Informatieboekje groep 5/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatieboekje groep 5/"

Transcriptie

1 Informatieboekje groep 5/

2 Aanvang school Voor alle kinderen van de school hebben we een inloop om 8.20u en om 12.50u. Ook ouders mogen dan gerust eventjes mee de klas in om wat werkjes te bekijken. Om 8.30u start de les en gaan we beginnen. Wilt u iets vragen over bijvoorbeeld de vorderingen van uw kind of andere belangrijke zaken, dan is het fijn als je na schooltijd even binnenloopt. De leerkracht heeft dan meer tijd om dit rustig met u te bespreken of om een afspraak met u te maken voor een ander moment. Afwezigheid leerlingen Voor ons is het het prettigst als jullie met een briefje of een doorgeven wanneer er een tandartsbezoek of doktersbezoek plaatsvindt. Werkdagen leerkrachten Sanja werkt op maandag, dinsdag en woensdag om de week. Wanda werkt donderdag en vrijdag. Zij heeft om de week studieverlof op woensdag en wordt dan vervangen door Peggy. Rekenen We werken met de methode Pluspunt. In beide groepen werken we volgens het groepsplan met drie niveaugroepen. De kinderen worden ingedeeld op het niveau wat bij hen past en krijgen daar passende instructie bij. Vanaf groep zes werken we bij het zelfstandig werk ook in 3 reken niveaugroepen; 1 ster (intensief), 2 ster (basis), 3 ster (extra). De verwerking tijdens de zelfstandige lessen is dan op eigen niveau. Op deze manier kunnen kinderen succeservaringen opdoen. Om ervoor te zorgen dat deze niet wegzakken, bieden we in groep 5/6 de tafeltoetsen van 1 t/m 10 aan. Tafels zijn erg belangrijk voor vele opdrachten in de les. Ook verwachten we van de kinderen dat ze thuis regelmatig oefenen om hun kennis op peil te houden. Kinderen kunnen met behulp van de computer oefenen. Daarnaast kunt u ook werken met flitskaartjes en omdraaikaartjes.

3 Spelling We werken met de methode Spelling in beeld. Deze methode behandelt per drie weken, vijf spellingcategorieën waarbij er ook veel wordt herhaald. De methode bestaat uit uitlegkaarten en een werkboekje. Nieuw in groep 6 is het onderdeel werkwoordspelling. Het kan voorkomen dat kinderen als huiswerk een spellingblad mee naar huis krijgen om extra te oefenen. Sommige kinderen hebben een inlogcode voor het programma BLOON. Met dit programma kunnen ze thuis oefenen met spelling. De nieuwe spellingcategorieën worden afgewisseld met categorieën waarbij kinderen nog problemen ondervinden. Lezen en begrijpend lezen We werken nu een paar jaar met de methode Estafette. Dit is een methode voor technisch lezen. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan het lezen van teksten en woorden en worden moeilijke leesproblemen behandeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ou in route en trema s. Op het rooster staan drie leeslessen van drie kwartier ingeroosterd, daarnaast lezen de leerlingen zelfstandig. Met Nieuwsbegrip werken we aan begrijpend lezen. Deze methode werkt met steeds een actueel onderwerp en zet iedere week een leesstrategie centraal. Voorbeelden van leesstrategieën zijn samenvatten, ophelderen van onduidelijkheden en voorspellen. We werken ook met Nieuwsbegrip XL. Dit is o.a. een internetsite waarop de kinderen individueel en zelfstandig op school en ook thuis extra kunnen oefenen met begrijpend lezen en woordenschat. Wereldoriëntatie en creatieve vakken De wereldoriënterende vakken en de creatieve vakken staan ingeroosterd op de middagen. We zorgen daarbij voor voldoende afwisseling tussen de diverse vakken.

4 Ook beginnen we met het aanbieden van topografie, de kinderen krijgen dit mee om thuis te leren. Daarna wordt er in de klas een toets afgenomen. Gym Groep 5/6 heeft op vrijdag een blokuur gym. Na de gym moeten de kinderen douchen. De kinderen moeten dus een handdoek en eventueel badslippers meebrengen. Graag aparte gymschoenen (harde zool) voor in de sporthal, dus geen schoenen waar ook buiten mee gelopen wordt. Geen gymspullen betekent geen gym! Boekenkring, spreekbeurten In groep 5/6 doen alle leerlingen een boekenkring en een spreekbeurt. De kinderen bereiden dit thuis voor. Er volgt t.z.t. meer info over hoe je dit thuis met je kind kunt voorbereiden. Weekkanjer en groepsvorming Gedurende de hele dag leren de kinderen op sociaal vlak van elkaar en met elkaar. De eerste weken van het schooljaar, de zogenoemde gouden weken, schenken we extra aandacht aan de groepsvorming en de normen (afspraken en regels) van de groep omdat dit een belangrijke fase in een positieve groepsvorming is. Na de kerstvakantie en de meivakantie doen we dat ook. Iedere week wordt er op vrijdag een kind gekozen dat de daaropvolgende week leerling van de week mag zijn. Op maandag mag hij of zij dan 3 dingen meenemen die iets over hem/haar zeggen. Deze spullen kunnen de hele week in de klas op de speciale leerling van de week plek liggen. Daarnaast stellen klasgenoten vragen aan de leerling, over wat ze nog graag zouden weten van deze leerling. Er komt een foto van de weekkanjer op het bord in de hal te hangen. Coöperatief leren In de hele school werken we met coöperatief leren. Coöperatief leren is het in kleine groepen gestructureerd samenwerken aan een leertaak. Ze werken samen aan gemeenschappelijke doelen: zonder elkaar kunnen ze de opdracht niet met succes afronden.

5 Coöperatief leren is belangrijk omdat de kinderen eigen inbreng hebben, ze leren praten met elkaar, ze leren omgaan met verschillen en ze leren elkaar te respecteren en te waarderen. Door coöperatief leren verbeteren de leerprestaties, leren de kinderen samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen en zijn ze meer gemotiveerd om te leren en naar school te gaan. We gebruiken op de Tuimelaar een heleboel verschillende werkvormen om kinderen vertrouwd te maken met coöperatief leren. In de eerste schoolweken is dit ook een extra voorkomend item binnen ons programma. Van en met elkaar leren in een open sfeer. Instructies/groepsplannen Niet ieder kind heeft dezelfde onderwijsbehoefte. Daarom werken we met niveaugroepen. Op deze manier krijgen de kinderen instructie op maat. Terwijl de leerkracht een groep (extra) uitleg geeft en vaardigheden begeleid inoefent, zijn andere kinderen aan het werk. Op dat moment kan zij dus niet gestoord worden. Dit wordt duidelijk gemaakt met het stoplicht voorin de klas. Met de combinatie van het stoplicht en een eigen gipblokje voor iedere leerling, leren de kinderen om te gaan met uitgestelde aandacht. Na de uitleg wordt een ronde gelopen voor vragen en kunnen we zien of de leerlingen op de juiste manier bezig zijn. Ook zijn er momenten dat de kinderen vragen kunnen stellen aan elkaar. Correctiewerk We kijken selectief na, dus lang niet al het oefenwerk wordt nagekeken. De nadruk ligt op de nieuw aangeleerde vaardigheden (zodat we meteen kunnen bijsturen) en toetsen. Het oefenwerk wordt zoveel mogelijk door de leerlingen zelf nagekeken. Op deze manier leren de leerlingen van hun foutjes en leren ze te reflecteren op hun werk. Dit vergroot de eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Ook leren ze dat fouten mogen maken, soms noodzakelijk is voor je eigen leerproces. Hulpouders We werken graag met hulpouders. Deze hulp kan bestaan uit incidentele taken zoals assisteren bij een thema of bij de

6 technieklessen, meegaan met excursies, etc. Of hulp die gedurende het schooljaar regelmatig gevraagd wordt zoals biebouder(s) die met regelmaat verse boeken bij de bibliotheek halen met de klassenpas om het leesplezier te vergroten, luizenouder(s) voor het controleren van de haren van alle leerlingen na iedere vakantie, en klassenouder(s)die bijv. coördineren op vraag van de leerkracht o.a. bij buitenschoolse activiteiten en mede de verjaardag van de leerkrachten verzorgen. Mocht u tijd en zin hebben om deze taak op u te nemen, loop dan even binnen. Wij zijn erg blij met alle hulp! Viering We hebben ongeveer vier keer per jaar een viering op wisselende dagen. Kinderen uit alle groepen laten dan iets zien op het podium. Het kan bijvoorbeeld gaan om een dans, een lied of een toneelstuk. Deze viering vindt plaats in twee delen; Beide vinden plaats na de pauze. In de SonarKort en op de website, kunt u lezen wanneer onze groep deelneemt aan de viering. Wanneer de maandviering afgelopen is, gaan de kinderen altijd nog even terug naar de klas. Overblijven Het is mogelijk om uw kind(eren) tussen de middag over te laten blijven. Op de website vindt u meer informatie over de overblijf. Hapje Het is de bedoeling dat de kinderen alleen groente of fruit mee naar school nemen, dus geen koek, snoep of chips. Heeft uw kind daarna echt nog honger, dan mag er eventueel een gezonde boterham bij. Ook het drinken willen we graag zo gezond mogelijk houden, denk hierbij b.v. aan water of melk. Verjaardag vieren De ouders of het kind spreken zelf met de leerkracht af wanneer de verjaardag gevierd kan worden. De traktatie kan om 8.20 uur meegebracht worden of om uur door de ouders gebracht worden. Tijdens het feest mag het kind iets lekkers trakteren. Het is de bedoeling dat het gaat om een kleinigheidje (één ding per kind is dus genoeg). Ouders zijn niet meer aanwezig bij het vieren van de verjaardag van hun kind.

7 Hulpjes Op vrijdag worden er een aantal kinderen gekozen. Zij zijn die week erna weekhulp. Het is de bedoeling dat zij tijdens schooltijd spullen uitdelen en kleine taakjes verrichten. Na school ruimen zij in ongeveer 10 minuten de klas op. Houdt u er rekening mee dat uw kind dan iets later thuis is. Wanneer een kind op een bepaalde dag niet kan, is het de bedoeling dat hij of zij zelf met iemand ruilt. Mocht u tijdens schooltijden weinig tijd hebben om even binnen te lopen, maar wilt u toch iets vragen, of een afspraak maken, dan mag u natuurlijk altijd mailen. Sanja de Wit s.dwit@stichtingoog.nl maandag, dinsdag en om de week woensdag Wanda Bassa-Gevers w.gevers@stichtingoog.nl donderdag en vrijdag

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep MB2

Informatiefolder Schooljaar 2016/2017. Groep MB2 Informatiefolder Schooljaar 2016/2017 Groep MB2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016

Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Informatiefolder Middenbouw 1 2015/2016 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep is er specifieke informatie.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool

Informatiefolder Schooljaar Groep MB2. Elimschool Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB2 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Informatiefolder Middenbouw 3. Elimschool Rijssen

Informatiefolder Middenbouw 3. Elimschool Rijssen Informatiefolder 2017-2018 Middenbouw 3 Elimschool Rijssen 2017-2018 Beste ouders/ verzorgers, Door middel van deze gids willen wij u graag informeren over de gang van zaken in deze groep. Voor elke groep

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2014 2015 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1

Informatiefolder Schooljaar Groep MB1 Informatiefolder Schooljaar 2017-2018 Groep MB1 Elimschool Molenstraat 3, 7462 TK Rijssen Tel.: 0548-542030 Fax: 0548-542012 E-mail: directie@elimschoolrijssen.nl Beste ouders/ verzorgers, Door middel

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4-5. Schooljaar

Informatieboekje groep 4-5. Schooljaar Informatieboekje groep 4-5 Schooljaar 2017-2018 Algemene informatie De start van het schooljaar Tijdens de eerste weken na de zomervakantie organiseren we de Gouden weken. Bij de Gouden weken ligt het

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieavond groep 4b

Informatieavond groep 4b Informatieavond groep 4b Leerkrachten: Chantal Laven: aanwezig op maandag en dinsdag. Anja v.d. Maaden: aanwezig op woensdagmorgen, donderdag en vrijdagmorgen. Samenstelling van de groep: 25 leerlingen

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016

Informatieboekje. Groep 8. Obs de Toermalijn 2015-2016 Informatieboekje Groep 8 Obs de Toermalijn 2015-2016 De leerstof in groep 8 Nederlandse taal : Begrijpend lezen Voor het vak begrijpend lezen hanteren we de methode Nieuwsbegrip. Deze methode legt de nadruk

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. bovenbouw

Zo gaat dat in de. bovenbouw Zo gaat dat in de. bovenbouw schooljaar 2017-2018 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de bovenbouw. Praktische punten en een toelichting op hoe we in de bovenbouw werken. Veel leesplezier! Schooltijden

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 5/6

Groepsgids. Groep 5/6 Groepsgids Groep 5/6 Wie werken er in de groepen 5-6: Jessica van Kempen Simon van Nieuwland Marijn Schraa j.vankempen@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl m.schraa@dezonnepoort.nl De Boomhut

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 5 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 5! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie groep 3-4. Schooljaar

Informatie groep 3-4. Schooljaar Informatie groep 3-4 Schooljaar 2017 2018 Contactgegevens: Jorine Doove jorine.doove@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen in groep 3/4: maandag t/m woensdag) Jefira Nagel jefira.nagel@pcpomiddenbrabant.nl (werkdagen

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Welkom in groep 8. Beste ouder(s)/verzorger(s), Welkom in groep 8 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep is er een eigen boekje met daarin belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5/6 Schooljaar 2017-2018 Daar leer je! Even voorstellen Hallo, ik ben Johan van de Vossenberg. Dit schooljaar geef ik van maandag tot en met vrijdag les aan de kinderen van

Nadere informatie

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw

Informatieboekje. Middenbouw. Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Informatieboekje Middenbouw Voor ouders en kinderen uit de middenbouw Lezen In groep 3 en 4 is het leren lezen erg belangrijk. Kinderen moeten veel kilometers lezen om zo steeds vloeiender en foutloos

Nadere informatie

Informatie. groep 7/8

Informatie. groep 7/8 Informatie groep 7/8 2016-2017 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatie groep

Informatie groep Informatie groep 3 2017-2018 Informatie groep 3. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft, dan

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Werkdagen: Juf Eveline: donderdag Juf Annette: maandag dinsdag woensdag vrijdag Juf Kim: maandag dinsdag en soms een

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door.

In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. In de eerste week van dit schooljaar nemen we met alle kinderen de afspraken voor in de klas door. Binnen het schoolteam hebben wij ook regels opgesteld. Deze schoolregels zijn te lezen op de website van

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 7/8

[Typ hier] Informatie. groep 7/8 [Typ hier] Informatie groep 7/8 2018-2019 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 6 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Vivian Wenselaar (ma, di) Kim Ariaens (woe, do, vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6

[Typ hier] Informatie. Groep 5/6 [Typ hier] Informatie Groep 5/6 2016-2017 Informatie groep 5/6 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 3. Schooljaar Juf Arianne en juf Jolanda

Informatieboekje voor groep 3. Schooljaar Juf Arianne en juf Jolanda Informatieboekje voor groep 3 Schooljaar 2017-2018 Juf Arianne en juf Jolanda Pedagogisch klimaat binnen onze school In de afgelopen jaren is gebleken dat er bij de leerlingen een behoefte leeft naar duidelijkheid

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 4/5 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Groep 4/5 Nick van Leent (ma, di en woe) Fleur Verhagen (do en vrij) 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie Groep 4 1

Informatie Groep 4 1 Informatie Groep 4 1 Inhoud Algemene informatie... 3 Informatie Bloon... 5 Informatie www.nieuwsbegripxl.nl... 6 Informatie over Flits... 7 2 Algemene informatie Benodigdheden schooljaar De leerlingen

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 2017-2018 Stillezen Het eerste kwartier van de dag wordt gebruikt voor het stillezen. De leerkracht kan dan extra aandacht geven aan kinderen met hulpvragen of aanvullende onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag

Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Anneke Lechner woensdag Saskia Triepels maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Anneke Lechner woensdag 8.20 uur tot 8.30 uur. 13.00 uur tot 13.15 uur. Zorg er a.u.b. voor dat de kinderen op tijd in school zijn i.v.m. onder andere

Nadere informatie

Informatieavond groep 4. Schooljaar

Informatieavond groep 4. Schooljaar Informatieavond groep 4 Schooljaar 2016-2017 Inhoud Samenwerken Informatie per leervak Algemene informatie Activiteiten met ouders Samenwerken Wij vinden het belangrijk dat we dit schooljaar met u samenwerken.

Nadere informatie

Informatieboekje groep

Informatieboekje groep Informatieboekje groep 6 2018-2019 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Dit jaar nodigen we u aan het begin van het schooljaar uit voor een kennismakingsgesprek, dit o.a. ter vervanging van de informatieavond

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 6!

Welkom bij de informatieavond van groep 6! Welkom bij de informatieavond van groep 6! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken & inloop O Zorg O Thuis O Praktische zaken O App Even voorstellen O Brigit Janssen maandag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven.

Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd op school is? Indien uw kind ziek is, graag telefonisch doorgeven. Informatie groep 6 Groep 6 schooljaar 2018/2019 De Molenwiek Leerkrachten: - Juf Inge maandag, dinsdag en woensdag. - Juf Karin (woensdag) donderdag en vrijdag. Wilt u er voor zorgen dat uw kind op tijd

Nadere informatie

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt. Informatie groep 5 Algemene informatie Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 5, Langs deze weg willen we u en uw kind alvast van harte welkom heten in groep 5. Het is altijd weer spannend om aan een nieuw

Nadere informatie

Welkom in. groep 3-4a

Welkom in. groep 3-4a Welkom in groep 3-4a EVEN VOORSTELLEN Lonneke Vleugels: maandag, dinsdag en woensdag Loes Oelers: donderdag en vrijdag INLOOPTIJDEN s Morgens van 8.20 uur tot 8.30 uur. s Middags van 13.00 uur tot 13.15

Nadere informatie

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende

Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende Voorstellen van de leerkrachten algemene afspraken en regels op school algemene afspraken en regels in de groep invullen van de verschillende lijsten. Maurice Boonstra Maandag 8.30-14.30uur Dinsdag 8.30-14.30uur

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Informatieboekje voor groep 3. Schooljaar Juf Arianne en juf Wanda

Informatieboekje voor groep 3. Schooljaar Juf Arianne en juf Wanda Informatieboekje voor groep 3 Schooljaar 2016-2017 Juf Arianne en juf Wanda Pedagogisch klimaat binnen onze school In de afgelopen jaren is gebleken dat er bij de leerlingen een behoefte leeft naar duidelijkheid

Nadere informatie

Zo gaat dat in de. Goudenregen

Zo gaat dat in de. Goudenregen Zo gaat dat in de. Goudenregen schooljaar 2018 2019 In dit boekje vindt u allerlei informatie over de Goudenregen. Praktische punten en een toelichting op hoe we in onze stamgroep werken. Veel leesplezier!

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 7 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 7, In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Informatie. groep 4/5

Informatie. groep 4/5 Informatie groep 4/5 2017-2018 Informatie groep 4/5 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012. groep 7. RKBS De Hofstee. Denise van den Broek. Wout Berndsen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 7 RKBS De Hofstee Denise van den Broek & Wout Berndsen Bij wie komt uw zoon of dochter in de groep? De leerlingen van groep 7b komen bij mij, Wout Berndsen in

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijn

Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijn Welkom in groep 5! Inloop: Iedere ochtend en middag hebben we een inloop. De kinderen moeten om 8.45u en 13.15u binnen zijn. (de deur is 10 minuten eerder al open.) Bijna iedere ochtend en middag starten

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Beste ouder(s)/ verzorgers, Voor u ligt een informatieboekje van groep 5 van basisschool EigenWijs. Wij hebben dit boekje gemaakt om u op de hoogte te brengen van de gang van zaken

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar groep 3 t/m 8

Praktische informatie schooljaar groep 3 t/m 8 Praktische informatie schooljaar 2016-2017 groep 3 t/m 8 Schooltijden De schooltijden zijn als volgt: s Ochtends van 8.30 uur 12.00 uur (woensdag tot 12.15 uur) s Middags van 13.15 uur 15.15 uur (woensdagmiddag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 3 2018-2019 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Leerstofaanbod 5. LVS 1. Inleiding Beste

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 6A Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 6A! In deze brief willen we u graag iets meer vertellen over

Nadere informatie

[Typ hier] Informatie. groep 6/7

[Typ hier] Informatie. groep 6/7 [Typ hier] Informatie groep 6/7 2018-2019 Informatie groep 6/7 Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

Groep 6. I N F O R M A T I E O V E R H E T P R O G R A M M A V A N G R O E P 6. informatie over het programma van groep 6

Groep 6. I N F O R M A T I E O V E R H E T P R O G R A M M A V A N G R O E P 6. informatie over het programma van groep 6 Groep 6. 1 I N F O R M A T I E O V E R H E T P R O G R A M M A V A N G R O E P 6 We leren elkaar kennen 2 Sociaal-emotioneel Citaten uit brieven van kinderen: - Ik weet wel bijna zeker dat het een superleuk

Nadere informatie

Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016

Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016 Welkom in groep 7/8 INFORMATIEAVOND 5 SEPTEMBER 2016 Informatieavond 7/8 Algemeen Combinatieklas Lio-stagiaire Laatste jaar op de basisschool De gang van zaken in de klas Huiswerk Zelfstandig werken Hulp

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1.

Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. Beste ouders of verzorgers, Door middel van deze informatiegids wil ik u graag informeren over de gang van zaken in bovenbouw 1. U krijgt zo de indruk van wat er dit schooljaar op uw kind afkomt. Voor

Nadere informatie