Leuven en de biertjes ga foodpairen

Vergelijkbare documenten
Leuven en de biertjes ga foodpairen

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Bilderberg De Keizerskroon

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Mijn budget weekendje Utrecht

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Bilderberg De Keizerskroon

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Simpel en stijlvol dineren

Uit eten met kerst Restaurant tips

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Oktoberfest München we komen eraan

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Mosselen met chorizo en peer

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

Amsterdam. Bites bij East 57

Zomerse food festival tips 2016

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Bier voor de feestdagen met Beer in a box

Eten en drinken in Adelaide

Foodie in Florence de tips

Mijn budget weekendje Utrecht

Tapas eten bij De Buren is als een avondje uit

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

5x Leukste feesthapjes voor koningsdag

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

Winter foodtruck evenementen

Vijf tips in Innsbruck

Eetcafé De Prins heeft de afgelopen tijd een ware metamorfose ondergaan. Dit om een huiskamergevoel te creëren waarin onze gasten zich direct thuis

Overnachten in Leuven Park Inn by Radisson

Simpel en stijlvol dineren

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Infused water smaken tips

Gevulde avocado met ei en zalm uit de oven

Feest! Graag tot snel!

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

Niens Restaurant. Van harte welkom bij

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Naam Adres Plaats Aantal personen Tel Tijd Datum

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Rode wijn risotto met frisse groente

Niens Restaurant. Van harte welkom bij

Niens Restaurant. Van harte welkom bij

Januari Eetdagboek Horecava, Klunen en Wijnspijs

Eten en drinken in Adelaide

Foodie in Florence de tips

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Proeft, First Festival en Menorca

Pannenkoeken, BBQ en Gin

E E T C A F É D E 3 B U R G E M E E S T E R S

Pasen en leuke plannen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

Diner menu Grandcafé Eemland

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

ÉCHT EVEN SAMEN. Als je tegenover elkaar zit, bekijken jullie op hetzelfde moment, dezelfde pagina. Bij Samen delen wij namelijk graag onze menukaart.

Lunchen bij Restaurant Joost

Foodblog jaaroverzicht Januari

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contact Foodblog Foodinista

Wentelteefjes van paasbrood

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN

inhoud blz. 1. Eten 3 2. De maaltijd 4 3. Het bestek 5 4. Planten en dieren 6 5. Uit eten 8 6. Eten in andere landen Dat lust ik niet

Welkom bij Van der Valk Hotel Emmeloord!

Teamuitje Twente Speciaalbier arrangementen

Kookt. Borrel Hapjes. Pizza Boss Bruisende kookworkshops. Lekker eten? Nieuwste keukengerei voor bij u in huis. Culinair koken in.

M&W Catering verzorgt cateringactiviteiten op locatie. Van lunches tot diners, alles met passie bereid. Gezond, Smaakvol, uit alle werelddelen.

Groepen. Mogelijkheden voor feest / bruiloft / diner. Restaurant en Wijnhandel Artisan Verwersstraat 24, 5211 HW s-hertogenbosch

Voorgerechten. Geachte gast, Duo van gerookte Zalm en Noorse garnalen 7,75. Wij heten u van harte welkom in De Oude Garage.

Lesbrief: Een gedekte tafel Thema: Wat is er?

Foodie in Naxos Griekenland

VOORWOORD. Geachte gast,

Experience Menu de Oude Leest

Klarenbeekseweg BE Klarenbeek Tel

Welkom bij Pannenkoekenhuis de Molenhoek

Filet American van zalm 10,75 fris voorgerecht op toast van tramezzini brood met bijpassende garnituren

Dwarsgracht.... de best bewaarde verrassing!

Foodcravings op reis: De favorieten van Foodblogger Foodinista

Welkom in restaurant Smaakmakers

VOORWOORD. Geachte gast,

Welkom bij De Klomp Charme Hotel & Restaurant.

Griekse hamburger wraps

VOORGERECHTEN. RIVIERKREEFT EN GARNALEN 10,95 Salade van Hollandse garnalen, rivierkreeft en olijven met limoendressing.

Superfood Cacao Chocolade is gezond

Taste of Amsterdam Food Festival Deel 2

Kids musthaves Koken met kinderen

Voor Hemels koken hoef je geen Chef te zijn!!!

Transcriptie:

Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten en gedronken. Leuven is de bierstad en dan kun je denken aan een diner in een biercafé, een leuke bierproeverij met een aantal hapjes of nou ja snel iets eten in de stad en daarna biertjes proeven. Tijdens deze citytrip werd het anders aangepakt. Wij gingen zelf koken, wat ontzettend leuk was! Oké niet direct schrikken als je op zoek bent naar een leuk restaurant met foodpairing bier en eten, want dit concept is echt de moeite waard en extra je hebt echt een avondvullend programma met vrienden, familie of collega s. De recepten waren niet heel ingewikkeld, maar je leert echt heel veel over de combinaties en je onthoud het ook heel goed. Ik ben enthousiast en ik ben heel benieuwd of jij het er ook van kunt worden. Als je in Leuven bent dan kun je tenslotte niet zonder Leuven en de biertjes.

Zelf koken in Leuven Ja, je kunt natuurlijk een leuk restaurant opzoeken in Leuven en daar gaan dineren of een biercafé in. Als je een weekend in Leuven bent dan heb je daar voldoende tijd voor, maar uiteindelijk is het ook heel leuk om actief te zijn. Hoe kan het beter dan actief met bier? In een stad als Leuven hoort het er bij. Niet zo n bierliefhebber? Ga het dan ook gewoon proberen, want uiteindelijk is bier en foodpairen daar ook voor bestemd. Ga bier ontdekken, combineer met heerlijke gerechten en ontdek de smaken van bier. Echt proeven en combineren. Wij begonnen de avond bij Diane Bolle van Cameleon Events thuis in haar keuken, maar het kan ook op locatie met een groter gezelschap. Alleen haar huis is er zeker voor geschikt en met een klein gezelschap perfect. Wat ik leuk vond is dat je een herenhuis komt in Leuven en dat je aan de voorgevel niet weet wat er eigenlijk voor moois achter een voordeur schuil gaat. Diane had al veel voorbereidingen getroffen, waardoor wij ontspannen en gezellig konden koken en al van een biertje tijdens het koken konden genieten.

Leuven en de biertjes en de gerechten Het was een uitgebreid diner, maar eigenlijk stond het met een groepje van zes zo op tafel en de gezelligheid helpt natuurlijk ook mee. Daarom is het denk ik ook zo leuk om te doen. Je bent actief bezig! Ondertussen werd er het één en ander verteld over de gerechten, de biertjes en we kletsten zelf nog het één en ander af over de dag die we in Leuven hadden beleefd. Voordat we het wisten stond het eten op tafel en konden we echt gaan proeven. Ook als je geen ster in de keuken bent zijn de gerechten niet heel moeilijk.

Wij begonnen met een zalm tartaar salade met grapefruit gecombineerd met Blanche de Namur. Één van mijn lievelingsbieren dus een goed begin. Beiden pasten ook goed

bij elkaar door het zuurtje. Kleine gerechtjes, zodat je diverse gerechten kunt proeven en halve flesjes bier, zodat je niet overvol raakt en natuurlijk het één en ander kunt proeven.

Ons tweede gerechtje witlof salade met kip. Een beetje bitter en ik ben niet echt een witlofeter, maar iedereen natuurlijk een eigen voorkeur. Deze werd gemengd met het biertje een Zure

van Tildonk en erbij gedronken werd een Geuzebier extra zuur en bitter. Daar moet je echt van houden. Een ervaring rijker en iets wat je zelf een keer moet proberen, want de echte smaak kon ik niet omschrijven en je vind het smakelijk of niet. Ik niet, niet mijn combinatie.

Het volgende hapje. Een kleine aardappel haring salade met roomkaas. Heel smakelijk! Je moet er natuurlijk van houden. Je kunt overigens vooraf wel je voorkeuren opgeven, mocht je geen

visliefhebber zijn. Daarbij werd een blond Jambe de bois gedronken. Een beetje rokerig bij de haring en perfect.

Als hoofdgerecht varkenshaas met zoete aardappelpuree en paddenstoelen. Perfect met een amberbier.

Als tussengerecht voor het dessert sloten wij af met een romige kaas overgoten met een amberbier die vier uur in de koelkast heeft gestaan. Echt zo smeuïg! Van mij had deze kaas ook het dessert mogen zijn. Oh wacht het dessert was chocolade en merengue.

Merengue, slagroom, chocoladesaus en rood fruit dessert gecombineerd met een framboise als afsluiter. Na een lange avond tafelen gingen we vol weer naar huis. Alles werd

trouwens uitgeserveerd en tijdens het diner konden we heerlijk blijven zitten en werden de bierspijs combinaties toegelicht. Weer net even iets anders. Hotel in speciaalbierstad Leuven Ook zin in een bierweekendje in speciaalbierstad Leuven? Ik zocht de leukste hotels voor je uit. Bij een lang weekend Leuven hoort ook een leuk hotel. Budget: Design en helemaal gestyled het Pentahotel Leuven, je loopt ook nog zo de stad in, waar veel cafeetjes en restaurantjes zijn. Luxe: Het Martin s klooster is een oud Klooster omgebouwd tot luxe klooster en voor wat je krijgt, dan valt de prijs eigenlijk wel mee. Meer foodie in Leuven? Bekijk dan ook eens mij foodie in Leuven blog, waarin ik heel veel leuke tips geef of het verslag van mijn weekendje naar het Zythos Festival in Leuven. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.