Verslag Informatieavond Bouwen in Lennisheuvel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Informatieavond Bouwen in Lennisheuvel"

Transcriptie

1 Verslag Informatieavond Bouwen in Lennisheuvel Datum: 12 april 2007 Locatie: Café De Trol, Lennisheuvel Aantal aanwezigen: circa 90 Welkom Kees Quinten, voorzitter van Combinatie95, heet alle aanwezigen van harte welkom. Hij geeft aan dat het onderzoek dat nu in Lennisheuvel is gedaan door Combinatie95 twee jaar terug in Liempde is gedaan. Na verwerking van de inbreng van deze informatie zal het onderzoeksrapport aangeboden worden aan het college van B&W van Boxtel. De politiek (B&W en raad) is daarna aan zet om met de locaties aan de slag te gaan en een nieuw bestemmingsplan te ontwikkelen. Presentatie Karel Voets Bevolkingsopbouw Lennisheuvel wijkt af van die van geheel Boxtel. Zo zijn er minder jarigen in Lennisheuvel dan in Boxtel (9% t.o.v. 14%) en is er een grotere groep jarigen (25% t.o.v. 23%). Dit beeld vraagt om starterswoningen en op termijn seniorenwoningen. Bij het bepalen van het aantal te bouwen woningen kan uitgegaan worden van een drietal scenario s: - 0 woningen bouwen: bevriezing - 3 woningen per jaar (40 woningen tot 2020): net niet de natuurlijke groei opvangen - 6 woningen per jaar (85 woningen tot 2020): opvang natuurlijke groei Uit enquête Lennisheuvel kijkt vooruit komen de volgende resultaten naar voren: - 65% wil seniorenwoningen in Lennisheuvel - 84% vindt dat er starterswoningen moeten komen - 45,5% vindt dat de jeugd uit Lennisheuvel hier voorrang bij moet krijgen - Er zit weinig restcapaciteit in bestemmingsplannen - Woningbestand bestaat voornamelijk uit koopwoningen, klein aantal huurwoningen Met op de achtergrond een aantal ontwikkelingen en plannen zoals Streekplan, reconstructie, Nationaal Landschap Het Groene Woud en huidige bestemming en ruimtelijke kwaliteit is Combinatie95 tot zeven mogelijke bouwlocaties in Lennisheuvel gekomen. Per locatie zijn er verschillende voor- en nadelen. 1. Mijlstraat-Staartsepad 5 ha 125 woningen Agrarisch bedrijf op gevestigd (huiskavel) Bufferzone tussen kern en industrieterrein Verst van centrum 2. Hole Eik 2,1 ha 52 woningen Geen echte grote landschappelijke waarde Ontsluiting en ligging beter dan bij 1 Relatief kleine locatie Bufferzone tussen kern en industrieterrein Hindercirkel tankstation

2 3. Brede Heide Lennisheuvel 1,3 ha 32 woningen Vanuit agrarische optiek geen probleem Ontsluiting niet moeilijk Geen echte grote landschappelijke waarde Relatief kleine locatie Bufferzone tussen kern en industrieterrein Hindercirkel tankstation 4. Lennisheuvel-Zuid Heerenbeekloop 3,0 ha 75 woningen Vanuit agrarische optiek geen groot probleem Ontsluiting vrij gemakkelijk Zorgvuldige landschappelijke inpassing (langgerekte locatie langs Heerenbeekloop) Voorspelbaar financieel moeilijker door grote en groene kavels Minder geschikt voor senioren en starters Lijkt kansrijker voor grotere kavels 5. Binnengebied (Beijersland) 2 tot 4 ha, bij 3,5 ha 85 woningen Centraal in kern, goede ligging Niet ideaal voor intensief agrarisch gebruik Mogelijke auto-ontsluiting: via Mijlstraat en ten zuiden richting Lennisheuvel Mogelijk fiets-/voetpad ten Noorden van kerk Inbreiding: diepe achtertuinen worden gerespecteerd Mogelijke opwaardering van de kern Ideaal voor starters en senioren In combinatie centrumvoorzieningen als gemeenschappelijke ruimte voor senioren Verwerfbaarheid lastiger: 6-8 eigenaren 6. Gescheurd Hemd Breede Heide 3,1 ha 80 woningen Vanuit agrarisch oogpunt acceptabel; geen agrarische huiskavel Auto-ontsluiting via Breede Heide Langzaam verkeer via Gescheurd Hemd Verwerfbaarheid: aantal grondeigenaren beperkt (2-4) Relatief grootschalig geheel met huidige wijk ( wijk geplakt aan andere wijk ) 7. Lennisheuvel-West Groen gebied Overgang naar Smalwater en Kampina Volgens hoger beleid moet het absoluut groen blijven Volgens Combinatie95 geen reële locatie Vragen/opmerkingen n.a.v. presentatie: Waarschuwing dat als er gebouwd gaat worden dit vaak met bijvoorbeeld 20 woningen tegelijk gaat. Dan slechts 5 naar Lennisheuvelnaren en 15 naar anderen. Gemist in het verhaal. Oplossing kan bijvoorbeeld zijn door te beginnen met de oprichting van een kopersvereniging en pas als er 20 Lennisheuvelnaren zich ingeschreven hebben beginnen met bouwen.

3 Waarom geen lintbebouwing langs bijvoorbeeld Koevoortseweg? In Bestemmingsplan Buitengebied zijn clusters aangewezen waar gebouwd mag worden onder voorwaarden. Dan moeten veel thema s vanuit de reconstructie gediend worden. Wellicht zal dit in Hezelaar (Liempde) voor het eerst in Boxtel gebeuren. Kan komst Rabobank roet in het eten gooien (voor m.n. locatie 3)? Nee, via bijvoorbeeld het werken met voorkeursrecht (zoals aan Heideweg voor Liempdenaren) kan gestuurd worden op de juiste doelgroep (c.q. Lennisheuvelse woningzoekenden). Discussie over de locaties o.l.v. Mario Knoops Overzicht van gemaakte opmerkingen en vragen voorafgaand aan de discussie over de locaties: Voor alle locaties inzetten op 10 starterswoningen als basis. Wat is een starter? Definitie is niet volledig helder. Meestal wordt aangehouden: jonger dan 35 jaar, sociaal of economisch gebonden, geen eigen koopwoning hebben of gehad hebben. Pleidooi om gewezen Lennisheuvelnaar het recht te geven op terugkeer. Hoe breed moet de bufferzone zijn tussen industrieterrein en bebouwing? Niet bekend. Wel aandacht gevraagd voor afscheiding en afscherming Lennisheuvel van industrieterrein. Met welke regels te maken m.b.t. afstand van het industrieterrein. Dit is afhankelijk van de hindercategorie van de bedrijven. Zover bekend vormt het industrieterrein geen beperking voor de bouwlocaties 1, 2 en 3. Wel nog in kaart brengen de hindercirkels van bedrijven. Locaties voor alleen Lennisheuvelnaren. Algemeen gevoel: bouwen voor Lennisheuvelnaren en sociaal en economisch gebonden personen. Is geaccepteerd beleid. In Liempde toegpast. Nu ook voor Lennisheuvel? Bij locatie 1 is de hindercirkel van het agrarische bedrijf niet meegenomen. Wie geeft grond uit (projectontwikkelaar of gemeente)? Voorkeur gaat uit naar gemeente. Wel moeilijke positie voor gemeente m.b.t. werving van de grond. Regierol gemeente gewenst. Is het een optie te bouwen op 2 of 3 locaties? Ja, nadeel is wel meerdere plannen en procedures, wat het duurder maakt. Voordeel is wel dat goed bij gefaseerd bouwen past. Stel in eens 20 woningen bouwen dan is met de bouw van bijvoorbeeld 6 huurwoningen, 8 koopwoningen en 6 zelfbouw ook nog goed mogelijk dat alle huizen naar Lennisheuvelnaren gaan. Overzicht van de gemaakte opmerkingen per locatie : 1. Mijlstraat-Staartsepad Voordeel van 1 grondeigenaar. Nadeel is dat je een regeling voor een vitaal agrarisch bedrijf moet treffen; dat maakt het duurder. 2. Hole Eik Locatie waar aanvullende infrastructuur te maken is. Aanvullend aan bestaand weggetje. Verbetering bestaande wegen, aanleg riolering. Kosten moeten uit huizenprijzen komen. Zelf te bouwen als grondeigenaar? Vaak worden afspraken gemaakt met de eigenaren dat als een deel verkocht wordt aan de gemeente een deel ook gebruikt kan worden voor eigen bouwkavel(s).

4 Nieuwe infrastructuur duurder dan bestaande aanpassen? Geen eensluidend antwoord op te geven. Klein gebied prima voor kleine kern Lennisheuvel. Is er wel gedegen onderzoek gedaan naar behoefte en naar de mogelijkheid om betaalbare woningen te kunnen bouwen? Dit laatste kan door bijdragen vanuit de gemeente, vanuit bijdragen van duurdere koopwoningen, eigen kavels. Gemeente heeft instrument met Volkshuisvestingsfonds. Wordt met bouw van 80 woningen kleine kern geen geweld aan gedaan? Valt mee. 80 woningen tot Nu 450 woningen. Zou dan met 18% toenemen tot 530. Nu staan er al veel dure, eigen woningen. Meer behoefte aan starters- en huurwoningen. Belangrijk is om te weten of Lennisheuvel zelf 40 of 80 woningen wil. Er zijn 3 grote locaties, andere zijn kleinere locaties. Frappant dat bij een aantal locaties geen nadelen zijn gepresenteerd. Deze staan wel in het studierapport.

5 3. Breede Heide Lennisheuvel Voordeel: afwikkeling verkeer niet door kern. 4. Lennisheuvel-Zuid Heerenbeekloop Afstand vereist tot Heerenbeekloop (30 m) door ligging Ecologische Verbindingszone. Dit maakt het duurder. Dure woningen te bouwen en eventueel enkele huurwoningen. Verlenging De Ploeg met lintbebouwing zou eenvoudige uitbreiding zijn. 3 eigenaren 5. Binnengebied (Beijersland) Er zitten veel eigenaren. Betekent dit een opdrijving van de prijs? Financieel was dit de moeilijkst te beoordelen locatie. Uitgangspunt: geen aantasting achtertuinen. Eigenaren zouden eventueel mee kunnen liften met het plan door het gebied iets te vergroten en een eigen bouwkavel te realiseren in de achtertuin. E.a. maakt veel uit voor de berekening van de planschade. Financiële analyse door gespecialiseerd bureau is belangrijk. Het hoeft niet per definitie de duurste locatie te zijn. De gemeente is een van de eigenaren (40 are). Hoe vindt de ontsluiting van het autoverkeer plaats? Verschillende mogelijkheden: weggetje waar nu landbouwverkeer naar binnen gaat, net boven kerk. Meest logische ontsluiting is kant waar verkeer naar toe moet (Noorden). Zo min mogelijk verkeer door kern leiden. Binnengebied is een bijzondere locatie. Combinatie95 benadert het te plat; alleen vanuit perspectief woningbouw. Je kunt er ook andere functies aangeven. Dit lijkt een aansprekende gedachte. Bebouwing van deze locatie doet meeste schade aan Lennisheuvel. Veel groen hier, bij andere locaties alleen weilanden. Lennisheuvel biedt meer mogelijkheden voor recreatie. Dit is net het mooiste plekje van Lennisheuvel. Als dit het mooiste plekje is dan wel jammer dat degenen die er niet aanwonen er niet van kunnen genieten. Pleidooi voor openstellen gebied. Voorzieningen? Lennisheuvel moet veel groter zijn voor echte voorzieningen als supermarkt. Mogelijk is bijvoorbeeld wel gezamenlijke ruimte voor senioren waar tevens andere activiteiten in plaats kunnen vinden. Ruimte geven aan nieuwe activiteiten bij bestaande woningen geeft ook meer levendigheid in de kern. Hiervoor hoef je niet per se 80 woningen bij te bouwen. We moeten de school vol houden. Dit betekent bouwen voor starters. 6. Gescheurd Hemd- Breede Heide Mogelijkheid om deels te bebouwen (langs de geplande fietsverbinding). Locaties om kern heen altijd gekke pukkel aan het dorp. Inbreuk op dorp. Meer aandacht geven aan voorkomen van verkeer door bestaande wijk Gescheurd Hemd vanuit eventueel nieuw te bouwen wijk. Breede Heide is niet geschikt voor veel autoverkeer. Is nu al gevaarlijk door manege. 7. Lennisheuvel-West Geen reële locatie, past niet in streekplan. 12 jaar terug zou de gemeente zich al hard maken voor aanleg groenstrook (30-60 m) rond hele dorp. Nu eerst groenstrook voordat er ergens huizen gebouwd worden.

6 Combinatie95 zou zich hier hard voor moeten maken; m.n. afscheiding industrieterrein door middel van groenstrook.

7 Algemene vragen en opmerkingen tot slot: Wanneer gaat schop in de grond? Planvorming 3-4 jaar minimaal, uitvoering maximaal 7 jaar. Bij draagvlak in Lennisheuvel en dan ook in de politiek. Uitdaging om het in 4 jaar te kunnen realiseren. Hoe zeker stellen dat alleen starters- en seniorenwoningen gebouwd worden en geen woningen in dure middengroep waar er al voldoende van zijn? Lennisheuvel wil voor doelgroepen bouwen en voorbeeld Heideweg in Liempde heeft bewezen dat dat kan. In hoeverre moet Lennisheuvel de nood van Boxtel opvangen? Boxtel bouwt laatste jaren meer dan voldoende. Is dus niet aan de orde. Groeiklassebeleid van voorheen bestaat niet meer. Is behoefte aan woningen aangetoond, dan is medewerking vanuit de provincie meestal geen probleem meer. Daar moet je voor willen gaan. Sluiting door Kees Quinten De uitgereikte enquêtes kunnen tot 20 april ingeleverd worden. Hij is ook te downloaden vanaf de website. De gehouden presentatie wordt hier ook op gezet. Na verwerking van de resultaten uit de enquête wordt het rapport afgerond en aangeboden aan het college van B&W. Zij kijken naar bouwmogelijkheden en mogelijke bouwlocaties. Daarna naar de gemeenteraad. Combinatie95 zal zich in ieder geval hard maken voor bouwen in Lennisheuvel. Désiré van Laarhoven Combinatie95

VEILIGSTELLEN TOEKOMST WONINGBOUW LENNISHEUVEL TOT Verkennend onderzoek. Door Combinatie95

VEILIGSTELLEN TOEKOMST WONINGBOUW LENNISHEUVEL TOT Verkennend onderzoek. Door Combinatie95 VEILIGSTELLEN TOEKOMST WONINGBOUW LENNISHEUVEL TOT 2020 Verkennend onderzoek Door Combinatie95 27 augustus 2007 Inhoudsopgave Bouwen in Lennisheuvel / Inleiding 3 1. Zoektocht naar geschikte locaties 5

Nadere informatie

Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek

Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek GEMEENTE GOES Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel II Bijlagenboek gemeente titel projectnummer datum Voorontwerp Ontwerp Vastgesteld Goes Bestemmingsplan Afronding bedrijventerrein De Poel

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Woonwensenenquête Drijber

Woonwensenenquête Drijber Woonwensenenquête Drijber Woningbehoefte en verhuiswensen van inwoners Enquêteresultaten Gemeente Midden-Drenthe Afdeling Bouwen en Wonen Na 2010 Inleiding In het na van 2010 is er een woonwensenenquête

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder?

Agenda. 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Agenda 1. Opening 2. Stand van zaken Leefbaar Balgoij 3. Presentatie resultaten enquête wonen 4. Scenario s 5. Hoe verder? Pilot burgerparticipatie De ontwikkeling van de dorpsplannen door de kernen betekenen

Nadere informatie

Tynaarlo. Bron:

Tynaarlo. Bron: Tynaarlo Bron: www.tynaarlobouwt.nl Introductie Tynaarlo is een klein dorp in de gelijknamige Drentse gemeente waarvan o.a. ook Eelde en Zuidlaren deel uitmaken. Er wonen ongeveer 1800 inwoners. In deze

Nadere informatie

Bewonersavond De Kolenvense Akkers

Bewonersavond De Kolenvense Akkers Mooi wonen op de akkers van Berkel Bewonersavond De Kolenvense Akkers 3 april 2018 Agenda Welkom Voorstellen Doel avond Aanleiding ontwikkeling Presentatie stedenbouwkundig plan Uitleg procedure bestemmingsplan

Nadere informatie

Locatie onderzoek woningbouw Heino

Locatie onderzoek woningbouw Heino Heino 1975 Locatie onderzoek woningbouw Heino Tussenadvies kopgroep Informatiebijeenkomst Heino 16 januari 2019 Inhoud presentatie Korte schets aanleiding en startfase Proces vanaf zomer 2018 Beoordelingswijze

Nadere informatie

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren "Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede".

Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de Structuurvisie (d.d. 16 november 2011) Wijdemeren Beheerste ontwikkeling met behoud van het goede. www.vriendenvanhetgooi.nl Aan B&W van de gemeente Wijdemeren Cc gemeenteraad Wijdemeren Postbus 190, 1230 AD Loosdrecht, Per email: postbus@wijdemeren.nl Betreft: reactie van VVG op het ontwerp van de

Nadere informatie

HERONTWIKKELING MOLENWAL

HERONTWIKKELING MOLENWAL STARTNOTITIE HERONTWIKKELING MOLENWAL (VOORMALIGE BUSREMISE) Maart 2011 Gemeente Oudewater Sector REV 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 2 PLANGEBIED... 4 2.1 HET PLANGEBIED... 4 2.2 PROGRAMMA...

Nadere informatie

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025"

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie Wernhout 2025 Reactienota Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025" 1. Inleiding De ontwerp structuurvisie "Wernhout 2025" is op dinsdag 22 oktober 2013 gepresenteerd aan de bewoners en de Dorpsraad van Wernhout.

Nadere informatie

Woningbouwlocaties Oosterhout

Woningbouwlocaties Oosterhout Woningbouwlocaties Oosterhout Maak even een stap terug in de tijd en beredeneer zoals de provinciebestuurders/stadbestuurders toendertijd (1990) redeneerde op het feit dat er in 20 jaar tijd 4500 woningen

Nadere informatie

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Ruimte voor Limburg Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Colofon Uitgave: Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Bouwen voor Leegstand?

Bouwen voor Leegstand? Bouwen voor Leegstand? Een peiling naar de woonbehoefte van de inwoners van West Maas en Waal. April 2012 Dit rapport wordt u gratis aangeboden door de SP afdeling in oprichting West Maas en Waal. Gegevens

Nadere informatie

Informatieavond Vries Zuid

Informatieavond Vries Zuid Informatieavond Vries Zuid Programma Welkom en introductie Vries Zuid David Inden Estheticon Gebiedsontwikkeling: wat komt daar bij kijken? Pepijn Vemer wethouder wonen en participatie Waar en wanneer

Nadere informatie

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma.

De gemeente heeft GroenWest gevraagd om een volkshuisvestelijke onderbouwing van het programma. Aan Gemeente Montfoort Kopie aan Van GroenWest Onderwerp Woningbouwprogramma Voorvliet Noord fase 2 Datum 27 november 2017 Pagina 1/5 Inleiding De gemeente Montfoort en GroenWest willen graag sociale woningbouw

Nadere informatie

Commissie Grond dd

Commissie Grond dd Commissie Grond dd. 3-9-09 Inspreeknotitie werkgroep Haringbuys (Stichting Haringbuys i.o) Geachte voorzitter, wethouders en raadsleden, Ik vertegenwoordig de werkgroep Haringbuys. De werkgroep wordt momenteel

Nadere informatie

ARTIKEL LID 2 BRO: LADDER VOOR DUURZAME VERSTEDELIJKING

ARTIKEL LID 2 BRO: LADDER VOOR DUURZAME VERSTEDELIJKING ANNEKE FRANKEN & HANS KOOLEN GIJS HEUTINK ADVOCATEN ARTIKEL 3.1.6 LID 2 BRO: LADDER VOOR DUURZAME VERSTEDELIJKING www.gijsheutinkadvocaten.nl Inhoudsopgave Achtergrond Ladder Toepassingsbereik Ladder Ruimtelijke

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen

Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen Q & A Woningbouwprogramma Bispinckpark/ Landje van Van Riessen Wat zijn de uitgangspunten voor het stedenbouwkundig perspectief van Landje van Van Riessen, Bispinckpark en Dr. Dirk Bakkerlaan? De ontwikkelingen

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot"

Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Nieuweschoot B i j l a g e n Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" Bijlage 1: Verslag van de bijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan "Nieuweschoot" dinsdag 22 januari

Nadere informatie

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Raadsinformatiebrief Onderwerp Bewonersparticipatie woningbouwproject Hertog Janstraat 30 in Middelbeers Inleiding/aanleiding Met deze raadsinformatiebrief informeren wij u over de stand van zaken van

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Wonen De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s nam het aantal woningverkopen in 2014 toe ten opzichte van 2013. In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stelling?

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25.

1 Inleiding 2. 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3. 3 Uitgangspunten 5. 4 Marktanalyse Laddertoets 19. Bijlage A 25. Laddertoets De Smaragd Waalre Laddertoets De Smaragd Waalre 1 Inleiding 2 2 Ladder voor duurzame verstedelijking 3 3 Uitgangspunten 5 4 Marktanalyse 11 5 Laddertoets 19 Bijlage A 25 Artikel 4.3 Nieuwbouw

Nadere informatie

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND

COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND COMPENSATIEMAATREGELEN UITBREIDING BEDRIJVENTERREIN KOLKSLUIS TE T ZAND 1. INLEIDING Aanleiding De gemeente Schagen is voornemens om het bedrijventerrein Kolksluis langs de Koning Willem II-weg in t Zand

Nadere informatie

Woningbouw Ravenstein. Resultaten informatie avond 5 september 2017 Programma 30 januari 2018 Vervolg na 30 januari 2018

Woningbouw Ravenstein. Resultaten informatie avond 5 september 2017 Programma 30 januari 2018 Vervolg na 30 januari 2018 WELKOM 1 Woningbouw Ravenstein Resultaten informatie avond 5 september 2017 Programma 30 januari 2018 Vervolg na 30 januari 2018 Resultaten informatie avond 5 sept Kern Ravenstein heeft al meer dan 10

Nadere informatie

Menselijke maat in het landelijk gebied

Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Menselijke maat in het landelijk gebied Mensen maken het landelijk gebied. Het zijn juist de trotse en betrokken bewoners die zorgen voor een landelijk gebied dat

Nadere informatie

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9 Rapportage TIP MooiLaarbeek 20 Wonen 9 juni 2016 Inhoudsopgave Wonen 2 Respondenten 9 Wonen 3 1 1 1. Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? 31% 9% (n=351) uitstekend voldoende onvoldoende

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

ilse Bijlagen

ilse Bijlagen ilse 14ink05309 Gemeente Drimmelen T.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders Mevrouw C. Segeren Postbus 19 4920 AA Made 1 4 JULI 2014 m MA PZ OW BRW MO ag Diverse 1 Onderwerp Wagenberg Zuid Datum

Nadere informatie

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen

Vragen/suggesties 2016 en antwoorden. Woningen Locatie De Star Vragen/antwoorden nieuwbouw locatie De Star naar aanleiding van Inloopavond 23 februari 2017. De ontvangen reacties zijn in het overzicht van vraag en antwoord vooral feitelijk beantwoord.

Nadere informatie

Informatieavond Startnotitie MER Randweg Haps 22 juni 2010 19.30u De Posthoorn Haps

Informatieavond Startnotitie MER Randweg Haps 22 juni 2010 19.30u De Posthoorn Haps Informatieavond Startnotitie MER Randweg Haps 22 juni 2010 19.30u De Posthoorn Haps Aanwezig: Mevrouw O. Oudendijk - gespreksleider namens Dialoog Wethouder G. Stoffels namens gemeente Cuijk Mevrouw M.

Nadere informatie

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven.

Memo. 1. Aanleiding. 4) De pilot zorgt voor ervaring bij bewoners en de gemeente over off-grid wonen en leven. Memo aan : Gemeenteraad Harderwijk van : College van B&W organisatie : eenheid i.a.a. : datum : 07 augustus 2018 onderwerp : Locatie pilot off-grid tiny houses reg.nummer : 02430000016450 / 02430000050159

Nadere informatie

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen

Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Bij Uitstek Dalfsen! Woonvisie 2011 2016 gemeente Dalfsen Algemeen Dalfsen heeft bij uitstek een eigen identiteit op het gebied van wonen. In de woonvisie leest u meer over de bebouwingsplannen voor de

Nadere informatie

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede

VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST. Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede VERSLAG VAN HET WERKATELIER GROTE BUITENDIJK/HOFGEEST Datum : 16 februari 2010 Locatie: De Hofstede Aanwezig waren circa 80 bewoners/ geïnteresseerden Aanwezig namens de Gemeente: AnneMieke Korf - wethouder

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

Welkom in Gemeente Haaren

Welkom in Gemeente Haaren Welkom in Gemeente Haaren Programma Themabijeenkomst Vrijkomende Agrarische Bebouwing Programma 1 2 3 4 5 6 Welkom en inleiding Aanleiding en doel van het project Het proces tot nu toe Toelichting op het

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Beleidsregels Ruimtelijke inpassing zonnepanelen parken. Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuilehouder Adam Elzakalai, John Nederstigt Collegevergadering 6 januari 201 5 inlichtingen Herman Nijman (023 5676889) Registratienummer 2014.0057122

Nadere informatie

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007

Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Beleidsregel Beoordeling Inbreidingsverzoeken Gemeente Overbetuwe 2007 Vastgesteld B&W: 19 juni 2007 en Raad: 30 oktober 2007 Inleiding Aanleiding Op 25 oktober 2005 heeft de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 2 PROGRAMMA 2 E PARTICIPATIEAVOND ACHTER DE SLEUTEL 19 FEB. 2018 1. Opening / welkom 2. Introductie betrokken partijen - Wethouder Mathijs Kuijken

Nadere informatie

Verleden, heden en toekomst van Borkel en Schaft:

Verleden, heden en toekomst van Borkel en Schaft: Verleden, heden en toekomst van Borkel en Schaft: Wat is er nodig om ook de komende 30 in een prachtig dorp te leven? Volledige resultaten beschikbaar op www.dorpsinitiatiefbes.nl 6 oktober 208 Introductie

Nadere informatie

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Beesd, oktober 2017 - 2 - Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Resultaten enquête woonbehoeften Beesd 4 Enquête woonbehoeften Beesd 12 Beesd voor Elkaar 18 - 3 - Voorwoord

Nadere informatie

Presentatie Bouwberaad

Presentatie Bouwberaad 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Wat voor woningen realiseren wij en welke doelgroepen 4. Ontwikkelen van woningen door Zelfbouw 5. 6. Woningen boven en in winkels 7. Schijf

Nadere informatie

ADVIES DIALOOGGROEP ESSENDAEL

ADVIES DIALOOGGROEP ESSENDAEL ADVIES DIALOOGGROEP ESSENDAEL November 2016 Algemeen advies: De dialooggroep adviseert om geen enkele SOCIALE woning bovenop de al bestaande hoeveelheid te bouwen, gezien wij in Essendael nu al aan de

Nadere informatie

Ontheffingenbeleid hogere waardeprocedure Wet geluidhinder Gemeente Oirschot

Ontheffingenbeleid hogere waardeprocedure Wet geluidhinder Gemeente Oirschot Ontheffingenbeleid hogere waardeprocedure Wet geluidhinder Gemeente Oirschot Maart 2007 1 Inleiding Decentralisatie van de hogere waardeprocedure is onderdeel van de gewijzigde Wet geluidhinder die per

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen

BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK. Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen BIJLAGE 1 BIJ PLAN VAN AANPAK Toelichting afweging per locatie structuurvisie Eibergen 1 1. Huenderstraat 2 (locatie voormalig kantoor Betula) Centrum 2011, bestemming Maatschappelijk Het perceel is in

Nadere informatie

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept Bespreekstuk Voor : Commissie ABZ Van : College Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Doorkiesnummer : Datum : concept Onderwerp : uitwerking begrip "groot maatschappelijk belang" I Aanleiding. In de raadsvergadering

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Het Groene Woud 2015

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Het Groene Woud 2015 Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Het Groene Woud 2015 Het ontwerpbestemmingsplan Het Groene Woud 2015 heeft gedurende zes weken, van 24 december 2014 tot en met 3 februari 2015,

Nadere informatie

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren

Ontwikkelingskader. t Kraaiennest Oosthuizen. Faciliteren en Regisseren Ontwikkelingskader t Kraaiennest Oosthuizen Faciliteren en Regisseren 1 Doelstelling De richtlijnen zijn erop gericht om met initiatieven tot herbestemming en herontwikkeling enerzijds aan te sluiten op

Nadere informatie

1. Denkt u er over na om te verhuizen?

1. Denkt u er over na om te verhuizen? 1. Rechte tellingen Open huizen route De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s neemt het aantal woningverkopen toe ten opzichte van een jaar geleden. 1. Denkt u er

Nadere informatie

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus 175 1860 AD Bergen Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.D. Alles BEL/RI Doorkiesnummer +31235144195 allesm@noord-holland.nl 1

Nadere informatie

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA 2016-2021 mei 2016 1 1. INLEIDING De gemeenteraad heeft op 26 april 2016 de Woonagenda vastgesteld. Deze beleidsnota geeft voor elk afzonderlijk dorp de gewenste

Nadere informatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie

Manifeste lokale woningbehoefte. Vraag zoekt locatie Manifeste lokale woningbehoefte Vraag zoekt locatie 10-3-2015 Inleiding In de gemeentelijke Visie op Wonen en Leefbaarheid (2012) is uitgesproken dat de gemeente in principe in alle kernen ruimte wil zoeken

Nadere informatie

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel

Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel Bijlage 1 Datum 3 februari 2016 Onderwerp Ontwikkelmogelijkheden plan Dorpsstraat/Oostervelden te Bemmel De ontwikkelmogelijkheden voor de herontwikkeling van de locatie Dorpsstraat-Oostervelden te Bemmel

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

perceel cultuurgrond gelegen aan de Achterstraat te Nistelrode groot ha ( m 2 )

perceel cultuurgrond gelegen aan de Achterstraat te Nistelrode groot ha ( m 2 ) perceel cultuurgrond gelegen aan de Achterstraat te Nistelrode groot 1.48.20 ha (14.820 m 2 ) 1. Algemene beschrijving Het perceel ligt in het agrarische buitengebied van Nistelrode, ongeveer 200 meter

Nadere informatie

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m²

Bernhardstraat ongenummerd Rucphen. Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa m² ongenummerd Rucphen Schitterend royaal bouwperceel gelegen op korte afstand van de dorpskern groot circa 1.500 m² Situering Het bouwperceel is landelijk gelegen en op korte afstand van openbare voorzieningen

Nadere informatie

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen.

Bijlage 1: Locaties met voor- en nadelen. Hieronder is de tabel met de weging van de locaties: De diverse onderdelen zijn gescoord op 0-1-2 waarbij hoe hoger de score, hoe beter het onderdeel. locaties Afmeting, grootte van terrein 8.000 Galamaschool

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK

GEMEENTE OLDEBROEK PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN STRUCTUURVISIE CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK GEMEENTE OLDEBROEK STRUCTUURVISIE PERMANENTE BEWONING VAN RECREATIEWONINGEN CONCEPT, DECEMBER 2014 KENMERK 188197 Inhoudsopgave 1 Beleidskader 5 1.1 Aanleiding 5 1.2 Beleidsmatige aspecten 5 2 Toetsingskader

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Discussienota nr

Discussienota nr gemeente Bunnik Discussienota nr. 15-022 Aan: Van: De leden van de gemeenteraad Het college van Burgemeester en Wethouders Datum: 26 maart 2015 Onderwerp: Alternatieve plannen Scholeneiland 1. Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord

Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord Onderwerp: enquête vraaggestuurd bouwen in De Noord Heerhugowaard-De Noord, mei 2015 Beste geënquêteerde, Sinds juni 2014 is de Dorpsraad in samenwerking met Humulus Lupulus in gesprek met de gemeente

Nadere informatie

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011

Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 Visie op Santpoort-Zuid in 2025 = voorlopig = 24 november 2011 1 Inhoudsopgave Inleiding Resultaten bewonersonderzoek Visie 2025 door Woongemeenschap Vervolgstappen 2 Inleiding 3 Woongemeenschap Santpoort-Zuid

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree

Ruimtelijke onderbouwing. Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree Ruimtelijke onderbouwing Wijziging gebruik van loods voor opslag op het perceel Rinkesfort 13 te Maasbree 16-08-2011 1. Inleiding Algemeen De heer Wijnen heeft het verzoek gedaan om een loods op het perceel

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton

Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton Nota van zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied: Loswal Schellevis Beton 1 2 1. Inleiding Toelichting Vanaf 7 december 2012 heeft het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Schellevis Beton gedurende

Nadere informatie

1. Woont u in een huur- of koophuis?

1. Woont u in een huur- of koophuis? Wonen 9 8 7 6 5 4 3 2 1 1. Woont u in een huur- of koophuis? 85% 14% 1% Huurhuis Koophuis Weet niet 1 Heb een huis gekocht in Rooi en ga hier op korte termijn naar verhuizen. 2 Appartement 2 Wat een stomme

Nadere informatie

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende.

Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen, wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. College van B&W van Doetinchem Postbus 9020 7000 HA DOETINCHEM Vooraf per e-mail Geachte raad, geachte raadsleden, Als omwonende van de Turfweg waar het college een locatie voor Skaeve Huse wil aanwijzen,

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2011 en plan-mer

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2011 en plan-mer Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2011 en plan-mer 27 februari 2013 Agenda 1. Proces tot nu toe 2. Plan-MER 3. Vragen/opmerkingen n.a.v. ingekomen reacties 4. Vervolgprocedure 1. Proces tot nu toe Bijeenkomsten

Nadere informatie

Beleid inbreidingslocaties 2013

Beleid inbreidingslocaties 2013 Beleid inbreidingslocaties 2013 November 2013 Beleid inbreidingslocaties 2013 1. Inleiding 1.1. Aanleiding Bij de politieke behandeling van de inbreidingslocatie Stokmansveldweg en het toestaan van extra

Nadere informatie

Presentatie Platform Wonen

Presentatie Platform Wonen 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Welke doelgroepen en woningen 4. Zelfbouw, lusten en lasten 5. Zelfbouw, bijdrage aan beleidsdoelstellingen 6. Zelfbouw Herontwikkeling 7.

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde

Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Nota zienswijzen Ontwerpbestemmingsplan De Eng II Zuidzijde Idn: NL.IMRO.0733.BPASPDEENGIIZZ-VS01 Versie: Definitief Asperen, 25 mei 2016 Definitief 25 mei 2016 1 Definitief 25 mei 2016 2 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer:

Het bestemmingsplan voorziet in de planologische basis voor onder meer: Risicoanalyse planschade In verband met bestemmingplan De Voorwaarts 1. Inleiding Bij de ontwikkeling van ruimtelijke projecten kan een risicoanalyse de financiële gevolgen van mogelijke schadeclaims in

Nadere informatie

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten

Probleem- en doelstelling/oplossingen/effecten Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering : 25 maart 2010 Nummer :? Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder T. Kokke Afdeling : II-Bouwen en Wonen - Opsteller : M.Fopma Productiedatum

Nadere informatie

VAB-bijeenkomst bedrijfsbeëindiging

VAB-bijeenkomst bedrijfsbeëindiging Hoe breng / houd ik het bedrijf op waarde? VAB-bijeenkomst bedrijfsbeëindiging Hoe breng/houd ik mijn bedrijf op waarde? Blijven wonen en gebouwen afbreken? Hoe breng/houd ik mijn bedrijf op waarde? Blijven

Nadere informatie

Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem

Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem Dorpsraad VESSEM wvnv.dorpsraad vebbcnrdai^nl Pagina 1 van 7 Uitslag enquête wonen en ondernemen Vessem 1 Inleiding 1 2 Conclusie en aanbevelingen 1 2.1 Conclusie: 2 2.2 Aanbevelingen 3 3 De behoefte aan

Nadere informatie

Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012

Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012 Zoekkader locatie Skaeve Huse Aanpassing en aanvulling n.a.v. bespreking in de Raadscommissie Mens en Samenleving van 20 september 2012 Inleiding- Criteria en wegingsfactoren Om de geschiktheid van locaties

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld

WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT GEMEENTE LAARBEEK. 2 februari 2016 vastgesteld WIJZIGINGSPLAN ZORGBOERDERIJ BROEK 4, MARIAHOUT 2 februari 2016 vastgesteld 52-007 GEMEENTE LAARBEEK 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 1.1 Algemeen... 5 1.2 Aanleiding en doel... 5 1.3 Plangebied... 6 1.4

Nadere informatie

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1

Betreft: Waterland Bp. Buitengebied Waterland 2013, uw nummer 201304565/1/R1 C.G.M. Neppelenbroek Overlekergouw 3 1151 CX Broek in Waterland Aangetekend Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag Broek in Waterland, 25 juli 2013 Betreft: Waterland

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

KLANKBORDGROEP DRIESPRONG. 28 mei 2019

KLANKBORDGROEP DRIESPRONG. 28 mei 2019 KLANKBORDGROEP DRIESPRONG 28 mei 2019 AGENDA Opening Thema s voor de Structuurvisie Wonen Ruimtelijke aspecten Verkeer en mobiliteit Groen en water Glastuinbouw en milieu Duurzaamheid en klimaatadaptatie

Nadere informatie

Het lijkt dat hier een groot verschil in opvatting heerst over wat aangepast of verantwoord is.

Het lijkt dat hier een groot verschil in opvatting heerst over wat aangepast of verantwoord is. Bij de aard en omvang van de huizen die gepland zijn op het perceel van het loonbedrijf moet je volgens de gemeente denken aan de huizen die gebouwd zijn op het Landgoed Otelaar even ten westen van Barneveld.

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari 2012 Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Oppervlakte Landgoed

Nadere informatie

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3

Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Nota behandeling zienswijzen en ambtelijke aanpassingen (procesnota) bestemmingsplan Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Bestemmingsplan : Aalst, Prins Hendrikstraat naast 3 Datum vaststelling raad : 29

Nadere informatie

De Koning makelaars presenteren:

De Koning makelaars presenteren: De Koning makelaars presenteren: Kavel aan de Oukoopsedijk in Reeuwijk (nabij huisnummer 19) dekoningwonen.nl Maakt deze kavel uw woondroom waar? U heeft uw ideeën over de manier waarop u wilt wonen en

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug Notitie Contactpersoon Gosewien van Eck Datum 14 november 2013 Kenmerk N001-1220333GGV-evp-V01-NL Vormvrije m.e.r.-beoordeling Landgoed Hydepark, Doorn, gemeente Utrechtse Heuvelrug 1 Inleiding De gemeente

Nadere informatie

Informatieavond. 21 juni 2017

Informatieavond. 21 juni 2017 Informatieavond 21 juni 2017 Welkom Wethouder Peter van de Noort Programma Kennismaking Wijnand Bouw: Bosch Slabbers Frank van de Wouw: van de Wouw en Partners Bram Louwers: Accent adviseurs Maarten School:

Nadere informatie

Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15

Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15 Verslag Informatieavond CPO Nederwetten 26-05-15 Welkom en inleiding Henri Schouten: Dorpsraad Nederwetten Henri heet iedereen welkom en speciaal de sprekers van vanavond, Gerard-Jan Andriessen van de

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Afdeling Omgeving Team Ruimtelijke Ontwikkeling, cluster Woningbouw Carine Roijakkers Informatiebijeenkomst Woningbouw en Volkshuisvesting 5 maart 2013 Programma Welkom en inleiding Stand van zaken corporaties

Nadere informatie

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig

mevrouw R. Leeuwenburgh notulistenbureau Leeuwenburgh Vendrig VERSLAG VOORBESPREKING Notitie Kansen voor starters 1 april 2008 Samenvattend verslag van de openbare voorbespreking van de gemeenteraad van de gemeente Wijk bij Duurstede Gespreksleider Griffiemedewerker

Nadere informatie

Nieuwe woning van 750 m³ met bijgebouw van 75 m² - sloop van 850 m² bebouwing.

Nieuwe woning van 750 m³ met bijgebouw van 75 m² - sloop van 850 m² bebouwing. Wijzigingen nieuw en huidig Rood voor Rood beleid In het nieuwe Rood voor Rood beleid 2015 zijn een aantal wijzigingen aangebracht ten opzichte van het in 2011 vastgestelde beleid. Dit betreffen wijzigingen

Nadere informatie

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers 14 Hoge Akkers 01-jan-21 contante waarde 9 01-jan-14 Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers Gerealiseerd 17 Woningbouw sociale sector (grondgebonden) Te realiseren 16 Woningbouw sociale sector (grondgebonden)

Nadere informatie

Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS

Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS Inveniam BV t.a.v. de heren B. Ophoff & R. van Es Oostwal 171 5341 KM OSS Zaltbommel, 28 oktober 2014 Betreft: woningbehoefte te Ammerzoden Referentie: plan Ammerzoden Noord Geachte heren Ophoff en Van

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien Diepenveen en Schalkhaar er straks uit? 28 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over Diepenveen en Schalkhaar Wat staat

Nadere informatie

Woonbehoefte onderzoek Milheeze

Woonbehoefte onderzoek Milheeze Resultaten woonbehoefte onderzoek Hoe hebben we de enquête bekend gemaakt Door 2 x een huis aan huis flyer te verspreiden Door publicatie in het Eindhovens Dagblad in de Korhoen in de regionale weekbladen

Nadere informatie