HOE GAAN WE IN DE GROEP MET ELKAAR OM?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOE GAAN WE IN DE GROEP MET ELKAAR OM?"

Transcriptie

1 HOE GAAN WE IN DE GROEP MET ELKAAR OM? Het meest belangrijk voor een goed leerklimaat is een fijne onderlinge sfeer. Vertrouwen, veiligheid, gezelligheid en ook rust zijn hierbij onmisbaar! Iedere dag weer werken we aan deze "dingen". Door schouderklopjes te geven, vriendschappen aan te moedigen en kinderen te laten merken dat ze eerlijk mogen zeggen hoe ze zich voelen, ook al is dat soms moeilijk. Aan het leren samenwerken maar ook aan het zelfstandig werken wordt dit jaar veel aandacht besteed. Ook proberen we de kinderen duidelijk te maken dat in de groep nee echt nee is en niet misschien. Duidelijkheid hierin komt alleen maar ten goede aan het groepsgevoel en de leersfeer. Er wordt een anti pestcontract gemaakt. De kinderen spelen hierbij een belangrijke rol. Zij bepalen voor een groot deel wat er in het contract komt. Door gesprekken waarom worden de kinderen zich bewust dat pesten iets is wat andere kinderen veel verdriet en pijn bezorgt. Natuurlijk letten wij altijd op signalen die kunnen duiden op pesten of gepest worden. Toch kunnen wij het niet altijd voor zijn. Mocht u thuis merken dat uw kind gepest wordt of zelf pest, wilt u dit dan ook aan ons melden? VAN ALLES WAT! Verzuim Bij ziekte vragen wij u dit zo spoedig mogelijk telefonisch door te geven aan school: Aanvraagformulieren voor vrije dagen zijn bij ons te krijgen. We wijzen erop dat er alleen voor bijzondere gelegenheden vrij wordt gegeven. Aanvang schooldag Om 8.25 uur gaat de eerste schoolbel. De kinderen en de ouders mogen dan naar binnen. Om 8.30 uur gaat de tweede bel, dan beginnen de lessen in alle groepen. Wilt u vooral op tijd komen. Het is erg storend als iedere keer de deur weer open gaat. Kinderen zijn heel snel afgeleid! Het ophalen van de kinderen Om uur en om uur gaat de school uit. De kinderen uit groep 3 en 4 moeten worden opgehaald op het schoolplein. Zo kunnen de kinderen zich tot het eind van de ochtend op hun werk concentreren.

2 Het werken in thema s: OGO (ontwikkelingsgericht onderwijs) De onderbouw van onze school werkt sinds enkele jaren gezamenlijk aan een thema.de lessen zijn gebaseerd op de principes van Ontwikkelingsgericht Onderwijs.(OGO). Wij zoeken naar een manier om de spelkwaliteit, de betrokkenheid en het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten. Bij het opzetten van het thema luisteren wij hen. Wat weten zij al en wat willen zij graag ontdekken? De leerkracht zorgt voor een uitdagende leeromgeving. Zij begeleidt de plannen en de activiteiten van de leerling en zij observeert. Wij werken ongeveer zes weken aan een thema. Aan de hand van leerdoelen worden er activiteiten bedacht: Spelactiviteiten Constructieve en beeldende activiteiten Gespreks- en kringactiviteiten Lees-schrijfactiviteiten Reken-wiskunde activiteiten Onderzoeksactiviteiten Overige activiteiten ( bezoek/excursie) Onze studiedagen worden besteed aan het Ontwikkelingsgericht Onderwijs. Het gehele team krijgt scholing in deze vorm van onderwijs. Elk thema heeft een duidelijk begin- en eindmoment. OGO tijd Vijf keer in de week hebben de kinderen een drie kwartier OGO tijd. Dan werken zij zelfstandig aan een opdracht. We gebruiken hiervoor het taakbord waarop zij zien wat ze die dag gaan doen. De activiteiten.

3 Lezen Een leesles ziet er ongeveer als volgt uit: We beginnen met een verhaal waarin een woord centraal staat. Aan de hand van dit woord leren de kinderen een letter. Het woord wordt ook aangeleerd in gebarentaal. Door te luisteren en te kijken ontdekken de kinderen dat een woord uit losse letters bestaat. We spreken de letters uit zoals ze klinken. P-E-N. Deze letters spreekt uw kind uit met hun klank, dus niet met de naam van de letters. Uw kind zegt dus mmmmm en rrrrr in plaats van ' em' en 'er'. Aan de hand van oefeningen in de klas ontdekt het kind langzaam maar zeker het systeem van ons schrift: woorden bestaan uit losse letters en daarmee kun je oneindig veel nieuwe woorden maken. Vis bestaat uit de letters v-is. Van vis kun je heel makkelijk is maken. En met de m van maan krijg je het woordje mis. Het lijkt zo simpel, maar voor kinderen is dit een heel belangrijke ontdekking. In de nieuwe methode leren de kinderen sneller nieuwe woorden te maken. Keuzewerktijd Na het aanleren van het woord maken de kinderen een werkblad. Door b.v. het af maken van het woord, dezelfde letters zoeken en beginklanken van woorden te herkennen, worden letters en woorden ingeoefend. Na de leesinstructie en de in oefening beginnen de kinderen met keuzewerktijd. De opdrachten passen bij de methode Veilig Leren Lezen en worden zelfstandig gemaakt. De kinderen lezen de opdrachten van het keuzewerkbord. De opdrachten bestaan uit schrijfoefeningen, stempelopdrachten, leesoefeningen, luisteropdrachten, tekenopdrachten, stickeropdrachten en spel.(speelleesset)

4 *Hakken en plakken. Uw kind heeft nu ongeveer een week leesonderwijs gevolgd. Het kan inmiddels al een aantal woorden en letters lezen. Uw kind krijgt niet alleen een grotere letterkennis, maar werkt op school ook aan vaardigheden die nodig zijn om te kunnen lezen: woorden in kleine stukjes (letters of klanken) hakken en die stukjes weer aan elkaar plakken tot een heel (en soms nieuw) woord. Dat is een ontdekkingsreis met steeds meer ontdekkingen en uitdagingen. En wat is er voor uw kind leuker dan thuis te laten zien wat het allemaal al kan? *Samen bezig zijn Hier volgen tips om samen bezig te zijn met de kennis die uw kind tijdens het leesonderwijs heeft opgedaan. Vraag steeds aan uw kind welke letters het op school heeft geleerd. Dan bent u er zeker van dat u de spelletjes met de goede letters speelt. Maak letterkoortjes van alle letters die uw kind heeft geleerd: i - m - r - v- s- p - t - n - b - oo - aa. Leg vervolgens samen zoveel mogelijk woorden, niet alleen m-aa-n, r-oo-s, v-i-s, maar ook b-oo-t, v-aa-r, r-aa-m enzovoorts. Zet de woorden in de computer en druk ze af. Laat uw kind de lange rij geprinte woorden verschillende keren hardop uitspreken. Misschien wil uw kind zelf ook woorden typen op de computer. Op het toetsenbord staan echter hoofdletters, terwijl veel kinderen alleen maar kleine letters kennen. Daarom is het een idee om op de toetsen gekleurde stickertjes te plakken, waarop de kleine letters zijn geschreven. Leer uw kind wel, dat het voor de letter -aa- twee keer de a-toets moet intikken. Als uw kind van schrijven, tekenen, knippen en plakken houdt, kunt u van een simpel schriftje een letterboek maken. Schrijf op elke bladzijde van het schrift een van de letters van kern 1 en 2: i-m-r-v-s-p-t-n-b-oo - aa. Laat uw kind op elke pagina tekeningetjes maken, plaatjes plakken en woordjes schrijven waarin die letter voorkomt. Bij j de letters -aa- en -oo mag u ook woorden goedkeuren waarin de open lettergreep voorkomt (bijvoorbeeld 'raamen' in plaats van 'ramen'). Uw kind gaat immers alleen nog maar op de klank af. Leuke materialen in bibliotheek en boekwinkel In de meeste bibliotheken en boekwinkels is een aparte plank met materiaal voor beginnende lezers. Leuk om ook thuis bezig te zijn met de ontdekkingen die uw kind op school doet. Er zijn samen leesboeken, spelletjes, voorleesboeken, groeiboeken, audiocd's, kleurboeken, speelleerbloks en dvd s. Allemaal afgestemd op het niveau van uw kind.

5 Geschikt voor deze periode: Samen leesboek ik ben aap, geschreven door Nande Roep, uitgeverij Zwijsen, ISBN Maan-roos-vis-boekjes, serie 2, geschreven door diverse kinderboekenauteurs, uitgeverij Zwijsen. Maan roos vis voorleesboek, met verhalen van Frank Herzen, Els Pelgrom en anderen, uitgeverij Zwijsen, ISBN Het grote maan roos vis letterspel, uitgeverij Zwijsen, ISBN Maan roos vis liedjes (audio-cd), uitgeverij Zwijsen, ISBN Spelen met maan-roos-vis (cd-rom), uitgeverij Zwijsen, ISBN Maan roos vis, diverse kleurboeken en speelbloks, verkrijgbaar bij de boekhandel. Hoj-leesboekjes behorende bij het educatieve tijdschrift Hoj. (Voor)lezen Op school wordt voorgelezen om kinderen te laten ervaren hoe leuk lezen is. Kinderen genieten van het voorlezen. Thuis is het ook belangrijk dat er wordt voorgelezen. Samen boeken lezen vinden kinderen heerlijk om te doen en het is noodzakelijk om het leestempo omhoog te brengen. Immers hoe meer "leeskilometers" kinderen maken hoe sneller het lezen Schrijven Het is bekend dat lezen en schrijven nauw met elkaar samenhangen. De schrijfmethode Pennenstreken sluit aan bij de 2e maanversie van Veilig leren lezen. Voor groep drie kent Pennenstreken twee verschillende versies: de letterversie en de woordversie. De letterversie gaat uit van het schrijven van letters. Leren de kinderen bij het lezen bijvoorbeeld de letter m van maan, dan leren ze bij het schrijven hoe die letter moet worden geschreven. Met de aangeleerde letters gaan ze vervolgens wel zo snel mogelijk woordjes schrijven. Bij de woordversie schrijven de kinderen meteen het hele woord. Als in de leesles bijvoorbeeld het structureer-woord maan aan de orde is geweest, dan leren de kinderen in de schrijfles hoe ze dit woordje moeten schrijven.

6 Bij de woordversie prevaleert dus de wens van veel kinderen om woorden die ze kunnen lezen ook meteen al te kunnen schrijven. Rekenen Het vlot leren tellen van hoeveelheden is tot kerst een belangrijk rekendoel. De kinderen oefenen het tellen van hoeveelheden in allerlei situaties. Bij het tellen van hoeveelheden speelt het herkennen van getalbeelden een belangrijke rol. Een overzichtje van de leerstof tot de kerst: - oriëntatie op de getallen - resultatief tellen (tot en met 20; getalbeelden tot en met 10; grote hoeveelheden tellen) - structureren ( splitsen tot en met 10; rekenen op het rekenrek) - optellen en aftrekken tot en met 10 ( bussommen:pijlsommen) - meten ( begrippen groot/klein; hoog/laag) - tijd (dagen van de week; klokkijken hele uren0 - geld (munten 1,2,5 eurocent) - meetkunde (standpunt bepalen; blokkenbouwsels)

7 Verkeer Verkeer wordt klassikaal gegeven. Het gaat hierbij vooral om de eigen veiligheid van het kind: het oversteken, fietsen en het leren van enkele verkeersborden en verkeersregels. Gymnastiek Op maandagmorgen en donderdagmorgen hebben de leerlingen gymnastiek in de gymzaal. Aan het eind van de dag nemen de kinderen hun gymkleren mee naar huis! Aan het begin van het schooljaar kiezen wij er ook voor om nog lekker even buiten te spelen. Antoinette Ipenburg September 2009

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis Kern 1: ik - maan - roos vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind

Nadere informatie

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken

Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Spel 2: Wie maakt de meeste woorden? Spel 3: Woorden maken Spel 4: Zelf typen Spel 5: Letterboek maken Spellen bij kern 2 Spel 1: Stickers plakken Schrijf op een velletje met zelfklevende stickers een aantal keren de volgende woorden: oog - neus - buik - teen. Zet alle knuffels van uw kind bij elkaar. Laat

Nadere informatie

September 2014. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 1. Dit leerde uw kind in kern 1. Letters: i-m-r-v-s-aa-p-e

September 2014. Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 1. Dit leerde uw kind in kern 1. Letters: i-m-r-v-s-aa-p-e September 2014 Nieuwsbrief Veilig leren lezen, kern 1 Beste ouders, verzorgers, Uw kind leert lezen met de methode Veilig leren lezen. Het leek ons een goed idee om u via een nieuwsbrief op de hoogte te

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep.

VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep. VEILIG LEREN LEZEN. Elke keer wanneer er met een nieuwe kern wordt begonnen kunt u hieronder lezen waar we die periode aan werken in de groep. Dit leert uw kind in Kern 8 Woorden: bank en licht Woorden

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies?

U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies? Update groep 3a U weet natuurlijk al lang hoe hard uw kind aan het werk is in groep 3. Maar wat leren en doen ze nu precies? Lezen (Bron: site Veilig Leren Lezen) kern 1: In deze kern leert uw kind: Letters:

Nadere informatie

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Kinderen hebben in kern 1, 2 en 3 al veel woorden geleerd. Het is een leuk spel om de letters van die woorden op de rug van uw kind te schrijven en het kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 3

Informatie. vakgebieden. Groep 3 Informatie vakgebieden Groep 3 Rekenen en wiskunde Gehanteerde methode: Wereld in getallen. Sinds een aantal jaren rekenen we met de nieuwe methode: De wereld in getallen. De inhoud van een rekenles bestaat

Nadere informatie

Informatieavond groep 3

Informatieavond groep 3 Informatieavond groep 3 Doelen groep 3 komende periode Taal (Veilig Leren Lezen) Rekenen (Wereld In Getallen) Schrijven (Pennenstreken) Welke Cito-toetsen zijn er midden groep 3 Kern 4 Doelen lezen kern

Nadere informatie

Tips voor aanvankelijk technisch lezen (groep 3)

Tips voor aanvankelijk technisch lezen (groep 3) Leestips Tips voor aanvankelijk technisch lezen (groep 3) In groep 3 krijgt je kind gerichte leesinstructie. Hij leert dat woorden uit letters bestaan en dat aan al deze letters een bepaalde klank vastzit.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND GROEP 3 2013-2014

INFORMATIEAVOND GROEP 3 2013-2014 INFORMATIEAVOND GROEP 3 2013-2014 Het accent in groep 3 ligt op: - leren lezen - leren zelfstandig te werken - leren werken in week- en/of dagtaken - probleemoplossend bezig zijn / leren de juiste strategie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3

Informatieboekje groep 3 Informatieboekje groep 3 Schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 3 Aansluitend aan de informatieavond geven wij u graag dit boekje mee. Hierin kunt u (bijna) alles lezen over hetgeen er speelt in groep

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

Informatieavond 1. Groep 3

Informatieavond 1. Groep 3 Informatieavond 1 Groep 3 Methodes Veilig Leren Lezen KIM-versie voor technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en woordenschat. Wereld In Getallen voor rekenen Met Sprongen Vooruit voor rekenen (automatiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012

Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012 Nieuwsbrief nummer 3 17 oktober 2012 Locatie Aalderinkshoek Apollolaan 1C 7604 EH Almelo Tel: 0546-819348 Locatie Haghoek Haghoeksweg 39 7602 XZ Almelo Tel: 0546-865366 directie@triangel-almelo.nl www.triangel-almelo.nl

Nadere informatie

In groep 3 is het leren lezen en het plezier in het lezen erg belangrijk. We gebruiken hiervoor de methode Veilig leren lezen.

In groep 3 is het leren lezen en het plezier in het lezen erg belangrijk. We gebruiken hiervoor de methode Veilig leren lezen. In groep 3 is het leren lezen en het plezier in het lezen erg belangrijk. We gebruiken hiervoor de methode Veilig leren lezen. In groep 3 werken we voor taal, lezen en spelling met de methode Veilig leren

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Leerdoelen veilig leren lezen:

Leerdoelen veilig leren lezen: Leerdoelen veilig leren lezen: Kern 1: ik - maan - roos - vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen - en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters.

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

LESBESCHRIJVING HOGESCHOOL ROTTERDAM PABO. Hoofdfase

LESBESCHRIJVING HOGESCHOOL ROTTERDAM PABO. Hoofdfase HOGESCHOOL ROTTERDAM PABO Hoofdfase LESBESCHRIJVING Jongere kind - Oudere kind Semester 1-2 - 3-4 - 5* Student: Linda Ouwendijk Studentnummer: 0813937 Paboklas: 2F Datum: 19-01-2010 Stageschool + BRIN:

Nadere informatie

Wat doen we allemaal in groep 3?

Wat doen we allemaal in groep 3? Wat doen we allemaal in groep 3? Maandag en dinsdag: Juf Andrea Woensdag, donderdag en vrijdag: Juf Marije (In verband met het muziekproject zullen gedurende een aantal weken de maandagochtend door juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

kern 1: ik - maan - roos - vis Kern 2: teen - een - neus - buik - oog

kern 1: ik - maan - roos - vis Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In groep 3 leren de kinderen lezen. Hier gebruiken wij de methode veilig leren lezen voor. Veilig leren lezen heeft 12 kernen. Hieronder kunt u lezen wat er in elke kern aan bod komt. kern 1: ik - maan

Nadere informatie

Graag vertellen we over het leesonderwijs wat we in groep 3 aan uw kind geven.

Graag vertellen we over het leesonderwijs wat we in groep 3 aan uw kind geven. M A R I A S C H OO L R EU S E L Graag vertellen we over het leesonderwijs wat we in groep 3 aan uw kind geven. Op school werken we de leesmethode Veilig Leren Lezen. We gebruiken de tweede maanversie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

Op de kijkavond kunt u met eigen ogen zien en zelf ervaren hoe er gewerkt wordt in de klas.

Op de kijkavond kunt u met eigen ogen zien en zelf ervaren hoe er gewerkt wordt in de klas. Aan de ouders/ verzorgers De overgang naar groep 3 is voor de meeste kinderen een hele grote stap. Dit boekje geeft u informatie over de leerstof en de manier van werken in groep 3. Op de kijkavond kunt

Nadere informatie

Informatieblad van Groep 3

Informatieblad van Groep 3 Informatieblad van Groep 3 Uw kind gaat nu al een paar weken naar groep 3. In dit blad kunt u lezen wat we in deze groep doen. Even wennen Voor de meeste kinderen die dit schooljaar naar groep 3 gaan,

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

We zitten in groep 3!

We zitten in groep 3! We zitten in groep 3! Juf Ginette Juf Marushka regels afspraken gewoontes Tassen en spulletjes Eten en drinken Tassen netjes buiten zetten Spullen + huiswerk in de klas Iets kwijt? Laat het ons weten!

Nadere informatie

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 3. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) :

De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s. Rapport. groep 3. Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : De Bonkelaar o p e n b a r e b a s i s s c h o o l v o o r D a l t o n o n d e r w i j s Rapport groep 3 Van : Schooljaar : Leerkracht(en) : Toelichting bij het rapport Met dit rapport proberen we u als

Nadere informatie

De letters die zijn aangeboden hangen op het bord of aan de letterlijn.

De letters die zijn aangeboden hangen op het bord of aan de letterlijn. Algemene zaken De deur staat altijd open voor vragen en / of opmerkingen. Toilet: de kinderen mogen tijdens de werktijd naar het toilet, tijdens instructie / kring niet. Wilt u erop letten dat de kinderen

Nadere informatie

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014

Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Saenparel INFO 06-10-2014-27-10-2014 Agenda: Wo 07-10 Herfstwandeling groep 1/2 van 10.00-12.00 uur Do 09-10 Excursie groep 7 8 naar Boerderij Ma t/m vr 13-10 t/m 17-10 Herfstvakantie Ma 20-10 Ouderraad

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 4

Informatie. vakgebieden. Groep 4 Informatie vakgebieden Groep 4 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016

Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 Nieuwsbrief 2 : Aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit groep 3 18 november 2016 De volgende punten komen aan de orde: *Sinterklaassprookje : a.s. donderdag 24 november *Lezen *Wisselwoorden *Leestips

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2016

Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuws uit de groep: De eerste kern van veilig leren lezen is alweer afgerond. In de eerste vier weken hebben de kinderen al acht woorden leren lezen en kennen zij al

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Informatie vanuit groep 3

Informatie vanuit groep 3 Informatie vanuit groep 3 U vindt hier informatie over alle belangrijke zaken die in dit schooljaar aan bod komen. De gegevens die u hier aantreft zijn beslist niet volledig, maar op deze manier wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Leesontwikkeling op de Casimirschool

Leesontwikkeling op de Casimirschool Leesontwikkeling op de Casimirschool Waarom veel aandacht voor leesontwikkeling? Als kinderen lezen worden allerlei onderdelen van het brein aangesproken Veel aandacht voor leesontwikkeling 1. Als kinderen

Nadere informatie

Groep 3. Fijn, dat jij er bent!

Groep 3. Fijn, dat jij er bent! Groep 3 Fijn, dat jij er bent! Dagplanning Elke dag hebben we een dagplanning, zodat de kinderen kunnen zien wat we die dag gaan doen voorspelbaarheid. Inloop Vanaf 8.20u bent u samen met uw kind welkom.

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

VEILIG LEREN LEZEN. Adaptieve toets: Kern 1

VEILIG LEREN LEZEN. Adaptieve toets: Kern 1 VEILIG LEREN LEZEN 2 e MAANVERSIE Adaptieve toets: Kern 1 1 Grafementoets aangeboden letters kern 1 : instructie voor de leerkracht Algemene informatie: Deze toets bestaat uit letters die tot en met kern

Nadere informatie

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL

werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL werkbladen thema 7 DE BASISSCHOOL 7.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 2 3 Badria vindt Nederlands moeilijk. De juf komt op huisbezoek.

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2016

Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuwsbrief groep 3 september 2016 Nieuws uit de groep: De eerste kern van veilig leren lezen is alweer afgerond. In de eerste vier weken hebben de kinderen al acht woorden leren lezen en kennen zij al

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Is leren lezen moeilijk?

Is leren lezen moeilijk? Is leren lezen moeilijk? Ouderavond met digibord Auteurs: Angela Schelfhout, Wilma Stegeman en Susan van der Linden Om de ouders te laten ervaren hoe moeilijk het is om te leren lezen, geeft u ze een leesinstructie

Nadere informatie

Welkom bij de informatie- avond van groep 3!

Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Welkom bij de informatie- avond van groep 3! Wat doen we in groep 3? Lezen, Veilig Leren Lezen Schrijven, Pennenstreken Rekenen, Wereld in getallen Trefwoord Gym Vreedzame School Creatieve vakken Veilig

Nadere informatie

Kleuters leren lezen

Kleuters leren lezen Kleuters leren lezen Lerespel Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: KINDEREN MOETEN EERST BESEFFEN WAT LEZEN IS EN WAAROM HET HANDIG IS OM HET TE KUNNEN.... 4 STAP 2: DE VOORBEREIDING OP HET ZELF LEZEN;

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd.

Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd. Dit jaar zit uw kind in groep 3. Een spannend jaar, waarin de nadruk ligt op het leren lezen, ook wel aanvankelijk lezen genoemd. Voor taal en lezen werken wij met Lijn 3, een taal- en leesmethode van

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b

Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Welkom op de informatie avond van groep 3b/4b Even voorstellen maandag,donderdag en vrijdag: Anita dinsdag en woensdag: Marjon maandag-, dinsdag- en woensdagochtend: Lorenzo donderdag: Pabo-stagiaire Nelianne

Nadere informatie

Deze weken leren wij:

Deze weken leren wij: Kern 1: ik - maan - roos - vis- sok Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen - en We leren ook in welke straat de letters horen; korte klankstraat, lange klankstraat,

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5

Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Lesbrief 4 van groep 3, 4, 5 Groep 3 Lezen We zijn bezig met kern 9. Het thema is: Hoe kan dat? Het ankerverhaal gaat over Daan. Daan is een uitvinder. Als Tasja op bezoek komt, is hij net bezig met het

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2017

Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Belangrijke data: 16 november: Pietengym (kinderen mogen verkleed) 22 november 19.15: ouderavond groep 3 en 4 23

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 3. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 3 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 3. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt hierin meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Groep 3. Informatie voor de ouders van gr. 3 obs Woutertje Pieterse Pag. 1/7. Voorbeeld van een dag in groep 3. 8:30-8:45 Inloopkwartier

Groep 3. Informatie voor de ouders van gr. 3 obs Woutertje Pieterse Pag. 1/7. Voorbeeld van een dag in groep 3. 8:30-8:45 Inloopkwartier Groep 3 Voorbeeld van een dag in groep 3 8:30-8:45 Inloopkwartier 8.45 9.05 Kring, presenteren en duolezen 9.05-10.00 Taal 10.00 10.15 Schrijven 10.15 10.30 eten 10.30 10.45 buitenspelen 10.45 11.15 Flitsen

Nadere informatie

Mijn digitale leesrugzak

Mijn digitale leesrugzak Het hele schooljaar heb ik hard gewerkt op school. Een heerlijke lange zomervakantie heb ik zeker verdiend. Ik ben een lezer geworden en wil een lezer blijven. In mijn digitale leesrugzak zitten heel veel

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2018-2019 Door middel van dit informatieblad vertellen we u wat we allemaal in groep 3 doen, welke methodes we gebruiken, welke afspraken er zijn enz. Als u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatieboekje

Informatieboekje Informatieboekje 2017-2018 Rekenen Methode: WizWijs Wizwijs is een praktische en uitdagende rekenmethode voor groep 1 tot en met 8. De methode combineert praktisch en creatief rekenen met wiskundige kennis

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23

Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 Basisschool De Vlonder Heufkens 502 5403 LV UDEN 0413 33 23 23 info@devlonder.nl www.devlonder.nl Wat doen we op de Vlonder in groep 3 Rekenen Methode Wereld in Getallen Getalbegrip hele getallen De leerlingen

Nadere informatie

veilig leren Veilig leren lezen Artikelen - Letterkennis, aanpak b/d-probleem lezen Auteur: Susan van der Linden Stap 1

veilig leren Veilig leren lezen Artikelen - Letterkennis, aanpak b/d-probleem lezen Auteur: Susan van der Linden Stap 1 veilig leren lezen Letterkennis Aanpak b/d-probleem Auteur: Susan van der Linden De letters b en d zijn voor veel kinderen een bron van verwarring. Dit komt door hun gelijke vorm. Toch kunt u dit probleem

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 De volgende items vindt u terug in de rapporten van alle groepen 3 t/m 8 De cognitieve vakken zijn per groep aangegeven. SOCIALE VAARDIGHEDEN WERKHOUIDNG CITO-LOVS

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Blok 1 We horen bij elkaar Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 8 sept. 2015 no. 396 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK - De ouderavond van afgelopen donderdag over seksuele vorming en de methode Wonderlijk gemaakt werd goed

Nadere informatie

Algemeen: Oktober 2015. In de bijlage: Belangrijke data komende periode: Mededelingen directie. Beste ouders / verzorgers,

Algemeen: Oktober 2015. In de bijlage: Belangrijke data komende periode: Mededelingen directie. Beste ouders / verzorgers, Oktober 2015 Algemeen: In de bijlage: GGD Herfstactiviteiten Gemeente Reimerswaal Speel-o-theek De Schatkist Kapelle Halloween Knutselmiddag Jeugdhonk Answest Mededelingen directie Beste ouders / verzorgers,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatieblad van Groep 3

Informatieblad van Groep 3 Informatieblad van Groep 3 Uw kind gaat nu al een paar weken naar groep 3. In dit blad kunt u lezen wat we in deze groep doen. Even wennen Voor de meeste kinderen die dit schooljaar naar groep 3 gaan,

Nadere informatie

Informatie. vakgebieden. Groep 6

Informatie. vakgebieden. Groep 6 Informatie vakgebieden Groep 6 Taal Gehanteerde methode: Taal in beeld - Spelling in beeld Uitgever: Zwijsen Taal in beeld is een taalmethode voor groep 4 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 mei 2018

Nieuwsbrief groep 3 mei 2018 Nieuwsbrief groep 3 mei 2018 Nieuws uit de groep: Het is erg belangrijk om te blijven lezen om een zomerdip te voorkomen. In de nieuwsbrief heb ik hierover een artikel toegevoegd. Leestips! - Hang een

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 3 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 3 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 3 en

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie