Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de uitvoering van de noodopvang voor de periode van 1 november 2013 tot 1 januari 2015 subsidie ontvangen voor leefgeld en de juridische begeleiding. Er is een afrekening ontvangen. De subsidie kan nu worden vastgesteld. 1. De financiële verantwoording over de periode van 1 november 2013 tot 1 januari 2015 wordt voor kennisgeving aangenomen. 2. De subsidie voor de juridische begeleiding van vluchtelingenwerk en de betaling van het leefgeld over de periode van 1 november 2013 tot 1 januari 2015 wordt vastgesteld op , De afrekening ad ,-- wordt gedekt binnen de eerder hiervoor beschikbaar gestelde middelen. Saza Jaarstukken Coöperatie Brede Scholen Smallingerland 2014 De Coöperatie Brede Scholen heeft de jaarstukken (financieel en inhoudelijk) over 2014 ingediend. 1. Er wordt kennis genomen van de jaarstukken (financieel en inhoudelijk) van de Coöperatie Brede Scholen Smallingerland over De subsidie 2014 wordt vastgesteld op ,--. Saza Extra subsidie Vluchtelingenwerk 2015 Op 23 april 2015 heeft Vluchtelingenwerk Noord-Nederland verzocht om ,-- extra subsidie voor het jaar Er wordt eenmalig een extra subsidie toegekend van ,-- voor het jaar 2015 aan Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. 2. De kosten kunnen worden gedekt binnen de tegemoetkoming die we ontvangen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 3. De financiële en administratieve afwikkeling vindt plaats in de tweede Concernrapportage. 4. Vluchtelingenwerk wordt schriftelijk op de hoogte gesteld van het besluit.

2 - 2 - Saza Wijkatlas 2016 In 2016 wordt er weer een Wijkatlas uitgebracht. Het doel van de WIjkatlas is het zichtbaar maken van trends en ontwikkelingen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid, bevolkingssamenstelling, woningvoorraad en de beleving en wensen van bewoners in de wijken en dorpen. De Wijkatlas moet het mogelijk maken de verschillende gebieden onderling te vergelijken en bruikbaar zijn voor beleidsvoorbereiding en -evaluatie. 1. Er wordt een krediet beschikbaar gesteld van ,--.voor het uitbrengen van de Wijkatlas in De kosten worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor de Wijkatlas. Saza Vaste chill out plekken In samenspraak met de Jeugdraad heeft uw college ingestemd met een proef voor "vaste" chill out plekken. Er heeft evaluatie van deze proef plaatsgevonden (jeugdraad/regiomanager). 1. Ingestemd wordt met het verlengen van de proef rond vaste (legale) chill out plekken in het Slinge- en Thalenpark voor de periode (na besluitvorming) tot 1 december Na deze periode wordt (wederom) in samenspraak met de Jeugdraad bekeken in hoeverre deze plekken (na o.a. Wi-Fi uitbreiding) deze plekken (nog meer) door de jeugd bezocht wordt. Soza Rapportage eerste kwartaal 2015 Caparis NV De rapportage eerste kwartaal 2015 van Caparis NV is 21 mei 2015 is in de AVA van Caparis NV besproken. Afspraak is dat de kwartaalrapportages van Caparis NV vervolgens ter kennis gebracht worden aan de raad. 1. Er wordt kennis genomen van de rapportage eerstekwartaal 2015 van Caparis NV. 2. De rapportage eerste kwartaal 2015 van Caparis NV wordt ter kennis gesteld aan de raad. Ont Ontwerp-bestemmingsplan "Efterwei 33 Rottevalle" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan "Efterwei 33 te Rottevalle" in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond. Er zijn 3 inspraakreacties en 1 overlegreactie ontvangen. Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor het bestemmingsplan.

3 Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de ingekomen reacties op het voorontwerp-bestemmingsplan, zoals verwoord in de inspraak- en overlegnota. 2. Er wordt ingestemd met de verwerking tot ontwerp-bestemmingsplan "Efterwei 33 te Rottevalle". 3. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd voor zienswijzen. 4. Indien geen zienswijzen worden ingediend, wordt het bestemmingsplan direct ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. 10 juni 2015 BO Bezwaar weigering omgevingsvergunning antennemast De aanvraag is ingediend ter legalisering van een al geplaatste mast. De vergunning is geweigerd omdat de mast te hoog is en de constructie niet past in de omgeving. Hier is bezwaar tegen gemaakt. De mast met antenne is 11 meter en kan worden uitgeschoven tot 25 meter. De mast moet worden beoordeeld op volledige lengte. In bezwaar is aangevoerd, dat dit niet vaak zal gebeuren, maar dat maakt voor de beoordeling niet uit. De zaak is in bezwaar voorgelegd aan de welstandscommissie. De commissie is van mening, dat de antennemast niet past in de omgeving en adviseert de hoogte te beperken tot 15 meter en de mast verder uit de erfgrens te plaatsen. Voorgesteld wordt het advies van de welstandscommissie te volgen. Dit betekent, dat het bezwaar ongegrond wordt verklaard en de vergunning geweigerd blijft. Het bezwaar tegen de weigering van de omgevingsvergunning voor de antennemast wordt ongegrond verklaard. Saza Aanvraag aanpassing panieksluiting De Plotter In 2007 is in het kader van Arbo/NEN diverse aanpassingen aan de school verricht. Dit is uitgevoerd door de gemeente. In de loop van de jaren zijn er terugkerende klachten over de panieksluitingen. Er zijn diverse reparaties uitgevoerd die niet het beoogde effect hadden. De huidige situatie is niet veilig en daarom wordt voorgesteld de problemen grondig aan te pakken en het systeem aan te passen. 1. Er wordt een bedrag van ,-- beschikbaar gesteld voor het aanpassen van de panieksluiting. 2. De kosten worden gedekt uit het reguliere onderhoudsbudget onderwijshuisvesting. Saza Voorbereidingskrediet SO De Lanen Op het meerjaren huisvestingsplan staat de uitbreiding van SO De Lanen voor ,--. Het schoolbestuur vraag voor de planvorming een voorbereidingskrediet.

4 Er wordt een voorbereidingskrediet van maximaal ,-- beschikbaar gesteld. 2. De kosten worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor onderwijshuisvesting. Saza Benoeming bestuursleden OPO Furore Er zijn vacatures in het bestuur van OPO Furore. De gemeenteraad dient de bestuursleden te benoemen. 1. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de voordracht van OPO Furore voor de benoeming van de nieuwe bestuursleden. 2. Ingestemd wordt met het raadsvoorstel. Saza Benoeming Raad van Toezicht Singelland Er zijn vacatures in de Raad van Toezicht van Singelland. Er dienen nieuwe leden te worden benoemd. 1. De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met de voordracht van Singelland voor de benoeming van nieuwe bestuursleden. 2. Ingestemd wordt met het raadsvoorstel. Ont Ontwerp-omgevingsvisie gemeente Opsterland Het college van b. en w. van Opsterland heeft een ontwerpomgevingsvisie opgesteld, vooruitlopend op de invoering van Omgevingswet. Het sociaal domein en het fysiek domein komen samen in deze visie. De visie geeft een analyse van de maatschappelijke ontwikkelingen, waaronder demografische veranderingen, en formuleert integraal beleid, gericht op het versterken van het woon- en leefklimaat in gemeente Opsterland. Het college is gevraagd om uiterlijk 15 juni 2015 een reactie te geven op de ontwerp-omgevingsvisie. 1. Er wordt kennisgenomen van de ontwerp-omgevingsvisie van de gemeente Opsterland. 2. De gemeente Opsterland ontvangt een schriftelijke reactie van het college. Pu Geuronderzoek Orgaworld Drachten In de afgelopen jaren is regelmatig geuroverlast ondervonden van het bedrijf Orgaworld dat is gevestigd aan Het Stuurboord te Drachten. De overlast doet zich voor tijdens de verlading van compost. In maart 2015 is geuronderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat het bedrijf voldoet aan de geurvoorschriften die in de vergunning zijn opgenomen.

5 - 5 - Wij nemen de resultaten van het geuronderzoek voor kennisgeving aan. Pu De uitbreiding van een parkeergelegenheid en plaatsen hekwerk Ottolaan 4 te Drachten Op 21 april 2015 is er een aanvraag om omgevingsverunning ingediend. Het project is in strijd met redelijke eisen van welstand. Er wordt in afwijking van het advies van welstand toch medewerking verleend. Ont Wijzigingsplan zes woonwerk-eenheden Spitsbergen Houtigehage Aan de weg Spitsbergen te Houtigehage is een aanloopgebied gepland. Dit gebied is nu nog in gebruik als agrarische grond. In het bestemmingsplan "Buitengebied" heeft het gebied de aanduiding "wrozone - wijzigingsgebied 1". Burgemeester en wethouders kunnen het bestemmingsplan wijzigen in de bestemming "wonen werken" ten behoeve van het bouwen van nieuwe woningen eventueel in combinatie met bedrijfsactiviteiten. Dit aanloopgebied wordt nu door een private partij ontwikkeld. Door dit wijzigingsplan wordt het mogelijk om zes woonwerkeenheden te realiseren binnen het gebied. 1. Er wordt ingestemd met het voorontwerp-wijzigingsplan "Woonwerkeenheden Spitsbergen te Houtigehage". 2. Er wordt ingestemd met de procedure voor het wijzigingsplan. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 9 juni 2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week ; conform vastgesteld Saza Evaluatie inzet combinatiefunctionarissen De inzet van combinatiefunctionarissen onderwijs, sport en cultuur is tussentijds geëvalueerd. Een collegebesluit is nodig voor de continuering van de inzet. 1. Kennis wordt genomen van de totaalrapportage van het bureau Kennispraktijk. 2. Huidig project combinatiefunctionarissen onderwijs, sport en cultuur wordt gecontinueerd t/m schooljaar , met een verbreding naar de functie van buurtsportcoach. 3. Sportbedrijf Drachten krijgt openstaande 0,7 fte toegewezen voor deze verbreding (schooljaar en ).

6 De lasten van ,-- te dekken uit de beschikbare projectmiddelen. 5. De evaluatie van de pilot Gebiedsteam in 2016 te betrekken bij een voorstel over de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches vanaf medio Saza Sociaal Domein Uitvoeringsplan 2015 Als uitwerking van het Wmo-beleidsplan en Samen voor Elkaar is het Sociaal Domein Uitvoeringsplan 2015 opgesteld. Dit betreft een beschrijving van acties gekoppeld aan de gereserveerde Sociaal Domein. Op 21 april 2015 heeft de Wmo-adviesraad het uitvoeringsplan besproken en een schriftelijke reactie gegeven. Deze reactie is opgenomen in het definitieve document dat nu ter vaststelling voorligt. 1. Er wordt ingestemd met de collegereactie op de reactie van de Wmoadviesraad. 2. Het Sociaal Domein Uitvoeringsplan 2015 wordt vastgesteld. 3. De financiële consequenties worden gedekt vanuit de gereserveerde middelen Sociaal Domein. 4. De raad wordt met bijgaande brief geïnformeerd over het Wmouitvoeringsplan Ont Projectenlijst ISV3 regio Zuidoost De provincie Fryslân heeft voor 2015 een ISV3-subsidie van 1,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de regio Zuidoost. Hiervoor moet medio juni een regionale projectenlijst aan de provincie worden toegestuurd. Er wordt ingestemd met de concept-brief van de regio Zuidoost aan de provincie Fryslân over de regionale projectenlijst voor de ISV3-subsidie Ont Uitvoeringskrediet fietsverbinding It Mear Op 18 februari 2015 heeft het college besloten de subsidie en de middelen van fietspad Utein in te zetten voor het recreatief fietspad It Mear. Na gesprekken met grondeigenaren is het werk zover dat het aanbesteed en uitgevoerd kan worden. 1. Er wordt een uitvoeringskrediet beschikbaar gesteld van ,-- voor de werkzaamheden ten behoeve van de realisatie van de fietsverbinding It Mear. 2. De kosten worden gedekt door een provinciale subsidie van ,- en het restant van de kosten ad ,-- worden gedekt uit de reserve Recreatie, Toerisme en Landinrichting. 3. De administratieve verwerking hiervan vindt plaats in de eerstvolgende Concernrapportage.

7 - 7 - Ont Ontwerp-bestemmingsplan "Drachten-Leidijk 30-Noordkade 72" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan in het kader van het vooroverleg behandeld en is de inspraakprocedure afgerond. Er zijn 3 overlegreacties en 22 inspraakreacties ontvangen. Het voorliggende advies voorziet in de vervolgstap van de procedure voor het bestemmingsplan. 1. Er wordt ingestemd met de inhoud van de gemeentelijke reactie op de ingekomen reacties, zoals verwoord in de inspraaknota. 2. Er wordt ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan "Drachten- Leijdijk 30-Noordkade 72". 3. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd voor zienswijzen. 4. Indien géén zienswijzen worden ingediend, wordt het bestemmingsplan direct ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. Ont Ontwerp-wijzigingsplan Zuiderend 76a te Drachten Er is een verzoek ingediend om de woonbestemming te vergroten aan het Zuiderend 76a te Drachten. Dit past binnen de wijzigingsbevoegdheid van het bestemmingsplan "Buitengebied". 1. Er wordt ingestemd met het ontwerp-wijzigingsplan Zuiderend 76a te Drachten. 2. Het ontwerp-wijzigingsplan wordt voor een periode van zes weken ter inzage gelegd voor mondeling en schriftelijk naar voren brengen van zienswijzen. Eventuele zienswijzen zullen worden behandeld. 3. Indien geen zienswijzen worden ingediend, wordt het wijzigingsplan vastgesteld. FBI Perspectiefnota Eerder koos u een aantal uitwerkingsrichtlijnen voor de Perspectiefnota Die zijn nu vertaald in een definitief document dat u ter vaststelling wordt aangeboden. De Perspectiefnota wordt vastgesteld en aangeboden aan de gemeenteraad.

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 september 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 40-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 september 2012 Ont. 1. 517505 Ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan "Drachten- Cultuurhuisvesting" Inmiddels is het voorontwerp-bestemmingsplan

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e).

Besluit De regeling Werving en Selectie wordt voorlopig vastgesteld en ter instemming voorgelegd aan de Ondernemingsraad (WOR, 27e). Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2015 PenO 1. 1319241 Regeling Werving en Selectie (W&S) In het verandertraject is afgesproken de regeling werving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld.

Besluit Het Sociaal Jaarverslag 2015 wordt vastgesteld. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 26-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 juni 2016 Ont. 1. 1696774 Parkeervergunningen DSW Voor de voorbereiding van de DSW zijn parkeervergunningen nodig.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 mei 2016 BO 1. 1670000 Nadeelcompensatie Raadhuisplein De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft geadviseerd

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO

Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân tot de FUMO Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 10 februari 2014 Pu. 1. 986464 Toetreding gemeenten Opsterland, Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Súdwest Fryslân

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 JUNI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 JUNI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 JUNI 2019 Samenstelling de heer Jan Rijpstra, burgemeester, de heer Robert Bakker, wethouder; de heer Cor Trompetter, wethouder;

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 februari 2018 OW 1. 2120415 Mandaat voor subsidieregelingen regentonnen en groene daken In het kader van het Gemeentelijk

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 mei 2016 BO 1. 1658499 Planschade Het Zuid Aanvrager heeft een aanvraag om een tegemoetkoming in de planschade ingediend,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 37-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 september 2017 Pu. 1. 1997313 Actualisatie bodemkwaliteitskaart In 2012 is in samenwerking met 18 andere gemeenten

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 40-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 september 2013 FBI 1. 868056 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring.

Besluit 1. Het bezwaar wordt niet-ontvankelijk verklaard. 2. Er wordt ontheffing verleend op grond van verandering werkkring. enlijst B&W Smallingerland - week 39-2009 Afd. Nr. Onderwerp 17 september 2009 BO 1. Bezwaar tegen weigering om ontheffing anti-speculatiebeding Er kan geen bezwaar worden gemaakt tegen de weigering van

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven enlijst B&W Smallingerland - week 3-2009 Afd. Nr. Onderwerp 8 januari 2009 SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ZuidOost Friesland heeft een pand verworven

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018

BESLUITENLIJST (1) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 BESLUITENLIJST (1) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 9 januari 2018 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : J.P. Rehwinkel Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2016 Saza 1. 1587203 Tijdelijke beleidsregel kwaliteitsverbetering kinderopvang Per 1 januari 2018 wordt

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 9 JULI 2019 Samenstelling de heer Jan Rijpstra, burgemeester, de heer Robert Bakker, wethouder; de heer Cor Trompetter, wethouder;

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 27 maart 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 27 maart 2015 Ont. 1. 1327691 Voorontwerp-bestemmingsplan "De Tike - Master de Jongwei" Op 11 oktober 2012 is door het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16028080 Documentnummer: INT - 17456\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 24 mei 2016 Aanwezige collegeleden: Burgemeester Willems, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

Subsidieverzoek Stichting "Vrienden van het kerkje Kortehemmen"

Subsidieverzoek Stichting Vrienden van het kerkje Kortehemmen enlijst B&W Smallingerland - week 11-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 maart 2008 FBI 1. Sturingsnota 2008 In de Sturingsnota worden jaarlijks de accressen voor lonen, prijzen, subsidies en belastingen berekend.

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

BO Besluit inzake Wob-verzoek De Lawei: verkeer

BO Besluit inzake Wob-verzoek De Lawei:  verkeer Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 maart 2015 BO 1. 1305328 inzake Wob-verzoek De Lawei: e-mailverkeer Het voornemen om een deel van het e-mailverkeer

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008

B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 B&W besluitenlijst Vergadering burgemeester en wethouders, nr. 5, 5 februari 2008 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Aukje Boer, loco Janneke Louisa-Muller Jan Burger Henk Muis Algemeen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 13 februari Watertappunten

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 13 februari Watertappunten Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 februari 2017 Saza 1. 1858750 Watertappunten In de JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en Gezond in. aanpak staat het

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 20 november 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 20 november 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 20 november 2014 Pu. 1. 1198757 Kwaliteitscriteria voor vergunningverlening, toezicht en handhaving Het is de bedoeling

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 december Soza Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 december Soza Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV enlijst B&W Smallingerland - week 50-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 december 2013 Soza 1. 917358 Rapportage 3e kwartaal 2013 Caparis NV De rapportage 3e kwartaal 2013 van Caparis NV wordt 12 december

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2017 BO 1. 2041981 Beslissing op bezwaar omgevingsvergunningen busremise en hekwerk Pascallaan 10 Drachten

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag.

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 november 2016 Saza 1. 1776377 Vaststelling subsidie 2015 Beeldende Kunst Friesland; Kunstuitleen Drachten Wij hebben

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86..

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. ... 4-9-2012.. Rib-nr. 2012-86.. Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/14233 B&W d.d. START 4 september 2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91

Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Bestemmingsplan Plattelandswoning Middenweg 87 en 91 Gemeente Venlo Projectnummer BRO: 211x08099 Identificatienummer: NL.IMRO.0983.BP201605MDDNWG8791-VA01 Inhoudsopgave

Nadere informatie