Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost""

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor het bestemmingsplan "Kleine kernen oost". De systematiek van dit bestemmingsplan is opgezet conform het zogeheten gemeentelijke Handboek voor bestemmingsplannen. Tevens is het bestemmingsplan opgezet volgens de verplichte landelijke Standaard Vergelijkbare Bestemmingsplannen. Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond. Er zijn vijf overlegreacties ontvangen. Er zijn geen inspraakreacties ontvangen. Nu kan worden overgegaan tot het ter inzage leggen van het gewijzigde / aangepaste ontwerp-bestemm ingsplan. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de ingekomen overlegreacties, zoals opgenomen in hoofdstuk 7 van het bestemmingsplan "Kleine kernen oost. 2. Er wordt ingestemd met de verwerking tot ontwerpbestemmingsplan "Kleine kernen oost". 3. Het ontwerp wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd. 4. De kennisgeving als bedoeld in punt 3 wordt langs elektronische weg beschikbaar gesteld en toegezonden aan de instanties van het Rijk, de provincie en het waterschap. Ont. 2. Voorontwerp-bestemmingsplan "Uitkijktoren Jan Durkspolder" In november 2009 is door uw college besloten mee te werken aan het realiseren van een uitkijktoren in de Jan Durkspolder binnen het nationaal park De Alde Feanen. Om dit mogelijk te maken dient een nieuw bestemmingsplan te worden vastgesteld. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van het voorontwerp bestemmingsplan "Uitkijktoren Jan Durkspolder". 2. Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening gedurende vier weken ter inzage gelegd voor inspraak en wordt in het kader van het art Bro-overleg aangeboden aan alle betrokken instanties. 3. Wanneer geen inspraakreacties worden ingediend, wordt het ontwerpbestemmingsplan voor een periode van zes weken ter inzage gelegd voor mondeling en schriftelijk naar voren brengen van zienswijzen door een ieder. 4. Eventuele zienswijzen zullen worden behandeld. 5. Indien geen zienswijzen worden ingediend, wordt het bestemmingsplan direct ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

2 - 2 - Saza 3. Statutenwijziging Singelland Het bestuur van de stichting voor openbaar voortgezet onderwijs in de gemeenten Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen verzoekt de gemeenteraad de statuten te mogen wijzigen. Hiertoe is een besluit van de gemeenteraad vereist. 1. Ingestemd wordt met de tekst van het raadsvoorstel. 2. De agendacommissie wordt verzocht het voorstel tot wijziging van de statuten te agenderen voor behandeling in de commissie SAZO en de gemeenteraad. BO 4. Herziening model-verordening Winkeltijdenwet De landelijke modelverordening van de Winkeltijdenwet is gewijzigd. De wijzigingen zijn niet op onze gemeente van toepassing vanwege afspraken bij de collegeonderhandelingen om niet met voorstellen te komen tot zondagopening. Er gaat geen voorstel richting gemeenteraad om de huidige verordening winkeltijden Smallingerland te wijzigen. BO 5. Beslissing op bezwaar afwijzing subsidie reparatie Hockeyveld Stichting Kohodra maakt bezwaar tegen de weigering om een subsidie beschikbaar te stellen voor een reparatie van een waterhockeyveld. De gemeente heeft geen onderhoudsplicht omdat stichting Kohodra eigenaar is van het hockeyveld. Stichting Kohodra ontvangt jaarlijks van de gemeente een bijdrage voor het onderhoud van de velden en de groenvoorzieningen. Ook heeft de gemeente geen financiële begrotingsruimte. 1. Het bezwaarschrift wordt ongegrond verklaard onder aanvulling van een gewijzigde motivering. 2. Bezwaarmaker wordt van het besluit in kennis gesteld volgens voncept-brief. PU 6. Vragen fractie GroenLinks Smallingerland Jaarverslag Milieu en Bouwen 2009 De fractie GroenLinks Smallingerland heeft op 12 oktober jl. schriftelijke vragen gesteld over het Jaarverslag Milieu en Bouwen Er wordt ingestemd met de schriftelijke beantwoording van de gestelde vragen over het Jaarverslag Milieu en Bouwen BO 7. Beslissing in arbitragezaak Oosterhuis-Smallingerland inzake herinrichting Slingepark Omdat Oosterhuis in gebreke bleef bij de uitvoering van de herinrichting van het Slingepark hebben wij de overeenkomst ontbonden en het werk laten voltooien door de Grontmij. Om de meerkosten te verhalen op Oosterhuis hebben wij op basis van de geschillenregeling de zaak voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw. De arbitragecommissie is van oordeel, dat de overeenkomst terecht is ontbonden.

3 - 3 - Het beroep op overmacht is afgewezen en de meerkosten in verband met voltooiing door de Grontmij wordt toegekend onder aftrek van kosten beschoeiing. Ook dient Oosterhuis een bedrag te vergoeden ter verrekening van proceskosten. 1. Het college heeft kennis genomen van de uitspraak. 2. Het voordeel voor de gemeente ad ,66 valt vrij in de jaarrekening. Ont. 8. Principeverzoek realisatie vakantieboerderij op Het Zuid 3 te Drachten Er is een principeverzoek ingediend voor realisatie van een groepsaccommodatie in een boerderij op het adres Het Zuid 3 te Drachten. Het verzoek is in strijd met de notitie "Kleinschalige verblijfsrecreatie in Smallingerland", die verwerkt is in de vierde partiële herziening van het bestemmingsplan "Buitengebied" (vastgesteld 2009). 1. Er wordt geen medewerking verleend aan het verzoek voor realisatie van een groepsaccommodatie in een boerderij op Het Zuid 3 te Drachten. 2. Indieners worden schriftelijk op de hoogte gebracht van dit besluit. Ont. 9. Beroepsprocedure Provinciaal Inpassingplan De Centrale As In het kader van de beroepsprocedure Provinciaal Inpassingplan De Centrale As is de gemeente op hoogte gesteld van de ingediende beroepschriften. De gemeente wordt in de gelegenheid gesteld hieraan als partij deel te nemen en kan tot 19 oktober hiervoor stukken indienen. Er wordt afgezien van de mogelijkheid stukken in te dienen t.a.v. de beroepzaken tegen het Provinciaal Inpassingplan De Centrale As en de vaststelling hogere geluidswaarden, die betrekking hebben op het grondgebied van Smallingerland. 20 oktober 2010 Ont. 10. Uitbreiding pand Museumplein 9 Er is een schriftelijk verzoek binnen gekomen om het pand aan het Museumplein 9 (naast de Bibliotheek) uit te mogen breiden. Op grond van het vigerende bestemmingsplan is de uitbreiding mogelijk. Op grond van het nieuwe bestemmingsplan, dat in procedure is, niet. De grond is in eigendom van de gemeente. 1. Het verzoek wordt opgevat als een verzoek om informatie. 2. Gezien de eigendomssituatie wordt geen medewerking verleend aan een nog formeel in te dienen verzoek tot medewerking. 3. De aanvrager wordt schriftelijk geïnformeerd middels een brief.

4 - 4 - Saza 11. Wijkatlas 2011 In 2011 wordt er weer een Wijkatlas uitgebracht. Het doel van de Wijkatlas is het zichtbaar maken van trends en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid, bevolkingssamenstelling, woningvoorraad en de beleving en wensen van bewoners in de wijken en dorpen. De Wijkatlas moet het mogelijk maken de verschillende gebieden onderling te vergelijken en bruikbaar zijn voor beleidsvoorbereiding en -evaluatie. 1. Er wordt ingestemd met het uitbrengen van de Wijkatlas in De kosten worden gedekt uit de reguliere middelen voor de Wijkatlas. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 19 oktober 2010 Afd. Nr. Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst week ; conform vastgesteld Saza 2. Subsidiestaat 2011 De subsidieaanvragen, die vallen onder de programma's welzijn en zorg, cultuur en sport zijn ingediend en beoordeeld. Dat is gebeurd op basis van de Algemene subsidieverordening Smallingerland 2009 en de Beleidsregels subsidies welzijn, cultuur en sport Ingestemd wordt met de Subsidiestaat In afwijking van de termijnen van de Algemene subsidieverordening worden de te laat ingediende subsidieaanvragen wel in behandeling genomen (zie toelichting). 3. Het financiële effect, een structureel voordeel van ,-- wordt meegenomen in het Beleidsplan Ont. 3. Evaluatie PVVP De provincie Fryslân is bezig met de evaluatie van het in 2005 vastgestelde Provinciale verkeer- en vervoerbeleid (Provinciaal Verkeer- en VervoerPlan, PVVP). Ten behoeve van deze evaluatie is een document opgesteld met daarin de trends, ontwikkelingen en mogelijke afwegingen. De gemeente Smallingerland is gevraagd een reactie te geven op het document. Aan de hand van het evaluatie-document en de (gemeentelijke) reacties hierop zal GS komend najaar bepalen of en op welke manier het PVVP actualisatie behoeft. Indien dit laatste het geval is, wordt de formele procedure doorlopen en krijgt de gemeente de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. GS wordt door middel van bijgevoegde brief geïnformeerd over de reactie van de gemeente Smallingerland op het evaluatie-document PVVP.

5 - 5 - Ont. 4. Evaluatie starterlening koopwoningen Het college heeft op 28 september jl. het besluit genomen de VROM-starterlening voor koopwoningen in Smallingerland te beëindigen op 1 oktober 2011 of wanneer het toekenningplafond van 1,2 miljoen is bereikt. Na feitelijke beëindiging (i.v.m. datum of budget) kan de raad desgewenst opnieuw de mogelijkheid van leningen en het daarbij behorende budget aan de orde stellen. De evaluatie starterleningen 2010 wordt aan de raad voorgelegd. Het behandelvoorstel en raadsvoorstel voor de evaluatie starterlening 2010 worden voorgelegd aan respectievelijk de raadscommissie RIM en de gemeenteraad. OW 5. Buitenschilderwerk en achterstallig onderhoud gemeentewoningen Het buitenschilderwerk van de vijf gemeentewoningen verkeert na een onderhoudscyclus van 7 jaar in een matige tot slechte staat. Ook zijn bij alle woningen een aantal gevelkozijnen plaatselijk door houtrot aangetast. Voor het behoud van de woningen zullen eerst de gevelkozijnen moeten worden gerepareerd om daarna het buitenschilderwerk te kunnen uitvoeren. 1. Er wordt een krediet beschikbaar gesteld van ,-- voor het schilderen en bijkomend onderhoud van de vijf gemeentewoningen. 2. De kosten worden ten laste gebracht van de post onderhoud woningen. 3. Bij het opmaken van de jaarrekening 2010 wordt nagegaan welke deel ten laste van de reserve onderhoud gebouwen gebruik derden kan worden gebracht. Het restant wordt gedekt binnen het programma Economie. Saza 6. Vaststelling beleidsregels subsidies welzijn, cultuur en sport Eind 2008 heeft de raad ingestemd met de Kadernota subsidiebeleid. Hierin is o.a. opgenomen dat de raad de Algemene subsidieverordening vaststelt en het college de beleidsregels. Tegelijk met het besluit over de Kadernota heeft de raad de nieuwe Algemene subsidieverordening Smallingerland 2009 vastgesteld en de Verordening bijlagen regelende de kwaliteitseisen en methode van subsidiëring welzijn ingetrokken. In afwachting van de actualisatie heeft uw college begin 2009 de inhoud van deze laatstgenoemde verordening vastgesteld als beleidsregels. De actualisatie (o.a. aan de hand van de Vrijwilligersnota en de Sportnota) en de stroomlijning is gebeurd; de vertaling daarvan in beleidsregels ligt nu ter vaststelling voor. 1. De Beleidsregels subsidiëring welzijn, cultuur en sport worden vastgesteld. 2. De beleidsregels worden gepubliceerd. Saza 7. Bezuinigingen HVD 2011 Het Algemeen Bestuur van de HVD heeft op 24 maart 2010 opdracht gegeven om uiterlijk 10 november a.s. met een voorstel te komen voor invulling van de taakstelling van 2% in 2011 en verdergaande taakstellingen in De organisatie is hiermee aan de slag gegaan en heeft een voorstel geformuleerd. Duidelijk werd dat de opdracht niet gerealiseerd kan worden met alleen een efficiencyslag. Herbezinning op taken is noodzakelijk.

6 FBI 8. Beleidsplan Het college stemt niet in met de begroting van de HVD omdat de, overigens te laat, ontvangen stukken geen helder inzicht geven in de reële bezuinigingen en een heldere discussie over taken en omvang ontbreekt Na het eerder gepresenteerde financiële overzicht zijn thans ook de teksten en de algemene inleiding gereed. 1. Het college stelt de tekst van het Beleidsplan vast. 2. Het plan wordt aan de raad aangeboden.

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

gemeente eijsdervmargraten

gemeente eijsdervmargraten gemeente eijsdervmargraten Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel Nummer: 11IN002555 1. Vermelding onderwerp en beslispunten Voorstel tot vaststelling 'Partiële herziening bestemmingsplan Kern Cadier en Keer

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b)

Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Oosteindseweg 155b) 29 juli 2014 ontwerp Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 1e partiële herziening BP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Hans van Huffelen secretaris-directeur

Hans van Huffelen secretaris-directeur Aan de leden van de gemeenteraad van Ameland Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Will Bakema regelgeving 20 mei 2014 vaststellen bestemmingsplan Buren Geachte leden van de raad, Hierbij bieden

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt enlijst B&W Smallingerland - week 11-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 maart 2013 Ont. 1. 622153 Verlenging stimulering woningmarkt Sinds de economische crisis zit de woningmarkt op slot. Het college heeft

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd.

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd. enlijst B&W Smallingerland - week 45-2008 Afd. Nr. Onderwerp 30 oktober 2008 BO 1. Bezwaar inzake planschade Van Haersmaplein 7 en 8 te Drachten Het betreft planschade, die verband houdt met het nieuwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein

Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Bestemmingsplan Neede, Plan Hondelink 29. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten)

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten) Agendapunt: 8 No. 94/'10 Dokkum, 8 november 2010 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Ee-Skieppereed 26 SAMENVATTING: Zoals u weet zijn de twee vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied sterk

Nadere informatie

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting

Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone. Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Derde partiële herziening, bestemmingsplan Buitengebied Someren, Boringsvrije zone Toelichting Titel: Derde

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - 5 april 2011 Beantwoorden VVDvragen van 17 feb. ivm VObplan Groene Kruisweg-metrogebied. 96087 Het college Controller

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 40-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 september 2012 Ont. 1. 517505 Ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan "Drachten- Cultuurhuisvesting" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Achterdijk 37 Odijk' Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 26-10-2017 17-082 Onderwerp Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk Gevraagde beslissing 1. Het bestemmingsplan Achterdijk 37 Odijk

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 40-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 september 2013 FBI 1. 868056 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve

Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Toelichting correctieve Toelichting Ontwerp correctieve herziening bestemmingsplan Landelijk Gebied NL.IMRO.0342.CHLG0001-0201 10 juni 2014 Raad op dd maand jjjj) 1 Raad op dd maand jjjj) 2 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING...

Nadere informatie

C. Ortelee 3754

C. Ortelee 3754 Agendapunt commissie: 3.1 steller telefoonnummer email C. Ortelee 3754 Cees.Ortelee@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 707360/818557 portefeuillehouder C. Marchal onderwerp Bestemmingsplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals'

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Eerste partiële herziening bestemmingsplan Noordoost, Roba Metals' Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ W C f» C C «I. c IJssel stein agendapunt Zaaknummer Programma Cluster Portefeuillehouder Informatie bij E-mail/tel.nr. 388338 Woon- en leefomgeving

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 29 januari 2019 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen,

Nadere informatie

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar

ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan Centrum en omgeving t.b.v. nieuwbouw Vomar ONDERWERP Gedeeltelijke herziening bestemmingsplan "Centrum en omgeving" t.b.v. nieuwbouw Vomar SAMENVATTING Op 22 mei 2017 is door Trottoir Participaties B.V. (Hoorne Vastgoed) een verzoek om wijziging

Nadere informatie

Probleemstelling Acrogymvereniging Adonis vraagt een bijdrage van 1.000,-- subsidie voor de aanschaf van een nieuwe turnvloer.

Probleemstelling Acrogymvereniging Adonis vraagt een bijdrage van 1.000,-- subsidie voor de aanschaf van een nieuwe turnvloer. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2009 Afd. Nr. Onderwerp 20 maart 2009 BO 1. Verlenging ontgrondingvergunning zandwinput Opeinderkanaal De provincie stelt ons in de gelegenheid om te reageren op het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief.

Besluit Er wordt ingestemd met de concept-brief. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 september 2012 Pu. 1. 525260 Brand pand Zuiderdwarsvaart 61 te Drachten Op 15 september 2012 heeft er een brand gewoed in het pand

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB

BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 11G / M.D. de Vries BP JB BESLISSINGSFORMULIER COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G0850 427565 / 427565 ONDERWERP M.D. de Vries BP JB Ontwerp bestemmingsplan Semmelweisstraat

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens

Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Nota van Zienswijzen behorende bij het Bestemmingsplan Buitengebied Rucphen 2012, De Leijkens Rucphen, 7 november 2012 INHOUD; 1. Procedure 2. Ingediende zienswijzen 3. Inhoud zienswijzen en inhoudelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi

Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi Besluit Raad Nr. Datum 0 2 NQV 7fifi RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 15 oktober 2015 Zaaknummer : 178794 Datum Raadsvergadering : 0 2 NOV 2D15 Portefeuillehouder :

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland.

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland. enlijst B&W Smallingerland - week 27-2011 Afd. Nr. Onderwerp 24 juni 2011 Ont. 1. Tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in Fries Congrescentrum Drachten Op 6 juni 2011 heeft uw college besluitvorming

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

C. Evers raad00253

C. Evers raad00253 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Bestemmingsplan Hoge Akkers 13raad00253 aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Nr. Onderwerp. 26 maart 2009

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Nr. Onderwerp. 26 maart 2009 enlijst B&W Smallingerland - week 14-2009 Afd. Nr. Onderwerp 26 maart 2009 BO 1. Verzoek om vergoeding van planschade in verband met de bouw van een supermarkt te Boornbergum Betrokkene heeft uw college

Nadere informatie

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Gemeente Venlo Projectnummer BRO: 211x08099 Identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201605MDDNWG8791-VA01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Subsidieverzoek Stichting "Vrienden van het kerkje Kortehemmen"

Subsidieverzoek Stichting Vrienden van het kerkje Kortehemmen enlijst B&W Smallingerland - week 11-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 maart 2008 FBI 1. Sturingsnota 2008 In de Sturingsnota worden jaarlijks de accressen voor lonen, prijzen, subsidies en belastingen berekend.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2)

Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2) Bestemmingsplan 3e partiële herziening BP Oosteindsepolder en Warmoeziersweg (caravanstalling Warmoeziersweg 2) 29 oktober 2015 Vastgesteld Gemeente Lansingerland Bestemmingsplan 3e partiële herziening

Nadere informatie

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever

Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vierde partiële herziening Noordoost, HC IJsseloever Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 443111 Programma : Woon- en leefomgeving Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie