NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00"

Transcriptie

1 68 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Pieter Bieseman, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, Frederic Leleux, André Raemdonck, Tom Vermeire, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst, Agnes Onghena, gemeenteraadsleden André Reuse, gemeentesecretaris Verontschuldigd: Luk De Mey, Mario Michils, gemeenteraadsleden De heer raadsvoorzitter opent de zitting. OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring Keurt het proces-verbaal van 28 maart 2018 met algemene instemming goed. O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering op 5 juni goedkeuring agenda's en statutenwijziging - besluit Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Het gemeenteraadsbesluit van 27 februari 2013 waarbij de heer schepen Luk De Mey aangeduid werd als vertegenwoordiger van de gemeente Hamme voor de Algemene Vergaderingen van IGS Westlede. Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de heer schepen Luk De Mey aangeduid werd als vertegenwoordiger van de gemeente Hamme tot einde van deze legislatuur. De statuten van IGS Westlede.

2 69 o De gemeente Hamme is aandeelhouder van IGS Westlede. o De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. o Het verzoek van 2 maart 2018 van IGS Westlede houdende oproeping voor deelname aan de Buitengewone Algemene Vergadering die zal plaatshebben op dinsdag 5 juni 2018 om 19 uur met volgende agendapunten: o Wijziging Statuten o Aanpassing Decreet op de uittreding van de provincies. o Aanpassing Decreet over het lokaal bestuur. Het verzoek van 29 maart 2018 van IGS Westlede houdende oproeping voor deelname aan de Algemene Vergadering die zal plaatshebben op dinsdag 5 juni 2018 om 19u15 met volgende agendapunten: 1. Goedkeuring verslag Algemene Vergadering 05/12/ Goedkeuring Balans en Resultatenrekening Verslag Commissaris-Revisor. 4. Kwijting aan de Bestuurders en de Commissaris-Revisor. 5. Werkingsverslag Ontslag en benoeming bestuurders. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 5 juni Artikel 2: Goedkeuring te verlenen aan de agenda voor de Algemene Vergadering van 5 juni Artikel 2: Schepen Luk De Mey, St.Annastraat 256, 9220 Hamme wordt aangeduid met een positief mandaat om de gemeente Hamme te vertegenwoordigen op de Algemene Vergaderingen van 5 juni 2018; als plaatsvervanger de heer Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme. Artikel 3: Een afschrift van dit raadsbesluit zal bezorgd worden aan IGS Westlede en aan de afgevaardigde. O.3 Intergemeentelijke samenwerking - VERKO - Algemene Vergadering 12 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit Het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; zoals gewijzigd op 18 januari 2013 en 27 april Omzendbrief BB 2013/5 betreffende wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, waarbij het mogelijk is om voortaan de vertegenwoordigers van de Algemene Vergadering eveneens aan te duiden tot de volgende algehele vernieuwing van de gemeenteraden. Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordigers werden aangeduid tot einde legislatuur. De statuten van het intergemeentelijk samenwerkingsverband VERKO. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. De bepalingen van het Gemeentedecreet.

3 70 De aangetekende brief van 9 maart 2018 vanwege VERKO waarbij de gemeente wordt uitgenodigd tot de Algemene Vergadering van 12 juni Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 (betreffende de intergemeentelijke samenwerking) aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordigers overeenkomstig dienen te handelen op de Algemene Vergadering. Dat bijgevolg de gemeente de agenda van de Algemene Vergadering van 12 juni 2018 dient te bespreken. Agenda: 1. Verwelkoming 2. Aanduiding van een schrijver en twee stemopnemers (art. 18) 3. Goedkeuring verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 18 januari Verslag over het boekjaar Verslag over de activiteiten van de vereniging in Financieel verslag van de Raad van Bestuur en de jaarrekening Verslag van de revisor 4.4 Vaststellen van de jaarrekening Bestemming van het resultaat 5. Kwijting aan bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun opdracht in Statutenwijziging naar aanleiding van de uittreding van de Provincie 7. Aankoop eigen aandelen naar aanleiding van uittreding Provincie 8. Benoeming 9. Vragen en voorstellen vanuit de vergadering 10. Diversen MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Vraag raadslid J. Laceur, N-VA; antwoord schepen van leefmilieu T. Waterschoot (zal nog detail bezorgen); bedenking raadslid A. Onghena, Groen; antwoord burgemeester H. Vijt, van raadsleden N. De Clercq (CD&V Hamme-Moerzeke) en H. Peelman (Open VLD) STEMMING: Met 24 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Pieter Bieseman, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, Frederic Leleux, André Raemdonck, Tom Vermeire, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst), 1 onthouding (Agnes Onghena) Motivering onthouding Groen door raadslid A. Onghena: er zit geen logica in de vertegenwoordigers vanuit de CD&V fractie, nl. effectieven die elkaars plaatsvervanger zijn, is niet logisch. BESLUIT Artikel 1: Volgende raadsleden worden aangeduid voor de Algemene Vergadering van VERKO op 12 juni 2018 met een positief mandaat en zullen aldus instemmen met de diverse punten aan de agenda: Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme (plaatsvervanger Lien De Vos, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme). Lien De Vos, raadslid, Sint Bernarduswijk 9, 9220 Hamme (plaatsvervanger Nadine De Clercq, raadslid, Sint-Renildestraat 4, 9220 Hamme). Frederic Leleux, raadslid, Maurits Tilleylaan 3, 9220 Hamme (plaatsvervanger Paul Verschelden, schepen, Bremstraat 11, 9220 Hamme). Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme (plaatsvervanger Frans Van Gaeveren, schepen, Durmebrug 58, 9220 Hamme). Artikel 2: Afschrift van dit raadsbesluit wordt bezorgd aan VERKO en aan de vertegenwoordigers.

4 71 O.4 Intergemeentelijke samenwerking - DDS - Algemene Vergadering 12 juni goedkeuring agenda - vaststellen mandaat vertegenwoordigers - besluit Het decreet van 6 juli 2001 betreffende de intergemeentelijke samenwerking; zoals gewijzigd op 18 januari Het gemeenteraadsbesluit van 22 oktober 2014 waarbij de vertegenwoordigers werden aangeduid tot einde legislatuur. De statuten van de intercommunale DDS. De bepalingen van het gemeentedecreet. Het schrijven van 9 maart 2018 vanwege DDS waarbij de gemeente wordt uitgenodigd voor de Algemene Vergadering van 12 juni Dat de gemeenteraad ingevolge het decreet van 6 juli 2001 (betreffende de intergemeentelijke samenwerking) aan de hand van de bespreking van de agenda van de Algemene Vergadering zijn standpunt bepaalt en de wijze waarop de vertegenwoordigers overeenkomstig dienen te handelen op de Algemene Vergadering. De besprekingen in het college van burgemeester en schepenen. Dat bijgevolg de gemeente Hamme de agenda van de Algemene Vergadering van 12 juni 2018 dient te bespreken. Agenda: 1. Verwelkoming 2. Aanduiding van een schrijver en twee stemopnemers (art. 17) 3. Goedkeuring verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 18 januari Verslag over het boekjaar Verslag over de activiteiten van de vereniging in Financieel verslag van de Raad van Bestuur en de jaarrekening Verslag van de revisor 4.4 Vaststellen van de jaarrekening Bestemming van het resultaat 5. Kwijting aan bestuurders en revisor voor de uitoefening van hun opdracht in Benoemingen 7. Vragen en voorstellen vanuit de vergadering 8. Diversen STEMMING: Met 24 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Pieter Bieseman, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, Frederic Leleux, André Raemdonck, Tom Vermeire, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst), 1 onthouding (Agnes Onghena) BESLUIT Motivering onthouding Groen door raadslid A. Onghena: Er zit geen logica in de vertegenwoordigers vanuit de CD&V fractie, nl. effectieven die elkaars plaatsvervanger zijn, is niet logisch. Artikel 1: Volgende raadsleden worden aangeduid voor de Algemene Vergadering van DDS op 12 juni 2018 met een positief mandaat en zullen aldus instemmen met de diverse punten aan de agenda: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter, Marktplein 36, 9220 Hamme (plaatsvervanger Ann Verschelden, schepen, Hebbestraat 6, 9220 Hamme).

5 72 Ann Verschelden, schepen, Hebbestraat 6, 9220 Hamme (plaatsvervanger Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter, Marktplein 36, 9220 Hamme). Frederic Leleux, raadslid, Maurits Tilleylaan 3, 9220 Hamme (plaatsvervanger Paul Verschelden, schepen, Bremstraat 11 te 9220 Hamme). Henri Peelman, raadslid, Donkstraat 10, 9220 Hamme (plaatsvervanger Tom Waterschoot, schepen, Biezestraat 37 bus 12 te 9220 Hamme). Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de intercommunale DDS en aan de vertegenwoordigers. O.5 Intergemeentelijke samenwerking - INTERGEM - Algemene Vergadering, tevens jaarvergadering 21 juni goedkeuring agenda en statutenwijziging - vaststellen mandaat vertegenwoordiger - besluit De gemeente Hamme neemt voor de activiteit distributienetbeheer elektriciteit en gas deel aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, Intercommunale Vereniging voor Energieleveringen in Midden-Vlaanderen. De gemeente Hamme werd per aangetekend schrijven van 22 maart 2018 opgeroepen om deel te nemen aan de algemene vergadering tevens jaarvergadering van Intergem die op 21 juni 2018 plaats heeft in Hotel Serwir, Koningin Astridlaan 57 te 9100 Sint-Niklaas. Een dossier met documentatiestukken uitgewerkt door de raad van bestuur in zitting van 15 maart 2018 werd aan de gemeente Hamme overgemaakt. VERZOEK TOT VERSCHUIVEN EINDDATUM VAN 9 NOVEMBER 2019 NAAR 1 APRIL 2019 De statuten van alle Vlaamse distributienetbeheerders, waaronder Intergem (met uitzondering van PBE) vermelden de datum van 9 november 2019 als einddatum. Artikel 603 van het Decreet over het Lokaal Bestuur voorziet de mogelijkheid voor de opdrachthoudende verenigingen die overeenkomstig het Energiedecreet werden aangewezen als distributienetbeheerder om in de loop van het jaar 2018 via hun algemene vergadering een verzoek te richten aan de Vlaamse regering om in te stemmen dat de einddatum van de statutaire duur verschoven (vervroegd) wordt naar 1 april De beslissing van de algemene vergadering dient verantwoord te worden in een omstandig verslag dat de noodzakelijkheid aantoont. De Vlaamse regering kan bij gemotiveerd besluit instemmen met het aan haar gerichte verzoek. Vermits de bestuursorganen uiterlijk 31 maart 2019 vernieuwd worden ingevolge de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018, bestaat het risico dat er op een korte tijdsspanne twee verschillende raden van bestuur dienen samengesteld te worden. Vandaar wordt voorgesteld om de aanstelling van de nieuwe bestuurders zo dicht mogelijk bij de inwerkingtreding van de verlengde distributienetbeheerder te plaatsen. Deze aanpassing ondersteunt niet alleen de uniformiteit en continuïteit van de bestuurlijke werking, maar draagt door een identieke behandeling in alle distributienetbeheerders bij tot de uniformiteit van de verlengde duurtijd. VOORSTEL TOT VERLENGING VAN DE TIJDSDUUR VAN 1 APRIL 2019 TOT EN MET 29 MAART 2037 Naast hogervermeld verzoek tot verschuiving van de huidige einddatum wordt overeenkomstig artikel 603 van het Decreet over Lokaal Bestuur van 22 december 2017 voorgesteld om de duurtijd van de opdrachthoudende vereniging met 18 jaar te verlengen vanaf 1 april 2019 tot en met 29 maart Deze nieuwe einddatum geldt voor alle opdrachthoudende verenigingen

6 73 distributienetbeheerders binnen de toekomstige Fluvius-groep en is gebaseerd op deze van PBE, vermits de verlenging van PBE reeds ingang vindt vanaf 29 maart Overeenkomstig artikel 35 van het Decreet houdende de Intergemeentelijke Samenwerking (artikel 423 van het Decreet over Lokaal Bestuur) kan op verzoek van de gewone meerderheid van het totale aantal deelnemers en op voorwaarde dat het verzoek gedragen wordt door een drievierde meerderheid van het aantal deelnemende gemeenten, de algemene vergadering tot de verlenging beslissen met een drievierde meerderheid van het aantal stemmen. De gemeenteraadsbeslissingen die daarvoor worden genomen, worden bij het verslag van de algemene vergadering gevoegd en zijn gebaseerd op een onderzoek, in voorkomend geval op basis van een vergelijkend onderzoek als er zich verschillende beheersvormen reëel aandienen. Uiterlijk 90 dagen vόόr de algemene vergadering die beslist over de verlenging wordt de agenda door de raad van bestuur aan alle deelnemers toegezonden. De deelnemers die niet willen verlengen, kunnen daartoe niet verplicht worden en houden op deel uit te maken van de opdrachthoudende vereniging. Vooraf leggen ze hun beslissing daartoe voor, die wordt gevoegd bij het verslag van de algemene vergadering. Deelnemers die nalaten over de verlenging te beslissen of hun beslissing mee te delen, worden geacht verder deel uit te maken van de opdrachthoudende vereniging. Het genoemde tijdstip van verlenging situeert zich op het moment van de vernieuwing van de gemeentelijke mandaten. Vermits het einde van de legislatuur praktisch bereikt is, is het aangewezen dat de Raad van Bestuur in zijn huidige vorm overeenkomstig artikel 70 van het Decreet houdende de Intergemeentelijke Samenwerking een evaluatierapport opstelt over de werking van de opdrachthoudende vereniging tijdens de vorige zes jaar en eveneens een ondernemingsplan voor de volgende zes jaar. Deze documenten bevatten samen de motiveringselementen in functie van het onderzoek van het verlengingsvoorstel. STATUTENWIJZIGINGEN De voorgestelde statutenwijzigingen vinden hun oorsprong in meerdere domeinen: Aanpassingen n.a.v. de fusie van de werkmaatschappijen Eandis System Operator cvba en Infrax cvba en in het kader van de multi utility activiteiten met inwerkingtreding op 1 juli 2018 : Naamwijziging van Eandis System Operator cvba in Fluvius System Operator. Doelwijziging met toevoeging van de activiteiten riolering en (kabel)netwerken. Introductie van aandelen Ar en Ak m.b.t. de activiteiten riolering en (kabel)netwerken. Regeling inzake toewijzing van kosten en opbrengsten vόόr en na 1 juli 2018 over de verschillende distributienetbeheerders en andere betrokken entiteiten. Winstverdeling m.b.t. de activiteiten riolering en (kabel)netwerken. Vastleggen van verdeelsleutel voor de GIS-activiteit. Actualisering van de exploitatie-overeenkomst (bijlage 3). Aanpassingen ingevolge het Decreet over het Lokaal Bestuur van 22 december 2017 met principiële inwerkingtreding op 1 januari 2019 : Aantal leden van de raad van bestuur. Genderbepaling. Mogelijkheid van meervoudige voordracht m.b.t. kandidaat-bestuurders. Inlassing opstelling code goed bestuur. Mogelijkheid voor samengevoegde gemeenten om eenzelfde activiteit van gemeentelijk belang toe te vertrouwen aan één opdrachthoudende vereniging. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de algemene vergadering tevens jaarvergadering van de opdrachthoudende vereniging Intergem d.d. 21 juni 2018 : 1. Goedkeuring van het voorstel tot het verzoek van verschuiven van de einddatum van Intergem, zijnde 9 november 2019, naar 1 april 2019 overeenkomstig artikel 603 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 2. Goedkeuring van het voorstel tot verlenging van de duurtijd van Intergem van 1 april 2019 tot 29 maart 2037 met o.m. goedkeuring van het evaluatierapport met betrekking tot de werking

7 74 van de opdrachthoudende vereniging tijdens de vorige zes jaar en van het ondernemingsplan Statutenwijzigingen: 3.1. Kennisneming bijzondere verslagen van de raad van bestuur en van de commissaris met staat van activa en passiva per 31 december 2017 in het kader van artikel 413 wetboek van vennootschappen ter verantwoording van de wijziging van het doel 3.2. Goedkeuring van de statutenwijzigingen. 4. Inkanteling van deel Fingem Vaststelling van de vervulling van de opschortende voorwaarden. 5. Verlenen van machtiging om de beslissingen genomen in de agendapunten 1 tot en met 4 bij authentieke akte vast te stellen. 6. Kennisneming van voorstel fusie door overneming van Infrax cvba door Eandis System Operator cvba met naamwijziging in Fluvius System Operator bevestiging van participatie van Intergem in de nieuwe werkmaatschappij Fluvius System Operator cvba overeenkomstig artikel 78 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking. 7. Kennisneming verslagen Intergem van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening Intergem afgesloten op 31 december 2017 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels). 9. Kennisneming verslagen Fingem van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening Fingem afgesloten op 31 december 2017 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels). 11. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris Intergem met betrekking tot het boekjaar Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders en de commissaris Fingem met betrekking tot het boekjaar Statutaire benoemingen. 14. Statutaire mededelingen. Artikel 2: Een verzoek te formuleren en te ondersteunen tot verschuiving van de huidige statutaire einddatum van de opdrachthoudende vereniging Intergem van 9 november 2019 naar 1 april 2019 (*). Een verzoek te formuleren en goed te keuren tot verlenging van de opdrachthoudende vereniging Intergem van 1 april 2019 tot en met 29 maart 2037 en haar deelneming in de opdrachthoudende vereniging Intergem te verlengen voor deze duurtijd na onderzoek van onder meer de documenten die bij de oproeping inzake agendapunt 2 zijn gevoegd (*). Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van de opdrachthoudende vereniging Intergem. (*) onder de opschortende voorwaarde van de inwerkingtreding van het artikel 603 van het Decreet over het Lokaal Bestuur; Artikel 3: De vertegenwoordiger van de gemeente Hamme die zal deelnemen aan de algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Intergem op 21 juni 2018 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen 1 en 2 van onderhavige raadsbeslissing.

8 75 Artikel 4: Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Intergem, ter attentie van het secretariaat uitsluitend op het adres O.6 EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering 3 mei goedkeuren agenda - jaarrekening besluit Decreet dd. 28 januari 1974 betreffende het cultuurpact. Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikels 245 tot en met 247 met betrekking tot de extern verzelfstandigde agentschappen. Decreet van 6 juli 2012 betreffende het lokaal cultuurbeleid. Gemeenteraadsbeslissing van 30 april 2014 betreffende de omvorming van de vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert naar een EVA-vzw. Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hamme en de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert. Statuten van de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert. Het verslag van de revisor-commissaris. Het boekhoudkundig resultaat De agenda van de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert dd. 03/05/2018. De Algemene Vergadering van de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert dient rekening te houden met de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet) zoals deze zullen worden overgemaakt door de afgevaardigde. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Aan de afgevaardigde van de Algemene Vergadering van 03/05/2018 van de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert het mandaat te verlenen om in te stemmen met de voorgelegde agendapunten, meer bepaald: Goedkeuring verslag d.d Financiële aangelegenheden: o Verslag van de revisor over de rekening 2017 o Goedkeuring resultaatrekening 2017 o Goedkeuring balans 2017 o Ontheffen verantwoordelijkheid Raad van Bestuur o Bijgestuurde thematische indeling budget 2018 o Mandaat financiële verrichtingen aan J. Verschelden Jaaroverzicht werking CCJT Goedkeuring programmering en ticketprijzen Goedkeuring gebruiksreglement en gebruikstarieven CC Actualiteiten en rondvraag

9 76 Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert. Artikel 3: Aan de revisor-commissaris van de EVA-vzw Cultureel Centrum Jan Tervaert wordt kwijting verleend. O.7 EVA-vzw Toerisme Hamme - algemene vergadering 3 mei goedkeuren agenda - jaarrekening besluit Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikels 245 tot en met 247 met betrekking tot de extern verzelfstandigde agentschappen. De gemeenteraadsbeslissing van 30 april 2014 betreffende de omvorming van de vzw Toerisme Hamme naar een EVA-vzw. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hamme en de EVA-vzw Toerisme Hamme. De statuten van de EVA-vzw Toerisme Hamme. Het verslag van de revisor-commissaris. Het boekhoudkundig resultaat De agenda van de EVA-vzw Toerisme Hamme dd. 3 mei De algemene vergadering van de EVA-vzw Toerisme Hamme dient rekening te houden met de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet) zoals deze zullen worden overgemaakt door de afgevaardigde. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Aan de afgevaardigde in de algemene vergadering van 3/05/18 van de EVA-vzw Toerisme Hamme het mandaat te verlenen om in te stemmen met de voorgelegde agendapunten, meer bepaald: Goedkeuring verslag algemene vergadering Goedkeuring verslag raad van bestuur Kennisname verslag revisor over jaarrekening 2017 Goedkeuring jaarrekening 2017 & kwijting beheer 2017 Goedkeuring jaarverslag 2017 Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de EVA-vzw Gemeentelijke Toerisme Hamme. Artikel 3: Aan de revisor-commissaris van de EVA-vzw Toerisme Hamme wordt kwijting verleend. O.8 EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme - algemene vergadering 30 april goedkeuren agenda - jaarrekening besluit

10 77 Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikels 245 tot en met 247 met betrekking tot de extern verzelfstandigde agentschappen. De gemeenteraadsbeslissing van 27 november 2013 betreffende de omvorming van vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme naar een EVA-vzw. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hamme en de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme. De statuten van de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme. Het verslag van de revisor-commissaris. Het boekhoudkundig resultaat De agenda van EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme dd. 30 april De algemene vergadering van de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme dient rekening te houden met de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet) zoals deze zullen worden overgemaakt door de afgevaardigde. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Aan de afgevaardigde in de algemene vergadering van 30/04/2018 van de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra het mandaat te verlenen om in te stemmen met de voorgelegde agendapunten, meer bepaald: Kennisname verslag revisor over de jaarrekening 2017 Goedkeuring jaarrekening 2017 Mededelingen door de voorzitter Varia Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme. Artikel 3: Aan de revisor-commissaris van de EVA-vzw Gemeentelijke Sportcentra Hamme wordt kwijting verleend. O.9 EVA-vzw Ondernemend Hamme - algemene vergadering 30 mei goedkeuren agenda - jaarrekening besluit Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikels 245 tot en met 247 met betrekking tot de extern verzelfstandigde agentschappen. De gemeenteraadsbeslissing van 30 april 2014 betreffende de omvorming van de vzw Ondernemend Hamme naar een EVA-vzw. De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Hamme en de EVA-vzw Ondernemend Hamme. De statuten van de EVA-vzw Ondernemend Hamme.

11 78 Het verslag van de revisor-commissaris. Het boekhoudkundig resultaat De agenda van de EVA-vzw Ondernemend Hamme dd. 30/05/2018. De algemene vergadering van de EVA-vzw Ondernemend Hamme dient rekening te houden met de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet) zoals deze zullen worden overgemaakt door de afgevaardigde. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Aan de afgevaardigde in de algemene vergadering van 30/05/2018 van de EVA-vzw Ondernemend Hamme wordt gevraagd het mandaat te verlenen om in te stemmen met de voorgelegde agendapunten, meer bepaald: Goedkeuring vorig verslag Goedkeuring jaarrekening 2017 Kwijting bestuurders boekjaar 2017 Goedkeuring jaarverslag 2017 Stand van zaken activiteiten Voorstel subsidieproject verkiezing beste buurtwinkel Aanpassing reglement kerstmarkt Varia Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de EVA-vzw Gemeentelijke Ondernemend Hamme. Artikel 3: Aan de revisor-commissaris van de EVA-vzw Ondernemend Hamme wordt kwijting verleend. O.10 EVA-vzw Dienst algemene vergadering 3 mei goedkeuren agenda - jaarrekening besluit Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikels 245 tot en met 247 met betrekking tot de externe verzelfstandigde agentschappen. De gemeenteraadsbesluiten van 24 mei 2017 waarbij de EVA vzw Dienst 112 Hamme werd opgericht. Het verslag van de revisor-commissaris. Het boekhoudkundig resultaat De agenda van de EVA-vzw Ondernemend Hamme dd. 03/05/2018. De algemene vergadering van de EVA-vzw Dienst 112 dient rekening te houden met de instructies van de gemeenteraad (art. 246 Gemeentedecreet) zoals deze zullen worden overgemaakt door de afgevaardigden.

12 79 BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Aan de afgevaardigden in de algemene vergadering van 03/05/2018 van de EVA-vzw Dienst 112 wordt gevraagd het mandaat te verlenen om in te stemmen met de voorgelegde agendapunten, meer bepaald: Goedkeuring jaarrekening 2017 Kennisname verslag revisor over de jaarrekening 2017 Algemene stand van zaken Artikel 2: Afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de EVA-vzw Dienst 112. Artikel 3: Aan de revisor-commissaris van de EVA-vzw Dienst 112 wordt kwijting verleend. O.11 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn titel II, hoofdstuk I, afdeling I, met betrekking tot de organisatie van de raad voor maatschappelijk welzijn. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober Het ontslag van de heer Bieseman als OCMW-raadslid zoals ingediend op 21 maart 2018 zoals ook reeds geagendeerd aan de gemeenteraad van 28 maart AKTENAME: Enig artikel: De gemeenteraad neemt akte van het ontslag van de heer Pieter Bieseman als OCMWraadslid. O.12 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - eedaflegging - aktename Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, in het bijzonder artikels 14, 16, 25 en 26 wat betreft ontslag en opvolging binnen de OCMW-raad. Het ontslag van de heer Pieter Bieseman als OCMW-raadslid conform artikel 25 van het OCMWdecreet, zoals ook geagendeerd aan de raadszitting van heden en de raadszitting van 28 maart Het feit dat er op de akte van voordracht van de heer Bieseman geen opvolgers meer vermeld waren zodat er een nieuwe akte van voordracht ingediend diende te worden. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.

13 80 De akte van voordracht, conform artikels 14 en 26 van het OCMW-decreet, waarop de heer Thom Nelis vernoemd wordt als kandidaat OCMW-raadslid. Het onderzoek van de geloofsbrieven van de kandidaat-opvolger, en het positief resultaat daarvan, conform artikel 16 van het OCMW-decreet. De eedaflegging van de heer Thom Nelis als OCMW-raadslid op 11 april 2018 conform artikel 16 van het OCMW-decreet. AKTENAME: Artikel 1: De gemeenteraad neemt akte van de eedaflegging van de heer Thom Nelis als werkend lid OCMW-raad. Artikel 2: De gemeenteraad neemt akte van het feit dat de heer Thom Nelis aldus aangesteld kon worden als werkend lid OCMW-raad. O.13 Retributiereglement gemeentelijke sportcentra - vaststelling - besluit Gemeenteraadsbesluit van 28 maart 2018, betreffende het retributiereglement van de gemeentelijke sportcentra. Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42 dat de bevoegdheid tot het vaststellen van gemeentelijke reglementen bij de gemeenteraad legt. De gemeente Hamme beschikt over verschillende sportcentra. Het is billijk en verantwoord dat voor het gebruik van deze sportcentra een retributie wordt geheven. Aan dit retributiereglement dient een wijziging aangebracht te worden: o toevoeging retributie reddersbijscholing, o verminderingstarieven openluchtzwembad: toevoeging attest gezinssamenstelling als bewijsstuk om verminderingstarief te bekomen voor tarief voor gezinnen met 3 kinderen of meer. MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Vragen raadslid A. Onghena, Groen; raadsvoorzitter E. De Prijcker stelt voor de vragen op te lijsten en te bezorgen aan de schepen van sport; bedenking van raadslid T. Vermeire, sp.a m.b.t. vereiste attesten gezinssamenstelling voor kortingen; antwoorden schepen K. Mettepenningen, burgemeester H. Vijt en raadsvoorzitter E. De Prijcker; dit wordt verder nagekeken. BESLUIT met algemene instemming: Artikel 1: Ten behoeve van de gemeente Hamme wordt er een retributie geheven op het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuren. Artikel 2: Het bedrag van de retributie wordt vastgesteld als volgt: 1. Gebruik sporthal Meulenbroek Hamme a) Grote zaal EURO/UUR Badminton 1 terrein 3,00/uur

14 81 Tafeltennis 1 tafel 2,50/uur Prijs per zaaldeel 1/3 zaal 6/uur b) Kleine zaal 1/2 zaal 12/uur 2/3 zaal 14/uur 3/3 zaal 18/uur Competitieclubs: 75% vermindering voor gebruikers van overdekte gemeentelijke sportinfrastructuur die daarin zowel trainen als hun competitiewedstrijden voor een nationale of Vlaamse bond spelen en 75% vermindering voor de gezinssportfederatie op de retributies van de sporthal. Bij gebruik van de zaal met drankverbruik wordt een bedrag van 125,00 euro aangerekend bovenop de retributie. EURO/UUR Om het even welke sporttak 6,00/uur c) Scholen Bij gebruik van de zaal met drankverbruik wordt een bedrag van 125,00 euro aangerekend bovenop de retributie. H. Hart 1150 euro/jaar St. Jozef 1150 euro/jaar PTI Hamme 1440 euro/jaar Kleuterschool Ondersteboven 115 euro/jaar 2. Gemeentelijk openluchtzwembad Hamme Toegangsprijzen Tot en met 5 jaar Gratis Vanaf 6 jaar tot en met 15 jaar 2,50 euro Vanaf 16 jaar 3,50 euro Scholen (beperkte uren) 1,20 euro Groepen (min. 10 personen) 1,70 euro Verminderingstarief (55-plus, leerkrachten, gezinnen met minimum 3 kinderen (te bewijzen door attest gezinssamenstelling), mindervaliden) 2,50 euro OK-pas: -16 jaar 1,00 euro OK-pas: +16 jaar 1,50 euro 12 beurtenkaart OK-pas -16 jaar 10,00 euro 12 beurtenkaart OK-pas +16 jaar 12,00 euro

15 82 12 beurtenkaart verminderingstarief (55-plus, leerkrachten, gezinnen met minimum 3 kinderen (te bewijzen door attest gezinssamenstelling), mindervaliden) 25,00 euro 12 beurtenkaart jonger dan 16 jaar 25 euro 12 beurtenkaart vanaf 16 jaar 35 euro 5-beurtenkaart gezinnen met minimum 3 kinderen of meer (te bewijzen door attest gezinssamenstelling) 5,00 euro Zwembrevet 1,20 euro Seizoenskaart 60,00 euro Gebruik zwembad door Hamse zwemclub 910,00 euro/jaar Gebruik zwembaan jeugd door zwemclub buiten Hamme 6,00 euro per uur Gebruik zwembaan volwassenen door zwemclub buiten Hamme 10,00 euro per uur Start to swim 60,00 euro redderbijscholing gelijk aan kostende prijs voor gemeentebestuur 3. Gemeentelijke visvijvers Hamme (de Gespoelden + Meulenbroek) Prijzen visvergunningen: Toegangsprijzen in EURO: Dagvergunning 4 Enkele jaarvergunning 18 Dubbele jaarvergunning 30 Dagvergunning met OK-pas 1 Jaarvergunning met OK-pas 4,50 Dubbele jaarvergunning met OK-pas 7,50 4. Gemeentelijke sportkampen Lager onderwijs (6- tot 12-jarigen): Sportkamp van 5 dagen 46,00 euro Sportkamp van 5 dagen voor kinderen uit gezinnen met minimum 3 kinderen 41,00 euro Sportkamp van 4 dagen 37,00 euro Sportkamp van 4 dagen voor kinderen uit gezinnen met minimum 3 kinderen 33,00 euro Sportkamp van 4 dagen met OK-pas 19,00 euro Sportkamp van 5 dagen met OK-pas 23,00 euro Kleuteronderwijs (3- tot 6-jarigen): Sportkamp van 5 dagen 23,00 euro

16 83 Sportkamp van 5 dagen voor kinderen uit gezinnen met minimum 3 kinderen 18,00 euro Sportkamp van 4 dagen 18,00 euro Sportkamp van 4 dagen voor kinderen uit gezinnen met minimum 3 kinderen 14,00 euro Sportkamp van 4 dagen met OK-pas 8,00 euro Sportkamp van 5 dagen met OK-pas 10,00 euro Sportkamp van 3 dagen 14,00 euro Sportkamp van 3 dagen voor kinderen uit gezinnen met minimum 3 kinderen 11,00 euro Sportkamp van 3 dagen met OK-pas 6,00 euro Een terugbetaling bij niet of gedeeltelijke deelname kan enkel met een doktersattest. 5. Wielerkampen Inschrijving wielerkampen gemeentelijke sportdienst: 4 dagen 50 euro/week (100 euro met huurfiets) 5 dagen 65 euro/week (115 euro met huurfiets) Een terugbetaling bij niet of gedeeltelijke deelname kan enkel met een doktersattest. 6. Andere infrastructuur Prijzen per jaar: Atletiekpiste (AC Hamme) 345 euro/jaar TC ' euro/jaar VP-terrein (Rugby) 185 euro/jaar Siera 185 euro/jaar Stille Vrienden 185 euro/jaar Vlierkouter 185 euro/jaar Robur 575 euro/jaar Turnzaal gemeentelijke school Moerzeke 12 euro/uur 7. Stafkaarten permanent mountainbikeparcours Hamme 2 euro. Artikel 3: Bovenvermelde prijzen zijn inclusief BTW. Artikel 4: De prijzen van de consumpties in de cafetaria van het gemeentelijk zwembad worden als volgt vastgesteld: FRISDRANK 1,70 euro BIEREN 1,70 euro ZWARE BIEREN 3,00 euro WARME DRANKEN 1,70 euro SNOEP 1,30 euro

17 84 IJS 1,30 euro BIG (chocolade - white - almond) of gelijkaardig 1,80 euro Artikel 5: Het gemeenteraadsbesluit van 28 maart 2018 inzake de retributie op het gebruik van de gemeentelijke sportinfrastructuur, wordt opgeheven en vervangen door dit besluit. In geval van hoogdringendheid kan het college van burgemeester en schepenen beslissen om prijzen /vrijstellingen /verminderingen vast te stellen of toe te staan. Deze beslissing dient nadien bekrachtigd te worden door de gemeenteraad. Artikel 6: Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de hogere overheid. O.14 O.C.M.W. Hamme - budgetwijziging aktename Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn van 19 december 2008 en latere wijzigingen, in het bijzonder de artikelen 149, 150, 156 m.b.t. het budget en 270 m.b.t. samenwerking met de gemeente (OCMW-decreet). Het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en latere wijzigingen, in het bijzonder de artikelen 27, 28 en 29. Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 10 april De beschikbare budgetten van de investeringsenveloppes 2017 worden overgedragen. De gemeentelijke werkingstoelage blijft onveranderd. De budgetwijziging past binnen het meerjarenplan, zowel inhoudelijk (beleidsdoelstellingen) als financieel (de kasbasis is groter dan 0 en de autofinancieringsmarge in de budgetwijziging is groter dan die in het meerjarenplan). MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: AKTENAME Toelichting schepen P. Verschelden, OCMW-Voorzitter; vraag raadslid A. Raemdonck, sp.a; bedenking raadslid T. Vermeire, sp.a; vragen raadslid A. Geerinck, N-VA, antwoorden schepen P. Verschelden. Artikel 1: Neemt akte van de budgetwijziging 1/2018 van het OCMW Hamme zoals vastgesteld door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 22 maart Artikel 2: Afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan het OCMW-bestuur. O.15 Kerkbesturen behorend tot het Centraal Kerkbestuur Hamme - jaarrekeningen advies - besluit

18 85 Het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, i.h.b. artikels 54 en 56 m.b.t. de jaarrekening en eindrekening, gewijzigd bij decreet van 6 juli Het besluit van de Vlaamse regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erkende erediensten en van de centrale besturen van de erkende erediensten, gewijzigd bij besluiten van 14 december 2012 en 16 mei 2014, i.h.b. artikel 39 tot en met 44. Het ministerieel besluit van 27 november 2006 tot vaststelling van de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst en ter uitvoering van artikel 46 van het besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 houdende het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de eredienst en van de centrale besturen van de eredienst, gewijzigd bij besluit van 12 februari De afsprakennota voor de meerjarenplanning , goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 27 november De gecoördineerde indiening op 29 maart 2018 door de secretaris van het Centraal Kerkbestuur Hamme van de jaarrekeningen 2017 van de kerkbesturen ressorterend onder het Centraal Kerkbestuur Hamme. De besluiten van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 10 en 17 april Overwegende dat de rekeningen sluiten met volgend resultaat: kerkbestuur saldo exploitatie 2017 saldo investeringen 2017 exploitatietoelage 2017 investeringstoelage 2017 Sint Anna 747, , ,75 0,00 H. Hart 2.922,11-0, , ,00 Sint Jozef 0,93 0, ,00 0,00 OLV Zogge 1.420,54 0, , ,00 H.Familie 4.724,71 0, , ,07 Sint Martinus 3.998,93 0, ,00 0,00 Sint Pieter 2.996, , ,00 0,00 Het verslag van het vormelijk en inhoudelijk nazicht met de oplijsting van de verplichte documenten (bijlage die integraal deel uitmaakt van dit besluit) en de vaststellingen die deel uitmaken van dit besluit, goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 april MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Toelichting schepen van financiën A. Verschelden: er wordt een advies met opmerkingen gegeven; bedenkingen en vragen raadslid A. Geerinck, N-VA; bedenking raadslid T. Vermeire, sp.a, antwoorden burgemeester H. Vijt. STEMMING: Met 20 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Pieter Bieseman, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, Frederic Leleux, André Raemdonck, Tom Vermeire, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, Leo Van der Vorst, Agnes Onghena), 5 onthoudingen (An Geerinck, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck) BESLUIT Motivering onthouding N-VA door raadslid A. Geerinck: N-VA vraagt verdere initiatieven om tot een betere samenwerking met de kerkfabrieken te komen. Artikel 1: De jaarrekeningen over het dienstjaar 2017 van de kerkfabrieken worden geadviseerd met de opmerkingen van het verslag van het vormelijk en inhoudelijk nazicht met de oplijsting van de verplichte documenten (bijlagen die integraal deel uitmaakt van dit besluit) en het verslag met de vaststellingen dat

19 86 deel uitmaakt van dit besluit, goedgekeurd door het College van Burgemeester en Schepenen in zitting van 17 april 2018: kerkbestuur saldo exploitatie 2017 saldo investeringen 2017 exploitatietoelage 2017 investeringstoelage 2017 Sint Anna 747, , ,75 0,00 H. Hart 2.922,11-0, , ,00 Sint Jozef 0,93 0, ,00 0,00 OLV Zogge 1.420,54 0, , ,00 H.Familie 4.724,71 0, , ,07 Sint Martinus 3.998,93 0, ,00 0,00 Sint Pieter 2.996, , ,00 0,00 Artikel 2: Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de heer Gouverneur van de Provincie Oost- Vlaanderen. O.16 Miraprijs - reglement - goedkeuring - besluit Gemeenteraadsbesluit van 26 oktober 2005 waarin de gemeenteraad besliste een speciale prijs uit te reiken voor verdienstelijke Hammenaren en/of Hamse verenigingen, en de aanpassingen van de Miraprijs in de gemeenteraadszittingen van 26 januari 2011, 25 januari 2012 en 22 februari Het Gemeentedecreet, in het bijzonder artikel 42 dat de bevoegdheid tot vaststellen van gemeentelijke reglementen bij de gemeenteraad legt. Het nieuwe ontwerpreglement met betrekking tot de Miraprijs. De wijziging in het reglement omvat het aanpassen van de verhouding in stemmen (= verdeelsleutel): 60% inwoners - 20% Miraprijscomité en ex-laureaten - 20% kiescollege. Collegebesluit van 01 maart 2016 waarin akte werd genomen van de vraag van het Miraprijscomité om in 2016 geen Miraprijs uit te reiken en er werk van te maken om verschillende pistes te bekijken, zodat in 2017 een nieuwe Miraprijs kan worden uitgereikt in een eventueel aangepast concept. Collegebesluit van 17 januari 2017 waarin akte werd genomen van de mondelinge toelichting van de voorzitter Erik Vermeire en de secretaris Davy Verhelst en waarin principieel werd beslist het voorgestelde concept goed te keuren en opdracht te geven om alles uit te werken in een conceptnota en het reglement waar nodig aan te passen. Collegebesluit van 07 februari 2017 waarin de conceptnota van de Miraprijs werd goedgekeurd. Gemeenteraadsbesluit van 22 februari 2017 waarin het nieuwe reglement werd goedgekeurd. Collegebeslissing van 03 april 2017 waarin akte werd genomen van de vraag van het Miraprijscomité - na evaluatie van het vorige werkjaar - betreffende het aanpassen van de verdeelsleutel van de stemmen en waarin werd beslist de wijziging in het reglement voor te leggen aan de gemeenteraad.

20 87 BESLUIT met algemene instemming: HOOFDSTUK 1: ALGEMENE DEFINITIES Artikel 1: De Miraprijs is tweeërlei en wordt door het gemeentebestuur van Hamme jaarlijks toegekend, zowel aan een Hamse persoon (al dan niet woonachtig in de gemeente Hamme) als aan een Hamse vereniging of instelling. Beide categorieën worden jaarlijks bekroond omwille van hun bijzondere verdienste of uitzonderlijke prestatie die een extra uitstraling betekent voor Hamme en de Hamse bevolking. Dit kan gelden zowel op maatschappelijk vlak, cultureel vlak, jeugdvlak, sportvlak, sociaal vlak of welk ander vlak ook. Artikel 2: De Miraprijs bestaat uit: een publieke huldiging en toekenning van de prijs; een eervolle vermelding in het gemeentelijk informatieblad Haminfo; de bekendmaking aan de persmedewerkers; een speciaal daartoe ontworpen oorkonde en opname in het gemeentelijk Gulden Boek ; een geldprijs onder de vorm van kadobonnen ter waarde van 250,00 euro. Artikel 3: Het Miraprijscomité bestaat uit: 1 afgevaardigde uit elke erkende gemeentelijke adviesraad. Elke adviesraad duidt zelf zijn afgevaardigde aan. max. 3 persmedewerkers voor Hamme. De gemeenteraad stelt voor het Miraprijscomité een niet-stemgerechtigd secretaris aan, te kiezen uit de gemeentelijke ambtenaren. Het Miraprijscomité kiest onder zijn leden een voorzitter voor het leiden van de werkzaamheden. Indien zij deze niet wensen aan te wijzen, is het oudste lid automatisch voorzitter. Het Miraprijscomité wordt als dusdanig samengesteld dat hun aantal leden steeds onpaar is. Ter uitbreiding van het Miraprijscomité kunnen er max. 4 stemgerechtigde experts gecoöpteerd worden. Zij mogen echter geen politieke mandatarissen zijn. Artikel 4: Het selectiecomité wordt gevormd door de leden van het Miraprijscomité, op het ogenblik dat alle kandidaturen zijn ingediend. Artikel 5: De Miraprijs wordt op een totaal apolitieke wijze toegekend. Artikel 6: Een persoon, vereniging of instelling kan de Miraprijs slechts éénmaal ontvangen. Artikel 7: Het selectiecomité kan beslissen om geen Miraprijs uit te reiken, indien aan de criteria niet of onvoldoende voldaan werd. HOOFDSTUK 2: KANDIDATUREN Artikel 8: De kandidaturen worden opgevraagd door het comité via de beschikbare kanalen: het gemeentelijk informatieblad Haminfo, de gemeentelijke website, het plaatselijk reclameblad, een persmededeling, waarbij de modaliteiten zoals reglement, motivatie, vereiste bewijsstukken, vermeld worden. Artikel 9: Kandidaten voor de Miraprijs dienen op de datum van indiening van de kandidatuur nog in leven te zijn. Artikel 10: Iedere inwoner, vereniging, instelling, wonende of gevestigd in Hamme kan een kandidaat voorstellen. De kandidaturen dienen te gebeuren op daartoe opgestelde formulieren. Deze formulieren kunnen worden gedownload van de gemeentelijke website en zijn ook te verkrijgen bij de dienst communicatie van de gemeente Hamme. Het Miraprijscomité bepaalt telkens de uiterste datum van indiening van de kandidaturen. Een motivatie bij een kandidatuurstelling is noodzakelijk. Artikel 11: Bij het indienen van een kandidatuur dient de indiener schriftelijk te bevestigen dat hij/zij in kennis werd gesteld van het reglement en ermee akkoord gaat.

21 88 HOOFDSTUK 3: SELECTEREN EN NOMINEREN Artikel 12: Alle voorgedragen kandidaturen worden behandeld door het selectiecomité dat de kandidaturen onderzoekt op hun geldigheid en of zij in overeenstemming zijn met het reglement. Dit selectiecomité beslist bij stemmen met eenvoudige meerderheid. Elk lid van het selectiecomité beschikt over één stem. Artikel 13: Het selectiecomité draagt schriftelijk minimum 2 en maximum 5 genomineerden per categorie voor (individu - vereniging/instelling). Aan de genomineerden wordt voorafgaand aan de stemming hun akkoord met hun nominatie gevraagd. Artikel 14: De leden van het selectiecomité zijn tot geheimhouding verplicht. HOOFDSTUK 4: DE VERKIEZING Artikel 15: De laureaat van de Miraprijs wordt volgens verdeelsleutel gekozen door: de inwoners van Hamme (60%) het Miraprijscomité en de ex-laureaten van de Miraprijs (20%) het kiescollege (20%) Het kiescollege is samengesteld uit een vertegenwoordiging - buiten de leden van het Miraprijscomité om - per adviesraad. Zowel de ex-laureaten als het kiescollege brengen hun stem uit voor 1 individu en 1 vereniging/instelling. De stemmen worden onder gesloten omslag bezorgd aan het Miraprijscomité. Artikel 16: Leden van het selectiecomité kunnen geen kandidaat zijn. Artikel 17: Voor de publieksstemmen zal een stembiljet gepubliceerd worden in het plaatselijk reclameblad. Daarnaast is er een mogelijkheid om te stemmen via een online-invulformulier. Alleen deze originele stembiljetten zijn geldig. De stembiljetten dienen gedeponeerd te worden in de daartoe voorziene urnen op diverse locaties op het grondgebied van Hamme. Op dit stembiljet staan de kandidaat-laureaten alfabetisch en volgens de officiële naam gerangschikt. Artikel 18: Iedere inwoner van Hamme heeft één stem. Artikel 19: Alle stembiljetten worden verzameld door de secretaris van het selectiecomité en in een gesloten urne bewaard. Artikel 20: De urne wordt geopend door de voorzitter en de stemmen worden geteld in aanwezigheid van minimum 50% van de leden van het selectiecomité. Artikel 21: De uiteindelijke laureaat per categorie van de Miraprijs wordt verkozen met gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen zal het selectiecomité overgaan tot stemming. Wanneer het selectiecomité ook een gelijkheid van stemmen behaalt, kiest de voorzitter van het selectiecomité de laureaat van de Miraprijs. Artikel 22: De bekendmaking van de beide laureaten gebeurt publiekelijk. De bevolking zal via Haminfo, het plaatselijk reclameblad en de gemeentelijke website verwittigd worden van dag, plaats en uur van de bekendmaking en huldiging van alle genomineerden. De genomineerden worden hiervoor schriftelijk uitgenodigd. De Miraprijs wordt uitgereikt door de heer burgemeester in aanwezigheid van de heren/dames schepenen en de leden van de gemeenteraad. Artikel 23: De gemeenteraad is bevoegd om eventuele aanpassingen aan dit reglement door te voeren. Artikel 24: Het reglement voor de Miraprijs zoals goedgekeurd door de gemeenteraad van 22 februari 2017 wordt opgeheven. Artikel 25: Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan de leden van het Miraprijscomité.

22 89 O.17 RUP recreatiezone Zogge - aankoop perceel grond - vaststellen voorwaarden - besluit Het Gemeentedecreet, artikel 43, 2, punt 12 met betrekking tot het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen, behoudens voor zover de verrichting nominatief in het vastgestelde budget is opgenomen of behoudens de bepaling van artikel 57, 3, 8, c van het Gemeentedecreet. Het Gemeentedecreet, art. 183 bis, waarbij de raadsvoorzitter in dit dossier zijn bevoegdheid tot ondertekening van de notariële akte voor de overdracht van dit perceel overdraagt aan de heer Herman Vijt, burgemeester en gemeenteraadslid. Het gemeenteraadsbesluit van 25 maart 2015 waarbij het ruimtelijk uitvoeringsplan "Recreatiezone Zogge" definitief werd vastgesteld. Het onteigeningsbesluit goedgekeurd bij ministerieel besluit van 16 maart Het collegebesluit van 28/11/2017 waarbij notaris Flies werd aangeduid als instrumenterend notaris. Het schattingsverslag opgemaakt door beëdigd landmeter - schatter, Marc Schelstraete uit Zele, waaruit blijkt dat de waarde van het perceel op euro wordt geschat. De getekende verkoopovereenkomst. Het visum van 22 november Het uittreksel uit het kadasterplan en de kadastrale legger. Het ontwerp van akte, opgemaakt door notaris Flies te Hamme. Het voetbalterrein te Zogge voldoet niet meer aan de noden van het aantal voetbalwedstrijden die er moeten worden gespeeld waardoor het nodig is om deze recreatiezone uit te breiden. Hiervoor werd het RUP "Recreatiezone Zogge" opgemaakt en goedgekeurd. Met de eigenaar van het perceel kadastraal gekend als Hamme 2 afdeling, Sie C nr. 1145A en groot 7.623m² werd onderhandeld en overeengekomen om het perceel aan te kopen voor een bedrag van euro (wederbeleggingsvergoeding inbegrepen). MONDELINGE TUSSENKOMSTEN: Vraag raadslid A. Onghena, Groen; antwoord schepen van ruimtelijke ordening F. Van Gaeveren; bedenking raadslid A. Geerinck, N-VA. STEMMING: Met 23 stemmen voor (Etienne De Prijcker, Herman Vijt, Koen Mettepenningen, Mieke De Keyser, Ann Verschelden, Nadine De Clercq, Christel Vanhoyweghen, Lien De Vos, Pieter Bieseman, Frans Van Gaeveren, Tom Waterschoot, Paul Verschelden, Henri Peelman, Frederic Leleux, André Raemdonck, Tom Vermeire, Jeroen Van Goethem, Fatima Gökce, Jan De Graef, Lotte Peeters, Jan Laceur, François Van den Broeck, Leo Van der Vorst), 2 onthoudingen (An Geerinck, Agnes Onghena) BESLUIT Motivering onthouding raadslid A. Geerinck, N-VA: de N-VA-fractie is niet gekant tegen de voorgestelde transactie op zich, vandaar de ja-stemmen, maar blijft vragen hebben bij het feit dat het hier herbevestigd agrarisch gebied betreft, waar niet meteen rekening wordt mee gehouden, vandaar deze ene onthouding. Motivering onthouding Groen door raadslid A. Onghena: Er wordt geen duidelijke compensatie aangegeven voor de landbouwgrond die hier een andere bestemming krijgt. Artikel 1: De aankoop van het perceel, gelegen Zogge goed te keuren, gekend ten kadaster als Hamme, 2 afdeling, Sie C nr. 1145A, 7.623m² groot, voor een bedrag van euro (wederbeleggingsvergoeding inbegrepen) en volgens de voorwaarden vervat in de administratieve akte, die als bijlage bij dit raadsbesluit wordt geviseerd.

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/05/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/124 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE SPORTCENTRA - BESLUIT Toelichting In het openluchtzwembad

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG Gemeenteraad DONDERDAG 14 JUNI 2018 aanwezig Rob Mennes, voorzitter (burgemeester) Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, schepenen Aline Ams, Staf Van Frausem, Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03012019 1. Gemeenteraad - onderzoek geloofsbrieven verkozenen - besluit De gemeenteraad dient de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, en opvolgers

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 26/04/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Intergemeentelijke samenwerking - IGS Westlede - Algemene

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van dinsdag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van dinsdag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van dinsdag 24 april 2018 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 7 mei Kennisname resultaten enquête in kader van meerjarenplan

01 Goedkeuren notulen van de gemeenteraad van 7 mei Kennisname resultaten enquête in kader van meerjarenplan Zitting van de Gemeenteraad dd. 4 juni 2018. Aanwezig : G. Mertens, voorzitter - E. Van Roelen, burgemeester - H. Wuestenbergs, T. Dubois, K. Jacobs, S. Vanmechelen, schepenen - P. Hoebrekx, A. Bullens,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Raad voor Maatschappelijk Welzijn - ontslag - aktename

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/05/2017 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Etienne Drieghe, Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 30 APRIL 2014 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. Ligt voor ter goedkeuring: de notulen

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00 1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03012019 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Luk De Mey, Ann Verschelden, Koen Mettepenningen, Mieke

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 24 APRIL 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017

TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/11/2017 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - installatie gemeenteraadslid - besluit Naar aanleiding

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 14/12/2016 /2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 4/2/206 RETRIBUTIEREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK (AANPASSING) Toelichting Tot nu diende voor het uitlenen van CD s en DVD s leengeld

Nadere informatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/12/ Annexes du Moniteur belge Luik B In de bijlagen bij het bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte *17329489* Neergelegd 21-12-2017 Griffie Bijlagen bij het - 27/12/2017 - Annexes du Moniteur belge Ondernemingsnr

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2018

GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2018 GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2018 Aanwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012;

OPENBARE ZITTING. Gelet op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012; 124 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN OM 20 uur Aanwezig: Koen Mettepenningen Raadsvoorzitter Herman Vijt Burgemeester Frans Van Gaeveren, Etienne Drieghe, Tom Waterschoot, Luk De Mey, Maria De Keyser, Raoul

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OM 20u00 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Koen Mettepenningen, Luk De Mey, Mieke De Keyser, Ann Verschelden,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018

AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 AGENDA MET TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24/10/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 OCMW Hamme - budgetwijziging 2018 nr. 2 - aktename In

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Notulen Gemeenteraadszitting van 17/04/2018

Notulen Gemeenteraadszitting van 17/04/2018 60 Notulen Gemeenteraadszitting van 17/04/2018 Tegenwoordig Verontschuldigd Luc Bouckaert (CD&V), burgemeester-voorzitter Kristien Vingerhoets (SP.A), Koen Scholiers (CD&V), Levi Wastyn (SP.A), Jenne Meyvis

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

zitting van dinsdag 25 april 2017

zitting van dinsdag 25 april 2017 zitting van dinsdag 25 april 2017 Openbare zitting 01 Kennisname ontslag OCMW raadslid - Inneke Lermusieau De voorzitter deelt mee dat mevr. Inneke Lermusieau ontslag heeft genomen als OCMW-raadslid per

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 mei 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Algemene vergadering op 25 mei 2016 - Kennisname agenda Brief van 14 april 2016 van Interwaas waarbij

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden dorpsraad

Functie en bevoegdheden dorpsraad Functie en bevoegdheden dorpsraad Sterrebeek OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Dorpsraad van Sterrebeek, als vertegenwoordigend orgaan van de verenigingen die in de deelgemeente werkzaam zijn, heeft

Nadere informatie

Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus BRUGGE

Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus BRUGGE Agentschap voor Binnenlands Bestuur Jacob van Maerlantgebouw Koning Albert I-laan 1-2 / bus 103 8200 BRUGGE DIGITAAL Vleteren, 18 mei 2018 Betreft: Overzichtslijst besluiten gemeenteraad Vleteren Mijnheer

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie