Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering d.d. 12 april 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering d.d. 12 april 2017"

Transcriptie

1 Agenda + notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering EHV Aan: Leden en ouders van jeugdleden van EHV Datum: woensdag 12 april Tijd: uur Plaats: EHV, Clubhuis Geessinkweg 148 Enschede Agenda 2. Bestuur en wijzigingen 3. Toelichting en investering in nieuwe velden 4. Begroting Wijzigingen statuten 6. Rondvraag 7. Sluiting Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering d.d. 12 april 2017 Erik Klooster, penningmeester, opent de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van EHV en heet alle aanwezige leden van harte welkom. Erik bedankt de aanwezigen voor hun komst. Bestuursleden: Erik Klooster, Marleen Zoetman, Martijn Wildeboer, Frits Eijkelenkamp, Edwin Heurman, Rob Jansen en Robert ten Hagen Het Bestuur heeft een afmelding ontvangen van: Marc Rijckenberg Aanwezigen: totaal 71 mensen (zie presentielijsten), 2. Bestuur & organisatie Het Bestuur vraagt instemming voor intrede van de volgende Bestuursleden: 1. Martijn Wildeboer (hockeytechniek) Enkele Bestuursleden worden bedankt voor hun inzet, zij zijn geen Bestuurslid meer. Het betreft: Martijn Wendrich (hockeytechniek) Mark Krakers (bestuurslid en nu lid accommodatie cie) Marc Rijckenberg (bestuurslid en nu bar cie) Raymond Janssen (voorzitter en nu adviseur)

2 Voor: iedereen Tegen: nul 3. Toelichting en investering in nieuwe velden lid vraag antwoord Bestuur Timmermans Mark Krakers Timmers Als extra risico meenemen: Wijziging in regelgeving rondom btw teruggave, waarbij ook een overgangsregeling zou komen Waarom geld uit middelen en acties wel verrekenen? Zit er garantie op de velden? Gaan we zelf onderhoud doen aan de nieuwe velden? bij de huidige velden is geen onderhoudsafspraak gemaakt met de leverancier SWS geeft waarborg van 10 jaren, is met de financiering hier rekening mee gehouden, komen we met 13 jaren wel weg? Er zal navraag gedaan worden omtrent deze wijziging in btw-regelgeving en eventuele effecten voor EHV mbt de aanleg van de velden. Daarbij zal ook worden gekeken wie wat hiervoor zou moeten doen. Dit geld wordt uitgeruild tegen de subsidie van de gemeente Ja, deze is 8 jaren bij uren speeluren, wij spelen nu ca uren per jaar en dus lagere slijtage, wij zijn uitgegaan van 13 jaar voor afschrijving en lening Er is destijds wel een regeling gemaakt inzake onderhoud. Nog niet over onderhoud gehad met de leverancier en of we dit wel/ niet bij leverancier gaan afnemen. Er is wel rekening gehouden met onderhoudskosten in de begroting. 8 jaar garantie, in resterende 2 jaren afschrijven zou betekenen dat de velden na 10 jaar volledig afgeschreven zijn. Dat lijkt met 8 jaar garantie wel heel snel. We gaan het voorstel indienen met 13, met onderbouwing. Bij telefonisch contact heeft SWS hier niets over gemeld Jasper Schoo Hoe zit het met de rente? Wordt in de begroting toegelicht, is daar opgenomen conform aflossingsschema 4. Begroting lid vraag antwoord Bestuur Timmers Pim van Ulzen baromzet over 4 maanden Wat houden we over vs HockeyCafé? Borgstelling garant van de gemeente, stelt de gemeente tegen voorwaarden? De omzet van de bar is bewust lager aangehouden dan de omzet van HockeyCafé 40% hiervan is kostprijs inkoop Voor eerste periode liggen we op schema Afgezien van de financiële verplichtingen en periodieke rapportage, worden er geen aanvullende voorwaarden gesteld, ; Eventuele schulden verspreid over de Nee de SWS en de gemeente staan immers leden? garant. Erik Winters Wat doen we na de 12 jaar aflossen, Nee, na 12 jaren waarschijnlijk velden

3 Han Punte zit er een restwaarde in? Er zit nu een goede onderlaag welke waarschijnlijk niet meer behoeft te worden vervangen, bij nieuwe velden over 12 jaren dus aanzienlijk lagere investeringen. afgeschreven en weer investeren. Eventuele extra inkomsten meevallers kan versneld worden afgelost. Jasper Schoo Ynze Weustink Mark Krakers Timmers Wat zijn de consequenties indien we de lening niet kunnen aflossen Zit de inkomsten uit zaalhockey in de begroting aangezien we geen zaal meer hebben Zit duurzame investering zoals LED in de begroting? Onderlaag: mogelijkheid van 30 jaren en dus meerdere matten. De borgstelling wordt ingesteld en indien we er niet aan voldoen dan kan EHV failliet gaan. De gemeente en SWS betalen dan de rekening. Er loopt een onderzoek naar alternatieve zalen. Voorlopig lijken het alternatieve hallen te worden en niet een blaashal. Daar is wel met gemeente over gesproken, maar niet verder uitgewerkt, gemeente zoekt eerst naar alternatieven. Nee, er zullen via het traject Rabo Versterkt met NOC*NSF businesscases worden uitgewerkt op diverse energiethema s zoals ledverlichting e.d.. Op basis van deze businesscases wordt gekeken welke investeringen een zodanige terugverdientijd hebben in combinatie met mogelijkheden voor financiering dat we dergelijke investeringen onderbouwd aan gaan, met financiering en subsidies uitgewerkt. We gaan nu dus niet investeren in LED verlichting, de huidige verlichting blijft behouden. Dit is in de begroting niet meegenomen. Zal bij de leverancier onder de aandacht worden gebracht. Jasper Schoo Is er nagedacht over fasering? Dit is voor als nog (veel) duurder inclusief elke keer weer borgstelling aanvragen met alle consequenties van (NO) GO via SWS en gemeente. Indien niet gelijk, zal leiden tot een zwaardere belasting en dus snellere slijtage en hogere onkosten. Een verspreid gebruik is veel beter voor de levensduur. Mark Krakers Wil de gemeente de velden niet aanleggen en de eigendom overnemen? De gemeente heeft hier waarschijnlijk helemaal geen geld voor. Zal wel bij de argumentatie worden gebruikt voor de bespreking met de gemeente. 5. Wijzigingen statuten EHV Geen vragen over de statuten, waarna gestemd wordt voor akkoord met de nieuwe statuten:

4 Voor: iedereen Tegen: nul 6. Rondvraag Ingrid Witz over contributie: Maurice Brands over status VOG Martin Bevers over acties Contributie per maand wordt onderzocht VOG verklaring loopt, proces is herzien, streven is >90% einde seizoen binnen te halen biedt aan te helpen met acties Voorstel: om éénmalige bijdrage te leveren 7. Sluiting Dank U! Op woensdag 19 april is de volgende ALV gepland om dan definitief in te stemmen met de begroting en de investeringsplannen voor nieuwe velden, met voor EHV een daarbij behorende huurverhoging vanuit de stichting Kunstgras.

5 Agenda + notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering EHV Aan: Leden en ouders van jeugdleden van EHV Datum: woensdag 19 april Tijd: uur Plaats: EHV, Clubhuis Geessinkweg 148 Enschede Agenda 2. Vragen investering velden en begroting Instemming nieuwe velden 4. Instemming begroting Rondvraag 6. Sluiting Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering Martijn Wildeboer, lid hockeytechniek, opent de Algemene Ledenvergadering van EHV en heet alle aanwezige leden van harte welkom. Martijn bedankt de aanwezigen voor hun komst. Bestuursleden: Erik Klooster (afwezig), Marleen Zoetman, Martijn Wildeboer, Frits Eijkelenkamp, Edwin Heurman, Rob Jansen en Robert ten Hagen. Het Bestuur heeft afmeldingen ontvangen van Joost Eitink, Aletta Oost en Ynze Weustink. Aanwezigen: totaal 71 mensen (zie presentielijsten) Via de hebben 3 mensen aangegeven voor te stemmen nl. Joost Eitink, Ynze Weustink en Petra de Jonge. Daarnaast nog enkele mensen die aangegeven hebben per schriftelijke bevestiging dat ze voor stemmen. Deze lijst bevatte onder meer de dames van dames 1, en daarnaast nog enkele andere mensen. 2. Vragen over investering velden en begroting Vragen over de vorige notulen van 12 april? Er zijn geen vragen binnen gekomen obv de notulen van 12 april.

6 Van een divers aantal leden zijn de vragen gebundeld aangezien zij over hetzelfde onderwerp gaan nl. de realisatie van 4 velden met het budget van 680 keuro. lid vraag antwoord Bestuur M. Brands, P. van Ulzen, A. Wind Is er met de aanleg van de aantal velden rekening gehouden met de groei van de club? Per 250 leden is er immers 1 veld nog en nu met een kleine 900 leden zal er dus behoefte zijn aan 4 velden. Er wordt gestemd voor een investering van EUR 680K. In eerste instantie is er uitgegaan van 3 nieuwe velden om de bestaande velden (1,3 en 4) compleet te vervangen. Daarnaast wordt in ogenschouw genomen om met de gelden vanuit de GCA actie een half veld aan te leggen voor zowel trainingen als ook de wedstrijden voor de allerkleinsten op zaterdag. Ook de aantallen jeugdleden leiden momenteel al tot problemen met de veldbezetting op de trainingsdagen en de zaterdagen. A. Sanders Leidt de investering tot een verhoging van de contributie? J. Schoo Is in het voortraject overleg geweest hoe andere clubs nieuwe velden hebben gefinancierd? M. Krakers Wat gebeurd met de opbrengst van de GCA actie? E. Nagel Is er rekening gehouden met de staat van het clubhuis? Het Bestuur zal zich hard maken om met de leverancier van de velden 4 velden te krijgen waarvan 3 nieuwe velden (1, 2 en 3) en het renoveren/behouden van veld 4. Of een andere variant welke met de leverancier zal worden besproken. Veld 4 kan waarschijnlijk nog 3-5 jaren mee. Nee in de contributie is vooralsnog uitgegaan van het handhaven van de huidige contributiegelden. Tenzij er onvoorziene omstandigheden zich voor zouden kunnen doen die ons ertoe nopen de contributie wel te verhogen, wat zou kunnen als de subsidiegelden niet worden toegekend en we daar niet op andere wijze (acties/ sponsoring) geld voor op kunnen halen. In het voortraject is overleg geweest met de KNHB en enkele clubs. Hun adviezen zijn in het traject dat EHV nu doorloopt meegenomen. De GCA actie heeft tot nu toe EUR 13K opgebracht. Dit geld is in principe bestemd voor een klein veldje. Dit is onderdeel van het huidige plan dat er ligt. In de begroting van EHV en ook de SKG is het budget voor onderhoud en verbetering van het clubhuis tov vorige jaren verhoogd. Daarnaast heeft de SKG nog een eigen vermogen waarop eventueel ingeteerd kan worden. Daarnaast loopt in het kader van het traject dat wij als EHV met de NOC/NSF en Rabobank zijn ingegaan een onderzoek in het verschiet naar verdere verduurzaming (lees energiebesparing en dus kostenbesparing) in het verschiet in de nabije toekomst.

7 3. Instemming investering velden door SKG Hierbij moet worden opgemerkt dat ingestemd wordt met het volgende: Er wordt een investering gedaan voor de aanleg van 3 nieuwe velden, waarmee een totaal maximum investeringsbedrag is gemoeid van EUR 680K. Het bestuur zal zich daarbij, naast het plan zoals gepresenteerd, hard maken voor een zodandige investering dat op het huidige natuurgrasveld, veld 2, een nieuw veld wordt aangelegd, waarmee we dan veld 4, het huidige zandveld, in stand houden. De ALV stemt daarmee gelijktijdig ook in met het aangaan van financiering voor de velden, voor een maximaal bedrag van EUR Het meerdere, benodigd voor aflossing oude lening en restant bedrag investering nieuwe velden, moet uit aanvullende middelen/ subsidie worden gefinancierd. Voor: 45 Tegen: 4 4. Instemming begroting met huurverhoging EHV Voor: allen Tegen: nul 5. Rondvraag Wie + vraag/opmerking Antwoord 6. Sluiting Dank U! De volgende ALV wordt gepland in september 2017.

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013

Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club. 27 november 2013 Welkom op de Algemene Ledenvergadering van de Goudse Mixed Hockey Club 27 november 2013 Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststelling Agenda 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 23 juni 2013 4. Jaarrekening

Nadere informatie

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017

Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Notulen 55e Algemene Ledenvergadering d.d. 20 december 2017 Aanwezig: John van Herk (voorzitter), Menno Hooghuis (secretaris), Anne-Marie Scheffers (penningmeester), Jan Bloo (Technische Commissie), Jacco

Nadere informatie

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. "KAPELLE"

Notulen Buitengewone ledenvergadering vv Kapelle 23 februari 2015 V.V. KAPELLE Secretariaat: Jip en Janneke 29 4421 TG Kapelle tel. 06-24 54 15 60 e-mail: secretaris@vvkapelle.nl V.V. "KAPELLE" Uitnodiging voor het bijwonen van een Buitengewone Ledenvergadering welke gehouden wordt

Nadere informatie

OPDRACHT. DOEL van de projectgroep: EEN GEGARANDEERD GOED VELD op veld 1

OPDRACHT. DOEL van de projectgroep: EEN GEGARANDEERD GOED VELD op veld 1 OPDRACHT De kunstgras-cie heeft de opdracht gekregen de voor- en nadelen te inventariseren van verschillende soorten kunstgras ten behoeve van veld één. De commissie zal dit vraagstuk vanuit verschillende

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016

Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Verslag Algemene Ledenvergadering vv Helpman op woensdag 2 november 2016 Locatie: Helperborg tijdstip aanvang: 19.30 uur. Stukken half uur voor aanvang ter inzage Aanwezig: 33 leden inclusief bestuur Afmeldingen:

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt.

Het verslag wordt paginagewijs doorgenomen. Er worden geen opmerkingen gemaakt. De notulen zijn hierbij vastgesteld. De secretaris wordt bedankt. Concept Verslag 1. Opening en welkom Walter Wind zit de vergadering technisch voor. Er zijn een aantal formele afmeldingen binnen gekomen. Velen hebben zich niet afgemeld; het aantal aanwezigen is erg

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010

Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010 Notulen van de algemene ledenvergadering gehouden op 6 oktober 2010 1. Opening De voorzitter, Hans Burghard, opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De voorzitter schetst kort de historie

Nadere informatie

Notulen Bijzondere Ledenvergadering

Notulen Bijzondere Ledenvergadering Notulen Bijzondere Ledenvergadering LTVB: Gereed voor de toekomst Vernieuwde inrichting tennispark LTVB Dinsdag 5 april 2016 Versie 0.2 van 14 april 2016 Bladzijde 1 van 6 Algemeen Aanwezig: Afwezig met

Nadere informatie

AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering. Vrijdagavond 9 november Het gaat gebeuren! AVA Algemene Ledenvergadering 9 november 2018

AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering. Vrijdagavond 9 november Het gaat gebeuren! AVA Algemene Ledenvergadering 9 november 2018 AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering Vrijdagavond Het gaat gebeuren! 1 Agenda 1. Opening (mededelingen, ingekomen stukken) 2. Verslag Alg. Ledenvergadering 3 april 2018 (zie bijlage) 3. Achtergronden,

Nadere informatie

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat:

In de bijlagen is het voorstel meer in detail uitgewerkt. De belangrijkste punten zijn hieronder kort samengevat: Besluit Algemene Ledenvergadering 2018 Onderwerp: Aanschaf zonnepanelen en renovatie dak. In werking stelling besluit: 17 september 2018 Beste Leden, Als VCB willen we niet alleen steeds duurzamer zijn,

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237. Opgericht 1 november 1919 ING: 29.62.560

Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237. Opgericht 1 november 1919 ING: 29.62.560 Willebrordus Demos Sportvereniging KvK.nr: 40280237 Opgericht 1 november 1919 ING: 29.62.560 Sportpark Paradijs (Haagse Beemden) ABN AMRO: 52.07.58.552 Postbus 8739, 4820 BA Breda www.wds19.nl MEMO ONDERWERP

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg HIM Mil IIMil IIIIII BM1302306 Raadsvergadering 31 oktober 2013 Agendanummer Onderwerp Dossier kunstgrasvelden Steenbergen;

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom.

De voorzitter, Harry Elzendoorn, opent de vergadering om en heet alle aanwezige welkom. Bijzondere Ledenvergadering 29 mei 2018 Tijdstip: 20.30 uur Locatie: t Sporthuis Agenda: 1. Opening van de bijeenkomst 2. Financiën, begroting seizoen 2018/2019 3. Contributie seizoen 2018/2019 4. Samenstelling

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 13 september 2011 Relevante financiële detail gegevens zijn bewust uit deze publieke presentatie weggelaten 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

A.M.J. de Jong-Vermaas. agendapunt nummer portefeuillehouder

A.M.J. de Jong-Vermaas. agendapunt nummer portefeuillehouder V O O R S T E L A A N D E R A A D afdeling Maatschappelijke zaken in behandeling bij A.M.J. de Jong-Vermaas doorkiesnummer 078 633 45 79 agendapunt nummer portefeuillehouder W.W. Joosten datum voorstel

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING VV TREKVOGELS 8 JUNI 2017 1. opening en welkom door de voorzitter, Jan Wijnia 2. vaststellen van de agenda 3. notulen ALV 24 november 2016 4. mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

BoeN. Algemene Leden Vergadering. 5 maart Algemene Leden Vergadering BoeN 1

BoeN. Algemene Leden Vergadering. 5 maart Algemene Leden Vergadering BoeN 1 BoeN Algemene Leden Vergadering 5 maart 2019 05-03-2019 Algemene Leden Vergadering BoeN 1 In Memoriam Jaap Schwarz (1938 2019) 05-03-2019 Algemene Leden Vergadering BoeN 2 1. Opening en mededelingen vaststellen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering november 2014 Geachte leden, Namens het bestuur van svdio nodig ik jullie uit voor een Algemene Ledenvergadering op woensdag 17 december 2014 om 20.30 uur in Grand Café Rest. De Burgemeester op de Markt,

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.?

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.? Algemene Leden Vergadering 2014 MHC-Liberty Vereniging of n B.V.? dinsdag 2 december 2014, aanvang 20.00 uur Het programma van de avond 1: Opening door de voorzitter. Vaststellen notulen van de vorige

Nadere informatie

ALV 25 juni 2014 BELEEF HET OP MHV

ALV 25 juni 2014 BELEEF HET OP MHV ALV 25 juni 2014 BELEEF HET OP MHV 1 4 e veld: Ja natuurlijk! Maar hoe en waarom? 2 Aanleiding:! MHV groeit " Ruim 1200 leden " In potentie 1400-1600 leden! Eis KNHB " Geen dispensatie voor velden Olympos

Nadere informatie

BEGROTING KV BOLSWARD 2015

BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Inhoud 1. Algemeen 2. 2. Exploitatiebegroting 2015 2. 3. Toelichting begrotingsposten 3. 4. Vaststelling 6. 1 1. ALGEMEEN Bijgaande begroting is sluitend. BEGROTING KV BOLSWARD 2015 Gezien de lasten van

Nadere informatie

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4.

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Onderwerp Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Samenvatting De aankoop en restauratie van de langgevelboerderij is een belangrijk onderdeel van het deelproject "Versterking

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017

Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 Notulen Algemene leden vergadering 27 november 2017 1. Opening door de voorzitter Welkom, voordat we beginnen met de agendavaststelling kijken we naar een filmpje over FreerunXtra. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting

Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting De komende 10 jaar zal de Tennisclub Rhenen, naast regulier / klein onderhoud, rekening moeten houden om het tennispark in goede conditie te houden zoals: Kleedkamer

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 VLTV

Jaarrekening 2018 VLTV Jaarrekening 2018 VLTV Vinkeveen, 22 januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2018 4. 2. Winst & verliesrekening over 2018 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting

Nadere informatie

Renovatie velden 1 en 2 in Notitie t.b.v. de Algemene LedenVergadering (ALV) op

Renovatie velden 1 en 2 in Notitie t.b.v. de Algemene LedenVergadering (ALV) op Renovatie velden 1 en 2 in 2017 Notitie t.b.v. de Algemene LedenVergadering (ALV) op 7-2-2017 Inleiding Gevraagd definitief besluit Deze notitie is, mede op verzoek van de ALV van 6 december 2016 (en in

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764

Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Preadvies Portefeuillehouder : W.J.J. Ligtenberg Datum collegebesluit : 16 augustus 2011 Corr. nr.: 2011.08764 Onderwerp : Voorstel inzake garantstelling derde kunstgrasveld DES Programma : 6. Cultuur

Nadere informatie

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa

Balans 2013. Toelichting op balans 2014 (ten opzichte van de 2013) Vaste activa Balans Activa Passiva Vaste activa Eigen Vermogen Banen en toebehoren 194.593 228.948 Eigen Vermogen 102.793 92.704 Clubhuis 18.127 27.295 Resultaat boekjaar -13.563 10.089 Inventaris 1.950 1.844 89.230

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 12 Stiens, 9 september 2013 Raadsvergadering: 26 september 2013 Voorstelnummer: 2013/ 48 Portefeuillehouder: A. Wachter Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting

Agenda. 1. Welkom. 2. Financiën. 3. Ontwikkelingen n.a.v. ALV Rondvraag. 5. Afsluiting a Onderwerp Algemene Ledenvergadering Pollux Datum 04-11-2015, 19:30 Locatie Paal 12 Aanwezig Bestuur: Henk Hazewinkel, George Steenbekke, Rob Schepers Leden, ouders, e.d.: 19 personen Afmeldingen: Henri

Nadere informatie

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013

Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Verslag Algemene Leden Vergadering van de Renkumse Tennisvereniging Bakkershaag d.d. 12 november 2013 Aanwezig: 40 leden Afwezig m.k.: Margriet Hensema, Monique Lanjouw 1. Opening De voorzitter opent de

Nadere informatie

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar

T.V. de Eemslag. Jaarrapport. Meer slagkracht met de Eemslag 40 jaar T.V. de Eemslag 2014 Jaarrapport Het verslagjaar 2014 is met een positief resultaat van 31.809, - afgesloten. (2013: 24.968, -) Wanneer wij dit vergelijken met 2013 hebben zo wel de opbrengsten als de

Nadere informatie

Notulen ALV donderdag 20 juni 2019

Notulen ALV donderdag 20 juni 2019 Notulen ALV donderdag 20 juni 2019 Locatie Tijd Aanwezig Afmeldingen : Clubhuis VMHC Spitsbergen : 19.00 uur : Petra van Brakel, Geraldine Septer, Marc Koopmans en alle aanwezigen vermeld op de presentielijst

Nadere informatie

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010. Agenda

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010. Agenda EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 2010 Uitnodiging voor de Extra Algemene Ledenvergadering van Hockey Club Catwyck op dinsdag 19 oktober 2010 in het clubhuis aan de Krom in Katwijk, aanvang 20.00 uur. Agenda

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Aanwezig vanuit het bestuur: Camiel Aarts (Voorzitter) Anja Bekkers (Secretaris & Communicatie, Verslag) Victor Sanders (Penningmeester) Robert Wijdeveld (Technische Commissie) Rob van den Berg (Activiteiten)

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders

GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD. Datum : 25 oktober Voorstel van : college van burgemeester en wethouders GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 25 oktober 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Verzoek tennisvereniging i.o. Venhorst Samenvatting om één tennisvereniging

Nadere informatie

Business case locatie kunstgrasveld

Business case locatie kunstgrasveld Steller : R.J.J. Coli Team : Maatschappij Datum : 4-12-2014 Onderwerp : Business case locatie kunstgrasveld Aanleiding In de afgelopen jaren is gebleken dat de sportvelden bij het Rijnlands Lyceum niet

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016

Algemene ledenvergadering BPOA. 23 juni 2016 Algemene ledenvergadering BPOA 23 juni 2016 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Concept verslag ALV 23-11-15 4. Jaarverslag 2015 SPOA ter toelichting 5. Beleggingsbeleid SPOA 6. Onderzoek toekomstscenario

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00288 Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Stichting Exploitatie

Nadere informatie

Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE STICHTINGSKOSTEN

Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE STICHTINGSKOSTEN Gemeente Haarlem, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen Retouradres p/a St. Sportsupport Gen. Spoorlaan 2A, 2025 NB Haarlem Toelichting! AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE

Nadere informatie

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties?

1.1 klopt dit? en zo ja, waarom alleen met coalitiefracties? Technische vragen VVD- Blaricum mbt aangenomen motie vado (ingediend door coalitie dd 31 mei jl) BVV- kunstgrasvelden en kleedruimten VVD maakt zich zorgen over de wijze van bestuur en besluitvorming op

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC

Inhoud. 1. Opening. Notulen Enschedese Informatica Alumni Club ENIAC Algemene Gegevens Kenmerk: ENIAC ALV 14 Datum: 03-0-14 Locatie: Halle Aanwezig: Johan Noltes, Rick Leunissen, Mark Steunenberg, Sjoerd van der Spoel, Mark Oude Veldhuis, Jasper Kuperus, Jurrien Wagenaar,

Nadere informatie

Help deze arme man aan een nieuwe tent!

Help deze arme man aan een nieuwe tent! Wageningen, 30 augustus 2018 Help deze arme man aan een nieuwe tent! Beste leden, Aanstaande maandag 3 September om 20:30uur is er een extra ALV uitgeschreven door het bestuur. We willen dan toestemming

Nadere informatie

Onderdeel Risico Kans op risico Maatregelen Schade worst case Kans x schade Conclusie risico

Onderdeel Risico Kans op risico Maatregelen Schade worst case Kans x schade Conclusie risico Bijlage b: : risicoanalyse r nieuwbouw MFA/BHS Bij de raadsbehandeling van de informatie omtrent de mogelijkheden om het MFA/BHS nieuw te bouwen heeft de raad gevraagd om een risicoanalyse op de beoogde

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening.

Raadsvergadering. Relatie met Strategische Agenda Onderdeel van de leefbaarheid van de dorpen is een goede sportvoorziening. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-01-2017 16-104 Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling Aan de raad, Onderwerp Kunstgras hockey, aanleg tweede veld met garantstelling

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 157518 Datum: 1 juni 2015 Programma : Sport Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

Jos van Dam. Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017

Jos van Dam. Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017 Penningmeester: Administratie: Kascommissie: Afke Verbruggen Rico van Den Dungen Jules Sleutjes Jos van Dam Henri van Bakel (3e lid) Jaarrekening 2017 Den Dungen, 7 februari 2017 Balans 2017 Activa 31-dec-17

Nadere informatie

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d

RKSV MARGRIET. Correspondentie-adres: Postbus 270, 5340 AG OSS. NOTULEN ALV d.d NOTULEN ALV d.d. 25-11-2014 Opening Voorzitter Piet de Jongh spreekt het welkomstwoord uit tijdens de druk bezochte eerste algemene ledenvergadering in het nieuwe complex. Jeugdcommissie De jeugdcommissie

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voor raadsvergadering d.d.: 29-05-2012 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Visie 2020 Iedereen is Kampioen Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Missie/Visie LGJ stelt alles in het werk om een individuele sporter te ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau.

Nadere informatie

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015 ALV HC Nuenen 22 Juni 2015 Agenda Opening en vaststelling agenda Ingekomen stukken Notulen voorgaande ALV Terugblik op het afgelopen seizoen Vooruitblik naar komend seizoen Verkiezing nieuwe voorzitter

Nadere informatie

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017

TC de Helze Algemene Ledenvergadering Datum 8 februari 2017 TC de Helze Algemene Ledenvergadering 2017 Datum 8 februari 2017 Locatie t Graviljoen Tijd 20:30 uur Agenda TC de Helze 8 februari 2017 Agendapunten: Verslag ALV 3 februari 2016 Bestuursmutaties Jaarcijfers

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT. Extra algemene ledenvergadering

Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT. Extra algemene ledenvergadering 1 Nieuwbouw HCH GO / NO GO BESLUIT 29 maart 2011 Extra algemene ledenvergadering Inhoud presentatie 2 Ambitie HCH Besluitvorming Toekomstbeeld (fysiek, juridisch en financieel) Risico s Kansen Vervolgstappen

Nadere informatie

Begroting (versie met blaashal) Contributievoorstel. voor het seizoen

Begroting (versie met blaashal) Contributievoorstel. voor het seizoen Begroting (versie met blaashal) en Contributievoorstel voor het seizoen 2017/2018 Begroting en contributievoorstel voor het seizoen 2017/2018 Voor u ligt de begroting en het contributievoorstel van de

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie

Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht. 1. Opening / vaststellen agenda. 2. Mededelingen / ingekomen stukken

Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht. 1. Opening / vaststellen agenda. 2. Mededelingen / ingekomen stukken Agenda (19.00 uur) Algemene Ledenvergadering Atletiek Maastricht 19 november 2009 1. Opening / vaststellen agenda 2. Mededelingen / ingekomen stukken 3. Vaststellen notulen ALV d.d. 14 mei 2009 4. Wijziging

Nadere informatie

Gemeente Haarlem, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen. Toelichting!

Gemeente Haarlem, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen. Toelichting! Gemeente Haarlem, Sector Maatschappelijke Ontwikkeling Adviescommissie Duurzame Sportvoorzieningen Toelichting! AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE STICHTINGSKOSTEN Dit formulier is uitsluitend bestemd voor het

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen

BESLUITENLIJST. De voorzitter vraagt een moment stilte ter nagedachtenis aan Bas van Horssen BESLUITENLIJST vergadering, cluster 9 veldvoetbal gehouden op 14 april 2010 bij de vereniging Unitas te Gorinchem Aanwezig: De verenigingen: Ameide, Arkel, Drechtstreek, G.J.S., Hardinxveld, Lekvogels,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering BCH 28 oktober 2014 Auteur: Casper van de Pol Aanwezig: Casper van de Pol Rudi van Winsum Cees van Winsum Gerard van der Velde Wil Schoonderbeek Bert van de Poll Erik

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Toelichting bij Meerjarenraming Energie-U, exclusief windpark

Toelichting bij Meerjarenraming Energie-U, exclusief windpark Toelichting bij Meerjarenraming Energie-U, exclusief windpark De begroting en meerjarenraming van Energie-U bestaat uit twee componenten: De verenigingsbegroting geeft een overzicht van alle verenigings-gerelateerde

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013

Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013 Notulen Algemene Ledenvergadering ZZ en PC de IJsselmeeuwen d.d. 17-4-2013 Afwezig met Kennisgeving: Yolanda Leunk, Linda van den Broek, Dorinda Veenstra, Joke Ruysink, Marina Baars Aanwezig: 24 leden

Nadere informatie

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008

Verordening Investeringssubsidie Sportaccommodaties 2008 RAADSBESLUIT De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2008, nummer 40; overwegende dat de gemeente wil stimuleren dat de inwoners van de gemeente

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept)

Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept) Begroting vereniging Expreszo 2017 (concept) Algemene Ledenvergadering 4 maart 2017 Baten Lasten Contributies - Contributie COC Nederland -3.100 Donatie COC Nederland 10.284 Afdracht lokale lidverenigingen

Nadere informatie

Financieel verslag 2008-2009 Hockey Club Houten, Houten

Financieel verslag 2008-2009 Hockey Club Houten, Houten Goedgekeurd door de Kascommissie op 4 november 2009 Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 18 november 2009 Financieel verslag 2008-2009 Hockey Club Houten, Houten Jaarverslag 2008/9 Hockey Club

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045

Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gewijzigd) 26 mei 2011 AB11.00400 RV2011.045 Gemeente Bussum Aanleggen kunstgrasvelden ten behoeve van BFC Brinklaan 35 Postbus 6000

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 3 november 2015 bestemd voor de gemeenteraad

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 3 november 2015 bestemd voor de gemeenteraad VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 3 november 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00823 Onderwerp: Subsidieverzoek SESO renovatie tennisbanen - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 1. Opening De voorzitter opent om 20.00 uur de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 en heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Het bestuur vindt het van belang dat zo veel mogelijk leden aanwezig zijn. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld.

Het bestuur vindt het van belang dat zo veel mogelijk leden aanwezig zijn. Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld. ALGEMENE LEDENVERGADERING UWTC DATUM: maandag 29 mei 2017 TIJD: 20.00 uur PLAATS: Clubhuis Europarei AGENDA 4. Verslag ALV van 11 november 2016 5. Jaarverslag 2016 6. Financieel verslag door de penningmeester

Nadere informatie

Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann

Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann Datum Behandeld door Telefoonnummer 7 november 2018 J. Esselmann 088 253 90 20 Kenmerk Onderwerp E-mail - Financiering onderhoud en verduurzaming door uw Vereniging van eigenaren info@restauratiefonds.nl

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting Vergadering gemeenteraad d.d. 2 november 2017 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016-2025 Korte inhoud: De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie