2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006"

Transcriptie

1 2006. Nr. : Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van de nieuwbouw van een dependance van het Stedelijk Gymnasium voor 600 leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw wordt gebouwd op de dr. van Voorthuijsenlocatie in Leiden-Noord. In augustus 2008 dient het gebouw in gebruik te worden genomen en zal het Stedelijk Gymnasium de tijdelijke huisvesting op het terrein Fruinlaan 15, de tijdelijke huisvesting in het gebouw Noordeinde 1-3 en de lokalen in het gebouw van het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan verlaten. Conform de door de gemeenteraad vastgestelde parkeernota en de beleidsnotitie van de afdeling Verkeer & Vervoer is in de bestuurlijk vastgestelde ruimtelijke visie voor Leiden Noord (waar de Dr. van Voorthuijsenlocatie binnen valt) gesteld dat parkeren van auto s en fietsen op eigen terrein en uit het zicht dient plaats te vinden. Voor de dr. van Voorthuijsenlocatie is dit van extra belang vanwege de prominente positie van de school in het park. Ook de andere ontwikkellocaties in het projectgebied is dezelfde eis opgelegd. De door de Raad vastgestelde VVHO (Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs) kent geen voorziening in verband met het parkeren van auto s en fietsen. Er kunnen dus geen gelden op basis van voornoemde Verordening hiervoor beschikbaar stellen. Voor de stalling van fietsen is in de normbedragen uitsluitend voorzien in stalling op het terrein. De Raad heeft in de algemene beleidskaders onderwijshuisvesting aangegeven dat opbrengsten van her te ontwikkelen schoolgebouwen moeten worden geïnvesteerd in nieuwe schoolgebouwen. Parkeervoorzieningen vallen hier dus buiten. Het aantal van 15 parkeerplaatsen is gebaseerd op de minimale CROW-parkeernorm. Het Bureau Openbaar Onderwijs draagt zorg voor het opstellen van een bijbehorend vervoersplan. Daarnaast zal er in de buurt een overloopvoorziening gerealiseerd worden voor het Gymnasium, de moskee en de buurt zelf. Een parkeervoorziening voor 15 auto s en 600 fietsen onder het gebouw is te realiseren. De kosten van een dergelijke voorziening zijn begroot op 585,- per fiets (1,3 m2 BVO) en 17000,- per auto (30 m2 BVO) exclusief B.T.W. De totale kosten van de voorziening komen uit op ,- exclusief B.T.W. en ,- inclusief B.T.W. De normvergoeding voor nieuwbouw voorziet in fietsstalling op maaiveld. Het wegvallen van deze kosten (extra bestrating en fietsrekken) levert een besparing op van ,-inclusief B.T.W. De totale kosten van de halfverdiepte parkeervoorziening komen daardoor uit op ,- inclusief B.T.W.

2 Voorgesteld wordt deze kosten vooralsnog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitatie. Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Burgemeester en Wethouders van Leiden, de Secretaris, de Burgemeester, P.I.M. v.d. WIJNGAART. H.J.J. LENFERINK. De Raad van de gemeente Leiden; Gezien het voorstel van Burgemeester en Wethouders (nummer RV van 2006), mede gezien het advies van de commissies. B E S L U I T: Ten behoeve van een parkeervoorziening voor de nieuwe vestiging van het Stedelijk Gymnasium een krediet beschikbaar te stellen van ,- en dit vooralsnog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitatie. Gedaan ter openbare vergadering van 7 december 2006 de Griffier, de Voorzitter, BW Dit raadsvoorstel is ongewijzigd vastgesteld in de raadsvergadering van 7 december 2006

3 B&W.nr d.d B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp parkeervoorziening voor 15 auto s en 600 fietsen t.b.v. de nieuwe vestiging het Stedelijk Gymnasium, dr. van Voorthuijsenlocatie BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR 1. in te stemmen met de bouw van een parkeervoorziening voor 15 auto s en 600 fietsen t.b.v. de dependance van het Stedelijk Gymnasium in Leiden-Noord 2. de Raad voor te stellen: Ten behoeve van een parkeervoorziening voor de nieuwe vestiging van het Stedelijk Gymnasium een krediet beschikbaar te stellen van ,= en dit vooralsnog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitatie. - Samenvatting ten behoeve van de bouw van de dependance van het Stedelijk Gymnasium in Leiden Noord worden de kosten ( ) verbonden aan het realiseren van een parkeervoorziening vooralsnog ten laste gebracht van de vereveningsreserve grondexploitatie.

4 Raadsaanbiedingsformulier Rv nr. Opsteller Naam: Q.A. Doeswijk Dienst: C&E / BOO Telefoon: Verantwoordelijk portef.houder: Verkeer en B&W-besluit d.d: Milieu Meningsvormend X Besluitvormend Informatief (t.k.n.) Naam Programma + onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling / grondbeleid Onderwerp: Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Voorgenomen besluit: Ten behoeve van een parkeervoorziening voor de nieuwe vestiging van het Stedelijk Gymnasium een krediet beschikbaar te stellen van ,= en dit vooralsnog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitatie. INHOUD Aanleiding: Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van de nieuwbouw van een dependance van het Stedelijk Gymnasium voor 600 leerlingen. Het nieuwe schoolgebouw wordt gebouwd op de dr. van Voorthuijsenlocatie in Leiden-Noord. In augustus 2008 dient het gebouw in gebruik te worden genomen en zal het Stedelijk Gymnasium de tijdelijke huisvesting op het terrein Fruinlaan 15, de tijdelijke huisvesting in het gebouw Noordeinde 1-3 en de lokalen in het gebouw van het Bonaventuracollege aan de Burggravenlaan verlaten. Conform de door de gemeenteraad vastgestelde parkeernota en de beleidsnotitie van de afdeling Verkeer & Vervoer is in de bestuurlijk vastgestelde ruimtelijke visie voor Leiden Noord (waar de Dr. van Voorthuijsenlocatie binnen valt) gesteld dat parkeren van auto s en fietsen op eigen terrein en uit het zicht dient plaats te vinden. Voor de dr. vanvoorthuijsenlocatie is dit van extra belang vanwege de prominente positie van de school in het park. Ook de andere ontwikkellocaties in het projectgebied is dezelfde eis opgelegd. De door de Raad vastgestelde VVHO (Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs) kent geen voorziening in verband met het parkeren van auto s en fietsen en kan dus geen gelden hiervoor beschikbaar stellen. Voor de stalling van fietsen is in de normbedragen uitsluitend voorzien in stalling op het terrein. De Raad heeft in de algemene beleidskaders onderwijshuisvesting aangegeven dat opbrengsten van her te ontwikkelen schoolgebouwen moeten worden geïnvesteerd in nieuwe schoolgebouwen. Parkeervoorzieningen vallen hier dus buiten.

5 Doel: Het bouwen van een parkeervoorziening voor de nieuwe vestiging van het Stedelijk Gymnasium, die voldoet aan de regelgeving van de gemeente. Kader: Regelgeving bouw Gymnasium: VVHO (Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs) Regelgeving parkeren: Nota Parkeernormen Overwegingen: Het College is van mening dat als dekking niet automatisch het Parkeerfonds, subsidies van instellingen of de grondexploitatie van verschillende projecten kunnen worden aangewezen. Maar dat per project de kosten inzichtelijk gemaakt worden en er een gezamenlijke en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is om de dekking te regelen. Het aantal van 15 parkeerplaatsen is gebaseerd op de minimale CROW-parkeernorm. Het Bureau Openbaar Onderwijs draagt zorg voor het opstellen van een bijbehorend vervoersplan. Daarnaast zal er in de buurt een overloopvoorziening gerealiseerd worden voor het Gymnasium, de moskee en de buurt zelf. Een parkeervoorziening voor 15 auto s en 600 fietsen onder het gebouw is te realiseren. De kosten van een dergelijke voorziening zijn begroot op 585,- per fiets (1,3 m2 BVO) en 17000,- per auto (30 m2 BVO) exclusief BTW. De totale kosten van de voorziening komen uit op ,- exclusief BTW en ,- inclusief BTW. De normvergoeding voor nieuwbouw voorziet in fietsstalling op maaiveld. Het wegvallen van deze kosten (extra bestrating en fietsrekken) levert een besparing op van ,-inclusief BTW. De totale kosten van de halfverdiepte parkeervoorziening komen daardoor uit op ,- inclusief BTW. Voorgesteld wordt deze kosten voor als nog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitatie. Vermeld moet worden dat verwacht wordt dat een vertraagde oplevering zal leiden tot complicaties in de bezwaarprocedure die omwonenden van de locatie Fruinlaan zijn aangegaan vanwege de tijdelijke huisvesting aldaar. In deze procedure is door de gemeente toegezegd dat de tijdelijke huisvesting per zal worden verwijderd. Procedure: Financiën: De kosten ad vooralsnog ten laste te brengen van de vereveningsreserve grondexploitaties. Programma: Stedelijke Ontwikkeling, Grondbeleid. Het voorstel loopt daarmee vooruit op het principe dat in de Parkeernotitie aan de orde komt, namelijk, dat elke functie in zijn eigen parkeerbehoefte voorziet. Dit geldt ook voor C&E-functies. De betreffende kosten worden dan ook meegenomen bij de kosten onderrwijshuisvesting en het PRIL. In het vermogensbeheer wordt bij de bestemmingsreserve "onrendabele investeringen onderwijsgebouwen" hier ook rekening mee gehouden Zolang deze reserve nog niet is gevoed met de verwachte opbrengsten worden de onderhavige kosten voorgefinancierd uit de vereveningsreserve.

6 Bijgevoegde informatie: n.v.t. OVERIGEN Communicatie: n.v.t. Evaluatie: n.v.t. In te vullen door de griffie: Raadsbesluit Raadsvoorstelnr. Onderwerp: De raad van de gemeente Leiden, Besluit: Gedaan in de openbare raadsvergadering van Voorzitter raad, griffier, Advies van de commissie is: Hamerstuk Hamerstuk met stemverklaring van de fracties Het besluit van de raad is: Ongewijzigd aanvaard Gewijzigd aanvaard Verworpen Aanvaarde moties/amendementen:

7 van Kort bespreekpunt Uitgebreide discussie

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006.

2006. Nr. : Dnst. : M&B. Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. 2006. Nr. : 06.0104. Dnst. : M&B Instellen voorziening walmuren en beschoeiing. Leiden, 29 augustus 2006. Het onderhoud van walmuren en beschoeiingen heeft een meerjarig karakter. De uitvoering van het

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : BOWO. Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006.

2006. Nr. : Dnst. : BOWO. Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006. 2006. Nr. : 06.0053. Dnst. : BOWO Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 11 april 2006. Naar aanleiding van een verzoek van de Stichting Huisvesting Werkende

Nadere informatie

2006. Nr. : Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006.

2006. Nr. : Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006. 2006. Nr. : 06.0020. Dnst. : BOWO Gemeentegarantie verlenen aan de Stichting Huisvesting Werkende Jongeren. Leiden, 7 februari 2006. Naar aanleiding van een verzoek van de Stichting Huisvesting Werkende

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr. :07.0105 Dnst. : DZB Kredietaanvraag herbouw kas kwekerij DZB. Leiden, 4 september 2007. De in december afgebrande kas van de DZB-kwekerij moet worden herbouwd. Hiermee is een bedrag gemoeid

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 06.0045. Dnst. : BOWO 2006. Leges gebruiksvergunningen voor kerken en universiteitsgebouwen. Leiden, 28 maart 2006. Naar aanleiding van een aantal bezwaarschriften van kerken en de Universiteit Leiden

Nadere informatie

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden:

Belangrijkste wijzigingen in taken en bevoegdheden: 2006. Nr. : 06.0111. Dnst. : ID 1e Wijziging gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland. Leiden, 19 september 2006. In 2004 hebben de toenmalige 16 deelnemende gemeenten de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr.: 07.0020 Dnst. : ID Vervangingsinvestering Bibliotheeksysteem Cardbox Leiden, 27 februari 2007. Het intern bibliotheeksysteem Cardbox, een eenvoudig maar flexibel database systeem dat ook kon

Nadere informatie

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006.

Voor 2006 zal ten behoeve van deze faciliteit een bedrag in de begroting worden opgenomen van , te regelen bij de programma rapportage 2006. 2006. Nr. : 06.0076. Dnst. : CS Verordening regelende een outplacementregeling voor gewezen wethouders. Leiden, 6 juni 2006. In de Algemene Pensioenwet Politieke Ambtsdragers (APPA) is bepaald dat hij

Nadere informatie

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal.

1. Plangebied Het plangebied van het voorbereidingsbesluit omvat de Trafolocatie ten zuidwesten van het station Leiden Centraal. Nr. : 06.0006. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Trafolocatie. Leiden, 24 januari 2006. 2006. Wij stellen uw raad voor om het voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari SAMENVATTING 2007. Nr. : 07.0021 Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit ROC Lammenschans. Leiden, 27 februari 2007. SAMENVATTING Wij stellen u voor om een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen als bedoeld in artikel 21

Nadere informatie

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E ERRATUM 2007. Nr. : 07.0015 Dnst. : C&E Collegebesluit 11/07.0140 Voorstellen met betrekking tot de gewijzigde besluiten in het Projectvoorstel renovatie Haagweg 4 (B&W nr. 05.0807). Leiden, 3 april 2007.

Nadere informatie

a. vier leden, waaronder de voorzitter, op voordracht van het College; b. vier leden op voordracht van de Commissie.

a. vier leden, waaronder de voorzitter, op voordracht van het College; b. vier leden op voordracht van de Commissie. 2005. Nr. : 05.0162. Dnst. : C&E Benoeming lid van de Commissie op de Openbare Scholengemeenschappen voor Voortgezet Onderwijs Leiden. Leiden, 20 december 2005. Overeenkomstig het bepaalde in artikel 2

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. 2007. Nr. : 07.0083 Dnst. : BOWO Financiering versnelling woningbouwprojecten. Leiden, 8 juni 2007. Leiden heeft de taakstelling om in de periode 2005-2009 3.944 woningen te realiseren. Het behalen van

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006

2006. Nr. : Dnst. : Griffie. Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 2006. Nr. : 06.0024 Dnst. : Griffie Burgerinitiatief oplossing parkeerproblematiek wijk De Bockhorst. Leiden, 28 februari 2006 Uw Raad heeft op 22 februari 2005 RV 05.0013 Initiatiefvoorstel Verordening

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006.

2006. Nr. : Dnst. : ID. Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. 2006. Nr. : 06.0072. Dnst. : ID Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Noordwijk. Leiden, 30 mei 2006. Sinds 1995 zijn er met de (voormalige) gemeenten Zoeterwoude, Rijnsburg, Warmond en Leiderdorp

Nadere informatie

Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd onder voorbehoud van goedkeuring van het deelsaneringsplan door de Milieudienst West-Holland.

Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd onder voorbehoud van goedkeuring van het deelsaneringsplan door de Milieudienst West-Holland. 2007. Nr. : 07.0047 Dnst. : BOWO Bodemsanering Zijlsingel 36 e.o. te Leiden Leiden, 17 april 2007. Ter hoogte van Zijlsingel 36 en omgeving is een bodemverontreiniging aanwezig. De gemeente Leiden is als

Nadere informatie

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0012. Dnst. : C&E. Kedietaanvraag Molen de Valk. Leiden, 2 maart 2007.

ERRATUM 2007. Nr. : 07.0012. Dnst. : C&E. Kedietaanvraag Molen de Valk. Leiden, 2 maart 2007. ERRATUM 2007. Kedietaanvraag Molen de Valk Leiden, 2 maart 2007. Nr. : 07.0012. Dnst. : C&E Het besluit nummer 2 van B&W besluit nummer 07.0028 Kredietaanvraag Molen de Valk in RV 07.0012 aan te passen

Nadere informatie

Nr Dienst: C&E

Nr Dienst: C&E 2007 Nr. 07.0110 Dienst: C&E Uitbreiding in de regio voor het cluster 4 onderwijs Voortgezet Speciaal Onderwijs Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen (VSO/ZMOK) Leiden, Reeds langere tijd is in regio Holland

Nadere informatie

2. Vervangend P&R-terrein naast Naturalis (Mendelweg) en Groenoordhallenterrein

2. Vervangend P&R-terrein naast Naturalis (Mendelweg) en Groenoordhallenterrein 2006. Nr. : 06.0086. Dnst. : BOWO Krediet aanleg tijdelijk P&R-terrein Mendelweg. Leiden, 20 juni 2006. 1. Huuropzegging Haagwegterrein Op 21 december 2005 heeft NS Vastgoed de huur van het Haagwegterrein

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 07.1097, d.d. 6 november 2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Stagebeleid; afdoen motie 10 van 14 november 2006 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Een informatiedag over stagemogelijkheden

Nadere informatie

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN

tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN B&W-nr.: 07.0151 d.d. 13-2-2007 Onderwerp Wijze van afdoening van motie 11 begrotingsbehandeling 2006: tijdelijke milieustraat in het stadsdeel BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM Bijgevoegde

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 06.1061 d.d. 12 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid A-J. Sleijster (VVD) n.a.v. het interview met Wethouder Jonas in het Leidsch

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C&E

2007. Nr. : Dnst. : C&E 2007. Nr. : 07.0041 Dnst. : C&E Kredietaanvraag bouwkundig herstel en ontwikkeling pand Roodenburgerstraat 1A, inclusief de vestiging van de behandeleenheid Medische Heroïne. Leiden, 3 april 2007. Het

Nadere informatie

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN

Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN B&W-nr.: 06.1475 d.d. 12-12-2006 1 Onderwerp Afsluiten convenant Integrale en structurele aanpak verenigingsondersteuning BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. in te stemmen met het afsluiten

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. 2007. Nr. : 07.0100 Dnst. : BOWO Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. Inleiding Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0085 Rv. nr..: 10.0085 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0864 Naam programma +onderdeel: Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Rekenvergoeding aanbesteding Lammenschanspark.

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d Beleid ten aanzien van Stages en Werkervaringsplaatsen BESLUITEN. Behoudens advies van de commissie EP

B&W-nr.: d.d Beleid ten aanzien van Stages en Werkervaringsplaatsen BESLUITEN. Behoudens advies van de commissie EP B&W-nr.: 06.1272 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Beleid ten aanzien van Stages en Werkervaringsplaatsen Behoudens advies van de commissie EP BESLUITEN 1. Het voorstel Stageplaatsen en Werkervaringsplaatsen,

Nadere informatie

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA.

Voor een nadere toelichting wordt u verwezen naar het bijgevoegde voorstel van het bestuur van IZA Nederland en de aanbeveling van het CvA. 2005. Nr. : 05.0100. Dnst. : CS Opheffing IZA-regeling. Leiden, 20 september 2005. De (politieke) besluitvorming omtrent het nieuwe zorgstelsel, inclusief de nieuwe Zorgverzekeringswet, is inmiddels zo

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. Nr. : 05.0158. Dnst. : BOWO Instellen "voorziening Bls-gelden". Leiden, 6 december 2005. 2005. Op 23 december 2004 hebben het Rijk, het Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland en de gemeente Leiden het Convenant

Nadere informatie

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen.

Wij stellen uw Raad voor het hierna in ontwerp afgedrukte besluit te nemen. 2007. Nr. : 07.0017 Dnst. : CS Bezwaren preventief toezicht begroting 2007. Leiden, 13 februari 2007. Het College verzoekt de Raad in te stemmen met bijgaande brief, inhoudende de gronden van bezwaar tegen

Nadere informatie

Nr.: Dnst. : BOWO. Verkeersveiligheid bij scholen. Leiden, 15 januari 2008.

Nr.: Dnst. : BOWO. Verkeersveiligheid bij scholen. Leiden, 15 januari 2008. 2008 Nr.: 08.0004 Dnst. : BOWO Verkeersveiligheid bij scholen. Leiden, 15 januari 2008. In oktober 2005 heeft uw raad een motie (motie 10 bij de begroting 2006) aangenomen waarin u ons verzoekt om kort

Nadere informatie

N. van der Vlist BESLUITEN

N. van der Vlist BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Beschikbaar stellen krediet tbv huisvesting fractiekamers en griffie. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 03.0259/10

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005.

2005. Nr. : Dnst. : BOWO. Nota Vermogensbeheer Grondzaken. Leiden, 22 april 2005. Nr. : 05.0052. Dnst. : BOWO Nota Vermogensbeheer Grondzaken. 2005. Leiden, 22 april 2005. De nota Vermogensbeheer maakt onderdeel uit van het grondbeleid zoals dat momenteel wordt ontwikkeld binnen de

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beho de commissie VOCS B&W-nr.: 06.0977 d.d. 22-08-2006 Onderwerp Verkeersmaatregelen Fietsers voorrang van rechts (2 e fase), het opheffen van een zebra op de Vierlinghlaan, het in de voorrang brengen

Nadere informatie

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 28-5-2013 B en W-besluit nr.: 13.0508 Naam programma: Programma Stedelijke Ontwikkeling Onderwerp: Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden (PRIL) 2013 Het

Nadere informatie

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp voorzieningen onderwijs, ex artikel 20, derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden

Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening (APV) door opnemen bepaling gebieden verboden voor honden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Bovenstaande tarieven zijn echter voorlopige tarieven. Voor wat betreft de tarieven voor niet-woningen zal ontheffing worden gevraagd.

Bovenstaande tarieven zijn echter voorlopige tarieven. Voor wat betreft de tarieven voor niet-woningen zal ontheffing worden gevraagd. 2006. Nr. : 06.0150 Dnst. : ID Verordening op de heffing en invordering van onroerende-zaakbelasting 2007. Leiden, 28 november 2006. Met ingang van de wetswijziging onroerende zaakbelasting is er sprake

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Asbestsanering ROC-Lammenschans (dekking saneringskosten van ) Leiden, 22 mei 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Asbestsanering ROC-Lammenschans (dekking saneringskosten van ) Leiden, 22 mei 2007. 2007. Nr. : 07.0074 Dnst. : BOWO Asbestsanering ROC-Lammenschans (dekking saneringskosten van 350.000) Leiden, 22 mei 2007. Er is asbest gevonden op het bouwterrein van ROC-Lammenschans. Tijdens een bodemonderzoek

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0125 Rv. nr..: 10.0125 B&W-besluit d.d.: 2-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1077 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Rapportage overschreden investeringen 2010. Aanleiding:

Nadere informatie

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 06.0986 d.d. 08-08-2006 Onderwerp Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark BESLUITEN 1. in te stemmen met het ontwerp verkeersbesluit Aanpassingen t.b.v. nieuwbouw ROC Lammenschanspark

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0016 Rv. nr.: 09.0016 B&W-besluit d.d.: 24 februari 2009 B&W-besluit nr.: 09.0136 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Het verlenen van het benodigde krediet voor het saneren van deelgebied

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL

RAADSVOORSTEL RAADSVOORSTEL 08.0079 1 Rv. nr.: 08.0079 B&W-besluit d.d.: 2-9-2008 B&W-besluit nr.: 08.0826 Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling. Verrekening reserves; reserve sociale huurwoningen Onderwerp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0124 Rv. nr.: 08.0124 B&W-besluit d.d.: 16-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1232 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit. Onderwerp: Wijziging van de APV op een tweetal punten (opruimplicht

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0165 Rv. nr.: 09.0165 B&W-besluit d.d.: 15-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1553 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit: Regie op maat. Onderwerp: Ter beschikking stellen krediet ter

Nadere informatie

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie.

In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Concentratie ICT- taken. Leiden, 2 juli 2004. Nr. : 04.0120. Dnst. : ID 2004. In april 2004 heeft het College ingestemd met de voorgenomen concentratie van de ICTfunctie. Op termijn is de huidige formatie

Nadere informatie

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003.

2003. Nr. : Dnst. : BOWO. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. Nr. : 03.0169. Dnst. : BOWO 2003. Benoeming leden Monumentencommissie. Leiden, 18 november 2003. De Monumentencommissie heeft tot taak Burgemeester en Wethouders op verzoek of uit eigen beweging te adviseren

Nadere informatie

Leiden, 11 november 2003.

Leiden, 11 november 2003. . 2003 Nr. : 03.0164. Dnst. : M&B Aanpassing APV in het kader van de aanpak fietsenoverlast in de fietsenstalling en rondom het Centraal Station. Leiden, 11 november 2003. Het college heeft te kennen gegeven

Nadere informatie

Leiden, 7 juli 2006.

Leiden, 7 juli 2006. 2006. Nr. : 06.0093. Dnst. : SOZA Verantwoording over de rechtmatigheid van de uitvoering en kostenopgave 2005 van de WWB, IOAW, IOAZ en Bbz 2004. Leiden, 7 juli 2006. Het College moet jaarlijks, uiterlijk

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0109 Rv. nr.: 09.0109 B&W-besluit d.d.: 3 november 2009 B&W-besluit nr.: 09.1205 Naam programma +onderdeel: Diverse programma s. Onderwerp: Voortgangsrapportage investeringen 2009. Aanleiding:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen BOWO. A.Dijkhof Behoudens advies van de commissie FSW Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging legesverordening 2003 en 2004, onderdeel 5.3 In te vullen door afdeling Bestuursondersteuning Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0375, d.d. 23-3-2010 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Afdoening motie parkeren bij maatschappelijke voorzieningen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. de bijgevoegde brieven vast

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN

Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Aankoop Stille Rijn 7b te Leiden In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 04.1139/26 10 Dienst : BoWo BoWo EGTV 2004

Nadere informatie

BESLUITEN. 1. kennis te nemen van het procesplan Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs; 2. dit besluit en het plan ter kennis te brengen van de Raad.

BESLUITEN. 1. kennis te nemen van het procesplan Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs; 2. dit besluit en het plan ter kennis te brengen van de Raad. B&W-nr.: 06.1126 d.d. 6-10-2006 Onderwerp Procesplan Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Behoudens advies van de commissie OWZ BESLUITEN 1. kennis te nemen van het procesplan Verzelfstandiging Openbaar

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d

B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.1527 d.d. 20-12-2005 Onderwerp Erratum op raadsvoorstel en concept raadsbesluit: Tweede Bestuursovereenkomst RijnGouweLijn-Oost (concept Versie 0.12 d.d. 16 november 2005), regelende de afspraken

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool

Raadsvoorstel. Nieuwbouw Noorderschool. Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Titel Nummer 12/52 Nieuwbouw Noorderschool Datum 4 september 2012 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke Participatie besluitvorming Krediet voor nieuwbouw Noorderschool Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0035 Rv. nr..: 10.0035 B&W-besluit d.d.: 16-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0194 Naam programma +onderdeel: Programma 8 Sport, cultuur en recreatie. Onderwerp: Uitvoeringsbesluit nieuwbouw

Nadere informatie

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN

Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). BESLUITEN Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Instelling bestuurscommissies Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland (SHR); Toestemming ('Verklaring van geen bezwaar'). In te vullen

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004.

2004. Nr. : Dnst. : BOWO. Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. Nr. : 04.0190. Dnst. : BOWO Afhandeling planschadeverzoek van de bewoners van de Aloëlaan 43 inzake de Oranjerie. Leiden, 21 december 2004. 2004. Op 28 maart 2003 is bij de gemeente Leiden een verzoek

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0083 Rv. nr..: 10.0083 B&W-besluit d.d.: 31-8-2010 B&W-besluit nr.: 10.0840 Naam programma +onderdeel: WOP Noord GEO, aanleg Hallenweg Onderwerp: Kredietaanvraag eerste fase Hallenweg

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d Beleidsregels Langdurigheidstoeslag WWB Leiden

B&W-nr.: d.d Beleidsregels Langdurigheidstoeslag WWB Leiden B&W-nr.: 06.1438 d.d. 5-012-2006 Onderwerp Beleidsregels Langdurigheidstoeslag WWB Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie SZC 1. De Beleidsregels Langdurigheidstoeslag WWB Leiden vast te stellen.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid:

BESLUITEN. Behoudens advies van de Commissie voor Financiën, Automatisering, Waterbeheer en Veiligheidsbeleid: Aanbiedingsformulier Onderwerp 1e Algemene begrotingswijziging 2001 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.1092/27 11 2001 Dienst : BD BD FAWV

Nadere informatie

2006. Nr. : 06.0146 Dnst. : C&E. Financiële gevolgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning voor 2007. Leiden, 28 november 2006.

2006. Nr. : 06.0146 Dnst. : C&E. Financiële gevolgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning voor 2007. Leiden, 28 november 2006. 2006. Nr. : 06.0146 Dnst. : C&E Financiële gevolgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning voor 2007. Leiden, 28 november 2006. Vanaf 1 januari krijgt de gemeente Leiden, als gevolg van de invoering

Nadere informatie

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771

Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 30 juni 2009 B&W-besluit nr.: 09.0771 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Erratum voorstel 09.0072 Treffen gemeenschappelijke regeling Shared Service

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0087. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koop- en huurwoningen in Roomburg (deelplan Historie)

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 13-01-2015 B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Uitwerking Raamovereenkomst De Sleutels: omzetting van erfpacht naar vol

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0098 Rv. nr..: 10.0098 B&W-besluit d.d.: 7-9-2010 B&W-besluit nr.: 10.0901 Naam programma +onderdeel: A4/W4 project. Onderwerp: Grenscorrectiesontwerp gemeenten Leiden en Zoeterwoude Aanleiding

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 05.0359 d.d. 15-03-2005 Onderwerp Intentieverklaring ten behoeve van moskeerealisatie op/nabij de dr. van Voorthuijsenlocatie, aan de Willem de Zwijgerlaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0149 Rv. nr.: 10.0149 B&W-besluit d.d.: 23-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1145 Naam programma +onderdeel: Programma 6 Stedelijke Ontwikkeling. Onderwerp: Oostvlietpolder, afsluiten grondexploitatie.

Nadere informatie

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN

Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Verplaatsingsplan volkstuinen Oostvlietpolder In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 01.0977/06 11 2001 Dienst : BoWo

Nadere informatie

De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit voorstel zijn meerledig.

De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit voorstel zijn meerledig. 2006. Nr. : 06.0101. Dnst. : BOWO Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2007 Leiden, 29 augustus 2006. In 2004 is het tarief voor hotelovernachtingen vastgesteld op 1,80 p/p/p/n.

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit Oostvlietpolder (volkstuinen) krachtens art. 21 WRO. Leiden, 31 oktober 2006.

Voorbereidingsbesluit Oostvlietpolder (volkstuinen) krachtens art. 21 WRO. Leiden, 31 oktober 2006. 2006. Nr. :. Dnst. : BOWO Voorbereidingsbesluit Oostvlietpolder (volkstuinen) krachtens art. 21 WRO. Leiden, 31 oktober 2006. Bij brief van 29 juni 2006 (met kenmerk: DRM/ARW/06/6051B), ontvangen op 30

Nadere informatie

In onderstaande tabel is een korte inhoud van de zienswijze en onze reactie daarop vermeld.

In onderstaande tabel is een korte inhoud van de zienswijze en onze reactie daarop vermeld. Nr. : 07.0073 Dnst. : PvdA/D66 2007. Beantwoording inspraakreacties wijziging Algemene Plaatselijke Verordening t.b.v. tropisch weerscenario terrassen Leiden, 14 mei 2007. Op 27 maart 2007 heeft uw raad

Nadere informatie

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005.

2005. Nr. : Leiden, 14 juni 2005. 2005. Nr. : 05.0086. Dnst. : BOWO Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van koopwoningen in Roomburg (deelplan Historie) aan

Nadere informatie

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN

Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van percelen grond gelegen in het uitbreidings-plan Roomburg aan Kanters Projektontwikkeling B.V. In te vullen

Nadere informatie

INGETROKKEN BIJ B&W nr RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

INGETROKKEN BIJ B&W nr RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: INGETROKKEN BIJ B&W nr. 11.0912 RAADSVOORSTEL 11.0061 Rv. nr.: 11.0061 B en W-besluit d.d.: 11.0736 B en W-besluit nr.: 28-6-2011 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Bijstellen kaderbesluit nieuwbouw

Nadere informatie

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V.

Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. Behoudens advies van de commissie ROWR Aanbiedingsformulier Onderwerp Planschade Chinees Indisch Restaurant Azië Leiden B.V. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL HERZIEN bij erratum 28 maart Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: 12.

RAADSVOORSTEL HERZIEN bij erratum 28 maart Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: 12. RAADSVOORSTEL 12.0008 HERZIEN bij erratum 28 maart 2012 Rv. nr.: 12.0008 B en W-besluit d.d.: 24-1-2012 B en W-besluit nr.: 12.0049 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Bestemmingsreserve

Nadere informatie

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN

Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Verdeling CAO-compensatie gesubsidieerde instellingen In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh.

Nadere informatie

2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID. Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004.

2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID. Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004. Nr. : 04.0052. Dnst. : ID Project legionella gemeentebreed. Leiden, 2 maart 2004. 2004. In de nieuwe AMvB met betrekking tot. leidingwater en legionella staat vermeld dat alle eigenaren van panden met

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting

Raadsvoorstel. Bijlage(n) Samenvatting Raadsvoorstel Nummer 210 Dienst Dienst Ruimte, Wonen en Economie Datum 19 juni 2001 Betreft Winkelcentrum Nieuw-Vennep Samenwerkingscontract en verkoopcontract tussen gemeente en William Properties Brief

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling

RAADSVOORSTEL. B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: Naam programma +onderdeel: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Bestemming grondopbrengst en kredietaanvraag dempen sloot en bouwrijp maken nabij

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004.

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. Nr. : 04.0076. Dnst. : C&E Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. 2004. Per 1 januari 2004 zijn de wachtlijstmiddelen waarop stichting De Binnenvest

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0085 Rv. nr.: 09.0085 B&W-besluit d.d.: 14 juli 2009 B&W-besluit nr.: 09.0819 Naam programma +onderdeel: Bestuur en dienstverlening. Onderwerp: Verbouw depots Regionaal Archief Leiden

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0015 Rv. nr.: 10.0015 B&W-besluit d.d.: 2-2-2010 B&W-besluit nr.: 10.0140 Naam programma +onderdeel: Onderwerp: Aanwijzing percelen Stationsweg 36 tot en met 46 en Stationsplein 24 in

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0091 Rv. nr.: 12.0091 B en W-besluit d.d.: 21-8-2012 B en W-besluit nr.: 120794 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Eindrapportage Wijkontwikkelingsplan Zuidwest 2011 en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0049 Rv. nr. + dossiernr.: 08.0049 B&W-besluit d.d.: 20-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0408 Naam programma +onderdeel: Omgevingskwaliteit/Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag voor vervanging

Nadere informatie