Voorbeelddocument Statuten Iedereen die een stichting opricht, wordt hierbij ook wettelijk verplicht statuten op te stellen. Hierin staan onder

Nadere informatie

van Grafhorst notarissen

van Grafhorst notarissen daag luiden zij als volgt. STATUTEN de naam de vereniging 1. De naam de vereniging is: Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert studentenunie, afgekort VIDIUS studentenunie. de zetel de vereniging 2. De vereniging

Nadere informatie

Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars

Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars 2010 Model Beheerderovereenkomst Vereniging van Eigenaars Inhoudsopgave Overeenkomst tussen partijen. Artikel 1. De Overeenkomst. 1.1. Duur van de overeenkomst. 1.2. Opzegtermijn. 1.3. Schorsing & ontslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee

benoemingsbesluit is benoemd. g. door het verstrijken van de tijd waarvoor hij is benoemd. 7. Het bestuur kan besluiten een bestuurder te schorsen. Ee Oprichting stichting ANBI STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: @. 2. Zij is gevestigd te @. DOEL Artikel 2. 1. De stichting heeft ten doel: @, en voorts al hetgeen met één

Nadere informatie

Statuten Tawergha Foundation

Statuten Tawergha Foundation Statuten Tawergha Foundation Artikel 1 - Naam, zetel en duur 1. De stichting is genaamd: Tawergha Foundation 2. Zij is gevestigd te Arnhem 3. De stichting is opgericht voor onbepaalde tijd 4. De stichting

Nadere informatie

COÖPERATIE HSLNET U.A.

COÖPERATIE HSLNET U.A. COÖPERATIE HSLNET U.A. REGLEMENT LEDENRAAD Artikel 1: Samenstelling 1. De Ledenraad van de coöperatie bestaat uit minimaal 5 en maximaal 15 leden. Gestreefd wordt naar een evenredige verdeling van de leden

Nadere informatie

STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT

STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT STATUTEN DER STICHTING GRONINGER POLITIEK JONGEREN KONTAKT ARTIKEL 1. NAAM EN ZETEL 1. De stichting draagt de naam: Stichting Groninger Politiek Jongeren Kontakt. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Groningen.

Nadere informatie

STATUTEN. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden

STATUTEN. Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden STATUTEN Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Woerden december 2008 Naam Artikel 1 De Stichting draagt de naam: Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs Zetel en duur Artikel 2 1.

Nadere informatie

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN

WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN WAT U VAN ONS MAG VERWACHTEN Partner voor Verenigingen van Eigenaren Zoekt u ondersteuning bij de organisatie van uw VvE en het onderhoud van uw pand? Wij zijn een onafhankelijke en professionele partner

Nadere informatie

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015

Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Presentatie Herzieningswet & statuten d.d 23 april 2015 Opdracht en uitgangspunten Opdracht op 6/11 door RvT Uitgangspunten: Behoud van de zelfstandigheid van de woningbouwvereniging Maarn Voldoen aan

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER

Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER Welkom bij WOONSTAD ROTTERDAM VVE BEHEER Inhoud Wat doet een VvE?... 4 Waarom moet je lid zijn van een VvE?... 4 Hoe werkt een VvE?... 5 Splitsingsakte en splitsingstekening... 7 Stemmen... 8 VvE-bijdrage...

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA Cultural Governance in Theater Dakota Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Cultuuranker Escamp op: 26 november 2012 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

PROGRAMMA HENRY FORD ZAAL THEATER. Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips TOYODA

PROGRAMMA HENRY FORD ZAAL THEATER. Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips TOYODA PROGRAMMA Presentaties deel 1: 13.15-14.15 uur HENRY FORD ZAAL Rookgasafvoer renoveren? Of meteen aardgasloos? Hier zijn de tips TOYODA Juridisch alles geregeld: van AVG tot digitaal stemmen en meer! THEATER

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden.

Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden. Vraag en antwoord Hieronder maken wij een opsomming van veel gestelde algemene vragen. Wij geven de antwoorden. Wat is een VvE? De VvE (Vereniging van Eigenaren) is een rechtspersoon, opgericht bij verdeelde

Nadere informatie