Annuïtair of lineair aflossen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Annuïtair of lineair aflossen?"

Transcriptie

1 1 Annuïtair of lineair aflossen? Vind de hypotheekvorm voor jouw situatie Een publicatie van

2 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN JL AMSTERDAM eyeopen is je eigen digitale adviseur die helpt bij de financiering van je droomwoning. De hypotheek voor je eerste koopwoning kun je inmiddels online vinden, met Online Hypotheekadvies. We geloven dat ook het regelen van de hypotheek een spannende en leuke fase van de huizenjacht kan zijn. Daarom maken we het eenvoudig en begrijpelijk. Jij hebt de regie, maar als je tussendoor vragen hebt, bel je gewoon met een adviseur. Heb je je advies afgerond? Dan kunnen we de hypotheek en bijbehorende verzekeringen voor je afsluiten. Zo regel je veilig en verantwoord een hypotheek die bij jouw situatie past. We maken hypotheken en alles wat daarbij komt kijken graag makkelijker voor je. Dit ebook is daar een voorbeeld van. En op ons blog vind je nog veel meer handige informatie. Team van eyeopen

3 3 Inhoud Inleiding 1. Zo werkt de annuïteitenhypotheek De lineaire hypotheek uitgelegd Een beetje van beide aflossingsvormen Wat past bij jou? 16 Handige downloads

4 4 Inleiding Sinds 1 januari 2013 kun je als starter kiezen uit twee hypotheekvormen: de annuïteiten- of lineaire hypotheek. Bij beide hypotheekvormen los je af op de hypotheek. Alleen als je, in maximaal 30 jaar, aflost is je hypotheekrente namelijk fiscaal aftrekbaar. In de praktijk kiezen de meeste starters voor een annuïtaire aflossing. Je begint namelijk met lagere maandlasten dan bij een lineaire aflossing. Hoewel lineair aflossen duurder is aan het begin van de looptijd, betaal je over de gehele looptijd gezien minder aan de hypotheek. Met dit ebook helpen we je bij je keuze voor een van deze hypotheekvormen. We leggen je de verschillen uit en geven je een handige checklist om te bepalen wat bij je past.

5 5 01. Zo werkt de annuïteitenhypotheek

6 6 Zo werkt de annuïteitenhypotheek De annuïteitenhypotheek is onder starters de meest populaire hypotheekvorm, omdat de lasten aan het begin van de looptijd lager zijn dan bij de lineaire variant. Financieel aantrekkelijke woonlasten dus. Hoe zit deze hypotheekvorm in elkaar? 1.1 Elke maand een vast bedrag Bij een annuïteitenhypotheek begin je met lagere maandlasten dan bij een lineaire hypotheek. Je betaalt, zolang de rente vaststaat, elke maand bruto hetzelfde bedrag dat bestaat uit rente en aflossing. Aan het begin van de looptijd bestaat dit bedrag vooral uit rente, die fiscaal aftrekbaar is. Je betaalt dus veel rente en je lost weinig af. Aan het begin van de looptijd profiteer je dus maximaal van de hypotheekrenteaftrek. Wel zo prettig als je als starter instapt. Halverwege de looptijd heb je ongeveer een derde van je hypotheekschuld afgelost.

7 7 1.2 Steeds een beetje duurder uit Gedurende de looptijd verandert de verhouding tussen het aflossingsdeel en het rentedeel. Na verloop van tijd betaal je steeds minder aan rente en steeds meer aan aflossing. Omdat het aflossingsdeel niet fiscaal aftrekbaar is, stijgen jullie netto maandlasten. Het belastingvoordeel wordt steeds kleiner, omdat je steeds minder rente betaalt. In de praktijk ben je dus elke maand netto een beetje duurder uit. NETTO MAANDLASTEN Annuïtair LOOPTIJD 30 JA AR 1.3 De hypotheek volledig afgelost Een belangrijk kenmerk van de annuïteitenhypotheek is dat je aflost op je hypotheek. Omdat je stapje voor stapje terugbetaalt, wordt het geleende bedrag dus steeds lager. Aan het einde van de looptijd, meestal na 30 jaar, heb je de annuïteitenhypotheek helemaal afgelost.

8 8 1.4 Annuïtair aflossen: iets voor jou? De annuïteitenhypotheek is geschikt als je lage hypotheeklasten in het begin belangrijk vindt. Bijvoorbeeld omdat je starter bent op de arbeidsmarkt en verwacht op termijn meer te gaan verdienen. Het is wel verstandig om na te gaan of je de stijgende hypotheekkosten ook in de toekomst kunt blijven betalen. Op de lange termijn hoeven de stijgende netto maandlasten geen probleem te zijn. De kans is groot dat jullie inkomens meestijgen op basis van de cao of dat jullie in de toekomst meer gaan verdienen.

9 9 02. De lineaire hypotheek uitgelegd

10 10 De lineaire hypotheek uitgelegd De maandlasten bij een lineaire hypotheek zijn aan het begin van de looptijd hoger dan de eerder besproken annuïtaire variant. Een lineaire hypotheek biedt echter ook financiële voordelen op lange termijn. Bovendien los je sneller af. Iets voor jou? 2.1 Hetzelfde bedrag aan aflossing Een lineaire hypotheek is de meest eenvoudige hypotheekvorm die er is. Bij een lineaire hypotheek los je maandelijks af op je schuld. Je betaalt gedurende de looptijd elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing, plus de bruto rente over de resterende schuld. Het bedrag dat je aflost is afhankelijk van de hoogte van de hoofdsom en van de looptijd van de hypotheek. In het begin betaal je veel rente, omdat je nog maar weinig hebt afgelost. Je begint dus met hogere kosten dan bij andere hypotheekvormen. Het voordeel is dat de hypotheekschuld halverwege de looptijd van de hypotheek ook is gehalveerd. Door de hogere maandlasten bij aanvang is deze aflossingsvorm niet altijd even betaalbaar voor starters.

11 Lagere netto maandlasten Aan het begin van de looptijd heb je hogere maandlasten dan bij een annuïteitenhypotheek. Daar staat tegenover dat de netto maandlasten elke maand dalen, omdat de schuld kleiner wordt. Na gemiddeld 10 tot 15 jaar vindt een omslag plaats en dalen de maandlasten structureel. Omdat je elke maand aflost, daalt de schuld en daardoor ook het te betalen bedrag aan rente. Resultaat? De maandelijkse netto hypotheeklasten dalen op termijn, in tegenstelling tot bij de annuïteitenhypotheek. De lineaire aflossing is, over de hele looptijd gezien, uiteindelijk het goedkoopst. De totale rentelasten over de hele looptijd zijn bij deze hypotheekvorm namelijk het laagst. Daarnaast los je relatief snel af, waardoor het risico op restschuld bij verkoop kleiner is. NETTO MAANDLASTEN Lineair LOOPTIJD 30 JA AR

12 Belastingvoordeel wordt kleiner Je lost elke maand een deel van de schuld af, die daardoor kleiner wordt. Over dit resterende bedrag betaal je minder rente. Het gevolg is dat je dus ook minder rente kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit betekent dat het fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je veel hypotheekrenteaftrek, later minder. 2.4 Past een lineaire hypotheek bij jou? Deze hypotheek is met name interessant als je zonder risico s wilt aflossen, wilt profiteren van dalende hypotheeklasten en het risico op een restschuld bij verkoop wilt verkleinen. Je moet natuurlijk wel voldoende financiële ruimte hebben in je uitgavenpatroon en de hogere hypotheeklasten kunnen betalen. Een lineaire hypotheek kan aantrekkelijk zijn voor bijvoorbeeld tweeverdieners, waarvan de één op termijn minder wil gaan werken. Je salarisinkomsten dalen, maar de hypotheeklasten worden ook lager. Daardoor heb je meer zekerheid dat je aan je hypothecaire verplichtingen kan blijven voldoen.

13 Een beetje van beide aflossingsvormen

14 14 Een beetje van beide aflossingsvormen Een hypotheek is op te splitsen in meerdere leningdelen, waardoor je verschillende rentevaste periodes en hypotheekvormen kunt combineren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gedeelte annuïtair en een gedeelte lineair. Wat zijn de voordelen? 3.1 Risico op hogere maandlasten beperken Door te kiezen voor meerdere leningdelen, kun je de risico s van hogere maandlasten beperken. Je kunt per leningdeel namelijk een andere rentevaste periode kiezen. Door een variabele of korte rentevaste periode te combineren met een langere, kun je de momenten waarop je maandlasten veranderen spreiden. Daardoor kun je een eventuele rentestijging beter opvangen. De stijging geldt dan alleen voor dat betreffende leningdeel en niet voor het volledige hypotheekbedrag. De impact op je maandlasten is dan minder groot.

15 15 Je kiest voor verschillende rentevaste periodes als je het moeilijk vindt om de keuze te maken tussen de risico s van een variabele rente en een langere rentevaste periode. Een adviseur bekijkt samen met jou of het, op basis van de inkomenstoets, voor jou mogelijk is om vrij te kiezen voor een rentevaste periode. 3.2 Tegenvallende maandlasten voorkomen Je kunt een annuïtaire en lineaire aflossing combineren om tegenvallende maandlasten na een rentewijziging te voorkomen. Stel: je hebt gekozen voor alleen een annuïteitenhypotheek. Als je rentevaste periode afloopt en de rente is gestegen, kunnen je maandlasten bij een annuïtaire aflossing flink hoger worden. Je hebt namelijk minder afgelost dan met een lineaire aflossing het geval zou zijn. Door gedeeltelijk voor lineair te kiezen, los je sneller af en heeft een eventuele rentestijging minder impact. Je hebt namelijk een minder grote schuld over waar je rente over moet betalen.

16 Wat past bij jou?

17 17 Wat past bij jou? Om je te helpen bij je keuze hebben we hieronder de verschillen nog eens voor je op een rij gezet. 4.1 De verschillen op een rij Annuitaïr Flexibel: extra aflossen mogelijk Bruto maandlasten gelijk, zolang rente vaststaat Start met lage netto maandlasten Je betaalt aflossing en rente Netto maandlasten stijgen tijdens looptijd Halverwege looptijd is een derde van je schuld afgelost Direct goed betaalbaar voor starters Groter risico op restschuld bij verkoop Lineair Goedkoopste hypotheek: je betaalt minder rente Bruto maandlasten worden steeds lager Start met hoge netto maandlasten Je betaalt elke maand hetzelfde aan aflossing en rente Netto maandlasten dalen tijdens looptijd Schuld al gehalveerd halverwege looptijd Alleen betaalbaar bij voldoende financiële ruimte Kleiner risico op restschuld bij verkoop

18 Een keuze maken Zoals je al hebt kunnen lezen sluiten starters vaker een annuïteitenhypotheek af dan een lineaire hypotheek. Deze hypotheekvorm is namelijk een goede optie als het bedrag dat je wilt lenen dicht tegen jouw maximale leencapaciteit aan zit. De maandlasten van een annuïteitenhypotheek zijn in het begin beter betaalbaar dan van een lineaire hypotheek. Een lineaire hypotheek is aantrekkelijk als je bijvoorbeeld de hypotheek kunt verlagen met eigen geld. Zo zijn je maandlasten aan het begin van de looptijd meteen lager. Ook als je het risico op een restschuld wilt verkleinen, is deze hypotheekvorm iets voor jou. Vind je (veel) geld lenen geen prettig idee? Met een lineaire hypotheekvorm los je jouw schuld het snelst af. Het is mogelijk om van een annuïtaire aflossing, een lineaire constructie te maken. Je hebt namelijk de ruimte om extra af te lossen. Daardoor worden je maandlasten lager. Je mag per jaar minimaal 10% van het oorspronkelijke hypotheekbedrag aflossen, zonder dat je boeterente hoeft te betalen. Je kunt dus maandelijks of jaarlijks een extra bedrag aan aflossing storten. Als dit financieel mogelijk is tenminste.

19 Een hypotheek afsluiten Als je een woning wilt kopen, is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden door je wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Zodra je je droomwoning hebt gevonden, het voorlopig koopcontract hebt getekend en een idee hebt van welke hypotheekvorm bij je past, is het tijd om echt aan de slag te gaan met de financiering. Je kunt met Online Hypotheekadvies van eyeopen zelf online de hypotheek vinden die bij jouw situatie past. Na een telefonisch adviesgesprek, sluiten we deze hypotheek en bijbehorende verzekeringen voor je af. Vind je het moeilijk om deze keuze zelf te maken en bespreek je jouw situatie liever eerst even met een adviseur? Maak dan een afspraak voor een telefonisch oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur van eyeopen, door te bellen met

20 Handige downloads 20 ebook Nationale Hypotheek Garantie 2015 Een hypotheek met NHG is verantwoord, veilig én voordelig. Maar hoe kom je ervoor in aanmerking en wat levert het op? Download gratis! De werkgevers- en intentieverklaring Ben je in loondienst met een tijdelijk contract en wil je een woning kopen? Dan heb je wel een intentieverklaring nodig. Hoe dat precies zit, lees je hier. ebook Download gratis!

De werkgevers- en intentieverklaring

De werkgevers- en intentieverklaring 1 De werkgevers- en intentieverklaring Een stap dichter bij je droomwoning Een publicatie van 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN 98-100 1021 JL AMSTERDAM eyeopen helpt je bij het maken van belangrijke financiële

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

Hypotheek Uw bank dichtbij.

Hypotheek Uw bank dichtbij. Hypotheek Uw bank dichtbij. 2 Prettig wonen zoals u dat wilt U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige woning in het centrum, een vrijstaand huis met royale

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie?

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij EEN ONDERNEMING VAN ABN AMRO BANK N.V. WELKE HYPOTHEEK PAST BIJ MIJ? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Over Home Financials. Uw financiële coach die écht het verschil maakt.

Over Home Financials. Uw financiële coach die écht het verschil maakt. Over Home Financials Uw financiële coach die écht het verschil maakt. Home Financials begeleid u naar de juiste weg, in een doolhof van verschillende geldverstrekkers met allemaal hun eigenaardige gewoonten

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Een hypotheek, een belangrijke financiële beslissing Als u een huis wilt kopen, dan heeft u een hypotheek nodig. Maar ook als u uw huis gaat verbouwen is het goed om naar uw huidige

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Algemene informatie. Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Algemene informatie Hypotheken - starter VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Hypotheekvormen Er zijn verschillende vormen van hypotheken. Welke hypotheek het beste bij u past, is afhankelijk

Nadere informatie

Zo sluit je jouw hypotheek af

Zo sluit je jouw hypotheek af 1 Zo sluit je jouw hypotheek af Van droomwoning naar werkelijkheid Een publicatie van 2 In dit ebook Een huizenjacht is vaak genieten geblazen. Lekker wegdromen bij het idee van je eerste ontbijtje in

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? 9 Wij zijn uw bank. 5 x 5 2 Prettig wonen zoals u dat wilt U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige woning in het centrum, een vrijstaand huis

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u wilt een andere hypotheek. Uitstekend! Maar dat heeft ook gevolgen voor uw uitgavenpatroon.

Nadere informatie

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast

Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast. Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast BECO: HYPOTHEEKVORMEN Lineaire hypotheek bruto hypotheeklast Annuïteitenhypotheek bruto hypotheeklast 1 Opgave 1: Max sluit op 1 januari 2011 een lineaire hypotheek van 100.000 af met een looptijd van

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Persoonlijk hypotheekadvies

Persoonlijk hypotheekadvies Persoonlijk hypotheekadvies Bestemd voor: Test Persoon & Test Partner Op 27-10-2015 samengesteld door: - Adviseur Tel: 024 8000 789 E-mail: info@bijbouwe.nl Wat lees je in dit adviesrapport? Waarom ontvang

Nadere informatie

Algemene informatie hypotheken (starter)

Algemene informatie hypotheken (starter) Algemene informatie hypotheken (starter) Wij zetten de belangrijkste begrippen voor u op een rijtje: Hypotheekvormen... 2 Annuïteitenhypotheek... 2 Lineaire hypotheek... 2 Leningvormen... 2 Doorlopend

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig.

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. het klantprofiel Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. Waarom een klantprofiel? Het klantprofiel heeft als

Nadere informatie

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Rabobank. Een bank met ideeën. Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Lees deze brochure zorgvuldig door. U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig

Nadere informatie

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is De Roche Hypotheek waaier Een persoonlijke keus voor uw toekomst Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is zeker niet eenvoudig; er zijn ontzettend veel mogelijkheden en bovendien vormt uw beslissing de

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen 2 De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Waarom is deze brochure voor u belangrijk? U heeft binnenkort een hypotheekadviesgesprek met ons. Hiervoor is al een afspraak gemaakt. Het is belangrijk om

Nadere informatie

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink

Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Persoonlijk adviesrapport van mevrouw Erna Wilmink Voor je ligt een persoonlijk adviesrapport als resultaat van de door jou ingevulde checklist hypotheekgesprek. Op basis van je antwoorden vind je hieronder

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? Wij zijn uw bank. U wilt een huis kopen? Wij bezorgen u onbezorgd woonplezier. U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige stadswoning in het centrum,

Nadere informatie

Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen

Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen Aflossingsvrije hypotheek De naam zegt het al: bij de aflossingsvrije hypotheek los je niets af. Je betaalt iedere maand alleen rente over het

Nadere informatie

De fiscale hoog / laag constructie met banksparen.

De fiscale hoog / laag constructie met banksparen. De fiscale hoog / laag constructie met banksparen. Een hoog / laag constructie is interessant voor mensen die van fiscaal voordeel willen profiteren. Wanneer er eigen vermogen is kan dit vermogen rendement

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

een eigen huis De sleutel naar uw 20% korting op uw hypotheekrente

een eigen huis De sleutel naar uw 20% korting op uw hypotheekrente een eigen huis De sleutel naar uw eigen huis 20% korting op uw hypotheekrente Koopwoning dichterbij U droomt ervan. Een eigen huis, een plek onder de zon... Wat is er mooier dan uw eigen woning? Deze kunt

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? Wij zijn uw bank. U wilt een huis kopen? Wij bezorgen u onbezorgd woonplezier. U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige stadswoning in het centrum,

Nadere informatie

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Hypotheekvormen Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Onderstaand geven wij u een korte beschrijving van de verschillende hypotheekvormen. Het betreft slechts een opsomming van de

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Levenhypotheek Beleggingshypotheek Spaarhypotheek Hybride hypotheek Bankspaarhypotheek Aflossingvrije hypotheek Krediethypotheek Direct beginnen

Nadere informatie

Hieronder de vergelijking tussen de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Hieronder de vergelijking tussen de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Hieronder de vergelijking tussen de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Inleiding: De genoemde vormen zijn voor starters de enige vormen die sinds 01-01-2013 leiden tot renteaftrek. Andere vormen,

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Raoul Wallenbergplein 5, Alphen aan den Rijn Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Nadere informatie

Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen.

Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen. Hypotheekgids 2014 Inleiding Wie in 2014 een eigen woning heeft of graag een woning wil kopen, moet rekening houden met een aantal ontwikkelingen. De wijzigingen op het gebied van hypotheek en wonen zijn

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Maanlander 47, Amersfoort Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? p.7 Welke

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te Bijlage: Toelichtingen en tips Toelichting Tip 1 - Verloop en tijdsduur 1a - Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Het afsluiten van

Nadere informatie

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries,

Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hypotheekrapport Geachte Heer Jansen en Mevrouw De Vries, Hierbij ontvangt u het hypotheekrapport dat u op de website hyp-o-theek.nl heeft aangevraagd. Dit persoonlijke rapport is met de grootste zorg

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

financiële dienstverlening

financiële dienstverlening Algemene gegevens cliënt Algemene gegevens partner Naam : Naam : Geboortedatum : Geboortedatum : Algemene Kennis en Ervaring 1. Wat weet u van hypotheken? 2. Wat weet u van beleggingsproducten? 3. Wat

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Aegon Hypotheken Inhoudsopgave Een eigen huis, een eigen hypotheek 4 Aegon Annuiteiten Hypotheek 8 Aegon Lineaire Hypotheek 9 Aegon Bankspaarhypotheek 10 Aegon SpaarHypotheek

Nadere informatie

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen.

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen. Welke hypotheekvorm past het beste bij uw specifieke situatie? Het is fijn om van tevoren al te weten welke basis hypotheekvormen er bestaan. Hieronder staan de hypotheekvormen een voor een kort beschreven

Nadere informatie

Zelfstandig ondernemer? Indien ja, dan vult u vraag 4 in en gaat u verder met vraag 6.

Zelfstandig ondernemer? Indien ja, dan vult u vraag 4 in en gaat u verder met vraag 6. Inventarisatieformulier Om u een indicatie van mogelijke hypotheek en maandlast te geven, is het belangrijk om gegevens over uw situatie te verzamelen. Wanneer u dit formulier zo volledig mogelijk invult,

Nadere informatie

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig.

Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Uw Klantprofiel Binnenkort hebt u een afspraak met één van onze adviseurs. Om u goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van u nodig. Waarom een Klantprofiel? Het Klantprofiel heeft als doel

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Paltrokstraat 20, Zaandam Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? p.7 Welke

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden 2 Introductie U bent op zoek naar een droomhuis. Of misschien heeft u dat huis zelfs al gevonden. Voordat u van het huis kunt gaan

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR 2 personen

KLANTPROFIEL VOOR 2 personen UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Geschreven door Simone Kamberg Bijna alle Nederlanders blijven, nadat ze een hypotheek hebben afgesloten, bij dezelfde hypotheekverstrekker. Op dit moment, met het huidige extreem

Nadere informatie

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten Hypotheekschuld Duur 30 jaar Maandlasten Tijdens de gehele looptijd betaalt u lage maandlasten. U betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd blijft de hypotheekschuld bestaan. U

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed Risicoprofiel Hoe is uw kennis en ervaring met / over: Algemeen Geen Gering Globaal Goed Ontwikkelingen op de financiële markten Financiële producten in het algemeen Fiscale wetgeving Sociale voorzieningen

Nadere informatie

Starters Renteregeling

Starters Renteregeling Starters Renteregeling De sleutel naar jouw eerste koophuis! Waarom de Starters Renteregeling? De Starters Renteregeling maakt een eigen woning mogelijk voor mensen die met hun huidige inkomen de maandelijkse

Nadere informatie

Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en

Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u?

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u? UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid met

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij?

Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen. Lees meer op pagina 3. p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? Update Zomer 2017 Voor hetzelfde geld heb je een eigen huis! Stap eens bij ons binnen Weidstraat 16, IJsselstein Lees meer op pagina 3 p.4 Freeks feiten p.6 Ben jij nog blij met aflossingsvrij? p.7 Welke

Nadere informatie

Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst

Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst In 7 stappen ALLES OVER HET KOPEN VAN JE EERSTE HUIS Dé checklist die je stap voor stap door jouw huizenjacht loodst Gefeliciteerd! Je gaat je eerste huis kopen. Misschien verhuis je naar een andere stad

Nadere informatie

HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN

HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN WELKOM BIJ U WILT PRETTIG WONEN MET LAGE MAANDLASTEN. DAN ZOEKT U NAAR EEN VOORDELIGE LENING MET GOEDE VOORWAARDEN. EEN HYPOTHEEK VAN LLOYDS BANK KAN EEN VERSTANDIGE

Nadere informatie

Verstandig een hypotheek kiezen

Verstandig een hypotheek kiezen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Verstandig een hypotheek kiezen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die een hypotheek wil afsluiten

Nadere informatie

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen Eeckhout & Slegt financieel adviseurs De hypotheekvormen Maandbedrag Lineaire hypotheek Maandlast Restschuld Rente (fiscaal aftrekbaar) Aflossing Lineaire hypotheek Voordelen u bouwt snel en veilig vermogen

Nadere informatie

HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN

HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN HYPOTHEEK UW HYPOTHEEK OVERSLUITEN WELKOM BIJ LLOYDS BANK U WILT PRETTIG WONEN MET LAGE MAANDLASTEN. DAN ZOEKT U NAAR EEN VOORDELIGE LENING MET GOEDE VOORWAARDEN. EEN HYPOTHEEK VAN LLOYDS BANK KAN EEN

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 590.850 U heeft nodig: 585.000 U betaalt per voor deze lening: 1.588 Dit is de gemiddelde netto last in het eerste jaar voor de lening van 585.000.

Nadere informatie

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea Inhoud Uw droomhuis kunnen kopen... 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Kies uit verschillende hypotheekvormen. 6 Hoeveel kunt u maximaal

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 335.100 U heeft nodig: 292.500 U betaalt per maand voor deze lening: 1.060 Dit is de gemiddelde netto maandlast in het eerste jaar voor de lening

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 590.850 U heeft nodig: 585.000 U betaalt per maand voor deze lening: 1.990 Dit is de gemiddelde netto maandlast in het eerste jaar voor de lening

Nadere informatie

Hypotheek in barre tijden

Hypotheek in barre tijden Regelingen en voorzieningen CODE 4.2.2.52 Hypotheek in barre tijden bronnen www.veh.nl, persbericht d.d. 3.11.2012 Geldgids juni 2012 N.B. Sinds de publicatie van onderstaand artikel is er voor huiseigenaren

Nadere informatie

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen

Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Meepraten over hypotheken als u een huis wilt kopen Inleiding Welkom bij ZO.nl 3 De beste rente 1.1 Kijk verder dan het laagste rentepercentage 5 1.2 De samenstelling van je maandlast 6 1.3 Pas op met

Nadere informatie

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken De huizenprijzen zijn in Nederland sinds 2008 flink gedaald. Dat is goed nieuws voor starters die een huis willen kopen.

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

Welkom bij de HypotheekSpecialist

Welkom bij de HypotheekSpecialist Welkom bij de HypotheekSpecialist Meepraten over hypotheken Als u een huis wilt kopen, hoef u niet alles te weten over hypotheken. Het is wel in uw voordeel als u over de belangrijkste basiskennis beschikt.

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Hypotheken

Inventarisatieformulier Hypotheken Inventarisatieformulier Hypotheken Om op voorhand een beter inzicht te krijgen in uw financiële situatie vragen wij u dit formulier zo volledig mogelijk in te vullen voor het geven van een goed hypotheekadvies.

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL

UW KLANTPROFIEL. Vult u onderstaande vragen nauwkeurig in. ALGEMEEN - DOEL UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies Informatiebrochure over uw hypotheek Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Overstap op een lagere rente 4 03 De berekening van de vergoeding 5 04 Betaling van

Nadere informatie

HAALBAARHEID DE MOGELIJKHEDEN. www.metelkaar.com

HAALBAARHEID DE MOGELIJKHEDEN. www.metelkaar.com HAALBAARHEID DE MOGELIJKHEDEN www.metelkaar.com INLEIDING Je wil je dromen waarmaken en met elkaar willen jullie die stap zetten! Een onoverkomelijk aspect is dan natuurlijk: is het realistisch, is het

Nadere informatie

Oriëntatierapport Lenen & Wonen

Oriëntatierapport Lenen & Wonen Oriëntatierapport Rabobank Samenvatting: U kunt lenen: 327.800 U heeft nodig: 292.500 U betaalt per voor deze lening: 613 Dit is de gemiddelde netto last in het eerste jaar voor de lening van 292.500.

Nadere informatie

Bepaling van het verschil tussen betaalde rente en de rente die betaald zou zijn als er geen sprake was van overwinsten

Bepaling van het verschil tussen betaalde rente en de rente die betaald zou zijn als er geen sprake was van overwinsten Verantwoording Renteschade Calculator Actie Hypotheekrente Badhoevedorp, oktober 2016 Versie: 2.0 Uitleg en Verantwoording De calculator bestaat uit twee stappen: Bepaling van het verschil tussen betaalde

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR.

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Dé checklist die je stap voor stap uitlegt hoe oversluiten werkt

Dé checklist die je stap voor stap uitlegt hoe oversluiten werkt In 6 stappen ALLES OVER HET OVERSLUITEN VAN JE HYPOTHEEK Dé checklist die je stap voor stap uitlegt hoe oversluiten werkt Oversluiten Kun jij profiteren van de lage rente? Je woont prettig en verhuizen

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden Inhoudsopgave Kies de hypotheek die bij u past 3 Wie zijn wij? 4 Wat u moet weten over hypotheken 5 Wat is een hypotheek? 5 Hoeveel

Nadere informatie

uw eigen huis de Starters Renteregeling 20% www.groenwestverkoopt.nl mede mogelijk gemaakt door... toegevoegde waarde

uw eigen huis de Starters Renteregeling 20% www.groenwestverkoopt.nl mede mogelijk gemaakt door... toegevoegde waarde uw eigen huis mede mogelijk gemaakt door... de Starters Renteregeling toegevoegde waarde www.groenwestverkoopt.nl 1 De sleutel naar uw eerste koophuis Mooi, maar hoe betaalt u dat? mede mogelijk gemaakt

Nadere informatie

20% mede mogelijk gemaakt door... www.startersrenteregeling.nl

20% mede mogelijk gemaakt door... www.startersrenteregeling.nl De sleutel naar uw 20% mede mogelijk gemaakt door... www.startersrenteregeling.nl 2 eerste koophuis Mooi, maar hoe betaalt u dat? 20% toegevoegde waarde Een eigen huis, een plek onder de zon. Mooi, maar

Nadere informatie

Handboek hypotheken Execution only, you can do it!

Handboek hypotheken Execution only, you can do it! Handboek hypotheken Execution only, you can do it! Inhoud 1 De basis over hypotheken... 3 1.1 Maandlasten hypotheek... 3 1.2 Hypotheekvormen... 3 1.3 Hypotheekrente... 4 2 Hypotheek berekenen... 4 2.1

Nadere informatie

Versie: 10-apr-17. Algemene brochure. Over hypotheken en alles wat daarbij hoort.

Versie: 10-apr-17. Algemene brochure. Over hypotheken en alles wat daarbij hoort. Versie: 10-apr-17 Algemene brochure. Over hypotheken en alles wat daarbij hoort. Inhoudsopgave Een Venn Hypotheek... 3 Wat is een hypotheek?... 3 Wat betekent een hypotheek van Venn Hypotheken voor u?...

Nadere informatie

Klantprofiel hypothecaire financiering

Klantprofiel hypothecaire financiering Klantprofiel hypothecaire financiering Conform onderstaand profiel is door Van Kroonenburg Advies met cliënt een adviesgesprek gevoerd, inzake een hypothecaire financiering. Ervaring van de klant m.b.t.

Nadere informatie