Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft vragen gesteld over de opkomsttijden van de Brandweer. Deze vragen zijn voorgelegd aan de Veiligheidsregio Fryslân. Voor de beantwoording van de vragen wordt verwezen naar de memo. 1. De antwoorden op de vragen over de opkomsttijden van de Brandweer worden aan de fractie van de ChristenUnie gegeven. 2. De raadsleden krijgen een afschrift van de antwoorden. Saza Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling, Veilig thuis in Fryslân Als gevolg van de gewijzigde Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zijn gemeenten verantwoordelijk voor de geïntegreerde ketenaanpak huiselijk geweld en kindermishandeling. Gemeenten hebben de opdracht om vanaf 2015 in regionaal verband -in de vorm van een regiovisie- met elkaar afspraken te maken over de besteding van de regionale middelen die het rijk ter beschikking stelt. De regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling: veilig thuis in Fryslân wordt hierbij ter vaststelling aan u voorgelegd. 1. Er wordt ingestemd met de regiovisie Huiselijk geweld en kindermishandeling; veilig thuis in Fryslân. 2. De regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling; veilig thuis in Fryslân wordt ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. 3. Voor 2015/2016 worden de gemeentelijke taken uitgewerkt in een lokaal uitvoeringsplan. Dit plan wordt in het voorjaar 2015 voor besluitvorming aan voorgelegd. Ont Ontwerp-bestemmingsplan "Boerestreek 40, Kortehemmen" Op het perceel Boerestreek 40 in Kortehemmen is geen agrarisch bedrijf meer aanwezig. Op het perceel wordt alleen gewoond. In het bestemmingsplan "Buitengebied" is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt om bij bedrijfsbeëindiging de agrarische bestemming om te zetten naar een woonbestemming. Door dit wijzigingsplan wordt de bestemming van het woonperceel Boerestreek 40 van "agrarisch met waardenbesloten gebied" gewijzigd in de bestemming "wonen-woonboerderij". 1. Er wordt ingestemd met het ontwerp-wijzigingsplan "Boerestreek 40, Kortehemmen".

2 FBI Productenraming Er wordt ingestemd met de procedure voor het wijzigingsplan. Het vaststellen van de Productenraming 2015 is een wettelijke plicht in het BBV. Met de vaststelling van het Beleidsplan met daarin de productenraming heeft het college aan deze verplichting voldaan. De productenraming is een afzonderlijk boekwerk, met daarin een overzicht van alle reserveringen, als ook van alle reserves en hun verplichtingen. Een deel van de reserveringen heeft een financieeltechnische oorsprong. Formeel is echter een collegebesluit nodig om ze beschikbaar te stellen. Evenals vorig jaar wordt een lijst aan het college voorgelegd om deze reserveringen in één generiek besluit beschikbaar te stellen. 1. De Productenraming 2015 wordt vastgesteld. 2. De reserveringen uit de separate bijlage worden als budget beschikbaar gesteld. 12 januari 2015 Ont Herhuisvesting kano- en roeivereniging Voor de herhuisvesting van de watersportverenigingen heeft de gemeente ,-- gereserveerd voor het bouwrijp maken van de locatie op het Gaastereiland. Voor het aanbrengen van de riolering is een bijdrage van ,-- uit het GRP gereserveerd. Op het moment dat de omgevingsvergunning van kracht is kan de gemeente starten met het bouwrijp maken van de gronden. De gereserveerde financiële middelen moeten hiervoor nog betaalbaar worden gesteld. 1. Er wordt een krediet van ,-- beschikbaar gesteld voor het bouwrijp maken van de locatie voor de herhuisvesting van de watersportverenigingen. 2. De kosten worden voor ,-- gedekt ten laste van de hiervoor gereserveerde middelen binnen het programma sport en recreatie 2014 en voor ,-- ten laste van het Gemeentelijk Rioleringsplan. FBI Verhoging leges rijbewijzen Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft, in tegenstelling tot eerdere berichten, besloten dat de gemeenten de kosten van rijbewijzen toch iets mogen verhogen. Het maximumtarief voor rijbewijzen is nu gesteld op 38,83. De gemeente Smallingerland volgt jaarlijks het voorstel van het ministerie. Het tarief 2015 voor rijbewijzen wordt vastgesteld op 38,80.

3 - 3 - Com Subsidie-aanvraag Internationaal Hippisch Concours Noord-Nederland 2015 Ont Bijdrage Merk Fryslân Van 9 t/m 25 januari 2015 vindt de vierde editie van ICNN Drachten plaats. Dit paardensportevenement biedt topsport op internationaal niveau. De organisatie heeft, net als voorgaande jaren, een subsidieaanvraag ingediend. 1. Er wordt subsidie verleend van ,-- voor de organisatie van het concours hippique. 2. Het college wijkt af van de Subsidieverordening. Daarin staat dat een aanvraag voor eenmalige subsidie tenminste acht weken voordat een activiteit begint ingediend moet zijn. Deze aanvraag kwam begin december 2014 binnen. 3. De kosten worden als volgt gedekt: 2.500,-- vanuit het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en 7.500,-- ten laste van de post onvoorzien. Dit voorjaar heeft het college ingestemd met de ontwikkeling van een nieuwe marketing en promotieorganisatie in Fryslân. De provincie is schriftelijk van dit standpunt op de hoogte gebracht, waarbij puntsgewijs door de gemeente voor een aantal zaken aandacht is gevraagd. Per 1 oktober 2014 is de Stichting Merk Fryslân operationeel. De provincie heeft per brief op de vragen van Smallingerland gereageerd en vraagt nu in te stemmen met de financiële bijdrage aan Merk Fryslân. 1. Er wordt aangesloten bij de provinciale regiomarketingorganisatie Merk Fryslân, vooreerst voor de periode De deelname onder 1 wordt jaarlijks geëvalueerd. 3. Er wordt ingestemd met de verdeelsleutel voor de gemeentelijke bijdrage. De bijdrage over 2014 bedraagt 5.518, e bijdrage komt ten laste van het budget VVV. 13 januari 2015 Saza Subsidievaststelling Stichting Beeldende Kunst Friesland 2013 Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2013 aangeboden. 1. Er wordt kennis genomen van de jaarstukken 2013 van Stichting Beeldende Kunst Friesland. 2. De subsidie voor 2013 wordt vastgesteld op , Het bedrag is volledig bevoorschot, zodat er verder geen financiële consequenties zijn.

4 - 4 - Saza Samenwerkingsprotocol gemeente - gecertificeerde instellingen (GI) Op 1 januari 2015 worden de gemeenten verantwoordelijk voor de hulp aan de jeugd, inclusief het gedwongen kader. De Jeugdwet bepaalt dat alleen gecertificeerde instellingen (Gl) jeugdbescherming en jeugdreclassering mogen uitvoeren. De Gl bepaalt of jeugdhulp is aangewezen in het kader van de uitvoering van een kinderbeschermingsmaatregel of jeugdreclassering, en zo ja, welke hulp dat moet zijn. De gecertificeerde instelling overlegt hierover met de gemeente. Op grond van de Jeugdwet leggen de gemeenten en de gecertificeerde instellingen hun afspraken vast in een samenwerkingsprotocol. 1. Het samenwerkingsprotocol gemeenten en gecertificeerde instellingen wordt vastgesteld, geïmplementeerd en uitgevoerd. 2. Er wordt door de Friese gemeenten een eensluidend protocol gehanteerd bij incidenten en calamiteiten. Dit schept duidelijkheid naar alle betrokken partijen. 3. Er wordt expliciet ingestemd met artikel 3.6 waarin wordt geregeld dat in geval van acute situaties, waarin naar het oordeel van de gecertificeerde instelling de noodzakelijke hulp niet (of niet op korte termijn) beschikbaar is en een dringend bescherming nodig is, geëscaleerd wordt naar de voorzitter van het bestuurlijk overleg Zorg voor Jeugd. OPENBARE BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 13 januari 2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp Alg. 1. Vaststelling openbare besluitenlijst - week 1 en ; conform vastgesteld. Saza Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Vanaf 1 januari 2015 vormen Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang, en Beschermd Wonen onderdeel van de Wmo. Dat betekent dat Leeuwarden namens de andere gemeenten taken op dit gebied uitvoert. Met de centrumconstructie zoals opgesteld door Kokx & DeVoogd en besproken in de VFG is geregeld dat Leeuwarden taken op het gebied van beleidsvoorbereiding en inkoop uitvoert. Daarnaast is het praktisch regelen van toegang en het afgeven van beschikkingen wenselijk. aan de gemeente Leeuwarden mandaat te verlenen op het gebied van toegang en het afgeven van beschikkingen op het gebied van Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang.

5 - 5 - Pu Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 Stap 1: de bestaande welstandnota, reclamenota en beeldkwaliteitsplannen zijn samengevoegd tot één document. Het product van deze samenvoeging is de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 geworden. In één digitaal document is, binnen één systeem/ structuur, het bestaande welstand- en reclamebeleid terug te vinden. Stap 2: na vaststelling van de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 wordt op basis van de (beantwoording van de) inspraakreacties beoordeeld of er aanleiding is om in een afzonderlijke procedure het bestaande beleid (op onderdelen) te herijken. Daarbij wordt ook gekeken naar de "kan-bepaling". 1. U neemt kennis van de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 en de notitie Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014, "Bestaand beleid samengevoegd". 2. U stemt in met de voorgestelde procedure. 3. De Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 wordt na verwerking van de opmerkingen van het college vrijgegeven voor inspraak en overleg voor een periode van zes weken. 4. U stemt in om op basis van de beantwoording van de inspraakreacties te beoordelen of er aanleiding is om in een afzonderlijke procedure na vaststelling van de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014 het bestaande beleid (op onderdelen) te herijken.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag.

Aanleiding Wij hebben van Stichting Kunst Friesland 30 maart 2016 de jaarstukken 2015 ontvangen, het betreft een beknopt jaarverslag. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 45-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 november 2016 Saza 1. 1776377 Vaststelling subsidie 2015 Beeldende Kunst Friesland; Kunstuitleen Drachten Wij hebben

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 5 januari FBI Productenraming 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 5 januari 2016 FBI 1. 1550257 Productenraming 2016 Het vaststellen van de Productenraming 2016 is een wettelijke plicht

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 mei 2013. FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden enlijst B&W Smallingerland - week 22-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 mei 2013 FBI 1. 715803 Jaarstukken Servicebureau De Friese Wouden Het Dagelijks Bestuur van het Servicebureau De Friese Wouden legt

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven enlijst B&W Smallingerland - week 3-2009 Afd. Nr. Onderwerp 8 januari 2009 SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ZuidOost Friesland heeft een pand verworven

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord.

Besluit Ingestemd wordt met het principe-akkoord. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 35-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 augustus 2014 BO 1. 1142296 Beantwoording twee ingekomen brieven betreffende herhuisvesting watersportverenigingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 mei BO Planschade Het Zuid Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 mei 2016 BO 1. 1658499 Planschade Het Zuid Aanvrager heeft een aanvraag om een tegemoetkoming in de planschade ingediend,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 24 januari 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 5-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 24 januari 2013 Saza 1. 595391 Bijdrage CTO 2013-2016 ten behoeve van RTC zwemmen Het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) Noord

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2015 Saza 1. 1382244 Vaststellen subsidie vluchtelingen noodopvang periode 3 Vluchtelingenwerk heeft voor de

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad.

Besluit Er wordt ingestemd met verzending van concept-brief aan de gemeenteraad. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 47-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 november 2014 Saza 1. 1206117 Brief gemeenteraad uitspraak ECSR Vanaf 2013 geven wij uitvoering aan de noodopvangregeling.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 september 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 38-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 september 2016 FBI 1. 1753047 Gewijzigde begroting 2016 Stichting Veiligheidszorg Smallingerland Op 21 juni 2016

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juli 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 28-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juli 2018 Soza 1. 2190089 Begrotingswijziging GR SW Fryslân 2018 In het Dagelijks Bestuur van de GR SW Fryslân van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 5-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 januari 2017 Ont. 1. 1853740 Gunning en uitvoeringskrediet herinrichting Van Haersmasingel en Van Haersmaplein Op

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *14.0012361* 14.0012361 Raadsvergadering: 23-10-2014 Voorstel: 8.62 Agendapunt: 9 Onderwerp Regiovisie Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 november Ont Friese Retailaanpak Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 november 2018 Ont. 1. 2248438 Friese Retailaanpak Op 23 mei 2017 zijn de uitkomsten van het Friese koopstromenonderzoek

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40.

Besluit Het tarief in de tarieventabel, behorende bij de Legesverordening 2018, Titel 1, Hoofdstuk 3 Rijbewijzen onder te wijzigen in: 39,40. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2017 P.&O 1. 2060969 Wijziging CAR-artikel: loopbaanadvies De uitwerking van de Cao Gemeenten 2017-2019 is

Nadere informatie

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten:

Voorstel. Uitgangspunten regiovisie. De regiovisie gaat uit van de volgende uitgangspunten: Voorstel Cluster : samenleving Nummer : 5 Portefeuillehouder : Linda van der Deen Datum vergadering : 20 april 2015 Onderwerp : Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Inleiding Als gevolg van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 29-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 juli 2017 Saza 1. 1967130 Gunning nieuwbouw wijkschool De Barte en NT2 De bouw van de twee semipermanente schoolgebouwen

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 november 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 november 2013 PenO 1. 909460 Halfjaarlijkse toetsing oktober 2013 norm ISO 9001: 2008 Het toetsingsrapport van de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Aan de Raad Agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / YK Besluitvormend Kollum, 3 december 2013 Samenvatting Gemeenten worden

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2015 PenO 1. 1471498 Procedureregeling Functieboek en functie-indeling gemeente Smallingerland 2015 De

Nadere informatie

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen

Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen enlijst B&W Smallingerland - week 13-2012 Afd. Nr. Onderwerp 22 maart 2012 Saza 1. Vaststelling subsidie kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen In het kader van een kwaliteitsimpuls peuterspeelzalen is in 2011

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 21 februari 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 10-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 februari 2018 OW 1. 2120415 Mandaat voor subsidieregelingen regentonnen en groene daken In het kader van het Gemeentelijk

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost"

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 oktober Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan Kleine kernen oost enlijst B&W Smallingerland - week 42-2010 Afd. Nr. Onderwerp 18 oktober 2010 Ont. 1. Ontwerp-bestemmingsplan "Kleine kernen oost" Het voorliggend advies voorziet in een vervolgstap van de procedure voor

Nadere informatie

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund.

Aanleiding De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is aanbesteed. Het werk kan worden gegund. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 april 2016 Saza 1. 1634474 Gunning nieuwbouw gymzaal De Folgeren De bouw van een nieuwe gymzaal in de Folgeren is

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 juni FZ Regeling apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 24-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 juni 2017 FZ 1. 1941173 Regeling apparatuur Op 24 juni 2014 is de regeling apparatuur met de concept-overeenkomsten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken.

Besluit Er wordt ingestemd met het gewijzigde raadsvoorstel en bijbehorende stukken. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 september 2011 Saza 1. Aanvraag subsidie onderwijsprogramma's 2012 De VSV-convenanten 2008-2011 worden met één jaar verlengd. De contactschool

Nadere informatie

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal.

Besluit De schrijver ontvangt een brief met daarin de uitleg van ons beleid ten aanzien van het gebruik van de Friese taal. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2017 Com. 1. 2058345 Beantwoording brief over gebruikte taal in rouwadvertenties Na de berichtgeving over

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 januari 2013. Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat enlijst B&W Smallingerland - week 2-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 januari 2013 Saza 1. 582482 Onderhoud Rebound Oliemolenstraat Het gebouw Oliemolenstraat is ondergebracht bij gemeentelijke eigendommen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 23 april 2018 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 17-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 23 april 2018 Ont. 1. 2155586 Openbaar maken collegebesluit uitbreiden Van der Valk Op 20 maart 2018 heeft het college

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 november 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 44-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 november 2017 FBI 1. 2028998 Vaststelling procedure beveiligingsincidenten en datalekken Een goede opvolging van beveiligingsincidenten

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 maart 2016 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 9-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 maart 2016 Saza 1. 1596744 Voorbereidingskrediet uitbreiding scholen Oudega en Drachtstercompagnie Door de scholenfusies

Nadere informatie

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 februari Fryslân Hartveilig Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 februari 2017 Saza 1. 1849566 Fryslân Hartveilig Op 26 oktober 2016 heeft Fryslân Hartveilig in een gesprek gevraagd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget "monumenten en cultuurhistorie".

Besluit 1. Er wordt een subsidie verleend van 6.806,70. 2. De kosten worden gedekt uit het budget monumenten en cultuurhistorie. enlijst B&W Smallingerland - week 24-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 juni 2013 FBI 1. 727415 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd in

Nadere informatie

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA.

Besluit De raad krijgt antwoord op de vragen van de PvdA. enlijst B&W Smallingerland - week 49-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 december 2013 BO 1. 915802 Vragen PvdA-fractie inzake mosquito's N.a.v. klachten van een inwoner stelt de fractie van de PvdA vijf

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 2 april Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies enlijst B&W Smallingerland - week 16-2012 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2012 Saza 1. Vaststellen lokale onderwijssubsidies 2010-2011 Jaarlijks komen de scholen van het primair en voortgezet onderwijs in aanmerking

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard 11 Aan de raad van de gemeente Lingewaard *14RDS00129* 14RDS00129 Onderwerp Regiovisie - aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling 2015-2019 regio Arnhem & Achterhoek 1 Samenvatting Met dit voorstel

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 31 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 31 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, Secretaris: M.A.S. Winder Afwezig: H. Stoker, R.A.H.P. Heijtink Volgnr: 001 Poststuk: 16.0008915 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer

Nadere informatie

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend

Riedsútstel. Underwerp Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling. Foech ried/kolleezje: Raad: kaderstellend Riedsútstel Ried : 11 december 2014 Status : Opiniërend/Besluitvormend Eardere behandeling : Werkgroep 3D d.d. 3 december 2014 Agindapunt : 18 Portefúljehâlder : mw. G. Postma Amtner : mw. C. Zondag Taheakke

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt ingestemd met het ontwerp wijzigingsplan 'It West 48 Oudega. 2. Er wordt ingestemd met de procedure voor het wijzigingsplan.

Besluit 1. Er wordt ingestemd met het ontwerp wijzigingsplan 'It West 48 Oudega. 2. Er wordt ingestemd met de procedure voor het wijzigingsplan. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 18-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 april 2015 Ont. 1. 1357889 Wijzigingsplan woningsplitsing It West 48 te Oudega De eigenaar van de woonboerderij aan

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden.

Besluit Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd. Besluit De concept-brief aan FNV Zorg en Welzijn wordt vastgesteld en verzonden. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 16-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 13 april 2017 COM 1. 1907332 Raadsvoorstel 1,-- per inwoner voor marketing en promotie Fryslân (CH2018) Op 31 januari

Nadere informatie

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij

Ont Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp en de Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 maart 2014 Ont. 1. 1018287 Subsidie strippenkaart bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, De Welle, Spijkerdorp

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen

Ont Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg te Drachten tot woonappartementen Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 50-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 december 2017 Ont. 1. 2062228 Verzoek tot herontwikkeling locatie garagebedrijf Burgemeester Wuiteweg 136-138 te Drachten

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 2 JULI 2019 Samenstelling 1 Zaaknummer Vaststellen openbare agenda Bestuursondersteuning 2 Zaaknummer Vaststellen openbare besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland.

Probleemstelling Raadslid Sijtsma stelt namens de FNP enkele vragen over de Stichting Urgente Noden Friesland. enlijst B&W Smallingerland - week 27-2011 Afd. Nr. Onderwerp 24 juni 2011 Ont. 1. Tijdelijke huisvesting van een bijzondere woonvorm in Fries Congrescentrum Drachten Op 6 juni 2011 heeft uw college besluitvorming

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met de gebruiksovereenkomsten.

Besluit Er wordt ingestemd met de gebruiksovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 39-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 22 september 2016 Saza 1. 1750800 Gebruikersovereenkomsten wieler-/skeelerbaan De wieler-/skeelerbaan is in beheer overgedragen

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 26 mei BO Nadeelcompensatie Raadhuisplein Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 22-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 26 mei 2016 BO 1. 1670000 Nadeelcompensatie Raadhuisplein De Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken heeft geadviseerd

Nadere informatie

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad

Ont Beantwoording vragen CDA-fractie n.a.v. behandeling onderwerp Duurzaamheid in de raad Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 17 februari 2015 Soza 1. 1296922 Verzoek financiële bijdrage aan het project "Weekje weg" 2015 De Stichting Weekje weg

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 47-2009 Afd. Nr. Onderwerp 12 november 2009 Saza 1. Jaarstukken Kunstuitleen Friesland Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2008 aangeboden.

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten.

Besluit Wij besluiten alsnog tot het aangaan van de dienstverleningsovereenkomsten. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 november 2016 Ont. 1. 1787572 Uitvoeringskrediet groen, verlichting, afvalbakken en fietsenstalling Transferium-Oost

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 28 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 40-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 28 september 2017 BO 1. 2009903 Verzoek subsidie Reddingsbrigade Drachten De Reddingsbrigade Fryslân Drachten heeft

Nadere informatie

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014

Openbaar. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014 Openbaar Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014 Aanwezig: P.H. Snijders, burgemeester D.T. Prinsse, J. Janssen, R.C.J. de Vent, wethouders J.M.G. Waaijer,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 AUGUSTUS 2017 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, de wethouders Luyckx en Struijlaart en loco-secretaris Slagter Secretaris Schadé

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 15 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 47-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 15 november 2012 Ont. 1. 552659 Ontwerp-vergunning aanbouw woning Drachtster Heawei 27, De Wilgen Er is een aanvraag voor omgevingsvergunning

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, S. Stroosnijder Gemeentesecretaris M. van Vliet Bestuurssecretaris R.W. Schiettekatte

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 18 februari 2014. Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 8-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 februari 2014 Saza 1. 982228 Subsidie VVE 2014 MOS De MOS heeft een begroting ingediend voor de uitvoering van het

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 21 november 2017 No. 2017-43 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen J.H.L.M.

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/009141

RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/009141 RAADSVOORSTEL (via commissie) BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/009141 COMMISSIE Burgers op 13 oktober 2014 Onderwerp: Voorstel over Beleidsplan jeugdhulp in de Peelregio 2015-2016 en de verordening jeugdhulp peelgemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 30 september FBI Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 40-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 30 september 2013 FBI 1. 868056 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht "Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 september 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 37-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 september 2017 Pu. 1. 1997313 Actualisatie bodemkwaliteitskaart In 2012 is in samenwerking met 18 andere gemeenten

Nadere informatie