Uw hypotheek nu en in de toekomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw hypotheek nu en in de toekomst"

Transcriptie

1 Uw hypotheek nu en in de toekomst

2 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst

3 Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank in faillissement (nu: Finqus). Dit is een overeenkomst die u voor langere tijd, meestal 30 jaar, bent aangegaan. Bij afsluiten van uw hypotheek heeft u misschien niet nagedacht over de betaalbaarheid van uw hypotheek na uw pensionering of hoe het zit met de aflossing van uw hypotheek op einddatum. Door u nu in die vragen te verdiepen, kunt u ervoor kiezen om alvast een bedrag te gaan aflossen om uw financiële positie in de toekomst te verbeteren.

4 Wat is een hypotheek update gesprek? Een medewerker van Finqus helpt u uw hypotheek in kaart te brengen en om uw situatie in de toekomst te overzien. Zo kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om de hoogte van uw hypotheek af te bouwen, om de betaalbaarheid in de toekomst te verbeteren. Finqus geeft in dit gesprek geen financieel advies. Wij zullen u voorzien van informatie en als u vragen heeft over uw hypotheek of een hypotheek met aangepaste aflossing dan zullen we die beantwoorden. Dit verstaan wij onder een hypotheek update gesprek. De informatie die u van Finqus kunt krijgen, dekt niet alle onderwerpen. Of u een financieel adviseur wilt raadplegen, bepaalt u zelf. U kunt eerst het gesprek met Finqus aangaan. Mocht u naar aanleiding van dat gesprek een advies willen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met uw financieel adviseur. De kosten van een financieel adviseur zijn voor uw rekening.

5 Inhoud Uw Hypotheek Einddatum van uw hypotheek Hypotheekrenteaftrek Boetevrij extra aflossen Hypotheekvormen bij Finqus Aflosvrije hypotheek: u lost in één keer af op de einddatum, waarbij u zelf zorgt voor voldoende vermogen Leven- of belegging-hypotheek: u bouwt maandelijks vermogen op voor de aflossing, met een onzeker rendement Spaarhypotheek: u bouwt vermogen op met een gegarandeerd rendement Annuïteitenhypotheek: u lost maandelijks af Is uw woning meer of minder waard dan uw hypotheekschuld? Uw woning is minder waard dan uw hypotheekschuld Uw woning is meer waard dan uw hypotheekschuld Veranderingen in uw situatie: Life events

6 Uw hypotheek nu en in de toekomst: belangrijke informatie over uw hypotheek Bij het afsluiten van uw hypotheek, is afgesproken hoe u de hypotheek op de einddatum gaat aflossen. Past uw hypotheekvorm en het aflossingsplan in uw hypotheek bij uw financiële toekomstsituatie? Hoe lang kunt u nog gebruik maken van renteaftrek? Hoe lost u uw hypotheek af bij het einde van de looptijd? Hierna leest u meer over de verschillende hypotheek- en aflossingsvormen. Let op: Vaak bestaat uw hypotheek uit meerdere leningdelen, met verschillende manieren van aflossen. Op uw hypotheekoverzicht ziet u welke hypotheekdelen u heeft en met welke aflossingsvorm. Het einde van een rentevast periode loopt niet altijd gelijk voor alle leningdelen. Einddatum van uw hypotheek Uw hypotheek heeft een einddatum, die u bij aanvang van uw hypotheek heeft afgesproken. Aan het einde van de looptijd van uw hypotheek moet u uw hypotheekschuld volledig aflossen. Optie 1 Volledige aflossing tijdens of aan het einde van de looptijd U lost gedurende de looptijd van uw hypotheek de hypotheekschuld in maandelijkse termijnen volledig af. Of u heeft op einddatum voldoende spaargeld om de hypotheekschuld volledig af te lossen. Optie 2 U bent van plan uw uitstaande hypotheekschuld te herfinancieren U bent van plan de volledige hypotheekschuld aan het einde van de looptijd af te lossen door het herfinancieren van uw hypotheekschuld met een nieuwe hypotheek. Let op: niet iedereen kan na afloop van de looptijd de hypotheek herfinancieren. Dat hangt af van uw leeftijd, de hoogte van de hypotheeksom, uw inkomen of pensioen en de waarde van uw woning. Zie ook onderstaande informatie. Optie 3 U verkoopt uw woning aan het einde van de looptijd U bent van plan aan het einde van de looptijd de hypotheekschuld volledig af te lossen door de verkoop van uw woning. Als u uw hypotheek niet kunt aflossen of herfinancieren (opties 1 en 2) zal de woning moeten worden verkocht. Hoe hoog uw hypotheekschuld aan het einde van de looptijd is hangt af van de hypotheekvorm die u heeft afgesloten. Zie daarvoor Hypotheekvormen bij Finqus.

7 Hypotheek herfinancieren bij einde looptijd niet altijd mogelijk! Bent u van plan om uw aflossing aan het einde van de looptijd van uw hypotheek te voldoen door uw hypotheekschuld te herfinancieren met een nieuwe hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker? Dan zal met de regels die op het moment van oversluiten gelden, bekeken worden of u een hypotheek kunt afsluiten. Na uw pensioendatum wordt uw pensioeninkomen samen met de waarde van uw onderpand bepalend of u opnieuw een hypotheek af kunt sluiten. Maar ook uw leeftijd kan bepalend zijn of u opnieuw een hypotheek kunt afsluiten. Is uw inkomen na pensioen (veel) lager of is uw hypotheek hoog in ten opzichte van de waarde van uw woning, dan bestaat de mogelijkheid dat u geen nieuwe hypotheek meer kunt krijgen. Met als gevolg dat u uw woning zult moeten verkopen als uw huidige lopende hypotheek afloopt. Hypotheekrenteaftrek De hypotheekrenteaftrek is sinds 2001 beperkt tot maximaal 30 jaar. Heeft u uw eigen woning verkocht en een andere woning gekocht. Dan kunt u te maken krijgen met de bijleenregeling. Daardoor mag u mogelijk niet alle (hypotheek)rente aftrekken als u een nieuwe woning koopt of heeft gekocht na Is dat niet het geval dan zal uw hypotheekrenteaftrek na 2031 stoppen. De netto rentelasten gaan daardoor meestal omhoog. Daarnaast wordt de hypotheekrenteaftrek sinds 1 januari 2014 jaarlijks beperkt met 0,5% naar uiteindelijk 38% in Houdt u er rekening mee dat wanneer u (extra) wilt aflossen er mogelijk een boete berekend wordt. U kunt ook aflossen door iedere maand een deel van de maandtermijn als aflossing te betalen (annuïtaire aflossing). Daarmee lost u gedurende de resterende looptijd van (dat deel van) uw hypotheek af. Wanneer u (extra) aflost op uw woninghypotheek, dan is de kans op een restschuld bij verkoop van uw woning of aan het einde van de looptijd van uw hypotheek kleiner. Door extra aflossing betaalt u minder rente, dit kan effect hebben op uw netto hypotheeklasten. Boetevrij extra aflossen U kunt per kalenderjaar maximaal 10% van de oorspronkelijke hoofdsom extra boetevrij aflossen. Of als uw hypotheekschuld hoger is dan de WOZ waarde van uw woning mag u kosteloos tot de WOZ waarde extra aflossen. Bij bepaalde hypotheekcontracten is het mogelijk om na 10 jaar boetevrij af te lossen, raadpleeg hiervoor uw algemene voorwaarden of neem contact met ons op. Fiscale gevolgen Extra aflossen kan fiscale gevolgen hebben. Neem daarom voor u een extra aflossing doet, contact op met uw financieel adviseur. (extra) Aflossen Wilt u extra aflossen op uw hypotheek of lening omdat u bijvoorbeeld een geldbedrag heeft ontvangen of extra geld heeft gespaard? Dat kan. Het voordeel van (extra) aflossen op uw (hypotheek)schuld is dat daarna de maandlast lager wordt.

8 Hypotheekvormen bij Finqus De meeste hypotheken bestaan uit een combinatie van verschillende hypotheekvormen. Maar ook is het mogelijk dat uw hypotheek bestaat uit 1 Hypotheekvorm. Dit komt veelal voor bij Aflosvrije Hypotheken. Voorbeeld: Uw totale hypotheekschuld bedraagt ,- Waarbij ,- als hypotheekvorm Aflosvrije hypotheek heeft en ,- een beleggingshypotheek is. Aflosvrije hypotheek: u lost in één keer af op de einddatum, waarbij u zelf zorgt voor voldoende vermogen Bij een aflosvrije hypotheek lost u tussentijds niet af. Op de einddatum moet u zelf zorgen voor het bedrag om dit deel van uw hypotheekschuld af te lossen. Bijvoorbeeld met spaargeld, beleggingen of door op dat moment uw woning te verkopen. Twijfelt u of u uw hypotheeksaldo kunt aflossen, waardoor u op de einddatum mogelijk een schuld overhoudt of uw woning moet verkopen? Neem dan contact op met een medewerker van Finqus. Mogelijk interessant voor u? Aanpassen naar een annuïtaire aflossing. Bouwt u nog geen vermogen op? Dan kan het verstandig zijn alvast te gaan sparen of om uw hypotheek of een deel daarvan, aan te passen in een hypotheekvorm waarbij u ook aflost. U zorgt er dan voor dat uw hypotheeksaldo daalt, en dat u aan het einde van de looptijd van de hypotheek een lager bedrag moet aflossen. De hypotheek (of een deel daarvan) zet u om in een Annuïteitenhypotheek. Leven- of beleggingshypotheek: u bouwt vermogen op voor de aflossing met een onzeker rendement Bij deze hypotheekvormen bouwt u vermogen op met een onzeker rendement. U bouwt (maandelijks) vermogen op om op de einddatum uw hypotheek af te lossen. Bij deze hypotheek is het niet zeker dat u voldoende vermogen opbouwt om uw hypotheek geheel af te lossen. (In bepaalde beleggingsverzekeringen is er een garantiekapitaal afgesproken. Dan is aflossing zeker tot het gegarandeerde bedrag). U moet het mogelijke tekort aanvullen met spaargeld, of met de opbrengst uit de verkoop van uw huis. Op de overzichten over uw vermogensopbouw ziet u precies hoeveel vermogen u op dit moment heeft opgebouwd. Heeft u daarnaast een Aflosvrij hypotheekdeel? Zie onder Aflosvrije hypotheek. Mogelijk interessant voor u? Denkt u dat uw eindkapitaal lager zal zijn dan uw hypotheekschuld? Dan kan het verstandig zijn om hiervoor alvast maatregelen te nemen.

9 Bijvoorbeeld te sparen of extra af te lossen op uw hypotheek. Houdt u wel rekening met de fiscale gevolgen. De medewerker van Finqus kan u niet over de fiscale gevolgen informeren. Spaarhypotheek: u bouwt vermogen op met een gegarandeerd rendement Gedurende de looptijd blijft uw hypotheekschuld gelijk. Op de einddatum lost u dat deel van uw hypotheek af met het vermogen [het spaardeel] dat u heeft opgebouwd met gegarandeerd rendement. Veelal is bij het afsluiten van uw Spaarhypotheek gekozen voor een combinatie met een Aflosvrij hypotheekdeel. Het Aflosvrije hypotheekdeel moet u aflossen met eigen middelen. Zie voor uitleg onder Aflosvrije hypotheek. Mogelijk interessant voor u? Bij deze hypotheekvorm kan het interessant zijn om tussentijds een extra bedrag af te lossen. Uw maandlasten zullen dan dalen of u kunt ervoor kiezen om de looptijd van uw hypotheek in te korten. Zorgt u er wel voor dat u voldoende geld overhoudt als financiële buffer?maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld te sparen of extra af te lossen op uw hypotheek. Houdt u wel rekening met de fiscale gevolgen. De medewerker van Finqus kan u niet over de fiscale gevolgen informeren. Mogelijk interessant voor u? Heeft u er bij het afsluiten van uw hypotheek voor gekozen dat uw eindkapitaal lager is dan uw hypotheekschuld? Dan kunt u buiten uw hypotheek om alvast extra vermogen opbouwen om dit verschil op einddatum af te lossen. Annuïteitenhypotheek: u lost maandelijks af Als u maandelijks aflost, wordt uw hypotheekschuld steeds lager. Op de einddatum van uw hypotheek bent u ervan verzekerd dat dit deel van uw hypotheek volledig is afgelost. Gedurende de aflosperiode daalt uw rentebetaling en neemt uw aflossing toe. Dit heeft gevolgen voor uw renteaftrek gedurende de looptijd van uw hypotheek.

10 Is uw woning meer of minder waard dan uw uitstaande hypotheekschuld? Als uw woning minder waard is dan uw uitstaande hypotheekschuld heeft dit niet meteen gevolgen voor uw hypotheek. Maar op het moment dat u uw huis wilt of moet verkopen, is het verkoopbedrag mogelijk te laag om uw hypotheek af te lossen. Als uw woning nu minder waard is dan uw hypotheeksom kan dit eventueel ook op de einddatum van uw hypotheek leiden tot een restschuld. Of kan herfinanciering van uw hypotheek lastig of onmogelijk maken. U kunt dit risico verkleinen door tijdens de looptijd extra af te lossen of door te sparen. Uw woning is meer waard dan uw uitstaande hypotheekschuld? Als uw woning meer waard is dan uw uitstaande hypotheekschuld of u hypotheekschuld lager is geworden door tussentijdse aflossingen, kunt u bij het aflopen van uw huidige rentevaste periode een verzoek bij ons indienen voor een lagere renteopslag. Het verlagen van de renteopslag gaat niet automatisch, u moet dit zelf aanvragen en kan alleen aan het einde van uw rentevaste periode. Vraag naar de mogelijkheden om zo af te lossen dat de renteopslag van uw hypotheek minder wordt en u bij renteherziening in een lagere risicoklasse terecht komt. Ook als uw woning nu meer waard is dan uw hypotheekschuld is het belangrijk om na te gaan hoe u bij het einde van de looptijd, het hypotheeksaldo gaat aflossen.

11 Life events Iedereen krijgt gedurende haar of zijn leven te maken met veranderingen die ook financiële gevolgen hebben. Zulke gebeurtenissen heten life events. Informatie over de verschillende financiële beslissingen die betrekking kunnen hebben op deze gebeurtenissen en de gevolgen ervan kunt u vinden op onze website Scheiding Als u en uw partner uit elkaar gaan, breekt er een hectische en onzekere periode aan. Een periode waarin veel (zakelijke) dingen geregeld moeten worden. Zeker als u samen eigenaar bent van een woning. De vaste lasten, zoals de termijnen die u voor uw hypotheek of lening betaalt, gaan gewoon door. U zult een besluit moeten nemen of één van beiden in de woning blijft wonen, of dat deze verkocht moet worden. Baan kwijt Het verliezen van een baan is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen heeft dit emotionele en sociale gevolgen, ook financieel wordt u meestal hard getroffen. Probeer in ieder geval zo snel mogelijk uw financiën op een rij te krijgen. Overlijden Als een dierbare overlijdt is dit een ingrijpende gebeurtenis. De nabestaanden komen voor veel vragen te staan. Daarnaast kan het overlijden van een partner of ouder ook financiële gevolgen hebben. Als nabestaande moet u van alles regelen. Wij helpen u graag om zaken rondom de hypotheek of lening zorgvuldig af te handelen. Arbeidsongeschikt Wanneer u geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt, heeft dit gevolgen voor uw werk- en privésituatie. Waarschijnlijk gaat u er in inkomen op achteruit. Probeer in ieder geval zo snel mogelijk te weten te komen wat de hoogte van uw nieuwe inkomen is. Inkomstendaling Als u als gevolg van een inkomensdaling in de financiële problemen dreigt te komen, kan de betaalbaarheid van uw hypotheek of lening onder druk komen staan. Het is belangrijk om uw veranderde situatie zo spoedig mogelijk in kaart te brengen.

12 Finqus Klantenservice Team B Postbus AE Rotterdam info@finqusadministratie.nl Bereikbaar op werkdagen van 08:30-17:30 uur

Uw hypotheek nu en in de toekomst

Uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek nu en in de toekomst V.29-08-2018 In deze brochure vindt u belangrijke informatie over uw hypotheek nu en in de toekomst Uw hypotheek vraagt om aandacht U heeft een hypotheek van DSB Bank

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Hierbij ontvangt u een beschrijving van een vijftal hypotheekvormen. Wij willen u vragen dit alvast door te nemen zodat u reeds bekend bent met de diverse hypotheeksoorten.

Nadere informatie

Uw hypotheek vraagt om aandacht

Uw hypotheek vraagt om aandacht Uw hypotheek vraagt om aandacht uw situatie 3 In uw leven kan veel gebeuren dat van invloed is op uw financiën. Daarom is het verstandig om regelmatig stil te staan bij uw hypotheek. Lees hier meer over

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk VERZEKERING BEDRIJFSRISICO HYPOTHEEK PENSIOEN De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd

Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Verantwoord lenen bij Delta Lloyd Beste klant, De huizenprijzen zijn de laatste jaren flink gedaald. Daardoor houden steeds meer mensen na verkoop van de woning een restschuld over. Als de verkoopopbrengst

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw rentevaste periode loopt af. Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw rentevaste periode loopt af Maak in 4 stappen uw acties overzichtelijk verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen 2 De overheid heeft de afgelopen jaren veel gewijzigd op het gebied van hypotheekregels.

Nadere informatie

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen.

Nadeel Uiteindelijk wordt er geen vermogen opgebouwd om de hypotheek mee af te kunnen lossen. Welke hypotheekvorm past het beste bij uw specifieke situatie? Het is fijn om van tevoren al te weten welke basis hypotheekvormen er bestaan. Hieronder staan de hypotheekvormen een voor een kort beschreven

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt heel veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke

Nadere informatie

Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ

Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Opeethypotheek: ALLES OP EEN RIJ Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woningmarkt. In kranten en andere media leest u dat veel huizen lang te

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Een hypotheek, een belangrijke financiële beslissing Als u een huis wilt kopen, dan heeft u een hypotheek nodig. Maar ook als u uw huis gaat verbouwen is het goed om naar uw huidige

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen.

Uitleg hypotheekvormen. Ik wil mijn eerste huis kopen Uitleg hypotheekvormen. Als je graag een huis wilt kopen, dan heb je een hypotheek nodig. Ook als je je huis gaat verbouwen is het goed om naar je huidige hypotheek te kijken.

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies?

Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Wat moet ik weten als ik een hypotheek kies? Ga niet over één nacht ijs... 1 Hoeveel kan ik lenen?... 2 Vaste of variabele rente?... 3 Rente kort of lang vastzetten?... 4 Hoogte van de rente... 4 Hoe zit

Nadere informatie

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek: ALLES OP EEN RIJ Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woningmarkt. In kranten en andere media leest u dat veel huizen lang te koop staan

Nadere informatie

Annuïtair of lineair aflossen?

Annuïtair of lineair aflossen? 1 Annuïtair of lineair aflossen? Vind de hypotheekvorm voor jouw situatie Een publicatie van 2 Over eyeopen MEEUWENLAAN 98-100 1021 JL AMSTERDAM 020 303 1160 INFO@EYEOPEN.NL eyeopen is je eigen digitale

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen

Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Hypotheekvormen Kenmerken van diverse basisvormen van hypothecaire leningen Onderstaand geven wij u een korte beschrijving van de verschillende hypotheekvormen. Het betreft slechts een opsomming van de

Nadere informatie

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren

Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren Een aflossingsvrije hypotheek? Laat u dan persoonlijk en deskundig informeren In de media is er op dit moment veel aandacht voor de aflossingsvrije hypotheek. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben de

Nadere informatie

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen

Eeckhout & Slegt. financieel adviseurs. De hypotheekvormen Eeckhout & Slegt financieel adviseurs De hypotheekvormen Maandbedrag Lineaire hypotheek Maandlast Restschuld Rente (fiscaal aftrekbaar) Aflossing Lineaire hypotheek Voordelen u bouwt snel en veilig vermogen

Nadere informatie

Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen

Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen Algemene informatie over de verschillende hypotheekvormen Aflossingsvrije hypotheek De naam zegt het al: bij de aflossingsvrije hypotheek los je niets af. Je betaalt iedere maand alleen rente over het

Nadere informatie

financiële dienstverlening

financiële dienstverlening Algemene gegevens cliënt Algemene gegevens partner Naam : Naam : Geboortedatum : Geboortedatum : Algemene Kennis en Ervaring 1. Wat weet u van hypotheken? 2. Wat weet u van beleggingsproducten? 3. Wat

Nadere informatie

De verschillende hypotheekvormen

De verschillende hypotheekvormen De verschillende hypotheekvormen Het lijkt, door de uiteenlopende namen voor hypotheken, alsof er veel verschillende hypotheken zijn. Dit valt heel erg mee. Verreweg de meeste hypotheken die tegenwoordig

Nadere informatie

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ

Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek ALLES OP EEN RIJ Uw Roparco Hypotheek: ALLES OP EEN RIJ Afgelopen jaren is er veel gebeurd in de woningmarkt. In kranten en andere media leest u dat veel huizen lang te koop staan

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid

Hypotheken Sparen/Leven. Uw huis, uw zekerheid Hypotheken Sparen/Leven Uw huis, uw zekerheid 2 Kiezen voor zekerheid op lange termijn Inhoudsopgave 1. Kiezen voor zekerheid met een spaar- of bankspaarhypotheek 5 1.1 Wat is een spaarhypotheek? 5 1.2

Nadere informatie

Hypotheek in barre tijden

Hypotheek in barre tijden Regelingen en voorzieningen CODE 4.2.2.52 Hypotheek in barre tijden bronnen www.veh.nl, persbericht d.d. 3.11.2012 Geldgids juni 2012 N.B. Sinds de publicatie van onderstaand artikel is er voor huiseigenaren

Nadere informatie

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT

SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK OPTIMAAL VARIEREN MET RENTE EN RENDEMENT SPAARXTRA HYPOTHEEK optimaal varieren met rente EN rendement Kiezen voor de beste hypotheek betekent het optimaliseren van kansen en risico

Nadere informatie

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst

Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst Een huis, de hypotheek, en uw financiële toekomst U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u wilt een andere hypotheek. Uitstekend! Maar dat heeft ook gevolgen voor uw uitgavenpatroon.

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Basisvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken

Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken Een huis met een restschuld, kunt u dit voorkomen? www.zichtadviseurs.nl/hypotheken De huizenprijzen zijn in Nederland sinds 2008 flink gedaald. Dat is goed nieuws voor starters die een huis willen kopen.

Nadere informatie

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente

De Hypotheek. De Hypotheekrente. Rentevastperiode. Wat is een hypotheek? Wat zijn de kosten van mijn lening? Variabele rente De Hypotheek Je gaat een woning kopen en hebt hiervoor een lening nodig van de bank. In deze toelichting proberen wij je inzichtelijk te maken wat een hypotheek is en wat de meest voorkomende vormen zijn.

Nadere informatie

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is

De Roche. Hypotheek waaier. Een persoonlijke keus voor uw toekomst. Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is De Roche Hypotheek waaier Een persoonlijke keus voor uw toekomst Het kiezen van de juiste hypotheekvorm is zeker niet eenvoudig; er zijn ontzettend veel mogelijkheden en bovendien vormt uw beslissing de

Nadere informatie

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst

Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Rabobank. Een bank met ideeën. Uw huis, uw hypotheek, uw financiële toekomst Lees deze brochure zorgvuldig door. U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Uitleg hypotheekvormen

Uitleg hypotheekvormen Uitleg hypotheekvormen Annuïteitenhypotheek Lineaire hypotheek Levenhypotheek Beleggingshypotheek Spaarhypotheek Hybride hypotheek Bankspaarhypotheek Aflossingvrije hypotheek Krediethypotheek Direct beginnen

Nadere informatie

Klantprofiel De Kredieter BV

Klantprofiel De Kredieter BV Klantprofiel De Kredieter BV Bestemd voor Naam : Adres : Geboortedatum : Burgerlijke staat : E-mailadres om nieuwsbrief te ontvangen Algemeen : Voor de financiële en persoonlijke gegevens wordt een apart

Nadere informatie

Hypotheekvormen samengevat

Hypotheekvormen samengevat Er bestaan in Nederland enkele honderden hypotheekvarianten. Dat lijkt veel, maar de meeste varianten zijn afgeleid van een aantal hoofdvormen. Uw eigen wensen en persoonlijke situatie leiden al vaak tot

Nadere informatie

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard

Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Uw hypotheek is uw en onze blijvende aandacht waard Heeft u een hypothecaire lening of gaat u er binnenkort een afsluiten? Dan is het goed om met uw Erkend Hypothecair Planner te bekijken hoe deze het

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden 2 Introductie U bent op zoek naar een droomhuis. Of misschien heeft u dat huis zelfs al gevonden. Voordat u van het huis kunt gaan

Nadere informatie

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN

LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN LAGE LASTEN HYPOTHEEK DE SPAARHYPOTHEEK MET VEEL MOGELIJKHEDEN De keuze van de juiste hypotheek is uiteindelijk net zo belangrijk als de keuze

Nadere informatie

Hypotheek Uw bank dichtbij.

Hypotheek Uw bank dichtbij. Hypotheek Uw bank dichtbij. 2 Prettig wonen zoals u dat wilt U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige woning in het centrum, een vrijstaand huis met royale

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Waarom is deze brochure voor u belangrijk? U heeft binnenkort een hypotheekadviesgesprek met ons. Hiervoor is al een afspraak gemaakt. Het is belangrijk om

Nadere informatie

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij

Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Welke hypotheek past bij mijn persoonlijke en financiële situatie? Stappenplan Wat voor hypotheek past bij mij Een onderneming van ABN AMRO BANK N.V. Welke hypotheek past bij mij? Je hebt je pijlen gericht

Nadere informatie

Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren

Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren Handleiding Extra aflossen op uw hypotheek met Internet Bankieren In deze handleiding leest u meer wat u kunt doen met uw hypotheek via Internet Bankieren. In 5 stappen ziet u precies hoe u online extra

Nadere informatie

Over Home Financials. Uw financiële coach die écht het verschil maakt.

Over Home Financials. Uw financiële coach die écht het verschil maakt. Over Home Financials Uw financiële coach die écht het verschil maakt. Home Financials begeleid u naar de juiste weg, in een doolhof van verschillende geldverstrekkers met allemaal hun eigenaardige gewoonten

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL

Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Bijlage A. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met

Nadere informatie

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u?

Grip op uw Vermogen. Aflossen, waarom goed voor u? Aflossen, waarom goed voor u? Agenda 1. Even voorstellen 2. Aanleiding presentatie 3. Hypotheken: hoe zit het ook alweer? 4. Waarom aflossen? - Voor uzelf - Voor uw kinderen - Voor later 5. Hoe werkt aflossen?

Nadere informatie

Vragenlijst klantprofiel Bestemd voor Naam : Adres : Geboortedatum : Burgerlijke staat : Algemeen. Kennis en ervaring

Vragenlijst klantprofiel Bestemd voor Naam : Adres : Geboortedatum : Burgerlijke staat : Algemeen. Kennis en ervaring Vragenlijst klantprofiel Bestemd voor Naam : Adres : Geboortedatum : Burgerlijke staat : Algemeen Wat weet u van fiscale en sociale wetgeving? Wat weet u van uw inkomenssituatie als u met pensioen gaat

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. Informatiebrochure over uw hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies Informatiebrochure over uw hypotheek Wat leest u in deze brochure? 01 Inleiding 3 02 Overstap op een lagere rente 4 03 De berekening van de vergoeding 5 04 Betaling van

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK

KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL VOOR EEN ORIËNTATIE GESPREK Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis,

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen (Plusvoorwaarden) Waarom krijgt u deze informatie? U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten

Nadere informatie

Het kopen en financieren van een woning

Het kopen en financieren van een woning Het kopen en financieren van een woning Beste heer/mevrouw, U staat op het punt om een (nieuwe) woning te kopen. Het kan zijn dat u zich als starter op de markt begeeft en dus voor het eerst een woning

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

De Conservatrix Hypotheek

De Conservatrix Hypotheek U mag vertrouwen op een aantrekkelijke rente. Maar dat is niet de enige zekerheid. De Conservatrix Hypotheek Een beetje conservatief is zo gek nog niet. Al sinds 1872 is Conservatrix gespecialiseerd in

Nadere informatie

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed

Algemeen Geen Gering Globaal Goed. Aankoop woning Geen Gering Globaal Goed. Hypotheek algemeen Geen Gering Globaal Goed Risicoprofiel Hoe is uw kennis en ervaring met / over: Algemeen Geen Gering Globaal Goed Ontwikkelingen op de financiële markten Financiële producten in het algemeen Fiscale wetgeving Sociale voorzieningen

Nadere informatie

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten

Hypotheekschuld. Duur 30 jaar. Maandlasten Hypotheekschuld Duur 30 jaar Maandlasten Tijdens de gehele looptijd betaalt u lage maandlasten. U betaalt alleen rente over de lening. Aan het einde van de looptijd blijft de hypotheekschuld bestaan. U

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK

KLANTPROFIEL VOOR DHR. HYPOTHEEK UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek

Hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek Hypotheekvormen De annuïteitenhypotheek Starten met lage aflossing Bij een annuïteitenhypotheek wordt gedurende de looptijd - bij gelijkblijvende rente - een vast bedrag aan rente en aflossing (annuïteit)

Nadere informatie

Klantprofiel (deel B)

Klantprofiel (deel B) Klantprofiel (deel B) Persoonlijk, Doordacht & Transparant Klantprofiel (deel B) 1 Inkomenssituatie Verwacht u de komende 2 5 jaar wijzigingen in uw inkomenssituatie door bijv. gezinsuitbreiding, functieverbetering,

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? Wij zijn uw bank. U wilt een huis kopen? Wij bezorgen u onbezorgd woonplezier. U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige stadswoning in het centrum,

Nadere informatie

Persoonlijk profiel. Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand

Persoonlijk profiel. Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand Persoonlijk profiel In het kader van de Wet Financiële toezicht (Wft) leggen wij u een aantal vragen voor die betrekking hebben op uw toekomstverwachtingen en levensstijl. Toekomstperspectief aanvrager

Nadere informatie

Bankspaarhypotheek PAUL SPATZKER HYP O THEEKA D VIES

Bankspaarhypotheek PAUL SPATZKER HYP O THEEKA D VIES Bankspaarhypotheek Sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om een bancaire spaarhypotheek of een bancaire beleggingshypotheek af te sluiten. In bepaalde situaties geldt een overgangsrecht, namelijk

Nadere informatie

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen

Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Klantinformatie hypotheekrente wijzigen Waarom krijgt u deze informatie U wilt uw hypotheekrente wijzigen. Dit is een belangrijke beslissing. Daarom willen wij u zo goed mogelijk voorlichten over de gevolgen

Nadere informatie

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning

Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning Regelingen en voorzieningen CODE 3.2.3.30 verwachte wijzigingen Belastingplan 2013: Wet herziening fiscale behandeling eigen woning bronnen Informatieblad Woningmarkt 18.9.2012 Vragen en antwoorden over

Nadere informatie

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR.

KLANTPROFIEL VOOR DHR. EN MEVR. UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Klantprofiel hypothecaire financiering

Klantprofiel hypothecaire financiering Klantprofiel hypothecaire financiering Conform onderstaand profiel is door Van Kroonenburg Advies met cliënt een adviesgesprek gevoerd, inzake een hypothecaire financiering. Ervaring van de klant m.b.t.

Nadere informatie

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195.

Voorbeeld gebaseerd op een goede adviespraktijk m.b.t. bruto/netto berekening: man, 44 jaar en vrouw, 40 jaar Verstrekte hypotheek in 2006 195. Casussen fiscaliteit In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverleners enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden die in

Nadere informatie

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken,

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Goudse Opbouwplan Vermogen opbouwen met een gegarandeerd eindkapitaal U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Vermogensopbouw  gegarandeerde rente aanvullingen

Nadere informatie

Verstandig een hypotheek kiezen

Verstandig een hypotheek kiezen Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Loop geen onnodig risico Verstandig een hypotheek kiezen Voor wie is deze folder? Deze folder is voor iedereen die een hypotheek wil afsluiten

Nadere informatie

Een hypotheek van Delta Lloyd

Een hypotheek van Delta Lloyd Een hypotheek van Delta Lloyd Inhoud Belangrijk 3 Een hypotheek 4 Stappenplan 4 Lenen 5 De Plus Hypotheek 5 De Budget Hypotheek 5 De DrieSterrenHypotheek 6 De Nieuwbouw Hypotheek 6 Bent u zelfstandig ondernemer?

Nadere informatie

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek

Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Vergoeding voor ons renteverlies. bij overstap op lagere hypotheekrente bij eerder aflossen voor uw Thuis Hypotheek Inhoud. Inleiding. 3 Overstap op een lagere rente. 4 De berekening van de vergoeding.

Nadere informatie

Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand

Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand Persoonlijk profiel van: (naam): In het kader van de Wet Financiële toezicht (Wft) leggen wij u een aantal vragen voor die betrekking hebben op uw toekomstverwachtingen en levensstijl. Uw antwoorden op

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

1 UW HUIDIGE SITUATIE

1 UW HUIDIGE SITUATIE 1 UW HUIDIGE SITUATIE Uw huidige, financiële situatie is het startpunt van een advies. Door een goede inventarisatie van uw huidige situatie krijgen wij inzicht in uw huidige, getroffen voorzieningen.

Nadere informatie

Vragenlijst Particulieren

Vragenlijst Particulieren Vragenlijst Particulieren Naam cliënt Plaats Datum : : : In het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) worden in dit document diverse vragen gesteld ter bepaling van het Klantprofiel van de

Nadere informatie

Curo. Adres Postcode Plaats. Persoonlijk profiel

Curo. Adres Postcode Plaats. Persoonlijk profiel In het kader van de Wet Financieel Toezicht (WFT) kunnen wij uitsluitend tot dienstverlening overgaan nadat wij de volledig ingevulde vragenlijst hebben ontvangen. Naam Adres Postcode Plaats : : : : Persoonlijk

Nadere informatie

Vragenlijst. Naam cliënt : Datum afspraak: Inkomen

Vragenlijst. Naam cliënt : Datum afspraak: Inkomen Naam cliënt : Datum afspraak: Vragenlijst Inkomen Verwacht u de komende 2 5 jaar wijzigingen in uw inkomenssituatie door bijv. gezinsuitbreiding, functieverbetering, indiensttreding bij een andere werkgever

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden Inhoudsopgave Wie zijn wij? 4 Wat u moet weten over hypotheken 5 Wat is een hypotheek? 5 Hoeveel kan ik lenen? 5 Hoe moet ik de hypotheek

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Hypotheek? Wij zijn uw bank.

Hypotheek? Wij zijn uw bank. Hypotheek? 9 Wij zijn uw bank. 5 x 5 2 Prettig wonen zoals u dat wilt U wilt voor de eerste, tweede of misschien wel derde keer een huis kopen. Een gezellige woning in het centrum, een vrijstaand huis

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur :

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand

Netto maximale maandelijkse woonlasten Tussen en netto per maand Persoonlijk profiel In het kader van de Wet Financiële toezicht (Wft) leggen wij u een aantal vragen voor die betrekking hebben op uw toekomstverwachtingen en levensstijl. Uw antwoorden op onderstaande

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden Inhoudsopgave Kies de hypotheek die bij u past 3 Wie zijn wij? 4 Wat u moet weten over hypotheken 5 Wat is een hypotheek? 5 Hoeveel

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken

Een hypotheek die past bij uw leven. Aegon Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Aegon Hypotheken Inhoudsopgave Een eigen huis, een eigen hypotheek 4 Aegon Annuiteiten Hypotheek 8 Aegon Lineaire Hypotheek 9 Aegon Bankspaarhypotheek 10 Aegon SpaarHypotheek

Nadere informatie

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: De aflossing van de hypotheekschuld

DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: De aflossing van de hypotheekschuld D DE ERKEND HYPOTHECAIR PLANNER INFORMEERT U GRAAG OVER: VO O R BE EL De aflossing van de hypotheekschuld 1 Ook een hypotheek is geleend geld KENNIS VAN UW SITUATIE RONDOM Vrijwel iedereen die een woning

Nadere informatie

O Denkt aan vervroegd pensioen O Denkt aan geheel stoppen met werken O Aanvullende opmerkingen

O Denkt aan vervroegd pensioen O Denkt aan geheel stoppen met werken O Aanvullende opmerkingen Persoonlijk profiel In het kader van de Wet Financiële toezicht (Wft) leggen wij u een aantal vragen voor die betrekking hebben op uw toekomstverwachtingen en levensstijl. Uw antwoorden op onderstaande

Nadere informatie

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden

Kies de hypotheek die bij u past. Heldere uitleg over uw mogelijkheden Kies de hypotheek die bij u past Heldere uitleg over uw mogelijkheden Inhoudsopgave Wie zijn wij? 4 Wat u moet weten over hypotheken 5 Wat is een hypotheek? 5 Hoeveel kan ik lenen? 5 Hoe moet ik de hypotheek

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u?

UW KLANTPROFIEL ALGEMEEN - DOEL ALGEMEEN - TOEKOMSTPERSPECTIEF. Welke verwachtingen in de toekomst hebt u? UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis uw kennis, ervaring met en risicobereidheid met

Nadere informatie

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat?

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat? Klantprofiel Wat is uw burgerlijke staat? o Alleenstaand o Gehuwd(gemeenschap van goederen) o Gehuwd(huwelijkse voorwaarden) o Samenwonend met samenlevingscontract o Samenwonend zonder samenlevingscontract

Nadere informatie

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL

UW KLANTPROFIEL KLANTPROFIEL UW KLANTPROFIEL Een financieel advies wordt niet alleen uitgebracht op basis van uw huidige financiële situatie en wensen en doelstellingen, maar ook op basis van uw kennis van, ervaring met en risicobereidheid

Nadere informatie

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen

Hypotheken Pensioenen Verzekeringen Sparen Kennis- en Ervaringstoets hypotheken. Om een hypotheekofferte aan te kunnen vragen dient u onderstaande tekst te lezen, de toets te maken en uw gegevens in te vullen. Hierna dient u dit document naar ons

Nadere informatie

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig.

Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. het klantprofiel Binnenkort heb je een afspraak met één van onze adviseurs. Om je goed van dienst te kunnen zijn, hebben wij informatie van je nodig. Waarom een klantprofiel? Het klantprofiel heeft als

Nadere informatie