BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITEN. 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen."

Transcriptie

1 Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanpassing Huisvestingsverordening inzake circulaire MG In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: / Dienst : BoWo BoWo ROWV Agenda Sector : Wonen Openbaar: ja Naam : M. Eskinasi R.V nr: Tst.nr : 5999 Commissie: Datum : Behoudens advies van de commissie ROWV BESLUITEN 1. De Raad voor te stellen het bijgevoegde besluit tot wijziging van de Huisvestingsverordening vast te stellen. Korte overwegingen De onlangs verschenen circulaire MG van het Minsterie van VROM houdt een harmonisatie van de begrippen doelgroep en kernvoorraad in. Momenteel zijn er verschillende definities in omloop, onder meer in de Huursubsidiewet, het BBSH en het Huisvestingsbesluit. Van rijkswege worden deze begrippen nu geharmoniseerd met de Huursubsidiewet als basis. De genoemde circulaire houdt tevens een verplichting in voor gemeenten om hun Huisvestingsverordening voor 1 juli 2001 aan het nieuwe begrippenkader aan te passen. Deze aanpassing betreft een harmonisatie met de landelijke regelgeving en is derhalve geen beleidswijziging. Formatieve consequenties n.v.t. Begrotingsconsequenties n.v.t.

2 Toelichting: Het Ministerie van VROM heeft besloten de huur-, inkomens- en huishoudensbegrippen in het Besluit Beheer Sociale Huursector (BB SH) en het Huisvestingsbesluit te wijzigen. Voortaan worden voor wat betreft de woonruimteverdeling in beide besluiten de definitie gehanteerd van huur-, inkomens- en huishoudensbegrippen die in de Huursubsidiewet zijn opgenomen. Met deze afstemming wil de staatssecretaris heldere en eenduidige uitgangspunten bieden aan gemeenten en corporaties voor hun beleid om een kernvoorraad aan te houden voor mensen die recht hebben op huursubsidie. De wijziging betekent dat het begrip kernvoorraad in principe wordt opgerekt tot de betaalbare voorraad (tot en met de onderste aftoppingsgrens fl 908,--). Vroeger lag in het BBSH de grens van fl 600,- vast. Deze beleidsverruiming biedt gemeenten en corporaties de mogelijkheid om huishoudens die in de lokale situatie zijn aangewezen op duurdere woningen ook op grond van de huishoudenssituatie (voornamelijk grootte en leeftijd) passend gehuisvest kunnen worden. Waar de lokale situatie dat toestaat, is het mogelijk om voor verschillende doelgroepen lagere grenzen vast te stellen. Onderstaande tabel geeft een overzicht van huurprijs- en inkomensgrenzen: Huurklasse oude situatie huidige situatie 1) nieuwe situatie 2) 1 fl 600 fl 634 fl fl 823 fl 908 fl fl fl fl Inkomensgren zen 1 fl fl fl fl fl fl fl fl fl ) Per worden de huurprijs- en Gelet op het verplichtende karakter van de circulaire stellen wij u voor om de begrippenharmonisatie in de lokale regelgeving over te nemen. De belangrijkste voorgestelde wijzigingen betreffen: a) definities van huurprijs en inkomens. In de nieuwe verordening treft u een verwijzing naar de begripsbepaling in de huursubsidiewet aan. b) Het is wenselijk ook de rangorde van gegadigden voor nieuwbouw-koopwoningen aan te passen. In de oude verordening is een bedrag van fl 600,-- opgenomen onder verwijzing naar het Huisvestingsbesluit. In de nieuwe situatie komt dit overeen met de kwaliteitskortingsgrens in de huursubsidiewet (per fl 634,--) c) Ten aanzien van de huurprijsgrenzen van de drie onderscheiden huurklassen stellen wij voor om hier te verwijzen naar de geldende grenzen in de huursubsidiewet. Dit betekent dat de bedragen automatisch mee zullen lopen met de aanpassingen die het Ministerie van VROM afkondigt in de huurbrief. d) De achtergronden van de inkomensgrenzen blijven ongewijzigd, wel wordt ook hier automatisch doorverwezen naar de huursubsidiewet. Het cijfer van 80 maal een huurprijsgrens is afgeleid van de huidige minimale woonlasten van 15%. Immers: 12 maanden / 15% = 80. e) Ook de bepaling van het rekeninkomen dient geharmoniseerd te worden. Hiertoe wordt art 8A5 gewijzigd. De hardheidsclausule van 8A5c blijft echter gehandhaafd. f) In de bepalingen over splitsingsvergunningen dient de verwijzing naar het Huisvestingsbesluit te worden vervangen door een verwijzing naar de huursubsidiewet.

3 2001. Nr. : Dnst. : BOWO Aanpassing huisvestingsverordening inzake circulaire MG Leiden,15 juni Het Ministerie van VROM heeft besloten de huur-, inkomens- en huishoudensbegrippen in het Besluit Beheer Sociale Huursector (BB SH) en het Huisvestingsbesluit te wijzigen. Voortaan worden voor wat betreft de woonruimteverdeling in beide besluiten de definitie gehanteerd van huur-, inkomens- en huishoudensbegrippen die in de Huursubsidiewet zijn opgenomen. Met deze afstemming wil de staatssecretaris heldere en eenduidige uitgangspunten bieden aan gemeenten en corporaties voor hun beleid om een kernvoorraad aan te houden voor mensen die recht hebben op huursubsidie. De onlangs verschenen circulaire MG van het Ministerie van VROM geeft de belangrijkste wijzigingen weer. De genoemde circulaire houdt tevens een verplichting in voor gemeenten om hun Huisvestingsverordening voor 1 juli 2001 aan het nieuwe begrippenkader aan te passen. De VNG heeft in haar ledenbrief aandacht besteed aan deze wijziging en geeft voorbeelden hoe deze wijzigingen in lokale regelgeving op te nemen. Hiervan is zoveel mogelijk gebruik gemaakt. Deze aanpassing betreft dus een harmonisatie met de landelijke regelgeving en is derhalve geen beleidswijziging. Met verwijzing naar het advies van de Commissie voor Commissie voor Ruimtelijke Ordening, Wonen en Verkeer en de overige in de leeskamer ter inzage gelegde stukken, geven wij u in overweging het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Burgemeester en Wethouders van Leiden, de Secretaris, de Burgemeester, P.I.M. v.d. WIJNGAART. J.K.T. POSTMA. De Raad der gemeente Leiden; Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (raadsvoorstel nr van 2001); B E S L U I T: Vast te stellen de volgende verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening 1998 van de gemeente Leiden. Artikel 1 Artikel 1 lid 8 wordt gewijzigd als volgt: 8. Huurprijs: de rekenhuur per maand zoals bedoeld in artikel 5 lid 1 van de Huursubsidiewet Artikel 1 lid 11, eerste volzin, wordt gewijzigd als volgt:

4 11. Inkomen: het rekeninkomen van een huishoudens zoals bedoeld in artikel 3 van de Huursubsidiewet.

5 2 Artikel 2 Artikel 5 lid 4 wordt gewijzigd als volgt: 4 Bij de eerste vergunningverlening voor nieuwbouw-huurwoningen wordt voorrang gegeven aan gegadigden die een zelfstandige woonruimte in de regio Leiden leeg achterlaten met een huurprijs onder de kwaliteitskortingsgrens zoals genoemd in art van de Huursubsidiewet. Artikel 3 Artikel 6 lid 2 sub a wordt als volgt gewijzigd: a) Zij die als vergunninghouder een zelfstandige woonruimte in de regio Leiden leeg achterlaten met een huurprijs beneden de kwaliteitskortingsgrens als bedoeld in art 20.1 van de Huursubsidiewet. Artikel 4 De tabel in artikel 8, sub A, tweede lid, komt luiden: Huurprijs Huurklasse Tot en met kwaliteitskortingsgrens (art 20.1 HSW) 1 Boven kwaliteitskortingsgrens tot en met laagste aftoppingsgrens 2 (art. 20.2a HSW) Boven de laagste aftoppingsgrens tot en met maximale 3 huursubsidiegrens (art 13.1.a HSW). Artikel 5 Artikel 8 sub A lid 3 komt te luiden: a) De eerste inkomensgrens is gelijk aan de inkomensgrens bedoeld in artikel 14.1.b van de Huursubsidiewet. b) De tweede inkomensgrens is gelijk aan 80 maal de laagste aftoppingsgrens als bedoeld in art 20.2.a van de Huursubsidiewet. c) De derde inkomensgrens is gelijk aan 80 maal de maximale huursubsidiegrens als bedoeld in art 13.1.a van de Huursubsidiewet. d) Voor de bepaling van de passendheid van de in het tweede lid aangeduide woningen hanteren Burgemeester en Wethouders de volgende tabel: Inkomensklasse (belastbaar jaarinkomen) Komt in aanmerking voor T/m eerste inkomensgrens X X X* Tussen eerste en tweede inkomensgrens X X Tussen tweede en derde inkomensgrens X X= passend

6 X* = passend indien huursubsidie-aanvraag wordt gehonoreerd, dan wel aanvrager niet voor huursubsidie in aanmerking komt.

7 Nr. : Dnst. : BOWO Artikel 6 Artikel 8 lid 5 wordt als volgt gewijzigd : 5. Voor de bepaling van het inkomen kunnen Burgemeester en Wthouders desgevraagd het meest recente inkomen van de woningzoekende betrekken voor het bepalen van het rekeninkomen, indien de woningzoekende kan aantonen dat het meeste recente inkomen substantieel en bestendig lager of hoger is dan het rekeninkomen als bedoeld in art. 3 van de Huursubsidiewet. Artikel 7 artikel 8, Sub A, lid 7 wordt gewijzigd als volgt: 7. Burgemeester en Wethouders publiceren jaarlijks de in art 8 sub A lid 2 en lid 3 bepaalde bedragen. Artikel 8 Artikel 23 lid 1 sub c wordt gewijzigd als volgt: c. De huurprijs van één of meer van die woonruimten of voormalige woonruimten lager is dan de kwaliteitskortingsgrens als bedoeld in art 20.1 van de Huursubsidiewet Artikel 9 Deze verordening treedt in werking op 1 juli Gedaan ter openbare vergadering van De Secretaris, De Voorzitter,

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de dienst Cultuur en Educatie in verband met de invoering van de euro In te vullen door Bestuurssecretariaat

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Watertaxi. Behoudens advies van de commissie EGTP Aanbiedingsformulier Onderwerp Watertaxi In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0296/27 03 2001 Dienst : BOWO BOWO EGTP Agenda Sector : BOWO GSB

Nadere informatie

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen.

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Tabellen woonruimteverdeling 2013 Te besluiten om 1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. Inleiding Deze nota

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier Onderwerp

Aanbiedingsformulier Onderwerp Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Aalmarkt 4, 12, 14, 15 en 16 te Leiden. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0587/19 06 2001 Dienst :

Nadere informatie

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN

Prijsbeleid interne instellingen C&E. BESLUITEN Aanbiedingsformulier 1 Onderwerp Prijsbeleid interne instellingen C&E. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0566/15 06 2001 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN

Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van het Delegatiebesluit 1998 in verband met de invoering van de EURO In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN

Gemeentegarantie hockey-club Roomburg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeentegarantie hockey-club Roomburg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0255/13 03 2001 Dienst : C&E C&E MSCG

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof Behoudens advies van de commissie FSW Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging legesverordening 2003 en 2004, onderdeel 5.3 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN

Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag Ontwikkeling RijnGouwelijn In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0577/17 06 2002 Dienst : BoWo

Nadere informatie

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN

Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Overgang integrale Jeugdgezondheidszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:02.1262/09 12 2002 Dienst : C&E C&E

Nadere informatie

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: Dienst : C&E C&E MSCG Agenda/ circulatie

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. Nr. : 03.0169. Dnst. : BOWO 2003. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. De Monumentencommissie heeft tot taak Burgemeester en Wethouders op verzoek of uit eigen beweging te adviseren

Nadere informatie

CONCEPT Verordening doelgroepen woningbouw Diemen 2019

CONCEPT Verordening doelgroepen woningbouw Diemen 2019 CONCEPT Verordening doelgroepen woningbouw Diemen 2019 Artikel 1 Definities In deze verordening wordt verstaan onder: a. Aanvangshuurprijs: de huurprijs bij de start van de huurovereenkomst; b. College:

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststelling raadsvoorstel tot wijziging van diverse regelingen en verordeningen die gelden voor de Dienst Bouwen en Wonen in verband met de invoering van de EURO In te vullen

Nadere informatie

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie.

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Concentratie ICT- taken. Leiden, 2 juli 2004. Nr. : 04.0120. Dnst. : ID 2004. In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Op termijn is de huidige formatie

Nadere informatie

Concept verordening doelgroepen woningbouw Uithoorn 2019

Concept verordening doelgroepen woningbouw Uithoorn 2019 Concept verordening doelgroepen woningbouw Uithoorn 2019 Artikel 1 Definities In deze verordening wordt verstaan onder: a. Aanvangshuurprijs: de huurprijs bij de start van de huurovereenkomst; b. College:

Nadere informatie

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V.

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging ill I Raadsvoorstel Gemeenteraad 6 September 2012 23 Kerkdriel, 27 juni 2012 HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging Onderwerp Verordening doelgroepen sociale woningbouw 2012 Beslispunten

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2000 543 Besluit van 5 december 2000, houdende wijziging van het Besluit beheer sociale-huursector en het Huisvestingsbesluit (afstemming op de Huursubsidiewet)

Nadere informatie

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). In te vullen

Nadere informatie

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST

Indienen bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg, Postbus 1001, 3700 BA ZEIST Aanbiedingsformulier Onderwerp vaststelling gemeentelijk restauratiesprogramma Brrm '97 voor de jaren -2006 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr:

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden:

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden: 2006. Nr. : 06.0111. Dnst. : ID 1e Wijziging gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Leiden, 19 september 2006. In 2004 hebben de toenmalige 16 deelnemende gemeenten de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Leiden, 11 november 2003.

Leiden, 11 november 2003. . 2003 Nr. : 03.0164. Dnst. : M&B Aanpassing APV in het kader van de aanpak fietsenoverlast in de fietsenstalling en rondom het Centraal Station. Leiden, 11 november 2003. Het college heeft te kennen gegeven

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004.

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. Nr. : 04.0190. Dnst. : BOWO Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. 2004. Op 28 maart 2003 is bij de gemeente Leiden een verzoek

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitbreiding kinderdagverblijf De Petteflet, Tamboerpad 2 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0678/08 07 2002

Nadere informatie

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk t Gemeente NOORDWIJK Blocmenbadplaolt Agendapunt: 13 Raadsvoordracht Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk Aan de gemeenteraad, Op grond van het hiernavolgende stellen wij u voor het

Nadere informatie

MEMO van college aan de raadscommissie

MEMO van college aan de raadscommissie MEMO van college aan de raadscommissie datum : 21 december 2010 aan : Algemene raadscommissie van : College onderwerp : jaarlijkse regionale aanpassing passendheidstabellen Huisvestingsverordening Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER

Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Aanbiedingsformulier AANBIEDINGSFORMULIER Onderwerp: Aanpassing beleidsregel zendmasten voor telecommunicatie In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten B&W Nr: 01.0596/26-06-2001 Dienst

Nadere informatie

Verordening doelgroepen woningbouw Amsterdam 2019 Datum van publicatie: 24 mei 2019, Gemeenteblad 2019,

Verordening doelgroepen woningbouw Amsterdam 2019 Datum van publicatie: 24 mei 2019, Gemeenteblad 2019, Datum van publicatie: 24 mei 2019, Gemeenteblad 2019, 129543 De gemeenteraad van Amsterdam Gezien de voordracht van burgemeester en wethouders van 26 februari 2019 (Gemeenteblad afd. 1, nr. 332); Gezien

Nadere informatie

Onderwerp: OOP Verordening doelgroepen sociale woningbouw gemeente Heusden 2014

Onderwerp: OOP Verordening doelgroepen sociale woningbouw gemeente Heusden 2014 Zaaknummer: 00359789 Onderwerp: OOP Verordening doelgroepen sociale woningbouw gemeente Heusden 2014 Collegevoorstel Feitelijke informatie De Wet ruimtelijke ordening (Wro) biedt gemeenten de mogelijkheid

Nadere informatie

Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord BESLUITEN

Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Nieuwe lokatie Wijkonderkomen sector Wijkbeheer stadsdeel Noord In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0655/01

Nadere informatie

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. In te vullen

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : CS. Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : CS. Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003. 2003. Nr. : 03.0154. Dnst. : CS Instelling voorziening pensioenverplichtingen aan Wethouders. Leiden, 25 november 2003. Er bestond een APPA-regeling (Algemene Pensioenregeling Politieke Ambtdragers), die

Nadere informatie

BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR

BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR BESLUITENBehoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Basisregistratie Vastgoed In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.1269/09

Nadere informatie

B & W-nota. Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006

B & W-nota. Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 B & W-nota Onderwerp Wijzing Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 Portefeuille M. Rietdijk Auteur M. Matthijsse Telefoon 5113568 E-mail: m.matthijsse@haarlem.nl SO/BD Reg.nr.

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk B&W datum Sector/Afd Reg.nr(s) Onderwerp 44/2006 10 januari 2006 SO/bd 05/1135 Wijzigingen Huisvestingsverordening Zuid-Kennemerland 1999 van februari 2006 Aan de Raad der gemeente Haarlem 1.

Nadere informatie

Cascoherstel Scheltemagebouw BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor voor Milieu, Sport, Cultuur en GroteStedenBeleid

Cascoherstel Scheltemagebouw BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor voor Milieu, Sport, Cultuur en GroteStedenBeleid Aanbiedingsformulier Onderwerp Cascoherstel Scheltemagebouw In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0758/11 09 2001 Dienst : BoWo BoWo EGTP Agenda

Nadere informatie

MEMO van college aan de commissie R&B

MEMO van college aan de commissie R&B MEMO van college aan de commissie R&B datum : 18 juni 2008 aan : Commissie R&B van : College onderwerp : Jaarlijkse aanpassing van bedragen in passendheidstabellen Portefeuillehouder:J. Mesu Inlichtingen

Nadere informatie

Mede-advies afdeling: BMO WH. Beleid en Projecten Publiekszaken. Openbare Werken O Financiën

Mede-advies afdeling: BMO WH. Beleid en Projecten Publiekszaken. Openbare Werken O Financiën Adviesformulier E Het college van B en W. Agendanummer: e burgemeester atum: H Reg. nummer. Par. manager: 0 0 12 3 1 e secretaris Afdeling/team: BP/vrom Het managementteam Adviseur: ir. Arno ter Hart Par.

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019

INFORMATIEBLAD. Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 INFORMATIEBLAD Huisvestingswet en huisvestingsverordening 2019 Het hoe, wat en waarom van de woonruimteverdeling in 2019 Dit informatieblad is opgesteld als bijlage bij het voorstel over het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284906 Datum : 25 april 2016 Programma : Wonen en ruimte Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen. Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found BoWo Aanbiedingsformulier Kwaaitaal/Mantavloeren, Stimuleringsregeling Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten Onderwerp Kwaaitaal/Mantavloeren,

Nadere informatie

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN

Herschikking van taken SOZA en DZB BESLUITEN houdens advies van de commis ie SW Aanbiedingsformulier Onderwerp Herschikking van taken SOZA en DZB In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.1305/16

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004.

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. Nr. : 04.0076. Dnst. : C&E Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. 2004. Per 1 januari 2004 zijn de wachtlijstmiddelen waarop stichting De Binnenvest

Nadere informatie

BESLUITEN. verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector. B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006

BESLUITEN. verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector. B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006 Behoudens advies van de commissie ROW B&W-nr.: 06.1422 d.d. 28-11-2006 Onderwerp verdeling nieuwbouwwoningen vrije sector BESLUITEN 1. te constateren dat het hanteren van toewijzingsregels voor nieuwbouw

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Korte evaluatie Plan van aanpak duurzaam bouwen (1999)

Korte evaluatie Plan van aanpak duurzaam bouwen (1999) Nr. : 04.0046. Dnst. : BOWO Regionaal Duurzaam Bouwen plus Pakket. Leiden, 9 maart 2004. 2004. Op 30 maart 1999 hebben Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden het Plan van aanpak duurzaam bouwen

Nadere informatie

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid:

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid: Aanbiedingsformulier Onderwerp 1e Algemene begrotingswijziging 2001 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.1092/27 11 2001 Dienst : BD BD FAWV

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp voorzieningen onderwijs, ex artikel 20, derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004.

2004. Nr. : Krediet ICT Infrastructuurplan Leiden, 7 december 2004. 2004. Nr. : 04.0185. Dnst. : ID Krediet ICT Infrastructuurplan 2004-2006. Leiden, 7 december 2004. De ICT (Informatie- en CommunicatieTechnologie) infrastructuur van de gemeente Leiden is sterk verouderd,

Nadere informatie

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN

Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkenning aanleg verlichting achterpaden in Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0273/12 03 2002 Dienst

Nadere informatie

Doelgroepen TREND A variant

Doelgroepen TREND A variant Doelgroepen TREND A variant Kleidum Socrates 2013 Doelgroepen 3 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Doelgroepen en Socrates... 5 1.2 Werkgebieden... 6 2 Doelgroepen en bereikbare voorraad... 7 2.1 Ontwikkeling

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

Omvang doelgroep en omvang kernvoorraad in 2008

Omvang doelgroep en omvang kernvoorraad in 2008 Omvang doelgroep en omvang kernvoorraad in 2008 Van: college van BenW Aan: commissie RF 1. Inleiding In de op 8 juli 2004 gesloten prestatieafspraken tussen de gemeente Helmond en de Helmondse corporaties

Nadere informatie

Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten

Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten Petra Bassie petra.bassie@vng.nl Betaalbaarheid van het wonen - Rapport VNG - Belangrijkste inzichten & bestuurlijke

Nadere informatie

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015)

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Overzicht: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving. Voorstel De verordening doelgroepen sociale woningbouw vast te stellen.

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving. Voorstel De verordening doelgroepen sociale woningbouw vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening doelgroepen sociale woningbouw Raadsvergadering : 7 juli 2010 Politieke markt d.d.: 26 mei 2010 Agendapunt : 4 Portef.houder : wethouder Swart Voorstelnummer : 348478

Nadere informatie

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein 20 16-156 Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelet op artikel 4 van de Huisvestingswet 2014; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2016; besluit: vast te stellen:

Nadere informatie

Indexeringswijze Op 14 november jl. is het volgende over de nieuwe wijze van vaststellen van de prijsgrenzen besloten:

Indexeringswijze Op 14 november jl. is het volgende over de nieuwe wijze van vaststellen van de prijsgrenzen besloten: DB-vergadering van: 6 februari 2013 Aan: Het dagelijks bestuur Van portefeuillehouder: Dhr. B. Emmens Onderwerp: Vaststellen koopprijsgrenzen woningbouw en actualisering inkomensgrenzen sociale huur en

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09,0479, d.d. 12 mei 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid Rademaker (SP) d.d. 30 maart 2009 met betrekking tot leegstand Opaalstraat

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 11 12 www.utrecht.nl /twitter @PaulusJansenSP Aan de leden van de commissie Stad en Ruimte Behandeld door B.J. Brijder Doorkiesnummer 030-28 64408

Nadere informatie

Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden. Dienst : SOZA SOZA SWMG

Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden. Dienst : SOZA SOZA SWMG Aanbiedingsformulier Onderwerp Boeteverordening Wet inburgering nieuwkomers gemeente Leiden In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning B&W Nr: 04.1274/09-11- 2004 Agenda Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten

Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten Betaalbaarheid van wonen, een gemeentelijke opgave? Inzicht en handvatten voor gemeenten Freya Mostert freija.mostert@vng.nl Betaalbaarheid van het wonen - Rapport VNG - Belangrijkste inzichten & bestuurlijke

Nadere informatie

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0

Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 Aanbiedingsformulier Onderwerp Bestemming van het saldo van de rekening van baten en lasten 2001 en het instellen van een reserve en voorziening 0 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Samenvatting De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Overzicht 1: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016 I. Begripsbepalingen Artikel 1.1. Woningtype; student II. Huur

Nadere informatie

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Woonruimteverdeling in Breda

Woonruimteverdeling in Breda RIGO Research en Advies BV De bewoonde omgeving www.rigo.nl EINDRAPPORT Woonruimteverdeling in Breda De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij RIGO Research en Advies. Het gebruik van cijfers en/of

Nadere informatie

Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015

Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015 Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015 Datum: 10 juni 2015 Uitgangspunten voor de huur-inkomens tabellen a. De 95% toewijzingseis voor huishoudens met recht op huurtoeslag moet gehaald kunnen

Nadere informatie

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad

Nr: Schipluiden: 18 november Aan de Raad Nr: 2004-11-08 Schipluiden: 18 november 2004 Onderwerp: Notitie woningbouwprogrammering Midden-Delfland Aan de Raad Inleiding Voor u ligt de notitie woningbouwprogrammering waarin de uitgangspunten voor

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte

Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte VROM Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte Regeling van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van 26 maart 2004, nr. MJZ2004029551, Centrale Directie Juridische

Nadere informatie

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN

Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal BESLUITEN Aanbiedingsformulier Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found C&E Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal Onderwerp Kredietaanvraag Klimatisering De Lakenhal In

Nadere informatie

Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht

Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Utrecht. Nr. 100106 21 juli 2016 Wijziging Huisvestingsverordening regio Utrecht 2015 gemeente Utrecht besluit 1. In de begripsbepaling in de Huisvestingsverordening

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN Passend toewijzen 1. WAT IS PASSEND TOEWIJZEN? Passend toewijzen betekent dat wij bij de toewijzing van een huurwoning rekening houden met uw inkomen,

Nadere informatie

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN

Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Vaststellingsovereenkomst ten behoeve van U-bocht/LCP. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWV - bijgaande concept Raadsvoorstel vast te stellen; - de financiële

Nadere informatie

aanwijzen gebied verbod parkeren fietsen buiten de toegestane stallingmogelijkheden Centraal Stationsgebied

aanwijzen gebied verbod parkeren fietsen buiten de toegestane stallingmogelijkheden Centraal Stationsgebied Behoudens advies van de commissie Aanbiedingsformulier Onderwerp aanwijzen gebied verbod parkeren fietsen buiten de toegestane stallingmogelijkheden Centraal Stationsgebied In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning

Nadere informatie

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005

Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Papendrecht Officiële naam regeling Huisvestingsverordening Papendrecht 2005 Citeertitel

Nadere informatie

Verkoop aandelen Taxibedrijf Schutte en Mobiliteitscentrale BESLUITEN

Verkoop aandelen Taxibedrijf Schutte en Mobiliteitscentrale BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkoop aandelen Taxibedrijf Schutte en Mobiliteitscentrale In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0986/13 11 2001

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

Leiden, 9 maart 2004.

Leiden, 9 maart 2004. Nr. : 04.0043. Dnst. : ID 2004. Wijziging afvalstoffenheffing; foutief aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen. Leiden, 9 maart 2004. Reeds enige jaren wordt met succes door middel van toepassing van

Nadere informatie

Woonlastenfonds 2001 pagina 1 van 1 WLF 2001 1. Algemene bepalingen. Art.1 Definities. Art.2 In aanmerking te nemen bewoningssituatie. Art.3 In aanmerking te nemen woonlasten. 2. Het recht op een bijdrage

Nadere informatie

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^'

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^' ^ ^ ^^ivi^^^^^ gemeente \ B&W DM-nr. 2010/9146 Advies 100312 Versie: 1 Co^' Aox^ a< Verantwoordelijk Portefeuille Weth. Dr. T.J. Haan Mede verantw. Gemeentesecretaris Hoofdafdeling Auteur Lokale Beleidsruimte

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte en het Besluit beheer sociale-huursector

Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte en het Besluit beheer sociale-huursector VROM Wijziging Uitvoeringsregeling huurprijzen woonruimte en het Besluit beheer sociale-huursector Regeling van de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie van 17 juni 2007, nr. DJZ2007056508, Directie

Nadere informatie

MEMO van college aan de algemene raadscommissie

MEMO van college aan de algemene raadscommissie MEMO van college aan de algemene raadscommissie datum : 19 februari 2012 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Huisvestingsverordening gemeente Bergen, aanpassen Bijlagen 1 en 2 per 1 maart 2013

Nadere informatie

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN

In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper. B&W Nr: / Dienst : CS CS SWMG BESLUITEN Onderwerp Omzetten van WSW-detacheringsplaatsen en ID-banen in reguliere ambtelijke functies en voorstel om het budget voor ambtelijke aanstelling van WSW-medewerkers mede voor het omzetten van IDbanen

Nadere informatie

Wijzigingen in de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs BESLUITEN

Wijzigingen in de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijzigingen in de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht.

De gemeentelijke sturing op de sociale huurwoningmarkt richting zich op de drie onderdelen genoemd bij punt 1. Deze punten worden hier toegelicht. Raadsvoorstel: 2015-1357 Onderwerp: Huisvestingsverordening Alblasserwaard- Vijfheerenlanden gemeente Gorinchem 2015 Datum: 23 april 2015 Portefeuillehouder: E.L. Dansen Raadsbijeenkomst: 9 juni 2015 Raadsvergadering:

Nadere informatie

2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID. Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004.

2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID. Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004. 2004. In de nieuwe AMvB met betrekking tot. leidingwater en legionella staat vermeld dat alle eigenaren van panden met

Nadere informatie

VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4

VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4 VERGADERING HAMERRAAD d.d. 19 juni 2012 AGENDA NR. III / 4 VOORSTEL 1. tot vaststelling van de verordening voorziening maatschappelijke ondersteuning Gemeente Gennep en intrekking van het raadsbesluit

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Eenmalige uitkering 2004 BESLUITEN

Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Eenmalige uitkering 2004 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SWMG Aanbiedingsformulier Onderwerp Chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Eenmalige uitkering 2004 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening

Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Raadsvoorstel *Z0397B5520D* Aan de raad Documentnummer : INT-17-33252 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Aanpassing Huisvestingsverordening Inleiding Op grond van de Huisvestingswet 2014 hebben alle gemeenten

Nadere informatie