DeHypotheekverlager.nl. Adviesrapport hypotheek. Voor: De heer T. Standaard en mevrouw M. Voorbeeld. Datum: 10 juni 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DeHypotheekverlager.nl. Adviesrapport hypotheek. Voor: De heer T. Standaard en mevrouw M. Voorbeeld. Datum: 10 juni 2018"

Transcriptie

1 DeHypotheekverlager.nl Adviesrapport hypotheek Voor: De heer T. Standaard en mevrouw M. Voorbeeld Datum: 10 juni 2018

2 Conclusie Beste Thijs, beste Marieke, Jullie hebben een koopovereenkomst ondertekend voor de aankoop van een woning aan de Straatnaam 1 te Naarden. Jullie hebben daarom behoefte aan advies (eventueel gevolgd door bemiddeling) over welke hypotheek het beste past bij jullie situatie en jullie wensen. We hebben samen jullie (financiële) situatie doorgesproken om te bepalen wat verstandig is. De uitkomst van de gemaakte analyse is dat het verstandig is om de nieuwe hypotheek deels annuïtair af te lossen, maar deels ook aflossingsvrij te houden. Uit de productvergelijking die wij vervolgens hebben gemaakt komt naar voren dat BLG Wonen in jullie situatie de beste- c.q. best passende aanbieding doet. Een uitwerking hiervan treffen jullie later in dit adviesrapport aan. De berekeningen die wij hebben gemaakt, zijn mede gemaakt om de nog in te dienen aanvraag voor een hypotheek te ondersteunen. Daarbij de voetnoot dat wij uiteraard niet kunnen garanderen dan jullie aanvraag ook echt geaccepteerd gaat worden én de voetnoot dat wij ons hebben gebaseerd op de rentes en voorwaarden die nu van toepassing zijn. Next Steps Wil je ons advies opvolgen en de financiering aanvragen? Dan is het verstandig om daar zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Want door nu een offerte aan te vragen, zorg je dat je gebruik kunt maken van de rente en voorwaarden zoals die nu gelden. Het staat je vrij om die offerte op te vragen bij iedere hypotheekbemiddelaar naar keuze. Uiteraard hopen we dat jullie ervoor kiezen om ons ook in te huren voor dit deel van het hypotheektraject. In dat geval zorgen wij dat er zo snel mogelijk een offerte wordt aangevraagd. Een beschrijving van de manier waarop dit deel van het hypotheektraject er bij ons uitziet kun je teruglezen op de laatste pagina van dit rapport. Daar staat ook hoe je ons daarvoor kunt inhuren als je daarvoor kiest.

3 Algemene gegevens Naam : Thijs Standaard Geboortedatum : 1 juli 1965 BSN : Huidig adres : Plantsoen 2 (postcode, woonplaats) T.Standaard@hetnet.nl Telefoonnummer : Naam : Marieke Voorbeeld Geboortedatum : 1 januari 1965 BSN : Telefoonnummer : Burgerlijke staat : Gehuwd Kennis, ervaring en risicobereidheid De kennis en ervaring van Thijs met financiële producten omschrijven jullie als goed. Marieke werkt weliswaar bij een bank (op de communicatie-afdeling), maar heeft hier minder verstand van dan Thijs. Desalniettemin is jullie inschatting dat jullie samen goed in staat zijn om (de plussen en minnen van) financiële producten te doorgronden. Jullie hebben ervaring met het afsluiten van een hypotheek. Jullie zijn positief ingesteld en jullie zien jullie (financiële) toekomst rooskleurig tegemoet. Jullie geven aan best bereid te zijn een risico te willen lopen, mits daar (in potentie) een gezond rendement tegenover staat en de omvang van het risico te overzien is. Uit ons gesprek blijkt dat jullie mijn uitleg goed kunnen volgen en dat jullie begrijpen wat een hypotheek financieel gezien voor jullie betekent. Wensen en doelstellingen Jullie willen kleiner gaan wonen enerzijds omdat de kinderen het huis uit zijn, anderzijds willen jullie geld overhouden om leuke dingen te kunnen (blijven) doen. Als dat helpt om jullie maandlasten onder controle te houden, willen jullie de bestaande fiscale faciliteit omtrent jullie hypotheek daarbij zo veel mogelijk in stand houden. Te financieren woning Adres : Straatnaam 1 (Naarden) Aankoopprijs : ,- Passeerdatum : 1 augustus 2018 Verbouwingskosten : ,- Taxatiewaarde (huidig) : ,- (veronderstelling) Taxatiewaarde na verbouwing : ,- (veronderstelling)

4 Inkomen uit arbeid Thijs is in loondienst (vast dienstverband), in de functie van commercieel directeur. In loondienst geniet Thijs een salaris van ,90, exclusief 6.074,- vakantiegeld. Daarnaast ontvangt Thijs gemiddeld ,- aan bonus(sen). Marieke is in loondienst bij (vast dienstverband) als communicatie medewerker. In loondienst geniet Marieke een salaris van ,00 inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Pensioen Er zijn verschillende spaar- en opbouwvoorzieningen voor de toekomst. Aangezien jullie beiden meer dan 10 jaar te gaan hebben tot de wettelijke AOW-leeftijd, is jullie pensioeninkomen geen onderdeel van het hypotheekacceptatieproces. Mochten jullie vragen hebben over (de toereikendheid van) het door jullie op te bouwen pensioen, dan adviseren wij je een pensioenadviseur te raadplegen. Leningen Er zijn naast de hypotheek op jullie huidige woning geen schulden. NB. Op het moment dat een hypotheek wordt aangevraagd, zal de geldverstrekker in kwestie bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) toetsen of jullie schulden hebben. Weet dat bij het BKR niet uitstaande schulden worden vastgelegd, maar kredietlimieten. Dus mochten jullie het recht hebben om rood te staan bij jullie bank of creditcardmaatschappij, dan is het verstandig om die faciliteit (tijdelijk) te sluiten. Dat kan veelal telefonisch. Bijzondere uitgaven Er zijn geen noemenswaardige bijzondere uitgaven Financiële reserve Jullie hebben ruim ,- in contanten op jullie spaar- en betaalrekeningen staan. Financiële producten Jullie hebben een hypotheek op jullie huidige woning ter grootte van ,-. Dit betreft een volledig aflossingsvrije hypotheek, welke is afgesloten vóór 31 december Jullie verwachten jullie woning te kunnen verkopen voor een bedrag richting een miljoen euro. De overwaarde die jullie daarmee realiseren willen jullie contant houden, zodat jullie je kinderen kunnen helpen als de situatie daarom vraagt en zodat jullie de zorg voor je ouders kunnen bekostigen mocht dat nodig zijn. Dat de rente over jullie nieuwe hypotheek daardoor niet volledig aftrekbaar is, is jullie bekend.

5 Overige relevante informatie Jullie zijn voornemens om de nieuwe woning volledig aan te passen aan jullie wensen. Om dat gedaan te krijgen is een verbouwing benodigd ter grootte van ,-. De bijkomende kosten die horen bij de aankoop van een nieuwe woning betalen jullie uit eigen middelen, voor de verbouwing willen jullie een hypotheek afsluiten. Aangezien de hypotheeksom in de buurt van de waarde van de woning komt te liggen, is het aannemelijk dat de nog te kiezen geldverstrekker zal eisen dat er overlijdensverzekeringen worden afgesloten. Daarnaast is noemenswaardig dat jullie ouders van beide kanten nog leven, dat ze vermogend zijn, dus dat er op enig moment een vererving zal plaatsvinden. Gewenste / benodigde hypotheek De aankoopprijs van jullie nieuwe woning bedraagt ,-. De overdrachtsbelasting en bijkomende kosten die betaald moeten worden op het moment dat een woning wordt aangekocht willen jullie betalen uit eigen middelen. Voor de verbouwing dient een hypotheek te worden afgesloten. Aankoopprijs woning ,- Overdrachtsbelasting ,- Notaris 1.000,- (stelpost) Taxatie 450,- (t.z.t. reeds voldaan) Advies en bemiddeling 1.250,- (t.z.t. reeds voldaan) Inbreng eigen middelen -/ ,- Verbouwing ,- Gewenste/benodigde hypotheek ,- Kosten ten behoeve van het afsluiten van een hypotheek zijn vaak aftrekbaar van de belasting. Het is nog niet bekend wanneer jullie huidige woning wordt geleverd (deze is immers nog niet verkocht). Een bankgarantie is benodigd. Deze dient gesteld te worden op de in de koopakte genoemde datum. Risico s (3x) Risico 1: Overlijden Jullie vallen beiden onder een pensioenregeling waar ook een nabestaandenpensioen in is verzekerd. Daaruit volgt dat de achterblijvende partner in geval van overlijden financieel wordt opgevangen.

6 Het is voor ons niet mogelijk om te overzien in hoeverre jullie partnerpensioen(en) toereikend zijn om te kunnen blijven leven op een manier waarop jullie willen leven. Het kan daarom verstandig zijn om je daarover te laten informeren door een professioneel pensioenadviseur. Aangezien de hypotheek groter is dan 80% van de (verwachte) waarde van de woning, is het aannemelijk dat een overlijdensrisicoverzekering wordt vereist als onderpand voor het deel boven 80%. Daarvoor mag een bestaande (netto) overlijdensrisicoverzekering worden gebruikt, is die er niet dan zal er (zeer waarschijnlijk) een nieuwe moeten worden afgesloten. Risico s 2 & 3: Arbeidsongeschiktheid / werkeloosheid Aangezien jullie beiden in loondienst zijn, geldt voor jullie beiden dat je in geval van arbeidsongeschiktheid en/of werkeloosheid een beroep kan doen op de daartoe geldende (wettelijke) voorzieningen. Jullie hypotheek Rente en aflossing in jullie situatie Jullie hebben aangegeven dat het goed mogelijk is dat jullie in de toekomst nogmaals gaan verhuizen. Daarbij geven jullie aan dat jullie horizon een jaar of tien is, waarna jullie waarschijnlijk verhuizen naar een kleiner (lees; minder duur) huis. In onze productvergelijking hebben wij derhalve aandacht besteedt aan (de kwaliteit van) verhuisregelingen. Daarbij wel de voetnoot dat een verhuisregeling minder relevant is als wordt gekozen voor rentevaste perioden van maximaal 10 jaar. Sinds 2013 is betaalde hypotheekrente alleen aftrekbaar als de woninglening(en) door middel van annuïteiten, of via een lineair aflossingsschema, in maximaal dertig jaar worden afgelost. Omdat jullie op 1 januari 2013 reeds een woninghypotheek hadden in box 1, hebben jullie (onder voorwaarden) de mogelijkheid om ook rente over aflossingsvrije hypotheekdelen af te trekken van de belasting. Eind 2012 hadden jullie een eigen woningschuld van ,-. Daaruit volgt dat jullie vanuit fiscaal oogpunt een aflossingsvrije hypotheek kunnen nemen ter grootte van maximaal dat bedrag, waarbij de verschuldigde rente aftrekbaar blijft. Geldverstrekkers gaan over het algemeen echter niet zo ver; die eisen dat een groot deel van de nieuwe hypotheek wordt afgelost via ofwel een annuïtair schema, ofwel via een lineair schema. Van die beide opties sluit een annuïtair schema beter aan bij jullie behoefte aan lastenverlaging, dus bij onze vergelijking hebben wij ons primair op die optie gericht. Rente en aflossing in de markt Verschillende rentevaste periodes kennen verschillende rentepercentages. Over het algemeen geldt dat een langere rentevaste periode een hoger rentepercentage met zich meebrengt, maar dit is niet altijd het geval. Het is daarom verstandig om voor iedere situatie opnieuw onderzoek te doen.

7 In jullie geval hebben wij gekeken naar rentepercentages die horen bij rentevaste periodes van 10 jaar en langer. Een kortere rentevaste periode betekent dat jullie betaalbaarheidstoets (deels) uitgevoerd moet worden alsof jullie 5% rente betalen, wat leidt tot een lagere leencapaciteit. Belangrijker is dat daarmee de mogelijk ontstaat van renteschommelingen in de komende 10 jaar, wat haaks staat op de door jullie uitgesproken behoefte aan stabiliteit. Loan-to-income (maximale hypotheekberekening) Jullie gezamenlijk inkomen bedraagt ,90 op jaarbasis. Als jullie de rente op de hypotheek vastzetten voor 10 jaar of langer, dan komt het gemiddeld door jullie verschuldigde rentepercentage waarschijnlijk uit tussen 2% en 2,5%. In dat geval mag jullie financieringslast maximaal 26% van jullie inkomen bedragen, oftewel ,-. Zouden jullie niet in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek, dan zou jullie financieringslast maximaal 22,5% van jullie inkomen bedragen, oftewel ,95. Een 30-jarige annuïteitenhypotheek met een rente van 2,4%, ter grootte van ,-, levert een jaarlijkse annuïteit op van ,73. Daaruit volgt dat jullie op grond van de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet (= de wet die de maximale hypotheek bepaalt) in aanmerking komen voor de benodigde hypotheek. Uiteraard is wel belangrijk hoe de verschillende geldverstrekkers omgaan met het gegeven dat jullie huidige woning (nog) niet is verkocht. Advies hypotheekconstructie en selectie geldverstrekker Zoals toegelicht is gekozen voor rentevaste periodes van minimaal 10 jaar. Om kosten te verlagen en een deel flexibiliteit toe te voegen lijkt het verstandig om een deel van de hypotheek aflossingsvrij te houden. Dat geeft jullie de mogelijkheid om af te lossen, maar dan heb je niet de verplichting om af te lossen. En doordat er geen verplichting is om af te lossen, levert dat lagere maandlasten op dan wanneer wel de volledige lening moet worden afgelost. Voor zich spreekt het dat er bij een aflossingsvrije hypotheek sprake is van een restschuld aan het eind van de looptijd. Aangezien jullie in de toekomst mogelijk kleiner/goedkoper willen gaan wonen, kan het interessant zijn om een langere rentevaste periode te kiezen, mits de gekozen financiering een zogenaamde meeneem-regeling kent. In dat geval kan de huidige lage rente (waarschijnlijk) worden meeverhuisd naar de kleinere woning. Dit is met name interessant als jullie verwachten dat de rente in de toekomst zal oplopen. Verschil rentevaste periodes Het verschil in prijs tussen 10 jaar rentevast en 20 jaar rentevast is ruwweg zo n 30%. Het verschil in prijs tussen 20 jaar rentevast en 30 jaar rentevast is ruwweg zo n 10%. Dit verschilt uiteraard per geldverstrekker, maar kan worden gezien als een goede indicatie. Aan jullie derhalve de vraag hoe groot de kans is dat jullie daadwerkelijk weer verhuizen over een jaar of tien, en de vraag hoe groot jullie de kans achten dat de rente over tien jaar hoger is dan de rente nu.

8 Een overzicht van de (scherpste) rentes zoals die op dit moment gelden: 10 jaar 20 jaar 30 jaar BijBouwe 2,21 2,80 3,04 Venn Hypotheken 2,21 2,82 3,06 ASR Wel Thuis 2,25 2,85 3,10 Hypotrust Elan Plus 2,28 2,84 3,03 Attens Hypotheken 2,25 2,89 3,12 Florius Profijt 2,29 2,89 4,40 Aegon 2,59 2,79 3,04 Centraal Beheer 2,20 3,37 -- ** Annuïtaire lening, looptijd 30 jaar, hypotheek tot 100% woningwaarde. Gezien het relatief kleine prijsverschil tussen 20-jaar rentevast en 30-jaar rentevast, in acht nemend de beschreven reden om te kiezen voor een langere rentevaste periode (namelijk meeverhuizen naar toekomstige nieuwe woning), ligt het niet voor de hand om ervoor te kiezen om de lening (deels) vast te zetten voor 20 jaar. In onze verdere uitwerking hebben wij daarom alleen gekeken naar rentevaste perioden van 10- en 30 jaar. Verdeling van leningdelen en rentevaste periodes Een annuïtaire lening legt een grotere druk op jullie liquiditeit dan een aflossingsvrije lening, doordat er naast rente ook maandelijks afgelost moet worden. Daardoor neemt de schuld maandelijks af, terwijl dat bij een aflossingsvrije hypotheek niet (per definitie) het geval is. Daarbij geldt dat de impact van een rentestijging na afloop van de rentevaste periode kleiner is bij een annuïtaire hypotheek dan bij een aflossingsvrije hypotheek. Dat simpelweg omdat de schuld is afgenomen. Daar staat tegenover dat een aflossingsvrije hypotheek zorgt voor een lagere maandlast, omdat daar zou eenmaal geen aflossing op betaald hoeft te worden. Veel geldverstrekkers hanteren de regel dat maximaal 50% van de waarde van de woning middels een aflossingsvrije lening mag worden gefinancierd. Om te zorgen voor maximale keuzevrijheid, lijkt het verstandig om ervoor te kiezen om minimaal 50% van de totale hypotheek af te lossen middels een annuïtair aflossingsschema. Dit sluit aan bij de wens die door jullie is uitgesproken tijdens het inventarisatiegesprek. Om de impact van een rentestijging na afloop van de rentevaste periode zoveel mogelijk te beperken, ligt voor de hand om als jullie ervoor kiezen om een deel van de hypotheek af te sluiten op basis van een rentevaste periode van 30 jaar- de langste rentevaste periode van toepassing te laten zijn op het aflossingsvrije deel van de hypotheek.

9 Om jullie zo goed mogelijk inzicht te geven in de financiële consequenties van de verdeling tussen 10- en 30-jaar rentevast, de volgende vergelijking: Hypotheeksom 10-jaars rente 2,25% 30-jaars rente 3,1% Per ,25 per maand 427,02 per maand NB. De in deze tabel genoemde bedragen zijn gebaseerd op annuïtaire aflossing in 30 jaar. Zouden jullie er inderdaad voor kiezen om de rente op een deel van de nieuwe hypotheek vast te zetten voor een periode van 30 jaar, dan is het op grond van de gegeven motivatie logisch om dat te doen op ,- of meer. Het lijkt niet waarschijnlijk dat jullie in de toekomst verhuizen naar een woning waarop minder dan ,- hypotheek komt te rusten. Dat zou betekenen dat de meerprijs per maand om jullie te beschermen uitkomt op 125,31 per maand, oftewel ruim 1.500,- (bruto) per jaar. Aan jullie de afweging of jullie de bescherming op vinden wegen tegen de extra rente/kosten. Op basis van de rentetabel (geldverstrekkers) op de vorige pagina komen wij tot de conclusie dat allereerst de acceptatiegidsen behorend bij de aanbiedingen van Venn Hypotheken, ASR, BijBouwe, Hypotrust en Attens met elkaar moeten vergelijken. Dat zijn immers de partijen die goed scoren op zowel 10-jaar rentevaste perioden als op 30- jaar rentevaste perioden. Relevante kenmerken Venn Hypotheken: - Verbouwingskosten mogen max. 30% van de aankoopprijs bedragen. Dat is niet toereikend voor de beoogde verbouwing, dus Venn Hypotheken lijkt geen optie. NB. Zouden jullie ervoor kiezen om de verbouwing te beperken tot max. Euro ,-, dan lijkt Venn Hypotheken een haalbare/interessante optie. Relevante ASR Wel Thuis: - Aantonen eigen middelen 6 mnd. Jullie hebben aangegeven dat jullie financiële instellingen geen bovenmatig inzage wensen te geven in jullie financiële huishouding en uitgavenpatroon, dus ASR lijkt geen optie. NB. Zouden jullie inzage toestaan, dan lijkt ASR een haalbare/interessante optie. Relevante kenmerken BijBouwe: - BijBouwe verstrekt geen hypotheken met verschillende rentevaste perioden; - BijBouwe verstrekt geen hypotheken met consumptieve bestedingsdoeleinden. Relevante kenmerken Hypotrust (Elan): - Bouwdepot maximaal ,-. Dat is niet toereikend voor de beoogde verbouwing, dus Hypotrust Elan Plus lijkt geen optie. Relevante kenmerken Attens Hypotheken: - Attens verstrekt alleen hypotheken aan mensen die enige relatie hebben tot het pensioenfonds Zorg & Welzijn (bijv. deelnemer of slapend deelnemer). Voor zover ons bekend is daar in jullie geval geen sprake van, dus ook Attens lijkt geen optie.

10 Kiezen jullie er voor om de hypotheekrente over de volledige hypotheek 10 jaar vast te zetten, dan verschijnt BLG Wonen in de top 10 van scherpste rentes (2,27%). Het vastzetten van de rente voor een periode van 10 jaar goed aan lijkt te sluiten bij jullie horizon en risicoprofiel. Op grond van hetgeen beschreven in de acceptatiegids van BLG Wonen lijkt het dat zij jullie aanvraag accepteren. Ervoor kiezen om de volledige rente 10-jaar vast te zetten verkleint de kans op voordeel als de hypotheek wordt meeverhuisd naar een toekomstige woning. NB. Als alleen wordt gekeken naar rentevaste periodes van 10 jaar, dan komen ook Woonfonds en Centraal Beheer in de top-10 van beste rentes. Bij die partijen is financiering echter niet mogelijk omdat jullie huidige woning nog niet verkocht is en de waarde van jullie woning hoger is dan ,-. Relevante kenmerken BLG Wonen: - BLG Wonen heeft een regeling die toegepast kan worden als huidige woning nog niet verkocht is; - Boetevrij aflossen tot 10% per jaar; - Bouwdepot mogelijk voor gehele verbouwing. NB. De rente die jullie ontvangen op het bouwdepot is gelijk aan de rente die jullie betalen voor de hypotheek, dus effectief levert een bouwdepot geen rentelast op; - BLG Wonen biedt ook aflossingsvrije hypotheken aan (renteopslag 0,2%). Nader dient te worden onderzocht welk maximum in jullie geval geldt voor het aflossingsvrije deel; - BLG Wonen biedt ook hypotheken voor consumptieve doeleinden (wat een pluspunt is in het licht van het feit dat jullie de overwaarde van de huidige woning niet willen herinvesteren). Kiezen jullie ervoor om de rente op de volledige hypotheek vast te zetten voor 30 jaar, dan biedt Aegon een scherpe rente (3,04%). Let op: deze keuze sluit niet goed aan bij jullie horizon en risicoprofiel! Relevante kenmerken Aegon: - Aegon heeft een regeling die toegepast kan worden als huidige woning nog niet verkocht is; - Aegon biedt ook aflossingsvrije hypotheken aan (in beginsel zonder opslag, maar behoudt zich het recht voor om een afwijkend voorstel te doen); - Bouwdepot mogelijk voor gehele verbouwing. NB. De rente die jullie ontvangen op het bouwdepot is gelijk aan de rente die jullie betalen voor de hypotheek, dus effectief levert een bouwdepot geen rentelast op; - Aegon kent een verhuisfaciliteit, maar deze geldt niet voor aflossingsvrije hypotheekdelen. Gezien al het bovenstaande, adviseren wij jullie om een aanvraag in te dienen bij BLG Wonen. Omdat wij niet kunnen garanderen dat BLG Wonen de hypotheek ook echt zal verstrekken, wijzen wij jullie op de uitwijkmogelijkheden ASR en Venn Hypotheken: - bij ASR past de gewenste financiering binnen de acceptatiecriteria, met dien verstande dat ASR de herkomst van jullie eigen (privé) middelen wil controleren, - bij Venn Hypotheken past de gewenste financiering binnen de acceptatiecriteria mits de (initiële) verbouwing wordt beperkt tot ,-.

11 Echter, voordat er een aanvraag wordt ingediend, zal bepaald moeten worden welk deel van de hypotheek moet worden afgelost volgens een annuïtair aflossingsschema, en welk deel van de hypotheek aflossingsvrij gehouden moet worden (met het recht om af te lossen). Het antwoord op die vraag kan mogelijk gegeven worden door een cijfermatige vergelijking: Overzicht bruto maandlasten voor hypotheek t.g.v ,-, rentevaste periode 10 jaar: Hypotheek Maandlast Hypotheek Maandlast Hypotheek Maandlast Annuitair Aflossingsvrij (bruto) (bruto) (bruto) NB. Annuïtaire deel op 2,27%, aflossingsvrije deel op 2,47% (BLG Wonen). Als jullie ervoor kiezen om ons advies op te volgen en een aanvraag in te dienen bij BLG Wonen, dan hopen we uiteraard dat jullie dat via ons doen. In dat geval ontvangen wij graag de opdrachtbevestiging (bijgevoegd) daartoe van jullie retour, tezamen met de daarbij behorende betaling. En mochten jullie ergens een toelichting willen bij dit rapport voordat jullie besluiten over een (eventueel) vervolg? Aarzel dan niet om ons daarom te vragen, we zijn jullie graag van dienst! Addendum hypotheekadviesrapport (toevoegen vóór afsluitfase) Om te komen tot het beste hypotheekadvies, hebben wij verschillende berekeningen gemaakt die passen bij jullie situatie. Grafische weergaven van deze berekeningen zijn (worden) bijgesloten bij dit adviesrapport: Grafiek betaalbaarheid hypotheek lang leven Grafiek betaalbaarheid hypotheek arbeidsongeschiktheid Grafiek betaalbaarheid hypotheek werkeloosheid Overzicht maandlasten Kerncijfers Opdrachtbevestiging afsluittraject

12 De heer T. Standaard en mevrouw M. Voorbeeld Verzenden per mail : T.Standaard@hetnet.nl Weesp,. juni 2018 Betreft : Voorstel tot Overeenkomst van dienstverlening De heer T. Standaard en mevrouw M. Voorbeeld wensen, in vervolg op het reeds aan hen uitgebrachte hypotheekadvies, een overeenkomst van dienstverlening af te sluiten ten behoeve van de begeleiding bij het afsluiten van een hypotheek. Het afsluiten van een hypotheek is vaak een intensief (administratief) traject. Het is daarom zaak dat zowel aanvrager als adviseur een actieve opstelling hanteren gedurende dit traject. Het traject start met het opvragen van een hypotheekofferte bij de door cliënt geselecteerde aanbieder. Daartoe zullen documenten moeten worden aangeleverd aan de aanbieder. Welke documenten dat zijn kan verschillen per hypotheekaanbieder. Gewenste hypotheekverstrekker: Leningdeel 1 Leningdeel 2 Leningdeel 3 Hoofdsom Annuitair / aflossingsvrij Rentevast periode Rente-% Moeten er gedurende de afsluitfase aanvullende verzekeringsproducten worden afgesloten (een bankgarantie, een overlijdensverzekering, etc.), dan staat het u vrij om te kiezen via welk kanaal u die producten wil afsluiten. Kiest u ervoor om de bemiddeling van die producten te laten verlopen via De Hypotheekverlager, dan hanteren wij voor onze dienstverlening een tarief van 100,- per afgesloten product. Als er een product (bijv. de hypotheek) via ons wordt afgesloten, is jaarlijks een onderhoudsfee verschuldigd ter grootte van (1x) 100,-, te betalen in januari van ieder jaar, op het moment dat een afgesloten product nog loopt. Onze werkzaamheden vangen aan na ontvangst van de hieronder genoemde zaken: - dit voorstel, voor akkoord ondertekend, - de betaling zoals gespecificeerd op bijgaande factuur. Voor akkoord: Dhr. T. Standaard Mw. M. Voorbeeld

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen

Overzicht mogelijkheden restschuldfinancieringen ABN AMRO Argenta ASR Bank of Scotland Florius Hypotrust Woonfonds Restschuldfinanciering binnen de nieuwe hypotheek voor bestaande klanten en nieuwe klanten Alleen mogelijk zonder NHG voor alleen bestaande

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Hypotheken

Inventarisatieformulier Hypotheken Inventarisatieformulier Hypotheken Om op voorhand een beter inzicht te krijgen in uw financiële situatie vragen wij u dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen voor het geven van een goed hypotheekadvies.

Nadere informatie

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Voor je ligt een persoonlijk adviesrapport als resultaat van de door jou ingevulde checklist hypotheekgesprek. Op basis van je antwoorden vind je hieronder

Nadere informatie

Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013

Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013 Wijzigingen NHG en Kredietbeleid Florius per 1 januari 2013 Inleiding De wet- en regelgeving op het gebied van hypotheken verandert per 1 januari 2013. Hierdoor wijzigen ook de NHG normen en het kredietbeleid

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Hypotheken

Inventarisatieformulier Hypotheken Inventarisatieformulier Hypotheken Om op voorhand een beter inzicht te krijgen in uw financiële situatie vragen wij u dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen voor het geven van een goed hypotheekadvies.

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK

KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis,

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Hypotheekadvies Geachte heer/mevrouw, U oriënteert zich over de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening. Ons kantoor kan u hierbij ondersteuning verlenen. U heeft een grote

Nadere informatie

Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV

Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV Hypotheek adviestraject Vuysters Financiele Diensten BV Vuysters Financiële Diensten helpt bij een goed hypotheekadvies Het aangaan van een hypothecair krediet is een belangrijke beslissing. De kosten

Nadere informatie

Dienstverlening Hypotheekadvies 2014

Dienstverlening Hypotheekadvies 2014 Dienstverlening Hypotheekadvies 2014 Tarieven Hypotheek Menu De aanpak van de Vries en Partners BV Stap 1: Intake Stap 2: Oriëntatie en algemene informatie Stap 3: Advies op maat Stap 4: Offerte aanvragen

Nadere informatie

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met

Nadere informatie

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

financiële dienstverlening

financiële dienstverlening Algemene gegevens cliënt Algemene gegevens partner Naam : Naam : Geboortedatum : Geboortedatum : Algemene Kennis en Ervaring 1. Wat weet u van hypotheken? 2. Wat weet u van beleggingsproducten? 3. Wat

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Persoonlijk hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies Persoonlijk hypotheekadvies Bestemd voor: Test Persoon & Test Partner Op 27-10-2015 samengesteld door: - Adviseur Tel: 024 8000 789 E-mail: info@bijbouwe.nl Wat lees je in dit adviesrapport? Waarom ontvang

Nadere informatie

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig.

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. het klantprofiel Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. Waarom een klantprofiel? Het klantprofiel heeft als

Nadere informatie

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig.

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Uw Klantprofiel Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Waarom een Klantprofiel? Het Klantprofiel heeft als doel

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te Bijlage: Toelichtingen en tips Toelichting Tip 1 - Verloop en tijdsduur 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Het afsluiten van

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR 2 personen

KLANTPROFIEL VOOR 2 personen UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat

STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat Onze werkwijze is gericht op een goed passend advies. In alle fasen staat uw belang centraal. Ons

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Algemene informatie Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Hypotheekvormen Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Welke hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk

Nadere informatie

Advies Annuïteiten hypotheek. Met uitgebreide toelichting. Ten behoeve van. Dhr. P. van Merle en Mevr. H den Dulk. Opgesteld door: Dhr. A.

Advies Annuïteiten hypotheek. Met uitgebreide toelichting. Ten behoeve van. Dhr. P. van Merle en Mevr. H den Dulk. Opgesteld door: Dhr. A. Advies Annuïteiten hypotheek Met uitgebreide toelichting Ten behoeve van Dhr. P. van Merle en Mevr. H den Dulk Opgesteld door: Dhr. A. Adviseur Blaricum, Dinsdag 22 mei 2018 1 Inhoudsopgave In dit rapport

Nadere informatie

Elan Hypotheek - 10 juli 2015 -

Elan Hypotheek - 10 juli 2015 - Vanaf 10 juli 2015 kunnen via Hypotrust producten worden aangevraagd tegen de hieronder vermelde rentepercentages. Rechten kunnen alleen worden ontleend aan door Hypotrust uitgebrachte offertes. 3- maands

Nadere informatie

Klantprofiel Doelstelling Kennis & ervaring Financiële positie - Risicobereidheid

Klantprofiel Doelstelling Kennis & ervaring Financiële positie - Risicobereidheid Klantprofiel Doelstelling Kennis & ervaring Financiële positie - Risicobereidheid Een hypotheek betekent dat u een langdurige financiële verbintenis aangaat. Voor een passend advies is het goed om te bepalen

Nadere informatie

Klantprofiel hypotheken (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie)

Klantprofiel hypotheken (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Klantprofiel hypotheken (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Naam + Voorletters M/V Geboortedatum Adres Postcode + Woonplaats Gegevens nieuwe woning Adres Bestaand/Nieuwbouw

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en

Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195.

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195. Casussen fiscaliteit In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverleners enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden die in

Nadere informatie

O geregistreerd partner O samenwonend O gescheiden O weduwe O alleenstaand. Kinderen Naam Geboortedatum Geboortedatum

O geregistreerd partner O samenwonend O gescheiden O weduwe O alleenstaand. Kinderen Naam Geboortedatum Geboortedatum INVENTARISATIE FRMULIER Persoonlijke gegevens Cliënt Partner Voornaam Achternaam Adres Postcode / Woonplaats Telefoon / Mobiel Geboortedatum / / / / BSNnummer E-mail adres Burgerlijk staat gehuwd geregistreerd

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR.

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Klantprofiel hypothecaire financiering

Klantprofiel hypothecaire financiering Klantprofiel hypothecaire financiering Conform onderstaand profiel is door Van Kroonenburg Advies met cliënt een adviesgesprek gevoerd, inzake een hypothecaire financiering. Ervaring van de klant m.b.t.

Nadere informatie

E-mail adres Opleiding HBO/Universiteit/MBO afgerong met diploma: 0 ja 0 nee Partner. Nationaliteit Roker 0 ja 0 nee BSN Geslacht 0 Man 0 Vrouw

E-mail adres Opleiding HBO/Universiteit/MBO afgerong met diploma: 0 ja 0 nee Partner. Nationaliteit Roker 0 ja 0 nee BSN Geslacht 0 Man 0 Vrouw Algemene gegevens Naam Voorvoegsels Roepnaam Voorletters Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit Roker 0 ja 0 nee BSN Geslacht 0 Man 0 Vrouw Burgerlijke staat: 0 alleenstaand

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u?

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u? UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid met

Nadere informatie

Nazorgdocument Versie december 2016

Nazorgdocument Versie december 2016 Nazorgdocument Versie 2016 2 december 2016 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 CONTACT MET DE GELDVERSTREKKER... 3 2.1 ADRESWIJZIGING... 3 2.2 EINDE RENTEVAST PERIODE... 3 2.3 VAN VARIABELE RENTE NAAR

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Plus Hypotheek 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer?

Nadere informatie

Klantprofiel Hypotheken

Klantprofiel Hypotheken Klantprofiel Hypotheken Klant 1 Klant 2 Naam.. Ondernemer ja nee ja nee Sinds.. Sinds. Dienstverband Fulltime Fulltime Part-time uur Part-time uur Vast Vast Flex/uitzend Flex/uitzend Bepaalde tijd Bepaalde

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL. S&A Hypotheken & Financieel advies te Alkmaar & Medemblik

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL. S&A Hypotheken & Financieel advies te Alkmaar & Medemblik UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Annuïtair of lineair aflossen?

Annuïtair of lineair aflossen? 1 Annuïtair of lineair aflossen? Vind de hypotheekvorm voor jouw situatie Een publicatie van 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN 98-100 1021 JL AMSTERDAM 020 303 1160 INFO@EYEOPEN.NL eyeopen is je eigen digitale

Nadere informatie

Prospectus Internet Voordeel Krediet

Prospectus Internet Voordeel Krediet Prospectus Internet Voordeel Krediet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Persoonlijk hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies Persoonlijk hypotheekadvies Bestemd voor: Dhr. de Vries & Mevr. Kooier Op 26-09-2018 samengesteld door: Financieel Advies BV - Ad Viseur Dorpsstraat 151-155 2903LA Capelle aan den IJssel Tel: 010-2646666

Nadere informatie

Wijzigingen / Werkinstructie NHG 2014 & Ministeriële regeling Hypothecair krediet. 30 december 2013 Operational Support / Peter Frank V1.

Wijzigingen / Werkinstructie NHG 2014 & Ministeriële regeling Hypothecair krediet. 30 december 2013 Operational Support / Peter Frank V1. Wijzigingen / Werkinstructie NHG 2014 & Ministeriële regeling Hypothecair krediet 30 december 2013 Operational Support / Peter Frank V1.0 1 18-12-2012 NHG 2014 Vanaf 1 januari 2014 zijn de nieuwe Voorwaarden

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Een hypotheek, een belangrijke financiële beslissing Als u een huis wilt kopen, dan heeft u een hypotheek nodig. Maar ook als u uw huis gaat verbouwen is het goed om naar uw huidige

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

Prospectus Privélimiet Plus

Prospectus Privélimiet Plus Prospectus Privélimiet Plus De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

nieuw huis nieuwe hypotheek

nieuw huis nieuwe hypotheek nieuw huis nieuwe hypotheek hypotheekadvies financiële planning geld lenen verzekeringen pensioenadvies finance maatwerk is mensenwerk BMP finance Middenbaan 35 2991 CS Barendrecht 0180-745 460 www.bmp-finance.nl

Nadere informatie

Doelstelling Wat is de door u gewenste pensioendatum of pensioenleeftijd? 65 jaar 67 jaar Anders, te weten:

Doelstelling Wat is de door u gewenste pensioendatum of pensioenleeftijd? 65 jaar 67 jaar Anders, te weten: Het klantprofiel moet inzicht geven in uw (financiële) situatie. De volgende gegevens worden van u gevraagd: uw financiële positie, kennis, ervaring, doelstellingen en risicobereidheid. Uiteraard voor

Nadere informatie

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Amsterdam, 10 oktober 2014 1. Bank of Scotland wordt Lloyds Bank... 2 Aanleiding... 2 Overgangsperiode...

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

Hypotheek inventarisatieformulier

Hypotheek inventarisatieformulier Hypotheek inventarisatieformulier Datum gesprek : Ingangsdatum Hypotheek : Doel: Bestaande bouw NHG Nieuwbouw NHG Oversluiten NHG Herberekening 2 e hypotheek NHG Onderhandse verhoging Orientatie Personalia

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

Uitleg inkomens-en vermogensbestanddelen

Uitleg inkomens-en vermogensbestanddelen Uitleg inkomens-en vermogensbestanddelen Hoeveel kunt en wilt u lenen? Inkomen Uitgaven Waarde huis Vermogen Loondienst Overig Invloed leenbedrag Met NHG Zonder NHG Vrij Overwaarde Vast inkomen Variabel

Nadere informatie

Uitgangspunten en adviessamenvatting

Uitgangspunten en adviessamenvatting Uitgangspunten en adviessamenvatting Amsterdam, 24 april 2015 Geachte heer de Groot en mevrouw de Groot, Het is ons een genoegen hierbij een samenvatting te geven van de uitgangspunten die bepalend zijn

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER AANKOOP BESTAANDE WONING AANKOOP NIEUWBOUW WONING OVERSLUITEN BESTAANDE HYPOTHEEK

AANVRAAGFORMULIER AANKOOP BESTAANDE WONING AANKOOP NIEUWBOUW WONING OVERSLUITEN BESTAANDE HYPOTHEEK AANVRAAGFORMULIER AANKOOP BESTAANDE WONING AANKOOP NIEUWBOUW WONING OVERSLUITEN BESTAANDE HYPOTHEEK Heeft u tijdens het aanvraagproces nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze Hypotheek Service

Nadere informatie

Handboek hypotheken Execution only, you can do it!

Handboek hypotheken Execution only, you can do it! Handboek hypotheken Execution only, you can do it! Inhoud 1 De basis over hypotheken... 3 1.1 Maandlasten hypotheek... 3 1.2 Hypotheekvormen... 3 1.3 Hypotheekrente... 4 2 Hypotheek berekenen... 4 2.1

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Rabobank. Een bank met ideeën. Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Lees deze brochure zorgvuldig door. U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig

Nadere informatie

Hypotheek. Wilt u Nationale Hypotheekgarantie? Ja Nee

Hypotheek. Wilt u Nationale Hypotheekgarantie? Ja Nee Het klantprofiel moet inzicht geven in uw (financiële) situatie en uw wensen/doelstellingen als u een inkomensterugvalmee maakt. De volgende gegevens worden van u gevraagd: uw financiële positie, kennis,

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Inventarisatieformulier klantprofiel

Inventarisatieformulier klantprofiel Inventarisatieformulier klantprofiel Bestemd voor: Samengesteld door: Datum: Inventarisatieformulier Klantprofiel, datum 24-10-2007, pagina 1 Algemene gegevens cliënt Naam: Voorvoegsel(s): Roepnaam: Voorletters:

Nadere informatie

GMAC Star * for Life. de hypotheek tot 125% aflossingsvrij

GMAC Star * for Life. de hypotheek tot 125% aflossingsvrij GMAC Star * for Life de hypotheek tot 125% aflossingsvrij GMAC Star * FOR LIFE. VOOR BETAALBAAR WOONPLEZIER. Een leven lang plezierig wonen U hebt een eerste of opvolgende koopwoning op het oog. Of uw

Nadere informatie

VRAGENLIJST KLANTENPROFIEL MBT HYPOTHECARIE FINANCIERING

VRAGENLIJST KLANTENPROFIEL MBT HYPOTHECARIE FINANCIERING VRAGENLIJST KLANTENPROFIEL MBT HYPOTHECARIE FINANCIERING 1 Naam + geb.datum Adres(sen) Postcode/woonplaats Communicatiegegevens: Tel.nrs / emailadressen Bij welke bank(en) bankiert u momenteel? Burgerlijke

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Beste klant, De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor houden steeds meer mensen na verkoop van de woning een restschuld over. Als de verkoopopbrengst

Nadere informatie

WELKOM! Harrie-Jan van Nunen MFP. Senioren en de eigen woning

WELKOM! Harrie-Jan van Nunen MFP. Senioren en de eigen woning WELKOM! Harrie-Jan van Nunen MFP Senioren en de eigen woning Programma 2 1. Aflossingsvrij; Een tikkende tijdbom? 2. Rekenen met verminderd inkomen 3. Nieuwe (NHG-)norm voor senioren in de praktijk 4.

Nadere informatie

de Kredieter Hypotheken & financiële planning

de Kredieter Hypotheken & financiële planning de Kredieter Hypotheken & financiële planning de Kredieter Martin van de Biezen Erkend hypotheek adviseur / Gecertificeerd financieel planner Specialisatie: Hypotheken & financiële planning vdbiezen@kredieter.nl

Nadere informatie

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u wilt een andere hypotheek. Uitstekend! Maar dat heeft ook gevolgen voor uw uitgavenpatroon.

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN HYPOTRUST COMFORT HYPOTHEEK De Hypotrust Comfort Hypotheek kent verschillende voorwaarden (Budget, Profijt en Standaard). Deze productkaart is ingericht om informatie

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur :

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

Vragenlijst. Naam cliënt : Datum afspraak: Inkomen

Vragenlijst. Naam cliënt : Datum afspraak: Inkomen Naam cliënt : Datum afspraak: Vragenlijst Inkomen Verwacht u de komende 2 5 jaar wijzigingen in uw inkomenssituatie door bijv. gezinsuitbreiding, functieverbetering, indiensttreding bij een andere werkgever

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

Zelfstandig ondernemer? Indien ja, dan vult u vraag 4 in en gaat u verder met vraag 6.

Zelfstandig ondernemer? Indien ja, dan vult u vraag 4 in en gaat u verder met vraag 6. Inventarisatieformulier Om u een indicatie van mogelijke hypotheek en maandlast te geven, is het belangrijk om gegevens over uw situatie te verzamelen. Wanneer u dit formulier zo volledig mogelijk invult,

Nadere informatie

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Heeft u een hypothecaire lening of gaat u er binnenkort een afsluiten? Dan is het goed om met uw Erkend Hypothecair Planner te bekijken hoe deze het

Nadere informatie

Geboortedatum... Roker ja nee

Geboortedatum... Roker ja nee KLANTPROFIEL 1. PERSOONLIJKE GEGEVENS Aanvrager Naam en voorletters... m/v Adres... Postcode en woonplaats... Geboortedatum... Telefoon overdag... Mobiel... E-mail adres...... Roker ja nee BSN nummer...

Nadere informatie

Uw financiële situatie en wensen voor de toekomst. Hierbij ontvangt u onze financiële rapportage waarin wij de volgende scenario's hebben uitgewerkt:

Uw financiële situatie en wensen voor de toekomst. Hierbij ontvangt u onze financiële rapportage waarin wij de volgende scenario's hebben uitgewerkt: A Test en B Voorbeeld Dorpsstraat 1 1234 AB Ons Dorp *** VERTROUWELIJK*** Datum: 29 augustus 2012 Onderwerp: Uw financiële situatie en wensen voor de toekomst. Geachte heer Test en mevrouw Voorbeeld, Hierbij

Nadere informatie

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN

COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN COMFORT HYPOTHEEK VRIJHEID IN HYPOTHEKEN HYPOTRUST COMFORT HYPOTHEEK De Hypotrust Comfort Hypotheek kent verschillende voorwaarden (Budget, Profijt en Standaard). Deze productkaart is ingericht om informatie

Nadere informatie

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries,

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hypotheekrapport Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hierbij ontvangt u het hypotheekrapport dat u op de website hyp-o-theek.nl heeft aangevraagd. Dit persoonlijke rapport is met de grootste zorg

Nadere informatie

IQWOON in het kort. Samenvatting van de Algemene Voorwaarden en de Acceptatie Handleiding

IQWOON in het kort. Samenvatting van de Algemene Voorwaarden en de Acceptatie Handleiding IQWOON in het kort Samenvatting van de Algemene Voorwaarden en de Acceptatie Handleiding 2/12 IQWOON in het kort Versie 201607 INLEIDING IQWOON Deze IQWOON in het kort is bedoeld ter ondersteuning van

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Pag. 1/5 G 01.1.05-0512 Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de? 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en tóch een scherpe

Nadere informatie

Extra editie Risk Bulletin Florius

Extra editie Risk Bulletin Florius Extra editie Risk Bulletin Florius Mei 2013 In deze editie van het Risk Bulletin vragen we aandacht voor: 1. Creditscore als hulpmiddel voor aanvragen met en zonder NHG 2. Meefinancieren restschulden voor

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u.

DrieSterrenHypotheek. Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. DrieSterrenHypotheek Wilt u een lening met een scherpe rente én flexibiliteit? Dan is de DrieSterrenHypotheek geschikt voor u. Wat zijn de voordelen van de 1 Flexibiliteit door gunstige voorwaarden en

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer? 6 Terugbetalen

Nadere informatie

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt.

Budget Hypotheek. 3 U kunt de Budget Hypotheek meeverhuizen als u een nieuwe woning koopt. Budget Hypotheek Wilt u een lening voor uw woning met een lage rente? En vindt u het niet erg om wat beperktere voorwaarden te hebben dan bij onze andere leningen? Dan is de Budget Hypotheek geschikt voor

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Inventarisatieformulier

Inventarisatieformulier Aankoop bestaande / nieuwbouw woning Inventarisatieformulier Aankoopprijs nieuwe woning Naam Meerwerk adviseur / Verbouwing Datum en tijd inventarisatie Adres nieuwe woning Personalia Postcode nieuwe woning

Nadere informatie