Dataverzameling ten behoeve van bereikbaarheidskaart: eerste ideeën

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dataverzameling ten behoeve van bereikbaarheidskaart: eerste ideeën"

Transcriptie

1 Dataverzameling ten behoeve van bereikbaarheidskaart: eerste ideeën Door: Ilona Bos 1 Aanleiding Goudappel Coffeng heeft in het kader van het Transumo project Stations, Vastgoedwaarde en Bereikbaarheid een bereikbaarheidskaart ontwikkeld gebaseerd op het Nederlandse hoofd- en onderliggende wegennet. Hiertoe is op basis van kenmerken van het wegennet en op basis van inzicht in het verplaatsingspatroon van Nederlanders voor elke verplaatsing de reistijd berekend. Daarbij is rekening gehouden met vertragingen als gevolg van overbelaste delen van het wegennet. De kaart geeft o.a. informatie over de verzorgingsgebieden van (te ontwikkelen) locaties en over het aantal te bereiken voorzieningen in de woonomgeving. Voorlopig beperkt de informatie zich nog tot de auto als vervoerwijze. Belangrijk is de verdere ontwikkeling van de bereikbaarheidskaart met de integratie van openbaar vervoer en de verschillende combinaties van vervoermiddelen. De ambitie is om de ontwikkeling van de verzorgingsgebieden in beeld te brengen voor de komende 10 of 15 jaar. Dan kunnen private partijen zien of hun afzetgebied gaat groeien of krimpen. Het wordt bovendien een interactief te benaderen kaart: de effecten van maatregelen komen direct in beeld. Daarmee wordt de kaart een reken- en onderhandelingsinstrument bij locatieontwikkeling. Wanneer de uiteindelijke bereikbaarheidskaart met alle toepassingsmogelijkheden operationeel is zijn de ideeën zoals ze nu liggen als volgt. Per reismotief segment zou je verzorgingsgebieden moeten kunnen plotten, dus fijnmaziger dan in de huidige versie van Bereikbaarheidskaart.nl mogelijk is, misschien zou je zelfs zelf het betreffende aantal minuten moeten kunnen invoeren (is dit technisch mogelijk?). Ook per segmentgroep zouden de verzorgingsgebieden moeten kunnen worden opgevraagd. Wanneer reistijdtoleranties per segment bekend zijn zouden deze verzorgingsgebieden zonder zelf de minuten te moeten instellen van minuten, te voorschijn moeten komen. Dit zal de laagdrempeligheid ten goede kunnen komen.

2 In de sfeer van het DSS-karakter van de Bereikbaarheidskaart zou je maatregelen moeten kunnen doorrekenen in de sfeer van het bekende rijtje (comfort (procentuele verbetering), prijs (procentuele verlaging), etc). 2 Op weg naar een multimodale bereikbaarheidskaart 2.1 Relatie perceptie reistijd in de auto versus objectief meetbare reistijd Op dit moment is de bereikbaarheidskaart dus gebaseerd op het hoofd- en onderliggend wegennet voor heel Nederland en kan vanuit ieder punt isochronenlijnen bepaald worden die aangeven welk verzorgingsgebied geldt voor een bepaalde reistijd in minuten. Deze kaart is nader uitgewerkt voor free-flow reistijden en voor de ochtend- en avondspits waarin vertraging zal worden ondervonden door files op congestiegevoelige delen van het wegennetwerk. Werkelijke reistijden zijn dus in beeld gebracht. Onduidelijk is echter nog hoe deze werkelijke reistijden samen hangen met de percepties van de reizigers. Hoe ervaren automobilisten reistijd? En verschilt dit binnen de spits en buiten de spits en wordt extra reistijd ten gevolge van files over- of juist ondergewaardeerd. En zijn deze percepties per gebied anders? En maakt het uit of mensen op de heenreis of op de terugreis zijn? Is er een relatie tussen percepties van reistijd en de lengte van de reis? Hangt de perceptie af van de filekans? Of zijn er andere relaties te vinden? Bijvoorbeeld de moeilijkheid van het vinden van een parkeerplaats? Om op deze vragen antwoord te kunnen geven is aanvullende dataverzameling nodig. Onderzoeksvraag: Hangt verschil tussen percepties van reistijden en werkelijke reistijden samen met andere weerstandscomponenten dan alleen de reistijd in het voertuig? In termen van een reis met de auto kan worden gedacht aan de filecomponent, zoektijd naar parkeerplaats etcetera. Opnemen in vragenlijst: Respondenten de laatst uitgevoerde (auto) reis naar bestemming laten beschrijven. Hoe lang denkt de respondent onderweg te zijn geweest? Is de reiziger onderweg een file tegengekomen? Hoe lang nodig om auto te parkeren?

3 Analyse: Gepercipieerde reistijd als afhankelijke variabele. Onafhankelijke variabelen: objectieve reistijd volgens routeplanner (van bijvoorbeeld de ANWB) en weerstandscomponenten als files en parkeerproblemen. (Vraag hoe breng je de laatste twee aspecten in kaart, is informatie met terugwerkende kracht te achterhalen?) Vergelijken segmentgroepen: op basis van reisdoel, herkomst- of bestemmingsgebied, heen- of terugreis beschreven, al dan niet informatie ingewonnen over de reis, spelen contextuele aspecten een rol (weer, bagage, passagiers) etcetera. Ook dit kunnen verklarende variabelen zijn. 2.2 Relatie perceptie reistijd in het openbaar vervoer versus objectief meetbare reistijd Niet alleen voor de auto maar ook voor het openbaarvervoer zal de gepercipieerde reistijd anders zijn dan de werkelijke reistijd. Een tal van extra weerstanden behalve de reistijd in het voertuig spelen in het openbaarvervoer een rol. Voorbeelden van deze extra reisweerstanden zijn wachten overstaptijden en andere weerstanden door (gebrek aan) comfort op haltes en in de voertuigen. Er is veel kennis beschikbaar over de mate waarin de verschillende weerstandscomponenten die in het openbaarvervoer een rol spelen invloed hebben op de perceptie van de totale reistijd in het openbaarvervoer en het uiteindelijke gebruik ervan. Een geheel beeld over de mate waarin de invloed van deze weerstandscomponenten op de perceptie van reistijden verschilt voor verschillende segmentgroepen ontbreekt. Ook hiertoe is nadere dataverzameling gewenst. De segmentgroepen zullen worden onderscheiden op verschillende manieren: reismotief, herkomst- (of bestemmings)gebieden, heen versus terugreis, contextuele effecten etcetera. Onderzoeksvraag: Hangt verschil tussen percepties van reistijden en werkelijke reistijden samen met andere weerstandscomponenten dan alleen de reistijd in het voertuig? Opnemen in vragenlijst: Respondenten de laatst uitgevoerde (openbaarvervoer) reis naar bestemming laten beschrijven. Hoe lang denkt de respondent onderweg te zijn geweest?

4 Analyse: Gepercipieerde reistijd als afhankelijke variabele. Onafhankelijke variabelen: objectieve reistijd volgens reisplanner (van OVR? Ervaring Sascha Hoogendoorn?) en weerstandscomponenten. Vergelijken segmentgroepen: op basis van reisdoel, herkomst- of bestemmingsgebied, heen- of terugreis beschreven, al dan niet informatie ingewonnen over de reis, spelen contextuele aspecten een rol (weer, bagage, passagiers) etctera. Ook dit kunnen verklarende variabelen zijn. 3 Prognoses verzorgingsgebieden voor nu en voor de toekomst 3.1 Reistijdtolerantie voor verschillende reisdoelen Gegeven de ambities de kaart te gaan gebruiken als reken- en onderhandelingsinstrument, ook voor de toekomst, is het niet alleen voldoende om een kaart te hebben die de reistijden met behulp van isochronenlijnen tot bepaalde bestemmingen weergeeft maar zullen ook gegevens nodig zijn over de bereidheid van reizigers om te reizen met als doel een bepaalde activiteit te ontplooien. Deze activiteiten kunnen verschillend van aard zijn. Vooralsnog zullen de volgende segmenten worden onderscheiden: wonen/werken, boodschappen (food versus non-food), winkelen, beursbezoek, congresbezoek en recreëren. Verondersteld wordt dat de reistijdtolerantie voor deze segmentgroepen zal verschillen wat betekent dat een multifunctioneel knooppunt verschillende verzorgingsgebieden zal kennen variërend voor ieder reisdoel. Voor private partijen kan het interessant zijn te weten hoe groot het verzorgingsgebied is van bijvoorbeeld een te openen winkelcentrum aan de rand van een stad. Om dit verzorgingsgebied te bepalen zal je moeten weten hoe ver mensen bereid zijn te reizen om te kunnen winkelen. Concurrentie met andere winkelcentra zal hier uiteraard dan ook een rol in spelen. Onderzoeksvraag: Hangt reistijdtolerantie samen met reismotieven?

5 Opnemen in vragenlijst: Respondenten vragen hoeveel tijd ze willen besteden om een bepaalde activiteit te kunnen ontplooien. Deze vraag stellen voor verschillende soorten reismotieven. Analyse: Vergelijken reistijdtolerantie voor verschillende reismotieven. 3.2 Relatie reistijdtolerantie met reistijdbudgetten Vervolgens is de vraag hoe reistijdtolerantie afhangt van de reistijdbudgetten van individuen. In hoeverre zal een overschrijding in reistijdbudget voor een bepaald doel afhangen van het werkelijk ondernemen van de betreffende reis? Betekent een schaarste aan voorzieningen dat langere reistijden worden getolereerd of zullen individuen dan in het geheel afzien van een bepaalde reis wanneer de reistijd als te lang wordt ervaren. Hoe gaan individuen om met een overschrijding van het reistijdbudget. Wordt deze gecompenseerd met reistijdbudget van andere reismotieven? Blijft het totale (gemiddelde) reistijdbudget constant? Verder is het interessant te weten in hoeverre reistijdbudgetten en reistijdtolerantie (overschrijding van het reistijdbudget voor een bepaald reismotief) verschillen per herkomstgebied. Maakt het uit of reizen worden gemaakt binnen de randstad of erbuiten? Hangen reistijdbudgetten en reistijdtolerantie ook af van de sociale klassen. Zijn er andere variabelen die van invloed zijn? Onderzoeksvraag: Hoe hangt reistijdtolerantie voor verschillende reismotieven samen met reistijdbudgetten (totaal en voor verschillende reismotieven)? Opnemen in vragenlijst: Respondenten vragen hoeveel tijd ze (per week, per maand?) zouden willen besteden per reismotief. Vervolgens stel dat vragen stellen. Bijvoorbeeld Stel dat het tien minuten meer zal kosten om te kunnen winkelen, welke invloed zal dat hebben op het reistijdbudget van de overige activiteiten. Is er wens tot compensatie of neemt men die extra reistijd voor lief. Ook andere mogelijke verklarende variabelen zoals aard herkomst- of

6 bestemmingsgebied, heen- of terugreis, al dan niet informatie ingewonnen over de reis, andere contextuele aspecten meenemen. Analyse: Vergelijken reistijdbudgetten voor verschillende reismotieven en de relatie tussen overschrijding reistijdbudget voor bepaald reismotief met reistijdbudget voor ontplooiing van overige activiteiten. Blijft wet van Brever (op geaggregeerd niveau) in stand? 3.3 Bezoek knooppunt om meer dan één activiteit te ontplooien In het voorgaande is steeds ervan uitgegaan dat mensen een verplaatsing maken van herkomst naar één bepaalde bestemming met als doel een activiteit te ontplooien. In de praktijk komt het echter heel vaak voor dat reizigers meerdere bestemmingen in een keten aandoen. Om hier ook op te anticiperen in de bereikbaarheidskaart is het noodzaak ook hier goed naar te kijken. Wanneer mensen een bepaalde plek bezoeken om verschillende activiteiten te ontplooien (zoals dat bijvoorbeeld in Hoog Catharijnen het geval kan zijn), is het dan zo dat de reistijdtolerantie naar die plek groter wordt (en daarmee ook het verzorgingsgebied) voor bepaalde dienstverlening? Is deze reistijdtolerantie gelijk als de optelsom van de tijd voor afzonderlijke segmenten? Hoe zit het precies? Ook hiertoe is nader onderzoek gewenst en wellicht ligt hier een afstemmingspunt met het onderzoeksvoorstel van Martin Dijst en Dick Ettema. Onderzoeksvraag: Hoe hangt reistijdtolerantie voor verschillende reismotieven samen met het al dan niet kunnen combineren van activiteiten? Opnemen in vragenlijst: Respondenten profielen voorleggen en vragen in hoeverre ze bereid zijn een bepaalde reis te maken onder specifieke omstandigheden. De profielen moeten dan worden gedefinieerd in termen van zoveel meer reistijd nodig dan vooraf vastgestelde budget. Op deze manier kan bepaald worden hoe de reistijdtolerantie samenhangt met combineren van reismotieven. Tevens belangrijk om na te gaan welke wensen er liggen tot het combineren van activiteiten.

7 Analyse: Vergelijken van reistijdtolerantie voor het ontplooien van activiteiten afzonderlijk met de reistijdtolerantie bij het combineren van activiteiten. Verschilt dit per combinatie van activiteiten? 3.4 Ontwikkeling reistijdbudgetten en reistijdtoleranties in de tijd Om prognoses te kunnen doen voor de toekomst is het vervolgens van belang hoe die reistijdbudgetten en reistijdtoleranties zich zullen ontwikkelen in de tijd. Geldt de wet van Brever van constante reistijden ook voor de segmentgroepen afzonderlijk of geldt dit alleen voor de optelsom van de verschillende reistijdtoleranties over de dag heen? Hiertoe is het interessant om over een aantal jaren de dataverzameling te herhalen en te bekijken in hoeverre er verschillen in resultaten optreden. Is er een trend naar de toekomst te ontdekken? 4 Organisatie dataverzameling De reizigers die je graag wilt bereiken zijn zowel de automobilisten als de openbaarvervoer reizigers. Er liggen inmiddels afspraken met de Reisinformatiegroep om de openbaarvervoer gebruikers te bereiken. We mogen er vanuit gaan dat een representatieve steekproef wordt getrokken uit de openbaarvervoer gebruikers aangezien deze website (samen met de NS-website) vaak wordt gebruikt om reisinformatie in te winnen. Om ook de automobilisten te betrekken in het onderzoek zullen andere bronnen aangeboord moeten worden. Hieronder staan wat voorbeelden van internetsites die geschikt kunnen zijn om een link naar een vragenlijst te plaatsen. Wellicht kan nog samenwerking gezocht worden met verzekeraars, parkeerexploitanten etcetera om ook de automobilisten te kunnen bereiken. Links op internet Soort ANWB ANWB routeplanner Verkeersinfo Zie boven, voor verschillende steden Verkeersinfo

8 Routenet.nl ALH.nl ALH.nl () Autolease Steden Parkeren Controles Controles Op korte termijn zijn er dus mogelijkheden tot het verzamelen van de benodigde data. Hoe dit op langere termijn kan worden georganiseerd (veranderen percepties in de tijd?) is nog niet geheel duidelijk. Gedacht kan worden aan samenwerking met partijen als Reisinformatiegroep, VenW, Cório, NS, etc)

Theorie naar Praktijk

Theorie naar Praktijk Dia 1 Theorie naar Praktijk Lesmodule Mobiliteit en Locatie Deze lesmodule is op gebouwd uit verschillende Transumo projecten. Meer informatie over de projecten kunt u lezen op www.transumo.nl en transumofootprint.nl

Nadere informatie

RandstadRapid en het project Vastgoedwaarde en Bereikbaarheid Overgang fase 1 naar fase december 2006, Henk Tromp

RandstadRapid en het project Vastgoedwaarde en Bereikbaarheid Overgang fase 1 naar fase december 2006, Henk Tromp RandstadRapid en het project Vastgoedwaarde en Bereikbaarheid Overgang fase 1 naar fase 2 11 december 2006, Henk Tromp Wie is Goudappel Coffeng? - 200 gemotiveerde medewerkers - 40 jaar deskundigheid -

Nadere informatie

Internationale state of the art van studies t.b.v. bereikbaarheidskaarten

Internationale state of the art van studies t.b.v. bereikbaarheidskaarten Internationale state of the art van studies t.b.v. bereikbaarheidskaarten Ilona Bos Aanleiding De laatste jaren vindt er in een steeds grotere mate een verschuiving in beleid plaats om activiteiten te

Nadere informatie

HOE SLIM REIS JIJ? EEN KWANTITATIEF ONDERZOEK NAAR HET NIEUWE WERKEN EN MOBILITEIT IN OPDRACHT VAN DE ANWB

HOE SLIM REIS JIJ? EEN KWANTITATIEF ONDERZOEK NAAR HET NIEUWE WERKEN EN MOBILITEIT IN OPDRACHT VAN DE ANWB HOE SLIM REIS JIJ? EEN KWANTITATIEF ONDERZOEK NAAR HET NIEUWE WERKEN EN MOBILITEIT IN OPDRACHT VAN DE ANWB CONCEPT HANS ONKENHOUT AMSTERDAM, OKTOBER 2011 HOE SLIM REIS JIJ? Een kwantitatief onderzoek naar

Nadere informatie

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen.

De vragenlijst P-1 helpt om een groep mensen op te delen in doelgroepen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Soorten reizigers en doelgroepen Doorkiesnummer Bijlage(n) 030 2918209 - Inleiding Dit memo maakt duidelijk welke soorten reizigers er zijn en hoe je een groep mensen

Nadere informatie

ANWB en Parkeren 25 SEPTEMBER KIM GOOSEN

ANWB en Parkeren 25 SEPTEMBER KIM GOOSEN ANWB en Parkeren 25 SEPTEMBER KIM GOOSEN MMRI: toevoeging OV 2 Autoroute: duur en kosten mét parkeren 3 Prettig Parkeren 4 Eenvoudig naar goedkopere zone routeren 5 ANWB Onderweg 6 Vol/Vrij 7 Preview:

Nadere informatie

RAPPORT EVALUATIE 2 KAARTJE HEUVELLANDLIJN 2014

RAPPORT EVALUATIE 2 KAARTJE HEUVELLANDLIJN 2014 RAPPORT EVALUATIE 2 KAARTJE HEUVELLANDLIJN 2014 Opdrachtnemer: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Gemeente Maastricht Opdrachtgever: Roy Cornelissen Projectleider Topdagen en Evenementen Programmabureau

Nadere informatie

Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2.0

Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2.0 Wat zie jij er uitgeslapen uit... Monitoringsrapport 2. Inhoud 1 Inleiding... 5 2 Werving en achtergronden deelnemers... 6 2.1 Interpretatie van de gegevens...6 2.2 Werving...6 2.3 Doelgroep...7 2.4 Kenmerken

Nadere informatie

Page 1. RAND Europe Sponsored Research. Motivatie voor het onderzoek. Inhoud presentatie. Probleemdefinitie. State-of-the-art in data verzameling

Page 1. RAND Europe Sponsored Research. Motivatie voor het onderzoek. Inhoud presentatie. Probleemdefinitie. State-of-the-art in data verzameling RAND Europe Sponsored Research RESR: Reistijdinformatie: beschikbaar of niet? Rik van Grol Ronald Plasmeijer Reistijdinformatie: beschikbaar of niet? Rik van Grol Ronald Plasmeijer PLATOS-colloquium 2

Nadere informatie

BIJLAGE 1: Frequentietabellen

BIJLAGE 1: Frequentietabellen BIJLAGE 1: Frequentietabellen UW VERVOERMIDDELEN 1. Geef aan hoe vaak u de volgende vervoermiddelen gebruikt. 1.1 Auto als bestuurder Aantal Gewogen Nooit of minder dan één keer per jaar 1.144 8,8 9,1

Nadere informatie

Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 2: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 8: : met openbaar vervoer binnen de eigen regio Thema 8 1 Introles De leerling kan de in de Digitaal materiaal is regio voorkomende

Nadere informatie

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal

Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Fietsdiefstal Onderzoek onder ANWB-leden naar het onderwerp fietsdiefstal Jeanette van t Zelfde (ANWB) Samenvatting Worden ANWB-leden beperkt in het gebruik van hun fiets door angst voor fietsdiefstal?

Nadere informatie

BRU. Parkeerbehoefte station Driebergen-Zeist

BRU. Parkeerbehoefte station Driebergen-Zeist BRU Parkeerbehoefte station Driebergen-Zeist BRU Parkeerbehoefte station Driebergen-Zeist Datum 21 november 2007 BRU122/Kmc/1294 Kenmerk Documentatiepagina Opdrachtgever(s) BRU Titel rapport Parkeerbehoefte

Nadere informatie

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

oktober 2009 Eindrapport corridor Den Haag Rotterdam Ruimtelijk economische effecten Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Ruimtelijk economische effecten corridor Den Haag Rotterdam Eindrapport oktober 2009 Titel Datum Versie Kenmerk Opdrachtgever Uitvoering Colofon Programma Hoogfrequent

Nadere informatie

Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel.

Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel. Goed op weg met de Mobiliteitsscan? Discussieer mee aan de hand van P+R als voorbeeldmaatregel. Henk Tromp Hans Voerknecht Dirk Bussche (Henk Tromp en Dirk Bussche zijn werkzaam bij Goudappel Coffeng,

Nadere informatie

m o n t e f e l t r o

m o n t e f e l t r o m o n t e f e l t r o Van stammenstrijd naar kansen voor jonge professionals op het raakvlak tussen RO en verkeer dr Daan H. van Egeraat (www.montefeltro.nl) was initiatiefnemer en projectleider van de

Nadere informatie

Evaluatie reisinformatie Noord-Brabant

Evaluatie reisinformatie Noord-Brabant Evaluatie reisinformatie Noord-Brabant Matthijs Dicke-Ogenia Goudappel Coffeng mdicke-ogenia@goudappel.nl Michael van Egeraat Provincie Noord Brabant mvegeraat@brabant.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP

IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP HET NIEUWE WERKEN......NIEUWE MOBILITEIT? I N N EDERLAND IS HET EIGENLIJK ALTIJD DRUK. WE KOMEN ELKAAR DAN OOK ELKE DAG IN GROTE GETALE TEGEN : I N DE SUPERMARKT, OP SCHOOL, OP KANTOOR EN NATUURLIJK OP

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2016 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid De tabel op de volgende pagina toont de belangrijkste uitkomsten van de Gedragsmeting 2016, een landelijk mobiliteitsonderzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Mobiliteit

Hoofdstuk 21. Mobiliteit Hoofdstuk 21. Mobiliteit Samenvatting Om meer inzicht te krijgen in de mobiliteit van Leidenaren is dit jaar in de Stadsenquête voor het eerst gevraagd om voor één dag alle verplaatsingen van die dag aan

Nadere informatie

REISINFORMATIE- DIENSTEN

REISINFORMATIE- DIENSTEN REISINFORMATIE- DIENSTEN Met pre- en on-trip reisinformatiediensten kunnen reizigers slimmer, gemakkelijker en eenvoudiger reizen. Ze ontvangen reisinformatie op maat, op hun PC, via een app op hun smartphone

Nadere informatie

Examen H111 Verkeerskunde Basis

Examen H111 Verkeerskunde Basis pagina 1 van 5 Examen H111 Verkeerskunde Basis Katholieke Universiteit Leuven Departement Burgerlijke Bouwkunde Datum: donderdag 30 augustus 2001 Tijd: 8u30 11u30 Instructies: Er zijn 5 vragen; start de

Nadere informatie

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About?

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? 3. Wat houdt het project in? 4. Hoe werkt het? Hoe kan ik gebruik maken van de reisplanner? 5. Wat is mijn rol als werkgever?

Nadere informatie

ANWB Kiezen voor mobiliteit 0-meting. conclusies

ANWB Kiezen voor mobiliteit 0-meting. conclusies ANWB Kiezen voor mobiliteit 0-meting conclusies Amsterdam, 21 maart 2005 Projectnummer: H870 Nanda Deen BA Tamara Deprez MA Drs. Annemieke Blok MBA 1 Motivaction International B.V. Inhoudsopgave Conclusies

Nadere informatie

De Nationale Bereikbaarheidskaart: Achtergrond en eerste resultaten. Ilona Bos*, Mijke Romkema** en Henk Tromp**

De Nationale Bereikbaarheidskaart: Achtergrond en eerste resultaten. Ilona Bos*, Mijke Romkema** en Henk Tromp** De Nationale Bereikbaarheidskaart: Achtergrond en eerste resultaten Ilona Bos*, Mijke Romkema** en Henk Tromp** *Radboud Universiteit Nijmegen: i.bos@fm.ru.nl ** Goudappel Coffeng: mromkema@goudappel.nl,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 32 404 Programma hoogfrequent spoorvervoer Nr. 75 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer

Nadere informatie

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL

DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL DAGJE NAAR KEULEN MET TRANSTRAVEL Brengt u dichterbij Beste, Bedankt voor uw interesse en het aanvragen van de informatie over onze verdiensten. Wij vertrouwen erop u voldoende te kunnen informeren doormiddel

Nadere informatie

De fietsbereikbaarheidskaart

De fietsbereikbaarheidskaart De fietsbereikbaarheidskaart Een krachtig instrument om de kwaliteit van bestaande en nieuwe fietsverbindingen in beeld te brengen! 2 De fietsbereikbaarheidskaart Een basis voor effectieve maatregelen

Nadere informatie

ROVBECO. OV(bus) POTENTIE-TOOL

ROVBECO. OV(bus) POTENTIE-TOOL Regionale OV-BEreikbaarheid COnsumentgericht ROVBECO naar een OV(bus) POTENTIE-TOOL Peter van der Waerden, TUeindhoven Henk Tromp, Goudappel Coffeng Mike Bérénos, Universiteit Hasselt Presentatie voor

Nadere informatie

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan

Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Stappenplan voor het opstellen van een mobiliteitsplan Duurzame mobiliteit hoeft niet noodzakelijk veel te kosten of veel tijd in beslag te nemen. Heel wat maatregelen zijn heel eenvoudig en hebben toch

Nadere informatie

3. De bereikbaarheidsindicator

3. De bereikbaarheidsindicator 3. De bereikbaarheidsindicator Achtergrond Het begrip bereikbaarheid leidt nogal eens tot verwarring. Dit komt doordat onderzoekers, beleidsambtenaren en politici het begrip vanuit verschillende invalshoeken

Nadere informatie

m o n t e f e l t r o Gespreksdocument

m o n t e f e l t r o Gespreksdocument m o n t e f e l t r o Gespreksdocument Betr.: Onderzoeksvoorstellen PZH Transumoproject Waarde vastgoed / Bereikbaarheidskaart Van: Daan van Egeraat Dd.: 7 december 2006 File: 06 XII 07 Notitie Raakvlak

Nadere informatie

Eerste resultaten van de Monitor-enquête over de mobiliteit van de Belgen

Eerste resultaten van de Monitor-enquête over de mobiliteit van de Belgen Eerste resultaten van de Monitor-enquête over de mobiliteit van de Belgen Inleiding De FOD Mobiliteit en Vervoer en het Vias-instituut hebben een grote enquête georganiseerd om de mobiliteitsgewoonten

Nadere informatie

Amsterdam, 11 mei 2005 Projectnummer: H870 Nanda Deen BA Tamara Deprez MA drs. Annemieke Blok MBA. 1 Motivaction International B.V.

Amsterdam, 11 mei 2005 Projectnummer: H870 Nanda Deen BA Tamara Deprez MA drs. Annemieke Blok MBA. 1 Motivaction International B.V. ANWB Kiezen voor mobiliteit - Files en bereikbaarheid - conclusies Amsterdam, 11 mei 2005 Projectnummer: H870 Nanda Deen BA Tamara Deprez MA drs. Annemieke Blok MBA 1 Motivaction International B.V. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009

Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Resultaten KTO Regiotaxi Utrecht najaar 2009 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doel 3 2. Uitvoeringsverantwoording 5 3. Resultaten 8 4. Conclusies 47 Klanttevredenheid Regiotaxi Utrecht najaar 2009 2 Aanleiding

Nadere informatie

ICT en 2F-R1 Koken voor anderen

ICT en 2F-R1 Koken voor anderen ICT en 2F-R1 Koken voor anderen Hieronder een overzicht van de mogelijkheden om bij dit boekje (Koken voor anderen) te werken aan de combinatie rekenen en digitale vaardigheden. De suggesties worden gekoppeld

Nadere informatie

Nederland. Het mobiliteitsgedrag van Nederlanders in kaart met het TNS NIPO Mobiliteitspanel onderweg

Nederland. Het mobiliteitsgedrag van Nederlanders in kaart met het TNS NIPO Mobiliteitspanel onderweg Nederland Het mobiliteitsgedrag van Nederlanders in kaart met het TNS NIPO Mobiliteitspanel onderweg TNSNipoNederlandOnderwegDEF.indd1 1 02-10-2009 10:34:14 02 TNSNipoNederlandOnderwegDEF.indd2 2 02-10-2009

Nadere informatie

Gedragsmeting Beter Benutten

Gedragsmeting Beter Benutten Gedragsmeting Beter Benutten 2 e meting Oktober 2013 Gedragsmeting Beter Benutten 2 e meting Oktober 2013 Colofon Uitgave I&O Research Zuiderval 70 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2013/concept

Nadere informatie

Bijlage B: Ontwerp-tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2

Bijlage B: Ontwerp-tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2 Bijlage B: Ontwerp-tracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen, fase 2 Uitgangspunten van de verkeersberekeningen Datum mei 2013 Inhoud 1 Beschrijving gehanteerde verkeersmodel 3 1.1 Het Nederlands

Nadere informatie

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer

Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Ruimtelijk economische effecten corridor Den Haag Rotterdam Eindrapport oktober 2009 Colofon Titel Datum Versie Kenmerk Opdrachtgever Uitvoering Programma Hoogfrequent

Nadere informatie

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag Bijlage 8 Enquête Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag documenttitel: BIJLAGE 8 ENQUÊTE ANALYSE- EN OPLOSSINGSRICHTINGENFASE MIRT-ONDERZOEK BEREIKBAARHEID

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2015 1. Context voor reisgedrag Het effect van maatregelen in het kader van Beter Benutten is niet alleen afhankelijk van de drivers die mensen hebben

Nadere informatie

Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7

Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7 Visie openbaar vervoer BR-2010/1-7 ANWB-visie op het openbaar vervoer Ruim 1 miljoen ANWB-leden reizen regelmatig met het openbaar vervoer. Daarom worden in deze OV-visie de speerpunten van de ANWB geschetst

Nadere informatie

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten

Tussentijdse evaluatie. gratis openbaar vervoer 65-plussers. Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten Tussentijdse evaluatie gratis openbaar vervoer 65-plussers Afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkelingen Sector Beleid en Projecten 10 februari 2010 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding...

Nadere informatie

Ontwikkeling prestatie-indicatoren Concessie voor het hoofdrailnet

Ontwikkeling prestatie-indicatoren Concessie voor het hoofdrailnet Ontwikkeling prestatie-indicatoren Concessie voor het hoofdrailnet 2015-2024 1. Algemeen klantoordeel Het Algemeen klantoordeel geeft het percentage reizigers weer dat hun reis waardeert met een 7 of hoger.

Nadere informatie

Kan het wat vlotter?

Kan het wat vlotter? Kan het wat vlotter? 5.2 Milieu en mobiliteit 55 60 5 50 20 10 45 15 40 35 30 25 CONTEXT Het steeds toenemende verkeer maakt het niet eenvoudiger leerlingen te vormen tot bewuste verkeersdeelnemers. Het

Nadere informatie

Everything should be kept as simple as possible, but not simpler Albert Einstein. Integraal kijken naar behoeften van de klant.

Everything should be kept as simple as possible, but not simpler Albert Einstein. Integraal kijken naar behoeften van de klant. Everything should be kept as simple as possible, but not simpler Albert Einstein Integraal kijken naar behoeften van de klant Joke van Veen De opdracht van NS - maximale reizigersgroei en klanttevredenheid

Nadere informatie

22-10-2015. Parkeren in binnensteden. Weg met die kip of ei discussie! Jeroen Roelands Jroelands@goudappel.nl. www.goudappel.nl

22-10-2015. Parkeren in binnensteden. Weg met die kip of ei discussie! Jeroen Roelands Jroelands@goudappel.nl. www.goudappel.nl Parkeren in binnensteden Weg met die kip of ei discussie! Jeroen Roelands Jroelands@goudappel.nl www.goudappel.nl 1 Goudappel Coffeng Parkeren & Locatieontwikkeling Projectontwikkelaars, retailers, luchthavens,

Nadere informatie

Maastricht raakt de liftersplaats kwijt!?

Maastricht raakt de liftersplaats kwijt!? Maastricht raakt de liftersplaats kwijt!? Ing. Frank Verhart St Antoniusbank 42F 6268 NP Bemelen 043 407 2770 fverhart@hotmail.com Voorgenomen ontwikkeling De gemeente Maastricht en Rijkswaterstaat directie

Nadere informatie

Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA. Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Dekking Hulpverlening WA Bij uw motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Inhoud pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden Hulpverlening

Nadere informatie

Benut je reistijd en vergroot je netwerk!

Benut je reistijd en vergroot je netwerk! Benut je reistijd en vergroot je netwerk! Netwerken als je toch in de file staat, maar ook als er geen file staat. Dat is in het kort waar het bij filenetwerken omdraait. Filenetwerken.nl is het sociaal

Nadere informatie

Fietsen, lopen en veiligheid

Fietsen, lopen en veiligheid Uitkomsten stellingendebat Als onderdeel van de Startbijeenkomst Verkeersbeleidsplan Bunnik (datum: 10-10-2013) is een Stellingendebat gehouden. Er waren circa 18 mensen aanwezig die hebben meegedaan met

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 7: parkeren in Capelle maart 203 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2016

Nationaal verkeerskundecongres 2016 Nationaal verkeerskundecongres 2016 Het bereikbaarheidsmodel van de toekomst Marco van der Linden Movares Chris Verweijen Movares Samenvatting In een zoektocht naar een goede manier om bereikbaarheid met

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Mobiliteitsstromenonderzoek Twente. Juli 2012

Mobiliteitsstromenonderzoek Twente. Juli 2012 Mobiliteitsstromenonderzoek Twente Juli 2012 Mobiliteitsstromenonderzoek 2012 Juli 2012 Colofon Uitgave I&O Research Stationsplein 11 Postbus 563, 7500 AN Enschede Rapportnummer 2012/079 Datum Juli 2012

Nadere informatie

Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart Provincie Noord- Holland

Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart Provincie Noord- Holland Rapportage KTO OV panel Noord-Holland Maart 2014 Provincie Noord- Holland Donderdag 22 mei 2014 Concessie Haarlem-IJmond Donderdag 22 mei 2014 Projectnummer: 13082 Rapportage KTO OV panel Noord-Holland

Nadere informatie

Meer parkeren, meer business?

Meer parkeren, meer business? Meer parkeren, meer business? 21 November 2011 Duurzaam parkeren in Weesp Giuliano Mingardo Erasmus Universiteit Rotterdam mingardo@ese.eur.nl 1 Misverstanden in parkeerbeleid Gratis parkeren bestaat;

Nadere informatie

Lange termijn spooragenda

Lange termijn spooragenda BEDRIJFSVERTROUWELIJK CONCEPT Lange termijn spooragenda VHS bijeenkomst 25 februari 2014 1 Aanleiding Masterplan NS en ProRail 03-02-2012 : nieuwe, zware winterdag op het spoor 16-02-2012 : Commissie Kuiken

Nadere informatie

Dienst Verkeer en Scheepvaart. Wat drijft de reiziger van de Waterbus? Eindrapportage

Dienst Verkeer en Scheepvaart. Wat drijft de reiziger van de Waterbus? Eindrapportage Dienst Verkeer en Scheepvaart Wat drijft de reiziger van de Waterbus? Eindrapportage Dienst Verkeer en Scheepvaart Wat drijft de reiziger van de Waterbus? Eindrapportage Datum 30 juni 2008 DVS013/Dcm/0120

Nadere informatie

projectgroep Individuele Benadering presentatie 10 februari 2009

projectgroep Individuele Benadering presentatie 10 februari 2009 projectgroep Individuele Benadering presentatie 10 februari 2009 Projectgoep Individuele Benadering 10 februari 2009 1 Agenda Referentie: doelstelling+boodschap+schema Samenwerking met KpVV-Sumo Stand

Nadere informatie

Verkeer en vervoer in Helmond

Verkeer en vervoer in Helmond D. Vragenlijst VERKEER EN VERVOER A. VERVOERSMIDDELEN 1 Wilt u aangeven hoeveel van de volgende vervoersmiddelen er in uw huishouden aanwezig zijn? - Fiets - Personenauto - Bromfiets, scooter, motor (tweewielig

Nadere informatie

Hoofdstuk 27. RijnGouweLijn

Hoofdstuk 27. RijnGouweLijn Hoofdstuk 27. RijnGouweLijn Samenvatting Ruim acht op de tien Leidenaren weet dat er een nieuwe light-railverbinding komt die Leiden, Gouda en de kust van Noordwijk en Katwijk met elkaar verbindt. Dit

Nadere informatie

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Onderzoek Trappers rapportage Opdrachtgever Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ruben van den Hamsvoort en Alex van Ingen POM 8267 Breda, maart 2009

Nadere informatie

3 Gemiddeld aantal afgelegde kilometer per persoon per dag (gaakpppd)

3 Gemiddeld aantal afgelegde kilometer per persoon per dag (gaakpppd) 3 Gemiddeld aantal afgelegde kilometer per persoon per dag (gaakpppd) 3.1 Algemeen Het gemiddeld aantal afgelegde kilometer per persoon per dag bedraagt anno 2008 41,6 km 1. Ook voor deze indicator beschikken

Nadere informatie

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit

Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit 1 Maarten Matienko maarten.matienko @vab.be t 03 210 70 80 m 0495 53 61 42 Jongeren en mobiliteit 13 november 2017 Mobiliteitsclub VAB onderzoek jongeren en mobiliteit Sterke groei van het autogebruik

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Gebruikersonderzoek P+R Station Lent. Vervolgmeting 2005

Gebruikersonderzoek P+R Station Lent. Vervolgmeting 2005 Gebruikersonderzoek P+R Station Lent Vervolgmeting 2005 Gemeente Nijmegen Afd. Onderzoek en Statistiek Januari 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding en doel onderzoek 3 1.2 De onderzoeksvragen

Nadere informatie

Benchmark Bereikbare Zorg 2009. Toelichting op de opzet

Benchmark Bereikbare Zorg 2009. Toelichting op de opzet Benchmark Bereikbare Zorg 2009 Toelichting op de opzet november 2009 Inhoud. Achtergrond van de Benchmark Bereikbare Zorg... 2. Organisatie van de Benchmark Bereikbare Zorg...3 3. Opzet van de Benchmark

Nadere informatie

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit

Vragenlijst over uw visie op mobiliteit Vragenlijst over uw visie op mobiliteit U kunt de vragenlijst ook online invullen op www.mobiliteitsplanvlaanderen.be Waarvoor dient deze vragenlijst? Met deze vragenlijst wordt gepeild naar uw visie op

Nadere informatie

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen

Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Burger dringt aan op meer en innovatieve parkeeroplossingen Parkeren raakt iedereen. Het publieke debat over de toekomst van parkeren is daarom geen ver van m n bed show, voorbestemd voor beleidsmakers,

Nadere informatie

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid?

20-3-2015. 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid. 2. Maar wat is dan goede bereikbaarheid? 1. Bereikbaarheid wordt meestal geassocieerd met slechte bereikbaarheid Els Cools coördinator lokaal economisch beleid UNIZO 3 zeker bij onvoorziene omstandigheden Bereikbaarheid bij openbare werken? 2.

Nadere informatie

Inhoud. De Verkeersonderneming & tweewielers. De Verkeersonderneming? IkdoehetMyWay (campagne) Tweewielers 21-6-2012. 19 juni 2012, voor Fietsberaad

Inhoud. De Verkeersonderneming & tweewielers. De Verkeersonderneming? IkdoehetMyWay (campagne) Tweewielers 21-6-2012. 19 juni 2012, voor Fietsberaad De Verkeersonderneming & tweewielers 19 juni 2012, voor Fietsberaad Mark de Vries Inhoud De Verkeersonderneming? IkdoehetMyWay (campagne) Tweewielers 1 De Verkeersonderneming? Doelstelling: bereikbaarheid

Nadere informatie

DEUR-TOT-DEURMETHODE. Resultatenrapport MIRT stedelijke bereikbaarheid MRA Fase II. reistijd betrouwbaarheid beleving.

DEUR-TOT-DEURMETHODE. Resultatenrapport MIRT stedelijke bereikbaarheid MRA Fase II. reistijd betrouwbaarheid beleving. DEUR-TOT-DEURMETHODE reistijd betrouwbaarheid beleving Resultatenrapport MIRT stedelijke bereikbaarheid MRA Fase II Februari 2017 COLOFON Opdrachtgever: Titel rapport: Ministerie van I&M en Metropoolregio

Nadere informatie

De latente vraag in het wegverkeer

De latente vraag in het wegverkeer De latente vraag in het wegverkeer Han van der Loop, Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid KiM, kennislijn 1 en 2, 5 juni 2014 Vraagstuk * Veel gehoord bij wegverbreding of nieuwe wegen: Roept extra autogebruik

Nadere informatie

Big Data en mobiliteitsbeleid

Big Data en mobiliteitsbeleid Big Data en mobiliteitsbeleid Van data naar betekenis Gestart in oktober Van betekenis naar deals de eerste schreden. pagina 2 Gestart in oktober pagina 3 HERE: vertraging in ochtend- en avondspits data

Nadere informatie

De potentie van de overstap van de auto naar de fiets Park and Bike

De potentie van de overstap van de auto naar de fiets Park and Bike De potentie van de overstap van de auto naar de fiets Park and Bike Nick Wilke Bachelorthesis Geografie, planologie en milieu (GPM) Faculteit der Managementwetenschappen Radboud Universiteit Nijmegen juni

Nadere informatie

Onderzoeksopzet Brand Loyalty

Onderzoeksopzet Brand Loyalty Onderzoeksopzet Brand Loyalty School: Avans Hogeschool, s-hertogenbosch Opleiding: Advanced Business Creation Klas: E-fase klas A Vak: Science School Docent: Arthur Rijkers Datum: 20-02- 13 Jorrik Branten

Nadere informatie

Sociale veiligheid in het openbaar vervoer

Sociale veiligheid in het openbaar vervoer Sociale veiligheid in het openbaar vervoer Een vergelijking tussen de NS en het stads- en streekvervoer Guy Hermans en Matthijs de Gier augustus 2009 Bijdrage Colloquium Oog voor de reiziger Sociale veiligheid

Nadere informatie

Kim de Klerk. NS International

Kim de Klerk. NS International Kim de Klerk NS International Kim de Klerk, Marketeer NS International Persoonsgegevens Naam Geslacht Leeftijd Woonplaats Situatie Kim de Klerk Vrouw 31 jaar Almere Man en 2 kinderen Werk Gewerkt bij

Nadere informatie

Het effect van een treinstoring op reizigers naar Amsterdam

Het effect van een treinstoring op reizigers naar Amsterdam Het effect van een treinstoring op reizigers naar Amsterdam 22 januari 2019 paste de NS door sneeuwval de dienstregeling aan en reden de hele dag minder treinen. Deze aanpassing was soms wat onhandig,

Nadere informatie

P+R ANWB-visie op een nieuw type P+R

P+R ANWB-visie op een nieuw type P+R P+R ANWB-visie op een nieuw type P+R Bart Egeter Bart Egeter Advies info@bartegeteradvies.nl Ton Hendriks ANWB thendriks@anwb.nl Maaike Snelder TNO maaike.snelder@tno.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch

Nadere informatie

Mobiliteitspanel Nederland

Mobiliteitspanel Nederland Mobiliteitspanel Nederland Verhuizen, van baan veranderen, kinderen krijgen, ouder worden, al deze veranderingen in een mensenleven hebben invloed op de manier waarop mensen zich verplaatsen. Maar wat

Nadere informatie

31 januari 2017 agendapunt 4.3.

31 januari 2017 agendapunt 4.3. 31 januari 2017 agendapunt 4.3. Onderwerp: Reistijd & betrouwbaarheid netwerkeisen auto Portefeuille: Datum: Auto, netwerk en benutten 9 januari 2018 Contactpersoon: Arjan Veurink Telefoonnummer: 088 5445

Nadere informatie

Effecten Dienstregelingswijzigingen. Bert Vaessens, NS Commercie, Bert.Vaessens@ns.nl. Suzanne Kieft, NS Commercie, Suzanne.Kieft@ns.

Effecten Dienstregelingswijzigingen. Bert Vaessens, NS Commercie, Bert.Vaessens@ns.nl. Suzanne Kieft, NS Commercie, Suzanne.Kieft@ns. Effecten Dienstregelingswijzigingen Bert Vaessens, NS Commercie, Bert.Vaessens@ns.nl Suzanne Kieft, NS Commercie, Suzanne.Kieft@ns.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk 2006, 23

Nadere informatie

OViN in de praktijk. Sascha Hoogendoorn-Lanser Kennis Instituut voor Mobiliteitsbeleid

OViN in de praktijk. Sascha Hoogendoorn-Lanser Kennis Instituut voor Mobiliteitsbeleid OViN in de praktijk Sascha Hoogendoorn-Lanser Kennis Instituut voor Mobiliteitsbeleid Met dank aan: Rob van Nes (TU Delft) Peter Jorritsma en Peter Bakker (KiM) Sjef Moerdijk (RWS) 26 oktober 2010 Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Hoe kiest de keuzereiziger? Mogelijke determinanten van vervoerwijzekeuzegedrag onder keuzereizigers

Hoe kiest de keuzereiziger? Mogelijke determinanten van vervoerwijzekeuzegedrag onder keuzereizigers Hoe kiest de keuzereiziger? Mogelijke determinanten van vervoerwijzekeuzegedrag onder keuzereizigers Patrick van Beynen de Hoog pvbeynen@reisinformatiegroep.nl REISinformatiegroep B.V. September 2004 Bijdrage

Nadere informatie

Vaste structuren voor de meest voorkomende tekstsoorten

Vaste structuren voor de meest voorkomende tekstsoorten Vaste structuren voor de meest voorkomende tekstsoorten Er zijn zes vaste structuren: Thema Structuur Een ongewenste situatie Probleemstructuur: Wat is het probleem precies? Waarom is het een probleem?

Nadere informatie

BIJLAGE 3: Kruistabellen meest/minst belangrijk

BIJLAGE 3: Kruistabellen meest/minst belangrijk BIJLAGE 3: Kruistabellen meest/minst belangrijk UW VERPLAATSINGEN 3. Van de 11 bovenstaande zaken, welke vindt u het meest belangrijk als u zich verplaatst? Alle verschillen zijn significant voor p 0,001.

Nadere informatie

1 Inleiding. Figuur 1.1: Ontwikkellocatie Brantjesoever (ondergrond: Globespotter) HSB Ontwikkeling Gemeente Purmerend Parkeren Brantjesoever

1 Inleiding. Figuur 1.1: Ontwikkellocatie Brantjesoever (ondergrond: Globespotter) HSB Ontwikkeling Gemeente Purmerend Parkeren Brantjesoever BIJLAGE 12 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570

Nadere informatie

Ruimtelijke economische agenda en schaalvergroting

Ruimtelijke economische agenda en schaalvergroting Ruimtelijke economische agenda en schaalvergroting de bijdrage van amenities Kennis voor de stad 6 november 2009 Outline Case /vraagstelling Eric van der Kooij Reflectie ruimtelijke economie en metropolitane

Nadere informatie

Vastgoedwaarde en parkeren

Vastgoedwaarde en parkeren Vastgoedwaarde en parkeren Presentatie: Transumo projectgroep Werkgroep: Vastgoedwaarde en bereikbaarheid Datum: Donderdag 18 mei 2006 Door: Mente Bonestroo Locatie: VU Amsterdam Opbouw presentatie Definities

Nadere informatie

ITS en de mobiliteitsscan

ITS en de mobiliteitsscan ITS en de mobiliteitsscan pagina 2 18-1-2015 Mobiliteitsscan als bron voor informatie tbv ITS Databronnen en tool Databronnen: NRM of andere bronnen voor (vracht)auto en OV-verplaatsingen Autosnelheden:

Nadere informatie

Boekingssite voor RegioRijder

Boekingssite voor RegioRijder Boekingssite voor RegioRijder Via de website www.regiorijder.nl kunt u ritten boeken; voor pashouders is het ook mogelijk reserveringen te bekijken en ritten te annuleren. Dit is op basis van de spelregels

Nadere informatie

Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid!

Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid! De wereld wordt kleiner door HOV! Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid! Een toepassing van de Movares Verbindingswijzer* * Powered by conveyal De wereld wordt kleiner door HOV Een toepassing van de

Nadere informatie