Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsinformatiebrief *17.I000475* 17.I Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot. Geachte raadsleden,"

Transcriptie

1 ** Raadsinformatiebrief Onderwerp Bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot Geachte raadsleden, In december 2016 heeft u met elkaar afgesproken om in 2017 te komen tot een standpunt over de bestuurlijke toekomst van Oirschot. U heeft hiervoor in februari 2017 het projectplan bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot vastgesteld en een krediet voor de uitvoering van dit project beschikbaar gesteld. Voor de uitvoering van het project werken we met een raadswerkgroep bestuurlijke toekomst. Deze werkgroep heeft besloten om u als gemeenteraad gedurende dit project namens de werkgroep te informeren door middel van raadsinformatiebrieven. Met deze raadsinformatiebrieven informeren wij u over het proces rondom de besluitvorming over de bestuurlijke toekomst van Oirschot. De inhoud komt aan bod tijdens een opiniërende raadsbijeenkomst in juni, op het moment dat we alle informatie vanuit verschillende gremia hebben opgehaald. Voor de inhoud verwijzen we ook naar de digitale bibliotheek op Doel Het doel van het project is om uiterlijk in november 2017 te komen tot besluitvorming over de toekomst van Oirschot binnen de regio met daarin zowel een keuze voor een toekomstscenario als een keuze voor (toekomstige) samenwerkingspartners. Termijn besluitvorming Besluitvorming over de bestuurlijke toekomst vindt plaats in november Dit in tegenstelling tot de meeste andere gemeenten waar besluitvorming voor de zomer 2017 plaatsvindt. We kiezen bewust voor besluitvorming ná de zomer zodat de nieuwe, nog te benoemen, burgemeester onderdeel kan uitmaken van het proces. Ook kunnen we de resultaten van de evaluaties SGE en MRE meenemen. Daarnaast kiezen we voor een zorgvuldig proces waarbij tijdsdruk niet leidend moet zijn. We hebben als gemeente te maken met een complex geheel van samenwerkingsverbanden en we verkeren geografisch en maatschappelijk gezien in een positie waarin meerdere toekomstscenario s met verschillende partners reëel zijn. Ophalen van informatie We hebben in het projectplan de scenario s benoemd die in beeld zijn voor de bestuurlijke toekomst van Oirschot (zie bijlage 1). We toetsen deze scenario s op basis van een vastgesteld toetsingskader (bijlage 2).

2 ** Om dit te kunnen doen halen we op verschillende manieren informatie op uit de samenleving. We hebben hiervoor verschillende doelgroepen benoemd: Inwoners Ondernemers Organisaties Overheden Intern Inwonerspanel Bijeenkomsten Bijeenkomsten Overleg Bijeenkomst Enquête jongeren Interviews Interviews Overleg Bijeenkomsten Inwonerspanel: We hebben een peiling onder het inwonerspanel gehouden in de periode van 10 februari tot 5 maart met een respons percentage van 53% (= 412 respondenten). We hebben de resultaten uitgesplitst op leeftijd en kern. Voor de resultaten verwijzen we naar Enquête jongeren: In de periode van 10 februari tot 5 maart hebben 140 jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar een enquête ingevuld over de bestuurlijke toekomst van Oirschot. Ook deze resultaten hebben we uitgesplitst op kernniveau. Voor de resultaten verwijzen we naar de website. Inwonersbijeenkomsten: In de periode van 20 april tot 22 mei vinden bijeenkomsten voor inwoners plaats in de kernen Oirschot, Spoordonk en De Beerzen. Samen met inwoners gaan we, onder begeleiding van een extern adviesbureau, het gesprek aan over de toekomst van onze gemeente; waar hechten onze inwoners waarde aan, hoe zien zij onze toekomst? We presenteren tijdens deze bijeenkomsten tevens de resultaten van het inwonerspanel en jongeren enquête. De eerste bijeenkomst in Oirschot vindt plaats op 20 april 2017.

3 ** Bijeenkomst maatschappelijke organisaties en ondernemers: Op 31 mei organiseren we een bijeenkomst voor maatschappelijke organisaties en ondernemers uit alle kernen. Tijdens deze bijeenkomst gaan we het gesprek aan over de toekomst en bekijken we dit zowel vanuit de visie van inwoners als vanuit het perspectief van ondernemers en organisaties. Het verslag van deze bijeenkomsten plaatsen we op de genoemde website. Interviews: We voeren enkele diepte-interviews met stakeholders die niet per definitie aanwezig zijn op de verschillende bijeenkomsten, maar die wel belanghebbende zijn. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Eindhoven-Airport, Defensie en Brainport Development. We selecteren verschillende stakeholders vanuit onze mission-statement (ondernemend, monumentaal, groen). Overleg mede-overheden: Een delegatie van de raadswerkgroep bestuurlijke toekomst (raadsleden, projectwethouders, griffier en ambtelijke ondersteuning) voert op basis van een gespreksleidraad overleg met omliggende gemeenten: Bladel, Eersel, Bergeijk, Reusel- De Mierden, Eindhoven, Best, Veldhoven, Oisterwijk, Boxtel en Hilvarenbeek. Inmiddels hebben we gesprekken gevoerd met de gemeenten Eersel, Reusel- De Mierden en Best. Interne organisatie: We halen kennis en feiten over de huidige samenwerking op de diverse beleidsterreinen uit de organisatie. We doen dit door middel van een algemene inloopbijeenkomsten en een aantal kleinere sessies. Communicatie Om inwoners te informeren en te enthousiasmeren om mee te denken over de bestuurlijke toekomst van Oirschot gebruiken we verschillende communicatiemiddelen zoals een structurele nieuwsbrief, facebook, twitter, website, publicaties (Weekjournaal), persmomenten en andere communicatie-uitingen zoals uitnodigingen en flyers. We hebben daarnaast de website ingericht als digitale bibliotheek. Alle openbare verslagen, achtergrondinformatie, resultaten uit bijeenkomsten, onderzoeken etc zijn hier terug te vinden. De eerste nieuwsbrief bestuurlijke toekomst hebben we opgenomen als bijlage 3 van deze raadsinformatiebrief. Subsidieaanvraag provincie We hebben voor de uitvoering van dit project (m.u.v. interne kosten) een aanvraag voor projectsubsidie ingediend bij de Provincie Noord-Brabant in het kader van de subsidieregeling Veerkrachtig Bestuur.

4 ** Planning We geven hieronder de planning weer voor het project bestuurlijke toekomst: jan febr maart april mei juni juli-okt nov Overleg raadswerkgroep (projectplan) Vaststelling projectplan en krediet Inwonerspanel Enquête jongeren Overleg raadswerkgroep Overleg gemeente Best Overleg gemeente Reusel- De Mierden Overleg gemeente Eersel Overleg raadswerkgroep Overleg burgemeester-gedeputeerde Inwoneravond Oirschot Overleg gemeente Bergeijk Overleg gemeente Oisterwijk Interviews stakeholders Overleg gemeente Hilvarenbeek Inwoneravond Spoordonk Inwoneravond De Beerzen Bijeenkomst organisaties/ ondernemers Overleg gemeente Bladel Overleg gemeente Boxtel Overleg gemeente Veldhoven Algemene interne bijeenkomst Overleg gemeente Eindhoven Informatiebijeenkomst voor gemeenteraad Kleine sessies intern Resultaat evaluatie SGE Resultaat evaluatie MRE Besluitvorming doorontwikkeling SGE Opiniërende raadsvergadering Besluitvorming 25 jan 21 febr 10 febr 5 maart 10 febr 5 maart 6 mrt 16 mrt 22 mrt 30 mrt 30 mrt 31 mrt 20 april 24 apr 25 apr 8 mei 15 mei 22 mei 31 mei 1 juni 13 juni sept sept sept (okt-nov)

5 ** Evaluatie en doorontwikkeling Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) en Evaluatie Metropool Regio Eindhoven (MRE) Gelijktijdig met het project bestuurlijke toekomst gemeente Oirschot wordt de samenwerkingsvormen SGE geëvalueerd en vindt een doorontwikkeling plaats. De nieuwe agenda met bijbehorend uitvoeringsarrangement wordt in september gepresenteerd. De evaluatie van het MRE wordt in juli afgerond met een verslag van het Algemeen Bestuur. We informeren u over deze processen in een aparte raadsinformatiebrief. Doorontwikkeling Gemeenschappelijke Regeling Samenwerking Kempengemeenten (GRSK) Medio 2016 heeft het Algemeen Bestuur van de Samenwerking Kempengemeenten de opdracht gekregen om een interim directeur aan te stellen en een analyse op te stellen inzake het functioneren van de GRSK. De analyse bevat tevens voorstellen ten behoeve van de doorontwikkeling zowel ambtelijk als bestuurlijk. In mei dit jaar leggen we de evaluatie aan de Kempencommissie ter advisering voor. Wij informeren u over het advies apart in het kader van de besluitvorming omtrent de GRSK. Bijlagen ter inzage 1. Toekomstscenario s 2. Toetsingskader 3. Nieuwsbrief 01 Oirschot, 11 april 2017 Met vriendelijke groet, Namens de raadswerkgroep bestuurlijke toekomst, Han Struijs Griffier/ voorzitter raadswerkgroep bestuurlijke toekomst

6 ** Bijlage 1 Toekomstscenario s We onderzoeken de volgende scenario s voor de bestuurlijke toekomst van de gemeente Oirschot: a. Oirschot blijft een zelfstandige gemeente (bestuurlijk en ambtelijk) met niet-vrijblijvende thematische netwerksamenwerking als sturingsprincipe. b. Oirschot blijft bestuurlijk een zelfstandige gemeente maar er vindt een ambtelijke fusie plaats richting het Stedelijk gebied, De Kempen of anders. c. Oirschot blijft bestuurlijk zelfstandig maar er vindt een overdracht plaats van bestuurlijke bevoegdheden aan een andere gemeente binnen het Stedelijk gebied, De Kempen of anders (regiovorming). d. Oirschot fuseert met een of meerdere gemeenten binnen het Stedelijk gebied en/of De Kempen en/of anders. Als voor de laatste optie (fusie) wordt gekozen, komt een vijfde scenario in beeld: e. Oirschot fuseert met een of meerdere gemeenten binnen het Stedelijk gebied en/of De Kempen en/of anders waarbij de huidige gemeente wordt opgesplitst in delen. De fusiepartners die in beeld komen kunnen per deel verschillen. Als de laatste optie (e) als toekomstscenario in beeld komt maakt dit het geheel complex(er). Principe besluitvorming over (toekomstige samenwerkingspartners voor alle delen is dan wellicht niet binnen de gestelde termijn in dit projectplan haalbaar.

7 ** Bijlage 2 Toetsingskader We hanteren binnen het project bestuurlijke toekomst het onderstaande toetsingskader: 1. Draagvlak De samenwerking heeft draagvlak onder (een meerderheid) van de inwoners, organisaties, ondernemers en betrokken gemeenteraden. 2. Identificatie De samenwerking biedt ruimte voor de Oirschotse identificatie. We hechten belang aan een culturele, sociale, economische en geografische samenhang tussen (toekomstige) samenwerkingspartners die identiteit geeft aan de (nieuwe) bestuurlijke eenheid. 3. Klaar voor de maatschappelijke opgaven Het schaalniveau van de samenwerking sluit zo optimaal mogelijk aan bij (nieuwe) ontwikkelingen, vraagstukken en ambities. We weten hoe we alle komende maatschappelijke opgaven op kunnen (laten) pakken en uitvoeren. Dat kan op verschillende schaalniveaus zijn. We zijn vitaal en mobiliseren en faciliteren burgerkracht. 4. Optimale dienstverlening aan inwoners De samenwerking moet bijdragen aan het behouden en optimaliseren van de dienstverlening aan onze inwoners. Dat betekent dat we onze kwetsbaarheid verminderen en de kwaliteit en continuïteit van dienstverlening beter kunnen garanderen. We zijn zowel bestuurlijk als ambtelijk goed benaderbaar en de lijnen tussen bestuur en inwoners zijn kort. 5. Toekomstbestendig Bij dit criterium gaat het niet om de houdbaarheid om de korte termijn, maar voornamelijk om houdbaarheid op de lange termijn. De (toekomstige) samenwerkingspartners moeten alle belang hebben bij een samenwerking op korte en lange termijn. Een nieuwe gemeente of een samenwerkingsverband van gemeenten moet duurzaam in staat zijn de gemeentelijke taken uit te voeren. Financiële duurzaamheid is onderdeel hiervan. 6. Regionale samenhang en evenwicht Door de vorming van de nieuwe gemeente en/of door samenwerking moeten goede, evenwichtige regionale verhoudingen ontstaan. De samenwerking draagt bij een versterking van de positie van Oirschot in de regio en aan de versterking van de regio als geheel.

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Profielschets Burgemeester. Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Profielschets Burgemeester Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis. Dit is de gemeente Oirschot Oirschot, monumentaal, ondernemend en groen, daar voelt de MENS zich thuis.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief *19.I000181* 19.I Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief *19.I000181* 19.I Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief Onderwerp Evaluatie Kempenvisie VTE en Uitvoeringsprogramma Geachte raadsleden, Inleiding De Kempenvisie VTE en het Uitvoeringsprogramma zijn na advies van de Kempencommissie door

Nadere informatie

METROPOOL REGIO EINDHOVEN

METROPOOL REGIO EINDHOVEN Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders van de 21 gemeenten en de gemeente Veghel Wu Ztfìti Ontv.bev. 16ik.01000 Metropoolregio Eindhoven 040 259 45 94 info@mölropoolregioeindhoven www.metropoolregioelndhovan.

Nadere informatie

Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden

Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden De Kempen, 7 januari 2014 Inhoudsopgave 3D Raadsplanning Planning 3 decentralisaties voor de Raden Aanlevermomenten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgangsbericht en uitnodiging Visie Vrijetijdseconomie de Brabantse Kempen. Colleges van Burgemeester en Wethouders vijf Kempengemeenten

Onderwerp: Voortgangsbericht en uitnodiging Visie Vrijetijdseconomie de Brabantse Kempen. Colleges van Burgemeester en Wethouders vijf Kempengemeenten RAADSINFORMATIE Onderwerp: Voortgangsbericht en uitnodiging Visie Vrijetijdseconomie de Brabantse Kempen Van: Colleges van Burgemeester en Wethouders vijf Kempengemeenten Datum: 23 augustus 2016 Doel:

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIII I I

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIII I I IMMHIIMIIflB Gemeente Oirschot 17.U007584 GEMEENTE REUSEL-DE MIERDEN INGEK; Postbus 11 5688 ZG Oirschot 0 4 UEC 2017 Bezoekadres Deken Frankenstraat 3 Gemeente Reusel De Mierden REG.NR. BESTEMD VOOR: Gemeenteraad

Nadere informatie

Samenwerking Kempengemeenten

Samenwerking Kempengemeenten Samenwerking Kempengemeenten Participatiewet en sociale werkvoorziening Juridische vormgeving Participatiebedrijf Saskia de Boer KokxDeVoogd 23 mei 2018 1 Samenwerking in een gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Inkoopstrategie accountantscontrole boekjaar 2017 en volgende Datum voorstel: 23 februari 2017 Vergaderdatum: 21 maart 2017 Registratienr.

Inkoopstrategie accountantscontrole boekjaar 2017 en volgende Datum voorstel: 23 februari 2017 Vergaderdatum: 21 maart 2017 Registratienr. Raadsvoorstel Agendapunt 9 Onderwerp: Inkoopstrategie accountantscontrole boekjaar 2017 en volgende Datum voorstel: 23 februari 2017 Vergaderdatum: 21 maart 2017 Registratienr.: 009-2017 Opsteller: Fred

Nadere informatie

Argumenten De Kempencommissie tussentijds te informeren over de stand van zaken op het gebied van de gezamenlijke visie Vrijetijdseconomie.

Argumenten De Kempencommissie tussentijds te informeren over de stand van zaken op het gebied van de gezamenlijke visie Vrijetijdseconomie. Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortgangsbericht Visie Vrijetijdseconomie de Brabantse Kempen Inleiding/aanleiding De Kempencommissie heeft op 18 november 2015 aangegeven op zoek te zijn naar manieren

Nadere informatie

Stijn Smeulders / september 2017

Stijn Smeulders / september 2017 Agendapunt commissie: 5.4 steller telefoonnummer email Stijn Smeulders 06-14164246 stijn.smeulders@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 280559/287224 21 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Raadsinformatiebrief Regionale Energiestrategie (RES) Metropoolregio Eindhoven

Onderwerp Raadsinformatiebrief Regionale Energiestrategie (RES) Metropoolregio Eindhoven Raadsinformatiebrief Onderwerp Raadsinformatiebrief Regionale Energiestrategie (RES) Metropoolregio Eindhoven Geachte raadsleden, De decentrale overheden (gemeenten, waterschappen en provincies) werken

Nadere informatie

gřmŕřtttf Eersel - E van het jaarrekeningsaldo gebruiken voor de vorming van een

gřmŕřtttf Eersel - E van het jaarrekeningsaldo gebruiken voor de vorming van een eentebeïÿ gřmŕřtttf Eersel ( omeentť Ôïrschot Jt Reusel-De Mierden Raadsvoorstel Vergadering d.d. 26 september 2017 Portefeuillehouder LSJ Datum B&W 14 september 2017 Document-nr Opsteller msto03 Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: Onderwerp: Vaststelling herindelingsontwerp Datum B&W-vergadering: 17 juli 2012 Datum raadsvergadering: 30 juli 2012 Datum politieke avond: 11 juli 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

INWONERSPANEL EERSEL PEILING TOEKOMSTVISIE

INWONERSPANEL EERSEL PEILING TOEKOMSTVISIE INWONERSPANEL EERSEL PEILING 1 2017 TOEKOMSTVISIE Gemeente Eersel Januari 2016 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837

Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Raadsvoorstel Zaaknr: 37837 Onderwerp: Herindelingsontwerp gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, naamgeving nieuw te vormen gemeente. Samenvatting: Voor u ligt het herindelingsontwerp voor de

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 18 JUL 20U AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM. Aan de raad van de Gemeente Werkendam. Kennisnemen van deze informatie.

Raadsinformatiebrief 18 JUL 20U AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM. Aan de raad van de Gemeente Werkendam. Kennisnemen van deze informatie. ^1 SAMENWERKENDE GEMEENTEN AALBURG WERKENDAM WOUDRICHEM Raadsinformatiebrief Aan de raad van de Gemeente Werkendam onderwerp Gezamenlijke collegebijeenkomst en gesprek gedeputeerde juli 2014 samenvatting

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/

Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/ Raadsvoorstel Raadsvergadering d.d. 16 maart 2017 Raadsvoorstelnr: 17/13 Afdeling Commissie Contactpersoon/email Advies, Ondersteuning en Veiligheid (AOV) Algemene Zaken Jessica.vaniersel@oisterwijk.nl

Nadere informatie

Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland

Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland Achtergrondnotitie tbv discussiebijeenkomsten over toekomst gemeente Waterland 16 april 2019 Informatie voor u als inwoner bij de discussiebijeenkomsten in de kernen. Pagina 1 van 10 Inhoud Inhoud... 1

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij.

Raadsvoorstel. Onderwerp. Status. Voorstel. Inleiding. Ag. nr.: Reg. nr.: BP16.00192 Datum: Toekomstagenda Vijf van de Meierij. Datum: Onderwerp Toekomstagenda Vijf van de Meierij Status Besluitvormend Voorstel 1. De Toekomstvisie Vijf van de Meierij als vertrekpunt te hanteren voor verdere samenwerking op subregionaal niveau,

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING KOEPELORGANISATIE SAMENWERKING KEMPENGEMEENTEN waaraan deelnemen de gemeenten: Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De raden van de Noord-Hollandse gemeenten Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon mw. M. den Haak BEL/BS Telefoonnummer +31235144251 haakm@noord-holland.nl

Nadere informatie

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Economisch hart van de Kempen lllllllllllllilllllllllllllllllllllllllll Nummer : R18.102 Onderwerp : VeerKrachtig Bestuur: rapporten Sterk merk,

Nadere informatie

Toezeggingen / aandachtspunten. Versie

Toezeggingen / aandachtspunten. Versie Toezeggingen / aandachtspunten. Versie 15-01-2008. Datum: Wie: Onderwerp: Wanneer: Afgewerkt 03-04-2007 Smits Busdiensten aansluiten bij bezoektijden ziekenhuizen. Uitkomst overleg met SRE melden 08-10-2007

Nadere informatie

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017

Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 Reactienota Voorstel Resultaatbestemming Jaarrekening 2016 Metropoolregio Eindhoven, versie 25 oktober 2017 De gemeenteraden is gevraagd voor 1 oktober 2017 een reactie te geven. Alle gemeenteraden hebben

Nadere informatie

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel *17.I001783* 17.I Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 19 december 2017 Registratienummer: 2017/83 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Kredietaanvraag Verbeterplan Voorste Heistraat/Heikant Aanleiding

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Beleidsregel verontreinigde waterbodems de Kempen Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel 28,37, 38, 39 en 63d

Nadere informatie

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT Het Algemeen Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost, Gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost d.d. Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel

Nadere informatie

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast.

Wat gaan we daarvoor doen? De Verordening Jongerengemeenteraad wordt op enkele hierna te noemen punten aangepast. gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel2733771 Onderwerp Portefeuillehouders steller Raadsvergadering Aanpassen Verordening Jongerengemeenteraad Onna Hoes W.H. Huisman-de

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie Noord-Holland Gemeente Bergen ìiiiii III 17ip.01614 18/04/2017 Postbus: ZAAKNUMMER: POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De raden van de Noord-Hollandse gemeenten Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot vaststellen Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Goirle

Onderwerp Voorstel tot vaststellen Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Goirle Raadsvoorstel Agendapunt: 11 Onderwerp Voorstel tot vaststellen Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Goirle Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter

Nadere informatie

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend

Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Externe communicatie ambtelijke samenwerking Beemster- Purmerend Gemeente Beemster Versie: definitief Goedkeuring: gemeentesecretaris Beemster, Els Kroese Juni 2012 Auteur: Nancy van der Vin, Filtercommunicatie

Nadere informatie

Doel cliëntenparticipatie (Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot)

Doel cliëntenparticipatie (Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot) Verordening cliëntenparticipatie ISD de Kempen 2015 Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en die niet nader worden omschreven hebben dezelfde betekenis als

Nadere informatie

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n)

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 4154184 DIVJŝTAN l6f ŠL Gemeente Nuenen VERZONDEN 2 3 FEB. 2017 Provincie Noord Brabant College van Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Jan van Schijnveltlaan 2 Postbus 10.000, 5670

Nadere informatie

Programma 9. Bestuur

Programma 9. Bestuur Programma 9 Aandeel programma 9 in totale begroting 17% Overige programma's 83% 55 Programma 9 Beleidsvelden Binnen het programma bestuur werken we met de volgende beleidsvelden: 1. sorganen 2. sondersteuning

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V.

NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V. NIEUWSBRIEF AANDEELHOUDERS COMMISSIE ENECO GROEP N.V. 1e editie, 2017 Doel Het doel van deze nieuwsbrief is om alle aandeelhouders van Eneco Groep goed te informeren over het verloop van het proces ten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie

PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016

PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016 PROCESPLAN INTERACTIEF WERKEN LANGEDIJK ONTWIKKELT MET WATER Vastgesteld door college van B&W d.d. 26 april 2016 Conform: De Langedijker werkwijze, Notitie interactief werken gemeente Langedijk op basis

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 6. Toelichting pag. 8. Bijlage(n): 10

Ontwerpbesluit pag. 6. Toelichting pag. 8. Bijlage(n): 10 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 12 januari 2016 NUMMER PS AFDELING BDO COMMISSIE BEM STELLER Hans Versteeg DOORKIESNUMMER 030-2583364 DOCUMENTUMNUMMER 8177AF0E PORTEFEUILLEHOUDER Pennarts-Pouw

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid;

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid; 2.1.10 Raadsinformatiebrief fusie Westrom Risse 1 Dossier 1070 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1070 Vertrouwelijk Ja Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.10 Omschrijving Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag plan gemeentelijke herindeling Bij Hoog en Laag Inleiding Op dit moment onderzoekt de provincie Gelderland in samenwerking met de gemeenten op verzoek van de raden wat de financiële gevolgen zijn van een

Nadere informatie

Aanvraagformulier Subsidieregeling veerkrachtig bestuur Noord-Brabant Projectsubsidie

Aanvraagformulier Subsidieregeling veerkrachtig bestuur Noord-Brabant Projectsubsidie Alle vragen dienen volledig te worden ingevuld voor zover de subsidievereisten op u of uw project van toepassing zijn. Stuur het ingevulde formulier met bijlagen naar: Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Nadere informatie

Aan : Colleges en Gemeenteraden van de 21 regiogemeenten Van : Bestuurlijke werkgroep evaluatie Metropoolregio Eindhoven Datum : 13 juni 2016

Aan : Colleges en Gemeenteraden van de 21 regiogemeenten Van : Bestuurlijke werkgroep evaluatie Metropoolregio Eindhoven Datum : 13 juni 2016 Aan : Colleges en Gemeenteraden van de 21 regiogemeenten Van : Bestuurlijke werkgroep evaluatie Metropoolregio Eindhoven Datum : 13 juni 2016 Onderwerp : Uitwerking onderzoeksvraagstelling evaluatie bestuurlijke

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 27 juni 2013 Agendapuntnummer : XI, punt 5 Besluitnummer : 999 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Kaderstellende

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN DE BIEB. Wat is er aan de hand in Heeze?

DE TOEKOMST VAN DE BIEB. Wat is er aan de hand in Heeze? DE TOEKOMST VAN DE BIEB Wat is er aan de hand in Heeze? Waarom deze bijeenkomst? 2 Recente standpunten van de Raad en acties van B&W maken de toekomst van de bibliotheek in t Perron onzeker Wij (Vrienden

Nadere informatie

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase)

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede (eerste fase) 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; overwegende dat het wenselijk is een bijdrage te leveren aan een slagvaardig

Nadere informatie

1. Waren de plannen van burgemeester Jorritsma vóór de presentatie van 9 januari jl. bij u bekend? Indien ja, sinds wanneer was u op de hoogte?

1. Waren de plannen van burgemeester Jorritsma vóór de presentatie van 9 januari jl. bij u bekend? Indien ja, sinds wanneer was u op de hoogte? Statenfractie CDA De heer M.N.R.C. Deryckere Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043

Nadere informatie

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst WEL KOM Agenda - Kennismaking - Doelstelling - Aanpak - Vragen / afronding www.macoo.nl Dietmar Schrijnemakers Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis indekernasten. Hoe realiseren we,

Nadere informatie

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v

Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Profielschets burgemeester Woudenberg m/v Waarom een nieuwe burgemeester? Het wetsvoorstel over de samenvoeging van Woudenberg met de gemeenten Renswoude en Scherpenzeel is recent ingetrokken, waardoor

Nadere informatie

Graag doorsturen aan de AB leden (collegeleden) en ter informatie aan de raadsleden.

Graag doorsturen aan de AB leden (collegeleden) en ter informatie aan de raadsleden. Van: Marionne van Dongen Verzonden: donderdag 14 juni 2012 14:09 Aan: Marionne van Dongen; H.G.M. van de Vondervoort; H. Tuerlings; Harrie Timmermans; Jos van Hout; Paula Perriens; Ruud Severijns; Swachten,

Nadere informatie

MEMO. Nuth, 6 april 2016

MEMO. Nuth, 6 april 2016 MEMO Reg. Nr. Z.12520 INT.14708 Van: College van B&W Aan: Leden van de gemeenteraad van Nuth Cc: Telefoon: Onderwerp: Perspectieven Samenwerking gemeente Nuth 2016 Nuth, 6 april 2016 Inleiding De gemeenteraad

Nadere informatie

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015

Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot. Januari 2015 Resultaten eerste peiling digitaal burgerpanel Externe communicatiemiddelen gemeente Oirschot Januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Onderzoeksverantwoording... 4 2.2 Hoe tevreden

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 09. R3425. OOI Inboeknummer ogbstozggz Dossiernummer 950.4I5 8 december zoog Raads informatiebrief Betreft Akkoord op Hoofdlijnen en Verkopersovereenkomst in verband met

Nadere informatie

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 19:00 Basisrichting Structuurvisie Amersfoort 2030 Informatie Regionaal Werkvoorzieningschap Amersfoort en omgeving:

Nadere informatie

Maak het! in Heerenveen

Maak het! in Heerenveen Maak het! in Heerenveen Thematisch raadsakkoord 2018 2022 Een afspraak met de samenleving Vastgesteld door de gemeenteraad op: [ [en/of] ] Gemeenteraad Heerenveen 2018-2022

Nadere informatie

Toezichtvisie van de Raad van Toezicht

Toezichtvisie van de Raad van Toezicht Toezichtvisie van de Raad van Toezicht Aldus vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d.14 december 2015 Toezichtvisie 2015-2022 Tegen de achtergrond van het discussiestuk van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT 1. Algemeen Inleiding De gemeente Woensdrecht heeft ICS adviseurs opdracht gegeven om een integraal accommodatieplan te ontwikkelen in twee fasen.

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019

BEST EINDHOVEN GELDROP-MIERLO HELMOND NUENEN OIRSCHOT SON EN BREUGEL VELDHOVEN WAALRE STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 STEDELIJK GEBIED! VISIE OP WONEN 27 FEBRUARI 2019 PROGRAMMA Opening Welkomstwoord Presentatie gezonde verstedelijking Ad de Bont Presentatie concept Visie op Wonen door bestuurlijk trekkers Paneldiscussie

Nadere informatie

KOERSNOTITIE OIRSCHOT

KOERSNOTITIE OIRSCHOT KOERSNOTITIE OIRSCHOT 2014-2017 Vooraf De gemeenteraadsverkiezingen van 2014 staan voor de deur. Verkiezingen worden ook wel het feest van de democratie genoemd. Feestelijk of niet, de vooravond van de

Nadere informatie

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Communicatie aanpak Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Van visie naar opgave - beleidsdoel Vanuit de visie op 3D Meedoen en meetellen : transitie 3D = transformatie = cultuuromslag De visie Meedoen

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e

Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Kempische Industrie Agenda Betreffend onderdeel programmabegroting

Nadere informatie

Transformatie Achtersluispolder. Omgevingscarré 8 februari 2018

Transformatie Achtersluispolder. Omgevingscarré 8 februari 2018 Transformatie Achtersluispolder Omgevingscarré 8 februari 2018 De afgelopen maanden is de raad een aantal keer geïnformeerd over de stand van zaken in de ASP Mei Fysiek/omgevingscarré: Verplaatsing PTA,

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Resultaten 3 e peiling: communicatiemiddelen 3 februari 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de derde peiling met het burgerpanel Overschie. De

Nadere informatie

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief Ons kenmerk: 1357164 van: Uw kenmerk: Contact: Erwin Weterings Bijlage(n): Doorkiesnummer: 010-5061137 E-mailadres: e.weterings@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma duurzaamheid Eersel

Uitvoeringsprogramma duurzaamheid Eersel Uitvoeringsprogramma duurzaamheid Eersel 2017-2020 1 17.11300 Uitvoeringsprogramma duurzaamheid Eersel 2017-2020 In opdracht van Opgesteld door Auteur ODZOB Auteur gemeente Eersel Gemeente Eersel Omgevingsdienst

Nadere informatie

De opgave. Drie gelijkwaardige gemeenten Sterke lokale identiteit Bestuur dicht bij bevolking Bestaande samenwerkingsvormen

De opgave. Drie gelijkwaardige gemeenten Sterke lokale identiteit Bestuur dicht bij bevolking Bestaande samenwerkingsvormen De opgave + Drie gelijkwaardige gemeenten Sterke lokale identiteit Bestuur dicht bij bevolking Bestaande samenwerkingsvormen - Kwetsbare eigen organisatie Beperkte investeringsbudgetten Onvoldoende slagkracht

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11

Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Ag. nr : Datum : 22-02-11 Raadsvoorstel Reg. nr : 1110021 Onderwerp Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad. Status Besluitvormend. Voorstel De Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en

Nadere informatie

Bestuursopdracht Internationale Zaken Noord- en Midden Limburg. Herijkingsvoorstel

Bestuursopdracht Internationale Zaken Noord- en Midden Limburg. Herijkingsvoorstel Bestuursopdracht Internationale Zaken Noord- en Midden Limburg Herijkingsvoorstel op basis van afstemming tussen Weert, Roermond, Venray, Venlo en consultatie overige gemeenten gepresenteerd op 3 juni

Nadere informatie

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164)

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164) B17-013106 Gemeente ñ Bergen op Zoom IIIIIIIIIIIIIIIIIIH ĮļB 1 1 Datum 2 1 APR. 2017 Nr. Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Email: J.E.Dik@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 11 april 2017, nr. 928911/928911, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling subsidie versterken bestuurskracht Noord- Holland 2017 Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 februari 2012 Agenda nr: Onderwerp: Vaststellen intergemeentelijke structuurvisie Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Zoals u

Nadere informatie

Z/19/082907/ '--ëllï+ Gemeenteraad Leiderdorp. 72 juni2ol9 zlrs/082460/1,s8284

Z/19/082907/ '--ëllï+ Gemeenteraad Leiderdorp. 72 juni2ol9 zlrs/082460/1,s8284 a leiderdorp lngekomr3n: Afdeting : Kopie : '--ëllï+ /ru/il///tí/tillililtíililililil/1t/ililil//t/í/ilil/lí z/19/0ï2go7 /159221 19 juni 2019 Gemeenteraad Leiderdorp datum ons kenmerk uw kenmerk bijlage

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017 Van: VNG Aan: Stadhuis Onderwerp: Lbr. 17/060 - Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Datum: dinsdag 24 oktober 2017 15:17:29 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser B VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent

Nadere informatie

ons kenmerk uw kenmerk uw brief I registratienr

ons kenmerk uw kenmerk uw brief I registratienr gemeente Loon op Zand ONTVANGEN 2 4 SEP 2014 Aan de leden van de raad van de gemeente Loon op Zand Gemeente Loon op Zand III MINUI IIII Mil III II 2014.12716 Afdeling griffie OVB: nee VERZONDEN 2 4 SEP

Nadere informatie

II II II

II II II Haaren Helvoirt Esch Biezenmortel gemeente Haaren II II 1111111 111111 111 111 II 1111 II II het College van Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Uw kenmerk : 3984039 Behandeld door

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO

Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Jaarverslag 2016 ONDERSTEUNINGSPLAN RAAD RSV-PVO Inge Everstijn-Veldhuizen Jaarverslag 2016 8 mei 2017 Inhoud: Voorwoord:... 3 Ondersteuningsplanraad:... 4 RSV-PVO:... 4 Overzicht OPR 2016:... 5 Bronnen:...

Nadere informatie

Sterk merk, sterk bestuur!

Sterk merk, sterk bestuur! Sterk merk, sterk bestuur! De bestuurlijke toekomst van de vijf Kempengemeenten nader bezien. De bevindingen en het advies van de onafhankelijk procesbegeleider. Eindrapport, definitief mr. Ad de Kroon

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst presidium d.d. 3 september 2018

Openbare besluitenlijst presidium d.d. 3 september 2018 *R18.110* R18.110 Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 1. 03-09- Afsprakenlijst gemeenteraad t/m 28 juni 2. 03-09- Voortgang ingekomen stukken, voor

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Berenschot. Bergeijk TOEKOMSTVISIE

Berenschot. Bergeijk TOEKOMSTVISIE Berenschot Bergeijk TOEKOMSTVISIE Mei 2017 B Bergeijk Toekomstvisie Jeroen Gelevert Laurens Vellekoop Mei 2017 Inhoud 1. Inleiding...6 1.1 Aanleiding en onderzoeksvraag...7 1.2 Dwingende logica richting

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO. Opgesteld door: A. Franken. Datum: 23 december 2015

Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO. Opgesteld door: A. Franken. Datum: 23 december 2015 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS-ADVIES Zaaknr.: 052311094 Par. coördinator: Par. afdelingshfd: Par. PH : Documentnr.: Van afdeling: PenO Opgesteld door: A. Franken Datum: 23 december 2015 Overleg gepleegd met:

Nadere informatie

Advies over de regionale luchthaven Eindhoven

Advies over de regionale luchthaven Eindhoven Advies over de regionale luchthaven Eindhoven Alderstafel Eindhoven Toelichting opdracht, samenstelling en werkwijze Hans Alders 1 Inhoud Opdracht Alderstafel? Wie zitten aan de Tafel? Hoe werkt de Tafel?

Nadere informatie

1. Onderwerp Proces Regionale huisvestingsverordening Rol van het

1. Onderwerp Proces Regionale huisvestingsverordening Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Proces Regionale huisvestingsverordening 2019 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan 3. Regionaal belang Het eerlijk verdelen van schaarse sociale huurwoningen in de regio op

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J.

Raadsvoorstel. Toekomst regionale samenwerking. Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking. Beleid en regie W. Hilboezen P.J. Titel Nummer 13/73 Toekomst regionale samenwerking Datum 30 oktober 2013 Programma Fase Onderwerp Bestuur Besluitvorming Toekomst regionale samenwerking Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan

Nadere informatie

1. Opening Vaststelling agenda voor deze vergadering Vaststellen notulen vergadering 4 juli 2018 en overzicht Toezeggingen 3

1. Opening Vaststelling agenda voor deze vergadering Vaststellen notulen vergadering 4 juli 2018 en overzicht Toezeggingen 3 CONCEPT-NOTULEN van de openbare vergadering van het Algemeen Bestuur, gehouden op woensdag 10 oktober 2018 om 17.00 uur in het Evoluon Eindhoven Inhoud 1. Opening 3 2. Vaststelling agenda voor deze vergadering

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016. Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke. Portefeuillehouder Burgemeester T.

AAN DE RAAD. Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016. Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke. Portefeuillehouder Burgemeester T. AAN DE RAAD Agenda: 7-7-2016 Franeker, 7-7-2016 Onderwerp Dienstverleningsvisie gemeente Waadhoeke Portefeuillehouder Burgemeester T. van Mourik Samenvatting In het visiedocument Dienstverlening verwoorden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

11 mei april 2017 R BIRB/2017/2575

11 mei april 2017 R BIRB/2017/2575 W GEMEENTE VELSEN Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum IJmond-commissie Raadsbesluitnummer Registratienummer 11 mei 2017 18 april 2017 R17.022 Onderwerp: toekomst van de IJmondsamenwerking De raad

Nadere informatie

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard

De Groote Heide - Dommelland. Gebiedsontwikkeling Valkenswaard De Groote Heide - Dommelland Gebiedsontwikkeling Valkenswaard Agenda Terugblik Toekomstvisie De Groote Heide, natuurlijk avonturen landschap BGTS de Groote Heide Naar nu: de gebiedsontwikkeling Wat houdt

Nadere informatie